Actualitate

❌
There are new articles available, click to refresh the page.
AlaltaieriAgro Impact
 • Zorvec Zelavin Bria, în prim planul prezentării Corteva la Viticon 2021
 •  

Zorvec Zelavin Bria, în prim planul prezentării Corteva la Viticon 2021

Cea de-a treia ediție VITICON, Conferința Viticulturii Românești, organizată de AGRICOVER cu sprijinul VINARIUM International Wine Contest, a avut loc, în premieră pentru mediul online, într-un format dedicat de emisiune TV.

Zorvec Zelavin Bria în prim planul prezentării Corteva la Viticon 2021

Printre companiile producătoare de tehnologii agricole la nivel global participante la VITICON 2021 s-a numărat și CORTEVA AGRISCIENCE.

“Corteva, ca entitate, e apropiată de cultura vinului. De altfel, compania a susținut și emisiunea Frați de viță de pe TVR și m-am simțit obligat, pe unde am ajuns în țară, să întreb dacă lucrurile funcționează cu Corteva și mi s-a spus de fiecare dată că da. Am făcut această introducere și ca o reverență pentru faptul că sunteți mai aproape de consumatori, intermediind cumva mesajul producătorului către consumatorul final”, a punctat moderatorul emisiunii, Cătălin Păduraru, Președinte VINARIUM International Wine Contest, în preambului prezentării realizate de George Andron, National Key Account Manager Culturi Speciale Corteva România și Republica Moldova.

Tema propusă de Corteva la Viticon 2021 și anume “Tratamente performante pentru cultura viței-de-vie”, i-a oferit lui George Andron oportunitatea prezentării portofoliului companiei de produse pentru protecția plantelor destinat acestei culturi.

“Vedem că avem o presiune din ce în ce mai mare din partea Uniunii Europene asupra moleculelor. Vom fi afectați și noi de această ieșire a Mancozeb-ului, dar trebuie să mergem mai departe cu molecule noi și aici mă refer la gama excepțională ZORVEC. Pe lângă ZORVEC, ne adresăm și cu produse din grupe chimice noi, cu substanțe chimice noi, cu produsul CLOSER care este un insecticid destinat legumiculturii și DELEGATE, un produs destinat pomiculturii. În ceea ce privește vița-de-vie, Corteva Agriscience are un portofoliu complet. Ne focusăm atât pe mană, cât și pe făinare, dar nu uităm nici de molia viței-de-vie, care în ultimii ani a început să apară din ce în ce mai mult în culturile viticole și aici mă refer la zona de est a României. Dacă până acum granița era la Vrancea, Lobesia Botrana a început să urce spre Iași, ca și presiune. De aceea, propunem insecticidul LASER 240, un produs destinat combaterii moliei viței-de-vie, foarte important corelat cu acele capcane feromonale care trebuie instalate din timp. Noutatea absolută pe care Corteva o aduce în cultura viței-de-vie este ZORVEC. ZORVEC Zelavim Bria este produsul care s-a impus în marile ferme din România prin eficiență dovedită în toate condițiile neprielnice culturii viței-de-vie. Vremea este imprevizibilă întotdeauna în cultura viței-de-vie și fermierul are o presiune foarte mare în controlul manei dar, dacă identificăm momentele cheie în care trebuie să introducem un produs în schema de tratamente, fermierul nu va mai fi stresat de decizia pe care trebuie să o ia în funcție de condițiile meteo. Putem spune că Zorvec Zelavin Bria a creat deja istorie în România”, a precizat George Andron.

Noul standard în combaterea manei, Zorvec Zelavin Bria revoluționeză lupta împotriva manei viței de vie. Zorvec Zelavin Bria aparține unei noi familii chimice de fungicide pentru combaterea bolilor cauzate de ciupercile oomycete. Este o combinație în co-pack de Oxathiapiprolin și Folpet, cu o activitate biologică remarcabilă împotriva patogenilor, cu o excelentă activitate translaminară și sistemică acropetală. Zorvec Zelavin Bria are efecte multiple asupra ciclului de viață al agentului patogen (acțiune preventivă, curativă, eradicantă și antisporulantă) pentru o eficacitate sporită de lungă durată. Zorvec Zelavin Bria protejează frunzele tratate pe măsură ce cresc și se dezvoltă, inclusiv frunzele nou formate și prezintă rezistență la spălare. Este recomandat să se aplice preventiv, în 2 tratamente succesise. Oferă până la 28 de zile de protecție pentru cultură în stadiile cele mai vulnerabile.

Alte produse destinate controlului manei, prezentate cu prilejul Viticon 2021, au fost: CURZATE F un produs pe bază cimoxanil + folpet, EQUATION PRO (famaxadon și cimoxanil) și DITHANE M 45, fungicid cu spectru larg de acțiune.

Pentru controlul făinării, specialiștii Corteva propun produsele: SYSTHANE FORTE, TALENDO, TALENDO EXTRA și KARATHANE GOLD 350 EC.

Prezentarea susținută de George Andron la Viticon 2021 a fost întregită cu informații la fel de interesante despre portofoliul de produse pentru protecția plantelor destinate culturii viței-de-vie oferite de alți 2 reprezentanți ai companiei Corteva și anume Alexandru – Alin Staicu, Key Account Manager Specialty Crops Farms și Alfred Ștefan, Key Account Manager Specialty Crops Farms.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Syngenta – Forumul OptiTech pentru Pomicultură
 •  

Syngenta – Forumul OptiTech pentru Pomicultură

Derulat pe 2 martie, în organizarea companiei Syngenta, Forumul OptiTech pentru Pomicultură ediția 2021 i-a avut ca amfitrioni pe Andreea Caimac, director de marketing culturi horticole România și Republica Moldova și Andrei Măruțescu, director relații publice și comunicare pentru Europa de Sud-Est.

Syngenta Forumul OptiTech pentru Pomicultură

De la distanță, au fost alături Emil Nedelcu, director vânzări divizia pentru protecția plantelor, Marieta Larion, reprezentant vânzări culturi horticole, Mihail Coman, director general ICDP Mărăcineni și Ronald Damme, consultant pomicultură, Syngenta Olanda.

La deschiderea evenimentului, din studio, gazdele au prezentat conceptul evenimentului “Să fii pomicultor este o artă”, ca o recunoaștere a eforturilor speciale din ultima perioadă a tuturor celor care lucrează în pomicultură, și pentru că administrarea unui business în pomicultură (o livadă), în vremuri atât de dificile, este o provocare: “Arta de a fi pomicultor reprezintă astăzi o provocare: schimbările climatice, finanțarea, reglementările europene: noul Pact Verde European (Green Deal) și sustenabilitatea în agricultură, reglementarea substanțelor active și utilizarea produselor de protecție a plantelor. Avem nevoie de încredere, dialog, știință și inovație! Sunt multe și va trebui sa colaborăm și să lucrăm împreuă pentru a duce mai departe pomicultura… Arta de a fi pomicultor!”, a menționat Andrei Măruțescu.

Emil Nedelcu a prezentat contextul în care se desfășoară Forumul OptiTech din acest an și a vorbit despre angajamentul Syngenta pentru pomicultură pe viitor. “Am fost implicat în organizarea întâlnirilor OptiTech încă de la începuturi, din anul 2005 și mă bucur să vă cunosc personal, pe mulți dintre dumneavoastră, pomicultorii, și să fi fost martor la dezvoltarea businessurilor pe care le conduceți. Acest concept al forumurilor s-a dezvoltat în timp, iar Forumul OptiTech pentru Pomicultură reprezintă în ziua de astăzi un eveniment anual de referință, unde discutăm despre tehnologii noi și împărtășim experiența ultimului an în pomicultură.”

Prezentarea rapănului, boală provocată de Venturia sp., una dintre cele mai păgubitoare boli care afectează livezile, a fost realizată dintr-o livadă din județul Vrancea de către Marieta Larion: “Bazat pe datele înregistrate în sistemele de suport pentru lucarea deciziilor, cum sunt stațiile meteo, determinăm strategia de combatere și momentul optim de aplicare: înainte de apariția bolii, se recomandă utilizarea produselor preventive de contact precum cupru. Syngenta recomandă produsul Coprantol Duo, omologat la doza de 2.5 kg/ha, iar după confirmarea infecției cu rapăn și a intensității acesteia, utilizarea produselor cu acțiune curativă: Chorus 50 WG și Score 250EC. Recomandăm aplicarea fiecăruia împreună cu un alt produs partener de contact, în doză intreagă din fiecare produs.”

Noutățile cu privire la suprafețele de livezi nou inființate prin submasura 4.1a, au fost prezentate de către domnul Mihail Coman, director general al ICDP Mărăcineni, alături de criteriile de accesare a fondurilor pentru pomicultură, în perioada următoare: “Ne așteptăm ca, în linie cu recomandările Comisiei, pomicultorii să se confrunte cu eliminarea mai multor produse de pe piață. Până în anul 2025, 8 substanțe fungicide (echivalentul a 29%) vor disparea din portofoliul substanțelor disponibile astăzi la îndemâna pomicultorilor; 11 insecticide, echivalentul a 39% vor dispărea, iar 3 substanțe erbicide, reprezentând 11%, vor fi eliminate. Ne asteptăm ca aceste substanțe să fie eliminate până la momentul când livezile moderne vor fi în plină producție și sperăm ca, din timp, împreună cu companiile din industrie, să putem veni cu soluții pentru a susține dezvoltarea speciilor pomicole și o plajă suficientă de tehnologii de protecție la îndemâna pomicultorilor.”

La solicitarea pomicultorilor din România, în cadrul Forumului OptiTech a fost organizată o sesiune dedicată tehnicii răritului chimic, cu ocazia căreia, Ronald Damme a prezentat experiențele din Olanda cu privire la această tehnologie și a făcut recomandări pentru utilizarea Brevis, pentru a ajunge la producții optime: “Beneficiul net al răritului chimic este o producție mai timpurie, cu cât efectuați mai repede răritul, cu atât mai mari ca dimensiuni vor fi merele dumneavoastră. Avem acum un nou instrument, mai “previzibil”, cu Brevis, luând în calcul condițiile meteo, putem estima ce doză trebuie aplicată. Pentru cele mai bune rezultate tehnice, prima aplicare Brevis trebuie să fie făcută la fructul central de 8-10 mm. Dacă e nevoie de a 2-a aplicare, trebuie făcută la o dimensiune a fructului de aproximativ 15-16 mm. Dacă așteptați prea mult, Brevis nu va fi eficient! De aceea, trebuie să estimați de la început, împreuna cu specialiștii Syngenta, dacă este nevoie de tratament.”

Ana Munteanu, un invitat special mai vechi al Forumurilor OptiTech pentru Pomicultură, artist plastic care activează în București, a pictat în deschiderea evenimentului un tablou în tehnica picturii în culori acrilice pe pânză, sursa inspirației venind din activitatea Forumului OptiTech Syngenta pentru Pomicultură.

Syngenta a fost și rămâne un partener de încredere, mereu #aproapedefermieri care își propune să vină în întâmpinarea cerințelor și nevoilor tuturor agricultorilor din toată țara cu un portofoliu performant de semințe, produse pentru protecția culturilor, consiliere personalizată dar și cu soluții inovatoare care să ofere sprijin industriei agro-alimentare. Syngenta a lansat platforma de e-commece “Toți pentru Vin” care vine să susțină angajamentele de sustenabilitate lansate la începutul lunii iulie 2020 de către Syngenta, prin formarea parteneriatelor și sprijinirea lanțurilor de aprovizionare. Astfel de proiecte și parteneriate au un impact pozitiv asupra întregului sector agro-alimentar, aducând beneficii atât viticultorilor, cât și consumatorilor.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Descoperiți pachetele FMC pentru cereale și porumb!
 •  

Descoperiți pachetele FMC pentru cereale și porumb!

Anul acesta, FMC Agro România vine în ajutorul fermierilor cu pachete special concepute pentru cultivatorii de cereale păioase și porumb.

Descoperiți pachetele FMC pentru cereale și porumb

Formate dintr-un erbicid, un fungicid și un insecticid, pachetele OMNERA® și GRANSTAR® SUPER asigură un control eficient al buruienilor, bolilor și dăunătorilor care ar putea periclita buna dezvoltare a culturilor dumneavoastră de cereale păioase. Prin achiziția pachetului OMNERA® (pentru 25 de ha), veți beneficia de o reducere de 10% comparativ cu prețul de listă al produselor individuale, în timp ce pachetul GRANSTAR® SUPER (pentru 25 de ha) vă aduce un avantaj comercial de 13%. Erbicidul OMNERA® (fluroxipir 135 g/l + tifensulfuron metil 30 g/l + metsulfuron metil 5 g/l) este cel mai complex erbicid pentru cultura de cereale păioase și are o formulare lichidă modernă, dispersie în ulei (OD), bazată pe tehnologia LQM®. Erbicidul OMNERA® este selectiv pentru toate culturile de cereale păioase şi combate cu ușurință buruienile cu frunză lată anuale și perene, inclusiv buruieni dificil de combătut, cum ar fi: pălămida, turița, volbura, Veronica, samulastra de rapiță și de floarea soarelui rezistente la imazamox şi tribenuron metil. Fereastra largă de aplicare (de la înfrățit, până la frunza stindard), doza flexibilă, între 0.5 – 1 L/ha, lipsa restricțiilor în rotația culturilor şi eficacitatea foarte bună, fac din OMNERA® un produs etalon în combaterea buruienilor cu frunză lată din culturile de cereale păioase. Erbicidul GRANSTAR® SUPER (tifensulfuron metil 25% + tribenuron metil 25%) este deja foarte cunoscut și apreciat de fermieri. Se aplică în post-emergență la culturile de cereale, de la infrățit până la apariția completă a frunzei stindard și combate peste 70 de specii de buruieni cu frunză lată. Fungicidul IMPACT® 125 SC (flutriafol 125 g/l) combate un spectru larg de boli foliare și ale spicului din culturile de cereale păioase (făinare, septorioză, fuzarioză, rugini, sfâșierea frunzelor, pătarea brună și arsura frunzelor). Știm foarte bine că producția de grâu se poate pierde ușor, în special la sfârșitul perioadei de vegetație datorită atacului de fuzarioză și septorioză la spic sau datorită atacului de ploșnița cerealelor (Eurygaster integriceps) la spic. Fungicidul IMPACT® 125 SC protejează atât ultimele frunze, care sunt bucătăria culturii, cât și spicul împotriva septoriozei și fuzariozei, iar cu insecticidul VANTEX® 60 CS (gamma cihalotrin 60 g/l) veți controla atacul de afide, gândacul bălos și ploșnița din culturile de cereale.

Pentru cultivatorii de porumb, FMC a pregatit alte două pachete pentru combaterea buruienilor. Pachetul SUCCESSOR® (pentru 5 ha) este conceput pentru combaterea în pre-emergență și post-emergență a buruienilor graminee și cu frunză lată anuale și perene, oferind cumpărătorilor o reducere de 12% comparativ cu prețul de listă al produselor individuale. Pachetul INNOVATE® (pentru 50 de ha) este recomandat utilizării în post-emergență pentru o combatere eficientă și completă a spectrului de buruieni, aducând fermierilor un avantaj comercial de 14%. SUCCESSOR® TX (petoxamid 300 g/l + terbutilazin 187,5 g/l) este omologat la cultura de porumb pentru aplicare atât în pre-emergență cât și în post-emergență timpurie. SUCCESSOR® TX combate un spectru larg de buruieni monocotiledonate anuale precum mohor (Setaria spp), costrei (Sorghum halepense), meișor (Digitaria sanguinalis), iarba bărboasă (Echinochloua crus-galli) sau mei (Panicum miliacenum) și dicotiledonate anuale precum știr (Amaranthus retroflexus), spanac sălbatic (Chenopodium spp), turița (Galium aparine), traista ciobanului (Capsela bursa-pastoris), fumarița (Fumaria oficinalis), mușetel (Matricaria chamomilla), macul roșu (Papaver rhoeas), zarna (Solanum nigrum), rocoina (Stellaria media), pungulița (Thlaspi arvense), ventrilica (Veronica spp). INNOVATE® 240 SC (nicosulfuron 240 g/l) este un erbicid cu aplicare în post-emergență pentru porumb, ce are un spectru larg în combaterea buruienilor graminee anuale și perene (inclusiv Costrei din rizomi) și unele buruieni cu frunză lată. Erbicidul INNOVATE® 240 SC nu are restricții pentru liniile parentale, porumb zaharat și de floricele și este compatibil cu alte erbicide utilizate la cultura de porumb pentru completarea spectrului de combatere, cum ar fi STARSHIP® 100 SC. STARSHIP® 100 SC (mesotrione 100 g/l) este un erbicid selectiv pentru porumb, pentru combaterea în pre-emergență și post-emergență a buruienilor cu frunză lată anuale și perene și a unor buruieni graminee anuale. Doza recomandată este 1,2-1,5 l/ha, în funcție de gradul de îmburuienare și stadiul de dezvoltare al buruienilor. STARSHIP® 100 SC are o fereastră largă de aplicare, putând fi aplicat atât în pre-emergență cît și în post-emergență până la stadiul de 8 frunze ale porumbului și este selectiv pentru toți hibrizii de porumb.

Pentru mai multe detalii despre produsele din pachete si datele de contact ale echipei de vanzari FMC, accesati www.fmcagro.ro

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Hibrizii de porumb strategici ai companiei Limagrain
 •  

Hibrizii de porumb strategici ai companiei Limagrain

Începând cu anul 2015, compania LIMAGRAIN a inițiat un program de ameliorare și identificare a hibrizilor cu o toleranță mărită la secetă.

Acest proiect s-a derulat și se derulează în continuare la nivelul Europei Centrale și de Est. România a fost inclusă de la început în acest proiect, fiind printre primele țări unde s-au început testările diferiților hibrizi.

Acest proiect se derulează în România atât în câmpurile de testare ale companiei Limagrain, cât și în colaborare cu diferite Stațiuni de Cercetare Agricolă cum ar fi: Stațiunea Secuieni și Stațiunea Șimnic. De asemenea, aceleași testări au fost efectuate și în rețeaua de testare ISTIS. Unul dintre elementele urmărite a fost acela de a avea cât mai multe locații de testare în diferite zone de cultură ale porumbului din România pentru a observa rezultatele și comportamentul hibrizilor în diferite zone pedo-climatice.

În decursul acestor cinci ani de testări, am reușit să selecționăm patru hibrizi de porumb din diferite grupe de maturitate, care au obținut rezultate superioare martorilor (martori pentru fiecare grupă de maturitate) cu cel puțin 7% spor de producție. Acești hibrizi se caracterizează în special prin rezistență la cădere, aparat foliar foarte bine dezvoltat și un foarte important caracter urmărit, înflorirea, care este mai precoce decât la hibrizii din aceeași grupă de maturitate.

Hibrizii strategici cu toleranță ridicată la secetă ai companiei LIMAGRAIN sunt următorii:

LG 31.330 Hibrid timpuriu, simplu, cu bob dentat, de la începutul grupei FAO 300; Plante de talie medie-înaltă, cu inserție medie a știuletelui; Știuleți mari, cu 16-18 rânduri de boabe și 38-42 boabe pe rând; Toleranță foarte bună la secetă; Foarte bună vigoare în primele stadii de dezvoltare; Densitate recomandată: 70.000 – 75.000 plante/ha.

LG 31.390 Hibrid semi-timpuriu, simplu, cu bob dentat, de la sfârșitul grupei FAO 300; Plante de talie înaltă, cu inserția știuletelui medie spre înaltă; Știuleți lungi, subțiri, bine fecundați, cu 16-18 rânduri de boabe și 42-46 boabe pe rând; Toleranță bună la secetă; Stabilitate și adaptabilitate foarte bune în diferite condiții pedo-climatice; Foarte bună vigoare la răsărire; Toleranță foarte bună la Heminthosporium și Fusarium la știulete; Potențial de producție foarte ridicat; Densitate recomandată: 70.000 – 75.000 plante/ha.

LG 31.415 (Invador) Hibrid semi-tardiv, simplu, cu bob dentat, de la începutul grupei FAO 400; Plante de talie medie-înaltă, cu inserție medie a știuletelui; Știuleți mari, cu 18 rânduri de boabe și 42-46 boabe pe rând; Toleranță foarte bună la secetă; Fecundare foarte bună, boabe până în vârful știuletelui; Foarte bună vigoare în primele stadii de vegetație; Rădăcina și tulpina sunt puternice, nu are probleme cu căderea, Stay – Green bun; Toleranță bună la Ustilago și Fusarium la știulete; Adaptabilitate foarte bună în diferite condiții pedo-climatice; Potențial de producție ridicat; Densitate recomandată: 70.000 – 72.000 plante/ha.

LG 31.455 (Lineade) Hibrid semi-tardiv, simplu, cu bob dentat, de la jumătatea grupei FAO 400; Plante de talie medie-înaltă, cu insertie medie a știuletelui; Știuleți mari, bine fecundați, cu 18 rânduri de boabe și 42-46 boabe pe rând; Toleranță bună la secetă; Foarte bună vigoare la răsărire; Tulpina și sistemul radicular foarte bine dezvoltate, nu are probleme cu frângerea sau cu căderea, Stay-Green bun; Toleranță bună la Ustilago și Fusarium la știulete; Adaptabilitate foarte bună în diferite condiții pedo-climatice; Potențial de producție foarte ridicat pentru jumătatea grupei FAO 400; Densitate recomandată: 70.000 – 72.000 plante/ha.

Informații despre hibrizii de porumb strategici și nu numai, găsiți pe site-ul LIMAGRAIN ROMÂNIA www.lgseeds.ro și la reprezentanții din teritoriu. Cultivați cu încredere soiurile și hibrizii companiei LIMAGRAIN, deoarece au fost testate în toate zonele specifice fiecărei culturi în parte în condițiile din România.

Adelin DAMIAN

Product Manager Limagrain România

Hibrizii de porumb strategici ai companiei Limagrain

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Hibrizi noi de floarea-soarelui în portofoliul Limagrain
 •  

Hibrizi noi de floarea-soarelui în portofoliul Limagrain

Hibrizi noi de floarea-soarelui în portofoliul Limagrain

Seceta severă care s-a făcut simțită încă de la începutul anului 2020, a produs mari neplăceri tuturor celor implicați în agricultură.

Alegerea culturilor tolerante la secetă și arșiță, dar și a celor mai bine adaptați hibrizi la condițiile respective, înseamnă o verigă importantă în gestionarea corectă a acestei situații tot mai frecvente în ultimii ani.În acest context, hibrizii timpurii sau semi-timpurii de floarea soarelui pe care îi propune compania Limagrain pentru acest sezon, și-au dovedit în condițiile dificile din anul 2020 atât potențialul ridicat de producție, cât și stabilitatea deosebită în condiții locale specifice.• LG 50.479 SX este cel mai nou hibrid din segmentul hibrizilor rezistenți la erbicidele sulfonilureice, verigă importantă în managementul, utilizarea și conservarea eficientă a rezervelor de apă din sol. Este un un hibrid de generație nouă, bine adaptat condițiilor din România, cu capacități excelente de producție corelate cu un conținut ridicat de ulei și o stabilitate deosebită a producțiilor, datorate toleranței la secetă și la principalele boli întâlnite în general la cultura de floarea soarelui. Fiind un hibrid cu înflorire timpurie, s-a pliat perfect condițiilor din acest an, trecând cu ușurință peste seceta și temperaturile scăzute din primăvară, realizând producții ridicate atât în zonele cu deficit de umiditate, cât și în zonele cu aprovizionare în optim.• LG 50.635 CLP este un hibrid semi-timpuriu, recomandat pentru toate zonele de cultură de floarea soarelui din România datorită plasticității ecologice deosebite și a rezistenței mari la factorii biotici (în special la principalele boli, dar și a rezistenței genetice la lupoaie) și abiotici de stres (seceta și arșița atmosferică), cu calități deosebite prin prisma conținutului ridicat de ulei (48-49%) și a semințelor mari, pline, cu MMB ridicat de 60-65 gr și MH de 40-42 kg/hl.• LG 50.797 CLP este un hibrid cu calități superioare ale producției, prin conținutul ridicat și stabil de ulei (50-52%) și acid oleic (88 -92%), indiferent de condițiile climatice din perioada de umplere a bobului. Datorită rezistenței genetice la lupoaie și a toleranței bune la boli, acest hibrid asigură producții ridicate în toate zonele favorabile culturii de floarea soarelui din România.Pentru orice alte informații, vă rugăm să consultați site-ul nostru oficial www.lgseeds.ro sau să contactați colegii din teritoriu.

Mariana GHEORGHEProduct Manager Limagrain România

Hibrizi noi de floareasoarelui în portofoliul Limagrain

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
❌