Actualitate

❌
There are new articles available, click to refresh the page.
 • Un bărbat a murit la o nuntă din Piteşti, sub privirile îngrozite ale invitaţilor
 •  

Un bărbat a murit la o nuntă din Piteşti, sub privirile îngrozite ale invitaţilor

Un bărbat a murit la o nuntă din Piteşti sub privirile îngrozite ale invitaţilor

Un bărbat a murit la o nuntă din Piteşti, noaptea trecută, sub privirile îngrozite ale invitaţilor care au sunat la 112 pentru a cere ajutor.

Bărbatul în vârstă de 57 de ani s-a prăbuşit în faţa restaurantului unde se desfăşura nunta la care era invitat, iar oamenii care l-au observat au sunat imediat la numărul unic de urgenţă 112.

La faţa locului a ajuns, în scurt timp, un echipaj SMURD.

Medicii au început imediat manevrele de resuscitare, care au durat aproximativ 40 de minute, timp în care toţi invitaţii au sperat că bărbatul va fi readus la viaţă.

Din nefericire, toate eforturile depuse de medici au fost în zadar, iar bărbatul a fost declarat decedat.

Trupul neînsufleţit a fost transportat la morgă pentru efectuarea necropsiei, expertiză care va stabili cauza exactă a morţii. Potrivit unor surse, bărbatul s-ar fi vaccinat cu o zi în urmă, iar la nuntă a consumat băuturi alcoolice.

Tot noaptea trecută, un alt bărbat a murit, tot la o nuntă, în Botoşani. În jurul orei 04.00, pe strada IC Brătianu din Botoşani, un bătrân în vârstă de 85 de ani a fost lovit de o maşină chiar când ieşea din restaurantul la care participase la nuntă.

Rudele bărbatului au sunat la 112, iar un echipaj SMURD s-a deplasat de urgenţă la locul accidentului.

Din nefericire, medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Un bărbat a murit la o nuntă din Piteşti sub privirile îngrozite ale invitaţilor

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Ediţie BZI LIVE de colecţie! Un dialog special despre pasiune, talent, muncă, inspiraţie şi universul elegant al muzicii clasice alături de membrii valorosului Cvartet Ad Libitum, Remus Azoiței (vioara I), Şerban Mereuţă (vioara II), Bogdan Biş
 •  

Ediţie BZI LIVE de colecţie! Un dialog special despre pasiune, talent, muncă, inspiraţie şi universul elegant al muzicii clasice alături de membrii valorosului Cvartet Ad Libitum, Remus Azoiței (vioara I), Şerban Mereuţă (vioara II), Bogdan Biş

Ediţie BZI LIVE de colecţie Un dialog special despre pasiune talent muncă inspiraţie şi universul elegant al muzicii clasice alături de membrii valorosului Cvartet Ad Libitum Remus Azoiței vioara I rban Mereuţă vioara II Bogdan Biş

Editie-dialog BZI LIVE de colecţie programată luni, 20 septembrie 2021, ora 15.00! Un dialog special despre pasiune, talent, munca, inspiraţie şi universul elegant al muzicii clasice alături de membrii valorosului Cvartet Ad Libitum: Remus Azoiței (vioara I), Şerban Mereuţă (vioara II), Bogdan Bişoc (violă), Filip Papa (violoncel). Acesta a fost fondat în 1988 iar, acum, aniversează 33 de ani de reprezentaţii muzicale la cel mai înalt nivel naţional şi internaţional. Printre membrii fondatori a fost şi regretatul Adrian Berescu. Pe de altă parte, mentorul Cvartetului este marele virtuoz şi profesor Bujor Prelipcean – manager al Filarmonicii de Stat „Moldova” Iaşi şi fondator al marelui Cvartet Voces. Despre lumea fascinantă a muzicii, activitatea artistică pe care o realizează de peste trei decenii, gânduri, viziuni cultural-muzicale, idei şi proiecte pe care le-au derulat sau urmează a le pune în practică se va dialoga în Platoul BZI LIVE alături de cei patru mari artişti.

Prestigiul ansamblului artistic este recunoscut peste tot în lume, datorită concertelor memorabile susținute de acesta, dar și de premiile internaționale pentru cvartet obținute

Artiștii au luat Marele Premiu pentru Interpretare, Premiul Presei și Premiul Discului, la ediția din 1997 a Concursului de la Evian (Franța), fiind primul cvartet din afara Franței ales de Societe Generale să promoveze muzica de cameră. Cvartetul de coarde Ad Libitum a fost fondat în anul 1988, la Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” (UNAGE), din Iași, și a întreprins, de-a lungul timpului, numeroase turnee în Europa. Artiștii ieșeni au susținut concerte în cadrul unor prestigioase festivaluri, cum sunt Printemps des Arts (Monte Carlo), Orlando Festival (Olanda), Luberon (Franţa), Bensheim (Germania), Gstaad (Elveţia), Maribor (Slovenia), Delft Festival (Olanda), etc. De asemenea, Cvartetul Ad Libitum a concertat în celebre săli de concert ca: Musée D’Orsay şi Cortot (Paris), Diligentia (Haga), De Doelen (Rotterdam), Konzerthaus (Berlin), Concertgebouw (Amsterdam), Kaisersaal (Frankfurt), Beethoven Haus (Bonn), Temppeliaukion (Helsinki), Ateneul Român (București), Filarmonica Moldova (Iaşi).

Filarmonica de Stat „Moldova” cuprinde Orchestra simfonică, Corul „Gavriil Musicescu” şi Cvartetul Ad Libitum. Cvartetul a intrat în 2007 în rezidenţă în cadrul instituţiei. Acesta este considerat pe drept cuvânt urmaşul celebrului Cvartet Voces, iar colaborarea dintre cele două a rămas una continua.

Oraşul Iaşi se poate mândri cu faptul că este singurul centru important din ţara care are două cvartete consacrate: Voces şi Ad Libitum.Membrii Cvartetului Ad Libitum au consemnat un palmares invidiat de cele mai importante ansambluri instrumentale. Mai mult, Ad Libitum a concertat în cele mai importante săli de spectacole din Europa. De exemplu, cei patru componenţi ai cvartetului ieşean au concertat, de Ziua Naţională a Germaniei, împreună cu violonistul Florin Paul, solist de origine romana stabilit în Germania, în faţa unei săli arhipline sau în măreţul Vatican. În acelaşi timp, în palmaresul cvartetului intra şi un concert, în anul 2000, la cererea Groupe Societe Generale, pentru a promova muzica de cameră şi formula de cvartet pe teritoriul Franţei. Mai mult, anul 2000 a fost unul de referinţă în istoria cvartetului ieşean, cu turnee în spaţii consacrate ale muzicii de cvartet. Cei patru au fost invitaţi şi la cea dea XXVa ediţie a Festivalului de la Luberon Provence din Franţa, un eveniment dedicat cvartetelor, lăsând aceeaşi impresie bună ca peste tot unde au concertat. Cu zeci de concerte date în cele mai importante centre muzicale, Ad Libitum poate fi considerat un cvartet de marcă în toată Europa şi pe alte continente.

Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotidianul.bzi. Emisiunile BZI LIVE au un real succes, fiecare producție media strângând zeci de mii de vizualizări.

Ediţie BZI LIVE de colecţie Un dialog special despre pasiune talent muncă inspiraţie şi universul elegant al muzicii clasice alături de membrii valorosului Cvartet Ad Libitum Remus Azoiței vioara I rban Mereuţă vioara II Bogdan Biş

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Cât a scăzut salariul lui Dan Negru în pandemie? Vezi despre ce sumă e vorba!
 •  

Cât a scăzut salariul lui Dan Negru în pandemie? Vezi despre ce sumă e vorba!

Cât a scăzut salariul lui Dan Negru în pandemie Vezi despre ce sumă e vorba

Dan Negru a câștigat mai puțini bani din televiziune față de anul precedent.

Despre Dan Negru se spune că pe cât este de bogat, pe atât de zgârcit este. Iar prezentatorul cu cele mai multe Revelioane prezentate la activ este foarte bogat!

Dan Negru a rulat 15.000 de euro pe lună, în 2020

Dan Negru este unul din cei mai bine plătiți oameni de televiziune din România. Totuși, apropiații lui spun despre el că este un tip foarte strâns la pungă. În realitate, banii pe care i-a câștigat din televiziune i-a investit în afaceri imobiliare. Mai nou, Negru se ocupă și de agricultură.

Totuși, câți bani face cu adevărat Dan Negru din televiziune? Răspunsul este că mulți, dar nu la fel de mulți ca în trecut.

În 2020, firma lui de ”activități de creație și interpretare artistică”, DNC Impact SRL, a avut o cifră de afaceri de 964.675 lei. Asta înseamnă că lui Negru i-au intrat în firmă circa 16.000 de euro lunar. Cea mai mare parte a banilor provin din onorariile încasate pentru prestația lui de televiziune, ținând cont că Negru refuză orice fel de contract de publicitate. La finalul anului, profitul net al lui Dan Negru a fost de 452.199 lei, adică aproximativ 90.000 de euro.

Interesant este totuși că cifrele firmei lui Dan Negru sunt într-o ușoară scădere față de anii anterior.

De exemplu, în 2019, el a înregistrat o cifră de afaceri de 1.195.800 lei (aproape 20.000 de euro pe lună, în medie) și un profit de 403.936 lei. Firma lui Negru are însă și datorii de 1,4 milioane lei și un singur angajat. În județul Timiș, acolo unde este înregistrată, societatea lui Dan a primit locul 1 în Top Afaceri la domeniul ei de activitate, a fost declarată ”cea mai mare firmă” și a fost locul 2 la ”cea mai profitabilă firmă”.

Dan Negru, milioane din imobiliare și agricultură

Cu banii puși deoparte, Dan Negru și-a ridicat patru clădiri în București și Timișoara, pe care le închiriază. Astfel, el încasează în jur de 50.000 e euro lunar doar din chirii. De asemenea, prezentatorul a moștenit de la bunicii lui câteva hectare de teren, lângă Timișoara. Prezentatorul nu a ratat ocazia de a face bani și din asta: el angajează oameni pe care-i plătește cu ziua, iar aceștia îi lucrează pământul.

Ulterior, el vinde porumb și grâu.

Anul trecut, Dan Negru a decis să-și închirireze și vila de 450.000 de euro pe care o ridicase în 2006, alturi de soția lui, Codruța. Imobilul are și o grădină de aproximativ 1.300 mp și este situat lângă București. Cu banii obținuți din chirie, Negru s-a mutat cu familia într-o casă mai mică, situată însă în centrul Bucureștiului.

Cât a scăzut salariul lui Dan Negru în pandemie Vezi despre ce sumă e vorba

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Horoscop zilnic 19 septembrie 2021. Fecioarele se apropie de partener
 •  

Horoscop zilnic 19 septembrie 2021. Fecioarele se apropie de partener

Horoscop zilnic 19 septembrie 2021 Fecioarele se apropie de partener

Horoscopul zilei de 19 septembrie 2021, realizat de astrologul Mădălina Manole, aduce previziuni astrologice pentru toate zodiile. Nativii din semnul Fecioară au șansa să se reconecteze la nevoile partenerului de viață.

Luna va tranzita astăzi zodia Pești și din această poziție, ne susține puternic capacitatea vizionară, dar și intuiția și inspirația. Suntem mai sensibili și mai empatici.

Sfat! Persoanele care-și cunosc ascendentul zodiacal, sunt sfătuite să-și citească întâi previziunile pentru ascendent și apoi previziunile pentru zodie!

Horoscop Berbec

Nevoia de liniște și de relaxare este mare. Forfota din ultima perioadă te-a obosit peste măsură și acum îți refaci rezervele de energie prin care să-ți atingi noi obiective. Fii atent la ce se petrece dincolo de cortina rațiunii pentru că poți avea adevărate revelații.

Horoscop Taur

Prietenii se dovedesc un izvor nesecat de sfaturi și ai face bine să le asculți ideile pentru că te pot ajuta inclusiv într-un context personal sau în clarificarea unui contract. Azi ești foarte deschis dialogului și vieții sociale și nevoia de a fi în contact cu prietenii de suflet este mare, de aceea fie vei ieși din casă la întâlniri de grup, fie vei petrece timp la telefon cu aceștia.

Horoscop Gemeni

Te bucuri de aprecieri la scenă deschisă. Ieși în fața lumii, te pui în evidență, îți sunt recunoscute meritele și primești laude. Îți vin idei bune despre cum să-ți atingi un obiectiv legat de carieră. Ceva care te-a neliniștit până acum poate căpăta o nouă perspectivă.

Horoscop Rac

Astăzi, ideile tale creative pot atinge un apogeu de manifestare. Practic, tu poți vedea profunzimea lucrurilor care le scapă celorlalți. Ai o viziune nouă și optimistă asupra unei situații și ești mai dornic de cunoaștere. Poți citi o carte, poți urmări un documentar, oricum ceva din zona spiritualității, filozofiei te poate atrage peste măsură.

Horoscop Leu

S-ar putea ca astăzi să primești mici atenții din partea celor dragi sau cineva să-ți înlesnească un context financiar. Ascultă-ți intuiția dacă ai de rezolvat situații ce țin de bunuri materiale, credite, asigurări, litigii sau moșteniri. Viața intimă poate căpăta intensitate.

Horoscop Fecioară

Pentru tine, ziua de astăzi poate veni cu ocazia unor împăcări sau a unor dialoguri care să te apropie de partenerul de viață. Este o zi bună pentru romantism și reconectare emoțională în cuplu. De asemenea, și în plan profesional, chiar dacă este duminică, ai șansa să rezolvi neînțelegeri cu colaboratorii și asociații.

Horoscop Balanță

Simți nevoia să te dedici acelor activități care te liniștesc și te relaxează, iar starea de spirit începe să se îmbunătățească. Ai idei creative și simț artistic care te vor ajuta să-ți înlesnești desfășurarea sarcinilor.

Horoscop Scorpion

Viața sentimentală își recapătă patosul și te poți bucura de trăiri afective intense. Te apropii de persoana iubită, poți cuceri pe cine-ți dorești, mai ales că în această perioadă te bucuri de un magnetism aparte. Profită de creativitatea, intuiția și inspirația de care dai dovadă astăzi.

Horoscop Săgetător

Te preocupi cu bucurie și dedicare de situații care vizează căminul și familia. Poate faci reamenajări în locuință sau poate porți niște dialoguri cu cei dragi care de data aceasta ajung la rezultatul dorit. Este o zi favorabilă să o petreci în liniște, acasă, sau să vizitezi locurile copilăriei.

Horoscop Capricorn

Azi te înțelegi din priviri cu cei din jur. Ai idei creative, oferi și primești sfaturi înțelepte, așa că nu te teme să spui ceea ce gândești pentru că în acest mod vin și soluțiile. De asemenea, este o zi favorabilă pentru o negociere, pentru a obține ceva ce-ți dorești.

Horoscop Vărsător

Te bucuri de unele avantaje materiale, poate chiar primești o sumă de bani, un ajutor sub forma unui cadou. Inspirația financiară este un atu al zilei și s-ar putea să ai niște idei foarte bune care să te ajute să-ți îmbunătățești veniturile. Posibil chiar să fie vorba despre valorificarea unui talent personal.

Horoscop Pești

Luna îți traversează zodia astăzi și te simți cuprins de sensibilitate, empatie, dar și intuiție și creativitate fără margini. Folosește-te de susținerea astrelor pentru a da contur unor idealuri mărețe la care visezi de ceva vreme.

Horoscop zilnic 19 septembrie 2021 Fecioarele se apropie de partener

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
Ieri — 18 September 2021Buna Ziua Iasi
 • Horoscop rune 20-26 septembrie 2021, cu Mihai Voropchievici. Dragoste pasională pentru Săgetători, Berbecii au protecţie divină
 •  

Horoscop rune 20-26 septembrie 2021, cu Mihai Voropchievici. Dragoste pasională pentru Săgetători, Berbecii au protecţie divină

Horoscop rune 2026 septembrie 2021 cu Mihai Voropchievici Dragoste pasională pentru Săgetători Berbecii au protecţie divină

Horoscop rune 20-26 septembrie 2021, cu Mihai Voropchievici. Numerologul a dezvăluit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de la Antena 3, darurile runelor pentru cele 12 semne zodiacale.

Horoscop rune 20-26 septembrie 2021, cu Mihai Voropchievici pentru Berbec

Săptămâna următoare, Berbecul are protecţie divină. Pot face prostioare, dar nu foarte mari.

Horoscop rune 20-26 septembrie 2021, cu Mihai Voropchievici pentru Taur

Taurul are o săptămână mai grea. Să rămână acasă în aşteptarea unei schimbări foarte importante cât de curând. Fiţi pregătiţi!

Horoscop rune 20-26 septembrie 2021, cu Mihai Voropchievici pentru Gemeni

Săptămâna următoare, Gemenii stau pe o pojghiţă de gheaţă foarte subţire. Nu ştiu ce au făcut, dar se pare că au vorbit ce nu trebuie şi au deranjat.

Horoscop rune 20-26 septembrie 2021, cu Mihai Voropchievici pentru Rac

Nativul din zodia Rac este într-o săptămână de silenzio stampa. Este învălut într-o aură de mister. Nu știe nimeni ce are, însă clar are nevoie de odihnă. El cu Doamne Doamne. Are câteva momente de respiro, dar și de a afla niște răspunsuri la anumite întrebări, pe care i le poate oferi doar Doamne Doamne. Se reculege. Poate să meargă și la biserică. Pentru cei care au în jur nativi Raci, sfatul meu este să-i lăsați în pace.

Horoscop rune 20-26 septembrie 2021, cu Mihai Voropchievici pentru Leu

Au avut două săptămâni mai grele, cu încercări și se pare că lumea a crezut că leul a abandonat coroana. Acum, trebuie să-și mobilizeze toate forțele și poziția acasă, la serviciu și în societate.

Horoscop rune 20-26 septembrie 2021, cu Mihai Voropchievici pentru Fecioară

Foarte curând veți afla un adevăr important care vă va marca viața. O săptămână cu marcaje și cu schimbări.

Horoscop rune 20-26 septembrie 2021, cu Mihai Voropchievici pentru Balanţă

Balanțele să lase la o parte grijile și necazurile.

Horoscop rune 20-26 septembrie 2021, cu Mihai Voropchievici pentru Scorpion

Scorpionii, trebuie să aibă forță, putere și tărie să îndure câteva provocări. Astrele îi încurajează să fie puternici și să nu cedeze.

Horoscop rune 20-26 septembrie 2021, cu Mihai Voropchievici pentru Săgetător

Săgetătorii intră pe linia dragostei. Ceva nou, fierbinte. O dragoste pasională.

Horoscop rune 20-26 septembrie 2021, cu Mihai Voropchievici pentru Capricorn

Trebuie să vă pregătiți de o suită de schimbări majore într-un viitor apropiat.

Horoscop rune 20-26 septembrie 2021, cu Mihai Voropchievici pentru Vărsător

Vărsătorul primește vești bune. Cadouri surpriză sau sumă de bani importantă.

Horoscop rune 20-26 septembrie 2021, cu Mihai Voropchievici pentru Peşti

Este o certitudine că cineva se gândește la tine și te iubește îți va trimite și un cadou.

Horoscop rune 2026 septembrie 2021 cu Mihai Voropchievici Dragoste pasională pentru Săgetători Berbecii au protecţie divină

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Petrică Mîțu Stoian, de nerecunoscut. Ce s-a ales de celebrul artist
 •  

Petrică Mîțu Stoian, de nerecunoscut. Ce s-a ales de celebrul artist

Petrică Mîțu Stoian este unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică populară. De ceva timp a dispărut din viața publică și nu se mai știu prea multe despre el, dar veștile noi pe care le-a dat nu sunt deloc bune. Artistul a slăbit considerabil, într-un timp scurt, și a ajuns de nerecunoscut.

Mîțu a suferit un șoc

Petrică Mîțu Stoian este unul dintre cei mai iubiți artiști de la noi din țară. Interpretul de muzică populară s-a bucurat de mare succes cât timp a apărut pe scenă și lumina reflectoarelor i-a prins foarte bine. Artistul a avut perioadă în care totul i-a mers foarte bine, dar lucrurile nu mai sunt la fel acum.

Cântărețul s-a schimbat radical în ultima perioadă și a slăbit foarte mult. Bărbatul a slăbit foarte mult și este de nerecunoscut. După ce a reușit să scape de 24 de kilograme, a ajuns să aibă acum sub 100. El spune că nu a ținut o dietă anume și nici nu a fost atent la ce a mâncat, doar că pierderea unei persoane dragi i-a tăiat pofta de mâncare.

De curând a murit soția impresarului său, care s-a ocupat mult de imaginea lui și l-a ajutat în carieră mult timp. Când a aflat de acest necaz, viața lui parcă s-a schimbat complet și la fel și fiizcul.

“Am slăbit din cauza unui șoc. Este vorba de soția impresarului meu care a lucrat foarte mult la imaginea mea și care a trecut din lumea cu dor în lumea fără dor. A fost o durere imensă când am auzit. M-a ajutat foarte mult în carieră. Acest șoc m-a făcut să-mi piară pofta de mâncare. Aveam peste 100 de kilograme, iar acum am slăbit brusc peste 20 și ceva. O să încerc să trec peste acest moment”, a mărturisit acesta La Măruță.

Petrică Mîțu Stoian de nerecunoscut Ce sa ales de celebrul artist

Petrică Mîțu Stoian nu s-a retras din muzică

În ultima perioadă s-a tot vorbit despre faptul că Petrică Mîțu Stoian nu ar mai cânta. Mai exact, el a precizat că nu s-a retras din lumea muzicii și este în continuare deschis pentru colaborări și evenimente.

Artistul se mai ocupă mai nou și cu agricultura și cultivă tot felul de fructe și legume. În plus, s-a pensionat. Artistul de muzică populară a lucrat în trecut și în Siderurgie, iar acum se laudă cu o pensie frumușică după anii de activitate, fiind mulțumit de tot ce are.

Petrică Mîțu Stoian de nerecunoscut Ce sa ales de celebrul artist

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Ion Cristoiu: Din nou despre contribuția presei la tîmpirea Poporului
 •  

Ion Cristoiu: Din nou despre contribuția presei la tîmpirea Poporului

Ion Cristoiu Din nou despre contribuția presei la tîmpirea Poporului

Cum USRPLUS a creat criza de Guvern pentru a-și reabilita onoarea în fața electoratului de pe Facebook, alcătuit din zeci de mii de Jupîn Dumitrache, am folosit în cîteva intervenții publice formula a repera onoarea onoarea atribuind-o Miței Baston din D-ale carnavalului. Voind să aflu replica precisă, am căutat de zor în folderul Caragiale piesa D-ale carnavalului. Nici vorbă de vorbă a Miței Baston. Mi-am dat seama că replica, rămasă celebră doar în cultura din suburbii, niciodată citată de la sursă, e din altă bucată a lui Caragiale. Și am găsit-o în Justiție, schiță publicată de Caragiale în Moftul român din 21 februarie 1893, plasată într-unul din volumele sale.

Pentru a înțelege replica faimoasă trebuie să iscodim nițel una dintre temele lui Caragiale în materie de personaje:Mai toate personajele sale sînt obsedate de ceea ce ele numesc onoarea.Onoarea de familist, onoarea de negustor, onoarea de doamnă.

Jupîn Dumitrache e în stare să facă moarte de om dacă îi trece cuiva prin cap s-o bîrfească pe nevastă-sa. Mița Baston pune la cale un atac cu ceea ce crede ea a fi vitriol împotriva amantului care „o traduce” și prin asta, evident, îi ciobește onoarea.

Din cîte se vede, onoarea înseamnă pentru aceste personaje ceea ce azi s-ar numi imaginea publică. N-are importanță dacă Veta îl înșeală pe Jupîn Dumitrache. Pentru aceasta crucial rămîne să nu iasă zvon în public.

Preocuparea pentru imagine vizează în politica de azi preocuparea pentru impresia lăsată în ochii electoratului. La personajele lui Caragiale imaginea înseamnă impresia lăsată în ochii mahalalei.Obsesia onoarei presupune o imensă vanitate. Un om neatins de morbul vanității nu s-ar deranja prea tare dacă despre el se spun fel de fel de lucruri. Vanitate înseamnă însă la personajele caragialiene nevoia de a se da aristocrați în ochii mahalalei. Numai în lumea înaltă se nasc dueluri mortale dintr-o vorbă așa și așa aruncată de cineva despre altcineva, mai precis despre nevasta acestuia. Personajele de mahala ale lui Caragiale imită persoanele din lumea înaltă. De unde știu ele despre aristocrați gata să moară în duel de dragul onoarei? Cum de unde? Din presa fandosită, atentă la tresăririle din lumea înaltă. Comicul se naște din condiția de mahala știută de cititor și pretențiile personajului de a avea preocupările celor din Centru. Leanca văduva din Justiție e comersantă de băuturi spirtoase. Prevenitul, pe numele său de buletin, Iancu Zugravul, ajuns la judecător beat, pentru că asta e condiția sa de esență, i-a spart Leancăi un clondir de trei litri cu mastică, dar mai ales i-a afectat onoarea:

„Jud. (impacientat): Femeie, ce tot bîrîi?… Răspunde odată lămurit la ce te-ntreb eu! Ce pretinzi d-ta acuma de la prevenit?Leanca (cu volubilitate): Onoarea mea, domn’ judecător, care m-a-njurat dumnealui, pardon facu-ţi şi dregu-ţi, şi mi-a spart clondirul, că nu vrea să-mi plătească… ”

Din cîte se înțelege, în afară de înjurături prevenitul a supărat-o pe Leanca și insinuînd o relație erotică între ea și Mitică, funcționar la Percepție. Acesta i-a dat Leancăi licența. Comicul e cu atît mai mare cu cît cititorul își dă seama că femeia făcea caz de onoare în condițiile în care se culcase cu insul de la Percepție pentru a primi licența de funcționare.

Ce însemna pentru Leanca repararea onoarei? Din cîte ne dăm seama un fel de scuze în public, eventual în fața clienților de la crîșma Hanul Dracului. Și aici întîlnim o imitare de mahala a lumii înalte. În lumea înaltă, descrisă în presă, dar și în literatura proastă, de telenovelă de azi, aristocrații își cer scuze, după ce sînt somați de cei atinși în onoarea de cavaler s-o facă.

Faimoasa replică vine în final, după ce judecătorul de ocol îl condamnă pe prevenit la șapte lei despăgubire civilă și doi lei cheltuieli de judecată:

„Leanca: Da, domn’ judecător, onoarea mea, săru’ mâna, nereperată, cum remăne?Prev. (maliţios): Las’ că ţi-o reperează domn’ Mitică. ”

Marin Preda, autorul unei antologii din opera lui Caragiale, observa în Prefață că definitoriu pentru personajele marelui satiric rămîne deraierea verbală. După ce Lefter Popescu din Două loturi o ia razna, Marin Preda observă:

„E clar, judecînd fondul chestiunii, că ne aflăm în plină dramă. Şi totuşi, rămînem stupefiaţi: nu e o dramă, ci o comedie. În plină nefericire, eroul o ia razna, dus de cuvinte. Torentul de vorbe scoate la iveală o ţîcneală care zăcea în creierul individului neştiută pînă atunci nici de el însuşi, compusă din expresii şi idei inautentice, dar care dau la iveală viaţa adevărată a conştiinţei lui falsificată de cuvinte. În loc de o comedie umană avem deodată de-a face cu o comedie a cuvîntului.”

Nu, nu ne aflăm în fața unei comedii a cuvîntului. Vorbele care țîșnesc din Lefter Popescu sînt acestea:

„Cum aude cuvîntul viceversa, d. Lefter se face vînăt ca ficatul şi se ridică izbucnind cu o volubilitate supremă:– Viceversa! Nu se poate, domnule, peste poate! Viceversa! Asta-i şarlatanie, mă-nţelegi? Vă-nvăţ eu minte pe dv. să umblaţi d-acu-ncolo cu infamii şi să vă bateţi joc de oameni, fiindcă este o exploatare şi nu vă mai săturaţi, ca vampirii, pierzînd toată sudoarea fiecare om onest, deoarece se-ncrede orbeşte-n mofturile d-voastră şi cu tripotajuri ovreieşti de bursă, care suntem noi proşti şi nu ne învăţăm odată minte ca să venim, mă-nţelegi, şi să ne revoltăm… da! să ne revoltăm! Aşa să ştiţi: proşti!”

Torentul de vorbe care ședeau în conștiința personajului sînt clișee din presa naționalistă, antisemită, care-i biciuia pe români că se lasă trași pe sfoară de evrei și că se poartă astfel ca niște proști.Leanca văduva a venit la judecător pentru o pricină civilă. Cu toate acestea la un moment dat, ea deraiază verbal astfel:

„Leanca (cu emoţiune treptată): Eu, să trăiţi, saru’ mîna, domn’ judecător, eu sunt o fomeie sîrmană, Dumnezeu mă ştie cum mă chinuiesc pentru o pîine… De-aia şi pusesem de gînd de la sfîntu Gheorghe să las prăvălia, care nu mai poate omul de atîtea angarale pentru ca să mai mănînce o bucăţică de pîine, şi nu ne mai dă mîna să plătim licenţa.”

A te chinui pentru o pîine nu sînt vorbele ei. Sînt vorbele presei populiste, care bocea soarta poporului, care popor se chinuie pentru o pîine. Și prevenitul păstrează în cap fără s-o știe clișee de gîndire și de vorbire care nu-i aparțin, întîlnite în presa vremii.

Ca de exemplu:

„Dumneaei n-are niciodată o politică vizavi de mușterii (un simplu nu se exprimă așa de pretențios, formularea e din presă).Jud. (foarte aspru): Răspunde! Ce comerţ faci d-ta?Prev.: Am fost zugrav de case român, domn’ judecător… Dac-am văzut că mă omoară concurenţa străinilor, am deschis tombolă cu obiecte la Moşi.”

Prevenitul pune accent în mod intenționat pe zugrav de case român. Care a fost omorît de concurența streinilor. Nu a multinaționalelor, cum s-ar spune azi, ci a evreilor, cum spunea la vremea lui Caragiale presa naționalistă.Chestia cu onoarea e luată tot din presă. În presa vremii lui Caragiale se scria pe larg despre dueluri de onoare.

Ce mai încolo și-ncoace.Personajele lui Caragiale vorbesc și uneori chiar trăiesc sub influența presei.A presei proaste.Sau, mă rog, a Presei.

Ion Cristoiu Din nou despre contribuția presei la tîmpirea Poporului

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Selly nu le-a mai cerut bani părinților de la vârsta de 14 ani. Cât câștigă acum vloggerul
 •  

Selly nu le-a mai cerut bani părinților de la vârsta de 14 ani. Cât câștigă acum vloggerul

Selly nu lea mai cerut bani părinților de la vârsta de 14 ani Cât câștigă acum vloggerul

Selly nu le-a mai cerut bani părinților de la vârsta de 14 ani. Tânărul a fost pasionat de mic de vlogging, iar acest lucru l-a ajutat să devină independent financiar încă de la o vârstă fragedă.

Selly a ajuns la cifra de peste 3 milioane de urmăritori pe YouTube. Pe numele său din buletin, Andrei Șelaru, a avut un succes atât de mare încât a ajuns în portofoliul agenției Global Influencers. A început seria vloggurilor ca un hobby, dar totul s-a transformat într-o chestiune serioasă, pe măsură ce a devenit o activitate extrem de profitabilă.

Puțini, însă, sunt cei care știu că Selly este independent financiar de la vârsta de 14 ani. A fost susținut mereu de părinții lui, cărora le este recunoscător pentru educația pe care i-au oferit-o. Însă… de șase ani el nu le-a mai cerut niciun leu!

”Cred că ultima dată când le-am cerut alor mei bani a fost pe la 14 ani. Părinţii mei, care, apropo, sunt cei mai tari părinţi posibili (urmăriţi clipul meu cu detectorul de minciuni, cu tata) se bucură mult pentru mine şi sunt acolo pentru mine întotdeauna, mereu încearcă să mă ajute şi să mă susţină cât mai mult. Le voi fi întotdeauna recunoscător pentru educaţia dată şi pentru faptul că m-au lăsat şi încurajat să îmi urmez acest vis de a face vlogging”, a declarat Selly.

Cât câștigă lunar Selly doar din YouTube

Provocat de Cătălin Măruță să spună câți bani câștigă lunar doar din YouTube, Selly a evitat pentru câteva clipe să ofere un răspuns concret. Însă, ulterior, a dezvăluit că, cel mai mult, a reușit să obțină într-o lună suma de 15.000 de euro.

“Sunt mulţumit de veniturile pe care le am. E o mândrie pentru mine, dar nu vreau să discut despre sume concrete. (…). Pot să spun cu siguranţă că brandul pe care l-am construit şi imaginea valorează peste un milion de euro… mult peste un milion de euro. În rest, sume exacte de bani şi lucruri de genul ăsta nu îmi stă în caracter să le discut, din contră, e un lucru de mulţumire.

(…). E vorba de Google AdSense. AdSens-ul se bazează pe vizualizările pe care le faci în YouTube. Contează cine se uită, puterea de cumpărare a publicului. La mine, AdSense-ul ăsta creşte peste 10.000 de euro, scade sub 10.000 de euro; 15.000 de euro am câştigat cel mai mult într-o lună”, a declarat celebrul vlogger în cadrul podcast-ului realizat “Acasă la Măruță”.

Selly nu lea mai cerut bani părinților de la vârsta de 14 ani Cât câștigă acum vloggerul

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Intervenție specială pentru salvarea unei femei căzute într-o fosă din județul Vaslui
 •  

Intervenție specială pentru salvarea unei femei căzute într-o fosă din județul Vaslui

Intervenție specială pentru salvarea unei femei căzute întro fosă din județul Vaslui

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu două autospeciale și echipaje specializate pentru salvarea unei femei căzute într-o fosă din localitatea Satul Nou, comuna Muntenii de Sus. La fața locului a fost deplasată și o ambulanță tip B aparținând SAJ Vaslui.

La sosirea echipajelor de intervenție, a fost găsită o femeie căzută într-o fostă fântână transformată în fosă, la o adâncime de circa șase metri. Diametrul fosei avea aproximativ 80 centimetri. Femeia căzută în fosă era conștientă și cooperantă, dar acuza dureri la membrele inferioare.

Pompierii militari au procedat la coborârea unui coleg în fosă, asigurarea cu un ham a victimei și ridicarea acesteia la suprafață. Concomitent a fost ridicat și capacul de beton al fosei. După ce a fost salvată, victima în vârstă de 50 ani a fost predată pentru evaluare membrilor echipajului ambulanței SAJ Vaslui.Căderea femeii în fosă a fost un accident.

Sursa foto: ISU VS

Intervenție specială pentru salvarea unei femei căzute întro fosă din județul Vaslui

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Crimă la o pensiune din Sinaia! Femeie lovită în cap de bărbatul care o însoțea, în timp ce făceau formalitățile de cazare
 •  

Crimă la o pensiune din Sinaia! Femeie lovită în cap de bărbatul care o însoțea, în timp ce făceau formalitățile de cazare

Crimă la o pensiune din Sinaia Femeie lovită în cap de bărbatul care o însoțea în timp ce făceau formalitățile de cazare

O femeie în vârstă de 47 de ani care sâmbătă după-amiază a mers să se cazeze la o pensiune din staţiunea Sinaia, a fost bătută de către însoţitorul său, în timp ce făceau formalităţile de cazare, ea murind în urma loviturilor primite. Agresorul, care era beat, a fugit, el fiind prins de către poliţişti în oraşul Comarnic.

Incidentul a avut loc sâmbătă după amiază, într-o pensiune din staţiunea Sinaia. Poliţiştii au fost anunţaţi în jurul orei 16.40 că o femeie în vârstă de 47 ani ar fi fost agresată de către un bărbat, iar in urma loviturilor primite aceasta ar fi intrat în stare de inconştienţă.

„La faţa locului s-a deplasat echipa operativa, iar in urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că cele două persoane intenţionau să se cazeze în respectiva societate, însă a izbucnit un conflict între cei doi, bărbatul lovind femeia cu pumnii în zona capului, iar la scurt timp după incident victima a decedat. Bărbatul a plecat de la faţa locului, fiind identificat de către poliţişti la scurt timp pe raza oraşului Comarnic”, informează Poliţia judeţeană Prahova.

În momentul în care a fost prins, agresorul se afla la volan, deşi avea permisul de conducere suspendat şi o alcoolemie de peste 1.40 grame la mie alcool pur în aerul expirat.

Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Crimă la o pensiune din Sinaia Femeie lovită în cap de bărbatul care o însoțea în timp ce făceau formalitățile de cazare

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • O angajată nevaccinată de la Ambulanţa Timiş a refuzat să se testeze: „Nu accept! Este o discriminare, este un abuz”
 •  

O angajată nevaccinată de la Ambulanţa Timiş a refuzat să se testeze: „Nu accept! Este o discriminare, este un abuz”

O angajată nevaccinată de la Ambulanţa Timiş a refuzat să se testeze Nu accept Este o discriminare este un abuz

O angajată nevaccinată de la ambulanța Timiș și a refuzat să se testeze anti-Covid de intrarea în tură. Femeia acuză acum conducerea ambulanței că nu o lasă să muncească.

„Nu accept este o discriminare, este un abuz. Sunt sănătoasă, nu am simptome”, spune femeia.

Femeia lucrează la Serviciul de Ambulanță Timiș ca îngrijitoare și pentru că nu e vaccinată conducerea instituției i-a cerut să se supună unei testări COVID-19.

„Nu accept este o discriminare, este un abuz. Sunt sănătoasă, nu am simptome chiar nu vreau să mă supun acestui test.

Ori te vaccinezi, ori te testezi ori pleci nemotivat acasă. Am zis că nu accept niciuna. De ce, eu am venit să lucrez, nu plec nemotivată. Desfaceți-mi dumneavoastră contractul de muncă dacă considerați că nu mai aveți nevoie de mine și îmi spuneți acolo motivele. Nu fac nici gratis și nici dacă îmi dau iei bani”, a spus hotărâtă femeia.

De altfel tot personalul nevaccinat de la ambulanță se supune aceste reguli.

„Trebuie să ne testăm, acestea sunt regulile și mă supun. De câte ori trebuie să ne testăm, ne testăm să ne protejăm și să îi protejăm și pe ceilalți”, spune o alta asistentă.

Șeful serviciului spune că femeia nici măcar nu trebuie să suporte costul testului care este asigurat de instituție.

„Medici, asistenții se conformează, ea vezi doamne nu. Şi face circ se baricadează prin unitate. Mă rog, e treaba ei. Am spus ieși afara din unitate și fă scandal acolo, cheamă pe cine vrei, dar nu în cadrul unității. Vrea să se testeze să se conformeze lucrează dacă nu, nu”, spune șeful serviciului de ambulanță Timiș.

Cel mai probabil angajatei i se va desface contractul de muncă dacă va refuza testarea la intrarea în instituție.

O angajată nevaccinată de la Ambulanţa Timiş a refuzat să se testeze Nu accept Este o discriminare este un abuz

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • După 12 ani, Flick pleacă de la Radio Zu! Domnul Rimă și-a anunțat demisia în direct
 •  

După 12 ani, Flick pleacă de la Radio Zu! Domnul Rimă și-a anunțat demisia în direct

După 12 ani, Flick pleacă de la Radio ZU! Domnul Rimă și-a anunțat demisia în direct, printr-o poezie.

Sebastian Andrei Filcea, pe numele lui adevărat, a anunțat că pleacă de la Radio ZU, unde a lucrat timp de 12 ani. Iniţial, el a fost copywriter pentru matinalul postului – Morning ZU, cu Daniel Buzdugan şi Mihai Morar. Iar apoi, timp de zece ani, Flick a făcut echipă cu Răzvan Popescu, după-amiaza, de la 16.00 la 19.00. În perioadele de extra-sezon, vara, cei doi prezentau matinalul Radio ZU.

Fostul său coleg i-a urat toate cele bune și le-a dezvăluit ascultătorilor că el va rămâne pe aceeași frecvență.

”Au fost 10 ani plini, 10 ani interesanți. 10 ani productivi. Îi urez mult succes lui Flick, iar pe ascultători îi aștept în continuare pe toate frecvențele Radio ZU, așa cum i-am obișnuit deja, luni – joi, de la 16.00 – 18.00, și vinerea până la 19.00. Dezbatem teme de actualitate, ascultăm hituri, ne jucăm și, mai presus de toate, ne distrăm!”, a declarat Răzvan Popescu.

Flick și-a dat demisia printr-o poezie

În stilu-i caracteristic, Flick și-a dat demisia printr-o poezie compusă de el însuși:

”Azi vor fi strângeri de mână/ Fiindcă nu doar vineri este./ E-un final de săptămână/ Și final într-o poveste./ Doisprezece ani, aproape,/ Am trăit cea mai frumoasă/ Și mai cool dintre etape./ Radio ZU mi-a fost «acasă»”, e o mică parte din compoziția lui Flick.

După 12 ani Flick pleacă de la Radio Zu Domnul Rimă șia anunțat demisia în direct

După 12 ani Flick pleacă de la Radio Zu Domnul Rimă șia anunțat demisia în direct

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • A murit Dorin Anastasiu, unul dintre cei mai cunoscuți interpreți din muzica românească. Avea 78 de ani
 •  

A murit Dorin Anastasiu, unul dintre cei mai cunoscuți interpreți din muzica românească. Avea 78 de ani

A murit Dorin Anastasiu unul dintre cei mai cunoscuți interpreți din muzica românească Avea 78 de ani

Dorin Anastasiu, unul dintre cei mai șarmanți soliști din muzica românească şi prezentator de emisiuni la TVR și Antena 1, a murit la vârsta de 78 de ani.

În urmă cu mai bine de 50 de ani Dorin Anastasiu scria istorie pe scena Cerbului de Aur. Alături de Angela Similea artistul reprezenta România la festivalul de la Brașov și câștiga trofeul „Cerbul de argint”,  transmite TVR.

Dorin Anastasiu a lansat cunoscutele melodii „Nu pleca”, împreună cu Mihaela Runceanu, și „Într-un oraș, într-un tramvai”. În ciuda vârstei înaintate, solistul, care și-a dus discret viața, a rămas aproape de marea sa iubire, muzica.

Vreme îndelungată a fost profesor de canto și dicție pentru copii și adolescenți care şi-au dorit  o carieră muzicală.

Cine este Dorin Anastasiu

Dorin Anastasiu s-a născut la Craiova, pe 6 iulie 1943. Eleganţa de mai târziu a evoluţiei scenice se datorează în bună parte faptului că între 1954-1957 a urmat cursurile Şcolii de coregrafie, la Bucureşti. Tot în Capitală absolvă cursurile Liceului “Ion Neculce” şi, în 1967, ale Facultăţii de Instalaţii din cadrul Institului de Construcţii. La şcoala populară de artă urmează atât cursurile clasei de teatru, cât şi cele de muzică uşoară.

În 1966 obţine premiul I la Festivalul naţional studenţesc, în 1967 debutează la radio, iar în anul următor la TV. Din această clipă înregistrează peste o sută de creaţii ale celor mai cunoscuţi compozitori ai noştri.

După un premiu II la festivalul internaţional de la Soci (URSS), în 1968, cu o piesă de George Grigoriu, în 1969 câştigă premiul I de interpretare la Mamaia, cu două piese de Alexandru Mandy, drept care este desemnat să reprezinte România la ediţia din anul următor a „Cerbului de aur”.

A jucat în câteva filme artistice de lung metraj şi dublează frecvent vocea unor personaje în filmele de desene animate. A fost redactor, profesor şi prezentator la emisiuni de succes de la TVR şi Antena 1.

A murit Dorin Anastasiu unul dintre cei mai cunoscuți interpreți din muzica românească Avea 78 de ani

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Ce salariu are Adela Popescu la Pro Tv? Dar să vezi cât ia Radu Vâlcan de la Antena 1! Cine aduce mai mulți bani în casă
 •  

Ce salariu are Adela Popescu la Pro Tv? Dar să vezi cât ia Radu Vâlcan de la Antena 1! Cine aduce mai mulți bani în casă

Ce salariu are Adela Popescu la Pro Tv Dar să vezi cât ia Radu Vâlcan de la Antena 1 Cine aduce mai mulți bani în casă

Adela Popescu şi Radu Vâlcan formează unul dintre cele mai apreciate cupluri din showbiz. Cei doi se iubesc de aproape 11 ani, iar împreună au reuşit să îşi construiască un viitor extrem de frumos. De-a lungul timpului mulţi s-au întrebat ce venituri au cele două vedete care lucrează la posturi TV diferite.

Atât Radu Vâlcan, cât şi Adela Popescu se bucură de un succes răsunător pe micile ecrane. Cei doi sunt prezentatorii unor emisiuni iubite de public, de care telespectatorii se bucură deja de câţiva ani.

Ce salariu încasa Adela Popescu de la Pro Tv?

Pentru apariţiile sale la ProTv, Adela Popescu ar încasa un salariu de 2.000 de euro lunar. De menţionat este faptul că pentru blondină ziua de lucru nu are chiar opt ore. În schimb aceasta trebuie să se pregătească pentru orele de live, dar şi pentru următoare emisiune de a doua zi.

Cuplul este implicat şi în alte proiecte precum reclamele pentru diferite produse, din care mai încasează alți bani. Cu toate acestea, soţia prezentatorului de la Antena1 a mărturisit că nu sunt genul de oameni care aruncă cu bani în stanga şi în dreapta, ci încearcă să reducă cheltuielile cât mai mult.

„Și noi ne căutăm cele mai ieftine vacanțe, ne uităm pe meniu cât costă mâncarea, nu-ți imagina că… Avem rate, suntem oameni care muncim pentru banii noștri foarte mult, avem grijă de ei. Suntem foarte chibzuiți. De exemplu, eu îmi cumpăr haine scumpe foarte rar. În rest, îmi comand pe net, am descoperit și eu recent cumpărăturile online. Înainte, dacă găseam un link, pur și simplu îi trimiteam lui Radu linkul și el făcea comanda. El își comandă mult online, apropo, îi vin colete încontinuu”, povestea Adela Popescu în cadrul unui interviu mai vechi.

Câţi bani câştigă Radu Vâlcan de la „Insula Iubirii”

Insula Iubirii a ajuns la cel de-al cincilea sezon și chiar dacă anul trecut filmările au fost oprite din cauza pandemiei, show-ul continuă să se numere printre preferatele publicului.

Iar dacă reality show-ul se bucură de un mare succes în rândul telespectatorilor, asta înseamnă venituri mari pentru postul de televiziune şi implicit pentru cei care muncesc la acest proiect. Astfel, Radu Vâlcan ar primi 10.000 de euro pentru un singur sezon.

În schimb, acesta trebuie să fie alături de cuplurile care îşi testează iubirea, însă uneori acest lucru nu este tocami uşor. La emisiune se înscriu anual persoane diferite, cu caractere diferite, iar răbdarea prezentatorului poate fi pusă destul de mult la încercare.

Ce salariu are Adela Popescu la Pro Tv Dar să vezi cât ia Radu Vâlcan de la Antena 1 Cine aduce mai mulți bani în casă

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Evidența persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 din ultimele 24 de ore
 •  

Evidența persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 din ultimele 24 de ore

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSPCNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 18 septembrie a.c., ora 17.00, este următoarea:

Persoane vaccinate:

Evidența persoanelor vaccinate împotriva COVID19 din ultimele 24 de ore

Conform Rezumatului Caracteristicilor Produsului (RCP), reacțiile adverse raportate sunt enumerate în funcție de următoarea convenție privind frecvența:

– Foarte frecvente (≥1/10)

-Frecvente (≥1/100 și

– Mai puțin frecvente (≥1/1.000 și

– Rare (≥1/10000 și

– Foarte rare (

Precizăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.

Menționăm că 67 reacții adverse sunt în curs de investigare.

Din cauza faptului că descărcarea datelor din platforma RENV pentru ultimele 24 ore, respectiv pentru întreaga perioadă a campaniei de vaccinare, nu se poate realiza simultan și instantaneu, apar diferențe privind numărul de doze administrate în ultimele 24h. În intervalul de descărcare a datelor sunt înregistrate dozele administrate în această perioadă scurtă de timp.

Prin introducerea în RENV a dozelor efectuate în afara României pentru persoanele care au o doză administrată în România (conform OUG 68/2021), numărul total al beneficiarilor vaccinați cu prima doză suferă modificări (scăderi), deoarece aceștia devin persoane vaccinate cu schema completă.

*Vaccinul Moderna se administrează din data de 4 februarie 2021;**Vaccinul AstraZeneca se administrează din data de 15 februarie 2021;*** Vaccinul Johnson&Johnson se administrează din data de 4 mai 2021 și este în doză unică.Grupul de comunicare al CNCAV—————-Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea prim-ministrului.www.vaccinare-covid.gov.ro, #ROVaccinare

Evidența persoanelor vaccinate împotriva COVID19 din ultimele 24 de ore

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Nicole Cherry, adevărul despre relația cu socrii ei. Cum se înțelege artista cu viitorii bunici
 •  

Nicole Cherry, adevărul despre relația cu socrii ei. Cum se înțelege artista cu viitorii bunici

Nicole Cherry adevărul despre relația cu socrii ei Cum se înțelege artista cu viitorii bunici

Nicole Cherry trece printr-o perioadă extrem de frumoasă. Trăiește clipe unice de când a rămas însărcinată și așteaptă cu nerăbdare momentul în care își va strânge fetița în brațe. Artista este foarte deschisă și vorbește despre lucrurile personale și acum a decis să explice și cum stau lucrurile între ea și socrii ei.

Nicole Cherry, relația specială cu socrii

Nicole  Cherry trece trăiește cea mai frumoasă etapă a vieții sale. În curând va deveni mămică și i se va îndeplini visul pe care îl avea deja de mult timp, deși are doar puțin peste 20 de ani. Este pregătită să aibă responsabilități mari și este foarte fericită.

Nicole Cherry vorbește deschis despre iubitul ei și planurile de viitor, dar nu la fel de des aduce vorba despre socrii ei. Dacă știm deja că are un iubit perfect, care o face cea mai fericită și care va deveni cel mai bun tătic, aceasta nu se ascunde absolut deloc de ochii lumi și vrea să știm și cum se înțelege cu socrii.

Deși există multe probleme în familii, mai ales când vine vorba de socrii, se pare că la Nicole nu există această problemă. Artista se înțelege foarte bine cu cei care i-au devenit ca a doua pereche de părinți și, de când a rămas însărcinată, se vizitează și mai des și s-au apropiat mai mult.

Nicole nu va publica poze cu fiica sa

Nicole a pregătit tot ce era nevoie pentru micuță și continuă să facă cumpărături, pentru a avea o camera cu tot ce este necesar. Ea vrea ca fiica ei să doarmă cu ea până la vârsta de doi ani, pentru a se apropia și a se acomoda împreună, astfel încât să trăiască clipe prețioase una în compania celeilalte.

Cât despre creșterea ei, va fi ajutată de mama sa, ea fiind principala vizată. Artista a luat decizia de a nu publica imagini cu cea mică încă din prima zi de viață, considerând că este nevoie să mai crească. Astfel, fanii trebuie să știe că vor mai avea de așteptat până o vor cunoaște pe fetița lui Nicole.

”Simt că e mai bine să crească puțin. Nu îmi place ideea să o afișez încă din prima zi de viață”, a scris artista pe Instagram.

Nicole Cherry adevărul despre relația cu socrii ei Cum se înțelege artista cu viitorii bunici

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Vești rele pentru români! Se anunță scumpiri masive la alimentele de bază
 •  

Vești rele pentru români! Se anunță scumpiri masive la alimentele de bază

Vești rele pentru români Se anunță scumpiri masive la alimentele de bază

În ultima vreme, românii au primit o mulțime de vești neplăcute care le afectează considerabil partea financiară și le fac o gaură mare în buzunare. Autoritățile au anunțat mai multe scumpiri încă de la începutul anului și se pare că lucrurile nu se opresc aici. De la 1 octombrie ne așteaptă o altă serie de majorări de preț.

Se scumpește apa îmbuteliată

Pe lângă prețul la gaze și la energia electrică care va fi majorat în următoarea perioadă, prețul apei îmbuteliate va crește și el. Președintele APIA a făcut nefericitul anunț pentru a-i informa pe români cu privire la cheltuielile pe care le vor avea în următoarea perioadă.

George Ristea, președintele Asociației Producătorilor din Industria Apei, a explicat că multe prețuri vor crește în următoarea perioadă. Printre alimentele care vor suferi majorări se află și unul de bază, pe care oamenii îl consumă cel mai des. Mai exact, apa îmbuteliată se va scumpi de la 1 octombrie. Este vorba despre o creștere a prețului de cel puțin 20%.

Motivele pentru care prețurile cresc sunt majorarea la energie, ambalaje și combustibili, precum și creșterea euro. Noile costuri vor fi cu adevărat resimțite, mai ales pentru cei din mediul urban, care nu au de unde să ia apă în afară de cea din magazine, îmbuteliată.

Producătorii de apă spun că aceste majorări sunt determinate de motive bine întemeiate, pentru că și ei au de plată mai mult. Mai exact, au ajuns să aibă cheltuieli cu 90% mai mari decât anul precedent. În plus, a crescut și prețul combustibililor cu aproximativ 20%, precum și cel al ambalajelor, care în viitorul apropiat se va dubla.

„Principalul motiv este scumpirea energiei electrice, în general producătorii sau îmbuteliatorii de apă sunt energofaci, consumă foarte multă energie și această scumpire cu 90% duce la scumpirea apei. Dar acesta e doar unul dintre motive.

Apoi, materialele de ambalat au o creștere de 50%. Minimum 20% va fi majorarea și poate ajuge spre 25-30%, iar în luna octombrie ar trebui să se vadă deja la raft”, a precizat George Ristea, președintele APIA.

Se scumpesc dulciurile și pâinea

Pâinea se numără printre alimentele care s-au scumpit deja încă de la data de 13 septembrie. Putem observa cu ușurință majorarea de 20 sau 30 de bani la rafturile magazinelor și la brutării. În majoritatea zonelor, franzela albă simplă, neambalată se vinde acum cu 1,50 lei, iar pâinea feliată cu 1,60 lei.

De la 1 octombrie, iubitorii de dulciuri vor scoate mult mai mulți bani pentru a-și face poftele de sărbători sau când vor să se delecteze cu o delicatesă. Cofetarii anunță creşteri de 5-10% atât pentru torturi, cât şi pentru prăjituri, cozonaci, asta pentru că și ingredientele au început să se scumpească drastic.

Vești rele pentru români Se anunță scumpiri masive la alimentele de bază

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Kadin Năsturică a murit! Marcel Pavel, distrus de durere: „A fost un om minunat”
 •  

Kadin Năsturică a murit! Marcel Pavel, distrus de durere: „A fost un om minunat”

Kadin Năsturică a murit Marcel Pavel distrus de durere A fost un om minunat

Celebrul artist Kadin Năsturică a murit. Anunțul a fost făcut de fiul său, în urmă cu puțin timp.

Este din nou zi de doliu în lumea muzicii. Interpretul Kadin, din „Formația Geta și Kadin Năsturică” a murit. Decesul a fost anunțat de Elvis Năsturică pe pagina lui de Facebook și i-a șocat pe fanii acestuia, care au lăsat zeci de mesaje de condoleanțe.

„Îmi este atat de greu sa scriu asa ceva despre tăicuțul meu bun și frumos…dar…nu mai este…Dumnezeu sa-l odihnească! Cine l-a cunoscut și vrea sa aprindă o lumânare pentru el puteți sa veniți pe str. Hațegana, nr 2 zona Cuțitul de Argint” este mesajul pe care Elvis Năsturică l-a transmis sâmbătă, 18 septembrie, pe pagina lui de pe o rețea de socializare.

Moarta lui Kadin Năsturică i-a îndurerat pe fani 

Fanii și apropiații interpretului Kadin Năsturică au reacționat imediat ce au aflat că acesta s-a stins din viață.

„Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, „Condoleanțe! Dumnezeu să-l ierte”, „Dumnezeu să îl ierte și vouă să vă dea putere să treceți peste această durere”, „Dumnezeu sa l odihneasca în pace!!! Mi-a cantat cu Geta și la cununie și la nunta. Elvis Nasturica, fii tare ca te știu de copil, când veneam la voi in casa la Baba Novac și exersai la pian.

Sincere Condoleante!!!”, sunt doar câteva dintre zecile de mesaje pe care Elvis Năsturică le-a primit la câteva minute după ce a dat vestea cruntă a morții tatăl său, Kadin Năsturică.

Marcel Pavel, șocat de moartea lui Kadin Năsturică 

Printre cei care și-au exprimat regretul pentru trecerea în neființă a lui Kadin Năsturică se numără și celebrul cântăreț Marcel Pavel.

„Of, Dumnezeule! Ce s-a întâmplat!? A fost un om minunat! Dumnezeule!  Dumnezeu sã-l tinã la dreapta Sa! Sincere condoleante!”, a transmis Marcel Pavel pe Facebook.

Kadin Năsturică a murit Marcel Pavel distrus de durere A fost un om minunat

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Preţul unui litru de benzină se apropie de 7 lei. Analist economic: „Autorităţile nu îşi fac treaba, iar distribuitorii profită de aceste scumpiri”
 •  

Preţul unui litru de benzină se apropie de 7 lei. Analist economic: „Autorităţile nu îşi fac treaba, iar distribuitorii profită de aceste scumpiri”

Preţul unui litru de benzină se apropie de 7 lei Analist economic Autorităţile nu îşi fac treaba iar distribuitorii profită de aceste scumpiri

Carburanții ne ard la buzunare tot mai mult. Prețul benzinei premium se apropie tot mai mult  de 7 lei pe litru, iar scumpirile vor continua, avertizează analiștii care trag un semnal de alarmă şi spun că aceste creşteri săptămânale nu sunt justificate.

În unele benzinării în Capitală, un litru de benzină premium se vinde chiar şi la 6,91de lei. În urmă cu o săptămână același produs costa 6.85 de lei, adică mai puțin.

Dacă ne uităm la evoluția prețurilor la nivel național vedem că acum 1 litru de benzină standard costă peste 6 lei, în timp ce 1 litru de motorină costă 5.84 de bani.

Un plin de benzină de 50 de litri ne costă acum cu 7 lei mai mult decât în a costa în urmă cu 30 de zile, în timp ce un plin de motorină s-a scumpit în aceeași perioadă cu 6.50 de bani.

Teoretic, de vină pentru aceste scumpiri, ar fi cotațiile barilului de petrol brand, cotații care sunt acum în creștere.

Această piață este una foarte volatilă, este posibil să vedem şi ieftiniri, totul depinde de evoluția valului 4 al pandemiei și anume dacă vom avea sau nu restricții de mișcare.

Întrebat dacă sunt justificate aceste majorări Adrian Negrescu, analist economic spune că aceste scumpiri nu sunt justificate, dar totul depinde de evoluția petrolului la nivel internațional.

„Ne uitam în piața românească vedem că întradevăr benzina și motorina se scumpesc cu un ritm mai mare decât crește prețul petrolului și asta arată că distribuitorii de la noi din țară încearcă să profite la rândul lor de pe urma acestui iureș al scumpirilor.

Preţul unui litru de benzină se apropie de 7 lei

Nu se justifică din punct de vedere economic absolut deloc aceste scumpiri săptămânale ale prețurilor carburanților care întradevăr pe zona de produse superioară, adică benzină premium, motorină premium ne ducem deja spre 7 lei în luna octombrie”, spune Adrian Negrescu, analist economic.

„România are niște autorități care nu își fac treaba”

„România are niște autorități care nu își fac treaba, cum se întâmplă la City Insurance cu ASF care a stat și a adormit în papuci așteptând ca această companie să intre practic în faliment, cum se întâmplă cu ANRE care trebuia să monitorizeze piață de energie gaze și curent electric, la fel se întâmplă şi pe zona asta de carburanți unde nu se uită ce fac acești distribuitori si companii care vând în România benzină şi motorină  şi GPL că pare că si acesta s-a scumpit.

Cât mai continuă scumpirile

Ce este de făcut? Controale, calcule estimative legată de prețuri de ce se scumpește atât de mult la noi mai mult decât în alte țări și trebuie văzut de ce producătorii români de carburant, rafinăriile din România vând la prețuri internaționale.

De ce nu încercăm să ne protejăm economia, consumul intern prin niște prețuri pe măsura puterii de cumpărare din România. Se poate face acest lucru măcar un moratoriu ca şi la gaze și la curent pe un termen de 6 luni, în așa fel încât să nu mai alimentăm și mai mult inflația cum se întâmplă în acest moment”, a mai explicat Adrian Negrescu , analist economic.

Preţul unui litru de benzină se apropie de 7 lei Analist economic Autorităţile nu îşi fac treaba iar distribuitorii profită de aceste scumpiri

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
❌