Actualitate

Normal view

There are new articles available, click to refresh the page.
Azi — 25 March 2023GAZETA de SUD
 • GAZETA de SUD
 • Gorj: Un șofer cu permisul suspendat a intrat într-un cap de pod, la Glogova
 • Gorj: Un șofer cu permisul suspendat a intrat într-un cap de pod, la GlogovaDaniela Moise
  Un bărbat, de 26 de ani, din comuna Cătunele, în timp ce conducea, sâmbătă, un autoturism pe DJ 671B, pe raza localității Glogova, a pierdut controlul direcției de mers, a intrat în coliziune cu un cap de pod și s-a răsturnat în afara părții carosabile. În urma impactului, conducătorul auto și un tânăr de 25 de ani, pasager în autoturism, au suferit leziuni, fiind preluați de echipajele medicale. Din verificările efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că bărbatul avea dreptul de a
 •  

Gorj: Un șofer cu permisul suspendat a intrat într-un cap de pod, la Glogova

Publicatia: GAZETA de SUD
Reporter: Daniela Moise
25 March 2023 at 19:56
Gorj Un șofer cu permisul suspendat a intrat întrun cap de pod la Glogova

Un bărbat, de 26 de ani, din comuna Cătunele, în timp ce conducea, sâmbătă, un autoturism pe DJ 671B, pe raza localității Glogova, a pierdut controlul direcției de mers, a intrat în coliziune cu un cap de pod și s-a răsturnat în afara părții carosabile.

În urma impactului, conducătorul auto și un tânăr de 25 de ani, pasager în autoturism, au suferit leziuni, fiind preluați de echipajele medicale.

Din verificările efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că bărbatul avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

Cercetările sunt continuate de polițiști, sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducere a unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană care are suspendat acest drept, urmând a fi stabilite cauzele și împrejurările producerii evenimentului.

articolul original.
 • GAZETA de SUD
 • Vâlcea: Microbuz cu 23 de persoane, răsturnat la Călimănești
 • Vâlcea: Microbuz cu 23 de persoane, răsturnat la CălimăneștiDaniela Moise
  Un microbuz în care se aflau 23 de persoane s-a răsturnat, sâmbătă seară, pe Drumul Naţional 7, în localitatea vâlceană Călimăneşti. Toate cele 23 de persoane aflate în microbuz s-au autoevacuat, transmite ISU Vâlcea. Accidentul a avut loc sâmbătă seară, în punctul Seaca. Doi dintre pasageri au suferit atacuri de panică. Aceştia au primit îngrijiri medicale la locul accidentului, refuzând să fie duşi la spital.
 •  

Vâlcea: Microbuz cu 23 de persoane, răsturnat la Călimănești

Publicatia: GAZETA de SUD
Reporter: Daniela Moise
25 March 2023 at 19:25

Un microbuz în care se aflau 23 de persoane s-a răsturnat, sâmbătă seară, pe Drumul Naţional 7, în localitatea vâlceană Călimăneşti.

Toate cele 23 de persoane aflate în microbuz s-au autoevacuat, transmite ISU Vâlcea.

Accidentul a avut loc sâmbătă seară, în punctul Seaca.

Doi dintre pasageri au suferit atacuri de panică. Aceştia au primit îngrijiri medicale la locul accidentului, refuzând să fie duşi la spital.

Vâlcea Microbuz cu 23 de persoane răsturnat la Călimănești

articolul original.
 • GAZETA de SUD
 • Vâlcea: Bărbat mort după ce s-a răsturnat cu ATV-ul
 • Vâlcea: Bărbat mort după ce s-a răsturnat cu ATV-ulDaniela Moise
  Un bărbat a murit, sâmbătă seară, după ce s-a răsturnat cu un ATV pe un drum forestier. Bărbatul, de 37 de ani, din localitatea Roşiile, judeţul Vâlcea, a fost găsit prins sub vehiculul răsturnat pe un drum forestier, într-o zonă greu accesibilă din localitatea Tetoiu, satul Nenciuleşti. La faţa locului au fost trimise echipaje SMURD şi de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vâlcea. Medicii au încercat timp de zeci de minute să îl resusciteze pe bărbat, însă fără rezultat. Poliţiştii fac cercet
 •  

Vâlcea: Bărbat mort după ce s-a răsturnat cu ATV-ul

Publicatia: GAZETA de SUD
Reporter: Daniela Moise
25 March 2023 at 19:14
Vâlcea Bărbat mort după ce sa răsturnat cu ATVul

Un bărbat a murit, sâmbătă seară, după ce s-a răsturnat cu un ATV pe un drum forestier.

Bărbatul, de 37 de ani, din localitatea Roşiile, judeţul Vâlcea, a fost găsit prins sub vehiculul răsturnat pe un drum forestier, într-o zonă greu accesibilă din localitatea Tetoiu, satul Nenciuleşti.

La faţa locului au fost trimise echipaje SMURD şi de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vâlcea. Medicii au încercat timp de zeci de minute să îl resusciteze pe bărbat, însă fără rezultat.

Poliţiştii fac cercetări pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului.

articolul original.
 • GAZETA de SUD
 • Un mort și trei răniți după ce o locomotivă a lovit un vagon în Gara Galați
 • Un mort și trei răniți după ce o locomotivă a lovit un vagon în Gara GalațiDaniela Moise
  Patru persoane, doi călători şi doi angajaţi ai CFR, au fost rănite, sâmbătă seară, în Gara Galaţi, după ce o locomotivă a lovit vagonul a transmis ISU Galaţi. Dintre victime, o persoană este în stop cardio-respirator şi restul sunt încarcerate. La faţa locului intervin echipaje de la SMURD, Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi Poliţia Transporturi Galaţi, conform News.ro. Potrivit IPJ Galaţi, accidentul s-ar fi produs după ce locomotivei care făcea manevre i s-a defectat sistemul de frânare şi a
 •  

Un mort și trei răniți după ce o locomotivă a lovit un vagon în Gara Galați

Publicatia: GAZETA de SUD
Reporter: Daniela Moise
25 March 2023 at 18:53
Un mort și trei răniți după ce o locomotivă a lovit un vagon în Gara Galați

Patru persoane, doi călători şi doi angajaţi ai CFR, au fost rănite, sâmbătă seară, în Gara Galaţi, după ce o locomotivă a lovit vagonul a transmis ISU Galaţi. Dintre victime, o persoană este în stop cardio-respirator şi restul sunt încarcerate. La faţa locului intervin echipaje de la SMURD, Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi Poliţia Transporturi Galaţi, conform News.ro.

Potrivit IPJ Galaţi, accidentul s-ar fi produs după ce locomotivei care făcea manevre i s-a defectat sistemul de frânare şi a intrat în vagonul de călători al unui tren care circula pe ruta Galaţi – Buzău și care era staționat.

Accidentul s-a produs pe linia 4 a gării din Galaţi şi în urma sa au rezultat patru victime, dintre care doi sunt călători şi doi sunt angajaţi ai CFR. Printre victime se află o femeie care a intrat în stop cardio-respirator, un bărbat rămas încarcerat, precum şi şeful de tren şi mecanicul locomotivei.

articolul original.
 • GAZETA de SUD
 • O femeie își amintește tot ce i s-a întâmplat în ultimii 43 de ani
 • O femeie își amintește tot ce i s-a întâmplat în ultimii 43 de aniDaniela Moise
  O femeie, de 57 de ani, din California, SUA, se numără printre puținii oameni din lume care au o memorie remarcabilă. Aceasta își amintește fiecare zi pe care a trăit-o începând cu vârsta de 14 ani, conform ȘtirileProTV. Jill Price, care a fost supranumită „femeia care nu uită niciodată”, a fost prima persoană care a fost diagnosticată vreodată cu hipertimezie, o afecţiune rară, care constă în abilitatea de a ţine minte tot ce s-a petrecut în fiecare zi din viaţă. Începând cu 5 februarie 1980, J
 •  

O femeie își amintește tot ce i s-a întâmplat în ultimii 43 de ani

Publicatia: GAZETA de SUD
Reporter: Daniela Moise
25 March 2023 at 18:44
O femeie își amintește tot ce i sa întâmplat în ultimii 43 de ani

O femeie, de 57 de ani, din California, SUA, se numără printre puținii oameni din lume care au o memorie remarcabilă. Aceasta își amintește fiecare zi pe care a trăit-o începând cu vârsta de 14 ani, conform ȘtirileProTV.

Jill Price, care a fost supranumită „femeia care nu uită niciodată”, a fost prima persoană care a fost diagnosticată vreodată cu hipertimezie, o afecţiune rară, care constă în abilitatea de a ţine minte tot ce s-a petrecut în fiecare zi din viaţă.

Începând cu 5 februarie 1980, Jill își amintește totul.

„Nu știu exact de ceaceastă zi, dar din acea zi și până acum știu totul în fiecare zi. Parcă aș fi chiar acolo”, a declarat ea.

Conform datelor oficiale, doar aproximativ 60 de persoane de pe glob au fost diagnosticate cu această afecțiune extrem de rară de care suferă Jill Price.

Talent sau blestem 

Poate părea un talent incredibil, dar, odată cu această abilitatea de ați reaminti toate lucrurile bune de care ai avut parte, vine și povara de a le ține minte pe cele rele – fiecare moment jenant, fiecare frângere de inimă, fiecare ceartă și fiecare pierdere a unei persoane dragi.

Astfel, de multe ori Jill Price simte că memoria ei remarcabilă are rolul unui blestem.

Multe dintre amintirile lui Jill sunt dureroase, începând cu relația dură pe care a avut-o cu mama ei, care o certa în legătură cu alimentele pe care le consuma și care o critica pentru felul în care arăta.

O altă amintire dureroasă este mutarea din New Jersey la Los Angeles.

„Am iubit cu adevărat viața de acolo. Ar fi trebuit să mă nasc, să trăiesc și să mor în aceeași casă. Atât de mult nu-mi place schimbarea”, a spus ea.

„Încă mă simt rău pentru lucrurile care s-au întâmplat acum 30 de ani, nu unul sau două lucruri, ci toate”, a mai afirmat Jill.

A devenit studiu de caz

Femeia a devenit studiu de caz la Universitatea California Irvine.

În 2006, un RMN a arătat că mai multe zone ale creierului ei sunt mai mari decât în ​​mod normal, dar, în ciuda acestor constatări, cercetătorii încă nu sunt siguri cum are Jill Price o memorie atât de detaliată.

articolul original.
 • GAZETA de SUD
 • Un avion Tarom a aterizat de urgență după ce pilotul a leșinat
 • Un avion Tarom a aterizat de urgență după ce pilotul a leșinatDaniela Moise
  Un avion TAROM care efectua un zbor pe ruta Timişoara – Hurghada (Turcia) a aterizat de urgenţă, sâmbătă după-amiază, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Bucureşti, din cauza unei urgenţe medicale a unuia dintre membrii echipajului de comandă. Aeronava a plecat de pe aeroportul din Timișoara și se îndrepta către Egipt, însă, în momentul când se afla deasupra Bulgariei, comandantul aeronavei a rămas într-o stare de inconștiență, prin urmare a fost luată decizia ca aeronava să se întoarc
 •  

Un avion Tarom a aterizat de urgență după ce pilotul a leșinat

Publicatia: GAZETA de SUD
Reporter: Daniela Moise
25 March 2023 at 16:34
Un avion Tarom a aterizat de urgență după ce pilotul a leșinat

Un avion TAROM care efectua un zbor pe ruta Timişoara – Hurghada (Turcia) a aterizat de urgenţă, sâmbătă după-amiază, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Bucureşti, din cauza unei urgenţe medicale a unuia dintre membrii echipajului de comandă.

Aeronava a plecat de pe aeroportul din Timișoara și se îndrepta către Egipt, însă, în momentul când se afla deasupra Bulgariei, comandantul aeronavei a rămas într-o stare de inconștiență, prin urmare a fost luată decizia ca aeronava să se întoarcă de urgență pe aeroportul din Otopeni.

„Compania TAROM informează că din cauza unei urgenţe medicale a unuia dintre membrii echipajului de comandă, aeronava care efectua zborul RO 7673 pe ruta Timişoara-Hurghada a efectuat o aterizare de urgenţă, conform procedurilor standard în astfel de situaţii. Menţionăm că la bord se aflau 184 de pasageri, iar siguranţa acestora şi a echipajului nu au fost puse în pericol nicio clipă. Aeronava a aterizat în condiţii de maximă siguranţă pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, iar pilotul a fost preluat de către o echipă medicală”, se arată într-un comunicat al operatorului aerian naţional.

Potrivit sursei citate, zborul RO 7673 va decola în cel mai scurt timp către Hurghada, ora estimată fiind 18.00. 

articolul original.
 • GAZETA de SUD
 • O polițistă a fost obligată să facă sex cu colegii drept ritual de inițiere
 • O polițistă a fost obligată să facă sex cu colegii drept ritual de inițiereDaniela Moise
  O polițistă angajată într-un orășel din SUA își acuză foștii colegi că au obligat-o la o partidă de sex oral drept „ritual de inițiere”. Femeia a dat în judecată departamentul de poliție, iar la proces a dat detalii îngrozitoare. Teresa Williams, de 35 de ani, a fost prima femeie angajată în forțele de poliție în micul oraș Iron Mountain, din Michigan, SUA, în 2017. Femeia a dat în judecată departamentul de poliție al orașului și pe trei dintre foștii ei colegi și șefi, povestind că în cei patr
 •  

O polițistă a fost obligată să facă sex cu colegii drept ritual de inițiere

Publicatia: GAZETA de SUD
Reporter: Daniela Moise
25 March 2023 at 16:26
O polițistă a fost obligată să facă sex cu colegii drept ritual de inițiere

O polițistă angajată într-un orășel din SUA își acuză foștii colegi că au obligat-o la o partidă de sex oral drept „ritual de inițiere”. Femeia a dat în judecată departamentul de poliție, iar la proces a dat detalii îngrozitoare.

Teresa Williams, de 35 de ani, a fost prima femeie angajată în forțele de poliție în micul oraș Iron Mountain, din Michigan, SUA, în 2017. Femeia a dat în judecată departamentul de poliție al orașului și pe trei dintre foștii ei colegi și șefi, povestind că în cei patru ani cât a fost polițistă a fost supusă constant unor tratamente umilitoare.

Femeia susține că ei au pariat pe cine s-ar putea culca primul cu ea, au pipăit-o și au determinat-o să facă sex, iar când a intrat în conflict cu ei, au forțat-o să demisioneze.

Fosta polițistă a relatat chiar că a fost obligată să-i facă sex oral unui coleg căsătorit.

Abuzurile au continuat în diverse moduri mi bine de patru ani. Într-un final, ea a fost suspendată fără plată și, în curând, i s-a oferit opțiunea de a demisiona sau de a fi concediată. Ea și-a depus demisia pe 21 aprilie 2022. 

„Încă am coșmaruri despre tot ceea ce am trăit la departamentul respectiv”, a declarat Williams pentru Detroit Free Press.

„Cel mai important lucru este să am integritate, să stau în picioare și să fac ceea ce trebuie”, a spus Williams. „Știu că acest gen de lucruri se întâmplă peste tot. Nu sunt singura femeie căreia i s-a întâmplat asta”.

Gregory Grant, avocatul inculpaților, a refuzat să comenteze cazul.

articolul original.
 • GAZETA de SUD
 • Patru milioane de țigări, găsite într-un TIR cu dulciuri din Ucraina
 • Patru milioane de țigări, găsite într-un TIR cu dulciuri din UcrainaDaniela Moise
  Inspectorii vamali din cadrul Autorităţii Vamale Române (AVR) au descoperit 3,868 milioane de ţigarete într-un mijloc de transport înmatriculat în Ucraina, care se afla în tranzit pe teritoriul României şi transporta dulciuri pentru o societate din Bucureşti, transmite Agerpres. Inspectorii vamali au oprit vineri în trafic, pentru un control de rutină, pe centura oraşului Braşov, ansamblul rutier înmatriculat în Ucraina care se deplasa în direcţia Sibiu. „În compartimentul de marfă, sub cutiile
 •  

Patru milioane de țigări, găsite într-un TIR cu dulciuri din Ucraina

Publicatia: GAZETA de SUD
Reporter: Daniela Moise
25 March 2023 at 15:36
Patru milioane de țigări găsite întrun TIR cu dulciuri din Ucraina

Inspectorii vamali din cadrul Autorităţii Vamale Române (AVR) au descoperit 3,868 milioane de ţigarete într-un mijloc de transport înmatriculat în Ucraina, care se afla în tranzit pe teritoriul României şi transporta dulciuri pentru o societate din Bucureşti, transmite Agerpres.

Inspectorii vamali au oprit vineri în trafic, pentru un control de rutină, pe centura oraşului Braşov, ansamblul rutier înmatriculat în Ucraina care se deplasa în direcţia Sibiu.

„În compartimentul de marfă, sub cutiile de dulciuri, inspectorii vamali au descoperit următoarele cantităţi de ţigarete: 3.838.000 ţigarete Compliment Blue, 10.000 ţigarete Kent, 10.000 ţigarete Kent Kristal, toate cu marcaj Duty Free şi 10.000 ţigarete Ashima, fără marcaje fiscale de acciză. Menţionăm faptul că acciza aferentă cantităţii de 3.868.000 ţigarete descoperite de inspectorii vamali în mijlocul de transport controlat este în sumă de 2.301.343,96 lei, urmând ca ulterior să se calculeze valoare exactă a prejudiciului, respectiv cuantumul drepturilor vamale”, se arată într-un comunicat al Autorităţii Vamale Române.

Potrivit AVR, din documentele prezentate, inspectorii vamali au constatat că ansamblul rutier se afla în tranzit pe teritoriul României şi transporta dulciuri din Ucraina pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti. După verificarea documentelor puse la dispoziţie, şi ca urmare a analizei de risc, echipa de control a luat decizia de a efectua controlul fizic asupra mărfurilor transportate, aflate sub sigiliu vamal.

articolul original.
 • GAZETA de SUD
 • Amical | Universitatea Craiova și CSM Slatina au remizat în Luncă
 • Amical | Universitatea Craiova și CSM Slatina au remizat în LuncăAlexandru VIRTOSU
  Pauza competițională prilejuită de meciurile echipei naționale a permis echipelor din primele două eșaloane să-și programeze partide de verificare în care să-și mai regleze jocul. Este și cazul Universității Craiova, care a avut-o parteneră de antrenament pe divizionara secundă CSM Slatina. Cele două grupări s-au întâlnit astăzi, în cantonamentul din Lunca Jiului și au remizat, scor 0-0. Așa cum era de așteptat, cele două staff-ul tehnice au folosit formule distincte în cele două reprize. Univer
 •  

Amical | Universitatea Craiova și CSM Slatina au remizat în Luncă

Publicatia: GAZETA de SUD
Reporter: Alexandru VIRTOSU
25 March 2023 at 15:11
Amical Universitatea Craiova și CSM Slatina au remizat în Luncă

Pauza competițională prilejuită de meciurile echipei naționale a permis echipelor din primele două eșaloane să-și programeze partide de verificare în care să-și mai regleze jocul. Este și cazul Universității Craiova, care a avut-o parteneră de antrenament pe divizionara secundă CSM Slatina. Cele două grupări s-au întâlnit astăzi, în cantonamentul din Lunca Jiului și au remizat, scor 0-0.

Așa cum era de așteptat, cele două staff-ul tehnice au folosit formule distincte în cele două reprize.

Universitatea Craiova:

Repriza 1: L. Popescu – Vlădoiu, Silva, Mendy, Vînă, Căpățînă, Hanca, Cîmpanu, Roguljic, Barbu, Koljic.Repriza a 2-a: Lazar – Hanca, Găman, Badelj, Vînă, Roguljic (’80, Mendy), Mateiu, Tomasec, Stana, Cîmpanu, Rivaldinho.

CSM Slatina:

Repriza 1: Pop – Radu, Smirnov, Manea, Pisăru – Oprescu, Doman, Leață, Danciu, Trașcă, Plokhotnyuk.Repriza a 2-a: Silveanu – Stan, Gherghe, Sălceanu, A. Dinu, Toma, Șerban, Niță, Ciocâlteu, C. Dinu, Nițu.

articolul original.
❌
❌