Actualitate

❌
There are new articles available, click to refresh the page.
AlaltaieriZiarul de mures
 • https://www.ziaruldemures.ro/feed/
 •  

https://www.ziaruldemures.ro/feed/

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Ce trebuie să ai în vedere când achiziționezi camere de supraveghere?
 •  

Ce trebuie să ai în vedere când achiziționezi camere de supraveghere?

Ce trebuie să ai în vedere când achiziționezi camere de supraveghere

Dacă ești pe punctul de a achiziționa o cameră supraveghere pentru locuința sau afacerea ta și nu știi exact ce să alegi, iată câteva lucruri pe care ar trebui să le ai în vedere:

Rezoluția – cea mai importantă specificație a unei camere de supraveghere

Atunci când vrei să-ți achiziționezi o cameră de supraveghere video, cel mai probabil te aștepți ca aceasta să fie calitativă, pentru ca rezultatele să fie cele mai bune. Pentru ca acest lucru să fie posibil, imaginea trebuie să fie una clară, iar acest lucru presupune ca rezoluția să fie una cât mai mare. Rezoluția se măsoară în Megapixeli și, cu cât imaginea are mai mulți pixeli, cu atât este mai clară. Practic, o cameră cu o rezoluție mare va afișa mai multe detalii, iar presupușii musafiri nepoftiți vor fi recunoscuți mai ușor.

Carcasa – un element important pentru camerele de supraveghere

Pe piață există cinci tipuri de carcasă, care diferă atât ca specificații, cât și ca și formă sau rezistență:

 • DOME – În general, camerele de supraveghere tip Dome sunt ideale pentru instalare în interior, având un design discret și putând fi amplasate ușor atât pe tavan, cât și pe perete;
 • SPEED DOME – Camerele de supraveghere cu carcasă Speed Dome oferă posibilitatea rotirii în jurul celor trei axe și dispune de iluminator cu infraroșu și lentilă cu zoom motorizat;
 • CU PICIOR – Camerele de supraveghere cu picior sunt ideale pentru amplasarea în exterior, având un design vizibil și orientare facilă și având iluminator cu infraroșu;
 • PINEHOLE – Camerele de supraveghere tip Pinehole sau Mini pot fi mascate în diferite obiecte și sunt ideale pentru montarea în interior, fiind utilizate în cea mai mare parte la bancomate;
 • FISH EYE – Camerele de supraveghere tip Fish Eye sunt panoramice și au un unghi de vizibilitate de 180 grade, fiind ideale pentru interior, deoarece reușesc să acopere o întreagă încăpere.

Camere de exterior vs camere de interior

Camerele de supraveghere de exterior se diferențiază de cele de interior prin protecția pe care o oferă carcasa. În general, camerele de exterior pot fi montate și în interior. Totuși, cele mai utilizate camere pentru interior sunt cele cu carcasă DOME. În schimb, pentru exterior trebuie utilizate doar camere concepute pentru exterior, respectiv camere ce pot rezista la umiditate, la praf și la temperaturi foarte ridicate sau foarte scăzute. 

Tipul lentilei determină unghiul de vizualizare al camerei

Obiectivul (lentila) este un alt element important, aceasta având rolul de a capta lumina și de a o focaliza pe senzorul de imagine. Dimensiunea lentilei este cea de care depinde unghiul de vizualizare. În funcție de acest criteriu există lentile cu unghi fix de vizualizare, cu unghi reglabil manual sau unghi reglabil prin telefonul mobil. În ceea ce privește lentila, un alt aspect important este dimensiunea acesteia. În funcție de unghiul de vizualizare dorit, poți alege o lentilă fixă, una cu lentilă varifocală sau una cu zoom motorizat. Cu cât distanța focală este mai mică, cu atât unghiul de vizualizare este mai mare.

Iluminarea nocturnă în infraroșu În general, camerele de supraveghere video au în dotare iluminator cu infraroșu, ce oferă posibilitatea camerelor să înregistreze imagini foarte clare și în cazul unei lumini scăzute sau pe timpul nopții. În acest mod, locațiile vor fi monitorizate în permanență. Totuși, pentru ca vizibilitatea să fie bună pe timp de noapte, nu trebuie să aibă obstacole ce ar putea perturba iluminarea cu infraroșu.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Cum iti gestionezi datoriile, astfel incat sa ai bani si pentru vacanta de vara?
 •  

Cum iti gestionezi datoriile, astfel incat sa ai bani si pentru vacanta de vara?

Cum iti gestionezi datoriile astfel incat sa ai bani si pentru vacanta de vara

Daca s-ar face o statistica care sa includa elementele care nu lipsesc din viata niciunui om, in mod sigur, din aceasta nu ar lipsi nici datoriile financiare. Practica datata in cele mai vechi timpuri, indatorarea continua sa fie un subiect omniprezent in vietile oamenilor. Potrivit KRUK Romania, nu este nimic rau in indatorare, in fond, o metoda de rezolvare a diverselor probleme sau necesitati, atunci cand datoriile se restituie la timp.

Problemele legate de datorii apar atunci cand acestea nu sunt platite, cand se acumuleaza sume mari de bani de platit, prin faptul ca nu s-au platit ratele lunar. Multi dintre cei care nu isi gestioneaza corect datoriile ajung chiar si la executare silita. Pe de alta parte, din experienta unor clienti cu dosare la KRUK, rezulta ca este posibil ca plata datoriei sa se faca la zi si sa mai si ramana bani de cheltuit – in vacante, de exemplu.

Cum isi ajuta KRUK clientii sa bifeze ziua fara datorii si o viata decenta?

. Realitatea despre KRUK este alta decat cea sustinuta de anumite persoane. Dincolo de faptul ca aceasta companie isi sprijina clientii in procesul de stingere a datoriilor prin angajamentul de plata, prin care isi stabilesc singuri ratele, ofera sfaturi care au ca idee principala gestionarea optima a datoriilor, bifandu-si prezenta inclusiv pe site-urile de socializare, precum Facebook sau Pinterest, pentru a le fi mai aproape clientilor.

De astfel, cei care au ajuns sa le fie gestionate datoriile de companie, cunosc cel mai bine adevarul si pot sa emita pareri despre KRUK si datorii in cunostinta de cauza. Multe testimoniale se pot vedea pe site-ul companiei si nu este dificil sa se extraga o concluzie importanta: compania i-a ajutat real sa ajunga la stingerea datoriilor.

Angajatii KRUK isi ajuta clientii sa plateasca datoriile, fara sa se priveze de lucruri care contribuie la bunastarea vietii. Sfaturile pe care le ofera angajatii companiei arata empatie si intelegere pentru fiecare caz in parte. In opinia KRUK, datoriile nu trebuie sa ingradeasca libertatea celui care le are, ci doar sa fie gestionate corect si tratate cu seriozitate.

Potrivit KRUK, urmatoarele sfaturi ar trebui sa fie luate in serios, pentru a aduce stabilitate in gestionarea financiara si a pastra in siguranta bunastarea persoanei cu datorii:

 • prioritizarea datoriilor care au cea mai mare rata a dobanzii. Mai intai se achita datoriile cu cea mai mare rata a dobanzii si se mentin celelalte plati la minimum. Acest aspect permite imprumutatului sa recapete controlul asupra datoriilor sale;
 • principala problema a datoriilor este legata de cresterea in timp. Daca o rata nu este platita la timp, suma va creste pe termen lung, ingreunand major situatia;
 • respectarea bugetului lunar optim stabilit ii va permite celui imprumutat sa traiasca in limita posibilitatilor sale, fara sa se priveze de ce considera ca ii este necesar. In cazul in care cheltuielile  de baza sunt mai mari decat venitul se pot gasi solutii: job suplimentar (chiar si de acasa), solicitarea de ore suplimentare sau mai multe responsabilitati la locul de munca.
articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Avantajele si dezavantajele invatarii unei limbi straine
 •  

Avantajele si dezavantajele invatarii unei limbi straine

Avantajele si dezavantajele invatarii unei limbi straine

Motivele pentru care oamenii aleg sa urmeze cursuri de limbi straine sunt dintre cele mai diverse. Fie ca este necesar la locul de munca, urmeaza sa studieze in alta tara sau pur si simplu sunt pasionati de o anumita cultura, acestia decid ca vor sa invete o noua limba. Totusi, acest proces poate fi destul de dificil, iar in timp acestia isi pot pierde motivatia.

De asemenea, globalizarea este un factor important care contribuie la nevoia oamenilor de a invata limbi straine, iar una dintre cele mai utilizate este limba engleza. Astfel ca in ziua de astazi, engleza a devenit un skill necesar atat in viata profesionala, cat si in activitati din viata cotidiana, cum este cazul tehnologiei mobile si a accesului la internet.

Posibile dezavantaje ale invatarii uni limbi straine

Prin urmare, oamenii care aleg cursuri prin intermediul carora invata engleza sunt tot mai multi. Dar exista dezavantaje ale invatarii unei limbi straine? Stewart School spune ca sunt cateva aspecte negative, care pot fi considerate dezavantaje. Unul dintre acestea este pretul cursurilor si instrumentelor necesare, care poate fi destul de mare. Totusi, daca persoanele opteaza pentru a invata engleza online si alaturi de alte persoane, facand parte dintr-un grup, preturile scad considerabil.

Aspectul privind greutatea cu care este invatata o limba tine, in principal, de fiecare individ in parte si de cat de motivat este acesta. Astfel ca daca motivatia nu este suficient de puternica ori rezultatele intarzie sa apara, unii dintre cursanti vor renunta si astfel timpul va fi irosit in zadar.

Dezavantaje minore si chiar mituri au existat dintotdeauna cu privire la invatarea unei limbi straine, insa acestea sunt umbrite de multiplele beneficii pe care acest proces le aduce, pe langa abilitatile de a comunica atunci cand se calatoreste in strainatate.

Avantajele invatarii unei limbi straine

 1. Invatarea unei limbi straine dezvolta creierul – de fapt este vorba despre centrii de limbaj din creier, care cu cat se invata mai bine o limba straina, cu atat mai mult se dezvolta si acestia;
 2. Previne dementa – conform unor studii, bilingvismul intarzie cu 5 ani boala Alzheimer in cazul persoanelor susceptibile;
 3. Imbunatateste capacitatea de memorare – memoria de lucru a copiilor educati intr-un mediu bilingv este mai durabila decat in cazul celor educati intr-o singura limba, astfel ca acestia sunt mai buni la calcule mentale, citit si alte abilitati vitale;
 4. Persoanele bilingve sunt mai bune la multi-tasking – acestea pot trece mai repede de la o sarcina la alta deoarece au o mai mare flexibilitate cognitiva si capacitate de adaptare;
 5. Invatarea unei limbi straine dubleaza activitatea dezvoltarii cognitive – de la dezvoltarea atentiei pana la multi-tasking.

Acestea sunt doar o parte dintre beneficiile pe care le ofera invatarea unei limbi straine. Odata cu invatare limbii unei noi culturi, oamenii vor fi interesati de aceasta cultura, sa afle mai multe lucruri despre, Stewart adaugand ca si limba nativa este imbunatatita in timpul acestui proces. Prin urmare, explorarea unor alte culturi poate schimba modul in care persoana respectiva vede lumea, precum si observarea propriei culturi dintr-o alta perspectiva.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Cum scapi de obligatia de a intocmi un raport de mediu lunar? Apeleaza la un OTR!
 •  

Cum scapi de obligatia de a intocmi un raport de mediu lunar? Apeleaza la un OTR!

Cum scapi de obligatia de a intocmi un raport de mediu lunar Apeleaza la un OTR

Conform legislatiei, companiile care activeaza intr-un sector de activitate ce implica existenta ambalajelor, sunt obligate sa depuna pana in data de 25 in fiecare luna un raport de mediu care sa contina informatii despre cantitatea de ambalaje introduse pe piata interna, dar si cantitatea de ambalaje valorificate de companie prin reciclare sau incinerare in spatii speciale de incinerare cu valorificare a energiei.

Sunt necesare documente justificative, pentru fiecare categorie de deseuri – rezultate din ambalaje primare reutilizabile, din ambalaje primare simple sau din ambalaje secundare. Indiferent daca activezi in industria auto, de retail sau in domeniul bunurilor de larg consum (dar nu numai) esti obligat sa respecti legislatia in vigoare si sa iti indeplinesti indatoririle pentru protectia mediului. Un OTR iti poate fi un real sprijin!

Ce este si ce face un OTR, pe intelesul tuturor

OTR este denumirea prescurtata de la „Organizatie de Transfer de Responsabilitate” care are ca obiect de activitate exact ceea ce ii spune si numele. Un OTR preia responsabilitatea raportarii de pe umerii companiilor, facilitand activitatea de reciclare. Din punct de vedere operational, transferul de responsabilitate se agreeaza formal printr-un contract. Astfel, companiile scapa de riscul penalitatilor catre Administratia Fondului de Mediu (AFM), iar entitatile juridice preiau responsabilitatea de a atinge tintele impuse prin legislatia ce sprijina economia circulara. OTR-urile se vor ocupa, de la A la Z, de raportarea cantitatii de ambalaje (atat cantitatea totala, cat si cantitatea pe diferite tipuri de materiale), conform legii. Atentie! Nu confunda niciodata un OTR cu o firma ce se ocupa de consultanta de mediu.

Legislatia impune obiective anuale de valorificare a deseurilor provenite din ambalaje

Obiectivele anuale de valorificare a deseurilor provenite din ambalaje sunt prevazute prin legislatie. Conform Legii nr.259/2015, se impune valorificarea unui procent minim de 60% din greutatea provenita din cantitatea de deseuri pentru sticla, hartie si pentru carton, un procent de 50% din greutate pentru metal, dar si 22,5% din greutate pentru plastic, in vdere ce pentru lemn se solicita 15% din greutate. Practic, anual, se impune valorificarea sau incinerarea in spatii speciale de incinerare cu valorificare de energie a unui procent de minim 50% din greutatea deseurilor care provin din ambalaje, dar si reciclarea a minim 55% din greutatea totala a cantitatii de materiale de ambalaj. Detalii se pot vedea in legislatie.

Ce verificari trebuie sa faci inainte de a colabora cu un OTR

Pe piata exista mai multe organizatii de transfer de responsabilitate la care poti sa apelezi. Cel mai simplu este sa te bazezi pe recomandari, dar nu fara a face mai multe verificari in prealabil. In primul rand, este necesar sa te asiguri ca firma detine certificarea pentru desfasurarea acestui tip de activitate. Cere detalii despre licenta de operare eliberata de Ministerul Mediului, si asigura-te ca ea exista si ca este vizata anual. In al doilea rand, asigura-te ca respectiva societate nu detine cazier fiscal, respectiv nu a savarsit fapte de evaziune fiscala. Este important sa stii ca este contribuabil la AFM si ca nu se ocupa doar de consultanta.

Cel mai vechi OTR mediu din Romania: Ecologic3rambalaje.ro

Ecologic3rambalaje.ro este un OTR mediu cu cea mai indelungata experienta in Romania, care a castigat increderea multor companii. Este licentiat cu Licenta nr.3 / 2018 de Ministerul Mediului si preia obligatiile privind realizarea obiectivelor anuale de valorificare si reciclare a deseurilor provenite din ambalaje.

Date de contact:

Tel: 0239.680.500

E-mail: contact@ecologic3rambalaje.ro

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
❌