Actualitate

❌
There are new articles available, click to refresh the page.
Ieri — 18 September 2021Vasluianul
 • Momente dramatice pentru o femeie din Munteni de Sus. A cazut într-o fosa adâncă de 6 metri dar a fost scoasă de pompieri
 •  

Momente dramatice pentru o femeie din Munteni de Sus. A cazut într-o fosa adâncă de 6 metri dar a fost scoasă de pompieri

Momente dramatice pentru o femeie din Munteni de Sus A cazut întro fosa adâncă de 6 metri dar a fost scoasă de pompieri

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu două autospeciale și echipaje specializate pentru salvarea unei femei căzute într-o fosă din localitatea Satul Nou, comuna Muntenii de Sus. La fața locului a fost deplasată și o ambulanță tip B aparținând SAJ Vaslui.La sosirea echipajelor de intervenție, a fost găsită o femeie căzută într-o fostă fântână transformată în fosă, la o adâncime de circa șase metri. Diametrul fosei avea aproximativ 80 centimetri. Femeia căzută în fosă era conștientă și cooperantă, dar acuza dureri la membrele inferioare.Pompierii militari au procedat la coborârea unui coleg în fosă, asigurarea cu un ham a victimei și ridicarea acesteia la suprafață. Concomitent a fost ridicat și capacul de beton al fosei. După ce a fost salvată, victima în vârstă de 50 ani a fost predată pentru evaluare membrilor echipajului ambulanței SAJ Vaslui.Căderea femeii în fosă a fost un accident.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Președintele Consiliului Județean Vaslui este CONSTERNAT! ”Sincere condoleanțe familiei și locuitorilor comunei Pogana”, a transmis Dumitru Buzatu
 •  

Președintele Consiliului Județean Vaslui este CONSTERNAT! ”Sincere condoleanțe familiei și locuitorilor comunei Pogana”, a transmis Dumitru Buzatu

Președintele Consiliului Județean Vaslui este CONSTERNAT Sincere condoleanțe familiei și locuitorilor comunei Pogana a transmis Dumitru Buzatu

Vestea trecerii în neființă a primarului comunei Pogana, Cristi Spridon, în urma unui gest necugetat, prin care acesta și-a pus capăt zilelor, l-a șocat pe președintele Consiliuliu Județean, Dumitru Buzatu.

”Nu-mi vine a crede ce aud, sunt consternat. L-am cunoscut pe dl. Spridon, un om corect, muncitor, bătăios, își dorea mult să dezvolte comuna sa. Nu pot înțelege ce s-a întâmplat, regret enorm faptul că ne-a părăsit astfel. Transmit sincere condoleanțe familiei, tuturor cetățenilor comunei Pogana, în numele instituției Consiliului Județean”, a spus șeful județului.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • INCREDIBIL! Primarul comunei Pogana, Cristi Spridon, și-a pus capăt zilelor
 •  

INCREDIBIL! Primarul comunei Pogana, Cristi Spridon, și-a pus capăt zilelor

INCREDIBIL Primarul comunei Pogana Cristi Spridon șia pus capăt zilelor

Internat într-o clinică de specialitate în județul Alba, suferind de o puternică depresie, primarul comunei Pogana, Cristi Spridon, a ales să-și încheie socotelile cu viața. Spridon a ajuns în fruntea comunei după ultimile alegeri locale, candidat pe listele PNL. De asemenea, era și un om de afaceri de succes. La Pogana deținea una dintre cele mai moderne ferme de creștere a păsărilor. Vestea morții edilului de la Pogana a căzut ca un fulger peste întreaga comunitate dar, mai ales, peste familia acestuia. La 53 de ani, Cristi Spridon se putea declara un om împlinit, tatăl a doi copii și cu visele devenite realitate. Dumnezeu să-l ierte!

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Noapte de GROAZĂ la Zorleni! Fetiță de 1 an, găsită înecată într-o găleată cu apă! Medicii ieșeni fac eforturi să o salveze!
 •  

Noapte de GROAZĂ la Zorleni! Fetiță de 1 an, găsită înecată într-o găleată cu apă! Medicii ieșeni fac eforturi să o salveze!

Noapte de GROAZĂ la Zorleni Fetiță de 1 an găsită înecată întro găleată cu apă Medicii ieșeni fac eforturi să o salveze

În noaptea de vineri spre sâmbătă, Ambulanța a fost solicitată la Zorleni pentru o fetiță în vârstă de 1 an și o lună, găsită de familie înecată cu capul într-o găleată cu apă. Familia a primit indicații de resuscitare prin telefon, iar la caz a fost trimisă o ambulanță C2 din Bârlad, ce a ajuns la caz în câteva minute.

Medicul de pe ambulanță a găsit copilul în stare foarte gravă, în comă profundă, instabil hemodinamic și respirator. După stabilizare, copilul a fost transportat în regim de urgență la Spitalul Municipal de Urgență Bârlad.

În cursul nop’ii, fetița a fost trimisă de la Vaslui o ambulanță de terapie intensivă mobilă pentru.transferul copilul la Spitalul de copii Sf.Maria Iași.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
AlaltaieriVasluianul
 • Cutremur pe piața asigurărilor, mii de vasluieni sunt afectați! O importantă companie de asigurări, în faliment!
 •  

Cutremur pe piața asigurărilor, mii de vasluieni sunt afectați! O importantă companie de asigurări, în faliment!

Cutremur pe piața asigurărilor mii de vasluieni sunt afectați O importantă companie de asigurări în faliment

ASF a retras autorizația de funcționare a companiei City Insurance și declară oficial insolvența acesteia. Cere falimentul firmei de asigurări, liderul pieței RCA, iar Fondul de Garantare a Asiguraților va prelua toate dosarele acesteia.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a constatat starea de insolvență a Societății Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A și a retras autorizația de funcționare a acesteia, deoarece compania nu a făcut dovada că va deține permanent fonduri proprii eligibile pentru a acoperi cerința de capital de solvabilitate și cerința de capital minim.

City Insurance este lider pe piața asigurărilor RCA cu o cotă de piață de aproximativ 45%. Clienții cu polițe active le pot denunța și pot solicita FGA plata părții din asigurare rămase valabile. Fondul de Garantare a Asiguraților va prelua toate dosarele City Insurance, iar toți păgubiții în aceste dosare au dreptul să fie despăgubiți de către FGA.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • ULTIMA ORĂ Tineri din Vaslui, Huși și Iași prinși cu droguri asupra lor! Rețea care acționa în cele două județe, destructurată!
 •  

ULTIMA ORĂ Tineri din Vaslui, Huși și Iași prinși cu droguri asupra lor! Rețea care acționa în cele două județe, destructurată!

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vaslui, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Vaslui, au documentat activitatea infracţională a mai multor tineri, cu vârste cuprinse între 19 și 23 de ani, din municipiiile Vaslui și Huși, județul Vaslui, și municipiul Iași, județul Iași, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri.

În fapt, la data de 6 septembrie 2021, polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, cu sprijinul colegilor din  cadrul Poliţiei municipiului Huşi  – Biroul Rutier, au oprit în trafic un autoturism în care se aflau 5 bărbați. În urma controlului efectuat atât asupra autoturismului, cât şi asupra celor 5 persoane, au fost ridicate două grindere, un cântar electric, set pipă cu site şi diferite ambalaje cu materie vegetală, în urma analizării în laborator punându-se în evidenţă Tetrahydrocannabinol (THC), substanţă psihotropă biosintetizată de planta Cannabis şi Cannabis (38,32 grame).

În cauză, au fost luate măsuri preventive faţă de două persoane, în vârstă de 21, respectiv 23 de ani. În cazul persoanei de 21 de ani s-a luat măsura arestului preventiv pentru 30 de zile, iar faţă de cea de 23 de ani s-a luat măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

În aceeaşi cauză, la data de 16 septembrie 202,1 au fost efectuate 11 percheziţii domiciliare (una în municipiul Vaslui, 8 în municipiul Huşi şi două în municipiul Iaşi,), două perchezţii auto şi mai multe depistări. Au fost ridicate diferite cantităţi de substanţă vegetală, grindere metalice, pipe şi telefoane mobile, în urma analizării în laborator punându-se în  evidenţă Tetrahydrocannabinol ( THC), substanţă psihotropă biosintetizată de planta Cannabis şi Cannabis.

Au fost reţinuți pentru 24 de ore, doi tineri, în vârstă de 19,din municipiul Vaslui, respectiv 21 de ani, din municipiul Huși, județul Vaslui și o tânără, în vârstă de 21 de ani, din municipiul Iași, județul Iași, urmând ca aceștia să fie prezentați Tribunalului Vaslui, cu propunere de arestare preventivă.

ULTIMA ORĂ Tineri din Vaslui Huși și Iași prinși cu droguri asupra lor Rețea care acționa în cele două județe destructurată

Cercetările sunt continuate de polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vaslui, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Vaslui, pentru stabilirea întregii activități infracționale a acestora.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul Biroului de Combatere a Criminalității Organizate Iași, Poliției Municipiului Huși și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, precum și Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Accident GRAV la Valea Grecului, în apropiere de Huși! Două mașini distruse, în urma impactului extrem de violent!
 •  

Accident GRAV la Valea Grecului, în apropiere de Huși! Două mașini distruse, în urma impactului extrem de violent!

Accident GRAV la Valea Grecului în apropiere de Huși Două mașini distruse în urma impactului extrem de violent
Accident GRAV la Valea Grecului în apropiere de Huși Două mașini distruse în urma impactului extrem de violent

Secția de pompieri Huși a intervenit cu o autospecială de stingere echipată cu modul pentru descarcerare, o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate pentru descarcerare și acordarea primului ajutor medical în cazul unui accident rutier produs pe DN 24B, în raza localității Valea Grecului, comuna Duda-Epureni. În accident au fost implicate două autovehicule în care se aflau doar conducătorii auto.

Accident GRAV la Valea Grecului în apropiere de Huși Două mașini distruse în urma impactului extrem de violent

La sosirea echipajelor de intervenție, pompierii au găsit două autovehicule avariate și doua victime, dintre care una rănită și încarcerată. Salvatorii hușeni au scos victima din autoturism și i-au acordat primul ajutor medical. Victima, un bărbat în vârstă de 22 ani a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean de Urgenţă Vaslui, acesta fiind diagnosticat cu traumatisme cranio cerebrale și faciale, traumatisme ale toracelui și membrelor superioare.Cealaltă persoană implicată în accident a fost evaluată medical, dar a refuzat transportul la spital.

Pompierii hușeni au îndepărtat resturile desprinse din cele două autovehicule. Cauzele și circumstanțele producerii acestui accident sunt cercetate de polițiști.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Episcopul Hușilor trece Prutul, pentru a oficia o slujbă de sfințire la Ungheni, în R.Moldova!
 •  

Episcopul Hușilor trece Prutul, pentru a oficia o slujbă de sfințire la Ungheni, în R.Moldova!

Episcopul Hușilor trece Prutul pentru a oficia o slujbă de sfințire la Ungheni în RMoldova

Sâmbătă, 18 septembrie 2021, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, va participa, alături de un sobor de arhierei, la sfințirea bisericii Parohiei Medeleni, Raionul Ungheni, din Arhiepiscopia Chișinăului (Basarabia).

Duminică, 19 septembrie 2021, Preasfinția Sa va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din Huși.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • BREAKING NEWS! Revin restricțiile, barurile, restaurantele sau cluburile vor funcționa cu număr redus de locuri! Iată lista restricțiilor!
 •  

BREAKING NEWS! Revin restricțiile, barurile, restaurantele sau cluburile vor funcționa cu număr redus de locuri! Iată lista restricțiilor!

BREAKING NEWS Revin restricțiile barurile restaurantele sau cluburile vor funcționa cu număr redus de locuri Iată lista restricțiilor

Guvernul a aprobat în ședința de astăzi, 17 septembrie 2021, printr-o Hotărâre, noi măsuri pentru desfășurarea unor activități în condiții de siguranță sanitară.

În județele/localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori se instituie o serie de norme pentru desfășurarea activităților, permise doar cu participarea următoarelor categorii de persoane:

– vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare,

– care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore,

– care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Obligația de a prezenta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, nu se aplică în cazul persoanelor care au vârsta mai mică sau egală cu 6 ani.

În concret normele adoptate sunt următoarele:

1. în spațiile închise sau deschise, competițiile sportive se pot desfășura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane și cu purtarea măștii de protecție;

2. organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție;

3. – organizarea de evenimente private (nunți, botezuri etc.) cu un număr de participanți de maximum 200 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană;

4. organizarea de cursuri de instruire și workshopuri pentru adulți, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, este permisă cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în interior și de maximum 200 de persoane în exterior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite prin ordinul ministrului sănătății;

5. – organizarea de conferințe este permisă cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în interior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătății;

6. – în condițiile Legii nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, republicată, organizarea de mitinguri și demonstrații este permisă cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane;

7. – activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00 – 2:00;

8. – activitatea în baruri, cluburi și discoteci este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00 – 2:00;

9. – activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului; 

10. – activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de administrare a piscinelor interioare este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului;

11. – activitatea operatorilor economici care administrează locuri de joacă pentru copii în spații închise este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 5:00 – 24:00;

12. – activitatea operatorilor economici care administrează săli de jocuri este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00 – 2:00;

13. – activitățile sportive și recreative în aer liber sunt permise cu participarea a maximum 10 persoane care nu locuiesc împreună, în condițiile care vor fi stabilite prin ordin comun al ministrului Culturii și ministrului Tineretului și Sportului.

De asemenea, în cazul județelor/localităților cu incidența cuprinsă între 4 și 6 la mia de locuitori, operatorii economici care desfășoară activități cu publicul în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness pot funcționa fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană;

Organizatorii/operatorii economici care desfășoară activități potrivit Hotărârii Guvernului nr. 932/2021(nn: ref prelungirea stării de alertă)  au obligația de a scana codul QR de pe certificatul digital al Uniunii Europene privind COVID-19 folosind secțiunea „Verificare reguli interne” din aplicaţia mobilă „Check DCC” pentru verificarea autenticităţii, valabilităţii şi integrităţii certificatului, fără a se reține niciun fel de date sau informații din certificatul verificat.

Persoanele fizice provenite din state ale căror autorități nu emit certificate digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19 sau documente compatibile cu aceste certificate, fac dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2 prin intermediul unui document, pe suport de hârtie sau în format electronic emis de respectivul stat.

Hotărârea aprobată astăzi intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Excepție fac prevederile care vizează atestarea vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2 prin intermediul aplicaţiei mobile «Check DCC» care vor intra în vigoare la data de 20 septembrie 2021.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Dosar penal pentru instigare publică pe numele primarului de la Șuletea! Ciprian Tamaș: ”Am scris pe Facebook gândurile mele”
 •  

Dosar penal pentru instigare publică pe numele primarului de la Șuletea! Ciprian Tamaș: ”Am scris pe Facebook gândurile mele”

Dosar penal pentru instigare publică pe numele primarului de la Șuletea Ciprian Tamaș Am scris pe Facebook gândurile mele

Declarațiile incendiare ale primarului comunei Șuletea, Ciprian Tamaș, cel care spunea că nu este de acord cu vaccinarea obligatorie a populației, nu au rămas fără ecou. Polițiștii vasluieni s-au autosesizat și au deschis dosar penal pentru instigare publică. De partea cealaltă, primarul Tamaș se consideră nevinovat și spune că și-a pus, pe pagina sa de socializare, gândurile personale legate de decizia guvernanților legată de vaccinarea obligatorie a unor categorii de persoane.

”Pentru ce mi-au făcut dosar? Eu am scris pe Facebook gândurile mele, am dreptul să spun ce gândesc pe pagina mea personală, nu am instigat pe nimeni. Fiecare om decide pentru el însuși dacă se vaccinează sau nu. Eu nu pot hotărâ pentru trupurile copiilor mei. Ei, după 18 ani, vor decide dacă se vaccinează sau nu. Cum să decid eu pentru o comunitate?”, a spus primarul Tamaș, contrariat de decizia autorităților județene.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Deținuții din Penitenciarul Vaslui pun umărul la curățenia de toamnă – Let’s Do It Romania 2021
 •  

Deținuții din Penitenciarul Vaslui pun umărul la curățenia de toamnă – Let’s Do It Romania 2021

Deținuții din Penitenciarul Vaslui pun umărul la curățenia de toamnă Let</div>
<span class= articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Tot mai multe cazuri de Covid-19, în județ. Iată situația la zi!
 •  

Tot mai multe cazuri de Covid-19, în județ. Iată situația la zi!

Tot mai multe cazuri de Covid19 în județ Iată situația la zi
Situația epidemiologică la nivelul județului Vaslui astăzi, 17 septembrie 2021, conform informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Vaslui, se prezintă astfel – 17.002 de cazuri confirmate cu noul coronavirus (cu locul de infectare în județul Vaslui):– 161 de persoane internate în Spitalul Bârlad în momentul de față: 156 pe secții și 9 în ATI– 46 de persoane internate în Spitalul Vaslui: 40 pe secții și 7 în ATI– 518 de persoane decedate;– 15.843 de persoane vindecate;– 328 de persoane pozitive la domiciliu.Conform datelor primite de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui situaţia epidemiologică se prezintă astfel: din numărul total de 51.146 de elevi sunt confirmaţi cu noul coronavirus 13, iar din numărul total de 6.141 cadre didactice sunt confirmate cu noul coronavirus 11. De asemenea, 15 clase învaţă în sistem on-line cu un număr de 368 de elevi.
articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • COD ROȘU COVID La Pochidia, se interzice circulația pe drumurile publice între orele 20.00 și 5.00! Alte patru comune se apropie vertiginos de 4 la mie! (DOCUMENT Prefectură)
 •  

COD ROȘU COVID La Pochidia, se interzice circulația pe drumurile publice între orele 20.00 și 5.00! Alte patru comune se apropie vertiginos de 4 la mie! (DOCUMENT Prefectură)

COD ROȘU COVID La Pochidia se interzice circulația pe drumurile publice între orele 2000 și 500 Alte patru comune se apropie vertiginos de 4 la mie DOCUMENT Prefectură

Încă o comună din județul Vaslui intră în scenariul roșu și este la un pas de închidere totală. De data aceasta, comuna Pochidia, cu o rată de infestare de peste 4 la mia de locuitori, este la un pas de blocaj total, mai ales că aici se interzice circulația populației între orele 20.00 seara și 5.00 dimineața, iar crâșmele se închid la 16.00, în week-end. De asemenea, alte patru comune din județ, cu o rată de peste 3 la mia de locuitori, riscă să fie închise total. Vorbim aici de comuna Mălușteni, cu o rată de 3,81 de cazuri la mia de locuitori sau Ferești, cu o rată de infectare de 3,33 de cazuri, la mia de locuitori. Alte două comune din județul Vaslui, cu o rată de peste 3, sunt Crețești și Văleni.

Anexăm mai jos hotărârea nr. 5 a CJSU Vaslui, luată în această după-amiază.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Alertă de COVID în școlile vasluiene! 268 de elevi și 11 profesori au coronavirus, după o săptămână de cursuri!
 •  

Alertă de COVID în școlile vasluiene! 268 de elevi și 11 profesori au coronavirus, după o săptămână de cursuri!

Alertă de COVID în școlile vasluiene 268 de elevi și 11 profesori au coronavirus după o săptămână de cursuri

Conform datelor primite de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, după prima săptămână din acest an școlar, situaţia epidemiologică se prezintă astfel: din numărul total de 51.146 de elevi sunt confirmaţi cu noul coronavirus 268, iar din numărul total de 6.141 cadre didactice sunt confirmate cu noul coronavirus 11, de asemenea 15 clase învaţă în sistem on-line.

Situația epidemiologică la nivelul județului Vaslui astăzi, 17 septembrie 2021, conform informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Vaslui, se prezintă astfel – 17.002 de cazuri confirmate cu noul coronavirus (cu locul de infectare în județul Vaslui),

 • 161 de persoane internate în Spitalul Bârlad în momentul de față: 156 pe secții și 9 în ATI
 • 46 de persoane internate în Spitalul Vaslui: 40 pe secții și 7 în ATI
 • 518 de persoane decedate;
 • 15.843 de persoane vindecate;
 • 328 de persoane pozitive la domiciliu.
articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Vrei să devii polițist de frontieră? 20 de posturi scoase la concurs de ITPF Iași, 420 în toată țara
 •  

Vrei să devii polițist de frontieră? 20 de posturi scoase la concurs de ITPF Iași, 420 în toată țara

Vrei să devii polițist de frontieră 20 de posturi scoase la concurs de ITPF Iași 420 în toată țara

Poliția de Frontieră Română a inițiat procedura de ocupare prin concurs, prin încadrare directă, a 420 de  posturi vacante de ofiţeri, agenţi de poliţie de frontieră şi personal contractual, în vederea reducerii deficitului de personal existent la nivelul instituției. Într-o prima etapă, vor fi organizate concursurile pentru ocuparea a192 de posturi vacante de agenți de poliție, din structurile operative, în specialitatea supravegherea și controlul trecerii frontierei, ture serviciu repartizate Centrului de Supraveghere și Controlul Trecerii  Frontierei Aeroporturi București-Otopeni din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și la nivelul inspectoratelor teritoriale ale Poliției de Frontieră Române.

Cele 192 de posturi de agenți de poliție scoase la concurs prin încadrare directă (structuri operative) sunt repartizate astfel: 30 posturi vacante în cadrul Centrului de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei București-Otopeni. 20 posturi vacante în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași. 15 posturi vacante în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu. 15 posturi vacante în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea. 34 posturi vacante în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației. 48 posturi vacante în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara. 30 posturi vacante în cadrul Gărzii de Coastă.

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și structurile teritoriale organizatoare  au publicat anunțurile de concurs, conform prevederilor legale în vigoare, pe paginile oficiale ale instituţiei. Înscrierea la concurs se realizează prin trimiterea dosarului de concurs exclusiv în format electronic la adresele de e-mail menționate în anunțurile concurs postate pe site-ul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și cele ale structurilor subordonate  (dosarul poate fi trimis inclusiv în zilele nelucrătoare) .  Data limită de depunere a dosarelor de concurs este 30.09.2021, ora 14.00!Informații complete privind modalitățile de înscriere și participare la concurs, condițile de recrutare, probele de selecție și criteriile de departajare, precum și tematica și bibliografia necesare concursului pentru posturile scoase la concurs se regăsesc pe site-urile instituţionale şi pot fi obținute şi de la structurile de resurse umane ale Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, inspectoratelor teritoriale ale Poliției de Frontieră, Gărzii de Coastă, precum şi avizierele de la sediile instituțiilor. Această activitate, care presupune reducerea deficitului de personal existent în acest moment în cadrul structurilor operative, la nivelul Poliției de Frontieră Române, se înscrie între obiectivele instituționale de creștere și consolidare a capacității de acțiune la nivelul structurilor teritoriale și, implicit, întărirea componentei operative a Poliției de Frontieră Române.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • FOTO Constructorii de la Nomis refac sensul giratoriu din Crucea Gării, la Vaslui! Se lucrează peste tot prin oraș!
 •  

FOTO Constructorii de la Nomis refac sensul giratoriu din Crucea Gării, la Vaslui! Se lucrează peste tot prin oraș!

FOTO Constructorii de la Nomis refac sensul giratoriu din Crucea Gării la Vaslui Se lucrează peste tot prin oraș

Mobilizare exemplara a constructorilor de la firma Nomis 2003, care vor reface în totalitate stratul de asfalt din zona celui mai important sens giratoriu din Vaslui, cel din Crucea Gării, asa cum ii spun toți vasluienii. Pentru ca un sens de circulație din rond este blocat pentru lucrări, șoferii care au traversat zona au fost nevoiți sa circule cu viteza redusa. În plus, pentru a urgenta lucrările, fiind vorba de un nod rutier important, conducerea companiei Nomis a suplimentat numărul de muncitori la acest obiectiv, astfel ca miercuri și joi s-a lucrat târziu, pana spre seara. Sa mai spunem ca Nomis 2003 a realizat reparații pe zeci de străzi din oraș, în aceasta vara, fiind ridicate la nivelul străzilor zeci de capace de canalizare, care dădeau mari bătăi de cap șoferilor. Lucrarile sunt realizate impecabil, astfel ca drumarii de la Nomis merita toate felicitările.

Vineri dimineață, au început lucrările de decopertare a asfaltului degradat din zona sensului giratoriu de la intersecția cu varianta Bacăului, fiind făcute lucrări pregătitoare de asfaltare și aici.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Plecați la drum în week-end? Sunt avertizări de vremea rea în toată țara!
 •  

Plecați la drum în week-end? Sunt avertizări de vremea rea în toată țara!

Plecați la drum în weekend Sunt avertizări de vremea rea în toată țara
Administrația Națională de Meteorologie a emis un avertisment de vreme reavalabil în toată țara. Interval de valabilitate: 17 septembrie, ora 10:00 – 18 septembrie, ora 10:00 Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică temporar accentuată, intensificări ale vântului În intervalul menționat va ploua în general moderat cantitativ în nord-vestul teritoriului. În centru, sud-vest și pe alocuri în rest, după-amiaza și noaptea, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat căderi de grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și pe suprafețe mici, mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, 30-40 l/mp. Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45-55 km/h, iar în zona montană înaltă, de peste 70 km/h.
articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Felicitări, vasluieni! Mapa cu documente uitata într-un taxi din Vaslui a fost recuperata! „E mapa de pe Facebook!”
 •  

Felicitări, vasluieni! Mapa cu documente uitata într-un taxi din Vaslui a fost recuperata! „E mapa de pe Facebook!”

Felicitări vasluieni Mapa cu documente uitata întrun taxi din Vaslui a fost recuperata E mapa de pe Facebook

Final fericit, în aceasta dimineața, în cazul doamnei din Vaslui care a reclamat, disperata, faptul ca a uitat o mapa cu documente bancare într-un taxi din oraș. Un șofer de taxi a sunat-o pe doamna respectiva în jurul orei 9.00, pentru a-i înapoia mapa cu documente. „Era pe bancheta din spate, șoferul nu știa de mapa. A urcat un domn care a văzut mapa și i-a atras atenția șoferului, care a spus ca nu-i aparține. În acel moment, pasagerul a spus” Cred ca e mapa de pe Facebook”, arătându-i apelul făcut de dvs către taximetriști. Șoferul m-a sunat și mi-a înapoiat mapa. Le mulțumesc tuturor vasluienilor, pentru modul în care s-au mobilizat și m-au ajutat sa-mi recuperez documentele”, este mesajul transmis de doamna în cauza.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Tupeu incredibil al hoților de lemne! Doi jurnaliști și un activist de mediu umiliți și bătuți până la leșin de 20 de indivizi.
 •  

Tupeu incredibil al hoților de lemne! Doi jurnaliști și un activist de mediu umiliți și bătuți până la leșin de 20 de indivizi.

Tupeu incredibil al hoților de lemne Doi jurnaliști și un activist de mediu umiliți și bătuți până la leșin de 20 de indivizi

Furtul de lemne din păduri a devenit un adevărat fenomen imposibil de controlat de autorități. Sau, așa cum susțin unii, un fenomen lăsat la voia întâmplării de cei care ar trebui să păzească această bogăție a țării. Din păcate, mesajul dat de autorități a fost interpretat și de hoții de lemne care au început să-și facă propria lor lege. Un exemplu în acest sens este cel al unui grup de jurnaliști bătuți crunt într-o pădure din Suceava. Regizorul și jurnalistul Mihai Dragolea filma un documentar internațional despre tăierile ilegale de păduri din România. A fost bătut crunt de aproximativ 20 de indivizi într-o pădure de pe raza comunei Coșna (jud. Suceava). Echipamentul și toate înregistrările i-au fost distruse.

Alături de el se aflau un coleg și activistul de mediu Tiberiu Bosutar, care îi ajuta pe cei doi să identifice dovezile defrișărilor forestiere din Bucovina. Atacul a fost unul extrem de dur. Două dintre victime și-au pierdut cunoștința în drum spre Spitalul Municipal din Vatra Dornei. Câțiva dintre atacatori au fost identificați și duși la Secția 15 de Poliție din Vatra Dornei. Mihai Dragolea spune că atacatorii i-au luat echipamentul, au scos cardul din cameră și au distrus toate dovezile.

”Eram împreună cu Radu Mocanu, care realizează acest documentar, și cu activistul de mediu Tibi Bosutar. Am urcat într-un ocol privat, unde un sătean ne-a semnalat unele nereguli în ceea ce privește exploatarea. Am oprit pe undeva pe Dealu Ursului, am auzit niște mașini în vale și credeam că vin spre noi propietarul și șeful de ocol silvic, să aibă un dialog cu noi. Dar dintr-odată am vazut 20 de oameni cu topoare și bâte în mână, printre care se aflau proprietarul și inginerul silvic, iar de acolo au mai fost 10 secunde până ce am fost asaltați. Noi ne-am refugiat în Dacia Duster, dar nu a ținut Dusterul la 20 de oameni, au deschis ușile, am fost aruncați din mașină, eu am fost lovit în față și am căzut într-o râpă, de unde am sunat la 112. Între timp, cei de sus – Radu a fost lovit destul de tare la cap și acum are amnezie, uită ce s-a întâmplat și uită destul de des și în prezent. Tibi a fost bătut crunt și a fost și supus la niște umilințe groaznice din astea de tip mafiot”, a povestit jurnalistul, la un post de televiziune național.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
❌