Actualitate

❌
There are new articles available, click to refresh the page.
 • Primul simptom când suferim din cauza stresului: răcim mai des. Sfatul specialiștilor
 •  

Primul simptom când suferim din cauza stresului: răcim mai des. Sfatul specialiștilor

Primul simptom când suferim din cauza stresului răcim mai des Sfatul specialiștilor

Nu putem să trăim fără hormoni de stres. Atunci de ce să luptăm împotriva lor? Pare non sens. Pentru că hormonii de stres, secretați cronic, pe termen lung cu alte cuvinte, prăbușesc la propriu apărarea. 

Primul simptom? Răcim mai des. Sau facem infecții urinare mai des.

Pare că nu avem antidot, atâta vreme cât mediul exterior este permanent agresiv. Soluția vine din două direcții.

Se numeşte încapsulare şi e capacitatea creierului uman de a face faţă unui eveniment negativ. Cu alte cuvinte, ia evenimentul negativ şi îl introducă într-o cutiuţă. Aceste cutiuţe ne fac să fac să mergem mai departe. Nu trecerea timpul ne ajută să ne simţim mai bine!

Indiferent cât de puternic este evenimentul stresant acut, avem capacitatea să îl depăşim. Aşa am fost proiectaţi! Stresul cronic e cel la care nu suntem adaptaţi încă! Suntem singură specie care poate să pună presiune non-stop. Pe propria persoană.

Se numesc prolactina și cortizol. Sunt doi hormoni, ușor de detectat în sânge. Arată obiectiv stresul cronic. Sistemul imunitar, un organ difuz, este uşor de derutat. Nu doare. Nu face diferenţa între un pericol real - vine o mașină spre mine - şi emoţiile provocate de stres.

Dr. Brândușa Petruțescu, medic imunolog: ”În cantități mari în sânge acționează asupra celulelor din sistemul imuntar așa numitele limfocite T și le reduce durata de viață și în timp scade și numărul acestora. Un număr mic de limfocite înseamnă că nu mai pot face față eficient unui răspuns, că o armata decimată și inamicul proliferea și pătrunde în organism prin poarte respiratorie, cutanată orice fel de infecție limfocitele sunt implicate în lupta împotriva tuturor infecțiilor bacteriene și virale. ”

Apar viroze mai des, infecții urinare, infecții cutanate.

Ce facem? Atâta vreme cât mediul înconjurător este agresiv prin el însuși. Chiar dacă locuiți mai bine de 8 ore într-o clădire de birouri. Chiar dacă sunteți în pustietate.

Bogdana Bursuc, psiholog: ”Stresul cronic este într-o anumită măsură expresia în care noi putem presiune asupra noastră. Mediul în care trăim tot timpul o să ne agreseze. Și noi avem avem oportunitatea de a alege cum răspundem la această agresiune. O modalitate care nu-I bune este că punem presiune în continuare și mai multe e în control nostrum și o putem schimba. Antidotul la acest presiune este încrederea în noi, ca să mă las în pace e să am încredere și nu o să nu pun biciul pe mine, uneori o să-mi iasă, alteori nu, dar trebuie să am încredere în mine.”

Pauză activă. Înseamnă plimbare în aer liber. Sistemul imunitar vrea să fie... mișcat. Hormonii de stres sunt reduși instantaneu, pentru că apare un alt hormon care na face să ne simțim bine - oxitocina. Se mai întâmplă un fenomen spectaculos. Ne explică profesorul imunolog Veronica Lazăr.

Profesor dr. Veronica Lazăr, Facultate de Biologie, Universtitatea din București: "Mare parte în compomentele sistemului iminitar sunt mobile, circulă prin sânge și asigura supraveghere imnologica. Sportul, mișcarea determina activarea circulației, e o șansă ca aceste celue să circule să se întîlnească cu agresorii ,agenții străini și să-i elimine".

O plimbare prelungită, seară, este cel mai bun răspuns imun după stres.

Primul simptom când suferim din cauza stresului răcim mai des Sfatul specialiștilor

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Medicii avertizează. Ce pățesc fumătorii atunci când vine vorba de Covid-19
 •  

Medicii avertizează. Ce pățesc fumătorii atunci când vine vorba de Covid-19

Medicii avertizează Ce pățesc fumătorii atunci când vine vorba de Covid19

Sistemul imunitar funcționează ca un scut de protecție, atât la nivelul pielii, cât și al intestinului. Gura, nasul și plămânii sunt și ele orificii de intrare pentru potențialii agenți patogeni.

Prin urmare, rezistența la boli depinde și de sănătatea sistemului respirator.

Ce efect are fumatul asupra imunității? Ați ghicit, un efect negativ!

Institutul Marius Nasta. Vedem aici imaginea CT a unei pneumonii - produse de bacterii. O vedem și pe cea produsă de virusuri. Inclusiv de SARS COV 2.

Dacă apărarea e bună, organismul are capacitea să răspundă eficient la agresiune. Răceala, spre exemplu, evoluează spre vindecare. Bolile cronice, favorizează apariția pneumoniei. Într-o banală viroză respiratorie. Fumatul, de asemenea, este boală cronică.

În plămân, distruge apărarea imunitară.

Dr. Beatrice Mahler, manager Institut Marius Nasta: ”În plămân, celulele care se numesc macrophage au capacitatea de a interacționa cu virusuri și bacterii fără să le fi întâlnit înainte, nu sunt celule cu memoria, dar au capacitea să distrugă virusurile bacteriile care nu au ce să caute".

Macrofagele. Celule imunitare deștepte. Fumul de țigară le face incompetente. Aceasta, deoarece sunt sensibile la toți compușii din țigară. Și se auto-intoxică.

Dr. Beatrice Mahler, manager Institut Marius Nasta: ”Aceste celule sunt acolo, dar nu mai reușesc să capteze microbii virusuri și bacterii. Organismul își va compensa această deficiență și va produse mai multe macrofage. Un fumător va avea de 10 ori mai multe macroface decît un nefumator. Din păcate, ele nu sunt eficiente funcțional, și nu ne mirăm că la fumători nu doar funcția pulmonară suferă, dar avem și o capacității de apărare.”

Fumătorii au cel mai mare risc de a dezvolta frecvent pneumonii în cadrul unei viroze banale.

Medicii avertizează Ce pățesc fumătorii atunci când vine vorba de Covid19

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Încă un efect neplăcut al consumului de zahăr: scade imunitatea. Explicațiile specialiștilor
 •  

Încă un efect neplăcut al consumului de zahăr: scade imunitatea. Explicațiile specialiștilor

Încă un efect neplăcut al consumului de zahăr scade imunitatea Explicațiile specialiștilor

Fast-food, junk food, produse semipreparate, dulciuri și prăjituri ultra procesate, sucuri, ronțăieli dulci și sărate. Care este ingredientul comun din toate aceste produse? Zahărul supra adăugat!

Și dacă până acum știam că zahărul îngrașă, face carii dentare și crește colesterolul din sînge, aflați că zahărul scade imunitatea.

Există 2 mecanisme negative de acțiune: odată ajuns în intestin, zahărul hrănește virusurile și bacteriile patogene, creează un mediu favorabil dezvoltării acestora. Ori intestinul e responsabil pentru 80% din imunitatea noastră. Echilibrul dintre bacteriile bune și cele rele determină rezistența organismului la boli.

Local, zahărul strică acest echilibru și rezultă un haos intestinal cu impact imunitar.

Al doilea efect negativ este sistemic. Zahărul împiedică leucocitele din sînge să neutralizeze agenții toxici din organism.

O doză de băutură răcoritoare ce - atenție! - conține 7 lingurițe de zahăr, declanșează după numai 5 minute, o scădere cu 35% a capacității de ...muncă a globulelor albe. Efectul durează câteva ore. Leucocitele nu mai pot mânca virusurile și bacteriile cauzatoare de boli.

Ce efect au 100 grame de zahăr, adică o sticlă de un litru de suc? Scad cu 97% răspunsul imun!

Zahărul nu conține nutrienți, minerale sau vitamine, ci doar calorii goale. El determină inflamație și oxidare, adică "ruginirea" întregului organism. Prin mediul acid pe care îl creează, zahărul fragilizează toate țesuturile și organele, inclusiv sistemul imunitar.

Cum să vă bucurați de gustul dulce fără să consumați mult zahăr?

Zahărul nu se consumă sub formă lichidă - în sucuri, ceai ori limonadă. Creierul nu înregistrează caloriile lichide. Consideră sucul apă, nu desert. Chiar dacă un pahar conține 6 lingurițe de zahăr! Reduceți cu 30% cantitatea de zahăr din rețetele de prăjituri. Gustul nu va avea de suferit, satisfacția rămâne aceeași, dar faceți economie de calorii.

Consumați fructe proaspete sau uscate pe post de desert. Deși conțin zahăr, el este diluat în multă apă și amestecat cu fibre. Prin urmare, fructele sunt cel mai echilibrat dulce din natură!

Chiar dacă nu are un gust dulce intens, lactoza, adică zahărul din lapte, este un zahăr sănătos pentru organism și prietenos cu silueta. Budincile, orezul cu lapte și înghețata sunt deserturi echilibrate.

Folosiți îndulcitori sintetici (zaharina, aspartam, sucraloza) pentru ceai și cafea. Pe lângă faptul că satisfac nevoia de dulce, vă ajută să scăpați de dependența pentru zahăr. Și taie și pofta de mâncare. Totul - cu zero calorii!

Contează când mâncați zahăr. Consumat ca desert, după o masă, îngrașă mai puțin decât dacă e mâncat pe burta goală. Aceasta pentru că zahărul se amestecă cu alimentele prezent în stomac și se absoarbe mai puțin.

Nu căutați forme de zahăr mai sănătos. Indiferent că este alb sau brun, rafinat sau brut, de sfeclă sau de trestie, tot zahărul este la fel. Cât despre miere, are o structură chimică identică cu zahărul, deci se consumă tot cu moderație!

Din cauza efectelor negative multiple ale zahărului, Organizația Mondială a Sănătății a stabilit că doza zilnică de zahăr recomandată pentru un adult nu trebuie să depășească 25 grame, adică o lingură cu vârf. Iar când vine vorba de copii, doza se reduce la jumătate.

Încă un efect neplăcut al consumului de zahăr scade imunitatea Explicațiile specialiștilor

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • De ce scad anticorpii în timp? Scăderea lor este normală și arată că sunteți sănătoși
 •  

De ce scad anticorpii în timp? Scăderea lor este normală și arată că sunteți sănătoși

De ce scad anticorpii în timp Scăderea lor este normală și arată că sunteți sănătoși

Urmează a doua iarnă pandemică din viață noastră. O parte - probabil, ați făcut boala. O parte - v-ați vaccinat. Întrebarea care preocupă pe mulți dintre noi este: De ce scad anticorpii în timp? Există riscul să mă îmbolnăvesc din nou?

Va demonstrăm astăzi că scăderea lor este normală și arată că sistemul imunitar e competent. Adică sunteți sănătoși!

Cel mai complicat sistem din natură - sistemul imunitar. Cea mai complicată rețea de informații.

Natură nu ne-a impus doar legea ”nimic nu se pierde, totul de transformă”. O altă lege biologică spune: toate sistemele biologice funcționează la capacitate maximă cu minimum de energie. Imaginați-va că, în natură, o mașină de curse ar fi obligată să funcționeze – și ar funcționa perfect- cu doar un litru de combustibil!

După această lege biologică funcționează și anticorpii. Ne explică profesorul imunolog Carmen Chifiriuc:

Prof.univ. dr. Carmen Chifiriuc, Facultatea de Biologie: ”Toată lumea este procupată de această scădere a titrului anticorpilor. După ce pericolul a fost eliminat, este în interesul organismului care funcționează pe principiul energie minime sau optime, nu mai este în interesul organimului să mențină întreagă armata de anticropi, ci să mențină o echipă specializată capabilă să detecteze rapid la o altă agresiune”.

Imunitatea de memorie. Unitatea de elită a sistemului imunitar. Înseamnă celule, care vor reacționa eficient la următoare interacțiune cu un agresor.

În urma oricărei infecții naturale ori a vaccinului apar unități de elită printre celulele albe, numite limfocite B. Cele care produc anticorpii. Așa arată un anticorp. Circulă prin sînge, dar nu poate intră în celulele infectate.

Unități de elită. Găsim și printre limfocitele T. Acestea detectează celulele infectate. Le elimina înainte ca virusul să se înmulțească.

Acest război superspecializat, pe care nu îl simțiți dacă ați făcut boala ori v-ați vaccinat, declanșează imediat producția de anticorpi. Când aveți nevoie! Nu la întîmplare!

Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc, Facultatea de Biologie: ”Nu trebuie să ne îngrijorăm că scade acest titru de anticorpi, nu! Titrul de anticorpi care rămâne ridicat ar putea însemna că organismul nu a eliminat virusul, că virusul încă se multiplică în celulele noastre și atunci e nevoie de mobilizare unei cantități mari de anticorpi. Asta denotă incapacitea sistemului imunitar de a elimina la timp. Asta e semnalul pe care trebuie să îl transmitem persoanelor care sunt îngrjorate că aceste titru al anticorpilor scade la 2-3 luni, dar imunitatea de memorie s-a activat și vor reacționa prompt!”

Unități imunitare de elită au toate persoanele vaccinate. Biologul Dan Jardan le cercetează într-un laborator, în cadrul celui mai mare studiu național. Vorbim despre analize de celule imunitare și nu analize ale anticorpilor din sânge. Vrea să răspundă la întrebarea: cât durează inumitatea de elită după infecția cu SARS COV 2? Și după imunizare?

Dan Jardan, biolog: ”Există o legătură între nivelul anticorpilor și nivelul acestor celule T, nivelul anticorpilor scade dramtic în timp dar nivelul celulor T nu e atât de afectat.”

Celulele T imunitare au apărat persoanele infectate cu SARS COV 1 timp de 17 ani – arată unul dintre cele mai de durată studii din lume. Oamenii de știință speră să se întâmple același lucru și după infecția naturală cu SARS COV2. Sau după imunizare.

De ce scad anticorpii în timp Scăderea lor este normală și arată că sunteți sănătoși

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Raed Arafat, amenințat cu moartea de un membru PSD: „Mă voi duce la pușcărie zâmbind. Voi fi un erou”
 •  

Raed Arafat, amenințat cu moartea de un membru PSD: „Mă voi duce la pușcărie zâmbind. Voi fi un erou”

Raed Arafat amenințat cu moartea de un membru PSD Mă voi duce la pușcărie zâmbind Voi fi un erou

Cătălin Mărincuş, membru PSD, antivaccinist şi simpatizant Noua Dreapta, l-a amenințat cu moartea pe Raed Arafat, pe contul său de Facebook.

Ultimele declarații făcute de Raed Arafat în legătură cu restricțiile care se aplică persoanelor nevaccinate nu au fost pe plac membrului PSD. Acesta consideră că noile măsuri îl condamnă la moarte.

„Am ascultat stupefiat declaraţia lui Raed Arafat în care spunea că cei ce nu doresc să se vaccineze trebuie să se testeze săptămânal pe banii lor, iar cei nevaccinaţi nu vor putea participa la nunţi, botezuri călătorii şi alte adunări”, scrie în prima parte a textului de pe Facebook.

Cătălin Mărincuș spune că autoritățile șantajează românii prin aplicarea noilor măsuri legate de vaccinare.

„Niciun procuror nu se sesizează pentru şantajarea de a ne vaccina. Chiar toţi sunteţi vânduţi din sistemul acesta? Pe mine Raed Arafat, consider, că mă condamnă la moarte. El crede, sau îmi spune că vrea să-mi facă un bine, un bine pe care eu nu îl vreau! Vrea să-mi administreze un act medical pe care eu nu îl doresc, nu-l consider necesar, ba mai mult, consider că îmi pune în pericol viaţa”, mai scrie în postare.

„Păi dacă eu vreau să-i fac un bine lui Raed Arafat, iar el nu e de acord, pentru că îi pune în pericol viaţa, voi fi chemat la Poliţie? Cu siguranţă! Dar nu mă tem să fiu cheamat la nicio audiere, voi veni cu televiziunile fără discuţie. Eu consider că Raed Arafat îmi pune în pericol viaţa, pe lângă faptul că mi-a laut libertate, iar eu mă aflu în postura de a mă apăra. O să iau în considerare şi faptul să îl omor pe Raed Arafat. Eu mă gândesc că punându-mi viaţa în pericol, vreau să iau în considerare şi faptul ăsta. Mă cheamă cineva de la Poliţie să mă întrebe dacă vreau să-l omor pe Raed Arafat”, a mai adăugat membrul PSD.

„Îmi doresc ca Raed Arafat să fie eliminat. Vreau să văd cine mă cheamă la Poliţie? Nu se sesizează nimeni? Milioane de români acceptă să fie şantajaţi. În ce limbă gândeşti măi, Raed Arafat, că în româneşte sigur nu. Cum adică să mă testez săptămânal ca să-i dovedesc că sunt sănătos? E vina mea că sunt sănătos? Nu vreau să mă vaccinez pentru că nu am încredere în vaccinuri, pentru că pun viaţa în pericol. Eu sunt sănătos! Nu am de ce să mă vaccinez. Sănătatea mea este dată de stilul meu de viaţă, de sistemul meu imunitar şi de Dumnezeu, în primul rând!”, a mai scris acesta.

„Pentru milioane de români, mă voi duce la pușcărie zâmbind pentru că voi fi considerat erou. Eu asta consider. Băi, Raed Arafat, cine te crezi tu până la urmă. Iau în considerare să-l ucid pe Raed Arafat, pentru că-mi pune în pericol viaţa. Vorbesc foarte serios”, a încheiat el.

„În urma informaţiilor apărute în spaţiul public, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Judeţean Cluj au demarat cercetări din oficiu, fiind întocmit un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de ameninţare, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal”, au transmis reprezentanții Poliției Cluj.

Raed Arafat amenințat cu moartea de un membru PSD Mă voi duce la pușcărie zâmbind Voi fi un erou

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Un tânăr a murit după ce a căzut cu mașina într-un canal de irigații. Șoferul ieșise recent din închisoare
 •  

Un tânăr a murit după ce a căzut cu mașina într-un canal de irigații. Șoferul ieșise recent din închisoare

Un tânăr a murit după ce a căzut cu mașina întrun canal de irigații Șoferul ieșise recent din închisoare

Un tânăr de 26 de ani a murit, iar un altul a fost grav rănit, după ce maşina cu care au plecat noaptea de la o petrecere a căzut de la 5 metri înălţime într-un canal de irigaţii fără apă, din judeţul Constanța.

Cel mai probabil şoferul nu a observat la timp o curbă şi a plonjat direct spre canal. Apropiaţii spun că şoferul ieşise din închisoare recent şi obişnuia să conducă fără permis şi cu viteză.

Tânărul de 26 ani a ieșit din vizorul prietenilor la miezul nopții. Erau cu toții la o petrecere, iar la un moment dat a dispărut cu mașină unui amic și cu încă un prieten.

„Timp de câteva ore nu l-am mai găsit și am început să-l căutăm. Am zis să nu sunăm la poliție că poate e o glumă și uitați ce s-a întâmplat”, a povestit un prieten.

„A dispărut aseară pe la 00:30 de la bar. Erau cu toții la o petrecere. Ne-au sunat că l-au găsit pe margine, cum l-au găsit și pe celălalt că au fost doi”, a spus sora șoferului decedat.

După aproximativ 12 ore, prietenii tinerilor au descoperit maşina prăbuşită în canalul de irigații și au chemat salvatorii. Pentru a-l scoate dintre fiare pe şofer a fost nevoie de intervenția echipei de la descarcerări. Un elicopter SMURD a transportat una din victime la spitalul județean Constanța. Pentru cealaltă, însă, a fost prea târziu. Apropiații spun că bărbatul de 26 ani a fost eliberat din închisoare acum 4 luni și se pare că nu avea permis de conducere, cu toate acestea conducea cu viteză.

„Peste 150 la oră a avut că iarba de aici nu e atinsă deloc și a aterizat în partea cealaltă, a luat foc, cât a bubuit motorul acolo și a coborât la vale. Viața nu există la viteza asta, nici la o sută la oră. Bănuiesc că nu ar fi știut că vine curba asta așa mare. Nu se vede nici o frână, nu se vede nimic”, a spus un alt băiat.

Celălalt pasager, un tânăr de 20 ani, a fost internat la spital cu multiple traumatisme. Acum, polițiștii urmează să stabilească cu exactitate cum s-au petrecut lucrurile.

Un tânăr a murit după ce a căzut cu mașina întrun canal de irigații Șoferul ieșise recent din închisoare

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Cum îți dai seama dacă mierea pe care o cumperi e 100% naturală. Metoda dezvăluită de un producător
 •  

Cum îți dai seama dacă mierea pe care o cumperi e 100% naturală. Metoda dezvăluită de un producător

Cum îți dai seama dacă mierea pe care o cumperi e 100 naturală Metoda dezvăluită de un producător

Vremea din acest an i-a pus în dificultate pe apicultorii români. Înghețul din primăvară și seceta din vară au făcut să avem mai puțină miere ca în anii trecuți.

Din acest motiv, apicultorii au fost nevoiți să crească prețurile cu 10% ca să-și acopere investiția.

Reprezentanții asociațiilor de producători spun că cea mai mare parte din mierea românească merge la export, pentru că în țară consumul este încă mic.

Producător: ”Mierea e sanatate, mierea e un aliment benefic pentru toti, incepand de la cei mici pana la cei in varsta”

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, un român consumă lunar, în medie, 92 de grame de miere, jumătate din cât consumă locuitori din alte ţări europene. Gabriel Cozma are 350 de stupi în judeţul Hunedoara, iar în România vinde sub 10% din producţie.

Gabriel Alin Cozma, producător: ”Majoritatea producţiei merge la export, o vindem prin Asociaţia Apicolă în Germania sau Spania, unde găsesc ei comenzile. Din păcate în România nu consumăm atât de mult."

Anul trecut, România a produs peste 30.000 de tone de miere, însă anul acesta cantitatea de miere culeasă din stupi va fi mult mai mică.

Adriana Todeac, producător: ”A fost un an mediu, nu putem să spunem că a fost foarte bun. Am făcut recolta de rapiță, miere de salcâm, aproape mulţumitor. Mierea de tei, din păcate pe zona noastră nu s-a făcut.”

Ida Suta, vicepreședinte Asociația Crescătorilor de Albine Timiș: “Din păcate românii consumă mai mult miere amestec UE şi non-UE, decât miere românească, şi nu ştim ce amestec este. Preţurile bineînţeles că au crescut la mierea românească, pentru că e foarte puţină miere şi apicultorul nu reuşeşte să îşi scoată nici cheltuielile.”

Producătorii susţin că este foarte simplu să identifici mierea 100% naturală.

Producător: "Se foloseşte testul bulei de aer, care urcă încet şi coboară. Datorită vâscozităţii pe care o are mierea."

Cei mai mulţi consumatori de miere cumpăra produse de la târgurile de profil.

Bărbat: ”Încerc să iau de la producători întotdeauna, deci aproape niciodată din magazine sau supermarketuri. Am chiar şi furnizorul meu, care e producător de ani de zile”

Femeie: “Este foarte sănătoasă, e un înlocuitori foarte bun pentru zahăr şi are vitamine.”

Preţurile pentru un borcan cu miere pornesc de la 20 de lei şi pot ajunge până la 50 de lei.

Cum îți dai seama dacă mierea pe care o cumperi e 100 naturală Metoda dezvăluită de un producător

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Razii în Capitală. Polițiștii au dat amenzi de peste 20.000 de lei
 •  

Razii în Capitală. Polițiștii au dat amenzi de peste 20.000 de lei

Razii în Capitală Polițiștii au dat amenzi de peste 20000 de lei

Şoferii care pornesc la drum băuţi, fie drogaţi, au fost din nou sub vizorul polițiștilor de la Brigada rutieră din Capitală.

Agenții au făcut din nou controale pe străzile din oraş și, ca de obicei, au prins mai mulţi șoferi "pe picior greşit".

Un bărbat a fost prins conducând băut, dar şi drogat. Aparatul drugtest a arătat că acesta consumase cannabis.

Poliţiştii au controlat maşina, însă n-au găsit droguri în ea. Şoferul s-a ales cu permisul suspendat, dar şi cu un dosar penal.

Alţi 6 au fost prinşi doar sâmbătă seară conducând sub influenţa drogurilor. În total, 16 conducători auto au rămas fără permise, cei mai mulţi pentru că s-au urcat băuţi la volan.

Iar amenzile au depăşit 20.000 de lei. Controalele vor continua și în perioada următoare, au anunțat polițiștii

Razii în Capitală Polițiștii au dat amenzi de peste 20000 de lei

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Horoscop 19 septembrie, cu Neti Sandu. Peștii vor intra într-o afacere
 •  

Horoscop 19 septembrie, cu Neti Sandu. Peștii vor intra într-o afacere

Horoscop 19 septembrie cu Neti Sandu Peștii vor intra întro afacere

Vibrația zilei este 1 și odată lichidat trecutul, să-ncepem o viață nouă! Iatăce se întâmplă în fiecare dintre zodii.

Fecioară

Se pare c-o să vă întâlniți cu rudele apropiate să-l sărbătoriți pe unul dintre ai voștri și o să fie o atmosferă festivă. Vi s-o fi promis o ieșire la plimbare, poate va invită cineva la masă și o să va facă plăcere să va duceți că aveți și voi nevoie de un respiro.

Balanță

Poate vi se face un cadou în avanpremiera zilei voastre de naștere că n-o să fie pe aprope în ziua respectivă omul cu pricina. E un eveniment la care se poate contribui cu mai multe, și o să fie cu satisfacție, că o să va puneți toate calitățile la bătaie, pentru că țineți la protagonist.

Scorpion

Sunt situații pe care nu le-ați putut rezolva, dar există oameni care vă pot întinde o mână de ajutor să depășiți momentul. Vă invită cineva la masă, poate fi o petrecere în toată regula și să puneți la cale și niște proiecte de timp liber, să știți în ce direcție va îndreptati.

Săgetător

Poate faceți parte dintr-o echipă de elită și o să vi se mulțumească pentru un scarificiu, un efort, o contribuție la ceva care e în folosul altora. Întâlnire cu cineva care vrea să vă coopteze într-o afacere și dacă nu sunteți prinși cu alte treburi până peste cap o să luați în serios oferta.

Capricorn

Poate le organizați copiilor, o întrecere sportivă sau de alt gen și o să fie totul cu emoții constructive. Ați putea da o fugă la vreuna dintre rude și să vă puneți la punct cu noutățile din familie, să notați în calendarul evenimentelor la cine să vă duceți și când.

Vărsător

Se poate să primiți un premiu, o recompensă, un cadou pentru că ați avut un succes ori poate azi înregistrați unul. Vă puteți croi drum până la mare sau la munte acolo unde va cheamă niște prieteni la o cafea un grătar, cu, sau fără un prilej anumne și va duceți.

Pești

Poate vă conversați la telefon, în video, cu cineva care vrea să va smulgă un accept pentru o colaborare, o afacere. Se poate să vă întalniți cu câțiva apropiați și să va bucurați de o gustare, de o cafea, de faptul că sunteți împreună, după o lungă absența.

Berbec

E cineva care profită de timpul liber comun și vă scoate la o plimbare sau la o alergare în parc, pe stadion, să faceți mișcare. Poate le-ați rămas datori unor prieteni cu o ieșire la masă, la un film, la un spectacol și o să va fie ușor să fixați o ora și un loc de întalnire.

Taur

E posibil să apară cineva care să va facă inima să tresară, dacă sunteți în căutarea unei ființe care să vă completeze frumos. E o aniversare în familie, poate fi un botez și să fie în cadru restrâns, ca să vă simțiți protejați, să rămâneți cu toții buni – zdraveni.

Gemeni

Poate vă invită cineva la masă ca să degustați niște delicatese de sezon și care vor fi apreciate de toată lumea. Vă bucurați de revederea unor oameni dragi, poate e un party la care va întâlniți sau poate în drumurile voastre o să va intersectați, la munte într-o stațiune turistică.

Rac

Se poate să vină cineva în vizită, care e în trecere prin orașul vostru și o să petreceți câteva ore bune, împeună. Poate să fie un reviriment în sfera sentimentală și o să mai dați o șansă cuiva care nu v-a apreciat la justa voastră valoare, dar când și-a dat seama că va pierde s-a trezit.

Leu

Se poate să vă bucurați de un plus de confort acasă, c-oți fi luat o mobilă nouă sau niște decorațiuni pentru confort vizual. Poate se-adună prietenii că să aveți o activitate în aer liber, să mai alungați stresul c-ați atins un prag de oboseală și trebuie făcut ceva că să va reveniți.

Horoscop 19 septembrie cu Neti Sandu Peștii vor intra întro afacere

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • FDA recomandă ca doza a treia a vaccinului anti-Covid să fie administrată doar persoanelor de peste 65 de ani
 •  

FDA recomandă ca doza a treia a vaccinului anti-Covid să fie administrată doar persoanelor de peste 65 de ani

FDA recomandă ca doza a treia a vaccinului antiCovid să fie administrată doar persoanelor de peste 65 de ani

Consilierii Administraţiei pentru Medicamente şi Alimente (FDA) din SUA au decis să recomande administrare cele de-a treia doze de vaccin anti-COVID pentru americanii cu vârsta de cel puţin 65 de ani şi pentru persoanele cu risc crescut de boală severă.

Aceștia au respins în mod covârşitor cererea de aprobare a vaccinării populaţiei în ansamblul ei, potrivit News.ro, care citează Reuters.

De asemenea, comisia de consilieri a recomandat ca FDA să includă lucrătorii din domeniul sănătăţii şi alţii, cum ar fi profesorii, în categoria cu risc crescut de expunere profesională la virusul care cauzează COVID-19.

În pofida sferei de aplicare restrânse a autorizaţiei propuse, recomandarea comisiei ar acoperi majoritatea americanilor care au fost vaccinaţi în primele etape ale campaniei de vaccinare din SUA.

"Astăzi a fost un pas important înainte pentru a oferi o protecţie mai bună americanilor împotriva Covid-19. Suntem pregătiţi să oferim vaccinuri de rapel americanilor eligibili odată ce procesul se va încheia, la sfârşitul săptămânii viitoare", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Kevin Munoz.

Este aşteptat ca FDA să ia în curând decizia cu privire la administrarea celei de-a treia doze de vaccin.

FDA nu este obligată să ţină cont de recomandarea comisiei, dar o va lua în considerare.

Dr. Paul Offit, expert în boli infecţioase la Universitatea din Pennsylvania şi membru al comisiei, a declarat că recomandarea este ”un pas înapoi” faţă de recomandarea administraţiei Biden privind administrarea pe scară largă a rapelurilor, începând cu 20 septembrie.

Prin votul de 16 la 2, membrii Comisiei consultative pentru vaccinuri şi produse biologice conexe a FDA au refuzat să recomande administrarea unei a treia doze de vaccin Pfizer /BioNTech oricărei persoane cu vârsta de cel puţin 16 ani care a primit a doua doză de cel puţin şase luni.

Membrii comisiei au sugerat că dovezile care susţin aprobarea generală sunt inadecvate şi au dorit să vadă mai multe date de siguranţă, în special cu privire la riscul de inflamaţie cardiacă la persoanele mai tinere după vaccinare.

În schimb, membrii comisiei au aprobat apoi în unanimitate recomandarea pentru o a treia doză pentru bătrâni şi alţi americani cu risc ridicat, convinşi de dovezile care arată că prezintă un risc mai mare să facă o formă gravă de Covid-19 şi că imunitatea lor ar fi scăzut după administrarea celei de-a doua doze.

Consilierii Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) al SUA urmează să se întâlnească pe 22 şi 23 septembrie pentru a discuta recomandări suplimentare referitoare la cine va fi eligibil pentru vaccinare.

FDA recomandă ca doza a treia a vaccinului antiCovid să fie administrată doar persoanelor de peste 65 de ani

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
Ieri — 18 September 2021Stirile ProTV
 • Spectacolul lui Armin van Buuren din București a fost amânat din cauza pandemiei. Când a fost reprogramat
 •  

Spectacolul lui Armin van Buuren din București a fost amânat din cauza pandemiei. Când a fost reprogramat

Spectacolul lui Armin van Buuren din București a fost amânat din cauza pandemiei Când a fost reprogramat

Solo show-ul Armin van Buuren, programat pentru 25 septembrie, la Bucureşti, a fost amânat din cauza creşterii accelerate a numărului de cazuri COVID-19 în Capitală şi a riscului de îmbolnăvire. Armin van Buuren promite un show memorabil anul viitor.

”În iunie, proiectul Sound of Bucharest a fost primit cu foarte mult entuziasm de către public. Cel mai mare solo show Armin van Buuren, unul dintre cei mai iubiţi artişti în România şi în întreaga lume, a adus o bucurie nemărginită în rândul oamenilor, care au aşteptat cu nerăbdare momentul în care îşi vor revedea DJ-ul preferat. A fost o călătorie extrem de frumoasă, care în numai o săptămână ar fi trebuit să-şi încheie primul capitol, cu un solo show de neuitat, cel mai mare din Europa. Din păcate, din cauza creşterii accelerate a numărului de cazuri COVID-19 în Bucureşti şi totodată a creşterii riscului de îmbolnăvire, organizatorii Sound of Bucharest, împreună cu Primăria Municipiului Bucureşti, au decis amânarea evenimentului pentru anul viitor”, transmit organizatorii.

“Ne pare extrem de rău să venim cu această veste, mai ales că ne-am dorit foarte tare cu toţii să ne putem bucura împreună de cel mai mare solo show Armin van Buuren. Sound of Bucharest e un eveniment aşteptat de zeci de mii de oameni, iar pentru siguranţa tuturor, având în vedere situaţia actuală din Bucureşti, considerăm că este cea mai bună decizie amânarea evenimentului pentru 2022. Publicul este cel mai important pentru noi, iar sănătatea contează cel mai mult. Va trebui să mai avem răbdare până anul viitor, însă dacă suntem bine, suntem convinşi că ne vom distra şi ne vom bucura de întreaga experienţă de două ori mai mult. Să aveţi grijă de voi şi să fiţi pe fază, vom veni cu noutăţi şi veşti bune în curând”, a declarat Allan Hardenberg, CEO ALDA.

“România, eram atât de aproape să dansăm împreună la cel mai mare solo show al meu. Mi se frânge inima că în acest moment, din cauza situaţiei provocate de pandemia de COVID-19, nu avem altă opţiune decât să amânăm evenimentul pentru 24 septembrie 2022. Echipa mea a muncit din greu pentru a organiza un show extraordinar şi eram extrem de încântat să vă revăd şi să vă simt energia. În loc să ne gândim la ce ar fi putut să fie, mă uit înainte spre ce va urma. Deşi nu vă putem arăta ce am creat pentru anul acesta, vă promit că anul viitor veţi lua parte la un show memorabil. Până atunci, aveţi grijă de voi şi rămâneţi în siguranţă!”, a spus Armin van Buuren.

Toate biletele care au fost trimise până în acest moment pentru Sound of Bucharest sunt valabile pentru anul viitor. Cei care îşi doresc să participe la Sound of Bucharest 2022 se pot înregistra pe soundofbucharest.com pentru a afla noutăţile legate de acces şi bilete.

Cel mai mare solo show Armin van Buuren va avea loc pe 24 septembrie 2022, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti.

Spectacolul lui Armin van Buuren din București a fost amânat din cauza pandemiei Când a fost reprogramat

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Şase persoane au fost rănite după ce o maşină a intrat într-o terasă aglomerată, în Franța
 •  

Şase persoane au fost rănite după ce o maşină a intrat într-o terasă aglomerată, în Franța

se persoane au fost rănite după ce o maşină a intrat întro terasă aglomerată în Franța

Şare persoane au fost rănite, sâmbătă după-amiază, în centrul oraşului francez Fontainebleau, după ce o femeie a intrat cu maşina într-o terasă aglomerată, relatează presa din Franţa., conform news.ro.

Martori spun că mai întâi maşina a dat înapoi, după care a accelerat în direcţia terasei.

Dintre cele şase persoane, două au fost rănite grav.

Femeia care se afla la volan a fost reţinută şi dusă la o unitate de urgenţe psihiatrice. Maşina sa a fost verificată pentru a avea dispozitive explozive.

Femeia nu se află în evidenţele poliţiei, însă este posibil să aibă probleme psihice.

???? ALERTE INFO - Voiture dans une terrasse à #Fontainebleau : Le bilan évolue et fait désormais état de 6 blessés dont deux graves. Les services de #déminage ont été sollicités pour vérifier que la voiture ne contenait pas d’explosif. (BFM) #SeineetMarne pic.twitter.com/eu7Z72yBWo

— FLASH INFO Ile-de-France (@info_Paris_IDF) September 18, 2021

???????? ALERTE INFO - Une conductrice aux tendances suicidaires a foncé sur la terrasse d'un café face au château de #Fontainebleau. Au moins 3 personnes seraient blessées. (Le Point) pic.twitter.com/Y8nl2BM1nU

— Mediavenir (@Mediavenir) September 18, 2021

se persoane au fost rănite după ce o maşină a intrat întro terasă aglomerată în Franța

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Arafat face apel să se anunţe autorităţile, dacă oamenii nu sunt verificaţi în restaurante: Nu e pâră, e normal
 •  

Arafat face apel să se anunţe autorităţile, dacă oamenii nu sunt verificaţi în restaurante: Nu e pâră, e normal

Arafat face apel să se anunţe autorităţile dacă oamenii nu sunt verificaţi în restaurante Nu e pâră e normal

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a afirmă că un participant la o petrece dintr-un restaurant poate anunţa autorităţile, dacă observă că oamenii sunt lăsaţi să intre în unitatea respectivă fără a fi verificaţi în conformitate cu regulile impuse pentru stoparea pandemiei.

"Personalul tău trebuie să fie vaccinat, ideal. Nu - atunci minim să fie testat periodic. Dacă vrei ca entitatea ta să funcţioneze mai departe, dacă interesul tău este într-adevăr să faci bani din unitatea ta şi să nu o închizi. Dacă ai cinci ospătari şi unul nu-l testezi, şi este nevaccinat şi mai sunt doi nevaccinaţi şi transmit boala, nu mai ai niciunul, gata, ai închis, Partea asta este obligativitatea celor care rulează astfel de activităţi. Dumneavoastră, ca client, n-aveţi cum să-i identificaţi pe ei, dar dumneavoastră, ca şi client, puteţi să faceţi un singur lucru: dacă vedeţi că lasă oamenii să intre fără să verifice, să anunţaţi. Şi asta nu este pâră, nu este absolut deloc cum o să aud mulţi care spun: 'Arafat îi învaţă pe oameni să anunţe când văd nereguli'. Este normal", a declarat Arafat într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, siguranţa unei petreceri depinde de verificarea certificatelor de vaccinare.

"Dacă noi am spus că poţi intra după 3 la mie, până la 6 la mie, dar să fie verificat certificatul verde, siguranţa ta ca persoană, când intri acolo, este garantată numai dacă operatorul verifică certificatele. Deci dacă nu ţi-a verificat ţie certificatul, şi tu eşti un om conştient şi ai certificatul verde şi nu ţi l-a verificat, înseamnă că foarte probabil nu-l verifică la unul care este total inconştient, şi vine şi fără certificat, şi poate că este şi puţin simptomatic. Adică asta e ideea. Împreună putem să ne asigurăm că regulile astea se respectă. Sunt mecanisme de control, oricând poate să vină un control să verifice prin sondaj dacă persoanele care sunt în interior sunt cu certificatele sau nu, inclusiv angajaţii dacă trebuie. Nu ştiu dacă este prevăzut în hotărâre, dar o luăm ca pe o sugestie", a adăugat oficialul MAI.

Arafat face apel să se anunţe autorităţile dacă oamenii nu sunt verificaţi în restaurante Nu e pâră e normal

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Un mire din Băile Felix a ajuns la spital cu fractură la coloană, după ce prietenii l-au aruncat în aer și l-au scăpat
 •  

Un mire din Băile Felix a ajuns la spital cu fractură la coloană, după ce prietenii l-au aruncat în aer și l-au scăpat

Un mire din Băile Felix a ajuns la spital cu fractură la coloană după ce prietenii lau aruncat în aer și lau scăpat

Cea ce trebuia să fie cea mai fericită seară din viața lui s-a dovedit a fi una de coșmar pentru un bărbat din Băile Felix. Chiar la nunta sa, prietenii l-au scpat din brațe și a ajuns la spital cu coloana fracturată în două zone.

“După circa 40 de minute de la dansul mirilor, în jurul orei 20:40, au venit să mă ia pe sus, dar nu m-au luat cum trebuie. M-au aruncat o dată în sus, pe urmă când m-au aruncat a doua oară, m-au scăpat și am căzut pe spate”, a declarat, de pe patul de spital, pentru Bihorjust, Liviu Filimon.

Problema a fost că nuntații l-au luat pe acesta și l-au pus pe un scaun până la venirea medicilor. “Trebuia să nu mă fi mișcat când eram întins pe jos”, a mai spus el.

El a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență din Oradea și urmează să fie supus mai multor investigații de specialitate.

Bărbatul a suferit două fracturi grave la două vertebre și spune că își poate mișca mâinile, dar nu și picioarele, fiind imobilizat la pat.

Nunta a continuat după incident, dar așa cum era de așteptat, atmosfera a fost una lipsită de voie bună.

Vezi AICI momentul în care mirele este scăpat de prietenii săi. 

Un mire din Băile Felix a ajuns la spital cu fractură la coloană după ce prietenii lau aruncat în aer și lau scăpat

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • O femeie a murit la recepția unei pensiuni din Sinaia, după ce a fost lovită de partenerul său
 •  

O femeie a murit la recepția unei pensiuni din Sinaia, după ce a fost lovită de partenerul său

O femeie a murit la recepția unei pensiuni din Sinaia după ce a fost lovită de partenerul său

O femeie în vârstă de 47 de ani care sâmbătă după-amiază a mers să se cazeze la o pensiune din staţiunea Sinaia, a fost bătută de către însoţitorul său, în timp ce făceau formalităţile de cazare, ea murind în urma loviturilor primite.

Agresorul, care era beat, a fugit, el fiind prins de către poliţişti în oraşul Comarnic, conform News.ro.

Incidentul a avut loc sâmbătă după amiază, într-o pensiune din staţiunea Sinaia. Poliţiştii au fost anunţaţi în jurul orei 16.40 că o femeie în vârstă de 47 ani ar fi fost agresată de către un bărbat, iar in urma loviturilor primite aceasta ar fi intrat în stare de inconştienţă.

„La faţa locului s-a deplasat echipa operativă, iar in urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că cele două persoane intenţionau să se cazeze în respectiva societate, însă a izbucnit un conflict între cei doi, bărbatul lovind femeia cu pumnii în zona capului, iar la scurt timp după incident victima a decedat. Bărbatul a plecat de la faţa locului, fiind identificat de către poliţişti la scurt timp pe raza oraşului Comarnic”, informează Poliţia judeţeană Prahova.

În momentul în care a fost prins, agresorul se afla la volan, deşi avea permisul de conducere suspendat şi o alcoolemie de peste 1.40 grame la mie alcool pur în aerul expirat.

Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.  

O femeie a murit la recepția unei pensiuni din Sinaia după ce a fost lovită de partenerul său

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Opt localități din Ilfov au intrat în scenariul roșu
 •  

Opt localități din Ilfov au intrat în scenariul roșu

Opt localități din Ilfov au intrat în scenariul roșu

Rata de incidenţă a infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 a depăşit 3 la o mie de locuitori în localităţile Berceni, Bragadiru, Ciorogârla, Copăceni, Corbeanca, Afumaţi, Mogoşoaia şi Snagov din judeţul Ilfov.

Astfel, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a decis impunerea de restricţii suplimentare, începând de sâmbătă după amiază, conform News.ro.

În Hotărârea CJSU Ilfov adoptată sâmbătă, aurtorităţile din judeţ constată că rata de incidenţă cumulată la 14 zile, în data de 18 septembrie , la nivelul localităţii Berceni este de 3,52/1000 de locuitori, la nivelul localităţii Bragadiru este de 3,14/1000 de locuitori, la nivelul comunei Ciorogârla este de 3,82/1000 de locuitori, în localitatea Copăceni este de 3,04/1000 de locuitori, în Corbeanca este de 3,66/1000 de locuitori, la nivelul comunei Afumaţi este de 5,70/1000 de locuitori, în Mogoşoaia este de 3,79/1000 de locuitori, în timp ce la nivelul localităţii Snagov rata de infectare a ajuns la 3,21/1000 de locuitori.

În aceste condiţii, începând de sâmbătă, de la ora 16:00, au fost instituite restricţii privind organizarea şi desfăşurarea unor evenimente, dar şi în ceea ce priveşte activitatea operatorilor economici din unele domenii.

Astfel, organziarea de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spaţii deschise, precum şi a întrunirilor de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment în spaţii închise, sunt permise cu respectarea regulilor prevăzute de legislaţia în vigoare.

În spaţiile publice, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă, dar şi pe o rază de 50 m în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

În cele opt localităţi, organizarea de procesiuni şi/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu respectarea regulilor de protecţie sanitară. Organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri) cu un număr de participanţi de maximum 200 de persoane în interior şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 metru pătraţi pentru fiecare persoană, participarea fiind permisă doar în baza certificatului verde.

În baruri, cluburi, discoteci, săli de sport, la piscine, locuri de joacă pentru copii, accesul este permis unui număr limitat de persoane, în funcţie de capacitatea de care dispune fiecare operator economic.

De asemenea, începâmnd de luni, organizatorii sau operatorii economici care desfăşoară activităţi cu public au obligaţia de a scana codul QR de pe certificatul digital al Uniunii Europene privind COVID-19 folosind secţiunea "Verificare reguli interne" din aplicaţia mobilă "Check DCC" pentru verificarea autenticităţii, valabilităţii şi integrităţii certificatului, fără a se reţine niciun fel de date sau informaţii din certificatul verificat.

Opt localități din Ilfov au intrat în scenariul roșu

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Ar putea România să preia modelul Italiei privind certificatul verde? Ce spune Raed Arafat
 •  

Ar putea România să preia modelul Italiei privind certificatul verde? Ce spune Raed Arafat

Ar putea România să preia modelul Italiei privind certificatul verde Ce spune Raed Arafat

Secretarul de stat Raed Arafat a fost întrebat, sâmbătă, dacă România ar putea prelua modelul Italiei, unde din octombrie angajaţii vor trebui să prezinte certificat verde, indiferent dacă lucrează în mediul public sau în cel privat.

Arafat a spus că că la acest moment nu există discuţii pe acest subiect în România, dar adaugă: „Nimeni nu poate să vină să vă spună ”Niciodată nu va fi aşa”.

„Noi acum, certificatul verde în interiorul ţării l-am aprobat prin Hotărâre de Guvern pentru incidenţa între 3 şi 6. Nimeni nu poate să vină să vă spună 'Niciodată nu va fi aşa'. Nu ştim cum evoluează situaţia. Şi Italia a luat această decizie pe baza unei analize a evoluţiei. Şi Franţa are astfel de decizii, nu numai Italia, tot pe baza unor astfel de analize. Deci la acest moment nu sunt discuţii în acest sens în România, dar la acest moment se aplică certificatul verde pe rata 3 la 6 la mie, în zonele pe care, altfel, le-am fi închis. Deci noi permitem unei părţi din economie să meargă mai departe”, a afirmat Raed Arafat, citat de News.ro.

El a subliniat importanţa vaccinării, făcând apel la populaţie să nu se ghideze după postările online ale unor persoane nevizate.

„Gândiţi-vă că mulţi dintre cei care scriu ”nu vă vaccinaţi” s-ar putea să fie vaccinaţi şi unii dintre cei care vă spun să nu vă vaccinaţi s-ar putea că au trecut prin boală şi ştiu că ei au o oarecare protecţie. Deci atenţie de unde luăm informaţiile. Fiecare dintre noi trebuie să filtreze informaţia şi să vadă cât din ea poate să creadă”, a mai spus Arafat.

El a dat exemplul unor state precum Israel, SUA sau China care au vaccinat în masă, spunând, în acest context: „Eu nu cred că acţionează împotriva intereselor proprii ale populaţiilor lor”.  

Ar putea România să preia modelul Italiei privind certificatul verde Ce spune Raed Arafat

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Cum arată apartamentul de un milion de dolari din "cea mai îngustă clădire" din Londra
 •  

Cum arată apartamentul de un milion de dolari din "cea mai îngustă clădire" din Londra

Cum arată apartamentul de un milion de dolari din quotcea mai îngustă clădirequot din Londra

Un apartament aflat într-o clădire care pare extrem de îngustă din Londra a fost scos la vânzare pentru 800.000 de lire sterline, adică 1.099.000 de dolari.

Clădirea parte ca este extrem de îngustă, dar este mai mult o iluzie optică, pentru că este o clădire triunghiulară și se lărgește treptat, deși ce-I drept pornește de la o lățime de 1,8 m., confor Lad Bible.

Apartamentul are două dormitoare și două băi, dar imaginile din interior arată că este destul de spațion, contrar aparențelor atunci când privești clădirea de afară.

Apartamanetul are, de asemenea, și o terasă.

Cum arată apartamentul de un milion de dolari din quotcea mai îngustă clădirequot din Londra

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Trei milioane de români care au poliţe RCA la ''City Insurance'' sunt în mare dificultate
 •  

Trei milioane de români care au poliţe RCA la ''City Insurance'' sunt în mare dificultate

Trei milioane de români care au poliţe RCA la City Insurance sunt în mare dificultate

Trei milioane de români care au poliţe obligatorii RCA la ''City Insurance'' sunt în mare dificultate, după ce firmei de asigurări i s-a ridicat autorizaţia de către autoritatea din domeniu, care îi cere falimentul.

Mai mult decât atât, service-urile auto încep să refuze să mai facă reparaţii în baza acestor poliţe, ceea ce înseamnă că păgubiţii vor fi nevoiţi să aştepte să îşi recupereze banii chiar şi şase luni până ce falimentul firmei va fi pronunţat de instanţă. Asta dacă autorităţile nu intervin prin ordonanţă de urgenţă.

Specialiştii Autorităţii de Supraveghere Financiară spun că, după retragerea autorizaţiei de funcţionare a City Insurance, poliţele obligatorii RCA emise de această societate rămân valabile, adică pot fi păstrate până la data la care expiră. Există însă şi o altă opţiune: şoferii pot denunţa aceste poliţe.

Valentin Ionescu, director general ASF: „Adică pentru perioada rămasă vor primi banii înapoi şi vor alege un alt asigurator autorizat.”

Marea problemă este pentru cei care sunt loviţi de un şofer asigurat la City Insurance, deorece tot mai multe service-uri nici nu vor să audă de poliţele RCA emise de această companie.

Compania City Insurance este liderul pieţei, cu o cotă de 45% şi 3 milioane de asiguraţi. În prezent este în incapacitate de plată, potrivit Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Valentin Ionescu, director general ASF: „ Acum, oamenii care au daune pe poliţe emise de City se duc să facă constatarea de daună, dar nu la companie, ci la Fondul de Garantare.”

Guvernul lucrează la o ordonanţă de urgenţă prin care Fondul de Garantare a Asiguraţilor va putea plăti despăgubirile în termen de 60 de zile de la retragerea autorizaţiei asiguratorului, fără să mai aştepte pronunţarea falimentului în instanţă.

Cutremurul produs de City Insurance în piaţa asigurărilor trebuie investigat, spune premierul Florin Cîțu.

Ordonanţa aflată în pregătire prevede totodată că despăgubirea maximă este de 500 de mii de lei.

Trei milioane de români care au poliţe RCA la City Insurance sunt în mare dificultate

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
❌