Actualitate

❌
There are new articles available, click to refresh the page.
 • Protest la Sibiu, față de amplasarea statuii lui Samuel von Brukenthal: „Au vândut țara asta și acum, ca să-și bată joc de noi, l-au pus pe criminalul ăsta, aici” (VIDEO)
 •  

Protest la Sibiu, față de amplasarea statuii lui Samuel von Brukenthal: „Au vândut țara asta și acum, ca să-și bată joc de noi, l-au pus pe criminalul ăsta, aici” (VIDEO)

Protest la Sibiu față de amplasarea statuii lui Samuel von Brukenthal Au vândut țara asta și acum ca săși bată joc de noi lau pus pe criminalul ăsta aici VIDEO

Aproximativ 200 de persoane au ieșit în Piața Mare din Sibiu, pentru a protesta, după ce o statuie a lui Samuel von Brukenthal a fost amplasată în centrul orașului. Oamenii sunt nemulțumiți de omagiul adus baronului și consideră acțiunea una neadecvată din cauza rolului pe care l-a avut guvernatorul Transilvaniei la Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan.

„Jos statuia!”, „Brukenthal, ucigaș de români” și „Jos, criminalul!” au strigat cei prezenți la protestul organizat în weekend, la Sibiu. Cei mai mulți dintre protestatari au purtat costume naționale și au fluturat steaguri tricolore.

La eveniment s-a intonat imnul național și au fost afișate două bannere care prezentau portretele celor trei conducători ai răscoalei iobagilor de la 1784, respectiv tragerea pe roată a acestora, au fost expuse pentru a sublinia însemnătatea negativă a perioadei de guvernator a Transilvaniei, a lui Samuel von Brukenthal.

Oamenii sunt nemulțumiți, din cauza contextului istoric dur, încărcat de experiențe grele.

„Știți de ce suntem aici? Pentru că Iohannis și tot ce înseamnă guvernarea. Au vândut țara asta și acum, ca să-și bată joc de noi, l-au pus pe criminalul ăsta, aici”, a declarat un protestatar, pentru B1 TV. „Să mute statuia asta de aici! Eventual, să o ducă la muzeu!”, a transmis un alt cetățean nemulțumit.

Gheorghe Funar și Diana Șoșoacă au scandat pentru înlăturarea statuii lui Samuel von Brukenthal, din Sibiu

La manifestație și-a făcut apariția și Gheorghe Funar, care a transmis un mesaj puternic.

„Statuile acestor criminali și cotropitori trebuie demolate, iar numele lor să fie șters de peste tot, de pe teritoriul României”, a declarat Funar.

De asemenea, senatoarea Diana Șoșoacă și cântăreața de muzică populară Veta Biriș au fost prezentă la protest.

„Tatăl meu m-a învățat să-mi iubesc țara și să-mi cinstesc eroii. În memoria tatălui meu fac toate aceste lucruri”, a transmis cântăreața.

În urmă cu o săptămână, atunci când statuia a fost dezvelită, președintele României, Klaus Iohannis a participat și el la ceremonia de inaugurare a monumentului, menit să omagieze memoria lui Samuel von Brukenthal.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Protest la Sibiu față de amplasarea statuii lui Samuel von Brukenthal Au vândut țara asta și acum ca săși bată joc de noi lau pus pe criminalul ăsta aici VIDEO

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Victorie categorică anunțată din PNL, a lui Ludovic Orban: „Are capacitatea de a lua peste 80% din delegații asumați și 25-40% dintre cei pro-Cîțu”
 •  

Victorie categorică anunțată din PNL, a lui Ludovic Orban: „Are capacitatea de a lua peste 80% din delegații asumați și 25-40% dintre cei pro-Cîțu”

Victorie categorică anunțată din PNL a lui Ludovic Orban Are capacitatea de a lua peste 80 din delegații asumați și 2540 dintre cei proCîțu

Alexandru Kocsis, susținător al lui Ludovic Orban în campania internă din PNL, împotriva lui Florin Cîțu, este convins că fostul premier se va impune în fața #echipeicâștigătoare, din care mai fac parte Rareș Bogdan, Raluca Turcan și Alina Gorghiu.

Potrivit lui Koksis, Orban are șanse să câștige peste 80% din delegații filialelor asumate și 25-40% din cele pro-Cîțu.

„Am avut cea mai hidoasă campanie, dar mă aștept la un rezultat bun pe 25 septembrie. Un rezultat drept venit după cea mai strâmbă campanie.

Voiam să scriu că s-au confruntat doi candidați în această campanie, dar am ales sa reformulez pentru că nu ar fi corect. Am avut un candidat, Ludovic Orban, și un întreg ansamblu de mașinării și mașinații.

Vă dați seama ce mârlănie din partea acestei #echipedemolatoare, să facă un scop din a bloca candidatura președintelui în funcție prin neobtinerea susținerii a 10 filiale. Pentru că acesta a fost scopul lor. Să umilească cel mai performant președinte al Partidului Național Liberal din ultimii 30 de ani. O spun rezultatele, nu eu.

Vă dați seama ce urâciune? Președintele în funcție, cel alături de care am câștigat atâtea alegeri în ultimii 4 ani, cel care ne-a adus la guvernare într-o coaliție salubră acceptată de alegătorii de dreapta, cel care a bătut pentru prima data în 30 de ani PSD-ul în alegeri, să fie umilit în halul ăsta, să nu poată candida pentru un nou mandat pentru că nu s-ar fi găsit 10 președinți de filială care să reziste pe picioarele lor?

Ei bine, nu mai este cazul, s-au găsit mai mult de 10 curajoși, au fost până la urmă 20 de președinți puternici pe picioare.

„Dacă vom reuși să asigurăm secretul votului la Congres, să blocam mai ales fotografierea buletinului de vot, Ludovic Orban va lua un scor zdrobitor”

Alții, deși în primăvară votau cu 7 mâini susținerea lui Ludovic Orban pentru un nou mandat, au ajuns să miorlăie în fața primarilor și a CDJ-urilor, să se roage să nu voteze decât moțiunea lui Florin Cîțu, pentru că așa s-au angajat ei și …. știți voi…., ca să fie bine și să nu fie rău.

Oare câți dintre cei care au votat împotriva moțiunii lui Ludovic Orban, „Forța Dreptei”, au citit moțiunea lui sau moțiunea lui Florin Cîțu? Vă spun eu, foarte, foarte puțini. Nici președinții aceia care miorlăiau să se voteze doar moțiunea lui Florin Cîțu nu le-au citit pentru că dacă le-ar fi citit le-ar fi fost cu adevărat rușine de ceea ce fac, de ceea ce le cer oamenilor.

Ca să concluzionez. După îndelungi presiuni de la …. asupra președinților și de la președinți către CDJ-uri, cifrele arată cam așa pentru moțiunea „Forța Dreptei”:

– avem peste 2000 de delegați la Congres din filialele PNL care au votat moțiunea Forța Dreptei: Alba – 146, Arad – 128, Argeș – 103, Bihor – 191, Bistrița – Năsăud – 98, Brașov – 128, Brăila – 67, Caraș-Severin – 113, Covasna – 22, Dâmbovița – 111, Giurgiu – 145, Harghita – 19, Iași – 147, Tulcea – 82, Vâlcea – 106, Vrancea – 121, Sector 1 – 71, Sector 3 – 73, Sector 5 – 57, Diaspora – 78.

– Ludovic Orban are capacitatea de a lua peste 80% din delegații filialelor asumate și între 25 și 40% din filialele așa-zise „pro Cîțu” (să nu ne mintă careva că această campanie a fost vreodată pentru Florin Cîțu, a fost tot timpul împotriva lui Ludovic Orban).

– Dacă vom reuși să asigurăm secretul votului la Congres, să blocam mai ales fotografierea buletinului de vot, Ludovic Orban va lua un scor zdrobitor. De ce? Pentru că cenzura și siluirea opțiunilor oamenilor naște frustrări uriașe și furie, iar când roata se întoarce și oamenii prind curaj, te taxează aspru de tot.

Nu mă îmbăt cu apă rece. Nu va fi ușor, dar Ludovic Orban va câștiga! Vom opri controlul votului și vom câștiga!”, a notat Kocsis, pe pagina sa de Facebook.

Victorie categorică anunțată din PNL a lui Ludovic Orban Are capacitatea de a lua peste 80 din delegații asumați și 2540 dintre cei proCîțu

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Restricțiile COVID-19 impuse de Guvern, în București, care vor intra în vigoare de luni dimineață
 •  

Restricțiile COVID-19 impuse de Guvern, în București, care vor intra în vigoare de luni dimineață

Restricțiile COVID19 impuse de Guvern în București care vor intra în vigoare de luni dimineață

Guvernul Cîțu a stabilit noul pachet de restricții anti-COVID-19. Acesta se va aplica începând de luni. Primele măsuri pentru București vizează școlile, chiar de luni, 20 septembrie.

Masca de protecție va fi obligatorie pe o distanță de 50 de metri în jurul școlilor, iar orele de sport se vor desfășura cu mască, cu excepția celor din aer liber. Antonela Ghiță, primar interimar al Capitalei, a făcut sâmbătă anunțul.

„Pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul SARS CoV-2 este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere gura și nasul, pe o rază de 50 metri în jurul unităților de învățământ, pentru persoanele care staționează în acest perimetru”, se arată în decizia de sâmbătă, a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU).

Nu mai există cale de negociere, susține Prefectura, deși anul trecut, părinții au protestat vehement față de măsura măștii, în special pentru orele de educație fizică.

„Măsurile sunt exact așa cum au fost prevăzute și comunicate”, a transmis Ghiță.

Sâmbătă, în București, rata de incidență cumulată pe o perioadă de 14 zile era de 2,33 la mia de locuitori.

Alte decizii luate sâmbătă, prin HG, se referă la modul de organizare a evenimentelor publice și private, în spații închise și deschise.

Ilfov a început să fie din nou roșu

În Ilfov, 8 localități au trecut deja de pragul de 3,00 rată de infectare, la mia de locuitori. Este vorba despre Berceni, Bragadiru, Ciorogârla, Copăceni, Corbeanca, Afumați, Mogoșoaia și Snagov.

Printre măsurile de protecţie care vor trebui respectate în aceste localităţi se numără obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă, precum şi pe o rază de 50 metri în jurul unităţilor de învăţământ.

Se interzic activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună, iar activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, precum şi la terasele acestora este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestora.

Restaurantele şi cafenele aflate în interiorul clădirilor, precum şi terasele pot fi ocupate până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi numai în intervalul orar 5,00-2,00, iar activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, în acelaşi interval orar. Clienţii vor trebui să facă dovada vaccinării împotriva COVID sau să prezinte rezultat negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore. Va fi, totodată, permis şi accesul persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, este permisă organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie şi organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale, cu participarea a cel mult 1.000 de spectatori şi cu purtarea măştii de protecţie, care vor face dovada vaccinării, a unui test negativ ori care au trecut prin boală.

Se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri) cu un număr de participanţi de maximum 200 de persoane în interior şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoane.

De asemenea, este permisă activitatea în săli de sport şi/sau fitness, fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp de persoană, şi activitatea în locurile de joacă pentru copii în spaţii închise, fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi numai în intervalul orar 5,00-24,00.

Restricțiile COVID19 impuse de Guvern în București care vor intra în vigoare de luni dimineață

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Ludovic Orban, susținut de Tineretul Național Liberal (TNL): „Adevăratul supererou al PNL” (GALERIE FOTO)
 •  

Ludovic Orban, susținut de Tineretul Național Liberal (TNL): „Adevăratul supererou al PNL” (GALERIE FOTO)

Ludovic Orban susținut de Tineretul Național Liberal TNL Adevăratul supererou al PNL GALERIE FOTO

Ludovic Orban se bucură de susținerea Tineretului Național Liberal (TNL) în cursa pentru alegerile din PNL, programate pentru data de 25 septembrie. La un eveniment intern, membrii TNL au afișat mesajul „Adevăratul supererou din PNL este Ludovic Orban”.

În PNL e bătălia „supereroilor”. În timpul campaniei lui Florin Cîțu, oamenii din echipa sa l-au promovat pe premier drept „un supererou” al PNL, respectiv „un Mario Draghi al României”. Chiar Cîțu a postat la un moment dat un video care a atras ironii din partea adversarilor din Parlament, dar și din partid.

„În toată această atmosferă, după cum aţi văzut… aţi văzut, nu, filmuleţul cu Superman? L-a văzut toată lumea? Am înţeles… Da, şi ei l-am văzut, l-au văzut şi prieteni şi colegi de-ai mei. Şi întrebarea a fost: mă, Alexandre, dar de ce premierul să pozeze în Superman?

O fi vreun atac cibernetic? I- a capturat cineva contul de instagram şi a postat? Sau e o glumă? O fi de pe internet? E o glumă? Nu pare o glumă. Pentru că, dacă nu e o glumă, e cam grav! Iar noi, membrii PNL, trebuie să explicăm ce-o fi fost în mintea premierului de postat aşa ceva? Pentru că lumea pe stradă o să ne întrebe: mă, ne e greu, tot cresc preţurile. Nu e aşa uşor, nici aşa fantastic, nici nu merg toate aşa de bine precum ni se spune. Şi noi trebuie să le explicăm. Şi atunci stau şi mă gândesc de ce a avut nevoie premierul să facă giumbuşlucuri din astea cu Super…”, a declarat Nazare, ministrul de Finanțe demis de către Cîțu.

Florin Cîțu, pus la zid de către Ludovic Orban

În cadrul Consiliului Național al Partidului Național, Ludovic Orban a lansat noi acuzații la adresa echipei Cîțu. Președintele în funcție îi consideră răspunzători pe Cîțu, Bogdan, Turcan și restul #echipeicâștigătoare pentru declinul PNL din sondaje.

„Realitatea este că astăzi, PNL a pierdut masiv din încredere, că doar 15% dintre români mai cred că România se îndreaptă într-o direcție bună, în care încrederea în premier și în guvern… Prefer să nu o spun public, dar toți puteți simți lucrul acesta, în viața de zi cu zi, vorbind cu oamenii, direct sau pe rețelele sociale, evaluând obiectiv percepția românilor.

Din cauza asta suntem în fața unui congres în care toți delegații care vor veni trebuie să judece fiecare cu propriul aparat de analiză și fiecare trebuie să ia decizia liber, ținând cont doar de binele PNL”, a declarat Orban.

Ludovic Orban susținut de Tineretul Național Liberal TNL Adevăratul supererou al PNL GALERIE FOTO

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre trecerea din lumea Vestică în lumea Estică
 •  

Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre trecerea din lumea Vestică în lumea Estică

Ediție specială 360 de grade cu Alina Bădic Despre trecerea din lumea Vestică în lumea Estică

Alina Bădic a vorbit în ediția specială de sâmbătă a emisiunii ”360 de grade”, despre trecerea din lumea Vestică în lumea Estică. Invitatul ei special a fost Marian Golea.

Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre trecerea din lumea Vestică în lumea Estică

“Există momente deosebite în viața noastră, care apar pe neașteptate și care ne pot schimba viața. Conform zicalei: „Omul potrivit în locul potrivit la momentul potrivit”, folosind liberul nostru arbitru, e bine sa ne straduim sa beneficiem de aceste clipe sublime. Intalnirile cu oameni speciali din punct de vedere spiritual vor avea un efect benefic asupra vietii noastre”, a spus Alina Bădic.

Marian Golea a povestit despre călătoria sa spirituală în India și despre întâlnirea cu Dalai Lama.

“Cea care m-a impactat cel mai mult a fost cel mai mult a fost călătoria din India, când m-am trezit cu un domn extraordinar, din București, care a venit și mi-a spus, nu vrei să de duci la Dalai Lama? Am mai făcut ddiverse lucruri nebunești, în care am fost fără ca nimeni să știe de mine. Dar iată că m-am urcat într-un avion, am plecat în India. Am așteptat să am această întâlnire cu Dalai Lama”, a declarat Marian Golea.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ediție specială 360 de grade cu Alina Bădic Despre trecerea din lumea Vestică în lumea Estică

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Cum putem crește forța și masa musculară pentru a ne păstra independența și calitatea vieții
 •  

Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Cum putem crește forța și masa musculară pentru a ne păstra independența și calitatea vieții

Ediție specială 360 de grade cu Alina Bădic Cum putem crește forța și masa musculară pentru a ne păstra independența și calitatea vieții

Cum putem amâna sau combate afectarea musculară, crește forța și masa musculară pentru a ne păstra independența și calitatea vieții, au fost subiectele ediției speciale ”360 de grade” de sâmbătă seară, moderată de Alina Bădic.  Invitata ei a fost dr. Laura Dospinescu, medic specialist reumatologie.

Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Cum putem crește forța și masa musculară

“Fie că obosim mai repede, scăpăm lucruri din mână, urcăm mai greu scările sau pur și simplu ne ridicăm tot mai greu de pe scaun, înseamnă că avem o performanță musculară scăzută.

Din păcate, toate aceste semne nu mai sunt specifice doar îmbătrânirii, recuperarea fiind cu atat mai dificilă când suntem sedentari, imobilizați sau avem diferite afecțiuni mai ales în contextul pandemic”, a spus Alina Bădic.

Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Cum putem crește forța și masa musculară

“Scăderea performanței musculare este de fapt expresia clinică a scăderii masei și forței musculare. Ea este resimțită ca o creștere a efortului depus pentru a efectua activități zilnice.

În timp se instalează o stare de oboseală. Practic, pacientul se plânge că urcă scările mai greu, că mersul este mai dificil, că manipularea obiectelor se face mai anevoios, ridicatul din pat, ridicatul de pe scaun se face mai greu.

În plus, trebuie avut în vedere că scăderea masei musculare se face pe seama scăderii calității și cantității fibrelor musculare care se degradează și pun pacientul la un risc”, a declarat medicul Laura Dospinescu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ediție specială 360 de grade cu Alina Bădic Cum putem crește forța și masa musculară pentru a ne păstra independența și calitatea vieții

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Noua listă a statelor cu risc epidemiologic ridicat a intrat în vigoare. Care sunt principalele modificări
 •  

Noua listă a statelor cu risc epidemiologic ridicat a intrat în vigoare. Care sunt principalele modificări

Noua listă a statelor cu risc epidemiologic ridicat a intrat în vigoare Care sunt principalele modificări

Noua listă a statelor cu risc epidemiologic ridicat adoptată joi de  Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, intră duminică în vigoare.

În urma acestei actualizări în zona galbenă au intrat Bulgaria şi Franţa, după scăderea incidenţei, dar şi Republica Moldova, după creşterea numărului de cazuri. Spania a trecut în zona verde.

-în zona roşie au intrat: Grenada, Bahamas, Barbados, Guyana, Bonaire, Saint Eustatius şi Saba şi Liechtenstein;

-în zona galbenă au intrat: din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: Bulgaria, Franţa, Thailanda, Puerto Rico, Eswatini şi Guernsey; din zona verde, în urma creşterii incidenţei: Republica Moldova, Honduras, Noua Caledonie, Saint Vincent şi Grenadine şi Gibraltar;

-în zona verde au intrat: Spania, Danemarca, Luxemburg, Mexic, Panama, Argentina, Maroc şi Montserrat.

Noua listă a statelor cu risc epidemiologic ridicat a intrat în vigoare Care sunt principalele modificări

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
Ieri — 18 September 2021B1 TV
 • Unde a plecat Simona Halep în luna de miere. Destinația este una neobișnuită
 •  

Unde a plecat Simona Halep în luna de miere. Destinația este una neobișnuită

Unde a plecat Simona Halep în luna de miere Destinația este una neobișnuită

După nunta de poveste care a atras atenția presei din România, Simona Halep și Toni Iuruc au plecat în luna de miere, într-o destinație neașteptată.

Simona Halep și Toni Iuruc au ales să plece în luna de miere într-o țară în care mulți români preferă să își petreacă vacanțele.

Potrivit playtech.ro, destinația Simonei și a lui Toni Iuruc a fost dezvăluită în mediul online de către Simona Radiș. Sportiva, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în proba de dublu vâsle, alături de Ancuța Bodnar, a postat o imagine în care apare alături de jucătoarea de tenis.

Se pare că Simona Radiș a ales să se bucure de o vacanță în Turcia, Bodrum, acolo unde a întâlnit-o pe Simona Halep și soțul său. Vacanța fostului număr unu mondial urmează să se întindă pe durata a aproximativ două săptămâni.

Simona este așteptată în circuit pe 6 octombrie, în cadrul turneului Indian Wells, câștigat de româncă în 2015.

Unde a plecat Simona Halep în luna de miere Destinația este una neobișnuită

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Șeful Cancelariei lui ÎPS Calinic, preotul călugăr David Oprea, a murit vineri, din cauza infecției cu COVID-19
 •  

Șeful Cancelariei lui ÎPS Calinic, preotul călugăr David Oprea, a murit vineri, din cauza infecției cu COVID-19

Șeful Cancelariei lui ÎPS Calinic preotul călugăr David Oprea a murit vineri din cauza infecției cu COVID19

Șeful Cancelariei arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, preotul călugăr David Oprea, a murit vineri, din cauza infecției cu COVID-19, a informat doxologia.ro.

Preotul călugăr David Oprea, în vârstă de 47 de ani, care nu era vaccinat, a fost confirmat cu Covid la începutul săptămânii trecute și a fost internat în secția Boli Infecțioase și ulterior la Terapie Intensivă, în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, cu o formă gravă de boală. La solicitarea familiei, miercuri, 8 septembrie, a fost transferat, intubat, la Iași, la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Cuvioasă Parascheva”.

Preotul David Oprea avea titlul de protosinghel, conferit de ÎPS Calinic, încă de când era slujitor al Catedralei Mitropolitane din Iași. Datele biografice publicate pe site-ul menționat arată că părintele era născut în Galați și a primit la botez numele Cezar Daniel. A urmat Liceul de Marină din Galaţi, iar după absolvirea liceului, în anul 1992, „s-a închinoviat la Mănăstirea Almaş din judeţul Neamţ”.

Clericul a fost licenţiat în Psihologie şi Asistenţă Socială, în perioada 1998-2002, absolvind cursurile Facultăţii de Psihologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii din Iaşi.

În perioada 2005-2009, a absolvit şi cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii din Piteşti şi a obţinut licenţa în Teologie Pastorală cu teza , coordonator ştiinţific fiind prof. conf. univ. dr. Nicolae Brânzea.

În anul 2009, la sărbătoarea Bunei Vestiri, prăznuită la Mănăstirea Sihăstria Voronei, a fost hirotonit preot de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic.

Șeful Cancelariei lui ÎPS Calinic preotul călugăr David Oprea a murit vineri din cauza infecției cu COVID19

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Ludovic Orban: „Sunt convins că membrii TNL care vor fi prezenţi la congres nu se vor lăsa controlaţi şi îndrumaţi cum să voteze”
 •  

Ludovic Orban: „Sunt convins că membrii TNL care vor fi prezenţi la congres nu se vor lăsa controlaţi şi îndrumaţi cum să voteze”

Ludovic Orban Sunt convins că membrii TNL care vor fi prezenţi la congres nu se vor lăsa controlaţi şi îndrumaţi cum să voteze

Ludovic Orban a precizat sâmbătă la Şcoala de Vară a Tineretului Naţional Liberal (TNL), că este convins că la congresul partidului pentru desemnarea conducerii reprezentanţii TNL vor vota liber.

“De multe ori m-am gândit că poate aş fi putut conduce mai bine PNL cu reprezentanţi ai TNL decât am făcut-o cu unii care zic că sunt maturi şi înţelepţi.

Şi oricum am învăţat o lecţie pe care o traduc într-un slogan: Fără promovări la excepţional, numai tineri din pepiniera partidului, care au crescut în PNL, care au pornit de jos, de la campania din casă în casă, lipit afişe şi care au urcat treaptă cu treaptă. Ăsta trebuie să fie principiul carierei politice. Ştiţi cum e vorba aia, când te-ai fript cu ciorbă, sufli şi în iaurt”, a precizat Orban.

Liderul PNL a mai afirmat că la congres reprezentanţii TNL nu se vor lăsa îndrumaţi să voteze altfel decât gândesc ei.

“Cu cât este partidul mai puternic, cu atât şansa fiecăruia dintre noi de a avea o carieră mai de succes, de a avea mai multe oportunităţi în această carieră, creşte. Interesul vostru este să alegeţi bine. Iar eu sunt convins că TNL votează liber, că TNL votează fiecare cu mintea lui, că membrii TNL care vor fi prezenţi la congres nu se vor lăsa controlaţi şi nu se vor lăsa îndrumaţi să voteze altfel decât cum gândesc ei”, a mai precizat Orban.

El le-a mai cerut tinerilor liberali să fie altfel decât unii seniori “care probabil votează de frică să nu îşi piardă funcţia publică de la stat sau votează speriaţi că nu o primească nu ştiu ce de la guvern”, a mai spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban Sunt convins că membrii TNL care vor fi prezenţi la congres nu se vor lăsa controlaţi şi îndrumaţi cum să voteze

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Control judiciar faţă de cei patru agresori ai jurnaliştilor şi activistului de mediu în judeţul Suceava
 •  

Control judiciar faţă de cei patru agresori ai jurnaliştilor şi activistului de mediu în judeţul Suceava

Control judiciar faţă de cei patru agresori ai jurnaliştilor şi activistului de mediu în judeţul Suceava

Cei patru bărbaţi acuzaţi de agresarea unui activist de mediu şi a doi jurnalişti care realizau un documentar despre tăierile ilegale de păduri din judeţul Suceava au fost puși sub control judiciar.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, sâmbătă s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă inculpaţi, dintre care trei sunt cercetaţi pentru lovire sau alte violenţe, iar unul pentru purtare abuzivă.

„În fapt s-a reţinut că, în ziua de 16.09.2021, în locul denumit Pârâul Rusului de pe raza comunei Panaci, judeţul Suceava, cei patru inculpaţi au lovit cu pumnii şi picioarele trei persoane vătămate ce realizau un documentar despre tăierile ilegale de arbori din păduri. Una dintre persoanele vătămate a fost supusă unui tratament degradant.

Dispunerea acestor măsuri au avut în vedere limitele de pedeapsă ale infracţiunilor reţinute în sarcina inculpaţilor, precum şi asigurarea bunei desfăşurări a urmăririi penale şi înlăturarea stării de pericol pentru ordinea publică”, precizează sursa citată.

Potrivit Greenpeace, 20 de indivizi l-au lovit pe regizorul și jurnalistul Mihai Dragolea. Alături de el se aflau realizatorul Radu Constantin Mocanu şi activistul de mediu Tiberiu Bosutar, care îi ajuta să identifice dovezile crimelor forestiere din Bucovina.

”Regizorul şi jurnalistul Mihai Dragolea, care filma un documentar internaţional despre tăierile ilegale de păduri din România, a fost bătut crunt de circa 20 de indivizi într-o pădure de pe raza comunei Coşna (jud. Suceava). Echipamentul şi toate înregistrările i-au fost distruse. Alături de el se aflau realizatorul Radu Constantin Mocanu şi activistul de mediu Tiberiu Bosutar, care îi ajuta să identifice dovezile crimelor forestiere din Bucovina. Atacul a fost sever, două dintre victime pierzându-şi cunoştinţa în drum spre Spitalul Municipal din Vatra Dornei”, relatează Greenpeace.

Câţiva dintre atacatori au fost identificaţi şi duşi la Secţia 15 de Poliţie din Vatra Dornei.

”Avocaţii Greenpeace au intrat în legătură cu victimele conştiente şi le oferă asistenţă juridică de urgenţă. Cerem Inspectorului General al Poliţiei Române şi Inspectorului Şef al IPJ Suceava să se implice direct în soluţionarea acestui caz şi să urmărească ancheta până la finalizarea ei!”, este mesajul organizaţiei de mediu.

Activistul Tiberiu Boşutar nu a vrut să spună cine l-a atacat pentru că i s-a transmis că îi este cunoscută familia şi unde stă, dar că atacatorii sunt cunoscuţi de poliţişti, conform Newsbucovina.ro.

Control judiciar faţă de cei patru agresori ai jurnaliştilor şi activistului de mediu în judeţul Suceava

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Franța: O mașină a intrat în terasa unui restaurant. Șase persoane, rănite
 •  

Franța: O mașină a intrat în terasa unui restaurant. Șase persoane, rănite

Franța O mașină a intrat în terasa unui restaurant Șase persoane rănite

Șase persoane au fost rănite în momentul în care o mașină a izbit terasa unui restaurant din departamentul nordic francez Seine-et-Marne, a raportat radiodifuzorul BFMTV, citând o sursă de poliție.

Accidentul s-a produs în jurul orei 16:00. ora locală (14:00 GMT) lângă Palatul Fontainebleau.

Poliția a arestat o femeie care ar putea fi cunoscută în comuna Melun pentru probleme psihice.

În prezent nu se cunoaște gravitatea rănilor victimelor. O anchetă asupra incidentului a fost deschisă.

Franța O mașină a intrat în terasa unui restaurant Șase persoane rănite

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • În 8 localități din Ilfov se aplică noi restricții. Masca redevine obligatorie
 •  

În 8 localități din Ilfov se aplică noi restricții. Masca redevine obligatorie

În 8 localități din Ilfov se aplică noi restricții Masca redevine obligatorie

Noi restricții vor fi impuse în mai multe localități din Ilfov, unde incidența cazurilor de COVID-19 a crescut. Este vorba despre localităţile Berceni, Bragadiru, Ciorogârla, Copăceni, Corbeanca, Afumaţi, Mogoşoaia şi Snagov. Aceste localități depăşesc 3 cazuri la 1000 de locuitori, anunță Agerpres.

Printre măsurile de protecţie care vor trebui respectate în aceste localităţi se numără obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă, precum şi pe o rază de 50 metri în jurul unităţilor de învăţământ.

Se interzic activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună, iar activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, precum şi la terasele acestora este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestora.

Restaurantele şi cafenele aflate în interiorul clădirilor, precum şi terasele pot fi ocupate până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi numai în intervalul orar 5,00-2,00, iar activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, în acelaşi interval orar.

Clienţii vor trebui să facă dovada vaccinării împotriva COVID sau să prezinte rezultat negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore. Va fi, totodată, permis şi accesul persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, este permisă organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie şi organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale, cu participarea a cel mult 1.000 de spectatori şi cu purtarea măştii de protecţie, care vor face dovada vaccinării, a unui test negativ ori care au trecut prin boală.

Se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri) cu un număr de participanţi de maximum 200 de persoane în interior şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoane.

De asemenea, este permisă activitatea în săli de sport şi/sau fitness, fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp de persoană, şi activitatea în locurile de joacă pentru copii în spaţii închise, fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi numai în intervalul orar 5,00-24,00.

În 8 localități din Ilfov se aplică noi restricții Masca redevine obligatorie

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Crimă înfiorătoare într-o unitate de cazare din Sinaia: O femeie a fost ucisă în bătaie
 •  

Crimă înfiorătoare într-o unitate de cazare din Sinaia: O femeie a fost ucisă în bătaie

Crimă înfiorătoare întro unitate de cazare din Sinaia O femeie a fost ucisă în bătaie

O crimă îngrozitoare a avut loc sâmbătă după-amiază la o unitate de cazare din Sinaia. Potrivit IPJ Prahova, o femeie în vârstă de 47 ani a fost agresată de un bărbat, iar în urma loviturilor primite, aceasta a intrat în stare de inconștiență, scrie prahovainfo.ro.

Crima a avut loc upă ce între cele două persoane au izbucnit un conflict când intenționau să se cazeze în respectiva societate.

Femeia lovită cu bestialitate de bărbat a decedat, iar acesta a plecat de la fața locului, fiind identificat de către polițiști la scurt timp pe raza orașului Comarnic.

Cu ocazia depistării s-a constatat că acesta figurează cu permisul de conducere suspendat și avea o alcoolemie peste limita legală, respectiv 1.40  grame la mie alcool pur în aerul expirat.

Crimă înfiorătoare întro unitate de cazare din Sinaia O femeie a fost ucisă în bătaie

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 19 septembrie – 25 septembrie. Fecioarele care au avut încurcături financiare vor avea o săptămână foarte bună
 •  

Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 19 septembrie – 25 septembrie. Fecioarele care au avut încurcături financiare vor avea o săptămână foarte bună

Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 19 septembrie 25 septembrie Fecioarele care au avut încurcături financiare vor avea o săptămână foarte bună

Alina Bădic a prezentat, în ediția de sâmbătă a emisiunii ”360 de grade”, predicțiile astrale pentru săptămâna 19– 25 septembrie 2021.

“Alegeri importante, foarte interesant profilul astral al săptămânii ce urmează. Lucrurile pe care trebuie să le facem țin de mare forță. Iată de ce este atât de important să ne ghidăm după aspectele specifice acestei săptămâni, în continuare Saturn și Jupiter în semnul Vărsătorului. Pluton în continuare pe al treilea decan de Capricorn.

Marte s-a alăturat lui Mercur în semnul Balanței, Soarele rămâne în continuare în Fecioară și Venus în exil în semnul Scorpionului. Toate acestea ne obligă pe fiecare dintre noi să luăm anumite măsuri, să ne comportăm de așa natură, încât să demonstrăm faptul că am înțeles ceea ce trebuie”, a declarat Alina Bădic, în debutul emisiunii ”360 de grade”.

Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 19 septembrie – 25 septembrie

Berbec

Chiron rămâne în semn, iar Neptun începe să vorbească mult mai explicit pentru Berbeci deoarece Neptun care se găește pe casa sufletului este acu opus cu Soarele. Deci s-ar putea să apară o persoană în viața dumneavoastră sau să eiste deja care să încerce să vă transmită anumite lucruri, o persoană care mai devreme sau mai târziu o să facă în așa fel încât să vă comunice un lucru relevant despre propria persoană. Este foarte improtant să înțelegeți care este poziția dumneavoastră socială.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Taur

Este o săptămână care vine cu foarte multă apreciere pentru nativii Taur, pentru că acest Uranus trigon cu Pluton vorbește despre o forță deosebită pe care Taurii și-o iau din ceva legat de o schimbare care îi încarcă foarte mult. Este ca și când își schimbă datele problemei într-o situație financiară decât legată de ceva personal. Vă vine o idee legată de o investiție sau de ceva ce vă doriți foarte mult să puneți la punct.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Socializarea și relaționarea devin foarte fluide săptămâna ce urmează. Veți purta discuții și veți cunoaște oameni care vor să vă susțină, să vă ajute, vă împrieteniți cu persoane care vă pot fi de ajutor. Soarele pe semnul Fecioarei vorbește pentru nativii Gemeni despre un fel de sprijin pentru că este un semn mercurian, deci primiți un sprijin în ceea ce privește un contract sau o negociere. Această negociere pentru Gemeni are o conotație aparte.

Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 19 septembrie – 25 septembrie

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultimele răbuniri cu Soarele pe casa a treia. Puțină provocare pe discuțiile de zi cu zi, pe colegi, pe rude apropiate, pe vecini, pe casa aceasta a treia în care racii sunt puțin obosiți de anumite persoane din anturajul apropiat cu care trebuie să susțină tot felul de discuții care devin agasante. Vă enervează, mutați-vă energia pe zona înaltă, pe Uranus în casa a 11-a. Urmăriți proiectele înalte, nu vă lăsați corupți de discuții banale, de dimineață, o ceartă sauc eva care vă provoacă. Nu dați prea multă importanță acestor disensiuni.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Leu

Zona investițiilor devine obositoare cu acest Soare pe casa a doua. Vom vedea foarte mulți lei care își doresc mult să fie puțin mai relaxați. Este aproape imposibil și asta pentru că Pluton se găsește pe casa a șasea. Pluton este o planetă mai dură decât alte planete.

Vorbește despre faptul că fără să muncești, practic nu trăiești, este un fel de mod de viață pentru nativii leu, munca în această perioadă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 19 septembrie – 25 septembrie

Fecioară

Este o săptămână care necesită multă atenție pe zona legată de proiecte. Pentru fecioarele care au avut încurcături financiare este o săptămână foarte bună pentru a le descurca dar să le descurce in forță. Deci ei trebuie să facă în așa fel încât să fie foarte puternici și să se implice să facă lucrurile astfel încât să capete sens, să descurce ceea ce e de descurcat dacă au datorii, nativii trebuie să își onoreze acele datorii, dacă vor să ajute anumite persoane financiar, să fie foarte fermi.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Balanță

Primează foarte mult dorința de a socializa. Balanțele unt oricum renumite pentru natura lor venusiană, diplomație, frumusețe, zona estetică, dar acum fac cu totul și cu totul deosebit, anumite balanțe achiziționează ceva, dar foarte mult se merge pe zona de estetică. Parcă îmbunătățiți stilul de viață cu Venus, planeta bunăstării. E vorba mai mult despre bunăstare decât îmbogîțire propriu-zisă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 19 septembrie – 25 septembrie

Scorpion

Este un moment de provocare între iubire, asociere și orgoliu. Mai mult decât atât, provocarea clar există. Cu o anumită persoană s-ar putea să vă simțiți destul de provocat, vi s-ar putea părea și poate că nu vi se pare că persoana respectivă vă sfidează. Pe de altăparte vă veți dori să aveți o asociere pentru că aveți și lucruri de câștigat de la persoana respectivă. Trebuie să vă gândiți foarte bine, nu trebuie să stricăm nicio relație cu oameni care joacă un rol în viața noastră.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Săgetător

Este o săptămână în care apare o mulțumire sufletească cu Venus pe casa a 12-a. Mai mult decât atât avem un Pluton pe casa a doua care este foarte bine aspectat. Își fac anumite plăceri financiar. Apar niște cadouri pe care și le fac singuri, plăceri pe care și le fac singuri. Sunt obligați să discute, să poartă discuții destul de greoaie cu persoane care se leagă de orice amănunt și îi obosesc foarte mult pe săgetători, car enu suportă să fie trași la răspundere pentru fiecare cuvânt.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Capricorn

Și-au făcut un fel de mod de viață, un mod de a trăi din susținerea punctului de vedere, mai ales când cred cu adevărat în acest punct de vedere. Soarele în Fecioarăîi ajută foarte mult pe Capricorni. Majoritatea vor avea o realizare în perioada următoare de orice natură ar fi ea. Vor simți că sunt cu adevărat importanți, că este un domeniu în care vor simți că este bine ce au făcut.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 19 septembrie – 25 septembrie

Vărsător

Multă putere în ceea ce privește orice tip de realizare. Sunt pedagocii zodiacului, le explică altora ce au de făcut. Ei nu au cum să nu fie profesori, e ca și când simt cu toată ființa lor în momentul în care se trezesc dimineața că trebuie să le explice celorlalți ce au de făcut. Iar cu Jupiter acolo trebuie să le insufle și o notă de optimist. Este o perioadă în care trebuie să simțim ce li se întâmplă, nu așa ca la cântar, pentru că mi-ai spus cuvântul ăla ești vinovat.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Pești

Apar niște lucruri la care nu se așteaptă și la care solicită la un nivel mai semnificativ. S-ar putea s fie nevoie de o mică exaltare, ieșire ca atitudine, în față, o ieșire la rampă. Se impun în faa unor persoane care îi sfidează puțin. Este o săptămână a cooperării între eleentele exterioare și cele interioare. Peștii găsesc o soluție de a armoniza, ca un fel de elixir, interiorul cu exteriorul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 19 septembrie 25 septembrie Fecioarele care au avut încurcături financiare vor avea o săptămână foarte bună

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Klaus Iohannis a testat noul model Dacia Duster: „Experienţa a fost pe măsura aşteptărilor” (VIDEO)
 •  

Klaus Iohannis a testat noul model Dacia Duster: „Experienţa a fost pe măsura aşteptărilor” (VIDEO)

Klaus Iohannis a testat noul model Dacia Duster Experienţa a fost pe măsura aşteptărilor VIDEO

Klaus Iohannis a testat, sâmbătă, noul model Dacia Duster, varianta facelift produsă la Mioveni, despre care a spus că „experiența a fost pe măsura aşteptărilor”.

“Am urcat astăzi la volanul noului Duster, o mașină produsă în România și deja celebră în Europa.

Chiar și în condițiile pandemiei, am apreciat modul în care în industrie, și în economie în general, firmele s-au pregătit și s-au adaptat corespunzător pentru continuarea activităților economice în condiții de siguranță.

Știu că v-a fost greu tuturor, sunt aici reprezentanți ai mai multor firme din România, însă mă bucur că, împreună, am reușit să trecem peste ce a fost mai greu, în principal datorită vaccinării, care a atenuat în mare măsură criza.

Totuși, unele probleme ale lanțului de aprovizionare, și nu mă refer aici doar la situația componentelor electronice, și-au pus amprenta deja pe prima jumătate a acestui an”, a spus Klaus Iohannis.

Acesta a precizat că exemplul Daciei Duster prin vânzarea a aproape 2 milioane de mașini în ultimii 12 ani reflectă cu certitudine menținerea unei poziții privilegiate în rândul preferințelor clienților.

“Vă amintiți poate că, în cadrul unei vizite anterioare la fabrica Mioveni, am testat Duster-ul și v-am spus că îmi place. Și cum arată, și cum se simte la condus. Am avut astăzi ocazia să conduc varianta facelift, iar experiența a fost pe măsura așteptărilor.

Viitorul înseamnă însă mai mult, atât pentru producătorii de automobile, cât și pentru segmentul de piață reprezentat de furnizori. Și am certitudinea că industria auto românească poate mai mult”, a mai spus Iohannis.

Acesta a încurajat Guvernul și mediul de afaceri să mențină un dialog permanent, mai constructiv și mai orientat spre rezultate.

Dacă ne referim la sport, performanța nu se poate obține fără bani. Sportul românesc are mare nevoie de politici publice mai bine țintite, de resurse, de infrastructură modernă și accesibilă, dar mai ales de implicare la toate nivelurile de organizare administrativă, economică și socială.

“Dacă ne referim la economie, dezvoltarea nu poate avea loc fără investiții, și nu mă refer aici doar la resurse financiare.

Dincolo de alocarea de fonduri pentru cercetare-dezvoltare sau de programe precum Rabla și Rabla Plus, industria auto românească, la fel ca întreaga economie națională, are nevoie de stabilitate și predictibilitate. Și de un sprijin din partea statului mai adaptat noii realități post-criză.

Totodată, sunt în asentimentul oamenilor de afaceri din România care susțin, pe bună dreptate, nevoia  de stabilitate și predictibilitate.

Îi asigur că nu vom renunța la promisiunea unei bune guvernări, iar mesajele mediului de afaceri au fost recepționate, înțelese și își vor vedea destul de curând concretizarea”, a mai spus Iohannis.

Klaus Iohannis a testat noul model Dacia Duster Experienţa a fost pe măsura aşteptărilor VIDEO

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Google se pregătește să ofere acces la canale de televiziune prin propria platformă de smart TV
 •  

Google se pregătește să ofere acces la canale de televiziune prin propria platformă de smart TV

Google se pregătește să ofere acces la canale de televiziune prin propria platformă de smart TV

Canalele tv ar putea fi disponibile gratuit, dar cu reclame pe Google TV, platformă care stă la baza noilor Chromecast-uri şi a unor televizoare inteligente. În aceste condiții, Google intră în concurenţă directă, pe o nouă piaţă, cu operatorii de telecomunicaţii, iar platforma Google TV ar putea deveni o opţiune reală pentru cei care se gândesc să renunţe la serviciile televiziunilor prin cablu

Surse din cadrul Google, citate de Protocol, susţin că Google negociază în prezent cu deţinătorii mai multor posturi de televiziune includerea acestora în cadrul platformei Google TV.

Canalele respective ar urma să fie disponibile gratuit, iar programele vor fi întrerupte cu reclame, similar celor din grila firmelor de cablu. Cel mai probabil, reclamele vor fi vândute de Google.

Lansarea ar putea avea loc chiar în această toamnă, cel puţin în Statele Unite. Rămâne de văzut când sau dacă disponibilitatea va fi extinsă la nivel global.

Google se pregătește să ofere acces la canale de televiziune prin propria platformă de smart TV

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • INSP: Peste 95% dintre decesele asociate COVID-19 din săptămâna 6 – 12 septembrie au fost în cazul persoanelor nevaccinate, iar 3% la persoane vaccinate cu schema incompletă
 •  

INSP: Peste 95% dintre decesele asociate COVID-19 din săptămâna 6 – 12 septembrie au fost în cazul persoanelor nevaccinate, iar 3% la persoane vaccinate cu schema incompletă

INSP Peste 95 dintre decesele asociate COVID19 din săptămâna 6 12 septembrie au fost în cazul persoanelor nevaccinate iar 3 la persoane vaccinate cu schema incompletă

Peste 95% dintre decesele asociate COVID-19 din săptămâna 6 – 12 septembrie au fost în cazul persoanelor nevaccinate, iar 3% la persoane vaccinate cu schema incompletă, potrivit raportului INSP.

În săptămâna 6-12 septembrie 2021, 77,6% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

De la începutul pandemiei până în prezent85,9% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani; 94,6% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

– 28% din totalul deceselor au fost înregistrate în București, Bistrița-Năsăud, Prahova, Iași și Constanța.

– 95.2% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate, iar 3% la persoane vaccinate cu schema incompletă.

De la începutul pandemiei până în prezent, 1 din 77 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.

85.9% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 57.5% din decese au fost la bărbați.

De asemenea, 35.5% din totalul cazurilor s-au înregistrat in București, Timiș, Cluj, Constanta si Ilfov, iar 28% din totalul deceselor au fost înregistrate in București, Bistrița-Năsăud, Prahova, Iași si Constanta.

De la începutul pandemiei până în prezent:

1 din 77 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical

85.9% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 57.5% din decese au fost la bărbați

94.6% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

INSP Peste 95 dintre decesele asociate COVID19 din săptămâna 6 12 septembrie au fost în cazul persoanelor nevaccinate iar 3 la persoane vaccinate cu schema incompletă

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Dezastru în parcurile din Sectorul 1. În Parcul Kiseleff porumbeii morț plutesc pe lac. Cu toate astea, Clotilde Armand vrea și Cișmigiul
 •  

Dezastru în parcurile din Sectorul 1. În Parcul Kiseleff porumbeii morț plutesc pe lac. Cu toate astea, Clotilde Armand vrea și Cișmigiul

Dezastru în parcurile din Sectorul 1 În Parcul Kiseleff porumbeii morț plutesc pe lac Cu toate astea Clotilde Armand vrea și Cișmigiul

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, vrea să obțină în Consiliul General al Municipiului București acordul pentru preluarea parcurilor Cișmigiu și Herăstrău, argumentând cu ”starea deficitată” a celor două grădini publice, scrie gandul.ro.

Cu toate acestea, Niușor Dan atrage atenția că în sectorul pe care ar trebui să îl gospodărească, Clotilde Armand este depășită de situația deplorabilă a parcurilor pe care trebuie să le administreze deja.

Parcul Cișmigiu, cel mai vechi din București, care are o istorie de peste 170 de ani, și Parcul Herăstrău au ajuns mai rău decât au fost vreodată. Însă parcurile aflate în administrare Primăriei Sectorului 1 sunt la fel de deplorabile. Un exemplu este Parcul  Kiseleff.

Nici încadrarea lui ca monument istoric și nici faptul că este chiar la intrarea pe bulevardul care leagă Piața Victoriei de Arcul de Triumf sau că se aflată la doar câteva sute de metri de sediul Guvernului nu l-au ajutat în a-i convinge pe gospodarii de la Primăria Sectorului 1 să îl facă o grădină publică demnă de centrul unei capitale europene. Ba chiar intrarea dinspre Kiseleff este și cea mai afectată a parcului.

Micul lac de lângă Muzeul de Geologie a ajuns groapă de gunoi, apa nu a mai fost schimbată și pe ea plutesc sticle și porumbei morți.

Apa din lac este plină și de vegetație putrezită, iar mirosul din zonă este respingător. Locul este plin de țânțari și alte insecte, iar o plimbare pe lângă lac nu poate fi deloc plăcută.

Dezastru în parcurile din Sectorul 1 În Parcul Kiseleff porumbeii morț plutesc pe lac Cu toate astea Clotilde Armand vrea și Cișmigiul

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
❌