ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 27 November 2022Jurnalul

China înregistrează a patra zi consecutivă cu număr record de cazuri COVID

27 November 2022 at 09:10
China înregistrează a patra zi consecutivă cu număr record de cazuri COVID

Autoritățile din China au raportat un nou record în ceea ce privește numărul cazurilor COVID. Este a patra zi consecutivă când numărul persoanelor infectate crește.

Duminică, au fost înregistrate 39.791 de noi infecții cu COVID-19, dintre care 3.709 au fost simptomatice și 36.082 asimptomatice, a anunțat Comisia Națională de Sănătate. Sâmbătă au fost 35.183 de cazuri noi.

S-a înregistrat și un deces, ridicând numărul total la 5.233. Până sâmbătă, China continentală a confirmat 307.802 cazuri cu simptome. Capitala și marile orașe ale Chinei continuă să lupte pentru a limita focarele, Chongqing și Guangzhou raportând cea mai mare parte a noilor infecții.

Cazurile din Beijing au crescut cu 66%, ajungând la 4.307 cazuri, față de 2.595 în ziua precedentă, potrivit datelor autorităților locale.

Chongqing, un oraș din sud-vestul țării cu 32 de milioane de locuitori, a raportat 8.861 de noi infecții cu COVID-19, în creștere cu aproape 15% față de cele înregistrate cu o zi înainte.

Guangzhou, un oraș din sud, cu aproape 19 milioane de locuitori, a anunțat o ușoară scădere a cazurilor locale.

Philip Morris susține inovația

articolul original.

Membrii unei rețele care făcea evaziune în domeniul fierului vechi, trimiși în judecată

27 November 2022 at 08:51
Membrii unei rețele care făcea evaziune în domeniul fierului vechi, trimiși în judecată

Membrii unei rețele de evazioniști specializați în afacerile cu fier vechi au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT Giurgiu.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Giurgiu au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 10 inculpaţi, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat și evaziune fiscală în formă continuată.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2012-2015, inculpații au inițiat și constituit un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, constând în crearea unui mecanism complex, format din mai multe societăți, controlate prin interpuși, prin intermediul cărora au fost efectuate operațiuni de achiziții de fier vechi, la negru, bunuri care au fost livrate mai departe către societăți specializate în colectarea deșeurilor feroase.

„În scopul eludarii plății obligațiilor fiscale constând in impozitul pe profit, inculpații au înregistrat în contabilitate achiziții fictive de la mai multe societăți, generând în acest mod un prejudiciu bugetului consolidat al statului în cuantum de 18.113.063 lei, suma cu care ministerul Finanțelor Publice prin Agenția Națională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă”, au explicat anchetatorii.

Procurorii au stabilit modul în care acționa rețeaua.

„În cadrul mecanismului infracțional au fost implicate șase entități economice prin intermediul cărora au fost livrate deșeuri feroase către operatori economici din piață. Prin intermediul acestor firme înființate și/sau preluate de membrii grupării, bunurile (deșeuri feroase și neferoase) au fost achiziționate, la negru, din diverse surse și au fost livrate direct către beneficiari sau aduse în depozitul care funcționa în proximitatea locuinței a doi dintre inculpați. Pentru a se înregistra cu achiziții pentru societățile controlate și pentru a crea artificial cheltuieli deductibile, membrii grupului au utilizat în mod fraudulos datele de identificare ale unor societăți comerciale”, au stabilit procurorii.

Dosarul a ajuns la Tribunalul Giurgiu.

Philip Morris susține inovația

articolul original.

Loto 6/49 din 27 noiembrie 2022. Report la Loto 6/49 la categoria I de peste 3,26 milioane de lei

27 November 2022 at 08:48
Loto 6/49 din 27 noiembrie 2022. Report la Loto 6/49 la categoria I de peste 3,26 milioane de lei

Rezultate Loto 6 din 49. Duminica, 27 noiembrie, vor avea loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 si Super Noroc, dupa ce la tragerile loto de joi, 24 noiembrie, Loteria Romana a acordat 12.091 de castiguri in valoare totala de peste 767.700 de lei.

La Loto 6/49 se inregistreaza la categoria I un report in valoare de peste 3,26 milioane de lei (peste 661.200 de euro), iar la Noroc este in joc un report cumulat in valoare de peste 4,74 milioane de lei (aproximativ 963.000 de euro).

La Joker, la categoria I, este in joc un report in valoare de peste 11,9 milioane de lei (peste 2,41 milioane de euro), iar la categoria a II-a se inregistreaza un report in valoare de peste 544.000 de lei (peste 110.300 de euro). La Noroc Plus este in joc un report cumulat in valoare de peste 118.400 de lei (peste 24.000 de euro).

La Loto 5/40 se inregistreaza la categoria I un report in valoare de peste 363.500 de lei (peste 73.700 de euro). La Super Noroc se inregistreaza un report cumulat in valoare de peste 80.600 de lei (peste 16.300 de euro).

La tragerea Loto 6/49 de joi, 24 noiembrie, la categoria a II-a s-a inregistrat un castig in valoare de 107.757,36 lei. Biletul norocos a fost jucat la o agentie din Brasov.

Philip Morris susține inovația

articolul original.

Ziua Națională a României, sărbătorită pe scena ONB cu premiera „Povestea Iei”

27 November 2022 at 08:34
Ziua Națională a României, sărbătorită pe scena ONB cu premiera „Povestea Iei”

Ziua României va fi celebrată pe 1 decembrie, ora 20:00, la Opera bucureșteană cu spectacolul „Povestea Iei”, un eveniment multimedia complex, creat pentru aniversarea a 160 de ani de Diplomație românească.

Spectacolul „Povestea Iei / La blouse enchantée / The Magic Blouse” are două părți, una orchestrală și una coregrafică, prima valorificând teme muzicale românești în prelucrări diverse, de la „Hora mărțișorului” sau „Cântece românești” de Tiberiu Brediceanu, la „Șase dansuri românești” de Béla Bàrtok. Interpretează Orchestra Operei Naționale București, dirijata de Daniel Jinga, cu concursul sopranei Oana Șerban. Regia Alexandru Nagy.

Spectacolul de dans este o creatie a lui Gigi Căciuleanu, pe muzica originală compusă special pe această temă de Dan Dediu si va fi prezentat de Baletul și Orchestra Operei Naționale București. Scenografia, costumele și spațiul vizual au fost concepute de Viorica Petrovici, videomapping Dilmana Yordanova, light design Cristian Șimon, asistentă coregrafie Lelia Marcu-Vladu.

„Când dansezi, vorbești în alte limbi și te adresezi publicului din sală nu pe limba lui maternă, nu pe limba țării unde esti ci…pe limba lui corporală. Pe limba lui tainică, pe limba lui misterioasă și, în același timp, foarte accesibilă, aproape animalică. Aici se caută și se găsește, câteodată, când îți merge bine și îl apuci pe Dumnezeu de-un picior, această joncțiune între animal și înger, care trece prin noi. Plecăm de la această factură a corpului uman și, în același timp, ne ducem prin dans, prin mișcare, mai departe, spre orice limită posibilă, spre îngeresc, spre inefabil, spre spiritual… Deci, din nou, acest joc între concret și abstract.” – GIGI CĂCIULEANU.

După prezentarea sa la Paris, la UNESCO, în premieră absolută, pe 23 noiembrie, cu un succes extraordinar, evenimentul este reluat și în România, de Ziua Națională, pe scena ONB, urmând să fie  inclus în stagiunea primei scene lirice.

Philip Morris susține inovația

articolul original.

Kim Jong-un: Coreea de Nord își propune să aibă cea mai puternică forță nucleară din lume!

27 November 2022 at 08:10
Kim Jong-un: Coreea de Nord își propune să aibă cea mai puternică forță nucleară din lume!

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, susține că scopul țării pe care o conduce este să aibă cea mai puternică forță nucleară din lume.

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a declarat că țara sa intenționează să aibă cea mai puternică forță nucleară din lume. Anunțul a fost făcut în timpul unei ceremonii în care Kim a promovat zeci de ofițeri militari implicați în recenta lansare a unei noi rachete balistice, a relatat duminică presa de stat, potrivit Reuters.

„Scopul final al Coreei de Nord este de a deține cea mai puternică forță strategică din lume, forța absolută fără precedent în acest secol", a declarat Kim în fața ofițerilor, adăugând că dezvoltarea capacităților nucleare ale țării va proteja demnitatea și suveranitatea statului și a poporului.

El a descris Hwasong-17, noua rachetă, ca fiind „cea mai puternică armă strategică din lume" și a spus că aceasta a demonstrat hotărârea și capacitatea Coreei de Nord de a construi cea mai puternică armată din lume.

Racheta este capabilă să atingă continentul american, ceea ce a determinat Statele Unite ale Americii să ceară o întâlnire a Consiliului de Securitate al ONU pentru a trage la răspundere Coreea de Nord pentru testele sale cu rachete, care sunt interzise prin rezoluțiile Consiliului de Securitate.

Philip Morris susține inovația

articolul original.
Ieri — 26 November 2022Jurnalul

Fostul selecționer al echipei naționale de fotbal a Chinei, investigat de autoritatea anticorupție

26 November 2022 at 20:30
Fostul selecționer al echipei naționale de fotbal a Chinei, investigat de autoritatea anticorupție

Li Tie, fostul selecționer al echipei naționale de fotbal a Chinei este investigat de autoritatea anticorupție.

Autoritățile din China au lansat o investigație asupra lui Li Tie, fostul antrenor principal al echipei naționale de fotbal, a anunțat sâmbătă, prin intermediul unei scurte informări, autoritatea anticorupție din provincia Hubei.

„Li Tie este suspectat de încălcarea gravă a legii", scrie în mesajul postat pe site-ul instituției, potrivit Reuters.

Autoritățile nu au oferit detalii, iar Li nu a putut fi contactat pentru a oferi comentarii.

Fostul mijlocaș al lui Everton, în vârstă de 45 de ani, a părăsit echipa națională în luna decembrie a anului trecut, pe fondul criticilor tot mai numeroase la adresa performanțelor echipei sale în campania de calificare la Cupa Mondială din 2022. El a fost înlocuit cu Li Xiaopeng.

Li Tie a preluat postul de antrenor principal de la Marcello Lippi în ianuarie 2020. Anterior, el a lucrat ca antrenor secund al lui Lippi în timpul perioadelor în care italianul a fost la Guangzhou Evergrande și la echipa națională a Chinei. Totodată, el a mai antrenat echipele din Superliga chineză Hebei China Fortune și Wuhan Zall.

Philip Morris susține inovația

articolul original.

Sursă ucraineană: 32 de civili au fost uciși în Herson de la eliberarea orașului

26 November 2022 at 20:04
Sursă ucraineană: 32 de civili au fost uciși în Herson de la eliberarea orașului

Zeci de persoane au fost ucise în Herson începând cu 9 noiembrie, de când trupele rusești s-au retras, iar ucrainenii au recucerit orașul, a anunțat sâmbătă șeful Poliției Naționale din Ucraina, Ihor Klymenko.

Polițistul a estimat la 32 numărul total al victimelor, care au fost în mare parte ucise în urma loviturilor cu rachete asupra orașului.

Pe 24 noiembrie, trupele ruse au lansat 17 rachete asupra orașului, ucigând șapte persoane și rănind 21.

Klymenko a mai anunțat că șapte departamente de poliție și-au reluat activitatea în teritoriile eliberate din regiunea Herson, dintre care patru sunt în oraș.

De asemenea, specialiștii au curățat de mine aproximativ 450 de hectare de teren din regiune și au îndepărtat cel puțin 3.500 de explozibili.

„Acțiunea a salvat viețile a sute sau chiar mii de oameni", a precizat Klymenko.

Philip Morris susține inovația

articolul original.

Descoperire arheologică: Spectatorii din Colosseum primeau gustări în timpul luptelor cu gladiatori

26 November 2022 at 20:00
Descoperire arheologică: Spectatorii din Colosseum primeau gustări în timpul luptelor cu gladiatori

Gustări romane antice au fost găsite în săpăturile de la Colosseum. Se pare că spectatorii din arena de gladiatori din Roma consumau măsline, fructe și nuci în timpul evenimentelor sângeroase, au descoperit arheologii.

Fragmente de smochine, struguri, cireșe, mure, nuci și altele au fost descoperite în situl arheologic. De asemenea, arheologii au găsit oase de urși și de feline mari care probabil au fost folosite în jocurile din arenă.

Descoperirile au fost făcute de arheologii care au examinat canalele monumentului vechi de 2.000 de ani, potrivit BBC.

Relicvele oferă o imagine asupra „experienței și obiceiurilor celor care veneau în acest loc în timpul zilelor lungi dedicate spectacolelor", a declarat Alfonsina Russo, directorul Parcului Arheologic Colosseum.

Studiul a început în ianuarie 2021 și a presupus curățarea a aproximativ 70 de metri de canale de scurgere și canalizare sub Colosseum.

Arhitecții și arheologii specialiști au folosit roboți ghidați de cabluri pentru a naviga prin sistemul complex de drenaj al arenei, ajutându-i să înțeleagă viața de zi cu zi din Roma antică, precum și structurile hidraulice vechi, au declarat cercetătorii.

Colosseum a fost cel mai mare amfiteatru din Imperiul Roman și era faimos pentru că găzduia lupte de gladiatori și alte spectacole publice în fața unor mulțimi de zeci de mii de oameni. În timpul săpăturilor au mai fost descoperite monede antice din diferite perioade ale Imperiului Roman.

Philip Morris susține inovația

articolul original.

Accident în Tulcea. Două maşini s-au ciocnit, iar urma impactului au fost avariate şi trei autoturisme parcate

26 November 2022 at 19:57
Accident în Tulcea. Două maşini s-au ciocnit, iar urma impactului au fost avariate şi trei autoturisme parcate

Un accident în care au fost implicate 5 mașini a avut loc sâmbătă seară pe strada Isaceei din municipiul Tulcea. Două maşini s-au ciocnit, iar urma impactului au fost avariate şi trei autoturisme parcate

Din cadrul detașamentului de pompieri Tulcea a intervenit cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și trei subofițeri. 

Reprezentaţii ISU Tulcea au precizat că nu au fost persoane încarcerate, iar pompierii au luat măsuri PSI şi au decuplat bornele a două autoturisme. 

imageimageimageimageimage››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Accident în Tulcea pic.twitter.com/oGLooIC3Nm

— Jurnalul (@JurnalulN)
November 26, 2022

Accident în Tulcea pic.twitter.com/bwvnli3iDO

— Jurnalul (@JurnalulN)
November 26, 2022

Accident în Tulcea pic.twitter.com/kM820s2w1k

— Jurnalul (@JurnalulN)
November 26, 2022

Philip Morris susține inovația

articolul original.

China a anunțat cu nou record de cazuri de Covid, pentru a treia zi consecutiv

26 November 2022 at 19:30
China a anunțat cu nou record de cazuri de Covid, pentru a treia zi consecutiv

China a raportat 35.183 de noi infecții cu COVID-19, vineri, a anunțat Comisia Națională de Sănătate, ceea ce constituie al trelea record zilnic consecutiv, transmite Reuters.

În China se înregistraseră, joi, 32.943 de cazuri noi, din care 3.103 infecții simptomatice și 29.840 asimptomatice.

Dintre cele 35.183 de cazuri raportate vineri, 3.474 au fost simptomatice și 31.709 asimptomatice. Nu a existat niciun deces. Până vineri, China continentală a confirmat 304.093 de cazuri cu simptome.

Marile orașe continuă să se lupte pentru a limita focarele, Chongqing și Guangzhou înregistrând cea mai mare parte a cazurilor noi.

Chongqing, un oraș din sud-vestul țării cu 32 de milioane de locuitori, a raportat 7.721 de noi cazuri vineri, un salt de aproape 20% față de ziua precedentă.

Guangzhou, un oraș cu aproape 19 milioane de locuitori din sudul Chinei, a raportat 7.419 cazuri, în ușoară scădere de la 7.524 de cazuri cu o zi înainte.

În capitala Beijing, vineri, cazurile au crescut cu 58%, la 2.595.

Philip Morris susține inovația

articolul original.

Colegiul Medicilor cere suplimentarea numărului de locuri la rezidențiat pentru Medicina de familie

26 November 2022 at 18:30
Colegiul Medicilor cere suplimentarea numărului de locuri la rezidențiat pentru Medicina de familie

Colegiul Medicilor din România (CMR) a solicitat suplimentarea numărului de locuri la rezidențiat pentru specializarea Medicină de familie. Acest lucru este necesar pentru că în următorii 5 ani aproximativ 3.000 de medici de familie vor atinge vârsta de pensionare, susține CMR.

„Colegiul Medicilor din România atrage atenția că anul acesta au fost scoase la rezidențiat doar 321 de locuri pentru medicina de familie, dar că acest număr este insuficient având în vedere datele ce arată necesarul efectiv pentru medicina de familie la nivel național”, arată reprezentanții CMR.

Aceștia precizează că în următorii 5 ani aproximativ 3.000 de medici de familie vor atinge vârsta de pensionare.

Reprezentanții CMR mai spun că pentru a preîntâmpina o acutizare a lipsei de medici, mai ales în specialitățile deficitare, trebuie realizată o analiză riguroasă a necesarului pe fiecare specialitate și suplimentarea locurilor la rezidențiat în special pentru medicina de familie.

Philip Morris susține inovația

articolul original.

Alertă ANM. Cod galben de ceață în sudul țării. Specialiștii avertizează că s-ar putea forma ghețuș

26 November 2022 at 18:24
Alertă ANM. Cod galben de ceață în sudul țării. Specialiștii avertizează că s-ar putea forma ghețuș

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ceață valabilă sâmbătă seara în sudul țării. Specialiștii avertizează că s-ar putea forma ghețuș.

Potrivit avertizării, local se va forma ceață care va determina scăderea vizibilității sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

Fenomentul va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului, avertozează meteorologii.

Sunt vizate județele Giurgiu și Teleorman. Avertizarea este valabilă sâmbătă până la ora 23.00.

Philip Morris susține inovația

articolul original.

Franța - Danemarca. Echipa lui Mbappe, prima națională care se califică în optimile competiției

26 November 2022 at 18:20
Franța - Danemarca. Echipa lui Mbappe, prima națională care se califică în optimile competiției

Campioana mondială, Franța, s-a calificat în optimile Cupei Mondiale de fotbal din Qatar. Francezii s-au impus sâmbătă în partida cu Danemarca și cu două victorii în grupa D nu mai pot rata calificarea în fazele eliminatorii ale competiției.

Partida Franța-Danemarca din grupa D a fost primul duel european de la mondialul asiatic. Întâlnirea a fost dominată de campionii mondiali care nu au reușit să înscrie în prima repriză.

Vedeta Kylian Mbappe a deschis scorul în minutul 61, dar danezii au egalat șapte minute mai târziu prin golul înscris de fundașul Andreas Christensen. Golul victoriei a fost înscris tot de Kylian Mbappe în minutul 86.

În aceeași grupă, sâmbătă după amiază, Australia a învins Tunisia, scor 1-0. În urma acestor rezultate, Franța este liderul grupei cu 6 puncte, iar pe locul secund se află Australia cu 3 puncte. Pe locurile trei și patru sunt Danemarca și Tunisia, fiecare cu câte un punct.

În ultimele meciuri ale grupei, Franța va întâlni Tunisia, iar Danemarca se va confrunta cu Australia.

Philip Morris susține inovația

articolul original.

Asociația Ivan Patzaichin a lansat un site dedicat marelui sportiv și antrenor

26 November 2022 at 18:00
Asociația Ivan Patzaichin a lansat un site dedicat marelui sportiv și antrenor

Asociația Ivan Patzaichin a anunțat sâmbătă, 26 noiembrie, când este ziua de naștere a marelui sportiv, că a lansat un site care include cele mai importante repere ale vieții sale de sportiv, antrenor și antreprenor social.

Site-ul ivanpatzaichin.ro conține detalii și imagini ale palmaresului lui Ivan Patzaichin: de 4 ori campion olimpic, de 8 ori campion mondial, o dată campion european – un total de 30 de medalii obținute la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale și la singura ediție de Campionat European la care a participat. La aceste titluri se adaugă cele de campion național și balcanic, precum și nenumăratele Regate câștigate.

În perioada în care a fost antrenor, 1985 – 2009, a adus țării, împreună cu elevii săi, peste 150 de medalii.

Reprezentanții asociației fac apel la instituțiile media, la alte publicații cu arhive, la colecționari, biblioteci, edituri, cluburi sau federații sportive și alte entități care dețin mărturii foto / video ale parcursului profesional al lui Ivan Patzaichin să le pună la dispoziție pentru a le include în site.

„Începând cu 2010, și-a pus la pus la dispoziție reputația și și-a dedicat energia unor proiecte care pun în valoare Delta Dunării, Tulcea, patrimoniul hidrografic și cultural românesc, care încurajează viața sănătoasă, în natură, și unor proiecte educaționale, menite să ajute copiii din Deltă să aibă perspective de viață cât mai luminoase. În 2021, când a plecat dintre noi, avea în lucru încă multe proiecte, pe care ne străduim să le ducem mai departe. Și-ar fi dorit să vadă începute, la Tulcea, lucrările la un canal olimpic pentru competiții de anvergură; ceva ce încă României îi lipsește”, arată reprezentanții asociației, citați de Mediafax.

Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 spune că a demarat parteneriate pentru a pune în operă două mari proiecte de infrastructură, ce vor fi inaugurate în 2023, în onoarea sa. Acestea sunt: Memorialul „Ivan Patzaichin” - pe Faleza Ivan Patzaichin din Tulcea și Muzeul Ivan Patzaichin – un centru multicultural și de inovație comunitară la Mila 23.

Philip Morris susține inovația

articolul original.

Horoscop zilnic, 27 noiembrie 2022. Urmează o zi plină de bucurie și fericire

26 November 2022 at 17:57
Horoscop zilnic, 27 noiembrie 2022. Urmează o zi plină de bucurie și fericire

Horoscop 27 noiembrie 2022. Taurii vor avea parte de o zi romantică, Racii vor merge la cumpărături împreună cu familia, iar sănătatea este prioritară pentru Fecioare.

Horoscop Berbec: 

Duminică îți vei acorda ceva timp pentru a înțelege relația ta personală. Datorită tranzitului Lunii către Capricorn, vei rezolva problemele personale. Nu te gândi prea mult, relaxează-ți mintea. Este posibil să câștigi financiar. Vei prefera să îți petreci timpul în singurătate. Starea de sănătate a partenerului tău se poate deteriora. Ai răbdare și fă-ți datoria. Totul va fi în ordine în zilele următoare.

Horoscop Taur: 

S-ar putea să fii frustrat de munca ta. Vei primi ajutor de la alții pentru a depune toate eforturile pentru a rezolva problemele la locul de muncă. Duminică vei avea un program încărcat. Vei oferi un sprijin cuiva în perioada de criză. O zi romantică pentru tine, deoarece mintea ta va fi ocupată de soțul tău. Vei petrece un timp minunat cu partenerul. 

Horoscop Gemeni: 

Vei găsi schimbarea în tine. Vei analiza materia cu o abordare diferită. Este posibil să suferi de pierderi financiare. Așadar, fii atent când faci tranzacții online. Astăzi, cineva în care ai cea mai mare încredere te va dezamăgi. Nu te îndoi de caracterul partenerului tău.

Horoscop Rac: 

Vei rămâne energic pe tot parcursul zilei. Este lipsit de importanță ceea ce faci, dar vei putea să o faci în jumătate din timpul de care ai nevoie în general. Poți petrece ceva timp pentru a-ți exersa hobby-urile și pentru a ajuta membrii familiei. Îți vei face viața să merite iertându-ți iubitul pentru indiferența din trecut. Vei primi o mulțime de invitații interesante și un cadou surpriză. S-ar putea să mergi la cumpărături cu familia, însă apoi te vei simți obosit.

Horoscop Leu: 

Controlează-ți emoțiile, în special furia. Oamenii apropiați îți vor crea probleme la nivel personal. Ziua este plină de bucurie și fericire. Vei avea suficient timp de petrecut cu soțul tău. Iubitul tău se va simți copleșit de atenția și dragostea pe care o va primi, făcându-te astfel să realizezi astăzi că raiul este pe pământ. Statul la umbra unui copac te va relaxa mental și fizic și te va face să constientizezi lecțiile vieții.

Horoscop 27 noiembrie 2022.

Horoscop Fecioară: 

Sănătatea ar trebui să aibă prioritate în fața vieții sociale. Poți primi bani de la o sursă necunoscută, ceea ce îți va rezolva multe dintre problemele financiare. O scurtă călătorie la rude aduce un moment de confort și relaxare din programul tău agitat zilnic. Nu te îndoi de fidelitatea iubitului tău. Poți merge într-un parc sau un centru comercial cu membrii tineri ai familiei. Se pare că vei primi o atenție specială de la partener. Petrecerea timpului cu copiii poate aduce liniște sufletească și fericire. Cei care au fost ocupați în ultimele zile se vor bucura în sfârșit de timpul lor.

Horoscop Balanță: 

Este posibil să te confrunți cu anumite probleme de sănătate. Ar trebui să evaluezi toate unghiurile înainte de a face orice investiție nouă. Orice divergență în acest sens îți poate cauza pierderi uriașe. Este posibil să obții apreciere din mai multe părți pentru atitudinea ta pozitivă față de viață. Ar trebui să acorzi timp adecvat membrilor familiei și să-i asculți cu atenție. Partenerul tău îți va înțelege sentimentele tale și va face tot posibilul să te facă fericit. Astăzi, fie tatăl tău, fie fratele tău mai mare ar putea să te certe pentru o greșeală.

Horoscop Scorpion: 

Ar trebui să-ți folosești timpul și energia pentru munca productivă pentru a obține un viitor prosper. Nu ar trebui să investești banii în niciun proiect nou fără să consulți experții. Astăzi este posibil să apară o dispută în familia ta cu privire la chestiuni monetare. Pentru a evita astfel de incidente în viitor, ar trebui să te asiguri că toată lumea din familia ta respectă transparența și onestitatea totală în tranzacțiile financiare. Este posibil să te angajezi într-o ceartă cu unul dintre prietenii tăi apropiați astăzi. Partenerul te va surprinde cu dragostea și devotamentul său.

Horoscop Săgetător: 

Duminică vei fi plin de energie și poți termina multe dintre lucrările tale în așteptare. Astăzi este posibil să ai câteva oportunități de a câștiga bani rapid. Îți poți îndeplini cu ușurință obiectivele, depășind disputele cu membrii familiei. Persoanele necăsătorite pot primi o cerere în căsătorie. Astăzi vei avea puțin timp liber seara după o pauză lungă și te vei distra cu partenerul tău. Poți începe proiecte noi, consultându-te cu părinții.

Horoscop Capricorn: 

Nu lăsa lucruri mărunte să te pună pe gânduri. Arieratele în așteptare vor fi în sfârșit recuperate. Energia excesivă și entuziasmul extraordinar vor aduce rezultate favorabile și vor atenua tensiunile interne. S-ar putea să întâlnești un prieten grijuliu și înțelegător. Copiii acestui semn zodiacal își vor petrece întreaga zi făcând sport. Părinții ar trebui să le acorde atenție, deoarece se pot răni. Soțul tău va depune eforturi pentru a te face fericit astăzi. Personalitatea ta poate dezamăgi oamenii, motiv pentru care trebuie să-ți schimbi abordarea și să introduci câteva schimbări pozitive în viața și natura ta.

Horoscop Vărsător:  

Trebuie să îți dedici timpul liber în activități dezinteresate. Îți va oferi fericire și bucurie extraordinară ție și familiei tale. Viața amoroasă ar fi minunată. S-ar putea să-ți placă să te plimbi sub cerul senin și să respiri aer curat în timpul liber astăzi. S-ar putea să rămâi calm mental, ceea ce te va aduce beneficii pe tot parcursul zilei. Căsătoria poate ajunge la cel mai bun moment astăzi. Un membru al familiei îți poate împărtăși o problemă legată de dragoste.

Horoscop Pești: 

Trebuie să încerci să eviți călătoriile lungi. Investițiile ar trebui evitate. Va exista o dezvoltare importantă pe frontul tău personal.Ziua se va dovedi una foarte bună.  Este posibil să beneficiezi de o atenție specială din partea partenerului tău.

Philip Morris susține inovația

articolul original.

Zelenski a găzduit la Kiev un summit privind securitatea alimentară

26 November 2022 at 15:10
Zelenski a găzduit la Kiev un summit privind securitatea alimentară

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a găzduit un summit internațional la Kiev care a avut ca principale teme securitatea alimentară și exporturile agricole. La întâlnire au participat mai mulți lideri europeni.

Alături de Zelernski s-au aflat prim-miniștrii Belgiei, Poloniei și Lituaniei și președintele Ungariei. Zelenski a deschis summitul și a inițiat mai multe discuții, alături de șeful său de cabinet și de prim-ministrul Ucrainei.

Președintele francez, Emmanuel Macron, și șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au ținut discursuri prin videoconferință.

Philip Morris susține inovația

articolul original.

Pasagerul unui vas de croazieră, salvat după 15 ore petrecute în mare

26 November 2022 at 14:52
Pasagerul unui vas de croazieră, salvat după 15 ore petrecute în mare

Un pasager care a dispărut de pe un vas de croazieră în Golful Mexic a fost salvat după mai bine de 15 ore petrecute în mare, anunță Paza de Coastă americană, potrivit BBC.

Bărbatul, în vârstă de 28 de ani, a fost miercuri seară la un bar de pe nava Carnival Valor împreună cu sora sa, dar nu a mai fost văzut după ce a mers la toaletă.

Mai multe echipaje de salvare au cercetat zona, iar bărbatul a fost găsit la aproximativ 30 de kilometri în largul coastei statului Louisiana. Se pare că victima era în stare stabilă atunci când a fost scoasă din apă.

Locotenentul Seth Gross, de la Paza de Coastă a SUA, a declarat că bărbatul a stat în apă mai mult de 15 ore aceasta fiind „cea mai lungă perioadă absolută despre care am auzit și doar unul dintre acele miracole de Ziua Recunoștinței".

Nu este clar cum a căzut în apă bărbatul de pe nava care se îndrepta spre Cotumel, în Mexic.

În 2018, o britanică în vârstă de 46 de ani a fost salvată la 10 ore după ce a căzut în Marea Adriatică de pe vasul de croazieră.

Philip Morris susține inovația

articolul original.

Teatrul Național din Timișoara se regăsește de peste 17 ani în principiile de solidaritate și civism

26 November 2022 at 14:49
Teatrul Național din Timișoara se regăsește de peste 17 ani în principiile de solidaritate și civism

În întreaga lume, ziua de 25 noiembrie 2022 marchează efortul societății de a eradica violența împotriva femeilor. Ziua Internațională a Eliminării violenței împotriva femeilor și a fetelor reprezintă un semnal pe care ONU l-a dat pentru prima dată în 1993, definind ca violentă „orice agresiune bazată pe gen care are ca rezultat sau care este posibil să aibă ca rezultat vătămări fizice, sexuale sau psihologice”. Violența în interiorul familiei, abuzul psihologic, hărțuirea pe stradă, la serviciu sau on-line sunt doar câteva puncte dintr-o lungă și descurajantă listă.

„Este un adevăr unic universal, aplicabil în toate țările, culturile și comunitățile: violența împotriva femeilor nu poate fi niciodată acceptată, niciodată motivată, niciodată tolerată”, afirma Ban Ki-moon, secretarul general al Națiunilor Unite. Iar conștientizarea societății, protejarea femeilor și dezvoltarea unor mecanisme sociale sănătoase reprezintă o misiune pe care societatea trebuie să și-o asume prin instrumentele sale principale: Educația și Cultura. 

Teatrul Național din Timișoara se regăsește de peste 17 ani în principiile de solidaritate și civism pe care le promovează Capitala Europeană a Culturii. Pentru Teatrul Național din Timișoara, sprijinul acordat dreptului oamenilor la exprimarea propriei individualități, indiferent de rasă, de gen sau de naționalitate, reprezintă un vector de direcție fundamental. Urmărind această direcție, dreptul la siguranță al femeilor, dreptul de a-și exprima neîngrădit potențialul intelectual, profesional și spiritual, dreptul la cuvânt și la acțiune, rescrierea criteriilor de analiză socială, profesională și comunitară pe baze juste, echitabile, constructive și lipsite de prejudecăți – și în primul rând de prejudecata privind inferioritatea socială a femeilor – reprezintă tot atâtea principii care i-au modelat repertoriul în mod programatic, de-a lungul timpului. ÎMBLÂNZIREA SCORPIEI în traducerea regizorală a lui Radu Iacoban sau NORA. O CASĂ CU PĂPUȘI. PARTEA A DOUA de Lucas Hnath, în regia aceluiași Radu Iacoban, ANNA KARENINA adaptarea lui Helen Edmundson a celebrului roman a lui Tolstoi, în regia Adei Lupu Hausvater, argumentul teatral-coregrafic semnat de  Gigi Căciuleanu în ȘCOALA FEMEILOR VERSUS ȘCOALA BĂRBAȚILOR, pe texte de Molière, DUREREA FANTOMĂ de Vasili Sigarev, în regia lui Ion-Ardeal Ieremia, DE CE IUBIM FEMEILE după Mircea Cărtărescu în regia Mihaelei Lichiardopol sau PRIN VIS, în coregrafia lui Pál Frenak sunt doar câteva dintre titlurile care transformă sălile de spectacol ale Teatrului Național din Timișoara în spații ale civismului înalt și pun în dezbatere teatrală contextul, conceptul, psihologia și structura socială în funcționalitatea ei, privind rostul identității și importanța combaterii discriminării de orice tip.

Astăzi, de Ziua Internațională a Eliminării violenței împotriva femeilor, Teatrul Național din Timișoara se reafirmă public ca un promotor al solidarității, ca un spațiu al implicării, ca un actor social important care vorbește și va vorbi mereu despre dreptate și echitate, în toate implicațiile sale. Vă așteptăm la Teatrul Național!

imageimageimageimageimage››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Fotografii: Adrian Pîclișan / TNTm

Philip Morris susține inovația

articolul original.

Ministrul de Externe din Belarus a murit, chiar înaintea întrevederii cu omologul său rus

26 November 2022 at 14:37
Ministrul de Externe din Belarus a murit, chiar înaintea întrevederii cu omologul său rus

Ministrul de Externe din Belarus, Vladimir Makei, a murit la vârsta de 64 de ani, a anunțat sâmbătă agenția de presă de stat Belta, citată de Ruters.

Makei ocupa postul din 2012. La începutul săptămânii, la Erevan, demnitarul participase la o conferință a Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC). Luni, el urma să se întâlnească cu omologul rus, Serghei Lavrov.

„Suntem șocați de informațiile privind moartea șefului Ministerului de Externe al Republicii Belarus, Vladimir Makei. Condoleanțele oficiale vor fi publicate în curând", a scris purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, pe canalul său de Telegram.

Înainte de alegerile prezidențiale și de protestele antiguvernamentale din Belarus din 2020, Makei a fost unul dintre inițiatorii eforturilor de îmbunătățire a relațiilor Belarusului cu Occidentul și a criticat Rusia.

Cu toate acestea, el și-a schimbat brusc poziția după începerea protestelor, susținând că acestea au fost inspirate de agenți ai Occidentului.

Philip Morris susține inovația

articolul original.
❌