ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 30 November 2022Jurnal Giurgiuvean

De Ziua Națională a României, inspectorul șef al ISU Giurgiu va fi avansat în grad!

30 November 2022 at 21:52
By: admin

De Ziua Națională a României, inspectorul șef al ISU Giurgiu, lt. col. Covaci Radu va fi înaintat în gradul următor, pentru modul exemplar în care și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu.

După cum scriu subalternii acestuia pe facebook, lt. col. Radu COVACI se află la conducerea instituției de peste patru ani, timp în care s-a preocupat de accesarea unor fonduri europene, astfel încât să asigure o dotare corespunzătoare pentru îndeplinirea cu succes a misiunilor și condiții optime de pregătire pentru pompieri, dând  dovadă de profesionalism, responsabilitate și dăruire, activitatea sa fiind remarcată de conducerea IGSU.

  Felicitări, domnule colonel Covaci Radu și succes în continuare!

articolul original.

Urarea Europarlamentarului Dan MOTREANU, cu ocazia sărbătorii Sfântului Apostol ANDREI, adresată celor ce poartă acest nume!

30 November 2022 at 20:53
By: admin

Îl sărbătorim astăzi pe Sfântul Andrei, cel Întâi chemat, Apostolul românilor.

Potrivit tradiției, Sfântul Andrei a răspândit creștinismul în țara noastră.

Ziua de 30 noiembrie este prilej de sărbătoare pentru sute de mii de români care îi poartă numele.

Chemarea sa la apostolie este relatată de Sfântul Evanghelist Matei: Pe când Iisus umbla pe lângă Marea Galileii, a văzut doi frați, pe Simon ce se numește Petru și pe Andrei, fratele lui, care aruncau mreaja în mare, căci erau pescari. Și le-a zis: Veniţi după Mine şi vă voi face pescari de oameni. Iar ei, îndată lăsând mrejele, au mers după EL”.

La mulți ani tuturor celor care poartă numele Sfântului Andrei!

articolul original.

Ciprian ALEXANDRU, Președinte al USR Giurgiu: ”La mulți ani celor care poartă numele Sfântului Andrei, Apostol al Domnului Isus! Doamne Ajută!”

30 November 2022 at 20:40
By: admin

articolul original.

Urarea Deputatului Cristina Elena DINU , cu ocazia sărbătorii de Sf. Andrei, tuturor giurgiuvenilor și românilor de pretutindeni!

30 November 2022 at 20:31
By: admin

”Tuturor #sărbătoriţilor zilei, dar şi tuturor #românilor al căror Ocrotitor este Sfântul Andrei, vă doresc #sănătate,  ca să le puteţi duce la bun sfârşit pe toate, #încredere în voi şi în cei care vă sunt aproape, #speranţă că totul va fi bine şi clipe de neuitat petrecute alături de cei #dragi!

LA MULȚI ANI MINUNAȚI!

articolul original.

Directorul Uzinei Termoelectrica Giurgiu, Sorin CEPRAGA:”Avem o mică problemă, energia electrică pentru producerea energiei termice s-a scumpit de 9 ori!!” Ce e de făcut…

30 November 2022 at 13:31
By: admin

 ”După cum știți și probabil ați simțit în apartamente, de la 1 octombrie a acestui an, Uzina Termoelectrică Giurgiu a început livrarea căldurii către populație, abonaților în sistem centralizat, în ciuda faptului că afară a fost destul de cald” – ne spunea recent ing. Sorin Cepraga, directorul societății  UZINA TERMOELECTRICA PRODUCTION GIURGIU S.A.

Eu zic că am început bine…Am avut o singură avarie, în zona autogară, la începutul lunii, care a afectat cartierul Policlinică, zonă care și anul trecut a avut  probleme.

La acel moment mi-am cerut scuze, pe un site al Primăriei, căci  acolo suntem obligați să  anunțăm toate avariile, dar sperăm ca odată cu finalizarea  parțială a  conectării zonei de sud cu zona de nord a Municipiului, care se execută pe zona străzii ”Tudor Vianu ”, lucrurile să se îmbunătățească…

Lucrările au mers foarte greu din cauza executantului care, deși este o firmă foarte mare (Energomontaj, o firmă care a făcut toate centralele din țara asta, a înaintat lent… Interconectarea, nu până la capăt, cel puțin provizorie,  părerea mea este că se va realiza  la 1 decembrie, de Ziua Națională a României…Atunci va fi gata.

Putem astfel să alimentăm zona de sud, zona de nord, inclusiv Policlinica, Școala 3, unde am avut niste probleme de debite si de temperatură. Oricum va fi mult mai bine față de anul trecut… Noi sperăm să fie mult mai bine si din punctul de vedere al gazului, care acum este plafonat, nu mai este 500, 600 de lei, cât ne costa anul trecut… Acum este 370 de lei, cu tot cu TVA, de aceea am putut plăti, în avans, așteptând și un ajutor de la Primărie, prin Guvern sau de la Guvern prin Primărie – mai preciza Sorin Cepraga.

Să ne dea cel putin subvenția care era preconizată pentru iarna asta, în jur de 4,5 milioane…Totalul costurilor cu combustibilul. în iarna asta, este undeva la 14 milioane de lei.  Am plătit 3, am mai luat 3 milioane credit… Dacă ne-ar mai da încă 400, ne-am acoperi, ca să putem să stăm liniștiți. Să ne încasăm banii la termene, să ne putem lua salariile. Căci oamenii trebuiesc plătiți… Avem 80 de salariați, care lucrează în ture, muncesc ca sa dăm căldură orașului, de aceea suntem aici…

Mai avem o mică problemă, energia electrică pentru producerea energiei termice s-a scumpit. A fost cu 400 de lei megavatul si acum este 3.500… Adică s-a scumpit de 9 ori!!  Contractul luat pe bursă, cu Primăria, a avut deja loc și sperăm să se modifice Ordonanța 27, să ne dea si nouă o plafonare, cel puțin la 1,3 lei pe kw!

La acest moment costurile sunt enorme pentru energia electrică…Dacă pentru gaz avem 14 milioane de lei, pentru energia electrică avem disponibil doar 4 milioane. Este de neconceput, energia electrică reprezintă sau ar trebui să reprezinte, 5-8%…

 Așteptăm să apară legea, întrucât am auzit de la știri că pentru toată lumea, chiar și pentru agenții economici, prețul va fi de 1,3 lei/kw. În primă fază a trecut de Senat și Senatul a spus că sunt de acord să plafoneze pentru serviciile publice, dar numai pentru apă și canalizare. Asta însemna că sunt mai puternici ăia de la gunoi, în țară. Vom vedea ce se va întâmpla în continuare… 

Oricum doresc să precizez că singurul parlamentar ce m-a întrebat despre situația în care ne aflăm, a fost Deputatul Gabriela Horga…A fost o surpriză plăcută…Sincer, nu m-am asteptat – a mai spus ing. Sorin Cepraga, directorul Termoelectrica Giurgiu. 

(Jurnal)

articolul original.

Comisarul șef al Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, Ionuț Bogdan DANA, a fost avansat chestor. Cine este al doilea ofițer ce a fost avansat în acest grad…

30 November 2022 at 12:18
By: admin

Conform unei informații venite la redacție, doi ofițeri de poliție ce au fost și mai sunt încă legați, prin activitatea lor de Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu, au fost avansați în grad. 

Primul este șeful IPJ Giurgiu, Ionuț Dana, cel ce a fost numit la conducerea Inspectoratului, odată cu evenimentul neplăcut de la Bolintin Vale,  unde un șofer de microbuz a fost ucis de un tânăr de etnie romă.

Foto: Ionuț Bogdan DANA 

Ministerul Afacerilor Interne a decis atunci înlocuirea din funcție a șefului Inspectorului de Poliție Județean Giurgiu, comisarul-șef Cătălin Georgescu, cu comisarul șef Ionuț Dana, șef al Poliției Sectorului 1 din București.

Cu două zile în urmă Ionuț Bogdan DANA a fost avansat la gradul de Chestor, eveniment pe care îl salutăm, urându-i acestuia multă eficacitate în cariera sa viitoare.

Un al doilea ofițer ce a fost avansat la același grad de chestor este Tache Vasile, cel ce la acest moment este comandantul Școlii de ofițeri de poliție de la Câmpina, ce a funcționat, la rândul său,  o bucată de timp ca inspector șef al IPJ Giurgiu.

FoFoto: Vasile TACHE

Precizăm de asemenea, faptul că din staff-ul conducerii Poliției județene Giurgiu  face parte și dl. comisar-șef Croitoru Ion,  împuternicit pe funcția de adjunct al I.P.J. Giurgiu,  fiind  titularul postului de șef serviciu, în cadrul D.C.C.O.- I.G.P.R.

(Jurnal)

articolul original.

Cu ce mai încearcă unii să treacă frontiera de la Giurgiu…

30 November 2022 at 11:06
By: admin

Peste 10.000 kilograme deşeuri din plastic, oprite în P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui ansamblu rutier, nereguli privind transferul a peste 10.000 kilograme deşeuri de materiale din plastic. Deşeurile erau destinate ţării noastre însă au fost returnate societăţii expeditoare.

În data de 26 noiembrie, în jurul orei 05.30, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, un ansamblu rutier condus de un cetățean român, în vârstă de 62 de ani.

Şoferul transporta, conform documentelor prezentate, deşeuri din plastic, încărcate din Bulgaria şi erau destinate unei societăţi din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, polițiștii de frontieră giurgiuveni, au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Giurgiu.

Astfel, în cadrul verificărilor, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea totală de 10.120 kilograme deșeuri de materiale din plastic.

          Procedând la verificarea documentelor de transfer s-a constatat faptul că acesta nu îndeplinește condițiile de intrare în țară, motiv pentru care autorităţile competente nu au permis accesul mijlocului de transport pe teritoriul României, deșeurile fiind returnate societății expeditoare.

   Peste 1.900 de bunuri contrafăcute, descoperite la P.T.F Giurgiu

În al doilea caz polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra mai multor mijloace de transport, peste 1.900 de bunuri ( articole vestimentare și parfumerie), toate purtând însemnele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

Astfel, în ultimele 48 de ore, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră giurgiuveni au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, trei autocare, ocazie cu care   polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentele pentru marfă, printre bagaje, cantitatea totală de 853 articole vestimentare și 885  parfumuri, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor,  s-a  stabilit că bunurile descoperite aparțin unui șofer și pasagerilor mijloacelor de transport, respectiv doi cetățeni turci și trei cetățeni români, cu vârste cuprinse între 28 și 48 de ani.

 Persoanele nu deţineau documente de provenienţă pentru bunurile sus-menţionate. Bunurile, în valoare estimată de  413.900 lei (dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă), au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

(Jurnal)

articolul original.

Deputatul PNL, Andrei ALEXANDRU, transmite cele mai calde urări tuturor giurgiuvenilor ce își serbează, astăzi, ziua onomastică!

30 November 2022 at 09:55
By: admin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

            Aceasta este felicitarea dedicată de către Deputatul liberal,                 Andrei ALEXANDRU,  tuturor giurgiuvenilor ce își sărbătoresc ziua onomastică, el însuși purtând numele sfântului…! 

 

articolul original.

Astăzi îl sărbătorim pe Sf. ANDREI, ocrotitorul românilor, cel care are puterea de a lega și dezlega păcatele oamenilor,

30 November 2022 at 09:29
By: admin

 

În tradiția bisericească, Sfântul Apostol Andrei a fost primul propovăduitor al Evangheliei la geto-daci, în teritoriul dintre Dunăre și Marea Neagră. Sfântul a ajuns în locurile noastre în jurul anului 55 după Hristos și este considerat ocrotitorul românilor.

Sfântul Andrei sau Apostolul Andrei  a propovăduit credința lui Iisus la Dunăre și Marea Neagră în primele decenii ale erei noastre, deși el este considerat sfântul protector al Scoției și al Rusiei.

Sfântul s-a născut în jurul anului 5 (d.Hr.),  în Galileea – Imperiul Roman – și a murit undeva după anul 60. Sfântul Apostol Andrei și-a continuat drumul prin Peloponez.

În orașul Patras din provincia Ahaia, locuitorii l-au batjocorit și l-au răstignit cu capul în jos pe o cruce făurită din lemn de măslin în forma literei X. Cu această  ” Cruce a Sfântului Andrei”, puțini știu că ne întlnim foarte des  la trecerile de nivel cu calea ferată, un semn des întâlnit, în formă de ”X”.

Acest instrument al caznelor sale îi poartă și azi numele, ”străjuind intersecțiile periculoase, mai cu seamă cele în care se întretaie drumuri mari și grele”  (volumul Spirala sărbătorilor – Rosturi, tâlcuri și deslușiri).

Etnologii se referă uneori la această perioadă a anului, sub numele de Anul Nou Dacic, date fiind numeroasele legături dintre daci și lupi. Iată de ce  adesea  dacii erau numiți, ei înșiși, lupi, sau „cei care sunt asemenea lupilor”. Așa se poate face  legătura cu stindardul Dacilor , purtat în luptă, care avea  forma unui cap de lup.

De unde vine numele de Andrei?

”Andréas” este un nume bine atestat în epoca greco-romană și este în mod obișnuit explicat prin substantivul „andreia” care în greaca veche însemna „bărbăție, curaj” , Andreios” însemnând curajos.

Andrei a primit de la Hristos puterea de a lega și dezlega păcatele oamenilor, iar după primirea botezului Duhului Sfânt, i-a revenit, prin tragere la sorți, misiunea de a da vestea cea bună a Mântuirii omenirii, în Bitinia și în Pont, în ținuturile din jurul Mării Negre, în Sciția și apoi în Asia, ( conform Narcisa Știucă).

Sfântul Andrei – Apostolul românilor

 Sfântul Apostol Andrei nu s-a mărginit doar la  a predica Evanghelia și la a-i boteza pe cei pe  care i-a adus la Hristos dintre grecii și geto-dacii din teritoriile amintite, ci el a hirotonit pe unii dintre ei ca episcopi și preoți, așa cum făcea si Sfântul Apostol Pavel în călătoriile sale misionare.

În sprijinul evanghelizării teritoriilor de pe țărmul apusean al Mării Negre de către Sfântul Andrei vin și unele colinde, legende și obiceiuri din Dobrogea și din Basarabia, care amintesc de trecerea lui prin aceste locuri.

Sfântul Andrei, „cel întâi chemat” la apostolie era fratele lui Simon Petru sau Sfântul Petre, cum este cunoscut la români. Ambii erau iudei din zona Galileii și ambii erau pescari, alături de tatăl lor, numărându-se printre „ucenicii” Sfântului Ioan Botezătorul, ascultând timp îndelungat predicile acestuia în pustiul Iordanului, cu îndemnuri la pocăință și cu proorocia despre venirea lui Mesia.

Ce nu ai voie să faci în această zi

Nu este voie de tors, cusut, măturat și nici despre întreaga zi. În jumătatea de sud a țării, adică și la noi în zona județului Giurgiu,  nu atragerea lupilor constituia pericolul la care se expuneau cei ce nu respectau aceste interdicții, ci bolile, ”de la ciumă, până la simple dureri de cap”,  după cum scrie Narcisa Știucă în cartea sa ”Spirala sărbătorilor – Rosturi, tâlcuri și deslușiri”.

În noaptea de Sf. Andrei se mănâncă usturoi și oamenii se freacă cu el, pe umeri sau pe piept,  Cu usturoi se freacă și ușile caselor, pervazurile, țâțânile și chiar și ugerele vacilor, pentru ca strigoii, care se adună atunci, să nu aibă nicio putere, nici asupra omului, nici asupra casei lui, nici asupra vitelor lui.

În credința populară, noaptea de 29 spre 30 noiembrie era numită Noaptea Strigoilor care era o noapte de spaimă, fiindcă se credea că spiritele morților ies din morminte și se iau la bătaie cu „strigoii vii”. Cei mai periculoși strigoi erau vârcolacii despre care se credea că ar locui în văzduh, printre nori sau deasupra norilor. Ei erau considerați „răspunzători” pentru eclipse pentru că „ar mușca” din Lună sau din Soare.

Astăzi, în România sunt peste  900.000 de români ce au numele de Andrei, Andreea și diminutive ale acestora , serbându-și onomastica pe data de 30 noiembrie.

***Tuturor celor ce poartă numele sfântului ANDREI, redacția cotidianului ”Jurnal giurgiuvean” le  dorește o viață lipsită de griji, multă sănătate și  bunăstare!

(sursa: creștin-ortodox.ro).

 

T

articolul original.

Personaje și afaceri dubioase, de zeci de milioane de lei, apar în dosarul lui Nicolae Bădălău

29 November 2022 at 22:11
By: admin

 

În cartolinele de mai jos sunt texte extrase din dosarul vicepreședintelui Curții de Conturi a României,  Niculae Bădălău, arestat luni dimineață pentru 30 de zile,  acuzat de trafic de influență și dare de mită.

Unul dintre personajele centrale ce apar în dosarul lui Niculae Bădălău, vicepreședinte al Curții de Conturi , este Silviu Mototolea, un presupus membru al clanului Duduianu, despre care se susține că ar fi vărul văduvei lui Florin Mototolea, zis Emi Pian, liderul de clan ucis la începutul lunii august.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În data de 23 noiembrie 2019, firma controlată de primarul din Valea Dragului, Marian Mototolea, primește  de la Consiliul județean Giurgiu (controlat de Niculae Bădălău) un contract de 5 milioane de euro.

(Sursa: Realitatea Plus)

 

articolul original.

Restaurantul ”Casa Comana” și supermarketul ”SUPECO”, sancționate de către Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Giurgiu. Care au fost măsurile luate…

29 November 2022 at 21:31
By: admin

În cadrul  mai multor  acțiuni de control întreprinse de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Giurgiu,  cu scopul  cercetării și soluționării unor petiții ale cetățenilor, comisarii CJPC au verificat modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu, la prestarea serviciilor de alimentație publică și comercializarea produselor alimentare a doi  operatorii economici din județ și respectiv din Municipiul Giurgiu.

Cei doi sunt CHEMICAL LTD SRL , restaurant ”Casa Comana” din comuna Comana și supermarketul ”Supeco” aparținând societății SUPECO INVESTMENT SRL – Giurgiu.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate  sancțiunile:

–  două amenzi contravenționale, în valoare totală de 35.000 lei;

– oprirea definitivă de la comercializare a preparatelor finite și materiilor prime nesigure;

– oprirea temporară a utilizării spațiilor frigorifice, până la remedierea deficiențelor constatate;

– propunere de închidere temporară a unității pentru o perioadă de cel mult 6 luni, pentru restaurantul Casa Comana.

Abaterile constatate în timpul controlului :

– Prezența insectelor vii în bucătărie (muște) și urme de rozătoare;

– Folosirea unor materii prime și semipreparate fără protecție sanitară;

– Folosirea unor preparate cu data valabilității depășită, conform etichetelor aplicate;

– Utilizarea unor spații frigorifice neigienizate cu exfoliere de vopsea, zone cu rugină, resturi de produse, hârtii, garnituri de etanșare rupte, rafturi deformate, supraaglomerare cu produse;

 – Lipsa plaselor pentru insecte;

– Personal fără echipament de protecție sanitară;

– Utilizarea unor ustensile neprofesionale;

– Utilizarea unor utilaje de gătire neigienizate, cu rugină, resturi arse de produs/grăsime, scurgeri de lichid.

(Jurnal)

articolul original.
Before yesterdayJurnal Giurgiuvean

Primarul comunei Stănești, Dănuț MITREA, ne predă o scurtă lecție de istorie despre trecutul și legendele acestei așezări…

29 November 2022 at 14:31
By: admin

  Comuna Stănești , după cum ne preciza primarul acesteia, Dănuț Mitrea,  este o localitate apropiată de Municipiul Giurgiu (la doar 12 Km), prin apropierea  ei  trecând câteva șosele importante: Giurgiu-Alexandria si soseaua Giurgiu-Pitesti ce se află la est de comună, la o distanță de 3 Km. Și tot la est de comună se află si calea ferată Giurgiu-Videle…

Întrebat ce anume i-au atras pe întemeietorii acestei așezări, primarul Mitrea ne spunea: ” În monografia comunei se crede că apa ar fi fost atracția de bază…Izvoarele cu apă bună de băut, de aici, au atras oamenii , care și-au fixat locuintele în părțle acestea.

 Primarul Mitrea ne mai spunea că în ciuda faptului că localitatea este mică, legendele  legate de această așezare sunt destul de numeroase.

Una dintre ele susține că pe versantul de sud al dealului, unde astăzi se găsește un izvor ,  bătrânii spun că odinioară  ar fi fost un puț și că pe  timpul luptelor tătarilor cu romanii (Fratii Buzesti, sub Mihai Viteazul), tătarii, văzând că vor fi zdrobiți ar fi aruncat în acest puț banii și bunurile de preț pe care le jefuiseră  la venirea lor și că după aceea  ar fi astupat acest puț. Din păcate toți cei ce au căutat ulterior aceste bogății, săpând de-a lungul vremii, nu au dat decât de niște pietroaie și lanțuri mâncate de rugină.

    Din nevoia de hrană a locuitorilor,  lângă dealul Crîngului a fost amenajat la un moment dat un eleșteu cu pește ce a rezolvat  această mare problemă.

     Dănuț Mitrea ne mai spunea că la răsărit de sat, așa cum se precizează și în monografie,  se află  o zonă plină de vii, pe care sătenii o cunosc sub numele de Prica.

”Se pare că ar fi fost moșia unui boier pe nume  Prica, care a fost expropriat de o parte de pământ pe timpul  domnitorului  Cuza ” ,  ne mai preciza primarul comunei Stănești. Viile de aici dau un vin bun, vinul de Stănești, recunoscut de toți micii viticultori ai zonei.

Istoria comunei Stănești nu se oprește însă aici…La nord se află pământurile  celor ce au fost împroprietăriți în 1922, conform legilor de atunci. Înainte de improprietărire pe aceste locuri se afla  moșia lui  Alexandru Lahovary iar o alta, a familiei Mavrocordat, un teren fertil  ce produce mult grâu după cum spun oamenii locului (3.000 Kg/ha cereale).

I-am mulțumit primarului Dănuț Mitrea pentru scurta lecție de istorie primită în pragul unei date importantem 1 Dece,brie, Ziua Națională a României și ne-am retras spre redacție, promițându-i că o să revenim curând pentru a afla și alte date la fel de interesante.

  Între timp ne-am hotărât  să consultăm monografia satului, pentru a face precizările pe care cu siguranță  le așteptați, pline de la fel de multe surprize, oferite de istoria acestor locuri.

(Jurnal)

articolul original.

Gabriela Horga: „Guvernul Nicolae Ciucă a decis majorarea salariului minim brut!”

29 November 2022 at 12:16
By: admin

”Guvernul Nicolae Ciucă a decis majorarea salariului minim brut garantat în plată la 3.000 de lei, de la 1 ianuarie 2023, față de 2.550 de lei, cât este în prezent.

Salariul minim pentru sectorul construcțiilor va crește la 4.000 de lei.

Decizia a fost anunțată săptămâna trecută după o întâlnire cu sindicatele și patronatele, pentru că guvernul și-a dorit o soluție realistă, negociată cu partenerii sociali.

Identificarea soluțiilor sustenabile a fost, de altfel, linia roșie a Guvernului Nicolae Ciucă în primul an de mandat. În această perioadă de crize multiple la nivel mondial, guvernul a luat măsuri pentru sprijinirea economiei și a cetățenilor.

Printre măsurile luate în primul an de guvernare s-au numărat compensarea prețurilor la energie, reducerea prețului la carburanți sau creșterea pensiilor.

Investiţiile străine directe se vor apropia anul acesta de zece miliarde de euro şi, alături de cele aproape 90 de miliarde de lei din bugetul naţional, au susținut proiectele necesare pentru dezvoltare la nivel naţional şi local.”

(Gabriela Horga – Deputat PNL de Giurgiu)

 

articolul original.

Ciprian Alexandru, Președintele USR Giurgiu: ”Nu-l îngropați pe BĂDĂLĂU!!!”

29 November 2022 at 12:10
By: admin

El a fost îngropat acum 2 ani când a fost numit la Curtea de Conturi.   V-ati trezit târziu, dar e important sa rămâneți așa.

Nu vă bucurați că a fost încătușat, nu vă va aduce prosperitate, ci doar o satisfacție că mai moare o capră a unui vecin.

Când vă treziți din euforia asta, a dispariției unui om politic, din politică direct la închisoare, uitați-vă pe lângă voi și o să vedeți….mai mulți bădălăi.

Omul acesta a fost profesorul care nu a catadicsit să iasă la pensie, să își crească nepoții, și a fost scos de către ”bădălăii” pe care i-a creat, aici în Giurgiu sau aiurea.

În 2020 România și Giurgiu au votat masiv ”bădălăi” și îi vedem acum la conducere.  Gânditi-va ce veți vota în 2024, când Bădălău va fi deja reîncarnat în sute de micuți. Gânditi-vă că dispariția unui „baron” lasă un loc liber pe care se luptă mulți să îl ocupe, cu ajutorul nostru, al electoratului.

Vedeți la voi în localitate căți ”bădălăi” aveți și vă veți da seama dacă sistemul va dispărea.

Aveți grijă la alegeri că dacă puneți mâna pe ce vă dă primarul sau un contracandidat veți fi iarăși conduși de ”bădălăi”.

Și mai este un lucru foarte important, un risc și mai mare: feriti-vă de ”bădălăii” proști, ăia de prin galerie… Ăia sunt și mai periculoși pentru că te bat până obosesc, fără să știe ce fac.

 

articolul original.

Ce măsuri va asigura Jandarmeria Giurgiu pe timpul minivacanței de 1 Decembrie

29 November 2022 at 11:48
By: admin

Jandarmeria va asigura ordinea publică la toate evenimentele ce vor avea loc în spațiul public, iar prin măsurile pe care le-am pregătit vom avea grijă ca fiecare cetățean să petreacă această minivacanță în condiții de siguranță.
Începând de mâine, vom fi prezenți în preajma lăcaselor de cult unde se estimează participarea unui public numeros, atât în municipiul Giurgiu cât și în localitățile Bolintin Vale și Drăgănescu.
Joi, 1 decembrie, vom asigura măsurile de ordine publică la următoarele evenimente din municipiul Giurgiu:
• parada militară din Piața Tricolorului, desfășurată cu ocazia Zilei Naționale a României;
• adunarea publică din strada Petre Ghelmez, fiind estimată prezenta unui public numeros;
• adunarea publică din Parcul Alei, unde se vor aprinde beculețele și ornamentele pentru sărbătorile de iarnă.
Vom fi prezenți în localitățile Comana și Grădinari pentru a asigura ordinea publică la manifestările dedicate Zilei Naționale.
Totodată, în această perioadă vom intensifica măsurile de patrulare în zona centrelor comerciale, cluburilor, discotecilor și în piețele publice.
Pentru a petrece această minivacanță în linişte şi siguranţă, recomandăm cetățenilor:
să manifeste înțelegere față de măsurile luate de forțele de ordine;
să adopte un comportament civilizat;
să respecte indicaţiile jandarmilor;
dacă sunt însoțiți de copii, să îi supravegheze cu atenție;
să acorde o atenție sporită modului de păstrare a bunurilor și obiectelor personale”, informează Inspectoratul Județean de Jandarmi Giurgiu.

(Jurnal)

articolul original.

Prognoza meteo pentru minivacanța de 1 decembrie

29 November 2022 at 09:35
By: admin

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru minivacanța de 1 decembrie. 

În Muntenia, temperaturile maxime vor ajunge până la 8 grade, urmând ca minima să ajungă până la cel mult 0 grade. Din păcate, ploile își vor face simțită prezența încă din primele zile ale lunii decembrie.

Meteorologii au mai anunțat și un ciclon care se va abate peste România și va aduce temperaturi scăzute și precipitații în majoritatea regiunilor din țară. Cantitățile de apă vor atinge 5 – 15 l/mp, iar izolat, în zonele de munte din vestul țării, vor depăși 30 de l/mp.

Zăpada vom avea doar în zonele muntoase, la o altitudine de peste 1800 m. Începând de joi aria ninsorilor se va extinde în zonele de munte din nordul țării și se va depune un strat de zăpadă și altitudini mai coborâte.

(Jurnal)

articolul original.

Salvatorii de la ISU continuă acțiunile de donare de sânge

29 November 2022 at 09:04
By: admin

În apropierea Zilei Naționale, salvatorii au continuat acțiunile de donare de sânge. Din dorința de a ajuta, au dat mesajul mai departe și au adus alături de ei rude și prieteni.

Teama de ace, puținul timp liber sau pur și simplu lipsa informării în privința importanței donării de sânge ar putea fi cauzele pentru care din ce în ce mai puțini giurgiuveni merg la Centrul de Transfuzie Sanguină.

Este o perioadă grea, în special pentru pacienții internați în spitale, care au nevoie de sânge pentru a putea trăi.

Dacă nu aveți probleme de sănătate, mergeți să donați pentru că o picătură de sânge poate salva viața unui om!”, informează ISU Giurgiu.

La Centrul de Transfuzii Sanguine, din incinta Policlinicii, se poate dona de luni până vineri, între orele 07:30-11:30.

Personalul centrului este foarte bine pregătit și vă va oferi toate informațiile necesare, înainte și după acțiunea de donare.

(Jurnal)

articolul original.

Programul casieriilor Apa Service în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie 2022

29 November 2022 at 08:53
By: admin

„S.C. APA SERVICE GIURGIU aduce la cunoștința clienților că, în perioada 30 noiembrie 2022 – 2 decembrie 2022, casieriile unității vor funcționa după următorul program:

– 30 noiembrie, 1 decembrie – închis;

– 2 decembrie – casieriile din Piața Centrală, Tineretului și Negru Vodă – 8.00-12.00

– 3 decembrie – casieria din Piața Centrală – 8.00-12.00.

Programul de lucru cu publicul va fi reluat luni, 5 decembrie” informează Apa SERVICE SA Giurgiu.

(Jurnal)

articolul original.

IȘJ Giurgiu: ANPCDEFP organizează cursuri gratuite pentru scriere proiecte de mobilitate Erasnus+ 2023

29 November 2022 at 08:45
By: admin

Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu anunță unitățile de învățământ de stat și particulare din județul Giurgiu despre posibilitatea înscrierii la cursurile gratuite on-line organizate de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) având drept scop inițierea în scrierea de proiecte de mobilitate Erastnus+ 2023.

„Vă facem cunoscute următoarele cursuri organizate on-line de ANPCDEFP la care puteți participa pentru a vă familiariza cu pașii care trebuie parcurși în vederea aplicării pentru proiecte de mobilitate Erasmus+ 2023:

Tipul de curs on-line

Perioada de desfășurare

Nr. ore curs/Intervalul orar

Termen limită de înscriere

Proiecte de mobilitate Erasmus+ de scurtă durată VET (pentru liceele tehnologice sau care au intensiv TIC sau limbi străine)

10-13 ianuarie

2023

–  4 zile x 4h/zi = 16 h

–   15:00- 19:00 cu 2 pauze

03 ianuarie 2023

Informații disponibile: https://www.erasmusplus.r0/evenimente-det/vrs/IDev/2180 înscriere: https://www.erasmusplus.ro/evenimente-jolo-appl/vrs/IDform/2338

Proiecte de mobilitate Erasmus+ de scurtă durată Educație școlară (pentru toate grădinițele, școlile gimnaziale, liceele teoretice)

13-16 decembrie

2022

–  4 zile x 4h/zi = 16 h

–   15:00- 19:00 cu 2 pauze

05 decembrie

2022

Informații disponibile: https://www.erasmusplus.ro/evenimente-det/vrs/IDev/2178

înscriere: https://www.erasmusplus.ro/evenimente-jolo-appl/vrs/IDform/2332

Vă rog să confirmați înscrierea la aceste cursuri la adresa de email: corinastaicu22@gmail.com” se precizează în informarea publicată de IȘJ Giurgiu.

Pentru informații suplimentare, vă stă la dispoziție următorul site: https://www.erasmusplus.ro/documente-candidatura

(Jurnal)

articolul original.
❌