ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 6 December 2022Stirile ProTV

Horoscop 6 decembrie 2022, cu Neti Sandu. Zodia care va face un sacrificiu financiar

5 December 2022 at 21:25
image

Vibrația zilei este 6 și o să ne bucurăm de o vorbă bună, un gest oricât de mic din partea celor care ne iubesc.

 Horoscop 6 decembrie - SĂGETĂTOR

Se conturează niște bani și o să faceți niște achiziții pentru casă. Luați și cadouri, dacă n-ați apucat zilele trecute și o să rezolvați mai multe aspecte.

E un moment bun de reparat o căsnicie. O să reparați o relație sentimentală, că sunt multe de spus și de făcut.

Poate perfecționați comunicarea cu anturajul și o să-i acordați mai mult timp comun partenerului de cuplu.

 Horoscop 6 decembrie - CAPRICORN

O să faceți un sacrificiu financiar pentru copii, să le luați ce au nevoie și mai ales daruri pentru că au așteptări mari și nu vreți să-i dezamăgiți.

Se poate să ieșiți pe undeva, în doi, să petreceți o seară magică.

O să vă achitați de obligațiile profesionale și veți încercă și acasă, pe cât posibil, să asigurați tot confortul, armonia.

 Horoscop 6 decembrie - VĂRSĂTOR

O să vă caute cineva care vrea să vă ofere un job și, dacă ați încheiat proiectele de anul asta, poate vă aventurați spre altceva incitant, că resurse interioare aveți.

Apar oportunități de a intra într-o afacere și să o duceți mult mai bine din punct de vedere financiar anul viitor.

O negociere v-ar repune pe piață afacerilor și alegerea vă aparține, că poate aveți mai multe opțiuni.

 Horoscop 6 decembrie - PEȘTI

E cineva care vă duce dorul și poate faceți cumva să vă vedeți mai ales că e sărbătoare și vă deschideți inima, că nu prea v-ați putut exprima sentimentele.

O să vă relansați pe scena sociala, poate aveți un proiect de suflet și o să primiti susținere să ieșiți cu el pe piață.

Întrevedere cu cineva care visează la o afacere împreună cu voi și poate vi se pare și vouă convenabil.

 Horoscop 6 decembrie - BERBEC

O să puteți vorbi, deschis, cu șefii, să le cereți banii pentru că ați muncit așa cum v-au pretins și vreți să vă primiti și voi răsplată, așa cum meritați.

E cineva din trecutul sentimental care nu s-a împăcat cu separarea de voi și vine să mai povestiți, poate vă refaceți relația.

Vi se oferă șansa de a pleca într-o excursie și să vă faceți noi cunoștinte, să lărgiți cercul de prieteni.

 Horoscop 6 decembrie - TAUR

E posibil să faceți cunoștință cu cineva care vrea să fiți împreună, dacă nu sunteți prinși într-o relație, și o să vă evaluați sentimentele să aflați ce se întâmplă cu voi.

O să faceți progrese pe linie profesională, or să se arate și banii și o să vă crească respectul de sine.

O să vă treziți cu niște sume restante și va trebui să scăpați de ele, să nu intrați cu datorii în noul an.

 Horoscop 6 decembrie - GEMENI

Poate intrați într-o rundă de negocieri ca să dați drumul în curând unei afaceri care o să vă aducă un confort financiar, o stabilitate în zona asta.

Poate vă dați întâlnire cu cineva care visează la o relație serioasă cu voi și o să fiți pe post de observator, să vedeți ce se întâmplă.

Vi se fac niște cadouri, poate pentru că e zi de nume sau de Moș Nicolae, e o efervescență la voi.

 Horoscop 6 decembrie - RAC

Se poate să aveți de semnat niște acte de casă și să mai dați o raită și pe la cumpărături, să nu vă duceți cu mâna goală acasă, mai ales dacă aveți copii.

E bine să vă menajați un pic sănătatea ca să nu aveți probleme tocmai acum, în pragul sărbătorilor.

O invitație, poate de sărbători pe undeva, și o să vedeți cum vă organizați ca să puteți să vă duceți.

 Horoscop 6 decembrie - LEU

O să vă redresați din punct de vedere financiar că or să intre acei bani pe care îi așteptați de multa vreme și n-o să trebuiască să vă împrumutați.

O să vă luați niște măsuri de precauție dacă va trebui să semnați un contract pentru că aveți voi niște suspiciuni - nefondate poate.

Sfera sentimentală e animată și poate faceți cunoștință cu cineva care să vi se potrivească mânușă.

 Horoscop 6 decembrie - FECIOARĂ

Poate dați de niște reduceri pentru casă și o să vă luați ce vă trebuie, să le faceți pe plac și alor voștri, să le amenajați colțul mult visat ca să lucreze, să se relaxeze poate.

Poate faceți o rezervare la munte să vă puteți duce fie în weekend, fie de sărbători, că e nevoie de un strop de odihnă.

Cineva în care v-ați pus toate speranțele să vă facă fericiți vă suna să vă invite la o cina romantică.

Horoscop 6 decembrie - BALANȚĂ

Apare cineva care vă poate face fericiți și o să aveți cu cine să petreceți sărbătorile că vă faceți program comun, nu mai sunteți de capul vostru.

Se poate să ieșiți la rampa cu ceva nou, un proiect personal, foarte bine primit de un public.

Lumea se grupează în jurul vostru să ieșiți împreună, să faceți mișcare, să vă culturalizați, să aveți activități comune.

Horoscop 6 decembrie - SCORPION

Se poate să primiti în sfârșit, de la șefi, ce le-ați cerut, printre care banii care vi se cuveneau, și o să aveți o bună colaborare pe mai departe.

O să primiti un plus de atenție din partea cuiva care e important pentru voi și o să fie un confort sufletesc.

O vizita neașteptată și o să vă bucurați de faptul că persoana respectiva nu v-a uitat.

articolul original.

CM 2022 | Brazilia - Coreea de Sud, 4-1. Neymar&Co au făcut spectacol și s-au calificat la pas

5 December 2022 at 21:15
image

Brazilia este considerată una dintre naționalele favorite la câștigarea Campionatului Mondial din Qatar. În cursa pentru al șaselea trofeu de campioana mondială, Brazilia trebuie să treacă în optimile de finală de Coreea de Sud. 

Asiaticii au reușit să învingă Portugalia, scor 2-1, victorie în urma căreia au ieșit din grupe și au trimis Uruguay acasă. 

Coreea de Sud a trecut o singură dată de faza optimilor de finale ale unui Campionat Mondial, la ediția din 2002, când au ajuns până în semifinale. 

articolul original.

Care este, de fapt, starea de sănătate a lui Pelé. Familia susține că nu este la îngrijire paliativă

5 December 2022 at 21:08

Brazilianul Pelé, bolnav de cancer și de Covid-19, va fi externat din spital după ce va scăpa de infecția respiratorie.

Familia legendarului Pelé a transmis că acesta a fost internat în spital joi pentru a-i fi tratată o infecție respiratorie agravată de infectarea cu coronavirus. În plus, rudele sale au spus că fostul fotbalist nu se află în pericol de moarte, scrie The Independent.

Kely și Flavia Nascimento, fiicele fostului sportiv, și Arthur Arantes do Nascimento, nepotul său, au declarat într-un interviu că Pelé, care este supus și chimioterapiei, va fi externat din Spitalul Albert Einstein din Sao Paolo odată ce se va vindeca de infecția respiratorie. Nici familia și nici medicii nu știu când s-ar putea întâmpla acest lucru.

Sâmbătă, spitalul a transmis că Pelé răspunde bine tratamentului pentru infecție, iar starea s-a nu se înrăutățise în ultimele 24 de ore.

Citește și

„Este bolnav, este bătrân. Dar în acest moment se află în spital din cauza unei infecții la plămâni. Și imediat ce se va simți mai bine va veni acasă. Nu își ia rămas bun acum”, a spus una dintre fiicele sale.

Edson Arantes do Nascimento, pe numele său real, a fost supus unei intervenții de îndepărtare a unei tumori de pe colon în septembrie 2021, însă nu se știe dacă boala s-a răspândit, această informație nefiind făcută publică de familie sau de spital.

În interviu, Flavia Nascimento a spus că boala nu se află încă în remisie, însă continuă să lupte.

„Este nedrept din partea oamenilor să spună că se află la sfârșitul vieții, la îngrijirea paliativă. Nu este adevărat. Credeți-ne. Nu este la terapie intensivă, este într-un salon normal. Nu este supus vreunui risc, ia tratament”, a spus ea.

Cu toate acestea, publicația Folha de S. Paulo a raportat sămbătă că Pelé nu mai răspunde la chimioterapie și ar fi fost mutat la îngrijiri paliative.

Arthur Arantes do Nascimento a povestit că discută cu bunicul său despre Campionatul Mondial în desfășurare, ceea ce ar fi un semn că fostul fotbalist este într-o stare bună.

„Văd că oamenii îmi transmit să se odihnească în pace. Într-o zi se va întâmpla, dar nu astăaiz. Va fi bine, este doar o perioadă de timp. Va vedea Brazilia câștigând al șaselea titlu”, a spus nepotul lui Pelé.

Sursa: Independent

Etichete: spital, cancer, pele,

Dată publicare: 05-12-2022 23:08

articolul original.

Cum ar fi ajuns substanța interzisă în corpul Simonei Halep. Un judecător TAS de la Lausanne spune ce urmează

5 December 2022 at 21:05

Conform datelor obținute de agenția franceză de toxicologie și farmacologie angajată de Simona Halep, în suplimentele nutritive utilizate de sportiva româncă au fost identificate surse accidentale de compuși care depășesc criterile de puritate ale substanțelor înscrise pe etichetele produselor vitaminizante și minerale administrate de sportiva din România, conform Pro Sport.

Despre acest lucru a vorbit Cristian Jura, judecător la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne, pentru sursa citată.

“Se pare că s-a identificat modalitatea prin care Roxadustat-ul a pătruns în organismul sportivei, și anume prin ingerarea unui supliment alimentar contaminat. Produsul contaminat este un produs care conține o substanță interzisă care nu este precizată pe eticheta produsului sau în informațiile accesibile printr-un demers rezonabil de căutare pe Internet”, a declarat Jura.

El a precizat că urmează ca sportiva să demonstreze și lipsa vinovăției și a neglijenței.

Citește și

“Procedural, urmează mai multe etape: O audiere provizorie organizată în fața Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului. În această etapă este posibilă ridicarea suspendării provizorii a sportivei ținând cont de dovezile că a ingerat un supliment contaminat. Dar aș face o precizare importantă, așa cum este posibilă ridicarea suspendării provizorii, la fel de bine ea poate fi menținută, depinde foarte mult de probatoriu. Urmează procedura pe fond care se va judeca în fața Sport Resolutions de la Londra. Aici solicitările vor fi făcute în funcție de ce s-a decis în cadrul primei audieri. Abia acum sportiva își poate demonstra nevinovăția. O ultimă etapă, s-ar putea desfășura în fața Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv TAS de la Lausanne, în condițiile în care sportiva nu este mulțumită de decizia celor de la Sport Resolutions”, a continuat judecătorul.

Întrebat cum ar putea românca să își dovedească nevinovăția, Jura a punctat că: “Prezentând probe solide, ar putea arăta că suplimentul alimentar se produce pe exact aceeași linie de producție pe care se produce și medicamentul care are substanța activă Roxadustat, și astfel s-a produs contaminarea.”

Sursa: ProSport

Etichete: simona halep, dopaj,

Dată publicare: 05-12-2022 23:05

articolul original.

Brazilia s-a calificat în sferturi, după victoria împotriva Coreei de Sud, scor 4-1

5 December 2022 at 21:00

Reprezentativa Braziliei a învins, luni, cu scorul de 4-1, selecţionata Coreei de Sud, şi s-a calificat în sferturi la Cupa Mondială.

LIVE SCORE | Brazilia - Coreea de Sud 4-1

 

Min. 76 - Coreea de Sud reduce din diferență prin Seung-Ho Paik care face patru la unu. 

Min. 36 - Lucas Paqueta se trece și el pe lista marcatorilor și face patru la zero pentru Brazilia. 

Min. 29 - Lecție de fotbal din partea Braziliei care face trei la zero prin Richarlison după o fază de echipă.

Citește și

Min. 11 - Neymar transformă un penalti și face doi la zero pentru Brazilia. 

Min. 7 - Vinicius Junior deschide scorul pentru Brazilia după ce a primit o pasă perfectă. 

A început meciul. 

-----------

Brazilia s-a calificat ăn optimile de finală după ce a câștigar Grupa G. "Selecao" a trecut de Serbia (2-0) și de Elveția (1-0), dar a pierdut în fața Camerunului (0-1).

Coreea de Sud a reușit o calificare miraculoasă în "optimi". Asiaticii au terminat pe locul 2 în Grupoa H, după ce au învins Portugalia în ultima rundă, scor 2-1, cu un gol marcat de Hee-Chan Hwang în minutele de prelungire. În celelalte două meciuri, sud-coreenii au remizat cu Uruguay (0-0) și au fost învinși de Ghana (2-3).

Echipele probabile:

Brazilia: Alisson - Militao, Marquinhos, Silva, Danilo - Paqueta, Casemiro, Neymar - Raphinha, Richarlison, Vinicius Jr.

Selecționer: Tite

Coreea de Sud: Seung-Gyu - Moon-Hwan, Kyung-Won, Young-Gwon, Jin-Su - In-Beom, Woo-Young; Hee-Chan, Kang-In, Heung-Min Son - Gue-sung

Selecționer: Paulo Bento

Cine va arbitra meciul Brazilia - Coreea de Sud

La această partidă, FIFA a delegat o brigadă de arbitri din Franța. La centru se va afla Clément Turpin, iar asistenți vor fi Nicolas Danos și Cyril Gringore.

Sursa: StirilePROTV

Etichete: Coreea de Sud, brazilia, cm 2022, campionatul mondial de fotbal, cupa mondială,

Dată publicare: 05-12-2022 23:00

articolul original.
Ieri — 5 December 2022Stirile ProTV

Presa americană: SUA au modificat lansatoarele de rachete Himars pentru a împiedica Ucraina să tragă pe teritoriul Rusiei

5 December 2022 at 19:25

05-12-2022 | 21:28

M142 HIMARS
IMAGO

SUA au modificat în secret lansatoarele de rachete Himars avansate pe care le-au oferit Ucrainei, astfel încât acestea să nu poată fi folosite pentru a trage rachete cu rază lungă de acțiune în Rusia.

autor

O precauție despre care administrația Biden spune că a fost necesară pentru a reduce riscul unui război pe scară mai largă cu Moscova, scrie The Wall Street Jurnal.

Începând cu luna iunie, SUA au furnizat forțelor ucrainene 20 de lansatoare ale sistemului de artilerie de înaltă mobilitate, Himar, și un inventar mare de rachete ghidate de satelit, cu o rază de acțiune de aproape 80 de kilometri. Acele rachete, cunoscute sub numele GMLRS (Sistem de rachete cu lansare multiplă ghidată) au fost folosite pentru a lovi depozitele de muniție, proviziile de logistică și centrele de comandă rusești de pe teritoriul ucrainean.

„Din motive de securitate operațională, nu comentăm public configurația sistemelor furnizate aliaților și partenerilor”, a declarat generalul de brigadă Patrick Ryder, purtător de cuvânt al Pentagonului . „Statele Unite rămân angajate să ofere Ucrainei capacitățile de care are nevoie pentru a rezista agresiunii rusești”.

Citește și

Sursa: The Wall Street Journal

Etichete: Ucraina, SUA, himars, rachete, raza de actiune,

Dată publicare: 05-12-2022 21:25

articolul original.

Ciprian Pian, liderul clanului Duduianu, a fost arestat preventiv. Și-a filmat copilul de trei ani în ipostaze scandaloase

5 December 2022 at 19:23

Ciprian Pian, liderul clanului Duduianu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Procurorii DIICOT îl acuză, printre altele, de pornografie infantilă, după ce și-ar fi filmat baietelul de trei ani, în ipostaze scandaloase.

Cea care l-a denunțat ar fi chiar fosta soție, care le-a arătat anchetatorilor imagini. Familia Duduianu nu este la primul scandal de amploare. În urmă cu doi ani, șeful poliției române și-a dat demisia după ce a negociat pe ascuns cu liderii clanului interlop, ora înmormântării lui Emi Pian. Fratele lui Ciprian Duduianu a fost ucis pe stradă de un rival care l-a atacat cu sabia.

Ciprian Pian a fost dus la sediul DIICOT pentru că și-ar fi filmat băiețelul de trei ani pe care îl pusese sa facă gesturi sexuale. Pian consideră însă că sunt semn al maturității și masculinității.

Videoclipul nu a ajuns pe internet, însă a fost văzut și de fosta soție a lui Ciprian Pian, care a anunțat autoritățile. Procurorii DIICOT au deschis un dosar penal pentru pornografie infantilă, corupere sexuală a minorilor și agresiune sexuală.

Vărul suspectului: „Amanta lui l-a șantajat. I-a făcut o fotografie. Nu mama copilului, fosta, are și cu ea un copil, o fetiță. Și când a vorbit cu ea pe cameră probabil i-a făcut o poză și l-a șantajat. Copiii noștri de când se nasc până la 7-8 ani stă în pielea goală, căliți, ies pe stradă pe timp de iarna dezbrăcați”.

Citește și

Polițiștii de la Serviciul pentru Grupuri Infracționale Violente și procurorii DIICOT i-au percheziționat locuința din Rahova de unde au ridicat mai multe bunuri și înscrisuri, sperând să găsească și filmarea cu pricina. Luni, bărbatul a fost reținut, iar ulterior s-a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Ciprian Duduianu este fratele lui Emi Pian, interlopul omorât acum doi ani în Capitală de un rival care l-a tăiat cu sabia. Scandalul a izbucnit în urma unui joc de barbut.

Pentru că s-a întâlnit pe ascuns cu familia Dudianu ca să negocieze ora înmormântării lui Emi Pian, Liviu Vasilescu, șeful poliției române de la vremea aceea a fost demis.

Liviu Vasilescu, fostul șef al IGPR: „Vă rog să îmi permiteți ca de astăzi să mă retrag din funcția de inspector general al Poliției Române, să rămân ofițer de poliție și să îndeplinesc sarcinile ce îmi vor fi încredințate”.

Mai târziu, frații Duduianu au fost reținuți după ce au încercat să se răzbune. Cel adus luni la audieri pentru pornografie infantilă fusese eliberat în luna februarie din penitenciarul Giurgiu, unde a fost încarcerat pentru tentativă de omor.

Sursa: StirilePROTV

Etichete: diicot, pornografie infantila, clanul duduianu,

Dată publicare: 05-12-2022 21:23

articolul original.

Coreea de Nord a executat public doi adolescenți pentru că s-au uitat și distribuit filme sud-coreene

5 December 2022 at 19:23

Doi adolescenți din Coreea de Nord au fost executați pentru că s-au uitat și au distribuit filme sud-coreene.

Martorii au fost obligați să urmărească cum băieții de 16 și 17 ani au fost fost uciși imediat după ce au fost condamnați pe un aerodrom din Hyesan, notează Daily Express.

Execuțiile au avut loc în octombrie, dar informațiile despre uciderea lor au apărut abia recent.

Un alt adolescent, cam de aceeași vârstă, a fost executat pentru că și-a ucis mama, însă, oamenilor li s-a spus că cele două “crime” comise sunt la fel de rele.

Martorii au povestit că au fost adunați și forțați să stea în grupuri și să urmărească execuțiile. „Autoritățile i-au pus pe adolescenți în fața oamenilor, i-au condamnat la moarte și i-au împușcat imediat”, au spus martorii.

Citește și

Ei au precizat că li s-a transmis că: „Cei care urmăresc sau distribuie filme și drame sud-coreene și cei care perturbă ordinea socială ucigând alte persoane, nu vor fi iertați și vor fi condamnați la pedeapsa maximă – moartea”.

Sursa: Daily Express

Etichete: coreea de nord, executare,

Dată publicare: 05-12-2022 21:23

articolul original.

Ce s-a auzit în momentul în care ar fi căzut bucațile de rachetă în Republica Moldova. VIDEO

5 December 2022 at 18:58

Presa din Republica Moldova publică imagini de la o cameră de supraveghere care ar fi surprins zgomotul produs de căderea bucăților de rachetă.

Imaginile sunt filmate în curtea unui localnic a cărui casă se află în apropierea livezii în care au fost găsite bucățile din rachetă.

„Casele oamenilor nu sunt așa de departe de locul unde a căzut racheta. S-au auzit două bubuituri mari, care au zguduit tot orașul Briceni. Oamenii s-au panicat foarte tare”, a transmis pentru TV8 Dumitru Ciorici, cel care a postat imaginile pe Telegram.

Amintim că bucăți dintr-o rachetă au fost descoperite, luni după amiază, într-o livadă, în apropierea oraşului Briceni, din nordul Republicii Moldova. Inițial, MAI Moldova informase că este vorba despre o rachetă.

Citește și

La puțin timp după, premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a transmis un mesaj vehement. 

"Condamn cu fermitate aceste atacuri brutale asupra unor ţinte civile din Ucraina şi reiterez deplina noastră solidaritate cu poporul ucrainean în aceste clipe grele!", a punctat oficialul moldovean.

Sursa: TV8

Etichete: Republica Moldova,

Dată publicare: 05-12-2022 20:58

articolul original.

Poliția a intervenit după ce două gemene identice s-au căsătorit cu același bărbat

5 December 2022 at 18:41

Atul, un bărbat din India, s-a căsătorit cu două surori gemene pentru că acestea nu puteau suporta ideea de a fi despărțite.

Surorile, care se numesc Pinky și Rinky, sunt ingineri IT în Mumbai, India, potrivit Daily Star.

Atul s-a apropiat de ele în perioada în care acestea au folosit mașina lui pentru a-și vizita mama la spital.

Se pare că femeile au decis să se căsătorească cu același bărbat, deoarece au crescut împreună în aceeași casă și nu au suportat gândul că se despart după căsătorie.

Familia lor a fost de acord cu nunta bizară. Cei trei s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii în districtul Solapur din Maharashtra vineri, 2 decembrie.

Citește și

Imaginile de la nunta lor au fost distribuite pe rețelele de socializare și au atras atenția autorităților locale.

Poliția a deschis un dosar împotriva lui Atul, având în vedere faptul că a încălcat codul penal al Indiei prin decizia lui atipică de a se căsători cu cele două surori.

Sursa: Daily Star

Etichete: barbat, casatorie, india, surori gemene,

Dată publicare: 05-12-2022 20:41

articolul original.

Rusia cheltuiește 2,7 miliarde de dolari pe lună pentru salariile militarilor trimiși pe frontul din Ucraina

5 December 2022 at 13:15

Recenta mobilizare decretată de Moscova a sporit ameninţarea militară rusă la adresa Ucrainei, prin soldaţi mai bine antrenaţi care sosesc în prezent pe linia frontului, a spus luni comandantul forţelor terestre ucrainene, informează Reuters.

Însă, a adăugat el, Rusia foloseşte acum o mulţime de echipament vechi pentru că nu are alte căi de completare a proviziilor şi din acest motiv forţele ruse au înregistrat doar progrese minore în jurul oraşului Bahmut, una dintre principalele zone de luptă în estul Ucrainei.

”Pe frontul de est, situaţia este foarte tensionată, inamicul atacă unităţile noastre în fiecare zi", a spus generalul Oleksander Sîrskîi la televiziunea naţională ucraineană.

Citește și

Întrebat cu privire la mobilizarea ordonată de Moscova în septembrie, generalul ucrainean a spus: "Un asemenea număr de persoane creşte ameninţarea pentru noi şi acestea nu sunt simple vorbe - sunt noi brigăzi, noi batalioane care au fost antrenate, aceasta este o reaprovizionare pe care armata (rusă) o aştepta pentru că era epuizată".

Rusia cheltuiește 200 de dolari pe zi pentru un soldat

"Cei care vin acum (să lupte în Ucraina) au un nivel mai bun de pregătire decât cei care fuseseră trimişi înainte pe front", a subliniat generalul ucrainean.

În medie, Moscova cheltuieşte aproximativ 200 de dolari pe zi pentru un soldat. În octombrie, Rusia a crescut brusc numărul trupelor sale datorită aşa-zisei mobilizări "parţiale". Astfel, cei 300.000 de mobilizaţi vor costa bugetul rus încă 1,8 miliarde de dolari pe lună. În plus, autorităţile ruse vor trebui să majoreze cheltuielile pentru aprovizionare şi muniţii.

Costul total al salariilor militarilor implicaţi în ostilităţile din Ucraina este de aproximativ 2,7 miliarde de dolari după mobilizare.

Sursa: Agerpres

Etichete: Rusia, razboi in ucraina, salarii, soldati,

Dată publicare: 05-12-2022 15:15

articolul original.

Italia: Populaţia țării a scăzut sub 59 de milioane de locuitori şi îmbrătrâneşte mai rapid decât restul cetățenilor UE

5 December 2022 at 13:11

Populaţia Italiei a scăzut sub 59 de milioane de locuitori și îmbătrâneşte într-un ritm mult mai rapid decât restul Uniunii Europene, a transmis, luni, agenţia naţională de statistică Istat, informează Agerpres, care citează Reuters.  

O populaţie în scădere şi care îmbătrâneşte este o îngrijorare majoră pentru o economie stagnantă cum este cea a Italiei, fiind legată în principal de o productivitate mai mică, de o inovaţie redusă şi de costuri mai mari pentru asistenţa socială.

"La 1 ianuarie 2022, conform primelor date preliminare, populaţia (rezidentă) a scăzut la 58,983 de milioane", a spus preşedintele Istat, Giancarlo Blangiardo, într-o audiere parlamentară la Roma.

Blangiardo, un celebru expert în demografie, a spus că populaţia naţională a scăzut constant începând din 2014, pierderea cumulată de atunci fiind de peste 1,36 milioane de locuitori.

"Perspectiva demografică a ţării noastre este caracterizată de o creştere semnificativă a speranţei de viaţă şi de o scădere la fel de pronunţată a ratei naşterilor, ceea ce duce la o îmbătrânire mai rapidă a populaţiei comparativ cu restul Europei", a declarat el.

Citește și

În septembrie, Istat a făcut publice previziuni conform cărora Italia ar putea pierde 20% dintre locuitorii săi, iar populaţia ar urma să scadă, conform unui scenariu standard, de la 59,2 milioane în 2021 la 54,2 milioane în 2050 şi 47,7 milioane în 2070.

Inversarea acestei direcţii şi sprijinirea familiilor sunt o prioritate declarată a noului guvern radical de dreapta al premierului Giorgia Meloni.

În bugetul său pe 2023 se propune reducerea taxei pe vânzări pentru produsele de îngrijire a bebeluşilor şi majorarea ajutoarelor pentru creşterea copiilor.

Sursa: Agerpres

Etichete: populatie, uniunea europeana, italia,

Dată publicare: 05-12-2022 15:11

articolul original.

Două fete au fost grav rănite într-un atac în drum către şcoală, în Germania. Atacatorul a folosit un cuțit

5 December 2022 at 13:08

05-12-2022 | 15:10

cutit
Shutterstock

Două fete au fost rănite după ce au fost atacate pe drumul către şcoală, luni dimineaţa, în sudul Germaniei, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei, confirmând o informaţie difuzată iniţial de cotidianul Bild.

autor

Purtătorul de cuvânt nu a putut furniza alte detalii cu privire la atacul survenit la Illerkirchberg, un orăşel cu circa 5000 de locuitori la vest de Munchen, scrie Agerpres.

Potrivit Bild, atacatorul a acţionat cu un cuţit.

După ce a ajuns la faţa locului şi le-a acordat asistenţă celor două fete grav rănite, poliţia a stabilit că un suspect s-a refugiat într-o clădire din apropiere, iar cei aflaţi înăuntru au fost reţinuţi, a indicat pentru postul local SWR Wolfgang Juergens, purtător de cuvânt al poliţiei din Ulm.

Acesta nu a precizat câte persoane se aflau în clădirea respectivă şi dacă vreuna dintre ele este presupusul atacator.

Citește și

Sursa: Agerpres

Etichete: atac, scoala, germania, cutit, fete,

Dată publicare: 05-12-2022 15:08

articolul original.

Bărbat din Timișoara, prins furând o căciulă la Târgul de Crăciun. Polițiștii l-au ridicat imediat

5 December 2022 at 13:08

05-12-2022 | 15:20

Târg de Crăciun - Timișoara

A furat căciula, dar nu era a lui. Un bărbat din Timișoara a fost prins de polițiști imediat ce a sustras un produs aflat la vânzare pe o tarabă de la Târgul din Timișoara. El plecase cu o căciulă, fără să plătească.

autor

Polițiștii locali din Timișoara au prins un individ care a furat o căciulă de la un comerciant și au dat mai multe amenzi vânzătorilor ambulanți de baloane cu led și bețe de Moș Nicolae, arată publicația Tion.

În seara zilei de 30 noiembrie, în jurul orei 17.30, polițiștii locali care patrulau în Piața Victoriei au fost sesizați de un comerciant de la Târgul de Crăciun că o persoană a sustras din zona de expunere o căciulă. Persoana care a sustras bunul a fost identificată în persoana unui bărbat de 41 de ani, cu domiciliul în Timișoara, care a fost depistat de polițiștii locali și predat la Secția 1 Poliție”, transmit oamenii legii.

Alte 10 persoane care vindeau baloane cu led și bețe pentru Moș Nicolae au fost sancționate.

Sursa: Tion

Etichete: timisoara, targ de craciun, caciula,

Dată publicare: 05-12-2022 15:08

articolul original.

Muncitorii români din Croația continuă protestele. Neplătiți de două luni, oamenii și-au cerut drepturile în capitala Zagreb

5 December 2022 at 13:04

Neplătiți de două luni, muncitorii români care au fost angajați să modernizeze rafinăria de petrol din Rijeka continuă protestele.

Însoțiți de Giuseppe Basile, directorul IGW Proiecte International, compania de plasare a forței de muncă prin intermediul căreia au ajuns pe pământ croat, muncitorii și-au cerut, luni, 5 decembrie, drepturile financiare în Zagreb.

Românii au protestat în fața sediului social al companiei energetice croate INA, proprietara rafinăriei din Rijeka, iar demersul lor nu a rămas neobservat.

"Cei de la INA ne-au primit în sediul lor. Ei au luat legătura cu JCR Christof Services și cu cei de la Kinetics Technology și au solicitat ca problema noastră să fie rezolvată în regim de urgență", a declarat, pentru ȘtirileProTV.ro, Giuseppe Basile.

Citește și

"Suntem bucuroși că suntem înțeleși și sprijiniți. Sperăm ca totul să se rezolve cât mai repede", a adăugat acesta.

Muncitorii români protestează de opt zile

Situația muncitorilor români, care protestează de opt zile, este cât se poate de complicată. În baza unui contract, IGW Proiect International i-a repartizat către JCR Christof Services - companie românească subcontractantă, care a fost fondată de Christof Industries Global din Graz, Austria - care, în calitate de angajator, este obligată să le plătească salariile.

Pentru că firma subcontractantă nu și-a îndeplinit obligațiile din cauza problemelor financiare ale companiei-mamă din Graz, IGW Proiect International a notificat INA, precum şi contractorul principal, Kinetics Technology, care are sediul la Roma, cerându-le să rezolve urgent problema.

Din păcate pentru muncitori, situația nu s-a rezolvat până în prezent.

Sursa: StirilePROTV

Etichete: protest, Croatia, zagreb,

Dată publicare: 05-12-2022 15:04

articolul original.

Doi români cerșesc în Germania deghizați în Charlie Chaplin. Dorm pe străzi și speră ca de Crăciun să petreacă în familie

5 December 2022 at 09:45

Deghizați în Charlie Chaplin, doi cerșetori români opresc traficul de pe străzile unui oraș din Germania, apoi așteaptă ca oamenii generoși care așteaptă să le dea ceva.

Cei doi români au fost de asemenea observați la semafoarele de pe Frankenschnellweg și la sistemul de facturare din Fürth.

Dar în spatele cerșitului se ascunde o poveste destul de tristă.

Unul dintre cei doi Chaplini este o românca, Maria, în vârstă de 28 de ani, iar celălalt este soțul ei, de 30 de ani. Împreună au două fiice, de 8 și 12 ani, și un băiat de 11 ani. Cei doi se plângă că în România nu au un loc de mună, de aceea au venit în Germania, la cerșit. „Pur și simplu nu există nicio muncă acolo”, a declarat Maria, conform site-ului german Bild.

Practic, cerșitul nu este interzis”, explică purtătorul de cuvânt al Poliției din zonă, Michael Petzold. „Intervenim doar atunci când există cerșetorie agresivă sau pretenții false. De exemplu, când cineva imită o persoană cu dizabilități, dar care se dovedește că arepiciorul legat la spate”.

Citește și

În cazul familiei Chaplin este vorba de o performanță artistică, motiv pentru care astfel de cerșetori nu sunt deranjați.

Noaptea, cei doi soți dorm pe străzi și speră ca de Crăciun să aibă bani de cadouri pentru copiii, pentru a putea petrece sărbătorile în familie, acasă.

Sursa: Bild

Etichete: romania, germania, cersetori,

Dată publicare: 05-12-2022 11:45

articolul original.

Zeci de muncitori români protestează de 8 zile în Croația pentru a primi salariile restante. "Dacă ne oprim, uită de noi"

5 December 2022 at 09:42

Zeci de muncitori români se află într-o situație dificilă în Croația. Angajați să modernizeze rafinăria de petrol din Rijeka, aceștia nu și-au mai primit banii cuveniți în ultimele două luni.

Până acum, muncitorii, care au ajuns în Croația prin intermediul agenţiei române IGW Proiect International, au protestat în Rijeka, dar sunt hotărâți să facă acest lucru și în Zagreb, acolo unde se află sediul social al companiei energetice croate INA, proprietara rafinăriei.

"Suntem în drum spre Zagreb. Toată lumea s-a spălat pe mâini, cum se spune, iar lucrurile nu au cum să rămână așa. Împreună cu muncitorii, am decis să nu ne întoarcem în România. Suntem conștienți că dacă vom face asta nu vom mai primi banii. Dacă plecăm, ne vor uita", a declarat, pentru ȘtirileProTV.ro, Giuseppe Basile, directorul IGW Proiecte International.

Acesta a precizat că muncitorii au sprijinul Consulatului Onorific al României la Rijeka. De asemenea, Basile a mai spus că ține legătura și cu Ambasada României la Zagreb.

Citește și

Situația muncitorilor români este cât se poate de complicată. În baza unui contract, IGW Proiect International i-a repartizat către JCR Christof Services - companie românească subcontractantă, care a fost fondată de Christof Industries Global din Graz, Austria - care, în calitate de angajator, este obligată să le plătească salariile.

Pentru că firma subcontractantă nu și-a îndeplinit obligațiile din cauza problemelor financiare ale companiei-mamă din Graz, IGW Proiect International a notificat INA, precum şi contractorul principal, Kinetics Technology, care are sediul la Roma, cerându-le să rezolve urgent problema.

"Suntem conștienți că INA nu poate rezolva direct această problemă, dar cerem suport din partea acestei companii", a afirmat Giuseppe Basile.

Acesta a subliniat că IGW Proiect International nu a primit banii pentru lunile august, septembrie, octombrie și noiembrie.

"Noi am efectuat plăți (n.r. - din fonduri proprii) pentru august, septembrie și o parte din octombrie", a precizat Basile.

În încheiere, aceasta a menționat că IGW Proiect International este pregătită să înceapă un demers legal împotriva JCR Christof Services și chiar a Kinetics Technology.

Sursa: StirilePROTV

Etichete: Croatia, proteste, zagreb,

Dată publicare: 05-12-2022 11:42

articolul original.

Destin tragic pentru o tânără moldoveancă de 28 de ani stabilită în Italia. Anastasia era foarte apreciată în Fivizzano

5 December 2022 at 09:19

05-12-2022 | 11:44

Anastasia Matocichin
Anastasia Matocichin/Facebook

O tânără moldoveancă de 28 de ani a murit pe 30 noiembrie în urma unui anevrism cerebral. Anastasia Matocichin locuia în Fivizzano, Toscana, încă din copilărie.

autor

Moartea sa fulgerătoare a lăsat în urmă o familie îndurerată. Cei care o cunoșteau au numai cuvinte de laudă la adresa Anastasiei.

O viață întreruptă mult prea devreme, care ne lasă pe toți plini de disperare și cu un mare sentiment de gol lăuntric”, au relatat reprezentanții Primăriei Fivizzano pe Facebook, conform Rotalianul.

Anastasia făcea parte dintr-un grup de oameni care organizează reconstituirea evenimentelor de epocă.

Citește și

Tânăra fusese internată de urgență cu câteva zile înainte de deces, cu o ischemie cerebrală. Ea a murit la Spitalul din Livorno.

Sursa: rotalianul.com

Etichete: tanara, italia, deces, moldova,

Dată publicare: 05-12-2022 11:19

articolul original.

Cât au ajuns să coste patru cârnăciori la Târgul de Crăciun de la Cluj. Turist: „Mi-a stat mâncarea-n gât!”

5 December 2022 at 09:09

O porție mică de cârnăciori la Târgul de Crăciun de la Cluj a ajuns să coste o sumă exorbitantă, mai mult decât dublu față de un kilogram de carne prelucrată. Prețurile mari reprezintă „atracțiile” de anul acesta la multe asemenea evenimente.

Un turist care a venit în vizită la Cluj, special pentru Târgul de Crăciun, a rămas cu mâncarea în gât când a văzut prețurile, relatând chiar el, revoltat, întâmplarea, potrivit publicației Știri de Cluj.

Acesta s-a oprit la standul unui cunoscut producător clujean, unde patru cârnăciori au costat aproape 60 de lei.

Târgul nici nu mai contează cum e, dar prețurile sunt din alt film. Te simți la Viena, dar ești la Cluj! Pot spune că mi-a stat mâncarea-n gât. Am plătit 57 de lei pe această porție”, a spus turistul.

Online, carmangeria vinde 700 de grame de cârnați cu 20 de lei. Probabil că tarifele uriașe pentru standurile din târg explică adaosurile uriașe care se aplică, arată sursa citată.

Citește și

Sursa: stiridecluj.ro

Etichete: cluj, cârnați, targ de craciun,

Dată publicare: 05-12-2022 11:09

articolul original.
❌