Normal view

There are new articles available, click to refresh the page.
AlaltaieriCronica Olteniei

Clubul de Presă contracarează cenzura Parlamentului European: „Nu legiferați o ‘poliție a presei’!”

Reporter: redactia
26 May 2023 at 15:40
Clubul de Presă contracarează cenzura Parlamentului European Nu legiferați o <!--googleoff: all--><p id=Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

USR: Proiect de lege reducerea poverii fiscale pentru PFA-uri, II și IF

Reporter: redactia
26 May 2023 at 12:54
USR Proiect de lege reducerea poverii fiscale pentru PFAuri II și IF

Deputatele USR Cristina Prună și Denisa Neagu au depus o inițiativă legislativă pentru a elimina suprataxarea PFA-urilor, întreprinderilor individuale și întreprinderilor familiale, instituită de guvernul PSD-PNL la începutul acestui an și care a creat o situație extrem de dificilă pentru micii antreprenori români.

În goana după bani care să umple găurile bugetare, PSD și PNL au cocoșat micii antreprenori cu taxe de la începutul acestui an. Conform datelor furnizate de ministerul Finanțelor Publice, în România sunt active peste 600.000 de PFA-uri, în spatele cărora se află familii care trebuie să își achite datoriile și să supraviețuiască zi de zi în fața creșterilor de prețuri la alimente.

Actualul context economic dificil cu care se confruntă România necesită luarea unor măsuri care să vină în sprijinul antreprenorilor români.

„Odată cu legea dată de coaliția PSD-PNL-UDMR, din 75.000 lei încasați anual, statul taxează 30.200 lei. Asta înseamnă peste 40%. Este incredibil de mult! În Polonia, pentru aceeași sumă de bani, se plătește un total de 27%, iar în Grecia, taxele sunt de doar 18%. Am ajuns ca în acest an România să aibă unul dintre cele mai mari niveluri de taxare din Uniunea Europeană pentru veniturile obținute de Persoanele Fizice Autorizate, Întreprinderile Individuale și cele Familiale. Este absolut rușinos ca în loc să găsească soluții reale pentru a aduce bani la buget – precum digitalizarea ANAF și tăierea cheltuielilor inutile sau a pensiilor speciale – Guvernul a decis să-i taxeze mai mult tot pe cei care muncesc cinstit”, declară deputata USR Denisa Neagu, membră în Comisia pentru Antreprenoriat și Turism din Camera Deputaților.

USR propune ca sursă de finanțare a legii reducerea la jumătate a secretarilor de stat și a consilierilor acestora, desființarea agențiilor de stat complet inutile, precum și eliminarea schemei de ajutor de stat de 1,5 miliarde de lei dată de ministerul Economiei cu dedicație către 8 firme.

“Prin dublarea taxelor pe PFA-uri Guvernul Ciucă-Ciolacu a creat o nedreptate. Prin acest proiect de lege, ne dorim să revenim la situația anterioară a regimului de taxare Ciucă-Ciolacu și să oferim o gură de oxigen micilor antreprenori din România. Guvernul poate să spună, așa cum o face mereu, că nu are bani. Nu este nicio problemă, îi oferim și sursa de finanțare. O parte din banii pentru scăderea taxelor pot veni din reducerea la jumătate a secretarilor de stat și a consilierilor acestora, aproximativ 50 de milioane de lei. Se pot salva sute de milioane pe an prin desființarea agențiilor de stat complet inutile sau prin eliminarea schemei de ajutor de stat de 1,5 miliarde de lei dată de ministerul Economiei cu dedicație către 8 firme. Așadar, bani sunt cu siguranță pentru reducerea taxării PFA-urilor”, a declarat deputata USR Cristina Prună, vicepreședintă a Comisiei de industrii și servicii din Camera Deputaților.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Sebastian Vlădescu, condamnat definitiv la 7 ani și 4 luni de închisoare în dosarul reabilitării căii ferate București-Constanța

Reporter: redactia
26 May 2023 at 12:49
Sebastian Vlădescu condamnat definitiv la 7 ani și 4 luni de închisoare în dosarul reabilitării căii ferate BucureștiConstanța
Sebastian Vlădescu, fostul ministru al Finanţelor, s-a prezentat deja la Secția 6 de poliție din Capitală și urmeaază să fie încarcerat la Rahova, informeaza g4media.ro. Fostul ministru de Finanțe Sebastian Vlădescu a fost condamnat definitiv la 7 ani și 4 luni de închisoare în dosarul reabilitării căii ferate București-Constanța.

Instanța a decis confiscarea a 2,1 milioane de euro și 4 milioane de lei de la Sebastian Vlădescu și 2 milioane de euro și 3 milioane de lei de la Mircea Costea și menține sechestrele pe avere pentru toți, inclusiv pentru Cristian Boureanu.

Instanța a decis confiscarea a 2,1 milioane de euro și 4 milioane de lei de la Sebastian Vlădescu și 2 milioane de euro și 3 milioane de lei de la Mircea Costea și menține sechestrele pe avere pentru toți, inclusiv pentru Cristian Boureanu.

Foto: digi24.ro

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Rotativa se amână, Nicolae Ciucă a anunțat că nu demisionează până nu se rezolvă criza din Educație

Reporter: redactia
26 May 2023 at 09:47
Rotativa se amână Nicolae Ciucă a anunțat că nu demisionează până nu se rezolvă criza din Educație
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, vineri dimineața, la sediul Guvernului, alături de liderul PSD, Marcel Ciolacu și liderul UDMR, Kelemen Hunor, că rotativa guvernamentală se va amâna.

”Astăzi ar fi trebuit să îmi depun mandatul, în condiţii în care situaţia se menţinea la un anumit echilibru. După discuțiile din coaliție, am decis să continuăm dialogul cu sindicatele din educație. Sper să găsăim solulții, dar nu se pot rezolva printr-o singură decizie. Din 2022 eu fost alocate suplimentar educației 8 miliarde de lei. Suntem conștienți de ridicarea nivelului de salarizare a profesorilor. E clar că ne dorim cu toții ca viitorul țării să aibă predictibilitate. Vom continua să discutăm cu sindicatele.

Sperăm ca în final să ajungem la o soluție. În pachetul de legi, în legea salarizării, educația și sănătatea sunt domenii prioritare. Ca atare, am avut discuții în coaliție și am convenit ca până la soluționarea acestei probleme să nu îmi depun mandatul și să îmi asum în continuarea responsabilitatea funcției de premier” , a declarat Nicolae Ciucă.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Dolj: Aproape 9.500 de imobile din comuna Bistreț au fost măsurate și urmează să fie intabulate

Reporter: redactia
26 May 2023 at 09:38
Dolj Aproape 9500 de imobile din comuna Bistreț au fost măsurate și urmează să fie intabulate
Aproape 9.500 de imobile din comuna Bistreț, județul Dolj, au fost măsurate și urmează să fie intabulate. Rezultatele lucrărilor de cadastru general vor fi afișate luni, 29mai 2023, atât la sediul primăriei din localitate, cât și pe pagina web a Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). Persoanele interesate au la dispoziție 60 de zile pentru a depune contestații sau cereri de rectificare.

În urma lucrărilor de înregistrare sistematică a proprietăților la nivelul întregii unitățiadministrativ – teritoriale (UAT), în comuna Bistreț din județul Dolj au fost identificate 9.476 de imobile, cu suprafața totală de 9.188,26 de hectare.

Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților în evidențele de cadastru și cartefunciară se desfășoară în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF) și sunt gratuite pentru cetățeni. Finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020.

Vineri, 26 mai 2023, directorul O.C.P.I. Dolj, Alin Victor DUMITRESCU, primarul comuneiBistreț, Cristiana ANTONIE și reprezentanții prestatorului lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor au participat la un eveniment de informare a cetățenilor din comună privind publicarea documentelor tehnice.

”Sprijinul cetățenilor, al autorităților și instituțiilor publice care dețin imobile în localitățile în care au loc lucrări de înregistrare a proprietăților este extrem de important pentru a nu ne confrunta cu situații în care, după finalizarea lucrărilor și deschiderea cărților funciare, să avem cetățeni nemulțumiți, dar care nu au participat la această etapă de verificare și corectare a evidențelor.

Este necesară verificarea documentelor tehnice aflate în perioada depublicare și rugăm insistent cetățenii să verifice rezultatele la sediul primăriilor sau, online, pe site-ul ANCPI.”, a precizat Alin Victor DUMITRESCU, director O.C.P.I Dolj. Bistreț este cea de-a noua comună din județul Dolj cadastrată integral din bani europeni. În total, 31 de comune din județul Dolj beneficiază de fonduri externe nerambursabile, prin POR, pentru realizarea cadastrului.

În prezent, din totalul de 111 de UAT-uri din județul Dolj, au fost cadastrate în proporție de sută la sută opt UAT-uri (Drănic, Mischii, Goicea, Coțofenii din Dos, Brădești, Pielești, Dioști, Giurgița), iar în alte 96 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

ANCPI este beneficiarul Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și deincluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, inclus în Axa prioritară 11 din POR 2014-2020. Proiectul completează obiectivul PNCCF, prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 ha din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 – cofinanțare de la bugetul de stat.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

❌
❌