ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 5 October 2022Stirile ProTV

Guvernul nu renunță la impozite mai mari pe locuințe de anul următor. Se anticipează o creștere chiar și cu 50%

5 October 2022 at 06:44

Impozitele pe locuințe ar urma să crească de anul următor chiar și cu 50%, printr-un nou mecanism pregătit de Ministerul Finanțelor, relevă date analizate de Profit.ro.

Politicienii aflați la guvernare au transmis repetat, în ultima perioadă, mesaje referitor la amânarea noului sistem de impozitare a caselor, introdus în iulie și cu aplicare din 2023, care va înlocui impozitarea actuală a locuințelor, ce ia în calcul materialele de construcție și poziționarea imobilului, cu impozitarea în funcție de o grilă notarială. Finanțele vor însă acum să renunțe la modificarea din iulie, iar impozitarea locuințelor se se facă după algoritmul folosit și astăzi, dar la valori majorate cu circa 50%.

Motivul acestei decizii o reprezintă banii pe care primăriile ar urma să îi obțină în plus din impozitele mărite pe proprietăți, respectiv 2,8 miliarde lei în 2023, și care sunt deja prinși în calculele bugetare pentru anul următor, indică datele Profit.ro.

Cum mecanismul avizat în iulie nu poate fi implementat în timp util, din cauza lipsei unei baze de date și a unui sistem de calcul automat pentru primării, aceasta a fost modalitatea găsită de Finanțe pentru a se asigura că primarii vor avea mai mulți bani chiar de anul următor.

Creșterea bazei impozabile cu 50% va duce, în cele mai multe cazuri, la o majorare similară a impozitului, având în vedere că cele mai multe primării aplică în prezent cota minimă sau aproape de minim, deci nu pot să reducă impactul bazei mai mari prin reducerea cotei. O serie de primării, cum este cea din Cluj, care aplică cea mai ridicată cotă de impozitare posibilă, pot decide, dacă doresc, să transfere populației doar o parte din impactul acestei majorări.

Citește și

Citește articolul integral AICI.

Sursa: profit.ro

Dată publicare: 05-10-2022 09:44

articolul original.

iLikeIT. Al doilea cel mai scump smartwatch lansat de Apple. Fitbit și Google vin și ele cu noutăți

5 October 2022 at 06:25

Apple și Fitbit aduc noutăți în materie de ceasuri inteligente. Marian Andrei explică ce fac acestea și ce aduc nou față de modele trecute în iLikeIT.

Apple Watch Ultra costă 5500 de lei. Este al doilea cel mai scump ceas lansat de Apple vreodată.

Este un ceas dedicat unor sportivi de performanță, unor atleți sau unor fani înrăiți, care caută să cumpere cele mai noi produse de la Apple.

Așadar, cumva, ceasul acesta mă încântă și mă dezamăgește în același timp.

Mă dezamăgește pentru că seamănă ecranul, interfața, fețele de ceas seamănă foarte mult cu celelalte ceasuri pe care Apple le vinde deja, inclsiv cu un Apple Watch Series 4 pe care îl folosesc de vreo patru ani aproape. Are același meniu și în foarte puține ocazii pare că se mișcă mai bine decât el.

Citește și

Altfel trebuie să laud bateria. Pe mine m-a ținut vreo patru zile.

Are câteva funcții foarte complexe pentru cei care fac scufundări, pentru alpiniști. Din punctul acesta de vedere este un ceas minunat pentru că are și niște senzori capabili să monitorizeze 24/7 absolut tot ce face sportivul, alergătorul, cel care merge pe munte. Are GPS foarte rapid care se conectează instant la sateliți. Îți găsești traseul ușor dacă ești pe munte, de exemplu.

Iar ca design, da, este diferit pentru că este foarte butucănos. Ecranul este plat acum, nu este curbat ca la Watch series 7 sau 8 și avem două butoane în plus.

Rotița este mai mare ca să poată fi folosită mai ușor. Mai există un buton pentru shortcut-uri. E același buton ca la celelalte ceasuri de la Apple, iar aici, în partea stângă avem încă un difuzor foarte mare și un buton portocaliu pe care putem seta diverse scurtături. Dacă țin apăsat mai mult timp pe el intru în acest mod de urgență și am în plus față de alte ceasuri acest compass backtrack.

Are și o funcție de sirenă. Acest ceas poate fi auzit de la peste 300 de metri disitanță și are un zgomot specific. Are și acesta detecție în caz d accident, de căzături, să sune la numerele de urgență.

De la Fitbit avem 3 ceasuri pe care le-am văzut și la IFA Berlin. Am aici Versa 4, Sens 2 și Inspire.Inspire costă 500 de lei, l-am văzut deja în magazine în această perioadă. Este o brățară nu foarte scumpă, cu o aplicație foarte bună, cu senzori foarte buni și pe care nu prea simți că o porți la mână, ideală pentru monitorizarea pașilor, exerciții ușoare, ca să vezi câte calorii ai ars și foarte bun și pentru somn.

Sens 2 este varianta mai scumpă a lui Versa 4. Ce are în plus este EKG și un senzor special pentru monitorizare stresului.
Și cel pe care l-am folosit eu ieri și peste noapte pentru monitorizarea somnului și cred eu că se va vinde foarte bine. Acesta este Versa 4, care costă 1150 de lei și în sfârșit pe Fitbit avem un nou sistem de operare care se mișcă mult mai rapid. Este mult mai intuitiv ca să vezi cât de rapid ai fost peste zi, să vezi pulsul. Primșeti notificări în cazul în care pulsul crește foarte mult, iar aplicația este foarte intuitivă.

Pixel Watch va fi lansat de Google mâine, 6 octombrie 2022.

Sursa: StirilePROTV

Dată publicare: 05-10-2022 09:25

articolul original.

Momentul îngrozitor în care pilotul unui elicopter pierde controlul și se prăbușește. Trei oameni au murit, VIDEO

5 October 2022 at 06:16

05-10-2022 | 09:30

elicopter
Twitter

Momentul în care un elicopter se prăbușește după ce s-a învârtit de mai multe ori în aer și apoi s-a prăbușit a fost surprins pe camere.

autor

Trei persoane aflate la bord au murit când aeronava de la Ministerul Naval al Mexicului (Semar) s-a prăbușit în apropierea unui teren de sport, The Sun. 

În imaginile filmate de un martor, elicopterul pare să stea efectiv in aer preț de o clipă și apoi începe să se rotească și apoi să piardă din altitudine scăpat de sub control, înainte de a se prăbuși în Paraiso, statul Tabasco, sud-estul Mexicului.

Salvatorii au fost fotografiați la fața locului scoțând cadavre din epava elicopterului.

Cinci ofițeri de marină se aflau la bordul elicopterului în momentul accidentului, iar cei doi supraviețuitori au fost duși la Spitalul Naval din Frontera.

An EC-145 helicopter of the #Mexico Navy #SEMAR, not yet identified, crashed today 01OCT22 at Centla, in Tabasco, with 5 souls on board, of which three were fatally injured. The helicopter was heading to the Dos Bocas Naval Zone. This the SEMAR's second helicopter loss this year. pic.twitter.com/4jgUdHbbRz

— The Latin American Aviation Historical Society (@The_LAAHS)
October 1, 2022

Sursa: The Sun

Dată publicare: 05-10-2022 09:16

articolul original.

O ucraineancă a dezvăluit întrebarea pe care o pun mereu soldații ruși în localitățile pe care le invadează. VIDEO

5 October 2022 at 06:15
image

Satul Pisky-Radkivski, din regiunea Harkov, a fost eliberat în urmă cu o săptămână, într-o contraofensivă de amploare a armatei ucrainene, care a forțat trupele ruse să se retragă.

Ucrainenii au străpuns defensiva rusă și au reușit să recupereze teritorii vaste, inclusiv Lîman, un nod feroviar crucial, aflat la aproximativ 40 de km de Pisky-Radkivski.

Bătălia a durat doar o zi în Pisky-Radkivski. Atacul în forță și cu precizie al ucrainenilor i-a pus pe fugă pe invadatori, care s-au retras în nord-est. 

Reporterul CNN Ben Wedeman a mers în Pisky-Radkivski și a stat de vorbă cu oamenii, pentru a aflat prin ce au trecut în perioada înc are localitatea a fost sub ocupație rusă. Puțini localnici au amintiri pozitive.

Stanislav taie o bucată de tablă ca să acopere ferestrele sparte de la casa surorii sale. „Mereu erau furturi în primăvară. Luau tot ce prindeau”, a spus el.

Mai la vale, Varvara și Raisa, două femei în vârstă, fac ceea ce au făcut în toată perioada cât orașul a fost controlat de ruși.

Varvara: „Doar stăm aici (pe bancă, în fața casei). Nu ne-au deranjat”.

Cealaltă spune însă că rușii erau agasanți, și repetau mereu aceeași întrebare.

Raisa: „Naziști, naziști. Întrebau mereu, unde sunt naziștii?”

Când a declanșat războiul, președintele rus Vladimir Putin a anunțat că a lansat o „operațiune specială de demilitarizare și denazificare”. Soldații ruși au intrat în Ucraina căutând naziști în toate localitățile pe care le ocupau.

„Din prima zi, mi-am dat seama că am făcut cea mai mare greșeală din viața mea. Când am decis să plec în Ucraina, eram un patriot convins. Am crezut că acolo sunt formațiuni naziste, cum ar fi Sectorul de Dreapta, Aidar, Azov. Toate canalele de Telegram și TV au fost concepute pentru a ne pompa [chestiile astea] în creier. Dar chiar și când eram conduși peste graniță în Ural, mi-am dat seama că noi suntem ocupanții, noi eram fasciștii. Eu [...] stăteam pe bancheta camionului și mă uitam la scenele care treceau prin fața ochilor mei, la ceea ce lăsam în urmă, toate acele sate distruse din Harkov. Mi-am dat seama că, de fapt distrugeam o țară, împreună cu populația sa de civili”, a declarat în urmă cu câteva zile un soldat rus.

Poliţia ucraineană a afirmat, marţi, că a descoperit o "cameră de tortură" în Pisky-Radkivski, potrivit News.ro.

Printre obiectele găsite, potrivit Poliţiei, se numără un container plin de dinţi de aur extraşi.

"După eliberarea satului Pisky-Radkivski, locuitorii locali au raportat Poliţiei că în subsolul uneia dintre case erau ţinuţi prizonieri - locuitori locali, soldaţi ATO [Operaţiunea Antiteroristă] şi prizonieri de război din cadrul Forţelor Armate ale Ucrainei", a declarat Serhiy Bolvinov, şeful Departamentului de investigaţii al Poliţiei Naţionale din regiunea Harkov, într-o declaraţie pe Facebook.

Bolvinov a precizat că locuitorii din zonă au auzit ţipete constante din clădire.

"Anchetatorii şi procurorii lucrează pentru a stabili toate faptele care au avut loc în această cameră de tortură", a spus el.

Sursa: CNN

Dată publicare: 05-10-2022 09:15

articolul original.

Atac cu drone sinucigaşe în regiunea Kiev. Mai multe instalaţii de infrastructură au luat foc

5 October 2022 at 06:05

05-10-2022 | 09:16

soldat ucraina
Shutterstock

Un atac cu drone sinucigaşe a fost raportat în oraşul Bila Tserkva din regiunea Kiev, în urma căruia mai multe instalaţii de infrastructură au luat foc, iar cel puţin o persoană a fost rănită.

autor

Şeful Administraţiei militare regionale din Kiev, Oleksii Kuleba, a transmis, într-o declaraţie pe Telegram, că în noaptea de 5 octombrie 2022, invadatorii ruşi au atacat cu drone sinucigaşe oraşul Bila Tserkva, relatează Ukrinform, conform News.ro.

"Avem informaţii despre mai multe explozii în Bila Tserkva. Potrivit datelor preliminare, oraşul a fost atacat de drone sinucigaşe. Ca urmare, instalaţiile de infrastructură au luat foc. O persoană a fost rănită", a scris Kuleba.

Serviciile de urgenţă lucrează la faţa locului.

Informaţiile privind distrugerile şi victimele nu au fost încă verificate.

Citește și

Sursa: News.ro

Dată publicare: 05-10-2022 09:05

articolul original.

Nouă razie la Sintești, soldată cu descoperirea a două tone de deșeuri neferoase

4 October 2022 at 20:11

O nouă razie la Sintești, făcută marți de autoritățile de mediu, a dus la ridicarea a două tone de deșeuri și aplicarea a cinci amenzi.

Sancțiunile aplicate la Sintești sunt în cuantum de 57.000 de lei, a transmis Garda de Mediu într-un comunicat, preluat de news.ro.

„Garda de Mediu Ilfov, la solicitarea Inspectoratului de Politie al Judeţului Ilfov, cu sprijinul structurilor din subordinea Poliţiei şi Jandarmeriei Ilfov au desfăşurat, în data de 04.10.2022, noi verificări pe teritoriul localităţii Sinteşti în scopul identificării şi sancţionării unor fapte ce aduc atingere factorilor de mediu şi mediului înconjurător, ca întreg”, a transmis Garda de Mediu.

Acţiunea s-a desfăşurat cu participarea în sistem integrat a peste 100 de persoane, atât comisari din cadrul Garzii de Mediu Ilfov, poliţişti din cadrul IPJ Ilfov (structura de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, arme, economic, SAS) şi lucrători din cadrul IJJ Ilfov, specialişti din cadrul E-Distribuţie Muntenia şi Consiliul Judeţean Ilfov, ISCTR” se precizează în comunicatul Gărzii de Mediu.

Comisarii de mediu au aplicat cinci sancţiuni în cuantum de 57.000 lei şi au procedat la ridicarea unei cantităţi de aproximativ 2 tone deşeuri din procesarea de deşeuri neferoase.

Citește și

Sursa: StirilePROTV

Dată publicare: 04-10-2022 23:11

articolul original.

Horoscop 5 octombrie 2022, cu Neti Sandu. Zodia care se pregătește pentru o nouă relație

4 October 2022 at 20:06

Vibrația zilei este 5 și o să ne facem curaj să atacăm obiective îndrăznețe.

Horoscop 5 octombrie 2022 – BALANȚĂ

O să începeți proiecte noi care să vă repună în valoare și o să aveți parte de câștiguri, că o să investiți multă energie și resurse ca să reușiți.

O să simțiți mai multă căldură sufletească din partea celor din jur și o să le răspundeți și voi cu aceeași măsură.

Păreți pregătiți pentru o nouă relație, dacă sunteți singuri, și vă puteți și căsători anul viitor.

Citește și

Horoscop 5 octombrie 2022 – SCORPION

Vi se rezolvă niște lucruri legate de casă și o să cheltuiți cam mulți bani, dar nu se poate fără, că vreți să vă puneți casa la punct, să sporiți gradul de confort.

Poate angajați o firmă să vă repare niște instalații acasă, o aparatură, și să duceți și mașina în service.

Vă faceți ordine în lista de prieteni și îi cultivați pe cei care v-au fost alături când ați fost triști, supărați.

Horoscop 5 octombrie 2022 – SĂGETĂTOR

Șefii au nevoie de prezența voastră, de ideile, de strategiile voastre și or să vă pună la treabă, că se bazează pe calitățile de excepție pe care le aveți.

Poate aveți de luat o decizie referitoare la munca în echipă sau la o plecare în excursie sâmbătă, duminică.

Apar proiecte noi și o să aveți de unde să luați bani, că veți lucra și în particular în măsura timpului disponibil.

Horoscop 5 octombrie 2022 – CAPRICORN

Vin bani și o să aveți grijă să vă achitați de toate plățile lunare și cu ce rămâne o să vă distrați sau o să-i duceți pe copii în parcul de distracție.

Vin și bani, or să fie și cheltuieli și o să fie o perioadă echilibrată din punct de vedere financiar.

Vă scoateți banii să vă ajungă pentru rate, facturi și pentru cursurile la care vreți să vă înscrieți.

Horoscop 5 octombrie 2022 – VĂRSĂTOR

E animație la voi, că o să aveți multe pe cap și o să fie totul contracronometru și e bine să fiți calculați, să nu vă pierdeți în amănunte, că nu o să răzbiți.

Se poate să recuperați niște bani și să-i și dați, că aveți de plătit cursuri, să vă luați manuale, sau pentru copii s-ar putea să fie.

O să faceți tot posibilul să dați o fugă zilele astea la cineva de prin țară, să schimbați o vorbă, poate aveţi și alte treburi.

Horoscop 5 octombrie 2022 – PEȘTI

O să apară acea persoană care e interesată de voi și s-ar putea să fiți și voi dornici să vă vedeți, mai ales ca să știți dacă sunteți compatibili sau nu.

E bine să aveți curaj să vă cereți banii cuveniți înapoi pentru că o să dați și celorlalți un exemplu de atitudine hotărâtă, că luptați pentru voi.

Se poate să reluați o negociere, să vedeți dacă angajatorul e dispus să vă împlinească dorințele, că altfel vă e bine unde sunteți.

Horoscop 5 octombrie 2022 – BERBEC

O să vă asociați cu niște oameni ca să faceți rost de bani, dacă veți lucra în parteneriat, dar se poate să vă întâlniți și ca să practicați un sport, să aveți activități care să vă destindă.

Vi se lansează invitația să ieșiți la o cafea sau să plecați în weekend pe undeva, să vedeți cum vă merge în doi, dacă vă acomodați.

O să puteți întâlni și voi pe cineva care să vă placă așa cum sunteți și să fie o bucurie traiul în doi.

Horoscop 5 octombrie 2022 – TAUR

Se pare că o să mai cheltuiți ceva bani cu casa și o să pregătiți terenul pentru musafiri, că o să dați o petrecere zilele astea, c-o fi vreo aniversare sau altceva festiv.

Se poate să vă implicați în pregătirea unui eveniment care o să vă pună calitățile ascunse în valoare.

Se pare că o să vă faceți mai mult timp pentru copii, îi duceți la cursuri speciale, să practice un sport, faceți și împreună mișcare.

Horoscop 5 octombrie 2022 – GEMENI

O să puteți demara un proiect care să vă țină ocupați până pe la primăvară și să adunați niște bani cu care să rezolvați problemele mai complicate.

Se poate să găsiți niște lucruri ieftine de cumpărat pentru o casă, or fi și în rate și o să vă rezolvați problema locuinței.

Poate ați nimerit niște reduceri și o să luați diverse lucruri pentru casă și poate duceți și mașina la control.

Horoscop 5 octombrie 2022 – RAC

O să vă descurcați cu actele pe care le duceți la semnat și o să mergeți mai departe cu demersurile care țin de o angajare, de o etapă superioară la școală.

Poate faceți o curățenie generală acasă, aruncați vechiturile și luați lucruri noi și ornamente, perdele, draperii, fotolii noi.

O să aveți treburi gospodăreşti, de reamenajare, vă ocupați și de școala voastră, a copiilor, o să tot faceți drumuri.

Horoscop 5 octombrie 2022 – LEU

Poate vi s-au aprobat un salariu în avans, un împrumut bancar, sfera financiară pare echilibrată și o să scăpați de griji, că nu o să rămâneți în aer cu banii.

O să vă dați întâlnire cu grupul ca să luați parte la diverse proiecte care v-ar aduce bani și ați căpăta experiență.

Aveți șanse mari să vă luați înapoi banii pe care i-ați împrumutat cuiva și să faceți față cheltuielilor de sezon.

Horoscop 5 octombrie 2022 – FECIOARĂ

O să recuperați bani din mai multe surse și o să și cheltuiți din ei, dar o să vă puneți ceva și deoparte ca să aveți un buget de rezervă.

E cineva care își dorește să vă cunoașteți, să fiți împreună și să vă și căsătoriți, dacă sunteți singuri.

Se rezolvă chestiuni mai vechi, acte, neînțelegerile cu cei din familie dispar și se anunță și o stare de sănătate mai bună.

Sursa: StirilePROTV

Dată publicare: 04-10-2022 23:06

articolul original.

Biden şi Harris îi promit lui Zelenski că SUA „nu vor recunoaşte niciodată” anexările teritoriilor ucrainene de către Rusia

4 October 2022 at 19:52

Preşedintele american Joe Biden şi vicepreşedinta Kamala Harris au discutat cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, marţi, şi au declarat că ”Statele Unite nu vor recunoaşte niciodată pretinsa anexare a teritoriului ucrainean de către Rusia”.

Biden şi Harris au subliniat „că Statele Unite nu vor recunoaşte niciodată pretinsa anexare a teritoriului ucrainean de către Rusia”, iar Biden ”a afirmat disponibilitatea continuă a Statelor Unite de a impune costuri severe oricărei persoane, entităţi sau ţări care oferă sprijin pentru pretinsa anexare a Rusiei”, potrivit Casei Albe, relatează CNN, potrivit News.ro.

De asemenea, Biden a reiterat angajamentul Washingtonului de a sprijini Kievul, iar cei trei liderii au discutat despre un nou pachet de asistenţă de securitate în valoare de 625 de milioane de dolari, care include încă patru sisteme de rachete de artilerie de înaltă mobilitate (HIMARS), precum şi obuziere şi muniţii suplimentare.

Ei au discutat şi despre un acord cu privire la un export de cereale şi „eforturile continue ale Statelor Unite de a mobiliza lumea pentru a susţine eforturile Ucrainei de a-şi apăra libertatea şi democraţia, aşa cum sunt consacrate în Carta Naţiunilor Unite”, a mai precizat Casa Albă.

Coreea de Nord susține anexarea regiunilor ucrainene de către Rusia

Coreea de Nord a anunțat, marți, că susține anexarea de către Rusia a celor patru regiuni ucrainene și a acuzat Statele Unite că aplică „un standard dublu de tip mafiot” când se implică în afacerile interne ale altor state.

Citește și

Jo Chol-su, directorul general al Departamentului Organizații Internaționale din cadrul Ministerului de Externe de la Phenian, a transmis că referendumurile privind alipirea la Federația Rusă au fost organizate în mod legitim, respectând Carta ONU.

Respectăm voința locuitorilor care au dorit să se reunească cu Rusia și susținem poziția guvernului rus de a face din aceste regiuni părți ale țării”, a declarat Jo Chol-su, subliniind că că marea majoritate a votanților a ales în favoarea alipirii la Rusia, potrivit agenției de presă de stat nord-coreene KCNA, conform TASS, citată de Reuters.

„Referendumurile au fost organizate în acord cu Carta ONU, care a consacrat principiul egalității popoarelor și dreptul la autodeterminare, în acord cu procedurile legitime care au făcut posibilă reflectarea voinței locuitorilor celor două republici și ai celor două regiuni”, a mai spus el.

Jo Chol-su a acuzat SUA că, pentru a menține „lumea unipolară” necontestată, se amestecă în afacerile interne ale unor state independente și le încalcă drepturile legale.

Ucraina și statele occidentale au condamnat referendumurile nelegale de anexare a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie organizate de Rusia.

Sursa: News.ro

Dată publicare: 04-10-2022 22:52

articolul original.
Ieri — 4 October 2022Stirile ProTV

Lukaşenko declară că Belarusul „participă” în războiul din Ucraina, dar nu este o parte militară activă

4 October 2022 at 19:37

Preşedintele belarus Aleksand Lukaşenko a declarat, marţi, că „Belarusul participă” în războiul din Ucraina, dar nu este o parte militară activă în conflict.

În ceea ce priveşte participarea noastră la o operaţiune militară specială în Ucraina, participăm. Nu o ascundem. Dar nu ucidem pe nimeni. Nu ne trimitem armata nicăieri. Nu ne încălcăm obligaţiile”, a afirmat Lukaşenko în timpul unei întâlniri militare, potrivit unei înregistrări video a întâlnirii transmisă agenţia de ştiri de stat Belta.

El a mai spus apoi că ţara sa „participă” în război, împiedicând extinderea acestuia în Belarus şi împiedicând „un atac asupra Belarusului sub pretextul unei operaţiuni militare speciale organizate de Polonia, Lituania şi Letonia”.

Aşa cum am spus, nimeni nu va împuşca ruşi în spate de pe teritoriul Belarusului. Aceasta este participarea noastră”, a subliniat liderul belarus.

Lukaşenko a adăugat că Belarusul este, de asemenea, prins în conflict ca punct de intrare pentru refugiaţi.

Citește și

Da, tratăm oamenii dacă este necesar. Da, hrănim oamenii. Şi nu numai pe ruşi. Îi hrănim în special pe acei refugiaţi, cerşetori, oameni săraci care vin la noi din Ucraina... Cum să nu-i hrănim, cum să nu-i tratăm? Aceasta este participarea noastră în această operaţiune militară. Nu există altă cale şi nu va exista”, a continuat preşedintele belarus.

El a menţionat că Minskul nu intenţionează să anunţe vreo mobilizare, dar că intenţionează să înveţe din experienţa Rusiei.

Lukaşenko a fost un aliat apropiat al omologului său rus Vladimir Putin, iar Belarus a fost folosit ca punct de lansare pentru trupele ruse în luna februarie.

Liderul belarus a denunţat anterior că ţara sa a fost „târâtă” în război.

Sursa: News.ro

Dată publicare: 04-10-2022 22:37

articolul original.

RUXI a făcut o dezvăluire surprinzătoare care i-a șocat pe mulți. Ce intenții are față de Cristi Mitrea

4 October 2022 at 19:13

Dacă săptămâna trecută, RUXI și Cristi Mitrea surprindeau cele două tabere ale celebrităților cu vestea că între cei doi pare să se înfiripe ceva, în episodul de marți seară de la „Sunt celebru, scoate-mă de aici!”, RUXI vine cu declarații surprinzătoare.

RUXI, creator de conținut, a făcut o dezvăluire surprinzătoare care i-a șocat pe mulți. Ce intenții are față de luptătorul de MMA


Mi-ar plăcea să mă ajute Universul să-l scot din joc pe Cristi! Aș vrea să încerc chestia asta. Poate sunt nebună pentru că asta cred sau că vreau să fac asta. Pur si simplu e un bărbat și avem nevoie să scăpăm de bărbați”, i-a mărturisit RUXI Anisiei.

Ce surprize le așteaptă pe celebrități în episodul de marți seară, puteți vedea de la ora 21:30, pe PRO TV.

Show-ul este disponibil în avans pe VOYO.

Citește și

Cine sunt concurenții de la „Sunt celebru, scoate-mă de aici!” 2022

În sezonul doi al reality-show-ului „Sunt celebru, scoate-mă de aici!”, 12 vedete vor avea parte de experiența vieții lor.

Vedetele care vor înfrunta provocările de la „Sunt celebru, scoate-mă de aici!” sunt:

Lidia Buble (cântăreață)

Anisia Gafton (comediant)

Tania Popa (actriță)

RUXI (creator de conținut)

Bia Khalifa (cântăreață și adult content creator)

Giani Kiriță (fotbalist)

Cristi Mitrea (luptător MMA)

Cornel Palade (actor comediant)

Sunt celebru, scoate-mă de aici!” este reality-show-ul de supraviețuire, în care vedetele își vor înfrunta cele mai ascunse temeri.

Timp de două luni, cele 12 vedete vor simți pe pielea lor, teama de înălțime, claustrofobia, frica de spații întunecate și multe altele.

Vedetele vor trebui să trăiască printre șerpi, șobolani, tarantule, gândaci, viermi și se vor strădui să guste din preparate culinare greu de privit și mirosit, toate astea pentru a câștiga titlu de Rege sau Regină a junglei.

Sursa: StirilePROTV

Dată publicare: 04-10-2022 22:13

articolul original.

Cătălin Boboc și-a dat demisia din PNL. Este bănuit de furt de energie

4 October 2022 at 18:53

Cătălin Boboc, fostul secretar de stat bănuit de furt de energie, și-a dat demisia din PNL. Politicianul a explicat că nu vrea ca imaginea partidului să fie afectată.

Cătălin Boboc susține în continuare că este nevinovat, iar acuzațiile publice de furt de energie în cazul unui imobil care îi aparține sunt nefondate. Boboc și-a făcut publică demisia pe Facebook, marți seară.

„Pentru a nu politiza o situație personală care va fi lămurită, și pentru a nu crea în vreun fel presiune, am decis să îmi dau demisia din funcția de membru al Partidului Național Liberal. Consider că este cel mai decent gest politic pe care îl pot face astfel încât imaginea partidului să nu fie afectată de acuzațiile care mi-au fost aduse.
Varianta autosuspendării nu există într-un astfel de caz, prin urmare demisia este singura soluție, până la clarificarea situației. Voi reveni cu toate explicațiile și documentele necesare după ce voi face toate demersurile pentru a-mi demonstra nevinovăția.
Am fost și sunt un om de partid, le mulțumesc tuturor colegilor mei pentru colaborare, din 2003 și până acum. Îi asigur de buna mea credință și cred că ne vom reauzi!”


Informațiile care au apărut în presa locală din Brăila despre presupusul furt de energie i-a determinat pe cei din Partidul Social Democrat să ceară explicații publice.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Ştefan Radu Oprea, scria pe Facebook că PNL trebuie să ofere clarificări în legătură cu acest caz.

Citește și

„În legătură cu cercetarea penală pentru furt de energie demarată împotriva liberalului Cătălin Boboc, aşteptăm ca PNL să îşi clarifice cât mai repede poziţia în această chestiune. În contextul crizei energetice, în care cetăţenii mizează pe măsuri de protecţie din partea Guvernului, un astfel de caz poate afecta serios credibilitatea coaliţiei, din care face parte şi PSD. Ne aşteptăm, aşadar, ca până când autorităţile vor ajunge la o concluzie în acest dosar, cei din PNL să se delimiteze de suspiciunile care planează asupra colegului lor de partid”, a transmis Ştefan Radu Oprea, marţi pe Facebook.

Sursa: StirilePROTV

Dată publicare: 04-10-2022 21:53

articolul original.

Iranul, țara care aprovizionează Rusia cu drone de război, nu recunoaște anexarea teritoriilor ucrainene

4 October 2022 at 18:45

Reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Iranului, Nasser Kanani, a declarat luni că Teheranul pledează pentru respectarea principiului suveranității și integrității teritoriale în contextul invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina.

Întrebat despre poziția Iranului cu privire la anexarea a patru regiuni ucrainene de către Rusia, Kanani a răspuns că Teheranul "subliniază necesitatea respectării depline a principiului suveranității și integrității teritoriale a tuturor statelor ca normă fundamentală a dreptului internațional și a respectării principiilor și obiectivelor Cartei ONU", relatează de European Pravda, care citează agenția de presă de stat iraniană IRNA .
.
De asemenea, reprezentantul oficial al Ministerului iranian de Externe a sprijinit "orice efort de rezolvare pașnică a conflictului din Ucraina" și a îndemnat "să evite orice acțiuni provocatoare care ar putea întrerupe cursul păcii, stabilității și liniștii".

Iranul ar fi livrat Rusiei „sute” de drone de luptă

În războiul ruso-ucrainean, se crede că Iranul se află de partea Rusiei, oferindu-i sprijin politic și mai ales militar.

În august, s-a aflat că Rusia a primit "sute" de drone din Iran, care ar folosite de trupele lui Vladimir Putin în timpul invaziei sale la scară largă în Ucraina, în ciuda apelurilor Washingtonului către Teheran de a nu face acest lucru.

Citește și

Totodată, armata ucraineană susține că a doborât în mod repetat drone iraniene care efectuau atacuri asupra orașelor din sudul Ucrainei.

La 23 septembrie, partea ucraineană a decis să îl priveze pe ambasadorul Iranului în Ucraina de acreditare, precum și să reducă semnificativ numărul personalului diplomatic al ambasadei iraniene în legătură cu furnizarea de drone de atac către Rusia.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Nasser Kanaani, a declarat că Teheranul va răspunde în mod proporțional la decizia părții ucrainene.
 

Sursa: Eurointegration.com.ua

Dată publicare: 04-10-2022 21:45

articolul original.

ANPC sancţionează Blue Air cu peste zece milioane de lei pentru cursele anulate din 15 iunie

4 October 2022 at 18:06

ANPC a anunţat, marţi seară, că sancţionează Blue Air cu peste zece milioane de lei pentru cursele anulate din 15 iunie, până în prezent.

ANPC a anunţat, marţi seară, că sancţionează Blue Air pentru cursele anulate din 15 iunie până în prezent, peste 150.000 de consumatori din 23 de state membre ale Ununii Europene fiind afectaţi. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate companiei de către ANPC se ridică la 10 milioane de lei.

Dat fiind situația generată, pe piață, de comportamentul commercial al operatorului economic Blue Air Aviation SA și a continuării acesteia, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a desfășurat, o amplă acțiune de control care a avut în vedere modul de respectare a prevederilor legale din domeniul protecției consumatorilor privind serviciile de transport aerian, ale operatorului, verificându-se inițial situația zborurilor anulate în perioada 15.06.2022 - 30.08.2022 și ofertele practicate de operatorul economic atât pe site-ul oficial, www.flyblueair.com, cât și pe pagina oficială de Facebook a acestui sau din aplicația Blue Air și extinsă, ulterior, ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public cu privire la anularea tuturor zborurilor din 06.09.2022 până în 10.10.2022”, se arată în comunicatul transmis de ANPC.

Astfel, comisarii ANPC au concluzionat următoarele:

- operatorul economic Blue Air Aviation SA nu a propus angajamente sau un plan de măsuri reparatorii pentru consumatori în termenul stabilit de autorităţile competente;

Citește și

- în perioada analizată, respectiv 15.06.2022 - 12.09.2022, au fost afectați 150.227 consumatori din 23 state membre ale Uniunii Europene;

- practica operatorului economic a avut caracter repetitiv;

- valoarea prejudiciilor suferite de consumatori se ridică la suma de 19.582.065,96 EUR (echivalent, calculat la valoarea cursului din 16.09.2022), respectiv 96.447.549,47 LEI (echivalent, calculat la valoarea cursului din 16.09.2022), pentru perioada analizată şi reprezintă doar valoarea biletelor achiziţionate, în realitate prejudiciul fiind mult mai mare;

- rambursarea efectivă a contravalorii biletelor pentru zborurile anulate s-a realizat la un număr foarte mic de pasageri la care s-a rambursat efectiv, respectiv au fost rambursate 598 rezervări (reprezentând 0,7% din totalul de 80.826 rezervări anulate), suma totală a rambursărilor efective fiind echivalentul a 115.016,11 EUR (0,6% din suma totală a rezervărilor anulate, respectiv 19.582.065,96 EUR );

- un procent de 9,8% din suma totală de rambursat, respectiv suma de 1.924.762,33 EURO s-a rambursat în wallet (portofelul electronic), reprezentând 10.685 de rambursări.

În urma acestor constatări, echipa de comisari ANPC a decis aplicarea a două amenzi contravenționale, una în cuantum de 2 000 000 EURO, și o alta în valoare de 200.000 lei pentru abateri repetate. Totalul amenzilor se situează la valoarea de 10 094 200 lei, se mai arată în comunicat.

Instituţia precizează că acestora li se adaugă sancţiuni complementare după cum urmează:

- se dispune măsura de remediere;

- se propune măsura de încetare a practicilor comerciale incorecte, în sensul de a nu mai pune pe piaţă, la dispoziţia consumatorilor, oferte de zbor înşelătoare, pentru care operatorul economic nu dispune de resursele necesare efectuării acestora;

- se propune suspendarea prestării serviciilor până la încetarea practicii comerciale incorecte sau până la ducerea la îndeplinire a măsurilor dispuse.

Haos pe aeroporturile din România. Cum s-a ajuns la blocajul Blue Air
 

Haos pe aeroporturile din România după ce, pentru prima dată în ultimii 30 de ani, o companie aeriană nu și-a mai putut plăti costurile de operare a zborurilor.

Ministerul Mediului spune că a blocat conturile Blue Air pentru o datorie de aproape 30 de milioane de lei, taxe neplătite pentru emisiile de carbon ale avioanelor.

Din această cauză, în toată țara, peste 20 de avioane au rămas la sol și mii de oameni nu au mai putut pleca spre destinații din toată Europa.

Compania aeriană dă vina pe ANPC


Blue Air acuză Autoritatea pentru Protecția Consumatorului că a instigat pasagerii să nu mai cumpere bilete, situație care i-a provocat operatorului de zboruri low-cost, pierderi de milioane de euro.

Pe de altă parte, reprezentanții statului, prin vocea ministrului Mediului, au transmis că blocarea conturilor Blue Air, nu era un motiv de suspendare a zborurilor, și au cerut companiei, să le reia, oferind că soluție re-eșalonarea datoriilor.

Blue Air se află într-o situație financiară dificilă și înregistrează pierderi de sute de milioane de lei. De curând, compania a fost amendată cu două milioane de euro de Protecția Consumatorului pentru că a anulat aproape 200.000 de rezervări între aprilie, anul trecut și aprilie 2022.

Comunicatul integral al ANPC poate fi consultat la finalul articolului.

Sursa: News.ro, StirilePROTV

Dată publicare: 04-10-2022 21:06

articolul original.

Acuzații de hărțuire sexuală la Opera din Iași. Un balerin celebru, învinuit că intra peste colege, la duș

4 October 2022 at 15:08

Acuzații de hărțuire sexuală au fost lansate la Opera din Iași, unde mai multe balerine își acuză un coleg că intră frecvent peste ele în vestiar atunci când făceau duș, după reprezentație.

Balerinul acuzat se apără, punând că s-a întâmplat rar, și doar când voia să se spele pe mâini la chiuveta comună.

Balerinele care au formulat acuzațiile au vrut să-și păstreze anonimatul, dar colegul lor acuzat este un personaj celebru, relatează publicația Ziarul de Iași.

Există mai multe mărturii de la apropiații balerinelor, de la personalul artistic, tehnic și auxiliar din instituție, dar și din partea a două dintre victime.

Mai mult, balerinul ar fi refuzat să iasă, fiind alungat de țipetele femeilor, în câteva situații. O plângere de hărțuire sexuală, semnată de opt balerine a ajuns pe biroul managerului Andrei Fermeșanu, dar, pentru moment, nu există încă o cercetare internă la nivelul instituției.

Citește și

Vlad Mărculescu a negat acuzațiile, admițând că singurele momente în care a intrat în vestiarul femeilor au fost cele în care a vrut să folosească chiuveta aflată la intrare să se spele, și doar când ușa era deschisă.

„Intra în vestiar când era ușa închisă, fără să bată la ușă”

Vlad Mărculescu, fost prim-solist de balet, este unul dintre cei mai cunoscuți artiști ai operei ieșene.

El ar fi intrat în vestiarul femeilor în special la finalul repetițiilor, atunci când acestea făceau duș și se schimbau pentru a pleca acasă, susțin victimele. Inițial trecute la capitolul „accidente”, astfel de evenimente s-ar fi repetat din ce în ce mai des în ultima perioadă, conform mărturiile membrilor trupei de balet.

„Nu ai cum să încurci vestiarele și nici să spui că există acolo ceva: resurse, apă, lumină, căldură, habar n-am, ce nu găsești în vestiarul bărbaților”, a explicat unul dintre angajații de la Departamentul Tehnic al instituției.

Din cele 14 femei surprinse dezbrăcate în vestiar, cel puțin 8 dintre ele au semnat o hârtie în care îl acuză pe Mărculescu de agresiune sexuală.

„Intra în vestiar când era ușa închisă, fără să bată la ușă, i s-a spus de nu știu câte ori să nu mai intre și dacă nu a înțeles, au făcut și fetele o plângere. Ăsta este felul lui, îl știm de mic, de când lucrează aici, ne-am obișnuit cu el, dar acum a sărit calul: nu poți să intri într-un vestiar de fete când vrei tu. Normal că i s-a atras atenția o dată, de două ori, dar dacă nu s-a înțeles de vorbă bună, unde să se plângă fetele dacă nu la conducere?”, a spus una dintre persoanele din zona de pregătire artistică de la Operă.

Andrei Fermeșanu, managerul Operei din Iași, a confirmat faptul că a fost primită o plângere pe numele lui Vlad Mărculescu, dar a precizat că nu s-a demarat niciun acțiune pe plan intern pentru că, momentan, aceasta se află la Oficiul Juridic.

Sursa: StirilePROTV

Dată publicare: 04-10-2022 18:08

articolul original.

Răsturnare de situație în cazul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, de la Opera din Iași. Ancheta, reluată de la zero

4 October 2022 at 14:46

Răsturnare de situație în dosarul privind moartea mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, de la Opera din Iași.

După doi ani, ancheta este reluată de la zero, după ce zilele trecute, judecătorii au apreciat că este nevoie de o nouă cercetare pentru încadrarea corectă a faptelor. Procurorii trebuie să demonstreze dacă este vorba despre accident sau crimă. Momentan, cercetările se fac in rem.

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, solistă a Operei Naționale din Iași, a suferit, în mai 2020, mai multe leziuni grave la nivelul creierului, toracelui și abdomenului, după ce a căzut pe scările din casă. La momentul căzăturii, în casă se mai afla și soțul său, pianistul Codrin Nicoară. Șapte luni mai târziu, după internări succesive în spitale din Iași, artista a murit.

Inițial, ancheta a fost deschisă pentru omor, însă procurorul nu a strâns suficiente probe pentru această acuzație, așa că Nicoară a fost trimis în judecată pentru lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în primejdie.
Când a aflat, familia victimei a apelat la șeful procurorului de caz și a cerut ca ancheta să fie reluată pentru omor. Prim-procurorul Parchetului Iași a fost de acord.

Așa că, dosarul care ajunsese în instanță și în care Codrin Nicoara era acuzat de lasarea fara ajutor a unei persoane aflată în primejdie, a fost oprit de la judecată.

Citește și

Cristina Vîlcu, judecător la secția penală a Judecătoriei Iași: „Colegul meu a găsit o soluție și dosarul dumnealui, printr-o încheiere, a plecat la Tribunal, apreciind faptul că fiind redeschisă urmărirea penală pentru săvârșirea infracțiunilor de omor și complicitate la omor, Tribunalul trebuie să facă cercetări și să vadă care este infracțiunea corectă pentru care ar trebui să fie cercetat domnul Nicoară”.

Ce trebuie să stablisescă anchetatorii

Anchetatorii trebuie să stabilească dacă este vorba despre infracțiunea de omor sau despre lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în primejdie.

Ioanela Gâmbuță, prim-procuror adjunct la PT Iași: „În urma admiterii de către judecător de camera preliminară a plângerii formulate împotriva soluției de clasare cu privire la săvârșirea infracțiunii de omor, infracțiune care privește împrejurările în care a intervenit decesul victimei a fost reluată urmărirea penală, reluate administrarea probelor urmând să fie reevaluat întreg probatoriul”.

La dosar a mai fost adăugată și o plângere a fostului soț al victimei, Codrin Nicoară, care îi vizează pe medicii care au avut grijă de artistă.

Andrei Homeucă, avocat: „Clientul meu Codrin Nicoară a formulat o plângere penală pentru mai multe infracțiuni printre care și ucidere din culpă urmare a unui malpraxis”.

Artista a ajuns la spital în comă, după ce a căzut pe scări. Potrivit documentelor medicale, în momentul externării, starea de sănătate a artistei era ameliorată.

Sursa: StirilePROTV

Dată publicare: 04-10-2022 17:46

articolul original.

Bărbat bătut cu bestialitate și tâlhărit de trei indivizi, în Bacău. Soția victimei a asistat prin telefon la momentul șocant

4 October 2022 at 14:40

Atac brutal, pe stradă, în Bacău. Un bărbat de 51 de ani a fost bătut crunt și tâlhărit de trei indivizi, chiar în timp ce vorbea la telefon cu soţia sa, aflată în Italia. Femeia a auzit strigătele de ajutor și a sunat, imediat, la 112.

Omul a fost găsit de rude și de echipajul de intervenție, inconștient, într-un şanţ. În timp ce victima a fost dusă la spital, poliţiştii au reuşit să dea și de urma agresorilor, care îi furaseră bărbatului banii și telefonul.

Bărbatul se îndrepta către casă, seara, după ce se întunecase, și vorbea la telefon cu soţia lui, aflată la muncă în Italia. Brusc, a fost atacat din spate. Omul s-a prăbuşit, după prima lovitură, dar a apucat să strige după ajutor.

Nelu Negruţ, victima: „Când mi-am revenit, ei deja nu mai erau. M-a sculat un cetăţean pe care nu l-am zărit chiar bine, că eram buimac”.

Soţia s-a speriat foarte tare, când şi-a auzit bărbatul tipând, dar şi pe agresori, vorbind între ei. A sunat la 112, apoi la rude, iar fratele victimei l-a găsit pe om inconştient în şanţ. Victima a ajuns la spital.

Citește și

Bebi Negruţ, fratele victimei: „Vorbind la telefon, a fost lovit în cap. După aceea, nevasta a închis telefonul în Italia şi ne-a chemat pe noi, spunând fugiţi, că îl omoară”.

Agresorii i-au luat omului 700 de lei și telefonul mobil.

Florentina Negruţ, fiica victimei: „Tata striga nu mai daţi, că mă omorâţi, iar ei vorbeau după ce au plecat, mama tot a mai auzit câteva secunde”.

Poliţiştii au cercetat zona unde a fost atacat bărbatul şi, după două zile, au reuşit să dea de urma tâlharilor: trei bărbaţi, cu vârste între 18 şi 27 de ani. Doi dintre ei au mai fost cercetaţi de poliţie pentru diverse fapte, însă au scapat de închisoare pentru că erau minori atunci când le-au săvârşit.

De această dată, toţi cei trei s-au ales cu dosar penal pentru tâlhărie calificată şi riscă să îşi petreacă următorii 12 ani în spatele gratiilor.

Sursa: StirilePROTV

Dată publicare: 04-10-2022 17:40

articolul original.

Un instructor de sport din Sighetu Marmației este acuzat că ar fi întreținut relații sexuale cu o minoră. Ce riscă bărbatul

4 October 2022 at 14:38

Un instructor sportiv de lupte din Sighetu Marmației este acuzat că ar fi avut relații sexuale cu o minoră.

Adolescenta, acum în vârstă de 17 ani, susține că totul ar fi început de când avea 14 ani și mergea la sală pentru antrenamente.

Povestea ar fi început în urmă cu trei ani, pe când fata avea doar 14 ani

Povestea cu iz penal ar fi început în urmă cu trei ani, chiar în sala din Sighetu Marmației, unde antrenorul de kickboxing o antrena pe fata de 14 ani. Atunci, s-ar fi produs o apropiere între cei doi și, la scurt timp, s-ar fi ajuns și la momente intime. Cei doi ar fi întreținut relații sexuale inclusiv în deplasările sportive pe care le făceau.

Toate aceste acuzații sunt făcute, acum, chiar de adolescenta care a împlinit 17 ani. Aceasta ar fi spus că, atunci, la 14 ani, nu a fost forțată să întrețină relațiile sexuale, însă bărbatul ar fi profitat de naivitatea ei, mai ales că, spune ea, trecea și printr-un moment mai delicat în propria familie.

Fata a mers la poliție și a depus plângere după ce i-a povestit mamei tot ce s-a întâmplat. Acum, antrenorul este cercetat pentru act sexual cu un minor și, dacă va fi găsit vinovat, riscă până la cinci ani de închisoare.

Citește și

Sursa: StirilePROTV

Dată publicare: 04-10-2022 17:38

articolul original.

O remorcă plină cu făină, care trebuia să ajungă la persoane cu venituri mici, a luat foc pe autostradă, aproape de Timișoara

4 October 2022 at 14:36

04-10-2022 | 17:37

Remorca unui camion s-a făcut scrum, marți după-amiază, pe autostradă, aproape de Timișoara.

autor

Șoferul autotrenului a văzut din timp că din remorcă iese fum și a reușit să decupleze capul tractor, astfel încât paguba să nu fie mult mai mare.

Remorca era încărcată cu făină

Remorca era încărcată cu făină de la Uniunea Europeană și trebuia să ajungă la persoanele cu venituri foarte mici din vestul țării.

Pompierii au intervenit cu trei autospeciale, dar nu au mai putut să salveze nimic din produse. Traficul pe sensul de mers Lugoj-Timișoara a fost blocat.

Cauza incendiului nu este, deocamdată, cunoscută.

Citește și

Sursa: StirilePROTV

Dată publicare: 04-10-2022 17:36

articolul original.

Un canibal a scăpat de închisoare după ce a ucis și mâncat o femeie. Acum joacă în filme și scrie cărți

4 October 2022 at 09:35

Un bărbat japonez care a ucis și mâncat o femeie este liber și circulă pe stradă fără restricții.

Ucigașul spune că își dorește să mănânce din nou carne de om înainte să moară, informeză ladbible.com

Bărbatul, care locuiește în Tokyo a împușcat, tranșat și mâncat o femeie care se numea Renée Hartevelt, în anul 1981.

Issei Sagawa, născut în 1949, spune că încă din copilările visa să consume carne umană.

„Sincer, nu pot să înțeleg de ce toată lumea nu simte această dorință de a mânca, de a consuma, alți oameni”, a declarat bărbatul.

Citește și

Cu toate acestea, în 1981, când studia în străinătate la Paris, și-a îndeplinit dorința întunecată, alegând-o pe studenta olandeză Hartevelt drept victimă.

După ce i-a câștigat încrederea și a invitat-o la cină, el a împușcat-o în gât.

Am vrut să chem o ambulanță, apoi m-am gândit «Stai puțin, nu fi fraier. Visezi la asta de 32 de ani și acum chiar se întâmplă»”, a declarat bărbatul.

„În momentul în care am văzut carnea, am rupt o bucată cu degetele și am aruncat-o în gură. A fost cu adevărat un moment istoric pentru mine”, a adăugat Sagawa.

Avea un singur regret, că nu a mâncat-o de vie.

„Nimeni nu mă crede, dar intenția mea finală a fost să o mănânc, nu neapărat să o ucid”, a mai spus Sagawa.

În timp ce încerca să arunce cadavrul într-o valiză, canibalul a fost descoperit și arestat pentru crimă.

Totuși, el nu a ajuns niciodată la proces deoarece a fost declarat nebun și a fost internat într-un spital de boli psihice.

Datorită unei lacune legislative el a fost, până la urmă, lăsat în libertate. S-a renunțat la acuzații în Franța, iar documentele cazului nu au ajuns niciodată în Japonia.

Nu a mai existat niciun caz, iar bărbatul a fost liber să plece. Acum locuiește în Tokyo și spune că încă visează să consume carne umană.

„Mă gândesc să vreau să mănânc din nou pe cineva înainte de a muri”, a declarat Sagawa.

„Vreau să mănânc din nou cât sunt în viață, ca să pot măcar să fiu mulțumit când voi muri”, a mai adăugat el.

Canibalul a plănuit și câteva rețete.
„Cred că fie sukiyaki, fie shabu shabu [felii subțiri ușor fierte] este cea mai bună cale de a prepara pentru a savura cu adevărat aroma naturală a cărnii”, a explicat el.

De la eliberare, Sagawa a devenit o celebritate minoră, scriind mai mult de 20 de cărți și desenând imagini, chiar jucând în unele filme.

Sursa: LAD Bible

Dată publicare: 04-10-2022 12:35

articolul original.
❌