Actualitate

❌
There are new articles available, click to refresh the page.
AlaltaieriStiri de Actualitate
 • Există un amestec MINUNE știut din bătrâni, care spală grăsimile din organism. Vezi reţeta cu apă, bicarbonat de sodiu și lămâie.
 •  

Există un amestec MINUNE știut din bătrâni, care spală grăsimile din organism. Vezi reţeta cu apă, bicarbonat de sodiu și lămâie.

Există un amestec MINUNE știut din bătrâni care spală grăsimile din organism Vezi reţeta cu apă bicarbonat de sodiu și lămâie

Reţetele minune ştiute doar de cei mai în vârstă, au devenit o alternativa pentru multe dintre problemele cu care ne confruntăm zilnic. Majoritatea experţilor în nutriție sunt de acord că bicarbonatul de sodiu, sucul și apa cu lămâie îmbunătățesc digestia prin reglarea echilibrului acido-alcalin al organismului. Astfel, bicarbonatul de sodiu și lămâia pot fi amestecate cu mentă sau alte plante aromatice, scriu cei de la stiridiaspora.ro

Binecunoscuta autoare americană de cărți de nutriție, Rebecca Wood, consideră că locuitorii orașelor moderne ar putea să se confrunte cu o “durere toxică” cauzată de oxidarea intracelulară constantă. Manifestările acestei boli urbane variază de la oboseală constantă până la dureri de cap, dureri musculare și alte dureri foarte reale. Potrivit nutriționistului, organismul are nevoie de mai multă alcalinitate.

Rebecca Wood ne sfătuiește că ar fi bine să consumăm bicarbonat de sodiu în forma sa pură pentru a regla pH-ul din corpul uman. Ea crede că acest lucru normalizează toate procesele digestive și o persoană poate pierde excesul de greutate.

Sucul proaspăt de lămâie trebuie luat împreună cu bicarbonatul de sodiu, potrivit Annei Louise Jittleman, autoarea cărții “Fat-Flushing Foods”. Ea susține că sucul de lămâie întărește ficatul și stimulează vezica biliară, sistemul digestiv și acționează ca un ușor diuretic.

Apă, bicarbonat de sodiu și lămâie: Cum se face … Articolul continuă după reclame …

 • 300 ml de apă caldă
 • o jumătate de zeamă de lămâie
 • ½ linguriță de bicarbonat de sodiu.

Stoarceți sucul de lămâie într-un bol, adăugați puțin bicarbonat de sodiu și turnați puțină apă. Când amestecul nu mai este efervescent, turnați restul de bicarbonat de sodiu și adăugați apă. Se bea în înghițituri mici, cu pauze, pentru ca bicarbonatul de sodiu și lămâia să aibă timp să se asimileze.

La infuzie se pot adăuga frunze proaspete de mentă și puțină gheață. O astfel de băutură, asigură bloggerii americani, îmbunătățește sănătatea, împrospătează după activități sportive, ajută la combaterea crizelor de foame.

Luați această soluție timp de 14 zile, apoi faceți o pauză de două săptămâni. Beți amestecul nu mai mult de o dată pe zi. Cursul este nelimitat. Se recomandă administrarea după activități sportive sau cu 30 de minute înainte de masă.

Reguli generale și sfaturi utile

 • Începeți să beți băutura în doze mici. Mai presus de toate, nu-l consumați pe stomacul gol.
 • În prima zi, adăugați doar un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu. Monitorizează-ți starea de sănătate. Creșteți doza treptat.
 • Folosiți apă purificată călduță pentru a prepara băutura.
 • Beți soluția în înghițituri mici.
 • Nu utilizați mai mult de 1 linguriță de bicarbonat de sodiu.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul stiridiaspora.ro

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Şi-au înjunghiat MORTAL TATĂL şi acum scapă de închisoare, pentru că acesta era pedofil …
 •  

Şi-au înjunghiat MORTAL TATĂL şi acum scapă de închisoare, pentru că acesta era pedofil …

au înjunghiat MORTAL TATĂL şi acum scapă de închisoare pentru că acesta era pedofil

O întâmplare mai puţin obişnuită s-a petrecut în anul 2018, în Rusia. Atunci, trei surori au fost acuzate că şi-au înjunghiat tatăl, doar pentru a beneficia de banii lui. Este vorba despre Krestina, Angelina şi Maria, care aveau în momentul atacului, vârste cuprinse între 17 şi 19 ani, scriu cei de la observatornews.ro

Acestea şi-au recunoscut vina şi cu toate că au transmis că ele erau victimele agresiunilor bărbatului, poliţiştii au decis să le condamne la pedeapsa cu închisoarea. Acum, surorile pod folosi decizia instanţei prin care bărbatul a fost numit ca fiind pedofil, pentru a scăpa de ispăşirea pedepsei rămase.

Ce s-a întâmplat în ultimii trei ani?

În anii ce au trecut s-au întâmplat mai multe anchete realizate după moartea bărbatului. După mai mulţi ani de cercetări s-a constatat că, tatăl fetelor era un atacator sexual cu tendinţe agresive, care avea preferinţe sexuale îndreptate îndeosebi spre cele trei fete ale sale. El a adus ameninţări repetate cu moartea celor trei fiice, dacă refuzau să răspundă avansurilor sexuale pe care acesta le făcea.

“Examinările au confirmat violenţa tatălui asupra fiicelor sale. Experţii au descoperit că fiecare dintre cele trei fete a fost victima abuzurilor bărbatului şi au trecut prin mai multe traume în urma acestor evenimente”, a transmis avocatul Mari Davtyan. Articolul continuă după reclame …

Judecătorii din Rusia ar putea renunța la acuzația de crimă în cazul a trei surori care şi-au înjunghiat tatăl, cu propriul cuţit de vânătoare, în timp ce acesta dormea. Fetele au susţinut că au recurs la acest gest penru a se apăra, ele fiind în mod repetat victimele agresiunilor sexuale ale bărbatului.

Cele trei surori acuzate că şi-au ucis tatăl în somn, spun că au acţionat în legitimă apărare pentru că nu mai suportau abuzurile sexuale la care erau supuse în mod frecvent, transmite Daily Star. Mikhail a fost înjunghiat în 2018, dar noi descoperiri detaliate despre acest caz ieşite recent la iveală pot schimba cursul anchetei, cele trei fiice ucigaşe având posibilitatea de a fi scutite de pedeapsa primită.

Raportul a constatat că, tatăl abuziv şi-a manipulat fiicele cu ameninţări, violenţă, umilinţă precum şi folosirea injuriilor. În momentul respectiv, cele trei nu aveau alte rude cărora să se poată confesa pentru a opri coşmarul. În continuare, două dintre surori sunt acuzate de crimă, în timp ce a treia este internată într-un spital de psihiatrie. Alți membri ai familiei au acuzat surorile că au mințit cu privire la abuzurile sexuale ale tatălui lor și că motivul principal pentru care l-au ucis au fost banii.

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul observatornews.ro

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Tragedie în Ploieşti! Un bărbat s-a aruncat în gol de pe un bloc cu opt etaje, pentru că s-a certat cu soţia
 •  

Tragedie în Ploieşti! Un bărbat s-a aruncat în gol de pe un bloc cu opt etaje, pentru că s-a certat cu soţia

Tragedie în Ploieşti Un bărbat sa aruncat în gol de pe un bloc cu opt etaje pentru că sa certat cu soţia

Ieri, la primele ore ale dimineţii s-a petrecut un caz deosebit de grav în Ploieşti. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 30 de ani, care s-a aruncat în gol de pe un bloc cu opt etaje, scriu cei de la stirileprotv.ro

Evenimentul nedorit s-a petrecut într-un bloc situat pe un bulevard aglomerat din Ploieşti. Bărbatul a urcat pe acoperiş şi a ameninţat că îşi va face rău. Persoanele care l-au auzit au sunat autorităţile imediat.

Eugen Tuga, administratorul blocului: „Am auzit gălăgie afară, vecinii strigau – îţi aduce copilul acuma, nu te arunca! Am coborât să văd şi eu ce se întâmplă, era multă lume strânsă în spatele blocului”.

Poliţiştii povestesc că au sosit în câteva minute de la primirea apelului, aici, la faţa locului. Au reuşit să urce pe acoperiş, să stea de vorbă cu bărbatul. L-au întrebat cum se numeşte. Din nefericire însă, în scurt timp, acesta a recurs la un gest extrem şi necugetat.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de terapie intensivă mobilă, din cadrul Spitalului Judeţean, dar eforturile medicilor au fost în zadar. Articolul continuă după reclame …

Violeta Tănase, medic UPU SJU Ploiești: „Colegii mei au continuat manevrele de resuscitare până la 45 de minute. Pacientul prezenta leziuni care păreau incompatibile cu viaţa, trauma craniană majoră, cu meorgaie, traumă toracică, multiple fracturi ale oaselor lungi resuscitarea a fost fără succes”.

Raluca Vasiloaie, purtător de cuvânt ISU Prahova „În primele momente de la sosirea la locul intervenţiei, pompierii au calat autoscara până la etajul opt, însă din păcate, bărbatul nu a cooperat.”

Polițiștii au audiat martorii, dar și familia bărbatului decedat. În acest caz, a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, iar cercetările continuă.

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul stirileprotv.ro

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • O viață de sclav, exploatată și abuzată. Episoadele de violență și maltratare suferite de un copil român de 11 anişori din Italia.
 •  

O viață de sclav, exploatată și abuzată. Episoadele de violență și maltratare suferite de un copil român de 11 anişori din Italia.

O viață de sclav exploatată și abuzată Episoadele de violență și maltratare suferite de un copil român de 11 anişori din Italia

O întâmplare aproape incredibilă s-a petrecut în San Basilio, regiunea Sardinia din Italia. Conform celor de la Leggo.it, un copil român de 11 ani a fost forțat să scotocească prin coșuri în căutarea cuprului și să cerșească în transportul public. Acesta a făcut obiectul atenției unui pedofil care l-a abuzat sexual în schimbul banilor. Din informaţiile apărute în presa locală, banii au intrat direct în buzunarele mamei, scriu cei de la stiridiaspora.ro

Băieţelul român în vârstă de 11 ani, și-a denunțat mama și frații mai mari, după ce s-a săturat de viața de sclav și de exploatare. Aceste lucruri au reieşit din audierea protejată în prezența unui psiholog comandat de procurorul adjunct Claudia Alberti, coordonatorul anchetei.

„Mama mă lovește cu picioarele și mă lovește în cap și în spate dacă refuz să mă duc să caut fier și cupru în jurul coșurilor”, raportase copilul anchetatorilor.

„După clasa a cincea am vrut să continui să studiez, dar nu au vrut să mă mai trimită la școală pentru a mă face să lucrez. Nici măcar nu mă pot odihni pentru că mama mă bate dacă dorm”, a mai povestit copilul.

Cea mai gravă faptă povestită de băieţel este aceea că, a fost obligat de mamă să să se culce cu „Unchiul Rocco”. Articolul continuă după reclame …

Pe lângă tortură, bătăi, semi-sclavie, copilul român a fost nevoit să suporte și atențiile sexuale ale unui bărbat, un italian din cartierul San Basilio pe care tânărul de 11 ani îl numea „Unchiul Rocco”. Copilul a fost obligat de mama sa să sufere abordările sexuale ale pedofilului și să se culce cu el în schimbul banilor.

Personalul militar angajat în anchetă a confiscat telefonul mobil de la „Unchiul Rocco” pentru a verifica prezența materialului de pornografie infantilă.

Mama, în vârstă de 36 de ani, de origine română, a fost închisă în Rebibbia. Ordinul de custodie preventivă solicitat de procurorul adjunct Claudia Alberti și emis de judecătorul de instrucție Paolo Andrea Taviano scoate în evidență seria îngrozitoare de episoade de violență și maltratare suferite de copil.

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul stiridiaspora.ro

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • ATENŢIONARE! De câteva zile, o boală misterioasă a început să ucidă copiii din nordul Indiei
 •  

ATENŢIONARE! De câteva zile, o boală misterioasă a început să ucidă copiii din nordul Indiei

ATENŢIONARE De câteva zile o boală misterioasă a început să ucidă copiii din nordul Indiei

A trecut mai bine de o săptămână de când copii din unele districte ale statului Uttar Pradesh, din nordul Indiei, se trezesc cu febră mare și scăldați în transpirație. Majoritatea dintre ei s-au plâns de dureri articulare, dureri de cap, deshidratare și greață. În unele cazuri, au fost semnalate erupții cutanate pe picioare și brațe, scriu cei de la digi24.ro

Bilanţul este unul îngrijorător! Minim 50 de persoane, în majoritate copii, au murit din cauza febrei, iar câteva sute au fost internate în spitale, în șase districte din partea de est a statului. Niciunul dintre morți nu avea Covid-19, relatează publicaţia BBC.

Chiar dacă în acest moment, India pare să se recupereze treptat după un al doilea val mortal de coronavirus, decesele din Uttar Pradesh au provocat panică, iar presa este plină de titluri bombastice despre o „febră misterioasă” care face ravagii în zonele cele mai populate din localitate.

Potrivit presei locale, medicii suspectează mai multe cauze

Conform informaţiilor publicate de presa locală, medicii din cele mai afectate districte – Agra, Mathura, Mainpuri, Etah, Kasganj și Firozabad – cred că dengue, o infecție virală transmisă de țânțari, ar putea fi principala cauză a deceselor. Articolul continuă după reclame …

„Pacienții din spitale, în special copiii, mor foarte repede”, spune dr. Neeta Kulshrestha, cel mai înalt oficial din Sănătate din districtul Firozabad, unde 40 de persoane, inclusiv 32 de copii, au murit în ultima săptămână.

Ei spun că mulți dintre pacienți au fost duși la spital cu număr mic de trombocite – o componentă a sângelui care ajută la formarea cheagurilor – caracteristica unei forme severe de dengue.

Transmisă de țânțarii femele, dengue este o boală tropicală prezentă în India de sute de ani. Există patru virusuri care provoacă dengue, iar copiii sunt de până la cinci ori mai expuși riscului de deces la a doua infecție.

Aproape 100 de milioane de cazuri severe de dengue sunt raportate la nivel mondial în fiecare an. „Impactul combinat al epidemiilor de Covid-19 și dengue poate duce la consecințe devastatoare pentru populațiile cu risc”, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Cu toate acestea, nu se știe cu certitudine dacă o epidemie de dengue este singura responsabilă pentru decesele din Uttar Pradesh.

Un stat cu mai mult de 200 de milioane de oameni și igienă precară, niveluri ridicate de malnutriție la copii și asistență medicală absentă în multe zone, Uttar Pradesh raportează în mod normal astfel de cazuri de „febră misterioasă” după ploile musonice.

Focarele de encefalită japoneză transmisă de țânțari – identificate pentru prima dată în Uttar Pradesh în 1978 – au provocat mai mult de 6.500 de decese de atunci. Boala s-a răspândit în principal în Gorakhpur și districtele care se învecinează cu Nepalul, la poalele munților Himalaya, toate aflate la joasă altitudine și expuse la inundații – un teren propice de reproducere a țânțarilor care transmit virusul.

În conformitate cu datele publicate, în anul 2013 a început o campanie de vaccinare, care a dus la o scădere a cazurilor, dar cu toate acestea, copiii continuă să moară. 16 copii au murit anul acesta de encefalită japoneză în Gorakhpur și au fost înregistrate 428 de cazuri.

În 2014, oamenii de știință au examinat 250 de copii afectați în Gorakhpur și au descoperit că 160 dintre ei aveau anticorpi împotriva bacteriilor care cauzează o formă de tifos, răspândită prin mușcăturile acarienilor.

Acarienii se așează pe vegetație, după ploi musonice, iar oamenii de știință i-au găsit pe lemne de foc pe care sătenii le depozitează în case.

Focare de febră misterioasă după fiecare sezon de ploi musonice

Într-un studiu separat, oamenii de știință au descoperit, de asemenea, că tifosul și dengue au fost la baza cazurilor de febră post-musonică din șase districte din estul Uttar Pradesh, între 2015 și 2019. O altă infecție bacteriană potențial fatală numită leptospiroză, transmisă de la animale la oameni, o boala transmisă de țânțari, a reprezentat cealaltă cauză de febră.

„Astfel, în regiuni au existat mai multe boli care se manifestă și prin febră, după musoni”, spune V Ravi, profesor de virologie la Institutul Național de Sănătate, care a condus un studiu.

Anterior, în 2006, oamenii de știință au investigat un alt focar „misterios” de febră, care a condus la decese în rândul copiilor din Uttar Pradesh. De data aceasta au descoperit că aceștia au murit după ce au consumat fasole de cassia.

Această intoxicație alimentară a fost un efect al „sărăciei, foametei, lipsei supravegherii părinților, ignoranței”, au concluzionat oamenii de știință.

Dacă motivul morților misterioase este doar dengue, asta ar arăta că programele guvernamentale de combatere a țânțarilor sunt ineficiente.

„Dacă nu investigăm corect și constant, o mulțime de lucruri vor rămâne în continuare un mister”, spune un virolog indian, care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul digi24.ro

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Un român din Italia a murit în accident, după ce soţia, care conducea, a adormit la volan
 •  

Un român din Italia a murit în accident, după ce soţia, care conducea, a adormit la volan

Un român din Italia a murit în accident după ce soţia care conducea a adormit la volan

În ziua de duminică 29 august 2021 s-a petrecut un grav accident de circulaţie, în urma căruia un român de 55 de ani şi-a pierdut viaţa. Conaţionalul nostru se afla în autoturism împreună cu soţia lui care era la volan, moment în care aceasta a pierdut controlul volanului.

Drama de nedescris s-a întâmplat pe autostrada A4, la ora 11 de dimineaţă, între Brescia Est şi Desenzano del Garda, lângă Calcinato.

Din primele informaţii se pare că femeia a fost transportată la spital, fiind găsită în stare de şoc lângă autoturism, anunţă bresciatoday.it, citată de gazetaromaneasca.com

Conform informaţiilor relatate de poliţiştii de la brigada rutieră, autoturismul se afla pe a treia bandă rapidă, când şoferiţa a pierdut controlul volanului. Nu au fost implicate alte vehicule, însă din păcate pentru bărbat nu s-a mai putut face nimic. Medicii sosiţi la faţa locului au constatat decesul.

Porţiunea de autostradă a fost blocată ore în şir, formându-se o coadă de peste 15 kilometri. Între timp, a avut loc un alt incident, dar cu consecinţe mai puţin grave. Traficul a rămas paralizat până după-amiaza târziu. Articolul continuă după reclame …

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul gazetaromaneasca.com

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Valentin de 41 de ani a murit ars în maşină. Se întorsese acasă după mai mulţi ani de muncă în străinătate. Fetiță lui a rămas orfană …
 •  

Valentin de 41 de ani a murit ars în maşină. Se întorsese acasă după mai mulţi ani de muncă în străinătate. Fetiță lui a rămas orfană …

Valentin de 41 de ani a murit ars în maşină Se întorsese acasă după mai mulţi ani de muncă în străinătate Fetiță lui a rămas orfană

Un accident deosebit de grav s-a petrecut acum două zile, la ora trei de dimineaţă. Un şofer de 41 de ani şi prietenul său tocmai plecaseră din Iaşi şi se aflau pe Drumul European 583, între Leţcani şi Podu Iloaiei, când a avut loc tragedia, scriu cei de la stiridiaspora.ro

Şoferul, care era tatăl unei fetiţe, a pierdut controlul volanului, a mers zeci de metri prin şanţ până a intrat într-un pod, apoi s-a răsturnat la marginea drumului şi imediat maşina a luat foc. Scrumul, câteva piese de la mașină, o pată de iarbă arsă şi o candelă stau mărturie a tragediei.

Din primele informaţii obţinute la faţa locului, se pare că şoferul nu a avut nicio şansă de scăpare.

Acesta a fost găsit în maşină, după ce a fost stins focul. Prietenul său a scăpat ca prin miracol. Impactul violent l-a aruncat prin parbriz pe câmpul din apropiere, înainte ca maşina să fie cuprinsă de flăcări. A fost însă rănit mult prea grav şi n-a putut să-l ajute pe şofer să iasă. Iar când au ajuns salvatorii, era prea târziu. O jumătate de oră, aceştia s-au luptat cu flăcările.

Presa locală a dezvăluit faptul că şoferul se numeşte Valentin Zevoi şi conducea o maşină de serviciu (Renault Kangoo) a unei societăţi comerciale din municipiul Iaşi, firmă la care era angajat. Pasagerii autoturismului ar fi plecat aproape de miezul noptii din Iaşi, conducând pe DE 583 spre localitatea Budai. Articolul continuă după reclame …

„Forțele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta generalizat la întreg autoturismul”, a precizat Georgica Onofreiasa, ISU Iaşi, potrivit celor de la Observator.ro

„Bărbatul de 28 de ani a fost preluat, adus în unitatea primire urgenţe, s-au identificat leziuni de tip fracturi şi plăgi la nivelul mâinii şi a piciorului, fără leziuni cu risc vital”, a declarat Diana Cimpoesu, medic-șef UPU SMURD.

Tânărul rănit în accident este internat la Terapie Intensivă, în stare stabilă

Tragedia a lăsat o fetiţă fără tată. Bărbatul tocmai se întorsese acasă după mai mulţi ani de muncă în străinătate. Când a avut loc accidentul era în maşina de serviciu.

„În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă”, a explicat Ioana Bilea, IPJ Iaşi.

Din primele cercetări se pare că de vină a fost neadaptarea vitezei la condițiile de drum, într-un viraj ușor la stânga, fapt ce a dus la producerea accidentului rutier cumplit. Ancheta continuă, iar poliţiştii încearcă acum să afle ce anume s-a întâmplat şi de ce a pierdut bărbatul controlul volanului.

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul stiridiaspora.ro

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Un bărbat şi-a OMORÂT din GELOZIE iubita, apoi s-a sinucis. Trei copilaşi au rămas pe drumuri …
 •  

Un bărbat şi-a OMORÂT din GELOZIE iubita, apoi s-a sinucis. Trei copilaşi au rămas pe drumuri …

Un bărbat şia OMORÂT din GELOZIE iubita apoi sa sinucis Trei copilaşi au rămas pe drumuri

Tragedie fără margini într-o localitate din Galați! Trei copii au rămas singuri pe lume, după ce mama lor a fost ucisă de iubit. Imediat după comiterea crimei, cuprins de remușcări, bărbatul și-a pus capăt zilelor, scriu cei de la stirileprotv.ro

Bărbatul are 42 de ani şi este din județul Galați. Acesta este suspectat că și-a omorât iubita, o tânără de 35 de ani, și apoi s-a sinucis. Șocant este faptul că trupurile celor doi au fost descoperite de copiii femeii, un băiat de 9 ani și o fată de 17 ani.

După ce s-a descoperit grozăvia, întreaga comunitate a rămas șocată de cele întâmplate.

Conform declaraţiilor date de vecini, Iuliana avea o relație cu Adrian de peste 10 ani. Întotdeauna, pe rețelele sociale, cei doi afișau o viață normală. Din pozele publicate, se pare că cei doi se înțelegeau și se iubeau foarte mult. Femeia avea trei copii dintr-o altă relație, pe care îi creșteau împreună.

Anunţate de cei prezenţi la faţa locului, imediat au ajuns forţele de ordine şi medicii de la Ambulanță. Iuliana fusese ucisă de iubit în casă și – ulterior – el și-a luat viața, într-o anexă. Articolul continuă după reclame …

Până în prezent nu se ştie de ce nimeni nu a auzit strigăte de ajutor.

Vecină: ”M-a marcat strigătul lui de disperare, să fiu mama lui, o să facă orice, numai să nu-l dau la nimeni”

Copiii, o fată de 17 ani și un băiat de 9, se întorceau din sat, de la o mătușă, când au descoperit trupurile celor doi. Băiatul a intrat în casă și și-a văzut mama acoperită cu o pătură, iar fata de 17 ani l-a găsit pe bărbat într-o anexă.

Imediat au dat alarma, iar curtea în care s-au produs ororile a fost împânzită în scurt timp de criminaliști. Scenele sunt greu de descris în cuvinte.

Vecin: ”În jurul orei 18, cam așa, fetița a ieșit și plângea și spunea că maica-sa a murit”.

Pentru copii durerea a fost fără margini. Cel mic s-a agățat de gâtul unei vecine și i-a cerut să aibă ea grijă de el, de acum încolo.

Vecină: “M-a marcat foarte tare treaba asta. M-a marcat strigătul lui de disperare, de… Să fiu mama lui, o să facă orice, dar numai să nu-l dau la nimeni. Și a venit bunica lui și l-a luat, bunica maternă. N-am cuvinte, e un sentiment pe care nu l-am trăit niciodată”.

Oamenii au alertat poliția și serviciul de ambulanță, dar se pare că totul s-a petrecut cu ore bune înainte de descoperirea celor două trupuri.

Dr. Mihai Polinschi, Ambulața Galați: ”Cu rigiditate, de asemenea. Probabil decesul celor 2 se întâmplase cu 3-4-5-6 ore-n urmă”. ”O tragedie, o dramă foarte puternică pentru cei doi copii”

Între timp, la fața locului au ajuns și cei de la Protecția Copilului.

Tania Calcan, DGASPC Galați: “O tragedie, o dramă foarte puternică pentru cei doi copii, pe care încercăm să o diminuăm în efecte. Încercăm să susținem acești copii prin consiliere psihologică și să-i ajutăm cumva. Prioritar pentru noi este să-i menținem acasă și să găsim acasă o mătușă, unchi, familie care să aibă grija de ei”.

Procurorii au deschis un dosar penal pentru omor împotriva unui membru al familiei și ucidere din culpă. Încearcă să afle care a fost motivul crimei.

Gheorghe Nicolae, vecin: “Ea avea servici la Galați, lucra în ture, 12 cu 24 la o firmă de pază. El era cioban aici în comună. Se mai certau din când în când, așa. Se auzea din curte de la mine.

Vecină: ”Probabi că el era gelos sau știu eu de la ce o fi plecat. Că ea avea servici, femeia lucra în ture, dar cine știe ce a fost între ei”.

Pentru moment, copiii vor rămâne în grija rudelor, iar anchetatorii încercă să afle toate amănuntele care au dus la acest final cutremurător.

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO: Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul stirileprotv.ro

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • TRAGEDIE! Românii Cristina şi Boris au murit pe loc într-un accident în Italia. Cei doi tineri erau căsătoriți de doar 6 luni…
 •  

TRAGEDIE! Românii Cristina şi Boris au murit pe loc într-un accident în Italia. Cei doi tineri erau căsătoriți de doar 6 luni…

TRAGEDIE Românii Cristina şi Boris au murit pe loc întrun accident în Italia Cei doi tineri erau căsătoriți de doar 6 luni

Italia! În ziua de 24 august 2021, în jurul orei 23:00 s-a petrecut un accident rutier în via della Canapa din Ferrara. Cele două victime sunt soț și soție, ambii de naționalitate moldovenească: Cristina și Boris Danu aveau 29 și 26 de ani. Aceştia au decedat după ce au fost aruncați de pe motocicleta pe care călătoreau, după ciocnirea cu un Fiat Panda, scriu cei de la stiridiaspora.ro

Şoferiţa care se afla la volanul mașinii a fost și ea rănită şi a fost transportată cu o ambulanță la spital. Cercetările poliției din Ferrara sunt în curs de desfășurare și cât de curând ne vor lămuri în privința dinamicii accidentului. Cei doi tineri au murit pe loc. Până în acest moment nu se știe cine este vinovat

Cristina și Boris Danu mergeau cu motocicleta în momentul în care când s-au ciocnit cu o mașină. Pentru cei doi tineri care erau căsătoriți de doar șase luni, nu s-a mai putut face nimic. Accidentul s-a produs la intersecția cu via De Vincenzi.

Motocicleta se deplasa spre centru când s-a ciocnit cu un Fiat Panda condus de o femeie din Ferrara. Impactul a fost violent. Șoferul mașinii a fost dus la camera de urgență pentru examinare și tratament, dar nu este în pericol. Cei doi tineri, în schimb, au murit pe loc, în ciuda încercărilor de resuscitare din partea salvatorilor. La fața locului au intervenit trei ambulanțe și un elicopter din Bologna.

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul stiridiaspora.ro

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • TRAGEDIE! Un român din Italia a fost găsit mort în casă. Sora lui din România îl suna, dar nu dădea de el
 •  

TRAGEDIE! Un român din Italia a fost găsit mort în casă. Sora lui din România îl suna, dar nu dădea de el

TRAGEDIE Un român din Italia a fost găsit mort în casă Sora lui din România îl suna dar nu dădea de el

În dimineaţa zilei de vineri, 20 august 2021, într-un apartament din localitatea italiană Sannazzaro de’ Burgondi, situată în provincia Pavia din Lombardia a fost descoperit trupul neînsuflețit al unui român de 55 de ani.

Din primele informaţii de la faţa locului, cei care au găsit trupul neînsuflețit al conaționalului nostru în vârstă de 55 de ani, au fost pompierii și personalul medical de la Crucea Roșie, scriu cei de la rotalianul.com citând publicația locală La Provincia Pavese.

Conform sursei citate, sora românului decedat îl suna de patru zile, mai exact de luni, 16 august, dar bărbatul nu răspundea nicicum la telefon.

După mai multe zile în care a încercat să dea de fratele său, femeia care locuiește în România, a reușit să alerteze autoritățile locale din Sannazzaro care, la rândul lor, au trimis pompierii și o ambulanță la apartamentul românului, situat pe via Marconi din localitate.

Deoarece nimeni nu răspundea la interfon sau la ușă, pompierii au fost nevoiți să pătrundă în locuința conaționalului nostru pe balcon, folosind scara. Articolul continuă după reclame …

Odată intrați în apartament, au găsit corpul fără viață al bărbatului român prăbușit la podea, cu indicii clare că era mort de câteva zile.

Din primele investigații reiese că victima a suferit un infarct și nu a apucat să mai ceară ajutor, dar procurorul care a preluat cazul a dat dispoziții să fie efectuată autopsia pentru a stabili cu exactitate cauza morții.

Bărbatul român lucra pentru o firmă externă care avea un contract încheiat cu rafinăria Eni din Sannazzaro și Ferrera, mai precizează sursa locală.

În Italia, bărbatul trăia singur, dar era în strânsă legătură cu sora sa din România și se auzeau des la telefon.

Când femeia a văzut că nu reușește să intre în contact cu el, a intrat în panică, temându-se pentru viața fratelui ei, iar temerile sale, din nefericire, s-au adeverit.

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul rotalianul.com

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • TRAGEDIE! O nuntă s-a transformat în ÎNMORMÂNTARE. Mirele a MURIT chiar în ziua când trebuia să se căsătorească.
 •  

TRAGEDIE! O nuntă s-a transformat în ÎNMORMÂNTARE. Mirele a MURIT chiar în ziua când trebuia să se căsătorească.

TRAGEDIE O nuntă sa transformat în ÎNMORMÂNTARE Mirele a MURIT chiar în ziua când trebuia să se căsătorească

Cea mai frumoasă zi din viaţa unui cuplu de tineri din Irlanda s-a transformat într-o tragedie, după ce mirele a murit cu câteva ore înainte de eveniment, într-un cumplit accident rutier, scriu cei de la observatornews.ro

Este vorba despre Myles Harty de 20 de ani, care a decedat la primele ore ale dimineții în ziua nunții sale, lăsând în urmă o iubită devastată care promite să îl iubească pentru totdeauna, transmite Daily Star.

Tânărul era pregătit să se căsătorească cu iubita lui, Kate Quilligan la o biserică din Irlanda. Din nefericire, maşina în care se afla s-a izbit de un stâlp aflat pe marginea şoselei din localitatea Cragmoer. Medicii sosiţi la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru a-l salva pe tânăr, decesul fiind declarat la scurt timp.

Cuplul de tineri erau la un pas de nuntă

Plânsă şi devastată de durere, iubita bărbatului a mers la locul unde urma să se desfăşoare nunta, dar în loc să lege tradiţionalul nod al miresei, aşa cum se obişnuieşte în Irlanda, aceasta a pus câteva baloane negre în memoria celui care trebuia să îi devină soţ. Articolul continuă după reclame …

“Voi pune baloane la Biserica Sf. Munchins pentru minunatul meu soț. Acolo ar fi trebuit să sărbătorim cu toții cea mai frumoasă zi din viața noastră, dar în schimb este cea mai rea. Te iubesc pentru totdeauna. Te iubesc necondiționat uriașul meu blând, nu ai meritat acest sfârşit tragic, băiețelul meu”, a mărturisit Kate.

Toţi cei care urmau să participe la fericitul eveniment au rămas înmărmuriţi la aflarea acestei veşti. Imediat, aceştia au transmis mesaje de condoleanţe iubitei tânărului şi s-au întâlnit pentru a aduce un omagiu acestuia. Şoferul maşinii în care se afla a fost arestat de poliţiştii veniţi la faţa locului.

O a treia persoană care se afla în autoturism a fost transportată la Spitalul Universitare Limerick pentru îngrijiri medicale suplimentare, iar medicii transmit că este în stare stabilă.Reţelele de socializare sunt pline de postări prin care oamenii aduc omagii tânărului decedat.

„Nu-mi vine să cred. Odihnește-te în pace Miley. Dumnezeu să fie cu tine prietenul meu. Cel mai bun băiat pe care l-ai fi putut întâlni. Cu doar puţin timp înainte de nuntă. Condoleanțe familiei sale în acest moment îngrozitor și trist”, a spus un prieten.

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Cititi mai multe informaţii interesante pe portalul observatornews.ro

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Românul Emanuel avea 31 de ani şi se căsătorise de puțin timp. Era în vacanţă, a intrat în apă şi a MURIT!
 •  

Românul Emanuel avea 31 de ani şi se căsătorise de puțin timp. Era în vacanţă, a intrat în apă şi a MURIT!

Românul Emanuel avea 31 de ani şi se căsătorise de puțin timp Era în vacanţă a intrat în apă şi a MURIT

O dramă fără margini s-a petrecut de curând într-o familie de români. Emanuel avea vârsta 31 de ani şi era de fel din Suceava. Acesta era stabilit în Germania și se afla în vacanță în Italia, împreună cu mai mulți prieteni. Într-o clipă de neatenţie, românul a sfârșit în apele mării, la Lido degli Scacchi, în satul de vacanță Holiday Village Florenz, scriu cei de la observatornews.ro

Ce s-a întâmplat? Românul a intrat în apă, sâmbătă, în jurul prânzului, împreună cu patru din prietenii săi, deși niciunul nu știa să înoate. Au ajuns într-o zonă extrem de adâncă, undeva lângă stânci, moment în care Emanuel a dispărut sub apă.

Conform informaţiilor scrise de estense.com, țipetele tinerilor au atras atenția a doi salvamari care au sărit să îi salveze. Românul de 31 de ani a fost și el găsit în scurt timp și adus la țărm, unde s-au încercat manevrele de resuscitare până la sosirea salvatorilor. La fața locului au ajuns o ambulanță, un echipaj medical de la spitalul Delta din Lagosanto, dar și un elicopter care a decolat de la spitalul Santa Maria delle Croci din Ravenna.

După o oră de încercări disperate de a-l readuce la viaţă, inima lui Emanuel a cedat. Trupul românului a fost transportat la Institutul de Medicină Legală din Ferrara. „Nu există cuvinte. Sunt alături de rudele și prietenii acestui tânăr. Trebuie să fim foarte atenți în mare, mai ales dacă nu știm să înotăm. E dureros și inacceptabil. Era și un steag roșu care interzicea scăldatul, pentru că salvamarii erau în pauză. O durere enormă pentru toată lumea”, a declarat Gianfranco Vitali, proprietarul satului de vacanță Holiday Village Florenz.

Drama este cu atât mai mare cu cât, tânărul, care se stabilise în Germania, se căsătorise de puțin timp. Mesajele apropiaților au început să curgă pe Facebook. „Suflet drag… Domnul Iisus sa te primeasca cu bratele deschise!”, “Nu imi vine sa cred, Dumnezeu sa il ierte!!!”, “S-a stins o viaţă de om, ai pierdut o fiinţă dragă, iar pierderea este imposibil de realizat. In aceste clipe grele sunt alături de tine. Sincere condoleanțe, puternica mea! Fie ca bunul Dumnezeu sa va întărească pe toți!”, sunt doar câteva din mesajele scrise…

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Cititi mai multe informaţii interesante pe portalul observatornews.ro

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Strigător la CER! O Badantă Româncă a Fost Snopită în Bătaie de Bătrânul Italian pe care Îl Îngrijea
 •  

Strigător la CER! O Badantă Româncă a Fost Snopită în Bătaie de Bătrânul Italian pe care Îl Îngrijea

Strigător la CER O Badantă Româncă a Fost Snopită în Bătaie de Bătrânul Italian pe care Îl Îngrijea

O întâmplare greu de imaginat s-a petrecut de curând în Italia. O româncă a fost snopită în bătaie de bătrânul de 91 de ani pe care îl îngrijea. Din primele informaţii apărute în presa locală, carabinierii au găsit-o pe românca noastră aproape leșinată, scriu cei de la timisoarastiri.ro

Săptămâna trecută, o româncă din Italia a trecut prin momente cumplite din cauza bătrânului pe care îl îngrijea. Vigilența unui carabinier a salvat-o pe femeie de furia individului.

Conform celor de la publicaţia locală La Repubblica, episodul de violență a avut loc în localitatea Nichelino, din apropiere de Torino. Femeia, în vârstă de 57 de ani, locuia de ani buni împreună cu bătrânul de 91, care o găsise prin intermediul unui anunț la mica publicitate.

Potrivit primelor informaţii de la faţa locului, încă nu este clar dacă în tot acest timp femeia a fost lovită sau maltratată, însă cert este că în cursul nopții de vineri situația a luat o întorsătură rea. Supărat fiind, bărbatul a decis să o închidă pe româncă pe dinafară, cu scopul de a-i administra „o pedeapsă” deoarece nu i-a respectat indicațiile. În acel moment, românca şi-a dat seama că nu are unde să doarmă şi a cerut ajutorul carabinierilor prin intermediul numărului de urgenţe 112.

După ce s-a gândit mai bine, și probabil temându-se că prezența forțelor de ordine i-ar putea înrăutăți iremediabil relația cu bătrânul, românca a decis să sune din nou și să anunțe că situația s-a rezolvat. Articolul continuă după reclame …

Vigilent și cu prezență de spirit, militarul care a preluat al doilea apel a simțit că ceva este în neregulă și a trimis o patrulă pentru verificări. În momentul în care carabinierii au ajuns la locație au găsit ușa deschisă – românca era pe jos, rănită și aproape de inconștiență.

În furia lui, bătrânul aruncase în ea cu toate obiectele pe care le-a putut găsi prin casă. Femeia a fost luată imediat și transportată la spitalul Santa Croce di Moncalieri, unde este în continuare spitalizată. Din fericire, românca este în afara oricărui pericol, dar va mai avea nevoie de câteva zile de tratament. Pensionarul a fost arestat și plasat ulterior în arest la domiciliu. După ce își va reveni complet, femeia va fi primită la un centru special pentru adăpostirea victimelor violenței domestice.

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul timisoarastiri.ro

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • O familie de români din Italia a fost implicată într-un accident cu 8 răniți: doi copii și șase adulți
 •  

O familie de români din Italia a fost implicată într-un accident cu 8 răniți: doi copii și șase adulți

O familie de români din Italia a fost implicată întrun accident cu 8 răniți doi copii și șase adulți

În ziua de sâmbătă 7 august 2021, o familie de români a fost implicată într-un carambol rutier produs la Battipaglia, în provincia Salerno. Potrivit informaţiilor de la faţa locului, în accident au fost implicate 4 autoturisme, iar în urma impactului, doi copii și șase adulți au fost transportați de urgență la spital, scriu cei de la rotalianul.com

Teribilul accident a avut loc sâmbătă după-amiază, pe șoseaua de coastă, între Bellizzi și Battaglia, mai precis în apropierea satului de vacanță Night and Day, informează La Citta di Salerno.

Familia de români, părinții și un copil, se deplasa la bordul unui autoturism Mercedes când a intrat în coliziune cu un Suzuky Swift, care ieșea din satul de vacanță mai sus menționat. În Suzuky se aflau doi italieni care se îndreptau spre Eboli.

Impactul a fost unul violent. Mașina românilor a ajuns pe banda opusă și s-a ciocnit frontal cu un autovehicul Lancia Y, în care călătoreau două părinți și un bebeluș de numai 7 luni. Lancia Y s-a răsturnat pe asfalt, iar potrivit reconstituirii pasagerii din această mașină au suferit cele mai grave răni.

O altă mașină a fost lovită ușor în urma carambolului produs. La fața locului au intervenit patru ambulanțe de la 118, poliția rutieră și carabinierii. Articolul continuă după reclame…

Cei șase adulți și cei doi copii au fost transportați la spital, dar niciunul nu prezintă răni incompatibile cu viața.

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul rotalianul.com

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Un român de 24 de ani din Italia a fost dat afară din casă cu doi copii, după ce partenera de viaţă l-a părăsit
 •  

Un român de 24 de ani din Italia a fost dat afară din casă cu doi copii, după ce partenera de viaţă l-a părăsit

Un român de 24 de ani din Italia a fost dat afară din casă cu doi copii după ce partenera de viaţă la părăsit

Un tânăr român din Italia trece prin momente dificile, după ce a fost părăsit de partenera de viaţă. Costel Savin are vârsta de 24 de ani şi de ceva timp îşi creşte singur cei doi copii de 2, respectiv 3 ani, iar acum a ajuns în punctul de a fi dat afară din casa în care locuia în Italia. Doar o minune i-a salvat să nu rămână pe drumuri, scriu cei de la gazetaromaneasca.com citând Sanremo News.

Costel Savin a venit în Italia cu cincisprezece ani în urmă și are doi copii. A locuit cu ei și cu un unchi, în via Peirogallo, Sanremo, într-o casă foarte mică, unde chiria era de 450 de euro pe lună.

Lui Costel îi place munca şi a lucrat până de curând, numai că a fost nevoit să renunţe la locul de muncă după ce a fost părăsit de partenera sa, care l-a lăsat singur cu cei doi copii: „Nu pot să îi las singuri acasă”, a motivat tânărul. “Prin urmare, a trebuit să părăsesc locul de muncă. Am închiriat casa prin intermediul unei agenții, dar nu am reușit să plătim chiria de ceva timp. Acum câteva săptămâni am rămas fără electricitate și gaz dar, după ce am strâns niște bani, am putut plăti facturile”, a povestit tânărul.

Dar, după un timp, s-au trezit din nou cu proprietarii la uşă. Au fost puşi în faţa faptului împlinit: până pe 6 august trebuie să elibereze casa, proprietarii proprietății anunţându-i că altfel se vor prezenta cu forțele de ordine pentru a-i scoate afară.

Disperat, românul a apelat la autoritățile din Sanremo pentru a primi ajutor, dar nu s-a concretizat nimic. Articolul continuă după reclame …

Însă cazul românilor a ajuns în atenţia jurnaliştilor de la Sanremo News, care au luat legătura cu consilierul pentru Servicii Sociale din Sanremo, Costanza Pireri. Aceasta le-a găsit găsit cazare şi, mai mult, i-a anunţat că va face tot posibilul să îi ajute în continuare.

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul gazetaromaneasca.com

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Doi MORŢI şi şase răniţi după ce o maşină a acroşat o căruţă, în Teleorman. A fost activat planul roşu
 •  

Doi MORŢI şi şase răniţi după ce o maşină a acroşat o căruţă, în Teleorman. A fost activat planul roşu

Doi MORŢI şi şase răniţi după ce o maşină a acroşat o căruţă în Teleorman A fost activat planul roşu

Un accident grav s-a produs, miercuri seara, pe DN65A, atunci când un autoturism a acroşat o căruţă care circula nesemnalizată. În urma impactului deosebit de puternic, una din cele două persoane aflate în autoturism a murit pe loc, în timp ce a doua a fost găsită în stop cardiorespirator, fiindu-i aplicate manevre de resuscitare. Ulterior, medicii au declarat decesul, scriu cei de la observatornews.ro

Celelalte 6 persoane rănite au primit îngrijiri la faţa locului, înainte de a fi preluate de echipajele de salvare. Imediat, traficul rutier a fost oprit pe ambele sensuri pentru a permite intervenția echipajelor specializate. Conform informaţiilor de la faţa locului, în scurt timp s-a intervenit cu o autospecială de descarcerare, o autospecială de transport personal și victime multiple, 6 ambulanțe SMURD și 8 ambulanțe SAJ.

Potrivit celor de la ISU Teleorman, victimele, 4 copii şi 2 adulţi, din atelajul hipo, au fost conștiente şi cooperante, cu multiple traumatisme, fiind preluate de echipajele medicale SMURD si SAJ pentru acordarea primului ajutor calificat şi transportarea la spitalele din Turnu Magurele și Alexandria.

Potrivit Centrului Infotrafic, accidentul a avut loc pe DN 65A Pitești-Turnu Măgurele, la ieșire din localitatea Putineiu, în județul Teleorman. Cazul a ramas în atenţia autorităților competente pentru cercetări.

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul observatornews.ro

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Daniela si soţul ai au plecat în Italia pentru o VIAŢĂ mai BUNĂ! După 20 de ani a spus ADIO și s-a întors definitiv ACASĂ, la Iași
 •  

Daniela si soţul ai au plecat în Italia pentru o VIAŢĂ mai BUNĂ! După 20 de ani a spus ADIO și s-a întors definitiv ACASĂ, la Iași

Daniela si soţul ai au plecat în Italia pentru o VIAŢĂ mai BUNĂ După 20 de ani a spus ADIO și sa întors definitiv ACASĂ la Iași

O poveste extraordinară vine din partea unei familii de români care a ales calea străinătăţii pentru un trai mai bun. Trecând anii, tot mai mulți români decid să se întoarcă în țară după ce au trăit în străinătate mai mult sau mai puțin timp. Dorul de casă, absența persoanelor dragi, faptul că în România salariile au crescut considerabil în unele sectoare, fac ca întoarcerea să devină o tendință tot mai des întâlnită în rândurile conaționalilor noștri. Este și cazul unei familii originare din Iași, care în decembrie 2020 a decis să ia drumul de întoarcere spre casă, scriu cei de la rotalianul.com

Actorii principali sunt Daniela și Ionel Bălteanu, doi oameni care s-au întors în România cu cele două fiice ale lor, după 20 de ani de Italia, scrie publicația Bună Ziua Iași.

Cei doi s-au gândit bine şi au plecat visând, ca toți ceilalți români care au decis să emigreze, la o viață și la un viitor mai bun. Personajul principal Daniela a absolvit o școală sanitară postliceală și lucra ca infirmieră la Institutul de Psihiatrie Socola din Iași, dar banii erau puțini și nevoile multe.

Pentru început a plecat numai soţul ei Ionel, „doar pentru un an”, apoi a mai trecut un an și încă mulți alții. L-a urmat și Daniela după doi ani de la plecarea lui: „Aveam 25 de ani și fetița noastră avea 2 ani când am decis că trebuie să plecăm și noi în Italia, la Ionel. Ea creștea fără ca tatăl ei să o poată vedea. A făcut primii pași, a spus primele cuvinte și soțul meu afla de aceste lucruri doar atunci când vorbeam la telefon. Tot ceea ce îmi doream era să merg la soțul meu, așa că am făcut bagajele și am plecat în Italia”, a spus femeia pentru sursa citată.

Ionel a lucrat în transporturi, iar Daniela ca asistentă medicală la Spitalul de Urgență din Vimercate (Lombardia), pe Secția de Medicină Internă de Urgență și Oncologie. În urma unui concurs a obținut postul pe perioadă nedeterminată și 13 ani a lucrat ca asistent medical în aceeași secție din spital. Banii erau mai mulți, dar viața era mai scumpă ca în România: „Îmi amintesc că primii bani pe care i-am câștigat acolo au fost 3 euro și i-am primit după ce am făcut o injecție unei bătrâne. În România, de 3 euro, să spunem că îți iei trei pâini, dar acolo îți iei una. Am constatat că deși câștigam mai mulți bani, traiul era mai scump. Chiria era mare, prețurile din magazine erau la fel…”, a mărturisit Daniela. Articolul continuă după reclame …

În Spitalul de Urgență din Vimercati lucrau și alți români, „vreo 20”: „Toți am ajuns în Italia visând că ne vom întoarce în România cu realizări – a spus Daniela – dar anii au trecut și nu s-a schimbat mare lucru. Nu e ușor deloc să fii departe de casă, îți este dor de cele mai mărunte lucruri. Fiind români, ne împrieteneam ușor. Ne-am înrudit între noi. În momentul despărțirii am plâns și am promis că vom ține legătura, eu îi aștept în România, ei în Italia. O să mă întorc acolo în vizită, dar timp de cel puțin un an vreau să mă bucur de casă, de familie.”

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul rotalianul.com

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Ce flori se pot planta toamna în grădină
 •  

Ce flori se pot planta toamna în grădină

Ce flori se pot planta toamna în grădină

Persoanele iubitoare de flori isi doresc sa aiba o gradina plina de culoare si de un miros parfumat inca de la inceputul primaverii. Insa pentru acest lucru este necesar sa planteze din timp florile preferate, chiar din toamna anului precedent. Astfel, in noul an cand va incepe caldura se pot bucura de o gradina frumos inflorita si care sa le bucure privirea si simturile.

Exista anumite flori care se pot planta toamna si care reusesc sa schimbe peisajul inca de la inceputul primaverii. Afla si tu ce flori poti sa iti plantezi in gradina ta pentru a deveni mult mai frumoasa si senina.

Lalele

Unele dintre cele mai apreciate flori in perioada primaverii sunt chiar lalelele. Bulbii acestor flori se planteaza inca din toamna, in special spre finalul lunii septembrie, pana la inceputul lunii decembrie. Important este ca pamantul sa nu fie deja inghetat, chiar daca vremea de afara nu este tocmai placuta.

Laleaua este o planta care poate sa supravietuiasca in pamant la temperaturi scazute. Bulbii se planteaza in gropi de o adancime de 10 sau 12 cm, de preferat intr-un loc cu mai multa umbra. Cu toate acestea, se poate planta oriunde in gradina. Ce poate fi mai frumos decat sa stai pe o banca sau pe orice alt mobilier de gradina si sa privesti la lalelele tale inflorite la inceputul primaverii?

Zambile

Daca iti doresti niste flori frumos colorate, dar si cu un parfum imbietor in gradina ta, atunci zambilele sunt alegerea potrivita si pot fi plantate chiar toamna. Aceste flori, la fel ca si lalelele, infloresc primavara devreme si se planteaza in acelasi mod. Dupa ce frunzele se usuca, se pot scoate bulbii si se pot replanta toamna viitoare.

Narcise

Narcisele sunt niste flori care ofera un aspect placut in orice curte si totodata au un miros delicat, primavaratic. Acestea infloresc in lunile martie-aprilie, putin mai tarziu decat lalelele sau zambilele. Cu atat mai mult, exista si anumite specii care pot inflori chiar si in luna mai. Se recomanda ca narcisele sa fie plantate in special in zone care nu au foarte multa umbra, iar solul nu este foarte umed.

Frezii

Un alt tip de floare frumos mirositoare si care poate sa aduca o stare de bine in orice gradina in care se planteaza in perioada toamnei este frezia. Acestea se planteaza incepand cu luna septembrie, in zone luminoase si infloresc primavara.

Iata si alte flori care se pot planta toamna: irisi, branduse sau lacramioare.

Cateva sfaturi utile despre cum sa alegi bulbii de flori pentru toamna

Daca pana acum nu te-ai mai ocupat de alegerea florilor si nu stii exact cum sa faci asta, pentru ca este important sa alegi cei mai buni bulbi, ar trebui sa tii cont de sfaturile urmatoare:

 • Alege doar acei bulbi care nu sunt incoltiti deja
 • Pentru a avea flori cat mai multe si mai mari, alege bulbii care au o dimensiune cat mai mare, pentru ca cei mici vor avea doar flori de dimensiuni reduse
 • Verifica atent tesutul bulbilor care trebuie sa fie ferm si evita sa iei bulbi mucegaiti sau cu parti mai moi
 • Ai grija si la pamantul pentru flori; bulbii trebuie plantati intr-un pamant fertil si care sa nu aiba apa in exces

Sursă FOTO.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • TRAGEDIE! Un zidar român de 39 de ani a murit în Italia după ce a căzut de la balconul casei sale
 •  

TRAGEDIE! Un zidar român de 39 de ani a murit în Italia după ce a căzut de la balconul casei sale

TRAGEDIE Un zidar român de 39 de ani a murit în Italia după ce a căzut de la balconul casei sale

În data de 16 iulie 2021, un bărbat de naţionalitate română în vârstă de 39 de ani, care lucra ca zidar a murit la Sant’Elia Fiumerapido, în provincia Frosinone (Lazio), după ce a căzut de la balconul apartamentului în care locuia, scriu cei de la rotalianul.com citând publicația Frosinone Web.

Din primele informaţii de la faţa locului, conaționalul nostru a căzut de la etajul doi al blocului în care locuia, iar impactul cu solul i-a fost fatal. Când salvarea a sosit la domiciliul bărbatului, medicii nu au putut face altceva decât să constate decesul acestuia.

Carabinierii cercetează cazul și încearcă să înțeleagă ce anume a cauzat căderea în gol a zidarului român care la momentul producerii tragediei era singur în casă.

Deocamdată toate ipotezele sunt posibile. În apartament și pe balcon nu aveau loc lucrări de renovare, deci probabilitatea unei căderi accidentale este scăzută. De asemenea, lipsa altor persoane în casă exclude ipoteza unei crime.

Drept urmare, magistratul a dispus efectuarea autopsiei pentru a risipi orice îndoieli.

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul rotalianul.com

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
❌