ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 30 November 2022Liga 2

EXCLUSIV | Politehnica Timișoara a primit interdicție la transferuri pentru o gafă făcută la echipa de fete de fostul selecționer Mirel Albon! Benga nu știa nimic

30 November 2022 at 15:58

Politehnica Timișoara e urmărită de probleme și se pare că locul 20, ultimul, din Liga 2 nu e deloc întâmplător, căci se lucrează, efectiv, ca la amatori, deși, teoretic, societatea pe acțiuni ar fi urmat să profesionalizeze clubul.

În urmă cu două sezoane, alb-violeții au adus în club echipa de fete de la Becicherecu Mic, pentru a avea și fotbal feminin, conform noilor cerințe ale FRF, iar acum, din cauza unei situații provocate de antrenorul Mirel Albon, inclusiv principala echipă de băieți riscă să nu poată transfera pe nimeni iarna aceasta!

Pentru două fete de 13 ani, Politehnica Timișoara a primit interdicție la transferuri! Decizia afectează tot clubul

În ultima vreme, la echipa de fete se tot aduc fotbaliste care nici măcar nu au buletin! Recent, clubul le-a prezentat pe brașovencele Aida și Ariana Bucșa, de doar 13 ani.

”Născute în 2009, Ariana și Aida se află printre junioarele de perspectivă ale acestei generații și au ales să se mute de la Brașov la Timișoara pentru a-și urma visul în alb-violet”, anunța echipa de fete.

Visul fetelor poate deveni un coșmar pentru echipa masculină, aflată într-o situație delicată în Liga 2, căci tot clubul a primit interdicție la transferuri pentru următoarea campanie, după un litigiu deschis de clubul formator al brașovencelor, Kids Tâmpa.

”Admite cererea ACS Kids Tâmpa 2015 Brașov. În temeiul art. 83.14 din RD al FRF, sancționează clubul SSU Politehnica Timișoara SA cu măsură interzicerii dreptului de a efectua transferuri de jucători pentru o perioadă de transfer și penalitate sportivă de 85 lei”, se arată în decizia din 28 noiembrie 2022 a Comisiei de Disciplină a FRF.

Iată ce spune articolul din Regulamentul Disciplinar al FRF pe baza căruia s-a dictat sancțiunea împotriva clubului: ”Acceptarea la stagiile de pregătire sau la antrenamente ori folosirea în jocurile amicale a unui jucător legitimat la alt club, fără acordul scris al conducerii clubului unde jucătorul este legitimat, se sancţionează cu interzicerea dreptului de a efectua transferuri de jucători pentru o perioadă de transfer”.

Fără echivoc pentru cluburile care nu se scaldă într-o atmosferă de dilentantism, care a ajuns o constantă la Poli, care tot pentru asemenea gafe l-a pierdut și pe jucătorul internațional de juniori Doru Andrei.

Ce spune președintele de la Kids Tâmpa. Au intervenit Mihai Rotaru și Constantin Dănilescu!

Liga2.ro a stat de vorbă cu Nicu Văduva, președintele clubului brașovean, care a explicat cum a încălcat antrenorul Politehnicii Mirel Albon, fost selecționer al naționalei feminine de senioare, articolul de regulament ce interzice luarea de jucători la activități, inclusiv în afara competițiilor oficiale.

”În mai, domnul Mirel Albon m-a sunat că vrea să le ia pe fete la un turneu amical în Franța. Mama lor mi-a zis că nu vor să se transfere la Poli, că nu pleacă din Brașov. Le-am zis că le las dacă vor să se transfere, dar, dacă nu, nu pot să le las, că, așa, mi-ar veni fiecare copil că vrea să joace cu alte echipe la turnee. Le dădeam acordul de transfer dacă doreau! Ele s-au dus însă la comisie în iulie și au devenit libere. L-am sunat pe Mirel Albon când era cu ele în drum spre Franța. Nu mi-a răspuns. Noi nu cerem bani, cerem respect! Fetele au fost în discuți cu Sepsi, cu un club din București, și tot la Poli au ajuns, dar erau să le piardă. Avem angajat avocat pentru acest litigiu. Domnul Albon a vrut să ne dea bani, i-am zis că nu e vorba de bani”, explica Nicu Văduva.

Mirel Albon are mână liberă la echipa de fete de la Poli, lider acum în prima ligă feminină. Între cei care se ocupă de fete este și suporterul Nelu Pera, a căreia fata e și jucătoare. El a fost unul dintre cei care au susținut aducerea lui Bogdan Andone la principala echipă masculină a clubului și puterile depline date antrenorului, pe modelul, iată, ”de succes” Albon.

Situația e cu atât mai gravă cu cât și conducerea clubului a știut din vară de caz, și de consecința directă, aspect confirmat și de sursele Liga2.ro, dar și de Văduva! ”Tot clubul a știut, a ajuns inclusiv la rector. Noi le-am propus o înțelegere amiabilă la comisie, prin avocat. Nu ne-au dat niciun răspuns! Să vă spună cei de la Poli ce am cerut! Nu a fost vorba de bani! Au tergiversat foarte mult acest litigiu. S-au bazat pe faptul că au mutat echipa de la Becicherec. M-au sunat și domnul Rotaru de la Craiova și Dănilescu de la Steaua! Am înțeles că unchiul fetelor îi cunoaște. Noi nu am vrut însă să facem rău fetelor. Puteam cere suspendarea lor și nu am făcut-o. Îmi pare rău pentru situația în care s-a ajuns, mai ales că Poli e în situația care e, la băieți”, ne-a mai declarat Văduva.

Octavian Benga nu știe nimic

Din clubul Politehnica ni s-a confirmat că Kids Tâmpa Brașov cerea ca trei ani consecutivi juniorii lui Poli să participe la turneele organizate de ardeleni, în pauzele de iarnă și vară. Se va face, desigur, Recurs, dar rămâne de văzut dacă Poli va avea sau nu interdicție de transferuri iarna aceasta.

Pentru echipa mare, ar fi aproape sinucigaș!

Octavian Benga, antrenorul principal al echipei masculine, înlocuitorul lui Bogdan Andone, ne-a declarat că nu avea informații despre asta. ”Nu știu nimic, nu mi-a spus nimeni nimic. Dacă face cineva ceva de la echipa de fete, sunt consecințe și la băieți?? Interesant!”, a spus Benga.

Poli Timișoara e pe ultimul loc în Liga 2, 20, cu 9 puncte acumulate în 15 etape, adunate din șase remize și o singură victorie.

Poli mai are un singur meci de disputat în acest an, sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu FK Miercurea Ciuc. Ulterior, la anul, mai rămas de jucat trei etape din sezonul regular și pentru trupa timișoreană urmează play-out-ul în care se va încerca o evitare miraculoasă de la retrogradare. În sezonul trecut, Poli a retrogradat din punct de vedere sportiv, dar a rămas în Liga 2 datorită apariției a două locuri vacante în urma desființării a două dintre cele trei echipe retrogradate din prima ligă.

Foto: Sebastian Tătaru (Sport Pictures) și Politehnica Timișoara Femina

articolul original.

Florin Stîngă face lista de achiziții pentru pauza de iarnă. Cel puțin doi jucători vor ajunge la Viitorul Pandurii

30 November 2022 at 15:16

Florin Stîngă pare decis să rămână la Viitorul Pandurii și după pauza de iarnă, chiar dacă punea problema diferit săptămânile trecute. Acum, cu un meci rămas de jucat în 2022, antrenorul face planul pentru ceea ce va urma, pentru modul în care va fi abordată partea a doua a sezonului de Liga 2.

Stîngă nu s-a ferit să vorbească despre situația jucătorilor, dar și despre schimbările care vor avea loc la nivelul lotului. Acum ia în calcul să vină cel mult doi jucători la echipă, dar totul depinde și de situația fotbaliștilor pe care îi are sub comandă, pentru că, aparent, câțiva dintre ei vor să plece.

Florin Stîngă pregătește achizițiile la Viitorul Pandurii, pentru perioada de iarnă

La prima vedere, Florin Stîngă vrea să aducă la Viitorul Pandurii un atacant și un portar, chiar dacă la nivelul poziției din față a recunoscut că are jucători care l-au mulțumit cu evoluțiile avute, dar și prin modul în care s-au pregătit la antrenamente.

Am nevoie de un atacant. Sunt mulțumit de cei pe care îi am pe poziția respectivă, chiar sunt mulțumit. Băieți care se pregătesc, care-și dau sufletul când intră pe teren, dar mai am nevoie de un atacant, pentru că, atunci când nu merge, mai e nevoie de ceva nou, să vină cineva cu ceva proaspăt.

Normal, ne mai dorim și un portar, dar vedem ce jucători găsim și ce jucători doresc să rămână și să plece. Acum, după meciul de la Baia Mare, cred că ne-ar mai trebui doi-trei jucători. Dacă ar fi toți sută la sută și capacitați, nu ne-ar trebui mulți jucători. Din păcate, nu îi simt că sunt aici”, a spus Florin Stîngă, conform Radio Accent.

Viitorul Pandurii încheie anul cu Ripensia

Viitorul Pandurii e pe locul 13 în Liga 2, în urma victoriei cu Minaur Baia Mare din runda a 15-a, scor 2-1, cu 18 puncte, la două puncte sub poziția a 12-a, Concordia Chiajna. Gorjenii sunt cu două puncte peste locurile următoare sub ei, 14 și 15, Ripensia și Metaloglobus.

Viitorul Pandurii încheie 2022 cu un meci pe teren propriu, cu Ripensia.

Foto: Justinel Stăvaru (Mediafax Foto)

articolul original.

Antrenorul cu care Unirea Constanța a retrogradat sportiv în Liga 3, sezonul trecut, numit ”principal” la FCSB!

30 November 2022 at 15:03

Antrenorul care în sezonul trecut de Liga 2 a retrogradat sportiv cu Unirea Constanța, Leonard Strizu, a fost instalat ca antrenor principal la FCSB!?

Vicecampioana en-titre a României avea nevoie de un antrenor principal în acte, deținător de licență PRO, după ce de la despărțirea de Nicolae Dică a trecut o lună de zile, cât permite regulamentul unui club să stea fără antrenor principal, având în vedere că cel care a condus echipa în această perioadă, Mihai Pintilii, nu îndeplinea criteriul licenței.

Astfel s-a ajuns la varianta Strizu, un apropiat al patronului și conducerii FCSB, altfel, un antrenor care nu a demonstrat nici măcar în Liga 2.

Leonard Strizu, numit antrenor principal la FCSB!

Leonard Strizu (55 de ani) a retrogradat la finalul sezonului trecut cu Unirea Constanța în Liga 3, de pe penultima poziție a Grupei B a play-out-ului Ligii 2, iar în noul sezon nu s-a mai apelat la el, ci la Dacian Nastai. Echipa a continuat totuși în Liga 2, profitând de apariția a două locuri vacanțe în campionat după desființarea retrogradatelor din prima ligă Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni.

În cariera sa de antrenor, Strizu a mai condus în mai multe rânduri Steaua 2, în Liga 2, așa cum se numea pe atunci echipa secundă a clubului lui Gigi Becali, formație secundă care avea să fie desființată o perioadă. În perioada septembrie 2021 – iunie 2022 a revine în prim-plan când a preluat Unirea Constanța, în fapt, un satelit neoficial al FCSB, clubul lui Becali.

Și în acest sezon, de această dată sub conducerea lui Nastai, Unirea Constanța este una dintre cele mai slabe echipe din Liga 2, după 15 etape situându-se pe penultimul loc în clasament și având 12 puncte acumulate. Trupa care își dispută meciurile pe teren propriu la Clinceni este una dintre marile favorite la retrogradare.

Revenind la Strizu, acesta nu a avut parte de o prezentare oficială în scris din partea FCSB, așa cum se obișnuiește de obicei, ci a participat direct la conferința de presă premergătoare următorului meci din campionat, cu FC Botoșani. Este un semn cât se poate de evident că poziția lui Strizu în acte la FCSB nu este atât de mult luată în seamă și că, de fapt, s-a apelat la el pentru a se respecta regulamentul.

FCSB este pe locul 6 în SuperLigă, cu 26 de puncte acumulate în 16 meciuri.

articolul original.

SC Oțelul, parcurs foarte bun pe teren propriu în Liga 2, iar jucătorii vor susținerea fanilor și în partida cu Metaloglobus. Vasile Jardan: ”Spectatorii împing de la spate” / Cosmin Dur-Buzoancă: ”Ca jucător, te simți mândru”

30 November 2022 at 14:30

SC Oțelul este echipa cu cel mai bun parcurs din Liga 2 în meciurile pe care le-a jucat acasă, fără eșec, cu șase victorii și două remize, dar și cu un golaveraj de numai cinci goluri primite și 11 marcate. Neînvinsă acasă în divizia a doua mai este doar Poli Iași.

SC Oțelul, ultimul meci în Liga 2 în acest an, cu Metaloglobus. Jucătorii lui Dorinel Munteanu fac apel la susținerea fanilor

SC Oțelul a acumulat 20 de puncte în opt meciuri disputate pe teren propriu în actuala stagiune, iar jucătorii au fost împinși de la spate și de suporteri. Gălățenii au fost, poate, clubul din Liga 2 cu cea mai mare medie de spectatori pe teren propriu, iar jucătorii vor susținerea și în ultima etapă din 2022, cu Metaloglobus.

Fiind ultima partidă pe teren propriu în Liga 2 din acest an, elevii lui Dorinel Munteanu se așteaptă la o asistență importantă, la fel ca în majoritatea meciurilor de până acum, în jur de câteva mii de spectatori.

Vasile Jardan, despre parcursul echipei SC Oțelul din Liga 2, de pe teren propriu: ”Spectatorii te împing de la spate”

Vasile Jardan, unul dintre jucătorii importanți pentru SC Oțelul până acum, a remarcat faptul că rezultatele bune au la bază și susținerea fanilor.

La meciurile de acasă și spectatorii te împing de la spate. Suntem obligați să jucăm mai bine. Chiar la meciul cu Minaur am avut peste 5.000 de spectatori, destul de multă lume a venit, mai ales că era și frig afară.

Este foarte plăcut când sunt alături de noi și ne încurajează”, a spus Vasile Jardan la Radio Pro Lider FM, conform Sport Galați.

Cosmin Dur-Bozonacă: ”Ca jucător la Oțelul te simți foarte bine și ești mândru”

Cosmin Dur-Bozonacă, portarul nou-promovatei, a povestit ce simte din teren în momentul în care mii de oameni susțin SC Oțelul, dar a precizat faptul că și în oraș se simte o atmosferă plăcută, mai toată lumea fiind conectată la faptul că echipa poate promova în SuperLiga României.

Până acum, SC Oțelul este printre favoritele la accederea în play-off-ul de promovare.

Ca jucător la Oțelul te simți foarte bine și ești mândru. Mai ales când vezi minimum cinci mii de spectatori sunt în tribune meci de meci. Te simți bine când joci cu așa de mulți oameni în tribune, când ai în spate oameni care te susțin și te încurajează.

În Galați este o emulație fantastică pentru Oțelul. Noi încercăm la fiecare meci să-i răsplătim la fiecare meci cu rezultate”, a declarat portarul formației SC Oțelul.

SC Oțelul, pe 4 înaintea ultimei etape 2022 

SC Oțelul este pe locul 4 în Liga 2, cu 28 de puncte. Poli Iași e pe 3, cu 28 de puncte, Unirea Slobozia este pe 2, cu 29 de puncte, iar pe primul loc e Steaua, cu 32 de puncte.

SC Oțelul va juca pe teren propriu cu Metaloglobus, în runda a 16-a din Liga 2 și va încheia, astfel, anul în campionat. Gălățenii vor mai disputa, apoi, și confruntarea din grupele Cupei României, cu Gloria Buzău, din ultima etapă a fazei grupelor.

În 2023, SC Oțelul va mai întâlni în sezonul regular CSM Slatina (deplasare), FK Miercurea Ciuc (acasă) și CSC Dumbrăvița (deplasare).

Foto: SC Oțelul Galați

articolul original.

Jucătorii Concordiei Chiajna, ironizați de președinte înaintea ultimului meci din 2022: ”Sunt bine financiar, n-au nevoie de bani”

30 November 2022 at 13:59

Concordia Chiajna se află în fața ultimului meci din 2022, cu Unirea Slobozia, de vineri, de la ora 13:00, din runda a 16-a. Deși nu mai au șanse la play-off, conducerea și stafful tehnic făcând publică noua strategie pentru restul campionatului, ilfovenii pot termina anul cu două victorii la rând.

Concordia Chiajna întâlnește Unirea Slobozia în ultima etapă din 2022, din Liga 2. Cristian Tănase, ironic

Concordia Chiajna are un final de an complicat, iar după partidele cu Steaua, scor 0-1, și Gloria Buzău, scor 1-0, va evolua cu o altă pretendentă la play-off, Unirea Slobozia, locul 2 înainte de începutul rundei a 16-a, cu 29 de puncte. Ilfovenii au 20 de puncte.

Președintele Cristian Tănase speră ca măcar pe finalul anului elevii lui Eugen Trică să se trezească și să dea ceva la schimb, după ce s-au prezentat sub așteptări până acum și pare că nu vor reuși să ducă Concordia Chiajna în play-off, chiar dacă șanse teoretice mai există.

Cristian Tănase, înainte de Concordia Chiajna – Unirea Slobozia: ”Anumiți jucători sunt stabili financiar și n-au nevoie de bani”

Conducătorul a afirmat că jucătorii sunt datori în raport cu condițiile și salariile pe care le încasează la formația pe care o reprezintă el și i-a și ironizat pentru evoluțiile de până acum.

Urmează un meci cu o echipă importantă, mai ales că toate echipele au fost foarte puternice până acum, în etapele de până acum, pentru că noi ne-am prezentat de o manieră sub orice critică. Să ai șapte înfrângeri, e enorm!

Îmi pare rău și de jucători, pentru că aveau foarte mult de câștigat, iar aici mă refer la partea financiară, că pentru asta muncește un om, să ducă bani acasă. Unii dintre jucători, se pare că sunt stabili financiar și nu au nevoie.

Sunt datorii (n.r. – datorii fotbalistice) ale jucătorilor către noi, iar o victorie ar mai îndulci amarul. Am gândi, poate, altfel ce vom face în această iarnă, din ianuarie”, a spus Cristian Tănase la Metropola TV.

Concordia Chiajna, în partea inferioară a clasamentului de Liga 2 

Concordia Chiajna se afla la trei meciuri la rând fără victorie în Liga 2 înaintea confruntării de runda trecută, cu Gloria Buzău.

După 2-0 cu Viitorul Pandurii, ilfovenii mai strânseseră doar un punct până la duelul cu formația lui Adrian Mihalcea, în urma unui egal, 1-1 cu Unirea Dej, și a două eșecuri, 0-1 cu FC Brașov și 0-1 cu Steaua. De altfel, în ultimele cinci runde, Concordia Chiajna a luat șapte puncte.

Unirea Slobozia e pe locul 2 înainte de începerea etapei, cu 29 de puncte, la trei lungimi de liderul Steaua și cu un punct peste locul 3, Poli Iași.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

articolul original.

Eșecul cu Șelimbăr, fatal pentru Francisc Dican. Conducerea FK Miercurea Ciuc a decis să schimbe antrenorul și a ales deja noul ”principal”, unul cu un parcurs asemănător lui Dican în cadrul clubului

30 November 2022 at 09:12

Eșecul suferit cu CS Comunal Șelimbăr (scor 1-2), luni, în încheierea etapei a 15-a a Ligii 2, a determinat conducerea FK Miercurea Ciuc să ia o decizie importantă la conducerea echipei.

Francisc Dican a fost demis din postura de antrenor principal, însă acestuia i se va acorda un alt rol în cadrul clubului, după cum informează ciucanii.

Antrenor interimar a fost numit Laszlo Csaba, cel care la 20 septembrie 2022 era adus în cadrul echipei ca director tehnic.

Francisc Dican, demis de la FK Miercurea Ciuc, dar rămâne în serviciul clubului

Exact același parcurs în cadrul clubului l-a avut inclusiv Francisc Dican. Inițial a fost numit director tehnic în ultima perioadă a mandatului fostului antrenor Valentin Suciu, iar apoi a fost numit antrenor interimar după demiterea lui Suciu. La scurt timp a fost înștiințat că nu se mai caută un alt antrenor principal și că el rămâne în această postură.

Francisc Dican a preluat FK Miercurea Ciuc ca antrenor interimar, pentru început, la mijlocul lunii martie a anului 2022, chiar la finalul sezonului regular trecut, când echipa a ratat în ultima rundă accederea în play-off. Acum este îndepărtat de la conducerea echipei cu patru etape rămase până la finalul sezonului regular, când Kelemen și compania se află, totuși, pe un loc de calificare în play-off, pe 6.

Cu un meci rămas de disputat în 2022 și altele trei programate în 2023 până la finalul sezonului regular, FK Miercurea Ciuc ocupă locul 6 în clasament după 15 etape, cu 25 de puncte, al egalitate cu Gloria Buzău, clasată pe poziția a 7-a. Echipa are 7 victorii, 4 egaluri și 4 înfrângeri și 21-11 golaveraj.

”Ferenc Dican va servi clubul într-un alt rol în viitor. Va rămâne la club și îl va servi ca descoperitor de jucători”, informează FK Miercurea Ciuc.

Zoltan Szondi, președintele FK Miercurea Ciuc, nu a mai avut răbdare cu Francisc Dican și a decis schimbarea sa pentru a produce un șoc la echipă. Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

Laszlo Csaba, numit antrenor interimar la FK Miercurea Ciuc

În locul lui Francisc Dican a fost numit antrenor interimar Laszlo Csaba, cel care nu cu mult timp în urmă fusese adus în cadrul echipa ca director tehnic.

Csaba este născut la Odorheiu Secuiesc, are cetățenie maghiară și o experiență bogată în fotbal, deoarece a activat la peste 10 cluburi de-a lungul carierei, printre cele mai importante fiind Dundee United (Scoția), MTK Budapesta (Ungaria), RSC Charleroi (Belgia) sau Ferencvaros (Ferencvaros), unde a îndeplinit mai multe funcții în conducere. În plus, are câteva experiențe și la nivelul unor naționale, precum Uganda, Lituania sau Ungaria.

Ultima dată a fost manager al clubului Chennaiyin, din India, de care s-a despărțit în urmă cu un an și jumătate. A mai lucrat în România ca manager la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, între iulie și noiembrie 2019.

La momentul respectiv, clubul din Harghita anunța că acordul cu Laszlo Csaba este valabil până la finalul acestui campionat, dar că în înțelegere este prevăzută o clauză prin care poate fi prelungit contractul. Acum este numit antrenor în locul lui Francisc Dican.

”După înfrângerea de luni împotriva echipei CS Comunal Șelimbăr, conducerea clubului nostru a decis ca Laszlo Csaba să preia conducerea echipei de Liga 2 în calitate de antrenor interimar. Ferenc Dican va servi clubul într-un alt rol în viitor.

Echipa noastră din Liga 2 nu a reușit să păstreze cele trei puncte importante în lupta pentru a ajunge în play-off. După înfrângerea echipei noastre împotriva Șelimbărului, conducerea clubului nostru a decis schimbări de personal în stafful tehnic. Potrivit deciziei, Laszlo Csaba va prelua pregătirea echipei. Acesta își va îndeplini atribuțiile de antrenor principal autorizat.

Antrenorul principal anterior, Ferenc Dican, va rămâne la club și va servi pe FK Miercurea ca descoperitor de jucători.

Echipa noastră se află în prezent pe locul 6 al campionatului Ligii 2, ceea ce înseamnă calificare în play-off. În ultima rundă înainte de vacanța de iarnă, pe 3 decembrie, vom vizita Politehnica Timișoara”, sună, într-o traducere aproximativă din maghiară în română, comunicatul clubului din Miercurea Ciuc.

FK Miercurea Ciuc, pe locul 6 în clasamentul Ligii 2, de calificare în play-off

FK Miercurea Ciuc ocupă locul 6 în Liga 2 după 15 etape, cu 25 de puncte, fiind la patru puncte sub Unirea Slobozia (29 puncte), echipa situată pe poziția a 2-a, prima direct promovabilă, având în vedere că Steaua, liderul clasamentului, nu are dreptul de a accede în SuperLigă.

Echipa harghiteană mai are de disputat un meci în 2022, în deplasare la Poli Timișoara, ultima clasată, sâmbătă, de la ora 11:00. Ulterior se intră în vacanța de iarnă, iar campionatul se va relua la finalul lunii februarie, în cele trei etape rămase din sezonul regular ciucanii urmând a întâlni Progresul Spartac (acasă), SC Oțelul Galați (deplasare) și Viitorul Pandurii Târgu Jiu (acasă).

Ciucul, a opta echipă care își schimbă antrenorul în acest an, excluzând Viitorul Pandurii

FK Miercurea Ciuc a devenit, astfel, a opta echipă care își schimbă antrenorul în acest sezon de Liga 2 din care au trecut până acum 15 etape.

Până acum și-au mai schimbat antrenorul Metaloglobus București (Eusebiu Tudor în locul lui Eugen Trică), Concordia Chiajna (Eugen Trică în locul lui Ianis Zicu), Politehnica Timișoara (Octavian Benga în locul lui Bogdan Andone), Gloria Buzău (Adrian Mihalcea în locul lui Cristian Pustai), Politehnica Iași (Leo Grozavu în locul lui Claudiu Niculescu), Minaur Baia Mare (Mihai Iosif în locul lui Ciprian Danciu) și CS Comunal Șelimbăr (Claudiu Niculescu în locul lui Eugen Beza).

La acest capitol poate fi trecută și nu și Viitorul Pandurii Târgu Jiu, deoarece situația acesteia e una mai specială. Florin Stîngă s-a despărțit cu echipa gorjeană, o etapă a stat pe bancă ”secundul” Bogdan Chiriac, iar apoi a fost readus Stîngă.

Foto: Zoltan Pal / FK Miercurea Ciuc

articolul original.

În efectiv complet pentru Dinamo. După ce a învins Steaua, echipa lui Alexa vrea să câștige și împotriva ”câinilor”, pentru a ”continua lupta pentru un loc în play-off”

30 November 2022 at 08:21
image

În afara de Tomislav Sorsa, aflat în recuperare, Dan Alexa are efectivul complet pentru meciul cu Dinamo, cel programat să încheie Liga 2 în acest an.

Fără jucători suspendați pentru ultimul meci din 2022, ”Chirurgul” revine și el pe bancă după etapa de suspendare din Ghencea.

Și mijlocașul Rareș Lazăr, suspendat pentru meciul cu Steaua, va putea juca în partida cu Dinamo.

Colonie de dinamoviști la Brașov

Dan Alexa și Stefan Grigorie au jucat la Dinamo, astfel că meciul este văzut de cei doi antrenori ai FC Brașov drept unul special.

Fundașii Andrei Marc și Igor Jovanovic au evoluat și ei la clubul din ”Ștefan cel Mare”, însă doar Marc este titular în angrenajul lui Alexa, în timp ce Jovanovici nu a reușit să se impună în primul 11.

Iulian Roșu nu are amintiri plăcute de la Brașov

Și la Dinamo este un jucător care a activat la gruparea brașoveană. Este vorba de Iulian Roșu, cel care a evoluat la clubul de sub Tâmpa în turul campionatului trecut.

Roșu a fost utilizat la Brașov în 13 meciuri, în zece dintre ele a fost titular, dar a și fost schimbat în toate, și a marcat un gol, în partida cu Dunărea Călărași (scor 3-1). La finalul lui 2021, Roșu a încheiat conturile cu gruparea brașoveană.

”Din păcate, proiectul a pornit cu greutăți și a continuat la fel, de la gânduri și promisiuni de 3 ani, și liniște, la lucrurile întâmplate de-a lungul turului.
Când începusem să punem probleme, să jucăm, s-a schimbat staff-ul și de atunci a fost foarte greu. Am decis să plec de la Brașov. Situația de la ultimele meciuri mi-a arătat că e mai bine să plec. Jucând aproape toate meciurile, mă așteptam la altceva, dar se pare că dorința a fost alta. Care? Nu știu… Ne-am înțeles, ne-am strâns mâna și cu Dumnezeu înainte. Le urez baftă!”, spunea Roșu pentru Liga2.ro.

Roșu a mers mai întâi la Metaloglobus, iar din vară a semnat cu Dinamo, unde în acest sezon de Liga 2 a evoluat în doar șase meciuri și a înscris un gol.

Alexa vs. Dinamo

În runda a 16-a, ultima din 2022, FC Brașov va întâlni Dinamo. ”Chirurgul” vrea continuitate în rezultate, iar o victorie contra ”câinilor roșii” ar aduce o vacanța liniștită.

”Meciul cu Dinamo este foarte important. Se întâlnesc două echipe care au ratat startul, dar care au recuperat pe parcurs. Dinamo este o echipă foarte bună, organizată și sunt convins că va fi un meci dificil. Avem nevoie de victorie, am continua lupta pentru un loc în play-off, dar și am intra în vacanță liniștiți”, a spus antrenorul brașovenilor.

FC Brașov, cu 23 de puncte, e pe locul 8 în Liga a 2-a. Meciul cu Dinamo, clasată pe locul 10, cu 21 puncte, are loc sâmbătă, de la ora 13:15.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

articolul original.
Before yesterdayLiga 2

Dilemă la Poli Iași! Cine apără în ultima etapă a anului? Primii doi portari din lot au probleme medicale

29 November 2022 at 15:36

Poli Iași a trecut cu bine de ultimul meci mai complicat al finalului de an, victoria la limită obținută cu Dinamo, scor 1-0, și a urcat pe podium în Liga 2 după 15 etape.

Iar echipa lui Leo Grozavu are toate șansele să încheie anul pe această poziție, în condițiile în care în ultimul meci din 2022 va întâlni penultima clasată Unirea Constanța.

Probleme cu portarii pentru Leo Grozavu! Risto Jankov a suferit o comoție în prelungirile meciului cu Dinamo

Antrenorul Iașiului nu s-a putut bucura pe deplin pentru victoria cu Dinamo, întrucât în prelungirile partidei a pierdut un jucător de bază. Este vorba de portarul nord-macedonean Risto Jankov, care a ajuns la spital după meci, cu comoție cerebrală.

După un duel pentru balon cu Giafer, portarul Iașiului s-a lovit la cap în cădere și nu a mai putut continua partida, fiind transportat cu ambulanța la spital. Acolo, medicii l-au supus mai multor teste, iar rezultatele sunt îmbucurătoare și nu au scos în evidență leziuni majore.

”Sunt bine acum. După meci am fost la spital și am efectuat niște teste. Sunt ok, nu am leziuni majore la cap, totul este în regulă, dar am rămas cu mici dureri la umăr. Mulțumesc tuturor pentru grijă! Eu sper să fiu apt și să-mi pot ajuta echipa în ultimul meci din acest an, dar aștept să văd ce va spune medicul”, a transmis Risto Jankov (foto) la o zi după meciul cu Dinamo.

Totuși, conform procedurilor, medicii recomandă repaus total șapte zile după astfel de comoții, fie ele și minore, astfel că Jankov are șanse minime să apere în ultimul meci al anului, cu Unirea Constanța.

Ianoș Brînză ar putea fi titular în premieră în acest sezon

Intrat în locul lui Jankov în ultimele minute ale partidei cu Dinamo, basarabeanul Ianoș Brînză are cele mai mari șanse să fie titular contra Unirii Constanța. Asta pentru că și austriacul Tobias Knoflach este accidentat de mai multe etape. Acesta din urmă a acuzat probleme la un braț, dar și o ruptură musculară, anul fiind încheiat pentru austriac.

În ceea ce-l privește pe Ianoș Brînză, acesta a bifat primele sale minute în sezonul actual. Intrat în locul lui Jankov, portarul basarabean de 24 de ani a avut două intervenții sigure în prelungirile meciului cu Dinamo și a păstrat poarta Iașiului intactă.

Un puști de doar 17 ani ar putea fi rezervă

În cazul în care Brînză va fi titular, pe bancă ar putea sta fie Risto Jankov – dacă va primi acceptul medicilor, fie un junior de la echipa de tineret. Cel vizat este Tiberiu Ciubotariu, un puști de doar 17 ani!

Pe lângă Knoflach, antrenorul Leo Grozavu nu va conta în meciul cu Unirea Constanța nici pe stoperul Viorel Lică, accidentat în prelungirile meciului cu FC Brașov.

În schimb, în lot va apărea Ștefan Ștefanovici, care și-a ispășit în meciul cu Dinamo suspendarea de o etapă primită după eliminarea de la Brașov.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto
Video: Politehnica Iași

articolul original.

Unirea Slobozia – Dinamo, meci din Cupa României, programat în nocturnă pe stadionul unei alte echipe din Liga 2. Unde vor juca celelalte patru echipe din liga secundă prezente în faza grupelor

29 November 2022 at 14:35
image

În afară de etapa de la finalul acestei săptămâni, ultima programată în 2022, șase cluburi din Liga 2 vor mai avea de disputat apoi un meci oficial înainte să intre în vacanța de iarnă. Vor juca la mijlocul săptămânii următoare în runda a treia, și ultima, a fazei grupelor Cupei României.

Dintre acestea șase, patru au meciuri între ele, iar altele două vor întâlni adversar din Liga 3.

În Grupa A se întâlnesc în meci direct Unirea Slobozia și Dinamo, partida a fost programată în nocturnă, astfel că stadionul unde va avea loc jocul era o problemă pentru echipa organizatoare, cea ialomițeană în cazul de față, deoarece în sezonul trecut s-a situat pe o poziție inferioară față de adversara de acum.

Unirea Slobozia – Dinamo, din Cupa României, se joacă la Buzău

Dinamo a informat astăzi, 29 noiembrie, în mod public că meciul cu Unirea Slobozia se va disputa pe stadionul Gloria din Buzău. Partida este programată de la ora 19:00, în ziua de marți, 6 decembrie, astfel că arena din Slobozia nu putea fi gazdă.

”Unirea Slobozia vs Dinamo București se joacă la Buzău
Federația Română de Fotbal (FRF) a programat marți, 6 decembrie, la aceeași oră (19:00), toate cele trei meciuri rămase de disputat în grupa A din cadrul Cupei României.
Unirea Slobozia vs Dinamo București se va juca pe stadionul „Gloria” din Buzău, în nocturnă, a anunțat clubul ialomițean”, transmite Dinamo prin intermediul paginii sale de Facebook, spre deosebire de Unirea Slobozia, care nu și-a informat suporterii în mod oficial despre această decizie de a juca la Buzău.

Dinamo a fost gazdă în meciurile disputate în primele două etape, 0-0 cu ”FC U” Craiova, la Giurgiu, și 2-3 cu Sepsi OSK, la București, pe Arcul de Triumf.

Unirea Slobozia a fost echipa gazdă și în primele două jocuri, cu FC Voluntari (0-1), la Slobozia, și cu Petrolul (0-0), chiar la Ploiești, pe ”Ilie Oană”. De această dată își va organiza jocul la Buzău, acolo unde Gloria nu va evolua, deoarece ea are meci la Galați, în timp ce la Ploiești nu a mai putut apela, deoarece acolo va evolua Petrolul cu ”FC U” Craiova.

Atât Dinamo, cât și Unirea Slobozia, ambele cu câte un punct acumulat în primele două jocuri, păstrează șanse matematice de calificare, însă unele reduse.

În campionatul Ligii 2, Dinamo și Unirea Slobozia s-au întâlnit în etapa a 8-a, la Giurgiu, iar elevii lui Ovidiu Burcă s-au impus cu 1-0, prin golul lui Alexandru Pop (38). În clasamentul actual, după 15 etape, ialomițenii sunt pe locul 2, cu 29 de puncte, iar bucureștenii ocupă poziția a 11-a, cu 21 de puncte.

CSC Dumbrăvița joacă la Alexandria, iar Minaur Baia Mare are meci la Zlatna

SC Oțelul Galați – Gloria Buzău, celălalt meci din Cupa României între două echipe din Liga 2 se va disputa la Galați, joi, 8 decembrie, de la ora 20:00, în timp ce CSC Dumbrăvița și Minaur Baia Mare vor întâlni adversari din Liga 3, pe CSM Alexandria, respectiv pe CS Ocna Mureș.

Timișenii vor evolua la Alexandria, pe arena CSS Peco, miercuri, 7 decembrie, de la ora 14:00, în timp ce maramureșenii joacă în nocturnă, la Zlatna, tot miercuri, dar de la ora 17:00.

Dintre acestea șase, doar CS Ocna Mureș mai are șanse reale de calificare mai departe.

Programul din etapa a 3-a a fazei grupelor Cupei României al echipelor din Liga 2 și Liga 3:

Grupa A: 6 decembrie 2022, ora 19:00 / Unirea Slobozia – Dinamo
Grupa C: 7 decembrie 2022, ora 14:00 / CSM Alexandria – CSC Dumbrăviţa
Grupa D: 7 decembrie 2022, ora 17:00 / CS Ocna Mureş – Minaur Baia Mare
Grupa B: 8 decembrie 2022, ora 20:00 / SC Oţelul Galaţi – Gloria Buzău

Foto: George Filip / Mediafax Foto

articolul original.

Jocul nu strălucește, problemele se adună la SC Oțelul! Încă un motiv pentru care Dorinel Munteanu s-a iritat la Timișoara, când a fost întrebat de schimbări în lot: clubul are interdicție la transferuri de la UEFA

29 November 2022 at 13:59

SC Oțelul a reînceput să câștige în campionat după o serie de trei meciuri fără victorie. În ultimele două runde s-a impus la limită, cu 1-0, atât cu Minaur (acasă), cât și cu Ripensia (în deplasare), totuși în fața unor adversari din partea inferioară a clasamentului.

Jocul echipei din Galați continuă însă să sufere pe fază ofensivă, SC Oțelul are unul dintre cele mai slabe atacuri, la Timișoara câștigând cu un autogol. Pe acest fond și a faptului că lupta pentru play-off s-a întețit și mai sunt puține etape până la finalul sezonului regular, tensiunea începe să crească. S-a văzut inclusiv în atitudinea lui Dorinel Munteanu, căruia la finalul partidei cu Ripensia i-a sărit imediat țandăra atunci când a fost întrebat dacă vor fi schimbări în lot în pauza de iarnă. E treaba mea ce fac eu la echipă”, a spus fostul internațional.

Un alt motiv al izbucnirii nervoase a lui Munteanu a devenit mai explicabil ulterior.

SC Oțelul are interdicție la transferuri din partea UEFA

La problema sportivă pe care o are echipa și tensiunea din finalul sezonului regular se mai adaugă și o altă situație dificilă pe care clubul din Galați, care se vrea continuatorul campioanei României din 2011, o întâmpină în această perioadă. UEFA i-a interzis trupei lui Dorinel Munteanu să facă achiziții sau legitimări de jucători din cauza unor datorii din trecut.

”Avem o problemă cu transferurile, nu s-a rezolvat încă, dar vom plăti. Avem o datorie nu foarte mare la UEFA, din trecut, din 2014 sau 2013. Vom plăti şi nu va fi problemă.

În campionat suntem în grafic. Mai avem patru meciuri şi eu cred că vom prinde play-off-ul”, a spus Munteanu pentru Antena Sport.

Fostul internațional speră ca până la începerea campaniei de achiziții, 17 ianuarie – 13 februarie 2023, datoria să fie achitată, iar SC Oțelul să poată să facă transferuri, altfel îi va fi greu în lupta pentru play-off și apoi promovare.

  • Din Liga 2, și Dinamo, altă pretendentă la locurile de play-off, are interdicție la transferuri din cauza datoriilor către foști jucători.

Dorinel Munteanu: ”În fiecare zi mai vine câte o datorie de undeva”

În urmă cu o săptămână și jumătate, Dorinel Munteanu vorbea la GSP Live despre ”probleme foarte grave” la nivel financiar pe care le are clubul, dând de înțeles că este și o situație tenționată în cadrul echipei din acest motiv.

”Trebuie să facem rost de bani, să mulțumim jucătorii. Nu putem să găsim așa ușor, dar avem promisiuni, contează rezultatele. Jucătorii mei știu foarte bune că rezultatele pozitive aduc oameni cu potență financiară să ne susțină.
Sper că vom trece peste toate greutățile. În fiecare zi mai vine câte o datorie de undeva, dar încercăm să o anihilăm, să o plătim, iar echipa să nu sufere.
E vorba de datorii istorice, nu curente. Din 2018, 2019, 2020, nu prea avem zile liniștite, dar încercăm să gestionăm foarte bine această situație.
Fără ajutorul Consiliului Local și al primăriei nu am fi putut face nimic, dar s-au făcut eforturi să susțină echipa”, a spus antrenorului Oțelului.

Cu 28 de puncte acumulate în 15 etape, SC Oțelul este pe locul 4 în Liga 2, la egalitate cu Poli Iași, care are un golaveraj mai bun și e pe locul 3. Runda viitoare, ultima programată în 2022, echipa gălățeană va primi vizita celor de la Metaloglbus București (sâmbătă, ora 11:00). Ulterior, în primăvara anului 2023, în ultimele trei runde din sezonul regular, SC Oțelul va întâlni CSM Slatina (deplasare), FK Miercurea Ciuc (acasă) și CSC Dumbrăvița (delasare).

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto

articolul original.

Claudiu Niculescu, la prima victorie pe banca Șelimbărului, una ”mare și importantă” acasă la Miercurea Ciuc. Cu punctele în buzunar, antrenorul și-a pus fermoar la gură față de arbitrajul lui Robert Avram

29 November 2022 at 11:37

CS Comunal Șelimbăr a obținut o victorie importantă în ultima deplasare din acest an, în penultimul joc din 2022, rezultat cu care își păstrează șanse pentru accederea în play-off, chiar și ele destul de mici.

Luni seară, trupa sibiană s-a impus cu scorul de 2-1 în fața celor de la FK Miercurea Ciuc, cu un gol marcat în minutul 90+5, după ce gazdele reușiseră să egaleze dintr-un penalty acordat greșit de arbitrul Robert Avram.

După joc, Claudiu Niculescu, aflat la primul succes ca antrenor al Șelimbărului, s-a declarat bucuros față de joc și rezultat, însă și-a atenționat jucătorii că nu au realizat nimic.

Octavian Ursu, mutarea câștigătoare a lui Claudiu Niculescu la pauza meciului de la Miercurea Ciuc

Șelimbărul a controlat tactic prima repriză și a avut cea mai mare ocazie în chiar startul jocului, partea secundă a început-o tot cu o mare situație de gol, o bară a aceluiași Ciocâlteu, însă mutarea făcută la pauză de Claudiu Niculescu s-a dovedit una câștigătoare. Octavian Ursu a marcat în minutul 53, numai că arbitrul Robert Avram și-a intrat în rol și a dictat un penalty la o simulare a lui El Sawy, după ce ciucanul a fost cel care și-a lovit adversarul, pe Monea. Lorant Kovacs (59) a spus sărut-mâna și nu a irosit șansa de a înscris pentru a cincea oară în acest sezon de la punctul cu var, în total având șapte reușite.

Ursu (67) putea să-și readucă echipa în avantaj cu un șut senzațional, dar mingea a trecut de puțin pe lângă poartă, și Miercurea Ciuc a avut o mare situație de gol, prin Apro (87), însă cel care a marcat a fost tot Octavian Ursu (90+5), după o altă fază de contraatac și o finalizare cu sânge rece.

Arbitrul a mai prelungit însă jocul cu alte trei minute, deși în cele cinci nu s-a făcut nicio schimbare și nici nu s-a tras de timp în mod evident, iar fluierul finala l-a avut după ce a acordat o lovitură liberă bună pentru ciucani, la o simulare a lui Stancic, însă pe care Ivanovici a executat-o deloc periculos.

Claudiu Niculescu, după succesul cu ciucanii: ”O victorie mare și importantă. Jucătorii au și uitat să se bucure”

După joc, Claudiu Niculescu, aflat la al doilea meci ca antrenor al CS Comunal Șelimbăr, după ce în primul remizase acasă cu CSM Slatina (scor 0-0), și-a felicitat jucătorii pentru faptul că i-au ascultat în mare parte indicațiile și au pus în practică ceea ce s-a pregătit în săptămâna premergătoare partidei.

”Am obținut o victorie foarte importantă, pe un teren unde se câștigă foarte greu. Sunt bucuros pentru băieți, pentru că în aceste două săptămâni de pauză am reglat câteva lucruri care trebuiau reglate. Au înțeles mai bine ceea ce vreau eu de la ei. În mare parte au respectat ceea ce am făcut la antrenamente în ultima săptămână. Mă bucur pentru asta. Bineînțeles, au făcut și greșeli, e normal să fie în timpul unui meci, dar, în mare parte, repet, au respectat destul de mult ceea ce lucrăm la antrenamente, ce vreau de la ei și este o victorie mare și importantă. E mare pentru că ei veneau după o perioadă grea și destul de lungă în care nu se mai bucuraseră. Au și uitat să se bucure. Dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Le-am transmis și acum, în vestiar, o să le transmit și mâine, la stadion, când vom face antrenament. Trebuie să ne refacem, fizic în primul rând, pentru că urmează un drum destul de lung acasă, vom ajunge târziu în noapte și trebuie să ne refacem fizic până la meciul de sâmbătă și trebuie să încheiem anul cu o victorie, așa cum cred că această echipă merită”, a transmis Niculescu.

Șelimbărul a reușit, astfel, să-și întrerupă seria de șapte jocuri consecutive în Liga 2 în care nu mai câștigase și obținuse doar egaluri acasă și înfrângeri în deplasare. Ultima victorie data din 17 septembrie, când a trecut cu 1-0 în deplasare de Concordia Chiajna.

CS Comunal Șelimbăr în meciul cu FK Miercurea Ciuc: Silveanu – Monea (Arhirii 71′), Dandea (cpt.), R. Crișan, Riza – Al. Luca, Cărăruș – Buzan (Raicea 61′), Mir. Manole (Oct. Ursu 46′), Ciocâlteu – Gele (Cîrstean 84′). Rezerve neutilizate: Mitrovic – Natea, Tud. Man, Vișa, Curtean.

”Trebuie să reamintesc acest lucru: Nu am realizat nimic”

Claudiu Niculescu a spus și cum a gândit acest meci. A văzut să echipa lui Francisc Dican lasă spații libere în special în meciurile de acasă și și-a pregătit elevii să profite la maximum de ele. Ursu, un jucător de viteză, a marcat ambele goluri pe faze de contraatac.

Totuși, Niculescu își ține jucătorii cu picioarele pe pământ, transmițându-le inclusiv public că nu au realizat nimic cu acest succes.

”Tot ce am făcut și în momentul în care am arătat imaginile video cu echipa gazdă știam că vom întâlni o echipă foarte agresivă, care se descoperă foarte mult, în special la jocurile de acasă. Am profitat de aceste spații pe care ei le-au lăsat. Cred eu că în prima repriză am controlat jocul aproape în totalitate și era normal ca la începutul reprizei secunde să facem un pic pasul în spate, pentru că echipa gazdă a început să preseze, dar zic eu că ne-am descurcat bine și nu le-am oferit mult șanse de gol în această partidă celor de la Miercurea Ciuc. Mă bucur mult pentru băieții mei și trebuie să reamintesc acest lucru: Nu am realizat nimic. E o victorie, într-adevăr, foarte importantă, sunt trei puncte mari pe care le acumulăm în clasament, dar degeaba le-am câștigat dacă nu vor fi dublate de o victorie la meciul de sâmbătă, de acasă, cu Dumbrăvița, un meci greu, de altfel. Dumbrăvița e o echipă imcomodă, care a făcut niște meciuri foarte bune în această toamnă, așa că trebuie să fim foarte atenți și să tratăm meciul cu maximă determinare și maximă concentrare pentru a reuși să câștigăm punctele puse în joc”, a mai spus Claudiu Niculescu.

În etapa a 16-a, ultima din 2022, Șelimbărul va juca acasă, la Râmnicu Vâlcea, sâmbătă, de la ora 11:00, cu CSC Dumbrăvița (locul 16, 16 puncte).

Cu punctele în buzunar, Niculescu n-a mai avut ce reproșa arbitrului. ”Până la urmă, s-a terminat cu bine”

Pentru al doilea meci consecutiv, dar nu și singurele în acest sezon, FK Miercurea Ciuc a avut parte de arbitraj favorabil, cu decizii controversate. Faza penalty-ului a fost cea mai clară că ciucanii sunt împinși de la spate atunci când nu pot singuri, iar Claudiu Niculescu a zâmbit atunci când a fost întrebat dacă Șelimbărul a fost ”singură împotriva tuturor” la acest meci.

Antrenorul sibienilor și-a spus părerea despre penalty, însă mai multe nu a dorit să discute, punctând că obiectivul echipei sale a fost realizat și că nu-l mai interesează arbitrajul. Asta poate și pentru a nu supăra pe cei din fruntea federației și a CCA, altfel existând posibilitatea de a fi chemat în fața comisiei sau a plăti în meciuri viitoare cu alte arbitraje ostile. Astfel, văzut cu punctele în buzunar, nu l-a mai interesat ceea ce s-a întâmplat în timpul jocului și nici faptul că un colaborator al său a fost eliminat de pe bancă fiindcă a avut curajul să protesteze față de decizia controversată de la penalty a lui Avram.

”Da! Ce să zic? Arbitrajul, na… sunt subiectiv, normal că-mi apăr echipa. Dar, cel puțin la faza penalty-ului, nu a existat niciun fel de contact. Jucătorul nostru a dat clar în minge. Dar, până la urmă, s-a terminat cu bine și nu aș vrea să comentez foarte mult arbitrajul. Sunt bucuros și aș prefera să încheiem acest subiect aici”, s-a rezumat Claudiu Niculescu să spună.

După fluierul final al partidei de la Miercurea Ciuc, arbitrul central Robert Avram ”a bătut cuba” cu antrenorul Claudiu Niculescu, imaginile fiind surprinse de una dintre camerele care au transmis meciul în direct. Pe fața lui Niculescu s-a putut vedea un zâmbet amar, în timp ce Avram, probabil știind că decizia penalty-ului a fost una incorectă, a părut că avea multe să-i spună antrenorului.

CS Comunal Șelimbăr continuă să viseze la play-off

Rămasă cu 25 de puncte, FK Miercurea Ciuc se menține pe locul 6, ultimul care duce în play-off, dar nu mai e la egalitate cu alte patru formații, ci doar cu Gloria Buzău, care pe mai jos în clasament datorită golaverajului inferior.

CS Comunal Șelimbăr a acumulat 21 de puncte, ca Dinamo și CSM Slatina, și este pe locul 10 după 15 etape. Este îndreptățită și ea să mai spere la play-off, chiar dacă șansele sunt reduse.

Ultimul loc care duce în play-off, 6, este ocupat chiar de către FK Miercurea Ciuc, cu 25 de puncte.

Până la finalul sezonului regular mai sunt de disputat patru etape, multe echipe se luptă pentru o clasare între primele șase locuri, iar Șelimbărul mai are de disputat meciuri cu CSC Dumbrăvița (acasă), Poli Iași (deplasare), Dinamo (acasă) și Unirea Constanța (deplasare), ultimele trei urmând a avea loc în primăvara anului viitor.

Interviul acordat de Claudiu Niculescu la finalul meciului FK Miercurea Ciuc – CS Comunal Șelimbăr 1-2:

Foto și video: CS Comunal Șelimbăr

articolul original.

Dan Alexa, ca un leu în cușcă la meciul cu Steaua: ”Bucuria de la final a fost de nedescris. Să bați liderul, chiar în Ghencea, chiar e plăcut”

29 November 2022 at 07:44

Antrenorul echipei FC Brașov, Dan Alexa, nu a putut sta pe banca tehnică la partida câștigată cu Steaua (scor 1-0). S-a aflat în stare de suspendare după cele două cartonașe galbene primite în meciul cu Poli Iași, al doilea după ce s-a bucurat în mod exagerat pe teren în urma egalării din prelungiri.

În timpul jocului din Ghencea indicații au dat antrenorii secunzi Ștefan Grigorie și Rareș Forika. Alexa a urmărit meciul din loja repartizată oaspeților, a suportat cu stoicism ironiile fanilor Stelei, iar după golul marcat de Adi Chică Roșă s-a comportat ca un leu în cușcă.

”Am trăit meciul la intensitate maximă, dar bucuria de la final a fost de nedescris. Știam ce mă așteaptă în Ghencea, dar chiar nu am avut nicio problemă. Să bați liderul, chiar în Ghencea, chiar e plăcut”, a spus Alexa.

Secretul victoriei cu Steaua: motivație maximă

Antrenorul Brașovului spune că motivația jucătorilor a fost maximă, acesta fiind secretul victoriei din Ghencea.

”Toți jucătorii au fost extrem de determinați și motivați. Am avut o organizare foarte bună în fața unei echipe care nu întâmplător este pe primul loc în Liga a 2-a”, a spus Alexa.

A fost greu pentru că nu a fost pe bancă, dar ne-am mobilizat cu toții. Avem un grup frumos și chiar i-am simțit lipsa”, a spus Adi Chică-Roșă la finalul jocului cu Steaua despre absența lui Dan Alexa de pe bancă.

Victorie cu Dinamo pentru o vacanță liniștită

În runda a 16-a, ultima din 2022, FC Brașov va întâlni Dinamo. ”Chirurgul” vrea continuitate în rezultate, iar o victorie contra ”câinilor roșii” ar aduce o vacanța liniștită.

”Meciul cu Dinamo este foarte important. Se întâlnesc două echipe care au ratat startul, dar care au recuperat pe parcurs. Dinamo este o echipă foarte bună, organizată și sunt convins că va fi un meci dificil. Avem nevoie de victorie, am continua lupta pentru un loc în play-off, dar și am intra în vacanță liniștiți”, a spus antrenorul brașovenilor.

FC Brașov, cu 23 de puncte, e pe locul 8 în Liga a 2-a. Meciul cu Dinamo, clasată pe locul 10, cu 21 puncte, are loc sâmbătă, de la ora 13:15. În primăvară, FC Brașov va mai juca cu Gloria Buzău (d), Unirea Constanța (a) și Unirea Slobozia (d).

Foto: Dragoș Badicu și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

articolul original.

FK Miercurea Ciuc și arbitrul Robert Avram – Octavian Ursu 1-2. CS Comunal Şelimbăr dă lovitura pe tărâm harghitean și câștigă din nou după șapte meciuri

28 November 2022 at 20:02
image

Octavian Ursu, introdus pe teren începând din repriza secundă, a fost omul meciului la Miercurea Ciuc, marcând de două ori pentru CS Comunal Șelimbăr, golul decisiv dându-l în al cincilea minut de prelungiri.

Cu 2-1 s-a impus trupa sibiană în fața unui adversar care etapă de etapă este ajutată pe față de arbitri, de parcă cineva superior în fotbalul românesc dorește FK Miercurea Ciuc neapărat în play-off și poate chiar și în Liga 1.

Pentru al doilea joc consecutiv, ciucanii au beneficiat de o gravă eroare de arbitraj făcută împotriva adversarilor, însă de această dată n-au mai putut să câștige, reușita din minutul 90+5 a lui Ursu stricând calculele.

Prima fază de atac a meciului, singura mare ocazie a primei reprize. A lui Ciocâlteu

Fără victorie de șapte meciuri și aflată la a doua partidă cu antrenorul Claudiu Niculescu pe bancă, CS Comunal Șelimbăr a mers încrezătoare la Miercurea Ciuc, unde, totuși, nu se câștigă prea ușor. Ar fi putut înscrie chiar la prima fază de atac, în minutul 2, însă reluarea cu capul a lui Ciocâlteu din 6 metri, a fost pe lângă poartă, deși era nemarcat.

A fost, de altfel, singura mare ocazie din prima repriză, fiindcă până la pauză meciul a fost destul de echilibrat. Ciucanii au jucat sub așteptări, în timp ce trupa lui Niculescu, chiar dacă a mai avut câteva finalizări, nu a fost deloc precisă.

Harghitenii au creat ceva panică în defensiva sibienilor abia aproape de pauză, în minutul 41 și 42, însă șuturile lui El Sawy (în două rânduri) și Lorant Kovacs au fost în blocaj sau apărat de Silveanu. În prelungiri (45+2), Gal-Adrezly a avut și el un șut pe poartă, dar goalkeeperul a reținut fără probleme.

Partea secundă a început identic, cu o mare ocazie a lui Ciocâlteu. Octavian Ursu l-a ”scos” cu golul său

Partea secundă a început cu o înlocuire la Șelimbăr: Octavian Ursu în locul lui Mircea Manole. Dar și aproape identic cu prima. Ciocâlteu (47) a fost servit în careu de Buzan, ”l-a trimis la țigări” pe Kelemen și a șutat din cădere din 7 metri. Gyenge a fost, ca în minutul 2, la fel de spectator, însă a avut noroc că mingea a lovit bara, ca apoi să se lovească de el și să ricoșeze spre un coechipier, în loc să meargă la Gele, care probabil ar fi înscris pentru prima dată în acest sezon pentru Șelimbăr.

A fost 0-2 la mari ocazii și cumva s-a făcut dreptate pentru Șelimbăr. Nou-intratul Octavian Ursu (53) a primit mingea după o degajare direct la adversar a portarului Gyenge și l-a executat din stânga careului cu un șut la colțul lung, printre picioarele lui Panos.

Simulare transformată în penalty de arbitrul Robert Avram. Lorant Kovacs n-a ezitat să transforme

Ciucanii au reacționat rapid prin Lorant Kovacs (54), căpitanul lor, care a tras din colțul careului, dar Silveanu a prins mingea.

Însă de partea celor din Miercurea Ciuc a trecut și arbitrul Robert Avram, un ”central” care aproape că nu are meci în care să nu gafeze. De această dată, arbitrul din Pitești, bine poziționat în careu, a văzut o simulare a lui El Sawy în careul sibienilor, în duelul cu Monea, drept fault și a acordat penalty pentru gazde. Spupfacție, proteste, însă decizia arbitrului Avram a rămas în picioare și lui Lorant Kovacs i s-a servit încă un penalty în acest sezon, al cincilea, pe care nu l-a irosit, astfel că mijlocașul a ajuns la șapte reușite în total.

Mai detaliat, la faza așa-zisului penalty, El Sawy a pătruns în careu pe stânga, Monea a fost mai rapid ca el și a dat în minge, iar atacantul Ciucului a șutat în piciorul fundașului advers și apoi s-a aruncat în careu. Robert Avram, la 2-3 metri de fază, neobstrucționat de nimeni, a arătat punctul cu var.

  • Chiar etapa trecută, FK Miercurea Ciuc a beneficiat în meciul cu Unirea Constanța de o altă favoare din partea arbitrului central. George Roman a anulat un gol perfect valabil pentru Unirea, la scorul de 1-1, ulterior pe final, harghitenii reușind să înscrie golul victorie. La acel joc a fost în tribună inclusiv federalul Mihai Stoichiță, care, potrivit martorilor, mai avea puțin și pica de pe geamul de la oficială la golul victoriei harghitenilor, din cauza modului în care s-a bucurat.

Ocazii mari pentru Ursu și Apro

Ursu a fost aproape de un gol senzațional (67) prin care își putea aduce din nou echipa în avantaj, însă balonul a trecut de puțin pe lângă poartă. Gyenge (69) a mai fost încă o dată pus la încercare cu un șut de la distanță, iar ciucanii au avut și ei apoi minute de forcing. El Sawy și Panos au fost blocați în careu în aceeași fază (72), în timp ce căderea lui Gele (74) în careul advers n-a fost sancționată în niciun fel, nici măcar ca simulare, așa cum a părut să fie. Ar fi primit al doilea cartonaș galben și sibienii ar fi terminat jocul în inferioritate.

Cea mai mare situație de gol a ciucanilor, meritată, prin forțele lor, a venit în minutul 87. Apro a reluat bine cu capul din 5 metri, însă mingea l-a lovit în spatele capului pe coechipierul Kelemen și s-a dus razant pe lângă bară. Silveanu era spectator.

Octavian Ursu a dat lovitura în minutul 90+5

În al cincilea minut de prelungiri, ultimul din cele arătate de arbitru, o fază de contraatac purtată de Raicea l-a adus la finalizare pe Octavian Ursu, care a înscris cu un șut plasat pe lângă Gyenge și a declanșat ”nebunia” în tabăra sa.

Arbitrul a mai lăsat jocul să continue încă trei minute, iar meciul l-a închis după ce a acordat o lovitură liberă în poziție bun pentru ciucani, la o simulare a lui Stancic, însă Ivanovici a irosit-o cu lejeritate.

S-a terminat 2-1 pentru CS Comunal Șelimbăr, care obține prima victorie cu Claudiu Niculescu antrenor și își întrerupe o serie de șapte jocuri fără succes. De partea cealaltă, FK Miercurea Ciuc, în loc să-și simplifice accederea în play-off, a înregistrat al doilea eșec pe teren propriu în acest sezon.

”Singuri împotriva tuturor ne impunem la Miercurea Ciuc! Ursu i-a mușcat de două ori pe ciucani!”, a titrat clubul sibian după succesul din deplasare.

FK Miercurea Ciuc rămâne pe loc de play-off, CS Comunal Șelimbăr continuă să viseze

Rămasă cu 25 de puncte, FK Miercurea Ciuc se menține pe locul 6, ultimul care duce în play-off, dar nu mai e la egalitate cu alte patru formații, ci doar cu Gloria Buzău, care pe mai jos în clasament datorită golaverajului inferior.

CS Comunal Șelimbăr acumulează 21 de puncte, ca Dinamo și Slatina, e pe locul 10 și e îndreptățită și ea să mai spere la play-off, chiar dacă șansele sunt reduse.

În ultima etapă programată în 2022, FK Miercurea Ciuc joacă în deplasare la Poli Timișoara (locul 20), iar CS Comunal Șelimbăr evoluează acasă, la Râmnicu Vâlcea, cu CSC Dumbrăvița (locul 16). Ambele meciuri au loc sâmbătă, de la ora 11:00.

COMENTARIUL LIVE

FK MIERCUREA CIUC – CS COMUNAL ȘELIMBĂR 1-2

Lorant Kovacs 59′ – penalty / Octavian Ursu 53′, 90+5′

FK Miercurea Ciuc: Gyenge – R. Takacs (Schieb 81′), Kelemen (cpt.), Apro, Vita – Panos, L. Kovacs (P. Ivanovici 84′) – Gal-Andrezly, Jebari, El Sawy – Jelena (Stancic 77′)
Rezerve neutilizate: Karacsony – M. Kovacs, Nemanic, P. Pîrvulescu, Csuros, Vereș
Antrenor: Francisc Dican

CS Comunal Șelimbăr: Silveanu – Monea (Arhirii 71′), Dandea (cpt.), R. Crișan, Riza – Al. Luca, Cărăruș – Buzan (Raicea 61′), Mir. Manole (Oct. Ursu 46′), Ciocâlteu – Gele (Cîrstean 84′)
Rezerve neutilizate: Mitrovic – Natea, Tud. Man, Vișa, Curtean
Antrenor: Claudiu Niculescu

Stadion: Municipal (Miercurea Ciuc – Harghita). Arbitru central: Robert Avram (Piteşti). Arbitri asistenți: Gheorghiță Bălan (Piteşti) și Doru Zamfir (Slatina). Arbitru de rezervă: Dragoș Turcanu (Piatra Neamţ). Observator de arbitri: Ion Olteanu (Bucureşti). Delegat joc: Romeo Malac (Timişoara).

Min 90+8 Final de joc cu o victorie surpriză, dar meritată a celor de la CS comunal Șelimbăr în deplasare la FK Miercurea Ciuc, o victorie inclusiv împotriva arbitrului central, care a acordat un penalty la o simulare a lui El Sawy. După fluierul final, Claudiu Niculescu bate palma cu arbitrul Robert Avram, iar centralul are mai multe de spus decât antrenorul. Probabil are de cerut scuze.
Min 90+8 Ivanovici bate destul de moale lovitura liberă de la 25 de metri central, peste zid, Silveanu plonjează în dreapta și respinge în lateral, iar arbitrul fluieră finalul
Min 90+7 Arbitrul împinge meciul în prelungirile prelungirilor. Stancic simulează un fault la 25 de metri central, sub privirile lui Avram, iar Ciucul beneficiază de o lovitură liberă periculoasă
Min 90+5 1-2 Fază de contraatac, Raicea avansează pe centru, pasează în stânga pentru Octavian Ursu, plecat din poziție corectă, preia, își așează mingea pe linia de 16 metri și șutează cu dreptul plasat, peste Gyenge, direct lângă bara colțului lung. Șelimbărul marchează și cel mai probabil își asigură victoria
Min 90+1 Ivanovici avansează în dreapta, în careu, și trage slab, direct în plasa laterală, mult prea în spate. Gol turcesc
Min 90 + Meciul e prelungit cu cinci minute
Min 87 Ocazie mare pentru Miercurea Ciuc. Gal-Andrezly centrează dintr-un corner din dreapta, Apro reia cu capul din 5 metri, mingea îl lovește în cap pe Kelemen și trece de puțin pe lângă bara din dreapta. Silveanu era bătut. Apro reproșează către banca de rezerve că Kelemen nu avea ce căuta lângă el, fix în fața sa
Min 86 Schieb pătrunde în careu pe stânga, întoarce la Jebari, care trage cu dreptul din 14 metri, mingea e deviată și se duce peste poartă, în corner. Faza fixă nu aduce pericol la poartă
Min 84 Iese Lorant Kovacs și intră Petre Ivanovici, la FK Miercurea Ciuc, iar Jordan Gele îi lasă locul lui Adrian Cîrstean. Gele încheie și acest meci fără gol marcat
Marcatorii golurilor de astăzi, Octavian Ursu și Lorant Kovacs, sunt la a 3-a, respectiv la a 7-a reușită în acest sezon de Liga 2. Kovacs e la al 5-lea gol din penalty.
Min 81 Dican mută ofensiv. Fundașul Rareș Takacs este înlocuit cu atacantul Marvin Schieb
Min 77⇒ Dino Stancic intră în locul lui Richard Jelena. Slovenul revine pe teren după o accidentare pe care a suferit-o în startul jocului de la Brașov, din etapa a 10-a
Min 75 ||| Radu Crișan primește cartonașul galben pentru proteste. Mai devreme, Gele a căzut în marginea careului gazdelor din duelul cu Rareș Takacs, după o minge ridicată peste zid, din lovitură liberă, însă arbitrul a lăsat jocul să continue
Min 74 Gele îl lovește în față cu brațul pe Kelemen, însă Robert Avram dă fault invers, pentru Șelimbăr și Gele scapă de al doilea cartonaș galben și de eliminare
Min 72 El Sawy și Panos nu pot înscrie din situații favorabile, din apropierea porții, de fiecare dată fiind blocați și obținând doar corner
Min 71 ⇒ Igor Arhirii intră în locul lui George Monea
Min 69 Gyenge este pus din nou la încercare de la distanță și respinge cu greutate în lateral. A tras Cărăruș acum din poziție centrală, de la circa 30 de metri
Min 68 Dandea cade rău dintr-un duel aerian cu Jelena și are nevoie de îngrijiri medicale
Min 67 Ursu prinde un șut spectaculos din stânga, o diagonală, însă mingea trece de puțin pe lângă vinclul colțului lung. Ieri seară, Adi Chică-Roșă a înscris asemănător pentru FC Brașov în meciul cu Steaua. Șutul lui Ursu a fost și mai frumos, dar nu a nimerit poarta
Min 63 ||| Antrenorul cu portarii al Șelimbărului, George Păun, continuă să protesteze, iar Robert Avram merge la margine și îi arată cartonașul roșu. Nu al doilea galben.
Min 61 Alexandru Raicea intră în locul lui Lucian Buzan
Min 59 1-1 Lorant Kovacs execută puternic, în stânga, deloc bine plasat, însă l-a păcălit din fentă pe Silveanu, care a sărit în partea opusă. FK Miercurea Ciuc egalează dintr-un penalty dictat eronat de arbitru. Sibienii protestează încontinuu, iar unul dintre oamenii din staff de pe bancă, George Păun, antrenorul cu portarii, primește cartonașul galben. N-ar fi o surpriză ca federalul Mihai Scoichiță să fie în tribună și să se bucure alături de oficialii gazdelor. S-a întâmplat și la jocul trecut
Min 57 El Sawy pătrunde în careu pe stânga, Monea e mai rapid și dă primul în minge, o oprește, iar jucătorul celor de la Miercurea Ciuc șutează în piciorul adversarului și se aruncă în careu. Robert Avram a avut o poziție excelentă și ia o decizie halucinantă. Acordă penalty!? Încă o fază judecată pro Miercurea Ciuc
Min 54 Lorant Kovacs cere și primește mingea în colțul stânga al careului, pătrunde, trage cu latul, plasat, din 7 metri, însă Silveanu reține fără probleme
Min 53 0-1 Gyenge degajează greșit, în stânga, direct la un adversar, care pasează repede în centru, acesta trimite mai departe în stânga la Octavian Ursu, mijlocașul intrat la pauză pătrunde în careu și șutează plasat, printre picioarele lui Panos, la colțul lung și deschide scorul
Min 47 Ocazie mare pentru Șelimbăr, tot prin Ciocâlteu, exact ca în minutul 2. Acum, Ciocâlteu primește mingea în careu, de la Buzan, îi ”rupe” gleznele lui Kelemen cu preluarea sa prin care schimbă direcția atacului, șutează din cădere din 7 metri ușor lateral dreapta și lovește bara a doua. Mingea revine în joc, îl lovește pe Gyenge și ricoșează în centrul careului, de unde este degajată. Dacă nu-l lovea pe Gyenge, mingea ajungea la Gele, care avea șansa să înscrie
Min 46 S-a reluat jocul
Min 46 Iese Mircea Manole și intră Octavian Ursu
Min 45+3 Pauză. FK Miercurea Ciuc și CS Comunal Șelimbăr sunt la egalitate, scor 0-0, după o primă repriză cu ritm, plăcută
Min 45+2 Gal-Andrezly avansează pe dreapta și șutează din 18 metri, mingea țopăie spre colțul lung, iar Silveanu reține fără probleme
Min 45 + Prima repriză e prelungită cu două minute
Min 44 Pe o fază de contraatac, Monea centrează din dreapta, din alergare, Kelemen nu ajunge la minge să respingă cu capul, balonul trece printre Gyenge și Gele și iese în aut de poartă, Balonul nu a trecut foarte departe de bara a doua
Min 42 Echipa harghiteană atacă în continuare, Lorant Kovacs șutează din marginea careului, Silveanu parează în față, Jelena urmărește în 7 metri, însă Dandea e mai rapid și reușește să respingă. Gazdele au recuperat rapid, au continuat atacul, însă s-a încheiat printr-un șut al lui El Sawy în blocaj, în fața careului
Min 41 Ciucanii combină perfect în dreapta careului, Lorant Kovacs centrează pe jos în centru, iar El Sawy șutează din 10 metri în blocaj
Min 36 ||| Jordan Gele așteaptă mingea, pivotează, dar îl lovește și pe Apro cu brațul, aflat în spatele său, iar atacatul Șelimbărului primește cartonașul galben. Apro sângerează
Min 33 Jele avansează ușor în dreapta, fentează, pătrunde până în fața careului, trage cu stângul, însă fără emoții pentru Gyenge, care reține simplu
Min 31 ||| Alexandru Dandea primește cartonașul galben pentru proteste, față de nimic important, vreo decizie controversată a arbitrului
Min 28 Buzan primește mingea înapoi, preia, și-o face pentru un șut cu stângul, trage din marginea careului, însă o face direct în plasa laterală, la prima bară, prin spatele porții. Execuție ratată
Min 23 ||| Daniel Vita e depășit de Buzan, îl ține și primește și el cartonașul galben
CS Comunal Șelimbăr a pierdut ultimele trei meciuri disputate în deplasare: 0-1 la Buzău, 0-3 la Baia Mare și 0-2 la București cu Metaloglobus. În acest sezon, în jocurile de ”afară”, sibienii au câștigat două partide (2-1 la Buftea cu Progresul Spartac și 1-0 la Concordia Chiajna) și a pierdut de patru ori.
Șelimbărul este la al doilea meci cu Claudiu Niculescu antrenor. În primul, cel din runda trecută, echipa a remizat pe teren propriu, la Râmnicu Vâlcea, cu CSM Slatina, scor 0-0.
Min 17 Centrare din dreapta, Gele reia se demarcă bine în careu și reia din prima din drop, din 7 metri, însă pe lângă bara din dreapta
În ultima etapă, FK Miercurea Ciuc a trecut cu 2-1 la Clinceni de Unirea Constanța, într-un meci în care arbitrul a anulat un gol perfect valabil pentru gazde, la 1-1. Pe teren propriu, echipa harghiteană a înregistrat în acest sezon un eșec, patru victorii consecutive și un egal, 0-0 cu Dinamo, acesta fiind și ultimul joc disputat acasă.
La CS Comunal Șelimbăr titular în poartă fusese stabilit Mitrovic, însă acesta s-a accidentat la încălzire și în primul ”11” a intrat rezerva Silveanu
Min 10 ||| Alexandru Luca îl ține din spate pe Jebari în jumătatea adversă și primește cartonașul galben
Min 8 Lorant Kovacs iese afară pe propriile picioare după ce a primit îngrijiri medicale, însă se clatină ușor
Min 2 Ocazie mare pentru Șelimbăr. Centrare din dreapta careului, Ciocâlteu, nemarcat în 6 metri central, pune capul și trimite pe lângă poartă, în dreapta
Min 1 A început partida de la Miercurea Ciuc


Etapa a 15-a a Ligii 2 se încheie în această seară după disputarea meciului dintre FK Miercurea Ciuc și CS Comunal Șelimbăr. Jocul începe de la ora 20:00 și are loc pe stadionul Municipal din Miercurea Ciuc.

Ciucanii pornesc ca favoriți la victorie în acest joc, având în vedere atât evoluția de până acum în campionat, poziția din clasament, cât și faptul că joacă pe teren propriu.

Robert Avram arbitrează FK Miercurea Ciuc – CS Comunal Şelimbăr

FK Miercurea Ciuc ocupă locul 6 în clasament, ultimul care duce în play-off, cu 25 de puncte, în timp ce CS Comunal Șelimbăr se află pe poziția a 12-a, cu 18 puncte.

Partida de la Miercurea Ciuc va fi arbitrată de centralul Robert Avram (Piteşti) și de asistenții Gheorghiță Bălan (Piteşti) și Doru Zamfir (Slatina). Arbitru de rezervă este Dragoș Turcanu (Piatra Neamţ), iar observator de arbitri a fost delegat Ion Olteanu (Bucureşti). Delegatul jocului este Romeo Malac (Timişoara).

articolul original.

Cristi Munteanu a debutat cu dreptul ca antrenor principal, însă vrea să continue să joace, chiar dacă are 42 de ani: ”Mai pot fi util.” Viitorul Dăești continuă să spere la play-off

28 November 2022 at 16:45

La debutul lui Cristian Munteanu (42 ani) ca antrenor principal, Viitorul Dăești s-a impus clar, 3-0 în disputa cu Petrolul Potcoava, din etapa a 14-a a Ligii 3, Seria 6.

Numit antrenor principal interimar după demisia lui Călin Cojocaru, fostul fundaș al celor de la FC Bihor, Poli Iași, FCM Târgu Mureș, FC Brașov sau ”U” Cluj a schimbat așezarea tactică a echipei vâlcene, utilizând două vârfuri, în sistemul 4-4-2. Mutarea a dat roade inclusiv cu Cristi Munteanu pe teren, Viitorul Dăești reușind cel mai categoric succes din acest sezon.

”A fost o victorie importantă, mă bucur că băieții s-au pregătit foarte bine în această săptămână, am văzut o schimbare de atitudine. Nu mai contează ce a fost, contează să fim pe viitor uniți, cum am fost la acest meci, sunt mândru de toți băieții. Am jucat cu doi atacanți în fața porții, să punem presiune la centrări și ne-a reușit. Jucătorii au respectat ce le-am cerut, asta s-a văzut pe teren și pe tabelă. Mai avem un meci în acest an, la Vedița, pe care trebuie să îl câștigăm”, a spus noul ”principal” al echipei care își dispută meciurile de pe teren propriu la Fedeleșoiu, lângă Râmnicu Vâlcea.

  • Samson Nwabueze (35), Daniel Nicula (56) și Njidja Wilfred (62) au înscris pentru Viitorul Dăești în victoria cu 3-0 cu Petrolul Potcoava.

Viitorul Dăești în victoria cu Petrolul Potcoava: Lungu – Ghiță (Bîrzan 69′), Pîrvulescu, Cr. Munteanu, Nwabueze – Oct. Vasile, L. Iordache (Fl. Pîrvu 60′), Wilfred (Anghelina 74′), Rob. Grecu (Prunaru 69′) – Dr. Popa (Popolan 60′), Nicula.

Cristi Munteanu: ”Pe moment mă axez să fiu jucător, cred că mai pot fi util, apoi mă voi concentra să devin antrenor”

Deși la începutul sezonului obiectivul era promovarea, echipa are de tras în aceste ultime etape ale sezonului regular și pentru a prinde play-off-ul.

”Obiectivul este play-off-ul, nici nu discutăm altceva. A fost această conjunctură, să fiu eu numit principal, dar eu încerc să ajut și din teren și ca antrenor, dacă e nevoie. Nu îmi e teamă de muncă și de sacrificii, dar pe moment mă axez să fiu jucător, cred că mai pot fi util, apoi mă voi concentra să devin antrenor”, a mai declarat Cristi Munteanu.

Fundașul central îndeplinește la Viitorul Dăești un dublu rol, de antrenor și de jucător, iar ca ”secund” a fost numit Alin Bunescu.

Noul principal de la Dăești are licență UEFA C, dar intenționează să se perfecționeze, pentru a putea sta pe banca unei echipe de seniori.

Viitorul Dăești la două puncte în spatele ultimului loc care duce în play-off

În acest moment, după 14 etape, Viitorul Dăești ocupă locul 5 în Seria a 6-a a Ligii 3, cu 22 puncte, fiind la două puncte sub ultima echipă aflată pe locurile de play-off, Cetatea Turnu Măgurele.

Pe primele două locuri sunt CSM Alexandria (31 puncte) și Flacăra Horezu (27 puncte).

Până la finalul sezonului regular, Viitorul Dăești mai are de disputat meciuri cu Vedița Colonești (deplasare, 2 decembrie), Cetatea Turnu Măgurele (acasă), Flacăra Horezu (deplasare) și Minerul Costești (acasă). Doar primul mai are loc în acest an, celelalte trei urmând să se dispute în primăvara anului viitor.

Foto: Viitorul Dăești

articolul original.

Au început să vină golurile mult așteptate de FC Brașov din partea lui Chică-Roșă. Atacantul, decisiv și cu Steaua: ”Mi-am încercat şansa.” Ce spune despre șansele la accederea în play-off

28 November 2022 at 14:39

Adi Chică-Roșă i-a adus victoria echipei FC Brașov în meciul disputat în Ghencea, duminică seară, cu Steaua, în etapa a 15-a a Ligii 2. Cu 1-0 s-a impus trupa lui Dan Alexa chiar pe terenul liderului clasamentului, iar speranțele de a prinde un loc în play-off s-au mărit considerabil.

Atacantul originar din Botoșani achiziționat în vară în speranța de a fi principalul marcator al echipei, așa cum a fost la Buzău în ediția trecută de campionat, s-a acomodat greu la noua sa formație, după 15 runde reușind doar trei goluri.

Se poate spune și că mult așteptatele goluri ale lui Chică-Roșă i-au adus Brașovului șapte puncte din cele 23 de care le are acumulate în acest moment.

Adi Chică-Roșă, gol decisiv în meciul cu Steaua

Reușita lui Adi Chică-Roșă în Ghencea a venit în minutul 67 al partidei cu Steaua. Pe o fază de contraatac, atacantul a primit mingea în flancul stâng, a avansat, l-a fentat pe Beța în centru și a șutat cu dreptul de la circa 23 de metri. Șutul în diagonală, unul bombă, s-a dus direct lângă bara colțului lung, făcând inutil plonjonul lui Horia Iancu și declansând bucuria în tabăra brașoveană, cumva contrar cursului jocului de până atunci.

”Am fost hotărât să dau la poartă. Am marcat şi meciul trecut dintr-o execuţie asemănătoare. Mi-am încercat şansa. Nu e un gol special, mi-am ajutat echipa, am înscris golul de trei puncte.
O să îmi mai încerc şansa, vreau să îmi ajut echipa cât o să pot, în meciurile care au mai rămas și sper să marchez în folosul echipei”, a spus Adi Chică-Roşă la finalul meciului, la microfonul PrimaSport.

FC Brașov și-a mărit șansele la play-off, însă are un program infernal. ”Suntem la mâna noastră”

Cu victoria contra Stelei, FC Brașov a acumulat 23 de puncte și a urcat pe locul 8 în clasament, momentan la două puncte sub ultima poziție care duce în play-off, însă posibil ca diferența să crească la trei puncte până la finalul etapei.

Având în vedere că mai sunt doar patru etape până la finalul sezonului regular, o diferență de trei puncte poate fi ușor de recuperat, mai ales că unele dintre echipele de pe primele locuri vor urma să se întâlnească între ele.

”Noi ne jucăm șansa până la final. Au mai rămas patru meciuri de jucat, anul ăsta mai evoluăm acasă cu Dinamo și o să vedem ce se va întâmpla.

Suntem la mâna noastră, la rezultatele noastre. Depinde de ce o să facem noi, depindem doar de noi în rezultatele pe care le vom avea cu echipa. Cu o victorie cu Dinamo ne facem și noi sărbătorile liniștite și chiar o să ne bucurăm. O să muncim, să luăm și meciul de acasă în serios, cum l-am luat și pe cel de astăzi și sperăm să câștigăm”, e de părere Chică-Roșă, care în cariera lui a mai jucat în Liga 2 pentru SCM Gloria Buzău și FC Buzău, adică actuala Gloria Buzău, echipă care și-a schimbat numele în trei sezoane consecutive.

În ultima rundă de Liga 2 programată în 2022, FC Brașov o va întâlni pe teren propriu pe Dinamo (locul 10)(sâmbătă, ora 13:15), iar ulterior, în cele trei etape rămase până la finalul sezonului regular, stabilite începând cu finalul lunii februarie a anului viitor, va mai juca cu Gloria Buzău (locul 7 / deplasare), Unirea Constanța (locul 19 / acasă) și Unirea Slobozia (locul 2 / deplasare).

Absența lui Alexa de pe bancă, resimțită de jucători pe teren

În Ghencea, FC Brașov l-a avut suspendat pe antrenorul Dan Alexa. Acesta a privit meciul de la lojă, în timp ce de la marginea terenului a dat indicații antrenorul secund Ștefan Grigorie.

Atacantul botoșănenan a vorbit și despre această absență a lui Alexa de pe bancă. ”Ne-a felicitat (n.r. – la finalul jocului, pentru victorie). A fost greu pentru că nu a fost pe bancă, dar ne-am mobilizat cu toții. Avem un grup frumos și chiar i-am simțit lipsa”, a mai spus Chică-Roșă.

Adi Chică-Roșă a înscris pentru FC Brașov în acest sezon de Liga 2 în trei meciuri, golurile sale aducând victoria, cu Viitorul Pandurii (3-2, deplasare) și Steaua (1-0, deplasare) sau egalul, cu Poli Iași (2-2, acasă). A fost utilizat în 13 meciuri, de nouă ori ca titular și de cinci ori a fost înlocuit.

În sezonul trecut, Chică-Roșă a marcat de 15 ori pentru FC Buzău, în cele 23 de jocuri în care a fost utilizat, în toate intrând ca titular.

Golgheterul echipei FC Brașov în acest sezon este bulgarul Milcho Angelov, atacant care în 15 jocuri a înscris 4 goluri!

Golul marcat de Adi Chică-Roșă în meciul Steaua – FC Brașov 0-1:

Declarațiile lui Ștefan Grigorie și Adi Chică-Roșă după Steaua – FC Brașov 0-1:

Foto: George Filip (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)
Video: Prima Sport și FC Brașov

articolul original.

Dinamo are probleme tot mai mari cu accidentările. În pericol să termine anul fără alți doi jucători

28 November 2022 at 12:26

Dinamo a pierdut teren în urma rundei a 15-a, în care a cedat, 0-1 cu Poli Iași, dar în spatele eșecului au stat, poate, și câteva absențe, două relativ importante.

Ovidiu Burcă nu a putut miza pe doi dintre oamenii în care și-a pus baza în acest sezon, portarul Filip Dujmovic și mijlocașul Dani Iglesias. E adevărat, însă, că bosniacul a ieșit din primul 11 după accidentarea lui Antonio Bordușanu, pentru că în locul lui a fost preferat Denis Oncescu, pentru a fi respectată regula ”under”.

Dinamo poate termina anul fără alți doi jucători, Filip Dujmovic și Dani Iglesias. Accidentările lor, mai grave decât se credea

Cei doi nu erau luați în calcul ca posibile absențe cu câteva zile înaintea duelului cu moldovenii, iar în cazul lui Dani Iglesias apăruseră informații că va putea juca împotriva Politehnicii Iași, după accidentarea suferită în partida amicală cu Gloria Buzău.

În acest moment, nu e sigur dacă Iglesias va putea evolua nici în confruntarea din ultima etapă a Ligii 2 din 2022, cu FC Brașov, conform Radio Dinamo 1948, dar nici utilizarea lui Filip Dujmovic nu e una sigură, el fiind cu probleme încă după partida cu CSC Dumbrăvița, din urmă cu două săptămâni, după ultima etapă premergătoare pauzei competiționale.

Portarul se confruntă cu o problemă la nivelul umerilor, iar includerea sa în lot pentru partida cu FC Brașov e, de asemenea, cu semnul întrebării. Cu toate acestea, în ultimele meciuri Dujmovic nu a mai fost utilizat. În locul lui a fost preferat Denis Oncescu, jucător care se încadrează în regula ”under” impusă la Liga 2, după ce Antonio Bordușanu s-a accidentat grav.

Burcă miza pe Bordușanu pentru respectarea regulii, dar a fost nevoit să schimbe strategia în urma accidentării pe care acesta din urmă a suferit-o luna trecută și antrenorul a făcut rocada la nivelul portarilor.

Dinamo l-a pierdut luna trecută și pe Antonio Bordușanu. Dani Iglesias și Filip Dujmovic, în pericol să rateze ultimele meciuri

Dani Iglesias (27 de ani), cu 13 meciuri în Liga 2 în acest sezon, după 15 runde, a intrat la pauza amicalului de la Buzău, cu Gloria, dar a fost înlocuit pe parcursul părții a doua, după un duel cu un adversar. La început, părea că este vorba doar de întindere și va face parte din lotul care va fi deplasat de Ovidiu Burcă la Iași.

Însă, problema sa medicală e una mai serioasă, iar din acest motiv nici nu a fost în lot pentru confruntarea din Moldova.

Filip Dujmovic (23 de ani) a venit după startul sezonului de Liga 2 la Dinamo și a prins opt meciuri până acum, în intervalul etapelor 4-11.

Dacă ei nu se vor recupera până la partida cu formația lui Dan Alexa, vor fi alte pierderi pentru Dinamo în această parte a doua a Ligii 2 din 2022, după ce Antonio Bordușanu a suferit, după cum spuneam, o accidentare foarte gravă și va sta departe de teren pentru multe luni, aproximativ jumătate de an.

Tânărul lui Dinamo s-a ales, în urmă cu o lună, cu ruptură de ligamente încrucișate și menisc.

Dinamo, 21 de puncte în 15 meciuri de Liga 2

Dinamo este pe locul 9 în Liga 2, cu 21 de puncte, la patru puncte de locul 6, FK Miercurea Ciuc, care nu a evoluat încă în etapa a 15-a. Runda următoare, a 16-a, Dinamo va întâlni FC  Brașov, în deplasare.

Pe lângă duelul din Liga 2 din 2022, cu formația lui Dan Alexa, Dinamo va evolua și în Cupa României, în etapa a 3-a a fazei grupelor, cu Unirea Slobozia, pe teren advers.

La anul, ”câinii” vor mai juca în sezonul regular al diviziei a doua cu Unirea Constanța (acasă), CS Comunal Șelimbăr (deplasare), Poli Timișoara (acasă).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

articolul original.

INTERVIU | Cătălin Hlistei a îngenuncheat Dinamo în Copou cu un gol din semifoarfecă: ”Unul dintre cele mai frumoase din cariera mea.” Execuția, deloc întâmplătoare: ”Nu mă pot abține”

28 November 2022 at 10:14

Politehnica Iași a câștigat derby-ul cu Dinamo, scor 1-0 (0-0), disputat sâmbătă în Copou, în cadrul etapei a 15-a a Ligii 2.

A fost un meci echilibrat, de luptă, fără prea multe faze de poartă, iar diferența a fost făcută de o execuție superbă a extremei Cătălin Hlistei, jucător achiziționat după începutul campionatul, în urma despărțirii premature a acestuia de ”U” Cluj.

Un gol din semifoarfecă al lui Hlistei i-a adus victoria Iașiului în meciul cu Dinamo

În minutul 49, Cătălin Hlistei a marcat din semifoarfecă, din centrarea lui Harrison și a adus victoria Politehnicii. Un succes care urcă Iașiul pe podium, la o lungime de locul secund ocupat de Unirea Slobozia.

Într-un interviu acordat pentru Liga2.ro, Cătălin Hlistei a vorbit despre reușita sa, dar și despre importanța succesului obținut în fața echipei Dinamo.

Poate cel mai frumos gol din carieră

Cătălin, gol de trei puncte cu Dinamo. Și ce gol!
Am obținut trei puncte importante și mă bucur mult că am reușit să câștigăm. Aveam mare nevoie de victorie, pentru că orice alt rezultat ne-ar fi îndepărtat puțin de echipele din față. În același timp ne bucurăm că ne-am distanțat de Dinamo. Dacă pierdeam acasă se apropiau la un punct de noi. Am trecut cu bine de acest meci important, mai avem o partidă în acest an, sper să obținem alte trei puncte și să încheiem anul pe podium. Poate chiar să urcăm pe locul 2.

A fost cel mai frumos gol din cariera ta?
Da, unul dintre cele mai frumoase, poate chiar cel mai frumos. Și unul dintre cele mai importante, pentru că ne-a adus trei puncte.

Exersezi la antrenamente astfel de execuții sau ți-a venit pe moment să tragi așa?
Nu a fost o întâmplare, exersez și la antrenamente. De fiecare dată când facem finalizare nu mă pot abține să nu fac câte una din asta. Mai rămân de obicei și după antrenament și mai încerc, am colegi care îmi centrează și mai dau din semifoarfecă sau foarfecă. Chiar Alin Roman și Martac mi-au mai centrat. Și la antrenamente mi-a ieșit, am înscris, mă bucur mult că am marcat cu un astfel de procedeu și într-un meci oficial. Am mai marcat asemănător și la Rapid, dar într-un meci amical cu Chindia.

Multă lume a comparat reușita ta cu cea a brazilianului Richarlison, din meciul cu Serbia. Iar antrenorul Leo Grozavu a spus după meci că golul tău a fost mai frumos.
Da, a fost asemănător, Richarlison a marcat un gol foarte frumos contra Serbiei, dar și foarte important pentru Brazilia. Sper ca la finalul turneului să ia Cupa Mondială. E favorita mea Brazilia, îmi plac mult Neymar, Antony, dar în special Neymar. Îi mulțumesc domnului Leo Grozavu pentru încredere. Mi-a dat încredere și mă bucur mult că i-am răsplătit-o.

”Ne așteptam să fie greu cu Dinamo. Este o echipă bună, agresivă”

Te așteptai să fie atât de greu contra lui Dinamo?
Sigur, ne așteptam la un meci greu, pentru că Dinamo are o echipă bună, agresivă, care face un presing bun și știam că au șansa de a se apropia de noi. În final, prin victoria noastră cred că le-am scăzut șansele la play-off.

V-au acuzat după meci că ați tras prea mult de timp.
Am citit și eu ceva. Au fost și câteva trageri de timp, fac parte din fotbal. Dar a fost un meci cu o încărcătură mare, am alergat mult, ne-am dăruit și pe fondul acesta a venit și o stare de oboseală pe final. Chiar am alergat foarte mult și nu au fost neapărat trageri de timp. La faza cu portarul chiar s-a accidentat și a ajuns cu comoție la spital. Nu a fost vorba de tragere de timp. Pe fondul unui joc cu agresivitate e normal să apară o stare de oboseală. Sper că portarul nostru este bine și îl așteptăm cât mai rapid alături de noi. Dar mă bucur că am luat cele trei puncte, asta e cel mai important.

”Este victoria întregului grup, nu este doar meritul meu”

Ce ți-au spus colegii în vestiar după meci?
Ne-am bucurat cu toții, vă dați seama. A fost victoria întregii echipe, chiar dacă eu am fost un pic în față cu acest gol. Este meritul întregii echipe, nu doar al meu. Cu toții facem parte din acest grup, este munca tuturor. Eu mă bucur că am înscris din nou și am reușit să-mi ajut echipa.

Atmosfera în tribune cum a fost?
Sincer, a fost o atmosferă de Liga 1. Le mulțumim suporterilor că au venit în număr mare la stadion și ne-au susținut până în minutul 90. Sper ca la meciurile de anul viitor să vină la fel de mulți și să ne ajute să promovăm în SuperLigă.

Maximum de puncte în ultimele patru etape

Vă asigură prezența în play-off acest succes?
Deocamdată nu, mai avem un meci în acest an, patru până la finalul sezonului regulat. Eu sper să obținem maximum de puncte.

Trei din cei patru adversari pe care urmează să-i întâlniți, Spartac, Constanța și Poli Timișoara sunt pe ultimele trei locuri. Porniți clar cu prima șansă.
Cum a spus și antrenorul nostru, meciurile care par ușoare sunt cele mai grele. Da, dacă ne uităm în clasament, așa pare, dar nu va fi deloc ușor. Dacă te uiți la Cupa Mondială și vezi ce se întâmplă… În fotbal se poate întâmpla orice, dar sper să nu fie cazul nostru și să obținem maximum de puncte în cele patru meciuri.

Care este ținta ta pentru acest final de an?
Eu îmi doream să încheiem anul pe locul 1, dar nu mai putem. În schimb, avem șanse la locul 2. Oricum, important este să ne vedem de jocul nostru, să ne obținem noi punctele și să ne uităm mai puțin la ce fac alte echipe. Doar de noi depinde. Dacă ne câștigăm punctele, avem șanse să încheiem sezonul regulat în față.

Cătălin Hlistei și Gabriel Vașvari, golgheterii Politehnicii Iași, cu câte 4 goluri

Cu golul marcat în meciul cu Dinamo, Cătălin Hlistei a ajuns la cota 4 în acest sezon și l-a egalat în clasamentul golgheterilor pe Gabriel Vașvari.

Interesant este faptul că ambii jucători au reușit câte o dublă în ultima perioadă, Vașvari la Brașov, în etapa trecută, iar Hlistei în deplasarea de la Dumbrăvița, în urmă cu două runde.

Trebuie spus că Hlistei a marcat toate golurile din acțiune, în timp ce Vașvari a marcat trei din cele patru goluri din penalty.

  • În afară de cele opt goluri date de Vașvari și Hlistei, pentru Poli Iași au mai înscris în acest sezon de Liga 2 jucătorii: Mykhailo Plokhotnyuk, Shayon Harrison, Florin Plămadă, toți cu câte două reușite, Enrichi Finica, Alin Roman și Pawel Tomczyk, toți trei cu câte un gol. Iașiul a beneficiat și de un autogol, al lui Dinko Trebotic, în victoria cu 1-0 cu Gloria Buzău.

Golul marcat de Cătălin Hlistei în meciul Poli Iași – Dinamo 1-0:

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto
Video: DigiSport

articolul original.

Vasile Miriuță a promis că Minaur Baia Mare nu va retrograda: ”Dacă nu rămâne în Liga 2, nu mă mai vedeți aici”. Se implică în achizițiile din iarnă: ”Pot să arăt mesaje de la impresari, ce jucători îmi sunt propuși”

28 November 2022 at 09:32

Minaur Baia Mare pare echipa din Liga 2 cea mai îngrijorată de situația din campionat, dintre formațiile din zona retrogradării, pentru că în ultimul timp apar informații cu privire la achizițiile care urmează a fi făcute în pauza de iarnă.

După ce s-a aflat că portarul Raul Avram s-a înțeles cu maramureșenii, Vasile Miriuță, directorul tehnic al echipei, a vorbit deschis despre mutările care vor avea loc după finalul ultimului meci din 2022.

Vasile Miriuță și-a luat angajamentul că va salva Minaur Baia Mare de la retrogradare

Conducătorul Minaurului Baia Mare a oferit detaliile în cadrul unei conferințe de presă, într-un moment nu tocmai liniștit în Maramureș, iar asta nu doar din cauza rezultatelor sportive din ultima perioadă. Miriuță și-a luat răspunderea că se va implica în achizițiile care se vor face, recunoscând că până acum a preferat să nu o facă.

Cu acordul staffului tehnic și conducerii, Vasile Miriuță a început deja treaba, fiind în discuții cu anumiți impresari, pentru veniri care să crească valoarea lotului echipei Minaur Baia Mare.

Vasile Miriuță, detalii despre negocierile cu jucătorii, cât costă aducerea unui fotbalist important la Minaur Baia Mare și bugetul clubului

Miriuță a dezvăluit și care este bugetul clubului pentru acest sezon, de aproximativ un milion de euro, dar și cât ar costa aducerea unui jucător de valoare pentru Minaur Baia Mare, salariu de 4.000-5.000 de euro pe lună.

Jucătorii de valoare nu au venit în vară, pentru că nu am știut dacă vom promova în urma jocului cu Hunedoara. Apoi, am luat pe cine am putut, cine a fost liber. Am văzut că s-a spus că eu fac echipa, că fac transferuri. Asta poate spune și Ciprian Danciu, că Miriuță nu s-a băgat niciodată la echipă, nu am făcut primul 11 și toți jucătorii s-au adus cu acordul antrenorului și clubului (…).

În perioada asta, mă voi implica la transferuri pentru că sunt cu inima aici, sunt cu sufletul, emoțional (…). Eu, directorul tehnic, și cei din staff vom face tot ce putem să aducem jucători de valoare, pentru că acesta e profesionalismul.

Vom face tot ce putem pentru ca echipa să rămână în Liga 2. Și va rămâne! Mai bine să mă înjure lumea acum, din iarnă până în vară, iar din vară să mă aplaude că am rămas în Liga 2.

Pot să arăt mesaje de la impresari, cu jucătorii care îmi sunt propuși. Am discutat personal, cu acordul antrenorului și conducerii, dar un jucător important costă 4.000-5.000 de euro! Acestea sunt sumele ca să aduci un jucător de valoare la Baia Mare! De unde să fac rost de sumele astea?

Am acceptul șefilor mei, domnului primar, pentru transferurile din iarnă. Am acceptul domnului viceprimar. Echipa e bună, dar e nevoie de ceva mai mult să rămânem în Liga 2. Vom face tot ce putem să rămânem în Liga 2. Dacă echipa asta nu rămâne în Liga 2, pe Vasile Miriuță nu-l veți mai vedea aici. Asta o garantez! Voi face tot ce pot!

Până acum nu m-am implicat, dar acum voi aduce jucători. Nu mă bag la primul 11, avem antrenor, dar vom aduce jucători de valoare, pe care nu i-am putut aduce în vară.

Bugetul pentru sezonul acesta e un milion și un pic. Nu avem un milion și jumătate, sunt minciuni! Bugetul, cred, e pe la un 1.1 milioane de euro”, a spus, printre altele, Vasile Miriuță la conferința de presă.

Minaur Baia Mare ar mai fi ajuns la acorduri cu doi jucători

Se pare că Minaur Baia Mare s-a mișcat mult în această perioadă, deși mai are două meciuri în 2022, unul în Liga 2, unul în Cupa României, iar cu trei jucători s-a bătut palma. Pe lângă portarul Raul Avram, s-ar mai fi ajuns la acorduri cu alți doi fotbaliști.

Rămâne de văzut care vor mai fi venirile la nivelul lotului, dar și cine va pleca. Tot Vasile Miriuță a declarat la conferința de presă că, mai mult ca sigur, de la echipă vor pleca anumite nume, care nu au dat randament în prima parte a stagiunii de Liga 2.

Conferința de presă susținută de Vasile Miriuță

Foto și video: Minaur Baia Mare

articolul original.

VIDEO | Ghinionistul anului în fotbalul românesc. A fost dus cu ambulanța la spital pentru a doua etapă la rând

28 November 2022 at 06:36

Franck Tchassem, atacantul camerunez al echipei Știința Miroslava, a fost dus la spital cu ambulanța, pentru a doua etapă la rând. Vârful de 23 de ani a fost lovit cu cotul în figură de un adversar, în partida cu FK Miercurea Ciuc 2, de la Miroslava, iar medicii au fost nevoiți să intervină.

După ce s-a lovit cu capul de o bordură în runda a 13-a, în confruntarea cu CSM Bacău, în weekendul care tocmai a trecut Tchassem a fost dus la spital după ce a acuzat o lovitură cu cotul a unui ciucan.

Franck Tchassem, de la Știința Miroslava, dus la spital pentru a doua etapă la rând

În primă fază, jocul a fost lăsat să continue, nepărând ca situația să fie una periculoasă pentru african. De altfel, el a căzut chiar în careul adversarilor, în urma unei incursiuni din partea dreapta, în minutul 32, dar arbitrul central a considerat că nu se putea da penalty și, mai mult, nu a dat nici simulare. Nu a constatat vreun contact între fotbaliști și a lăsat jocul să curgă.

Franck Tchassem, dus la spital cu ambulanța

De altfel, și suporterii din tribune au strigat că nu a fost vreun contact, dar după câteva secunde, când s-a constatat că Franck Tchassem a rămas întins pe teren, arbitrul a cerut intervenția staffului medical al Științei Miroslava. Camerunezul era pe spate, avea respirația accelerată, astfel că în cele din urmă a intervenit și ambulanța.

Franck Tchassem a fost urcat în mașină pe picioare, dar vizibil amețit de lovitura încasată, așa cum s-a întâmplat și în runda trecută, cu CSM Bacău.

Știința Miroslava a câștigat cu 1-0 partida cu FK Miercurea Ciuc 2 și e pe locul 5 în Seria 1 a Ligii 3

Partida s-a reluat apoi, iar Știința Miroslava s-a impus cu scorul de 1-0, în urma golului marcat de Abraham Ayemantey în minutul 62. În urma victoriei, formația din Miroslava a ajuns la 22 de puncte în Seria 1 a Ligii 3 și se află pe locul 5.

FK Miercurea Ciuc 2 e ultima în Seria 1, locul 10, cu numai 6 puncte după 14 meciuri.

Momentul incidentului cu Franck Tchassem

Foto: Știința Miroslava
Video: Știința Miroslava

articolul original.
❌