ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 5 February 2023Stirile ProTV

Un avion de luptă al SUA a doborât balonul chinezesc, deasupra Oceanului Atlantic. VIDEO

4 February 2023 at 20:08
image

Statele Unite au doborât, sâmbătă, balonul chinezesc care a intrat în spaţiul aerian al țării. Dispozitivul a căzut în apropierea coastei Carolinei de Sud, potrivit Fox News.

Balonul chinezesc, despre care Pentagonul susţine că este un balon "spion", a fost doborât de un avion de luptă al armatei americane, deasupra Oceanului Atlantic.

Breaking News:
US military has just shot down the Chinese baloon over the Atlantic Ocean after letting it fly over the country for days. pic.twitter.com/GwDuUaJaBK

— Mahboob Ahmad (@Mahboobahmad110)
February 4, 2023

Watched a jet shoot down the Chinese spy baloon from my front porch. #ChineseSpyBalloon pic.twitter.com/eCDNwDq3JL

— alex (@__alex__davis__)
February 4, 2023

Anterior, preşedintele american Joe Biden a declarat că Statele Unite se vor "ocupa" de balonul chinez, fără a da mai multe detalii.

"Ne vom ocupa de aceasta", a spus Biden, căruia i s-a cerut să reacţioneze la acest caz, care a provocat o răceală în relaţiile dintre Washington şi Beijing precum şi amânarea unei vizite a şefului diplomaţiei americane Antony Blinken în China.

Iar traficul aerian a fost suspendat pe trei aeroporturi din sud-estul Statelor Unite ca măsură de "securitate naţională", a anunţat sâmbătă Autoritatea americană de reglementare a aviaţiei civile (FAA).

"FAA a suspendat plecările şi sosirile pe Aeroportul Wilmington (Carolina de Nord), Aeroportul Internaţional Myrtle Beach şi Aeroportul Internaţional Charleston (Carolina de Sud) în cadrul unei măsuri de securitate naţională luate de Departamentul american al Apărării", a indicat FAA într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Înițial, americanii au decis să nu doboare balonul din cauza riscurilor pe care le prezintă posibilele resturi pentru oamenii de la sol, așteptând ca dispozitivul să ajungă deasupra Oceanului.

Beijingul a recunoscut că este într-adevăr un dispozitiv venit din China, dar a dat asigurări că este o "aeronavă civilă, folosită în scopuri de cercetare, în principal meteorologice".

Aparatul ar fi "deviat de la traiectoria sa", a adăugat un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, exprimând "regretele" ţării sale pentru această încălcare "involuntară" a spaţiului aerian american.

Balonul a zburat în special peste statul Montana (vest), unde se află silozuri cu rachete nucleare, înainte de a se deplasa spre est.

Sursa: Fox News

Etichete: SUA, balon,

Dată publicare: 04-02-2023 22:08

articolul original.
Ieri — 4 February 2023Stirile ProTV

SUA închid trei aeroporturi din cauza balonului chinezesc care traversează țara

4 February 2023 at 19:41
image

Traficul aerian a fost suspendat pe trei aeroporturi din sud-estul Statelor Unite ca măsură de "securitate naţională", pe fondul controverselor legate de prezenţa unui balon chinez în spaţiul aerian al ţării, relatează AFP.

"FAA a suspendat plecările şi sosirile pe Aeroportul Wilmington (Carolina de Nord), Aeroportul Internaţional Myrtle Beach şi Aeroportul Internaţional Charleston (Carolina de Sud) în cadrul unei măsuri de securitate naţională luate de Departamentul american al Apărării", a indicat Autoritatea americană de reglementare a aviaţiei civile (FAA) într-un comunicat.

Anterior, preşedintele american Joe Biden a declarat că Statele Unite se vor "ocupa" de balonul chinez care a intrat în spaţiul aerian al SUA, fără a da mai multe detalii.

Potrivit presei americane, balonul chinez, despre care Pentagonul susţine că este un balon "spion", a fost observat sâmbătă deasupra Carolinei de Nord, pe coasta de est a Statelor Unite.

Beijingul a recunoscut că este într-adevăr un dispozitiv venit din China, dar a dat asigurări că este o "aeronavă civilă, folosită în scopuri de cercetare, în principal meteorologice".

Aparatul ar fi "deviat de la traiectoria sa", a adăugat un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, exprimând "regretele" ţării sale pentru această încălcare "involuntară" a spaţiului aerian american, conform Agerpres.

Balonul a zburat în special peste statul Montana (vest), unde se află silozuri cu rachete nucleare, înainte de a se deplasa spre est.

Până acum s-a decis ca balonul să nu fie doborât din cauza riscurilor pe care le prezintă posibilele resturi pentru oamenii de la sol, a declarat un înalt oficial al Pentagonului.

Sursa: Agerpres

Etichete: balon, aeroporturi sua,

Dată publicare: 04-02-2023 21:41

articolul original.

Trei tronsoane de drumuri naţionale, închise din cauza vremii nefavorabile

4 February 2023 at 19:34

04-02-2023 | 21:34

drum inchis

Trei tronsoane de drumuri naţionale au fost închise, sâmbătă seara, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, informează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, scrie Agerpres. 

autor

Potrivit sursei citate, este vorba de DN2 E85 Buzău - limita cu judeţul Vrancea, DN22 Râmnicu Sărat - limita cu judeţul Brăila şi DN2 B Buzău - Brăila.

Poliţia le recomandă persoanelor care intenţionează să călătorească în această perioadă să se informeze cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să se deplaseze şi să-şi echipeze maşina cu anvelopele de iarnă.

De asemenea, recomandă atenţie sporită la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare şi evitarea opririi sau a staţionării în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.

Sursa: Agerpres

Etichete: ninsori, vreme rea, drum inchis,

Dată publicare: 04-02-2023 21:34

articolul original.

România nu are nicio problemă în asigurarea cu gaze naturale pentru iarnă. Gradul de umplere al depozitelor este de 61,5%

4 February 2023 at 19:30
image

România nu are nicio problemă în asigurarea cu gaze naturale pentru sezonul rece, anunţă Depogaz, principalul operator de înmagazinare subterană a gazelor naturale din România, precizând că gradul de umplere total al depozitelor de gaz este de 61,5%.

”România nu are nicio problemă în asigurarea cu gaze naturale pentru sezonul rece, stocul Depogaz fiind în acest an mai mare cu 780 de milioane de metri cubi, în comparaţie cu perioada similară a anului trecut”, a transmis sâmbătă compania într-un comunicat, potrivit News.ro.

Cantitatea de gaze naturale aflată în depozitele de înmagazinare subterană este de 1.880.000.000 de metri cubi, iar gradul de umplere total al depozitelor de gaz este de 61,5% în ultima lună de iarnă din acest sezon rece, precizează Depogaz.

”Funcţionarea serviciului de extracţie gaze naturale din depozite se desfăşoară în bune condiţii, pentru asigurarea parametrilor funcţionali ai SNT, Line-Pack-ul zilei fiind de 79.102 milioane metri cubi, conform datelor publicate de operatorul de transport, SNTGN Transgaz”, se mai arată în comunicatul Depogaz.
Comunicatul vine în contextul în care meteorologii au anunţat scăderea temperaturilor, ninsori şi viscol în cea mai mare parte a ţării, avertizările urmând să expire duminică seară.

Sursa: News.ro

Etichete: romania, gaze naturale,

Dată publicare: 04-02-2023 21:30

articolul original.

Horoscop 5 februarie 2023, cu Neti Sandu. Zodia care va avea parte de o nouă provocare

4 February 2023 at 19:27
image

Vibraţia zilei este 5 şi o să ne folosim curajul să ne schimbăm viaţa în bine.

Horoscop 5 februarie 2023 – VĂRSĂTOR

Evenimente importante, poate fi şi zi de naştere, dar şi de cununie religioasă, botez, ori o fi un alt prilej să vă bucuraţi împreună cu prietenii şi cu familia.

O să ieşiţi la masă cu cei dragi, însă nu plecaţi din localitate şi o să fie un bun prilej să povestiţi ce-aţi mai făcut.

Vi se poate da ceva nou de lucru şi totodată să vă faceţi timp şi pentru voi, să vă relaxaţi mental.

Horoscop 5 februarie 2023 – PEŞTI

Poate vă daţi întâlnire cu familia, c-aţi avut parte de un succes şi vreţi să-l împărtăşiţi, să se hrănească tot familionul cu o astfel de reuşită.

E lume care vrea să vă revadă, să petreceţi câteva ore bune împreună şi o să vă găsiţi nişte preocupări comune.

Se poate să faceţi rost de bani în plus şi vă luaţi diverse lucruri pentru casa şi copiilor, ce v-au rugat.

Horoscop 5 februarie 2023 - BERBEC

Se poate s-aveţi nişte discuţii cu cineva care vine cu nişte reproşuri şi mai mult ca sigur n-o să fiţi de acord că nu consideraţi c-aţi greşit. Vedeţi cum aplanaţi conflictul.

Se poate să-ntâlniţi la o reuniune mondenă o persoană sărmană care să vă atragă, ca un magnet. Şi poate vă înţelegeţi.

O nouă provocare! Ați putea încerca ceva incitant și să fiți pe fază că veți da de provocări de tot felul, în curând.

Horoscop 5 februarie 2023 – TAUR

Vă invită cineva la un spectacol, la un meci, vă pregătiţi de o seară specială şi o să vă consolidaţi relaţiile amicale, că o să vă mai întâlniţi pe la evenimente.

Se prea poate să-i chemaţi pe nişte prieteni la masă, dacă nu plecaţi pe nicăieri şi să degustaţi bunătăţi preparate de voi.

Sunteţi curtaţi pentru o nouă afacere şi e bine să mai cereţi sfatul unor specialişti, să vedeţi cum trebuie procedat.

Horoscop 5 februarie 2023 – GEMENI

Un anturaj dornic să vă scoată în lume, la socializare ca să vă detaşaţi de treburile curente şi de grija cheltuielilor lunare.

O să vă puteţi duce la prietenii care locuiesc în alt oraş, să le faceţi o vizită, poate le faceţi o surpriză, mai ştii!

Poate aţi programat o plecare la sfârşit de săptămână şi faceţi rezervările, vedeţi cum staţi şi cu finanţele.

Horoscop 5 februarie 2023 – RAC

Se observă cheltuieli, c-o s-aveţi vreo nuntă şi le luaţi şi voi cadou mirilor, dacă vă duceţi, sau le viraţi în cont nişte bani, dacă nu o să fiţi lângă ei.

Într-un grup, undeva o să faceţi cunoştinţă cu cineva care o să vă stârnească interesul în vederea unei relaţii de cuplu. Vedeţi ce iese.

O să vă gestionaţi banii să v-ajungă pentru cheltuielile lunare și să aveţi de o ieşire pe undeva în weekend.

Horoscop 5 februarie 2023 – LEU

E animaţie, nu glumă, la voi cu Luna plină pe cap şi-o să vă-ntâlniţi cu lume multă c-o fi un party, ceva festiv care să vă prindă bine sufleteşte.

Vine cineva după o lungă absenţă şi o să vă lămuriţi nişte aspecte care v-au dat de furcă şi să intraţi în normal.

Poate semnaţi un contract care să v-aducă acei bani cu care să acoperiţi cheltuielile masive, rate, taxe, impozite.

Horoscop 5 februarie 2023 – FECIOARĂ

O revenire la vremuri mai bune din punct de vedere sentimental şi o să vă reaşezaţi pe altă temelie relaţia ca să fie trainică, să vă puteţi armoniza.

Poate vă duceţi chiar şi cu trenul la părinţi, la bunici în vizită, prin alte zone ale ţării ca să le spuneţi o vorbă bună, să le duceţi ceva.

Se rezolvă treburi complicate şi totodată apar nişte acte de semnat poate le duceţi la notar, la judecătorie.

Horoscop 5 februarie 2023 – BALANŢA

Se poate să ajungeţi la convingerea că nu puteţi trăi fără fiinţă pe care o iubiţi şi să vorbiţi despre căsătorie şi să şi puneţi în practică, să pregătiţi nuntă.

Se poate să vi se recunoască nişte merite, să vindeţi nişte produse pe care le-aţi lucrat şi să adunaţi ceva bani

Vin solicitări din mai multe direcţii să lucraţi în diferite combinaţii parteneriale şi o să v-alegeţi cu venituri consistente.

Horoscop 5 februarie 2023 – SCORPION

Sufleteşte, ar avea de unde să vă fie mai bine, iar dacă n-aveţi pe nimeni să apară şi să existe şi compatibilitate ca s-o duceţi bine.

E un moment bun să reuniţi rudele din familia lărgită să strângeţi relaţiile, mai ales c-o fi în curând vreo nuntă în familie.

E posibil să apară cineva care vrea să fiţi împreună şi, dacă n-aveţi companion de viaţă, o să puteţi îndrăzni!

Horoscop 5 februarie 2023 – SĂGETĂTOR

Aveți chef de plimbare, dar se poate să fie şi un motiv să rămâneţi mai pe lângă casa c-o fi de mers într-o vizită, te pomeni.

O veste bună de la cineva care-o fi bătut cale lungă până la voi să v-anunţe, să vă vadă.

O invitaţie să ajungeţi în altă ţară, pentru o scurtă vacanţă şi vedeţi cum vă organizaţi timpul, munca.

Horoscop 5 februarie 2023 – CAPRICORN

Poate luaţi o decizie, în planul familiei despre locuinţa pe care vrei s-o schimbaţi, să vă luaţi alta mai mare, ori s-o renovaţi, să-i aduceţi unele îmbunătăţiri.

Vă daţi întâlnire cu copiii, nepoţii, cu tineret care vrea să facă mişcare şi să guste un pic de adrenalină.

Vă bucuraţi de rezultate de top la şcoală, poate treceţi în etapa superioară şi copiii pot raporta şi ei succese.

articolul original.

Zelenski: De la începutul războiului, 1.762 de ucraineni au fost eliberaţi din captivitatea rusă

4 February 2023 at 19:23

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, sâmbătă seară, în discursul adresat naţiunii, că de la începutul invaziei, în 24 februarie 2022, un număr de 1.762 de ucraineni au fost eliberaţi din captivitatea rusă.

El a menţionat că situaţia este dificilă în mai multe zone ale frontului, subliniind că totul depinde de rezistenţa soldaţilor ucraineni, potrivit News.ro.

"Astăzi avem o veste bună. Alţi 116 ucraineni au fost eliberaţi din captivitatea rusă. Dintre aceştia, 114 sunt soldaţi şi sergenţi, iar doi sunt ofiţeri. Soldaţii armatei noastre, Gărzii Naţionale, apărarea teritorială, Marinei, poliţiştii de frontieră şi Serviciul de Urgenţă. Lucrăm constant pentru a aduce acasă toţi oamenii noştri ţinuţi în captivitate rusă. Şi sunt fericit de fiecare dată când reuşim. Mulţumesc întregii noastre echipe care pregăteşte schimburi, Statului Major Coordonator al Apărării. Budanov, Usov, Iermak, Klimenko, Maliuk, Lubineţ – Mulţumesc tuturor! Mulţumesc tuturor celor care au ajutat. Desigur, merită menţionat Denys Monastirski... El a participat la pregătirea acestui schimb. Şi moartea lui este într-adevăr o mare pierdere pentru ţara noastră. Din 24 februarie, echipa noastră a reuşit să readucă în total 1.762 de bărbaţi şi femei ucraineni din captivitatea rusă. De asemenea, le mulţumesc tuturor celor implicaţi în ajutorarea acestor oameni după întoarcerea lor. Toţi cei care tratează, eliberează documente, ajută la rezolvarea problemelor celor eliberaţi din captivitate. Acest lucru reflectă sensul de bază a ceea ce facem. Restabilim şi protejăm normalitatea vieţii poporului nostru într-o ţară liberă", a afirmat Zelenski.

Citește și

Şeful statului ucrainean a subliniat că a discutat cu premierul britanic Rishi Sunak şi a menţionat că soldaţi ucraineni au început să se antreneze pe tancurile Challenger.

  "Am vorbit astăzi cu Rishi Sunak, prim-ministru al Regatului Unit. O conversaţie foarte importantă. Pregătim cu el lucruri esenţiale.I-am mulţumit premierului şi tuturor britanicilor pentru că ne-au ajutat ţara. Acum, în Marea Britanie, băieţii noştri au început deja să se antreneze pe tancurile Challenger. Este un vehicul bun. Şi va fi un lucru mare pe câmpul de luptă. Împreună cu partenerii noştri, facem zilnic totul pentru a ne asigura că soldaţii noştri au suficientă putere pentru a se apăra împotriva statului terorist. Am discutat şi despre alte lucruri promiţătoare care ne pot întări apărarea. Problema ameninţării mişcării olimpice internaţionale, care a apărut din cauza slăbiciunii birocraţiei sportive internaţionale, din cauza celor care încearcă să permită efectiv Rusiei să folosească sportul pentru propagandă, a fost abordată separat. Mă bucur că lumea aude poziţia noastră, că principiile olimpice trebuie protejate fără echivoc de statul terorist", a menţionat Zelenski.

Zelenski a adăugat că a semnat documentele relevante pentru a mai face un "pas de protejare şi curăţare a statului nostru de cei care sunt de partea agresorului": "Există o solicitare din partea Serviciului de Securitate cu privire la persoanele cu evidenţă că au cetăţenie rusă. Mâine se va face un alt pas legal pentru implementarea deciziilor de sancţiuni ale NSDC. Şi lucrăm pentru a sincroniza deciziile noastre de sancţiuni cu jurisdicţiile partenere. Duşmanii lumii libere nu au dreptul să folosească lumea liberă pentru propriile lor interese".

"În cele 346 de zile ale acestui război, a trebuit adesea să spun că situaţia de pe front era grea. Şi că situaţia este din ce în ce mai grea. Acum este din nou momentul. Un moment în care ocupantul îşi aruncă din ce în ce mai multe forţe pentru a ne sparge apărările. Acum, este foarte dificil în Bahmut, Vuhledar, lângă Liman şi în alte direcţii. Dar acum, ca în fiecare zi din aceste 346, rezistenţa soldaţilor noştri decide totul. Rezilienţa noastră! Nu este vorba despre eforturile şi planurile Rusiei. Este vorba despre curajul şi determinarea soldaţilor noştri. Eficacitatea şi viteza tuturor celor care susţin şi ajută la sprijinirea forţelor noastre de apărare. Atenţia şi persuasivitatea tuturor celor care apără poziţiile internaţionale ale Ucrainei. Puterea şi unitatea poporului nostru – toţi cei care lucrează pentru victoria noastră şi toţi cei care susţin eroii noştri şi statul ucrainean. A păstra toate elementele rezistenţei noastre înseamnă a garanta victoria", a adăugat Zelenski.

Sursa: News.ro

Etichete: Rusia, Ucraina, razboi, vladimir putin, Zelenski,

Dată publicare: 04-02-2023 21:23

articolul original.

O fată de 14 ani și-ar fi dat foc după o ceartă iubitul ei mai în vârstă. A ajuns la spital cu arsuri pe 40% din corp

4 February 2023 at 15:35
image

O adolescentă de 14 ani din Caraș-Severin a ajuns la spital în stare gravă, cu arsuri pe aproape jumătate din corp.

Potrivit presei locale, fata și-ar fi dat foc după ce s-ar fi certat cu prietenul ei, un bărbat mai în vârstă.

Focul i-a cuprins o parte din față, gâtul și brațele. Când a simțit durerea tot ea a reuși să se salveze, aruncându-se în zăpadă.

Adolescenta a fost dusă noaptea la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, în noaptea de vineri spre sâmbătă, cu arsuri pe 40% din suprafața corpului, de gradele 2, 3 și 4.

Medicii i-au curățat rănile, iar apoi fata a fost intubată, pe secția de Terapie Intensivă.

Sursa: Opinia Timisoarei

Etichete: arsuri,

Dată publicare: 04-02-2023 17:35

articolul original.

Pană de curent majoră în portul ucrainean Odesa dupa o avarie majoră a reţelei

4 February 2023 at 15:33

04-02-2023 | 17:33

O pană generală de curent este puțin probabil să aibă loc în România, spune președintele asociației furnizorilor de energie
Shutterstock

Oraşul-port ucrainean Odesa a rămas fără energie electrică de sâmbătă dimineaţa după o avarie majoră în reţeaua electrică, relatează dpa.

autor

"Un transformator s-a defectat în aceasta dimineaţă la una dintre substaţiile cu cea mai înaltă tensiune care furnizează energie oraşului Odesa şi care era în curs de remediere după ce a fost avariat de atacurile ruseşti", a anunţat sâmbătă furnizorul de energie Ukenergo pe canalul său Telegram.

Potrivit Ukenergo, situaţia din zonele învecinate este mai bună, alimentarea cu energie fiind asigurată în majoritatea districtelor. Regiunea Odesa este una dintre zonele cele mai afectate de atacurile ruseşti cu rachete.

Sursa: Agerpres

Etichete: Ucraina, odesa, pana de curent,

Dată publicare: 04-02-2023 17:33

articolul original.

Chipul unui om care a murit acum 9.500 de ani, reconstruit de oamenii de știință. Cum arăta bărbatul din Evul Mediu. VIDEO

4 February 2023 at 15:13
image

Chipul unui bărbat, care a murit în urmă cu 9.500 de ani în Orientul Mijlociu, a fost reconstruit de o echipă de oameni de știință care a folosit scanări 3D ale craniului.

Craniul a aparținut unui bărbat în vârstă de 40 de ani, care a murit în apropierea orașului Ierihon, astăzi parte din Cisiordania palestiniană, potrivit metro.co.uk.

În speranța de a păstra trăsăturile feței, anticii i-au decorat craniul cu ipsos și i-au pus cochilii în locul ochilor.

A fost „prima reconstrucție facială din lume”, potrivit expertului brazilian în grafică Cicero Moraes.

Moraes a reconstruit fața bărbatului, folosind cele mai noi tehnici și oferind o fereastră unică în trecut.

„Am segmentat craniul care se află în interiorul sculpturii din ipsos, generând o structură digitală a acestuia”, a spus Moraes.

„Cu craniul disponibil într-un mediu virtual, am făcut o serie de proiecții pentru a afla cum ar fi putut arăta unele porțiuni ale feței, cum ar fi nasul, buzele și urechile.”

Pentru a completa datele, oamenii de știință au folosit o tehnică numită „deformare anatomică” în care ajustează structura facială.

„Când combinăm datele de deformare anatomică cu proiecțiile, avem o față care ar putea aparține acelei persoane”, a declarat bărbatul.

Rezultatul este o reconstrucție obiectivă, completată cu sprâncene și gene și semne care arată vârsta individului și impactul climatului asupra pielii sale.

Ulterior sunt adăugate și elemente subiective „în funcție de caracteristicile climatice ale regiunii”, inclusiv părul, barba și ochii.

„Din punct de vedere structural, în raport cu aspectele generale ale feței, șansa ca chipul său să fie acesta este foarte mare”, a spus Moraes.

Craniul este unul dintre cele șapte descoperite de arheologul Kathleen Kenyon în 1953. Potrivit muzeului britanic, care găzduiește astăzi craniul, individul ar fi fost o persoană importantă.

Posesorul craniului avea o serie de abcese la nivelul danturii care probabil i-au provocat durere. Mai mult de atât, a avut nasul spart și forma capului i-a fost modificată definitiv după ce a fost legat strâns în copilărie.

Moraes și colegii săi, arheologul Moacir Elias Santos și medicul dentist Thiago Beaini, și-au publicat acum descoperirile în jurnalul OrtogOnLine.

Sursa: metro.co.uk

Etichete: barbat, reconstructie, craniu, evul mediu,

Dată publicare: 04-02-2023 17:13

articolul original.

O fată de 18 ani care a jucat pentru prima dată la loto a câștigat marele premiu. Ce va face cu suma uriașă

4 February 2023 at 15:03
image

La doar 18 ani, Juliette Lamour a câştigat marele premiu la loterie, de 48 de milioane de dolari canadieni (aproximativ 35 de milioane de dolari americani), chiar la prima încercare.

Ea a devenit cel mai tânăr canadian care a câştigat vreodată un premiu atât de mare, potrivit BBC.

„Plângeam – lacrimi de bucurie – desigur”, a spus ea, vineri, la Ontario Lottery and Gaming Corporation, unde şi-a ridicat premiul.

„Încă nu-mi vine să cred că am luat marele premiu la primul meu bilet de loterie!”, a adăugat ea.

Juliette, din Sault Ste. Marie, Ontario, a spus că a uitat complet de biletul de loterie până când a aflat vestea că cineva din oraşul ei natal a câştigat extragerea din 7 ianuarie.

Când s-a dus să-şi verifice biletul printr-o aplicaţie mobilă, a început să se audă un jingle şi „Big Winner” a apărut intermitent pe ecran, scrie News.ro.

„Colegul mea a căzut în genunchi, deoarece nu-i venea să creadă”, a spus Juliette, care lucrează cu jumătate de normă la farmacie. "El ţipa. De fapt, toată lumea ţipa că am câştigat 48 de milioane de dolari."

Şeful ei i-a spus că poate pleca devreme, dar mama ei a insistat să rămână şi să-şi termine tura.

Juliette a spus că va investi „cu grijă” cea mai mare parte a jackpot-ului cu ajutorul tatălui ei, consilierul ei financiar.

De fapt, tatăl ei i-a dat deja cel mai bun sfat financiar - ideea lui a fost să cumpere biletul la loto.

Juliette plănuieşte să investească o parte din bani pentru a-şi îndeplini visul de a deveni medic fără a-şi face griji în privinţa împrumuturilor.

Ea vrea să se întoarcă în nordul regiunii Ontario pentru a practica medicina, a spus ea.

Dar Juliette plănuieşte şi să se distreze puţin .

„Odată ce s-a terminat şcoala, eu şi familia mea vom alege un continent şi vom începe să explorăm”, a spus ea. „Vreau să văd diferite ţări, să le studiez istoria şi cultura, să le încerc mâncarea şi să le ascult limba”, a menţionat Juliette.

De asemenea, speră să respecte unele dintre sfaturile primite de la cei dragi.

„Banii nu te definesc. Este munca pe care o faci care te va defini”, a precizat ea.

Sursa: News.ro

Etichete: loto, Canada,

Dată publicare: 04-02-2023 17:03

articolul original.

Un şofer din Mehedinți oprit în trafic de poliţişti avea o valoare record de 4.02 mg/l alcool pur în aerul expirat

4 February 2023 at 14:42
image

Un şofer de 30 de ani, care a fost oprit în trafic de poliţişti, pe DN56A, în localitatea Hinova din judeţul Mehedinţi, a fost depistat având o valoare record de 4.02 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, el consumase şi droguri. A fost dus la un spital pentru recoltarea de probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

”La data de 04 februarie a.c, ora 08.15, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au depistat, în trafic, pe DN56A, în localitatea Hinova, un bărbat de 30 de ani, care conducea un autovehicul după ce ar fi consumat băuturi alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind o valoare record de 4.02 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind cea mai ridicată valoare constatată de poliţiştii din cadrul IPJ Mehedinţi”, a transmis sâmbătă.

IPJ Mehedinţi. Şoferul a fost testat şi cu aparatul DrugTest care a indicat rezultat pozitiv la cannabis.

A fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Pe numele şoferului a fost deschis dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Sursa: StirilePROTV

Etichete: droguri, mehedinti, alcool, trafic,

Dată publicare: 04-02-2023 16:42

articolul original.

Cum arată surparea uriașă de pe A10, închisă pentru reparații, deși este încă în garanție. VIDEO

4 February 2023 at 11:32
image

Traficul este închis, începând de miercuri dimineaţa, pe sensul de deplasare Sebeş - Turda, de pe autostrada A10, pentru reparația unei surpări uriașe.

Problema a apărut deși autostrada se află încă în garanție, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Iată cum arată surparea de pe A10: 

 "Pentru remedierea unor deficienţe apărute în ultima perioadă, la cererea constructorului, CNAIR a luat decizia ca, începând de miercuri, 01.02.2023, ora 08:00, timp de 30 de zile, traficul să fie închis pe sensul de deplasare Sebeş - Turda, de pe autostrada A10, pe sectorul cuprins între km 15+760 - 16+800. Pe perioada instituirii restricţiilor traficul va fi deviat astfel: ieşirea de pe autostradă se va realiza prin nodul rutier Alba Iulia Nord, prin breteaua 3, către sensul giratoriu de pe DN 1, km 386+140, din care se va realiza şi revenirea pe autostrada A10, prin utilizarea bretelei de acces 4", se arată în comunicatul CNAIR.

Compania de drumuri precizează că toate lucrările necesare vor fi efectuate de constructor din fonduri proprii, acestea fiind în perioada de garanţie.

Sursa: Agerpres, Ziarul Unirea

Etichete: autostrada,

Dată publicare: 04-02-2023 13:32

articolul original.

Portugalia va trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina. Anunțul făcut de premierul Antonio Costa

4 February 2023 at 10:55

04-02-2023 | 13:16

tanc leopard 2
Profimedia

Portugalia a devenit cea mai recentă ţară care a declarat că va trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina, a anunţat, sâmbătă, premierul Antonio Costa.

autor

Costa a spus că Portugalia este în discuţii cu Germania pentru a obţine piesele necesare pentru repararea tancurilor Leopard inutilizabile ale forţelor armate portugheze. Nu a spus câte vor fi trimise, scrie news.ro.

"În prezent lucrăm pentru a putea distribui unele dintre tancurile noastre”, a declarat Costa agenţiei de presă Lusa, în timpul unei călătorii în Republica Centrafricană. "Ştiu câte tancuri vor fi (trimise în Ucraina), dar asta va fi anunţat la momentul potrivit".

Biroul lui Costa nu a răspuns solicitării de a comenta informaţia.

Amiralul António Silva Ribeiro, şeful forţelor armate portugheze, a declarat luna trecută că Portugalia are 37 de tancuri Leopard 2, dar presa locală a relatat că majoritatea sunt inoperabile.

Citește și

Sursa: News.ro

Etichete: Ucraina, Portugalia,

Dată publicare: 04-02-2023 12:55

articolul original.

Rafila: E inacceptabil ca personalul medical să primească bunuri materiale în schimbul serviciilor pe care le oferă

4 February 2023 at 10:50

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, cataloghează drept „inacceptabil” şi „de netolerat” ca personalul medical să primească bunuri materiale pentru acordarea de servicii medicale.

El spune că pacienţii îşi pot exprima recunoştinţa faţă de medicii care i-au tratat oferindu-le flori ori bomboane şi crede că e nevoie de o campanie pe acest subiect, atât în rândul pacienţilor, cât şi al angajaţilor din sistem, scrie news.ro.

„Este absolut inacceptabil. Sunt foarte tranşant, pentru că eu, personal – şi nu are legătură cu calitatea mea de ministru, are legătură cu calitatea mea de medic şi de om – nu cred că există vreo justificare pentru personalul medical, medici, asistente medicale sau personal de îngrijire, care să pretindă un bun material sau bani în schimbul unui serviciu medical. Asta trebuie să fie categoric pentru toată lumea care lucrează în sistemul de sănătate, trebuie să fie regulă în mod evident. Nu putem şi nu avem niciun fel de motivaţie morală, etică, cum vreţi dumneavoastră, că nu vreau să intrăm în aspectele de natură penală (...) dar avem o conştiinţă, totuşi, şi avem o educaţie şi avem o responsabilitate ca oameni care lucrăm în sistemul de sănătate. Lucrul ăsta nu este acceptabil”, a afirmat Alexandru Rafila.

Acesta menţionează că a apreciat poziţia Colegiului Medicilor faţă de acest subiect.

Ministrul a făcut referire şi la iniţiativa unora dintre pacienţi, care se simt „mai siguri” dacă oferă medicilor „atenţii”, el arătând că acestea pot consta în flori sau o cutie de bomboane. El e de părere că societatea trebuie să „aibă curajul” să discute aceste aspecte.

Citește și

„Această recunoştinţă a pacientului cred că trebuie să o discutăm public şi cred că trebuie o campanie de educaţie şi pentru populaţie, să înţeleagă că nu este nevoie de această recunoştinţă - că cea mai mare recunoştinţă pentru medic este faptul că pacientul tău s-a făcut bine şi este mulţumit de serviciile medicale pe care le-a primit – şi o campanie pentru personalul medical. Nu vreau să vin cu niciun fel de comparaţie cu alte domenii de activitate apropo de modul de legiferare a unei astfel de situaţii, dar probabil că se poate ajunge şi la aşa ceva într-un anumit moment”, adaugă Rafila.

El subliniază că nu face comparaţia cu situaţia legalizării bacşişului, arătând că un act medical este „foarte diferit de serviciul la restaurant” şi că „e periculos să venim cu astfel de comparaţii”.

Preşedintele Colegiului Medicilor din România prof. univ. dr. Daniel Coriu a precizat, referitor la cazul şefei Secţiei de Oncologie de la Spitalul Judeţean care a fost arestată pentru o perioadă de 30 de zile pentru luare de mită, că o condiţionare a „actului medical de plata informală este o practică inacceptabilă” şi subliniază faptul că, în prezent, medicii au salarii mari şi nu există niciun motiv pentru ca ei să accepte plăţile informale. „Colegiul Medicilor din România promovează o relaţie corectă medic - pacient, bazată pe încredere şi respect reciproc”, a transmis Coriu.

Sursa: News.ro

Etichete: spital, medici, alexandru rafila,

Dată publicare: 04-02-2023 12:50

articolul original.

VIDEO. Momentul în care un bărbat înarmat cu un pistol jefuiește o farmacie din Ilfov. A fost prins în doar 4 zile

4 February 2023 at 10:30

Polițiștii din București au reușit să prindă un bărbat care este suspectat de comiterea unui jaf armat în Capitală, la sfârșitul lunii ianuarie, anul acesta.  

Potrivit unui comunicat de presă, este vorba despre un bărbat în vârstă de 34 de ani, care, în 31 ianuarie 2023 ar fi intrat într-o farmacie din județul Ilfov înarmat cu un pistol cu bile.

După ce a amenințat-o pe farmacistă, acesta a reușit să fugă cu suma de 3.000 de lei.

De asemenea, în aceeași zi, bărbatul ar fi pătruns în sediul unei societăți comerciale tip amanet, din Sectorul 6, unde ar fi amenințat o angajată cu pistolul și i-ar fi cerut să îi remită încasările societății.

De această dată, însă, femeia ”nu a dat curs solicitărilor”, astfel că atacatorul a renunțat la jaf.

Citește și

Polițiștii au reușit să-l identifice pe suspect și, potrivit unor surse, acesta ar fi un luptător de MMA. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, ”urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală”.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată și tentativă la tâlhărie calificată, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6. Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române” - mai spun polițiștii.

Sursa: Pro TV

Etichete: bucuresti, pistol, jaf, farmacie,

Dată publicare: 04-02-2023 12:30

articolul original.

Rusia declară alertă teroristă pentru o regiune. O fabrică a fost bombardată | VIDEO

4 February 2023 at 10:15

Autorităţile din regiunea Belgorod a Rusiei de la graniţa cu Ucraina au declarat alertă teroristă pe termen nedeterminat după bombardarea unei fabrici.

„În Borisovka, un obiectiv industrial civil a fost atacat de forţele ucrainene în timpul nopţii", a scris guvernatorul Belgorodului Viaceslav Gladkov sâmbătă pe canalul său de Telegram, potrivit Agerpres.

A Russian oil depot was on fire at the Borisovka Factory of Bridge Constructions in Belgorod Oblast

????Local Telegram channels pic.twitter.com/oRjpe8qrFj

— Euromaidan Press (@EuromaidanPress)
February 4, 2023

Prin urmare, a spus el, este evident necesară extinderea alertei galbene sau ameninţare teroristă crescută, pe termen nelimitat. Până acum, guvernatorii puteau declara alerte teroriste doar pentru maximum 15 zile în regiunile lor, notează agenţia germană de presă.

La începutul săptămânii, preşedintele rus Vladimir Putin a emis un decret acordând guvernatorilor posibilitatea de a declara alertă teroristă pentru o perioadă nelimitată de timp.

Când există un pericol crescut de terorism, adică nivelul de alertă galben şi roşu, libertăţile populaţiei locale sunt restrânse,
de exemplu prin restricţii de circulaţie sau controale ale vehiculelor şi personale.

Citește și

Înainte de Belgorod, regiunile de graniţă Kursk şi Briansk au impus deja un astfel de regim antiterorist în această săptămână.

Nivelul de alarmă în regiunea Belgorod a fost declanşat de un mare incendiu într-o fabrică din Borisovka, la aproximativ 30 km vest de capitala regiunii. Potrivit autorităţilor, incendiul a fost provocat de bombardamente de pe teritoriul ucrainean. Din fericire, nu au fost morţi sau răniţi, a anunţat guvernatorul Gladkov.

Potrivit postărilor pe reţelele sociale, fabrica producea structuri de metal pentru construcţia podurilor, inclusiv podul din
Rusia continentală până în peninsula ucraineană Crimeea, care a fost anexată de Moscova în 2014.

De la începutul războiului împotriva Ucrainei, Rusia a bombardat sistematic teritoriul ţării vecine, dar se plânge de asemenea de luni de zile că propriile regiuni de la graniţă sunt bombardate de cealaltă parte, aminteşte DPA.

Sursa: Agerpres

Etichete: Rusia,

Dată publicare: 04-02-2023 12:15

articolul original.

Ascensiunea Generalului de Fier al Ucrainei, care a devenit cel mai mare coșmar al lui Vladimir Putin

4 February 2023 at 08:37

După aproape un an de război, armata Ucrainei încă este puternică, iar parte din succes este atribuit lui Valeri Zalujnîi. El și-a petrecut ultimii ani reformând armata ucraineană în pregătirea invaziei despre care vorbea în urmă cu câțiva ani, notează Business Insider

Cine este Valeri Zalujnîi

Valeri Zalujnîi s-a născut în 1973 într-o garnizoană militară sovietică, situată la nord-vest de capitala Kiev. El s-a născut în garnizoană pentru că tatăl său era staționat acolo, dar nu este clar ce grad militar avea tatăl său.

Deși la un moment dat s-a gândit să se facă comediant, actualul șef al Armatei Ucrainei s-a hotărât să îi calce pe urme tatălui său.

Valeri Zalujnîi s-a alăturat Institutului Forțelor Terestre al Academiei Militare din Odesa la începutul anilor 1990, chiar când s-a prăbușit Uniunea Sovietică. Câțiva ani mai târziu, a urmat Academia Națională de Apărare din Kiev pe care a absolvit-o în 2007. Din 2007 până în 2013, Valeri Zalujnîi a avansat rapid, ocupând câteva posturi militare, inclusiv cel de comandant al unei brigăzi mecanizate.

Citește și

În 2020, a făcut un master în relații internaționale, la Academia Ostroh. De asemenea, a participat la multe antrenamente NATO în afara Ucrainei.

Anexarea Crimeei, moment cheie pentru Valeri Zalujnîi

În timpul slujbei din Crimeea, Zalujnîi a început să facă unele schimbări tactice în armată, care s-au îndepărtat de vechea mentalitate sovietică și au deschis calea pentru noi tactici de luptă.

Marina Miron, cercetător în cadrul Departamentului de Studii de Apărare la Kings College London, a spus pentru Business Insider, că războiul din Donbas a fost o „influență uriașă” asupra stilului său de conducere.

„Războiul din Donbas i-a modelat ideea de a crea practic această structură flexibilă în cadrul Forțelor Armate ucrainene, văzând cum se desfășoară războaiele în prezent”, a spus Miron.

„Citisem o mulțime de cărți, absolvisem toate academiile cu medalie de aur, înțelegeam totul teoretic, dar nu înțelegeam ce înseamnă cu adevărat războiul (până în 2014 - n.red.)”, a spus la un moment dat Valeri Zalujnîi. „Dar în opt ani de război, până în 2022, atât eu, cât și oamenii ca mine am înțeles totul perfect”, a punctat el pentru The Economist.

Într-un interviu pentru ArmyInform, generalul a declarat că visul lui a fost mereu să devină soldat, dar că nu s-a așteptat niciodată să fie comandant de vârf.

„Promovarea mea a fost ca a unui soldat obișnuit. Am fost numit, mi-am preluat atribuțiile, mi-am preluat funcția, mi s-a oferit alta, m-am mutat”, a spus el pentru ArmyInform, potrivit Politico. „Nu m-am gândit niciodată că într-o zi voi deveni general și voi ajunge de rang înalt”, a punctat Valeri Zalujnîi.

Modelul lui Valeri Zalujnîi

Comandantul șef a insistat să reformeze armata ex-sovietică a Ucrainei pentru a urma un model mai occidental în care ofițerii de nivel inferior pot lua decizii și pot inova.

„Este mai degrabă adeptul operațiunii în unități mici și dispersate, care sunt autonome, decât conducerea de sus în jos în stilul URSS”, a explicat Marina Miron. Acest lucru „necesită pregătire, necesită încredere, necesită leadership pentru că trebuie să ai încredere în comandanții tăi că iau decizii corecte”, a adăugat ea.

Lăudat de americani

„Zalujnîi a fost acea mintea militară de care țara lui avea nevoie”, a declarat anul trecut ofițerul de rang înalt din armata americană, Mark Milley, pentru Time Magazine. „Conducerea sa a permis forțelor armate ucrainene să se adapteze rapid la inițiativa câmpului de luptă împotriva rușilor”, a adăugat el.

În ianuarie 2023, generalul a donat Armatei ucrainene un milion de dolari pe care l-a moștenit.

În mod ironic, Zalujnîi a spus că unul dintre idolii săi este generalul Valery Gerasimov, șeful Forțelor Armate Ruse, care luptă pentru partea inamică.

"Am învățat de la Gerasimov. Am citit tot ce a scris vreodată... El este cel mai deștept dintre bărbați și așteptările mele de la el erau enorme", a declarat Zalujnîi pentru Time Magazine.

„Este interesant să vedem că Zalujnîi este acum în rolul acesta pentru Ucraina, iar Gerasimov, cel pe care l-a admirat, este chiar de cealaltă parte în același rol”, a spus Marina Miron.

Sursa: Business Insider

Etichete: Ucraina, razboi,

Dată publicare: 04-02-2023 10:37

articolul original.

China face apel la calm în scandalul legat de ”balonul spion”. Mesajul ministerului chinez de Externe

4 February 2023 at 08:22

China a îndemnat la "calm" în scandalul legat de balonul gigantic chinezesc care se îndreaptă spre estul SUA.

Secretarul de stat american Antony Blinken a anulat o vizită la Beijing, afirmând că prezența balonului de "supraveghere" este "un act iresponsabil".

Ulterior, SUA au raportat un al doilea balon chinezesc, deasupra Americii Latine.

China și-a exprimat regretul în legătură cu balonul de deasupra SUA, spunând că este vorba despre un dirijabil meteorologic care a fost rătăcit de vânt. Acesta a fost văzut ultima dată deasupra statului Missouri.

Este de așteptat ca acesta să ajungă pe coasta de est a Americii, în apropierea Carolinei, în acest weekend. SUA au decis să nu doboare dirijabilul de mare altitudine din cauza pericolului de cădere a resturilor.

Citește și

Incidentul are loc pe fondul tensiunilor tot mai mari dintre SUA și China.

Într-o declarație transmisă sâmbătă, potrivit BBC News, ministerul chinez de Externe a afirmat că Beijingul "nu a încălcat niciodată teritoriul și spațiul aerian al niciunei țări suverane".

Acesta a precizat că a discutat incidentul cu Antony Blinken, subliniind că menținerea canalelor de comunicare la toate nivelurile este importantă, "în special pentru a face față unor situații neașteptate într-un mod calm și fiabil".

Și a adăugat că "unii politicieni și mass-media din Statele Unite au folosit incidentul ca pretext pentru a ataca și defăima China".

Potrivit oficialilor americani, dirijabilul a plutit deasupra Alaskăi și Canadei înainte de a apărea deasupra statului american Montana, care găzduiește o serie de sit-uri importante cu rachete nucleare.

Incidentul a provocat furia înalților oficiali americani, Blinken declarând că a transmis Beijingului că prezența balonului a fost "o încălcare clară a suveranității SUA și a dreptului internațional" și "un act iresponsabil". El a calificat acest lucru drept "inacceptabil" și "și mai iresponsabil în ajunul unei vizite planificate de mult timp".

Cel mai înalt diplomat american urma să viziteze Beijingul între 5 și 6 februarie pentru a purta discuții pe o gamă largă de subiecte, printre care securitatea, Taiwan și Covid-19. Aceasta ar fi fost prima întâlnire la nivel înalt dintre SUA și China din ultimii ani.

Dar joi, oficialii americani din domeniul apărării au anunțat că urmăresc un balon de supraveghere gigantic deasupra SUA.

Deși, potrivit Pentagonului, balonul "se deplasa la o altitudine cu mult peste traficul aerian comercial" și "nu reprezenta o amenințare militară sau fizică pentru persoanele de la sol", prezența sa a stârnit indignare.

Vineri, China a recunoscut în cele din urmă că balonul era proprietatea sa, spunând că era un dirijabil civil folosit pentru cercetări meteorologice, care s-a abătut de la ruta sa din cauza vremii nefavorabile.

Iar vineri seara târziu, Pentagonul a declarat că un al doilea balon spion chinezesc a fost reperat - de data aceasta deasupra Americii Latine.

"Vedem rapoarte despre un balon care tranzitează America Latină. Evaluăm acum că este vorba de un alt balon de supraveghere chinezesc", a declarat secretarul de presă al Pentagonului, generalul de brigadă Patrick Ryder. El nu a oferit alte detalii despre locația acestuia.

Până în prezent, China nu a făcut niciun comentariu public cu privire la cel de-al doilea balon.

Sursa: BBC NEWS

Etichete: SUA, China, balon,

Dată publicare: 04-02-2023 10:22

articolul original.

O nouă ediție „Românii au talent” încărcată de emoție și incredibil a fost lider absolut de audiență!

4 February 2023 at 07:54

A fost o nouă seară de neratat. Temerile au fost depășite și concurenții care au urcat pe scenă au demonstrat cât de mult au muncit pentru visul lor, acela de a străluci în fața telespectatorilor.

Jurații s-au bucurat de prestațiile lor și i-au răsplătit prin calificarea în următoarea etapă, iar prezentatorii le-au fost aproape la fiecare pas. S-a încheiat cea de-a treia ediție Românii au talent din acest sezon #magic.

Am văzut un exemplu despre ce noi, oamenii mari, nu putem face. Cel mai spectaculos număr văzut de mine”, a spus Bobo după ce Olya și Valera, doi copii de 15, respectiv 10 ani, au încheiat o prestație ce va fi greu de uitat. Cu grație și curaj, ei au dominat aerul, au zburat printr-o poveste spusă cu multă trudă și pasiune. ”Dacă s-ar face Romeo și Julieta în aer, așa ar trebui să arate”, a mai zis Dragoș Bucur, vizibil emoționat de ceea ce au reușit să demonstreze cei doi. Fără să stea prea mult pe gânduri, Andra a admis că ceea ce a văzut a purtat-o în starea perfectă pentru a apăsa golden buzz-ul, așa că jurata i-a trimis direct în semifinale. ”Butonul auriu poate să aducă atâta bucurie”, a spus ea după ce a văzut reacția de fericire a copiilor ce au reușit să lase în urmă toată durerea trăită pe meleagurile locale.

Cea de-a treia ediție a fost lider absolut de audiență, în intervalul orar 20:28 – 24:06. În rândul publicului național, cu vârsta cuprinsă între 21 și 54 de ani, din categoriile ESOMAR ABCD, PRO TV avea 14.7 puncte de rating și 45.3% cotă de piață, față de locul 2 care avea doar 2.8 puncte de audiență și 8.7% share. De-a lungul difuzării, peste 2.6 milioane de români au simțit emoțiile concurenților care urcau pe scenă, iar în minutul de aur, la ora 22:01, aproape 3.3 milioane de telespectatori erau cu ochii pe PRO TV.

Citește și

Concurenții care au impresionat juriul și au primit din partea acestora 3 sau 4 DA sunt: Delia Pisău, Duo Vita, Școala Recea, Tom Dyer, Sânziana Iani și Mihai Adrian, Maya Ghera și Sebastian Dan, Dumitru Hermeneanu, Denis Bolborea, Katarina Sebestyenova, Kenichi Ebina, Rebeca Bană, Nicoleta Șerban și Aitor Frances Vitro.

Vinerea viitoare, de la 20:30, spectacolul merge mai departe! Noi momente de senzație vor putea fi urmărite de către cei de acasă! Nu ratați #13magic, noul sezon Românii au talent, la PRO TV. Emisiunea poate fi urmărită, în avans, pe VOYO.

Sursa: Pro TV

Etichete: Romanii au talent,

Dată publicare: 04-02-2023 09:54

articolul original.
❌