Actualitate

❌
There are new articles available, click to refresh the page.
AlaltaieriStiri pozitive
 • Asociația Green Revolution organizează Târgul de jucării “2nd Life”- Acordă o nouă șansă jucăriilor vechi
 •  

Asociația Green Revolution organizează Târgul de jucării “2nd Life”- Acordă o nouă șansă jucăriilor vechi

Asociația Green Revolution organizează Târgul de jucării 2nd Life Acordă o nouă șansă jucăriilor vechi

Asociația Green Revolution va desfașura, în data de 19 septembrie, la Roaba de Cultură, în parcul Herăstrău, prima ediție a evenimentului Târgul de jucării „2nd Life”, un eveniment de educație ecologică, financiară și socială, ce își propune să redea jucăriilor nefolosite o nouă viață educând în același timp copiii în spiritul celor 3 R: reuse, repair, recycle.

O casă din 5 deține peste 100 de jucării

Studiile făcute la nivel mondial și national confirmă faptul că investim foarte mult în jucării. Piața globală de jocuri și jucării este estimată la peste 292 miliarde de euro în 2021 cu o previzune de creștere anuală de 4,2% până în 2025*. Piața românească de jocuri și jucării este estimată la 728 milioane de euro cu o previziune de creștere anuală de 2.4% până în 2025**. O casă din 5 deține peste 100 de jucării și una din 10 deține o colecție imensă de peste 200 de jucării. În general o familie cheltuiește aproape 600 de dolari pe an pe jucării. 

Pe lângă acțiunea de vânzare a jucăriilor de către copiii din Asociațiile partenere, pe scena Roabei de Cultură vor avea loc prezentări ce vizează educația financiară, moment susținut de BCR, importanța mișcării cu scrimera Ana Maria Brânză, moment susținut de TEDI,  și o dezbatere despre importanța donațiilor în educația copiilor alături de Prințesa Urbană și Psihologul Ana Pantazescu. Totodată, participanții la Târg vor avea la dispoziție produsele Decathlon din gamele Trocathlon și Resigilate, programe prin care echipamentele sportive primesc a doua șansă, vor putea să depună propriile biciclete spre vânzare și să se înscrie în tombola cu premii a Decathlon.

De asemenea, vizitatorii mari și mici vor putea participa în mod gratuit la o multitudine de ateliere ]n cadrul evenimentului Târgul de jucării “2nd Life”: pictură pe ceramică, pictură cu degetele, atelier de reparat jucării, concursuri – caută și găsește, observă diferențele, labirinturi și quiz-uri, atelier gratuit de confecționat badge-uri din margele reciclate, concurs de colectare separată a deșeurilor susținut de Fulga, Circuit Eroii Reciclării susținut de Environ etc. 

Program eveniment

Interval OrarProgram
10:30-10:50Atelier de educație financiară – Școala de Bani pentru adulți și copii, cu Claudia Oprescu și Roxana Marcu, BCR
11:00-12:00PREMIERA piesei de teatru ”Vraja Ecranelor” cu Teatrul Sufletos – by Prințesa Urbană
12:15 -12:35Despre importanța mișcării cu scrimera Ana Maria Brânză – powered by TEDI
13:30-16.30PAUZĂ (Muzica ambientală)
17:00 – 18:00  Mimaginabil, un spectacol de muzicã şi pantomimã, cu Alexandru Pribeagu și Nidal Ştefan
18:00 – 19:00 Debate Printesa Urbana și psiholog Ana Pantazescu despre importanța donațiilor 

Pentru programul complet și actualizat> pagina de Facebook a Roabei de Cultură.Evenimentul se va desfășura în intervalul orar 10.00 – 19.00, iar intrarea este gratuită.

Accesul către Roaba de Cultură se face prin intrarea din zona ”Pescăruș” a Parcului Herăstrău.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Restricții temporare de circulație pe mai multe străzi din Brașov pentru filmarea unor secvențe din filmul artistic “The Bear”
 •  

Restricții temporare de circulație pe mai multe străzi din Brașov pentru filmarea unor secvențe din filmul artistic “The Bear”

Restricții temporare de circulație pe mai multe străzi din Brașov pentru filmarea unor secvențe din filmul artistic The Bear

Echipa de filmare a CREATIVE FILM CONCEPT urmează să filmeze la Brașov 2 secvențe din filmul artistic “The Bear”.

Circulația pe bd. Eroilor din Brașov va fi restricționată temporar în data de 16 septembrie între orele 22:30 – 02:00 și în data de 24 septembrie 2021 între orele 00:00 – 02:00 pe str. Lungă.

Restricțiile de circulație vor fi intermitente, cu intervale de 10 minute filmare și 10 minute eliberare trafic.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • „Peretele umbrelor” câștigă Trofeul Alpin Film Festival 2021
 •  

„Peretele umbrelor” câștigă Trofeul Alpin Film Festival 2021

Peretele umbrelor câștigă Trofeul Alpin Film Festival 2021

La Gala de premiere Alpin Film Festival 2021, ediția 6, organizată sâmbătă seară la Centrul Cultural Reduta din Brașov, Peretele umbrelor, documentarul realizat de alpinista poloneză Eliza Kubarska, a fost desemnat filmul câștigător al Marelui Trofeu – în valoare de 1500 de Euro, oferit de Consiliul Județean Brașov. Juriul format în acest an din jurnalista Dite Dinesz, omul de cultură Bernard Houliat și alpinistul belgian Tim Vercauteren, a acordat acest premiu ,,poveștii captivante, filmate într-un mod absolut superb’’ – ,,o  foarte interesantă combinație între storytelling și documentar despre o expediție riscantă în încercarea de a atinge un vârf sacru, neexplorat  din Himalaya’’. 

Cea de-a 6-a ediție Alpin Film Festival s-a încheiat duminică, pe 12 septembrie

Cea de-a 6-a ediție Alpin Film Festival, unicul eveniment cinematografic din România dedicat culturii montane, s-a încheiat duminică, pe 12 septembrie, după 6 zile de proiecții, întâlniri cu invitați speciali, conferințe, competiții sportive și expoziții inspirate de universul montan. Proiecțiile sold out s-au ținut lanț în acest an, filmele din competiție atrăgând peste 3000 de cinefili. 5000 de iubitori de munte au fost prezenți la proiecția celor 50 de filme proiectate la Brașov și Predeal și au răspuns provocărilor sportive incluse în programul festivalului.

Documentarul Lemn recompensat cu Marele Premiu, în valoare de 500 de Euro

 În Competiția Națională s-a remarcat documentarul Lemn (r. Monica Lăzurean-Gorgan, Ebba Sinzinger, Michaela Kirst), care a fost recompensat cu Marele Premiu, în valoare de 500 de Euro, oferit de Primăria Municipiului Brașov. ,,Nu putem concepe muntele fără pădure – în România se fură în fiecare an peste 20 milioane de metri cubi de lemn – cu un impact devastator asupra diversității și integrității patrimoniului montan. Decizia noastră de a oferi documentarului-investigație Lemn  premiul pentru cel mai bun film documentar românesc din cadrul Alpin Film Festival are la bază acest considerent și este întărită de măiestria cu care filmul a fost  regizat, montat și filmat.’’, a concluzionat Juriul Competiției Naționale, din care au făcut parte, la această ediție, Felicia Enache – Președinta Asociației Ghizilor Montani din România (2006) și Maestru emerit al sportului în alpinism (2007), Alexandru Păun – Președintele Clubului Alpin Roman, și sportivul și artistul Mircea Gherase. 

Fundația Conservation Carpathia le-a înmânat creatorilor România Sălbatică Premiul ,,Carpați’

,,Dacă până mai ieri cuvântul sălbatic era asociat în România cu sensul de necivilizat și avea o conotație negativă, acum, după acest film, Dan Dinu și Cosmin Dumitrache au reușit să schimbe și sensul din Dicționarul Limbii Române! De acum SĂLBATIC înseamnă frumos, înseamnă ceva cu suflet, și a devenit ceva fantastic!’’, a declarant pe scena Galei Christoph Promberger, director executiv Fundația Conservation Carpathia, care le-a înmânat creatorilor România Sălbatică Premiul ,,Carpați’’, acordat celui mai bun film din competiție care promovează Munții Carpați.

Andrei Buduleanu a fost desemnat câștigâtorul secțiunii de film

Andrei Buduleanu a fost desemnat câștigâtorul secțiunii de film din cadrul competiției Muntele. Acasă, organizată în parteneriat cu Zuzu Fit, sponsor oficial al ediției. La secțiunea foto, premiul i-a fost oferit Cristinei Băzăr. Ambii câștigători au fot recompensați cu vouchere în valoare de 500 de Euro ce vor putea fi folosite pentru achiziționarea de echipament foto-video.

Seara de Gală s-a încheiat cu mult așteptata întâlnire cu Chaterine Destivelle, cea mai importantă alpinistă din istorie, sosită la Brașov cu ocazia festivalului. Prima femeie din istorie distinsă cu Premiul pentru întreaga carieră Piolet d’Or le-a vorbit celor prezenți despre cele mai importante ascensiuni din cariera sa, dar și despre activitatea ei din ultimii ani. Momentul a reprezentat o încununare a celor 6 zile petrecute de iubitorii de film și munte în sălile de cinema și în spațiile de proiecție Outdoor. 

Printre cele mai mari atracții ale ediției s-au numărat provocările sportive

Printre cele mai mari atracții ale ediției s-au numărat provocările sportive lansate de partenerii Alpin Film Festival. Miercuri, pe 9 septembrie, în Ziua Outdoor pentru persoane cu dizabilități, zeci de brașoveni au acceptat invitația de a face o tură cu caiacul pe Lacul Noua, în cadrul evenimentului organizat în parteneriat cu Caiac SMile și Comitetul Paralimpic Român. În zilele de 11 și 12 septembrie, turnul de cățărare de 8 metri amplasat în Piața Brassai cu sprijinul Nivea România i-a provocat pe cei mai curajoși să-și depășească limitele, atrăgând sute de brașoveni. Proiecțiile în aer liber organizate aici, după lăsarea serii, s-au clasat în topul preferințelor spectatorilor, înregistrând cel mai numeros public la această ediție. România sălbatică, documentarul-fenomen realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, și Tata mută munții, cel mai recent film în regia lui Daniel Sandu, conduc clasamentul proiecțiilor cu cel mai mare număr de spectatori Alpin Film Festival.

Cea de-a 6-a ediție a festivalului a făcut parte din Forumul Orașelor Verzi, evenimentul care pune Brașovul pe lista capitalelor verzi în acest an.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • În perioada 23-24 septembrie va avea loc la Brașov cel mai mare târg de locuri de muncă
 •  

În perioada 23-24 septembrie va avea loc la Brașov cel mai mare târg de locuri de muncă

În perioada 2324 septembrie va avea loc la Brașov cel mai mare târg de locuri de muncă

First Job School organizeaza in perioada 23-24 septembrie CEL MAI MARE TARG AL LOCURILOR DE MUNCA. Evenimentul, care va avea loc la Casa Armatei Brasov, va gazdui peste 60 angajatori din judetele Brasov si Covasna care pun la dispozitia participantilor peste 300 locuri de munca.

Targul se adreseaza persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca dar si angajatilor care doresc sa-si schimbe locul de munca. Ofertele de angajare acopera majoritatea domeniilor de activitate vizand atat pozitii entry level cat si top management din: turism, alimentatie publica, IT, productie, administrativ, comert, servicii, etc. Angajatorii cauta atat muncitori necalificati cat si specialisti in diverse domenii.

De asemenea sunt oferte pentru persoanele care doresc sa lucreze in strainatate cu salarii pornind de la 1500 euro/luna, fara comision de recrutare si pentru studenti/absolventi. Organizatorii preconizeaza participarea a peste 1000 de candidati.

Organizatorul evenimentului face parte dintr-un grup de firme existente pe piata de peste zece ani, recunoscute pentru serviciile de calitate oferite in domeniul formarii profesionale a adultilor si in domeniul resurselor umane. First Job school a certificat peste 5000 persoane in diverse meserii, fiind lider de proiect in mai multe proiecte cu finantare europeana neramursabila, a consiliat si plasat peste 3000 persoane.

First Job School are experienta in a organiza evenimente de amploare, organizand si alte targuri de locuri de munca, conferinte, seminarii si campanii, de interes national, in domeniul resurselor umane si al formarii profesionale.

Evenimentul isi propune sa atraga candidati atat din mediul urban si rural, interesati de gasirea/schimbarea locului de munca, in toate domeniile de activitate, vizand pozitii de Entry Level pana la Top Management.

Informatii suplimentare la telefon 0740272777 sau office@hrcromania.ro.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Proiect “Pregateste-ti cariera pentru viitor!“ , cod SMIS 132268
 •  

Proiect “Pregateste-ti cariera pentru viitor!“ , cod SMIS 132268

Proiect Pregatesteti cariera pentru viitor cod SMIS 132268

First Job School organizeaza in data 23 septembrie 2021, intre orele 09.00-18.00 CEL MAI MARE TARG DE LOCURI DE MUNCA la Casa Armatei Brasov, organizat in cadrul proiectului „Pregateste-ti cariera pentru viitor!“, cod SMIS 132268.

Obiectivul general al proiectului este cresterea gradului de participare la programe de invatare la locul de munca si facilitarea tranzitiei de la educatie la un loc de munca sustenabil pentru 182 elevi din invatamantul secundar si tertiar non-universitar din Regiunea Centru, inclusiv elevi din mediul rural si de etnie roma, cu accent pe programele de invatare efectuate in companii ce activeaza in sectoarele economice cu potential competitiv identificate in SNC si in domeniile de specializare inteligenta identificate in SNCDI, printr-un complex de masuri integrate, desfasurate pe o perioada de 24 luni.

Ofertele de angajare prezentate la targ sunt din toate domeniilor de activitate vizand atat pozitii entry level cat si top management din: IT, productie, administrativ, comert, servicii, turism etc. Angajatori de renume din Regiunea Centru cauta atat muncitori necalificati cat si specialisti in diverse domenii. Ofertele de angajare sunt atat pentru persoanele cu experienta in domeniile amintite cat si pentru elevi, absolventi de liceu, studenti sau muncitori necalificati. Evenimentul, care va avea loc la Casa Armatei Brasov, va gazdui peste 30 angajatori din judetele Brasov si Covasna care pun la dispozitia participantilor peste 100 locuri de munca.

First Job School are o experienta de peste 18 ani pe piata, a fost lider de parteneriat cat si beneficiar in mai multe proiecte cu finantare europeana nerambursabila si a certificat peste 5000 de persoane in diverse meserii. De asemenea are traditie in organizarea targurilor de locuri de munca in mai multe judete: Sibiu, Mures, Harghita, Constanta etc. Pentru mai multe detalii, va rog sa ne contactati la office@hrcromani.ro sau la telefon 0268511951.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • 300 de tineri sunt așteptați în Constanța pentru a lua parte Summitul Tinerilor 6.0: MOZAIC
 •  

300 de tineri sunt așteptați în Constanța pentru a lua parte Summitul Tinerilor 6.0: MOZAIC

300 de tineri sunt așteptați în Constanța pentru a lua parte Summitul Tinerilor 60 MOZAIC

La Constanța, Capitala Tineretului din România 2021-2022, își dau întâlnire 300 de tineri la începutul lunii octombrie pentru a lua parte la MOZAICUL Tinerilor. Summitul Tinerilor 6.0: MOZAIC, eveniment definitoriu pentru mișcarea de tineret din România, revine cu noi oportunități de dezvoltare inedite pentru 300 de tineri din România. Evenimentul are loc în contextul Constanței – Capitală a Tineretului din România, 2021-2022!

Unul dintre cele mai ambițioase proiecte

Summitul Tinerilor este unul dintre cele mai ambițioase proiecte dedicate învățării, dezbaterii și generării unor politici pentru tineri. Programul propus pentru această ediție își dorește să reflecte îndeaproape conceptul MOZAIC. Acesta își propune să fie cât mai variat, îmbinând evenimentele cu caracter formal cu cele mai puțin formale. Astfel, în perioada 6-10 octombrie tinerii participanți, cu vârste cuprinse între 16-35 de ani, vor lua parte la ateliere, sesiuni plenare, activități non-formale și culturale. Oportunități de sprijin ale ecosistemului de tineret, Atelier de educație financiară, Tinerii – Ambasadori pentru orașe verzi și curate, Cum combatem fake news? sau Trusă de prim-ajutor pentru sănătatea mintală, expoziții de artă, teatru-dezbatere sunt doar câteva dintre activitățile care se vor derula în cadrul evenimentului de la Constanța.

Summitul Tinerilor 6.0: MOZAIC

Summitul Tinerilor 6.0: MOZAIC pornește de la componenta culturală a Constanței, care reprezintă cel mai definitoriu exemplu de mozaic cultural de pe teritoriul României, fiind sugestiv pentru întreaga regiune dobrogeană. Acesta este un oraș multi-etnic în care toate comunitățile conviețuiesc pașnic de mai multe secole. De asemenea, există și comunități precum cele ale aromânilor, puternic ancorate în comunitate, care însă și-au păstrat tradițiile. 

Tinerii din România constituie la rândul lor un mozaic. Sunt diferiți din punct de vedere al originii geografice, sociale, a studiilor sau fie și doar a hobby-urilor și perspectivelor despre viață. Diversitatea și unicitatea fiecărui tânăr reprezintă un mare plus pentru orice comunitate, în contextul în care acesta este integrat. Astfel, întocmai precum Constanța reprezintă o sumă a tuturor minorităților, așa și comunitatea tinerilor prezenți la Summitul Tinerilor pune accent pe respectarea și integrarea tuturor minorităților (ex. sexuale, etnice, persoane cu dizabilități etc.).

Summitul Tinerilor este organizat Guvernanța Capitalei Tineretului din România – Consiliul Tineretului din România (CTR), Federația Tinerilor din Cluj (FTC), Grupul PONT și BCR – Banca Comercială Română, împreună cu Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Constanța și Primăria Municipiului Constanța.

Summitul Tinerilor va găzdui și prima etapă a proiectului „Tineri. Voce. Reprezentare”

Summitul Tinerilor va găzdui și prima etapă a proiectului „Tineri. Voce. Reprezentare”, unde în perioada 5-10 octombrie, 25 de tineri, cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani, au posibilitatea să devină adevărați lideri ai generației lor. Proiectul „Tineri. Voce. Reprezentare” își propune să extindă rețeaua tinerilor care luptă pentru obiectivele comune ale societății, precum și să crească capacitatea acestora de a influența comunitățile în care trăiesc prin instrumente și influențarea proceselor decizionale. Mai multe informații despre acest proiect se regăsesc pe www.ctr.ro și în descrierea formularului.

Înscrierea la eveniment se realizează prin intermediul următorului formular: https://forms.gle/TJYxx8es6gqNLjUU8, până pe 15 septembrie. După înscrierea la unul dintre cele 2 evenimente, fiecare participant o să fie contactat pentru a primi un răspuns din partea organizatorilor, indiferent de natura acestuia. Cazarea și masa sunt asigurate de către organizatori, iar participarea este gratuită. 

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Locuitorii cartierului Militari și cei care au lucrat la fabricile din zonă sunt invitați să participe la proiectul „Trecutul industrial al Bucureștiului – recuperarea memoriei pierdute: Cartierul Militari”
 •  

Locuitorii cartierului Militari și cei care au lucrat la fabricile din zonă sunt invitați să participe la proiectul „Trecutul industrial al Bucureștiului – recuperarea memoriei pierdute: Cartierul Militari”

Locuitorii cartierului Militari și cei care au lucrat la fabricile din zonă sunt invitați să participe la proiectul Trecutul industrial al Bucureștiului recuperarea memoriei pierdute Cartierul Militari

În ultimele decenii, cartierul Militari a parcurs drumul de la un sat din periferia capitalei, la cartier de suport al industriei socialiste, fiind astăzi spațiu de consum și dezvoltare. Asociația Politeia împreună cu Primăria Capitalei prin ARCUB anunță lansarea proiectului „Trecutul industrial al Bucureștiului – recuperarea memoriei pierdute: Cartierul Militari”. Proiectul își propune să contribuie la dezvoltarea identității locale prin documentarea și popularizarea istoriei recente a unor puncte cheie din patrimoniul industrial în dezvoltarea cartierului (platforma Preciziei, Cora Lujerului – fosta Fabrică Miorița, Turbomecanica, Apaca, Fabrica de ceramică etc).

„Transformările recente și rapide în dezvoltarea orașului București fac invizibilă o parte din istoria recentă a cartierelor sale. Trecutul industrial este demolat sau reconvertit în spații de birouri și spații comerciale, și astfel se șterge o parte din istoria unei generații.”, a declarat Mihai Vasile, președintele Asociației Politeia.

Etapa de documentare va cuprinde un studiu de arhivă

Etapa de documentare a proiectului „Trecutul industrial al Bucureștiului – recuperarea memoriei pierdute: Cartierul Militari” va cuprinde un studiu de arhivă privind modul în care aceste spații s-au transformat din punct de vedere funcțional, impactul arhitectural și urbanistic al acestora și o cercetare socială pentru a investiga felul în care transformarea acestor spații a influențat experiențele cotidiene ale locuitorilor. Cercetarea se va materializa într-o publicație care va rezuma descoperirile echipei de organizatori și ale tuturor celor implicați.

Demersul este unul colaborativ, locuitorii cartierului Militari, dar și toți cei care au lucrat la fabricile din zonă, fiind invitați să participe la toate etapele proiectului. Invitația la dialog se adresează tuturor, indiferent de vârstă, Asociația Politeia deschizând o conversație intergenerațională între grupurile de vârstă sub 30 de ani și cele de peste 65 de ani, o sursă valoroasă de informații și mărturii. Spre deosebire de alte activități și programe care li se adresează, în acest proiect, cetățenii vârstnici sunt văzuți ca o resursă activă, împărtășind cunoștințe, învățând lucruri noi și contribuind social.

Cei care doresc să participe sau să urmărească desfășurarea proiectului o pot face urmărind pagina de Facebook a proiectului Cartierul Militari – Trecutul industrial sau pe site-ul www.politeia.ro.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • VIDEO: Tânăr de 17 ani salvat de salvamontiști, după ce a alunecat pe Drumul Serpentinelor de pe Tâmpa
 •  

VIDEO: Tânăr de 17 ani salvat de salvamontiști, după ce a alunecat pe Drumul Serpentinelor de pe Tâmpa

VIDEO Tânăr de 17 ani salvat de salvamontiști după ce a alunecat pe Drumul Serpentinelor de pe Tâmpa

O plimbare pe  munte poate fi periculoasă, dacă nu eşti echipat corespunzător! A aflat acest lucru pe pielea sa, un tânăr de 17 ani salvat de salvamontiști după ce a alunecat pe Drumul Serpentinelor de pe Tâmpa.

Serviciul Public Local Salvamont Brașov, a fost solicitat astăzi pentru a salva un tânăr de 17 ani, care s-a rostogolit pe o distanță de aproximativ 10 metri, între două serpentine, pe un plan înclinat plin de stânci și bolovani.

În urma căderii, tânărul a suferit o lovitură puternică în zona capului și și-a pierdut starea de conștiență.

La sosirea salvatorilor montani, tânărul era conștient dar incoerent. După ce a fost imobilizat pe targă, a fost coborât la baza muntelui, de unde a fost preluat de un echipaj SAJ. Deoarece pe perioada transportului saturația de oxigen a început să scadă, i-a fost administrat oxigen suplimentar.

Turistul făcea parte dintr-un grup mai numeros și nu dispunea de echipament adecvat unei astfel de drumeții.

Serviciul Public Local Salvamont Brașov le reamintește persoanelor care părăsesc zona de asfalt a oraşului, că au nevoie de echipament specific unei plimbări pe munte, din care nu trebuie să lipsească încălţările specifice și îmbrăcămintea adecvată, chiar dacă este vorba de o drumeţie uşoară sau scurtă.

💾

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Sfaturi pentru afacere transport marfa
 •  

Sfaturi pentru afacere transport marfa

Sfaturi pentru afacere transport marfa

Parerea generala despre afacere transport marfa este ca aceasta functioneaza foarte bine. Din afara pare o afacere de vis sau cel putin are aceasta imagine. Daca ne rezumam doar la salariile oferite soferilor ne putem deja face o idee despre cati bani circula in acest domeniu.

Adevarul este insa diferit, nu toate firmele de transport functioneaza atat de bine si reusesc sa aiba acele venituri sus amintite. Este vorba de noroc sau doar de o mai buna administrare a afacerii?

Ce influenteaza succesul in afacere transport marfa?

Ca sa intelegem mai bine de ce o firma de transport marfa functioneaza mai bine decat alta, trebuie sa ne facem o imagine clara despre functionarea acestora.

Chiar daca la prima vedere toate afacerile de transport marfa functioneaza aparent la fel, totusi daca analizam mai bine situatia observam diferente de abordare in strategia de lucru. Vedem ca firmele care merg mai bine fac eforturi sa-si pastreze clientii pentru o perioada mai lunga de timp. Astfel isi asigura o clientela stabila care le plateste facturile.

Regula este foarte simpla, un client multumit de serviciile oferite, va avea mai multa incredere sa apeleze la aceeasi firma din nou si din nou. Clientilor nu le place sa-si schimbe colaboratorii, o fac doar in cazul in care nu mai sunt multumiti de serviciile primite.

Unele firme utilizeaza in strategia lor de marketing, oferte si reduceri de pret la serviciile oferite, sperand ca vor avea mai multe comenzi. Din pacate acest lucru este o strategie riscanta. Intr-adevar exista clienti care sunt vanatori de chilipiruri si ei pot fi clientii tinta la o reducere temporara.

Pe termen lung insa, nu este o strategie sanatoasa. Clientii care vin astazi doar pentru ca serviciul de transport este ieftin, odata cu revenirea la preturile initiale, vor cauta in alta parte cea mai ieftina oferta.

Dezvoltarea unei clientele serioase, calitatea serviciilor oferite de firma de transport, au un impact mult mai mare decat pretul redus al serviciului.

Cum sa oferi servicii de transport marfa de calitate?

Probabil cel mai important aspect de care orice firma de transport trebuie sa tina cont ca sa poata asigura servicii de calitate este starea vehiculelor de transport.

Un vehicul nou sau intr-o stare buna de functionare are o serie de avantaje fata de unul cu probleme. Tocmai din acest motiv au aparut diferite strategii prin care firmele de transport incearca sa pastreze vehiculele in stare buna.

Una dintre aceste strategii este ca la fiecare 5 ani sa-si schimbe camioanele cu altele noi care de exemplu au un consum mai mic.

Practic ruleaza serviciile de transport cu vehicule noi, in garantie, ca sa elimine riscurile unor defectiuni. Un alt avantaj este ca apeland la tehnologia de ultima ora isi reduc cheltuielile la combustibil. Consum mai mic, preturi mai bune la transport.

Pentru pastrarea calitatii serviciilor de transport, nu este necesar sa schimbati camioanele pentru altele cu o performanta mai buna. Ajunge ca prin intretinere regulata sa pastrati performanta celor existente. Acest lucru inseamna investitii in reparatii cu piese de schimb de calitate.

Fara un vehicul de calitate, riscurile sunt mari ca serviciile de transport sa nu atinga nivelul calitativ necesar. Acest lucru poate aduce dupa sine intarzieri in livrarea marfii sau deteriorarea ei pe drum.

Observam ca starea vehiculelor de transport are un impact direct asupra calitatii transportului. Vedem insa firme care ignora intretinerea vehiculelor pana acestea ajung la service cu defectiuni serioase.

De aici incolo pot sa apara probleme mari. Intarzierile datorate defectiunilor, afecteaza credibilitatea firmei pe piata iar lipsa de intretinere regulata a vehiculelor creste pretul reparatiilor.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • EsDent a deschis cea mai nouă și modernă clinică stomatologică multidisciplinară din Brașov
 •  

EsDent a deschis cea mai nouă și modernă clinică stomatologică multidisciplinară din Brașov

În urmă cu 11 ani, familia Halmaghi deschidea primele cabinete stomatologice EsDent în Brașov, situate pe str. Carpaților nr. 29 și Calea București, nr. 50, ghidându-se după filozofia care îmbină cu succes pasiunea, tehnologia de ultimă generație și empatia pentru pacient.

Prin pasiunea pe care specialiștii EsDent au investit-o mereu în serviciile stomatologice personalizate și explicate în detaliu, precum și selectarea cu rigurozitate a tehnologiei și echipei medicale au câștigat, încă de la început, încrederea pacienților pe termen lung.

Acesta este, cu siguranță, motivul pentru care peste 57.100 de pacienți au trecut, până în prezent, pragul cabinetelor stomatologice EsDent și au beneficiat de o experiență stomatologică deosebită: servicii și tratamente de stomatologie generală, implantologie, protetică dentară, ortodonție, chirurgie dentară, endodonție, profilaxie și cosmetică dentară la cele mai înalte standarde într-un mediu extrem de sigur și plăcut, minim invazive și cu rezultate remarcabile.

EsDent – O nouă clinică multidisciplinară

Joi, 1 septembrie 2021, după o investiție considerabilă, EsDent a mai adăugat 17 cabinete ultramoderne, situate pe strada Aurel Vlaicu, nr. 109, într-o clinică în care este aplicată o abordare multidisciplinară, care scutește pacientul de drumuri suplimentare pentru alte analize și investigații și oferă mai mult confort și siguranță.

Prin investiții realizate în special în tehnologie de ultimă generație, clinica poate oferi pacienților tratamente precise și confortabile, indiferent de gradul de dificultate al acestora.

„Acesta este un moment de împlinire, pentru că am reușit după foarte mulți ani de muncă să creăm într-adevăr o clinică multidisciplinară, în care să avem totul la un loc, susținuți în permanență de echipa medicală. Cred că, în acest moment, putem să le oferim brașovenilor ceva în plus. Cel mai important lucru care ne-a ghidat din primele momente este focusul pe tratamente stomatologice efectuate corect și la nivel cât mai înalt și mulțumirea pacientului” a declarat Halmaghi Szobolcs manager general EsDent.

EsDent a deschis cea mai nouă și modernă clinică stomatologică multidisciplinară din Brașov

Personal medical de excepție

Echipa de specialiști cu experiență, oferă pacienților garanția unui diagnostic corect și un tratament stomatologic la cel mai înalt nivel de acruatețe și eficacitate.

„Echipa noastră este o echipă foarte fantastică, dacă pot să o numesc așa! Este alături de noi și este compusă din medici specialiști, dedicați meseriei lor și care lucrează împreună cu pacientul pentru a dezvolta un plan de tratament care să răspundă nevoilor stomatologice imediate, pe termen mediu sau lung.” a precizat administratorul clinicii EsDent Elena Halmaghi.

Confort și siguranță la superlativ

Specialiștii EsDent respectă protocoale stricte de sterilizare și dezinfectare. Sterilizarea se face la cele mai înalte standarde ale lumii, eliminând aproape în totalitate factorul uman, astfel încât pacienții să se simtă confortabil și în siguranță pe toată durata vizitei la cabinet.

“Dorim ca toți pacienții noștri să se simtă bine. Să nu vină la stomatolog timorați, ci să vină cu plăcere. De aceea am creat un ambient atât de familiar, în care pacientul ca să se simtă confortabil și în siguranță.” Dionisie Forro director general EsDent

EsDent oferă soluții pentru fiecare pacient

La EsDent, fiecare pacient este unic şi beneficiază de opinia medicală a unei echipe de specialişti, stabilindu-se astfel schema optimă de tratament personalizat. Se lucrează în echipe interdisciplinare, astfel încât soluţiile de tratament să acopere toată patologia, de la cele mai simple până la cele mai complexe cazuri.

Implantologie

În zona de implant și chirurgie se fac intervenții spectaculoase care scutesc pacientul de durere și disconfortul perioadei în care dantura este în suferință.

Pentru rezultate excepționale specialiștii folosesc planificarea digitală pentru a oferi servicii premium de implantologie cu performanță clinică remarcabilă, bazate pe intervenții minim invazive, cu vindecare rapidă și disconfort redus pentru pacient.

Chirurgie orală

Atât în cazul intervențiilor chirurgicale simple, cât și în cazul celor complexe, echipa de medici chirurgi de la Esdent este pregătită să ofere soluții de tratament la cel mai înalt nivel de acuratețe și eficacitate.

Interventiile de chirurgie orală se adresează tuturor pacienților care prezintă probleme la nivelul cavității orale. Tehnicile sunt eficiente și nedureroase, astfel încât rezultatele să fie durabile, iar recuperarea pacientului rapidă. Cu toate că chirurgia orală nu constă, în general, în proceduri facile, inovațiile recente în domeniul stomatologic permit efectuarea acestora în condiții de siguranță și într-un timp scurt.

Endodonție la microscop

Tratamentul endodontic (cunoscut și ca „tratamentul de canal” sau „scoaterea nervului”) este una dintre cele mai frecvente proceduri medicale dentare, care tratează „interiorul dintelui” (camera pulpară, sistemul de canale și nervii) pentru eliminarea infecțiilor și protejarea de infecții viitoare și un nou retratament.

Tratamentul clasic pentru obturație de canal în care medicul realizează procedura cu ochiul liber are o rată de reușită de 50-60%, în timp ce utilizarea microscopului endodontic asigură o rată de succes de peste 90%, eliminând numeroase riscuri atât în etapa non-chirurgicală, cât și în cea chirurgicală și oferă posibilitatea de a interveni precis și corect asupra nervului dentar, cu un grad mărit de siguranță pentru pacient.

Ortodonție

Pentru un zâmbet sănătos, dinți drepți și o mușcătură corectă EsDent oferă o gamă variată de aparate ortodontice, din care pacienții pot alege în funcție de nevoi și preferințe: de la trainere pentru copii până la aparate dentare cu safir, discrete, rezistente și ușor de purtat. Totodată, specialiștii clinicii se străduiesc să cultive educația îngrijirii bucale în rândul pacienților pentru a înțelege impactul tratamentului ortodontic.

Tratamente laser la EsDent

Parte din noile tehnologii utilizate în domeniul stomatologic, laserul dentar oferă un grad foarte ridicat de precizie asupra tratamentului, permițând recuperarea și vindecarea rapidă a țesutului tratat.

Aplicaţiile laserului în medicina dentară sunt multiple, datorită avantajelor majore pe care această metodă de tratament le oferă: sterilizarea suprafeței pe care se aplică, limitarea sau stoparea sângerării asigurând coagularea vaselor de sânge supuse procedurilor și precizia în tratarea suprafeţelor. În plus, laserul dentar asigură medicilor stomatologi posibilitatea efectuării unor proceduri care în mod tradiţional nu ar fi posibile.

Totodată integrarea acestei tehnologii în tratamentele clasice ale diferitelor probleme de sănătate dentară asigură rate înalte de success ale tratamentului şi un nivel sporit de confort pentru pacient.

Estetică dentară la EsDent

Dinții decolorați sau cu pete, probleme de spațiere sau aliniere necorespunzătoare a dinților sunt aspecte care pot fi corectate prin proceduri de cosmetică dentară.

Stomatologia estetică este dedicată persoanelor care au probleme cu aspectul propriilor dinți. Acest lucru se poate datora formei sau culorii lor urâte. Albirea sau oferirea unor forme estetice sunt printre soluțiile propuse de specialiștii noii clinici multidisciplinare EsDent. Cele mai frecvente sunt albirea dintilor, sablarea și fațetele dentare.

Cosmetica dentară combină mai multe specializări stomatologice ce pot ajuta, estetic și funcțional, zâmbetul unei persoane.

Unul dintre tratamentele de albire cele mai recomandate, la nivel mondial, disponibil la clinica EsDent este albirea dentară cu lampa ZOOM, de la Philips. Procedura este una simplificată, dar extrem de eficientă: gelul de albire aplicat pe dantură este activat cu ajutorul lămpii ZOOM, în 4 cicluri de 15 minute. Astfel se asigură un control optim asupra efectelor tratamentului și orice sensibilitate sau iritare a gingiilor. După o singură sesiune de aproximativ o oră, se ajunge la rezultate de până la 6 nuanțe mai alb. Pentru o eficiență optimă, pachetul de albire profesională include un detartraj și un periaj profesional.

Fațetele ceramice sunt foițe subțiri din ceramică ce imită culoarea naturală a danturii. Acestea se aplică pe suprafața exterioară a dinților, având ca efect nu doar îmbunătățirea culorii dinților, ci și forma, mărimea sau lungimea acestora.

În funcție de nevoile pacienților, fațetele dentare ceramice pot fi mai extinse sau mai subțiri, potrivindu-se perfect pe forma dinților. Forma foițelor ceramice se obține prin presare sau prin frezare computerizată, având dimensiuni precise până la nivel de micron.

Imagistică dentară

Clinica dispune de tehnologie de ultimă generație care garantează servicii avansate de imagistică dentară pentru un diagnostic precis. Aceste aparate moderne emit cu 90 % mai puține radiații decât aparatele clasice, astfel încât investigațiile imagistice să fie realizate folosind o doză minimă de radiații, mai puține chiar decât la un zbor cu avionul.

Pedodonție la EsDent

Copiii beneficiază și ei de cabinete dedicate lor, din care nu lipsesc cei mai cunoscuți supereroi sau prințesele, iar compasiunea și înțelegerea întăresc relația cu pacientul, lucru necesar ținând cont de faptul că teama de stomatolog este încă o problemă majoră în rândul pacienților, atât a celor mici, cât și a celor mari.

Pentru pacienții care prezintă firca de tratamente stomatologice, specialiștii clinicii EsDent au aparatura necesară pentru a folosi inhalosedarea, o metodă de sedare conștientă de-a dreptul revoluționară, folosită pe scară largă în SUA şi Europa.

Scopul acestei tehnici este de a obţine un pacient relaxat, pentru care tratamentul stomatologic să rămână o experienţă plăcută. Procedura constă în aplicarea unei măști nazale pacientului, aşezat pe scaunul stomatologic, cu ajutorul căreia inhalează un amestec de protoxid de azot în combinaţie cu oxigen, rezultând un gaz ilariant care are atât proprietăţi sedative, cât şi uşor analgezice. Această metodă se poate face în şedinţe repetate fără să prezinte riscuri, timpul de recuperare fiind foarte scurt (3-5 minute) după întreruperea administrării.

Coordonate clinica EsDent Program

Luni – Vineri: 08:00 – 21:00

Sâmbătă – Duminică: Închis

Adresă

Str. Aurel Vlaciu, nr. 109, Brașov

Telefon

0368 808 700

Web

www.esdent.eu

office_plus@esdent.eu

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Accesul este liber la zonele exterioare ale Oktoberfest Brașov
 •  

Accesul este liber la zonele exterioare ale Oktoberfest Brașov

Accesul este liber la zonele exterioare ale Oktoberfest Brașov

Accesul este liber la zonele exterioare ale Oktoberfest Brașov

Brașovenii și turiștii sunt invitați în acest an la Oktoberfest, eveniment care va fi organizat pe locul fostului stadion Municipal, în Bartolomeu, în perioada 2 – 12 septembrie 2021.

Organizatorii pregătesc și anul acesta premii spumoase pentru iubitorii de bere și se vor asigura că distracția va fi una sănătoasă, ce va respecta regulile și reglementările din contextul actual, impuse de pandemie.

„Anul acesta a fost montat un singur cort de mari dimensiuni, iar în acesta nu se va mai sta „spate în spate”, ca la ediţiile precedente. „Spre deosebire de ceilalţi ani, nu mai sunt amenajate corturile mici, acestea fiind înlocuite cu terase”, a anunțat Cristian Macedonschi, organizatorul festivalului.

Accesul este liber la zonele exterioare ale Oktoberfest Brașov

Participanții nu trebuie să facă dovada vaccinării și nici nu este necesară dovada testării COVID în zona de relaxare, parcul de distracție Luna parc, zonele cu comercianți food și nonfood din proximitatea cortului Oktoberfest. Accesul în aceste zone este permis fără verificarea certificatului de vaccinare sau test rapid.

Testele si certificatele de vaccinare sunt necesare doar pentru intrarea în cortul Oktoberfest

Centrele de testare se mută la intrările din cort, în care vor avea acces doar persoanele care pot prezenta ”Certificatul verde” european, un document care să ateste trecerea prin boală, un test PCR nu mai vechi de 72 de ore sau un test rapid ce se poate face chiar și la fața locului au anunțat organizatorii. 

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Arta sacră din Șcheii Brașovului promovată la nivel național
 •  

Arta sacră din Șcheii Brașovului promovată la nivel național

Arta sacră din Șcheii Brașovului promovată la nivel național

Arta sacră din Șcheii Brașovului va fi promovată la nivel național de Muzeul de Etnografie Brașov.

Baia Mare și Brașovul vor găzdui în perioada august – noiembrie 2021 expoziția ”Patrimoniul cultural iconografic din Șchei – expoziție națională”, ca urmare a implementării unui proiect inițiat de Muzeul de Etnografie Brașov, finanțat de Consiliul Județean Brașov și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național în cadrul sesiunii II de finanțare de proiecte culturale pe anul 2021, aria tematică Patrimoniul Cultural Material.

Expoziția va cuprinde peste 40 de bunuri culturale din colecția Muzeului de Etnografie Brașov, Muzeul Țării Făgărașului ”Valer Literat”, Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș din Baia Mare, Muzeului Bisericii ”Sfântul Nicolae – Prima Școală Românească” din Brașov și aduce în atenția publicului frumusețea, diversitatea tematică a icoanelor realizate în centrul de iconari din Șcheii Brașovului.

Proiectul urmărește să valorifice colecțiile etnografice ale instituțiilor culturale menționate într-un mod atractiv și accesibil publicului larg și să pomoveze la nivel național arta sacră din Șcheii Brașovului. De aceea, pe lângă expoziții, se vor organiza conferințe și patru ateliere interactive pentru a aduce la aceeași masă artizanii și specialiștii din domeniu. Lucrările realizate în în timpul atelierelor vor fi expuse în cadrul expoziției ”De la simbolurile artei tradiționale, la design-ul actual” și vor putea fi admirate în perioada octombrie – noiembrie la muzeele din Brașov și Baia Mare.

Produsele culturale ale proiectului se vor materiliza într-un catalog de expoziție și un tur virtual al expoziției temporare de la Baia Mare, două filme de popularizare a tehnicilor tradiționale de pictură pe sticlă și pe lemn și într-un material video de prezentare a expoziției din muzeul din Baia Mare. Toate aceste materiale vor fi disponibile pe site-ul www.etnobrasov.ro.

Valoarea totală a proiectului este de 86.620 lei, din care finanțarea nerambursabilă AFCN este de 68.237 lei și contribuția Muzeului de Etnografie Brașov (Consiliul Județean Brașov) este de 18.383 lei.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Película #6 singurul festival de film și cultură ibero-americană din România va avea loc anul acesta la București și Cluj
 •  

Película #6 singurul festival de film și cultură ibero-americană din România va avea loc anul acesta la București și Cluj

Pelula 6 singurul festival de film și cultură iberoamericană din România va avea loc anul acesta la București și Cluj

Cea de-a 6-a ediție a Película #6, singurul festival de film și cultură ibero-americană din România, își invită anul acesta spectatorii într-o călătorie cinematografică specială, prin intermediul filmelor din America Latină (Brazilia, Argentina, Costa Rica, Mexic, Chile, Paraguay, Peru, Columbia, Cuba și Uruguay), alături de titluri din Spania și Portugalia.

Biletele sunt disponibile pe Eventbook .

Festivalul Película #6 va avea loc anul acesta între 8 și 12 septembrie la București

Festivalul va avea loc anul acesta între 8 și 12 septembrie la București, în spațiile cu tradiție și prietene ale Película, Cinema Elvire Popesco și Institutul Cervantes, dar propune și activități și proiecții în aer liber, în zilele de 11 și 12 septembrie, la Verde Stop Arena, și se va desfășura pentru prima dată la Cluj-Napoca, între 17 și 19 septembrie, la Cinema Victoria.

De asemenea, Película va continua varianta găsită anul trecut pentru ca o selecție de filme, disponibile exclusiv online, să ajungă la cât mai mulți spectatori în perioada 13 – 19 septembrie, pe platforma Cinesquare (www.cinesquare.net).

Spot Película #6

“Ediția a 6-a a Película vrea să mai aline puțin din dorul plecărilor peste mări și țări și va fi destinația ideală de călătorii și vacanțe din luna septembrie pentru toți cei care visează la America Latină și Peninsula Iberică și vor să experimenteze spiritul latin prin film, muzică, dans și povești. Pe scurt, v-am pregătit o ediție „IBERO AMERICA ALL INCLUSIVE”.”, povestește Ileana Cecanu, director artistic al festivalului Película.

Festivalul va găzdui atât titluri recente, cât și producții apreciate din anii trecuți

Anul acesta festivalul va găzdui atât titluri recente, cât și producții apreciate din anii trecuți, precum și titluri cu subiecte reprezentative pentru cultura latino-americană. Spectatorii vor avea la dispoziție patru secțiuni însumând 25 de filme. Toate filmele vor fi prezentate în limba originală, cu subtitrare în limba română.

Producția ce deschide cea de-a 6-a ediție a Película este documentarul nominalizat la Oscar, printre cele 21 de premii câștigate la festivaluri internaționale de prestigiu (BAFTA, European Film Awards), BUENA VISTA SOCIAL CLUB (r. Wim Wenders, 1999), ce îi urmărește pe renumitul chitarist Ry Cooder și pe fiul său, Joachim, în timpul călătoriei lor în Cuba, de-a lungul căreia se reunesc cei mai buni muzicieni ai țării pentru a înregistra un album. Printre artiștii incluși în proiect se numără cântărețul Ibrahim Ferrer și pianistul Rubén González.

Trailer Película #6

Festivalul reia anul acesta COMPI, secțiunea competițională, cu 5 producții premiate din Brazilia, Argentina, Costa Rica, Mexic și Portugalia: VALENTINA, filmul de debut al regizorului brazilian Cássio Pereira dos Santos, KARNAWAL (r. Juan Pablo Félix), selecționat în 2020 la Festivalul Internațional de Film de la Toronto, CLARA SOLA, lungmetrajul de debut al Nathaliei Álvarez Mesén, prezentat anul acesta la Cannes în secțiunea Quinzaine des Réalisateurs, 50 O DOS BALLENAS SE ENCUENTRAN EN LA PLAYA (r. Jorge Cuchi), câștigătorul premiului pentru Cel mai bun scenariu la Festivalul Internațional de Film de la Cairo și LISTEN, debutul în lungmetraj al regizoarei portugheze Ana Rocha, premiat în 2020 la Festivalul de Film de la Veneția.

„Película #6 aduce o nouă secțiune, DOS CAMINOS

„Película #6 aduce o nouă secțiune, DOS CAMINOS, ce conține câte două filme care au în comun regizorul sau tematica: LAS MEJORES FAMILIAS și CONTRACORRIENTE, ambele regizate de Javier Fuentes Leon, documentarele JINETES DEL PARAISO și PORRO HECHO EN COLUMBIA, care vorbesc despre frumusețea peisajelor și muzicii columbiene și lungmetrajele spaniole BUSCANDO A EIMISH și FALLING, semnate de regizoarea Ana Rodriguez Rosell, care va veni la București ca invitată a festivalului, prin intermediul Institutului Cervantes.”, adaugă Ileana Cecanu.

Secțiunea RETRO PELICULA prezintă 4 producții apreciate din anii trecuți, programate pentru prima dată în festival:

 • EL 5 DE TALLERES (r. Adrián Biniez, 2014), nominalizat în 2014 la festivalurile de film de la Veneția și Zurich,
 • drama LAS HEREDERAS (r. Marcelo Martinessi, 2018), cu nu mai puțin de 36 de premii și 39 de nominalizări la festivaluri internaționale prestigioase (Premiul Fipresci și Ursul de Argint la Festivalul de Film de la Berlin în 2018, Cel mai bun film latino-american la Festivalul de Film de la San Sebastián, Premiul special al juriului la Festivalul Internațional de Film de la Seattle),
 • filmele lui Samuel Kishi, câștigător al două premii la Festivalul de Film de la Berlin în 2019, LOS LOBOS,
 • savurosul SOMOS MARI PEPA, câștigător al secțiunii de debut la Festivalul de film de la Miami, și WHISKY (r. Juan Pablo Rebella, Pablo Stoll, 2004), câștigător al Un certain Regard la Festivalul de la Film de la Cannes în 2004 și al Trofeului Transilvania la TIFF, în 2005.

Lungmetrajul COCO în secțiunea dedicată celor mai mici spectatori

NINIPELI, secțiunea dedicată celor mai mici spectatori ai Película, aduce lungmetrajul COCO (r. Adrian Molina, Lee Unkrich, 2017), câștigător al două premii Oscar, pentru Cel mai bun film de animație și pentru Cea mai bună melodie originală, printre alte peste 100 de premii la festivaluri internaționale de film (BAFTA, Globurile de Aur, Grammy, Teen Choice Awards), și un calup de scurtmetraje animate din America Latină, care atrag atenția asupra unor probleme prezente în societate.

THE TANGO LESSON filmul de referință care va închide festivalul

Așa cum au făcut-o în fiecare ediție de până acum, organizatorii vor închide festivalul cu un film de referință care are în centru Tangoul: THE TANGO LESSON (r. Sally Potter, 1997), nominalizat la Premiile BAFTA pentru Cel mai bun film străin, un film în premieră la Película, ce aduce în prim-plan o femeie ce descoperă acest dans care atinge o lume întreagă.

Printre proiecțiile speciale din cadrul festivalului se mai numără documentarele EL AGENTE TOPO, în regia cineastei Maite Alberdi, prima regizoare din Chile nominalizată la Oscar pentru Cel mai bun film documentar, în care un detectiv privat din Chile angajează pe cineva să lucreze drept „cârtiță” la o casă de bătrâni, unde un client al său îi suspectează pe îngrijitori de abuzuri asupra bătrânilor și PIAZZOLLA, LOS AÑOS DEL TIBURÓN (r. Daniel Rosenfeld, 2018), în care, pentru prima dată, arhivele secrete ale muzicianului bandoneonist Astor Piazzolla sunt dezvăluite lumii chiar de fiul său, într-un portret unic al compozitorului legendar care a revoluționat tangoul. Filmul a fost prezentat unui număr foarte restrâns de spectatori în ediția de anul trecut a festivalului.

Pentru ediția din Cluj, biletele sunt deja disponibile

Pentru ediția din Cluj, biletele sunt deja disponibile pe www.cinemavictoria.ro, iar programul conține 12 proiecții de filme și demonstrații de dans și muzică.

Programul complet al festivalului este disponibil pe site-ul www.peliculafiesta.ro și pe pagina de Facebook a festivalului, iar biletele vor putea fi achiziționate de pe eventbook.ro. Pentru vizionarile online, biletele pot fi achiziționate direct de pe platforma Cinesquare între 13 și 19 septembrie.

Festivalul Película este organizat de FREEALIZE și Asociația Culturală ARTICHITANA

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Dor de Viscri – primul album fotografic dedicat celui mai îndrăgit sat din România a fost lansat
 •  

Dor de Viscri – primul album fotografic dedicat celui mai îndrăgit sat din România a fost lansat

Doi fotografi români, Rareș Beșliu și Adrian Năsturică, au lansat „Dor de Viscri” – primul album fotografic despre Viscri, ilustrat prin 86 de imagini unice, însoțite de povestea satului, scrisă în trei limbi (română, germană, engleză).

Tipărită în România, cu drag de țară, „Dor de Viscri” este o carte realizată la cele mai înalte standarde de calitate, după modelul celor mai renumite albume fotografice din lume. Blocul de carte este cusut, coperta este de tip hardcover, cașerată, cu inserturi de hârtie colorată în masă.

Fotografii care reușesc să transpună cu totul cititorul în lumea satului

Dor de Viscri primul album fotografic dedicat celui mai îndrăgit sat din România a fost lansat

Albumul are 244 de pagini și este structurat în două părți. Prima este povestea satului în cuvinte, scrisă de Ioana Flangea, ce poate fi citită ca pe o carte de beletristică plină de emoție. A doua parte se răsfoiește ca un album de artă fotografică, ce cuprinde 86 de fotografii, atent alese de cei doi fotografi, din peste 20.000 de cadre. Sunt fotografii care reușesc să transpună cu totul cititorul în lumea satului și surprind atât locuitorii, cât și arhitectura caselor, natura sau scene rurale, autentice, din viața de zi cu zi.

„Casa albastră, cu gutui în geam, pe care am găsit-o în Viscri, mi-a deșteptat dorul de copilărie, de locul acela sacru, tainic, numai al meu” – sunt cuvintele care deschid cartea și tot ele exprimă cel mai bine începutul aventurii de a publica un album fotografic.

Rareș Beșliu spune că: „Dor de Viscri a plecat de la un gând frumos și încă nu ne vine să credem că a devenit realitate. Țin minte și acum că mergeam spre Târgu Mureș și am văzut indicatorul către Viscri, 13 km la stânga. Auzisem de el, dar nu-l vizitasem niciodată. Am vrut să fac un popas scurt, dar m-am îndrăgostit și din acel moment nu mi-am dorit altceva decât să iau la pachet viața de acolo și să o putem oferi și altora, sub forma unei cărți de acest fel. E vorba despre viața satului de ieri și de azi, cu tradiții neîntinate și oameni buni, care sfințesc locul și îl fac să arate mai viu decât la nașterea lui. Pentru asta, le mulțumim!”

Albumul poartă cititorul în natură, pe ulițe, printre case și acasă

Dor de Viscri primul album fotografic dedicat celui mai îndrăgit sat din România a fost lansat

Albumul poartă cititorul în natură, pe ulițe, printre case și acasă. Îi prezintă acestuia o nouă lume, văzută prin obiectivul a celor doi fotografi îndrăgostiți de Viscri, satul care l-a fermecat chiar și pe prințul Charles și care face parte din patrimoniul UNESCO.

„Ca fotograf, te bucuri și apreciezi imaginile digitale, însă nimic nu se compară cu sentimentul pe care-l ai când le vezi tipărite, pe hârtie, când sunt palpabile. Cu toate acestea, inițial mi s-a părut o idee nebună să scoți o carte, mai ales în regie proprie. Am fost sceptic multă vreme la ideea lui Rareș, până când am ajuns și eu la Viscri. Atunci l-am înțeles, iar visul lui a devenit visul nostru și am muncit cot la cot ca să devină realitate”, completează Adrian Năsturică.

„Interesul pentru Viscri a crescut mult în ultima vreme, iar asta îmi dă speranța că putem reînvia la fel de frumos și restul satelor noastre din România. De-a lungul timpului, am primit mult sprijin de la oameni buni, dar inițiativa lui Rareș și Adrian a fost neașteptată. E un vis să poți cuprinde într-o carte toată atmosfera de aici și să vrei cu atâta ambiție să o transmiți mai departe lumii întregi (și spun asta mai ales pentru că e scrisă în trei limbi). Pe scurt, există acum un album fotografic de care aveam nevoie și cu care ne mândrim”, declară Caroline Fernolend, Director Executiv al Mihai Eminescu Trust (MET)

Despre autori

Rareș Beșliu este de meserie antreprenor, dar de când a descoperit fotografia, pasiunea a luat locul business-ului. Acum îi dedică tot timpul lui și construiește proiecte frumoase în jurul ei.

Adrian Năsturică este fotograf de mic copil, iar în 2007 a înființat New Age Photography, cea mai mare școală de fotografie din România, unde predă și în prezent.

Ioana Flangea este traducător și iubitoare de cărți, oameni, călătorii și povești. Toate acestea au făcut-o să accepte cu bucurie să documenteze și să scrie despre Viscri.

„Dor de Viscri” este disponibil pentru comadă în librăriile Cărturești din țară sau online la: http://raresbesliu.com/dor-de-viscri-album-fotografic/ sau la: https://nasturica.com/dor-de-viscri/

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Două destinații din România au intrat în top 50 destinații de vacanță pentru familii din Europa
 •  

Două destinații din România au intrat în top 50 destinații de vacanță pentru familii din Europa

Două destinații din România au intrat în top 50 destinații de vacanță pentru familii din Europa

Cei de la FatherMag.com, au creat o listă de destinații de vacanță pentru familii din Europa. Au analizat peste 250 de destinații preferate de copii și familii precum: parcuri de distracții și parcuri tematice, parcuri acvatice, plaje, grădini zoologice și acvarii, muzee pentru copii și parcuri naționale și au realizat un top 50 destinații de familie din Europa, pe baza ratingului și a numărului de voturi din recenziile Google.

Primele trei locuri sunt ocupate de parcuri de distracții celebre din Europa. Pe locul 1 în top este Disneyland Paris, pe locul 2 Europa Park din Germania iar pe locul 3 Efteling din Olanda.

Therme București și Dino Parc Râșnov, în top 50 destinații de vacanță din Europa pentru familii. Therme București figurează pe locul 31 iar Dino Parc Râșnov pe locul 47 într-un top 50 al destinațiilor de vacanță din Europa realizat de Father Mag.

„Therme București oferă peisaje exotice cu tobogane interioare spectaculoase care îl fac o destinație perfectă pentru întreaga familie. Există multe plimbări pe apă de încercat și nu uitați de piscina cu valuri pe care copiii de toate vârstele o vor adora! Pentru un timp relaxant, puteți încerca plaja cu nisip și piscina în aer liber. Dacă vă place un pic de răsfăț, există și multe saune, SPA-uri și tratamente de masaj.” spun autorii topului.

Dino Parc Râșnov „unul dintre cele mai distractive parcuri de aventură și muzee în aer liber din Europa”

Dino Parc Râșnov este titrat de creatorii clasamentului ca „unul dintre cele mai distractive parcuri de aventură și muzee în aer liber din Europa”:

„Dacă copiii tăi sunt fascinați de dinozauri, acesta este locul pe care nu trebuie să-l ratezi! Nu vor vorbi despre nimic altceva pe tot parcursul anului, după ce au vizitat Dino Parc Râșnov. Ei pot vedea aproximativ 100 de modele de dinozauri de dimensiuni reale în timp ce fac drumeții prin parc. Imaginați-vă emoția cu care îi vor descoperi! Mai ales când dau peste cel mai mare dinozaur zburător. Dar aventura nu se termină aici! Există multe locuri de joacă, case în copaci, trasee de aventură, labirintele cu laser și cinematografe de ultimă generație. Crezi că distracția s-a terminat acum? Ei bine, nu s-a terminat! Nu ratați toate zonele interactive de realitate virtuală, dar și vulcanul interactiv în erupție!”, spun reprezentanții FatherMag.com.

Este vorba despre vulcanul interactiv și platforma care simulează trei tipuri de cutremure: unul provocat de o erupție vulcanică, unul provocat de o turmă de Seismosauri care aleargă și un cutremur provocat de mișcarea plăcilor tectonice.

De asemenea, în parc mai există 5 dinozauri animatronici care scot sunete terifiante, un cinematograf 9D şi unul 360°, o fereastră interactivă cu realitate augmentată, o peşteră plină de curiozităţi şi replici ale rămăşiţelor de dinozauri, animale preistorice sau insecte, dar şi un terarrium cu reptile vii la etajul 1 al clădirii principale.

Vezi aici topul complet.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • „Sunt două lucruri esențiale care te vor face înțelept – cărțile pe care le citești și oamenii pe care-i întâlnești” – Jack Canfield
 •  

„Sunt două lucruri esențiale care te vor face înțelept – cărțile pe care le citești și oamenii pe care-i întâlnești” – Jack Canfield

Sunt două lucruri esențiale care te vor face înțelept cărțile pe care le citești și oamenii pe carei întâlnești Jack Canfield

Jack Canfield (n. 19 august 1944, Fort Worth, Texas, SUA), cunoscut drept coach-ul nr. 1 al Americii, este un au­tor de bestselleruri, orator profesionist, trainer și antreprenor. Este fon­datorul și președintele The Canfield Training Group („Grupul de Training Canfield”), care instruiește antreprenori, educatori, lideri de corporații, specialiști în vânzări și indivizi motivați, cum să-și extindă viziunea și să-și accelereze realizarea obiectivelor profesionale și personale.

Jack Canfield este și absolvent de Harvard, deține diploma de masterat în psihologia educației la Universitatea din Massachusetts, și trei docto­rate onorifice. În decursul ultimilor 40 de ani, a fost psihoterapeut, consultant educațional, trainer în corporații și autoritate de prestigiu în stima de sine, succesul revoluționar și performanță de vârf.

Recordul Mondial Guinness

Deține Recordul Mondial Guinness pentru șapte bestselleruri apărute pe lista New York Times în aceeași zi (24 mai 1998). Deține Recordul Mondial și pentru cea mai lungă sesiune de autografe (pen­tru Chicken Soup for the Kid’s Soul <<Supă de Pui pentru Sufletul Copilului>>).

Este fondatorul Fundației pentru Stima de Sine, care oferă resurse pentru stima de sine și traininguri pentru asistenți sociali, beneficiari de ajutor social și specialiști în resurse umane. Jack a scris și a coprodus Programul GOALS, un video program de training pentru a ajuta oamenii din California să treacă de la ajutor social la muncă, ceea ce a ajutat 810 000 de oameni să iasă din șomaj.

Jack Canfield apare în National Speakers Association Speakers Hall of Fame (Hall of Fame a Asociației Naționale a Oratorilor), a primit Bursa Paul Harris de la Rotary Club, i s-a înmânat Medalia Cancelarului din par­tea Universității Massachusetts. A fost numit de două ori Motivatorul Anului de revista Business Digest, a primit Premiul Oratorul Anului din partea Societății de Leadership și Succes, precum și Premiul Național de Leadership din partea Asociației Naționale pentru Stima de Sine.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • voluntarbv – prima platformă digitală din țară dedicată voluntariatului a fost lansată la Brașov
 •  

voluntarbv – prima platformă digitală din țară dedicată voluntariatului a fost lansată la Brașov

voluntarbv prima platformă digitală din țară dedicată voluntariatului a fost lansată la Brașov

Agenția Metropolitană Brașov și Primăria Brașov au lansat prima platformă digitală din țară dedicată voluntariatului. voluntarbv este platforma oamenilor implicați, ce conectează utilizatorii direct cu organizatorii de evenimente și activități și are ca scop principal încurajarea și promovarea voluntariatului la nivelul Zonei Metropolitane, indiferent de vârstă, pregătire, experiență și statut social, precum și digitalizarea activității de voluntariat. Este vorba de prima inițiativă de voluntariat inteligent cu sistem de bonusare în funcție de implicare, forum pentru consolidarea comunității, bonus-shop și multe altele.

Evenimentul a fost însoțit de un târg al ONG-urilor, la care au participat 12 organizații din Brașov

„În cadrul evenimentului de astăzi organizat de Agenția Metropolitană Brașov și a Târgului de ONG-uri s-a lansat prima platformă de voluntariat din țară. Voluntarbv.ro este locul care aduce laolaltă energia pe care comunitatea o are de oferit cu organizațiile care au nevoie de voluntari, cu ONG urile care, la rândul, lor pot să se înscrie și să identifice voluntari pe această platformă. Este un lucru minunat faptul că la Brașov s-a lansat prima platformă de acest fel din țară, că putem să folosim energia pe care comunitatea o are de oferit și că putem să ne asigurăm că ea se întoarce către comunitate, spre binele comunității“, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Toate evenimentele de voluntariat din Brașov centralizate

„Această idee mi-a venit făcând foarte multe voluntariate, am fost recrutat și eu, la rândul meu, pentru că mi s-a văzut munca voluntară. În cadrul Agenției Metropolitane noi am dezvoltat un proiect în care vor fi centralizate toate evenimentele de voluntariat din Brașov. În urma acestor evenimente, pe lângă socializare și celelalte lucruri, voluntarii vor dezvolta niște abilități, o experiență care o să le fie foarte bună la un loc de muncă. Pentru că aici, în această platformă,sunt incluși cei mai mari actori ai comunității. Toți actorii principali ai comunității. Este o platformă universală, prin care cei interesați pot face voluntariat și nu numai.

Pe lângă voluntariat se poate face și muncă civică, se pot face niște task-uri săptămânale, cum ar fi completarea unui formular, donarea de materiale reciclabile, donare de sânge, în funcție de propriile preferințe. Voluntarii ne găsesc pe voluntarbv.ro. Acolo veți vedea toate evenimentele care vor avea loc în următoarea perioadă. Deja nici n-am lansat bine platforma, de vreo patru cinci zile am lansat-o și deja avem 450 de utilizatori, avem 22 de organizații implicate. Toate evenimentele care sunt deja postate sunt ocupate. Deci există dorință de voluntariat“, Ionuț David, Project Manager Asociația Metropolitană Brașov.

voluntarbv o platforma digitală, cu utilizatori inregistrați, atât voluntari cât și ONG-uri

voluntarbv este o platforma digitală, cu utilizatori inregistrați, atât voluntari cât și ONG-uri, instituții și alți actori sociali care au nevoie de voluntari (un fel de Booking al voluntariatului). Platforma oferă posibilitatea unui punctaj reciproc, o specializare pe activități, și chiar un sistem de bonusare, prin care voluntarii își pot achiziționa produse din magazinul online al aplicației. Obligația organizațiilor care sunt în cautare de voluntari este să încheie un contract de voluntariat cu aceștia. Pentru cei care creează o organizație, platforma îi obligă să încarce un document care să ateste autenticitatea organizației, instituției publice sau organizației de cult.

voluntarbv un fel de Booking pentru voluntariat

Platforma este un fel de Booking pentru voluntariat, un agregator pentru toate ONG-urile, din zona metropolitană Brașov. Orice ONG poate să-și creeze un cont prin intermediul unui reprezentant, să creeze evenimente, să gestioneze utilizatorii, și voluntarii.

Voluntarii vor obține bonusuri, iar prin intermediul diamantelor dobândite pe platformă sau direct în aplicație, produse din magazinul online. Însă cea mai importantă achiziție va fi cea a abilităților: social, sportiv sau cultural.

Utilizatorii pot accesa platforma atât prin browser cât și prin intermediul aplicației mobile și se pot loga fie prin crearea unui cont, fie cu ajutorul instrumentelor de social media sau prin intermediul Gmail-ului.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Oktoberfest se organizează în acest an pe locul fostului stadion Municipal
 •  

Oktoberfest se organizează în acest an pe locul fostului stadion Municipal

Brașovenii și turiștii sunt invitați în acest an la Oktoberfest. Festivalul este organizat pe locul fostului stadion Municipal, în Bartolomeu, în perioada 2 – 12 septembrie 2021.

Festivalul a început timid la Poalele Tâmpei, iar 10 ani mai târziu a devenit cel mai mare festival de acest gen din România.

A început cu un eveniment pe un teren de 1.200 mp și 35.000 de vizitatori și a ajuns la o suprafață de 25.000 mp și 350.000 de vizitatori.

Oktoberfest se organizează în acest an pe locul fostului stadion Municipal

Parada Oktoberfest

Pentru a deschide în mod oficial noua ediție de Oktoberfest Brașov, joi, 2 septembrie de la ora 17.00 va avea loc o paradă pe ritmurile fanfarei și a trupelor invitate spre cortul de pe fostul Stadion Municipal. Căruțe și care alegorice cu butoaie de bere, bavarezi și bavareze, tirolezi și tiroleze vor defila din Piața Sfatului spre locația de desfășurare (Stadionul Municipal).

Ziua bavareză a multiculturalității – Ziua de Salsa

Oktoberfest este și un festival multicultural în cadrul căruia participă comunitatea grecească, maghiară, săsească, pot fi urmărite dansuri rusești, spaniole, țigănești, ansambluri folclorice de copii precum Mugurelul, dansuri de societate cu La Passion, Vio Dance, Passo Doble, etc sau ritmuri „fierbinți” cu Salsa Picante.

Miss Oktoberfest

Toate doamnele și domnișoarele cu vârsta peste 18 ani, pot participa Sâmbătă, 4 septembrie la concursul MISS OKTOBERFEST. Miss Oktoberfest nu luptă pentru pacea mondială sau salvează balenele eșuate, nu trebuie să inventeze elixirul tinereții și nici nu trebuie să aibă 90-60-90! Dacă publicul o place, indiferent de vârstă sau greutate, este câștigătoare! Și anul acesta ea va continua tradiția și va fi zâna bună pentru copiii și bătrânii defavorizați din Brașov și va cutreiera Casele de Copii și Azilele de Bătrâni pentru a împrăți daruri de suflet oferite de sponsorii Oktoberfest.

Festivitatea de deschidere – Cepul butoiului

Primarul Brașovului, împreună cu invitați speciali vor fi cei care vor da „cepul butoiului cu bere”, moment în care festivalul va fi declarat deschis! Organizatorii pregătesc și anul acesta premii spumoase pentru iubitorii de bere și se vor asigura că distracția va fi una sănătoasă, ce va respecta regulile și reglementările din contextul actual, impuse de pandemie.

Regele Oktoberfest

Pentru a câștiga coroana butoiului cu bere și titlul de Rege Oktoberfest, bărbații vor trebui să bea cu ștaif și să mânuiască cuvintele dibaci, nu doar halba! Premiul, însă va merita orice efort: un dozator cu bere instalat la Rege acasă și plinul cu butoaie pline timp de o lună!

Cea mai bună bere și trupe de muzică consacrate

Berea Oktoberfest este proaspătă, rece și delicioasă! Trupele alături de care participanții au cântat piesele preferate la cele 11 ediții ale festivalului au răspuns și în acest an invitației organziatorilor: Aalbachtaler Oktoberfest Band, Rocky 5, Trupa Șase, Fanfara Burzenland, Fanfara Jägermeister, muzică lăutărească, românească veche și nouă alături de Gabi și Remus.

Între concertele trupelor invitate, cel mai iubit DJ, DJ Edelweiss alături de Marian Maican va întreține DIN NOU spuma distracției în cortul Oktoberfest. Programul detaliat și toate surprizele pregătite de organizatori pentru brașovenii și turiștii care vin toate colțurile lumii pentru a simți DIN NOU bucuria unui festival le găsiți pe www.oktoberfestromania.ro.

Cum ajungi la Oktoberfest

Accesul în cadrul festivalului se va face din Calea Făgărașului sau dinspre Strada Craierei, în proximitatea accesului spre CSS Brașovia.

Cu mijloacele de transport în comun

 • Linia 9 RAT BV: Rulmentul – Independenței – Stadionul Municipal
 • Linia 16 RAT BV: Livada Poștei – Griviței – Cărămidăriei
 • Linia 23B RAT BV: Triaj – A. Vlaicu – Stadionul Municipal
 • Linia 23 RAT BV: Saturn – Depozite ILF – Stadionul Municipal

Traseu recomandat pentru autoturisme mici

Piața Sfatului ă Primărie – Bulevardul Nicolae Iorga – Strada Lungă – Calea Făgărașului – Cort Oktoberfest

Oktoberfest se organizează în acest an pe locul fostului stadion Municipal
PROGRAM OKTOBERFEST 2021

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Lumitech angajează personal pentru operațiuni electrice și electrotehnice cu specializare la locul de muncă
 •  

Lumitech angajează personal pentru operațiuni electrice și electrotehnice cu specializare la locul de muncă

Lumitech angajează personal pentru operațiuni electrice și electrotehnice cu specializare la locul de muncă

Lumitech – inovație, impact, profesionalism, la care se adaugă 16 ani de expertiză unică în producția de senzori, cablaje și componente electronice și locul 1 în Top Afaceri România 2018 și în Top Profit România 2018, județul Brașov. Este formula ideală a unui lider de piață care oferă o nouă definiție performanței.

Activitatea se desfășoară în Brașov, într-o hală de producție care dispune de toate utilitățile necesare punerii în funcțiune și utilizării în parametri optimi a echipamentelor. Compania produce componente electrice si electrotehnice la cele mai inalte standarde, adăugând în mod constant  îmbunătățiri la sistemul de producție, un plus de fiabilitate, flexibilitate și calitate deosebită.

Lumitech este simbolul companiilor aflate în continuă ascensiune pe piața din domeniu, atât internă, cât și externă, calitatea produselor, livrarea la timp și prețurile competitive garantează o prezență durabilă pe piețele europene, precum și în Orient și Africa. Acest lucru se datorează în mare măsură managementului, dar este imposibil de imaginat fără fiecare angajat în parte, care montează cele mai mici piese.

Lumitech angajează personal

Dacă vrei să faci parte din echipa Lumitech trebie să știi că în acest moment, compania angajează personal pentru operațiuni electrice și electrotehnice cu specializare la locul de muncă. Programul de lucru este între 06:30 și 15:00, se oferă salariu motivant, beneficii, bonuri de masă și decontarea abonamentului de transport.

Cv-urile se trimit la mail: office@lumitech.ro, iar informații suplimentare pot fi obținute la telefon: 0722300167

Adresa: Str. 13 Decembrie nr. 94 A hala 8.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
❌