Actualitate

❌
There are new articles available, click to refresh the page.
AlaltaieriBusiness Adviser
 • UVT în clasamentele internaționale: Rezultate THE Subject Rankings 2022
 •  

UVT în clasamentele internaționale: Rezultate THE Subject Rankings 2022

UVT în clasamentele internaționale  Rezultate THE Subject Rankings 2022

Universitatea de Vest din Timişoara este prezentă şi în acest an în Times Higher Education Subject Rankings cu domeniul Ştiinţe fizice (top 1001+ din 1227 de universităţi la nivel mondial) regăsindu-se între cele șase universităţi din România ierarhizate. Subdomeniile aferente domeniului Ştiinţe fizice sunt: Fizică și Astronomie, Matematică și Statistică, Chimie şi Geologie și Ştiinţe ale pământului.

Acest ranking, realizat de revista britanică Times Higher Education (THE) încă din 2004, se concentrează pe excelența cercetării la scară globală, evaluând universităţile sub aspectul următoarelor cinci dimensiuni, recalibrate pentru fiecare domeniu, ponderile indicatorilor fiind adaptate fiecărui domeniu în parte. Pentru domeniul Ştiinţe fizice în care UVT este ierarhizată, celor 5 dimensiuni le-au fost alocat următoarele ponderi: activitatea de predare (27.5%), activitatea de cercetare (27.5%), impactul cercetării ca urmare a numărului de citări (35%), activitatea internațională (7,5%) și inovarea, transferul de cunoștințe către mediul socio-economic (2,5%).

Patru dintre universitățile membre ale Consorțiului Universitaria au fost incluse în ediția 2022 a acestui ranking internațional.

Despre acest clasament academic internațional, rectorul UVT, Prof.Univ.Dr. Marilen Gabriel Pirtea, subliniază: „Universitățile cele mai relevante din România în plan internațional sunt conectate la rețeaua cercetării științifice europene. Și pentru Universitatea de Vest din Timișoara, componenta de cercetare a devenit un factor major de  consacrare internațională, rankingul Times Higher Education Subject Rankings 2022 confirmând  această orientare strategică.”

INFO: în Times Higher Education Subject Rankings

__________

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • MOL România și Fundația Pentru Comunitate susțin cu 563.000 lei performanța a 581 de tineri sportivi și artiști
 •  

MOL România și Fundația Pentru Comunitate susțin cu 563.000 lei performanța a 581 de tineri sportivi și artiști

MOL România și Fundația Pentru Comunitate susțin cu 563000 lei performanța a 581 de tineri sportivi și artiști
 • Anul acesta, 581 de tineri sportivi și artiști obțin finanțare în valoare totală de 563.000 de lei;
 • În cadrul celor 16 ediții ale programului, între anii 2006-2021, au fost acordate finanțări în valoare de peste un milion de euro, respectiv 5.467.000 lei, pentru 3.062 de tineri talentați.

Cluj-Napoca, 14 septembrie 2021 – MOL România și Fundația Pentru Comunitate anunță rezultatele concursului de proiecte din cadrul celei de-a 16-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor. Prin intermediul acestui program, 186 de proiecte din domeniile artei și sportului vor primi finanțare în valoare de 563.000 lei, 581 de tineri sportivi și artiști devenind beneficiarii direcți ai acesteia. De la prima ediție a acestui program, din 2006 și până în prezent, 3.062 de tineri sportivi și artiști au primit finanțare pentru proiectele lor, suma totală alocată fiind de 5.467.000 lei.

Din echipa României la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 au făcut parte șase sportivi beneficiari ai diferitelor ediții ale Programului MOL de promovare a talentelor: Szőcs Bernadette – tenis de masă, Incze Kriszta – lupte libere, Robert Glință, Daniel Martin și David Popovici – înot, Miklós Andrea – atletism. David Popovici a obținut locul 4 la 200 metri liber și locul 7 la 100 metri liber, Szőcs Bernadette locul 5 la dublu mixt și în echipă, Incze Kriszta și Robert Glință locul 8 la lupte libere, respectiv 100 metri spate.

“Suntem foarte mândri și foarte bucuroși că am ajuns la cea de-a 16-a ediție a programului MOL pentru susținerea tinerelor talente. Tinerii pe care i-am sprijinit de-a lungul acestor ani și-au demonstrat valoarea atât la Jocurile Olimpice de la Tokyo, cât și la diferite alte competiții interne și internaționale. Pentru noi, echipa MOL România, este o onoare că le-am putut fi alături încă de la început, iar faptul că unii dintre ei sunt deja parte a unei elite internaționale, reconfirmă valoarea programului nostru, rigurozitatea metodelor de selecție și ne alimentează energia pentru a merge mai departe”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL România.

La ediția din acest an a Programului MOL de promovare a talentelor au fost înscrise 409 proiecte, prin care 1.114 de tineri sportivi și artiști au solicitat finanțare în valoare totală de peste 2.667.000 de lei. Alocarea fondului de 563.000 lei s-a făcut în urma selecției realizate de către juriile specializate din sport și artă, fiind declarate câștigătoare 186 de proiecte, prin care obțin finanțare 581 de tineri talentați. Cele 99 de proiecte  sportive sunt susținute cu suma totală de 223.000 lei, cele 53 din  domeniul artelor cu 200.000 lei, iar cele 34 de proiecte din categoria de vârstă de peste 18 ani cu 140.000 de lei.

„Bucuria acestui moment, faptul că am ajuns la cea de-a 16 -a ediție a acestui program, ne-a fost umbrită de despărțirea de Ivan Patzaichin. Timp de șapte ani el a făcut parte din juriul Programului MOL de susținere a tinerelor talente și a fost pentru noi o onoare să îl cunoaștem și să beneficiem de prezența și  priceperea lui în identificarea tinerelor talente. Îi mulțumim pentru că ne-a fost alături, pentru că ne-a servit drept exemplu și nu putem decât să promitem că mergem mai departe, purtându-l în gândurile noastre”, a declarat András Imre, Directorul Executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Listele proiectelor finanțate parțial sau integral sunt publicate pe www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro

***

Despre program:

În cadrul Programului MOL de promovare a talentelor, un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziționa echipamente și materiale. Din finanțarea totală a ediției a 16-a, 223.000 lei sunt destinați sportului, 200.000 lei domeniului artelor și 140.000 lei pentru categoria de vârstă de peste 18 ani, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizări în ultimii ani și au depășit vârsta majoratului.

În cei 16 ani de existență a Programului, au fost acordate finanțări în valoare de peste 5.467.000 lei, pentru 3.062 de tineri sportivi și artiști, o parte dintre ei obținând finanțare de mai multe ori în cadrul celor 2.409 de proiecte câștigătoare, susținute în acești ani.

Membrii juriului de artă:

Márkos Albert, violonist, concert-maestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj, președintele juriului, Miriam Cuibus, actriță a Teatrului Național Cluj, lector al Facultății de Teatru și TV din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Timotei Nădășan, grafician, director al revistei de artă contemporană IDEA, Nelida Nedelcuț, profesor universitar, prorector al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, Erich Türk, organist, lector al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj.

Membrii juriului de sport:

Violeta Beclea Székely, campioană europeană, vicecampioană olimpică la atletism, director al departamentului de marketing și comunicare din cadrul Comitetului Olimpic și Sportiv Român, președintele juriului, Ion Bădescu, antrenor de înot la Clubul Sportiv Școlar Nr. 1 Timișoara, laureat al Premiului Mentor pentru excelență în educație 2020, Laura Cârlescu Badea, campioană olimpică și mondială la scrimă, Narcisa Lecușanu, membru executiv în cadrul Federației Internaționale de Handbal, Marian Ursescu, jurnalist, Gazeta Sporturilor.

Despre MOL România

MOL România este o subsidiară a MOL Group și una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de 25 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 243 de stații de servicii, 2 depozite de carburanți, la Giurgiu și Tileagd și un terminal LPG la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de aproximativ 250 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate în clasamentul programelor de loialitate din România în cadrul cercetării de piață QUDAL. Începând cu anul 2018, MOL România este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților în care operează, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Program MOL pentru sănătatea copiilor sau Permis pentru viitor.

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie de petrol și gaze internațională integrată și independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 40 de țări, o forță de lucru dinamică formată din 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. Activitățile de explorare și producție ale Grupului MOL sunt susținute de o experiență de peste 75 de ani în domeniul hidrocarburilor. În prezent, activitățile de producție se desfășoară în 9 țări, iar cele de explorare în 14 țări. Grupul MOL controlează trei rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de aproximativ 1.933 de stații de servicii în 10 țări din Europa Centrală și de Est, dintre care 243 în Romania.

Despre Fundația Pentru Comunitate

Fundația Pentru Comunitate este o organizație non profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea și reabilitarea lor.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Una dintre cele mai importante colecții de monede românești, scoasă la vânzare
 •  

Una dintre cele mai importante colecții de monede românești, scoasă la vânzare

Una dintre cele mai importante colecții de monede românești scoasă la vânzare

În premieră în România, a cărei piață de artă nu a fost până astăzi tentată de vânzări publice de numismatică importantă, este scoasă la licitație una dintre cele mai importante colecții de monede românești. Colecționarii de monede, obișnuiți până mai ieri să se intereseze de monede importante și să le tranzacționeze în cercuri restrânse, prin schimburi ori vânzări private, ori, mai rar, în străinătate, la casele de licitație specializate din Germania ori Elveția, sunt chemați în premieră să vizioneze și participe la licitația primei mari colecții importante de numismatică românească, pe data de 23 septembrie, joi săptămâna viitoare. Inițiativa aparține tot Artmark, ce a declarat că dorește să dezvolte și transparentizeze, în beneficiul colecționarilor și pasionaților domeniului, și accesul la piața și colecțiile de specialitate numismatică, formate în România ori străinătate.

Colecția scoasă la licitație, provenind de altminteri de la un colecționar european (de naționalitate română domiciliat în Ungaria), urmează să se vândă drept lot unic, compus din 133 de monede românești rare, reprezentând numismatica României moderne. Prețul de pornire pentru întreaga colecție este de 140.000 de euro, o valoare conservatoare raportat la prețul de tranzacționare în străinătate a multora dintre monedele componente. Punerea în licitație drept lot unic compus are în vedere și evidențierea funcțiunii de tezaurizare a preocupării colecționistice pentru numismatică, căci dă posibilitatea colecționarilor ori celor interesați de opțiuni alternative de tezaurizare să achiziționeze ansamblul la un preț avantajos, ce ulterior se poate dezinvesti ori lichidiza prin vânzarea treptată a celor 133 de componente.

Colecția parcurge toată istoria României moderne și contemporane, din 1867 până în 1982, prin prisma monedelor simbolizând avansul treptat al organizării noastre statale, economice și de regim politic. Foarte important – și apreciat de investitori – fiecare piesă componentă este gradată, adică expertizată științific și evaluată de către cei mai reputați evaluatori internaționali de numismatică, apoi capsulate înspre menținerea stării lor de conservare. Se consideră în piață că o monedă gradată valorează de două până la trei ori mai mult decât una negradată, căci încorporează expertiză, evaluare, siguranță și cotare internațională, raportată la celelalte exemplare existente în piață și gradate, așadar oficializate, la rândul lor. Cele mai multe dintre monede ale colecției puse în licitație sunt într-o stare de conservare excepțională, unele nefiind folosite aproape niciodată.

Printre raritățile colecției se numără prima monedă românească bătută în argint, dar și prima cu valoare nominală de 1 Leu. Moneda din 1870 (estimare 6.500-8.500 de euro) a fost bătută în epocă într-un tiraj de doar 400.000 de exemplare, aflându-se într-o stare excepțională de conservare. Un alt exemplar rarism, bătut la Bruxelles, este și moneda 50 Bani (estimare 3.500-5.500 de euro), considerată de experți ca fiind cea mai rară emisiune cu această valoare nominală. O piesă foarte valoroasă pentru colecționari este și moneda 5 Lei din 1882 (estimare 10.000-15.000 de euro), an în care au fost folosite mai multe matrițe pentru această monedă, tirajul fiind bătut progresiv, în funcție de nevoia pieței și de acoperirea Băncii Naționale. Această monedă este singura cunoscută cu gradarea MS (mint state). O altă piesă căutată de toți colecționarii și cercetătorii din domeniul numismaticii este moneda 2 Lei din 1901 (estimare 18.000-23.000 de euro), fiind cea mai rară monedă românească din argint, cu un tiraj extrem de mic, de doar 12.476 de exemplare.

Punerea în vânzare a colecției de numismatică, joi, 23 septembrie, ora 18:45, în cadrul Licitației unei Colecții de Numismatică, reprezintă un prilej unic de a demonstra importanța și relevanța numismaticii în vremurile noastre. Colecția poate fi admirată la Palatul Cesianu-Racoviță, de luni până duminică în intervalul orar 10:00-20:00. Evenimentul din 23 septembrie va avea loc în format hybrid: online pe platforma Artmak Live sau în sala de licitații a Casei Artmark din str. C.A. Rosetti, nr. 5.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Dreptul pacienților la nutriție adecvată în tratamentul cancerului
 •  

Dreptul pacienților la nutriție adecvată în tratamentul cancerului

Dreptul pacienților la nutriție adecvată în tratamentul cancerului

Cercetările estimează că între 10 și 20% din cele 1,3 milioane de decese cauzate de cancer în UE (2020) pot fi atribuite malnutriției, mai degrabă decât cancerului în sine.

Recunoscând necesitatea ca fiecare stat membru să întreprindă acțiuni coordonate pentru punerea în aplicare a Planului european de combatere a cancerului, European Nutrition for Health Alliance  face  un apel comun la acțiune care include 7 recomandări-cheie menite să asigure protecția stării de nutriție a pacienților cu cancer.

Poziția European Nutrition for Health Alliance  este că „nu se poate oferi o îngrijire de înaltă calitate fără integrarea completă a îngrijirii nutriționale în traseul de tratament al cancerului, de la diagnosticare până la întreaga traiectorie a bolii.  Îndemnăm toate statele membre ale UE și institutele lor respective să includă aceste recomandări esențiale în strategiile naționale privind cancerul și în toate politicile naționale și locale relevante privind sănătatea și asistența medicală”.

Eșecul de a proteja starea de nutriție în cancer subminează calitatea îngrijirii oncologice în Europa. În prezent, există dovezi științifice copleșitoare că eșecul de a preveni pierderea de greutate și de mușchi la pacienții cu cancer poate submina eficacitatea tratamentelor și crește semnificativ riscul de efecte secundare grave.  Pentru cei la care vindecarea nu mai este posibilă, o stare nutrițională precară afectează calitatea vieții și reduce timpul de supraviețuire. Cu toate acestea, malnutriția, în ciuda faptului că este cea mai frecventă și mai gravă complicație a cancerului, continuă să primească o prioritate inacceptabil de scăzută în politicile naționale de îngrijire a pacienților și în serviciile pentru pacienți.

Șapte recomandări- cheie

–        Dreptul la îngrijiri oncologice și medicamente de înaltă calitate trebuie să se aplice în mod explicit îngrijirii nutriționale optime.

–        Măsurarea și monitorizarea stării nutriționale și metabolice ar trebui să fie sistematizate și revizuite ca parte standardizată a proceselor echipei multidisciplinare.

–        Toate echipele multidisciplinare ar trebui să includă un dietetician specializat în oncologie.

–        Dezvoltarea unui cadru standardizat pentru educație și formare în domeniul nutriției, extins la toți cei implicați în îngrijirea bolnavilor de cancer în prezent și în viitor.

–        Toate autoritățile statelor membre ar trebui să înființeze un grup de coordonare în domeniul nutriției care să aibă legătură cu centrele oncologice complete.

–        Ar trebui să se aloce fonduri pentru cercetare în vederea identificării strategiilor eficiente de punere în aplicare pentru integrarea unei îngrijiri nutriționale optime în tratamentul cancerului.

–        Pacienții cu cancer ar trebui să aibă acces în timp util la informații și resurse privind nutriția, dieta și terapiile nutriționale relevante pentru tipul și stadiul bolii lor.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Aleksandra Babic, vicepreședinte B2B și product marketing în cadrul Mastercard Europe, vorbește despre susținerea micilor afaceri în drumul către digitalizare și inovație
 •  

Aleksandra Babic, vicepreședinte B2B și product marketing în cadrul Mastercard Europe, vorbește despre susținerea micilor afaceri în drumul către digitalizare și inovație

Aleksandra Babic vicepreședinte B2B și product marketing în cadrul Mastercard Europe vorbește despre susținerea micilor afaceri în drumul către digitalizare și inovație

16 septembrie 2021

Aleksandra Babic, vicepreședinte B2B și product marketing în cadrul Mastercard Europe, un profesionist cu o înțelegere amplă asupra dinamicii dezvoltării pieței și cu experiență pentru valorificarea informațiilor în proiectarea celor mai potrivite soluții, va fi prezentă în calitate de speaker în cadrul Techsylvania 2021, cel mai important eveniment de tehnologie din Europa de Est. Aceasta va vorbi despre inovații și soluții pentru dezvoltarea micilor afaceri în contextul actual.

„În ultimul an și jumătate, pe măsură ce viața tuturor ni s-a schimbat, afacerile, în special cele mici și micro, au trebuit să se adapteze la noul context pentru a rămâne pe linia de plutire și a fi în continuare relevante pentru clienții lor. Noi, la Mastercard, suntem dedicați susținerii fiecărei afaceri, motiv pentru care am creat, împreună cu emitenți, fintech-uri și alți parteneri, soluții pentru a maximiza potențialul de dezvoltare al afacerilor. Aștept cu nerăbdare să vorbesc despre inițiativele și soluțiile noastre pentru micile afaceri în cadrul Techsylvania și sunt mândra să împart scena cu alți profesioniști care promovează inovația în domeniile lor”, a declarat Aleksandra Babic.

În calitate de vicepreședinte B2B și product marketing în cadrul Mastercard Europe, Aleksandra coordonează evenimentele B2B regionale, activitățile de marketing adresate emitenților, comercianților și partenerilor, precum și proiectele de marketing de produs, urmărind comunicarea soluțiilor Mastercard și a leadership-ului la nivel B2B.

În cei peste 12 ani în cadrul Mastercard, Aleksandra a deținut diverse funcții de marketing și comunicare,  în Europa, Orientul Mijlociu și Africa, ce au vizat activități de brand și produs, adresate partenerilor și consumatorilor, precum și activități de cercetare și analiza de date. Înainte de a se alătura Mastercard, a lucrat în funcții de marketing pentru companii din diferite industrii, printre care se numără Philip Morris, General Motors și A1 telco, fiind responsabilă de dezvoltarea strategiilor de marketing și comunicare pe noi piețe.

Cea de-a 8-a ediție a Techsylvania va avea loc în perioada 22-23 septembrie. Atelierele, conferințele, competițiile, evenimentele satelit, programele de finanțare și prezentările se vor desfășura exclusiv online, pe platforma Hopin. Biletele și programul sunt disponibile la www.techsylvania.com.

###

Despre Mastercard

Mastercard, www.mastercard.ro, este o companie de tehnologie în industria globală de plăți. Misiunea noastră este să generăm și să dezvoltăm o economie digitală atotcuprinzătoare, care să ofere tranzacții sigure, simple, inteligente și accesibile, în beneficiul tuturor, de pretutindeni. Prin transfer de date sigur și prin rețele impenetrabile, prin parteneriate și cu pasiune, inovațiile și soluțiile noastre le permit persoanelor fizice, instituțiilor financiare, guvernelor și companiilor să își atingă potențialul maxim. Coeficientul nostru de decență (DQ) este pilonul de bază al culturii care ne reprezintă și pe care se sprijină tot ceea ce facem în companie și în afara ei. Conexiunile noastre acoperă peste 210 țări și teritorii, astfel încât construim o lume sustenabilă care le oferă tuturor accesul la posibilități de neprețuit.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Cushman & Wakefield Echinox: Meat2Eat a deschis un restaurant la parterul clădirii de birouri One Tower
 •  

Cushman & Wakefield Echinox: Meat2Eat a deschis un restaurant la parterul clădirii de birouri One Tower

Cushman amp Wakefield Echinox Meat2Eat a deschis un restaurant la parterul clădirii de birouri One Tower

Bucureşti, septembrie 2021: Meat2Eat, un concept gastronomic activ din 2015 printr-o carmangerie în zona Domenii și prin burger shops, a inaugurat primul restaurant steakhouse într-un spațiu de 400 metri pătraţi de la parterul clădirii de birouri One Tower din Bucureşti, una dintre primele clădiri verzi LEED Platinum din România, parte a proiectului multifuncțional One Floreasca City dezvoltat de One United Properties. Tranzacţia a fost intermediată de compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Meat2Eat Steakhouse a implicat o investiție de 800.000 euro și ar trebui să contribuie la creșterea cifrei de afaceri a grupului la 1 milion de euro pentru anul în curs. Meat2Eat este un concept de restaurant și măcelărie care oferă clienților produse proaspete pe bază de carne, fără aditivi. Meniul Meat2Eat Steakhouse este unul cosmopolit şi cuprinde o selecție de cărnuri din diverse colțuri ale lumii.

Dana Radoveneanu, Senior Consultant Retail Agency Cushman & Wakefield Echinox: „Suntem încântați să anunțăm deschiderea Meat2Eat Steakhouse în cadrul proiectului One Tower. Suntem siguri că atât chiriașii clădirii de birouri One Tower, cât și locuitorii cartierului Floreasca, se vor bucura de o experiență culinară la standarde înalte, o servire impecabilă și un concept aparte, cu un design primitor.”

Mihai Păduroiu, CEO Office Division One United Properties: „Integrată în proiectul mixt One Floreasca City, clădirea de birouri One Tower a fost de la început gândită ca un spațiu de lucru modern, certificat, care transcende funcția sa de bază și oferă numeroase facilități celor care își desfășoară activitatea aici. În plus, prin conceptul său unic, proiectul coagulează în jurul său o nouă comunitate, care se bucură de acces la zone verzi, dar și spații de relaxare și agrement. Ne bucurăm că Meat2Eat se alătură acestei comunități moderne, care se va putea astfel bucura de o nouă experiență culinară de top.”

Meat2Eat vine în completarea ofertei comerciale și gastronomice din proiectul One Floreasca City, care găzduiește și restaurantele Samsara, Elephante si clinica Sanador. One Floreasca City este un proiect imobiliar inovator, primul proiect românesc premiat pentru sustenabilitate cu distincția ”Best Sustainable Residential Development” la International Property Awards. Proiectul propune un concept unic construit în jurul ideii de comunitate și înglobează o componentă rezidențială cu apartamente premium – One Mircea Eliade, o clădire de birouri de calsă A – One Tower, precum și numeroase facilități pentru sport, petrecerea timpului liber și spații verzi. Clădirea de birouriri One Tower deține cea mai performantă pre-certificare LEED de pe piața românească, LEED v4 Core & Shell la nivel Platinum și este pregăttă să fie certificată WELL Health and Safety. Prin poziția sa excelentă, aceasta oferă chiriașilor acces la parcuri, restaurante, cafenele, dar și priveliște panoramică asupra lacului.

Cushman & Wakefield Echinox, afiliatul exclusiv al Cushman & Wakefield în România, deținut și operat independent, cuprinde o echipă de peste 80 de profesioniști și colaboratori ce oferă o gamă completă de servicii de consultanţă imobiliară investitorilor, dezvoltatorilor, proprietarilor și chiriașilor. Pentru mai multe informații, vizitați site-ul companiei www.cwechinox.com.

Cushman & Wakefield, unul dintre liderii globali în domeniul serviciilor imobiliare comerciale, cu 50.000 de angajați în 60 de țări, ajută chiriașii, proprietarii și investitorii în optimizarea valorii activelor. Cu venituri de 7,8 miliarde de dolari, serviciile principale ale companiei sunt: consultanță în gestionarea activelor şi investițiilor, piețe de capital, închirieri, administrarea proprietăților, reprezentarea chiriașilor, management de proiect, evaluare, design şi proiectare. Pentru mai multe informații, vizitați site-ul companiei www.cushmanwakefield.com.

ONE UNITED PROPERTIES este unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din România. One United Properties este o companie inovatoare, dedicată accelerării adoptării practicilor de construcții pentru clădiri eficiente din punct de vedere energetic, durabile și sănătoase. Toate clădirile companiei au certificări superioare de durabilitate, eficiență energetică și wellness, iar dezvoltatorul este premiat la numeroase gale și conferințe în domeniu. One United Properties este primul dezvoltator imobiliar din România care a fost premiat la nivel internațional cu premiul „Cea mai bună dezvoltare sustenabilă” din lume la International Property Awards 2019-2020. Compania este listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București, cu simbolul ONE.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Orange lansează Djia, asistentul virtual call center care oferă clienților suport vocal în limba română
 •  

Orange lansează Djia, asistentul virtual call center care oferă clienților suport vocal în limba română

Orange lansează Djia asistentul virtual call center care oferă clienților suport vocal în limba română

București, 14 septembrie 2021. Începând de astăzi, Orange România oferă clienților o experiență semnificativ îmbunătățită în call center cu ajutorul Djia, noul asistent virtual capabil să ofere suport vocal în limba română clienților Orange. Prin intermediul acestuia, clienții vor putea afla informații despre factura lor, resursele disponibile în abonament sau despre numărul lor de client.

Mereu disponibil, mereu pregătit să ajute

De acum, o parte dintre cei care apelează serviciul Orange de relații clienți, 300, pot interacționa cu Djia, asistentul virtual creat pentru a oferi simplu și rapid informați despre teme specifice. Acesta va începe progresiv preluarea apelurilor urmând ca în viitorul apropiat să răspundă cât mai multor solicitări inițiale venite din partea persoanelor fizice.

Cu ajutorul asistentului vocal Djia, clienții pot afla informații despre codul lor PUK, pot modifica formatul facturii sau obține o copie după aceasta, pot obține o confirmare a realizării unei plăți sau pot solicita o amânare a plății, pot afla informații despre serviciile aferente numărului lor sau detalii despre factură. Întreg procesul se întâmplă în mod natural și inuitiv, pentru că Djia înțelege și răspunde în limba română, iar dacă întrebarea este prea complexă, asistentul virtual va transfera clientul către un consultant Orange.

Un alt beneficiu important este acela că Djia poate identifica clienții înainte de a fi transferați către un operator Orange, iar acest lucru se traduce prin timp mai scurt petrecut cu operatorul și o eficiență operațională mai mare. Astfel, clienții pot ști că au un ajutor de încredere, mereu pregătit  să ofere informații utile, dar și să învețe din fiecare interacțiune pentru a se perfecționa și a cunoaște cât mai multe.

“Prin lansarea Djia, continuăm procesul de digitalizare a canalelor de asistență pentru clienți, pentru a răspunde mai repede și mai eficient nevoilor lor. Djia permite reducerea timpului de apelare prin identificarea clienților înainte de a fi transferați și îi ajută să obțină răspunsuri la întrebările lor fără a fi nevoiți să aștepte ca un operator să fie disponibil. Este un proces început încă din luna aprilie, care în faza de pilot a avut o rată de succes de peste 52% și care în timp va fi îmbunătățit.

Djia se alătură astfel lui Djingo, chatbot-ul care oferă suport clienților Orange prin intermediul canalului de chat de pe orange.ro. Cu ajutorul lor vom putea să oferim clienților o experiență digitală completă ce se îmbină perfect cu implicarea și experiența colegilor nostri din echipa Customer Care.” Irina Matea, Customer Service Director, Orange România.

Mai multe informații despre Djia sunt disponibile pe: https://oran.ge/djia

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Cum să predai ca un campion
 •  

Cum să predai ca un campion

Cum să predai ca un campion

Noul an școlar începe sub semnul incertitudinilor legate de recentul val pandemic, dar și de formatul în care va avea loc procesul de învățare (fizic sau online?). În acest context instabil, misiunea profesorilor va fi să ofere un spațiu structurat și previzibil pentru lecțiile lor, să impună o serie de rutine legate de igienă (și nu numai), dar și să păstreze vie motivația și atenția elevilor.

Pornind de la cartea lui Doug Lemov „Cum să predai ca un campion 2.0” (Trei, 2021), dar și de la cercetările autohtone în domeniul psihologiei educaționale, Georgeta Pânișoară, conf. univ. la Facultatea de Psihologie și Științele Educației (Universitatea din București), va oferi o serie de sfaturi pentru un bun management al clasei – fie ea online sau față în față.

Moderatorul discuției va fi Victor Popescu, redactor la Editura Trei, iar evenimentul va fi transmis LIVE pe paginile de Facebook Cărturești și Trei, de la ora 19:00.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • DIGI crește viteza de net abonaților săi, fără cost suplimentar
 •  

DIGI crește viteza de net abonaților săi, fără cost suplimentar

DIGI crește viteza de net abonaților săi fără cost suplimentar
 • Toți clienții Fiberlink 300 primesc de azi Fiberlink 500;
 • Clienții Fiberlink 300 vor plăti aceeași sumă lunară, 30 Lei, iar Fiberlink 1000, cu viteză gigabit, va costa tot 40 Lei/lună.

Pentru DIGI, una dintre prioritățile dintotdeauna a fost dezvoltarea rețelei sale, pentru facilitarea accesului la serviciile de comunicații electronice fixe. Tocmai fiindcă știe cât de importantă este atât stabilitatea, cât și viteza netului de acasă, DIGI oferă clienților chiar mai mult pentru același cost prietenos.

Începând de astăzi, 13 septembrie, experiența clienților DIGI atinge un nivel superior, încât, abonații care dețin pachetul Fiberlink 300 prind viteză, fiind upgradați automat la pachetul Fiberlink 500, iar trecerea la pachetul superior vine fără costuri sau eforturi suplimentare din partea acestora. Așadar, abonații netului Fiberlink 300 vor primi de acum viteza Fiberlink 500 la același cost, 30 Lei/lună.

Viteza maximă rămâne la fel de accesibilă, cu Fiberlink 1000 la costul de 40 Lei/lună, iar DIGI rămâne unicul operator de telecomunicații din România care oferă routerul cel mai modern, cu standardul WIFI 6, cu doar 3 Lei/lună, preț valabil tuturor abonaților săi de internet.

DIGI este operatorul de servicii de telecomunicații cu cea mai extinsă și mai modernă rețea de fibră optică din țară, acoperind, la finalul anului 2020, 7,7 milioane de locuințe. Compania este liderul pieței pe segmentul serviciilor de internet fix, cu 59% cotă de piață, la 31 decembrie 2020, conform Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM). De asemenea, potrivit aceleiași surse, DIGI ocupa prima poziție, după cota de piață deținută, și pe segmentul serviciilor de retransmisie a programelor de televiziune (61% market share) și pe cel al telefoniei fixe (39%). Compania-mamă a operatorului, DIGI Communications N.V., a anunțat că filiala din România înregistra, după primul semestru al anului 2021, 3,5 milioane servicii furnizate către abonații din această piață, în creștere cu 19% față de aceeași perioadă a anului anterior.

Despre DIGI

DIGI este liderul segmentului de servicii de internet fix, pay-tv și telefonie fixă după cotele de piață deținute în România și unul dintre operatorii europeni de top în domeniul comunicațiilor electronice convergente, derulând operațiuni și în Ungaria, Spania și Italia. Compania deține cea mai modernă (state of the art) și mai extinsă rețea de fibră optică din regiune, ajungând la o acoperire de circa 9,8 milioane de gospodării în România și Ungaria, la finalul anului 2020.

În domeniul serviciilor mobile de voce și date, DIGI a fost mereu un adept al pionieratului, implementând de timpuriu cele mai avansate tehnologii. DIGI aduce pe piață cele mai accesibile servicii de comunicații electronice, atât în domeniul serviciilor fixe, cât și al celor mobile. Acest avantaj competitiv s-a transformat, în timp, într-un beneficiu pentru milioane de clienți, care au dobândit, astfel, un acces mai rapid și mai puțin costisitor la servicii de cea mai bună calitate.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Agra Asigurări lansează noi avantaje pentru fermieri la produsele de asigurare din 2021
 •  

Agra Asigurări lansează noi avantaje pentru fermieri la produsele de asigurare din 2021

Agra Asigurări lansează noi avantaje pentru fermieri la produsele de asigurare din 2021

București, 14 Septembrie 2021: Agra Asigurări, compania specializată în domeniul asigurărilor agricole, introduce noi beneficii pentru fermierii români în cadrul pachetelor de reînsămânțare a culturilor. Noutățile din acest an vizează atât culturile de toamnă, cât și culturile de primăvară. La culturile de toamnă, rapiță și cereale, se acoperă suplimentar riscurile din pachetul de reîntoarcere și daunele produse de dăunătorii specifici acestor culturi. Pachetul de reîntoarcere se extinde și la culturile de primăvară prin acoperirea de riscuri care pot afecta răsărirea și dezvoltarea plantelor în stadiile incipiente. Astfel, la culturile de primăvară se pot asigura crusta, spălarea solului, daunele produse de particule fine de pământ și îngheț.

Îmbunătățirea produselor este un process continuu de analiză și în acest sens se aduc acoperiri suplimentare și în cazul culturii de viță de vie pentru vin și struguri de masă, prin acordarea unei despăgubiri suplimentare în cazul daunelor provocate de grindină cu începere de la stadiul de vegetație BBCH 85 struguri în pârgă.

“Agricultura este o afacere tot mai riscantă în ultimii ani datorită schimbărilor climatice care generează riscuri impredictibile. Ne dorim să fim cât mai aproape de fermierii noștri și lucrăm constant să le oferim soluții viabile și noi avantaje pentru a-și proteja munca și culturile”, a declarat Horia-Adrian Lupu, Directorul General Agra Asigurări România.

Prezentă pe piața din România din anul 2016, Agra Asigurări oferă fermierilor mai multe produse de asigurare, printre care amintim polița Agrar Basis pentru cultura mare, Agrar Basis pentru Vița de vie și Struguri de masă, polița Sfeclă de Zahăr Universal, Index de Secetă și nu în ultimul rând, polița de asigurare pentru Sere și Solare.

Riscurile asigurate prin polița Agrar Basis sunt grindina, incendiul, înghețul, înghețul târziu de primăvară, furtuna/ploaia torențială sau pachetul de reînsămânțare care cuprinde următoarele riscuri: Crustă, Daune produse de particulele de nisip/ pământ antrenate de vântul puternic, Spălarea solului, Secetă pedologică în faza de răsărire și daunele produse de Dăunători specifici.

Pentru seceta pedologică și daunele produse de dăunători specifici se despăgubesc costurile de reînsămânțare cu 15% din suma asigurată, dar nu mai mult de 750 RON pe ha și numai după ce reînsămânțarea a fost efectuată. Pentru celelalte riscuri din pachet de despăgubesc costurile de reînsămânțare cu 20% din suma asigurată pe hectar, dar nu mai mult de 1000 RON și doar după ce reînsămânțarea a fost efectuată.

Culturile eligibile pentru programul de asigurare Agrar Basis sunt cerealele (grâu, secară, sorg, hrișcă, alac, triticum, orz, triticale, ovăz, mei, speciile mixte de cereale), porumbul (pentru boabe, pentru siloz și porumb sămânţă), fructele oleaginoase (floarea soarelui, in pentru ulei și cel pentru fibre, mac, rapiță, șofrănel, muștar), leguminoasele (mazăre de câmp, fasole de câmp, lathyrus, lupin, soia, năut), rădăcinoasele (sfeclă furajeră, sfeclă de zahăr, hrean, dovleac pentru ulei, cartoful), precum și plantele alternative (cânepă și chimen).

Graficul de subscriere pentru pachetele de reînsămânțare aferente culturilor de toamnă și primăvară se regasesc în infograficul de mai jos.

De la înființarea sucursalei Agra Asigurări din România în 2016, portofoliul companiei s-a mărit de 5 ori pe parcursul celor 5 ani, la peste 800.000 de ha asigurate. Compania estimează că numărul suprafețelor asigurate va urma o evoluție crescătoare, iar în următorii 2 ani va ajunge să asigure 1.000.000 de ha pe an agricol, concomitent cu digitalizarea proceselor de lucru.

Încă de la intrarea pe piața locală, asiguratorul agricol a introdus un proces digitalizat, ce vizează reducerea documentelor în format fizic. Astfel, fermierii se pot înrola online în Portalul Agra Asigurari și beneficiază de servicii cu o birocrație minimă, de la emiterea ofertelor de asigurare și a polițelor în format electronic, până la avizarea daunelor și plata despăgubirilor.

###

Despre Agra Asigurări

Societatea de asigurări agricole Österreichische Hagelversicherung a fost înființată în anul 1947 în Austria la inițiativa fermierilor de către companiile de asigurare austriece.

Din 2016, compania oferă produsele sale de asigurare și fermierilor din România fiind singurul asigurator specializat pe domeniul agricol.

Prin dezvoltarea permanentă a paletei de produse, compania oferă asiguraților cele mai bune soluții pentru prevenirea efectelor climatice. Agra Asigurări garantează cea mai rapidă și modernă evaluare de daune din Europa. Astfel, ajutorul rapid și nebirocratic în caz de daună este principiul de bază al societății Agra Asigurări.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Vaccinul gripal VaxigripTetra® este disponibil în farmaciile din România
 •  

Vaccinul gripal VaxigripTetra® este disponibil în farmaciile din România

Vaccinul gripal VaxigripTetra</div>
<span class= articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Conectivitate fără precedent, robustețe și securitate de ultimă generație
 •  

Conectivitate fără precedent, robustețe și securitate de ultimă generație

Conectivitate fără precedent robustețe și securitate de ultimă generație

Folosește Tableta Zebra ET80/85 când o lume întreagă depinde de angajații tăi

București, 13 Septembrie 2021. Smart ID România, cel mai important provider și integrator de tehnologii de ultimă generație pentru medii intensive de lucru (business și critice), introduce în portofoliu, începând de azi, Tableta Industrială  Zebra ET80/85.

Tableta Zebra ET80/ ET85 oferă valoare excelentă pentru angajații din prima linie în industrii intensive precum siguranță publică, utilități/telecom, servicii în teren, producție si logistică. De asemenea, poate fi folosită cu succes și împreună cu aplicații destinate serviciilor militare, construcții și resurse naturale. Cu un design 2 în 1, laptop/tabletă, Tableta Zebra ET80/ET85 stabilește noi standarde în design, robustețe, ergonomie, conectivitate, securitate, durată de funcționare a bateriei precum și în suita de opțiuni/funcționalități cu care poate fi dotată.

“Mediile intensive de lucru se află într-o perioadă de digitalizare și transformare accelerată generate de apariția unor fenomene pre și post pandemie. Aceste fenomene au generat serioase dezbateri cu privire la necesitatea adaptării organizațiilor – fie ca sunt ele instituții sau companii – cât mai optim la provocarile curente.

Rezultat al acestor fenomene, proiectele de re-enginiering al proceselor și aplicațiilor, specifice acestor medii intensive/critice, au accelerat și ele automatizarea echipelor din teren, cu scopul de a maximiza viteza de reacție în spațiile de lucru, în teren sau în vehicule.

Noile Tablete Zebra ET80/ET85 sunt construite tocmai pentru a răspunde nevoile acestor companii. Tabletele Zebra ET80/ET85 se adresează instituțiilor publice sau companiilor cu forțe critice/mobile în teren, care au nevoie de un laptop și tabletă 2 în 1 robust/ă, ușor/ușoară, versatilitate, conectivitate și securitate de ultimă generație, la un pret atrăgător pentru aceste tipuri de proiecte.” Declară Razvan Dragoi, Deputy General Manager, Smart ID Dynamics SA.

Funcționalități inovative ale noilor Tablete Zebra Robuste 2 în1 ET80/ET85Ergonomie superioară pentru angajații din mediile intensive/critice de lucru

Tabletele Zebra ET80/ET85 sunt mult mai ușoare si mai subțiri decât alte tablete cu display 12”. Portabile sau instalate în stația/dock-ul unui vehicul, oferă maximum de vizibilitate și acces foarte ușor la un ecran care poate afișa o multitudine de informații. Dezvoltate după ultimele standarde de robustețe (MIL-STD-810H), cu certificări Clasă 1 Div 2, Tabletele Zebra ET80/85 pot fi folosite chiar și atunci când sunt prezente materiale inflamabile sau periculoase.

Ecranul touchscreen oferă vizibilitate la interior și la exterior dar și în lumină puternică și funcționează și cu mănuși. Cu o singură atingere userul poate anula instant lumina ecranului și a tastaturii pentru a proteja informațiile și a asigura protecția datelor.

Versatilitate unica —2 în 1În câteva secunde, Tableta ET80/ET85 se transformă în laptop și invers, prin simpla atașare sau detașare a unei tastaturi. Cu o soluție de dock-ing universală tableta poate fi folosită ca un computer desktop în birou. Cu ajutorul unei stații mobile poate fi folosită în interiorul unei mașini de Poliție, într-un camion, stivuitor etc. Tastatura robustă permite angajaților sa aleagă cel mai bun unghi de lucru, tableta oferindu-le experiență reală a unui laptop.

Cea mai avansată conexiune wireless asigură o conectivitate pe care forțele mobile se pot bazaCu access la cea mai mare viteză WiFi și mobilă (cellular), cu ajutorul  WiFi 6E și 4G/5G, Tableta Zebra ET80/ET85 permite angajaților mobili și celor din medii critice să-și păstreze conectivitatea indiferent de spațiile dificile, intensive sau critice în care lucrează.

Opțiuni și accesorii care permit soluții personalizateCu securitate, wireless, putere de procesare si multiple opțiuni integrate, incluzând aici scanner de coduri de bare, aceste tablete pot fi configurate exact cu funcționalitățile de care angajații au nevoie. Două module de extensie a bateriei permit userilor să adauge o baterie auxiliară pentru a putea folosi laptopul/tableta pe toată durata unui schimb dublu. Accesoriile includ baterii și soluții de încărcare, o protectie suplimentară robustă pentru o durabilitate și mai mare, un stilou tip stylus și o curea de umăr, un mâner și o curea rotativă care asigură o portabilitate ușoară.

Protecție din fabrică pentru a preveni accesul neautorizatFuncționalitățile în zona de Securitate includ o cameră Windows Hello pentru recunoaștere facială și un cititor de amprente care permit autentificarea în doi pași. Un cititor de card de access (CAC)  asigură securitatea datelor de tip guvernamental.

Singurul software Zebra cu valoare adăugată permite colaborare și productivitate de ultimă generațieET80/ET85 oferă Mobilitate și captură de date pentru Windows, cu o gamă largă de instrumente de comunicare și management. Comunicarea push to talk Workforce Connect și mesajele text securizate permit forțelor mobile să rămână conectate. Bateriile PowerPrecision+ monitorizează și furnizează indicatorii importanți pentru buna funcționare a bateriilor și pentru a comunica angajaților durata timpului în care mai pot folosi bateria. Cu ajutorul 123Scan utilizatorii pot detecta instant și configura scanerul integrat în tabletă/laptop.

“Smart ID este integrator de soluții pentru medii intensive de business și deseori, în anumite proiecte mari, este partener strategic în proiecte în medii critice, unde viteza de răspuns este uneori incredibil de imaginat. În aceste medii lucrează grupuri de angajați în interiorul unor spații foarte mari, pe teren sau în vehicule. Acești angajați au avut întotdeauna nevoie de o tabletă/laptop care să ruleze aplicații la cea mai mare viteză, care să poată fi folosită indiferent de condițiile atmosferice, soare puternic, întuneric, praf, noroi, umezeală, în medii ostile și foarte ostile, care adesea este scăpată accidental pe ciment și care continuă să funcționeze indiferent de situație.”.

Despre Smart ID

Smart ID este liderul recunoscut al domeniului IT în România. Ne-am creat renumele de cel mai important furnizor şi integrator de tehnologii de vârf care transformă spectaculos mediile intensive de lucru, la un nivel neatins până acum. Oferim aplicaţii conectate, în timp real, cu ajutorul cărora clienţii noştri se pot mişca natural în mediul hibrid fizico-digital.

Pentru a reduce costurile proceselor cuprinse între plasarea comenzii şi livrarea către client, Smart ID pune la dispoziţia clienţilor săi know-how şi experienţă în implementări complexe, simplificarea proceselor, soluţii şi echipamente mobile, automatizare şi robotizare, în contextul unei înţelegeri profunde a transformării digitale.

Compania a fost înfiinţată în 2010 de doi antreprenori vizionari, Daniel Boangiu şi Romeo Iacob, specialişti cu o experienţă de peste 20 de ani în soluţii de mobilitate şi automatizări, si a avut în 2019 o cifră de afaceri de peste 25 mil. de euro.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • AXXIS Nova este o premieră pe piață românească de Real Estate și de Turism!
 •  

AXXIS Nova este o premieră pe piață românească de Real Estate și de Turism!

AXXIS Nova este o premieră pe piață românească de Real Estate și de Turism

Este adevărat că în ultimii ani a existat un boom al dezvoltărilor rezidențiale pe litoralul românesc, mai ales în zonele Mamaia Nord și Năvodari, în care nu s-a plecat focusat. Majoritatea lucrărilor au demarat cu un bloc și s-au extins ulterior, în lipsa unui concept unitar. În mod evident, aceste lucruri au dus la diminuarea unora dintre cele mai importante detalii: spațiile verzi și facilitățile!

De ce spun că AXXIS Nova e o premieră? Deoarece AXXIS Nova vă propune un Concept Integrat, împletind armonios blocurile cu apartamente de lux de vacanță, hotelul de 5* și toate facilitățile aferente unui Resort & SPA, de asemenea de 5*.

Încă o noutate pe care AXXIS Nova o aduce pe piață este ridicarea luxului la adevăratul lui standard. Luxul nu înseamnă numai detalii, amenajare, elemente de decor, ci înseamnă și suprafețe mari, generoase.

În AXXIS Nova, natura nu a fost neglijată! Resortul are o suprafață verde de 15.000 mp, amenajată în superbe grădini japoneze, franceze, grădini de relaxare, spații verzi pe acoperișuri și zone dedicate jocurilor pentru copii.

AXXIS Nova are, de asemenea, și un portofoliu variat de restaurante, magazine de lux, pet hotel, piscine interioare și exterioare încălzite, o plajă de 20.000 mp și chiar un frumos și inedit turn de belvedere la malul mării.

AXXIS Nova este într-adevăr locul pe care ți-l dorești și în care îți poți petrece o vacanță superbă fără a fi nevoie să te deplasezi dintr-o locație în alta! Noi construim locația pe care tu ai visat-o!”, afirmă dezvoltatorul proiectului AXXIS Nova Resort & SPA, Florin Cârstocea, unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din România, cu investitii majore în domeniul petrolier, energetic, în agricultură și turism.

În perioada 10-12 septembrie vă invităm la standul Axxis Nova din cadrul Târgului Nasțional Imobiliar!

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Oportunități de investiții in Spania!
 •  

Oportunități de investiții in Spania!

Oportunități de investiții in Spania

11 Septembrie 2021

Prime Realty Marbella este o agenție imobiliară de tip boutique cu sediul în Marbella, Spania. Ne concentrăm pe proprietăți selective, suntem susținuți de un portofoliu puternic și, de asemenea, o echipă cu experiență, care trăiește în Marbella de mulți ani.Prime Realty Marbella se mândrește foarte mult cu furnizarea unui serviciu profesional foarte personal, non-agresiv și în protejarea intereselor clienților noștri, atât pentru cei care doresc să locuiască aici, cât și pentru cei care caută o investiție puternică.

Lucrând cu informații actualizate constant și cu ACCES LA TOATE PROPRIETĂȚILE DIN COSTA DEL SOL (peste 60.000 de proprietăți) și folosind rețeaua noastră locală de contacte pentru consultanță legală, financiara, in domeniul construcțiilor și alți membri ai industriei, echipa noastră profesională este capabilă să ofere clienților noștri cele mai potrivite proprietăți pentru nevoile lor.

Portofoliul nostru de vânzare este compus din vile, case in mediul urban și apartamente în zona Marbella: Estepona, The New Golden Mile, Benahavis, San Pedro de Alcántara, Nueva Andalucía, Puerto Banús, The Golden Mile, Marbella și East Marbella Coast.

Prime Realty Marbella oferă, de asemenea, evaluarea soluțiilor de proprietate și finanțe, consultanță pentru asigurarea de proprietăți, consultanță pentru administrarea ipotecilor și pregătirea tuturor documentelor legale.Prime Realty Marbella: unde un serviciu profesional devine un serviciu personal.

Vă invităm la standul Prime Realty Marbella din cadrul Târgului Național Imobiliar TNI ce are loc în perioada 10-12 septembrie la Palatul Parlamentului!

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Performanță prin training pentru angajații Brico Dépôt, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană de peste 1,6 mil. lei
 •  

Performanță prin training pentru angajații Brico Dépôt, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană de peste 1,6 mil. lei

Performanță prin training pentru angajații Brico D în cadrul unui proiect cu finanțare europeană de peste 16 mil lei

Bricostore România S.A., unul dintre liderii pieței de produse destinate îmbunătățirii locuinței din România, va investi peste 1,6 milioane de lei pentru îmbunătățirea competențelor digitale în rândul angajaților din cadrul magazinelor sale, Brico Depot. Astfel, compania va implementa până în luna ianuarie 2023 un proiect co-finanțat din fonduri europene, prin care va desfășura programe de formare profesională în rândul angajaților săi.

“Ultimii ani ne-au arătat o tendință clară către digitalizare în toate sectoarele economiei, care s-a accentuat începând de anul trecut. În acest context, competențele digitale reprezintă un punct forte și devin cerință obligatorie în anunțurile de angajare. Ne-am propus să dezvoltăm competențele digitale ale angajaților Brico, atât pentru a deservi mai bine clienții și a fi mai competitivi în serviciile pe care le oferim, cât și pentru a-i echipa cu abilițăți care să le deschidă noi oportunități în viața profesională”, a declarat Adela Smeu, CEO, Brico Dépôt România.

Dezvoltarea competențelor digitale este realizată în cadrul proiectului „Performanță prin training pentru angajații Brico Dépôt – Digital Evolution” (cod SMIS: 149873), finanțat prin Programul Operațional Capital Uman. În cadrul acestuia sunt vizați angajați care lucrează în magazinele Brico Dépôt din toată țara, cu excepția celor care au domiciliul în Regiunea București- Ilfov.

Proiectul, inceput in  15 iulie 2021 si in desfasurare pana in 14 ianuarie 2023, are ca obiectiv general îmbunătățirea nivelului de cunoștinte, competențe și aptitudini digitale ale angajaților care își desfășoară activitatea în sectorul Lemn și mobilă, sector economic cu potențial competitiv conform SNC (Strategia Națională de Competitivitate) și domeniilor de specializare inteligenta SNCDI (Strategia Națională de Cercetare, Dezvoltare și Inovare). Valoarea totală a proiectului este de 1.634.033,92 lei, din care 49,99% (816.854,55 lei) reprezintă finanțare nerambursabilă.

Astfel, în vederea atingerii rezultatelor propuse prin proiect, vor fi organizate 6 programe de formare profesională continuă, destinate unui număr minim de 325 angajați ai companiei. Urmărim ca, până la finalul proiectului, minimum 261 angajați care lucrează la puncte de lucru din regiuni mai puțin dezvoltate să fie certificați și minimum 325 angajati care lucrează la puncte de lucru din regiuni mai puțin dezvoltate să fie formați.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Despre Brico Depôt

Brico Depôt România, parte din grupul Kingfisher, a intrat pe piața din România în 2013, după achiziția lanțului de magazine Bricostore. În urma achiziției Praktiker din 2017, Brico Depôt devine al doilea jucător de pe piața DIY din România, cu 35 de magazine și 2500 de angajați. Credem că fiecare dintre noi trebuie să aibă o casă în care să se simtă bine, iar obiectivul nostru este ca reamenajarea locuinţei să fie accesibilă tuturor. Astfel, oferim clienților noștri produsele și accesoriile de care au nevoie pentru construcția sau reamenajarea casei.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați: www.bricoDepôt.ro și pagina de Facebook Brico Depôt România.

Despre Kingfisher plc

Kingfisher este o companie internațională de îmbunătățire a locuințelor, cu aproximativ 1.380 de magazine, susținută de o echipă de 79.000 de colegi. Operăm în opt țări din Europa, sub mărcile: B&Q, Castorama, Brico Dépôt, Screwfix, TradePoint și Koçtaș. Oferim produse și servicii pentru îmbunătățirea locuințelor consumatorilor și profesioniștilor care fac cumpărături în magazinele noastre și prin intermediul canalelor noastre de comerț electronic. În Kingfisher, scopul nostru este să facem locuințele bune accesibile tuturor.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Un nou an școlar: să aducem în școală profesionalism, încredere și bunătate!
 •  

Un nou an școlar: să aducem în școală profesionalism, încredere și bunătate!

Un nou an școlar să aducem în școală profesionalism încredere și bunătate

10.09.2021 – ”Bun venit în noul an școlar!” – auzim zilele acestea de pe buzele multor educatori, învățători, profesori. Majoritatea însoțesc această urare de zâmbet și entuziasm. Abia așteaptă să vadă copiii înapoi în școală. Doar că, în mintea tuturor, este prezentă întrebarea: “oare intrăm iar în online?” 

Ce știm în acest moment este că și acest an școlar vine cu provocări în context pandemic, cu imprevizibilitate și cu niște atuuri în plus oferite de experiența anului trecut. Ce mai știm este că din punctul în care a ajuns învățământul astăzi nu ne putem uita decât înainte, construind în sensul unei schimbări de paradigmă în care învățarea se poate produce realmente în ORICE condiții și ORIUNDE, fără a depinde de sală de clasă.

Astfel, salutăm decizia ca opțiunea de școală online să fie menținută pentru elevii aflați în categorii vulnerabile, dar și insistența de a păstra cât mai mult școala deschisă, în condiții de siguranță. Totodată, considerăm că este absolut necesar să nu se oprească investițiile în digitalizarea educației și în formarea de competențe digitale pentru profesori. De asemenea, este de menținut în continuare atenția asupra stării de bine și grija pentru nevoile emoționale ale elevilor și, pentru ca aceștia să fie bine, și ale personalului din școli.

În contextul integrării unor schimbări spre mai bine, pentru luna octombrie este anunțată spre consultare publicarea proiectului noii legi a educației. Ne așteptăm ca factorii de decizie să folosească perioada imediat următoare pentru dialoguri deschise, constructive și să susțină consultări reale pe tema proiectului de lege și a modului cum acesta va reflecta documentul programatic „România Educată”. Este nevoie de stabilitate, aliniere, consecvență în deciziile și măsurile luate pentru așezarea planului operațional al „României Educate” și corelarea acestuia cu noua lege a educației, dar și cu diversele mecanisme de finanțare – PNRR și fondurile europene pentru perioada 2021-2027. Salutăm transmiterea la Bruxelles a PNRR și sperăm că acesta va fi aprobat cât de curând pentru a susține viziunea și planul operațional ale documentului programatic „România Educată”.

Oricât de bune ar fi intențiile sau premisele unui proiect de anvergura acestuia, succesul său va depinde de cât de autentic implicați sunt actorii principali, precum și de mecanismele și resursele alocate pentru punerea sa în practică. Coaliția pentru Educație va acorda o atenție specială acestui subiect și își exprimă deschiderea pentru a contribui la consultări, așa cum am procedat și în proiectul „România Educată”.

Programul de pilotare a școlilor a prins contur ba, mai mult decât atât, a fost deschis cu aprobarea a 6 școli-pilot. Deși este un număr mic, avem încredere că precedentul creat va pregăti drumul spre inovație pentru multe alte școli. Desigur, e important sa ne amintim că program pilot înseamnă și că avem spațiul de a testa lucruri și probabil unele vor funcționa, iar altele nu. E important sa stăm aproape de aceste procese, cu răbdare și deschiderea autentică către schimbare.

În Coaliția pentru Educație, rămânem angajați în susținerea actualizării planurilor-cadru de liceu și în 2021 am avansat o propunere ce permite respectarea normelor profesorilor. Planurile-cadru pentru liceu propuse de Coaliție sunt o demonstrație concretă că nu e nevoie de tăierea de ore, de renunțarea la catedre, ci de integrarea disciplinelor, de urmărirea intereselor de studiu ale elevilor. Ne-am bucura dacă procesul de schimbare a planurilor-cadru, dar mai ales procesul de transformare a curriculumului de liceu  ar reveni pe agenda de politici publice a MEN și dacă ar beneficia de atenția cuvenită unui demers care poate susține o schimbare sistemică.

Începutul noului an școlar este marcat și de demararea concursului pentru ocuparea posturilor de directori în școli. Coaliția pentru Educație susține în continuare accelerarea procesului de profesionalizare a funcției de director și asigurarea unui sistem de selecție deschis și transparent în care școlile să aibă un rol fundamental de decizie.

În final, alături de bun venit, Coaliția pentru Educație vă dorește tuturor – elevi, părinți, profesori, directori – să rămâneți uniți, iar în momentele grele să vă amintiți că de multe ori succesul este determinat de implicarea fiecăruia dintre noi acolo unde îi e locul. De asemenea, vă îndemnăm să rămâneți vigilenți în contextul dificultăților cu care ne confruntăm la nivelul întregii societăți: pandemia, inegalitatea de șanse, neajunsurile.

***

Despre Coaliția pentru Educație:

Fondată în 2015, Coaliția pentru Educație (www.coalitiaedu.ro) reunește organizații neguvernamentale active în domeniu și susține dezvoltarea școlii în care fiecare vrea și poate să își împlinească potențialul.

P

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Alimentele se vor scumpi în medie cu 10 – 12% în următoarele luni, din cauza creșterii prețului la energie și gaze, alături de alți factori.
 •  

Alimentele se vor scumpi în medie cu 10 – 12% în următoarele luni, din cauza creșterii prețului la energie și gaze, alături de alți factori.

Alimentele se vor scumpi în medie cu 10 12 în următoarele luni din cauza creșterii prețului la energie și gaze alături de alți factori

Unele produse, precum preparatele din carne de porc, lactatele şi pâinea, vor înregistra creşteri mai mari de preţuri comparativ cu media, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară Sindalimenta, Dragoş Frumosu.

„Fără discuţie vor fi scumpiri ale alimentelor, vizavi de creşterile de preţ la energie electrică şi la gaze, care sunt în urma liberalizării preţurilor şi absenţei măsurilor luate de Guvern. Liberalizarea s-a produs de ceva timp, era de aşteptat că preţurile (la energie, n.r.) vor creşte şi, chiar dacă am primit anumite garanţii, este evident că în momentul de faţă lucrurile nu stau deloc bine. Este evident că majorarea cu aproape 100% a preţului la energie electrică, creşterea la gaze, inclusiv creşterea preţului la combustibil din ultima perioadă, şi pe fondul secetei de anul trecut, care a debusolat puţin zona de cereale, pandemia, care a condus la anumite măsuri de protecţie luate de unele ţări membre ale UE pentru populaţie, sigur că alimentele se vor scumpi, pentru că noi importăm foarte multă materie primă. Importăm inclusiv lapte 20-25% (din consum, n.r.), importăm carne de porc aproape 70%, importăm şi carnea de vită, deci depindem de toate aceste lucruri, depindem şi de cursul valutar, care s-a depreciat şi el”, a afirmat Dragoş Frumosu.

Liderul sindicatelor din industria alimentară a estimat cu cât s-ar putea scumpi diferite categorii de alimente.

„Eu cred că vom avea o creştere medie de 8-10% a preţurilor alimentelor, în maximum 3 luni, cu creşteri mai mari pe alte zone: la carnea de porc şi la preparate de porc cred că vom avea o creştere de 20-25%. În ceea ce priveşte procesatorii, ei au încercat să ţină preţul în loc, nu au avut câştiguri mari. Şi preţul grâului de panificaţie a început în ultima perioadă să crească, a crescut cu vreo 30 de euro pe tonă în ultima perioadă şi dacă ţinem cont că sectorul de panificaţie are un consum mare de energie electrică, fiindcă majoritatea cuptoarelor sunt electrice, nu poţi să te aştepţi la altceva (decât la scumpiri, n.r.). Este firesc ca fenomenul acesta să vină foarte repede, inclusiv din cauza faptului că preţul grâului a început să crească. Chiar dacă fabricile de panificaţie au un stoc pentru câteva luni de zile, este evident că panificaţia va fi afectată prima. Cred că la panificaţie (creşterea preţului, n.r.) va merge fără discuţie la un 25%, nu ştiu dacă nu e puţin. Se discuta de o creştere de 15-20% înainte de ce se întâmplă cu preţul la energie, deci nu e imposibil ca scumpirea imediată să fie de peste 25%. Poate pare puţin, pentru că la o pâine de 1,5 lei va ajunge la 1,9 lei, maximum 2 lei. Dar noi avem un consum de pâine destul de mare, trebuie să ne gândim la populaţia săracă şi cu o familie mai numeroasă, care îşi cumpără pâine mai multă. La produsele lactate creşterea va fi de 15% fără discuţie”, a estimat Dragoş Frumosu.

Preşedintele Sindalimenta a menţionat că majorarea preţului la energie va scumpi automat preţurile la alimente cu 7%.

„În general, costurile cu energia electrică, energia termică şi combustibil sunt între 7 şi 10% ca şi costuri în preţul produsului alimentar. O creştere de 100%, mai puţin combustibilul, va duce în mod cert la o creştere automată la 6-7%. Aici adăugăm şi materia primă, şi discutăm numai de procesare, de ceea ce pleacă de la poarta fabricii, dar trebuie să discutăm şi despre comerciant, pentru că se plăteşte transportul, foloseşte energia electrică, va folosi 5-6 luni căldura. (…) Nu vorbim doar de lumină, vorbim de lăzi frigorifice, de lăzi de congelare, de întreg procesul de păstrare a alimentelor şi de depozitarea lor. Aceste lucruri vor avea o influenţă mare asupra preţului. (…) E sigur că la marile reţele comerciale încălzirea se face tot prin aeroterme, deci tot pe electric, deci şi de acolo vor veni câteva procente, de asta am dat o medie a creşterii preţurilor de 10%-12%, dar creşterile de preţ (la anumite categorii, n.r.) vor fi cu siguranţă mult mai mari”, a precizat Dragoş Frumosu.

Liderul sindicatelor din industria alimentară a estimat că scumpirile alimentelor vor duce la scăderea vânzărilor şi la pierderi de locuri de muncă ale angajaţilor din domeniul alimentar.

„Toate aceste efecte negative şi pe fondul aceloraşi venituri ale populaţiei şi a creşterii preţurilor vor face mai mult ca sigur ca vânzările să scadă, probabil că multe din întreprinderile mici şi mijlocii (din domeniul alimentar, n.r.) nu vor face faţă şi se vor închide, probabil că vom avea disponibilizări masive şi riscăm să ne îndreptăm spre cât mai multe importuri de alimente. Sunt convins că după creşterile de preţuri în industria alimentară vânzările vor scădea, iar pericolul cel mai mare este pierderea locurilor de muncă ale angajaţilor din industrie. Salariile în industria alimentară sunt foarte mici, exceptând un personal considerat să spunem de top, 20% din angajaţi care au nişte poziţii mai importante şi mai responsabile în companii, majoritatea salariilor sunt cu 200-300 de lei peste salariul minim pe economie. Deci un om din industria alimentară câştigă în jur de 1.800 de lei, maximum 2.000 de lei net, deşi e mult spus 2.000 de lei. Cei de la companiile multinaţionale câştigă probabil cu 500-600 de lei peste, dar sunt nişte venituri insuficiente. Sigur vor scădea vânzările, în primă fază probabil companiile mai mari vor reduce numărul de schimburi, cele mai mici, care nu rezistă, se vor închide, iar disponibilizările vor apărea fără discuţie în jumătate de an, dacă nu se trezeşte cineva de la Guvern să găsească nişte soluţii”, a încheiat Dragoş Frumosu.
articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Nutri-Score devine obligatoriu în Europa.
 •  

Nutri-Score devine obligatoriu în Europa.

NutriScore devine obligatoriu în Europa
Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului (IARC), care face parte din OMS, a solicitat Comisiei UE să introducă Nutri-Score în mod obligatoriu în Europa. Aceasta ar ajuta consumatorii să facă alegeri alimentare mai sănătoase, ceea ce reprezintă o provocare majoră pentru prevenirea cancerului și a altor boli cronice, precum și a deceselor asociate.

Pe baza dovezilor științifice, IARC subliniază superioritatea Nutri-Score față de alte tipuri de etichetare nutrițională și solicită adoptarea sa pe scară largă și sistematică în Europa și nu numai, pentru a-i ajuta pe consumatori să reducă riscul apariției unor boli netransmisibile, cum ar fi cancerul. Grupul de cercetare a adăugat că și companiile ar fi astfel stimulate pentru a îmbunătăți calitatea produselor lor.

Organizația foodwatch cere ca lobby-ul industriei alimentare să renunțe la opoziția sa față de Nutri-Score și să asculte sfaturile experților. Asociațiile pentru industria agricolă și alimentară, cum ar fi Copa-Cogeca și FoodDrinkEurope, au încercat să împiedice introducerea unei etichetări de tip semafor pe partea frontală a ambalajului, făcând acest lucru la Bruxelles încă de când există conceptul, a explicat foodwatch.

„Lupta lobby-ului alimentar împotriva Nutri-Score este un joc fără scrupule cu sănătatea a milioane de consumatori. Comisia Europeană nu ar trebui să fie impresionată de acest lucru. Protecția sănătății oamenilor ar trebui să fie pusă mai presus de interesele de profit ale companiilor,” consideră Sarah Häuser de la foodwatch Germania

Ce este Nutri-Score?

Nutri-Score, dezvoltat inițial de oamenii de știință francezi, include componente recomandate, cum ar fi fibrele și anumite proteine, pe lângă conținutul de zahăr, grăsimi și sare. Oferă o singură valoare pentru alimentele în cauză – pe o scară de cinci puncte de la „A” pe un câmp verde închis pentru echilibrul cel mai favorabil la un „C” galben și un „E” roșu pentru cel mai puțin favorabil. Numeroase studii științifice arată că Nutri-Score este cea mai ușoară formă de etichetare nutrițională și îi ajută pe consumatori să aleagă produse care sunt mai echilibrate.

foodwatch solicită Nutri-Score obligatoriu

Nutri-Score a fost deja adoptat de mai multe țări europene. Franța, Belgia, Spania, Luxemburg, Germania și Olanda au introdus acest tip de etichetare nutriționalî. Cu toate acestea, deoarece obligarea legală doar la nivel național nu este posibilă în temeiul legislației europene, etichetarea rămâne o opțiune voluntară. Pentru ca Nutri-Score să fie pe deplin eficient, etichetarea voluntară nu este suficientă. foodwatch solicită, prin urmare, etichetarea obligatorie a produselor alimentare la nivel european cu Nutri-Score! Comisia UE intenționează să propună un model obligatoriu de etichetare nutrițională până la sfârșitul anului 2022.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • OTP Bank dezvoltă un program amplu de mentorat care generează oportunități profesionale tinerelor la început de carieră
 •  

OTP Bank dezvoltă un program amplu de mentorat care generează oportunități profesionale tinerelor la început de carieră

OTP Bank dezvoltă un program amplu de mentorat care generează oportunități profesionale tinerelor la început de carieră

București, 9 septembrie 2021 – Cu un accent continuu din partea companiei pe promovarea egalității de gen la nivel intern, OTP Bank România inițiază GirlPower, programul complex de mentorat al băncii condus de Roxana Hidan, Director General Adjunct, coordonator al Diviziei de Afaceri și Mara Cristea, Director General Adjunct, coordonator a Diviziei Finanțe și Planificare. Obiectivul programului este de a genera oportunități de dezvoltare personală și, mai ales, profesională femeilor tinere, cu vârsta cuprinsă între 18-26 de ani.

Pentru înscriere, nu sunt necesare calificări speciale, programul fiind deschis candidatelor eligibile în baza vârstei. În urma înscrierilor, două finaliste vor avea oportunitatea de a colabora cu Roxana Hidan și Mara Cristea, mentorii GirlPower.

La finalul celor șase luni de mentorat, finalistele vor primi câte o bursă în valoare de 3.000 de euro și vor avea șansa să își aleagă, împreună cu mentorul său, un program de formare profesională, un curs, studii de masterat sau de specialitate, în valoare bursei acordate din partea OTP Bank România. Cursurile vor fi plătite direct de instituția bancară.

„GirlPower se concentrează pe ce este dincolo de aparențe când vine vorba de o femeie: ea înseamnă putere, curaj, determinare, calități care stau la baza unei societăți autentice. Lumea afacerilor are nevoie de mai multe tinere, care să ocupe inclusiv poziții de top management. De aceea mă implic activ și aleg să-mi manifest solidaritatea feminină. GirlPower este, practic, o invitație pentru ele de a fi deschise, temerare și dispuse să viseze departe”, a declarat Roxana Hidan, Director General Adjunct, OTP Bank România.

„Cu siguranță, GirlPower îmi va oferi o perspectivă mai amplă asupra noii generații de femei și asupra provocărilor din viața lor. După înțelegerea nevoilor finalistei, în cele șase luni de mentorat, mă voi concentra pe a găsi răspunsuri la aceste nevoi prin exerciții, dialog și exemple. Gândesc acest program ca un capitol foarte important în viața tinerei respective, un capitol care îi poate deveni reper, cel puțin o perioadă de timp. Personal, îmi propun să împărtășesc din experiența, trăirile și cunoștințele mele. Vreau GirlPower să fie un transfer de informații care să ducă la o creștere”, a menționat Mara Cristea, Director General Adjunct, coordonator a Diviziei Finanțe și Planificare.

Programul de mentorat GirlPower cuprinde trei etape: înscrierea online a candidatelor la otpbank.ro/ro/girlpower, selecția celor două finaliste și parcurgerea programului de mentorat timp de șase luni.

Pentru înscrieri, candidatele vor trebui să opteze pentru unul dintre cei doi mentori, urmând să completeze formularul de înscriere online, nu mai târziu de 30 septembrie 2021.

În formular, candidatele vor include un link către un video tip interviu, de maximum 5 minute, în care vor răspunde întrebărilor adresate din partea mentorului ales, listate în formular.

Mai multe informații despre program și înscrieri la www.otpbank.ro/ro/girlpower.

Despre OTP Bank

OTP Bank România, subsidiară a OTP Group, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament şi profesionalism, OTP Bank România înțelege nevoile clienților şi contextul actual al pieţei şi este un partener de încredere în furnizarea de servicii financiare. Banca ocupă locul 9, în funcție de active, în clasamentul jucătorilor bancari din România, din decembrie 2018.

OTP Group are peste 70 de ani de activitate în sectorul financiar din Europa Centrală și de Est, în timp ce subsidiara din România a acumulat 16 ani de prezență de piața locală. Promovând inovația, creșterea stabilă și servicii financiare integrate, OTP Group a devenit un jucător dominant pe piața Europei Centrale și de Est și este considerat un grup bancar important chiar și la scară europeană. Comunitatea de aproximativ 40 de mii de angajați deservește zilnic aproape 16,3 milioane de clienți din 11 țări.

Pentru informații suplimentare:

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
❌