Actualitate

❌
There are new articles available, click to refresh the page.
Ieri — 18 September 2021Bitpress
 • Campioana României la Volei Feminin, CSM Târgoviște, a învins CS Dacia Mioveni la Turneul Amical Mioveni
 •  

Campioana României la Volei Feminin, CSM Târgoviște, a învins CS Dacia Mioveni la Turneul Amical Mioveni

Campioana României la Volei Feminin CSM Târgoviște a învins CS Dacia Mioveni la Turneul Amical Mioveni

Întâlnirea de astăzi cu Campioana României, CSM Târgoviște, a fost o experiență valoroasă pentru echipa de volei a Daciei Mioveni, la Turneul Amical găzduit în noua sală a Sporturilor din Mioveni.

Chiar dacă nu a luat nici un set în fața voleibalistelor dâmbovițene, care joacă de două sezoane în această formulă, nou promovata Dacia a pierdut frumos, încercând să răspundă cât mai bine adversarului de top, mai cu seamă în ultimul set, fapt ce a generat multe faze spectaculoase, cu schimburi lungi de mingi, spre deliciul publicului din tribune.

Scor CS Dacia Mioveni 2012 - CSM Târgoviște 0-3 (12-25, 18-25, 19-25).

În primul meci al zilei, CS Dinamo București s-a impus cu scorul de 3-0 (25-9, 25-23, 25-20), în fața FC Argeș Volei.

Ierarhia Turneului Amical arată astfel:

 • Locul I  CSM Târgoviște  9 p
 • Locul II CS Dacia Mioveni 2012 - 5p
 • Locul III CS Dinamo București - 4p
 • Locul IV FC Argeș Volei -0 p.

Dacă ținem cont că noua formulă de echipă cu care Dacia va juca în liga mare națională de volei se află, cu ocazia acestui turneu, la primele meciuri cu adversari reali, este evident că e loc de creștere până la startul sezonului oficial.

Junioarele crescute la Mioveni au avut ocazia să joace la acest turneu alături de noile colege cu experiență, aduse la echipă. Cu excepția Gabrielei Dumitru,  proaspăt convocată  la lotul național  U 18 al României, ce va participa în aceasta lună la Campionatul Mondial din Mexic!

Campioana României la Volei Feminin CSM Târgoviște a învins CS Dacia Mioveni la Turneul Amical Mioveni

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Mioveni: Amplă acţiune de ecologizare în cadrul campaniei "Let’s Do It, România!"
 •  

Mioveni: Amplă acţiune de ecologizare în cadrul campaniei "Let’s Do It, România!"

Mioveni Amplă acţiune de ecologizare în cadrul campaniei quotLet</div>
<span class= articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Let’s Do It, România! ISJ Argeș a urmat îndemnul celei mai mari acțiuni sociale de ecologizare din România
 •  

Let’s Do It, România! ISJ Argeș a urmat îndemnul celei mai mari acțiuni sociale de ecologizare din România

În această dimineață, curtea ISJ Argeș a avut parte de animație, chiar dacă a fost zi liberă. Instituția argeșeană a urmat îndemnul campaniei de educație ecologică ”Let’s Do It, România!”, transformându-l în acțiune locală, cu slogan adaptat, ”Let’s Do It, Pitești!”

Let</div>
<span class= articolul original.

COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
AlaltaieriBitpress
 • Turneul Amical de Volei Mioveni: Dacia câștigă meciul cu FC Argeș Volei
 •  

Turneul Amical de Volei Mioveni: Dacia câștigă meciul cu FC Argeș Volei

Turneul Amical de Volei Mioveni Dacia câștigă meciul cu FC Argeș Volei

După ce ieri a învins CS Dinamo cu scorul 3-2, CS Dacia Mioveni a câștigat și al doilea meci al Turneului Amical de Volei Feminin, găzduit în noua Sală a Sporturilor din Mioveni.

 Adversarul de astăzi, FC Argeș Volei, nu a arătat mare lucru din experiența căpătată în prima ligă națională și a pierdut cu 3-0 în fața Daciei Mioveni (25-10, 25-14, 25-16)

Primul meci al zilei a fost câștigat de Campioana României, CSM Târgoviște, care a jucat cu CS Dinamo București, scor 3-0 (25-18, 25-20, 25-15)

Turneul Amical de Volei Mioveni Dacia câștigă meciul cu FC Argeș Volei

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Liga I: CS Mioveni a pierdut involuntar, la Voluntari…
 •  

Liga I: CS Mioveni a pierdut involuntar, la Voluntari…

Liga I CS Mioveni a pierdut involuntar la Voluntari

În primul meci al etapei a IX-a, CS Mioveni a pierdut la scor în deplasarea de la Voluntari. După o primă repriză terminată cu scor alb, galben-verzii au ieșit albi la față, din cauza scorului consemnat pe tabelă. 4-0.

Repriza secundă a fost un coșmar pe care Alexandru Pelici trebuie să-l facă repede uitat, mai ales că până acum CS Mioveni a dat replici bune adversarilor din campionat.

CS Mioveni este pe 10, cu 10 puncte, și poate fi depășită de Chindia Târgoviște și U Craiova 1948, echipe care încă nu au jucat în runda actuală.

Golurile voluntarilor au fost marcate de Costin '63, 90+1, Nemec '81, Gheorghe '83.

FC Voluntari: Popa - Ricardinho, Tamaş, Armaş, Briceag (Vlad '73)- Costin, Droppa, Raţă (Meleke '87)- Lopes (Merloi '84), Nemec (Angelov '87) Gheorghe. Antrenor: Liviu Ciobotariu

CS Mioveni: Popescu - Scarlatache, Balaur (Cristea '70), Garutti - Şerbănică, Veres (Cierpa '70), Dumitriu (Oancea ''84), Rădescu - Toma (Dat '46), Rusu, Buziuc (Sanoh '62). Antrenor: Alexandru Pelici

Arbitri: Iulian Dima - Marius Marchidanu, Alexandru Vodă - Ionuţ Coza

Liga I CS Mioveni a pierdut involuntar la Voluntari

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • SEdC Mioveni: Lucrările săptămânii
 •  

SEdC Mioveni: Lucrările săptămânii

SEdC Mioveni Lucrările săptămânii

În ultima săptămână, colegii noștri de la serviciile apă-canal, întreținere patrimoniu, iluminat public, salubritate și spații verzi au realizat mai multe lucrări edilitare, noi sau în continuare. Iată care sunt acestea:→ au început lucrările de curățenie la canalul din zona Gubavu.→ continuă lucrările de extindere a rețelei de apă și canalizare menajeră în zona de Picnic Făget pe o distanță de 900m, respectiv 1700m;→ în urma solicitărilor primite prin dispecerat, echipele apă-canal au realizat 14 intervenții de urgență pentru decolmatarea canalelor colectoare sau pentru evacuarea apelor din subsol, în diferite zone din oraș;→ măturatul carosabilului, trotuarelor, pieţelor, locurilor de parcare publice, colectarea deșeurilor stradale; acțiunea se realizează atât manual cât și cu ajutorul utilajelor pentru măturat, acolo unde este posibil;→ reparații foișoare Colibași - zona Pleașa.→ continuă lucrările la sistemul de irigație și de amenajare peisagistică pentru parcul adiacent Sălii Sporturilor;→ realizare sistem iluminat exterior (parcare) Sala Sporturilor. → au început lucrările specifice acestei perioade - lucrările de întreținere (cosit mecanic) a zonelor verzi, a parcurilor, dar și a spațiilor verzi din jurul blocurilor, greblarea frunzelor și a altor resturi din spațiile verzi. Cu acest prilej, vă aducem la cunoștință că acțiunea de toaletare a arborilor din oraș este programată pentru începutul lunii noiembrie, în perioada de repaus vegetativ.Sesizările cu privire la buna desfășurare a serviciilor oferite de către S.Ed.C. Mioveni (apă-canal, salubritate, ecarisaj, iluminat public), pot fi făcute prin:➡ DISPECERAT NON STOP: 0736.202.067 sau 0348/457.102➡ Email – [email protected] ➡ Prin intermediul aplicatiei Mioveni City App, sectiunea “Raportări incidente”. Aplicația vă oferă posibilitatea de a raporta ușor și eficient problemele orașului direct către autoritățile locale. Aceasta poate fi descărcată GRATUIT de pe Google Play Store sau App Store.

SEdC Mioveni Lucrările săptămânii

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • 4 478 cazuri noi de infectare în ultimele 24h! 762 pacienți la ATI, din care 14 sunt minori
 •  

4 478 cazuri noi de infectare în ultimele 24h! 762 pacienți la ATI, din care 14 sunt minori

4 478 cazuri noi de infectare în ultimele 24h 762 pacienți la ATI din care 14 sunt minori

În intervalul 16.09.2021 (10:00) – 17.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 73 de decese (36 bărbați și 37 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bihor, Brașov, Brăila, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.727. Dintre acestea, 762 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 180 sunt minori, 166 fiind internați în secții și 14 la ATI.

Dintre cele 73 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 6 la categoria de vârstă 40-49 ani, 10 la categoria de vârstă 50-59 ani, 12 la categoria de vârstă 60-69 ani, 28 la categoria de vârstă 70-79 ani și 16 la categoria de vârstă peste 80 ani. 66 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 2 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 5 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent. Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință.

Până astăzi, au decedat 35.359 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2.

4 478 cazuri noi de infectare în ultimele 24h 762 pacienți la ATI din care 14 sunt minori

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Unde poți învăța germana online?
 •  

Unde poți învăța germana online?

Contextul actual a contribuit semnificativ la înțelegerea faptului că tehnologia este un aliat de neînlocuit în procesul de învățare atât în rândul copiilor, cât și al adulților.

Învățarea unei limbi străine a devenit posibilă acum și online și chiar se poate spune că este mai eficientă decât învățarea în mediul offline, deoarece avem acces la mai multe resurse educaționale.

Limba germană devine tot mai populară și solicitată pe piața muncii, atât în România, cât și la nivel internațional. Este cert faptul că cunoașterea acesteia îți asigură un job și un salariu bun pe viitor, în primul rând, prin prisma faptului că vorbitori sunt puțini, dar parteneriatele din România și Germania cresc constant.

Totuși, indiferent de mediul în care vrei să înveți limba germană, este nevoie de o structură și de cineva care să te susțină. Da, este posibil să înveți singur limba germană online, dar acest lucru va fi mai lent și nu vei ști exact cum și ce trebuie să mai îmbunătățești. Pe lângă existența costurilor mai reduse, un curs online cu profesor îți oferă opțiunea de a învăța germana de oriunde dorești, fără să fie nevoie să te deplasezi la locația în care aceste cursuri se desfășoară.

Dacă cunoașterea unei limbi străine nu ar fi oferit avantaje pe termen lung, numărul de oameni care ar fi vorbit cel puțin o limbă străină ar fi fost mult mai redus. Indiferent de vârsta la care decizi să înveți limba germană, beneficiile vor fi pe măsură.

Pentru adulți, cunoașterea limbii germane le oferă un avantaj competitiv pe piața muncii din România, dar și la nivel global, cum ar fi pe piața muncii din regiunea D.A.CH. (Germania, Austria, Elveția). Aceștia au șanse mai ridicate de angajare, un salariu mai mare și pot ocupa o poziție mai înaltă în cadrul unei companii.

Unde poți învăța germana online

Copiii cunoscători de germană au posibilitatea de a accesa unități de învățământ de calitate atât la noi în țară, cât și în afară. Pot participa la tabere educaționale, programe de formare, schimburi de experiență și burse.

Unde poți învăța germana online

Mediul germanofon din România este tot mai dezvoltat, iar interesul pentru educația în limba germană tot mai ridicată. Astfel, pentru a contribui la promovarea culturii și limbii germane în România a fost înființată Asociația Gutenberg - cea mai mare comunitate și rețea de tineri vorbitori de limba germană din România, care a organizat peste 160 de proiecte și programe educaționale în 12+ ani de activitate. Proiectele, programele educaționale și experiența acumulată a condus la dezvoltarea unor serii de de cursuri în limba germană, pentru toate categoriile de vârstă și diferite niveluri lingvistice, în cadrul a două inițiative complementare de tip start-up:

- Centrul Gutenberg ( www.invatagermana.ro ): cursuri de limba germană pentru adulți și companii;

- Centrul Didacto ( www.didacto.ro ): cursuri și activități educaționale în limba germană pentru copii.

Unde poți învăța germana online

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Primul meci în noua Sală a Sporturilor din Mioveni a fost o victorie pentru orașul Daciei!
 •  

Primul meci în noua Sală a Sporturilor din Mioveni a fost o victorie pentru orașul Daciei!

Astăzi, de la ora 18,00, noua Sală a Sporturilor din Mioveni a găzduit primul meci. Echipa de volei a CS Dacia Mioveni a jucat cu CS Dinamo București în deschiderea Turneului Amical de Volei Feminin, ce se desfășoară între 16 -18 septembrie.

Primul meci în noua Sală a Sporturilor din Mioveni a fost o victorie pentru orașul Daciei

La prima întâlnire cu publicul local, noua echipă de volei a Daciei, care va activa din acest an în prima ligă valorică națională, A1, a reușit să ofere o victorie, smulsă cu mare luptă echipei bucureștene, care a terminat pe locul 3 campionatul trecut.

Primul meci în noua Sală a Sporturilor din Mioveni a fost o victorie pentru orașul Daciei

Echipa antrenată de prof Marius Dascălu și Valeriu Fianu și-a adjudecat primul set cu scorul 25-14, dar următoarele două seturi aveau să fie câștigate de Dinamo București 21-25 și 20-25.

Primul meci în noua Sală a Sporturilor din Mioveni a fost o victorie pentru orașul Daciei

În setul 4, Dacia a început mai bine, dar Dinamo a echilibrat la scorul 12-12, după care handbalistele Mioveniului au reușit să ia fața adversarului, câștigând setul cu 25-22.

În setul 5, impulsionată de public, Dacia a condus către victorie, câștigând setul cu 15-11 și meciul cu 3-2.

CS Dacia Mioveni 2012

Roberta Da Silva, Marilena Puică, Ingrid felix, Teodora Șablonschi, Romana Kriskova, Amgelina Podină, Mihaela Dumitru, Antonia Băduț, Adina Stanciu, Ana Mareș, Gabriela Panait, Sara Rankovic, Maria Meianu

Antrenor principal, Marius Dascălu

Antrenor secundar, Valeriu Fianu

Primul meci în noua Sală a Sporturilor din Mioveni a fost o victorie pentru orașul Daciei

Primul meci în noua Sală a Sporturilor din Mioveni a fost o victorie pentru orașul Daciei

Cei care și-au dorit să vadă meciul din tribune s-au bucurat de atmosferă și au studiat cu mare interes sala.

Primul meci în noua Sală a Sporturilor din Mioveni a fost o victorie pentru orașul Daciei

Primul meci în noua Sală a Sporturilor din Mioveni a fost o victorie pentru orașul Daciei

Primarul Ion Georgescu nu a prins începutul meciului pentru că a fost la ședința de Consiliu Local, și a ajuns pe la jumătatea primului set, bucurându-se, nevoie mare, că Dacia conducea cu 16-10.

Primul meci în noua Sală a Sporturilor din Mioveni a fost o victorie pentru orașul Daciei

La următoarele două seturi și-a pus mâinile în cap...

Primul meci în noua Sală a Sporturilor din Mioveni a fost o victorie pentru orașul Daciei

Dar, cum sfârșitul încununează opera, la final a fost bucuros că s-a pornit cu dreptul pentru Mioveni în aventurile sportive ce se vor derula pe parchetul acestei săli și a felicitat echipa și staff-ul tehnic.

Primul meci în noua Sală a Sporturilor din Mioveni a fost o victorie pentru orașul Daciei

La meci au fost și fetele echipei de handbal a Daciei,

Primul meci în noua Sală a Sporturilor din Mioveni a fost o victorie pentru orașul Daciei

consilieri locali de toate culorile politice, actualul și fostul viceprimar

Primul meci în noua Sală a Sporturilor din Mioveni a fost o victorie pentru orașul Daciei

Primul meci în noua Sală a Sporturilor din Mioveni a fost o victorie pentru orașul Daciei

conducerea Daciei Mioveni

Primul meci în noua Sală a Sporturilor din Mioveni a fost o victorie pentru orașul Daciei

 bunici cu nepoți...

Primul meci în noua Sală a Sporturilor din Mioveni a fost o victorie pentru orașul Daciei

Primul meci în noua Sală a Sporturilor din Mioveni a fost o victorie pentru orașul Daciei

Puriii Veseli, galeria Daciei, au avut ocazia să studieze acustica sălii și să-și calibreze plămânii pentru începutul de sezon al competițiilor oficiale.

Primul meci în noua Sală a Sporturilor din Mioveni a fost o victorie pentru orașul Daciei

Declarații, antrenor CS Dacia Mioveni 2012, prof Marius Dascălu

Primul meci în noua Sală a Sporturilor din Mioveni a fost o victorie pentru orașul Daciei

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • A început Săptămâna Mobilităţii, la Mioveni
 •  

A început Săptămâna Mobilităţii, la Mioveni

Săptămâna europeană a mobilităţii este o iniţiativă a Comisiei Europene, prin care, în fiecare an, între 16 şi 22 septembrie, se încearcă găsirea de soluţii inovatoare la problemele actuale de mobilitate urbană, potrivit site-ului http://ec.europa.eu/.

Logo-ul din 2021 a Săptămânii europene a mobilităţii este "Move sustainably, stay healthy". Tema anului este "Safe and Healthy with Sustainable Mobility", dorind să se aducă un omagiu dificultăţilor resimţite de Europa şi de întreaga lume pe parcursul pandemiei de COVID-19. De asemenea, tema se referă şi la oportunităţile de schimbare rezultate din această criză de sănătate fără precedent din Europa, precizează site-ul https://mobilityweek.eu/.

A început Săptămâna Mobilităţii la Mioveni

În 2021, la Săptămâna europeană a mobilităţii, participă 1.400 de oraşe din ţările europene - dar nu numai - şi 33 de ţări. Din România participă nouă oraşe, printre care si Mioveniul, conform site-ului https://mobilityweek.eu/.

Rădăm mai jos programul activităților:

JOI, 16 septembrie 2021

Ora 12.00: Deschidere eveniment

Orele 12.00 - 16.00: Centrul civic al orașului, amplasare stand de informare și promovare eveniment, materiale informative și prezentarea ofertei educaționale a Centrului Cultural, Cluburile Sportive ale orașului, Clubul Copiilor, etc. Standul va fi amplasat în locația mai sus menționată în perioada 16 – 17 septembrie 2021.

​VINERI, 17 septembrie 2021

Orele 10.00 - 14.00: Centrul civic al orașului stand de informare și promovare eveniment, materiale informative și prezentarea ofertei educaționale a Centrului Cultural, Cluburile Sportive ale orașului, Clubul Copiilor, etc.

Vinerea Verde – Ziua fără autoturism la locul de muncă. Încurajarea angajaților instituțiilor publice și private de pe raza orașului Mioveni, să renunțe o zi la autoturismul personal în deplasarea spre locul de muncă.

​SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ, 18-19 septembrie 2021

Orele 08.00 – 22.00: Închiderea bulevardului Dacia de la Serviciul de Evidență a Populației până la intersecția Robea.

​DUMINICĂ, 19 septembrie 2021

Orele 10.00 – 12.00: Flash Mob

​LUNI, 20 septembrie 2021

Ora 10.00 – 11.00: Dezbatere - Prezentare PPT – privind mijloacele de transport, dedicate copiilor din instituțiile de învățământ ale orașului.

​MARȚI, 21 septembrie 2021

Orele 09.00 - 17.00: Expoziţie tematică (mijloace de transport alternative) în holul Primăriei orașului Mioveni, realizată de către elevii unităților de învățământ din oraș pe categorii de vârstă (preșcolari, școlari, gimnazial și liceal).

Se va premia fiecare categorie – Tricouri, minge, set ping-pong, set badminton.

​MIERCURI, 22 septembrie 2021

Orele 12.00 - 16.00: Centrul civic al orașului stand de informare și promovare eveniment, materiale informative și prezentarea ofertei educaționale a Centrului Cultural, Cluburile Sportive ale orașului, Clubul Copiilor, etc.

A început Săptămâna Mobilităţii la Mioveni

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Continuă spectacolele de teatru în Sala Filarmonicii Pitești
 •  

Continuă spectacolele de teatru în Sala Filarmonicii Pitești

Continuă spectacolele de teatru în Sala Filarmonicii Pitești

Primăria Pitești organizează prin Centrul Cultural Pitești și Filarmonica Pitești, în colaborare cu Teatrul particular “Vasilache” din București, două piese de teatru în data de 18 septembrie.

Prima dintre ele reprezintă un spectacol de teatru pentru copii denumit “AventurileluiApolodor”.

         Distribuția este asigurată de Sabina Mitrea, Virginia Vasilache, Alex Floroiu și Alex Robu, iar scenariul, regia, compoziție muzicală și versurile aparțin Virginiei Vasilache, după o poveste de Gellu Naum.

         Spectacolul începe la ora 11.00 în sala Filarmonicii Pitești, este adresat copiilor cu vârstele între 3-12 ani, iar durata acestuia este de 60 de minute.

         În povestea ”Aventurile lui Apolodor” învățăm despre prietenie, despre dorul de casă și familie, despre cum să îi respectăm și să-i apreciem pe cei care ne sunt alături. Pe ritmuri de jazz, disco și rap, Miniricii vă invită în aventura lor minunată plină de surprize!

         În cadrul spectacolului, accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile.

         Tot pe 18 septembrie, însă de la ora 19.00, va avea loc și piesa de teatru “Doctor Asimptomatic”.

         Spectacolul reprezintă o adaptare după celebra comedie ”Doctor fără voie” a lui Molière, cu Vlad Bînzoiu, Marina Fluerașu, Sabina Mitrea, Robert Poiană, Răzvan Răduță, Alex Robu, Virginia Vasilache

         Prețul unui bilet în cadrul spectacolului este de 35 lei.

         Biletele se pun în vânzare la casieria Filarmonicii Pitești, din data de 10 septembrie, însă ele sunt disponibile și pe www.iabilet.ro.

Continuă spectacolele de teatru în Sala Filarmonicii Pitești

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • "Let's Do It, Romania!", Let's Do It, Mioveni!
 •  

"Let's Do It, Romania!", Let's Do It, Mioveni!

quotLets Do It Romaniaquot Lets Do It Mioveni

Împreună pentru un oraș mai curat!Sâmbătă, 18 septembrie va avea loc o nouă acțiune de ecologizrae în cadrul campaniei naționale "Let's Do It, Romania!", la care sunt invitați să participe, în mod voluntar, cât mai multe persoane și din orașul Mioveni.Sub coordonarea echipelor din cadrul Primăriei Mioveni se vor organiza acţiuni de ecologizare în mai multe zone verzi din oraș, accent punându-se pe malurile Râului Argeșel și zona Pădurii Făget.Pentru ca rezultatul acțiunii să fie unul de impact, voluntarii sunt aşteptaţi să participe în număr cât mai mare. Voluntarii eco sunt așteptați la Primăria oraşului Mioveni, în intervalul 08.30 - 09.00, în ziua de sâmbătă, unde vor primi mănuşi de protecție şi saci de plastic din partea organizatorilor, urmând ca apoi să fie organizare echipele de teren. S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL va asigura suportul logistic și transportul deşeurilor colectate.Cei care doresc să se înscrie în această campanie pot obţine relaţii suplimentare de la reprezentanţii Biroului Protecţia Mediului din Primăria Mioveni sau la numerele de telefon 0348/455.444 (interior 111).

quotLets Do It Romaniaquot Lets Do It Mioveni

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Înscrieri la secția karate a CS Dacia Mioveni 2012!
 •  

Înscrieri la secția karate a CS Dacia Mioveni 2012!

Înscrieri la secția karate a CS Dacia Mioveni 2012

     Secția de karate a clubului sportiv CS DACIA Mioveni 2012 organizează înscrieri pentru copiii cu vârste peste șase ani, adolescenți, dar și pentru tinerii care au trecut de majorat.      Vă oferim educație, disciplină și performanță, prin practicarea unui sport adus la rang de artă!      Fă parte dintr-un colectiv cu rezultate remarcabile la nivel național și internațional!      

Cursurile sunt gratuite.

    Antrenori:Sebastian Ene - 5 Dan, antrenor emerit, maestru al sportuluiCiprian Bohaciu - 4 Dan.

Înscrieri și relații

0721236051 – sensei Sebastian EneSediul CS DACIA MIOVENI  - Bld. Dacia Nr. 3 (Școala Veche) 

Înscrieri la secția karate a CS Dacia Mioveni 2012

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Astăzi, ședință de Consiliu Local la Mioveni
 •  

Astăzi, ședință de Consiliu Local la Mioveni

Astăzi ședință de Consiliu Local la Mioveni
Joi, 16 septembrie 2021, de la ora 16.30, la Centrul Cultural Mioveni va avea loc şedinţa publică ordinară a Consiliului Local Mioveni.
La această şedinţă sunt prevăzute 24 de puncte şi se vor discuta mai multe proiecte de hotărâri, printre care amintim: aprobarea închirierii a trei spații comerciale de la parterul parcării supraetajate din Piața Dacia; aprobarea contului de execuție al unității administrativ- teritoriale a orașului Mioveni pe trimestrul II al anului 2021; aprobarea modificării tarifului pentru serviciul de canalizare – epurare în orașul Mioveni, începând cu data 01.10.2021 etc.
Astfel, toți cetățenii orașului vor avea posibilitatea să vizioneze, în timp real, cum se desfășoară dezbaterile și cum se iau deciziile la nivelul legislativului local.

Astăzi ședință de Consiliu Local la Mioveni

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Primăria Pitești: San Siro – teren de sport multifuncțional reamenajat, deschis publicului!
 •  

Primăria Pitești: San Siro – teren de sport multifuncțional reamenajat, deschis publicului!

Primăria Pitești San Siro teren de sport multifuncțional reamenajat deschis publicului

Terenul de sport de pe strada Florilor, din cartierul Ceair, cunoscut celor din zonă sub denumirea „San Siro”, este funcțional, iar piteștenii îl folosesc deja, conform programului.

          Recent amenajat, terenul multifuncțional cu dimensiunile de 44x22 m este pregătit pentru iubitorii de mișcare, aici putând fi desfășurate partide de minifotbal, de tenis de câmp sau de baschet. Terenul este dotat cu poartă de minifotbal de 3x2 m, cu fileu de tenis mobil, coș de baschet mobil, este securizat cu supraveghere video și beneficiază de iluminat nocturn, plasă de protecție și de două tribune a câte 30 de locuri pentru spectatori.

          Municipalitatea face apel către toți utilizatorii acestui teren să aibă grijă de patrimoniul public, păstrarea curățeniei și comportamentul responsabil în folosirea facilităților existente fiind necesare pentru a menține această bază sportivă în bună stare de funcționare pe termen lung.

Primăria Pitești San Siro teren de sport multifuncțional reamenajat deschis publicului

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Jurnaliștii argeșeni au vizitat astăzi Sala Sporturilor Mioveni
 •  

Jurnaliștii argeșeni au vizitat astăzi Sala Sporturilor Mioveni

Jurnaliștii argeșeni și-au pus astăzi pantofii sport, la invitația administrației locale din Mioveni de a vizita noua sală a sporturilor, care este gata și va găzdui în curând primele competiții sportive oficiale.

Jurnaliștii argeșeni au vizitat astăzi Sala Sporturilor Mioveni

Mândru de noua realizare a Mioveniului, primarul Ion Georgescu i-a așteptat pe jurnaliști în fața intrării principale a Sălii, de unde a dat primele detalii despre chinurile facerii acestui nou punct de interes pe harta orașului.

Jurnaliștii argeșeni au vizitat astăzi Sala Sporturilor Mioveni

După cum se știe, investiția a fost oprită intempestiv în anul 2015, când constructorul inițial nu a executat corect structura de susținere a acoperișului și aceasta s-a prăbușit. Primăria se află în litigiu cu executantul și a câștigat în două instanțe procesul, urmând să fie despăgubită.

Lucrarea a fost continuată de firma ”Construcții Erbașu” despre care primarul Mioveniului a declarat că este mulțumit de modul cum a lucrat.

Valoarea totală a investiției se ridică la 49.241.716,90 lei cu TVA, iar finanțarea a fost asigurată integral din fonduri de la bugetul local.

Primarul a ținut să reamintească despre faptul că bugetul Mioveniului este privat de sume importante care ar trebui să le primească din cota defalcată de TVA și de lipsa totală de interes a actualilor decidenți de la nivel central pentru comunitatea Mioveniului, oraș care contribuie masiv la bugetul național prin Uzina Dacia- Renault. Edilul a aruncat săgeți și către politicienii partidelor la putere, care nu au vorbit vreodată despre nevoile Mioveniului și care au venit în oraș doar în campaniile electorale să facă poze.

După acest ”preambul” jurnaliștii au intrat în sală, unde au primit alte detalii de la primar și de la reprezentantul constructorului.

Jurnaliștii argeșeni au vizitat astăzi Sala Sporturilor Mioveni

Sala multifuncţională va putea găzdui atât competiţii naţionale, cât şi internaţionale având o capacitate de 2.200 de locuri. Suprafaţa totală necesară pentru toate funcţiile acesteia este de aproximativ 7100 de mp, iar suprafața de joc are 800 de mp.

Jurnaliștii argeșeni au vizitat astăzi Sala Sporturilor Mioveni

Sala are trei corpuri. Corpul A, în care sunt zona competiţională şi tribunele și birouri, Corpul B, la nivelul parterului, care are o sală de bowling, iar la etaj există un spațiu pentru zona de restaurant  și Corpul C care adăposteste centrala termică şi spaţii tehnice.

Sala este proiectată să găzduiască competiții de handbal, volei, judo, karate, dans sportiv și alte sporturi de sală, iar sistemul audio-video este unul modern și performant, la fel și tabelele electronice.

Proiectul de instalații al clădirii este format din instalații termice, ventilare-climatizare și electrice. Acest sistem este suficient de versatil astfel încât să asigure desfășurarea în condiții optime a competițiilor care vor avea loc aici.

Structura de rezistență este formată din fundații izolate, cadre de beton armat, iar acoperișul fiind o șarpanta metalică din arce zăbrelite. Deschiderea acestui arc este de 56,4 m, iar greutatea de 700 de tone, descărcată pe 26 de stâlpi cu dimensiuni impresionante. O trăsătură deosebită a acestei construcții este faptul ca s-au folosit cele mai moderne și eficiente materiale.

Câțiva jurnaliști au schimbat microfoanele cu mingea de volei și de handbal și au avut câteva incursiuni, bazate pe amintirile orelor de sport din școală, pe parchetul impecabil al sălii, la fileul de volei și la poarta de handbal. 

Jurnaliștii argeșeni au vizitat astăzi Sala Sporturilor Mioveni

Jurnaliștii argeșeni au vizitat astăzi Sala Sporturilor Mioveni

Jurnaliștii argeșeni au vizitat astăzi Sala Sporturilor Mioveni

Suprafața de joc a fost vopsită în culori inspirate de la sălile jocurilor olimpice din Tokyo.

Jurnaliștii argeșeni au vizitat astăzi Sala Sporturilor Mioveni

Presa va avea spații dedicate, care oferă cele mai bune condiții, atât pentru a urmări competițiile, cât și pentru conferințele de presă.

Jurnaliștii argeșeni au vizitat astăzi Sala Sporturilor Mioveni

Tot astăzi, reprezentanții Federației Române de Handbal au venit să vadă sala în vederea meciului Naționalei de handbal feminin a României cu echipa Insulelor Feroe, programată la Mioveni în data de 6 octombrie. Specialiștii FRH au apreciat Sala Sporturilor din Mioveni, ca fiind o ”bijuterie”

Primele jocuri în Sală se vor disputa la Turneul Amical de Volei la care vor participa echipele CS Dacia Mioveni 2012, CS Dinamo București, CSM Târgoviște și FC Argeș Volei.

Jurnaliștii argeșeni au vizitat astăzi Sala Sporturilor Mioveni

Sala va fi inaugurată oficial la meciul de Liga Florilor, CS Dacia Mioveni 2012 - HC Zalău, primul meci acasă al echipei de handbal a Mioveniului, reprezentanta Argeșului pe prima scenă a handbalului național. Conform tabelei electronice de scor, activată demonstrativ pentru jurnaliști, meciul va începe de la scorul 1-1. Un egal cu echipa vulcanicului Gheorghe Tadici, ar fi un rezultat bun pentru Dacia Mioveni...

Jurnaliștii argeșeni au vizitat astăzi Sala Sporturilor Mioveni

La întâlnirea cu jurnaliștii au fost prezenți și viceprimarul Cristian Țurlea, fostul senator Șerban Valeca, reprezentanții CS Dacia Mioveni, președintele Toma Duței și directorul sportiv, Constantin Ciobanu.

Jurnaliștii argeșeni au vizitat astăzi Sala Sporturilor Mioveni

Jurnaliștii argeșeni au vizitat astăzi Sala Sporturilor Mioveni

Dacia Mioveni are două echipe care joacă în primele ligi naționale și în jurul lor vor gravita principalele evenimente sportive din noua sală, în perioada următoare.

Video Sala Sporturilor Mioveni

Parter sala

 • Tribuna 1 – foayer, garderoba, toalete, 2 puncte prim-ajutor spectatori, casa de bilete;
 • Tribuna 2 – 4 vestiare sportivi, 2 vestiare antrenori, 1 vestiar arbitri, saună, sala forță sportivi, spații depozitare etc.

Etaj sala

 • Tribuna 1 – zona VIP – 4 skybox, spațiu debarasare, toalete, 2 săli multifuncționale, 1 sala fitness, 1 sala de primire(sala trofeelor);
 • Peluze – nord sud, 4 spații birouri sud – 4 spații birouri nord.
 • Tribuna 2 – zona mass-media,  spațiu comentatori, spațiu regie, săli de lucru presa, grupuri sanitare etc.

Jurnaliștii argeșeni au vizitat astăzi Sala Sporturilor Mioveni

Există 68  de locuri de parcare și 4 locuri de parcare pentru autocare

În prezent, se lucrează la amenajările exterioare care vizează aleile carosabile și spaţiile verzi.

Jurnaliștii argeșeni au vizitat astăzi Sala Sporturilor Mioveni

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Detalii despre accesul publicului la Turneul amical de Volei găzduit de Sala Sporturilor Mioveni
 •  

Detalii despre accesul publicului la Turneul amical de Volei găzduit de Sala Sporturilor Mioveni

Detalii despre accesul publicului la Turneul amical de Volei găzduit de Sala Sporturilor Mioveni

După cum am anunțat, în perioada 16-18 septembrie noua Sală a Sporturilor din Mioveni va găzdui un Turneu amical de volei feminin, la care participă echipele CS Dacia Mioveni 2012, CS Dinamo București, CSM Târgoviște și FC Argeș Volei.

Intrarea spectatorilor în sală se face pe baza unor cupoane de acces gratuit, care pot fi procurate de de la sediul CS Dacia Mioveni 2012 din Bd. Dacia, nr 2 (Școala Veche), începând de miercuri 15 septembrie, între orele 9-14 și de la Sala Sporturilor Mioveni cu o oră înaintea orei de disputare a meciurilor.

Accesul în sală respectarea normelor sanitare în vigoare pentru desfășurarea competițiilor sportive: CERTIFICAT VACCINARE / TEST RT PCR NEGATIV / TEST RAPID CU REZULTAT NEGATIV / TEST ANTIGEN

Programul Turrneului

Joi, 16 septembrie,

 • ora 18:00 CS Dacia Mioveni  - CS Dinamo București

Vineri, 17 septembrie

 •  ora 16:00 CSM Târgoviște - CS Dinamo București
 • ora 18:00 CS Dacia Mioveni  - FC Argeș Volei

Sâmbătă, 18 septembrie

 • ora 14:00 CS Dinamo București - FC Argeș Volei
 • ora 16:00 CS Dacia Mioveni 2012 - CSM Târgoviște

Detalii despre accesul publicului la Turneul amical de Volei găzduit de Sala Sporturilor Mioveni

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Se opresc gazele și curentul în Mioveni
 •  

Se opresc gazele și curentul în Mioveni

Se opresc gazele și curentul în Mioveni

Distrigaz Sud Rețele informează locuitorii orașului Mioveni că în data de 14 septembrie, în intervalul orar 08.00 - 15.00, va fi întreruptă alimentarea cu gaze naturale, pentru realizarea unor lucrări.

Pentru evitarea unor accidente, cetățenii orașului sunt rugați să nu pornească aparatele casnice sau instalațiile care sunt alimentate cu gaze, în perioada mai sus menționată!

Distribuţie Oltenia anunţă o nouă întrerupere în alimentarea cu energie electrică, la Mioveni, pentru ziua de miercuri, 15 septembrie, între orele 9.00- 17.00.

Afectaţi vor fi doar consumatorii din Mioveni PTA 20 kV OMSAN LOGISTICĂ, PTA 20 kV BAZIN STOCARE ȘI POMPARE APĂ MIOVENI.

Lucrările pot fi reprogramate, în situaţia în care condiţiile meteo sunt nefavorabile.

Informaţii actualizate despre programul acestor lucrări pentru săptămâna în curs sunt disponibile la adresa www.distributieoltenia.ro.

Se opresc gazele și curentul în Mioveni

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Filarmonica Pitești deschide noua stagiune printr-un concert integrat Festivalului Internațional George Enescu
 •  

Filarmonica Pitești deschide noua stagiune printr-un concert integrat Festivalului Internațional George Enescu

Filarmonica Pitești deschide noua stagiune printrun concert integrat Festivalului Internațional George Enescu

Filarmonica Piteşti deschide noua stagiune, a XV-a, joi, 16 septembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional printr-un concert simfonic integrat  Festivalului Internațional George Enescu. Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată din nou de Constantin Grigore, revine, ca solist, violoncelistul Ștefan Cazacu. Acesta va va interpreta Variațiunile rococo pentru violoncel și orchestră de Ceaikovski.  În partea a doua, publicul va audia Simfonia nr. 9 în mi minor, Din lumea nouă de Dvořák.  

După absolvirea studiilor muzicale în ţară, dirijorul Constantin Grigore a urmat şi cursurile Academiei de Muzică „Karol Lipinski” din Polonia. A fost îndrumat de maeştri recunoscuţi ca: Horia Andreescu, Petru Andriesei, Ilarion Ionescu-Galaţi şi Marek Pijarowski (Polonia). A participat la masterclassuri la Malaga, Viena şi Varşovia. A susţinut concerte cu orchestre studenţeşti ale U.N.M.B., dar şi ale formaţiilor muzicale de gen: Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, Orchestra Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski”, Orchestra Teatrului Naţional de Operetă și Musical din Bucureşti, filarmonicile din Iași, Timișoara, Râmnicu Vâlcea, Ploiești, Craiova, Piteşti, Sibiu, Orchestra Naţională a Republicii Moldova, Filarmonica din Kielce şi Orchestra de cameră R-20 din Weoclaw, ambele din Polonia. În 2009, a dirijat Bucharest Symphonic Pops, la concertul susţinut, la Bucureşti, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, de Al Bano şi Montserrat Caballe, iar în 2014 susține un turneu de concerte în Coreea de Sud, la pupitrul orchestrei Filarmonicii „Oltenia” din Craiova. Din 2009 este invitat să susțină concerte la fiecare ediție a Festivalului Internațional „George Enescu”. În prezent, Constantin Grigore este dirijorul principal al Orchestrei Camerata Regală și al Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București.

Deși tânăr (27 de ani), violoncelistul Ștefan Cazacu s-a impus pe scenele naționale și internaționale. Talentul îl moștenește de la tatăl său, marele violoncelist Marin Cazacu, alături de care a început studiul muzical, și de la mama sa, flautistă. Absolvent al Universității Naționale de Muzică București, la clasa profesorului Răzvan Suma, și a Universității de Muzică din Viena, Ștefan Cazacu a obținut numeroase premii naționale (concursurile Eurovison Young Musicians, Paul Constantinescu, George Georgescu, Mihail Jora, Premiul Tînărului Interpret dăruit de  revista Actualitatea Muzicală) și internaționale (Austria, Croația). A susținut recitaluri în Olanda, Ungaria, Germania, Austria, Israel, România, a colaborat cu toate orchestrele simfonice din țară, dar și din Chișinău, Valencia, Alicante. Dintre dirijorii alături de care a urcat pe scenă menționăm pe Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Cristian Măcelaru, Camil Marinescu, Theo Wolters.

Filarmonica Pitești deschide noua stagiune printrun concert integrat Festivalului Internațional George Enescu

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
❌