ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 29 September 2022Stirile ProTV

Guvernul decide prelungirea compensării prețurilor la motorină și benzină cu 50 de bani

29 September 2022 at 12:04

29-09-2022 | 15:12

pompa
Shutterstock

Guvernul are pe agenda şedinţei de astăzi analiza proiectului de ordonanţă de urgenţă referitoare la susţinerea acordării de reduceri ale preţurilor la benzină şi motorină

autor

Astfel, pe ordinea de zi a şedinţei se află analiza proiectului de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea OUG 106/2022 pentru susţinerea acordării de reduceri ale preţurilor la benzină şi motorină şi pentru modificarea art. 18 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 41/2022 pentru instituirea Sistemului naţional privind monitorizarea transporturilor rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat RO e-Transport şi de abrogare a art. XXVIII din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Potrivit unor surse oficiale, Guvernul Ciucă va prelungi compensarea prețurilor la motorină și la benzină, în condițiile în care reducerea de 50 de bani expiră luna aceasta.

Prețurile carburanților au fost compensate timp de trei luni - în iulie, august şi septembrie - iar impactul bugetar este de 900 de milioane de lei.

Ministrul Energiei Virgil Popescu a declarat recent că nu consideră că preţul la motorină va depăşi 9 lei/litru în perioada următoare, deşi cotaţia motorinei a crescut uşor, comparativ cu cea din urmă cu 10 zile.

Citește și

Sursa: Pro TV

Dată publicare: 29-09-2022 15:04

articolul original.

Cine l-ar putea înlocui pe Vladimir Putin. „Super Spionul”, în fruntea listei publicației Politico

29 September 2022 at 12:03

„Aventura” militară dezastruoasă a lui Vladimir Putin în Ucraina a ridicat o nouă perspectivă, aceea că guvernarea lui, de 22 de ani, s-ar putea apropia de sfârșit.

La șapte luni de la începutul „operațiunii militare” din Ucraina, trupele Kremlinului au suferit pierderi masive de oameni și de echipamente. Ordinul lui Putin de săptămâna trecută de a mobiliza sute de mii de oameni a semănat haos, atragând mustrări chiar și din partea propriilor săi propagandiști și aliați politici.

Autocratul, în vârstă de 69 de ani, a ajuns la putere în anul 2000, fiind succesorul lui Boris Elțin, primul președinte al Rusiei după destrămarea URSS. Șansele ca el să plece din funcție în curând sunt mici, dar pare că eșecul militar suferit în Ucraina i-a slăbit influența.

Cine l-ar putea înlocui pe Vladimir Putin

Vladimir Putin a făcut eforturi extraordinare, de-a lungul timpului, pentru a-i marginaliza pe rivalii săi și pentru a rescrie Constituția, toate acestea pentru a-și menține puterea. Șansa ca el să facă loc, voluntar, unui nou lider este mică, dar nu imposibilă. Iată cine ar putea să-l înlocuiască pe Vladimir Putin, conform publicației Politico.

„Super Spionul” Nikolai Patrushev

Nikolai Patrushev, fostul șef al agenției de spionaj FSB, acum secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei, are avantajul că împărtășește aceeași viziune ca Putin, una plină de ostilitate față de Occident, în general, și față de SUA, în particular.

Citește și

„Lacheul” Dmitri Medvedev

Liderul rus i-a dăruit președinția fostei sale mâini drepte din Sankt Petersburg, Dmitri Medvedev, în 2008. Schimbul de locuri de muncă i-a permis lui Putin să păstreze puterea în propriile mâini, respectând în același timp limitele constituționale ale mandatului care se aplicau atunci. Dar, când mandatul său de patru ani s-a încheiat, Medvedev a făcut loc cu blândețe întoarcerii lui Putin la Kremlin.

„Bodyguard-ul” Alexei Dyumin

Alexei Dyumin l-a salvat odată pe Putin de la un atac al unui urs brun, trăgând câteva gloanțe în piciorul animalului. Dyumin și-a câștigat succesul pe câmpul de luptă în postul de comandant al forțelor speciale în operațiunea de anexare a Peninsulei Crimeea, în 2014.

„Nobilul” Dmitri Patrushev

Nikolai Patrushev a fost cel care, după ce a fost numit la conducerea FSB în 2000, a numit elita de spionaj a Rusiei „noua nobilime”. După o generație, fiul său, Dmitri Patrushev, a apărut ca un prinț și ca un potențial succesor. În vârstă de 44 de ani, a fost numit ministru al Agriculturii în 2018, după ce a absolvit anterior academia FSB și a condus Banca Agricolă a Rusiei, deținută de stat.

„Premierul” Mikhail Mishustin

Chel și corpolent, Mishustin a servit ca manager loial de criză, lucrând pentru a minimiza consecințele economice ale sancțiunilor occidentale.

„Moscovitul” Serghei Sobianin

În timpul mandatului său de 12 ani, Sobianin s-a dovedit a fi competent în mașinăria politică. El a făcut o treabă decentă de a face metropola mai locuibilă – amenajarea parcurilor, restaurarea clădirilor istorice și modernizarea transportului public – până când o mare parte din acest progres a fost anulată de război și sancțiuni. Bătrânul de 64 de ani a fost anterior guvernator al provinciei Tyumen, bogată în petrol (din 2001-2005), șeful administrației Kremlinului (2005-2008) și viceprim-ministru al lui Putin (2008-2010).

„Prizonierul” Alexei Navalnîi

Militantul anticorupție Alexei Navalnîi ar fi principalul candidat pentru a conduce o revoluție rusă, care a ajutat la organizarea protestelor împotriva revenirii lui Putin la președinție în urmă cu un deceniu. Acele demonstrații – cele mai mari din Rusia post-sovietică – au eșuat în cele din urmă. Dar Navalnîi a persistat, canalizându-și eforturile în demascarea corupției. Statul a ripostat, otrăvindu-l pe Navalnîi și condamnându-l la închisoare pentru acuzații de fraudă false.

Având un curaj extraordinar, Navalnîi continuă să se opună războiului din spatele gratiilor, dar șansele lui de a-l „urma” pe Nelson Mandela dintr-o celulă de închisoare la președinție sunt mici.

„Exilatul” Mikhail Khodorkovski

Fostul magnat al petrolului Mihail Hodorkovski este un alt critic al regimului care l-a înfruntat pe Putin, ajungând să fie deposedat de imperiul său petrolier din Yukos, aruncat în închisoare timp de 10 ani și, în cele din urmă, exilat. Fundația sa Open Russia, interzisă în Rusia, continuă să militeze pentru reformă, dar Hodorkovski însuși nu manifestă nicio ambiție evidentă de a organiza o întoarcere triumfătoare și de a juca un rol de lider într-o Rusia post-Putin.

Hodorkovski, 59 de ani, sprijină ferm rezistența Ucrainei împotriva Rusiei, îndemnând recent Occidentul să furnizeze mai multe arme.

„Măcelarul” Mihail Mizintsev

Mihail Mizintsev, „măcelarul lui Mariupol”, a condus asediul devastator în care au murit peste 20.000 de civili înainte ca orașul-port să cadă în mai. Tocmai a fost promovat în funcția de ministru adjunct al Apărării responsabil cu logistica, deoarece Rusia încearcă să schimbe mișcarea împotriva celei mai recente ofensive a Ucrainei și să pună capăt haosului mobilizării.

„Lordul războiului” Ramzan Kadîrov

Cecenul Ramzan Kadîrov , care se autointitulează „soldatul lui Putin”, este unul dintre cei mai importanți susținători ai războiului Rusiei din Ucraina. El caracterizează conflictul drept o confruntare între armata lui personală a „Kadyrovtsy” și inamicii ucraineni pe care i-a catalogat „diavoli” neonaziști. Trupele sale au avut, totuși, mai multe performanțe ca războinici pe TikTok, decât pe frontul de luptă.

Kadîrov este un propagandist de anvergură, dar nepoliticos, al regimului.

„Mercenarul” Evgeni Prigozin

Evgeni Prigozin, un oligarh rus cunoscut drept „bucătarul” lui Putin, care conduce armata secretă de mercenari Wagner. Prigozin, în vârstă de 61 de ani, a fost filmat luna aceasta ținând un discurs de recrutare într-o curte a închisorii, promițând condamnaților libertatea dacă ar lupta pentru Rusia în Ucraina timp de șase luni. „Wagneriții îmi spun că l-ar vota în locul lui Putin oricând”, a scris pe Twitter Christo Grozev, de pe site-ul de investigații Bellingcat.

Sursa: Politico.eu

Dată publicare: 29-09-2022 15:03

Articolul face parte din:

nord stream

Stiri externe

articolul original.

Papa Francisc a fost implicat în organizarea unui schimb de prizonieri în Ucraina

29 September 2022 at 11:59

[unable to retrieve full-text content]Papa Francisc a declarat că a fost implicat în organizarea unui schimb de prizonieri în Ucraina, deşi nu este clar rolul jucat de suveranul pontif.  

articolul original.

Țări care au adoptat programul de patru zile lucrătoare pe săptămână

29 September 2022 at 11:46
image

În timpul Pandemiei de Covid-19 a reapărut discuția privind introducerea programului de lucru de patru zile pe săptămână, asta după ce, în anii trecuți mai multe companii au experimentat un program de muncă mai scurt.

Proiectul prevede ca angajații să lucreze patru zile pe săptămână, timp în care vor primi același salariu și vor avea parte de aceleași beneficii.

Marea Britanie testează programul de patru zile lucrătoare pe săptămână

În ianuarie 2022, cercetătorii de la universitățile Cambridge, Oxford și Boston College, alături de ONG-urile 4 Day Week Global și The 4 Day Week UK Campaign, și think tank-ul Autonomy, au dezvoltat un program pilot, pe o perioadă de șase luni, prin care invită companiile să treacă la patru zile de muncă pe săptămână.

Programul a început în luna iunie și la el au aderat aproximativ 30 de companii.

Potrivit reformei, angajați vor lucra 9,5 ore/zi în intervalul orar 9:00 - 18:30, de luni până joi.

În viitor, oficiali ar avea în vedere mărirea programului de lucru, de la 9 ore jumate, la 10.

Belgia

În iunie 2022, Coaliția guvernamentală belgiană a anunțat că a decis o reformare a legislației muncii, introducând, printre altele, posibilitatea unei săptămâni de lucru de patru zile.

Prin această reformă, oficialii își propun să ofere un program mult mai flexibil, cu scopul de a crește rata de ocupare a forței de muncă la 80% până în 2030, față de nivelul actual de 70.6%.

Potrivit legislației, angajaților li se oferă posibilitatea de a alege programul de lucru de la o săptămână la alta. Prin urmare, angajații pot alege să lucreze 10 ore pe zi, timp de patru zile, beneficiind de o zi liberă în plus, sau să rămână la programul de 8 ore de muncă pe zi, timp de cinci zile pe săptămână.

Islanda

Între 2015 - 2019, companiile din Islanda au făcut un experiment privind scurtarea programului de lucru, de la cinci zile pe săptămână la patru. Experimentul presupunea ca angajații să aibă aceleași sarcini de lucru și să primească același salariu.

Potrivit angajatorilor, experimentul a fost un succes și i-a determinat pe majoritatea angajaților să lucreze patru zile pe săptămână în loc de cinci.

În ceea ce privește productivitatea muncii, angajatorii au spus că au observat îmbunătățiri.

Noua Zeelandă

În Noua Zeelandă, alături de Marea Britanie, a fost lansat un experiment prin care vor să reducă programul de lucru de muncă, de la cinci zile pe săptămână, la patru.

Experimentul se va desfășura pe o perioadă de șase luni și va funcționa după regula 100-80-100, care înseamnă că angajații vor primi același salariu pentru 80% din timpul petrecut la muncă, cu scopul de a obține 100% productivitate. 

Suedia 

În 2015 Suedia a fost gazda mai multor experimente care au dorit să măsoare impactul pe care l-ar avea un program de muncă mai scurt. Propunerea a fost să se treacă la zilele de lucru de șase ore în loc de opt ore, fără reducerea salariului.

Nu toată lumea a fost mulțumită de ideea de a cheltui bani pentru acest proces și, deși au fost înregistrate și unele succese, experimentul nu a fost reînnoit pentru o perioadă mai lungă. 

Germania

Potrivit Forumului Economic Mondial (WEF), Germania este printre țările în care angajații au un program redus de muncă, aceștia lucrând în medie 32,4 ore pe săptămână.

Cu toate acestea, sindicatele au cerut scurtarea programului de muncă.

Potrivit unui sondaj desfășurat de compania Forsa, 71% dintre angajații germani ar dori să lucreze patru zile pe săptămână.

În momentul de față, doar câteva start-up-uri experimentează programul de patru zile de muncă.

Japonia

Guvernul japonez a anunțat în 2021 că va adopta o legislație care să le ofere angajaților un echilibru între viața profesională și personală.

În acest context, mai mult companii nipone au anunțat că vor adopta programul de patru zile pe săptămână.

În 2019, Microsoft Japonia le-a dat liber angajaților în toate zilele de vineri din luna august ca un „concediu special plătit”. Această mișcare a dus la o creștere a productivității 40% și a dus la o muncă mai eficientă.

Spania

La începutul acestui an, Guvernul Spaniol a adoptat programul de lucru de patru zile pe săptămână.

Astfel, 200 de companii au implentat decizia guvernului și le-au propus angajaților să lucreze patru zile pe săptămână și să primească același salariu.

România

De o săptămâna de lucru mai scurtă s-ar putea bucura și angajații români. Potrivit unui proiect de lege, angajații ar putea să stabilească un acord cu angajatorii, prin care să lucreze patru zile pe săptămână, dar să aibă același număr de ore muncite pe săptămână.

Potrivit unui studiu desfășurat de o platformă de recrutare, 8 angajați români din 10 ar vrea să lucreze doar patru zile pe săptămână, dar se tem că programul de lucru s-ar putea mări de la 8 la 10 ore pe zi.

Aproape 71% dintre angajaţii participanți la studiu consideră că săptămâna de lucru de patru zile s-ar potrivi locului de muncă pe care îl au în prezent şi activităţii pe care o desfășoară.

Cu toate acestea, 45% dintre angajți simt că, dacă va fi adoptat un astfel de program, va exista o presiune mai mare asupra lor de a termina totul mai repede”, potrivit agerpres.

Sursa: StirilePROTV

Dată publicare: 29-09-2022 14:46

articolul original.

Un bărbat de 34 de ani s-a aruncat de la etajul unui bloc din Sectorul 2 al Capitalei. Surse: Era medic

29 September 2022 at 11:33

29-09-2022 | 15:00

politie
StirilePROTV

Un bărbat în vârstă de 34 de ani s-a aruncat de la etajul unui bloc situat în Sectorul 2 al Capitalei.  

autor

Conform unor surse judiciare, bărbatul era medic. Tragicul incident a fost sesizat joi dimineață, în jurul orei 10.00.

La fața locului s-au deplasat echipaje de prim ajutor, precum și polițiști din cadrul secției 9 de Poliție. Echipele au constatat decesul, trupul neînsuflețit fiind transportat la INML pentru necropsie. 

În vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei.

Citește și

Sursa: StirilePROTV

Dată publicare: 29-09-2022 14:33

articolul original.

Atac armat într-un campus școlar din Oakland, California. Șase persoane au fost rănite. Autoritățile îl caută pe trăgător

29 September 2022 at 07:21
image

Șase persoane au fost rănite într-un atac, miercuri, într-o școală din East Oakland, California, iar autoritățile îi caută pe cei responsabili, a anunțat poliția, informează CNN.

Ofițerii au intervenit după ce au primit informații despre un tac armat în jurul orei 12:45 într-un campus școlar care găzduiește patru școli diferite, a declarat șeful adjunct al poliției din Oakland, Darren Allison, într-o conferință de presă. În campus se află școli medii și licee.

Când ofițerii au ajuns la fața locului au găsit șase victime care au suferit răni prin împușcare. Polițiștii nu au precizat dacă victimele sunt studenți sau cadre didactice.

Toate cele șase victime au fost transportate la spital, două dintre ele au suferit răni care le puneau viața în pericol.

Poliția caută cel puțin un trăgător, deși mai multe persoane ar putea fi implicate, a adăugat reprezentantul poliției.

Biroul lui Gavin Newsom, guvernatorul statului California, a numit incidentul „un act de violență înfiorător, care a devenit prea familiar”. „Copiii noștri erau în mijlocul focului încrucișat. Acest lucru nu poate continua. Violența armată lovește prea mult comunitățile noastre”, a adăugat guvernatorul.

Sursa: CNN

Dată publicare: 29-09-2022 10:21

articolul original.

Expoziție inedită în București. Artiști din întreaga lume au reprodus imagini printr-o tehnică descoperită în 1842

29 September 2022 at 07:19

29-09-2022 | 10:22

Expoziție inedită în București. Artiști din România, Chile, India sau Suedia au reprodus imagini din social media printr-o tehnică descoperită în 1842.

autor

Cum este pusă în practică aceasta tehnică în 2022, aflăm la iLikeIT.

Ștefan Dinu, artist fotograf:Ai nevoie de un negativ la dimensiunea la care va fi în final printul. Inițial, se făceau de pe plăci de sticlă, dar se pot face și de pe un negativ printat digital, iar expoziția care se poate vizita la Vagon, weekendul acesta este ultimul weekend de vizită, practic, este numai cu negative reproduse digital pentru că sunt din social media”.

Mai multe despre tehnică și despre artist, în VIDEO.

Citește și

Sursa: StirilePROTV

Dată publicare: 29-09-2022 10:19

articolul original.

Soldat rus înregistrat în timp ce spunea că a primit ordin să ucidă „pe toți cei pe care îi vede”, inclusiv civili ucraineni

29 September 2022 at 07:12

Un soldat rus a fost înregistrat în timp ce spunea că a primit ordin să-i ucidă „pe toți cei pe care îi vede”, chiar dacă este vorba despre civili.

Înregistrarea obținută de The New York Times arată că soldatul rus i-a mărturisit iubitei sale cu care vorbea la telefon că a primit ordin ca el și colegii săi să-i ucidă „pe toți pe care îi văd”.

Conversația dintre un soldat rus și iubita sa

Ordinul ar fi venit de la comandantul său care a cerut trupelor să omoare civili ucraineni.

Acest ordin contravine legilor dreptului internațional și este considerat o „crimă de război”.

În conversația cu iubita sa, soldatul său identificat doar după prenume, Serghei, a spus că a primit ordin să-i ducă pe civilii ucraineni în pădure pentru a-i executa.

Citește și

Serghei: „Ne-au spus că, unde mergem, sunt o mulțime de civili care se plimbă prin jur. Și ne-au dat ordin să-i ucidem pe toți cei pe care îi vedem”.

Iubita lui Serghei: „De ce naiba?”

Serghei: „Pentru că s-ar putea să ne ofere pozițiile... Se pare că asta o să facem. <<Ucide orice civil care trece pe lângă el și târăște-l în pădure...>> Am devenit deja un criminal. De aceea nu vreau să mai ucid oameni, mai ales pe cei pe care va trebui să-i privesc în ochi”.

Uciderea civililor este o crimă de război, conform Statutului de la Roma al Curții Penale Internaționale.

Potrivit statutului, „dirijarea intenționată a atacurilor împotriva populației civile sau împotriva unor civili individuali care nu participă direct la ostilități ar fi considerată una dintre încălcările grave ale legilor în conflictul armat internațional”.

Mărturii ale soldaților ruși

O mulțime de conversații telefonice neautorizate ale soldaților ruși au fost înregistrate și au ajuns în spațiul public. Multe dintre apeluri au avut loc în martie, în zona Bucha, o suburbie a Kievului unde au fost masacrați civili ucraineni.

Tot atunci au fost făcute publice înregistrări ale soldaților care vorbeau cu mamele, iubitele, soțiile și prietenii lor și cărora le povesteau despre atrocitățile pe care trebuie să le comită, obligați fiind. 

Sursa: The New York Times, The Times

Dată publicare: 29-09-2022 10:12

articolul original.

Factorii principali pentru afecțiunile cardiace. Cardiologii avertizează că de noi depinde să nu ne îmbolnăvim

29 September 2022 at 07:06

29 septembrie este ziua mondială a inimii, iar doctorii cardiologi ne atrag atenția că de noi depinde să nu cădem pradă bolilor cardiovasculare.

Renunțarea la fumat, un stil de viață sănătos cu mișcare de cel puțin 3 ori pe săptămână și o alimentație fără grăsimi sunt lucrurile care ne ajută să nu trecem printr-un infarct.

În România 60 la sută din decese sunt de cauză cardiovasculară, mult peste media europeană, care este la 40 de procente.

Medicul Cristian Udroiu explică în emisiunea „Doctor de bine” care sunt factorii principali pentru afecțiunile cardiace și ce se întâmplă dacă nu ținem cont de sfatul doctorului.

Dr. Cristian Udoriu, medic primar cardiologie: „Boala cardiacă este principala cauză de mortalitate în rândul afecțunilor cardiovasculare. În România, 60 la sută din decese sunt de cauză cardiovasculară, mult peste media europeană, care este undeva la 40%. Toată lumea se gândește că accidentul de circulație sau cancerul sunt principalale cauze de mortalitate. Nu! Boala cardiovasculară, o boală care poate fi prevenită, este mult mai frecventă. De aceea, programele de sănătate, prevenția, tratamentul și apoi prevenția secundră sunt foarte importante. Fumatul, diabetul, hipertensiunea, obezitatea și dislipidemia sunt principalii factori de risc pentru boala cardiacă ischemică”.

Citește și

În urmă cu 20 de ani când am început cardiologia intervențională, media de vârstă a pacieților cu infarct era de 70 de ani. Acum a scăzut foarte mult. Într-o gardă de infarct când îți vin în medie 15 pacienți, 10 sunt tineri sub 55 de ani. Este tragic. Să văd unul mai tânăr decât mine pe masă, cu risc mare de a muri, este tragic. Și nu acceptă să renunțe la țigară, să mănânce mai sănătos, să facă mișcare.'”

Liliana Curea: Care sunt semnele unui infarct?

Dr. Cristian Udoriu, medic primar cardiologie: „În 90 la sută din cazuri, durerile din partea stangă nu sunt dureri cardiace. Presiunea din piept, ca o presiune, ca o arsură, aceasta este durerea cardiacă. Și apare de regulă la efort”.

Liliana Curea: Ce putem face dacă o persoană din jurul nostru suferă un infarct? Putem să o ajutăm cumva?

Dr. Cristian Udoriu, medic primar cardiologie: „În cazul în care infarctul se instalează brusc, în primul rând trebuie sunat de urgență la salvare. Pacientul trebuie să se așeze, să stea linistit, relaxat și dacă cineva din jur are puf sau tabletă de nitroglicerină este foarte bine de administrat. Tratamentul specific se face doar în spital. Dar pacientul trebuie să stea liniștit,pentru că descărcarea de adrenalină, de stres, poate să agraveze starea bolnavului”.

Liliana Curea: Se poate pune egal între infarct și deces?

Dr. Cristian Udoriu, medic primar cardiologie: „Categoric nu. Și în ultimii ani a scăzut proporția între pacienții cu infarct și deces. Dacă în urmă cu 20 ani mortalitatea prin infarct era de undeva la 15-16%. Cu implementarea programului de infarct, mortalitatea a scăzut undeva la 7%. În centrele de specialitate, cum este și spitalul Universitar în care lucrez, mortalitatea a scăzut undeva la 4%”.

Liliana Curea: Există riscul ca infarctul să se repete?

Dr. Cristian Udoriu, medic primar cardiologie: Da. Dacă pacientul nu înțelege de ce a apărut infarctul. Când faci infarct nu este ghinion. În mare parte suntem vinovați pentru ceea ce ni se întâmplă, pentru că acești 5 factori pe care îi desconsiderâm determină apariția aterosclerozei, înfundarea treptată a arterelor de la inimă. Dacă pacientul este tratat și el se duce acasă și continuă să fumeze, să mănânce gras sau nu își ia tratamentul, normal că va apărea un al doilea eveniment coronarian sau un al treilea”.

Sursa: StirilePROTV

Dată publicare: 29-09-2022 10:06

articolul original.

Cinci români, trimiși în judecată în Ungaria în urma jefuirii unui camion care transporta televizoare smart

29 September 2022 at 06:57

Cinci bărbaţi, cetăţeni români, au fost trimişi în judecată, fiind acuzați că au jefuit în Ungaria un camion care transporta televizoare smart din Slovacia în Italia.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Judit Jánky, a relatat că cei cinci români au vizat încărcătura unui camion care se deplasa între fabrica Samsung din Galanta (Slovacia) şi Piacenza (Italia). Fapta a avut loc pe 24 noiembrie, când două maşini cu numere de înmatriculare poloneze au urmărit camionul de la Galanta până în localitatea maghiară Lenti, cu ajutorul unui dispozitiv GPS, a transmis Parchetul Judeţean Zala, pentru agenţia ungară de presă MTI, scrie News.ro.

Cei cinci români au aşteptat în apropierea unui loc de odihnă pentru conducătorii auto, până în momentul în care şoferul a adormit, iar apoi au deschis spaţiul de depozitare al camionului.

Şapte europaleţi încărcaţi cu 121 de televizoare smart, în valoare totală de aproape 18 milioane de forinţi (44 000 de euro), au fost transferaţi într-un autocamion mic, bunurile furate fiind depozitate apoi în garajul unei case din localitatea maghiară Budakalász.

Inculpaţii au fost prinşi două zile mai târziu, la Zala, la popasul de la Sormás de pe autostrada M7, cele 120 de televizoare din autovehicul fiind confiscate, prejudiciul fiind, astfel, recuperat în mare parte.

Citește și

Parchetul a acuzat inculpaţii aflaţi în arest preventiv de săvârşirea infracţiunii de furt cu valoare semnificativă.

Sursa: News.ro

Dată publicare: 29-09-2022 09:57

articolul original.
Ieri — 28 September 2022Stirile ProTV

Un fost mare fotbalist rus a fost chemat la război. Ce spune tatăl său despre ordinul de mobilizare

28 September 2022 at 20:18
image

Fostul fobalist internațional rus Diniyar Bilyaletdinov a primit documente de încorporare în armată, după ce Vladimir Putin a ordonat „mobilizarea parțială” pentru războiul din Ucraina, deși nu se încadrează în criteriile stabilite de lege.

Sportivul de 37 de ani s-a retras din fotbal în 2019, dar evoluează în continuare în Medialiga din Rusia, competiție formată din analiști sportivi și jurnaliști.

Tatăl lui Bilyaletdinov a anunțat că fostul fotbalist a fost chemat să lupte în Ucraina, deși potrivit legislației ruse pot fi recrutați doar cei care au până în 35 de ani.

„Diniyar a primit într-adevăr o citație. Este greu să vorbim despre emoții, pentru că nu a servit, deși a făcut serviciul militar, dar a fost în stilul specific sportivilor. A fost acum 19 ani. Adică da, a depus jurământul, dar a servit în linia sportivă. Legea încă spune - să sune oameni până la 35 de ani, iar el are 37, deci există un fel de inconsecvență aici. Acum va afla dacă citația este corectă sau dacă a fost trimisă mai devreme. Orice se poate întâmpla. Dacă a existat o mobilizare generală, atunci nu este nevoie să puneți întrebări. Între timp, președintele a stabilit că este parțială, totul ar trebui să fie conform legii”, a spus Rinat Bilyaletdinov pentru sports.ro.

Fostul mijlocaș Diniyar Bilyaletdinov are 46 de meciuri în echipa națională a Rusiei, pentru care a marcat de șase ori. De-alungul carierei el a mai evoluat pentru Lokomotiv Moscova, Everton, Spartak Moscova sau Rubin Kazan.

Sursa: sports.ru

Dată publicare: 28-09-2022 23:18

articolul original.

Două avioane s-au ciocnit pe aeroportul Heathrow din Londra

28 September 2022 at 20:14

28-09-2022 | 23:30

Heathrow noaptea
Shutterstock

Două avioane s-au ciocnit, miercuri, pe aeroportul Heathrow din Londra.

autor

Serviciile de urgență au intervenit imediat și se află pe aeroportul Heathrow, conform Daily Star. 

Aeroportul Heathrow a confirmat pentru Daily Star că accidentul a avut loc, dar a declarat că nu este vorba despre un accident grav, ci despre o coliziune minoră.

Unul dintre avioanele implicate este zborul Korean Air KE908. Zborul KE908 urma să plece la ora locală 19:35 spre Seul, Coreea, dar nu a părăsit aeroportul Heathrow, care transportă anual peste 80 de milioane de pasageri. Celălalt este un Icelandair 767.

I think there is a problem with my plane (yep, it's Heathrow) pic.twitter.com/SueO7H3Imx

— Dan Sabbagh (@dansabbagh)
September 28, 2022

Sursa: Daily Star

Dată publicare: 28-09-2022 23:14

Citește și...

Recomandări

Stiri actuale

O fraudă uriașă cu lemn tăiat ilegal din păduri, investigată în aproape jumătate din țară. Cine ar fi suspecții

Una dintre cele mai mari fraude cu lemn tăiat ilegal din păduri este investigată de nouă structuri ale statului. Poliţiştii şi procurorii au descins la 17 Ocoale Silvice din Suceava, dar şi la 146 de firme şi chiar adrese particulare din alte 17 judeţe.

Stiri actuale

Conversația dintre Visarion Alexa și o enoriașă: „Te știu de când erai mică. Sunt ca plastelina în mâinile tale” FOTO

Au apărut noi mesaje acuzatoare la adresa preotului Visarion Alexa. Încă o femeie povestește, că părintele i-a făcut avansuri și chiar, a sărutat-o când, au fost împreună. Pentru a dovedi că nu minte a publicat, și capturi cu mesajele.

Stiri externe

În timpul unui discurs, Joe Biden a căutat în sală o deputată care a decedat în august: “Unde este Jackie?” VIDEO

Preşedintele american, Joe Biden, a căutat-o în timpul unui discurs pe deputata din Indiana Jackie Walorski, care a decedat într-un accident rutier în august, părând să fi uitat că femeia a murit.

articolul original.

În timpul unui discurs, Joe Biden a căutat în sală o deputată care a decedat în august: “Unde este Jackie?” VIDEO

28 September 2022 at 19:58

28-09-2022 | 23:02

Joe Biden
Getty

Preşedintele american, Joe Biden, a căutat-o în timpul unui discurs pe deputata din Indiana Jackie Walorski, care a decedat într-un accident rutier în august, părând să fi uitat că femeia a murit.

autor

La conferinţa despre foamete, nutriţie şi sănătate, Biden le-a mulţumit organizatorilor, iar apoi a întrebat: “Jackie, eşti aici? Unde este Jackie?”. “Cred că ea urma să fie aici”, a adăugat el, conform Reuters.  

"Jackie are you here? Where's Jackie?"

Rep. Jackie Walorski (R-IN) died in a car accident in August pic.twitter.com/cHc3b7zPmE

— Charlie Spiering (@charliespiering)
September 28, 2022

Republicana Walorski, care a contribuit la înfiinţarea conferinţei şi a fost foarte implicată în lupta împotriva problemelor legate de criza alimentară, a decedat împreună cu doi membri ai stafului său, în august.

După decesul deputatei, Casa Albă a emis un comunicat în care preciza că Biden şi soţia sa Jill sunt şocaţi şi întristaţi de trecerea în nefiinţă a deputatei.

Sursa: News.ro

Dată publicare: 28-09-2022 22:58

articolul original.

Horoscop 29 septembrie 2022, cu Neti Sandu. Viața voastră sentimentală poate lua un alt curs

28 September 2022 at 19:48
image

Vibraţia zilei este 11 şi o să depăşim stadiul de superficialitate şi-o să dăm dovadă de înţelepciune.

Horoscop 29 septembrie 2022 – BALANŢA

O să vă reinventaţi pentru că vreţi să daţi deoparte trecutul şi să fiţi împreună cu cineva, că e o şansă de a vă găsi şi voi pe cineva care să vă completeze frumos.

Vin ceva bani, pe altă filieră decât cea de la serviciu, şi o să aveţi de cheltuială, să plecaţi în weekend pe undeva.

Apar câştiguri, pot fi atât de la serviciu, nişte sume în completarea salariului, dar şi din colaborări.

Horoscop 29 septembrie 2022 – SCORPION

Noutăţi, oameni care au nevoie de prezenţa voastră şi or să vină spre voi, vă sună, vă scot la plimbare, că le-aţi lipsit şi poate faceţi cumva să vă vedeţi mai des.

Se poate să recuperaţi nişte sume de bani pe care le tot cereţi cine ştie de când şi o să atingeţi acel echilibru financiar de care aveţi nevoie.

O apariție surpriză și viața voastră sentimentală poate lua un alt curs, dacă nu sunteți căsătoriți.

Horoscop 29 septembrie 2022 – SĂGETĂTOR

E cineva care e cu ochii pe voi şi nu se ascunde, vă iese tot timpul în cale şi o să vă puteţi da seama dacă e pentru voi, vă regăsiţi în această relaţie, sau nu.

O invitaţie la mondenităţi şi o să refaceţi un cerc de prieteni care s-a distanţat de voi pentru că aţi fost ocupaţi cu altceva.

Se anunţă succes de grup, o să vă meargă bine atât la serviciu, cât şi în particular, o să fie un efort colectiv.

Horoscop 29 septembrie 2022 – CAPRICORN

Se vor strânge în jurul vostru nişte oameni care vor să petreceţi un timp de calitate împreună, să plecaţi într-o excursie, poate.

Vă parvine un răspuns de la o instituţie şi pare să fie unul afirmativ, să vi se permită nişte lucruri care până acum v-au fost interzise.

Vin bani şi din urmă şi din surse colaterale şi de la serviciu, cât şi în particular, o să fie un efort colectiv.

Horoscop 29 septembrie 2022 – VĂRSĂTOR

Par să se adune nişte bani în cont şi o să aveţi pentru rate, facturi şi alte plăți obligatorii, că eraţi în aşteptarea unor bani care se opriseră pe undeva.

Poate faceţi o rezervare pentru weekend să vă duceţi la cineva din alt oraş, asta dacă nu o să vă găzduiască acea persoană.

Faceţi monetarul să vedeţi de unde mai aveţi de luat bani şi unde mai trebuie să-i daţi, ca să existe un echilibru financiar.

Horoscop 29 septembrie 2022 – PEŞTI

Se poate să vă intre nişte bani şi să faceţi o achiziţie costisitoare, poate vă pregătiţi de un eveniment festiv, o nuntă sau un botez şi va fi cu cheltuiă.

Cineva cu care nu v-aţi văzut de multă vreme vrea să vă întâlniţi şi o să faceţi tot posibilul să vă revedeţi.

Aţi putea repara o relaţie sentimentală, o căsnicie şi să vă meargă bine în cuplu, dacă lăsaţi orgoliile la o parte.

Horoscop 29 septembrie 2022 – BERBEC

O să ieşiţi la rampă cu ceva nou şi o să vă puneţi toată priceperea în funcţiune ca să fie ceva de anvergură şi să vă fie apreciată munca, răsplătită.

E momentul să vă îngrijiți şi de sănătate şi să întrebaţi la medic care e cauza unor dureri, a unui disconfort.

Sunt chestiuni de remediat la serviciu, aţi rămas în urmă cu treburile şi e musai să le daţi odată de capăt.

Horoscop 29 septembrie 2022 – TAUR

Vine cineva care vă cooptează într-o colaborare şi o să vă gândiţi dacă aveţi timp şi calculaţi şi dacă merită, că poate nu e bine plătită munca.

E posibil să aflaţi un răspuns referitor la relaţia de cuplu, poate i-aţi dat un timp de gândire partenerului şi o să vă spună ce a decis.

O să vă bucuraţi de revenirea cuiva care poate face parte în continuare din viaţa voastră, dacă o să vă completaţi frumos.

Horoscop 29 septembrie 2022 – GEMENI

O să vă ocupaţi şi de voi, poate alegeţi o preocupare deconectantă, un hobby care să v-aducă un plus de bună-dispoziţie, să faceţi treabă ca lumea la serviciu.

Se poate să fi apărut cineva nou în peisajul sentimental, dacă sunteţi singuri şi să urmeze o perioadă de romantism.

Apar proiecte noi care vă pot scoate din conul de umbră şi să vă faceţi remarcaţi pentru o ofertă specială, va fi un boom.

Horoscop 29 septembrie 2022 – RAC

Se poate să vă daţi, în sfârşit, acceptul pentru o colaborare, poate fi un proiect particular şi să fie un crescendo profesional - că e o şansă de promovare în carieră.

O să vă preocupe designul interior, să fie frumos la voi, dar şi confortabil şi o să coste, deloc puţin.

Se poate să vă răzgândiţi în privinţa unor studii, poate veţi alege o altă materie sau să vă duceţi la altă şcoală.

Horoscop 29 septembrie 2022 – LEU

O să aflaţi ce facturi au rămas neplătite şi ce e de făcut, ca să scăpaţi de restante, să vă descurcaţi cu banii în perioada asta.

Se poate să treacă diseară cineva pe la voi şi să vă întreţineţi până târziu, c-aveţi multe de povestit.

Scoateţi lista datoriilor şi tăiaţi-le, achitaţi tot ce se poate şi somaţi-i pe cei care au să vă dea bani s-o facă cât mai repede.

Horoscop 29 septembrie 2022 – FECIOARĂ

V-au rămas şi vouă acte nesemnate, sunt demersuri pe care trebuie să le duceţi la bun sfârşit ca să puteţi da drumul proiectelor noi.

Se poate să duceţi maşina la reparat, or mai fi şi diverse gadgeturi de schimbat, c-or fi uzate şi să vă luaţi altele noi.

Se reglează situaţiile care v-au dat de furcă, semnaţi acte, încasaţi bani şi o să faceţi impresie bună unui juriu la examen, la interviu.

Sursa: StirilePROTV

Dată publicare: 28-09-2022 22:48

articolul original.

Cîmpeanu, despre acuzaţiile de plagiat: Multă lume discută despre lucruri pe care nu le cunoaşte. Se dau verdicte pe Facebook

28 September 2022 at 19:42

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, reclamă, în legătură cu acuzaţiile de plagiat, că ”se judecă şi se dau verdicte pe Facebook”.  

Ministrul este convins că este ”o ţintă” şi că afirmaţiile la adresa sa reprezintă un atac la adresa Legilor educaţiei, aflate în proces de legiferare.

”Foarte multă lume discută despre lucruri pe care nu le cunoaşte, se judecă şi se dau verdicte pe internet, pe Facebook. În condiţiile în care există atât de multe consilii şi comisii de etică pe aproape toate palierele, dacă verdictele se dau pe Facebook de către necunoscători, eu nu pot să-i ajut decât explicându-le, încă o dată, ce înseamnă un îndrumător de lucrări practice”, a declarat Sorin Cîmpeanu, miercuri seară, la TVR Info, conform News.ro. 

El a explicat că un îndrumător de lucrări practice cuprinde legi, ecuaţii, tabele, nomograme, diagrame de dimensionare, ”multe lucruri specifice” fără de care studenţii nu puteau desfăşura lucrări practice sau pentru întocmirea proiectelor de an.

”Era nevoie de un suport. Acest suport conţine toate aceste date care nu pot şi nu trebuie să fie schimbate. Îndrumătoarele de lucrări practice nu se publicau cu ISBN, ca atare nu erau luate în considerare în avansarea cadrelor didactice. Din păcate, o spun cu mare regret, foarte multe cadre didactice şi-au pierdut interesul pentru aceste îndrumătoare de lucrări practice şi pentru caiete de seminar. De ce? Pentru că nu se iau în calcul, nu îi ajută la promovare. Cei care pierd din tot acest lucru sunt studenţii. Iar atunci când lucrezi vreme de 15 ani cu un profesor mentor de un prestigiu şi o autoritate morală desăvârşită, care vreme de zeci de ani nu a fost pusă la îndoială de nimeni, înveţi de la acel profesor, iar într-un colectiv de lucru de cadre didactice la o anumit disciplină există o distribuţie a responsabilităţilor care sunt eşalonate şi care evoluează în timp. Interesul principal trebuie să fie acela al studenţilor. Deoarece ipocrizia este din ce în ce mai prezentă şi face ca studenţilor să li se acorde din ce în ce mai puţină atenţie în procesul de pregătire, se întâmplă astfel de lucruri despre care vorbesc mulţi dintre cei care habar nu au despre ce vorbesc”, a adăugat ministrul.

Citește și

Întrebat dacă profesorul Pleşa i-a cerut să nu îi pomenească numele în lucrarea care face obiectul acuzaţiilor de plagiat, Cîmpeanu a răspuns că profesorul a ieşit la pensie în anul 2000 şi ”a solicitat ca acele lucruri să fie păstrate pentru că erau rodul muncii de mulţi ani de zile şi erau cea mai eficientă cale de a sprijini studenţii”.

”I se pare incredibilă această perspectivă la care nici domnia sa, nici eu nu ne-am gândit vreodată. După cum lucrurile pot continua cu preluarea unor rezolvări de probleme din manuale de matematică sau culegeri de fizică. Deci ajungem într-o zonă absolut stupidă”, a susţinut ministrul.

Cîmpeanu a precizat că, din moment ce nu are ISBN, lucrarea nu este supusă drepturilor de autor, iar în acest context nu se pune problema renunţării din partea autorului unei lucrări. El a făcut comparaţia între acea lucrare şi un manual de utilizare a unui espressor de cafea, pentru care nu există drepturi de autor privind instrucţiunile de folosire.

Întrebat dacă din punct de vedere moral consideră că a avut o scăpare atunci când nu a precizat şi numele fostului său mentor, ministrul a răspuns: ”Absolut deloc”.

Sorin Cîmpeanu a mai spus că în mod ”evident” este o ţintă

El a afirmat că acuzaţiile de plagiat la adresa sa sunt ”cu siguranţă” un atac indirect la Legile educaţiei. Întrebat, în acest context, cum poate afecta dezvăluirea privind îndrumătorul de lucrări parcursul legislativ, Sorin Cîmpeanu a răspuns: ”Asta am şi anunţat: oricât de mari ar fi aceste încercări, Legile educaţiei îşi vor urma parcursul lor firesc şi legal în interesul a milioane de copii, în interesul viitorului acestei naţiuni”.

”Atâta vreme cât lucrurile sunt perfect în ordine, mi se pare un pic straniu să risipim un timp preţios în loc să... Nu mai sunteţi interesată de masa caldă, de transportul elevilor, de funcţionarea şcolilor iarna, poate de Legile educaţiei, poate de salarizarea profesorilor: Păi vorbim despre un îndrumător de lucrări practice de acum 20 de ani, eu cred că am clarificat lucrurile”, a mai spus ministrul.

El a declarat că ”instituţional este necesară o analiză serioasă” a lucrării, analiză care să fie făcută de către ”cei care au competenţă şi care înţeleg astfel de lucruri”. El a spus că cei care au căderea de a face o analiză sunt membrii comisiilor de etică de la nivelul universităţilor, al căror rol este clar definit.

Cîmpeanu a menţionat, răspunzând unei întrebări, că va discuta cu premierul acest aspect atunci când Nicolae Ciucă va reveni în ţară.

El a catalogat drept ”intervenţie absolut penibilă, de habarnist” declaraţiile secretarului de stat social-democrat legate de acuzaţiile la adresa sa.

Bogdan-Radu Balanişcu, secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, a declarat luni în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre acuzaţiile de plagiat la adresa ministrului Sirin Cîmpeanu, că este o decizie internă a celor de la PNL ce fac, dar că, atâta timp cât ţii în funcţie un om care este pătat, îţi faci rău propriului partid. Social-democratul s-a referit şi la legile educaţiei, arătând că riscăm să transformăm mare proiect trâmbiţat atâţia ani de zile de către preşedintele ţării, din ”România educată” în ”România eşuată”, iar PSD va veni la nivelul Camerei şi al Senatului cu amendamente la acest pachet legislativ.

Sursa: News.ro

Dată publicare: 28-09-2022 22:42

articolul original.

Adrian Mutu, proprire pe salariu, după ce a pierdut un proces cu fosta soție. Cât îi datorează Alexandrei Dinu

28 September 2022 at 15:20

28-09-2022 | 18:22

adrian mutu
Getty

Antrenorul FC Rapid București, Adrian Mutu, a pierdut un proces cu fosta soție Alexandra Dinu, iar judecătorii au decis să îi pună proprire pe conturi fostului fotbalist.

autor

Alexandra Dinu l-a dat în judecată pe fotbalist pentru neplata pensiei alimentare.

Judecătoria Buftea a admis cererea de proprire pusă pentru sumele de 123.254,15 euro şi 419,78 lei.

Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată de Adrian Mutu în termen de cinci zile.

Iată decizia instanței: “Tip solutie: Admite cererea. Solutia pe scurt: Admite cererea. Validează poprirea înfiinţată prin dispoziţia de poprire emisă la data de 09.03.2022 de BEJ IOACHIM FLAVIUS LUCIAN în dosarul execuţional nr. 19/2016 pentru suma de 123.254,15 euro şi 419,78 lei. Validează poprirea înfiinţată prin dispoziţia de poprire emisă la data de 09.03.2022 de BEJ IOACHIM FLAVIUS LUCIAN în dosarul execuţional nr. 27/2018 pentru suma de 123.254,15 euro şi 419,78 lei. Obligă terţul poprit să plătească creditoarei, suma reprezentând 1/2 din veniturile salariale lunare nete pe care terţul poprit le datorează debitorului începând cu data comunicării adresei de înfiinţare a popririi, 11.03.2022. Respinge, ca neîntemeiată, cererea de amendare a terţului poprit. Cu apel în termen de 5 zile de la comunicare, cererea urmând a se depune la Judecătoria Buftea. Pronunţată astăzi, 28.09.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. Document: Hotarâre 14395/2022 28.09.2022”.

Citește și

Sursa: StirilePROTV

Dată publicare: 28-09-2022 18:20

articolul original.

Ministrul Mediului: Pădurea „nu poate deveni grădină botanică” și trebuie să asigure resurse pentru industrie în Europa

28 September 2022 at 15:06

Pădurea trebuie să asigure resursele necesare pentru industrie și energie și „nu poate deveni o grădină botanică”, potrivit Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos.

Tanczos a spus miercuri într-o conferință de specialitate că pădurile vor trebui să asigure și sechestrarea de dioxid de carbon și protejarea speciilor, însă „dincolo” de aceste lucruri, trebuie să furnizeze lemn pentru Europa.

Declarațiile lui Barna Tanczos cu privire la păduri

„Dincolo de multiplele mesaje alarmiste pe pe Facebook, acum pentru prima dată vedem şi studii. Cred că este rolul patronatului, dincolo de clopotele care trebuie trase tot timpul, să vedem şi cifre. Ministerul trebuie să asigure echilibrul între funcţiile pădurii. Vedem ce se întâmplă pe plan mondial şi pe plan european. Echilibrul era tot timpul în mişcare între funcţia de biodiversitate, funcţia economică, funcţia socială. Acum se pune accent din ce în ce mai mare pe funcţia de biodiversitate, pe funcţia de protejare a naturii, a habitatelor, a speciilor”, a spus Ministrul, potrivit Agerpres. 

„În acelaşi timp, suntem cu toţii conştienţi că pădurea nu poate deveni o grădină botanică. În toată Europa, pădurea va putea să asigure, dincolo de sechestrarea de carbon, dincolo de protejarea speciilor, dincolo de protejarea habitatelor, resursa necesară pentru industrie, resursa necesară pentru energie. În continuare, în Europa sunt milioane, poate zeci de milioane de gospodării care folosesc lemnul ca sursă regenerabilă pentru generarea energiei termice şi electrice, dacă este cazul în anumite situaţii”, a mai spus Tanczos.

Ministrul a adăugat că Strategia forestieră naţională se află în acest moment pe masa Ministerului Mediului, iar în această săptămână va intra şi în Guvern.

Citește și

De ce crede Ministrul Mediului că trebuie să rămână sănătoase pădurile

„Pădurile noastre trebuie să rămână sănătoase pentru a asigura pe termen lung această rezilienţă a schimbărilor climatice. Pădurile noastre trebuie să rămână sănătoase, pentru că trebuie să asigure resursa de lemn pentru industrie şi pentru cetăţeni, pe termen lung. Motiv pentru care această Strategie forestieră pe care o avem pe masa ministerului şi, în această săptămână, şi pe masa Guvernului, trebuie să asigure această sustenabilitate, rezilienţă şi echilibru între cele trei funcţii ale pădurii. Trebuie să avem la aceeaşi masă toţi factorii care vor binele pădurii şi care vor binele industriei, care vor binele habitatelor şi vor să contribuie la acest demers pe termen mediu şi lung”, a spus el.

Sursa: Agerpres

Dată publicare: 28-09-2022 18:06

articolul original.

Linia tramvaiului 41 va fi suspendată în perioada 30 septembrie - 6 octombrie pentru lucrări la calea de rulare

28 September 2022 at 15:04
image

Linia de tramvai 41 va fi suspendată în perioada 30 septembrie - 6 octombrie pentru finalizarea unor lucrări la calea de rulare, iar pentru preluarea călătorilor va fi înfiinţată linia de navetă 641.

Suspendarea traficului pe linia 41 va intra în vigoare pe 30 septembrie, la ora 21:00, şi va fi valabilă până pe 6 octombrie, la ora 4:00.

Potrivit sursei citate, întreruperea circulaţiei pe această linie va avea loc pentru finalizarea lucrărilor la calea de rulare de la intersecţia străzii Braşov/Piaţa Drumul Taberei.

Pentru preluarea călătorilor, TPBI a dispus înfiinţarea liniei navetă de autobuz 641, care va funcţiona între "Piaţa Presei" şi "Ghencea", pe Bd. Mărăşti, Bd. Mareşal Alexandru Averescu, Str. Turda, Pasajul Grant, Calea Crângaşi, Şos. Virtuţii, Pasajul Lujerului, Str. Braşov şi Bd. Ghencea.

Sursa: Agerpres

Dată publicare: 28-09-2022 18:04

articolul original.

Misterul morții Reginei Elisabeta a II-a. Cauza decesului este ținută secretă de autoritățile din Scoția

28 September 2022 at 15:04
image

Cauza morții Reginei Elisabeta a II-a este „ținută secretă” de autoritățile scoțiene, potrivit Daily Star.

Daily Star a făcut solicitări repetate către guvernul scoțian pentru a obține o copie a certificatului de deces al reginei, care este o chestiune de interes public precizează sursa citată.

Documentul ar dezvălui mai multe detalii, inclusiv cauza morții suveranei și unde și când a murit.

Dar National Records of Scotland (NRS) - un departament guvernamental scoțian - a blocat în mod misterios toate încercările organizațiilor media de a obține certificatul.

Regina Elisabeta a II-a a murit pe 8 septembrie la palatul ei din Balmoral. Medicii au anunțat dimineața că sunt îngrijorați de sănătate suveranei. Starea ei s-a înrăutățit rapid , iar după-amiază Palatul Buckingkham a anunțat decesul.

Alături de regină au fost, încă de la început, cei patru copii, precum și nepotul ei, prințul William. Ducesa de Cambridge a rămas inițial la castelul Windsor, cu prințul George, prințesa Charlotte și prințul Louis, dar sunt așteptați să se alăture celorlalți reprezentanți ai familiei regale.

Deoarece ea a murit în Scoția, în conformitate cu Legea privind înregistrarea nașterilor, deceselor și căsătoriilor din 1965, toate decesele trebuie înregistrate în termen de șapte zile, iar certificatul de deces trebuie depus la un registrator.

Însă toate întrebările transmise de presă către oficiul de înregistrare din Aberdeenshire, unde ar fi fost înregistrată moartea Reginei Elisabeta a II-a, au fost transmise mai departe către National Records of Scotland, care a ordonat personalului consiliului să nu facă publice detalii.

Sursa: Daily Star

Dată publicare: 28-09-2022 18:04

articolul original.
❌