ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 28 November 2022Liga 2

FK Miercurea Ciuc și arbitrul Robert Avram – Octavian Ursu 1-2. CS Comunal Şelimbăr dă lovitura pe tărâm harghitean și câștigă din nou după șapte meciuri

28 November 2022 at 20:02
image

Octavian Ursu, introdus pe teren începând din repriza secundă, a fost omul meciului la Miercurea Ciuc, marcând de două ori pentru CS Comunal Șelimbăr, golul decisiv dându-l în al cincilea minut de prelungiri.

Cu 2-1 s-a impus trupa sibiană în fața unui adversar care etapă de etapă este ajutată pe față de arbitri, de parcă cineva superior în fotbalul românesc dorește FK Miercurea Ciuc neapărat în play-off și poate chiar și în Liga 1.

Pentru al doilea joc consecutiv, ciucanii au beneficiat de o gravă eroare de arbitraj făcută împotriva adversarilor, însă de această dată n-au mai putut să câștige, reușita din minutul 90+5 a lui Ursu stricând calculele.

Prima fază de atac a meciului, singura mare ocazie a primei reprize. A lui Ciocâlteu

Fără victorie de șapte meciuri și aflată la a doua partidă cu antrenorul Claudiu Niculescu pe bancă, CS Comunal Șelimbăr a mers încrezătoare la Miercurea Ciuc, unde, totuși, nu se câștigă prea ușor. Ar fi putut înscrie chiar la prima fază de atac, în minutul 2, însă reluarea cu capul a lui Ciocâlteu din 6 metri, a fost pe lângă poartă, deși era nemarcat.

A fost, de altfel, singura mare ocazie din prima repriză, fiindcă până la pauză meciul a fost destul de echilibrat. Ciucanii au jucat sub așteptări, în timp ce trupa lui Niculescu, chiar dacă a mai avut câteva finalizări, nu a fost deloc precisă.

Harghitenii au creat ceva panică în defensiva sibienilor abia aproape de pauză, în minutul 41 și 42, însă șuturile lui El Sawy (în două rânduri) și Lorant Kovacs au fost în blocaj sau apărat de Silveanu. În prelungiri (45+2), Gal-Adrezly a avut și el un șut pe poartă, dar goalkeeperul a reținut fără probleme.

Partea secundă a început identic, cu o mare ocazie a lui Ciocâlteu. Octavian Ursu l-a ”scos” cu golul său

Partea secundă a început cu o înlocuire la Șelimbăr: Octavian Ursu în locul lui Mircea Manole. Dar și aproape identic cu prima. Ciocâlteu (47) a fost servit în careu de Buzan, ”l-a trimis la țigări” pe Kelemen și a șutat din cădere din 7 metri. Gyenge a fost, ca în minutul 2, la fel de spectator, însă a avut noroc că mingea a lovit bara, ca apoi să se lovească de el și să ricoșeze spre un coechipier, în loc să meargă la Gele, care probabil ar fi înscris pentru prima dată în acest sezon pentru Șelimbăr.

A fost 0-2 la mari ocazii și cumva s-a făcut dreptate pentru Șelimbăr. Nou-intratul Octavian Ursu (53) a primit mingea după o degajare direct la adversar a portarului Gyenge și l-a executat din stânga careului cu un șut la colțul lung, printre picioarele lui Panos.

Simulare transformată în penalty de arbitrul Robert Avram. Lorant Kovacs n-a ezitat să transforme

Ciucanii au reacționat rapid prin Lorant Kovacs (54), căpitanul lor, care a tras din colțul careului, dar Silveanu a prins mingea.

Însă de partea celor din Miercurea Ciuc a trecut și arbitrul Robert Avram, un ”central” care aproape că nu are meci în care să nu gafeze. De această dată, arbitrul din Pitești, bine poziționat în careu, a văzut o simulare a lui El Sawy în careul sibienilor, în duelul cu Monea, drept fault și a acordat penalty pentru gazde. Spupfacție, proteste, însă decizia arbitrului Avram a rămas în picioare și lui Lorant Kovacs i s-a servit încă un penalty în acest sezon, al cincilea, pe care nu l-a irosit, astfel că mijlocașul a ajuns la șapte reușite în total.

Mai detaliat, la faza așa-zisului penalty, El Sawy a pătruns în careu pe stânga, Monea a fost mai rapid ca el și a dat în minge, iar atacantul Ciucului a șutat în piciorul fundașului advers și apoi s-a aruncat în careu. Robert Avram, la 2-3 metri de fază, neobstrucționat de nimeni, a arătat punctul cu var.

  • Chiar etapa trecută, FK Miercurea Ciuc a beneficiat în meciul cu Unirea Constanța de o altă favoare din partea arbitrului central. George Roman a anulat un gol perfect valabil pentru Unirea, la scorul de 1-1, ulterior pe final, harghitenii reușind să înscrie golul victorie. La acel joc a fost în tribună inclusiv federalul Mihai Stoichiță, care, potrivit martorilor, mai avea puțin și pica de pe geamul de la oficială la golul victoriei harghitenilor, din cauza modului în care s-a bucurat.

Ocazii mari pentru Ursu și Apro

Ursu a fost aproape de un gol senzațional (67) prin care își putea aduce din nou echipa în avantaj, însă balonul a trecut de puțin pe lângă poartă. Gyenge (69) a mai fost încă o dată pus la încercare cu un șut de la distanță, iar ciucanii au avut și ei apoi minute de forcing. El Sawy și Panos au fost blocați în careu în aceeași fază (72), în timp ce căderea lui Gele (74) în careul advers n-a fost sancționată în niciun fel, nici măcar ca simulare, așa cum a părut să fie. Ar fi primit al doilea cartonaș galben și sibienii ar fi terminat jocul în inferioritate.

Cea mai mare situație de gol a ciucanilor, meritată, prin forțele lor, a venit în minutul 87. Apro a reluat bine cu capul din 5 metri, însă mingea l-a lovit în spatele capului pe coechipierul Kelemen și s-a dus razant pe lângă bară. Silveanu era spectator.

Octavian Ursu a dat lovitura în minutul 90+5

În al cincilea minut de prelungiri, ultimul din cele arătate de arbitru, o fază de contraatac purtată de Raicea l-a adus la finalizare pe Octavian Ursu, care a înscris cu un șut plasat pe lângă Gyenge și a declanșat ”nebunia” în tabăra sa.

Arbitrul a mai lăsat jocul să continue încă trei minute, iar meciul l-a închis după ce a acordat o lovitură liberă în poziție bun pentru ciucani, la o simulare a lui Stancic, însă Ivanovici a irosit-o cu lejeritate.

S-a terminat 2-1 pentru CS Comunal Șelimbăr, care obține prima victorie cu Claudiu Niculescu antrenor și își întrerupe o serie de șapte jocuri fără succes. De partea cealaltă, FK Miercurea Ciuc, în loc să-și simplifice accederea în play-off, a înregistrat al doilea eșec pe teren propriu în acest sezon.

”Singuri împotriva tuturor ne impunem la Miercurea Ciuc! Ursu i-a mușcat de două ori pe ciucani!”, a titrat clubul sibian după succesul din deplasare.

FK Miercurea Ciuc rămâne pe loc de play-off, CS Comunal Șelimbăr continuă să viseze

Rămasă cu 25 de puncte, FK Miercurea Ciuc se menține pe locul 6, ultimul care duce în play-off, dar nu mai e la egalitate cu alte patru formații, ci doar cu Gloria Buzău, care pe mai jos în clasament datorită golaverajului inferior.

CS Comunal Șelimbăr acumulează 21 de puncte, ca Dinamo și Slatina, e pe locul 10 și e îndreptățită și ea să mai spere la play-off, chiar dacă șansele sunt reduse.

În ultima etapă programată în 2022, FK Miercurea Ciuc joacă în deplasare la Poli Timișoara (locul 20), iar CS Comunal Șelimbăr evoluează acasă, la Râmnicu Vâlcea, cu CSC Dumbrăvița (locul 16). Ambele meciuri au loc sâmbătă, de la ora 11:00.

COMENTARIUL LIVE

FK MIERCUREA CIUC – CS COMUNAL ȘELIMBĂR 1-2

Lorant Kovacs 59′ – penalty / Octavian Ursu 53′, 90+5′

FK Miercurea Ciuc: Gyenge – R. Takacs (Schieb 81′), Kelemen (cpt.), Apro, Vita – Panos, L. Kovacs (P. Ivanovici 84′) – Gal-Andrezly, Jebari, El Sawy – Jelena (Stancic 77′)
Rezerve neutilizate: Karacsony – M. Kovacs, Nemanic, P. Pîrvulescu, Csuros, Vereș
Antrenor: Francisc Dican

CS Comunal Șelimbăr: Silveanu – Monea (Arhirii 71′), Dandea (cpt.), R. Crișan, Riza – Al. Luca, Cărăruș – Buzan (Raicea 61′), Mir. Manole (Oct. Ursu 46′), Ciocâlteu – Gele (Cîrstean 84′)
Rezerve neutilizate: Mitrovic – Natea, Tud. Man, Vișa, Curtean
Antrenor: Claudiu Niculescu

Stadion: Municipal (Miercurea Ciuc – Harghita). Arbitru central: Robert Avram (Piteşti). Arbitri asistenți: Gheorghiță Bălan (Piteşti) și Doru Zamfir (Slatina). Arbitru de rezervă: Dragoș Turcanu (Piatra Neamţ). Observator de arbitri: Ion Olteanu (Bucureşti). Delegat joc: Romeo Malac (Timişoara).

Min 90+8 Final de joc cu o victorie surpriză, dar meritată a celor de la CS comunal Șelimbăr în deplasare la FK Miercurea Ciuc, o victorie inclusiv împotriva arbitrului central, care a acordat un penalty la o simulare a lui El Sawy. După fluierul final, Claudiu Niculescu bate palma cu arbitrul Robert Avram, iar centralul are mai multe de spus decât antrenorul. Probabil are de cerut scuze.
Min 90+8 Ivanovici bate destul de moale lovitura liberă de la 25 de metri central, peste zid, Silveanu plonjează în dreapta și respinge în lateral, iar arbitrul fluieră finalul
Min 90+7 Arbitrul împinge meciul în prelungirile prelungirilor. Stancic simulează un fault la 25 de metri central, sub privirile lui Avram, iar Ciucul beneficiază de o lovitură liberă periculoasă
Min 90+5 1-2 Fază de contraatac, Raicea avansează pe centru, pasează în stânga pentru Octavian Ursu, plecat din poziție corectă, preia, își așează mingea pe linia de 16 metri și șutează cu dreptul plasat, peste Gyenge, direct lângă bara colțului lung. Șelimbărul marchează și cel mai probabil își asigură victoria
Min 90+1 Ivanovici avansează în dreapta, în careu, și trage slab, direct în plasa laterală, mult prea în spate. Gol turcesc
Min 90 + Meciul e prelungit cu cinci minute
Min 87 Ocazie mare pentru Miercurea Ciuc. Gal-Andrezly centrează dintr-un corner din dreapta, Apro reia cu capul din 5 metri, mingea îl lovește în cap pe Kelemen și trece de puțin pe lângă bara din dreapta. Silveanu era bătut. Apro reproșează către banca de rezerve că Kelemen nu avea ce căuta lângă el, fix în fața sa
Min 86 Schieb pătrunde în careu pe stânga, întoarce la Jebari, care trage cu dreptul din 14 metri, mingea e deviată și se duce peste poartă, în corner. Faza fixă nu aduce pericol la poartă
Min 84 Iese Lorant Kovacs și intră Petre Ivanovici, la FK Miercurea Ciuc, iar Jordan Gele îi lasă locul lui Adrian Cîrstean. Gele încheie și acest meci fără gol marcat
Marcatorii golurilor de astăzi, Octavian Ursu și Lorant Kovacs, sunt la a 3-a, respectiv la a 7-a reușită în acest sezon de Liga 2. Kovacs e la al 5-lea gol din penalty.
Min 81 Dican mută ofensiv. Fundașul Rareș Takacs este înlocuit cu atacantul Marvin Schieb
Min 77⇒ Dino Stancic intră în locul lui Richard Jelena. Slovenul revine pe teren după o accidentare pe care a suferit-o în startul jocului de la Brașov, din etapa a 10-a
Min 75 ||| Radu Crișan primește cartonașul galben pentru proteste. Mai devreme, Gele a căzut în marginea careului gazdelor din duelul cu Rareș Takacs, după o minge ridicată peste zid, din lovitură liberă, însă arbitrul a lăsat jocul să continue
Min 74 Gele îl lovește în față cu brațul pe Kelemen, însă Robert Avram dă fault invers, pentru Șelimbăr și Gele scapă de al doilea cartonaș galben și de eliminare
Min 72 El Sawy și Panos nu pot înscrie din situații favorabile, din apropierea porții, de fiecare dată fiind blocați și obținând doar corner
Min 71 ⇒ Igor Arhirii intră în locul lui George Monea
Min 69 Gyenge este pus din nou la încercare de la distanță și respinge cu greutate în lateral. A tras Cărăruș acum din poziție centrală, de la circa 30 de metri
Min 68 Dandea cade rău dintr-un duel aerian cu Jelena și are nevoie de îngrijiri medicale
Min 67 Ursu prinde un șut spectaculos din stânga, o diagonală, însă mingea trece de puțin pe lângă vinclul colțului lung. Ieri seară, Adi Chică-Roșă a înscris asemănător pentru FC Brașov în meciul cu Steaua. Șutul lui Ursu a fost și mai frumos, dar nu a nimerit poarta
Min 63 ||| Antrenorul cu portarii al Șelimbărului, George Păun, continuă să protesteze, iar Robert Avram merge la margine și îi arată cartonașul roșu. Nu al doilea galben.
Min 61 Alexandru Raicea intră în locul lui Lucian Buzan
Min 59 1-1 Lorant Kovacs execută puternic, în stânga, deloc bine plasat, însă l-a păcălit din fentă pe Silveanu, care a sărit în partea opusă. FK Miercurea Ciuc egalează dintr-un penalty dictat eronat de arbitru. Sibienii protestează încontinuu, iar unul dintre oamenii din staff de pe bancă, George Păun, antrenorul cu portarii, primește cartonașul galben. N-ar fi o surpriză ca federalul Mihai Scoichiță să fie în tribună și să se bucure alături de oficialii gazdelor. S-a întâmplat și la jocul trecut
Min 57 El Sawy pătrunde în careu pe stânga, Monea e mai rapid și dă primul în minge, o oprește, iar jucătorul celor de la Miercurea Ciuc șutează în piciorul adversarului și se aruncă în careu. Robert Avram a avut o poziție excelentă și ia o decizie halucinantă. Acordă penalty!? Încă o fază judecată pro Miercurea Ciuc
Min 54 Lorant Kovacs cere și primește mingea în colțul stânga al careului, pătrunde, trage cu latul, plasat, din 7 metri, însă Silveanu reține fără probleme
Min 53 0-1 Gyenge degajează greșit, în stânga, direct la un adversar, care pasează repede în centru, acesta trimite mai departe în stânga la Octavian Ursu, mijlocașul intrat la pauză pătrunde în careu și șutează plasat, printre picioarele lui Panos, la colțul lung și deschide scorul
Min 47 Ocazie mare pentru Șelimbăr, tot prin Ciocâlteu, exact ca în minutul 2. Acum, Ciocâlteu primește mingea în careu, de la Buzan, îi ”rupe” gleznele lui Kelemen cu preluarea sa prin care schimbă direcția atacului, șutează din cădere din 7 metri ușor lateral dreapta și lovește bara a doua. Mingea revine în joc, îl lovește pe Gyenge și ricoșează în centrul careului, de unde este degajată. Dacă nu-l lovea pe Gyenge, mingea ajungea la Gele, care avea șansa să înscrie
Min 46 S-a reluat jocul
Min 46 Iese Mircea Manole și intră Octavian Ursu
Min 45+3 Pauză. FK Miercurea Ciuc și CS Comunal Șelimbăr sunt la egalitate, scor 0-0, după o primă repriză cu ritm, plăcută
Min 45+2 Gal-Andrezly avansează pe dreapta și șutează din 18 metri, mingea țopăie spre colțul lung, iar Silveanu reține fără probleme
Min 45 + Prima repriză e prelungită cu două minute
Min 44 Pe o fază de contraatac, Monea centrează din dreapta, din alergare, Kelemen nu ajunge la minge să respingă cu capul, balonul trece printre Gyenge și Gele și iese în aut de poartă, Balonul nu a trecut foarte departe de bara a doua
Min 42 Echipa harghiteană atacă în continuare, Lorant Kovacs șutează din marginea careului, Silveanu parează în față, Jelena urmărește în 7 metri, însă Dandea e mai rapid și reușește să respingă. Gazdele au recuperat rapid, au continuat atacul, însă s-a încheiat printr-un șut al lui El Sawy în blocaj, în fața careului
Min 41 Ciucanii combină perfect în dreapta careului, Lorant Kovacs centrează pe jos în centru, iar El Sawy șutează din 10 metri în blocaj
Min 36 ||| Jordan Gele așteaptă mingea, pivotează, dar îl lovește și pe Apro cu brațul, aflat în spatele său, iar atacatul Șelimbărului primește cartonașul galben. Apro sângerează
Min 33 Jele avansează ușor în dreapta, fentează, pătrunde până în fața careului, trage cu stângul, însă fără emoții pentru Gyenge, care reține simplu
Min 31 ||| Alexandru Dandea primește cartonașul galben pentru proteste, față de nimic important, vreo decizie controversată a arbitrului
Min 28 Buzan primește mingea înapoi, preia, și-o face pentru un șut cu stângul, trage din marginea careului, însă o face direct în plasa laterală, la prima bară, prin spatele porții. Execuție ratată
Min 23 ||| Daniel Vita e depășit de Buzan, îl ține și primește și el cartonașul galben
CS Comunal Șelimbăr a pierdut ultimele trei meciuri disputate în deplasare: 0-1 la Buzău, 0-3 la Baia Mare și 0-2 la București cu Metaloglobus. În acest sezon, în jocurile de ”afară”, sibienii au câștigat două partide (2-1 la Buftea cu Progresul Spartac și 1-0 la Concordia Chiajna) și a pierdut de patru ori.
Șelimbărul este la al doilea meci cu Claudiu Niculescu antrenor. În primul, cel din runda trecută, echipa a remizat pe teren propriu, la Râmnicu Vâlcea, cu CSM Slatina, scor 0-0.
Min 17 Centrare din dreapta, Gele reia se demarcă bine în careu și reia din prima din drop, din 7 metri, însă pe lângă bara din dreapta
În ultima etapă, FK Miercurea Ciuc a trecut cu 2-1 la Clinceni de Unirea Constanța, într-un meci în care arbitrul a anulat un gol perfect valabil pentru gazde, la 1-1. Pe teren propriu, echipa harghiteană a înregistrat în acest sezon un eșec, patru victorii consecutive și un egal, 0-0 cu Dinamo, acesta fiind și ultimul joc disputat acasă.
La CS Comunal Șelimbăr titular în poartă fusese stabilit Mitrovic, însă acesta s-a accidentat la încălzire și în primul ”11” a intrat rezerva Silveanu
Min 10 ||| Alexandru Luca îl ține din spate pe Jebari în jumătatea adversă și primește cartonașul galben
Min 8 Lorant Kovacs iese afară pe propriile picioare după ce a primit îngrijiri medicale, însă se clatină ușor
Min 2 Ocazie mare pentru Șelimbăr. Centrare din dreapta careului, Ciocâlteu, nemarcat în 6 metri central, pune capul și trimite pe lângă poartă, în dreapta
Min 1 A început partida de la Miercurea Ciuc


Etapa a 15-a a Ligii 2 se încheie în această seară după disputarea meciului dintre FK Miercurea Ciuc și CS Comunal Șelimbăr. Jocul începe de la ora 20:00 și are loc pe stadionul Municipal din Miercurea Ciuc.

Ciucanii pornesc ca favoriți la victorie în acest joc, având în vedere atât evoluția de până acum în campionat, poziția din clasament, cât și faptul că joacă pe teren propriu.

Robert Avram arbitrează FK Miercurea Ciuc – CS Comunal Şelimbăr

FK Miercurea Ciuc ocupă locul 6 în clasament, ultimul care duce în play-off, cu 25 de puncte, în timp ce CS Comunal Șelimbăr se află pe poziția a 12-a, cu 18 puncte.

Partida de la Miercurea Ciuc va fi arbitrată de centralul Robert Avram (Piteşti) și de asistenții Gheorghiță Bălan (Piteşti) și Doru Zamfir (Slatina). Arbitru de rezervă este Dragoș Turcanu (Piatra Neamţ), iar observator de arbitri a fost delegat Ion Olteanu (Bucureşti). Delegatul jocului este Romeo Malac (Timişoara).

articolul original.

Cristi Munteanu a debutat cu dreptul ca antrenor principal, însă vrea să continue să joace, chiar dacă are 42 de ani: ”Mai pot fi util.” Viitorul Dăești continuă să spere la play-off

28 November 2022 at 16:45

La debutul lui Cristian Munteanu (42 ani) ca antrenor principal, Viitorul Dăești s-a impus clar, 3-0 în disputa cu Petrolul Potcoava, din etapa a 14-a a Ligii 3, Seria 6.

Numit antrenor principal interimar după demisia lui Călin Cojocaru, fostul fundaș al celor de la FC Bihor, Poli Iași, FCM Târgu Mureș, FC Brașov sau ”U” Cluj a schimbat așezarea tactică a echipei vâlcene, utilizând două vârfuri, în sistemul 4-4-2. Mutarea a dat roade inclusiv cu Cristi Munteanu pe teren, Viitorul Dăești reușind cel mai categoric succes din acest sezon.

”A fost o victorie importantă, mă bucur că băieții s-au pregătit foarte bine în această săptămână, am văzut o schimbare de atitudine. Nu mai contează ce a fost, contează să fim pe viitor uniți, cum am fost la acest meci, sunt mândru de toți băieții. Am jucat cu doi atacanți în fața porții, să punem presiune la centrări și ne-a reușit. Jucătorii au respectat ce le-am cerut, asta s-a văzut pe teren și pe tabelă. Mai avem un meci în acest an, la Vedița, pe care trebuie să îl câștigăm”, a spus noul ”principal” al echipei care își dispută meciurile de pe teren propriu la Fedeleșoiu, lângă Râmnicu Vâlcea.

  • Samson Nwabueze (35), Daniel Nicula (56) și Njidja Wilfred (62) au înscris pentru Viitorul Dăești în victoria cu 3-0 cu Petrolul Potcoava.

Viitorul Dăești în victoria cu Petrolul Potcoava: Lungu – Ghiță (Bîrzan 69′), Pîrvulescu, Cr. Munteanu, Nwabueze – Oct. Vasile, L. Iordache (Fl. Pîrvu 60′), Wilfred (Anghelina 74′), Rob. Grecu (Prunaru 69′) – Dr. Popa (Popolan 60′), Nicula.

Cristi Munteanu: ”Pe moment mă axez să fiu jucător, cred că mai pot fi util, apoi mă voi concentra să devin antrenor”

Deși la începutul sezonului obiectivul era promovarea, echipa are de tras în aceste ultime etape ale sezonului regular și pentru a prinde play-off-ul.

”Obiectivul este play-off-ul, nici nu discutăm altceva. A fost această conjunctură, să fiu eu numit principal, dar eu încerc să ajut și din teren și ca antrenor, dacă e nevoie. Nu îmi e teamă de muncă și de sacrificii, dar pe moment mă axez să fiu jucător, cred că mai pot fi util, apoi mă voi concentra să devin antrenor”, a mai declarat Cristi Munteanu.

Fundașul central îndeplinește la Viitorul Dăești un dublu rol, de antrenor și de jucător, iar ca ”secund” a fost numit Alin Bunescu.

Noul principal de la Dăești are licență UEFA C, dar intenționează să se perfecționeze, pentru a putea sta pe banca unei echipe de seniori.

Viitorul Dăești la două puncte în spatele ultimului loc care duce în play-off

În acest moment, după 14 etape, Viitorul Dăești ocupă locul 5 în Seria a 6-a a Ligii 3, cu 22 puncte, fiind la două puncte sub ultima echipă aflată pe locurile de play-off, Cetatea Turnu Măgurele.

Pe primele două locuri sunt CSM Alexandria (31 puncte) și Flacăra Horezu (27 puncte).

Până la finalul sezonului regular, Viitorul Dăești mai are de disputat meciuri cu Vedița Colonești (deplasare, 2 decembrie), Cetatea Turnu Măgurele (acasă), Flacăra Horezu (deplasare) și Minerul Costești (acasă). Doar primul mai are loc în acest an, celelalte trei urmând să se dispute în primăvara anului viitor.

Foto: Viitorul Dăești

articolul original.

Au început să vină golurile mult așteptate de FC Brașov din partea lui Chică-Roșă. Atacantul, decisiv și cu Steaua: ”Mi-am încercat şansa.” Ce spune despre șansele la accederea în play-off

28 November 2022 at 14:39

Adi Chică-Roșă i-a adus victoria echipei FC Brașov în meciul disputat în Ghencea, duminică seară, cu Steaua, în etapa a 15-a a Ligii 2. Cu 1-0 s-a impus trupa lui Dan Alexa chiar pe terenul liderului clasamentului, iar speranțele de a prinde un loc în play-off s-au mărit considerabil.

Atacantul originar din Botoșani achiziționat în vară în speranța de a fi principalul marcator al echipei, așa cum a fost la Buzău în ediția trecută de campionat, s-a acomodat greu la noua sa formație, după 15 runde reușind doar trei goluri.

Se poate spune și că mult așteptatele goluri ale lui Chică-Roșă i-au adus Brașovului șapte puncte din cele 23 de care le are acumulate în acest moment.

Adi Chică-Roșă, gol decisiv în meciul cu Steaua

Reușita lui Adi Chică-Roșă în Ghencea a venit în minutul 67 al partidei cu Steaua. Pe o fază de contraatac, atacantul a primit mingea în flancul stâng, a avansat, l-a fentat pe Beța în centru și a șutat cu dreptul de la circa 23 de metri. Șutul în diagonală, unul bombă, s-a dus direct lângă bara colțului lung, făcând inutil plonjonul lui Horia Iancu și declansând bucuria în tabăra brașoveană, cumva contrar cursului jocului de până atunci.

”Am fost hotărât să dau la poartă. Am marcat şi meciul trecut dintr-o execuţie asemănătoare. Mi-am încercat şansa. Nu e un gol special, mi-am ajutat echipa, am înscris golul de trei puncte.
O să îmi mai încerc şansa, vreau să îmi ajut echipa cât o să pot, în meciurile care au mai rămas și sper să marchez în folosul echipei”, a spus Adi Chică-Roşă la finalul meciului, la microfonul PrimaSport.

FC Brașov și-a mărit șansele la play-off, însă are un program infernal. ”Suntem la mâna noastră”

Cu victoria contra Stelei, FC Brașov a acumulat 23 de puncte și a urcat pe locul 8 în clasament, momentan la două puncte sub ultima poziție care duce în play-off, însă posibil ca diferența să crească la trei puncte până la finalul etapei.

Având în vedere că mai sunt doar patru etape până la finalul sezonului regular, o diferență de trei puncte poate fi ușor de recuperat, mai ales că unele dintre echipele de pe primele locuri vor urma să se întâlnească între ele.

”Noi ne jucăm șansa până la final. Au mai rămas patru meciuri de jucat, anul ăsta mai evoluăm acasă cu Dinamo și o să vedem ce se va întâmpla.

Suntem la mâna noastră, la rezultatele noastre. Depinde de ce o să facem noi, depindem doar de noi în rezultatele pe care le vom avea cu echipa. Cu o victorie cu Dinamo ne facem și noi sărbătorile liniștite și chiar o să ne bucurăm. O să muncim, să luăm și meciul de acasă în serios, cum l-am luat și pe cel de astăzi și sperăm să câștigăm”, e de părere Chică-Roșă, care în cariera lui a mai jucat în Liga 2 pentru SCM Gloria Buzău și FC Buzău, adică actuala Gloria Buzău, echipă care și-a schimbat numele în trei sezoane consecutive.

În ultima rundă de Liga 2 programată în 2022, FC Brașov o va întâlni pe teren propriu pe Dinamo (locul 10)(sâmbătă, ora 13:15), iar ulterior, în cele trei etape rămase până la finalul sezonului regular, stabilite începând cu finalul lunii februarie a anului viitor, va mai juca cu Gloria Buzău (locul 7 / deplasare), Unirea Constanța (locul 19 / acasă) și Unirea Slobozia (locul 2 / deplasare).

Absența lui Alexa de pe bancă, resimțită de jucători pe teren

În Ghencea, FC Brașov l-a avut suspendat pe antrenorul Dan Alexa. Acesta a privit meciul de la lojă, în timp ce de la marginea terenului a dat indicații antrenorul secund Ștefan Grigorie.

Atacantul botoșănenan a vorbit și despre această absență a lui Alexa de pe bancă. ”Ne-a felicitat (n.r. – la finalul jocului, pentru victorie). A fost greu pentru că nu a fost pe bancă, dar ne-am mobilizat cu toții. Avem un grup frumos și chiar i-am simțit lipsa”, a mai spus Chică-Roșă.

Adi Chică-Roșă a înscris pentru FC Brașov în acest sezon de Liga 2 în trei meciuri, golurile sale aducând victoria, cu Viitorul Pandurii (3-2, deplasare) și Steaua (1-0, deplasare) sau egalul, cu Poli Iași (2-2, acasă). A fost utilizat în 13 meciuri, de nouă ori ca titular și de cinci ori a fost înlocuit.

În sezonul trecut, Chică-Roșă a marcat de 15 ori pentru FC Buzău, în cele 23 de jocuri în care a fost utilizat, în toate intrând ca titular.

Golgheterul echipei FC Brașov în acest sezon este bulgarul Milcho Angelov, atacant care în 15 jocuri a înscris 4 goluri!

Golul marcat de Adi Chică-Roșă în meciul Steaua – FC Brașov 0-1:

Declarațiile lui Ștefan Grigorie și Adi Chică-Roșă după Steaua – FC Brașov 0-1:

Foto: George Filip (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)
Video: Prima Sport și FC Brașov

articolul original.

Dinamo are probleme tot mai mari cu accidentările. În pericol să termine anul fără alți doi jucători

28 November 2022 at 12:26

Dinamo a pierdut teren în urma rundei a 15-a, în care a cedat, 0-1 cu Poli Iași, dar în spatele eșecului au stat, poate, și câteva absențe, două relativ importante.

Ovidiu Burcă nu a putut miza pe doi dintre oamenii în care și-a pus baza în acest sezon, portarul Filip Dujmovic și mijlocașul Dani Iglesias. E adevărat, însă, că bosniacul a ieșit din primul 11 după accidentarea lui Antonio Bordușanu, pentru că în locul lui a fost preferat Denis Oncescu, pentru a fi respectată regula ”under”.

Dinamo poate termina anul fără alți doi jucători, Filip Dujmovic și Dani Iglesias. Accidentările lor, mai grave decât se credea

Cei doi nu erau luați în calcul ca posibile absențe cu câteva zile înaintea duelului cu moldovenii, iar în cazul lui Dani Iglesias apăruseră informații că va putea juca împotriva Politehnicii Iași, după accidentarea suferită în partida amicală cu Gloria Buzău.

În acest moment, nu e sigur dacă Iglesias va putea evolua nici în confruntarea din ultima etapă a Ligii 2 din 2022, cu FC Brașov, conform Radio Dinamo 1948, dar nici utilizarea lui Filip Dujmovic nu e una sigură, el fiind cu probleme încă după partida cu CSC Dumbrăvița, din urmă cu două săptămâni, după ultima etapă premergătoare pauzei competiționale.

Portarul se confruntă cu o problemă la nivelul umerilor, iar includerea sa în lot pentru partida cu FC Brașov e, de asemenea, cu semnul întrebării. Cu toate acestea, în ultimele meciuri Dujmovic nu a mai fost utilizat. În locul lui a fost preferat Denis Oncescu, jucător care se încadrează în regula ”under” impusă la Liga 2, după ce Antonio Bordușanu s-a accidentat grav.

Burcă miza pe Bordușanu pentru respectarea regulii, dar a fost nevoit să schimbe strategia în urma accidentării pe care acesta din urmă a suferit-o luna trecută și antrenorul a făcut rocada la nivelul portarilor.

Dinamo l-a pierdut luna trecută și pe Antonio Bordușanu. Dani Iglesias și Filip Dujmovic, în pericol să rateze ultimele meciuri

Dani Iglesias (27 de ani), cu 13 meciuri în Liga 2 în acest sezon, după 15 runde, a intrat la pauza amicalului de la Buzău, cu Gloria, dar a fost înlocuit pe parcursul părții a doua, după un duel cu un adversar. La început, părea că este vorba doar de întindere și va face parte din lotul care va fi deplasat de Ovidiu Burcă la Iași.

Însă, problema sa medicală e una mai serioasă, iar din acest motiv nici nu a fost în lot pentru confruntarea din Moldova.

Filip Dujmovic (23 de ani) a venit după startul sezonului de Liga 2 la Dinamo și a prins opt meciuri până acum, în intervalul etapelor 4-11.

Dacă ei nu se vor recupera până la partida cu formația lui Dan Alexa, vor fi alte pierderi pentru Dinamo în această parte a doua a Ligii 2 din 2022, după ce Antonio Bordușanu a suferit, după cum spuneam, o accidentare foarte gravă și va sta departe de teren pentru multe luni, aproximativ jumătate de an.

Tânărul lui Dinamo s-a ales, în urmă cu o lună, cu ruptură de ligamente încrucișate și menisc.

Dinamo, 21 de puncte în 15 meciuri de Liga 2

Dinamo este pe locul 9 în Liga 2, cu 21 de puncte, la patru puncte de locul 6, FK Miercurea Ciuc, care nu a evoluat încă în etapa a 15-a. Runda următoare, a 16-a, Dinamo va întâlni FC  Brașov, în deplasare.

Pe lângă duelul din Liga 2 din 2022, cu formația lui Dan Alexa, Dinamo va evolua și în Cupa României, în etapa a 3-a a fazei grupelor, cu Unirea Slobozia, pe teren advers.

La anul, ”câinii” vor mai juca în sezonul regular al diviziei a doua cu Unirea Constanța (acasă), CS Comunal Șelimbăr (deplasare), Poli Timișoara (acasă).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

articolul original.

INTERVIU | Cătălin Hlistei a îngenuncheat Dinamo în Copou cu un gol din semifoarfecă: ”Unul dintre cele mai frumoase din cariera mea.” Execuția, deloc întâmplătoare: ”Nu mă pot abține”

28 November 2022 at 10:14

Politehnica Iași a câștigat derby-ul cu Dinamo, scor 1-0 (0-0), disputat sâmbătă în Copou, în cadrul etapei a 15-a a Ligii 2.

A fost un meci echilibrat, de luptă, fără prea multe faze de poartă, iar diferența a fost făcută de o execuție superbă a extremei Cătălin Hlistei, jucător achiziționat după începutul campionatul, în urma despărțirii premature a acestuia de ”U” Cluj.

Un gol din semifoarfecă al lui Hlistei i-a adus victoria Iașiului în meciul cu Dinamo

În minutul 49, Cătălin Hlistei a marcat din semifoarfecă, din centrarea lui Harrison și a adus victoria Politehnicii. Un succes care urcă Iașiul pe podium, la o lungime de locul secund ocupat de Unirea Slobozia.

Într-un interviu acordat pentru Liga2.ro, Cătălin Hlistei a vorbit despre reușita sa, dar și despre importanța succesului obținut în fața echipei Dinamo.

Poate cel mai frumos gol din carieră

Cătălin, gol de trei puncte cu Dinamo. Și ce gol!
Am obținut trei puncte importante și mă bucur mult că am reușit să câștigăm. Aveam mare nevoie de victorie, pentru că orice alt rezultat ne-ar fi îndepărtat puțin de echipele din față. În același timp ne bucurăm că ne-am distanțat de Dinamo. Dacă pierdeam acasă se apropiau la un punct de noi. Am trecut cu bine de acest meci important, mai avem o partidă în acest an, sper să obținem alte trei puncte și să încheiem anul pe podium. Poate chiar să urcăm pe locul 2.

A fost cel mai frumos gol din cariera ta?
Da, unul dintre cele mai frumoase, poate chiar cel mai frumos. Și unul dintre cele mai importante, pentru că ne-a adus trei puncte.

Exersezi la antrenamente astfel de execuții sau ți-a venit pe moment să tragi așa?
Nu a fost o întâmplare, exersez și la antrenamente. De fiecare dată când facem finalizare nu mă pot abține să nu fac câte una din asta. Mai rămân de obicei și după antrenament și mai încerc, am colegi care îmi centrează și mai dau din semifoarfecă sau foarfecă. Chiar Alin Roman și Martac mi-au mai centrat. Și la antrenamente mi-a ieșit, am înscris, mă bucur mult că am marcat cu un astfel de procedeu și într-un meci oficial. Am mai marcat asemănător și la Rapid, dar într-un meci amical cu Chindia.

Multă lume a comparat reușita ta cu cea a brazilianului Richarlison, din meciul cu Serbia. Iar antrenorul Leo Grozavu a spus după meci că golul tău a fost mai frumos.
Da, a fost asemănător, Richarlison a marcat un gol foarte frumos contra Serbiei, dar și foarte important pentru Brazilia. Sper ca la finalul turneului să ia Cupa Mondială. E favorita mea Brazilia, îmi plac mult Neymar, Antony, dar în special Neymar. Îi mulțumesc domnului Leo Grozavu pentru încredere. Mi-a dat încredere și mă bucur mult că i-am răsplătit-o.

”Ne așteptam să fie greu cu Dinamo. Este o echipă bună, agresivă”

Te așteptai să fie atât de greu contra lui Dinamo?
Sigur, ne așteptam la un meci greu, pentru că Dinamo are o echipă bună, agresivă, care face un presing bun și știam că au șansa de a se apropia de noi. În final, prin victoria noastră cred că le-am scăzut șansele la play-off.

V-au acuzat după meci că ați tras prea mult de timp.
Am citit și eu ceva. Au fost și câteva trageri de timp, fac parte din fotbal. Dar a fost un meci cu o încărcătură mare, am alergat mult, ne-am dăruit și pe fondul acesta a venit și o stare de oboseală pe final. Chiar am alergat foarte mult și nu au fost neapărat trageri de timp. La faza cu portarul chiar s-a accidentat și a ajuns cu comoție la spital. Nu a fost vorba de tragere de timp. Pe fondul unui joc cu agresivitate e normal să apară o stare de oboseală. Sper că portarul nostru este bine și îl așteptăm cât mai rapid alături de noi. Dar mă bucur că am luat cele trei puncte, asta e cel mai important.

”Este victoria întregului grup, nu este doar meritul meu”

Ce ți-au spus colegii în vestiar după meci?
Ne-am bucurat cu toții, vă dați seama. A fost victoria întregii echipe, chiar dacă eu am fost un pic în față cu acest gol. Este meritul întregii echipe, nu doar al meu. Cu toții facem parte din acest grup, este munca tuturor. Eu mă bucur că am înscris din nou și am reușit să-mi ajut echipa.

Atmosfera în tribune cum a fost?
Sincer, a fost o atmosferă de Liga 1. Le mulțumim suporterilor că au venit în număr mare la stadion și ne-au susținut până în minutul 90. Sper ca la meciurile de anul viitor să vină la fel de mulți și să ne ajute să promovăm în SuperLigă.

Maximum de puncte în ultimele patru etape

Vă asigură prezența în play-off acest succes?
Deocamdată nu, mai avem un meci în acest an, patru până la finalul sezonului regulat. Eu sper să obținem maximum de puncte.

Trei din cei patru adversari pe care urmează să-i întâlniți, Spartac, Constanța și Poli Timișoara sunt pe ultimele trei locuri. Porniți clar cu prima șansă.
Cum a spus și antrenorul nostru, meciurile care par ușoare sunt cele mai grele. Da, dacă ne uităm în clasament, așa pare, dar nu va fi deloc ușor. Dacă te uiți la Cupa Mondială și vezi ce se întâmplă… În fotbal se poate întâmpla orice, dar sper să nu fie cazul nostru și să obținem maximum de puncte în cele patru meciuri.

Care este ținta ta pentru acest final de an?
Eu îmi doream să încheiem anul pe locul 1, dar nu mai putem. În schimb, avem șanse la locul 2. Oricum, important este să ne vedem de jocul nostru, să ne obținem noi punctele și să ne uităm mai puțin la ce fac alte echipe. Doar de noi depinde. Dacă ne câștigăm punctele, avem șanse să încheiem sezonul regulat în față.

Cătălin Hlistei și Gabriel Vașvari, golgheterii Politehnicii Iași, cu câte 4 goluri

Cu golul marcat în meciul cu Dinamo, Cătălin Hlistei a ajuns la cota 4 în acest sezon și l-a egalat în clasamentul golgheterilor pe Gabriel Vașvari.

Interesant este faptul că ambii jucători au reușit câte o dublă în ultima perioadă, Vașvari la Brașov, în etapa trecută, iar Hlistei în deplasarea de la Dumbrăvița, în urmă cu două runde.

Trebuie spus că Hlistei a marcat toate golurile din acțiune, în timp ce Vașvari a marcat trei din cele patru goluri din penalty.

  • În afară de cele opt goluri date de Vașvari și Hlistei, pentru Poli Iași au mai înscris în acest sezon de Liga 2 jucătorii: Mykhailo Plokhotnyuk, Shayon Harrison, Florin Plămadă, toți cu câte două reușite, Enrichi Finica, Alin Roman și Pawel Tomczyk, toți trei cu câte un gol. Iașiul a beneficiat și de un autogol, al lui Dinko Trebotic, în victoria cu 1-0 cu Gloria Buzău.

Golul marcat de Cătălin Hlistei în meciul Poli Iași – Dinamo 1-0:

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto
Video: DigiSport

articolul original.

Vasile Miriuță a promis că Minaur Baia Mare nu va retrograda: ”Dacă nu rămâne în Liga 2, nu mă mai vedeți aici”. Se implică în achizițiile din iarnă: ”Pot să arăt mesaje de la impresari, ce jucători îmi sunt propuși”

28 November 2022 at 09:32

Minaur Baia Mare pare echipa din Liga 2 cea mai îngrijorată de situația din campionat, dintre formațiile din zona retrogradării, pentru că în ultimul timp apar informații cu privire la achizițiile care urmează a fi făcute în pauza de iarnă.

După ce s-a aflat că portarul Raul Avram s-a înțeles cu maramureșenii, Vasile Miriuță, directorul tehnic al echipei, a vorbit deschis despre mutările care vor avea loc după finalul ultimului meci din 2022.

Vasile Miriuță și-a luat angajamentul că va salva Minaur Baia Mare de la retrogradare

Conducătorul Minaurului Baia Mare a oferit detaliile în cadrul unei conferințe de presă, într-un moment nu tocmai liniștit în Maramureș, iar asta nu doar din cauza rezultatelor sportive din ultima perioadă. Miriuță și-a luat răspunderea că se va implica în achizițiile care se vor face, recunoscând că până acum a preferat să nu o facă.

Cu acordul staffului tehnic și conducerii, Vasile Miriuță a început deja treaba, fiind în discuții cu anumiți impresari, pentru veniri care să crească valoarea lotului echipei Minaur Baia Mare.

Vasile Miriuță, detalii despre negocierile cu jucătorii, cât costă aducerea unui fotbalist important la Minaur Baia Mare și bugetul clubului

Miriuță a dezvăluit și care este bugetul clubului pentru acest sezon, de aproximativ un milion de euro, dar și cât ar costa aducerea unui jucător de valoare pentru Minaur Baia Mare, salariu de 4.000-5.000 de euro pe lună.

Jucătorii de valoare nu au venit în vară, pentru că nu am știut dacă vom promova în urma jocului cu Hunedoara. Apoi, am luat pe cine am putut, cine a fost liber. Am văzut că s-a spus că eu fac echipa, că fac transferuri. Asta poate spune și Ciprian Danciu, că Miriuță nu s-a băgat niciodată la echipă, nu am făcut primul 11 și toți jucătorii s-au adus cu acordul antrenorului și clubului (…).

În perioada asta, mă voi implica la transferuri pentru că sunt cu inima aici, sunt cu sufletul, emoțional (…). Eu, directorul tehnic, și cei din staff vom face tot ce putem să aducem jucători de valoare, pentru că acesta e profesionalismul.

Vom face tot ce putem pentru ca echipa să rămână în Liga 2. Și va rămâne! Mai bine să mă înjure lumea acum, din iarnă până în vară, iar din vară să mă aplaude că am rămas în Liga 2.

Pot să arăt mesaje de la impresari, cu jucătorii care îmi sunt propuși. Am discutat personal, cu acordul antrenorului și conducerii, dar un jucător important costă 4.000-5.000 de euro! Acestea sunt sumele ca să aduci un jucător de valoare la Baia Mare! De unde să fac rost de sumele astea?

Am acceptul șefilor mei, domnului primar, pentru transferurile din iarnă. Am acceptul domnului viceprimar. Echipa e bună, dar e nevoie de ceva mai mult să rămânem în Liga 2. Vom face tot ce putem să rămânem în Liga 2. Dacă echipa asta nu rămâne în Liga 2, pe Vasile Miriuță nu-l veți mai vedea aici. Asta o garantez! Voi face tot ce pot!

Până acum nu m-am implicat, dar acum voi aduce jucători. Nu mă bag la primul 11, avem antrenor, dar vom aduce jucători de valoare, pe care nu i-am putut aduce în vară.

Bugetul pentru sezonul acesta e un milion și un pic. Nu avem un milion și jumătate, sunt minciuni! Bugetul, cred, e pe la un 1.1 milioane de euro”, a spus, printre altele, Vasile Miriuță la conferința de presă.

Minaur Baia Mare ar mai fi ajuns la acorduri cu doi jucători

Se pare că Minaur Baia Mare s-a mișcat mult în această perioadă, deși mai are două meciuri în 2022, unul în Liga 2, unul în Cupa României, iar cu trei jucători s-a bătut palma. Pe lângă portarul Raul Avram, s-ar mai fi ajuns la acorduri cu alți doi fotbaliști.

Rămâne de văzut care vor mai fi venirile la nivelul lotului, dar și cine va pleca. Tot Vasile Miriuță a declarat la conferința de presă că, mai mult ca sigur, de la echipă vor pleca anumite nume, care nu au dat randament în prima parte a stagiunii de Liga 2.

Conferința de presă susținută de Vasile Miriuță

Foto și video: Minaur Baia Mare

articolul original.

VIDEO | Ghinionistul anului în fotbalul românesc. A fost dus cu ambulanța la spital pentru a doua etapă la rând

28 November 2022 at 06:36

Franck Tchassem, atacantul camerunez al echipei Știința Miroslava, a fost dus la spital cu ambulanța, pentru a doua etapă la rând. Vârful de 23 de ani a fost lovit cu cotul în figură de un adversar, în partida cu FK Miercurea Ciuc 2, de la Miroslava, iar medicii au fost nevoiți să intervină.

După ce s-a lovit cu capul de o bordură în runda a 13-a, în confruntarea cu CSM Bacău, în weekendul care tocmai a trecut Tchassem a fost dus la spital după ce a acuzat o lovitură cu cotul a unui ciucan.

Franck Tchassem, de la Știința Miroslava, dus la spital pentru a doua etapă la rând

În primă fază, jocul a fost lăsat să continue, nepărând ca situația să fie una periculoasă pentru african. De altfel, el a căzut chiar în careul adversarilor, în urma unei incursiuni din partea dreapta, în minutul 32, dar arbitrul central a considerat că nu se putea da penalty și, mai mult, nu a dat nici simulare. Nu a constatat vreun contact între fotbaliști și a lăsat jocul să curgă.

Franck Tchassem, dus la spital cu ambulanța

De altfel, și suporterii din tribune au strigat că nu a fost vreun contact, dar după câteva secunde, când s-a constatat că Franck Tchassem a rămas întins pe teren, arbitrul a cerut intervenția staffului medical al Științei Miroslava. Camerunezul era pe spate, avea respirația accelerată, astfel că în cele din urmă a intervenit și ambulanța.

Franck Tchassem a fost urcat în mașină pe picioare, dar vizibil amețit de lovitura încasată, așa cum s-a întâmplat și în runda trecută, cu CSM Bacău.

Știința Miroslava a câștigat cu 1-0 partida cu FK Miercurea Ciuc 2 și e pe locul 5 în Seria 1 a Ligii 3

Partida s-a reluat apoi, iar Știința Miroslava s-a impus cu scorul de 1-0, în urma golului marcat de Abraham Ayemantey în minutul 62. În urma victoriei, formația din Miroslava a ajuns la 22 de puncte în Seria 1 a Ligii 3 și se află pe locul 5.

FK Miercurea Ciuc 2 e ultima în Seria 1, locul 10, cu numai 6 puncte după 14 meciuri.

Momentul incidentului cu Franck Tchassem

Foto: Știința Miroslava
Video: Știința Miroslava

articolul original.

Oscilațiile de formă, marea problemă a Stelei. A pierdut cu FC Brașov, iar Daniel Oprița a fost categoric: ”N-avem timp să ne plângem, nu e mare diferență între echipe”. Absențele, decisive

27 November 2022 at 20:38

Steaua a mai pierdut un meci în Liga 2, 0-1 cu FC Brașov, în etapa a 15-a, și demonstrează că, în ciuda investițiilor importante făcute, orice echipă poate avea oscilații de formă. Ultimul eșec venise pentru ”militari” tot într-o partidă în care erau favoriți cerți, cu Viitorul Pandurii.

Steaua, eșec cu FC Brașov. Reacția lui Daniel Oprița

Partida jucată duminică seară în Ghencea, cu formația lui Dan Alexa, a fost decisă de un gol extraordinar marcat de Adi Chică-Roșă, în minutul 67, care a punctat cu o execuție de la aproximativ 23 de metri.

La finalul întâlnirii, Daniel Oprița a surprins și nu a fost critic la adresa jucătorilor, așa cum a obișnuit să facă la finalul meciurilor, în special în urma eșecurilor înregistrate de Steaua, trei la număr în urma rezultatului cu FC Brașov. Au fost și confruntări în care formația din Ghencea a remizat, iar Oprița tot acid a fost.

Daniel Oprița nu s-a mai supărat pe jucători după Steaua – FC Brașov. A remarcat mai multe absențe, care au condus la înfrângere

De această dată, el a fost mulțumit de faptul că jucătorii săi au avut atitudinea potrivită, au avut câteva incursiuni bune, dar voia ceva mai mult în ultimii metri, ca mijlocașii de creație să ia alte decizii în momentele cheie sau să aibă șuturi precise de la distanță.

În plus, tot la capitolul minusuri avute de Steaua în partida cu FC Brașov, pot fi trecute și absențele din lot. Daniel Oprița a evidențiat faptul că nu a putut miza pe mai mulți jucători, printre care Bogdan Chipirliu, Walace da Silva, Costinel Gugu sau Laurențiu Corbu.

Oricum, rămâne gustul amar al faptului că Steaua nu a reușit să își asigure locul 1 la final de 2022.

Trebuia să fructificăm ocaziile și era altceva. Așa, am luat un gol extraordinar, foarte frumos, dar trebuia să ieșim să blocăm, nu să vedem dacă prinde poarta sau nu. Nu pot să spun că băieții nu au vrut, s-au zbătut, au încercat, nu e mare diferență între echipe.

Nu suntem nici noi de un anumit nivel, superior. Așa sunt meciurile în Liga 2, rezultate imprevizibile, dar trebuie să mergem înainte. Nu avem timp să ne plângem, trebuie să pregătim meciul de joi cu Buzău, o echipă care vrea să prindă play-off-ul.

(N.r. – Despre absențe) Nu e ușor, am avut și probleme medicale cu Chipirliu, care nu va mai juca anul acesta. Walace, Gugu, Corbu, care nu e sută la sută refăcut, de aceea nici nu l-am luat în lot.

Dincă a avut și el probleme, a fost răcit, a făcut o zi antrenament. Horia Iancu e un portar bun, am încredere în el, dar ne e mai greu cu schimbările când nu ai un junior în poartă. Nu pot să spun că nu a făcut un meci bun.

Fără Chipirliu, echipa nu a făcut neapărat un meci rău, dar e un marcator și aș fi vrut mai multă fantezie de la mijlocași, să își asume mai mult, să scoată om din joc. Practic, nu am dat șut la poartă cu mijlocașii. Nu poți să câștigi dacă nu tragi de la distanță.

(N.r. – Despre discuțiile din vestiar, de la finalul partidei) Am discutat cu jucătorii, sunt supărați, dar au fost meciuri pe care poate nu meritam să le câștigăm. De exemplu, la Chiajna nu am fi meritat să câștigăm și am câștigat, dar azi puteam scoate cel puțin un punct. Nu am avut probleme înainte să marcheze ei, când ne-au surprins pe contraatac, când am ieșit mai mult la joc.

Dar, eu cred că am fost echipa care a presat, a avut ocazii, dar nu le-am fructificat”, a spus Daniel Oprița la finalul partidei, la microfonul Digi Sport.

  • Steaua: H. Iancu (cpt.) – Drăghici (D. Oroian 69′), Beța, Al. Sabău, Ad. Ilie – Ad. Popa (Em. Pacionel 84′), Enceanu (Șt. Pacionel 74′), Bărbulescu (Mihăescu 69′), Bodișteanu (Bustea 69′) – A. Trică, Chunchukov
    Rezerve neutilizate: Dincă – Al. Sima, Balgiu, Raicu

Daniel Oprița vrea ca Steaua să termine anul într-o notă pozitivă: victorie cu Gloria Buzău!

Acum, Daniel Oprița visează la o victorie cu Gloria Buzău, în ultimul meci oficial din 2022, care va putea menține Steaua pe locul 1 la final de an. Oricum, Gloria Buzău vine și ea tot după un eșec în runda a 15-a, tot la limită, 0-1 cu Concordia Chiajna pe teren propriu.

Chiar dacă de la startul sezonului se tot discută despre dreptul Stelei de a promova în SuperLigă, Daniel Oprița s-a săturat să vorbească despre ce urmează la echipă și a declarat că vrea să termine sezonul regular pe locul 1.

E un meci greu, pe care trebuie să îl câștigăm. Buzău e o echipă bună, care vine și ea după o înfrângere, așa că ne va aștepta un meci foarte dificil, pe care trebuie să îl câștigăm.

Ne batem pentru noi, vrem să terminăm pe primul loc. Am avut probleme, trebuie să mai reglăm, e bine că vine pauza, să vedem cum mergem în vacanță”, a mai spus Daniel Oprița.

Steaua va începe și runda a 16-a de pe locul 1 în Liga 2

Steaua va fi, așadar, pe locul 1 în Liga 2 și înaintea startului etapei a 16-a. Are 32 de puncte acumulate în urma a 10 victorii, două egaluri și trei înfrângeri, fiind la trei și patru puncte de locurile 2 și 3, Unirea Slobozia și Poli Iași.

Steaua va termina anul cu un meci cu Gloria Buzău, în Ghencea, joi, 1 decembrie.

Foto: George Filip (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

articolul original.
Before yesterdayLiga 2

Chică-Roșă, gol fabulos în Ghencea, cu care a decis meciul Steaua – FC Brașov. Ștefan Grigorie: ”Știam că vom face un meci bun”

27 November 2022 at 20:18

FC Brașov a dat lovitura în Ghencea. Echipa lui Dan Alexa, suspendat la acest joc și aflat în tribună, a câștigat cu scorul de 1-0 meciul cu Steaua, grație unui gol fabulos reușit de Adi Chică-Roșă în minutul 67.

Cu acest succes, FC Brașov reintră serios în lupta pentru accederea în play-off, în timp ce Steaua, aflată la al doilea eșec acasă în acest sezon, amână pentru ultima rundă din acest an asigurarea titlului de campioana de iarnă în Liga 2.

Adi Chică-Roșă a fost decisiv în Ghencea

Prima repriză a fost echilibrată, însă fără ocazii importante la cele două porți. Chunchukov (8) și Atanas Trică nu au găsit spațiul porții lui Micu, iar brașovenii au replicat prin Fustar (20), însă mingea trimisă cu capul a trecut peste poartă.

Finalul a fost mai animat, iar Adi Chică-Roșă a ieșit la rampă cu o cursă de peste 40 de metri, Iancu a reușit să blocheze, mingea a ajuns la Tudor Oltean, care a șutat de la marginea careului, însă portarul Stelei a reținut fără probleme. Acesta a fost și singurul șut pe spațiul porții în prima repriză.

Partea secundă a fost mult mai spectaculoasă. Angelov a încercat o execuție pretențioasă din centrul careului, iar mingea a trecut pe lângă poartă. Replica Stelei a venit imediat prin Adi Popa, care a șutat din colțul careului, iar Micu a reținut fără probleme. Același Popa a zguduit bara transversală cu un șut de la 16 metri (49).

Tot Steaua a rămas în atac, Bodișteanu a profitat de o gafă a lui Diogo Izata, care s-a complicat la marginea careului, dar Micu a reușit să respingă de puțin pe lângă bară.

Adi Chică-Roșă a deblocat tabela cu un șut fabulos de la circa 25 de metri la care Iancu nu a avut replică (67). Tudor Saim a fost și el aproape de gol cu un șut din careu, dar Iancu a reușit să rețină.

Mihăescu, intrare criminală asupra lui Joao Amorim, sancționată doar cu ”galben”

După gol, Steaua nu și-a mai creat ocazii, însă s-a remarcat prin ”pădurarul” Mihăescu.

Mijlocașul abia introdus pe teren de Oprița a intrat la rupere asupra lui Joao Amorim, în minutul 72, și portughezul a avut noroc că nu s-a ales cu piciorul rupt. Totuși, lusitanul nu a mai putut continua jocul și rămâne de văzut dacă s-a ales cu vreo vreo accidentare.

Arbitrul Valentin Porumbel, de altfel echilibrat tot meciul, a fost din alt film la această fază și i-a acordat doar cartonașul galben lui Mihăescu, deși intrarea stelistului a fost cruntă, iar pe piciorul lui Joao Amorim a fost și sânge.

Ștefan Grigorie: ”Știam că vom face un meci bun”

Cum Dan Alexa a fost suspendat la acest meci, în timpul jocului indicații au dat antrenorii secunzi Ștefan Grigorie și Rareș Forika. Declarații la finalul partidei a oferit Grigorie, care și-a felicitat jucătorii după acest succes important, care îi menține echipa în lupta pentru play-off. Fostul mijlocaș se aștepta la un rezultat bun.

”Un joc foarte bun. Au fost și unele momente în care ei au pus presiune, mai ales la fazele fixe. Acolo au fost câteva nesincronizări. Pe urmă, fiind o echipă pozitivă și, mai ales, știind ce ne așteaptă, a ieșit bine și ne bucurăm pentru această victorie.

Știam ce avem de făcut, știam ce am lucrat și cred că s-a văzut și pe teren că am fost o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Am știut ce vrem de la început până la sfârșit. E normal, atâta timp cât lipsește antrenorul principal, să se simtă, dar, cu atât mai mult ne bucură victoria de azi.

Nu e sărbătoare. E normal să fie o descătușare, pentru că veneam după meciuri bune, echipa era în creștere. Nu e ușor să formezi o echipă după ce schimbi atâția jucători, să aduci jucători noi, să aduci jucători de atâtea naționalități, să-i integrezi. Echipa era în creștere și chiar ne așteptam să facem un meci bun. Chiar dacă pierdeam sau făceam doar un egal, știam că vom face un meci bun, pentru că avem încredere în acești jucători, avem un lot bun și, ușor-ușor, s-a văzut că echipa începe să crească de la meci la meci. Pentru noi chiar nu a fost o surpriză jocul bun, pentru că eu consider că am făcut un joc bun. Normal, am spus că au fost și mici nesincronizări, pentru că adversarul îți pune probleme. Am întâlnit echipa de pe primul loc, a pierdut un singur meci acasă, cu Miercurea Ciuc, știam ce presiune o să pună. Cu atât mai mult îi felicit pe băieți”, a spus Grigorie la microfonul DigiSport.

Steaua și FC Brașov au același sponsor. Brașovenii, începând chiar de la jocul din Ghencea

Interesant este faptul că începând de la acest meci, pe pieptul jucătorilor de la FC Brașov a apărut un nou sponsor.

Surprinzător este că acest sponsor este chiar cel pe care îl are pe piept din sezonul trecut și Steaua.

Get’s Bet, o casă de pariuri, sponsorizează, mai nou, ambele formații din Liga 2 și o face chiar de când acestea au avut meci direct.

STEAUA – FC BRAȘOV 0-1

Adi Chică-Roșă 67′

Steaua: H. Iancu (cpt.) – Drăghici (D. Oroian 69′), Beța, Al. Sabău, Ad. Ilie – Ad. Popa (Em. Pacionel 84′), Enceanu (Șt. Pacionel 74′), Bărbulescu (Mihăescu 69′), Bodișteanu (Bustea 69′) – A. Trică, Chunchukov
Rezerve neutilizate: Dincă – Al. Sima, Balgiu, Raicu
Antrenor: Daniel Oprița

FC Brașov: Micu – M. Burlacu, Fustar (cpt.), Marc – Lascu (Dumbravă 71′), Spătaru (Lambrinoc 90′), Joao Amorim (Vas. Constantin 73′), Diogo Izata, Tud. Oltean – Chică-Roșă (Saim Tudor 69′), Angelov
Rezerve neutilizate: Mikulic – Tud. Cociș, Leonte, Jovanovic, Mitrov
Antrenor secund: Ștefan Grigorie (Dan Alexa este suspendat)

Stadion: Steaua (București). Arbitru central: Valentin Porumbel (Olteniţa). Arbitri asistenți: Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea) și Mihăiță Adrian Noroc (Botoşani). Arbitru de rezervă: Dragoș Pîrîu (Curtea de Argeş). Observator de arbitri: Ioan Duma (Sibiu). Delegat de joc: Bogdan Gheorghiță (Vaslui). 

Steaua poate pierde locul 1, FC Brașov intră serios în lupta pentru play-off

Cu 32 de puncte, Steaua rămâne la trei puncte peste Unirea Slobozia și poate ceda la golaveraj prima poziție în cazul în care în ultima etapă pierde, iar ialomițenii câștigă.

FC Brașov, cu 23 de puncte, urcă pe locul 8, momentan la două puncte de FK Miercurea Ciuc, ultima clasată pe locurile de play-off, însă aceasta joacă mâine. Altfel, dacă harghitenii vor câștiga cu Șelimbăr, Brașovul va fi la trei puncte sub Unirea Dej.

În etapa a 16-a, ultima programată în 2022, Steaua joacă joi, 1 decembrie, pe teren propriu, de la ora 15:00, cu Gloria Buzău (locul 7, 25 puncte), iar FC Brașov are meci sâmbătă, de la ora 13:15, acasă, cu Dinamo (locul 10, 21 puncte).

Foto: George Filip (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

articolul original.

SC Oțelul își întărește poziția de participare în play-off după succesul cu Ripensia. Dorinel Munteanu, nervos fără motiv la declarațiile de după joc

27 November 2022 at 18:25

SC Oțelul Galați continuă parcursul bun din acest sezon și cu victoria la scorul de 1-0 obținută pe terenul Ripensiei, după un autogol al lui Cosmin Gladun (14).

Dorinel Muntean a lăudat, la fel ca înainte de meci, formația bănățeană, dar s-a enervat brusc în timpul interviului de după joc atunci când a fost întrebat dacă pentru iarnă are planuri de a schimba mult lotul.

Dorinel Munteanu a spus că Ripensia e o echipă bună pe teren propriu

Din cele 16 puncte adunate de timișoreni, 14 au fost câștigate pe teren propriu, iar Ripensia e, sezonul acesta, incontestabil o echipă de teren propriu. Lucru știut de Dorinel Munteanu, care a lăudat adversarul.

”O victorie foarte importantă, în fața unui adversar care pe teren propriu e foarte-foarte bun, din punctul meu de vedere. Fiindcă știm cu toții că a câștigat cu Poli Iași, cu Miercurea Ciuc. Acasă este cam greu de învins la Timișoara, dar echipa mea s-a mobilizat foarte bine, s-a motivat foarte bine și am câștigat meritat. Am mai avut și alte șanse de a marca. Dar la limită sunt trei puncte și cele trei puncte sunt cele mai importante pentru noi. A fost autogol, dar am avut trei-patru ocazii bune de a marca. Dar acesta e fotbalul. Autogol, neautogol, mai mult decât atât, adversarul nostru nu și-a creat foarte multe ocazii de gol”, a declarat Munteanu despre joc, unul în care Gorovei și Neagu au trimis câte o dată mingea în transversală.

Antrenorul Oțelului, încă un tehnic din Liga 2 care cedează nervos în fața ziariștilor

Altfel, deși interviul de după joc a fost scurt, Dorinel Munteanu a fost extrem de iritat de întrebări firești, în condițiile în care la meci a fost prezent un singur ziarist, corespodentul Liga2.ro, plus cameramanul unei televizuni naționale. Munteanu a fost întrebat dacă SC Oțelul se gândește la promovarea directă, întrebare la care a răspuns normal. ”De la promovarea în Liga 2 vreau să prindem play-off-ul, după aceea mai vedem ce ne rezervă anul viitor, când mai sunt trei jocuri din acest tur regular”, a spus Munteanu.

Cameramanul a întrebat despre Cupa Mondială, iar, ulterior, corespondentul Liga2.ro a mai întrebat dacă în iarnă vor fi schimbări în lotul echipei sale. Moment în care lui Munteanu i-a sărit țandăra, trecând de la ”dumneavoastră” la ”per tu”. ”Domnișoară, v-am spus. Ce vreți să știți, ce transferuri vreau să fac. Ți-am spus că mai am trei etape din campionatul regular anul viitor. E treaba mea ce fac eu la echipă”, a spus Munteanu.

Cu o zi înainte, antrenorul secund al Unirii Constanța, John Ene, formație învinsă la CSC Dumbrăvița, a răspuns foarte calm la o întrebare identică, deși are o situație infinit mai complicată.

Sâmbătă, și Ovidiu Burcă a fost isteric cu ziariștii, semn că finalul de noiembrie nu le priește antrenorilor din Liga 2. Dorinel Munteanu tocmai ispășise două etape de suspendare, după meciul cu Unirea Slobozia, când a fost enervat de arbitrajul lui Andrei Antonie și s-a manifestat conform trăirilor sale după fluierul final.

SC Oțelul Galați în victoria cu Ripensia: Dur-Bozoancă – Farcaș, Yabre, Azinovic, D. Panait – Cisotti, I. Neagu (cpt.), Jardan (Mih. Adăscăliței 84′) – Laur. Maxim (Mitoi 56′), Berisha (Markovic 90+2′), Gorovei (A. Nica 56′). Rezerve neutilizate: R. Pop – Sil. Rus, Ghiocel, Cireș, Bokhashvili.

Cu 28 de puncte acumulate în 15 etape, SC Oțelul este pe locul 4 în acest moment, la egalitate cu Poli Iași, care are un golaveraj mai bun și e pe locul 3. Runda viitoare, ultima programată în 2022, echipa gălățeană va primi vizita celor de la Metaloglbus București (sâmbătă, ora 11:00).

Foto: Sebastian Tătaru și Jozsi Leczki / Mediafax Foto

articolul original.

Ripensia a cedat cu autogol ultimul meci de acasă din acest an. Iulian Muntean: ”Cei de la Oțelul au știut să închidă jocul, să tragă de timp”

27 November 2022 at 17:36

SC Oțelul Galați a învins în deplasarea de la Timișoara cu scorul de 1-0, după ce Ripensia și-a dat autogol.

Altfel, oțelarii au dominat jocul de pe Electrica, din etapa a 15-a a Ligii 2, chiar dacă nu au băgat ei mingea în poartă, și au avut și două bare.

Iulian Muntean, ”antrenorul” Ripensiei, a precizat că e de părere că un egal ar fi fost mai echitabil.

Fundașul Cosmin Gladun, ”atacant” pentru adversar

SC Oțelul, încurajată și de un grup de suporteri, a început mult mai curajoasă meciul și, din minutul 4, Gorovei a trimis la încheietura barelor. Presiunea la poarta lui Dobre a continuat. Portarul ripensist a respins în minutul 14 un prim șut al lui Berisha, minge a ajuns la Neagu, care a reluat moale, iar Cosmin Gladun, în loc să îndepărteze pericolul, a trimis în propria poartă.

Ca o ironie, Ripensia e una dintre puținele formații care își trece jucătorii în ordinea carnetelor de joc pe raportul de arbitraj, și nu așezați conform pozițiilor de pe teren, iar Gladun, deși e fundaș stânga, e trecut ultimul, unde, în mod normal, ar trebui să apară fotbaliștii utilizați în atac. Astăzi, Gladun a fost ”atacant”, dar pentru adversar.

Peste patru minute, Ripensia a avut poate cea mai mare ocazie. David Ciurel a tras însă în portarul Dur-Bozoancă, fost goalkeeper la Poli Timișoara. Mingea a revenit la Gavra, care a tras și el tot pe corpul portarului. Ripensia a mai avut o lovitură liberă, dar Fridrich a trimis pe lângă. În minutul 40, la o intrare a lui Stoi, gălățenii au cerut penalty, însă arbitrul Codrea nu le-a făcut pe plac.

Încă o bară pentru gălățeni și în repriza a doua

Galațiul a continuat să aibă mai mult inițiativa în joc. În minutul 64, Neagu a trimis în transversală, de data aceasta din lovitură liberă.

Lipsiți de Ene, din nou accidentat, iar cu Piftor rezervă, ripensiștii au contat ofensiv prin Gavra, care în minutul 75 a avut o nouă ocazie imensă, dar șutul său a fost reținut de Dur-Bozoancă.

În rest, roș-galbenii au avut câteva acțiuni de atac cu finalizări neconvingătoare, în condițiile în care au avut în față un adversar de prima treime a clasamentului și nu și-au putut desfășura liberi jocul.

Iulian Muntean, despre adversar: ”Și-au făcut exact treaba”

Ripensia a plătit, și la acest meci, tribuit naivităților inerente lipsei de experiență, una caracteristică pentru un număr mare dintre fotbaliștii ei. Iulian Muntean spune că Galațiul a știut ce să facă atunci când a condus, căci moldovenii nu sunt genul de echipă ”nemțească”, ce nu se mai oprește din a da goluri unui adversar mai vulnerabil.

”Din păcate, atât am putut astăzi. Am avut momentele noastre bune în prima repriză, când am fi putut să egalăm. După care, în a doua repriză s-a văzut diferența de experiență dintre cele două echipe. Cei de la Oțelul au știut să închidă jocul, să-l fragmenteze, să tragă tot timpul de timp. Și-au făcut exact treaba și și-au obținut cele trei puncte pentru care veniseră”, a spus Muntean.

Început timorat pentru Ripensia

Dacă oaspeții au început foarte convinși, ripensiștii au făcut-o moale, alt aspect care i-a costat.

”Dacă e să ne uităm la prima repriză, poate că era echitabil un rezultat de egalitate. Am început foarte slab jocul și nu pot să-mi dau seama de ce. Primele 15 minute am fost timorați, visători, n-am avut curaj. Cei de la Oțelul au avut un prim sfert de oră foarte bun, au și înscris. Am înțeles că șutul mergea undeva în afară și din deviere a intrat în poartă. Dar după primele 15 minute era clar că vom avea meci foarte greu. După gol am echilibrat jocul. Am avut o perioadă forte bună și, în mod normal ar fi trebuit să egalăm. În mod normal, la sfârșitul primei reprize era echitabil rezultatul de egalitate. În a doua repriză nu s-a mai jucat foarte mult fotbal, din păcate”, a mai spus Muntean.

Ripensia în eșecul cu SC Oțelul: Șt. Dobre – Andr. Macrițchii (Zamfirescu 69′), Fridrich, Lalic, Gladun – Stoi (cpt.)(Mogoș 90′), Tud. Călin (Rz. Morariu 69′) – Sofran, Zimța (Piftor 60′), Dav. Ciurel (Mihart 46′) – Gavra. Rezerve neutilizate: Brașoveanu – Țieranu, Vidrăsan, Rob. Stoica.

Terenul a rezistat la ultimul meci din 2022

Ripensia a terminat jocurile de acasă cu un teren superior față de ceea ce se întâmpla acum trei ani, când pe Electrica erau mari probleme toamna, după ce începeau ploile abundente.

De altfel, ripensiștii l-au protejat în ultimele săptămâni, pentru a putea să-și desfășoare jocul de pase. ”Terenul a fost un pic moale. Dar nu putem spune că ne-a încurat un pic terenul. L-am protejat toată săptămâna, am făcut maximum ce puteam să facem, ca să avem un teren cât mai bun pentru meciul de astăzi”, a mai spus antrenorul de facto al Ripensiei, în raportul de joc doar preparator sportiv.

Cu 16 puncte acumulate în 15 etape, Ripensia rămâne pe locul 14, acum la egalitate cu Metaloglobus și CSC Dumbrăvița, ambele cu un golaveraj inferior. În ultima rundă din 2022, echipa timișoreană va juca sâmbătă, de la ora 11:00, la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii (locul 13, 18 puncte).

Foto: Sebastian Tătaru și Jozsi Leczki / Mediafax Foto

articolul original.

Jordan Gele, atacant în căutarea primului gol în campionat: ”Am așteptări mari de la mine!” Șelimbărul n-a mai înscris de patru meciuri

27 November 2022 at 16:48

Transferat în vară, atacantul Jordan Gele era prezentat drept golgheterul de care avea nevoie echipa din Șelimbăr. Francezul de 30 de ani și 1,92 metri înălțime a fost folosit din primul minut meci de meci de fostul antrenor al sibienilor, Eugen Beza, în primele 12 jocuri de campionat, însă nu a reușit până acum să marcheze nici măcar un gol.

Și-a trecut în cont doar trei pase decisive, una la singurul gol din victoria cu FC Brașov, din runda inaugurală a sezonului (1-0), celelalte două, o săptămână mai târziu, în succesul cu 4-0 în fața bănățenilor de la Poli Timișoara, ambele meciuri disputate la Râmnicu Vâlcea.

Jordan Gele: ”Acum e un moment dificil pentru mine și pentru echipă”

Unicul gol al lui Gele pentru CS Comunal Șelimbăr până în momentul de față este în Cupa României. Francezul a înscris cel de-al treilea gol al sibienilor în victoria din Cupa României, de pe terenul echipei din Liga 3 SR Brașov (3-0), în faza premergătoare play-off-ului competiției KO.

Cu toate acestea, Gele susține că are așteptări mari în ceea ce-l privește și crede că este important să înscrie sau să dea pase de gol, dar și mai important este ca Șelimbărul să câștige.

Gele e conștient că echipa sa traversează o perioadă mai puțin fastă, dar speră în obținerea unui rezultat pozitiv la Miercurea Ciuc, luni seara, în etapa a 15-a a Ligii 2.

”Am așteptări mai mari de la mine. Acum e un moment dificil pentru mine și pentru echipă, dar, la urma urmei, eu încerc mereu să lupt pentru echipă, să îmi ajut echipa. Dau tot ce e mai bun. Chiar dacă nu marchez, important este să câștige echipa. Cel mai important e ca noi să câștigăm, nu să marchez eu, dar sper să marchez, desigur, pentru că cei de la Șelimbăr m-au adus să fac diferența, să marchez, să dau pase de gol. Important este să câștigăm”, a declarat Gele într-o conerință de presă.

Gele speră la victorie la Miercurea Ciuc

Legat de jocul cu FK Csikszereda, Gele se așteaptă să fie unul dificil, însă crede că a venit momentul pentru un rezultat pozitiv, pe care ”călăreții roșii” îl așteaptă de ceva vreme.

”Va fi un meci greu pentru noi, dar am muncit din greu pe parcursul săptămânii pentru a-l pregăti, cu antrenamente intense. Sperăm să obținem un rezultat bun pentru că avem nevoie de un rezultat pozitiv de câteva săptămâni”, a adăugat atacantul francez.

  • 14 meciuri de Liga 2, 12 începute ca titular, are Jordan Youri Gele la CS Comunal Șelimbăr, și niciun gol marcat. În cariera sa a mai evoluat pentru Boulogne II, Compiegne, Sainte Genevieve, Mulhouse, Nantes II (toate din ligile inferioare din Franța) și Winterthur (liga secundă din Elveția).

CS Comunal Șelimbăr n-a mai marcat de patru meciuri în Liga 2. Ultima dată, ”călăreții roșii” antrenați acum de Claudiu Niculescu au punctat în poarta Sloboziei, în remiza de la Râmnicu Vâlcea (scor 1-1), din etapa a 10-a.

De atunci, sibienii au făcut 0-0, la Râmnicu Vâlcea, cu Ripensia Timișoara și CSM Slatina, pierzând la Baia Mare și pe sinteticul din Pantelimon al Metaloglobusului, cu 3-0, respectiv 2-0.

Conferința de presă în care au vorbit Claudiu Niculescu și Jordan Gele, înainte de FK Miercurea Ciuc – CS Comunal Șelimbăr:

Foto și video: CS Comunal Șelimbăr

articolul original.

Steaua pierde în Ghencea cu FC Braşov, iar echipa lui Dan Alexa reintră serios în calculele pentru play-off. Începând de la acest meci, ambele formații au același sponsor pe piept, o casă de pariuri!

27 November 2022 at 18:57
image

Steaua a pierdut meciul cu FC Brașov, scor 0-1, a suferit al doilea eșec pe teren propriu în acest sezon și a ratat șansa de a-și asigura matematic locul 1 la finalul anului 2022.

Adi Popa a avut cea mai mare ocazie a meciului în debutul părții secunde, când a șutat violent în transversală, însă unicul gol al meciului a fost în poarta lui Horia Iancu, utilizat pentru prima dată în campionat în acest sezon. Căpitanul Stelei nu a avut ce face în minutul 67 la un super-șut al lui Adi Chică-Roșă.

Cronica meciului o poți citi aici.

  • Interesant este faptul că începând de la acest meci, pe pieptul jucătorilor de la FC Brașov a apărut un nou sponsor. Surprinzător este că acest sponsor este chiar cel pe care îl are pe piept din sezonul trecut și Steaua. Get’s Bet, o casă de pariuri, sponsorizează, mai nou, ambele formații din Liga 2 și o face chiar de când acestea au avut meci direct.

Steaua poate pierde locul 1, FC Brașov intră serios în lupta pentru play-off

Cu 32 de puncte, Steaua rămâne la trei puncte peste Unirea Slobozia și poate ceda la golaveraj prima poziție în cazul în care în ultima etapă pierde, iar ialomițenii câștigă.

FC Brașov, cu 23 de puncte, urcă pe locul 8, momentan la două puncte de FK Miercurea Ciuc, ultima clasată pe locurile de play-off, însă aceasta joacă mâine. Altfel, dacă harghitenii vor câștiga cu Șelimbăr, Brașovul va fi la trei puncte sub Unirea Dej.

În etapa a 16-a, ultima programată în 2022, Steaua joacă joi, 1 decembrie, pe teren propriu, de la ora 15:00, cu Gloria Buzău (locul 7, 25 puncte), iar FC Brașov are meci sâmbătă, de la ora 13:15, acasă, cu Dinamo (locul 10, 21 puncte).

Foto: George Filip (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

COMENTARIUL LIVE

STEAUA – FC BRAȘOV 0-1

Adi Chică-Roșă 67′

Steaua: H. Iancu (cpt.) – Drăghici (D. Oroian 69′), Beța, Al. Sabău, Ad. Ilie – Ad. Popa (Em. Pacionel 84′), Enceanu (Șt. Pacionel 74′), Bărbulescu (Mihăescu 69′), Bodișteanu (Bustea 69′) – A. Trică, Chunchukov
Rezerve neutilizate: Dincă – Al. Sima, Balgiu, Raicu
Antrenor: Daniel Oprița

FC Brașov: Micu – M. Burlacu, Fustar (cpt.), Marc – Lascu (Dumbravă 71′), Spătaru (Lambrinoc 90′), Joao Amorim (Vas. Constantin 73′), Diogo Izata, Tud. Oltean – Chică-Roșă (Saim Tudor 69′), Angelov
Rezerve neutilizate: Mikulic – Tud. Cociș, Leonte, Jovanovic, Mitrov
Antrenor secund: Ștefan Grigorie (Dan Alexa este suspendat)

Stadion: Steaua (București). Arbitru central: Valentin Porumbel (Olteniţa). Arbitri asistenți: Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea) și Mihăiță Adrian Noroc (Botoşani). Arbitru de rezervă: Dragoș Pîrîu (Curtea de Argeş). Observator de arbitri: Ioan Duma (Sibiu). Delegat de joc: Bogdan Gheorghiță (Vaslui).

Min 90+7 Final de joc în Ghencea, unde FC Brașov câștigă cu 1-0 meciul cu Steaua.
Cu 32 de puncte, Steaua rămâne la trei puncte peste Unirea Slobozia și poate ceda la golaveraj prima poziție în cazul în care în ultima etapă pierde, iar ialomițenii câștigă. FC Brașov, cu 23 de puncte, urcă pe locul 8, momentan la două puncte de FK Miercurea Ciuc, ultima clasată pe locurile de play-off, însă aceasta joacă mâine. Altfel, e la trei puncte sub Unirea Dej.
Min 90+6 ||| Vasile Constantin primește și el cartonașul galben după ce îl împiedică pe Mihăescu să bată o lovitură liberă
Min 90+5 ||| Daniel Dumbravă se răzgândește și nu mai bate un corner, pentru a trage de timp, iar arbitrul îi arat ăcartonașul galben
Min 90+3 Saim Tudor primește perfect în careu, în stânga, îl are în fața sa doar pe Iancu și îl ia la țintă
Min 90 + Meciul e prelungit cu cinci minute
Min 90 ⇒ Eduard Lambrinoc intră pe teren în locul lui Dan Spătaru
Min 84 ⇒ Emilian Pacionel intră în locul lui Adrian Popa
Min 74 Ștefan Pacionel intră în locul lui Rareș Enceanu
Min 73 ⇒ Vasile Constantin intră pe teren în locul lui Joao Amorim, care nu a mai putut continua jocul după intrarea ”pădurarului” Mihăescu
Min 72 ||| Abia intrat pe teren, Mădălin Mihăescu intră ca la măcelărie asupra lui Joao Amorim și arbitrul acordă doar cartonașul galben. Intrare cri-mi-na-lă pe tibia lui Joao Amorim și bulgarul are noroc că nu s-a ales cu fracturi. Mihăescu merita roșu direct și suspendare până la finalul sezonului pentru această intrare halucinantă
Min 71 Încă o schimbare la FC Brașov. Iese Andrei Lascu și intră Daniel Dumbravă
Min 69 Schimbare cu mare întârziere și la FC Brașov. Iese Adi Chică-Roșă, care primește și cartonașul galben pentru că iese greu afară, și intră Alexandru Tudor Șaim
Min 69 Triplă schimare la Steaua. Intră Darius Oroian, Cristian Bustea și Mădălin Mihăescu și ies Stephan Drăghici, Ștefan Bodișteanu și Valentin Bărbulescu
♦Min 67 0-1 Adi Chică-Roșă primește mingea în flancul stâng, avansează, îl fentează pe Beța în centru și șutează de la circa 23 de metri direct lângă bara colțului lung. Gol superb reușit de Chică-Roșă
Min 59 Spătaru execută lovitura liberă de la 22 de metri central pe poartă, pe direcția lui Iancu, care reține ușor
Min 58 ||| Dean Beța îl faultează pe Chică-Roșă la circa 22 de metri de propria poartă și primește cartonașul galben
Min 56 Bodișteanu recuperează din picioarele lui Diogo Izata, trece în fața careului și de Fustar, șutează pe jos din fața lui Burlacu, iar Micu deviază suficient pentru ca balonul să treacă de puțin pe lângă bara din dreapta
Min 49 Popa avansează în dreapta și trage din alergare din marginea careului, în forță. Balonul lovește violent transversala și revine în teren, apoi mingea este respinsă în corner
Min 46 S-a reluat meciul
Min 45+2 Pauză în Ghencea. Steaua și FC Brașov sunt la egalitate, scor 0-0, după o primă repriză fără ocazii importante de gol
FC Brașov are un nou sponsor de la acest meci, afișat pe pieptul jucătorilor. Este fix același sponsor pe care îl are și Steaua pe piept: o casă de pariuri!?
Min 36 Enceanu pică pe spate, rău, dintr-un duel aerian și are nevoie de câteva secunde bune să-și revină
Min 26 Steaua are o fază de atac continuă, cu mai multe șuturi blocate, mingea ajunge la Sabău, care trage slab din afara careului, mult peste. Alexandru Sabău a evoluat în prima parte a sezonului trecut chiar la FC Brașov. Apoi a ajuns la Petrolul, de unde este împrumutat la Steaua
Min 25 Drăghici primește și avansează în dreapta careului, șutează pe jos în plasa laterală, la prima bară. Mingea nu e atinsă de nimeni, însă arbitrul acordă corner
Min 24 Angelov se resimte după un duel și iese afară pentru îngrijiri suplimentare
Min 23 ||| Andrei Marc primește primul cartonaș galben al meciului după ce îl faultează din spate pe Drăghici
Min 20 Centrare din corner, din stânga, Fustar pune capul din 10 metri și trimite peste poarta lui Iancu, utilizat pentru prima dată în acest sezon de Liga 2
♦Min 18 Popa face ce vrea în flancul drept, centrează în partea opusă, Chunchukov se retrage pentru a relua cu capul, trimite în Lascu, mingea îl lovește în umăr, dar îi pică și pe mână, arbitrul nu vede sau se face că nu vede și acordă corner. Galeria izbucnește și cere penalty
Min 8 Centrare lungă din dreapta, în careul brașovenilor, Chunchukov câștigă ușor duelul aerian, reia cu capul din 12 metri, însă trimite pe lângă poartă, în dreapta. E prima fază de atac a Stelei, după ce până acum FC Brașov a avut mai mult posesia
Min 1 A început partida din Ghencea


Al doilea și ultimul meci al zilei în Liga 2 are loc în Ghencea, între Steaua, liderul campionatului, și FC Brașov, clasată chiar la mijlocul clasamentului.

Partida începe de la ora 19:00 și la finalul ei îi poate asigura echipei gazdă menținerea pe primul loc până cel puțin la anul, când se reia competiția, ori, de cealaltă parte, poate menține în continuare speranțele pentru accederea în play-off sau le va reduce drastic.

Steaua are cinci victorii la rând pe teren propriu și locul 1 asigurat indiferent de rezultat

Steaua vine după succesul cu 1-0 în deplasare la Concordia Chiajna, în urmă cu două săptămâni, iar pe teren propriu, în ultimul joc, a câștigat cu 2-0 contra Unirii Dej.

În Ghencea, trupa lui Daniel Oprița are cinci victorii consecutive, în ultimele trei fără să primească gol, iar în întreg sezonul a înregistrat pe teren propriu o remiză, un eșec și cinci victorii.

Steaua (32 de puncte) este pe locul 1 de șase etape și indiferent de rezultatul de astăzi își va păstra poziția cel puțin încă o rundă.

”Avem prima șansă la victorie, însă nu va fi ușor. Toate echipele care vin în Ghencea dau totul să ne încurce. Va fi un meci dificil, FC Brașov are o echipă bună, i-am urmărit în acest sezon și cred că puteau fi mult mai sus”, a spus brașoveanul Rareș Enceanu înaintea meciului cu FC Brașov.

FC Brașov vine după trei rezultate pozitive

De partea cealaltă, FC Brașov vine după cea mai bună serie de rezultate înregistrată în acest sezon, două victorii și o remiză. În ultimul joc a remizat in extremis pe teren propriu cu Poli Iași (scor 2-2).

În ultima deplasare, echipa antrenată de Dan Alexa s-a impus cu 1-0 la Concordia Chiajna. În întreg sezonul, în jocurile de ”afară”, Brașovul are patru înfrângeri, un egal și două victorii.

”Jucăm împotriva Stelei, un lider detașat, o echipă pragmatică, o echipă care pierde foarte greu, are omogenitate, jucători de valoare, mai ales în compartimentul ofensiv. Au jucători care fac diferența, Chunchukov este în mare formă, Chipirliu este unul dintre golgheterii Ligii a 2-a în ultimele sezoane, plus Adi Popa, care joacă dezinvolt. Este clar că Steaua își merită locul din clasament, au avut o constanță în rezultate, astfel că vom avea un meci dificil. Chiar dacă ei nu pot promova, Daniel Oprița îi ține pe jucători în priză, joacă dezinvolt și asta poate conta în multe momente ale jocului. Principala lor calitate este că, deși au fost dominați în unele jocuri, au reușit să câștige. Asta spune mult despre calitatea echipei”, a spus Dan Alexa despre meciul cu Steaua.

FC Brașov ocupă locul 10, cu 20 de puncte, este, momentan, la cinci puncte de ultima poziție de play-off, iar în cazul unui eșec această diferență ar putea crește la șase puncte, dacă mâine FK Miercurea Ciuc își câștigăm jocul cu Șelimbăr.

Valentin Porumbel arbitrează Steaua – FC Brașov

Partida din Ghencea, programată de la ora 19:00, va fi arbitrată de centralul Valentin Porumbel (Olteniţa) și de asistenții Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea) și Mihăiță Adrian Noroc (Botoşani). Arbitru de rezervă este Dragoș Pîrîu (Curtea de Argeş). Observator de arbitri este Ioan Duma (Sibiu), iar delegatul jocului este Bogdan Gheorghiță (Vaslui).

articolul original.

Vlad Iacob iese în față după partida Poli Iași – Dinamo: ”Rar am văzut așa ceva! De ce să mai vină oamenii la stadion?”. Conducătorul, dur după eșecul ”câinilor”

27 November 2022 at 15:10

Dinamo a plecat fără punct de la Iași, în urma partidei de sâmbătă, cu Politehnica, în fața căreia a cedat la limită, 0-1. Vlad Iacob, administratorul special al ”câinilor”, a dat vina și pe alți factori pentru înfrângere, care nu au legătură cu evoluția în sine a lui Dinamo.

Vlad Iacob, acuze după Poli Iași – Dinamo 1-0: ”În repriza a doua, timpul de joc efectiv a fost de vreo 20 de minute”

Vlad Iacob a fost dur în declarațiile pe care le-a făcut imediat după finalul întâlnirii, precizând că moldovenii au tras foarte mult de timp în repriza a doua, în special după golul marcat de Cătălin Hlistei în minutul 49. A avut câteva critici și la adresa arbitrajului, asupra modului în care a interpretat tragerile de timp, dar nu și asupra conduitei în sine.

Poate și în febra meciului fiind, Vlad Iacob a afirmat că e normal ca oamenii să nu mai vină pe stadioanele din România din moment ce sunt multe trageri de timp, declarând că nu știe dacă s-a jucat jumătate din totalul minutelor din partea a doua a confruntării dintre Poli Iași și Dinamo.

Din păcate, azi am intrat în jocul gazdelor, e un lucru rău, nu ne-am făcut jocul nostru, n-am construit, n-am pasat. Dar o mare problemă a fost că în repriza a doua timpul de joc efectiv a fost de vreo 20 de minute. Rar am văzut așa ceva și am văzut foarte multe meciuri. Rar am văzut asemenea trageri de timp!

Arbitrajul a fost unul bun, per total, cu o mică excepție: la fiecare cădere se oprește jocul. Nu înțeleg de ce nu preluăm ce se întâmplă la Campionatul Mondial, când arbitrii opresc jocul doar când e o accidentare serioasă. În plus, nu știu de ce nu avem și noi mai multe minute de prelungiri.

Așa se arbitrează în România, nu cred că e rea-voință. De ce să mai vină oamenii la stadion, să vadă 20 de minute de fotbal într-o repriză?!”, a declarat Iacob pentru GSP, citat de Radio Dinamo 1948.

Vlad Iacob are încredere că Dinamo poate ajunge în play-off

Deși Dinamo are nevoie și de jocul rezultatelor pentru a spera la play-off, Vlad Iacob a afirmat că încă mai are încredere, iar moralul e unul ridicat și după partida cu Poli Iași, pierdută, pentru că elevii lui Ovidiu Burcă au venit după o serie importantă de partide în care a luat cel puțin un punct în Liga 2.

”Cât timp avem șanse matematice, vom lupta, vom continua să credem. Trebuie să abordăm fiecare meci ca pe o finală. Suntem și la mâna rezultatelor, nu mai depindem doar de noi. Trebuie să ne câștigăm toate meciurile, șanse sunt, trebuie să credem și să ne jucăm șansa până la capăt.

Avem nevoie de fani mai mult ca niciodată. Sprijinul lor financiar e esențial pentru noi, le mulțumesc pentru deplasarea de la Iași, au fost la înălțime”, a mai spus Vlad Iacob.

Dinamo, la patru puncte de locurile de play-off

Dinamo este pe locul 9 în Liga 2, cu 21 de puncte, la patru puncte de locul 6, FK Miercurea Ciuc, care nu a evoluat încă în etapa a 15-a. Runda următoare, a 16-a, Dinamo va întâlni FC  Brașov, în deplasare.

Pe lângă duelul din Liga 2 din 2022, cu formația lui Dan Alexa, Dinamo va evolua și în Cupa României, în etapa a 3-a a fazei grupelor, cu Unirea Slobozia, pe teren advers.

La anul, ”câinii” vor mai juca în sezonul regular al diviziei a doua cu Unirea Constanța (acasă), CS Comunal Șelimbăr (deplasare), Poli Timișoara (acasă).

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

articolul original.

SC Oțelul se impune la Timișoara printr-un autogol. Ripensia n-a putut trece de defensiva organizată de Dorinel Munteanu

27 November 2022 at 13:54
image

SC Oțelul a câștigat cu scorul de 1-0 meciul disputat la Timișoara, pe Electrica, cu Ripensia, în etapa a 15-a a Ligii 2. Unicul gol al jocului urât din punct de vedere al spectaculozității a fost de fapt un autogol. Cosmin Gladun a greșit poarta în minutul 14, respingând în propria plasă, deși nu-l presa nimeni în careu mic, după un șut slab al lui Ionuț Neagu.

Prima repriza a fost controlată până la acest autogol de către echipa lui Dorinel Munteanu, ca după aceea aceasta să se retragă ușor ușor în defensivă. Ripensia a avut posesia în partea secundă a întâlnirii, însă ocaziile și le-a creat cu greu. A avut două situații timide prin Gavra și Lalic de a egala, însă Dur-Bozoancă a dovedit încă o dată că este unul dintre cei mai buni portari din Liga 2.

SC Oțelul, la egalitate cu clasata pe locul 3. Ripensia e pe 14

Cu această victorie, abia a doua în deplasare în acest sezon, SC Oțelul a acumulat 28 de puncte și a urcat pe locul 4, la egalitate cu Poli Iași, care are un golaveraj mai bun.

Ripensia, cu 16 puncte și golaveraj -1, e pe poziția a 14-a, la egalitate cu Metaloglobus și Dumbrăvița, acestea având un golaveraj inferior.

În etapa a 16-a, ultima programată în 2022, SC Oțelul joacă acasă cu Metaloglobus, iar Ripensia are meci în deplasare la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii. Ambele joacă sâmbătă, de la ora 11:00.

COMENTARIUL LIVE

RIPENSIA TIMIȘOARA – SC OȚELUL GALAȚI 0-1

Cosmin Gladun 14′ – autogol

Ripensia: Șt. Dobre – Andr. Macrițchii (Zamfirescu 69′), Fridrich, Lalic, Gladun – Stoi (cpt.)(Mogoș 90′), Tud. Călin (Rz. Morariu 69′) – Sofran, Zimța (Piftor 60′), Dav. Ciurel (Mihart 46′) – Gavra
Rezerve neutilizate: Brașoveanu – Țieranu, Vidrăsan, Rob. Stoica
Antrenor principal: Roberto Ivan / Preparator sportiv: Iulian Muntean

SC Oțelul Galați: Dur-Bozoancă – Farcaș, Yabre, Azinovic, D. Panait – Cisotti, I. Neagu (cpt.), Jardan (Mih. Adăscăliței 84′) – Laur. Maxim (Mitoi 56′), Berisha (Markovic 90+2′), Gorovei (A. Nica 56′)
Rezerve neutilizate: R. Pop – Sil. Rus, Ghiocel, Cireș, Bokhashvili
Antrenor: Dorinel Munteanu

Stadion: Electrica (Timișoara – Timiș). Arbitru central: Cristian Codrea (Baia Mare). Arbitri asistenți: Ioan Alexandru Corb (Satu Mare) și Răzvan Constantin Nistoran (Reşiţa). Arbitru de rezervă: Andrei Gabriel Fodor (Deva). Observator de arbitri: Octavian Șovre (Satu Mare). Delegat joc: Cristian Petropulos (Alba Iulia).

Min 90+5 Final de joc la Timișoara, unde SC Oțelul câștigă cu 1-0 în fața Ripensiei, printr-un autogol
Min 90+2 Iese Valmir Berisha și intră Vanja Markovic, la SC Oțelul
Min 90 + Meciul e prelungit cu patru minute
Min 90 La Ripensia, iese Gabriel Stoi și intră Alexandru Mogoș. Și Oțelul voia să facă schimbare, însă a amânat-o, să tragă de timp în prelungiri
Min 89 ||| Nicolae Sofran primește și el cartonașul galben după ce Lalic l-a lovit Nica, însă nu protestează
Min 84 Vasile Jardan este înlocuit cu Mihai Adăscăliței
Min 80 ||| Gabriel Stoi intră prin alunecare în fața lui Farcaș, nu lovește mingea, dar nici adversarul. Arbitrul consideră că e fault de galben
Min 78 Acțiune a lui stânga a lui Piftor, centrează în careu, Yabre respinge defectuos, spre propria poartă, Lalic, urcat în atac, câștigă ușor duelul aerian în 6 metri, trimite cu capul, însă o face direct pe Dur-Bozoancă, iar acesta prinde ușor
Min 75 Gavra preia în careu, pivotează și șutează din 16 metri central, însă pe direcția lui Dur-Bozoancă, iar portarul prinde
Min 71 ||| Mario Mitoi primește cartonașul galben după ce șutează în minge după fluierul arbitrului, după un fault al Ripensiei
Min 69 Dublă schimbare la Ripensia. Intră Claudiu Zamfirescu și Tudor Călin și ies Andrei Macrițchii și Răzvan Morariu
Min 69 Neagu execută o nouă lovitură liberă din stânga, de această dată aproape de linia careului, însă o face mult mai slab, moale, direct în zid
Min 66 Cisotti recuperează și trece de Lalic și Fridrich, pătrunde în careu, dar este deposedat înainte de finalizare de Macrițchii
Min 64 Neagu șutează spre poartă dintr-o lovitură liberă din stânga, de la circa 25 de metri, mingea se duce peste Dobre, cu boltă, însă lovește transversala și revine în joc
Min 61 Berisha șutează din fața careului, din poziție centrală, pe jos, pe lângă poartă, în stânga
Min 60 Muntean schimbă și el. Iese Samuel Zimța și intră Alexandru Piftor
Min 56 Dublă schimbare la SC Oțelul. Ies Răzvan Gorovei și Laurențiu Maxim și intră Alin Nica și Mario Mitoi
Min 46 S-a reluat jocul
Min 46 David Ciurel este înlocuit cu Ianis Mihart, la pauză, la Ripensia
Min 45+1 Pauză la Timișoara. E 1-0 pentru gălățeni după un autogol. La acest rezultat, SC Oțelul acumulează 28 de puncte și urcă pe locul 4, la egalitate cu Poli Iași, care e pe 3 și are un golaveraj mai bun, +8 față de +5. Ripensia, cu 16 puncte, e pe locul 14.
Min 40 Ripensiștii se joacă cu focul în propriul careu. Portarul Dobre primește o minge de la coechipier și în loc să degajeze pasează slab în față, direct la adversar. Jardan preia și când să tragă cu piciorul drept, de la circa 13 metri, Stoi intră din spate prin alunecare și deposedează, trimițând pe lângă poartă, în dreapta, în corner. Arbitrul sprintează în careu și arată corner. Jardan vrea penalty și acuză lovitura în picior. Nici reluările de la TV nu indică clar dacă Stoi a lovit mingea sau piciorul adversarului
Min 35 ||| Răzvan Gorovei intră târziu și urât, direct pe piciorul lui Zimța, după ce mijlocașul Ripensiei pasase. Mijlocașul Oțelului nu scapă fără cartonaș galben. La Slobozia a văzut direct cartonașul roșu tot pentru o intrare pe gleznă
Min 32 Fridrich execută în forță o lovitură liberă de la 20 de metri lateral stânga, spre colțul scurt, direct spre poartă, dar pe lângă. Ripensia a echilibrat jocul după autog, însă până acum au lipsit ocaziile de gol
Min 18 Pasă lungă în față, Gavra interceptează la mijlocul terenului și scapă singur, pasează spre stânga pentru Ciurel și acesta pătrunde în careu și trimite direct în portar, ieșit la întâmpinare. Mingea ricoșează în față, Gavra urmărește și șutează puternic, tot pe direcția lui Dur-Bozoancă, iar portarul respinge în stânga, de unde un coechipier repliat degajează și îndepărtează pericolul
Min 14 0-1 Berisha avansează din dreapta în fața careului și trage spre colțul lung, Dobre respinge în față, direct la Neagu, care șutează din prima din 18 de metri, deloc puternic, dar pe lângă Dobre, iar Cosmin Gladun, singur în fața porții și fără vreun oțelar pe lângă el, gafează incredibil. În încercarea de a respinge cu piciorul drept șutează direct în propria plasă. Autogol de cascadorii râsului
Min 7 ||| David Ciurel faultează din spate, cu alunecare, și primește primul cartonaș galben al meciului
Min 4 Gorovei avansează din stânga spre centru și șutează frumos de la circa 20-22 de metri, cu dreptul. Dobre e depășit, dar mingea lovește încheietura barelor, în stânga, și revine în joc
Dorinel Munteanu revine pe banca tehnică a echipei sale după ce la ultimele două meciuri a fost suspendat. Munteanu nici nu a fost în tribună la jocurile cu FCSB (0-0), în Cupa României, și Minaur Baia Mare (1-0), în campionat, preferând să stea acasă.
Min 1 A început partida de la Timișoara, de pe arena Electrica. SC Oțelul este încurajată de o mini-galerie formată din 25 de suporteri


Etapa a 15-a a Ligii 2 are programate astăzi două meciuri. Primul are loc de la ora 14:00, la Timișoara, pe arena Electrica, între Ripensia și SC Oțelul Galați.

Se întâlnesc două echipe cu obiectiv diferit în acest moment. Ripensia se află în partea inferioară a clasamentului și este implicată în lupta pentru evitarea retrogradării, în timp ce SC Oțelul, chiar dacă este o nou-promovată în acest sezon, țintește la play-off și la promovarea în prima ligă.

Ripensia nu a pierdut în ultimele patru etape

Ripensia era într-un moment bun înainte de pauza luată de echipele din Liga 2 pe perioada în care naționalele au avut meciuri amicale. Trupa timișoreană se află după o serie de patru meciuri în care nu a pierdut, cele două jocuri de acasă câștigându-le (4-0 cu Unirea Constanța și 1-0 cu Poli Timișoara) și pe cele din deplasare terminându-le la egalitate (0-0 cu Șelimbăr și 1-1 cu Progresul Spartac).

Despre acest lucru a vorbit înaintea partidei cu SC Oțelul și preparatorul sportiv cu puteri de antrenor principal Iulian Muntean. ”Greu, pentru că au trecut două săptămâni. După patru meciuri în care nu am pierdut, eram pe un trend bun. Poate pentru noi era mai bine dacă nu se întrerupe campionatul și am fi avut imediat următoarea sâmbătă joc. Poate că se schimbă un pic și prin prisma faptului că ora jocului este la 14. Jucăm duminică. Noi suntem obișnuiți la ora 11. Dar, până la urmă, lucrurile acestea sunt detalii minore. Important e cum vom intra pe teren, care dintre echipe va fi mai determinată. Probabil și din cauza terenului va fi un meci foarte greu”, a spus Iulian Muntean.

Echipa bănățeană s-a antrenat pe diverse terenuri în ultimul timp, mai puțin pe cel pe care se va juca, pentru a-l proteja, având în vedere că la Timișoara a plouat mult în ultimul timp.

În acest sezon de Liga 2, Ripensia a început cu un eșec, iar apoi a înregistrat cinci rezultate consecutive pozitive, dintre care patru victorii și un egal. La Timișoara a pierdut inclusiv Poli Iași.

Înainte de startul etapei a 15-a a Ligii 2, Ripensia era pe locul 13 în campionat, cu 16 puncte. Între timp a căzut pe locul 14 și cu o victorie poate urca cel mult pe locul 12.

SC Oțelul are trei eșecuri consecutive în deplasare și nu a mai câștigat de cinci jocuri ”afară”

De partea cealaltă, SC Oțelul a reușit în ultima rundă să câștige din nou (1-0 cu Minaur) după o serie de trei jocuri disputate în Liga 2 în care înregistrase două eșecuri și o remiză.

În deplasare, însă, echipa lui Dorinel Munteanu nu o duce deloc bine. Ultimele trei jocuri le-a pierdut, la Dej, în Ghencea și la Slobozia, iar în total, în acest sezon, are o victorie, două remize și trei eșecuri.

Echipa se prezintă foarte bine din punctele de vedere ale antrenamentelor și dispoziției de joc. Se simt bine jucătorii, dar e important să transformăm în ceva bun ceea ce am lucrat în aceste zile. Vom avea un meci extrem de greu, cu o echipă incomodă, o echipă care a câștigat cu contracandidate la play-off.

Sunt convins că și terenul va fi o problemă, va fi un teren greu, dar toate acestea ne fac să ne concentrăm și mai mult, să abordăm jocul și mai serios, vrem să scoatem un rezultat bun la Timișoara.

Nu am găsit soluția de a merge cu avionul la Timișoara, dar vom merge cu trenul, la cușetă. Plecăm de vineri seară, sâmbătă dimineață vom fi la Timișoara. Ne vom pregăti acolo și vom avea timp să ne revenim din toate punctele de vedere, să fim bine la ora partidei.

Sper să văd jucătorii dispuși la efort, să nu se gândească la vacanță, pentru că pot schimba programul imediat. Îmi doresc ca toți jucătorii să dea tot ce pot în aceste ultime jocuri”, spunea Dorinel Munteanu despre acest joc cu Ripensia.

SC Oțelul era pe locul 7, cu 25 de puncte, la egalitate inclusiv cu clasata pe poziția a 3-a, înaintea startului rundei. Între timp e tot pe același loc, iar cu o victorie o poate egala pe Poli Iași, urcată pe locul 3 cu 28 de puncte.

Cristian Codrea arbitrează Ripensia – SC Oțelul

Partida de la Timișoara începe de la ora 14:00 și va fi arbitrată de la centru de Cristian Codrea (Baia Mare) și de la cele două tușe de asistenții Ioan Alexandru Corb (Satu Mare) și Răzvan Constantin Nistoran (Reşiţa). Arbitru de rezervă este Andrei Gabriel Fodor (Deva), în timp ce observator de arbitri a fost delegat Octavian Șovre (Satu Mare). Delegatul jocului este Cristian Petropulos (Alba Iulia).

articolul original.

Mihai Iosif, reacție după ce a fost acuzat că ”a dat bir cu fugiții” în urma unui nou eșec cu Minaur Baia Mare. Explicațiile antrenorului și motivul absenței de la conferința de presă

27 November 2022 at 13:48
image

Nici după schimbarea antrenorului nu sunt calme spiritele la nivelul intern al Minaurului Baia Mare, care, din exterior, nu se poate spune că e o echipă cu stabilitate. Din moment ce tot există disensiuni, care continuă să iasă în spațiul public, maramureșenii sunt departe de a fi catalogați drept un club unit.

Mihai Iosif, conferință de presă la o zi după partida cu Viitorul Pandurii. Viceprimarul l-a acuzat că ”a dat bir cu fugiții”

Minaur Baia Mare a cedat în partida cu Viitorul Pandurii, de acasă, scor 1-2, iar Mihai Iosif nu a fost prezent la conferința de presă. A venit antrenorul secund, Vlad Ungureanu, iar ”principalul” a explicat absența sa, care a fost, de fapt, motivul pentru care nu a venit personal.

A doua zi după meci, duminică, Mihai Iosif a solicitat, poate și la intervenția conducerii, o conferință de presă în care a vorbit despre ce s-a întâmplat la finalul întâlnirii cu Viitorul Pandurii și a afirmat că a fost vorba de o neînțelegere, anume că a cerut să meargă ceva mai târziu în fața jurnaliștilor, la aproximativ jumătate de oră după finalul întâlnirii.

Disensiuni la clubul Minaur Baia Mare. Viceprimarul a ieșit iar în față și l-a acuzat pe Mihai Iosif. Antrenorul a răspuns

Din cauza supărării, așa cum a fost exprimată ideea de Mihai Iosif, s-a decis ca momentul declarațiilor să nu mai fie prelungit, iar în fața oamenilor de presă s-a prezentat ”secundul” Vlad Ungureanu.

E posibil ca reacția de duminică să fi venit și ca urmare a ieșirii viceprimarului Doru Ioan Dăncuș, alta după ceea ce s-a întâmplat cu fostul antrenor, Ciprian Danciu, el afirmând în spațiul public că Mihai Iosif a dat bir cu fugiții.

”(…) Nu mi-a plăcut atitudinea lui Miță Iosif de astăzi pentru că a dat bir cu fugiții după meci și nu a participat la conferința de presă! Știu că a fost supărat, dar „căpitanul” nu își părăsește corabia la greu! El trebuie să-și asume greșelile (dacă au fost), să explice de ce nu s-a putut mai mult, să comunice tot ce crede că nu merge la echipă și să vină cu o „tactică” mai bună, care să aducă rezultatele așteptate! (…)”, a afirmat în online viceprimarul din Baia Mare, cu privire la neprezentarea lui Mihai Iosif la conferința de presă, de sâmbătă.

Mihai Iosif: ”Dacă era de părăsit corabia, nu aș fi venit la Minaur Baia Mare”

Iată ce a afirmat antrenorul principal despre absența de la conferința de presă, duminică dimineață:

”De-a lungul carierei, am avut episoade cu înfrângeri, nu e vorba de lipsa de răspundere, îmi asum și voi avea mereu relație deschisă cu presa, nu cred că s-a întâmplat vreodată să nu răspund prezent.

Ieri, am spus că vin în 20-25 de minute, i-am spus purtătorului nostru de cuvânt și nu s-a mai putut face această conferință. De când am venit aici, dânsul (n.r. – probabil se referă la viceprimar) a fost mereu lângă echipă și poate e omul care își dorește cel mai mult ca această echipă să performeze. Eu, personal, nu am ce să îi spun, dar nu sunt genul care părăsește corabia.

Din contră, dacă era de părăsit corabia, nu aș fi venit aici… nu eram pe locul 4, locul 5. Am știut unde vin, am știut că vin pe o corabie destul de scufundată în acel moment. Încerc, alături de cei implicați, să o scot la capăt. Nu voi ceda și sper să reușim să ne menținem în Liga 2, cu ajutorul pe care l-am avut, de când am venit aici, din partea autorităților, și pe care trebuie să îl am în continuare.

Sper ca toată lumea să fie alături de echipă, eu voi da tot ce pot pentru a ne salva. Când pierdem, noi, cei din vestiar, poate suntem vinovați, dar lucrurile se fac cu calm, nu la nervi, eu nu sunt genul să vorbesc cu jucătorii în privat”.

Mihai Iosif, analiza partidei Minaur Baia Mare – Viitorul Pandurii. A fost nemulțumit de atitudine

Mihai Iosif a vorbit și despre meciul cu Viitorul Pandurii, pe care l-a catalogat drept unul slab. Chiar dacă s-a jucat pe un teren greu, el nu a putut trece cu vederea lipsa de atitudine a fotbaliștilor săi.

Însă, Iosif nu a dat numele celor care l-au dezamăgit, ci a făcut afirmația la modul general:

”Prea multe nu pot să spun, suntem supărați toți, eu, jucătorii, suporterii, cărora vreau să le mulțumesc că au încurajat echipa, au crezut, cum am crezut și eu, într-o revenire. A fost un joc slab pe care, din păcate, l-am pierdut. Am avut speranțe, dar am fost dezamăgit de joc, dezamăgit de toată lumea!

Tot ce am vorbit săptămâna premergătoare meciului, nu am reușit să punem în aplicare, nu s-a putut foarte mult nici din cauza terenului, unul extraordinar de greu, mocirlă, dar de atitudine… a fost o problemă la meciul de ieri.

(N.r. – Despre problemele din atac) Caut soluții, joc cu jucătorii care sunt aici și încă mai căutăm soluții”.

Mihai Iosif a recunoscut că urmează schimbări de lot la Minaur Baia Mare

Cu privire la finalul de an, Mihai Iosif vrea o tresărire de orgoliu din partea jucătorilor săi, chiar dacă în ultimul duel din 2022 întâlnesc una dintre echipele importante ale Ligii 2, Unirea Dej.

În altă ordine de idei, Iosif a fost întrebat și de schimbările de lot care vor avea loc în iarnă și a recunoscut public că și la nivelul lotului său vor interveni modificări, așa cum vor face, probabil, toate formațiile din Liga 2.

(N.r. – Despre partida cu Unirea Dej) Pentru noi orice meci a fost foarte important, cu miză foarte importantă. Mai avem, în primul rând, acest meci cu Dej, sper ca băieții să aibă o tresărire de orgoliu și să încerce să demonstreze că merită să îmbrace tricoul acestei echipe, că merită să joace la un nivel înalt.

Eu niciodată nu voi acuza jucătorii de ceva. Așa cum le-am spus și lor, când pierdem sau câștigăm, e vorba de noi, cei din vestiar. Ieri nu au pierdut ei, am pierdut toți.

(N.r. – Despre ultimele etape de sezon regular) Va fi un final extraordinar de greu! Cred că orice echipă ar spune că ar fi meritat câteva puncte în plus. Sigur, meciurile trecute, de la Galați în special, mi-au dat încredere pentru lucruri bune, dar ieri am fost foarte, foarte dezamăgit. Ne facem calculele noastre pentru a îndeplini obiectivul, acela de a rămâne în Liga 2.

(N.r. – Despre schimbările de lot, din iarnă) Împreună cu cei care sunt la club, încercăm să îmbunătățim lotul, să-l întărim numeric și valoric. Asta se întâmplă la orice echipă din lume, jucătorii, antrenorii vin și pleacă. Sper să găsim soluții, să ridicăm nivelul echipei. Cu siguranță vor vei jucători!”, a mai spus Mihai Iosif.

Minaur Baia Mare, patru meciuri fără victorie în Liga 2

Minaur Baia Mare are patru meciuri fără victorie în Liga 2. După 3-0 cu CS Comunal Șelimbăr, a făcut două remize la rând, 1-1 cu Poli Timișoara și 2-2 cu Progresul Spartac, după care au venit două eșecuri la rând, 0-1 cu SC Oțelul și 1-2 cu Viitorul Pandurii.

Minaur Baia Mare va mai întâlni în sezonul regular al Ligii 2, Unirea Dej (deplasare), Concordia Chiajna (acasă), Steaua (deplasare) și Gloria Buzău (acasă).

Foto: Minaur Baia Mare
Video: Minaur Baia Mare

articolul original.

Unirea Dej a remizat în ultima deplasare din 2022, pe un teren dificil, la Slobozia, și se menține pe locurile de play-off. Dragoș Militaru: ”Un punct foarte important”

27 November 2022 at 13:39

Unirea Dej a ieșit cu un punct din deplasarea din județul Ialomița, contra echipei clasate pe locul 2, după 1-1 cu Unirea Slobozia, a ajuns la patru partide fără victorie, dar, în ciuda acestui lucru, se menține pe locurile de play-off.

Echipa lui Dragoș Militaru a condus pe stadionul 1 Mai și a fost egalată în partea secundă a jocului.

După meci, Militaru s-a declarat mulțumit cu egalul, chiar dacă echipa sa a avut două situații în care putea să se desprindă pe tabelă și, teoretic, să se apropie de o victorie.

Dragoș Militaru, după remiza de la Slobozia: ”Mă pot declara mulțumit”

Unirea Dej a înscris prima la Slobozia, prin Alexandru Pop, în minutul 34, dintr-un penalty obținut de Florin Blaj în fața portarului Mario Contra.

O bună situație de gol a avut și Cocian, în minutul 59, însă golgheterul dejenilor a trimis din stânga spre colțul lung, pe lângă Contra, dar și pe lângă poartă.

La scurt timp, după o centrare din dreapta careului, Christo Bolohan, nemarcat la 7 metri, a șutat printre picioarele lui Railean, revenit în poartă după șase jocuri în care a fost preferat Claudiu Chindriș, și a egalat în minutul 61.

Finalul de joc a aparținut gazdelor, care au avut mai multe acțiuni prin care ar fi putut marca, dar n-au reușit să bage mingea în plasă. Și Dejul a mai avut o situație bună prin Cocian, tot pe contraatac, în minutul 88, însă Dinu a respins din 4 metri.

”Cum ne așteptam, a fost un meci contra unei echipe foarte bune, care își dorea dorea să termine anul cu victorie pe teren propriu, victorie care le asigura într-un procent foarte mare accederea în play-off. Ne-am luptat pentru fiecare minge și am reușit să dăm gol primii, apoi am mai avut o ocazie unul contra unul cu portarul, în minutul 59, la care puteam închide jocul. Cred că după primirea golului ne-am apărat foarte bine, echipa gazdă neavând ocazii clare sau mari de gol. Dimpotrivă, noi am mai avut două contraatacuri din care au ieșit două situații mari de gol, nefructificate însă.

Una peste alta, mă pot declara mulțumit pentru că este un punct foarte important împotriva unei echipe aflată într-o formă foarte bună, clasată pe loc de play-off. Este totodată un punct de moral după ultimele două meciuri în care, deși jocul nostru a fost bun, nu am reușit să acumulăm puncte, a declarat Dragoș Militaru, citat de site-ul oficial al echipei din Dej.

Unirea Dej în remiza cu Unirea Slobozia: Railean – Roș (Gîț 46′), D. Pop, Kereki, Dav. Maftei (Chira 85′) – Al. Militaru (Buta 46′), Cătinean (cpt.)(Burdeț 64′), Ad. Pop – Blaj (Greu 64′), Al. Pop, Cocian. Rezerve neutilizate: Cl. Chindriș – Vomir, Fulga, Andr. Pop.

Ultimul meci din 2022, acasă cu Minaur Baia Mare

Unirea Dej și-a încheiat, astfel, deplasările din acest sezon cu trei victorii (2-1 la Dumbrăvița, 3-2 la Clinceni cu Dinamo și 2-1 la Târgu Jiu cu Viitorul Pandurii), trei egaluri (1-1 la Râmnicu Vâlcea cu Șelimbăr, 2-2 la Buftea cu Progresul Spartac și 1-1 la Slobozia) și un singur eșec (0-2 la București cu Steaua).

Cu 26 de puncte, echipa clujeană se menține și după această etapă pe locurile de play-off, în ultima rundă din acest an urmând să evolueze pe teren propriu cu Minaur Baia Mare (sâmbătă, ora 11:00), contra unui adversar din partea inferioară a clasamentului.

”Privim cu încredere săptămâna care urmează și așteptăm multă lume la stadion sâmbătă viitoare, la meciul cu Baia Mare, să încheiem împreună un an 2022 foarte bun al echipei”, a mai spus Militaru.

Momentan, Unirea Dej este pe locul 4, cu 26 de puncte, însă poate încheia runda pe locul 6, dacă SC Oțelul câștigă la Ripensia, iar FK Miercurea Ciuc obține cel puțin un egal pe teren propriu cu Șelimbăr.

Foto: Petronel Tudor / Info Ialomița

articolul original.

Moment inedit în Liga 3: CSM Satu Mare a învins liderul Seriei 10 cu doi portari pe teren! Gueye Mansour a adus victoria, dar putea marca și din foarfecă

27 November 2022 at 09:39

Situație inedită în Seria 10 a Ligii 3, unde CSM Satu Mare a fost nevoită să termine partida cu Gloria Bistriţa Năsăud, din etapa a 14-a, cu doi portari pe teren. Chiar dacă s-a chinuit, formația din Satu Mare a reușit să învingă, 1-0, prin golul lui Gueye Mansour.

CSM Satu Mare a terminat partida cu Gloria Bistriţa Năsăud cu doi portari pe teren

Repriza a doua a partidei a fost interesantă, pentru că și golul a venit atunci. În prima parte, CSM Satu Mare a avut câteva ocazii importante, însă jucătorii de atac nu au fost exacți la finalizare și, în cele din urmă, s-a intrat la cabine la egalitate, 0-0.

Gueye Mansour, fostul jucător al Politehnicii Timișoara, a fost cel care a decis partida, în minutul 77, la nu multe minute după ce și-a făcut apariția pe teren. A intrat la mijlocul părții, iar apoi a dat lovitura și a adus cele trei puncte.

Conform Sportul Sătmărean, Gueye Mansour putea realiza dubla câteva minute mai târziu, chiar din foarfecă, execuția care l-a făcut celebru în România și care l-a făcut cunoscut, în urmă cu mulți ani, și în presa internațională. Însă, execuția a trecut puțin pe lângă poartă.

Gueye Mansour a adus victoria pentru CSM Satu Mare, dar finalul de meci a fost dramatic

Ulterior, CSM Satu Mare s-a confruntat cu o situație atipică și a fost nevoită să termine partida cu doi portari pe teren. Portarul Eduard Berbeacă, junior care se încadrează în regula ”under” impusă de FRF în Liga 3, s-a accidentat la un atac al formației din Bistrița Năsăud și a apărat pentru un timp ”într-un picior”.

Pentru că formația din Satu Mare făcuse toate cele patru schimbări, stafful tehnic a decis să apeleze la o variantă inedită și l-a introdus în poartă pe Iulian Anca-Trip, iar din teren a fost scos jucătorul de câmp Rodri Hernandez.

Astfel, Eduard Berbeacă a devenit el jucător de câmp și, în ciuda accidentării, a dus partida până la final, pe teren, iar CSM Satu Mare a reușit să țină de rezultat și să învingă eroic, la limită.

CSM Satu Mare a egalat Gloria Bistriţa Năsăud la puncte

Victoria a dus-o pe CSM Satu Mare la 29 de puncte, acum pe locul 3 în Seria 10 a Ligii 3, tot câte are și Gloria Bistriţa Năsăud, aflată în acest moment pe poziția a 2-a. Liderul seriei este FC Bihor Oradea, 31 de puncte, care a ajuns pe primul loc în urma succesului cu CFR Cluj 2, scor 4-0. Până la runda a 14-a, pe primul loc se afla Gloria Bistriţa Năsăud, antrenată de Adrian Falub.

În etapa a 15-a, ultima din Liga 3 în 2022, CSM Satu Mare va întâlni CSM Sighetu Marmaţiei, locul 7 cu 14 puncte, pe teren propriu, iar Gloria Bistriţa Năsăud va primi vizita liderului FC Bihor Oradea.

Foto: CSM Satu Mare

articolul original.

Leo Grozavu, la primul succes în Copou cu Poli Iași: ”Chiar sunt nașul lui Dinamo, am obținut foarte multe victorii contra lor.” Antrenorul și-a explicat unele decizii tactice

26 November 2022 at 20:39

Politehnica Iași a obținut o victorie importantă în economia luptei pentru play-off, 1-0 cu Dinamo, în Copou, și a urcat pe podium într-un clasament provizoriu.

Cătălin Hlistei, cu o super-execuție reușită în minutul 49, a decis jocul și i-a adus primul succes lui Leo Grozavu la Iași, de când a preluat echipa de la Claudiu Niculescu. A fost, totuși, abia al doilea meci jucat acasă de Poli cu Grozavu pe bancă.

Leo Grozavu, după victoria cu Dinamo: ”Sunt nașul lui Dinamo”

La final, antrenorul Politehnicii Iași le-a mulțumit elevilor săi pentru implicare și atitudine, chiar dacă a punctat că echipa este departe de pretențiile sale.

”Suntem bucuroși, în primul rând a fost o partidă foarte intensă, cu de toate, care s-a ridicat de multe ori la nivelul primei ligi, ca și ambient. Mulțumesc suporterilor care au fost pe stadion și au creat această atmosferă, pentru că fără ajutorul lor sută la sută nu puteam avea și noi acea stare de competiție. Le mulțumesc și băieților, care s-au dăruit, au făcut o partidă de luptă. Știam la ce să ne așteptăm. Încă suntem departe de ceea ce îmi doresc eu, dar ca și atitudine, luptă, cred că ne-am ridicat în multe momente la ceea ce își doresc oamenii. Le mulțumesc și celor care au făcut posibilă organizarea acestui meci, pentru că am avut un teren impecabil, nocturnă. Tot ce s-a întâmplat a fost la cel mai înalt nivel și mă bucură acest lucru, sper că oamenii nu vor uita că aceasta este atmosfera care trebuie să se fie la Iași”, a declarat Leo Grozavu, care se bucură de primul său succes pe banca lui Poli pe teren propriu: ”Puteam să stau și cu Metaloglobus pe bancă (n.r. – Leo Grozavu a stat în tribune la victoria cu Metaloglobus, primul meci de la venirea sa la Iași), dar nu mi-am dorit să stau după ce nu am pregătit echipa. Mă bucur că am obținut acest prim succes acasă chiar cu Dinamo. Chiar sunt nașul lor, am obținut foarte multe victorii cu ei, dar niciodată la Liga a 2-a. Mă bucur pentru băieți, chiar au meritat această victorie. A fost un meci special prin prisma faptului că Dinamo era într-o revenire de formă. Au arătat că sunt o echipă puternică. Dar fără să supăr pe cineva, cred că am fost echipa care a meritat victoria, pentru că Dinamo nu ne-a tras niciun șut pe spațiul porții.”

Motivul pentru care l-a titularizat pe Telcean în locul lui Marchioni

Leo Grozavu a surprins prin alcătuirea echipei de start. L-a lăsat pe bancă pe unul dintre jucătorii de bază de până atunci, argentinianul Julian Marchioni, și l-a titularizat pe Tudor Telcean. Iar la final și-a motivat alegerea.

”Am gândit în primul rând să am o echipă formată din cât mai mulți români. Pentru că era important, la un asemenea joc, să avem jucători care pot să recepționeze imediat semnalul. Și înainte de joc, și în timpul jocului. Tudor Telcean este un jucător puternic, l-am văzut și în timpul săptămânii. Sigur, am oscilat până azi (n.r. – sâmbătă) dimineață. Am vrut să joc cu Marchioni, dar a avut o săptămână mai moale. S-a pregătit foarte bine săptămâna trecută, dar săptămâna aceasta a fost mai moale. Datorită faptului că trebuie să transmitem rapid mesaje, știam că o să fie o tribună care arde, nu se aude și trebuia să am un jucător puternic acolo, care și recepționează mesajul”, a explicat Grozavu, care aștepta de la elevii săi să tragă mai mult la poartă, în condițiile în care Dinamo a avut un portar tânăr între buturi: ”Era un portar de 19 ani, trebuia să tragem la poartă, la orice lovitură de colț trebuia să mergem în careu cu multă atitudine, de multe ori chiar la limita fair-play-ului, în sensul în care să-l speriem puțin. Pentru că scopul scuză mijloacele. Chiar dacă nu am avut multe șuturi, e bine că am tras unul bun și am marcat. Și că nu am primit gol.”

Poli Iași în victoria cu Dinamo: Jankov (Brînză 90+4′) – Martac, Tincu, Fl. Plămadă (cpt.), Finica – Vașvari, Tud. Telcean – Ant. Dumitru, A. Roman (Marchioni 87′), Hlistei (Plokhotnyuk 87′) – Harrison (90+8′). Rezerve neutilizate: – Kouadio, Fosu-Mensah, Ciaun, Fr. Cristea, Bujor.

Gol de Mondial!

Leo Grozavu a lăudat și execuția lui Cătălin Hlistei la unicul gol al partidei. Extrema stângă a Iașiului a finalizat cu o foarfecă laterală, iar Leo Grozavu a comparat execuția cu a brazilianului Richarlison, la Cupa Mondială: ”O execuție de Campionat Mondial, asemănătoare cu a brazilianului Richarlison. Eu sunt subiectiv și, glumind puțin, mi-a plăcut mai mult golul lui Hlistei. A fost chiar foarfecă.”

”Nu e normal să te superi dacă altă echipă are un buget superior”

Leo Grozavu a vorbit și despre declarația colegului său de pe banca lui Dinamo referitoare la bugetul Iașiului.

”Orice antrenor cred că își dorește să aibă buget. Eu nu știu ce buget are Iașiul sau Dinamo, dar Dinamo a stat la cel mai luxos hotel din Iași, a venit cu avionul… Fiecare își păstorește cum știe el mai bine bugetul. Eu mi-aș dori ca toate echipele să aibă buget și să se lupte la campionat. Dar nu înseamnă că dacă noi avem un buget peste alte echipe asta înseamnă că alții trebuie să fie supărați. Și mi se pare normal ca Iașiul să aibă un buget care să-i permită să se lupte pentru play-off”, a mai spus Leo Grozavu, care rămâne precaut în finalul anului, chiar dacă Poli va juca în ultima etapă pe terenul unei echipe de la retrogradare: ”În niciun caz nu suntem în play-off. Mai sunt patru jocuri, și e meciul următor. Programul e una, ceea ce se întâmplă pe teren e altceva. Acum două etape Miercurea Ciuc a câștigat în minutul 88 la Constanța. Așa că eu sunt în gardă în permanență. Am atâția ani în fotbal, atunci când crezi că meciul e ușor… Puteți să-i întrebați pe selecționerul Germaniei și al Argentinei. Când crezi că e meciul ușor, e cel mai greu.”

Poli Iași, pe podiumul Ligii 2

După 15 etape, cu patru runde înainte de finalul sezonului regular, Poli Iași ocupă locul 3, cu 28 de puncte, într-un clasament intermediar.

În ultima rundă din acest an, echipa din Copou joacă sâmbătă, de la ora 11:0, la Clinceni, cu Unirea Constanța, penultima clasată.

Declarațiile lui Leo Grozavu după Poli Iași – Dinamo 1-0:

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto
Video: Politehnica Iași

articolul original.
❌