Actualitate

❌
There are new articles available, click to refresh the page.
 • Maramureșul și-a atins obiectivul și în condiții de pandemie.Mii de participanți la cea mare acțiune de ecologizare Let’s Do It, Romania!, sâmbătă, 18 septembrie 2021!
 •  

Maramureșul și-a atins obiectivul și în condiții de pandemie.Mii de participanți la cea mare acțiune de ecologizare Let’s Do It, Romania!, sâmbătă, 18 septembrie 2021!

Maramureșul șia atins obiectivul și în condiții de pandemieMii de participanți la cea mare acțiune de ecologizare Let</div>
<span class= articolul original.

COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Senatorul USR PLUS, Dan Ivan a deschis birou parlamentar în Sighetu Marmației!
 •  

Senatorul USR PLUS, Dan Ivan a deschis birou parlamentar în Sighetu Marmației!

Senatorul USR PLUS Dan Ivan a deschis birou parlamentar în Sighetu MarmațieiSenatorul USR PLUS, Dan Ivan a deschis cel de-al doilea birou parlamentar, da data acesta  în Sighetu Marmației!

„Ieri, 18 septembrie 2021, am  inaugurat cel de-al doilea birou parlamentar. Aflat în centrul orașului Sighetu Marmației, îmi doresc ca acesta să fie la îndemâna tuturor cetățenilor din Maramureșul Istoric. Alături de colegi și prieteni, am petrecut o după-amiază plină de discuții constructive, iar cu această ocazie doresc să îmi arăt aprecierea față de susținerea tuturor celor prezenți la acest eveniment. Intenționez să organizez cât mai curând audiențe în această locație și aștept fiecare cetățean pentru discuții libere și cu folos.” a transmis senatorul USR PLUS de Maramureș, Dan Ivan

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Deputatul Cristian Brian: USR PLUS susține dezvoltarea localităților rurale din România, dar nu prin programe de tip PNDL care înseamnă risipa banilor publici pe criterii politice!
 •  

Deputatul Cristian Brian: USR PLUS susține dezvoltarea localităților rurale din România, dar nu prin programe de tip PNDL care înseamnă risipa banilor publici pe criterii politice!

Deputatul Cristian Brian USR PLUS susține dezvoltarea localităților rurale din România dar nu prin programe de tip PNDL care înseamnă risipa banilor publici pe criterii politiceSub genericul „USR PLUS susține dezvoltarea localităților rurale din România, dar nu prin programe de tip PNDL care înseamnă risipa banilor publici pe criterii politice” , deputatul Cristian vine cu amendamente la la PNDL 3, Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

” Împreună cu  colegii parlamentari USR PLUS ne-am întâlnit într-o ședință de lucru pentru a aduce amendamente la PNDL 3, Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

USR PLUS susține dezvoltarea localităților rurale din România, dar nu prin programe de tip PNDL care înseamnă risipa banilor publici pe criterii politice.

PNDL 3 a fost principala cauză pentru care USR PLUS a ieșit de la guvernare. În actuala formă, PNDL 3 înseamnă jaf din banii publici.

OUG-ul de adoptare a PNDL 3 a ajuns în Parlament și a fost înregistrat la Senat. Deloc surprinzător, termenul de depunere al raportului de la Comisia de buget e 22 septembrie. Normal ar fi ca într-o săptămână să ceară avize, raportul sa fie solicitat după 2 octombrie. Dar pentru ca alergerile PNL sunt pe 25… e explicabilă graba.

Câteva posibile soluții propuse de către USR PLUS, dar și de societatea civilă:

• Alocare de investiții pe bază de evaluare rezultată din punctaj și nu pe bază de listă aprobată de ministru.

• Stabilire de criterii generale de eligibilitate și ordinea de importanță a acestora.

• Bugetarea realistă, asigurarea surselor de finanțare pentru proiectele PNDL și evitarea suplimentării constante a bugetului prin Fondul de Rezervă sau alte mijloace de urgență sau avarie

• Transparență prin crearea unui sistem informatic, public, care să cuprindă toate informațiile legate de punctaj, contractor, durată, stadiu de execuție și plăți, etc.

• Modificarea legislației pentru a consolida obligația de raportare în timp util și prin mijloacele electronice, respectiv creșterea sancțiunilor pentru nerespectarea reglementărilor.

• Realizarea și publicarea unei analize care să reflecte cauzele pentru care unele proiecte sunt realizate cu întârzieri semnificative.

• Publicarea unei evaluări referitoare la implementarea PNDL 1 și 2 în vederea elaborării PNDL 3.” a menționat deputatul USR PLUS de Maramureș, Cristian Brian

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Comuna Satulung a răspuns prezent la cea mai mare acțiune socială din lume: Let’s Do It, World!
 •  

Comuna Satulung a răspuns prezent la cea mai mare acțiune socială din lume: Let’s Do It, World!

Comuna Satulung a răspuns prezent la cea mai mare acțiune socială din lume Let</div>
<span class= articolul original.

COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
Ieri — 18 September 2021Jurnal Mm
 • Clipe de groază la o nuntă! Un mire a ajuns la spital cu coloana fracturată, după ce prietenii l-au aruncat şi nu l-au mai prins.video+foto
 •  

Clipe de groază la o nuntă! Un mire a ajuns la spital cu coloana fracturată, după ce prietenii l-au aruncat şi nu l-au mai prins.video+foto

Clipe de groază la o nuntă Un mire a ajuns la spital cu coloana fracturată după ce prietenii lau aruncat şi nu lau mai prinsvideofotoClipe de groază la o nuntă! Un mire a ajuns la spital cu coloana fracturată, după ce prietenii l-au aruncat şi nu l-au mai prins.video+foto

Un mire s-a ales cu coloana fracturată în două locuri după ce câțiva nuntași l-au luat pe sus, l-au aruncat şi nu l-au mai prins, în Băile Felix.

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Totul s-a întâmplat vineri seara la o sală de nunți din stațiunea Băile Felix, la scurt timp după dansul mirilor.

Liviu Filimon, în vârstă de 31 de ani, a fost luat de prieteni, chiar în mijlocul sălii, şi după ce l-au aruncat în sus nu l-au mai prins cum trebuie, acesta căzând pe spate.

Grav este că după incident nuntașii l-au luat de mâini şi picioare şi l-au așezat pe scaun, înrăutățindu-i şi mai mult starea.

Potrivit presei locale, pentru că mirele nu îşi mai simțea picioarele la faţa locului a fost chemată o ambulanță care l-a transportat la Spitalul Județean de Urgență din Oradea, urmând a fi supus mai multor investigații de specialitate.

Din primele informaţii, mirele ar fi suferit răni grave la două vertebre. Urmare acestui incident, tânărul a contactat un avocat şi se gândește să îi dea în judecată pe cei care i-au stricat nunta şi i-au pus în pericol sănătatea şi viaţa.

Atenție, urmează imagini care vă pot afecta emoțional!

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Bilanţ coronavirus 18 septembrie: Un nou val de decese și infectări în Maramureș. Vezi câți pacienți sunt la ATI
 •  

Bilanţ coronavirus 18 septembrie: Un nou val de decese și infectări în Maramureș. Vezi câți pacienți sunt la ATI

Bilanţ coronavirus 18 septembrie Un nou val de decese și infectări în Maramureș Vezi câți pacienți sunt la ATIBilanţ coronavirus 18 septembrie: Un nou val de decese și infectări în Maramureș. Vezi câți pacienți sunt la ATI

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, în sistem integrat, 79 de misiuni, pe raza județului, în ultimele 24 de ore.

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Au fost angrenate 87 de efective pentru verificarea respectării măsurilor de protecție individuală (purtarea măștii de protecție în spații închise, păstrarea distanței fizice de protecție sanitară), pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, verificarea respectării măsurilor de către persoanele carantinate / izolate în locația declarată.

În executarea misiunilor au fost utilizate 24 mijloace de mobilitate. S-au verificat pentru respectarea măsurilor stabilite în această perioadă peste 50 de agenți economici. Echipe mixte alcătuite au efectuat acțiuni de informare a agenților economici și a cetățenilor cu privire la noile decizii stabilite de către guvern, dar și cu privire la măsurile decise de către CJSU în scopul prevenirii și limitării infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța fizică de protecție sanitară și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

La Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției sunt centralizate următoarele informații cu privire la situația epidemiologică:🔹22263 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;🔹119 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;🔹3916 pacienți vindecați și externați din spital;🔹171 pacienți internați în spital;🔹17 pacienți internați la ATI, din care trei pacienți intubați;🔹6629 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;🔹1677 persoane carantinate la domiciliu sau în locația declarată;🔹89137 teste efectuate până în prezent;🔹926 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;🔳1126 persoane decedate de la începutul pandemiei;♦️Menționăm că toate datele sunt în dinamică și că pot intervenit modificări.

Deces nr. 1122 Maramures, categoria de varsta 60-69 de ani, persoana feminina, a prezentat comorbiditati. Persoana nu a fost vaccinata.

Deces nr. 1123 Maramures, persoana feminina, categoria de varsta 40-49 de ani, a prezentat comorbiditati. Persoana nu a fost vaccinata.

Deces nr. 1124 Maramures, persoana feminina, categoria de varsta 60-69 de ani, a prezentat comorbiditati. Persoana a fost vaccinata.

Deces nr. 1125 Maramures, persoana feminina, categoria de varsta 60-69 de ani, a prezentat comorbiditati. Persoana nu a fost vaccinata.

Deces nr. 1126 Maramures, persoana feminina, categoria de varsta peste 80 de ani, a prezentat comorbiditati. Persoana nu a fost vaccinata.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Anunț angajare : Căutăm coleg sau colegă, pentru postul de KEY ACCOUNT MANAGER!
 •  

Anunț angajare : Căutăm coleg sau colegă, pentru postul de KEY ACCOUNT MANAGER!

Anunț angajare Căutăm coleg sau colegă pentru postul de KEY ACCOUNT MANAGERCĂUTĂM UN COLEG SAU O COLEGĂ PASIONAT(Ă) DE PUBLICITATE, MARKETING, EVENIMENTE!

Te pasionează organizarea și implementarea de evenimente și campanii de promovare?

Ți-ai dorit din totdeauna să îți pui în practică cele mai nebunești idei și să dai viață unor proiecte la care alții doar visează?

Îți dorești să lucrezi cu clienți diverși și bugete interesante?Ești o persoană creativă și îți dorești să te dezvolți și să înveți lucruri noi și stimulative?

Îți dorești să îmbini utilul cu plăcutul?

HAI ÎN ECHIPA NOASTRĂ!

Suntem o echipă dornică de perfecționare continuă, veselă și înconjurată de mici provocări cu care lucrăm zi de zi! Căutăm coleg sau colegă, pentru postul de KEY ACCOUNT MANAGER, care dorește să fie un dezvoltator de idei, de campanii și de proiecte inovative pe care să le implementeze de la creație și până la finalizare!

Dacă te regăsești în cele de mai sus și vrei să te alături nouă te așteptăm cu un CV la adresa de email inside.media@yahoo.com – cu specificația KAM

Descriere job:

* Crearea, dezvoltarea și implementarea de strategii pentru clienții din portofoliu sau pentru cei noi

* Strategiile cu care se va lucra zi de zi includ canale specifice (media, social media, influencer & KOLs, online/offline events etc.)

* Setarea și administrarea de bugete aferente proiectelor

* Negocierea prețurilor/taxelor în relație cu terțe părți

* Redactarea de conținut pentru o serie de materiale: comunicate de presă, broșuri, social media, newsletters etc.

* Project management

* Creșterea portofoliului de clienți ai agenției pe anumite domenii

* Gestionarea și dezvoltarea unor activități creative, interne agenției de publicitate

Prezintă avantaj:

* Experiența într-o agenție de publicitate sau în domeniul marketingului, organizării de campanii de promovare, evenimente etc.

*  Studiile în domeniile marketing-ului

Cerințe:

* Studii superioare

*  Permis categoria B – cu experiență minim 2 ani

* Persoană organizată și responsabilă, dornică de a învăța lucruri noi

* Capacitate analitică

* Persoană creativă cu inițiativă, atitudine pozitivă și deschisă spre rezolvarea problemelor

Beneficii:

* Acces la resurse de learning

* Un mediu de lucru antreprenorial, într-o echipă pozitivă și unită

* Bonus de perfomanță

* Bonusuri/premii de sărbători

* Tichete de masă/pensie privată

* Plata orelor suplimentare

Așteptăm CV-urile la adresa:

Baia Mare, str. Minerilor, nr. 16, parter sau pe mail: inside.media@yahoo.com până pe data de 30 septembrie 2021. Doar persoanele selectate în urma CV-urilor vor fi contactate pentru interviu.

Anunț angajare Căutăm coleg sau colegă pentru postul de KEY ACCOUNT MANAGER

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Agenția de publicitate Inside Media Baia Mare angajează personal în domeniul producției publicitare!
 •  

Agenția de publicitate Inside Media Baia Mare angajează personal în domeniul producției publicitare!

Agenția de publicitate Inside Media Baia Mare angajează personal în domeniul producției publicitareAgenția de publicitate Inside Media Baia Mare angajează personal în domeniul producției publicitare!

Angajăm TEHNICIAN PRODUCȚIE PUBLICITARĂ!!!!

Cerințe:

* Studii minim medii (bacalaureat)

Prezintă avantaj:

* Experiența în domeniul producției publicitare, producției de mobilier, montajelor de tâmplărie PVC sau fațade ventilate

* Permis categoria B – cu experiență minim 2 ani

* Experiența de lucru cu cutter plotter, printer large format, transfer termic etc.

Descriere job: Este implicat în: producția de casete luminoase/standuri /displayuri, decorări cu autocolant, confecții metalice ușoare, ș.a.m.d. precum și în montajul acestora. Face deplasări pentru livrări produse și/sau montaje în județ și în țară.

Program de luni până vineri 8,30 – 17,00.

Beneficii:

* Tichete de masă

* Plata orelor suplimentare

* Bonusuri/premii de sărbători

Asteptăm CV-urile la adresa:Baia Mare, str. Minerilor, nr. 16, parter sau pe mail: inside.media@yahoo.com, până pe data de 30 septembrie 2021.

Doar persoanele selectate în urma CV-urilor vor fi contactate pentru interviu.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Zi neagră în Maramures. Trei cadavre descoperite în ultimele 24 de ore
 •  

Zi neagră în Maramures. Trei cadavre descoperite în ultimele 24 de ore

Zi neagră în Maramures Trei cadavre descoperite în ultimele 24 de oreZi neagră în Maramures. Trei cadavre descoperite într-o singură zi

Polițiștii din Baia Mare au fost sesizați prin S.N.U.A.U 112 de către un bărbat de 68 de ani din municipiu despre faptul că, pe strada Cuprului, în dreptul imobilului său, se află o persoană căzută la pământ.

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat cadavrul unui tânăr de 22 de ani.

Cadavrul tânărului a fost transportat la morga spitalului în vederea efectuării autopsiei și stabilirii cauzei decesului.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă.

Polițiștii din Ulmeni au fost sesizați prin S.N.U.A.U 112 de către un bărbat de 48 de ani din Baia Mare despre faptul că într-un imobil din satul Țicău a fost găsită o femeie decedată.

Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat cadavrul unei femei de 85 de ani din Țicău.

Cadavrul prezenta leziuni la nivelul capului.

La fața locului s-a deplasat o echipă complexă, care continuă cercetările, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, în vederea stabilirii împrejurărilor producerii evenimentului și cauzei decesului.

Polițiștii din Borșa au fost sesizați prin S.N.U.A.U 112 despre faptul că în zona numită Pleșă din Borșa a avut loc un eveniment în care a fost implicat un autoturism de teren.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat că pe un drum agricol neamenajat, la o distanță de aproximativ 25 de metri de drum, pe un teren cu o declivitate pronunțată, a fost identificat un autovehicul, care prezenta mai multe avarii.

Polițiștii au identificat la volanul autoturismului cadavrul unui bărbat de 32 de ani din Borșa, iar în calitate de pasager un bărbat de 33 de ani din Borșa, care a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În cauză, polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor producerii evenimentului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Accident cumplit în Borșa. Un mort și un rănit grav în zona numită Pleșă
 •  

Accident cumplit în Borșa. Un mort și un rănit grav în zona numită Pleșă

Accident cumplit în Borșa Un mort și un rănit grav în zona numită PleșăAccident cumplit în Borșa. Un mort și un rănit grav în zona numită Pleșă

Azi-noapte, la ora 23.27, polițiștii din Borșa au fost sesizați prin S.N.U.A.U 112 despre faptul că în zona numită Pleșă din Borșa a avut loc un eveniment în care a fost implicat un autoturism de teren.

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat că pe un drum agricol neamenajat, la o distanță de aproximativ 25 de metri de drum, pe un teren cu o declivitate pronunțată, a fost identificat un autovehicul, care prezenta mai multe avarii.

Polițiștii au identificat la volanul autoturismului cadavrul unui bărbat de 32 de ani din Borșa, iar în calitate de pasager un bărbat de 33 de ani din Borșa, care a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Cadavrul bărbatului de 32 de ani a fost depus la morga spitalului în vederea efectuării autopsiei și stabilirii cauzei decesului.

În cauză, polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor producerii evenimentului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.foto:arhiva

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Crimă sau accident? Descoperire macabră în Maramureș. O femeie a fost găsită decedată
 •  

Crimă sau accident? Descoperire macabră în Maramureș. O femeie a fost găsită decedată

Crimă sau accident Descoperire macabră în Maramureș O femeie a fost găsită decedatăCrimă sau accident? Descoperire macabră în Maramureș. O femeie a fost găsită decedată

Azi-dimineață, la ora 08.39, polițiștii din Ulmeni au fost sesizați prin S.N.U.A.U 112 de către un bărbat de 48 de ani din Baia Mare despre faptul că într-un imobil din satul Țicău a fost găsită o femeie decedată.

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat cadavrul unei femei de 85 de ani din Țicău.

Cadavrul prezenta leziuni la nivelul capului.

La fața locului s-a deplasat o echipă complexă, care continuă cercetările, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, în vederea stabilirii împrejurărilor producerii evenimentului și cauzei decesului.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Cum tai ceapa corect? Nu mai face această greșeală. De asta te face să plângi
 •  

Cum tai ceapa corect? Nu mai face această greșeală. De asta te face să plângi

Cum tai ceapa corect Nu mai face această greșeală De asta te face să plângiCum tai ceapa corect? Nu mai face această greșeală. De asta te face să plângi

Nu s-a descoperit până acum un secret privind tăierea cepei. Dar dacă, totuși, ar exista un truc care a făcut acest proces mai rapid și mai puțin risipitor?

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Vreți să gătiți ceva şi aveți nevoie de ceapă tocată? Un truc pentru economisirea legumei vine de la chef Sonny Hurrell. De obicei, când tăiem o ceapă, o tăiem la fiecare capăt, îi curățăm coaja și apoi o feliem în mijloc. Dar, putem să pierdem in acest fel până la o treime din ceapă.

Hurrell spune că nu doar că așa ajungem să aruncăm unele părți delicioase și hrănitoare ale cepei, dar chiar ne ia mai mult timp.El recomandă ca, înainte de a îndepărta foile cepei, să feliem leguma pe verticală.

Apoi tăiem excesul de coajă din partea de sus a cepei și lăsăm moțul întreg. „Cu excepția cazului în care veți tăia ceapa julienne, de ce să scoateți aceste mustăți?”, întreabă bucătarul în videoclip.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Ce formulare trebuie completate la intrarea în România. Descarcă de aici modelul
 •  

Ce formulare trebuie completate la intrarea în România. Descarcă de aici modelul

Ce formulare trebuie completate la intrarea în România Descarcă de aici modelulCe formulare trebuie completate la intrarea în România. Descarcă de aici modelul

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

La intrarea în România, toate persoanele trebuie să completeze un formular de triaj care va fi predat ulterior unui reprezentant DSP.

Modelul de formular poate fi descărcat, printat și completat, dar poate fi completat și online AICI.

Informațiile cerute în formular sunt: nume, prenume, CNP, data nașterii, precum și țara din care vine persoana respectivă.

Prin intermediul declarației, persoana în cauză ia la cunoștință dacă trebuie să stea în izolare sau carantină și trebuie, în acest caz, să completeze locația în care va sta în această perioadă.

Documentul va fi ulterior analizat și semnat de un reprezentant DSP.

Sursa: StirilePROTV

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • România trece la ora de iarnă. Când se schimbă ORA, nu uitaţi să vă potriviţi ceasurile
 •  

România trece la ora de iarnă. Când se schimbă ORA, nu uitaţi să vă potriviţi ceasurile

România trece la ora de iarnă Când se schimbă ORA nu uitaţi să vă potriviţi ceasurileORA DE IARNĂ 2021. Când se schimbă ORA, nu uitaţi să vă potriviţi ceasurile

România trece la ora de iarnă. 2021 ar putea fi ultimul an cu o schimbare de sezon a orei standard, după ce UE a recomandat să se renunţe la schimbarea orei. Rezoluţia nu a fost încă ratificată de România.

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

România trece la ora de iarnă în noaptea de 23-24 octombrie. După ce ne-am bucurat de o oră în plus de lumină, a venit vremea pentru o schimbare. Ora 04:00 devine 03:00.

Mai multe țări nu iau în considerare ora de iarnă, dar în România încă este valabilă această schimbare. În țara noastră, schimbarea orelor se face de două ori pe an , în martie și octombrie. În toamnă, ceasul se dă cu o oră în urmă, iar în primăvară cu o oră înainte. În timp ce ne bucurăm de soare mai mult timp, ora standard revine în viața noastră.

România trece la ora de iarnă. 2021 ar putea fi ultimul an cu o schimbare de sezon a orei standard după ce Comisia Europeană a cerut renunţarea la schimbarea orei, dar România nu a ratificat încă recomandarea. În acest an, trecerea la ora de iarnă se face între 30 și 31 octombrie, când ceasurile se vor da cu o oră înapoi, ora 04:00 devenind ora 03:00.

Deși în urmă cu ceva timp Comisia Europeană a propus renunțarea la ora de iarnă, până în acest moment în România nu s-a luat o decizie în acest sens.  Astfel că, în luna octombrie, se va trece la ora de iarnă, iar noaptea va fi mai lungă.

Mai exact, în acest an, trecerea la ora de iarnă se face între 30 și 31 octombrie, când ceasurile se vor da cu o oră înapoi, ora 04:00 devenind ora 03:00.

Ora de iarnă 2021 va funcționa diferit față de cea din 2020, când când ora 04:00 devenea ora 03:00, în noaptea de 24 spre 25 decembrie.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
AlaltaieriJurnal Mm
 • Cine sunt fostele soţii ale lui Toni Iuruc. Soţul Simonei Halep a mai fost căsătorit de două ori. Relațiile sale s-au terminat cu scandal
 •  

Cine sunt fostele soţii ale lui Toni Iuruc. Soţul Simonei Halep a mai fost căsătorit de două ori. Relațiile sale s-au terminat cu scandal

Cine sunt fostele soţii ale lui Toni Iuruc Soţul Simonei Halep a mai fost căsătorit de două ori Relațiile sale sau terminat cu scandalCine sunt fostele soţii ale lui Toni Iuruc. Soţul Simonei Halep a mai fost căsătorit de două ori. Relațiile sale s-au terminat cu scandal

Simona Halep i-a spus „DA” omului de afaceri, miercuri, 15 septembrie. Dacă sportiva este la primul eveniment de acest gen, partenerul ei a mai trecut prin astfel de momente de două ori.

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Cine sunt fostele soţii ale lui Toni Iuruc. Afaceristul a mai fost căsătorit de două ori, iar relațiile sale s-au terminat cu scandal.

Prima soție a lui Toni Iuruc a fost Alina, un fost model. Cei doi s-au iubit cu foc, însă relaţia lor s-ar fi terminat pe neașteptate, din cauza faptului că aceasta că l-ar fi înșelat, conform Redacția.ro.

Nici a doua poveste de dragoste, care s-a finalizat și ea cu o cerere în căsătorie și cununie, nu a fost una de succes pentru soțul Simonei Halep. Liana și Toni Iuruc s-au cunoscut în 2018 și în scurt timp s-au cununat, iar petrecerea s-a ținut într-un local de lux din Mamaia.

Însă, la 10 luni de căsnicie, se pare că bărbatul ar fi descoperit faptul că femeia iubită are o relație extraconjugală. Ba mai mult, Liana era însărcinată în cinci luni când au divorțat, însă Toni Iuruc era convins că nu este tatăl bebelușului, scrie Redacţia.ro.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • De ultimă oră! Noi RESTRICȚII Covid după explozia infectărilor. Vezi ce reguli trebuie să respecte românii
 •  

De ultimă oră! Noi RESTRICȚII Covid după explozia infectărilor. Vezi ce reguli trebuie să respecte românii

De ultimă oră Noi RESTRICȚII Covid după explozia infectărilor Vezi ce reguli trebuie să respecte româniiDe ultimă oră! Noi RESTRICȚII Covid după explozia infectărilor. Vezi ce reguli trebuie să respecte românii

Guvernul a aprobat în ședința de astăzi, 17 septembrie 2021, printr-o Hotărâre, noi măsuri pentru desfășurarea unor activități în condiții de siguranță sanitară.

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

În județele/localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori se instituie o serie de norme pentru desfășurarea activităților, permise doar cu participarea următoarelor categorii de persoane:– vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare,– care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore,– care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Obligația de a prezenta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, nu se aplică în cazul persoanelor care au vârsta mai mică sau egală cu 6 ani.

În concret normele adoptate sunt următoarele:1. în spațiile închise sau deschise, competițiile sportive se pot desfășura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane și cu purtarea măștii de protecție;2. organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție;3. – organizarea de evenimente private (nunți, botezuri etc.) cu un număr de participanți de maximum 200 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană;4.organizarea de cursuri de instruire și workshopuri pentru adulți, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, este permisă cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în interior și de maximum 200 de persoane în exterior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite prin ordinul ministrului sănătății;5. – organizarea de conferințe este permisă cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în interior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătății;6. – în condițiile Legii nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, republicată, organizarea de mitinguri și demonstrații este permisă cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane;7. – activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00 – 2:00;8. – activitatea în baruri, cluburi și discoteci este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00 – 2:00;9. – activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului;10. – activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de administrare a piscinelor interioare este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului;11. – activitatea operatorilor economici care administrează locuri de joacă pentru copii în spații închise este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 5:00 – 24:00;12. – activitatea operatorilor economici care administrează săli de jocuri este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00 – 2:00;13. – activitățile sportive și recreative în aer liber sunt permise cu participarea a maximum 10 persoane care nu locuiesc împreună, în condițiile care vor fi stabilite prin ordin comun al ministrului Culturii și ministrului Tineretului și Sportului.De asemenea, în cazul județelor/localităților cu incidența cuprinsă între 4 și 6 la mia de locuitori, operatorii economici care desfășoară activitatăți cu publicul în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness pot funcționa fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană;Organizatorii/operatorii economici care desfășoară activități potrivit Hotărârii Guvernului nr. 932/2021(nn: ref prelungirea stării de alertă) au obligația de a scana codul QR de pe certificatul digital al Uniunii Europene privind COVID-19 folosind secțiunea „Verificare reguli interne” din aplicaţia mobilă „Check DCC” pentru verificarea autenticităţii, valabilităţii şi integrităţii certificatului, fără a se reține niciun fel de date sau informații din certificatul verificat.Persoanele fizice provenite din state ale căror autorități nu emit certificate digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19 sau documente compatibile cu aceste certificate, fac dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2 prin intermediul unui document, pe suport de hârtie sau în format electronic emis de respectivul stat.Hotărârea aprobată astăzi intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.Excepție fac prevederile care vizează atestarea vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2 prin intermediul aplicaţiei mobile «Check DCC» care vor intra în vigoare la data de 20 septembrie 2021.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • EXPLOZIE de cazuri cu COVID-19 în școli. Zeci de clase din Maramureș au intrat în scenariul roșu. Vezi unitățile de învățământ din județ unde cursurile se desfășoară  online 
 •  

EXPLOZIE de cazuri cu COVID-19 în școli. Zeci de clase din Maramureș au intrat în scenariul roșu. Vezi unitățile de învățământ din județ unde cursurile se desfășoară  online 

EXPLOZIE de cazuri cu COVID19 în școli Zeci de clase din Maramureș au intrat în scenariul roșu Vezi unitățile de învățământ din județ unde cursurile se desfășoară onlineEXPLOZIE de cazuri cu COVID-19 în școli. Zeci de clase din Maramureș au intrat în scenariul roșu. Vezi unitățile de învățământ din județ unde cursurile se desfășoară online

Având în vedere evoluția situației epidemiologice, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a procedat la actualizarea datelor referitoare la desfășurarea cursurilor în unitățile de învățământ din județ.

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Sunt, până acum, confirmați 46 de elevi infectați cu virusul SARS-CoV-2, cu mențiunea că o parte dintre acești elevi s-au îmbolnăvit înainte de începerea anului școlar și nu au fost prezenți în unitățile de învățământ.

Cursuri online se desfășoară în 33 clase, la unități de învățământ, astfel: Colegiul de Arte Baia Mare – 2 clase; Colegiul Economic ”Nicolae Titulescu” Baia Mare – 1 clasă; Colegiul Național ”Gheorghe Şincai” Baia Mare – 1 clasă; Colegiul Național ”Mihai Eminescu” – 5 clase; Colegiul Național ”Vasile Lucaciu” -3 clase ”Colegiul Tehnic C.D. Nenițescu” – 1 clasă; Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” Baia Mare – 1 clasă; Școala Gimnazială ”Dimitrie Cantemir” Baia Mare – 1 clasă; Școala Gimnazială ” Dr.Victor Babeș” Baia Mare – 2 clase; Școala Gimnazială ”George Coșbuc” – 2 clase; Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” Baia Mare -2 clase;; Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” Baia Mare – 2 clase;; Școala Gimnazială ”Octavian Goga” Baia Mare – 2 clase; Școala Gimnazială ”Mircea Vulcănescu” Bârsana – 1 clasă; Liceul Tehnologic Agricol ”Alexiu Berinde” Seini – 1 clasă; Liceul Tehnologic ”Marmaţia” Sighetu Marmației – 1 clasă; Liceul Tehnologic ”Grigore C Moisil” Târgu Lăpuș – 2 clase; Liceul Teoretic ”Petru Rareș” Târgu Lăpuș – 1 clasă Școala Gimnazială Vima Mică – 2 clase. Aceste informații sunt în dinamică și pot interveni modificări în funcție de evoluția situației epidemiologice.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • O NOUĂ CASĂ TRADIȚIONALĂ ÎN ”SATUL DE PE DEAL”
 •  

O NOUĂ CASĂ TRADIȚIONALĂ ÎN ”SATUL DE PE DEAL”

O NOUĂ CASĂ TRADIȚIONALĂ ÎN SATUL DE PE DEALConsiliul Județean Maramureș prin Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș a început lucrările de strămutare a unei case tradiționale care conține toate detaliile arhitecturale specifice Țării Chioarului.

Casa, situată în localitatea Cărbunari, a fost ridicată în anul 1940 și are 12,5 metri lungime și 6 metri lățime, fiind compusă din două încăperi spațioase despărțite de tindă.

Acest simbol al arhitecturii maramureșene, aflat într-o perfectă stare de conservare, a fost achiziționat în anul 2020, iar în luna septembrie a anului 2021 au început lucrările de relocare în Muzeul Satului din Baia Mare.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Pregătirile pentru Dynamite Fighting Show Baia Mare au intrat în linie dreaptă. Programul complet al meciurilor
 •  

Pregătirile pentru Dynamite Fighting Show Baia Mare au intrat în linie dreaptă. Programul complet al meciurilor

Pregătirile pentru Dynamite Fighting Show Baia Mare au intrat în linie dreaptă Programul complet al meciurilorAu mai rămas doar 5 zile până la cea de-a 12-a ediție a galei Dynamite Fighting Show, care va fi găzduită, în premieră, pe 22 septembrie, de Sala Sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare. În meciul de cap de afiș al evenimentului, sportivul din Baia Mare, Andrei Ostrovanu, și invincibilul Florin „Rambo” Lambagiu își vor disputa supremația în România la categoria super mijlocie.

Evenimentul va programa un total de 14 confruntări, 11 în main card și 3 în deschidere. Dintre acestea, 12 sunt pe reguli de kickboxing, iar 2 pe reguli de box în care vor fi implicați maramureșenii Florin Cardoș și Adrian Bohotici.

Cei doi combatanți din duelul principal, Andrei Ostrovanu și Florin Lambagiu, au stat deja față în față în Baia Mare, cu ocazia filmărilor pentru episodul din cadrul reality show-ului INside Dynamite. Aceștia și-au declarat reciproc superiotatea înaintea confruntării de pe 22 septembrie.

Ca urmare a ultimei decizii luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, prin care e permis accesul a maxim 50% din capacitatea unei săli la evenimente sportive, Dynamite Fighting Show a blocat vânzarea de bilete atât online, cât și la punctele de distribuție. Astfel, doar puțin peste 1.000 de spectatori vor putea fi prezenți să își susțină favoriții. Accesul se face exclusiv pe baza certificatului verde, care atestă vaccinarea sau testarea.

Între timp, promotorul Cătălin Moroșanu a continuat campania anti bullying în liceele din județul Maramureș. În ultimele două zile, acesta a vizitat Colegiul Tehnic George Barițiu din Baia Mare și Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie, acolo unde le-a vorbit elevilor despre importanța pe care o are sportul în stoparea fenomenului de hărțuire.

Gala de pe 22 septembrie va putea fi urmărită în direct pe Pro X, de la ora 20:00, și ulterior, în reluare pe Pro TV. De asemenea, după decizia de a limita accesul publicului, organizatorii au decis să ofere și gratuit, pe youtube, transmisiunea directă a evenimentului.

Programul complet al meciurilor:

Main Event

Super fight categoria super mijlocie: Florin Lambagiu vs Andrei Ostrovanu

Co main event

Super fight categoria grea: Ionuț Iancu vs Mohamed Seddik (Maroc)

Super fight categoria semigrea: Bogdan Năstase vs Ștefan Diță

Super fight categoria ușoară: Călin Petrișor vs Vlad Trif

Super fight box categoria welter: Florin Cardoș vs Artem Lim (Ucraina)

Super Fight categoria grea: Ștefan Lătescu vs Konstantin Gluhov (Letonia)

Super Fight categoria semigrea: Claudiu Bădoi vs Guillermo Blokland (Surinam)

Super fight categoria mijlocie: Cristian Milea vs Gabor Gorbicz (Ungaria)

Super fight categoria grea: Marius Munteanu vs Florin Matei

Super fight categoria ușoară: Serghei Zanosiev vs Ionuț Popa

Super fight categoria grea: Florin Ivănoaie vs Vlăduț Ungureanu

UNDERCARD (netelevizat)

Super Fight Box categoria grea: Adrian Bohotici vs Yanis Ciulin

Super Fight categoria semigrea: Alexandru Stan vs David Anton

Super Fight categoria mijlocie: Florin Orzac vs Andrei Varga

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
❌