ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 28 September 2022Stirile ProTV

Un fost mare fotbalist rus a fost chemat la război. Ce spune tatăl său despre ordinul de mobilizare

28 September 2022 at 20:18
image

Fostul fobalist internațional rus Diniyar Bilyaletdinov a primit documente de încorporare în armată, după ce Vladimir Putin a ordonat „mobilizarea parțială” pentru războiul din Ucraina, deși nu se încadrează în criteriile stabilite de lege.

Sportivul de 37 de ani s-a retras din fotbal în 2019, dar evoluează în continuare în Medialiga din Rusia, competiție formată din analiști sportivi și jurnaliști.

Tatăl lui Bilyaletdinov a anunțat că fostul fotbalist a fost chemat să lupte în Ucraina, deși potrivit legislației ruse pot fi recrutați doar cei care au până în 35 de ani.

„Diniyar a primit într-adevăr o citație. Este greu să vorbim despre emoții, pentru că nu a servit, deși a făcut serviciul militar, dar a fost în stilul specific sportivilor. A fost acum 19 ani. Adică da, a depus jurământul, dar a servit în linia sportivă. Legea încă spune - să sune oameni până la 35 de ani, iar el are 37, deci există un fel de inconsecvență aici. Acum va afla dacă citația este corectă sau dacă a fost trimisă mai devreme. Orice se poate întâmpla. Dacă a existat o mobilizare generală, atunci nu este nevoie să puneți întrebări. Între timp, președintele a stabilit că este parțială, totul ar trebui să fie conform legii”, a spus Rinat Bilyaletdinov pentru sports.ro.

Fostul mijlocaș Diniyar Bilyaletdinov are 46 de meciuri în echipa națională a Rusiei, pentru care a marcat de șase ori. De-alungul carierei el a mai evoluat pentru Lokomotiv Moscova, Everton, Spartak Moscova sau Rubin Kazan.

Sursa: sports.ru

Dată publicare: 28-09-2022 23:18

articolul original.

Două avioane s-au ciocnit pe aeroportul Heathrow din Londra

28 September 2022 at 20:14

28-09-2022 | 23:30

Heathrow noaptea
Shutterstock

Două avioane s-au ciocnit, miercuri, pe aeroportul Heathrow din Londra.

autor

Serviciile de urgență au intervenit imediat și se află pe aeroportul Heathrow, conform Daily Star. 

Aeroportul Heathrow a confirmat pentru Daily Star că accidentul a avut loc, dar a declarat că nu este vorba despre un accident grav, ci despre o coliziune minoră.

Unul dintre avioanele implicate este zborul Korean Air KE908. Zborul KE908 urma să plece la ora locală 19:35 spre Seul, Coreea, dar nu a părăsit aeroportul Heathrow, care transportă anual peste 80 de milioane de pasageri. Celălalt este un Icelandair 767.

I think there is a problem with my plane (yep, it's Heathrow) pic.twitter.com/SueO7H3Imx

— Dan Sabbagh (@dansabbagh)
September 28, 2022

Sursa: Daily Star

Dată publicare: 28-09-2022 23:14

Citește și...

Recomandări

Stiri actuale

O fraudă uriașă cu lemn tăiat ilegal din păduri, investigată în aproape jumătate din țară. Cine ar fi suspecții

Una dintre cele mai mari fraude cu lemn tăiat ilegal din păduri este investigată de nouă structuri ale statului. Poliţiştii şi procurorii au descins la 17 Ocoale Silvice din Suceava, dar şi la 146 de firme şi chiar adrese particulare din alte 17 judeţe.

Stiri actuale

Conversația dintre Visarion Alexa și o enoriașă: „Te știu de când erai mică. Sunt ca plastelina în mâinile tale” FOTO

Au apărut noi mesaje acuzatoare la adresa preotului Visarion Alexa. Încă o femeie povestește, că părintele i-a făcut avansuri și chiar, a sărutat-o când, au fost împreună. Pentru a dovedi că nu minte a publicat, și capturi cu mesajele.

Stiri externe

În timpul unui discurs, Joe Biden a căutat în sală o deputată care a decedat în august: “Unde este Jackie?” VIDEO

Preşedintele american, Joe Biden, a căutat-o în timpul unui discurs pe deputata din Indiana Jackie Walorski, care a decedat într-un accident rutier în august, părând să fi uitat că femeia a murit.

articolul original.

În timpul unui discurs, Joe Biden a căutat în sală o deputată care a decedat în august: “Unde este Jackie?” VIDEO

28 September 2022 at 19:58

28-09-2022 | 23:02

Joe Biden
Getty

Preşedintele american, Joe Biden, a căutat-o în timpul unui discurs pe deputata din Indiana Jackie Walorski, care a decedat într-un accident rutier în august, părând să fi uitat că femeia a murit.

autor

La conferinţa despre foamete, nutriţie şi sănătate, Biden le-a mulţumit organizatorilor, iar apoi a întrebat: “Jackie, eşti aici? Unde este Jackie?”. “Cred că ea urma să fie aici”, a adăugat el, conform Reuters.  

"Jackie are you here? Where's Jackie?"

Rep. Jackie Walorski (R-IN) died in a car accident in August pic.twitter.com/cHc3b7zPmE

— Charlie Spiering (@charliespiering)
September 28, 2022

Republicana Walorski, care a contribuit la înfiinţarea conferinţei şi a fost foarte implicată în lupta împotriva problemelor legate de criza alimentară, a decedat împreună cu doi membri ai stafului său, în august.

După decesul deputatei, Casa Albă a emis un comunicat în care preciza că Biden şi soţia sa Jill sunt şocaţi şi întristaţi de trecerea în nefiinţă a deputatei.

Sursa: News.ro

Dată publicare: 28-09-2022 22:58

articolul original.

Horoscop 29 septembrie 2022, cu Neti Sandu. Viața voastră sentimentală poate lua un alt curs

28 September 2022 at 19:48
image

Vibraţia zilei este 11 şi o să depăşim stadiul de superficialitate şi-o să dăm dovadă de înţelepciune.

Horoscop 29 septembrie 2022 – BALANŢA

O să vă reinventaţi pentru că vreţi să daţi deoparte trecutul şi să fiţi împreună cu cineva, că e o şansă de a vă găsi şi voi pe cineva care să vă completeze frumos.

Vin ceva bani, pe altă filieră decât cea de la serviciu, şi o să aveţi de cheltuială, să plecaţi în weekend pe undeva.

Apar câştiguri, pot fi atât de la serviciu, nişte sume în completarea salariului, dar şi din colaborări.

Horoscop 29 septembrie 2022 – SCORPION

Noutăţi, oameni care au nevoie de prezenţa voastră şi or să vină spre voi, vă sună, vă scot la plimbare, că le-aţi lipsit şi poate faceţi cumva să vă vedeţi mai des.

Se poate să recuperaţi nişte sume de bani pe care le tot cereţi cine ştie de când şi o să atingeţi acel echilibru financiar de care aveţi nevoie.

O apariție surpriză și viața voastră sentimentală poate lua un alt curs, dacă nu sunteți căsătoriți.

Horoscop 29 septembrie 2022 – SĂGETĂTOR

E cineva care e cu ochii pe voi şi nu se ascunde, vă iese tot timpul în cale şi o să vă puteţi da seama dacă e pentru voi, vă regăsiţi în această relaţie, sau nu.

O invitaţie la mondenităţi şi o să refaceţi un cerc de prieteni care s-a distanţat de voi pentru că aţi fost ocupaţi cu altceva.

Se anunţă succes de grup, o să vă meargă bine atât la serviciu, cât şi în particular, o să fie un efort colectiv.

Horoscop 29 septembrie 2022 – CAPRICORN

Se vor strânge în jurul vostru nişte oameni care vor să petreceţi un timp de calitate împreună, să plecaţi într-o excursie, poate.

Vă parvine un răspuns de la o instituţie şi pare să fie unul afirmativ, să vi se permită nişte lucruri care până acum v-au fost interzise.

Vin bani şi din urmă şi din surse colaterale şi de la serviciu, cât şi în particular, o să fie un efort colectiv.

Horoscop 29 septembrie 2022 – VĂRSĂTOR

Par să se adune nişte bani în cont şi o să aveţi pentru rate, facturi şi alte plăți obligatorii, că eraţi în aşteptarea unor bani care se opriseră pe undeva.

Poate faceţi o rezervare pentru weekend să vă duceţi la cineva din alt oraş, asta dacă nu o să vă găzduiască acea persoană.

Faceţi monetarul să vedeţi de unde mai aveţi de luat bani şi unde mai trebuie să-i daţi, ca să existe un echilibru financiar.

Horoscop 29 septembrie 2022 – PEŞTI

Se poate să vă intre nişte bani şi să faceţi o achiziţie costisitoare, poate vă pregătiţi de un eveniment festiv, o nuntă sau un botez şi va fi cu cheltuiă.

Cineva cu care nu v-aţi văzut de multă vreme vrea să vă întâlniţi şi o să faceţi tot posibilul să vă revedeţi.

Aţi putea repara o relaţie sentimentală, o căsnicie şi să vă meargă bine în cuplu, dacă lăsaţi orgoliile la o parte.

Horoscop 29 septembrie 2022 – BERBEC

O să ieşiţi la rampă cu ceva nou şi o să vă puneţi toată priceperea în funcţiune ca să fie ceva de anvergură şi să vă fie apreciată munca, răsplătită.

E momentul să vă îngrijiți şi de sănătate şi să întrebaţi la medic care e cauza unor dureri, a unui disconfort.

Sunt chestiuni de remediat la serviciu, aţi rămas în urmă cu treburile şi e musai să le daţi odată de capăt.

Horoscop 29 septembrie 2022 – TAUR

Vine cineva care vă cooptează într-o colaborare şi o să vă gândiţi dacă aveţi timp şi calculaţi şi dacă merită, că poate nu e bine plătită munca.

E posibil să aflaţi un răspuns referitor la relaţia de cuplu, poate i-aţi dat un timp de gândire partenerului şi o să vă spună ce a decis.

O să vă bucuraţi de revenirea cuiva care poate face parte în continuare din viaţa voastră, dacă o să vă completaţi frumos.

Horoscop 29 septembrie 2022 – GEMENI

O să vă ocupaţi şi de voi, poate alegeţi o preocupare deconectantă, un hobby care să v-aducă un plus de bună-dispoziţie, să faceţi treabă ca lumea la serviciu.

Se poate să fi apărut cineva nou în peisajul sentimental, dacă sunteţi singuri şi să urmeze o perioadă de romantism.

Apar proiecte noi care vă pot scoate din conul de umbră şi să vă faceţi remarcaţi pentru o ofertă specială, va fi un boom.

Horoscop 29 septembrie 2022 – RAC

Se poate să vă daţi, în sfârşit, acceptul pentru o colaborare, poate fi un proiect particular şi să fie un crescendo profesional - că e o şansă de promovare în carieră.

O să vă preocupe designul interior, să fie frumos la voi, dar şi confortabil şi o să coste, deloc puţin.

Se poate să vă răzgândiţi în privinţa unor studii, poate veţi alege o altă materie sau să vă duceţi la altă şcoală.

Horoscop 29 septembrie 2022 – LEU

O să aflaţi ce facturi au rămas neplătite şi ce e de făcut, ca să scăpaţi de restante, să vă descurcaţi cu banii în perioada asta.

Se poate să treacă diseară cineva pe la voi şi să vă întreţineţi până târziu, c-aveţi multe de povestit.

Scoateţi lista datoriilor şi tăiaţi-le, achitaţi tot ce se poate şi somaţi-i pe cei care au să vă dea bani s-o facă cât mai repede.

Horoscop 29 septembrie 2022 – FECIOARĂ

V-au rămas şi vouă acte nesemnate, sunt demersuri pe care trebuie să le duceţi la bun sfârşit ca să puteţi da drumul proiectelor noi.

Se poate să duceţi maşina la reparat, or mai fi şi diverse gadgeturi de schimbat, c-or fi uzate şi să vă luaţi altele noi.

Se reglează situaţiile care v-au dat de furcă, semnaţi acte, încasaţi bani şi o să faceţi impresie bună unui juriu la examen, la interviu.

Sursa: StirilePROTV

Dată publicare: 28-09-2022 22:48

articolul original.

Cîmpeanu, despre acuzaţiile de plagiat: Multă lume discută despre lucruri pe care nu le cunoaşte. Se dau verdicte pe Facebook

28 September 2022 at 19:42

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, reclamă, în legătură cu acuzaţiile de plagiat, că ”se judecă şi se dau verdicte pe Facebook”.  

Ministrul este convins că este ”o ţintă” şi că afirmaţiile la adresa sa reprezintă un atac la adresa Legilor educaţiei, aflate în proces de legiferare.

”Foarte multă lume discută despre lucruri pe care nu le cunoaşte, se judecă şi se dau verdicte pe internet, pe Facebook. În condiţiile în care există atât de multe consilii şi comisii de etică pe aproape toate palierele, dacă verdictele se dau pe Facebook de către necunoscători, eu nu pot să-i ajut decât explicându-le, încă o dată, ce înseamnă un îndrumător de lucrări practice”, a declarat Sorin Cîmpeanu, miercuri seară, la TVR Info, conform News.ro. 

El a explicat că un îndrumător de lucrări practice cuprinde legi, ecuaţii, tabele, nomograme, diagrame de dimensionare, ”multe lucruri specifice” fără de care studenţii nu puteau desfăşura lucrări practice sau pentru întocmirea proiectelor de an.

”Era nevoie de un suport. Acest suport conţine toate aceste date care nu pot şi nu trebuie să fie schimbate. Îndrumătoarele de lucrări practice nu se publicau cu ISBN, ca atare nu erau luate în considerare în avansarea cadrelor didactice. Din păcate, o spun cu mare regret, foarte multe cadre didactice şi-au pierdut interesul pentru aceste îndrumătoare de lucrări practice şi pentru caiete de seminar. De ce? Pentru că nu se iau în calcul, nu îi ajută la promovare. Cei care pierd din tot acest lucru sunt studenţii. Iar atunci când lucrezi vreme de 15 ani cu un profesor mentor de un prestigiu şi o autoritate morală desăvârşită, care vreme de zeci de ani nu a fost pusă la îndoială de nimeni, înveţi de la acel profesor, iar într-un colectiv de lucru de cadre didactice la o anumit disciplină există o distribuţie a responsabilităţilor care sunt eşalonate şi care evoluează în timp. Interesul principal trebuie să fie acela al studenţilor. Deoarece ipocrizia este din ce în ce mai prezentă şi face ca studenţilor să li se acorde din ce în ce mai puţină atenţie în procesul de pregătire, se întâmplă astfel de lucruri despre care vorbesc mulţi dintre cei care habar nu au despre ce vorbesc”, a adăugat ministrul.

Citește și

Întrebat dacă profesorul Pleşa i-a cerut să nu îi pomenească numele în lucrarea care face obiectul acuzaţiilor de plagiat, Cîmpeanu a răspuns că profesorul a ieşit la pensie în anul 2000 şi ”a solicitat ca acele lucruri să fie păstrate pentru că erau rodul muncii de mulţi ani de zile şi erau cea mai eficientă cale de a sprijini studenţii”.

”I se pare incredibilă această perspectivă la care nici domnia sa, nici eu nu ne-am gândit vreodată. După cum lucrurile pot continua cu preluarea unor rezolvări de probleme din manuale de matematică sau culegeri de fizică. Deci ajungem într-o zonă absolut stupidă”, a susţinut ministrul.

Cîmpeanu a precizat că, din moment ce nu are ISBN, lucrarea nu este supusă drepturilor de autor, iar în acest context nu se pune problema renunţării din partea autorului unei lucrări. El a făcut comparaţia între acea lucrare şi un manual de utilizare a unui espressor de cafea, pentru care nu există drepturi de autor privind instrucţiunile de folosire.

Întrebat dacă din punct de vedere moral consideră că a avut o scăpare atunci când nu a precizat şi numele fostului său mentor, ministrul a răspuns: ”Absolut deloc”.

Sorin Cîmpeanu a mai spus că în mod ”evident” este o ţintă

El a afirmat că acuzaţiile de plagiat la adresa sa sunt ”cu siguranţă” un atac indirect la Legile educaţiei. Întrebat, în acest context, cum poate afecta dezvăluirea privind îndrumătorul de lucrări parcursul legislativ, Sorin Cîmpeanu a răspuns: ”Asta am şi anunţat: oricât de mari ar fi aceste încercări, Legile educaţiei îşi vor urma parcursul lor firesc şi legal în interesul a milioane de copii, în interesul viitorului acestei naţiuni”.

”Atâta vreme cât lucrurile sunt perfect în ordine, mi se pare un pic straniu să risipim un timp preţios în loc să... Nu mai sunteţi interesată de masa caldă, de transportul elevilor, de funcţionarea şcolilor iarna, poate de Legile educaţiei, poate de salarizarea profesorilor: Păi vorbim despre un îndrumător de lucrări practice de acum 20 de ani, eu cred că am clarificat lucrurile”, a mai spus ministrul.

El a declarat că ”instituţional este necesară o analiză serioasă” a lucrării, analiză care să fie făcută de către ”cei care au competenţă şi care înţeleg astfel de lucruri”. El a spus că cei care au căderea de a face o analiză sunt membrii comisiilor de etică de la nivelul universităţilor, al căror rol este clar definit.

Cîmpeanu a menţionat, răspunzând unei întrebări, că va discuta cu premierul acest aspect atunci când Nicolae Ciucă va reveni în ţară.

El a catalogat drept ”intervenţie absolut penibilă, de habarnist” declaraţiile secretarului de stat social-democrat legate de acuzaţiile la adresa sa.

Bogdan-Radu Balanişcu, secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, a declarat luni în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre acuzaţiile de plagiat la adresa ministrului Sirin Cîmpeanu, că este o decizie internă a celor de la PNL ce fac, dar că, atâta timp cât ţii în funcţie un om care este pătat, îţi faci rău propriului partid. Social-democratul s-a referit şi la legile educaţiei, arătând că riscăm să transformăm mare proiect trâmbiţat atâţia ani de zile de către preşedintele ţării, din ”România educată” în ”România eşuată”, iar PSD va veni la nivelul Camerei şi al Senatului cu amendamente la acest pachet legislativ.

Sursa: News.ro

Dată publicare: 28-09-2022 22:42

articolul original.

Adrian Mutu, proprire pe salariu, după ce a pierdut un proces cu fosta soție. Cât îi datorează Alexandrei Dinu

28 September 2022 at 15:20

28-09-2022 | 18:22

adrian mutu
Getty

Antrenorul FC Rapid București, Adrian Mutu, a pierdut un proces cu fosta soție Alexandra Dinu, iar judecătorii au decis să îi pună proprire pe conturi fostului fotbalist.

autor

Alexandra Dinu l-a dat în judecată pe fotbalist pentru neplata pensiei alimentare.

Judecătoria Buftea a admis cererea de proprire pusă pentru sumele de 123.254,15 euro şi 419,78 lei.

Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată de Adrian Mutu în termen de cinci zile.

Iată decizia instanței: “Tip solutie: Admite cererea. Solutia pe scurt: Admite cererea. Validează poprirea înfiinţată prin dispoziţia de poprire emisă la data de 09.03.2022 de BEJ IOACHIM FLAVIUS LUCIAN în dosarul execuţional nr. 19/2016 pentru suma de 123.254,15 euro şi 419,78 lei. Validează poprirea înfiinţată prin dispoziţia de poprire emisă la data de 09.03.2022 de BEJ IOACHIM FLAVIUS LUCIAN în dosarul execuţional nr. 27/2018 pentru suma de 123.254,15 euro şi 419,78 lei. Obligă terţul poprit să plătească creditoarei, suma reprezentând 1/2 din veniturile salariale lunare nete pe care terţul poprit le datorează debitorului începând cu data comunicării adresei de înfiinţare a popririi, 11.03.2022. Respinge, ca neîntemeiată, cererea de amendare a terţului poprit. Cu apel în termen de 5 zile de la comunicare, cererea urmând a se depune la Judecătoria Buftea. Pronunţată astăzi, 28.09.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. Document: Hotarâre 14395/2022 28.09.2022”.

Citește și

Sursa: StirilePROTV

Dată publicare: 28-09-2022 18:20

articolul original.

Ministrul Mediului: Pădurea „nu poate deveni grădină botanică” și trebuie să asigure resurse pentru industrie în Europa

28 September 2022 at 15:06

Pădurea trebuie să asigure resursele necesare pentru industrie și energie și „nu poate deveni o grădină botanică”, potrivit Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos.

Tanczos a spus miercuri într-o conferință de specialitate că pădurile vor trebui să asigure și sechestrarea de dioxid de carbon și protejarea speciilor, însă „dincolo” de aceste lucruri, trebuie să furnizeze lemn pentru Europa.

Declarațiile lui Barna Tanczos cu privire la păduri

„Dincolo de multiplele mesaje alarmiste pe pe Facebook, acum pentru prima dată vedem şi studii. Cred că este rolul patronatului, dincolo de clopotele care trebuie trase tot timpul, să vedem şi cifre. Ministerul trebuie să asigure echilibrul între funcţiile pădurii. Vedem ce se întâmplă pe plan mondial şi pe plan european. Echilibrul era tot timpul în mişcare între funcţia de biodiversitate, funcţia economică, funcţia socială. Acum se pune accent din ce în ce mai mare pe funcţia de biodiversitate, pe funcţia de protejare a naturii, a habitatelor, a speciilor”, a spus Ministrul, potrivit Agerpres. 

„În acelaşi timp, suntem cu toţii conştienţi că pădurea nu poate deveni o grădină botanică. În toată Europa, pădurea va putea să asigure, dincolo de sechestrarea de carbon, dincolo de protejarea speciilor, dincolo de protejarea habitatelor, resursa necesară pentru industrie, resursa necesară pentru energie. În continuare, în Europa sunt milioane, poate zeci de milioane de gospodării care folosesc lemnul ca sursă regenerabilă pentru generarea energiei termice şi electrice, dacă este cazul în anumite situaţii”, a mai spus Tanczos.

Ministrul a adăugat că Strategia forestieră naţională se află în acest moment pe masa Ministerului Mediului, iar în această săptămână va intra şi în Guvern.

Citește și

De ce crede Ministrul Mediului că trebuie să rămână sănătoase pădurile

„Pădurile noastre trebuie să rămână sănătoase pentru a asigura pe termen lung această rezilienţă a schimbărilor climatice. Pădurile noastre trebuie să rămână sănătoase, pentru că trebuie să asigure resursa de lemn pentru industrie şi pentru cetăţeni, pe termen lung. Motiv pentru care această Strategie forestieră pe care o avem pe masa ministerului şi, în această săptămână, şi pe masa Guvernului, trebuie să asigure această sustenabilitate, rezilienţă şi echilibru între cele trei funcţii ale pădurii. Trebuie să avem la aceeaşi masă toţi factorii care vor binele pădurii şi care vor binele industriei, care vor binele habitatelor şi vor să contribuie la acest demers pe termen mediu şi lung”, a spus el.

Sursa: Agerpres

Dată publicare: 28-09-2022 18:06

articolul original.

Linia tramvaiului 41 va fi suspendată în perioada 30 septembrie - 6 octombrie pentru lucrări la calea de rulare

28 September 2022 at 15:04
image

Linia de tramvai 41 va fi suspendată în perioada 30 septembrie - 6 octombrie pentru finalizarea unor lucrări la calea de rulare, iar pentru preluarea călătorilor va fi înfiinţată linia de navetă 641.

Suspendarea traficului pe linia 41 va intra în vigoare pe 30 septembrie, la ora 21:00, şi va fi valabilă până pe 6 octombrie, la ora 4:00.

Potrivit sursei citate, întreruperea circulaţiei pe această linie va avea loc pentru finalizarea lucrărilor la calea de rulare de la intersecţia străzii Braşov/Piaţa Drumul Taberei.

Pentru preluarea călătorilor, TPBI a dispus înfiinţarea liniei navetă de autobuz 641, care va funcţiona între "Piaţa Presei" şi "Ghencea", pe Bd. Mărăşti, Bd. Mareşal Alexandru Averescu, Str. Turda, Pasajul Grant, Calea Crângaşi, Şos. Virtuţii, Pasajul Lujerului, Str. Braşov şi Bd. Ghencea.

Sursa: Agerpres

Dată publicare: 28-09-2022 18:04

articolul original.

Misterul morții Reginei Elisabeta a II-a. Cauza decesului este ținută secretă de autoritățile din Scoția

28 September 2022 at 15:04
image

Cauza morții Reginei Elisabeta a II-a este „ținută secretă” de autoritățile scoțiene, potrivit Daily Star.

Daily Star a făcut solicitări repetate către guvernul scoțian pentru a obține o copie a certificatului de deces al reginei, care este o chestiune de interes public precizează sursa citată.

Documentul ar dezvălui mai multe detalii, inclusiv cauza morții suveranei și unde și când a murit.

Dar National Records of Scotland (NRS) - un departament guvernamental scoțian - a blocat în mod misterios toate încercările organizațiilor media de a obține certificatul.

Regina Elisabeta a II-a a murit pe 8 septembrie la palatul ei din Balmoral. Medicii au anunțat dimineața că sunt îngrijorați de sănătate suveranei. Starea ei s-a înrăutățit rapid , iar după-amiază Palatul Buckingkham a anunțat decesul.

Alături de regină au fost, încă de la început, cei patru copii, precum și nepotul ei, prințul William. Ducesa de Cambridge a rămas inițial la castelul Windsor, cu prințul George, prințesa Charlotte și prințul Louis, dar sunt așteptați să se alăture celorlalți reprezentanți ai familiei regale.

Deoarece ea a murit în Scoția, în conformitate cu Legea privind înregistrarea nașterilor, deceselor și căsătoriilor din 1965, toate decesele trebuie înregistrate în termen de șapte zile, iar certificatul de deces trebuie depus la un registrator.

Însă toate întrebările transmise de presă către oficiul de înregistrare din Aberdeenshire, unde ar fi fost înregistrată moartea Reginei Elisabeta a II-a, au fost transmise mai departe către National Records of Scotland, care a ordonat personalului consiliului să nu facă publice detalii.

Sursa: Daily Star

Dată publicare: 28-09-2022 18:04

articolul original.

O fostă senatoare AUR, supărată că nu are birou, lucrează din restaurant: ”Sigur că trebuie să consum, din bun-simț”

28 September 2022 at 14:50

O fostă senatoare AUR, care a demisionat din partidul lui George Simion, iar acum este parlamentar neafiliat, a ajuns să lucreze prin bufetele Palatului Parlamentului sau pe la garderobă, pentru că nu mai are ... birou de parlamentar.  

Senatoarea se numește Aelenei Evdochia și spune că, deși poate să lucreze în orice condiții - chiar și în parc - își dorește foarte mult un birou de parlamentar.

Până când va obține unul, ea lucrează pe holurile Parlamentului.

”Sunt senator Aelenei Evdochia, senator neafiliat, am făcut parte din grupul parlamentar AUR, am demisionat din partid efectiv și am ieșit din grupul respectiv, iar acum ce îmi doresc foarte mult e să am și eu un birou de senator. Văd că în palatul acesta, în Casa Poporului, la fiecare etaj, funcționează 1-2 restaurante, birturi, cum să le spun? Eu mă gândesc că poate am cerut la Secretariatul General să mi se dea și mie un birou. Eu mă descurc foarte bine. Eu pot să lucrez și în parc, eu pot să lucrez pe o băncuță, dar totuși am zis să dau importanță poziției mele, că sunt totuși un demnitar al țării acesteia și chiar vreau să îmi desfășor activitatea potrivit funcției pe care o dețin. Nu am birou. Am lucrat o zi la garderobă, unde era un scaun și m-am așezat. V-am spus, pot să lucrez în orice condiții.” - a declarat senatoarea pentru Știrile Pro TV.

Citește și

Senatoarea, obligată moral să ”consume” când lucrează la restaurant

Iar atunci când ocupă o masă la unul dintre bufetele Parlamentului, ca să lucreze la proiecte de legi și alte inițiative, senatoarea spune că și ”consumă”, însă din ”bun-simț”.

Senator Aelenei Evdochia: ”Am mai lucrat la restaurantul de alături, unde au niște măsuțe bune, am întrebat, spațiul este închiriat de către restaurantul respectiv, o să văd dacă pot închiria și eu un spațiu.”

Reporter: Consumați în timp ce ...

Senator Aelenei Evdochia: ”Sigur că trebuie să consum, din bun-simț, de îndată ce oamenii plătesc acolo chirie.”

Senatoarea așteaptă iarna .. cu înfrigurare

 

Senatoarea își face deja griji pentru perioada de iarnă care va veni, când holurile Palatului Parlamentului vor fi foarte friguroase.

Planul ei este să-și aducă o ... ”păturică”.

Reporter: La iarnă când o să fie foarte frig pe holurile așa, ce o să faceți?

Senator Aelenei Evdochia:Păi la asta mă gândesc și eu, o să mă îmbrac mai gros, o să-mi aduc o păturică pe care mi-o pun pe picioare și o să stau și eu. Probabil .... nici în cabinete nu vă imaginați că este cald? Da, da, o să rezistăm și la iarnă. Poate se rezolvă până la iarnă, poate îmi găsesc undeva. Nu știu, nu știu ce o să fac. Deocamdată nu mă simt foarte confortabil, dar nu mă plâng, pot să-mi desfășor activitatea”.

Sursa: Pro TV

Dată publicare: 28-09-2022 17:50

articolul original.

Visarion Alexa chema femeile la spovedanie după ce le agresa sexual. Preotul avea conversații cu victimele pe Telegram

28 September 2022 at 10:25

Preotul Visarion Alexa, aflat sub control judiciar pentru agresiune sexuală, este așteptat să sosească, din nou, la Parchetul General, unde continuă percheziția informatică începută marți.  

Anchetatorii vor să recupereze din telefonul său discuțiile purtate cu femeile care au depus plângere împotriva lui.

Părintele Visarion Alexa este așteptat, din nou, la Parchetul General, pentru a se supune percheziției informatice făcute de anchetatori. Acesta nu este audiat, dar trebuie să fie de față atunci când procurorii îi verifică telefonul.

Visarion Alexa chema femeile la spovedanie

Anchetatorii vor să recupereze dialogurile pe care el le-a purtat pe Telegram, o aplicație prin intermediul căreia el comunica cu femeile care îl acuză acum. În acele conversații, el insista să le vadă din nou și le chema pe femei la spovedanie.

Preotul a recunoscut de două ori acuzațiile care i se aduc, o dată în fața polițiștilor, iar a doua oară în fața șefilor săi de la Patriarhie.

Citește și

Pe lângă femeia care l-a acuzat inițial de abuz sexual au mai apărut, între timp, alte cinci plângeri asemănătoare instrumentate și investigate în acest moment de polițiștii Secției 20.

Preotul a fost miercuri și la controlul judiciar la care trebuie să se prezinte de trei ori pe săptămână, la postul de poliție din Joița, acolo unde are domiciliul.

Nu este exclus ca alte victime să apară pe parcursul investigației.

Sursa: StirilePROTV

Dată publicare: 28-09-2022 13:25

articolul original.

Cursă nebună ca în filmele polițiste s-a încheiat cu un accident tragic. Ce s-a întâmplat cu șoferul vinovat

28 September 2022 at 10:24

O cursă nebună ca în filmele polițiste s-a încheiat cu un accident șocant, în județul Galați. Un tânăr de 22 de ani, urmărit de poliție, s-a răsturnat cu mașina și a fost străpuns de o bârnă de lemn. Miraculos, a scapăt cu viață și este la spital.

După ce aparatul radar a înregistrat că șoferul mergea cu 122 de kilometri la oră pe străzile din Tecuci, polițiștii au pornit în urmărirea mașinii. Alături de conducătorul auto de 22 de ani, în autovehicul se mai aflau trei tineri, toți de 17 ani, elevi la un liceu din Tecuci, originari din Matca.

La intrarea în comună, din cauza vitezei, mașina a ieșit în decor și a ajuns în curtea unei case, în poziție perpendiculară pe pământ. Cel mai grav rănit a fost șoferul de 22 de ani, care a avut toracele străpuns de o bârnă din lemn.

El a fost adus de urgență la Spitalul Clinic din Galați, unde a intrat direct în sala de operație. Medicii spun că, în continuare, starea lui este foarte gravă, dar a avut noroc că scândura nu i-a atins niciun organ vital. Ceilalți trei tineri din mașină au scăpat cu leziuni mai ușoare și au fost duși la Spitalul Municipal din Tecuci.

Polițiștii cred că șoferul se afla sub influența unor substanțe psihoactive, dar așteaptă rezultatele testelor de sânge pentru a fi 100% siguri.

Citește și

Sursa: StirilePROTV

Dată publicare: 28-09-2022 12:40

articolul original.

Ploaia torențială căzută la Arad a făcut ca mai multe străzi şi un pasaj să fie inundate

28 September 2022 at 10:24
image

A fost rupere de nori în vestul țării, iar în unele zone hidrologii au emis cod roșu de inundații. Ploaia torenţială căzută aseară în Arad a făcut prăpăd pe mai multe străzi şi într-un pasaj.

Într-o localitate din Timiș, peste 30 de curți și primăria au fost inundate.

În municipiul Arad, într-o singură oră, au căzut 35-40 de litri de apă pe metru pătrat, iar canalizarea oraşului nu a mai făcut faţă. În unele zone apa a ajuns la aproape un metru, iar maşinile au rămas blocate.

De fiecare dată când plouă torenţial, străzile aflate în zonele mai joase sunt inundate. A fost emis şi un mesaj RO-Alert de averse torenţiale şi descărcări electrice.

În comuna Fârdea, din Timiș, au fost inundate 22 de curți, trei case, dar și subsolul primăriei. Apa a umplut inclusiv sistemul de canalizare și a dat pe dinafară înclusiv din toalete.

Aici a plouat timp de câteva ore, iar apa acumulată a umflat râul Gladna pentru care hidrologii au emis un cod roșu de inundații până noaptea trecută la ora trei.

Pompierii au intervenit cu șase motopompe, iar angajații primăriei cu mai multe buldoexcavatoare.

Apele s-au retras, iar acum autoritățile evaluează pagubele.

Sursa: StirilePROTV

Dată publicare: 28-09-2022 13:04

articolul original.

Președintele USR, către DNA: ”Autosesizaţi-vă, atât pe cazul BMW, cât şi pe cazul Blue Air”

28 September 2022 at 10:03

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, îi cere procurorului-şef al DNA, Crin Bologa, să se autosesizeze în cazul licitaţiei desfăşurate de Poliţia Română pentru achiziţionarea de automobile BMW.

"În ceea ce priveşte cazul BMW-urilor cumpărate de Poliţie, am arătat cu date tehnice cum a fost o licitaţie cu dedicaţie. Practic, se potrivea un singur model cu caietul de sarcini. Şi am sesizat acolo autorităţile cu rol de control în fondurile europene, DG Regio - pentru că este un proiect pe fonduri europene. În primul rând - autoritatea de management din România, care ar trebui să fie prima care să verifice că nu se introduc specificaţii restrictive, un principiu de bază în achiziţiile europene. Acolo e vorba de un caiet de sarcini scris pentru prietenul preşedintelui, care să se potrivească cu un singur model. Lucrurile sunt foarte clare. Pe partea de Minister Public, de procurori, am văzut declaraţia din spaţiul public a domnului Bologa, de ieri, în care a spus că sigur că se poate autosesiza. Autosesizaţi-vă, domnule Bologa, atât pe cazul BMW, cât şi pe cazul Blue Air", a spus Cătălin Drulă, potrivit Agerpres.

Cum explică Poliția Română achiziția de mașini BMW

 

Şeful Poliţiei Române, Benone Matei, a declarat luni că procedura de achiziţie a autospecialelor BMW pentru dotarea IGPR a fost supravegheată de Agenţia Naţională de Achiziţii Publice.

"Pe toată durata derulării procedurii de achiziţie, Poliţia Română a beneficiat de verificarea observatorilor Agenţiei Naţionale de Achiziţii Publice, care, la finalizarea evaluării, au emis 'avizul conform necondiţionat final' - fără de care nu era posibilă semnarea Acordului-Cadru", a spus Benone Matei într-o declaraţie de presă.

Citește și

Sursa: Agerpres

Dată publicare: 28-09-2022 13:03

articolul original.

José Pacheco, fostul portar a lui Atlético de Madrid, a murit la vârsta de 75 de ani

28 September 2022 at 09:10
image

Sportul din Spania este în doliu miercuri, luându-și rămas bun de la una dintre personalitățile care au marcat fotbalul local în ultima parte a secolului trecut, scrie Nuevecuatrouno.

José Pacheco, fost portar al CD Logroñés și comentator sportive timp de două decenii, a murit la vârsta de 75 de ani.

Născut în Santander în 1947, Pachecho a jucat la Las Gaunas în sezonul 1980-1981 (în Divizia a II-a B), venind de la Racing de Santander, iar ulterior a jucat doisprezece ani pentru Atlético de Madrid.

Pacheco va rămâne în istorie drept vocea lui CD Logroñés, deoarece când a pus mănușile în cui a luat microfonul de la Radio Rioja, unde a lucrat ca jurnalist sportiv între 1990 și 2010.

Sursa: StirilePROTV, Nuevecuatrouno

Dată publicare: 28-09-2022 12:10

articolul original.

Operațiune de salvare dificilă în statul Arizona, lovit de inundații puternice. O familie a rămas blocată cu mașina în mijloc

28 September 2022 at 05:42

28-09-2022 | 08:44

salvati rau arizona
StirilePROTV

Operațiune de salvare de necrezut filmată în statul american Arizona, lovit de inundații puternice în ultimele zile.

autor

O familie cu șase membri, între care patru copii, a rămas blocată împreună cu autoturismul în care călătoreau în mijlocul unei viituri.

Oamenii s-au refugiat pe plafonul mașinii, unde au așteptat înspăimântați să fie salvați de autorități.

Salvarea a venit pe calea aerului. Un elicopter a fost trimis în zonă ca să-i recupereze pe cei șase sinistrați. Pilotul a dus elicopterul până aproape de autoturism.

Doi salvatori au coborât pe frânghii, i-au recuperat mai întâi pe copii și apoi pe cei doi adulți. Din fericire, toată aventura s-a încheiat cu bine și nimeni nu a fost rănit.

Citește și

Sursa: StirilePROTV

Etichete: inundatie, arizona,

Dată publicare: 28-09-2022 08:42

articolul original.

Scurgeri de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2. Von der Leyen apreciază că a fost vorba despre sabotaj

28 September 2022 at 05:36

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vorbeşte despre sabotaj în legătură cu scurgerile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2.

Orice perturbare deliberată a infrastructurii energetice europene este inacceptabilă şi va duce la cel mai puternic răspuns posibil”, a transmis oficialul european, relatează News.ro.

Ursula von der Leyen a anunţat, pe Twitter, că a discutat cu premierul danez, Mette Frederiksen, despre ”acţiunea de sabotaj Nord Stream”.

Este primordial să investigăm acum incidentele, să obţinem claritate deplină asupra evenimentelor şi a motivelor”, a transmis preşedintele Comisiei Europene.

Scurgeri inexplicabile de gaze naturale din gazoductele Nord Stream 1 şi 2, la Marea Baltică, sunt cauzate de „acte deliberate” şi nu de un „accident”, a declarat, marţi seară, premierul danez, scrie AFP.

Citește și

Părerea clară a autorităţilor este că acestea sunt acte deliberate. Nu vorbim despre un accident”, a declarat Mette Frederiksen, la o conferinţa de presă a guvernului danez, fără a numi un suspect.

Pe lângă adâncimea apelor, concluzia de la Copenhaga se bazează în special pe faptul că găurile prin care scapă gazele sunt „prea mari” pentru a fi de cauză accidentală şi că au fost provocate „de detonări”, a detaliat ministrul Energiei, Dan Jørgensen.

Copenhaga estimează că scurgerile de pe conducte, nefuncţionale, dar pline cu gaz, ar trebui să dureze „cel puţin o săptămână” până când metanul care iese din conductele subacvatice se epuizează, potrivit lui Jørgensen.

Din cauza războiului din Ucraina, gazoductele Nord Stream care leagă Rusia de Germania sub Marea Baltică au fost ambele afectate de scurgeri spectaculoase, misterioase, precedate de explozii subacvatice care au alimentat suspiciuni de sabotaj.

Scurgeri de gaze naturale - neexplicate în acest stadiu - au fost descoperite de către autorităţile daneze şi suedeze atîât la Gazoductul Nord Stream 1, oprit de la începutul lui septembrie, cât şi la Nord Stream 2, care nu a fost dat niciodată în folosinţă, deoarece nu a primit autorizaţie din cauza invaziei Ucrainei de către Rusia.

Explozii submarine au fost înregistrate înainte să înceapă să se scurgă gaze naturale din ele, „foarte probabil cauzate de detonări”, potrivit Institutului suedez de Seismologie.

Sursa: News.ro

Etichete: ursula von der leyen, conducta, nord stream, nord stream 2,

Dată publicare: 28-09-2022 08:36

articolul original.

Referendumurile Rusiei din Ucraina s-au încheiat: S-a cerut alipirea regiunilor, potrivit celor care au numărat voturile

28 September 2022 at 05:15

Potrivit celor care au numărat voturile, cei mai mulți dintre votanți au cerut alipirea regiunilor Herson, Zaporojie, Donețk și Luhansk la Federația Rusă.

Referendumurile sunt ilegale potrivit dreptului internațional. Statele Unite și alte țări NATO au precizat deja că anexarea a 15% din teritoriul Ucrainei nu va fi recunoscută și va duce la noi sancțiuni împotriva Rusiei.

Referendumurile Rusiei din Ucraina s-au încheiat

După cinci zilei, centrele de votare s-au închis, marți, în cele patru regiuni ocupate din estul Ucrainei: Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson. Rezultatele referendumului de anexare a regiunilor la Federația Rusă nu au dat emoții nimănui.

Natalya Garkushina, membru al comisiei electorale al Republicii Populare Donețk: „Totul a mers foarte bine, cu entuziasm. Oamenii au venit la vot pentru că așteptau acest moment de 30 de ani, iar prezența a fost foarte mare. Au fost mulți oameni pe care i-am pus pe listele suplimentare".

Citește și

Rezultatele voturilor

Potrivit rezultatelor date publicității de autoritățile din regiunile ocupate, referendumul a fost un succes uriaș. În Donețk 99%, în Luhansk, 98%, în Herson 87% și în Zaporojie 93% dintre votanți ar fi cerut anexarea la Rusia.

Albina Belenkaya, președintele comisiei electorale (numit de Rusia): „Oamenii au așteptat cu lacrimi în ochi și bucurie acest moment când Rusia ne primește la ea”.

Agențiile ruse de știri au anunțat că parlamentul de la Moscova ar putea aproba anexarea celor patru teritorii din estul Ucrainei săptămâna viitoare. Președintele Consiliului Federației, camera superioară a Parlamentului, declară că senatorii sunt gata să discute proiectele de lege pe 4 octombrie. E de presupus că procedura se va desfășura cu rapiditate, înainte ca documentele să ajungă la Putin pentru promulgare.

Vladimir Putin, președintele Rusiei: „Desigur, pe fondul operațiunii militare speciale și al referendumurilor din Donbas, salvarea oamenilor din toate teritoriile unde se desfășoară referendumurile este în gândurile noastre și în centrul atenției pentru întreaga noastră societate, pentru țara noastră. Acest lucru este firesc, deoarece este legat de evenimente dramatice".

Urne mobile transportate de militari înarmați

În cele cinci zile de vot, localnicii din Herson, Zaporojie, Luhansk și Donețk au fost întrebați dacă vor să se alăture Rusiei. În primele zile, votarea a avut loc la domiciliu, unde urnele mobile au ajuns însoțite de militari înarmați.

Nadezhda, cetățean din Luhansk: „Am votat ca să ne alăturăm Rusiei pentru că acum este singura opțiune pentru noi ca să supraviețuim în această situație și să găsim un sprijin în Rusia".

Yuri Telekanov, cetățean din Luhansk: „Vreau pace. Nu vreau să pierd și mai mulți prieteni decât am pierdut deja până acum. Aceste pierderi nu mai pot fi recuperate. Vreau să se termine de ambele părți. Moartea oamenilor e ceva rău".

Zelenski acuză Rusia că a organizat un simulacru de referendum

În plenul Consiliului de Securitate al ONU, președintele ucrainean Zelenski a acuzat Rusia că a organizat un simulacru de referendum și că oamenii au votat anexarea sub amenințarea armelor.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „Asta e cea mai brutală violare a Cartei ONU. Este o încercare de a fura teritoriul altui stat. Este o încercare de a șterge normele legilor internaționale. E o tentativă foarte cinică de a forța populația masculină din regiunile ocupate ale Ucrainei să fie mobilizată în armata Rusiei”.

Potrivit ziarului financiar rusesc Vedomosti, care citează mai multe surse de la Kremlin, Rusia intenționează să creeze un nou district federal care va include peninsula Crimeea și toate teritoriile ucrainene ocupate. Favorit pentru conducerea acestui district este Dmitri Rogozin, fostul vicepremier rus și șef al Roscosmos.

Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin: „Bineînțeles, situația se va schimba radical din punct de vedere legal, din punct de vedere al legilor internaționale, cu toate consecințele pentru protejarea regiunilor respective și asigurarea securității lor".

Dacă Rusia absoarbe aceste regiuni, care reprezintă cam 15% din teritoriul Ucrainei, războiul ar putea trece la un nou și mult mai periculos nivel. Moscova deja pretinde că orice tentativă a Ucrainei de recucerire a acestor teritorii ar fi un atac direct la suveranitatea sa teritorială.

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a repetat că Rusia are dreptul de a folosi arme nucleare „dacă este necesar" pentru a răspunde amenințărilor și a subliniat, într-o postare pe Telegram: „Cu siguranță nu este o cacealma".

„Cred că NATO nu va interveni direct în conflict nici măcar în acest scenariu", a mai scris Medvedev, care este vicepreședintele Consiliului de securitate al Rusiei.

Sursa: StirilePROTV

Etichete: Rusia, Ucraina, razboi, referendum,

Dată publicare: 28-09-2022 08:15

articolul original.

Operațiune de salvare contracronometru în Maramureș pentru găsirea unei bunici în vârstă de 90 de ani

28 September 2022 at 05:06
image

Operațiune de salvare contracronometru în pădurile din Maramureș, pentru găsirea unei bunici în vârstă de 90 de ani plecată la cules de ciuperci.

Cum nu a ajuns acasă după mai bine de 24 de ore, iar familia nu a reușit să-i dea de urmă, rudele au sunat la 112 după ajutor.

Salvamontiștii, pompierii, polițiștii și voluntarii au pornit în căutarea ei şi au găsit-o teafără, după aproximativ două ore, într-o anexă dintr-o zonă izolată unde femeia a găsit adăpost peste noapte.

Din fericire, bătrânica nu era rănită, însă a fost coborâtă pe targă până la ambulanță, iar mai apoi transportată la spital pentru eventuale îngrijiri.

Sursa: StirilePROTV

Etichete: maramures, batrana,

Dată publicare: 28-09-2022 08:06

articolul original.
❌