ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 4 February 2023Wall-Street

FOTO l Zeci de turiști români, blocați în stațiunea Semenic din cauza zăpezii abundende

FOTO l Zeci de turiști români, blocați în stațiunea Semenic din cauza zăpezii abundende

Zeci de turiști români au fost blocați în stațiunea Semenic din cauza zăpezii abundende. Circa 80 de persoane, printre care și copii, au fost salvate de jandarmii montani din Caraș Severin.

Jandarmii montani din Caraș Severin au reușit să deszăpezească autoturismele blocate în zapada care a căzut în ultimele ore.

După o operațiune care a durat mai multe ore, jandarmii au deblocat 30 de mașini în care erau 80 de persoane printre care și copii.

Turiștii se aflau în Stațiunea Semenic, mulți pentru practicarea sporturilor de iarnă, dar căderile de zăpadă din ultimul timp le-a îngreunat deplasarea spre casă, făcând drumurile din stațiune aproape impracticabile.

Niciun turist din cei blocați nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

articolul original.

Alexandru Rafila, despre scandalul cu Victor Pițurcă: Totdeauna, în vremuri de criză, există şi 'băieţi deştepţi'

Alexandru Rafila, despre scandalul cu Victor Pițurcă: Totdeauna, în vremuri de criză, există şi 'băieţi deştepţi'

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, sâmbătă, că afacerile derulate de "băieţii deştepţi" dinamitează încrederea populaţiei în stat, lucru care se resimte şi în sistemul de sănătate.

"Totdeauna, în vremuri de criză, există şi 'băieţi deştepţi' în ghilimele. Nu sunt deştepţi deloc, pentru că ei dinamitează încrederea populaţiei în stat şi atunci când discutăm de produse neconforme, care de multe ori sunt achiziţionate cu preţuri de câteva ori mai mari decât cele normale. Ajungem într-o situaţie stupidă, în care facem achiziţii publice, iar preţul de la achiziţia publică e de două ori mai mare decât dacă mergem şi cumpărăm de la farmacie. Lucrul ăsta nu este tolerabil, şi pentru orice om care nu este pregătit în domeniu, este revoltător pentru că problemele economice ale României, din momentul de faţă, sunt cauzate şi de situaţia din timpul pandemiei (...). Statul a făcut un efort foarte mare, să cumpere foarte multe materiale sanitare şi echipamente sanitare. Unele nu s-au folosit niciodată şi s-au plătit zeci de milioane de euro, altele au fost de foarte proastă calitate, măştile erau neconforme, erau măşti FFP2, adică măşti cu un grad de protecţie mare, care de fapt nu erau pentru uz medical, erau pentru uz industrial sau agricol. Toate lucrurile astea au fost cauzate de o corupţie, pentru că discuţi de o corupţie aici", a declarat Rafila, la Prima TV, notează Agerpres.ro.

El a explicat că astfel de acţiuni aduc nu numai prejudicii de ordin financiar, dar afectează şi încrederea populaţiei în recomandările sau punctele de vedere profesionale ale specialiştilor din domeniul sănătăţii.

"Ceea ce cred eu că e mai periculos, este o diminuare a încrederii populaţiei în sistemul public în general, iar lucrul ăsta se resimte şi în sistemul sănătăţii, pentru că noi, atunci când facem o recomandare sau ne spunem un punct de vedere profesional, încrederea nu mai este aceeaşi pentru că publicul vede că în sistemul public se întâmplă lucruri de genul ăsta. Trebuie să ne gândim întotdeauna la consecinţele faptelor noastre, care nu sunt numai de natură economică sau penală, sunt de natură să altereze relaţiile în societate (...). Dacă reprezentanţi ai unor instituţii publice au făcut aşa ceva, UNIFARM, întreprindere extrem de utilă, de care avem nevoie să gestionăm foarte multe situaţii, inclusiv de criză de medicamente, a ajuns într-o situaţie absolut revoltătoare pentru că sute de milioane de euro au fost risipite pe contracte care se află în momentul de faţă în cercetare sau au fost deja trimise în judecată", a adăugat ministrul Alexandru Rafila.

Rafila a făcut aceste precizări, în contextul unei întrebări referitoare la afacerea cu măşti neconforme, derulată de CN Romarm SA, în care sunt cercetaţi penal directorul general al acestei companii, Gabriel Ţuţu, fostul fotbalist Victor Piţurcă şi fiul acestuia.

Potrivit DNA, pe fondul pandemiei generate de virusul COVID-19, în perioada 19 martie 2020 - 16 septembrie 2021, Gabriel Ţuţu, în calitate de director general al Romarm, cu încălcarea dispoziţiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte şi o societate controlată de Alexandru Piţurcă, în condiţii dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziţie publică ce vizau cumpărarea a şapte utilaje neconforme de producere a măştilor de protecţie.

articolul original.

Nestle se pregătește pentru o nouă creștere a prețului produselor sale

Nestle se pregătește pentru o nouă creștere a prețului produselor sale

Nestle va trebui să majoreze şi mai mult preţurile produselor sale alimentare anul acesta, pentru a compensa costurile de producţie mai ridicate, care încă nu au fost transmise integral consumatorilor, a afirmat directorul general Mark Schneider, într-un interviu acordat publicaţiei germane Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

"Creşterile nu vor fi atât de accentuate cum au fost în 2022, dar "trebuie să reducem decalajul pe ansamblul acestui an", a explicat şeful grupului elveţian, notează Agerpres.ro.

Nestle, cea mai mare companie alimentară din lume, a înregistrat în primele nouă luni din 2022 o creştere organică a vânzărilor de 8,5%, din care majorările de preţ au reprezentat 7,5 puncte procentuale.

În multe state dezvoltate rata inflaţiei este la un nivel record, în mare parte în urma majorărilor de preţuri la alimente şi energie.

articolul original.

FOTO l Original din China: încălțăminte sport contrafăcută, în valoare de peste 1,8 milioane lei, oprită la vamă

FOTO l Original din China: încălțăminte sport contrafăcută, în valoare de peste 1,8 milioane lei, oprită la vamă

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Bechet au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autocamion, mai multe colete ce conțineau 3.008 perechi de pantofi sport, toate purtând însemnele unei firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În data de 3 februarie 2023, în jurul orei 11.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetățean bulgar, în vârstă de 50 de ani, care se afla la volanul unui autocamion. Conform documentelor prezentate, şoferul transporta încălțăminte și produse textile, pe ruta Grecia-Slovacia.

Cu ocazia efectuării controlului de frontieră, colegii noștri au descoperit, în compartimentul de marfă al mijlocului de transport, mai multe colete ce conțineau încălțăminte sport.

În urma inventarierii bunurilor de către reprezentantul Biroului Vamal Bechet, a rezultat cantitatea totală de 3.008 perechi de pantofi sport, toate purtând însemnele unei mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute. Acestea aparţineau șoferului autocamionului.

Bunurile au fost predate unui reprezentant din cadrul Biroului Vamal Bechet, iar dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi valorat 1.804.800 lei.

În prezent, faţă de persoana sus-menţionată, se efectuează cercetări, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet competentă.

articolul original.
Before yesterdayWall-Street

Aderarea Ucrainei la UE: Zelenski speră să înceapă discuțiile anul acesta

Aderarea Ucrainei la UE: Zelenski speră să înceapă discuțiile anul acesta

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că este "posibil" ca în acest an să înceapă discuţii oficiale pentru aderarea ţării sale la Uniunea Europeană, relatează AFP, preluat de Agerpres.

"Ce am convenit cu adevărat astăzi?", a remarcat Zelenski în tradiţionala sa intervenţie zilnică de seară, la finalul summitului UE-Ucraina care a avut loc vineri la Kiev.

"Exista o înţelegere că este posibil să se înceapă negocierile privind aderarea Ucrainei la Uniunea Europeana în acest an", a explicat el. "În această seară putem spune că Ucraina face progrese în direcţia obiectivului său", a precizat preşedintele ucrainean.

"Am discutat şi discutăm deja ca membri ai comunităţii europene", a subliniat Zelenski.

La Kiev, unde sirenele antiaeriene au sunat de două ori în timpul zilei, preşedintele Consiliului European Charles Michel, preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen şi alţi înalţi oficiali ai UE s-au întâlnit cu preşedintele Volodimir Zelenski.

"Ucraina este UE, UE este Ucraina", a declarat Charles Michel la încheierea summit-ului.

Acest summit, al 24-lea la număr, este de asemenea primul de când Ucraina a primit statutul de ţară candidată la aderare din partea UE şi a fost precedat joi de prima întâlnire între membrii Colegiului comisarilor europeni şi guvernul ucrainean.

articolul original.

Pacienţii cu cancer și diabet vor beneficia de noi medicamente gratuit

Pacienţii cu cancer și diabet vor beneficia de noi medicamente gratuit

Ministerul Sănătăţii a publicat în transparenţă decizională un proiect de hotărâre de Guvern care permite introducerea pe lista medicamentelor compensate şi gratuite a opt noi molecule, dintre care două sunt aprobate pentru noi indicaţii terapeutice.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, medicamentele sunt destinate pacienţilor cu afecţiuni oncologice, diabet zaharat şi boli rare. Pentru toate cele opt medicamente au fost emise decizii de includere condiţionată şi încheiate contracte cost-volum, a precizat Ministerul Sănătăţii.

"Moleculele pentru care a fost emisă de către ANMDMR decizie de includere necondiţionată în lista medicamentelor compensate şi gratuite au fost trimise comisiilor de specialitate din cadrul Ministerului Sănătăţii pentru estimarea consumului. În perioada imediat următoare, aceste medicamente vor fi incluse pe listă printr-o hotărâre de Guvern", se arată în comunicat, potrivit Agerpres.

În cursul anului 2022, au fost introduse prin trei hotărâri de Guvern un număr de 76 de molecule noi faţă de anul 2021 când au fost introduse 56 de molecule.

articolul original.

Partidele din România au fost subvenționate de stat cu 256 mil. lei anul trecut. Cum au fost cheltuiți banii

Partidele din România au fost subvenționate de stat cu 256 mil. lei anul trecut. Cum au fost cheltuiți banii

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat vineri că în 2022 formaţiunile politice au efectuat cheltuieli în proporţie de 72% din totalul sumelor încasate din subvenţiile de la bugetul de stat, de peste 256 milioane lei.

AEP a constatat, "în urma monitorizării de către Departamentul de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale a informaţiilor referitoare la cheltuielile angajate de către formaţiunile politice din subvenţiile de la bugetul de stat, că în anul 2022 au fost efectuate cheltuieli în proporţie de 72% din totalul sumelor încasate", notează Agerpres.

AEP precizează că în anul 2022 au fost vărsate în conturile formaţiunilor politice sume în valoare de 256,6 mil. lei, reprezentând subvenţii de la bugetul de stat.

În structura cheltuielilor efectuate din subvenţia de la bugetul de stat, ponderea cea mai mare au avut-o cheltuielile pentru presă şi propagandă la Partidul Social Democrat - 58,54%, la Partidul Naţional Liberal - 70,72% şi la Partidul Mişcarea Populară - 27,62%, arată AEP.

În ceea ce priveşte cheltuielile cu personalul, ponderea cea mai mare din totalul cheltuielilor a fost la Partidul Pro România şi la Uniunea Salvaţi România, de 44,93%, respectiv 29,28%.

articolul original.

Regista organizează pe 9 februarie 2023 a doua ediție a Galei Regista, eveniment național de premiere a instituțiilor publice digitalizate

Regista organizează pe 9 februarie 2023 a doua ediție a Galei Regista, eveniment național de premiere a instituțiilor publice digitalizate

Regista, soluția pentru automatizarea și eficientizarea proceselor din instituțiile publice și companiile private din România, parte a grupului Zitec, anunță organizarea celei de-a doua ediții a Galei Regista - Împreună Construim România Digitală, eveniment național de recunoaștere a progresului digital în instituțiile publice din România. În cadrul Galei, în data de 9 februarie 2023, începând cu ora 14:00, reprezentanții instituțiilor publice, ai administrației locale, dar și ai companiilor private interesate de digitalizarea activității sunt invitați să participe la evenimentul transmis online.

Cea de-a doua ediție a Galei are loc într-un moment important pentru Regista, la scurt timp după ce a depășit pragul de 1.000 de organizații digitalizate la nivel național. În anul 2022, platforma a atins recordul de 60.000 de utilizatori, iar până la finalul anului abia încheiat au fost procesate peste 28 milioane de documente prin intermediul Regista, cu o creștere de 55% față de 2021. Portofoliul companiei cuprinde în prezent peste 29% din totalul primăriilor și administrațiilor locale din România, iar soluția a fost implementată, doar în anul precedent, și în peste 120 de școli și universități și 17 spitale locale și municipale, iar interesul din partea acestor instituții este în continuă creștere. Cifre pozitive se identifică și la măsurarea gradului de satisfacție în rândul clienților, unde Regista se bucura de un scor excelent - peste 91% dintre utilizatori se declară foarte mulțumiți de soluțiile oferite de Regista.

În acest an, Gala Regista premiază instituții publice în cadrul a șapte categorii distincte ce măsoară diverși factori ai progresului digitalizării. Categoriile sunt: Cea mai bună prezență pe rețelele sociale, Cea mai bună interacțiune digitală cu cetățenii, Cea mai digitalizată instituție, Cea mai digitalizată primărie de comună, Cea mai digitalizată primărie de oraș, Cea mai digitalizată instituție de învățământ și Cel mai important progres digital.

Nominalizările pentru premiile Galei au fost selectate automat, având în vedere informațiile disponibile în aplicația Regista cu privire la utilizarea reală a funcționalităților pentru digitalizare aferente fiecăreia dintre categorii.

În completarea acestor categorii, Regista acordă un premiu special: Cel mai important progres digital, acelei instituții publice care a contribuit în mod semnificativ atât la dezvoltarea aplicației, prin informațiile puse la dispoziție, cât și la digitalizarea spațiului public. Trofeul pentru această categorie este oferit unei instituții aleasă în mod particular, în semn de mulțumire din partea echipei Regista pentru contribuția acesteia, iar activitățile acesteia pot fi luate drept exemplu în procesul de digitalizare și pentru alte instituții publice.

”Ne bucură enorm faptul că tot mai multe instituții publice înțeleg avantajele pe care le aduce procesul de digitalizare pentru activitățile pe care le desfășoară zilnic, atât intern cât și în relația cu publicul. 2022 a fost un an foarte bun pentru Regista, serviciul depășind pragul de 1.000 de clienți în întreaga țară, iar 2023 vine cu noi oportunități, atât pentru clienții existenți, cât și pentru cei noi. Digitalizarea nu mai poate să aștepte, iar noi suntem pregătiți să oferim tot suportul necesar tuturor instituțiilor publice sau private, care aleg să-și adapteze procesele vremurilor moderne. În completarea misiunii noastre de a accelera digitalizarea în România, am ales să organizăm anual acest eveniment special, prin care dorim să recunoaștem cele mai importante progrese făcute la nivel național de către clienții care au ales Regista.”, a declarat Edward Crețescu, General Manager Regista.
În cadrul Galei Regista 2023 vor avea loc și dezbateri legate de oportunitățile pentru continuarea progresului digital din cadrul instituțiilor publice în 2023, precum și modurile prin care serviciile Regista facilitează atingerea obiectivelor planificate. Discuțiile vor fi moderate de către Gabriel Kolbay, reporter special Spotmedia.ro, iar gala va fi prezentată de Teddy Păun, jurnalist și moderator radio. Printre invitații celei de-a doua ediții a Galei se numără Dragoș Vlad, președintele Autorității pentru Digitalizarea României, Sabin Sărmaș, președintele comisiei IT&C din Camera Deputaților, Radu Puchiu, co-fondator H.appy Cities, Andrei Nicoară, expert e-guvernare și fondator Anse Info, Andreea Paul, economist, Conf. Univ. Dr. în cadrul ASE, și președinte INACO - Inițiativa pentru Competitivitate, România, Alex Lăpușan, CEO și fondator Zitec, și Edward Crețescu, General Manager Regista.
Participarea la Gala Regista 2023 este gratuită și necesită înscrierea în prealabil pe site-ul spotmedia.ro sau Regista. Transmisiunea live va fi disponibilă pe fiecare dintre cele două platforme, dar și pe paginile de Facebook Regista si Spotmedia. Participanții care vor urmări online Gala Regista se vor putea înscrie în direct la o tombolă cu premii în valoare valoare totală de 1.000 de euro. Ulterior desemnării câștigătorilor, va avea loc și un moment artistic live susținut de Taraful Konstantin.

Gala Regista este posibilă cu sprijinul companiei Zitec și organizată în colaborare cu spotmedia.ro.

Nominalizații la șase din cele șapte categorii ale Galei Regista 2023 sunt:

1. Instituția cu cea mai bună prezență pe rețelele de socializare
• Primăria comunei Sânmartin, Bihor
• Primăria orașului Balș, Olt
• Primăria orașului Năvodari, Constanța
• Spitalul Municipal Piatra Neamț, Neamț
• Primăria comunei Cristian, Brașov

2. Instituția cu cea mai bună interacțiune digitală cu cetățenii
• Primăria orașului Târgu Bujor, Galați
• Primăria orașului Năvodari, Constanța
• Primăria comunei Valea Lupului, Iași
• Primăria comunei Sânpetru, Brașov
• Primăria comunei Cristian, Brașov

3. Cea mai digitalizată instituție
• Universitatea Tehnică de Construcții București
• Spitalul Județean Piatra Neamț, Neamț
• Institutul Național de Fizica Laserilor, Plasmei și Radiațiilor Măgurele, Ilfov
• Spitalul Municipal Aiud, Alba
• Administrația Străzilor București

4. Cea mai digitalizată primărie de comună
• Primăria comunei Valea Lupului, Iași
• Primăria comunei Cristian, Brașov
• Primăria comunei Sânpetru, Brașov
• Primăria comunei Bârnova, Iași
• Primăria comunei Tărtășești, Dâmbovița

5. Cea mai digitalizată primărie de oraș
• Primăria orașului Târgu Bujor, Galați
• Primăria orașului Năvodari, Constanța
• Primăria orașului Panciu, Vrancea
• Primăria orașului Tăuții Măgherăuș, Maramureș
• Primăria orașului Breaza, Prahova

6. Cea mai digitalizată instituție de învățământ
• Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi Iași
• Liceul Teoretic Grigore Moisil Timișoara
• Liceul Teoretic Mircea Eliade Galați
• Colegiul Tehnologic Economic Virgil Madgearu Iași
• Colegiul Național Vasile Alecsandri Iași

Despre Regista

Regista este o soluție care se adresează atât instituțiilor publice, cât și companiilor private din România care doresc să își digitalizeze procesele interne. Aplicația transformă procesele birocratice și administrative, astfel încât angajați și cetățenii să poată beneficia de servicii online eficiente și moderne.

Aplicația Regista este folosită de peste 1.000 de instituții și companii din toate județele României. Acestea folosesc cel puțin unul dintre modulele disponibile: registratură electronică, managementul documentelor, verificare stare solicitări, formulare electronice, sesizări online, programări online, plăți online (taxe locale cu debit, taxe locale fără debit, amenzi, impozite), contul cetățeanului sau Monitorul Oficial Local

Soluțiile Regista sunt dezvoltate de către Zitec, lider pe piața IT și digital marketing în România. Compania este partener Microsoft Gold și are certificările ISO 9001: 2015 și ISO 27001:2017.

articolul original.

Proiect: Românii vor putea să primească vouchere atunci când sunt victimele infracțiunilor

Proiect: Românii vor putea să primească vouchere atunci când sunt victimele infracțiunilor

Ministerul Justiţiei a iniţiat procedura de consultare publică în cazul unui proiect care prevede că victimele infracţiunilor pot solicita un avans din compensaţia financiară sub formă de vouchere pentru acoperirea nevoilor urgente, în limita unei sume echivalente cu 5 salarii de bază minime brute pe ţară.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției, citat de Agerpres, este vorba de proiectul de HG privind aprobarea Metodologiei de emitere, distribuire şi decontare a voucherelor destinate victimelor infracţiunii, pentru stabilirea cuantumului acestora, precum şi a criteriilor de selectare a entităţilor publice şi private înrolate în mecanismul de acordare.

Acest proiect operaţionalizează prevederile Legii nr. 230/2022 de consolidare a ANABI, prin care a fost instituit Mecanismul naţional de susţinere a prevenirii criminalităţii, un fond care reutilizează în interes social activele confiscate în cadrul procesului penal.

Conform proiectului, victimele infracţiunilor pot solicita un avans din compensaţia financiară sub formă de vouchere pentru acoperirea nevoilor urgente, în limita unei sume echivalente cu 5 salarii de bază minime brute pe ţară. Voucherele vor fi acordate într-un termen de cel mult 72 de ore de la aprobarea cererii.

MJ susţine că introducerea acestui mecanism de compensare, sub formă de vouchere, va contribui la simplificarea acoperirii nevoilor urgente ale victimelor, de tipul cheltuielilor de hrană, cazare, transport, medicamente, materiale sanitare.

Prin acest proiect este stabilită metodologia necesară pentru emiterea, distribuirea şi decontarea acestor vouchere.

articolul original.

Ministrul Mediului: Vreau ca turistul să aibă unde să-şi întindă o saltea pe Via Transilvanica

Ministrul Mediului: Vreau ca turistul să aibă unde să-şi întindă o saltea pe Via Transilvanica

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat, vineri, că în câteva luni cel mai de amploare proiect de promovare turistică a României, Traseul Via Transilvanica, ar putea dobândi un statut special, motiv pentru care au început consultările cu toate autorităţile locale prin zonele cărora trece acest traseu.

"Refugiile de pe Via Transilvanica care trebuie să fie minimaliste, trebuie să fie din materialele care sunt acolo la faţa locului, trebuie să ofere un confort spartan turistului care vrea un adăpost, pentru a crea un acoperiş deasupra capului. Vreau un loc unde să-şi întindă o saltea, un sac de dormit, dar eu văd total diferit acest proiect, acest traseu, de tot ce s-a făcut până acum. Este un traseu lung de 1.400 de kilometri marcat, va trebui să fie un ajutor real pentru turistul care pleacă dintr-un punct aproape necunoscut şi vrea să ajungă într-un altul necunoscut. Trebuie să-l purtăm frumos prin păduri, să-l ducem frumos prin pădurile noastre, dar trebuie să avem mare grijă să nu transformăm într-o cursă de marcare, de asfaltare, de dotare (...) pentru că vom strica mai mult decât să oferim ajutor. Şi eu doresc să avem această reglementare specială pentru Via Transilvanica. Va dura câteva luni numai", a declarat ministrul Tanczos Barna, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş.

Ministrul Tanczos Barna îi însoţeşte la discuţiile cu autorităţile locale pe iniţiatorii traseului Via Transilvanica, Alin şi Tibi Uşeriu.

"Este probabil cel mai frumos proiect pe care l-am întâlnit eu de când sunt la Ministerul Mediului. Un proiect super, pentru că dincolo de mesajul pe care îl transmite către cetăţenii români, că avem o ţară superbă, frumoasă, avem locuri unice care trebuie prezentate, este şi o carte de vizită către turiştii din afara ţării. Şi mi s-a părut absolut normal ca să parcurgem şi din punct de vedere instituţional judeţele care prin care trece Via Transilvanica, pentru că 60 % din traseele Via Transilvanica trec prin pădurile României. Suntem Ministerul Pădurilor, suntem ministerul care răspunde de modul în care se administrează, se exploatează sustenabil pădurile din România. Suntem responsabili de ariile protejate, suntem responsabili de protejarea pădurilor, acolo unde protejăm habitate, protejăm specii şi trebuie să asigurăm şi acea exploatare sustenabilă care oferă resursa regenerabilă pentru locuitorii din această ţară, din regiuni, din locaţiile unde trece şi Via Transilvanica, motiv pentru care, împreună cu iniţiatorii acestui proiect, împreună cu fraţii Uşeriu, am stabilit la începutul anului că vom trece prin toate judeţele prin care avem traseu Via Transilvanica", a afirmat Tanczos.

Potrivit ministrului Mediului, la întâlnirile din judeţe sunt convocaţi administratorii fondului forestier, pădurarii, şefii de ocoale silvice, inginerii silvici, direcţiile judeţene din cadrul Romsilva, respectiv cei de la ocoalele silvice private care administrează pădurile private sau ocoalele care sunt în administrarea sau în subordinea autorităţilor publice locale.

"Pentru că modul în care va arăta Via Transilvanica depinde în mod hotărâtor de modul în care vor arăta pădurile pe traseul Via Transilvanica, trebuie să găsim o colaborare, o formă de conlucrare cu pădurari, ingineri silvici, şefi de ocol, turişti, agenţii de turism, cei care oferă serviciile turistice, de cazare sau serviciile de masa, care oferă produsele tradiţionale din zonă, ca să prezentăm acest proiect unic aşa cum trebuie. Cu siguranţă, Via Transilvanica a depăşit de mult hotarele României. O să fie probabil cel mai interesant produs din România care va apărea pe harta turistică mondială. Este un produs generat de fraţii Uşeriu, de Tăşuleasa Social, de echipa care este în spatele acestei iniţiative (...) Trebuie să îi sprijinim instituţional şi este motivul pentru care în toate locaţiile prin care trecem zilele acestea, vorbim şi cu unităţile administrativ-teritoriale, prin primarii care reprezintă comunităţile de acolo şi le explicăm care sunt provocările unei convieţuiri a turistului cu cei care lucrează în pădure, care sunt provocările mersului pe acelaşi drum forestier şi în momentul în care vine turistul şi în momentul în care se exploatează sustenabil pădurea în zonele respective, căutăm soluţii plecând de la soluţii locale", a afirmat ministrul.

Tanczos Barna a arătat că va merge împreună cu Alin şi Tibi Uşeriu în acest "maraton instituţional", care sâmbătă va ajunge la Mediaş, în judeţul Sibiu.

"Este foarte important să căutăm oameni pentru a realiza Via Transilvanica, însă pe drum ne-am dat seama că este nevoie şi de oameni, şi de funcţii. Deci este imposibil ca o organizaţie non-guvernamentală să poată să ţină în spate o infrastructură naţională turistică fără să fie ajutată de autorităţile locale, publice, centrale, cele care până la urmă controlează şi fac legile în ţara aceasta. Pot să dau exemple, este imposibil să ne batem noi cu stăpânii câinilor agresivi, de exemplu. De asemenea, este imposibil să fim noi acolo când se termină o exploatare forestieră, dacă a trecut un tractor forestier pe acolo, în 20 de ani s-ar putea să nu mai poţi să treci pe acolo ca şi turist. Sunt garduri electrice peste tot, pentru că proprietarul în sine, românul, România, a devenit o ţară de proprietari şi, câteodată, proprietăţile trec şi până pe partea cealaltă de gard. Sau există arendări care cuprind mii de hectare şi care bineînţeles au în componenţă şi drumuri publice sau composesorate, care au fost drumuri publice dintotdeauna şi dacă proprietarul în momentul de faţă sau arendaşul nu le înţelege, el te scoate de acolo de nu te vezi", a declarat Alin Uşeriu.

El consideră că trebuie să fie o mediere permanentă între iniţiatorii proiectului, care au putere limitată, şi autorităţi, mai ales că acest proiect are deja o amploare internaţională.

"Este foarte clar că în acest moment nici măcar iniţiatorii lui, adică noi, nu mai putem să oprim acest proiect. Acest proiect se estimează că va avea în maxim 5 ani de zile, dacă totul merge bine, cel puţin 100.000 de oameni pe an pe el din toată lumea. Dacă este să mă iau după lucrurile care vin direct pe adresele noastre ale asociaţiei, cred că acest lucru ar putea fi chiar depăşit, dar ar putea fi privit ca oportunitate şi ca o şansă, dacă şi comunităţile sunt în stare să gestioneze acest proiect, care va fi imposibil să fie făcut de către fraţii Uşeriu de la Tăşuleasa Social din campusul de la Piatra Fântânele din judeţul Bistriţa-Năsăud. Deci concursul autorităţilor locale, naţionale, centrale, punerea laolaltă a câtorva ministere care trebuie să le rezolve, nişte probleme istorice din România pe care nu le-am rezolvat şi în care, câteodată, suntem în Evul Mediu, ca de exemplu problema câinilor agresivi. Este una dintre problemele cele mai mari pe care noi le vedem acolo. Este un lucru care trebuie făcut neîntârziat", a mai spus Alin Uşeriu.

Iniţiatorul Via Transilvanica a mai arătat că, în luna ianuarie, Tăşuleasa Social a prezentat traseul turistic românesc la Stuttgart, la unul dintre cele mai mari târguri de turism alternativ din lume, unde standul românesc a fost intens vizitat.

"De curând ne-am întors de la Stuttgart, acolo a fost cel mai mare târg de turism alternativ din lume, cu 275.000 de participanţi. Ne-am uitat cu atenţie la standurile de lângă noi, standuri foarte cunoscute (...), cred că erau un pic invidioşi pe afluxul de oameni care au venit la standul cu Via Transilvanica, tocmai pentru că Europa de Est este foarte interesantă. Noi suntem o pată necunoscută în turismul acesta, pentru că trendul mondial, marea petrecere a turismului sustenabil prevede exact acest tip de experienţă şi pentru că Transilvania, de asemenea, este un brand foarte puternic, care ar putea atrage foarte mulţi oameni", a mai spus Alin Uşeriu.

articolul original.

Bugetul Capitalei pentru 2023 a fost aprobat: Câți bani va avea Bucureștiul pe mână

Bugetul Capitalei pentru 2023 a fost aprobat: Câți bani va avea Bucureștiul pe mână

Bugetul Capitalei pentru anul 2023 a fost aprobat de către Consiliul General al Capitalei, cu 29 de voturi favorabile. Astfel, la propunerea lui Nicuşor Dan, au fost suplimentate: bugetul ASPA - cu 10 milioane (pentru sterilizări şi mărirea capacităţii în adăposturi), al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti - cu 3,4 milioane lei, al Palatelor Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului - cu 2 milioane lei, al ARCUB - cu 5 milioane lei, al Centrului pentru Seniori - cu 3 milioane lei, al CREART - cu 4 milioane lei, al Administraţiei Fondului Imobiliar - cu 18 milioane lei, notează Agerpres.

Viceprimarul Stelian Bujduveanu a precizat că amendamentele PNL vizează modernizarea flotei învechite a transportului public, prin majorarea capitalului social al STB cu 100 de milioane de lei. Totodată, 20 de milioane de lei vor fi alocaţi pentru modernizarea iluminatului public. De asemenea, a fost bugetată analiza juridică a terenurilor "care astăzi sunt blocate în jurul lacurilor din Municipiul Bucureşti", astfel încât să fie redată cetăţenilor promenada în jurul lacurilor.

"Aşa cum am promis, alocăm acei 100 de milioane de lei pentru remodernizarea parcului învechit: vorbim de 70 de tramvaie, care anul acesta vor fi scoase în stradă, modernizate cu scaune noi, tapiţerie nouă, linoleum nou, vopsite şi pe afară şi pe interior. (...) Pentru acest an, Administraţia Străzilor trebuie să accelereze motoarele şi să suplimentăm cu 54 de milioane - bani care se vor duce în siguranţa cetăţenilor în trafic, în sistematizări, benzi unice - culoarele acelea care au fost avizate în Comisia Tehnică de Circulaţie - şi, cel mai important, împreună cu Direcţia de Patrimoniu, s-au reperat 13 locaţii care însumează peste 43.000 de metri pătraţi de parcări în afară străzilor şi bulevardelor", a spus el.

USR a susţinut suplimentarea programului de investiţii al Clubului Sportiv Municipal Bucureşti cu 2,4 milioane lei, al ALPAB - cu 28,9 milioane lei, al Administraţiei Spitalelor - cu 43 milioane lei.

Consilierul general USR Nicorel Nicorescu a declarat că bugetul din 2023 porneşte "de la o situaţia economică consolidată", fiind "lipsit de datoriile obişnuite, din anii precedenţi". El a apreciat că bugetul este unul "echilibrat, bazat pe investiţii şi proiecte". A menţionat că urmează "un an de muncă susţinută" şi că USR va sprijini efortul de "transformare responsabilă" a oraşului în bine.

"Suntem bucuroşi că prin susţinerea noastră, a USR, PMB poate trece la o nouă etapă, de data aceasta de consolidare a acestor realizări, de reformă şi creştere a productivităţii şi a profesionalismului în cadrul aparatului administrativ. Nu a fost uşor deloc să avem această evoluţie bună. În bugetul propus sunt creşteri semnificative în multe domenii, plecând de la sănătate, îngrijire în parcuri şi curăţenie, tratamente, DDD, investiţii şi reabilitări, reparaţii, Planul de Urbanism General, fonduri europene la un nivel neimaginat de vechile administraţii şi până la managementul traficului - reabilitări de drumuri, transport în comun şi parcări publice", a spus el.

Consilierul general PSD Aurelian Bădulescu a criticat faptul că în proiectul de buget au fost prevăzute la ALPAB "achiziţii de mobilier supraevaluat". El a adăugat că Bucureştiul "este în disoluţie" şi că acest lucru se reflectă în sondaje.

"PNL, deşi are un discurs duplicitar şi încearcă să se situeze ca un fel de critic, ca un fel de sfânt duh deasupra domnului Nicuşor Dan, dându-i poveţe şi perioade de îndreptare, vin astăzi şi pun mâna împreună cu cei de la USR şi binecuvântează acest buget, dând bani spre cheltuială domnului Nicuşor Dan şi celor două cohorte peneliste şi useriste care astăzi sunt la conducerea Municipiului Bucureşti. (...) Bucureştiul este în disoluţie, o ştie şi PNL - şi nu mă refer la colegii mei care sunt aici, în sală - o ştiu structurile centrale şi le e ruşine cu această chestiune şi asta se reflectă foarte clar şi în ultimele sondaje. (...) Mulţi dintre colegii de la PNL sunt tineri, credeam că vor face o altă politică, dar clanul Ciucu de la Sectorul 6 a avut încă o dată o putere mai mare", a spus el.

Bădulescu a criticat faptul că bugetul este disproporţionat, menţionând că au fost suplimentaţi banii pentru ALPAB, dar că au fost alocaţi cu 700 de milioane de lei mai puţin pentru Termoenergetica.

Consilierii generali de la PSD au părăsit sala în timpul dezbaterilor, în semn de protest faţă de faptul că nu le-a fost aprobat amendamentul care viza suplimentarea cu 630 de milioane de lei pentru plata stimulentelor financiare restante; suplimentarea cu 56 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la "Bancă de alimente"; 24,7 milioane lei pentru finalizarea lucrărilor la blocul de locuinţe sociale din bd. Ghencea nr. 322 - 326.

articolul original.

Ford va reveni în Formula 1 ca furnizor de motoare, din 2026

Ford va reveni în Formula 1 ca furnizor de motoare din 2026

Ford a anunțat că va reveni în Formula 1 ca furnizor de motoare începând cu sezonul 2026. Anunțul vine în aceeași zi în care Red Bull Racing își va prezenta monopostul pentru sezonul 2023, iar aceasta nu este o întâmplare, deoarece Ovalul Albastru se pare că a bătut deja palma cu formația austriacă.

Ford, unul dintre cei mai cunoscuți producători auto din lume, va reveni în Formula 1, ca motorist, din 2026. Anunțul a fost făcut pe Twitter-ul Formulei 1 și a fost confirmat de Autosport.com, jurnaliștii anunțând încă din decembrie anul trecut faptul că americanii caută să revină în Marele Circ. Ultimul client al Ford în F1 a fost echipa Jaguar, dar totul s-a încheiat pe acel front în 2004. Ford are, însă, o istorie bogată în Campionatul Mondial ce datează din anii '60 când a plătit pentru dezvoltarea motoarelor Cosworth care au dominat cursele de Grand Prix timp de peste 10 ani. Ford a continuat, apoi, să susțină echipe din F1 sub diverse forme, fie alături de Cosworth, fie sub brand-ul propriu Ford Racing.

BREAKING: Ford returns to Formula 1!#F1 @FordPerformance pic.twitter.com/xqIS8Ii67S

— Formula 1 (@F1)
February 3, 2023

Din 2026, vom putea spune, pentru prima dată, că un constructor auto prezent cu o uzină pe teritoriul României concurează și în Formula 1. Deși Renault este, la rândul său, activ în Marele Circ - în prezent, sub culorile Alpine - uzina din România stă sub semnul Dacia. Avem, deja, un motiv de mândrie prin prisma faptului că Ford-ul Puma asamblat la Craiova stă la baza modelului folosit de Team M-Sport în Mondialul de Raliuri.

În anunțul său, Ford nu a vorbit despre faptul că-și va face intrarea în F1 odată cu introducerea unui nou set de reguli pentru motoare, dar despre legătura cu Red Bull Racing s-a tot vorbit încă de când discuțiile cu Porsche s-au prăbușit. În prezent, Red Bull Racing primește motoare de la Honda, motoare cu care a capturat titlurile mondiale la piloți (2021 și 2022) și la echipe (2022) în ultimele sezoane. În trecut, echipa sponsorizată de firma de băuturi energizante a avut succes alături de Renault.

De ce revine Ford în Formula 1 abia în 2026?

Ford nu a ales la întâmplare momentul revenirii sale în F1. Pe lângă motivul evident, acela că dezvoltarea unui Power Unit (agregatele din F1 nu se mai numesc „motoare” de ceva vreme, de când am intrat în era hibridă) durează destul de mult, anul 2026 a fost ales și pentru că acela este momentul de la care va intra în acțiune un nou regulament tehnic pe partea de motoare. Noile PU-uri ce vor fi dezvoltate pentru 2026 vor fi mai eficiente, mai ieftine și mai „curate” decât cele existente, fără să existe o scădere a performanței.

Motoarele Ford-Cosworth au propulsat și monoposturile lui Ken Tyrrell. Echipa sa există și astăzi, dar se află sub tutela Mercedes-AMG

Astfel, aportul elementului electric, reprezentat de MGU-K (Motor Generator Unit-Kinetic), va crește, iar noile motoare se vor bucura de 350 kW, în loc de doar 120 kW ca în prezent. Motorul termic în sine, care va fi în continuare o unitate turbo de 1.600 cmc, va utiliza combustibili sustenabili și va dezvolta peste 1.000 de cai putere, dar cu un consum mai redus: doar 70 de kilograme de combustibil per cursă, față de 100 de kilograme în 2020. În plus, va fi eliminată complet componenta MGU-H (Motor Generator Unit-Heat), iar asta va schimba radical comportamentul mașinilor, deoarece piloții vor simți întârzierea sistemului turbo.

Pe scurt, anul 2026 este unul al schimbării în Formula 1, iar pentru Ford nu renta să pătrundă în competiție mai repede, căci inginerii ar fi fost obligați să dezvoltă două propulsoare diferite. Tocmai de aceea și Porsche visa să intre în competiție tot peste trei ani.

Ford, un nume cu ecouri care răsună departe în istoria Formulei 1

Ford nu este, cum spuneam, un nume nou în Formula 1. Constructorul american nu a fost implicat niciodată ca și constructor de monoposturi, dar a investit sume importante pentru a dezvolta multe motoare care au avut succes în cea mai importantă competiție de monoposturi din lume.

Ca și continuatoare a poveștii Stewart/Jaguar, este poate normal că Ford va reveni, cel mai probabil, alături de Red Bull

„Ford este un brand global cu o istorie bogată în lumea curselor,” a declarat Stefano Domenicalli, CEO al Formulei 1, citat de BBC. „Mă bucur că cei de la Ford au realizat că Formula 1 este mai puternică ca niciodată și că produsul nostru ajunge, astăzi, pe mai multe meridiane și pe mai multe canale ca niciodată și au înțeles valoarea acestui lucru.”

Statisticile ne arată că Ford este al treilea cel mai de succes motorist din istoria F1 cu 13 titluri la piloți și 10 la constructori în vitrina sa. Prima lovitură dată de Ford în F1 a venit în 1967, sezonul de debut al senzaționalului motor Cosworth DFV de 3.000 cmc. Agregatul, care corespundea regulamentului formulei de 3 litri care debutase cu un an înainte, a fost opera lui Keith Duckworth și Mike Costin, dar cei doi n-ar fi reușit să ducă treaba la capăt dacă n-aveau acces la buzunarele celor de la Ford. Aflați în mijlocul unei campanii prin care-și doreau să domine fiecare ramură din motorsport, Ford a observat potențialul motorului Cosworth și a investit masiv în acesta.

Lotus 49 a fost prima mașină de F1 cu motor Ford-Cosworth DFV

Prima mașină echipată cu acest agregat, un Lotus 49, a învins în cursa de debut, Grand Prix-ul Olandei (Zandvoort) în 1967, cu Jim Clark la comenzi. Acela nu a fost, însă, primul motor din F1 care a purtat sigla Ford, existând și eforturi anterioare, în perioada 1963-1964, care n-au avut, însă, suportul uzinei. Dar Cosworth-ul DFV a devenit popular instant, Matra și McLaren optând pentru acest motor începând cu 1968. În total, Ford a construit 375 de motoare din seria DF până în 1982, acesta fiind considerat cel mai bun motor din istoria campionatului mondial.

Mai recent, motoarele Ford au propulsat monoposturi ale unor echipe care încă mai există, într-o formă sau alta, pe grilă: Sauber și Stewart, cea de-a doua formație, fondată de triplul campion mondial Sir Jackie Stewart, a devenit Jaguar Racing, iar acesta a fost ultimul efort susținut de Ford în F1. Ceea ce este interesant este că echipa Jaguar se numește, astăzi, Red Bull Racing, deci, pe drept vorbind, Ford revine alături de aceeași echipă.

articolul original.

Au fost anunțate primele trupe care vor concerta la Summer Well vara aceasta

Au fost anunțate primele trupe care vor concerta la Summer Well vara aceasta

Florence + The Machine, Yungblud, Tom Grennan, 070 Shake, Lime Cordiale, Cassia şi Kid Francescoli sunt primele nume anunţate la ediţia a 12-a a Summer Well Festival 2023 care va avea loc între 11 şi 13 august, pe Domeniul Ştirbey, Buftea, conform site-ului evenimentului.

Abonamentele pot fi achiziţionate de pe summerwell.ro, la preţul de 475 lei + taxe până la 3 februarie. Începând cu 4 februarie preţul abonamentului va fi de 575 lei + taxe.

Florence Welch , fondatoarea Florence + The Machine, a devenit o senzație de când a fost descoperită cântând în baia unui pub din Londra,scrie npr. Albumul ei de debut, Lungs, s-a vândut în peste un milion de exemplare în Marea Britanie și a atras numeroase laude din partea criticilor și a fanilor.

Dominic Richard Harrison, cunoscut sub numele profesional YUNGBLUD, este un cântăreț, muzician și compozitor englez. În 2018, a lansat primul său EP, YUNGBLUD, urmat la scurt timp de albumul 21st Century Liability. În 2019, a lansat un alt EP, The Underrated Youth. Cel de-al doilea album al său, Weird!, a fost lansat la sfârșitul anului 2020 și a ajuns pe primul loc în topul UK Albums Chart și pe locul 75 în US Billboard 200.

Summer Well este un festival de muzică care are loc în fiecare an în al doilea weekend din august, într-o locație unică ce ne este casă încă de la început, Domeniul Știrbey din Buftea.

articolul original.

România va importa, din aprilie, gaze azere. Le vor putea însă înlocui pe cele rusești?

România va importa, din aprilie, gaze azere. Le pot însă înlocui pe cele rusești?

Oficialii de la București au semnat, în sfârșit, un contract de import de gaze dintr-o altă țară decât Rusia, până acum singura noastră sursă. Vor fi însă suficiente gazele din Azerbaidjan în cazul în care Kremlinul închide complet robinetul?

Pe 3 februarie, Romgaz și Socar Trading, filiala companiei naționale petroliere din Azerbaidjan, au semnat un contract individual pentru un miliard de metri cubi de gaze. Acesta va intra în vigoare la 1 aprilie 2023 și va avea durata de un an.

Potrivit Romgaz, livrările vor fi făcute ”utilizând capacitățile de transport ale conductelor TAP, IGB, precum și ale sistemelor de transport ale Bulgariei și României”. Deci, practic, vom putea utiliza conectorul de gaze Grecia-Bulgaria, despre importanța căruia wall-street.ro a scris în repetate rânduri.

Acest interconector, inaugurat în toamna 2022, după multe amânări, a dat României posibilitatea să se lege la TAP, gazoductul care aduce în Europa gazele din Azerbaidjan. Oficialii de la București au purtat negocieri cu cei de la Baku și în trecut, dar până la operaționalizarea ICGB (sau IGB), țara noastră nu putea efectiv importa gaze naturale azere.

SURSA: www.tap-ag.com

Ce volum de gaze importăm din Rusia

Sunt însă suficiente gazele azere pentru a le înlocui pe cele rusești, al căror import a devenit extrem de problematic? Nu există date oficiale privind volumul de gaze pe care îl cumpărăm din Rusia, mai ales că se cumpără în general prin intermediari - Imex Oil, o subsidiară a grupului rus Conef, şi WIEE, un joint-venture între Gazprom şi compania germană Wintershall.

Teoretic, în țara noastră intră zilnic cam 8-9 milioane de metri cubi de gaze (100% rusești), dintre care 3,5-4,5 milioane merg mai departe, în Ungaria. În ultima perioadă, dacă Kremlinul nu a închis robinetul, cum s-a mai întâmplat, invocându-se motive tehnice, am primit zilnic cam 4-4,5 milioane de metri cubi de gaze rusești. Pe an, asta înseamnă între 1,46 și 1,64 miliarde de metri cubi, semnificativ mai mult decât ne vor livra azerii.

De asemenea, o altă problemă este capacitatea ICGB. Momentan, interconectorul Grecia-Bulgaria e limitat la 3 miliarde de metri cubi pe an, dar se preconizează că va fi extins la 5 miliarde.

Cum ar putea fi suplinită diferența între gazele rusești și cele azere

Vestea bună este însă că diferența dintre livrările de gaze din Azerbaidjan și necesarul României ar putea fi acoperită de producția Black Sea Oil&Gas. Aceasta va aduce, practic, jumătate de miliard de metri cubi de gaze în plus față de 2022. De asemenea, în primul trimestru al acestui Romgaz ar trebui să introducă în producție 6 sonde noi la Snagov, care vor mai adăuga 0,6 milioane de metri cubi pe zi – deci ar mai putea adăuga încă aproximativ 150 milioane de metri cubi în 2023.

O altă veste care doar pare bună este aceea că a scăzut cererea. Astfel, în august-noiembrie 2022, consumul a fost cu 30% mai mic față de anul trecut, conform Agerpres. Nu e însă o veste bună fiindcă o mare parte din scăderea cererii a fost cauzată de închiderea sau suspendarea activității unor întreprinderi - în primul rând Azomureș, care reprezenta chiar și 10% din consumul de gaze al României.

Un alt parametru important este cât gaz va mai rămâne în depozite la sfârșitul iernii 2022/2023. La ora actuală avem un ritm ridicat de extracție, în ciuda vremii blânde, și nivelul de înmagazinare a scăzut la 62% (date GIE). Dar, dacă nu intrăm în primăvară cu depozitele complet goale, ci la 20%, cum s-a întâmplat anul trecut, putem fi optimiști.

În concluzie, la limită, calculul guvernului de la București ar putea fi corecte și am putea face față situației în care, în 2023, nu mai primim niciun metru cub de gaz rusesc.

articolul original.

Toyota folosește știința în discuția cu privire la eficiența mașinilor electrice

Toyota folosește știința în discuția cu privire la eficiența mașinilor electrice

Toyota, cel mai mare constructor auto din lume, trece printr-o perioadă de tranziție, iar niponii iau niște decizii care ar putea decide succesul companiei în viitorii ani. Printre aceste hotărâri foarte importante se numără și cea care ține de tranziția către electrice, iar Toyota consideră, în continuare, că o abordare cu mai multe soluții de propulsie este cea mai bună, criticând favorizarea mașinilor electrice pe baterii.

Toyota a vândut mai multe vehicule ca oricine în 2022, dar puține dintre acestea au fost automobile 100% electrice. În prezent, constructorul care are un oraș numit după sine în Japonia are în ofertă un singur model hibrid, crossover-ul bZ4x care este vândut și sub sigla Subaru. Totuși, au fost anunțate 30 de modele electrice noi care ar trebui să ajungă pe piață până în 2030, iar înlocuitorul lui Akio Toyoda în funcția de CEO, Koji Sato, va avea sarcina să împingă Toyota către această țintă. Până atunci, Toyota a dorit să arate, cu ajutorul celui mai important om de știință al său, că abordarea unilateral pro-EV-uri este greșită.

Astfel, Gill Pratt, Executive Fellow for Research al Toyota, a fost trimis la Davos să le explice mai marilor lumii de ce fixația pentru electrice nu este tocmai inspirată pentru un viitor mai curat. Această poziție este similară cu cea exprimată de Mazda, un alt producător nipon care, în ciuda investițiilor de aproape 11 miliarde de dolari în electrificare, și-ar dori să existe o mai mare deschidere și către alte soluții cum ar fi combustibilii alternativi sau hidrogenul. Aceste comentarii vin ca urmare a deciziilor de interzicere a vânzării de mașini noi cu motoare termice care poluează. Mai toate țările (inclusiv UE) în care se eva acționa astfel se concentrează pe alternativa reprezentată de BEV-uri (battery electric vehicles).

Care este poziția Toyota în lupta cu ecologiștii care visează un viitor 100% electric

„Timpul va trece și ne va da dreptate,” a comentat Pratt, citat de Automotive News. „Indiferent de modul în care vom ajunge în această situație, este clar că, în viitor, se va păstra o diversitate a metodelor de propulsie pentru vehicule,” a adăugat acesta. Toyota s-a poziționat în antiteză cu mulți rivali din industrie care vor să oprească în următorii ani producția de modele cu motoare cu ardere internă, iar asta i-a adus critici din partea ONG-urilor și a ecologiștilor. Japonezii au în plan să vândă cam 3,5 milioane de PHEV-uri (petrol-hybrid electric vehicles) pe an până în 2030, respectiv cam 3,5 milioane de mașini full-electrice până la aceeași dată, iar aproape o treime dintre acestea vor purta sigla Lexus.

Grafic care arată care sunt industriile care vor folosi cel mai mult litiu. Cu albastru deschis este afișată ponderea pentru EV-uri, via IEA

Pratt pleacă de la premisa că ne vom lovi, curând, de o criză mondială de litiu, acesta fiind o componentă esențială în bateriile de tip litiu-ion folosite de mașinile electrice. El teoretizează, în acest context, că cea mai bună strategie ar fi să folosim litiul existent pe cât mai multe mașini, susținând mașinile hibride cu baterii. Spusele sale sunt susținute de Agenția Internațională pentru Energie (IEA), care a atenționat că am putea să intrăm în criză de litiu în 2025.

Pratt dă exemplul unei flote de 100 de mașini standard care emit cam 250 de grame de CO2/km. Dacă am decide să punem litiul existent - îndeajuns pentru o baterie de 100 kWh sau mai multe mai mici cu același total - într-o baterie mare, atunci emisiile la nivelul întregii flote n-ar scădea decât cu 1,5g/km. Practic, am avea o singură mașină electrică, iar restul ar rămâne la fel de poluante. Dacă, însă, am avea 90 de mașini hibride, fiecare cu o baterie mică de 1,1 kWh, și doar 10 cu propulsie clasică, atunci emisiile la nivelul flotei ar scădea cu 45g/km.

„Trebuie să ne maturizăm și să încetăm să mai avem vise iluzorii despre cum am vrea să fie viitorul,” a spus Pratt. „Este necesar să purtăm discuții oneste, realiste, în care să luăm în calcul resursele pe care știm că le avem și, totodată, limitările pe care știm că le avem și putem presupune că le vom avea. Doar atunci când vom lua în calcul tot acest cumul de factori putem să venim cu soluții pentru a reduce emisiile de CO2, soluții reale, nu unele care ne-am dori să fie posibile,” a adăugat omul de știință.

articolul original.

Autocar cu turiști români, accident grav în drum spre Italia. 3 persoane au murit

Autocar cu turiști români, accident grav în drum spre Italia. 3 persoane au murit

Un grav accident rutier a avut loc vineri dimineaţă, pe o autostradă din Slovenia: un autocar care transporta romni spre Italia a intrat într-un accident. Incidentul s-a soldat cu 3 morți și alți patru au fost transportați de urgență la o unitate medicală, conform unui comunicat MAE.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Ljubljana, Republica Slovenia, a fost anunțată de către autoritățile locale cu privire la producerea unui accident rutier la data 3 februarie 2023, pe autostrada A1, între localitățile Garčiani-Murska Sobota, în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, care transporta 32 de cetățeni români spre Italia.

Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri în regim de urgență, pentru a obține informații suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și cu privire la circumstanțele producerii accidentului. Totodată, o echipă mobilă consulară din cadrul Ambasadei României la Ljubljana s-a deplasat la fața locului pentru a acorda asistență consulară cetățenilor români implicați în accident.

Potrivit datelor preliminare disponibile, în urma accidentului, trei cetățeni români au decedat, iar alți patru au fost transportați de urgență la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri de specialitate. De asemenea, ceilalți 25 de pasageri se află într-o locație a Agenției Drumurilor din Murska Sobota, unde le-au fost puse la dispoziție băuturi calde și alimente, urmând să fie preluați de un autocar al companiei de transport pentru continuarea călătoriei.

MAE informează că, anterior notificării, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost recepționate solicitări de asistență în legătura cu acest accident. Ancheta autorităților slovene cu privire la acest accident este în desfășurare.

Ambasada României la Ljubljana continuă dialogul cu autoritățile locale privind evoluția stării de sănătate a răniților, fiind pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale, precum și sprijin în procedura de repatriere a trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces.

MAE precizează că cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziție numărul de telefon de permanență al Ambasadei României în Republica Slovenia: +386 40980068.

articolul original.

Ce trebuie să știi dacă vrei să mergi în SUA ca turist. Viză, bani, magazine, localuri, băutură, iarbă

Ce trebuie să știi dacă vrei să mergi în SUA ca turist. Viză, bani, magazine, localuri, băutură, iarbă

Tot mai mulți români se gândesc la Statele Unite ca la o destinație de vacanță, mai ales că prețurile biletelor de avion sunt destul de avantajoase, iar obținerea unei vize nu mai e experiența de coșmar de pe vremuri. Sunt însă multe detalii importante de care trebuie să ții cont dacă plănuiești să mergi în SUA ca turist - și multe întrebări la care nu vei găsi răspunsurile pe Google.

Ce trebuie să știi despre viza turistică pentru SUA

Evident, primul lucru pe care trebuie să îl iei în considerare dacă vrei să mergi în America este viza, pentru că încă nu a fost eliminată. Costul unei vize turistice pentru SUA este de 160 de dolari. Ea poate fi plătită la orice sucursală Banca Transilvania – în lei – caz în care vei avea nevoie de chitanță ca să faci programarea. Și mai simplu este să o plătești online (tot la Banca Transilvania), caz în care îți trebuie codul UID de pe avizul de plată online.

Programarea la interviul pentru viză se poate face prin telefon sau online. Ia în considerare că nu se poate de pe azi pe mâine; în general, programarea trebuie făcută cu măcar 10 zile înainte. Vara, intervalul poate fi chiar mai mare. De asemenea, nu primești viza de America pe loc; ți se va reține pașaportul și mai durează câteva zile până când Ambasada ți-l returnează prin curier.

Evident, există și riscul să nu primești viza de SUA. Un sfat (pe care nu-l găsești pe Google): ia cu tine la interviu și o adeverință de salariu de la locul de muncă, în engleză și ștampilată.

Ce trebuie să știi despre zborul spre SUA

Din România nu există, momentan, zboruri directe spre Statele Unite. Când îți alegi zborul, ai grijă, fiindcă dacă ai un transfer pe un aeroport din Canada, vei avea nevoie și de eTA – autorizație electronică de călătorie, în mod normal o primești pe loc, dar costă 7 dolari canadieni.

Zborurile transatlantice sunt lungi – aproximativ 8 ore. Liniile aeriene oferă, în general, gratuit pături, șosete, pernă, căști, dopuri de urechi, mască pentru dormit și, desigur, mâncare și băutură.

Foarte important: controlul vamal se face la primul aeroport pe care aterizezi în SUA, după controlul de frontieră. Dacă mai ai apoi încă un zbor, e recomandat să ai 2 ore de escală.

La intrarea în SUA, ai grijă pe ce bandă te încadrezi. Deseori, coada pentru deținătorii de viză este mai scurtă decât cea pentru statele din Visa Waiver.

Cu ce bagaje nu ai voie să intri în SUA

Există anumite interdicții speciale la bagaje, pe lângă cele obișnuite de securitate. Poți intra în SUA cu 1 litru de alcool și 200 de țigarete/50 de țigări de foi – pentru cantități suplimentare vei plăti taxe vamale. De asemenea, dacă trebuie să iei cu tine medicamente, e recomandat să nu ai cantități prea mari (în principiu, necesarul pentru 3 luni) și să ai rețetă, în cazul medicamentelor care nu se vând ”la liber”.

Deși MAE susține că este interzisă introducerea produselor alimentare de orice fel în Statele Unite, de fapt multe produse sunt permise, doar că trebuie declarate și trebuie să aibă etichete clare de proveniență. Regulile sunt diferite de la un produs alimentar la altul – de pildă, din experiența autorului, poți să mergi în SUA cu salam de Sibiu, dar nu și cu mezeluri din Germania sau Franța. Găsești AICI informații oficiale despre fiecare tip de produs alimentar.

Dacă vrei să mergi în Statele Unite cu un animal de companie, în cazul pisicilor nu se cere practic nimic – dar e bine să fie microcipate și vaccinate. În schimb, în cazul câinilor, regulile sunt complexe și le găsești AICI.

Cu ce bani să mergi în SUA și la ce să fii atent legat de card

E foarte bine să ai la tine cash, dat fiind că ATM-urile din America au comisioane de retragere pentru cei care nu au card la banca respectivă. De asemenea, multe magazine nu acceptă plata cu cardul pentru sume sub 10 dolari. Totuși, ține cont că, dacă ai norocul să deții sume peste 10.000 de dolari cash, trebuie să le declari la intrarea în SUA, altfel riști să îți fie confiscate.

În general, cardurile emise de bănci din România merg în SUA. Nu vei avea probleme în marile rețele de magazine, ca Walmart, Target sau Aldi, dar la magazinele mici, care au POS-uri învechite, există riscul să nu poți plăti, mai ales dacă ai un card de debit și nu unul de credit. În majoritatea situațiilor va trebui să introduci cardul și să bagi codul PIN.

Nu te baza pe ideea că vei găsi terminale contactless în afara lanțurilor mari de magazine și restaurante. Revolut și portofelele electronice funcționează în SUA dar, din nou, ai mari șanse să nu le poți folosi în magazine sau localuri mai mici.

Dacă ai nevoie să scoți bani de la bancomat, alege ATM-ul unei bănci mărim, ca Bank of America, Citigroup sau PNC. Cursul de schimb nu e foarte bun – aici e recomandat să verifici, înainte de a merge în SUA, ce curs oferă banca la care ai cardul. Totuși, ca regulă generală, când scoți bani sau plătești la POS; alege ca monedă dolarii, nu leii, deoarece astfel vei plăti la cursul băncii din România și nu la cel al băncii sau comerciantului din SUA.

La fel ca în România acum 20 de ani, în SUA vei vedea, mai ales prin magazinele de cartier, ATM-uri ”no name”. Evident, evită-le, deoarece au cursuri de schimb și comisioane absolut șocante. De asemenea, verifică-ți des aplicația de banking, fiindcă sistemul american e foarte predispus la fraude – sau pur și simplu la reținerea de sume în mod abuziv de către comercianți, chiar și cei serioși.

Un alt lucru în care te va șoca este faptul că americanii folosesc în continuare cecuri pe hârtie. Dacă cineva îți oferă o sumă sub această formă, fă tot posibilul să o refuzi, deoarece e complicat de încasat nu doar în România, ci și în SUA, dacă nu ai cont la o bancă locală – iar dacă reușești totuși să încasezi cecul, vei plăti comisioane.

Cum să călătorești în interiorul Statelor Unite

Unul dintre lucrurile care te vor surprinde în SUA e cât de prost e transportul în comun în majoritatea orașelor – chiar și celebrul metrou din New York, deși deservește bine metropola, e destul de periculos. Nu te baza pe el în afara zonei centrale a orașelor. De asemenea, nu e neapărat o idee bună să mergi pe jos – mai ales în suburbii sunt zone fără trotuare.

Taxiurile sunt destul de scumpe, dar există Uber și Lyft. Teoretic, aplicația Uber instalată în România ar trebui să funcționeze fără probleme în SUA, dar practic, e mai bine să verifici înainte. Tarifele sunt diferite de la un oraș la altul, mai ales că există suprataxe de aglomerație în metropole. De pildă, pentru o călătorie de 10 kilometri vei da, în medie, 35 de dolari în New York și mai puțin de 13 dolari în Detroit.

Dacă ai de călătorit între orașe, ține cont că practic în SUA nu există trenuri de pasageri. În schimb, sunt zboruri extrem de dese și ieftine - sau curse de autobuz.

Ce trebuie să știi despre restaurantele din SUA

Prețurile în restaurante, baruri și cafenele sunt rezonabile. Într-un restaurant ieftin sau fast-food poți să te saturi și cu 10-15 dolari (fără băuturi). O bere e în jur de 5 dolari, o cafea – 2,5-3 dolari, o apă (mică) – 1,5-2 dolari, dar poți cere apă pur și simplu, neîmbuteliată și gratuită, ”tap water” (nu, nu e ceva rușinos, ca în România). Vinul este scump și, dacă e american, în general prost.

Nu te aștepta ca mâncarea să aibă foarte mult gust – sau același gust, în cazul lanțurilor internaționale de restaurante. De pildă, cartofii prăjiți de la McDonald’s, care în România sunt în top, te vor dezamăgi cumplit în SUA.

Dacă totuși vrei ca mâncarea să aibă gust, restaurantele mexicane, asiatice sau ”diner”-ele sunt, deseori, o alegere mai bună decât restaurantele scumpe. În general, orientează-te spre bucătării cu multe condimente, fiindcă ingredientele sunt fade în America.

Unul dintre lucrurile surprinzătoare este modul în care se lasă bacșișul cu cardul în SUA. Vei plăti cu cardul consumația, apoi pe notă vei trece bacșișul și suma totală (bacșiș + consumație) și aceasta va fi de fapt suma care îți va fi retrasă de pe card. În SUA, angajații din HoReCa trăiesc, în general, din bacșișuri, astfel încât e foarte nepoliticos să nu lași ceva în plus.

De asemenea, dacă îți plac sucurile (și obezitatea), în rețelele de fast-food din SUA regula este că îți poți reumple paharul de câte ori vrei. Și tot legat de sucuri, așteaptă-te să ți se pună o cantitate uriașă de gheață în ele, indiferent de anotimp.

Ce trebuie să știi despre magazinele din SUA

Cel mai important lucru este că prețurile afișate la raft în magazinele din SUA nu includ taxe (”sales tax”, echivalentul TVA de la noi). Aceste taxe variază nu doar de la un stat la altul, ci uneori și de la un comitat la altul și un tip de produse poate fi taxat atât la nivel de stat, cât și de comitat, asfel că taxele pot ajunge la peste 9% din prețul produsului. În același timp, unele produse sunt scutite de taxe.

Sună complicat? Așa și este. Un exemplu: în statul Pennsylvania, taxa este de 6%. La aceasta se adaugă o taxă locală de 2% în Philadelphia sau 1% în Pittsburgh. Dacă vrei să cumperi haine, pe acestea nu se plătește taxă – afară de cazul în care sunt costume de Crăciun, deghizări de Halloween, ținute de nuntă, fracuri, haine de blană, mănuși de piele sau echipament folosit pentru activități sportive care nu poate fi purtat cu alte ocazii (mănuși de baseball, căști de protecție etc., dar nu treninguri, de exemplu).

Cum afli care e taxa? Cel mai simplu este să cauți online. Magazinele nu te vor avertiza. Atenție, aceste taxe se aplică și la produsele comandate online (de pildă, pe Amazon), în funcție de statul unde se face livrarea.

Unde și cum poți bea și fuma (inclusiv iarbă) în SUA?

Nu e simplu nici dacă vrei să bei în America. În primul rând, nu poți cumpăra alcool decât dacă ai 21 de ani. În al doilea rând, în majoritatea locurilor vei vedea că alcoolul – chiar și berea – se vinde doar în magazine specializate, iar acestea deseori nu sunt deschise în week-end. Unele state interzic până și promoțiile tip ”happy hour”, iar foarte multe au reguli privind orele în care poți cumpăra ceva de băut chiar și în localuri (de obicei, 1-2 noaptea e limita).

Unde poți fuma dacă mergi în SUA? Sunt încă destule state (mai ales în Sud) unde fumatul este permis și în localuri. Majoritatea au introdus însă legi similare cu cele din România. Dispozițiile pot fi diferite chiar și de la un comitat la altul și extrem de bizantine – de pildă, în unele locuri se poate fuma în magazinele de țigări sau în localurile deschise înainte de promulgarea legilor anti-fumat.

Infographic: The State of Marijuana Legalization in the U.S. | Statista You will find more infographics at Statista

Unde poți fuma iarbă în America? Marijuana este legală în 21 de state, dar asta nu înseamnă că ai voie să fumezi iarbă pe stradă. Regulile variază de la un stat la altul: în New York poți fuma iarbă oriunde poți fuma și țigări (dar există o limită a cantității pe care o poți deține), în schimb în California e ilegal să consumi marijuana, indiferent de formă, în public sau în mașina personală.

Alte lucruri pe care trebuie să le știi atunci când călătorești în SUA

Faptul că americanii au voie să aibă arme și că o să vezi în foarte multe locuri reclame la arme nu înseamnă că și tu ai voie. Dimpotrivă, chiar sunt interzise în cazul turiștilor.

Mai ales în clădirile vechi, dușul este fix. De asemenea, bideurile sunt o raritate. Pe de altă parte, poți arunca cam orice în chiuveta din bucătărie, pentru că are tocător de gunoaie.

Nu doar prizele sunt diferite, ci și voltajul și frecvența curentului electric. Laptopul tău va funcționa, dar nu și uscătorul de păr. În principiu, bazează-te doar pe dispozitivele aduse din România care au transformator.

Legat de telefonul mobil: nu e acoperire peste tot, mai ales în vestul Statelor Unite. Dacă îți iei o cartelă de la un operator local ai mari șanse să ai acoperire mai proastă decât dacă activezi o opțiune de roaming pentru SUA și te conectezi la orice rețea este disponibilă în zona în care te afli.

Medicamentele pentru care nu ai nevoie de rețetă se găsesc chiar și la supermarket și sunt foarte ieftine.

Fă-ți neapărat o asigurare de călătorie. Serviciile medicale sunt exact atât de scumpe cum ai citit pe net sau ai văzut în filme.

Totul are zahăr. Chiar și pâinea are zahăr.

La întoarcere, poți să iei cam ce vrei în bagajul de cală deoarece, teoretic, acesta va fi controlat doar la sosirea pe aeroportul din România. Pur teoretic.

articolul original.

Câți romani au un nivel mediu de educație? Ce arată primele date de la Recensământul Populației

Câți romani au un nivel mediu de educație? Ce arată primele date de la Recensământul Populației

Ultimele date publicate de INS cu privire la Recensământul Populației din 2021, derulat în 2022, arată că România s-a mai împuținat față de 2011, anul recensământului anterior. Datele provizorii publicate de INS arată care este acum populația Românie, dar și alte date precum nivelul de educație al românilor.

Ce populație are România și câți dintre români au măcar studii medii absolvite

Primele date provizorii ale Recensământului Populației și Locuințelor runda 2021 (RPL2021) prezentate la finele anului 2022, arată că populația rezidentă a României este de 19.053,8 mii persoane. Dintre aceștia, 9.808,3 mii (reprezentând 51,5%) sunt femei și 9.941,2 mii (reprezentând 52,2%) în mediul urban.

Din totalul populației rezidente, 43,5% au nivel mediu de educație (postliceal, liceal, profesional, învățământ complementar sau de ucenici), 40,5% nivel scăzut (preșcolar, primar, gimnazial sau fără școală absolvită) și 16,0% nivel superior.

Iată cum arată Distribuția populației după ponderea persoanelor cu nivel superior de educație, pe fiecare județ din România:

date provizorii ale Recensământului Populației și Locuințelor runda 2021 (RPL2021)Sursa: INS

Ce ne mai arată statisticile este că mai mult de o treime dintre locuitorii municipiului București (35,2%) și aproximativ un sfert dintre cei din județele Ilfov (25,2%) și Cluj (24,6%) au studii superioare. La popul opus se plasează județele Vaslui, Călărași și Botoșani unde ponderea populației cu studii superioare este mai mică de 8% (7,2%, 7,4% și, respectiv, 7,9%), mai arată datele de la Recensământul Populației și Locuințelor 2021.

În municipiul București se regăsește cea mai mică pondere a populației cu nivel scăzut de educație (28,4%), iar la cealaltă extremă se regăsesc județele Giurgiu și Vaslui cu mai mult de jumătate dintre locuitori cu nivel scăzut de educație: 51,6%, respectiv 50,3%.

articolul original.

Transelectrica va avea un Centru Operaţional de Securitate propriu

Transelectrica va avea un Centru Operaţional de Securitate propriu

Transelectrica pune bazele dezvoltării unui Centru Operaţional de Securitate propriu, cu o investiţie americană în valoare totală de 2,7 milioane de dolari, notează Agerpres.

Potrivit unui comunicat, Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice a semnat un Acord de Grant în valoare de circa 1,1 milioane de dolari cu Guvernul Statelor Unite ale Americii, reprezentat de Agenţia pentru Comerţ şi Dezvoltare a Statelor Unite ale Americii (USTDA), pentru constituirea unui Centru Operaţional de Securitate.

Proiectul pe care Transelectrica îl va implementa cu sprijinul partenerilor americani presupune realizarea unui studiu de fezabilitate şi a unui proiect-pilot care să testeze şi valideze soluţii de hardware şi software pentru adoptarea unui model eficient de îmbunătăţire a securităţii cibernetice.

Demersurile premergătoare pentru obţinerea finanţării din partea USTDA au fost făcute, în 2021, de compania americană Pythia (în calitate de prestator de servicii) alături de compania americană Fortinet (furnizor de licenţe şi produse software de securitate), care au elaborat împreună cu Transelectrica SA (în calitate de beneficiar), documentaţia de fundamentare a deciziei de acordare a grantului în valoare de circa 1,1 milioane de dolari.

De asemenea, pentru întreaga desfăşurare a acestui proiect, Fortinet, în calitate de subcontractor, va contribui cu circa 1,6 milioane de dolari, sumă ce reprezintă contravaloarea utilizării sistemelor de securitate pe care compania americană le va pune la dispoziţie pentru proiectul-pilot, timp de un an de zile.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la aproximativ 2,7 milioane de dolari

Colaborarea româno-americană pentru implementarea acestui proiect a fost marcată în cadrul unei ceremonii oficiale găzduite de Transelectrica, în prezenţa reprezentanţilor de nivel înalt al Guvernului Statelor Unite ale Americii în România, precum şi a firmelor implicate în consorţiu, se spune în comunicat.

"Apreciem susţinerea activă a partenerilor americani în demersurile noastre de consolidare a securităţii cibernetice, o componentă fundamentală a tranziţiei energetice. Avem convingerea că rezultatele colaborării vor aduce un plus considerabil de valoare, atât la nivel de expertiză, cât mai ales la nivel de procese şi eforturi de răspuns la riscurile cibernetice în domeniul energiei. Securitatea cibernetică a sistemului naţional de transport al energiei electrice reprezintă una dintre cele mai importante priorităţi ale Transelectrica. Într-un context al evoluţiei ameninţărilor cibernetice este indispensabilă eficientizarea întregului proces de prevenire şi apărare împotriva potenţialelor pericole şi atacuri cibernetice, prin dezvoltarea unor noi instrumente de securitate şi resurse specializate. De asemenea, în acord cu Directiva NIS care prevede măsuri eficiente pentru un nivel comun ridicat de securitate a reţelelor şi sistemelor informatice în Uniunea Europeană, Transelectrica îşi dezvoltă strategia în domeniul securităţii cibernetice prin demersuri şi soluţii integrate care vor asigura desfăşurarea activităţii Operatorului Naţional de Transport şi Sistem din România în condiţii optime de siguranţă, atât la nivel intern, cât şi în plan extern, în relaţia cu ceilalţi operatori de transport şi de sistem", a declarat Gabriel Andronache, preşedintele Directoratului Transelectrica.

La rândul său, directorul USTDA, Enoh T. Ebong, a apreciat că acest proiect-pilot va contribui la sprijinirea eforturilor Transelectrica de a optimiza implementarea de soluţii inovatoare specifice nevoilor sale.

"România îşi consolidează sectorul energetic prin investiţii strategice în domenii precum securitatea cibernetică. Acest studiu şi acest proiect-pilot vor sprijini eforturile Transelectricade a optimiza implementarea de soluţii inovatoare specifice nevoilor sale. Acest proiect este, de asemenea, un bun exemplu al rolului de catalizator pe care USTDA îl joacă în facilitarea parteneriatelor între industria americană şi sponsorii de proiecte din străinătate", a adăugat oficialul Statelor Unite ale Americii.

Înfiinţarea unui Centru Operaţional de Securitate la nivelul Transelectrica, companie strategică de interes naţional, va fi un mecanism dinamic esenţial de răspuns la ameninţările cibernetice şi va contribui la creşterea nivelului de securitate al companiei, prevenind şi tratând prin sisteme de securitate avansate, potenţialele incidente de securitate cibernetică.

CNTEE Transelectrica este operatorul de transport şi de sistem naţional, îndeplinind un rol fundamental în lanţul valoric al energiei electrice şi în asigurarea schimbului informaţional cu ceilalţi operatori de transport şi de sistem pentru energie electrică din reţeaua europeană.

"În acest sens, prin implementarea proiectului finanţat de Guvernul Statelor Unite ale Americii, reprezentat de Agenţia pentru Comerţ şi Dezvoltare a Statelor Unite ale Americii şi compania americană Pythia International Inc., pentru bazele dezvoltării unui Centru Operaţional de Securitate al Transelectrica urmează parcursul de aliniere la noile concepte şi standarde de securitate cibernetică", se mai spune în comunicat.

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica este unicul operator de transport şi sistem al energiei electrice din România, cu un rol-cheie pe piaţa de energie electrică din România şi din regiune, responsabil de gestionarea şi operarea sistemului de transport al energiei electrice şi de asigurarea schimburilor de energie electrică între ţara noastră şi ţările cu care este interconectată în Europa Centrală şi de Est, în calitate de membru al ENTSO-E.

Transelectrica gestionează şi operează o reţea electrică de transport de circa 9.000 de kilometri de linii electrice aeriene şi 81 de staţii electrice de transformare.

articolul original.
❌