Actualitate

❌
There are new articles available, click to refresh the page.
AlaltaieriRealitatea Vâlceană
 • RAZIE IPJ pe principalele artere din VÂLCEA
 •  

RAZIE IPJ pe principalele artere din VÂLCEA

Joi, 16 septembrie a.c., au fost organizate acțiuni rutiere de către polițiștii Biorului Rutier Vâlcea, având ca scop reducerea accidentelor rutiere și conștientizarea șoferilor cu privire la riscurile la care se expun atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Polițiștii acționează zilnic, pe arterele principale din județ, pentru combaterea și prevenirea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, obiectivul principal în cursul zilei, fiind de neacordare prioritate pietoni, dar și alte abateri ale participanților la trafic.

În acest context, au fost controlate 73 de autovehicule și legitimate 87 de persoane, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de peste 4640 de lei, pentru depășirea vitezei regulamentare, neacordare de prioritate, lipsa centurii de siguranță, abateri comise de bicicliști, pietoni, consum de alcool la volan, dar și alte fapte.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce, 4 permise de conducere, dintre care 2 pentru neacordare prioritate pietoni și 2 certificate de înmatriculare.

Reamintim șoferilor să circule cu prudență, să respecte limitele de viteză stabilite pe fiecare segment de drum, să nu se angajeze în efectuarea de manevre riscante și să nu se urce la volan dacă au consumat alcool sau sunt obosiți!

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Accident rutier, la Slătioara: Trei mașini implicate, o persoană rănită
 •  

Accident rutier, la Slătioara: Trei mașini implicate, o persoană rănită

Vineri, 17 septembrie: Polițiștii din Horezu intervin la un accident rutier, în localitatea Slătioara, județul Vâlcea, pe DN 67 , km 142 + 100 m.

Din primele verificări s-a stabilit faptul că a avut loc o coliziune între trei autoturisme, iar în urma impact a rezultat rănirea unei persoane.Accident rutier la Slătioara Trei mașini implicate o persoană rănităPolițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea situației de fapt.Traficul este blocat pe un sens. Se circulă alternativ.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Femeie găsită moartă de polițiști, în Râmnicu Vâlcea. Un bărbat a sunat la 112, îngrijorat că nu-i răspundea de trei zile la telefon!
 •  

Femeie găsită moartă de polițiști, în Râmnicu Vâlcea. Un bărbat a sunat la 112, îngrijorat că nu-i răspundea de trei zile la telefon!

La data de 15 septembrie a.c, ora 19:30, un bărbat a sesizat prin apel 112 faptul că, o femeie nu răspunde la telefon de 3 zile.

Polițiștii din Râmnicu Vâlcea s-au deplasat la fața locului, unde au constatat faptul că, femeia era decedată și nu prezenta urme vizibile de violență.

De asemenea, persoana în cauză a fost depistată pozitiv cu SARS-CoV 2, în data de 31 august 2021, aceasta fiind în izolare la domiciliu.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlce, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Consiliul Județean are grijă de copiii cu probleme speciale: Complex de Servicii Comunitare din Rm. Vâlcea, modernizat la standarde europene
 •  

Consiliul Județean are grijă de copiii cu probleme speciale: Complex de Servicii Comunitare din Rm. Vâlcea, modernizat la standarde europene

• Clădire „comunistă”, modernizată pentru protecția socială din județul Vâlcea

În județul Vâlcea, Consiliul Județean administrează câteva clădiri construite în perioadă comunistă, clădiri reabilitate de CJ Vâlcea, fie cu fonduri din bugetul propriu, fie cu fonduri europene.

Printre acestea se află: Școala Populară de Arte și Meserii Râmnicu Vâlcea, reabilitată complet în anul 2019; Căminul de la Măciuca, modernizat în anul 2020; Policlinica cu Plată, reabilitată și ea anul acesta; Complexul de Servicii Comunitare din Râmnicu Vâlcea, obiectiv de investiții inaugurat miercuri, 15 septembrie 2021.Consiliul Județean are grijă de copiii cu probleme speciale Complex de Servicii Comunitare din Rm Vâlcea modernizat la standarde europeneConsiliul Județean are grijă de copiii cu probleme speciale Complex de Servicii Comunitare din Rm Vâlcea modernizat la standarde europeneAproximativ 1,6 milioane de euro, fonduri europene, au fost investite într-un spațiu modern, de care vor beneficia, anual, peste 200 de copii cu probleme speciale din județul Vâlcea.Consiliul Județean are grijă de copiii cu probleme speciale Complex de Servicii Comunitare din Rm Vâlcea modernizat la standarde europeneConsiliul Județean are grijă de copiii cu probleme speciale Complex de Servicii Comunitare din Rm Vâlcea modernizat la standarde europeneConsiliul Județean are grijă de copiii cu probleme speciale Complex de Servicii Comunitare din Rm Vâlcea modernizat la standarde europeneComplexul funcționează în subordinea DGASPC Vâlcea și este destinat, în principal, furnizării de servicii sociale de îngrijire și recuperare medicală pentru copiii cu dizabilități.Consiliul Județean are grijă de copiii cu probleme speciale Complex de Servicii Comunitare din Rm Vâlcea modernizat la standarde europene“Prin finalizarea acestui obiectiv de investiții vom putea oferi condițiile de care aceștia au nevoie, fiind un pas important pentru creșterea calității serviciilor de asistență socială”, a declarat președintele CJ, Constantin Rădulescu.

Pentru cei care nu știu și au nevoie: Complexul de Servicii Comunitare se află situat pe strada Liviu Rebreanu, Nr.4 din Râmnicu Vâlcea (mai sus puțin de Spitalul Județean de Urgență, prima străduță, la stânga).

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Bărbat din Băbeni, dosar penal pentru braconaj piscicol. 73 kg de pește și autoturismul, confiscate!
 •  

Bărbat din Băbeni, dosar penal pentru braconaj piscicol. 73 kg de pește și autoturismul, confiscate!

Bărbat din Băbeni dosar penal pentru braconaj piscicol 73 kg de pește și autoturismul confiscate
Bărbat din Băbeni dosar penal pentru braconaj piscicol 73 kg de pește și autoturismul confiscate
 • Bărbat din Băbeni dosar penal pentru braconaj piscicol 73 kg de pește și autoturismul confiscate
 • Bărbat din Băbeni dosar penal pentru braconaj piscicol 73 kg de pește și autoturismul confiscate

ACȚIUNE PE LINIE PISCICOLĂ

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică au depistat în flagrant, în comuna Bărbătești, un bărbat din orașul Băbeni care transporta ilegal pește.Bărbat din Băbeni dosar penal pentru braconaj piscicol 73 kg de pește și autoturismul confiscateLa data de 14 septembrie a.c., polițiștii au acționat pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol, fiind depistat în comuna Bărbătești, un autoturism condus de un bărbat din Băbeni, care transporta peste 73 de kilograme de somn, șalău, plătică și roșioară, fără documente de proveniență.

Bărbat din Băbeni dosar penal pentru braconaj piscicol 73 kg de pește și autoturismul confiscatePolițiștii au întocmit un dosar penal pentru braconaj piscicol, dispunând de asemenea confiscarea întregii cantități de pește și a autoturismului folosit, bunuri cu o valoare de aproximativ 20.000 de lei.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • 147 PERMISE de conducere REȚINUTE pentru CONSUM DE ALCOOL la volan, depășirea LIMITEI de viteză, NEACORDARE de PRIORITATE vehicule, PIETONI și depășiri NEREGULAMENTARE
 •  

147 PERMISE de conducere REȚINUTE pentru CONSUM DE ALCOOL la volan, depășirea LIMITEI de viteză, NEACORDARE de PRIORITATE vehicule, PIETONI și depășiri NEREGULAMENTARE

Polițiști rutieri au acționat în perioada 6-12 septembrie a.c., pe principalele artere de circulație din județ, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, dar și pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV2.

Polițiștii au aplicat 941 de sancțiuni contravenționale, 181 pentru depășirea vitezei legale, 89 pentru abateri comise de bicicliști, 21 pentru ale pietonilor, dar și pentru alte fapte.

Au fost constatate 18 infracțiuni și au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce 147 de permise de conducere, pentru consum de alcool la volan, depășirea limitei de viteză, neacordare de prioritate vehicule, pietoni și depășiri neregulamentare.

Polițiștii au reținut și 63 de certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunilor „blitz”, din această perioadă, polițiștii rutieri au aplicat încă 115 sancțiuni contravenționale, de aproximativ 15.000 de lei, fiind reținute de asemenea 11 certificate de înmatriculare și 14 permise de conducere.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • ATENȚIE! 16-21 septembrie: ROADPOL SAFETY DAYS
 •  

ATENȚIE! 16-21 septembrie: ROADPOL SAFETY DAYS

Polițiștii rutieri vâlceni vor acționa în perioada 16-21 septembrie a.c., în cadrul Proiectului „ROADPOL SAFETY DAYS”, destinat conștientizării tuturor participanților la traficul rutier, cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se află la volan.

Polițiștii vor organiza activități informativ-preventive în trafic, în vederea prevenirii implicării în evenimente rutiere a conducătorilor auto și nu numai, urmând să fie distribuite și flyere cu mesajul „Alege viața”.

Participanții la trafic vor fi încurajați să acceseze website-ul www.roadpolsafetydays.eu în vederea descărcării formularului “Angajamentul meu pentru zilele de siguranță ROADPOL” și înregistrarea acestuia în sistem.

Șoferii vor fi informați cu privire la riscurile conducerii sub influența alcoolului, neadaptării vitezei la condițiile de drum, lipsa centurii de siguranță, folosirea telefonului mobil și nu numai.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Vâlcean, amendat cu 2000 lei și cu anularea dreptului de deținere a armelor și munițiilor
 •  

Vâlcean, amendat cu 2000 lei și cu anularea dreptului de deținere a armelor și munițiilor

ACȚIUNI PE LINIA ARMELOR ȘI MUNIȚIILOR

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au acționat, la data de 12 septembrie a.c., în Râmnicu Vâlcea și comuna Vlădești, fiind efectuate 8 controale la deținătorii legali de arme și muniții.

Polițiștii au constatat două infracțiuni la regimul armelor și munițiilor, în sensul că două dintre persoanele verificate, cu vârste de 54 și 61 de ani au purtat armele neletale asupra lor, deși nu aveau acest drept.

De asemenea, una din persoanele verificate nu a luat măsuri de asigurare a securităţii armei și muniției deţinute, acestea fiind găsite neasigurate într-un șifonier printre alte obiecte de uz casnic.

Polițiștii au aplicat și o sancțiune contravențională unui bărbat, de 2.000 de lei, fiind dispusă și măsura complementară de anulare a dreptului de deținere arme și muniții.

S-au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 3 arme neletale de autoapărare și 47 de cartușe, muniția aferentă armelor deținute.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Doi bărbați din Gorj, care transportau ilegal 167 kg de caras, depistați de polițiștii vâlceni
 •  

Doi bărbați din Gorj, care transportau ilegal 167 kg de caras, depistați de polițiștii vâlceni

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR PENTRU PREVENIREA BRACONAJULUI PISCICOL

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică-Biroul Combaterea Delictelor Silvice și Secției 3 Poliție Rurală Sutești au deșfășurat activități de prevenire și combatere a braconajului piscicol, fiind depistați doi bărbați care transportau pește, fără documente de proveniență.

În noaptea de 11/12 septembrie a.c., polițiștii au acționat pentru depistarea persoanelor care practică braconajul piscicol, fiind prezenți în comunele Orlești, Ionești și Drăgoești, precum și în alte zone.

Au fost verificați 108 pescari, fiind aplicate 16 sancțiuni contravenționale de aproximativ 1.200 de lei, de asemenea a fost reținut și un permis de conducere.

Polițiștii au depistat în trafic doi bărbați din județul Gorj, care transportau 167 de kilograme de pește, specia caras, fără documente de proveniență. A fost întocmit un dosar penal, pentru braconaj piscicol, în baza O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.Doi bărbați din Gorj care transportau ilegal 167 kg de caras depistați de polițiștii vâlceniDe asemenea, s-a dispus confiscarea întregii cantități de pește, precum și ridicarea în vederea confiscării a autoturismului folosit la transportarea peștelui.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • 6-10 septembrie: Săptămâna acțiunilor de prevenire a corupției în domeniul Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor
 •  

6-10 septembrie: Săptămâna acțiunilor de prevenire a corupției în domeniul Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor

În perioada 6 – 10 septembrie 2021, în cadrul Campaniei de promovare a integrității „M.A.I. etic, M.A.I. integru!”, Direcția Generală Anticorupție a desfășurat activități preventive destinate domeniului Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

În acest context, ofițerii de prevenire ai Serviciului Județean Anticorupție Vâlcea au desfășurat activități preventive destinate atât personalului Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Vâlcea, cât și beneficiarilor serviciilor acestora, fiind organizate activități atât în perimetrul sediului S.P.C.R.P.C.Î.V. Vâlcea, cât și în zonele de plecare pe traseul de susținere a probei practice din municipiul Râmnicu Vâlcea, ocazie cu care polițiștii anticorupție au interacționat cu candidații la probele practică și teoretică ale examenului auto, cu instructori auto, precum și cu cetățenii care s-au prezentat la ghișeele acestui serviciu.610 septembrie Săptămâna acțiunilor de prevenire a corupției în domeniul Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor

În contextul desfășurării activităților preventive, cetățenii au fost informați cu privire la competența Direcției Generale Anticorupție, sistemul național Call center anticorupție 0.800.806.806., consecințele implicării în fapte de corupție și încurajarea semnalării acestora, transmițându-le materiale de informare adaptate domeniului de activitate vizat, cu mesajul „Minimum 22 din 26 sunt norocoase!”.Campania națională „M.A.I. etic, M.A.I. integru!” se desfășoară în perioada mai – decembrie 2021, dorindu-se ca, prin implementarea ei, să se contribuie la consolidarea integrității și, implicit, a încrederii cetățenilor în serviciile publice prestate de angajații Ministerului Afacerilor Interne, instituție esențială pentru buna funcționare a societății.Informații suplimentare despre această campanie și materialele de promovare utilizate în context pot fi vizualizate pe site-ul Direcției Generale Anticorupție, meniul Mass-media/Campanii de informare/“M.A.I. etic, M.A.I. integru” sau click pe următorul link http://www.mai-dga.ro/arhive/category/campanii-de-informare.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • POLIȚIȘTII alături de ELEVI, la ÎNCEPUTUL ANULUI ȘCOLAR
 •  

POLIȚIȘTII alături de ELEVI, la ÎNCEPUTUL ANULUI ȘCOLAR

Siguranţa copiilor constituie o prioritate pentru poliţişti. În așteptarea noului an școlar, pentru îmbunătăţirea şi menţinerea climatului de siguranţă în şcoli şi în zonele adiacente unităţilor de învăţâmânt, poliţiştii continuă activităţile specifice, educativ-preventive și de verificare.Activităţile s-au desfășurat în baza unor planuri, ce au vizat mai multe aspecte, având drept scop asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în unităţile de învăţământ, în vederea creşterii gradului de siguranţă al elevilor și al cadrelor didactice, dar și siguranța celor mici, atât în viața reală, cât și în cea on-line, precum și prevenirea răspândirii infectării cu virusul SARS COV-2.POLIȚIȘTII alături de ELEVI la ÎNCEPUTUL ANULUI ȘCOLARPOLIȚIȘTII alături de ELEVI la ÎNCEPUTUL ANULUI ȘCOLARPOLIȚIȘTII alături de ELEVI la ÎNCEPUTUL ANULUI ȘCOLARPOLIȚIȘTII alături de ELEVI la ÎNCEPUTUL ANULUI ȘCOLARPOLIȚIȘTII alături de ELEVI la ÎNCEPUTUL ANULUI ȘCOLARPolițiștii Biroului de Analiză și Prevenirea Criminalității Vâlcea deșfășoară în aceste zile activități preventive, în Râmnicu Vâlcea, Drăgășani, dar și în alte localități, în locurile aglomerate, în zona centrelor comerciale, unde se întâlnesc cu părinți, bunici și copii, cărora le transmit recomandări cu privire la comportamentul preventiv acasă, pe stradă și în trafic, despre interacțiunea cu persoanele necunoscute, grupul de prieteni, bullying și consecințele acestuia, precum și despre accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau utilizarea Internetului.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Accident rutier, la Mihăești
 •  

Accident rutier, la Mihăești

Accident rutier la Mihăești
Accident rutier la Mihăești
 • Accident rutier la Mihăești
 • Accident rutier la Mihăești

Vineri, 10 septembrie 2021, polițiștii Biroului rutier Râmnicu Vâlcea intervin în acest moment la un accident rutier petrecut pe Drumul Județean 647, comuna Mihăești.Accident rutier la MihăeștiAccident rutier la MihăeștiSunt implicate două autoturisme conduse de un bărbat de 27 de ani, iar celalalt șofer are 39 de ani. Aceștia au fost testați cu aparatul etilotest rezultând că nu au consumat alcool.

A fost rănite cinci persoane din ambele autoturisme, printre care și o minoră.

Este blocat un singur sens, urmează să se elibereze în curând.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Luni, 13 septembrie, încep lucrările de reabilitare a căii pietonale a podului de cale ferată din Ostroveni – circulație restricționată timp de 10 zile
 •  

Luni, 13 septembrie, încep lucrările de reabilitare a căii pietonale a podului de cale ferată din Ostroveni – circulație restricționată timp de 10 zile

Luni 13 septembrie încep lucrările de reabilitare a căii pietonale a podului de cale ferată din Ostroveni circulație restricționată timp de 10 zile
Luni 13 septembrie încep lucrările de reabilitare a căii pietonale a podului de cale ferată din Ostroveni circulație restricționată timp de 10 zile
 • Luni 13 septembrie încep lucrările de reabilitare a căii pietonale a podului de cale ferată din Ostroveni circulație restricționată timp de 10 zile
 • Luni 13 septembrie încep lucrările de reabilitare a căii pietonale a podului de cale ferată din Ostroveni circulație restricționată timp de 10 zile

Luni, 13 septembrie, va demara reabilitarea căii pietonale a podului de cale ferată din Ostroveni.Luni 13 septembrie încep lucrările de reabilitare a căii pietonale a podului de cale ferată din Ostroveni circulație restricționată timp de 10 zileLuni 13 septembrie încep lucrările de reabilitare a căii pietonale a podului de cale ferată din Ostroveni circulație restricționată timp de 10 zileLucrările vor consta în înlocuirea covorului de protecție și în refacerea unor elemente din zona destinată circulației pietonilor.

Pe perioada derulării reabilitării, estimată la 10 zile, traficul pietonal va fi restricționat complet, variantele de ocolire fiind Podul Vinerii Mari și podul de pe bulevardul Tineretului.

Luni 13 septembrie încep lucrările de reabilitare a căii pietonale a podului de cale ferată din Ostroveni circulație restricționată timp de 10 zileLuni 13 septembrie încep lucrările de reabilitare a căii pietonale a podului de cale ferată din Ostroveni circulație restricționată timp de 10 zileLuni 13 septembrie încep lucrările de reabilitare a căii pietonale a podului de cale ferată din Ostroveni circulație restricționată timp de 10 zileLuni 13 septembrie încep lucrările de reabilitare a căii pietonale a podului de cale ferată din Ostroveni circulație restricționată timp de 10 zileLuni 13 septembrie încep lucrările de reabilitare a căii pietonale a podului de cale ferată din Ostroveni circulație restricționată timp de 10 zileLuni 13 septembrie încep lucrările de reabilitare a căii pietonale a podului de cale ferată din Ostroveni circulație restricționată timp de 10 zileLuni 13 septembrie încep lucrările de reabilitare a căii pietonale a podului de cale ferată din Ostroveni circulație restricționată timp de 10 zile

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Femeie din Râmnic, fără permis la volan! Bărbat din Berislăvești, 1,92 mg/l alcoolemie
 •  

Femeie din Râmnic, fără permis la volan! Bărbat din Berislăvești, 1,92 mg/l alcoolemie

Polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Vâlcea și cei din cadrul Serviciului Rutier au depistat, ieri, 8 septembrie, în trafic, o șoferiță fără permis de conducere și un șofer sub influența alcoolului.

În seara de 8 septembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Râmnicu Vâlcea au oprit pentru control, în Râmnicu Vâlcea, un autoturism condus de de o femeie de 58 de ani, din municipiu.

Inițial, femeia a refuzat să oprescă la semnalul polițiștilor, iar în urma verificărilor, s-a constatat că nu deține permis de conducere.•***

În după-amiaza de 8 septembrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au intervenit în comuna Berislăvești, la un accident rutier, soldat cu pagube materiale.

În fapt, un bărbat de 45 de ani, din localitate, ar fi efectuat manevra de mers înapoi, lovind un alt autoturism, parcat.

În urma testării alcooloscopice, a rezultat că bărbatul avea o alcoolemie de 1,92 mg/l de alcool pur în aerul expirat.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • AJOFM: Lucrători în construcții în Italia, prin Rețeaua EURES România
 •  

AJOFM: Lucrători în construcții în Italia, prin Rețeaua EURES România

​​Firma JEAS COSTRUZIONI SRL din Italia – regiunea Lombardia, oferă 45 de lucrători în construcții prin intermediul rețelei EURES România (valabilitatea ofertei – 30.09.2021) după cum urmează:

Descriere loc de muncă: firma italiană desfășoară lucrări publice și private în sectoarele civil, industrial, educațional, turistic și hotelier, dorește să încadreze 45 lucrători în domeniul construcțiilor: 15 lucrători pentru izolări termice externe și finisari, 10 zidari/tencuitori, 5 zugravi/vopsitori, 5 lucrători în structuri de gips/carton care să realizeze pereți/tavane false, 5 lucrători asistenți, 5 lucrători specializați în citire desene și optimizare lucrări de construcții;

Cerințe pentru ocuparea locurilor de muncă: aplicantul trebuie să aibă experiență minim 2 ani în construcții (pentru lucrătorii asistenți și zugravi minim 1 an și pentru lucrătorii specializați minim 3 ani), să fi absolvit învățământul obligatoriu; deținerea unei diplome de calificare în domeniu constituie avantaj; deoarece se va lucra pe șantiere private, candidații sunt asteptați să se comporte într-un mod politicos și să respecte toate reglementările de siguranță;

Limbi străine: de preferință limba italiană, alternativ cunoștințe de bază de limba engleză, poloneză sau ucrainiană;

Salariul: minim 25.000 euro/an, maxim 30.000 euro/an;

Alte beneficii: cazare, asigurarea pentru accidente, indemnizație pentru călătorii, se asigură echipament de siguranță, sprijin în completarea documentelor, instruire tehnică gratuită;

Durata contract: contract de muncă pe o perioadă de 6 luni, cu posibilitatea prelungirii până la 24 luni sau transformării în contract de muncă permanent; se lucrează 40 ore pe săptămână;

Termenul limita pentru aplicare: 30-09-2021

Mod de aplicare: se trimite CV (cu fotografie) în limba italiană (preferabil) sau engleză la adresa de email:jeascostruzioni@gmail.com și la consilierul EURES din Italia: maria_megna@regione.lombardia.it, cu specificarea ,, lucrător în construcții”. Numere de telefon de contact: Riccardo +39 3666443423 (limba italiană sau engleză), Pavel +39 3207685259 (limba italiană sau poloneză).

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă în UE pot vizualiza ofertele complete accesând site-ul www.anofm.ro/eures, pagina de facebook a instituței “Agenția Jud pt Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea” sau se pot prezenta la sediul AJOFM Vâlcea, compartiment EURES – consilier EURES, Liviu Cochirlea, telefon 0350.419.715.

Consilierul EURES va oferi toate detaliile privind descrierea locului de muncă, cerinţele locului de muncă, limba străină, salariul oferit, durata contractului de muncă, modul de aplicare pentru fiecare ofertă, conform site-ului de mai sus.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • 7 septembrie: REȚINUȚI de POLIȚIȘTI la DICULEȘTI și MĂCIUCA : Unul și-a agresat fizic mama pentru că nu i-a dat bani, altul i-a dat cu sapa în cap unui localnic
 •  

7 septembrie: REȚINUȚI de POLIȚIȘTI la DICULEȘTI și MĂCIUCA : Unul și-a agresat fizic mama pentru că nu i-a dat bani, altul i-a dat cu sapa în cap unui localnic

Polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Măciuca, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției orașului Bălcești au reținut pentru 24 de ore, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălcești, doi bărbați din comunele Diculești și Măciuca, cercetați pentru violență în familie și lovire sau alte violențe.

În seara de 6 septembrie a.c., polițiștii au fost sesizați de o femeie din Diculești, cu privire la faptul că fiul său, un bărbat de 30 de ani, ar fi agresat-o fizic.

În urma verificărilor, s-a constatat că tânărul a venit la domiciliul femeii, deși împotriva sa fusese emis un ordin provizoriu de protecție și i-ar fi cerut persoanei vătămate o sumă de bani, iar când aceasta a refuzat să-i dea, ar fi lovit-o cu palma peste față.

La data de 7 septembrie, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat magistraților cu propuneri procedurale.

Tot în după-amiaza de 7 septembrie a.c., polițiștii au fost sesizați de un bărbat din Măciuca cu privire la faptul că unchiul său ar fi fost agresat la domiciliul său, de un alt bărbat din comună.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, constatând că persoana vătămată a fost lovită de bărbatul de 48 de ani, cu o sapă în zona capului, pe fondul unui conflict spontan.

Cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate de procurori și polițiști.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Cutremur, și în Vâlcea?!
 •  

Cutremur, și în Vâlcea?!

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului INCDFP transmite:În ziua de 07.09.2021, la ora 05:01:16 (ora României), s-a produs în OLTENIA, VÂLCEA un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.5, la adâncimea de 2 km.Cutremur și în VâlceaCutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 52 km S de Sibiu, 81 km NV de Pitesti, 114 km N de Craiova, 124 km V de Brasov, 157 km V de Ploiesti, 164 km S de Cluj-Napoca, 188 km NV de Bucuresti, 221 km NV de Ruse, 228 km E de Timisoara, 235 km SE de Arad.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • AJOFM: 601 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European/Uniunea Europeană
 •  

AJOFM: 601 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European/Uniunea Europeană

​Angajatorii din Spațiul Economic European/Uniunea Europeană oferă, prin intermediul rețelei EURES România, 601 locuri de muncă vacante, la data de 06 septembrie 2021, după cum urmează:

1) Danemarca – 12 locuri de muncă vacante: muncitori în producție-manipulant mărfuri; specialist IT-chief technology officer; director marketing2) Germania – 389 locuri de muncă: șoferi camion profesioniști; lucrători în depozit; stivuitoriști; măcelari; sudor aluminiu/carbon/oțel inoxidabil; vopsitor industrial; muncitori în construcții acoperișuri; tăietori de carne și lucrători în producția de carne;3) Irlanda – 10 locuri de muncă vacante: șoferi vehicul greu de transport marfă ;4) Italia – 45 locuri de muncă vacante: lucrători în construcții;5) Norvegia – 43 locuri de muncă vacante: zidar/faianțar; mecanici motociclete; mecanici auto (vehicule ușoare/camioane și autobuze); tinichigii auto; instalatori aparate ventilație; tâmplari; medici; sudori TIG; instalatori; nail artist;6) Olanda – 26 locuri de muncă vacante: culegători ciuperci, culegători căpșuni; lucrător în fermă de vaci; culegători flori;7) Polonia – 7 locuri de muncă vacante: șlefuitor, strungar, sudori MAG, lăcătuși, operator CNC;AJOFM 601 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic EuropeanUniunea Europeană Spania – 69 locuri de muncă vacante: cercetător științific – domeniul științific – proiect MUSICA și GRRIP, cercetător științific – domeniul științific – contract temporar, cercetător științific – domeniul științific – proiecte JERICO S3-EUROSEA-GROOM II, cercetător științific – domeniul științific-proiect iFADO; șoferi transport internațional; ingineri IT (manager tehnic pentru proiecte).

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă în UE pot vizualiza ofertele complete accesând site-ul www.anofm.ro/eures, pagina de facebook a instituței “Agenția Jud pt Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea” sau se pot prezenta la sediul AJOFM Vâlcea, compartiment EURES – consilier EURES, Liviu Cochirlea, telefon 0350.419.715.

Consilierul EURES va oferi toate detaliile privind descrierea locului de muncă, cerinţele locului de muncă, limba străină, salariul oferit, durata contractului de muncă, modul de aplicare pentru fiecare ofertă, conform site-ului de mai sus.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Accident rutier la Valea Mare: Femeie de 30 ani, rănită
 •  

Accident rutier la Valea Mare: Femeie de 30 ani, rănită

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Bălcești intervin în acest moment la un accident rutier, pe Drumul Național 65 C, în comuna Valea Mare, soldat cu rănirea unei persoane, o femeie în vârstă de 30 de ani, din Fârtățești.

Din primele date, se pare că victimă se afla singură în mașină și ar fi pierdut controlul volanului, răsturnându-se în afara părții carosabile. Femeia este conștientă.

Nu sunt probleme de trafic.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
❌