Actualitate

❌
There are new articles available, click to refresh the page.
Ieri — 18 September 2021incomod Media
 • Mâncătorii de semințe, puși să măture străzile la Târgoviște
 •  

Mâncătorii de semințe, puși să măture străzile la Târgoviște

O dovadă clară că democrația și statul de drept așa cum ar trebui el să existe și funcționeze mai are o șansă o reprezintă și „Declarația de București”, document semnat de un grup de jurnaliști de marcă, deciși să se implice total în această bătălie pentru salvarea valorilor democratice din România. Acest gest a fost făcut de membrii Grupului pentru Apărarea Democrației, odată cu lansarea volumului ” Trecerea la Prostocrație”, carte care adună o colecție de articole publicate în Cotidianul și în cotidianul.ro într-o perioadă largă de timp. Articolele, adevărate analize profunde ale societății românești, vizează tocmai problematica cu care se confruntă în momentul de față țara, din cauza unei clase politice îndoielnice și a jocurilor care se fac sfidând Constituția și pe Măria sa poporul.

De precizat că la lansarea volumului care s-a consumat la „Crowne Plaza”, în București, alături de directorul „Cotidianul”, Cornel Nistorescu, s-au aflat jurnaliști, politicieni celebri, oameni din societatea civilă, afaceriști. Cu toții au fost încântați de acest demers de a face ceva militant, vizibil, pentru țară, tocmai în această perioadă când democrația pare anihilată, trecută pe linie moartă.

Mâncătorii de semințe puși să măture străzile la Târgoviște

„Grupul pentru Apărarea Democrației (GAD)Declarația de la București

Pentru că nu putem asista pasiv la politica dezastrului moral, economic și democratic spre care este împinsă țara de către actualul regim,

pentru că tăcerea în aceste vremuri înseamnă complicitate și resemnare față de degradarea continuă a democrației,

pentru că asistăm la confiscarea deciziilor care influențează țara de către o putere a incompetenților și impostorilor,

pentru că nu putem accepta să vedem cum țara, ajunsă, prin eșec electoral și manipulări grosolane, pe mâna unei prostocrații agresive, alunecă într-o fractură istorică și se depărtează de preceptele fondatoare ale civilizației europene,

pentru că în societate s-a produs o răsturnare a valorilor, astfel încât deciziile majore în stat aparțin unor oameni cu calificări precare, ajunși la putere prin abolirea criteriilor și prin acțiunea tot mai expansivă a serviciilor secrete,

pentru că schimbările de care are nevoie țara nu pot veni din senin, ci numai atunci când sunt deșteptate conștiințele cetățenești ale României,

pentru că suntem liberi, neconstrânși de înțelegeri cu vreun reprezentant al serviciilor secrete, al oligarhiei ori cleptocrației care susțin actualul regim,

Noi, subsemnații semnatari ai prezentei profesiuni de credință,

spunând să nu conteze nimeni, niciodată, pe lașitatea noastră!,

reuniți în Grupul pentru Apărarea Democrației,

afirmăm că

1. În Romania este necesară abolirea imediată a secretomaniei instalate în toate prestațiile președintelui, premierului și șefilor serviciilor secrete, inclusiv ale comisiilor care le supraveghează. Regimul Iohannis a încetat să mai comunice informații către presă și populație, luând decizii în treburile publice cu mentalitate de proprietar privat și angajând țara ca pe o feudă personală în operațiuni pe care este nevoit să le suporte întregul popor.

2. Reclădirea normalității în România presupune cel puțin trei componente esențiale:

– revenirea de la “guvernul meu” la “guvernul țării”,

– revenirea la Constituție, prin reabilitareea prevederilor textuale privind „statul de drept democratic” (nu doar a „statului de drept”), tripartiția puterilor în stat și pluralismul politic;

– revenirea la dezbaterea deschisă, obligatorie, nemăsluită într-o societate democratică, inițierea prezentului grup fiind o contribuție la aceasta.

3. Vom fi în apărarea valorilor tradiționale ale țării și familiei și vom pleda pentru preluarea în modernitate a ceea ce a fost valoros în tradiție.

4. Vom fi susținătorii unor criterii clare și transparente de promovare în funcții publice, în care nivelul studiilor și competența dovedită practic să fie primordiale, obligatorii și bine definite. Prostocrația trebuie abolită. Avizul serviciilor secrete pentru ocuparea diferitelor funcții să fie subsidiar, consultativ și drastic restrâns la un număr limitat de funcții, stabilite strict prin lege.

5. În toate demersurile noastre, vom da credit și prioritate oamenilor de valoare, vom reabilita noțiunea de patriotism și vom înțelege și apăra valorile europene în sensul originar al tratatelor fondatoare la care România este parte.

6. Vom pleda prin comunicate și declarații publice, în toate situațiile în care considerăm că deciziile autorităților, comportamentul, legile și declarațiile prostocrației contravin intereselor naționale și aspirațiilor cetățenilor.

7. Vom pune în slujba interesului public, pe temeiuri de conștiință și de bună credință, sistemul de valori, principiile și criteriile de conduită care ne caracterizează întreaga activitate profesională, civică și publicistică.

8. Vom milita pentru „demilitarizarea” prin lege a societății civile, a conducerilor partidelor politice și a instituțiilor de presă – pentru ca din activitatea acestora să fie eliminată dubla comandă iar acțiunile lor să beneficieze de o identitate clară în fața cetățenilor.

9. Ne vom poziționa tranșant împotriva oricărei decizii de restrîngere a libertăților cetățenești și a drepturilor de exprimare.

Grupul pentru Apărarea Democrației este o asociere ad hoc a unor persoane publice care împărtășesc aceleași valori, au aceleași opinii despre situația actuală din țară și gândesc consonant cu privire la sensurile de evoluție a societății românești.

Semnează:

Andrei Marga

Ion Cristoiu

Cornel Nistorescu

Octavian Știreanu

prof. dr. Gheorghe Piperea

Mircea Dinescu

Doru Bușcu

Patrick André de Hillerin

Ioan Buduca

Valer Marian

Ion Spânu

Dată la București, astăzi, 15 septembrie 2021, cu prilejul lansării volumului de publicistică „Trecerea la prostocrație”, editată de redacția ziarului Cotidianul”

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Ucisă în bătaie de soț, într-o pensiune din Sinaia
 •  

Ucisă în bătaie de soț, într-o pensiune din Sinaia

Șandor „Șoni” Pall, unul dintre cei care au scris istoria Petrolului Ploiești, a murit, sâmbătă – 11 septembrie 2021, la vârsta de 79 de ani – au anunțat oficialii Clubului.

„Născut pe 19 noiembrie 1941 la Ojdula (Covasna), Șoni Pall a evoluat pentru Petrolul între 1959 și 1969, adunând 95 prezențe, în Divizia A, pentru „găzari”. A făcut parte din „Generația de Aur” a Petrolului, fiind câștigător al Cupei României, în 1963, dar și component al echipei care o înfrunta pe FC Liverpool în ediția 1966-1967 a Cupei Campionilor Europeni, jucând titular în duelul decisiv, disputat la Bruxelles.

După despărțirea de Petrolul, Șoni Pall și-a continuat cariera la Politehnica Iași și Gloria Buzău, pentru ca, ulterior, să se dedice antrenoratului. Șlefuitor al multor generații de fotbaliști, Pall a pregătit inclusiv prima echipă a Petrolului, în sezonul 97-98 al Ligii 1, atunci când s-a aflat, vreme de 17 meciuri, la cârma „galben-albaștrilor”.

Ucisă în bătaie de soț întro pensiune din Sinaia

Profesor de educație fizică, absolvent al Facultății din Iași, Alexandru „Șoni” Pall a fost și singurul campion european din istoria Petrolului! În 1962, Pall a fost titular în naționala României „U18” care a cucerit, la București, titlul continental al juniorilor, reușind, la acel turneu final, să înscrie un gol în poarta Germaniei de Vest, apărată de nimeni altul decât celebrul Sepp Maier!

Rămas bun, „Șoni” Pall! Sincere condoleanțe familiei îndurerate!”, se precizează într-un comunicat remis de FC Petrolul Ploiești.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Casă, demolată de un TIR ieșit de pe șosea!
 •  

Casă, demolată de un TIR ieșit de pe șosea!

Două autoturisme au fost implicate, în această după-amiază, într-un accident rutier la ieșire din localitatea Bălănoaia, județul Giurgiu, spre Cetatea.

O femeie, în vârstă de 92 de ani, a fost găsită blocată într-unul din autoturisme, pe scaunul din dreapta față, conștientă și cooperantă. Aceasta a fost transportată la spital. La fel, șoferul, un bărbat în vârstă de 70 de ani. De asemenea, din cea de-a doua mașină au fost preluate două persoane, un bărbat de 53 de ani și o femeie de 51 de ani.

La fața locului au acționat două ambulanțe SAJ, un echipaj SMURD și pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o descarcerare și o autospecială de stingere.

Casă demolată de un TIR ieșit de pe șosea

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • S-a electrocutat la pescuit și nu a mai putut fi salvat
 •  

S-a electrocutat la pescuit și nu a mai putut fi salvat

Sa electrocutat la pescuit și nu a mai putut fi salvat

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a dat, săptămâna trecută, un semnal clar de intoleranță zero față de persoanele certate cu regulile de bun simț, care atentează la patrimoniul public.

„Nu voi permite ca tot ceea ce am construit împreună să devină bătaia de joc a unor iresponsabili”, a fost mesajul edilului, care a punctat, de asemenea, că se vor aplica sancțiuni.

Comentariile și sugestiile venite de la cetățeni au fost de ordinul sutelor. Cei mai mulți au spus că, pe lângă amenzi care să-i ardă la buzunar, ar trebui ca vinovații să fie obligați să curețe mizeria lăsată în urmă.

Ei bine, exact așa s-a întâmplat într-un loc de joacă din Micro VI și pe strada George Cair din Micro XI. Mâncătorii de semințe au fost puși de polițiștii locali să măture gunoiul făcut. Și foarte probabil ca această măsură să fie mai de efect decât o amendă, pe care, de obicei, uită să o plătească!

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Două accidente rutiere în Dâmbovița, în această dimineață
 •  

Două accidente rutiere în Dâmbovița, în această dimineață

Două accidente rutiere în Dâmbovița în această dimineață

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a dat, săptămâna trecută, un semnal clar de intoleranță zero față de persoanele certate cu regulile de bun simț, care atentează la patrimoniul public.

„Nu voi permite ca tot ceea ce am construit împreună să devină bătaia de joc a unor iresponsabili”, a fost mesajul edilului, care a punctat, de asemenea, că se vor aplica sancțiuni.

Comentariile și sugestiile venite de la cetățeni au fost de ordinul sutelor. Cei mai mulți au spus că, pe lângă amenzi care să-i ardă la buzunar, ar trebui ca vinovații să fie obligați să curețe mizeria lăsată în urmă.

Ei bine, exact așa s-a întâmplat într-un loc de joacă din Micro VI și pe strada George Cair din Micro XI. Mâncătorii de semințe au fost puși de polițiștii locali să măture gunoiul făcut. Și foarte probabil ca această măsură să fie mai de efect decât o amendă, pe care, de obicei, uită să o plătească!

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • „Declarația de la București”, un semnal că trebuie să ne trezim cu adevărat!
 •  

„Declarația de la București”, un semnal că trebuie să ne trezim cu adevărat!

O dovadă clară că democrația și statul de drept așa cum ar trebui el să existe și funcționeze mai are o șansă o reprezintă și „Declarația de București”, document semnat de un grup de jurnaliști de marcă, deciși să se implice total în această bătălie pentru salvarea valorilor democratice din România. Acest gest a fost făcut de membrii Grupului pentru Apărarea Democrației, odată cu lansarea volumului ” Trecerea la Prostocrație”, carte care adună o colecție de articole publicate în Cotidianul și în cotidianul.ro într-o perioadă largă de timp. Articolele, adevărate analize profunde ale societății românești, vizează tocmai problematica cu care se confruntă în momentul de față țara, din cauza unei clase politice îndoielnice și a jocurilor care se fac sfidând Constituția și pe Măria sa poporul.

De precizat că la lansarea volumului care s-a consumat la „Crowne Plaza”, în București, alături de directorul „Cotidianul”, Cornel Nistorescu, s-au aflat jurnaliști, politicieni celebri, oameni din societatea civilă, afaceriști. Cu toții au fost încântați de acest demers de a face ceva militant, vizibil, pentru țară, tocmai în această perioadă când democrația pare anihilată, trecută pe linie moartă.

Declarația de la București un semnal că trebuie să ne trezim cu adevărat

„Grupul pentru Apărarea Democrației (GAD)Declarația de la București

Pentru că nu putem asista pasiv la politica dezastrului moral, economic și democratic spre care este împinsă țara de către actualul regim,

pentru că tăcerea în aceste vremuri înseamnă complicitate și resemnare față de degradarea continuă a democrației,

pentru că asistăm la confiscarea deciziilor care influențează țara de către o putere a incompetenților și impostorilor,

pentru că nu putem accepta să vedem cum țara, ajunsă, prin eșec electoral și manipulări grosolane, pe mâna unei prostocrații agresive, alunecă într-o fractură istorică și se depărtează de preceptele fondatoare ale civilizației europene,

pentru că în societate s-a produs o răsturnare a valorilor, astfel încât deciziile majore în stat aparțin unor oameni cu calificări precare, ajunși la putere prin abolirea criteriilor și prin acțiunea tot mai expansivă a serviciilor secrete,

pentru că schimbările de care are nevoie țara nu pot veni din senin, ci numai atunci când sunt deșteptate conștiințele cetățenești ale României,

pentru că suntem liberi, neconstrânși de înțelegeri cu vreun reprezentant al serviciilor secrete, al oligarhiei ori cleptocrației care susțin actualul regim,

Noi, subsemnații semnatari ai prezentei profesiuni de credință,

spunând să nu conteze nimeni, niciodată, pe lașitatea noastră!,

reuniți în Grupul pentru Apărarea Democrației,

afirmăm că

1. În Romania este necesară abolirea imediată a secretomaniei instalate în toate prestațiile președintelui, premierului și șefilor serviciilor secrete, inclusiv ale comisiilor care le supraveghează. Regimul Iohannis a încetat să mai comunice informații către presă și populație, luând decizii în treburile publice cu mentalitate de proprietar privat și angajând țara ca pe o feudă personală în operațiuni pe care este nevoit să le suporte întregul popor.

2. Reclădirea normalității în România presupune cel puțin trei componente esențiale:

– revenirea de la “guvernul meu” la “guvernul țării”,

– revenirea la Constituție, prin reabilitareea prevederilor textuale privind „statul de drept democratic” (nu doar a „statului de drept”), tripartiția puterilor în stat și pluralismul politic;

– revenirea la dezbaterea deschisă, obligatorie, nemăsluită într-o societate democratică, inițierea prezentului grup fiind o contribuție la aceasta.

3. Vom fi în apărarea valorilor tradiționale ale țării și familiei și vom pleda pentru preluarea în modernitate a ceea ce a fost valoros în tradiție.

4. Vom fi susținătorii unor criterii clare și transparente de promovare în funcții publice, în care nivelul studiilor și competența dovedită practic să fie primordiale, obligatorii și bine definite. Prostocrația trebuie abolită. Avizul serviciilor secrete pentru ocuparea diferitelor funcții să fie subsidiar, consultativ și drastic restrâns la un număr limitat de funcții, stabilite strict prin lege.

5. În toate demersurile noastre, vom da credit și prioritate oamenilor de valoare, vom reabilita noțiunea de patriotism și vom înțelege și apăra valorile europene în sensul originar al tratatelor fondatoare la care România este parte.

6. Vom pleda prin comunicate și declarații publice, în toate situațiile în care considerăm că deciziile autorităților, comportamentul, legile și declarațiile prostocrației contravin intereselor naționale și aspirațiilor cetățenilor.

7. Vom pune în slujba interesului public, pe temeiuri de conștiință și de bună credință, sistemul de valori, principiile și criteriile de conduită care ne caracterizează întreaga activitate profesională, civică și publicistică.

8. Vom milita pentru „demilitarizarea” prin lege a societății civile, a conducerilor partidelor politice și a instituțiilor de presă – pentru ca din activitatea acestora să fie eliminată dubla comandă iar acțiunile lor să beneficieze de o identitate clară în fața cetățenilor.

9. Ne vom poziționa tranșant împotriva oricărei decizii de restrîngere a libertăților cetățenești și a drepturilor de exprimare.

Grupul pentru Apărarea Democrației este o asociere ad hoc a unor persoane publice care împărtășesc aceleași valori, au aceleași opinii despre situația actuală din țară și gândesc consonant cu privire la sensurile de evoluție a societății românești.

Semnează:

Andrei Marga

Ion Cristoiu

Cornel Nistorescu

Octavian Știreanu

prof. dr. Gheorghe Piperea

Mircea Dinescu

Doru Bușcu

Patrick André de Hillerin

Ioan Buduca

Valer Marian

Ion Spânu

Dată la București, astăzi, 15 septembrie 2021, cu prilejul lansării volumului de publicistică „Trecerea la prostocrație”, editată de redacția ziarului Cotidianul”

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Ajută-l pe Ștefan să lupte cu boala! Are nevoie urgent de 35.000 de euro
 •  

Ajută-l pe Ștefan să lupte cu boala! Are nevoie urgent de 35.000 de euro

Un tânăr inginer de autovehicule din comuna Vulcana Pandele, județul Dâmbovița, diagnosticat cu cancer al sistemului limfatic în octombrie 2019, are nevoie de sprijinul semenilor pentru a ajunge la o clinică din Turcia pentru imunoterapie și apoi transplant de celule stem. Aceasta ar putea fi șansa lui Ștefan Cătălin Vlădescu, în vârstă de 26 de ani, să se vindece! Și are nevoie de 35.000 de euro!

Deși a efectuat până acum mai multe cicluri de chimioterapie, boala lui Ștefan a avansat, ajungând acum în stadiul IV, cu metastaze la plămâni și la oase.

Ajutăl pe Ștefan să lupte cu boala Are nevoie urgent de 35000 de euro

Puteți face donații în următoarele conturi:RO18 RZBR 0000 0600 1996 3154 – CONT LEI RO39 RZBR 0000 0600 2268 7991 -CONT EURO(Cătălin Vlădescu)

Duminică – 26 septembrie, de la ora 14:00, la Căminul Cultural „Izvor de Apă Vie” din Vulcana Pandele va avea loc spectacolul caritabil „Împreună pentru Ștefan”. Intrarea costă 30 de lei, bani care vor ajunge la Ștefan. De asemenea, începând de luni – 20 septembrie, se vor putea face donații și la urna amplasată la același cămin cultural.

Ajutăl pe Ștefan să lupte cu boala Are nevoie urgent de 35000 de euro

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • L-au convins să renunțe la gestul sinucigaș
 •  

L-au convins să renunțe la gestul sinucigaș

Lau convins să renunțe la gestul sinucigaș

Traficul rutier pe DJ 734, între Lerești și Voina, județul Argeș, va fi închis, sâmbătă și duminică, pentru organizarea celei de-a X-a ediții a competiției de automobilism ,,TROFEUL CÂMPULUNG 500”, din cadrul etapei a VII-a din Campionatul Național de Viteză în Coastă 2021, după cum urmează:

– Sâmbătă, 18 septembrie 2021, în intervalul 07:00 – 19:00;– Duminică, 19 septembrie 2021, în intervalul 07:00 – 17:00.

„Atenționăm persoanele care au rezervare la unități de cazare aflate pe tronsonul în cauză, respectiv pensiunile din zona barajului Râușor, cu privire la faptul că trebuie să ajungă la acestea în afara intervalului menționat.

Pentru prevenirea producerii evenimentelor rutiere pe fondul condiţiilor de trafic aglomerat, recomandăm conducătorilor auto să își păstreze calmul, să nu uite de politețea rutieră, să respecte indicațiile polițiștilor rutieri și ale organizatorilor și să nu blocheze intersecțiile.

Pe timpul călătoriei cu autovehiculul, recomandăm şoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze distanţa de siguranţă în mers, pentru a putea opri în siguranţă şi să nu se angajeze în depăşirea coloanelor de autovehicule sau efectuarea unor manevre riscante în trafic.

Celor care doresc să urmărească competiția în calitate de spectatori le recomandăm să respecte indicațiile organizatorilor și să nu se plaseze în zone cu risc de producere a unor accidente.

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe siteul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic – vă recomandăm să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, înainte de a pleca la drum”, se precizează într-un comunicat remis de IPJ Argeș.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • 5 clase din 5 școli din Dâmbovița au trecut la ore online
 •  

5 clase din 5 școli din Dâmbovița au trecut la ore online

O dovadă clară că democrația și statul de drept așa cum ar trebui el să existe și funcționeze mai are o șansă o reprezintă și „Declarația de București”, document semnat de un grup de jurnaliști de marcă, deciși să se implice total în această bătălie pentru salvarea valorilor democratice din România. Acest gest a fost făcut de membrii Grupului pentru Apărarea Democrației, odată cu lansarea volumului ” Trecerea la Prostocrație”, carte care adună o colecție de articole publicate în Cotidianul și în cotidianul.ro într-o perioadă largă de timp. Articolele, adevărate analize profunde ale societății românești, vizează tocmai problematica cu care se confruntă în momentul de față țara, din cauza unei clase politice îndoielnice și a jocurilor care se fac sfidând Constituția și pe Măria sa poporul.

De precizat că la lansarea volumului care s-a consumat la „Crowne Plaza”, în București, alături de directorul „Cotidianul”, Cornel Nistorescu, s-au aflat jurnaliști, politicieni celebri, oameni din societatea civilă, afaceriști. Cu toții au fost încântați de acest demers de a face ceva militant, vizibil, pentru țară, tocmai în această perioadă când democrația pare anihilată, trecută pe linie moartă.

5 clase din 5 școli din Dâmbovița au trecut la ore online

„Grupul pentru Apărarea Democrației (GAD)Declarația de la București

Pentru că nu putem asista pasiv la politica dezastrului moral, economic și democratic spre care este împinsă țara de către actualul regim,

pentru că tăcerea în aceste vremuri înseamnă complicitate și resemnare față de degradarea continuă a democrației,

pentru că asistăm la confiscarea deciziilor care influențează țara de către o putere a incompetenților și impostorilor,

pentru că nu putem accepta să vedem cum țara, ajunsă, prin eșec electoral și manipulări grosolane, pe mâna unei prostocrații agresive, alunecă într-o fractură istorică și se depărtează de preceptele fondatoare ale civilizației europene,

pentru că în societate s-a produs o răsturnare a valorilor, astfel încât deciziile majore în stat aparțin unor oameni cu calificări precare, ajunși la putere prin abolirea criteriilor și prin acțiunea tot mai expansivă a serviciilor secrete,

pentru că schimbările de care are nevoie țara nu pot veni din senin, ci numai atunci când sunt deșteptate conștiințele cetățenești ale României,

pentru că suntem liberi, neconstrânși de înțelegeri cu vreun reprezentant al serviciilor secrete, al oligarhiei ori cleptocrației care susțin actualul regim,

Noi, subsemnații semnatari ai prezentei profesiuni de credință,

spunând să nu conteze nimeni, niciodată, pe lașitatea noastră!,

reuniți în Grupul pentru Apărarea Democrației,

afirmăm că

1. În Romania este necesară abolirea imediată a secretomaniei instalate în toate prestațiile președintelui, premierului și șefilor serviciilor secrete, inclusiv ale comisiilor care le supraveghează. Regimul Iohannis a încetat să mai comunice informații către presă și populație, luând decizii în treburile publice cu mentalitate de proprietar privat și angajând țara ca pe o feudă personală în operațiuni pe care este nevoit să le suporte întregul popor.

2. Reclădirea normalității în România presupune cel puțin trei componente esențiale:

– revenirea de la “guvernul meu” la “guvernul țării”,

– revenirea la Constituție, prin reabilitareea prevederilor textuale privind „statul de drept democratic” (nu doar a „statului de drept”), tripartiția puterilor în stat și pluralismul politic;

– revenirea la dezbaterea deschisă, obligatorie, nemăsluită într-o societate democratică, inițierea prezentului grup fiind o contribuție la aceasta.

3. Vom fi în apărarea valorilor tradiționale ale țării și familiei și vom pleda pentru preluarea în modernitate a ceea ce a fost valoros în tradiție.

4. Vom fi susținătorii unor criterii clare și transparente de promovare în funcții publice, în care nivelul studiilor și competența dovedită practic să fie primordiale, obligatorii și bine definite. Prostocrația trebuie abolită. Avizul serviciilor secrete pentru ocuparea diferitelor funcții să fie subsidiar, consultativ și drastic restrâns la un număr limitat de funcții, stabilite strict prin lege.

5. În toate demersurile noastre, vom da credit și prioritate oamenilor de valoare, vom reabilita noțiunea de patriotism și vom înțelege și apăra valorile europene în sensul originar al tratatelor fondatoare la care România este parte.

6. Vom pleda prin comunicate și declarații publice, în toate situațiile în care considerăm că deciziile autorităților, comportamentul, legile și declarațiile prostocrației contravin intereselor naționale și aspirațiilor cetățenilor.

7. Vom pune în slujba interesului public, pe temeiuri de conștiință și de bună credință, sistemul de valori, principiile și criteriile de conduită care ne caracterizează întreaga activitate profesională, civică și publicistică.

8. Vom milita pentru „demilitarizarea” prin lege a societății civile, a conducerilor partidelor politice și a instituțiilor de presă – pentru ca din activitatea acestora să fie eliminată dubla comandă iar acțiunile lor să beneficieze de o identitate clară în fața cetățenilor.

9. Ne vom poziționa tranșant împotriva oricărei decizii de restrîngere a libertăților cetățenești și a drepturilor de exprimare.

Grupul pentru Apărarea Democrației este o asociere ad hoc a unor persoane publice care împărtășesc aceleași valori, au aceleași opinii despre situația actuală din țară și gândesc consonant cu privire la sensurile de evoluție a societății românești.

Semnează:

Andrei Marga

Ion Cristoiu

Cornel Nistorescu

Octavian Știreanu

prof. dr. Gheorghe Piperea

Mircea Dinescu

Doru Bușcu

Patrick André de Hillerin

Ioan Buduca

Valer Marian

Ion Spânu

Dată la București, astăzi, 15 septembrie 2021, cu prilejul lansării volumului de publicistică „Trecerea la prostocrație”, editată de redacția ziarului Cotidianul”

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
Alaltaieriincomod Media
 • Șase case împresurate de flăcări. Una dintre ele a căzut prada focului
 •  

Șase case împresurate de flăcări. Una dintre ele a căzut prada focului

Un grav accident de circulație s-a petrecut astăzi, pe DN 61, în localitatea Milcovățu, județul Giurgiu. În evenimentul rutier au fost implicate un autotren și un autoturism.

La fața locului s-au deplasat rapid pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dotată cu modul de descarcerare, un echipaj SMURD și o ambulanță de la Serviciul Județean Giurgiu.

O femeie, în vârstă de 65 de ani, care se afla în autoturismul avariat, a fost preluată de ambulanță și transportată la spital. Conducătorul auto, un bărbat de aproximativ 67 ani, a fost preluat de echipajul SMURD și transportat, de asemenea, la Unitatea Primiri Urgențe. Șoferul mastodontului, în vârstă de 55 de ani, a primit îngrijiri la fața locului.

Șase case împresurate de flăcări Una dintre ele a căzut prada focului

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Senatorul Popescu de la USRPLUS dă din nou cu oiștea-n gard!
 •  

Senatorul Popescu de la USRPLUS dă din nou cu oiștea-n gard!

Senatorul Popescu de la USRPLUS dă din nou cu oiștean gard

Actualii guvernanți liberali parcă au fost luați de cap. Au uitat care le sunt îndatoririle față de popor, față de țară. De luni de zile, România este trecută la capitolul diverse. PNL-iștii sunt preocupați de războiul lor intern pe ciolan. Cîțu se luptă cu Orban și invers. Victime colaterale ale acestei bătălii fratricide sunt românii, administrațiile publice locale și județene, care au fost uitate de premierul Cîțu la toate tipurile de alocări bugetare.

Fie nu a vrut premierul să acorde bani pentru investiții sau funcționare, fiindcă era vorba de conducere PSD, fie pentru că la cârma organizațiilor PNL din respectivul județ se afla vreun simpatizant de-al lui Orban. Cam așa vede Florin Cîțu situația. În plus, se pare că îl deranjează enorm faptul că în unele județe, cum se întâmplă la Dâmbovița, administrațiile social-democrate performează, depun toate eforturile pentru dezvoltarea comunităților locale, pentru confort și civilizație.

Cîțu s-a făcut că nu vede și nu aude solicitările corecte, pertinente, ale președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, cu privire la alocarea unor fonduri pentru reabilitarea structurilor rutiere distruse de ape, pe DJ 714, în zona montană Cheile Tătarului. Nu a vrut să audă nici de celelalte probleme cauzate de calamități, la Vișinești și Vârfuri. Nu are nicio treabă nici cu proiectele de infrastructură din județ, care trebuie duse până la capăt.

A venit o nouă rectificare bugetară, iar Cîțu a ocolit, din nou, județul Dâmbovița. Președintele Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, a solicitat Guvernului României suma de 500 de milioane de lei la capitolul drumuri județene, în mod expres pentru sectorul din munte distrus de furia apelor. A primit doar 6,4 milioane de lei. O sumă infimă, circa 7% din ceea ce este necesar pentru punerea la punct a infrastructurii rutiere.

„Pentru calamități, până acum, am primit zero lei. Și astăzi se lucrează la cele două porțiuni afectate din munte, pe DJ 714. Se lucrează la Vișinești, în cele trei puncte care au fost afectate. Se lucrează pe drumul județean județean de la Mănăstirea Dealu. Se lucrează pe drumul județean care străbate comuna Bezdead. Toate aceste lucrări sunt realizate pe banii Consiliul Județean. Din partea Guvernului României, până astăzi, pe calamități, am primit, nici mai mult nici mai puțin, decât zero lei! Pentru echilibrarea bugetelor locale, pentru cele 89 de unități administrativ teritoriale, județul Dâmbovița a primit 2,9 milioane de lei”, a precizat Corneliu Ștefan.

Șeful administrației județene, în baza unui calcul matematic simplu, a ajuns la concluzia amară, jignitoare la adresa dâmbovițenilor, că fiecare cetățean din acest județ, în conformitate cu nepăsarea guvernanților liberali, primește câte 5,9 lei, „bani cu care nu putem cumpăra nici măcar un litru de carburant”, a mai completat președintele CJ Dâmbovița.

Corneliu Ștefan a observat, ca și noi de altfel, o crasă nepăsare față de dâmbovițeni, de dezvoltarea acestui județ, manifestată de parlamentarii PNL, trei la număr, și de cei doi demnitari ai USRPLUS.

Liderul PSD Dâmbovița a revenit cu întrebările pe care le-a adresat, în urmă cu câteva săptămâni, acestor aleși dezinteresați, se pare, de soarta județului. Aceleași probleme au fost ridicate și premierului Florin Cîțu care, la fel, s-a înecat în tăcere și indiferență.

„Adresez același întrebări, încă o dată, parlamentarilor PNL și USRPLUS, domnului prim-ministru Cîțu, care nu are nicio treabă cu Guvernul României, nu are nicio treabă cu județele României, domnul premier nu are nicio treabă cu administrația publică locală și centrală. Dânsul se află într-o campanie electorală care, o spun cu toată responsabilitatea, nici pe mine și nici pe dâmbovițeni nu ne interesează pe ce se omoară dumnealor în interiorul PNL.

Ce facem peste o lună, stimați parlamentari PNL și USRPLUS, închidem drumul din munte? Închidem stațiunea turistică Peștera-Padina? Nici până astăzi nu am primit răspuns din partea Ministerului Mediului referitor la drumul de pe partea dreaptă, contur lac, să îl preluăm la Consiliul Județean pentru perioada de iarnă.

Ce facem, stimați reprezentanți ai PNL și USRPLUS, oprim lucrările pe drumurile județene? Ce facem, domnule prim-ministru Cîțu, oprim investițiile de la spital? Suntem la această unitate medicală în plin proces de achiziție pentru trei investiții foarte importante pentru sănătatea dâmbovițenilor: extinderea Unității de Primiri Urgențe (UPU), un sediu nou pentru Ambulatoriu și, nu în ultimul rând, extinderea Secției de Cardiologie, precum și achiziționarea pentru aceast compartiment a unui angiograf. Numai această investiție depășește 15 milioane de lei, bani în totalitate asigurați de la Consiliul Județean . Este un proiect pe care ni l-am asumat în fața dâmbovițenilor și pe care, cu toate riscurile, îl vom duce la bun sfârșit”

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, care a văzut, ca toată lumea, care este preocuparea lui Cîțu și a poporului liberal de câteva luni de zile, adică măcelul intern, speră ca după 25 septembrie, când oștile galbene vor avea, cel puțin teoretic, ultima confruntare, premierul României să intre într-o logică normală, „să își ia haina de prim-ministru pe dumnealui și să se uite și spre județele din România, să se uite spre problemele cu care se confruntă administrațiile publice locale”, a mai adăugat Corneliu Ștefan.

Încă mai așteaptă președintele Consiliului Județean Dâmbovița reacția parlamentarilor PNL și USRPLUS, care, fie vorba între noi, de când au preluat mandatele, sunt ca și inexistenți pentru acest județ. Stau cu capul la nisip.

Tânărul lider al social-democraților dâmbovițeni este convins că, din situația de criză în care ne-au băgat liberalii și partenerii lor de conjunctură de la USR PLUS, nu se va putea ieși decât prin organizarea alegerilor anticipate. Singura soluție viabilă este întoarcerea la popor!

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Guvernul Cîțu, alocări financiare în bătaie de joc pentru Dâmboviţa! Doar 5,9 lei per locuitor!
 •  

Guvernul Cîțu, alocări financiare în bătaie de joc pentru Dâmboviţa! Doar 5,9 lei per locuitor!

Guvernul Cîțu alocări financiare în bătaie de joc pentru Dâmboviţa Doar 59 lei per locuitor

Actualii guvernanți liberali parcă au fost luați de cap. Au uitat care le sunt îndatoririle față de popor, față de țară. De luni de zile, România este trecută la capitolul diverse. PNL-iștii sunt preocupați de războiul lor intern pe ciolan. Cîțu se luptă cu Orban și invers. Victime colaterale ale acestei bătălii fratricide sunt românii, administrațiile publice locale și județene, care au fost uitate de premierul Cîțu la toate tipurile de alocări bugetare.

Fie nu a vrut premierul să acorde bani pentru investiții sau funcționare, fiindcă era vorba de conducere PSD, fie pentru că la cârma organizațiilor PNL din respectivul județ se afla vreun simpatizant de-al lui Orban. Cam așa vede Florin Cîțu situația. În plus, se pare că îl deranjează enorm faptul că în unele județe, cum se întâmplă la Dâmbovița, administrațiile social-democrate performează, depun toate eforturile pentru dezvoltarea comunităților locale, pentru confort și civilizație.

Cîțu s-a făcut că nu vede și nu aude solicitările corecte, pertinente, ale președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, cu privire la alocarea unor fonduri pentru reabilitarea structurilor rutiere distruse de ape, pe DJ 714, în zona montană Cheile Tătarului. Nu a vrut să audă nici de celelalte probleme cauzate de calamități, la Vișinești și Vârfuri. Nu are nicio treabă nici cu proiectele de infrastructură din județ, care trebuie duse până la capăt.

A venit o nouă rectificare bugetară, iar Cîțu a ocolit, din nou, județul Dâmbovița. Președintele Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, a solicitat Guvernului României suma de 500 de milioane de lei la capitolul drumuri județene, în mod expres pentru sectorul din munte distrus de furia apelor. A primit doar 6,4 milioane de lei. O sumă infimă, circa 7% din ceea ce este necesar pentru punerea la punct a infrastructurii rutiere.

„Pentru calamități, până acum, am primit zero lei. Și astăzi se lucrează la cele două porțiuni afectate din munte, pe DJ 714. Se lucrează la Vișinești, în cele trei puncte care au fost afectate. Se lucrează pe drumul județean județean de la Mănăstirea Dealu. Se lucrează pe drumul județean care străbate comuna Bezdead. Toate aceste lucrări sunt realizate pe banii Consiliul Județean. Din partea Guvernului României, până astăzi, pe calamități, am primit, nici mai mult nici mai puțin, decât zero lei! Pentru echilibrarea bugetelor locale, pentru cele 89 de unități administrativ teritoriale, județul Dâmbovița a primit 2,9 milioane de lei”, a precizat Corneliu Ștefan.

Șeful administrației județene, în baza unui calcul matematic simplu, a ajuns la concluzia amară, jignitoare la adresa dâmbovițenilor, că fiecare cetățean din acest județ, în conformitate cu nepăsarea guvernanților liberali, primește câte 5,9 lei, „bani cu care nu putem cumpăra nici măcar un litru de carburant”, a mai completat președintele CJ Dâmbovița.

Corneliu Ștefan a observat, ca și noi de altfel, o crasă nepăsare față de dâmbovițeni, de dezvoltarea acestui județ, manifestată de parlamentarii PNL, trei la număr, și de cei doi demnitari ai USRPLUS.

Liderul PSD Dâmbovița a revenit cu întrebările pe care le-a adresat, în urmă cu câteva săptămâni, acestor aleși dezinteresați, se pare, de soarta județului. Aceleași probleme au fost ridicate și premierului Florin Cîțu care, la fel, s-a înecat în tăcere și indiferență.

„Adresez același întrebări, încă o dată, parlamentarilor PNL și USRPLUS, domnului prim-ministru Cîțu, care nu are nicio treabă cu Guvernul României, nu are nicio treabă cu județele României, domnul premier nu are nicio treabă cu administrația publică locală și centrală. Dânsul se află într-o campanie electorală care, o spun cu toată responsabilitatea, nici pe mine și nici pe dâmbovițeni nu ne interesează pe ce se omoară dumnealor în interiorul PNL.

Ce facem peste o lună, stimați parlamentari PNL și USRPLUS, închidem drumul din munte? Închidem stațiunea turistică Peștera-Padina? Nici până astăzi nu am primit răspuns din partea Ministerului Mediului referitor la drumul de pe partea dreaptă, contur lac, să îl preluăm la Consiliul Județean pentru perioada de iarnă.

Ce facem, stimați reprezentanți ai PNL și USRPLUS, oprim lucrările pe drumurile județene? Ce facem, domnule prim-ministru Cîțu, oprim investițiile de la spital? Suntem la această unitate medicală în plin proces de achiziție pentru trei investiții foarte importante pentru sănătatea dâmbovițenilor: extinderea Unității de Primiri Urgențe (UPU), un sediu nou pentru Ambulatoriu și, nu în ultimul rând, extinderea Secției de Cardiologie, precum și achiziționarea pentru aceast compartiment a unui angiograf. Numai această investiție depășește 15 milioane de lei, bani în totalitate asigurați de la Consiliul Județean . Este un proiect pe care ni l-am asumat în fața dâmbovițenilor și pe care, cu toate riscurile, îl vom duce la bun sfârșit”

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, care a văzut, ca toată lumea, care este preocuparea lui Cîțu și a poporului liberal de câteva luni de zile, adică măcelul intern, speră ca după 25 septembrie, când oștile galbene vor avea, cel puțin teoretic, ultima confruntare, premierul României să intre într-o logică normală, „să își ia haina de prim-ministru pe dumnealui și să se uite și spre județele din România, să se uite spre problemele cu care se confruntă administrațiile publice locale”, a mai adăugat Corneliu Ștefan.

Încă mai așteaptă președintele Consiliului Județean Dâmbovița reacția parlamentarilor PNL și USRPLUS, care, fie vorba între noi, de când au preluat mandatele, sunt ca și inexistenți pentru acest județ. Stau cu capul la nisip.

Tânărul lider al social-democraților dâmbovițeni este convins că, din situația de criză în care ne-au băgat liberalii și partenerii lor de conjunctură de la USR PLUS, nu se va putea ieși decât prin organizarea alegerilor anticipate. Singura soluție viabilă este întoarcerea la popor!

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Trafic blocat pe DN72, la Dragodana. Coliziune între trei autoutilitare
 •  

Trafic blocat pe DN72, la Dragodana. Coliziune între trei autoutilitare

Trafic blocat pe DN72 la Dragodana Coliziune între trei autoutilitare

Actualii guvernanți liberali parcă au fost luați de cap. Au uitat care le sunt îndatoririle față de popor, față de țară. De luni de zile, România este trecută la capitolul diverse. PNL-iștii sunt preocupați de războiul lor intern pe ciolan. Cîțu se luptă cu Orban și invers. Victime colaterale ale acestei bătălii fratricide sunt românii, administrațiile publice locale și județene, care au fost uitate de premierul Cîțu la toate tipurile de alocări bugetare.

Fie nu a vrut premierul să acorde bani pentru investiții sau funcționare, fiindcă era vorba de conducere PSD, fie pentru că la cârma organizațiilor PNL din respectivul județ se afla vreun simpatizant de-al lui Orban. Cam așa vede Florin Cîțu situația. În plus, se pare că îl deranjează enorm faptul că în unele județe, cum se întâmplă la Dâmbovița, administrațiile social-democrate performează, depun toate eforturile pentru dezvoltarea comunităților locale, pentru confort și civilizație.

Cîțu s-a făcut că nu vede și nu aude solicitările corecte, pertinente, ale președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, cu privire la alocarea unor fonduri pentru reabilitarea structurilor rutiere distruse de ape, pe DJ 714, în zona montană Cheile Tătarului. Nu a vrut să audă nici de celelalte probleme cauzate de calamități, la Vișinești și Vârfuri. Nu are nicio treabă nici cu proiectele de infrastructură din județ, care trebuie duse până la capăt.

A venit o nouă rectificare bugetară, iar Cîțu a ocolit, din nou, județul Dâmbovița. Președintele Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, a solicitat Guvernului României suma de 500 de milioane de lei la capitolul drumuri județene, în mod expres pentru sectorul din munte distrus de furia apelor. A primit doar 6,4 milioane de lei. O sumă infimă, circa 7% din ceea ce este necesar pentru punerea la punct a infrastructurii rutiere.

„Pentru calamități, până acum, am primit zero lei. Și astăzi se lucrează la cele două porțiuni afectate din munte, pe DJ 714. Se lucrează la Vișinești, în cele trei puncte care au fost afectate. Se lucrează pe drumul județean județean de la Mănăstirea Dealu. Se lucrează pe drumul județean care străbate comuna Bezdead. Toate aceste lucrări sunt realizate pe banii Consiliul Județean. Din partea Guvernului României, până astăzi, pe calamități, am primit, nici mai mult nici mai puțin, decât zero lei! Pentru echilibrarea bugetelor locale, pentru cele 89 de unități administrativ teritoriale, județul Dâmbovița a primit 2,9 milioane de lei”, a precizat Corneliu Ștefan.

Șeful administrației județene, în baza unui calcul matematic simplu, a ajuns la concluzia amară, jignitoare la adresa dâmbovițenilor, că fiecare cetățean din acest județ, în conformitate cu nepăsarea guvernanților liberali, primește câte 5,9 lei, „bani cu care nu putem cumpăra nici măcar un litru de carburant”, a mai completat președintele CJ Dâmbovița.

Corneliu Ștefan a observat, ca și noi de altfel, o crasă nepăsare față de dâmbovițeni, de dezvoltarea acestui județ, manifestată de parlamentarii PNL, trei la număr, și de cei doi demnitari ai USRPLUS.

Liderul PSD Dâmbovița a revenit cu întrebările pe care le-a adresat, în urmă cu câteva săptămâni, acestor aleși dezinteresați, se pare, de soarta județului. Aceleași probleme au fost ridicate și premierului Florin Cîțu care, la fel, s-a înecat în tăcere și indiferență.

„Adresez același întrebări, încă o dată, parlamentarilor PNL și USRPLUS, domnului prim-ministru Cîțu, care nu are nicio treabă cu Guvernul României, nu are nicio treabă cu județele României, domnul premier nu are nicio treabă cu administrația publică locală și centrală. Dânsul se află într-o campanie electorală care, o spun cu toată responsabilitatea, nici pe mine și nici pe dâmbovițeni nu ne interesează pe ce se omoară dumnealor în interiorul PNL.

Ce facem peste o lună, stimați parlamentari PNL și USRPLUS, închidem drumul din munte? Închidem stațiunea turistică Peștera-Padina? Nici până astăzi nu am primit răspuns din partea Ministerului Mediului referitor la drumul de pe partea dreaptă, contur lac, să îl preluăm la Consiliul Județean pentru perioada de iarnă.

Ce facem, stimați reprezentanți ai PNL și USRPLUS, oprim lucrările pe drumurile județene? Ce facem, domnule prim-ministru Cîțu, oprim investițiile de la spital? Suntem la această unitate medicală în plin proces de achiziție pentru trei investiții foarte importante pentru sănătatea dâmbovițenilor: extinderea Unității de Primiri Urgențe (UPU), un sediu nou pentru Ambulatoriu și, nu în ultimul rând, extinderea Secției de Cardiologie, precum și achiziționarea pentru aceast compartiment a unui angiograf. Numai această investiție depășește 15 milioane de lei, bani în totalitate asigurați de la Consiliul Județean . Este un proiect pe care ni l-am asumat în fața dâmbovițenilor și pe care, cu toate riscurile, îl vom duce la bun sfârșit”

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, care a văzut, ca toată lumea, care este preocuparea lui Cîțu și a poporului liberal de câteva luni de zile, adică măcelul intern, speră ca după 25 septembrie, când oștile galbene vor avea, cel puțin teoretic, ultima confruntare, premierul României să intre într-o logică normală, „să își ia haina de prim-ministru pe dumnealui și să se uite și spre județele din România, să se uite spre problemele cu care se confruntă administrațiile publice locale”, a mai adăugat Corneliu Ștefan.

Încă mai așteaptă președintele Consiliului Județean Dâmbovița reacția parlamentarilor PNL și USRPLUS, care, fie vorba între noi, de când au preluat mandatele, sunt ca și inexistenți pentru acest județ. Stau cu capul la nisip.

Tânărul lider al social-democraților dâmbovițeni este convins că, din situația de criză în care ne-au băgat liberalii și partenerii lor de conjunctură de la USR PLUS, nu se va putea ieși decât prin organizarea alegerilor anticipate. Singura soluție viabilă este întoarcerea la popor!

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Primar Târgoviște: Directorii unităților de învățământ au fost epurați politic!
 •  

Primar Târgoviște: Directorii unităților de învățământ au fost epurați politic!

Primar Târgoviște Directorii unităților de învățământ au fost epurați politic

Actualii guvernanți liberali parcă au fost luați de cap. Au uitat care le sunt îndatoririle față de popor, față de țară. De luni de zile, România este trecută la capitolul diverse. PNL-iștii sunt preocupați de războiul lor intern pe ciolan. Cîțu se luptă cu Orban și invers. Victime colaterale ale acestei bătălii fratricide sunt românii, administrațiile publice locale și județene, care au fost uitate de premierul Cîțu la toate tipurile de alocări bugetare.

Fie nu a vrut premierul să acorde bani pentru investiții sau funcționare, fiindcă era vorba de conducere PSD, fie pentru că la cârma organizațiilor PNL din respectivul județ se afla vreun simpatizant de-al lui Orban. Cam așa vede Florin Cîțu situația. În plus, se pare că îl deranjează enorm faptul că în unele județe, cum se întâmplă la Dâmbovița, administrațiile social-democrate performează, depun toate eforturile pentru dezvoltarea comunităților locale, pentru confort și civilizație.

Cîțu s-a făcut că nu vede și nu aude solicitările corecte, pertinente, ale președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, cu privire la alocarea unor fonduri pentru reabilitarea structurilor rutiere distruse de ape, pe DJ 714, în zona montană Cheile Tătarului. Nu a vrut să audă nici de celelalte probleme cauzate de calamități, la Vișinești și Vârfuri. Nu are nicio treabă nici cu proiectele de infrastructură din județ, care trebuie duse până la capăt.

A venit o nouă rectificare bugetară, iar Cîțu a ocolit, din nou, județul Dâmbovița. Președintele Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, a solicitat Guvernului României suma de 500 de milioane de lei la capitolul drumuri județene, în mod expres pentru sectorul din munte distrus de furia apelor. A primit doar 6,4 milioane de lei. O sumă infimă, circa 7% din ceea ce este necesar pentru punerea la punct a infrastructurii rutiere.

„Pentru calamități, până acum, am primit zero lei. Și astăzi se lucrează la cele două porțiuni afectate din munte, pe DJ 714. Se lucrează la Vișinești, în cele trei puncte care au fost afectate. Se lucrează pe drumul județean județean de la Mănăstirea Dealu. Se lucrează pe drumul județean care străbate comuna Bezdead. Toate aceste lucrări sunt realizate pe banii Consiliul Județean. Din partea Guvernului României, până astăzi, pe calamități, am primit, nici mai mult nici mai puțin, decât zero lei! Pentru echilibrarea bugetelor locale, pentru cele 89 de unități administrativ teritoriale, județul Dâmbovița a primit 2,9 milioane de lei”, a precizat Corneliu Ștefan.

Șeful administrației județene, în baza unui calcul matematic simplu, a ajuns la concluzia amară, jignitoare la adresa dâmbovițenilor, că fiecare cetățean din acest județ, în conformitate cu nepăsarea guvernanților liberali, primește câte 5,9 lei, „bani cu care nu putem cumpăra nici măcar un litru de carburant”, a mai completat președintele CJ Dâmbovița.

Corneliu Ștefan a observat, ca și noi de altfel, o crasă nepăsare față de dâmbovițeni, de dezvoltarea acestui județ, manifestată de parlamentarii PNL, trei la număr, și de cei doi demnitari ai USRPLUS.

Liderul PSD Dâmbovița a revenit cu întrebările pe care le-a adresat, în urmă cu câteva săptămâni, acestor aleși dezinteresați, se pare, de soarta județului. Aceleași probleme au fost ridicate și premierului Florin Cîțu care, la fel, s-a înecat în tăcere și indiferență.

„Adresez același întrebări, încă o dată, parlamentarilor PNL și USRPLUS, domnului prim-ministru Cîțu, care nu are nicio treabă cu Guvernul României, nu are nicio treabă cu județele României, domnul premier nu are nicio treabă cu administrația publică locală și centrală. Dânsul se află într-o campanie electorală care, o spun cu toată responsabilitatea, nici pe mine și nici pe dâmbovițeni nu ne interesează pe ce se omoară dumnealor în interiorul PNL.

Ce facem peste o lună, stimați parlamentari PNL și USRPLUS, închidem drumul din munte? Închidem stațiunea turistică Peștera-Padina? Nici până astăzi nu am primit răspuns din partea Ministerului Mediului referitor la drumul de pe partea dreaptă, contur lac, să îl preluăm la Consiliul Județean pentru perioada de iarnă.

Ce facem, stimați reprezentanți ai PNL și USRPLUS, oprim lucrările pe drumurile județene? Ce facem, domnule prim-ministru Cîțu, oprim investițiile de la spital? Suntem la această unitate medicală în plin proces de achiziție pentru trei investiții foarte importante pentru sănătatea dâmbovițenilor: extinderea Unității de Primiri Urgențe (UPU), un sediu nou pentru Ambulatoriu și, nu în ultimul rând, extinderea Secției de Cardiologie, precum și achiziționarea pentru aceast compartiment a unui angiograf. Numai această investiție depășește 15 milioane de lei, bani în totalitate asigurați de la Consiliul Județean . Este un proiect pe care ni l-am asumat în fața dâmbovițenilor și pe care, cu toate riscurile, îl vom duce la bun sfârșit”

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, care a văzut, ca toată lumea, care este preocuparea lui Cîțu și a poporului liberal de câteva luni de zile, adică măcelul intern, speră ca după 25 septembrie, când oștile galbene vor avea, cel puțin teoretic, ultima confruntare, premierul României să intre într-o logică normală, „să își ia haina de prim-ministru pe dumnealui și să se uite și spre județele din România, să se uite spre problemele cu care se confruntă administrațiile publice locale”, a mai adăugat Corneliu Ștefan.

Încă mai așteaptă președintele Consiliului Județean Dâmbovița reacția parlamentarilor PNL și USRPLUS, care, fie vorba între noi, de când au preluat mandatele, sunt ca și inexistenți pentru acest județ. Stau cu capul la nisip.

Tânărul lider al social-democraților dâmbovițeni este convins că, din situația de criză în care ne-au băgat liberalii și partenerii lor de conjunctură de la USR PLUS, nu se va putea ieși decât prin organizarea alegerilor anticipate. Singura soluție viabilă este întoarcerea la popor!

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Laurențiu Costache este noul președinte al organizației PSD Titu
 •  

Laurențiu Costache este noul președinte al organizației PSD Titu

Laurențiu Costache este noul președinte al organizației PSD Titu

Actualii guvernanți liberali parcă au fost luați de cap. Au uitat care le sunt îndatoririle față de popor, față de țară. De luni de zile, România este trecută la capitolul diverse. PNL-iștii sunt preocupați de războiul lor intern pe ciolan. Cîțu se luptă cu Orban și invers. Victime colaterale ale acestei bătălii fratricide sunt românii, administrațiile publice locale și județene, care au fost uitate de premierul Cîțu la toate tipurile de alocări bugetare.

Fie nu a vrut premierul să acorde bani pentru investiții sau funcționare, fiindcă era vorba de conducere PSD, fie pentru că la cârma organizațiilor PNL din respectivul județ se afla vreun simpatizant de-al lui Orban. Cam așa vede Florin Cîțu situația. În plus, se pare că îl deranjează enorm faptul că în unele județe, cum se întâmplă la Dâmbovița, administrațiile social-democrate performează, depun toate eforturile pentru dezvoltarea comunităților locale, pentru confort și civilizație.

Cîțu s-a făcut că nu vede și nu aude solicitările corecte, pertinente, ale președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, cu privire la alocarea unor fonduri pentru reabilitarea structurilor rutiere distruse de ape, pe DJ 714, în zona montană Cheile Tătarului. Nu a vrut să audă nici de celelalte probleme cauzate de calamități, la Vișinești și Vârfuri. Nu are nicio treabă nici cu proiectele de infrastructură din județ, care trebuie duse până la capăt.

A venit o nouă rectificare bugetară, iar Cîțu a ocolit, din nou, județul Dâmbovița. Președintele Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, a solicitat Guvernului României suma de 500 de milioane de lei la capitolul drumuri județene, în mod expres pentru sectorul din munte distrus de furia apelor. A primit doar 6,4 milioane de lei. O sumă infimă, circa 7% din ceea ce este necesar pentru punerea la punct a infrastructurii rutiere.

„Pentru calamități, până acum, am primit zero lei. Și astăzi se lucrează la cele două porțiuni afectate din munte, pe DJ 714. Se lucrează la Vișinești, în cele trei puncte care au fost afectate. Se lucrează pe drumul județean județean de la Mănăstirea Dealu. Se lucrează pe drumul județean care străbate comuna Bezdead. Toate aceste lucrări sunt realizate pe banii Consiliul Județean. Din partea Guvernului României, până astăzi, pe calamități, am primit, nici mai mult nici mai puțin, decât zero lei! Pentru echilibrarea bugetelor locale, pentru cele 89 de unități administrativ teritoriale, județul Dâmbovița a primit 2,9 milioane de lei”, a precizat Corneliu Ștefan.

Șeful administrației județene, în baza unui calcul matematic simplu, a ajuns la concluzia amară, jignitoare la adresa dâmbovițenilor, că fiecare cetățean din acest județ, în conformitate cu nepăsarea guvernanților liberali, primește câte 5,9 lei, „bani cu care nu putem cumpăra nici măcar un litru de carburant”, a mai completat președintele CJ Dâmbovița.

Corneliu Ștefan a observat, ca și noi de altfel, o crasă nepăsare față de dâmbovițeni, de dezvoltarea acestui județ, manifestată de parlamentarii PNL, trei la număr, și de cei doi demnitari ai USRPLUS.

Liderul PSD Dâmbovița a revenit cu întrebările pe care le-a adresat, în urmă cu câteva săptămâni, acestor aleși dezinteresați, se pare, de soarta județului. Aceleași probleme au fost ridicate și premierului Florin Cîțu care, la fel, s-a înecat în tăcere și indiferență.

„Adresez același întrebări, încă o dată, parlamentarilor PNL și USRPLUS, domnului prim-ministru Cîțu, care nu are nicio treabă cu Guvernul României, nu are nicio treabă cu județele României, domnul premier nu are nicio treabă cu administrația publică locală și centrală. Dânsul se află într-o campanie electorală care, o spun cu toată responsabilitatea, nici pe mine și nici pe dâmbovițeni nu ne interesează pe ce se omoară dumnealor în interiorul PNL.

Ce facem peste o lună, stimați parlamentari PNL și USRPLUS, închidem drumul din munte? Închidem stațiunea turistică Peștera-Padina? Nici până astăzi nu am primit răspuns din partea Ministerului Mediului referitor la drumul de pe partea dreaptă, contur lac, să îl preluăm la Consiliul Județean pentru perioada de iarnă.

Ce facem, stimați reprezentanți ai PNL și USRPLUS, oprim lucrările pe drumurile județene? Ce facem, domnule prim-ministru Cîțu, oprim investițiile de la spital? Suntem la această unitate medicală în plin proces de achiziție pentru trei investiții foarte importante pentru sănătatea dâmbovițenilor: extinderea Unității de Primiri Urgențe (UPU), un sediu nou pentru Ambulatoriu și, nu în ultimul rând, extinderea Secției de Cardiologie, precum și achiziționarea pentru aceast compartiment a unui angiograf. Numai această investiție depășește 15 milioane de lei, bani în totalitate asigurați de la Consiliul Județean . Este un proiect pe care ni l-am asumat în fața dâmbovițenilor și pe care, cu toate riscurile, îl vom duce la bun sfârșit”

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, care a văzut, ca toată lumea, care este preocuparea lui Cîțu și a poporului liberal de câteva luni de zile, adică măcelul intern, speră ca după 25 septembrie, când oștile galbene vor avea, cel puțin teoretic, ultima confruntare, premierul României să intre într-o logică normală, „să își ia haina de prim-ministru pe dumnealui și să se uite și spre județele din România, să se uite spre problemele cu care se confruntă administrațiile publice locale”, a mai adăugat Corneliu Ștefan.

Încă mai așteaptă președintele Consiliului Județean Dâmbovița reacția parlamentarilor PNL și USRPLUS, care, fie vorba între noi, de când au preluat mandatele, sunt ca și inexistenți pentru acest județ. Stau cu capul la nisip.

Tânărul lider al social-democraților dâmbovițeni este convins că, din situația de criză în care ne-au băgat liberalii și partenerii lor de conjunctură de la USR PLUS, nu se va putea ieși decât prin organizarea alegerilor anticipate. Singura soluție viabilă este întoarcerea la popor!

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Atenție! Drumul dintre Lerești și Voina va fi închis în acest weekend
 •  

Atenție! Drumul dintre Lerești și Voina va fi închis în acest weekend

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, astăzi – 16 septembrie 2021, Hotărârea Nr. 70 (text integral aici), prin care se propun o serie de restricții, în contextul pandemiei de COVID-19.

Potrivit Instituției Prefectului Dâmboviţa, principalele modificări propuse vizează:

a) Permiterea desfășurării unor activități din anumite domenii economice, dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, doar pentru persoanele vaccinate, testate sau trecute prin boală, astfel:– Competițiile sportive organizate în spații închise sau deschise, se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu purtarea măștii de protecție și asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între spectatori;– Activitatea în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și / sau concerte se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu purtarea măștii de protecție;– Organizarea și desfășurarea în spații deschise a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale poate fi realizată cu participarea a cel mult 1.000 de spectatori, cu purtarea măștii de protecție;– Evenimentele private în spații închise (nunți, botezuri), în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli / corturi de evenimente se pot desfășura cu participarea a maximum 200 de persoane, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană;– Organizarea de cursuri de instruire și workshop-uri poate fi realizată cu participarea unui număr de maximum 150 de persoane în spații închise, respectiv maximum 200 de persoane în spații deschise, cu purtarea măștii de protecție și asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană;– Organizarea de conferințe în spații închise poate fi realizată cu participarea unui număr de maximum 150 de persoane, cu purtarea măștii de protecție și asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană;– Organizarea de mitinguri și demonstrații poate fi realizată cu participarea unui număr de maximum 100 de persoane, cu respectarea anumitor măsuri:– Activitatea restaurantelor și cafenelelor, în spații închise, se poate desfășura în intervalul orar 0500-0200 până la 50% din capacitatea maximă a spațiului;– Activitatea sălilor de sport/fitness în spații închise, poate fi realizată cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană;– Activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc poate fi realizată cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului;– Activitatea operatorilor economici care administrează locuri de joacă pentru copii în spații închise poate fi realizată în intervalul orar 05:00-24:00 până la 50% din capacitatea maximă a spațiului;– Activitatea piscinelor interioare poate fi realizată până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.

b) Permiterea desfășurării unor activități din anumite domenii economice, dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, doar pentru persoanele vaccinate, astfel:

– Activitatea în baruri, cluburi și discoteci poate fi realizată în intervalul orar 05:00-02:00 până la 30% din capacitatea maximă a spațiului;– Activitatea sălilor de jocuri poate fi realizată în intervalul orar 05:00-02:00 până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.

Rata de incidență localități – județul Dâmbovița, 16 septembrie 2021

Atenție Drumul dintre Lerești și Voina va fi închis în acest weekend

Atenție Drumul dintre Lerești și Voina va fi închis în acest weekend

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Accident rutier cu patru victime la ieșire din Bălănoaia, județul Giurgiu
 •  

Accident rutier cu patru victime la ieșire din Bălănoaia, județul Giurgiu

Un incendiu violent a izbucnit, astăzi, în gospodăria unei familii din localitatea Mârșa, județul Giurgiu. Potrivit ISU, au fost cuprinse de flăcări mai multe anexe și stive de furaje care erau depozitate în curte. Din nefericire, în incendiu au fost surprinse și animale care nu au mai putut fi salvate, respectiv un cal, o capră și aproximativ 30 de păsări.

Pompierii militari din Toată de Jos și Bolintin Deal și fost sprijiniți și de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Mârșa. La sosirea echipajelor de stingere ardeau cu flacără deschisă anexele care se aflau în apropierea casei și furajele.

„Incendiul a fost observat târziu, iar în curte se afla o cantitate mare de materiale combustibile, pompierii acționând pentru limitarea propagării flăcărilor, care nu au ajuns până la locuință. Aceștia au salvat și celelalte animale pe care familia le avea.

Au ars două anexe gospodărești, un solar, în jur de 400 de baloți de trifoi, iar aproximativ trei tone de lemne au fost afectate de acțiunea flăcărilor.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost autoaprinderea (neventilare corespunzătoare a furajelor)”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Accident rutier cu patru victime la ieșire din Bălănoaia județul Giurgiu

Pentru prevenirea incendiilor la depozitele de furaje, ISU Giurgiu recomandă:– depozitaţi furajele numai după ce, în prealabil, au fost uscate;– nu fumaţi și nu folosiţi flacără deschisă în apropierea depozitului de furaje;– amplasaţi nutreţurile la distanţe de siguranţă, astfel încât eventualele incendii produse la depozitele de furaje să nu afecteze vecinătăţile (cât mai departe de casă, de bucătăriile de vară, de cuptoare sau magazii);– îngrădiţi şi curăţaţi de vegetaţia uscată terenul pe care îl folosiți pentru depozitarea furajelor;– intrarea la depozitul de furaje trebuie să se realizeze pe un singur drum care va fi menţinut permanent liber pentru a permite accesul autospecialelor de intervenţie, în caz de incendiu;– amplasaţi depozitul de furaje cât mai aproape de o sursă de apă.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Dâmbovița: S-a avizat creșterea numărului de paturi la ATI pentru bolnavii COVID
 •  

Dâmbovița: S-a avizat creșterea numărului de paturi la ATI pentru bolnavii COVID

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, astăzi – 16 septembrie 2021, Hotărârea Nr. 70 (text integral aici), prin care se propun o serie de restricții, în contextul pandemiei de COVID-19.

Potrivit Instituției Prefectului Dâmboviţa, principalele modificări propuse vizează:

a) Permiterea desfășurării unor activități din anumite domenii economice, dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, doar pentru persoanele vaccinate, testate sau trecute prin boală, astfel:– Competițiile sportive organizate în spații închise sau deschise, se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu purtarea măștii de protecție și asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între spectatori;– Activitatea în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și / sau concerte se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu purtarea măștii de protecție;– Organizarea și desfășurarea în spații deschise a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale poate fi realizată cu participarea a cel mult 1.000 de spectatori, cu purtarea măștii de protecție;– Evenimentele private în spații închise (nunți, botezuri), în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli / corturi de evenimente se pot desfășura cu participarea a maximum 200 de persoane, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană;– Organizarea de cursuri de instruire și workshop-uri poate fi realizată cu participarea unui număr de maximum 150 de persoane în spații închise, respectiv maximum 200 de persoane în spații deschise, cu purtarea măștii de protecție și asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană;– Organizarea de conferințe în spații închise poate fi realizată cu participarea unui număr de maximum 150 de persoane, cu purtarea măștii de protecție și asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană;– Organizarea de mitinguri și demonstrații poate fi realizată cu participarea unui număr de maximum 100 de persoane, cu respectarea anumitor măsuri:– Activitatea restaurantelor și cafenelelor, în spații închise, se poate desfășura în intervalul orar 0500-0200 până la 50% din capacitatea maximă a spațiului;– Activitatea sălilor de sport/fitness în spații închise, poate fi realizată cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană;– Activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc poate fi realizată cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului;– Activitatea operatorilor economici care administrează locuri de joacă pentru copii în spații închise poate fi realizată în intervalul orar 05:00-24:00 până la 50% din capacitatea maximă a spațiului;– Activitatea piscinelor interioare poate fi realizată până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.

b) Permiterea desfășurării unor activități din anumite domenii economice, dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, doar pentru persoanele vaccinate, astfel:

– Activitatea în baruri, cluburi și discoteci poate fi realizată în intervalul orar 05:00-02:00 până la 30% din capacitatea maximă a spațiului;– Activitatea sălilor de jocuri poate fi realizată în intervalul orar 05:00-02:00 până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.

Rata de incidență localități – județul Dâmbovița, 16 septembrie 2021

Dâmbovița Sa avizat creșterea numărului de paturi la ATI pentru bolnavii COVID

Dâmbovița Sa avizat creșterea numărului de paturi la ATI pentru bolnavii COVID

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Au revenit restricțiile în România. Vezi ce măsuri s-au adoptat!
 •  

Au revenit restricțiile în România. Vezi ce măsuri s-au adoptat!

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, astăzi – 16 septembrie 2021, Hotărârea Nr. 70 (text integral aici), prin care se propun o serie de restricții, în contextul pandemiei de COVID-19.

Potrivit Instituției Prefectului Dâmboviţa, principalele modificări propuse vizează:

a) Permiterea desfășurării unor activități din anumite domenii economice, dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, doar pentru persoanele vaccinate, testate sau trecute prin boală, astfel:– Competițiile sportive organizate în spații închise sau deschise, se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu purtarea măștii de protecție și asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între spectatori;– Activitatea în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și / sau concerte se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu purtarea măștii de protecție;– Organizarea și desfășurarea în spații deschise a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale poate fi realizată cu participarea a cel mult 1.000 de spectatori, cu purtarea măștii de protecție;– Evenimentele private în spații închise (nunți, botezuri), în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli / corturi de evenimente se pot desfășura cu participarea a maximum 200 de persoane, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană;– Organizarea de cursuri de instruire și workshop-uri poate fi realizată cu participarea unui număr de maximum 150 de persoane în spații închise, respectiv maximum 200 de persoane în spații deschise, cu purtarea măștii de protecție și asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană;– Organizarea de conferințe în spații închise poate fi realizată cu participarea unui număr de maximum 150 de persoane, cu purtarea măștii de protecție și asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană;– Organizarea de mitinguri și demonstrații poate fi realizată cu participarea unui număr de maximum 100 de persoane, cu respectarea anumitor măsuri:– Activitatea restaurantelor și cafenelelor, în spații închise, se poate desfășura în intervalul orar 0500-0200 până la 50% din capacitatea maximă a spațiului;– Activitatea sălilor de sport/fitness în spații închise, poate fi realizată cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană;– Activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc poate fi realizată cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului;– Activitatea operatorilor economici care administrează locuri de joacă pentru copii în spații închise poate fi realizată în intervalul orar 05:00-24:00 până la 50% din capacitatea maximă a spațiului;– Activitatea piscinelor interioare poate fi realizată până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.

b) Permiterea desfășurării unor activități din anumite domenii economice, dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, doar pentru persoanele vaccinate, astfel:

– Activitatea în baruri, cluburi și discoteci poate fi realizată în intervalul orar 05:00-02:00 până la 30% din capacitatea maximă a spațiului;– Activitatea sălilor de jocuri poate fi realizată în intervalul orar 05:00-02:00 până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.

Rata de incidență localități – județul Dâmbovița, 16 septembrie 2021

Au revenit restricțiile în România Vezi ce măsuri sau adoptat

Au revenit restricțiile în România Vezi ce măsuri sau adoptat

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
❌