Actualitate

❌
There are new articles available, click to refresh the page.
Ieri — 18 September 2021Ro Vestea
 • Golul lui Ovidiu Stoianof aduce victoria pentru Gloria Bistrița, în meciul cu Academia Viitorul Cluj
 •  

Golul lui Ovidiu Stoianof aduce victoria pentru Gloria Bistrița, în meciul cu Academia Viitorul Cluj

Golul lui Ovidiu Stoianof aduce victoria pentru Gloria Bistrița în meciul cu Academia Viitorul Cluj

de Mihai Sărmășan

Fotbaliștii Gloriei Bistrița s-au impus în această după-amiază, în etapa a 4-a, a seriei a-9-a din Liga a-III-a, cu scorul de 1-0, în față formației. ACS Academia Viitorul Cluj cu scorul de 1-0.

Partida a fost una echilibrată, golul victoriei fiind marcat în minutul 52 de Ovidiu Stoianof. Echipa bistrițeană acumulează a doua victorie din 4 etape, iar etapa următoare ardelenii se deplasează pe terenul liderului CS Hunedoara.

Rezultate SERIA 9, etapa 4

vineri, 17 septembrie 2021, ora 17:00Sticla Arieşul Turda – Sănătatea Cluj 1-1Claudiu Vereș (57) / Raul Oltean (59)Avântul Reghin – Unirea Ungheni 1-3Daniel Popa (59) / Flavius Toboșaru (19, 76), Victor Astafei (70)

sâmbătă, 18 septembrie 2021, ora 17:00AFC Unirea 1924 – CS Hunedoara 0-5Gloria Bistriţa Năsăud – Viitorul Cluj 1-0CS Ocna Mureş – Metalurgistul Cugir 1-1(45) / (42)

foto credit copertă: sportulbistrițean.ro

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Ploi însemnate cantitativ în tot județul Bistrița-Năsăud
 •  

Ploi însemnate cantitativ în tot județul Bistrița-Năsăud

Ploi însemnate cantitativ în tot județul BistrițaNăsăud

de Mihai Sărmășan

Conform datelor puse la dispoziție de Sistemul de Gospodărire al Apelor Bistrița-Năsăud, precipitația maximă în ultimele 24 de ore a fost de 58,2 l/mp la stația hidrometrică Bistrita-Bârgăului.

La Mureșenii Bârgaului au cazut 41,2 l/mp , la Bistrița 37,9 l/mp, la Teaca 37,1 l/mp, la Parva 37,0 l/mp, la Șieuț 34,8 l/mp, la Barajul Colibița 34,0 l/mp, la Salva 33,7 l/mp, la Suplai 32,2 l/mp, la Mița 30,3 l/mp și la Telciu 29,3 l/mp.

Personalul de specialitate al Sistemului de Gospodărire al Apelor Bistrița-Năsăud supraveghează în permanență situația pe cursurile de apă, unde nivelul apelor au fost în creștere și vor fi variabile în orele următoare.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
AlaltaieriRo Vestea
 • Tibi Ușeriu a încheiat în premieră, competiția “Tour de Geants 2021”
 •  

Tibi Ușeriu a încheiat în premieră, competiția “Tour de Geants 2021”

Tibi Ușeriu a încheiat în premieră competiția Tour de Geants 2021

Momente pline de emoții, pentru Tibi Ușeriu, în momentul în care a încheiat una dintre cele mai dificile competiții ,,Tor de Geants 2021″. Un gigant al rezistenței și anduranței, a trecut linia de finish de mână cu fiul său, devenind din nou un model de urmat și să nu uite niciodată că are un tată care a bătut toți munții pentru a ajunge la el și pentru a-i agăța o medalie de gât.

De puțin timp, Tibi a trecut linia de finish la o cursă grea, căreia a încercat de trei ori să îi vadă capătul și nu a reușit. Acum, a patra oară, a terminat această cursă și nu a lăsat-o să-i devină coșmar, dar de fapt, lecția cea mai importantă pe care am învățat-o cu toții chiar acum, este cea a anduranței. Și a perseverenței.

,,Felicitări lui Cornel Buliga (ești un Gigant adevărat!) și tuturor românilor și neromânilor, care au terminat această cursă fantastică. Respect pentru toți cei care aleg să-și ducă proiectele la bun sfârșit, până la capăt.

Am trecut linia de finiș de mână cu fiul meu, David. Imaginea aceasta singulară e suficientă pentru a mai scrie o carte, o continuare a vieții mele nebune. Un lucru e limpede – nu știu ce turnură ar fi luat viața mea dacă în urmă cu 45 de ani tatăl meu ar fi trecut cu mine de mână o linie de finiș. Cu siguranță, altfel ar fi fost totul.

Eu nu am trecut această linie de sosire pentru a desface blestemul de a rata de 3 ori această competiție, de dragul meu sau al gloriei pasagere, povestea aceasta nu e despre campioni și eroi, ci e mult mai profundă. Am terminat această cursă pentru ca fiul meu să câștige premiul cel adevărat: să nu uite niciodată că are un tată care a bătut toți munții pentru a ajunge la el și pentru a-i agăța o medalie de gât.

Mulțumesc marii familii Tasuleasa Social. Mulțumesc Via Transilvanica pentru că ne înveți zi de zi că ‘ușor poate oricine’. Sper să alerg tot acest drum de vis cândva curând. Mulțumesc tuturor prietenilor știuți și neștiuți, care au stat alături de minte pe tot parcursul acestei curse fabuloase.

Noapte bună, națiune. Eu acum chiar sting lumina și merg să mă culc. Pe curând”, a transmis Tibi Ușeriu pe pagina de facebook.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturi la turneul WTA de la Portoroz(Slovenia)
 •  

Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturi la turneul WTA de la Portoroz(Slovenia)

Sorana Cîrstea sa calificat în sferturi la turneul WTA de la PortorozSlovenia

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturile turneului WTA de la Portoroz (Slovenia), dotat cu premii totale de 189.708 euro, joi, după ce a dispus de cehoaica Tereza Martincova, cu 7-5, 6-2.

Cîrstea (31 ani, 40 WTA), a patra favorită, a obţinut victoria după o oră şi 33 de minute.

Martincova (26 ani, 61 WTA) a început foarte bine şi a condus cu 3-0 şi 5-2 în primul set, a ratat o minge de set la acest scor, însă Cîrstea a reuşit să răstoarne situaţie şi să ia primul act cu 7-5, după cinci ghemuri la rând, lăsând adversarei doar două puncte în ultimele patru ghemuri.

În setul al doilea, Martincova a câştigat primul ghem, dar apoi Cîrstea a luat patru la rând. Sorana s-a impus cu 6-2, după şapte mingi de break salvate în ultimul ghem. Cehoaica şi-a creat nu mai puţin de 16 mingi de break, însă nu a fructificat decât două.

Fiecare avea câte o victorie în duelurile directe anterioare, Martincova luna trecută, în primul tur la Chicago, cu 3-6, 6-3, 6-2, iar Cîrstea în 2015, la Praga (ITF), în primul tur, cu 6-1, 6-1.

Cîrstea şi-a asigurat un cec de 4.677 de euro şi 60 de puncte WTA, următoarea sa adversară fiind italianca Jasmine Paolini, care a dispus cu 6-3, 6-2 de rusoaica Ana Kalinskaia.

Aceasta va fi prima confruntare dintre Cîrstea şi Paolini (26 ani, 87 WTA).

sursa: AGERPRES

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Mai multe locuri de parcare în municipiul Bistrița. FOTO
 •  

Mai multe locuri de parcare în municipiul Bistrița. FOTO

În zona Pieței Independenței-Nord, unde s-au restrâns rândurile de mese și se eliberează spații ocupate de chioșcuri vechi, Direcția Servicii Publice lucrează la amenajarea unei noi parcări.

După un nou strat de asfalt, urmează numerotarea și trasarea a zeci de locuri de parcare, una dintre primele variante alternative implementate de municipalitate pentru a atenua din deficitul care le creează probleme proprietarilor de autoturisme, odată cu noile proiecte de infrastructură din municipiu. De fapt, în locația de pe Independenței-Nord vom implementa și un proiect pe fonduri europene care va include supraetajarea altor locuri de parcare, dar și modernizarea pieței rămase și a întregului areal.

În Subcetate, amenajarea a 126 de locuri de parcare e în grafic, executantul LDP dând asigurări că investiția va putea fi recepționată la finalul lunii octombrie. Pe de altă parte, am cerut ferm conducerii LDP să urgenteze activitățile prevăzute pentru strada Simfoniei, unde, de luni, vor începe lucrările pentru canalizare, urmate de bordurare și primul strat de asfalt.

,,Este important ca ritmul pe acest șantier să fie unul bun, pentru ca disconfortul creat cetățenilor să fie cât mai mic. În ultimele zile, pe această stradă au avut loc unele intervenții ale „Electrica”, iar de-acum se poate trece la următoarele stadii din proiect.

Pe Valea Ghinzii, asfaltarea continuă conform programului, vremea bună facilitând execuția fără probleme pe acest șantier”, transmite edilul Ioan Turc.

Mai multe locuri de parcare în municipiul Bistrița FOTO
Mai multe locuri de parcare în municipiul Bistrița FOTO
Mai multe locuri de parcare în municipiul Bistrița FOTO
Mai multe locuri de parcare în municipiul Bistrița FOTO
Mai multe locuri de parcare în municipiul Bistrița FOTO
Mai multe locuri de parcare în municipiul Bistrița FOTO
Mai multe locuri de parcare în municipiul Bistrița FOTO

foto credit: Facebook Ioan Turc

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Certificatul verde covid, obligatoriu la incidență între 3 și 6 la mie
 •  

Certificatul verde covid, obligatoriu la incidență între 3 și 6 la mie

Certificatul verde covid obligatoriu la incidență între 3 și 6 la mie

Conform ultimelor reglementări, certificatul verde Covid-19 care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală a unei persoane va fi necesar în localitățile care au o incidență de infecții cu coronavirus între 3 și 6 la mia de locuitori pentru localuri, restaurante, evenimente publice și private, concerte, spectacole, piscine.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 16 septembrie 2021, Hotărârea numărul 70 prin care se propune stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei de COVID-19.Principalele modificări propuse vizează:

a) Permiterea desfășurării unor activități din anumite domenii economice, dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, doar pentru persoanele vaccinate, testate sau trecute prin boală, astfel:

 • Competițiile sportive organizate în spații închise sau deschise, se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu purtarea măștii de protecție și asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între spectatori;
 • Activitatea în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu purtarea măștii de protecție;
 • Organizarea și desfășurarea în spații deschise a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale poate fi realizată cu participarea a cel mult 1.000 de spectatori, cu purtarea măștii de protecție;
 • Evenimentele private în spații închise (nunți, botezuri), în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente se pot desfășura cu participarea a maximum 200 de persoane, cu asigurarea unei suprafețe de min 2 mp pentru fiecare persoană;
 • Organizarea de cursuri de instruire și workshop-uri poate fi realizată cu participarea unui număr de maximum 150 de persoane în spații închise, respectiv maximum 200 de persoane în spații deschise, cu purtarea măștii de protecție și asigurarea unei suprafețe de min 2 mp pentru fiecare persoană;
 • Organizarea de conferințe în spații închise poate fi realizată cu participarea unui număr de maximum 150 de persoane, cu purtarea măștii de protecție și asigurarea unei suprafețe de min 2 mp pentru fiecare persoană;
 • Organizarea de mitinguri și demonstrații poate fi realizată cu participarea unui număr de maximum 100 de persoane, cu respectarea anumitor măsuri:
 • Activitatea restaurantelor și cafenelelor, în spații închise, se poate desfășura în intervalul orar 0500-0200 până la 50% din capacitatea maximă a spațiului;
 • Activitatea sălilor de sport/fitness în spații închise, poate fi realizată cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei suprafețe de min 7 mp pentru fiecare persoană;
 • Activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc poate fi realizată cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului;
 • Activitatea operatorilor economici care administrează locuri de joacă pentru copii în spații închise poate fi realizată în intervalul orar 0500-2400 până la 50% din capacitatea maximă a spațiului;
 • Activitatea piscinelor interioare poate fi realizată până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.

b) Permiterea desfășurării unor activități din anumite domenii economice, dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, doar pentru persoanele vaccinate, astfel:

 • Activitatea în baruri, cluburi și discoteci poate fi realizată în intervalul orar 0500-0200 până la 30% din capacitatea maximă a spațiului;
 • Activitatea sălilor de jocuri poate fi realizată în intervalul orar 0500-0200 până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.
articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Diana Morar : Mă deranjează tupeul președintelui CJ, Radu Moldovan, un baron local în adevăratul sens al cuvântului !
 •  

Diana Morar : Mă deranjează tupeul președintelui CJ, Radu Moldovan, un baron local în adevăratul sens al cuvântului !

Diana Morar Mă deranjează tupeul președintelui CJ Radu Moldovan un baron local în adevăratul sens al cuvântului

Mă deranjează tupeul președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, un baron local în adevăratul sens al cuvântului, despre care se știe și-a clădit cariera politică pe o succesiune de trădări.

Dacă și-ar vedea de lucrul la care se pricepe cel mai bine, și anume trădarea propriului lider de partid, nu m-ar deranja, dar sunt profund revoltată că își permite să vorbească în termeni incalificabili despre Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal.Cum vă permiteți, domnule Radu Moldovan, care l-ați trădat pe Geoană pentru Ponta, pe Ponta pentru Dragnea, pe Dragnea pentru Dăncilă, iar pe Dăncilă pentru Ciolacu să spuneți că Ludovic Orban ”scârţâia, zgâria uşile să prindă un post de parlamentar pe listele USL”?

Dumneavoastră care ați depășit limitele penibilului când v-ați anunțat demisia din funcția de președinte al organizației județene a PSD după ce ați pierdut lamentabil la alegerile prezidențiale cu ”prietenul” Ponta și care ați revenit ulterior asupra demisiei ca nu cumva să rămâneți fără un post călduț plătit de stat fie la CJ, fie în Parlament? Mă mir că nu v-ați cumpărat încă Tesla X de 133.000 de euro din bani publici, precum a făcut-o idolul dumneavoastră. Nu amândoi mureați de grija românilor și plângeați de mila lor? Unul din Tesla, altul din Touareg. Ar trebui să vă fie rușine și să tăceți pe vecie!Văd că, obișnuit să primiți miliarde pentru drumuri cărora le crapă asfaltul la prima ploaie, pentru cămine culturale cărora le cade tencuiala în mai puțin de un an de la inaugurare și pentru multe alte lucrări de mântuială în urma cărora au apărut vile și case de vacanță în fiecare comună condusă de un primar PSD, ați acceptat să deveniți agent electoral pentru contracandidatul lui Ludovic Orban.

Pare-se că vă place mult programul ”Anghel Saligny”, precum vă plac partidele de vânătoare în Alaska și petrecerile de la schi, pe unde v-au cântat diverși exponenți din #echipacâștigătoare, duplicitarii care cântă la orice masă de unde, dacă nu le cade, le pică.

PSD să nu ne mai dea lecții, dragi colegi, să stea în opoziție, iar noi să alegem la congres un lider adevărat capabil să bată PSD de fiecare dată, nu un agent electoral pe placul găștii Ciolacu-Dâncu-Moldovan.

Diana Morar, deputat PNL

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • STIHL demarează un amplu program de reduceri pentru motoferăstraie și alte utilaje de sezon
 •  

STIHL demarează un amplu program de reduceri pentru motoferăstraie și alte utilaje de sezon

STIHL demarează un amplu program de reduceri pentru motoferăstraie și alte utilaje de sezon

Material publicitar

STIHL vine din această toamnă în sprijinul tuturor categoriilor de utilizatori de motoferăstraie, fie că vorbim de persoane care folosesc aceste utilaje ocazional, în zona casnică sau frecvent, în construcții, agricultură, peisagistică, dar și în sectorul forestier.

Astfel, până la sfârșitul lunii noiembrie, compania anunță că nu mai puțin de 11 modele de motoferăstraie de ultimă generație se vor afla pe rafturile magazinelor STIHL cu prețuri mai accesibile, beneficiind de unul dintre cele mai consistente programe de reduceri din ultimii ani.Cel mai mic motoferăstrău care deschide programul de reduceri este MS170, unul dintre cele mai căutate și versatile modele, folosit masiv atât în zona casnică dar și sectorul construcțiilor. Fără a fi alimentat cu combustibil MS170 are puțin peste 4kg și dezvoltă o putere de tăiere de 1,6 CP. Cu o lungime a lamei de 40 cm, se recomandă folosirea acestuia inclusiv la tăierea pomilor, însă diametrul trebuie să fie până în 30 cm. Foarte apropiat în gamă, dar cu putere puțin mai mare este și modelul MS180, aflat în același program de reduceri de toamnă.

Varianta de vârf care face parte și ea din programul de reduceri STIHL din această toamnă este MS362, un motofeăstrău profesional destinat sectorului forestier.Pe majoritatea motoferăstraielor pe benzină producătorul german STIHL a implementat tehnologia 2-MIX, care reduce considerabil consumul de combustibil și nivelul de noxe. Motoarele 2-MIX brevetate STIHL au la bază inovații care le asigură un cuplu ridicat într-un domeniu larg de turaţii. Rezultatul obţinut de inginerii de la STIHL este spectaculos: un consum de combustibil redus cu până la 20% şi o cantitate de emisii poluante mai mică cu până la 70% faţă de motoarele convenţionale în doi timpi STIHL cu tehnologie clasică.

Alte modele de motoferăstraie aflate în programul de reduceri din această toamnă sunt: MS181, MS211, MS231, MS251 și MS271. Pe lângă motoferăstraie, în programul de reduceri STIHL intră și alte modele de utilaje de sezon cum ar fi motocultoarele, atomizoare, pulverizatoare etc. Consultanții din cele peste 400 de magazine STIHL din țară îi pot îndruma pe beneficiari să aleagă varianta optimă de utilaj, în funcție de aria de aplicație.

STIHL demarează un amplu program de reduceri pentru motoferăstraie și alte utilaje de sezon

Cifrele oficiale comunicate de companie arată o creștere a business-ului mondial de 16.5%, în 2020, atingând 4.58 miliarde de euro. Produsele STIHL pot fi achiziționate doar din rețeaua de magazine autorizate, care la nivel mondial sunt administrate de nu mai puțin de 53.000 de dealeri. STIHL România este o companie deținută 100% de firma mamă și a fost înființată în 1997. Compania mamă a fost înființată în 1926 de Andreas Stihl.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Robert Sighiartău: La inițiativa mea, Senatul a adoptat proiectul privind transportul specializat de tipul curse școlare
 •  

Robert Sighiartău: La inițiativa mea, Senatul a adoptat proiectul privind transportul specializat de tipul curse școlare

Robert Sighiartău La inițiativa mea Senatul a adoptat proiectul privind transportul specializat de tipul curse școlare

Senatul a dat, ieri, votul final, în unanimitate, inițiativei mele legislative privind transportul specializat de tipul curse școlare. Inițiativa primise și votul Camerei Deputaților, în această primăvară.

Elevii din învățământul primar, din orașe și municipii, vor putea beneficia de transport de acasă la școală și retur începând cu prima zi a anului școlar 2022-2023.

Mi-a fost sursă de inspirație proiectul pilot pus la punct de către Emil Boc la Cluj-Napoca. Acolo cursele școlare funcționează cu succes, s-au extins și sunt apreciate de părinți și copii. Așa poate fi în multe alte locuri din țară.

Doamne ajută!

Robert Sighiartău

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Klaus Iohannis: Menținerea școlilor deschise depinde de responsabilitatea fiecăruia dintre noi
 •  

Klaus Iohannis: Menținerea școlilor deschise depinde de responsabilitatea fiecăruia dintre noi

Klaus Iohannis Menținerea școlilor deschise depinde de responsabilitatea fiecăruia dintre noi

Președintele Klaus Iohannis a fost prezent, luni dimineață, cu ocazia deschiderii noului an școlar, la Liceul Tehnologic „Carol I” Valea Doftanei, unde a susținut un discurs. Acesta a transmis că “menținerea școlilor deschise cu prezență fizică depinde de responsabilitatea fiecăruia dintre noi, respectarea normelor sanitare și vaccinarea fiind esențiale”.

Discursul președintelui Klaus Iohannis, la Liceul Tehnologic „Carol I” Valea Doftanei, județul Prahova:

„Mulțumesc elevilor, cadrelor didactice și părinților pentru eforturile semnificative făcute în toată această perioadă dificilă, generată de pandemia de COVID-19.

A trebuit să ne adaptăm cu toții cât se poate de repede și de bine pentru a continua procesul de educație, concomitent cu apărarea sănătății oamenilor.

Și în acest an, reînceperea anului școlar are loc, din păcate, tot sub spectrul pandemiei. Tocmai de aceea, menținerea școlilor deschise cu prezență fizică depinde de responsabilitatea fiecăruia dintre noi, respectarea normelor sanitare și vaccinarea fiind esențiale.

Stimați dascăli,

Am ales ca la deschiderea acestui an școlar să mă alătur comunității Liceului Tehnologic „Carol I”, pentru că apreciez eforturile dumneavoastră de a crește calitatea și relevanța procesului educațional.

Un factor cheie pentru a transforma o școală într-o adevărată comunitate educațională îl reprezintă și modul în care aceasta investește în formarea și motivarea profesorilor săi. Investiția în cariera didactică este, de altfel, un pilon important în proiectul „România Educată”.

Nu este corect să cerem cadrelor didactice să se adapteze la o lume în continuă schimbare fără a le ajuta să se pregătească în acest sens. Formarea inițială, într-o lume aflată într-o rapidă schimbare, este insuficientă.

Mă bucur să observ că, din fericire, în comunitatea dumneavoastră ideea de a învăța pe parcursul întregii vieți a trecut de la stadiul de slogan la practică.

Salut faptul că profesorii de la Liceul Tehnologic „Carol I” au ocazia să participe la formări și schimburi de experiență cu parteneri din alte state europene.

Facilitarea accesului la programe de formare a cadrelor didactice contribuie, alături de investițiile în infrastructură și în dotări, la creșterea calității educației și la o experiență educațională mai bună pentru elevi.

Odată cu finalizarea Raportului „România Educată”, mi-am asumat dezideratul de a susține un management educațional profesionist, bazat pe responsabilitate, capabil să dezvolte și să inoveze.

În acest an școlar, în care se organizează concursurile pentru ocuparea funcției de director în unitățile de învățământ, îmi doresc să identificăm acele insule de excelență, precum este liceul dumneavoastră. Ele sunt dovada clară că „omul sfințește locul” și că un management bun poate transforma o comunitate școlară.

De aceea, cred că avem o singură șansă pentru ca toate școlile din România să se dezvolte – competiția pe bază de meritocrație, pe care doar un concurs pentru funcțiile de conducere organizat corect, transparent și profesionist o poate asigura.

Vă felicit pe toți și, în mod special, pe doamna director pentru eforturile făcute în combaterea părăsirii timpurii a școlii, dotarea cu laboratoare funcționale și creșterea nivelului de digitalizare, atât la nivel de practici, cât și de dotări.

Aveți cluburi școlare de calitate, puneți accent pe zona de științe și tehnologie și derulați activități care pregătesc elevii pentru meseriile viitorului.

În mod deosebit, apreciez interesul școlii pentru robotică, domeniu în care România înregistrează rezultate remarcabile în ultimii ani, în plan internațional.

Sunteți un exemplu care arată că educația poate fi de calitate, fără a intra în coliziune cu obiectivele care privesc egalitatea de șanse a elevilor, indiferent de mediul din care provin.

Doamnelor și domnilor,

Vă asigur că voi rămâne un partener de nădejde al tuturor școlilor care își propun să ofere condiții mai bune de învățare, să promoveze excelența și echitatea, să pună elevul în centrul activității educaționale.

Prin implementarea Proiectului „România Educată” și cu sprijinul alocărilor record prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență, avem de acum șansa unică de a transforma radical mediul școlar.

Există oportunitatea istorică de a realiza lucruri de amploare, amânate de decenii, precum dotarea laboratoarelor școlare, măsuri concrete pentru a preveni abandonul școlar, susținerea învățământului profesional dual sau digitalizarea administrației școlare.

Cu parteneriate solide, cu dedicare din partea cadrelor didactice, cu un management curajos și deschis spre modernizare și cu elevi pregătiți pentru viitor, școli precum cea în care ne aflăm astăzi vor contribui în mod decisiv la construirea României Educate, o țară în care accesul la învățământ de calitate este asigurat tuturor.

Dragi elevi,

Îmi doresc ca în noul an școlar, care debutează astăzi, să vă bucurați de tot ce este mai frumos în procesul educațional: să porniți în această aventură fascinantă a cunoașterii alături de dascălii voștri, să interacționați și să comunicați cât mai mult cu colegii.

În același timp, trebuie să fim cu toții conștienți că pandemia nu s-a încheiat. Este important să respectăm cu strictețe măsurile stabilite de autorități, pentru a ne proteja pe noi și pe cei dragi nouă.

Prin efortul nostru colectiv, creștem șansele de a avea în acest an un proces educațional relativ normal pentru toți elevii.

Sper, totodată, ca modelul Liceului Tehnologic „Carol I” și al altor școli similare să devină în anii următori un exemplu național și un imbold pentru comunitățile din întreaga țară”.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Emma Răducanu este noua Regină de la US OPEN
 •  

Emma Răducanu este noua Regină de la US OPEN

Emma Răducanu este noua Regină de la US OPEN

Emma Răducanu a învins-o pe Leylah Fernandez, scor 6-4, 6-3, și a câștigat ediția 2021 a US Open.

Emma Răducanu a început perfect finala de la US Open și a câștigat primele două game-uri, al doilea pe serviciul advers. Leylah Fernandez a dat, însă, semne de revenire în game-ul trei, când a făcut rebreak-ul, confirmat în game-ul patru, pe care l-a câștigat și a egalat la doi.

Au urmat alte cinci game-uri echilibrate, în care fiecare sportivă și-a câștigat serviciul, dar Emma a reușit să se desprindă decisiv la 5-4, când s-a impus pe serviciul advers, ceea ce i-a adus primul set.

Emma Răducanu a început și setul doi cu game câștigat, însă ulterior Leylah Fernandez a trecut la controlul jocului și s-a impus în următoarele două game-uri.

Emma Răducanu, campioană la US Open la 18 ani

De la 2-2, însă, Emma Răducanu a revenit în control, a dominat categoric schimburile și a câștigat următoarele trei game-uri. La 5-2, Leylah Fernandez a arătat că nu este dispusă să renunțe ușor la titlu și a făcut un game solid, pe care l-a câștigat, după ce a salvat două mingi de turneu avute de Emma Răducanu. Următorul game a fost unul dintre cele mai tensionate ale partidei. Leylah Fernandez se afla în control până la 30-40, când Emma Răducanu a avut nevoie de un time-out medical, pentru că sângera după ce s-a lovit cu genunchiul de suprafața de joc. Revenită după time-out, jucătoarea britanică a reușit să salveze două mingi de break și și-a fructificat șansa de a câștiga meciul în stil de mare campioană, cu as.

Emma Răducanu s-a impus, astfel, în finala de la US Open cu Leylah Fernandez, 6-4, 6-3, și a câștigat titlul la Flushing Meadows fără set cedat. Sportiva care reprezintă Marea Britanie, al cărei tată este român, a devenit primul jucător, indiferent de gen, care câștigă un turneu de Grand Slam în Era Open venind din calificări.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Rezultate de excepție pentru pugilistele de la CSM Bistrița la CN de Box
 •  

Rezultate de excepție pentru pugilistele de la CSM Bistrița la CN de Box

Rezultate de excepție pentru pugilistele de la CSM Bistrița la CN de Box - RoVestea

Rezultate de excepție pentru pugilistele de la CSM Bistrița la CN de Box

Niciun Rezultat

Vezi toate rezultatele

Acest website folosește cookie-uri. Continuând utilizarea acestui website sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor. Pentru mai multe detalii, puteți vizita Politica de Confidențialitate. Sunt de acord

Rezultate de excepție pentru pugilistele de la CSM Bistrița la CN de Box

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Fotbal, Liga a-3-a: Gloria Bistrița pierde în deplasare la Metalurgistul Cugir
 •  

Fotbal, Liga a-3-a: Gloria Bistrița pierde în deplasare la Metalurgistul Cugir

Fotbal Liga a3a Gloria Bistrița pierde în deplasare la Metalurgistul Cugir

de Mihai Sărmășan

Fotbaliștii de la Gloria Bistrița au pierdut în această după-amiază cu scorul de 4-2, partida disputată în deplasare cu Metalurgistul Cugir, în etapa a treia din seria a-9-a a Ligii a-3-a, după ce la pauză bistrițenii au condus cu scorul de 2-1.

Pentru echipa antrenată de Dănuț Matei, au înscris Ovidiu Stoianof (min.15) și Andrei Gal (min.45). După această etapă, echipa bistrițeană rămâne cu trei puncte în clasament și ocupă locul 6.

Rezultate, SERIA 9, etapa 3

vineri, 10 septembrie 2021, ora 17:00Avântul Reghin – Sticla Arieşul Turda  1-0Raul Suciu (87)Unirea Ungheni – CS Ocna Mureş  4-0Florin Istrate (6), Victor Astafei (11, 75), Flavius Toboșaru (67)Viitorul Cluj – AFC Unirea 1924  1-0Răzvan Pop (54)CS Hunedoara – Sănătatea Cluj  2-0Andrei Hergheligiu (61 – penalty), Laurențiu Buș (90)

©

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Klaus Iohannis: În această zi de comemorare, suntem solidari cu poporul american şi ne reafirmăm hotărârea de a combate terorismul
 •  

Klaus Iohannis: În această zi de comemorare, suntem solidari cu poporul american şi ne reafirmăm hotărârea de a combate terorismul

Klaus Iohannis: În această zi de comemorare, suntem solidari cu poporul american şi ne reafirmăm hotărârea de a combate terorismul - RoVestea

Klaus Iohannis În această zi de comemorare suntem solidari cu poporul american şi ne reafirmăm hotărârea de a combate terorismul

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj la 20 de ani de la atentatul de pe 11 septembrie 2001, de la World Trade

”La 20 de ani de la 11 septembrie 2001, gândurile noastre se îndreaptă către familiile victimelor, supravieţuitorilor, salvatorilor şi tuturor celor ale căror vieţi au fost afectate de acela act atroce de ură.

În această zi de comemorare, suntem solidari cu poporul american şi ne reafirmăm hotărârea de a combate terorismul”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

Niciun Rezultat

Vezi toate rezultatele

Acest website folosește cookie-uri. Continuând utilizarea acestui website sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor. Pentru mai multe detalii, puteți vizita Politica de Confidențialitate. Sunt de acord

Klaus Iohannis În această zi de comemorare suntem solidari cu poporul american şi ne reafirmăm hotărârea de a combate terorismul

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Diana Morar : O serie de amendamente pe care le-am depus în Parlament, alături de câțiva colegi din PNL, pentru implementarea cât mai simplificată a PNRR, au fost aprobate în plen
 •  

Diana Morar : O serie de amendamente pe care le-am depus în Parlament, alături de câțiva colegi din PNL, pentru implementarea cât mai simplificată a PNRR, au fost aprobate în plen

Diana Morar O serie de amendamente pe care leam depus în Parlament alături de câțiva colegi din PNL pentru implementarea cât mai simplificată a PNRR au fost aprobate în plen

O serie de amendamente pe care le-am depus în Parlament, alături de câțiva colegi din PNL, pentru implementarea cât mai simplificată a PNRR, au fost aprobate în plen.

Modificările vizează debirocratizarea unor proceduri pentru ca fondurile europene care vin prin Planul Național de Relansare și Reziliență, 29,2 miliarde de euro în total, să poată fi accesate cât mai ușor până la 31 decembrie 2023 și ulterior cheltuite prin proiecte până la 31 decembrie 2026.

Pentru scurtarea timpului de așteptare și înlăturarea unor probleme birocratice:

Am eliminat necesitatea avizului Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene pentru proiectele din PNRR.

Am inclus în implementarea proiectelor și autoritățile județene și locale beneficiare, alături de partenerii sociali.

Am introdus în categoria proiectelor mature și pe cele care se află deja în implementare sau în diverse stadii ale procedurilor de achiziție, dacă sunt considerate eligibile.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • O bistrițeancă participă astăzi la Campionatul European de Ciclism pe șosea
 •  

O bistrițeancă participă astăzi la Campionatul European de Ciclism pe șosea

O bistrițeancă participă astăzi la Campionatul European de Ciclism pe șosea

de Mihai Sărmășan

Manuela Mureșan este sora secretarului general al PNL, deputatul de Bistrița-Năsăud, Robert Sighiartău. Ea va lua astăzi startul în proba de fond a Campionatului European de Ciclism pe șosea ce se desfășoară în aceste zile la Trento, în Italia.

“Doamna mea pornește azi (sâmbătă) in cea mai importantă competiție la care a participat vreodată, Campionatul European de Ciclism pe șosea (fond). Sunt tare mândru că a ajuns aici! Probabil că sunt persoane care au așteptări, dar pentru noi este deja o realizare, iar dacă nu vor mai exista aceste momente în viitor.. ne vom aminti întotdeauna cu drag de aceste clipe.Manuela Muresan enjoy it!”, a scris în această dimineață, soțul sportivei bistrițene, pe contul său de socializare.

Amintim faptul că anul trecut, Manuela Mureșan, a câștigat titlul de campioană națională la ciclism pe șosea și la mountain bike.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Castelul Ugron – un calendar al iubirii
 •  

Castelul Ugron – un calendar al iubirii

𝕮𝖆𝖘𝖙𝖊𝖑𝖚𝖑 𝖀𝖌𝖗𝖔𝖓 – 𝓾𝓷 𝓬𝓪𝓵𝓮𝓷𝓭𝓪𝓻 𝓪𝓵 𝓲𝓾𝓫𝓲𝓻𝓲𝓲 –

De când mă știu sunt fascinată de conacele boierești și de castele. Au o mireasmă aparte și, în același timp, o doză de mister care te atrage, în mod bizar, ca un magnet. Adesea spun că dacă vreodată voi avea foarte mulți bani îmi voi cumpăra un asemenea conac, îl voi restaura și îl voi deschide publicului larg pentru a-i face cunoscuta istoria și pentru a-i reda farmecul acelor vremuri în care bunul gust, eleganța și rafinamentul estetic erau cartea de vizită a nobililor din înalta societate europeană.

Dar până adun eu banii pentru conac Castelul Ugron un calendar al iubirii am zis că ar fi mai bine, pentru început, să vizitez conacele/castelele aflate în patrimoniul românesc pentru că, har Domnului, avem suficient de multe și nemaipomenit de frumoase încât ne putem mândri cu ele. Și uite așa am ajuns la Conacul baronului Ugron, conac cunoscut și sub numele de Castelul Calendar despre care se spune că ar avea 356 de ferestre – câte o ferestră pentru fiecare zi din an, 4 turnuri – simbol al celor 4 anotimpuri, 52 de camere – câte o cameră pentru fiecare săptămână din an, 7 terase – cât 7 zile dintr-o săptămână și 12 holuri – simbol al fiecărei luni dintr-un an.

Conacul transilvănean a cărui construcție a început în anul 1911, în Zău de Câmpie/județul Mureș, s-a născut dintr-o frumoasă poveste de dragoste ce îmi aduce aminte de mausoleul Taj Mahal, superba bijuterie arhitecturală ridicată de Șahul indian Jahan Întâi din dragoste nemărginită pentru iubita lui soție, frumoasa Mumtaz Mahal. Asemeni istorisirii indiene și în povestea noastră un voinic nobil austro-ungar se îndrăgostește de o prințesă rusoaică iar în numele iubirii lor decide să ridice acest frumos conac; cu rol de reședință de vară – al cărui stil arhitectural este fidel castelelor medievale franceze. Legenda castelului Calendar spune că pe vremea aceea ambasadorul Austro-Ungariei în Imperiul Rus, era un baron pe numele său István Ugron⁠. Și vrednicul nostru nobil, în nenumăratele sale vizite oficiale cu iz diplomatic, în Rusia Imperială a țarului Nicolae al II-lea, a avut ocazia să cunoască familia regală, adică pe țarina Alexandra Feodorovna și pe fiicele cuplului imperial.

Se pare că baronului Ugron i-a întrat în suflet una din prințesele de Romanov iar cei care astăzi narează povestea lor de dragoste, prin viu grai, spun că și tânără prințesă i-ar fi împărtășit dragostea baronului nostru. Însă, pentru a se asigura că iubirea nobilulului austro-ungar este una autentică și sinceră, prințesa a decis să îl supună unor teste de anduranță emoțională pe care Ugron s-a străduit să le treacă cu brio până în momentul în care a cedat și a decis să înceteze, o perioadă de timp, în a-i mai face curte prințesei. Numai că povestea lor de iubire neîmplinită a fost curmată brusc, în 1917, când Rusia țaristă este acaparată de către bolșevicii care în timpul Revoluției Ruse îi sechestrează pe toți membrii familiei imperiale ca mai apoi să-i ucidă. Doborât de durere și îndoliat, baronul se retrage din viața publică.

De-a lungul timpului Conacul Ugron a avut diverse în trebuințări fiind pe rând sanatoriu pentru bolnavii de TBC, școală și depozit de cereale, iar în ultimii ani casă de copii. Azi, din păcate, Castelul Calendar este una dintre acele clădiri istorice dezafectate și lăsate în paragină însă vestea bună este; am aflat de la îngrijitorul conacului – că urmează o perioadă de reabilitare a clădirii. Se pare că va fi restaurat, conacul, și va fi transformat într-un muzeu, cu sprijinul autorităților locale din județul Mureș. Deci, dacă încă nu se află pe agenda voastră de călătorii este cazul să îl notați pentru că, fără doar și poate, Conacul Ugron este acel loc #MusaiDeVizitat care poate deveni o frumoasă pagină în albumul vostru de amintiri.

Amalia Pop

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • AQUA Carpatica, membră Valvis Holding, lansează cu mândrie prima doza de apa minerală românească
 •  

AQUA Carpatica, membră Valvis Holding, lansează cu mândrie prima doza de apa minerală românească

MATERIAL PUBLICITAR

În dorința de a diversifica oferta către consumatorul român, AQUA Carbo aduce pe piața noua doză de 330 ml.

Prima apă minerală naturală îmbuteliată la doză (330 ml) din România este creată din dragoste și respect pentru nevoile tot mai diversificate ale consumatorului. Cu bule puternice și catifelate, într-un packaging inovativ, din aluminiu.

AQUA Carbo, doza perfectă pentru orice mix răcoritor (siropuri naturale, limonade, șpriț)

Caracterul carbogazos distinct este oferit de concentrațiile naturale de dioxid de carbon aflate în raporturi perfect echilibrate cu sărurile dizolvate. Conținutul de dioxid de carbon elimină probabilitatea gustului străin, neplăcut, aspru, astringent. Nivelul optim de mineralizare conferă apei o bună retenție a dioxidului de carbon după deschiderea dozei, ceea ce o recomandă pentru prepararea băuturilor răcoritoare și alcoolice.

• Îmbuteliată responsabil la sursă (izvoarele AQUA)• Pură în mod natural, fără nitrați detectabili, fără urme de poluanți chimici• Bogată în electroliți naturali care îmbunătățesc hidratarea• Gust puternic, concentrație mare de dioxid de carbon• Apă gourmet cu o compoziție minerală bogată care o recomandă pentru diferite asocieri culinare și pentru șprițuri cu o gamă variată de vinuri• Gust curat, fin, neutru în asocierea cu vinul• Doză de aluminiu care permite răcirea rapidă• Ambalaj 100% reciclabil

AQUA Carpatica membră Valvis Holding lansează cu mândrie prima doza de apa minerală românească

Gustul apei în șpriț

În ceea ce privește prepararea băuturilor alcoolice, gustul apei este mult mai important decât s-ar putea crede. Specialiștii în degustarea vinului spun că secretul unui șpriț bun se află în echilibrul perfect dintre vin, apă minerală și bulele acesteia. AQUA Carbo la doză de 330 ml are o compoziție minerală bogată care nu diluează gustul vinului, ci îl amplifică și poate fi folosită cu succes în prepararea șprițului perfect. O apă minerală de calitate, prin electroliții pe care îi conține și dioxidul de carbon natural, care se menține chiar și în amestec cu vinul, îi potențează aromele și ajută în același timp la hidratare.

Vinurile recomandate pentru șpriț: Sunt cele care au calități aromatice puternice, fructate și cu un conținut de tanini foarte scăzut. Încearcă noua doză de AQUA Carbo la 330 ml pentru prepararea unor șprițuri perfecte!Campania AQUA Carpatica aduce în prim plan ingredientele ideale pentru o petrecere tradițională românească: calitățile apei perfecte pentru șpriț, cu bule puternice și catifelate, un vin bun și acorduri de muzică lăutărească autentică, revitalizăm șprițul românesc, o băutură cu o tradiție îndelungată care merită păstrată și apreciată așa cum se cuvine.

Valvis Holding (AQUA Carpatica) continuă să creadă în valorile românești și mai ales în resursele României, Patria Apelor Minerale, cu un potențial uriaș național, dar și internațional. Conform filozofiei noastre de brand, rămânem deschiși către consumatori și, chiar și în vremuri incerte, continuăm dezvoltarea și promovarea valorilor naționale.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Secretarul PNL, Robert Sighiartău : Prima variantă rămâne formula cu USR PLUS, dar cu comportament revizuit. A doua – poate fi și guvern minoritar
 •  

Secretarul PNL, Robert Sighiartău : Prima variantă rămâne formula cu USR PLUS, dar cu comportament revizuit. A doua – poate fi și guvern minoritar

Secretarul PNL Robert Sighiartău Prima variantă rămâne formula cu USR PLUS dar cu comportament revizuit A doua poate fi și guvern minoritar

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a declarat, marți seară, că liberalii nu vor renunța la Florin Cîțu. El a spus că reprezentanții USRPLUS “o să vină la guvernare” și cu Florin Cîțu premier. Pe de altă parte, liberalii iau în calcul și varianta unui guvernul minoritar PNL, a afirmat Sighiartău.

Robert Sighiartău a transmis că prima variantă a PNL rămâne, totuși, alianța cu USRPLUS “pentru o majoritate viabilă pe termen mediu și lung”.

“Sigur că prima variantă astfel încât să avem o majoritate viabilă pe termen mediu și lung este să rămânem în formula cu USR PLUS, însă rediscutate anumite lucruri și revizuit comportamentul USR PLUS, care din punctul meu de vedere și al nostru este imatur și se vede foarte clar că este un partid lipsit de experiență guvernamentală și că nu știe să reacționeze în cazul unei crize, și nici nu înțelege ierarhia statului român.

A doua variantă bineînțeles că poate fi și un guvern minoritar, nu e nicio problemă.

Înțeleg că PSD nu vrea să guverneze țara și variante sunt viabile, dar, așa cum v-am spus, eu cred că în acest moment, din păcate, o țară întreagă se uită consternată la ceea ce se întâmplă și nu înțelege cum cei de la USR au adus în acest moment țara într-o criză politică.

Din păcate, suntem într-o situație în care nu trebuia să ajungem, mai ales că vine valul 4 al pandemiei și ați văzut că numărul de cazuri a crescut considerabil. Avem câteva probleme generate tot de criza pandemică, cu inflația, cu criza economică, care se manifestă sub alte moduri, creștere foarte mare de prețuri, creșteri de facturi”, a afirmat secretarul general al PNL, la B1TV.

Robert Sighiartău a spus că miercuri, la ora 10.00 va avea loc un Birou Permanent Național în care se va lua o decizie pentru a vedea “care e drumul în viitor”.

Sursa : digi24

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
❌