Actualitate

❌
There are new articles available, click to refresh the page.
Ieri — 18 September 2021Radio Crazy
 • BoyFlow lansează „Un Finde”
 •  

BoyFlow lansează „Un Finde”

Inspirat de sound-ul icon-ului internațional The Weekend, BoyFlow lansează „Un Finde”, un single fresh despre primii fiori ai dragostei și tot ce poți simți atunci când iubirea te prinde în mrejele ei. Știi momentul acela când simți că plutești, iar fluturii din stomac îți dau bătăi de cap? „Un Finde” redă prin versuri o poveste pasională ce se înfiripă treptat și reușește să crească ca un foc arzător în suflet ce nu îți mai dă liniște. Compusă de către BoyFlow și produsă de către Mint Blue, „Un Finde” este o piesă cu un vibe pozitiv, cu un videoclip regizat de către Mint Blue Studios în care dragostea prinde culoare și îți dă aripi.

BoyFlow lansează Un Finde

„Este o piesă dedicată unei fete de care sunt îndrăgostit, pe care vreau să o am alături pentru totdeauna, nu doar un weekend. Prin acest single vreau să transmit că dragostea poate exista din prima secundă în care doi oameni se întâlnesc și îmi doresc să simțiți exact ce am simțit eu când am scris aceste versuri. Puteți visa împreună, puteți depăși totul împreună, iar «Un Finde» este modalitatea perfectă de a-ți cânta iubirea și de a te bucura de dansul creat alături de jumătatea ta”, spune BoyFlow.

BoyFlow lansează Un Finde

Cântăreț, pianist, compozitor și producător de muzică, BoyFlow este un artist foarte talentat, ce își dorește ca muzica lui să ajungă la inimile oamenilor de pretutindeni. În prezent, single-urile sale au generat peste un milion de vizualizări pe YouTube iar piese de succes precum „Loba”, „Abandonado”, „Déjame Decirte”, „MiDama” și „YaTengoOtra” au fost ascultate în toată Spania și America Latină. Recent, artistul Cat Music Spain a lansat „El Tren”, o piesă despre iubire, despărțire, durere și puterea de a merge mai departe, „Zuli Zuli” (alături de Andreea D), „Hips on Fire” (alături de Erika Isac) și „Corazón Partío”.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • SAGA Festival promovează capitala României la nivel mondial și contribuie la bugetul local
 •  

SAGA Festival promovează capitala României la nivel mondial și contribuie la bugetul local

SAGA Festival promovează capitala României la nivel mondial și contribuie la bugetul local

80% dintre participanții la SAGA Festival au fost vaccinați împotriva COVID-19

Weekendul trecut, Bucureștiul a fost capitala EDM. SAGA Festival a adus pe 10, 11 și 12 septembrie vizitatori din peste 30 de țări, care au petrecut trei zile pline de energie alături de DJii lor preferați, într-un cadru în care imaginația și creativitatea și-au spus cuvântul. A fost locul perfect pentru crearea unor noi prietenii și a unei conexiuni fantastice cu artiștii, care s-au bucurat să fie din nou în fața publicului.

Deși aflat la prima ediție, SAGA este deja cel mai mare festival de muzică electronică din București, fapt dovedit de numărul mare de particpanți și de impactul financiar pe care cele trei zile petrecute la Romaero l-au avut asupra capitalei României. Traficul în cele trei zile de festival a fost de peste 130.000 de oameni. Peste 45.000 de participanți și-au scanat în fiecare zi brățările, 80% dintre aceștia au prezentat la intrare un certificat digital de vaccinare sau dovada faptului că au trecut prin boală în ultimele 180 de zile și 20% au prezentat dovada unui test PCR sau antigen negativ sau au fost testați la punctele de acces în festival. Dintre persoanele testate în toate cele trei zile, 15 au fost depistate pozitiv. Acestea nu au mai participat la festival și au urmat întocmai protocolul medical stabilit de autorități, însă vor primi abonamente pentru ediția SAGA din 2022.

Cele trei zile de festival au adus orașului venituri de aproximativ 25 de milioane de euro, bani proveniți din cazări, transport, consumații la localurile din București, la care se adaugă taxele și impozitele plătite de organizatorul ALDA în urma veniturilor realizate la SAGA. Pe lângă acest fapt, capitala României a beneficiat de popularitate la nivel internațional, foarte mulți străini manifestându-și deja dorința de a participa la cea de-a doua ediție, care va avea loc pe 3, 4 și 5 iunie 2022.

“Dincolo de faptul că ne-am bucurat foarte tare de prezența unui număr atât de mare de oameni la prima ediție SAGA, veniți din toate colțurile lumii, suntem încântați că astfel putem contribui și la bugetul local, dar și la promovarea României în străinătate. Cei mai mulți dintre cei care au participat la festival au fost persoane vaccinate, iar acest lucru a fost verificat cu foarte mare rigurozitate de către personalul avizat aflat la fiecare dintre punctele de acces. ALDA are planuri mari pe termen lung aici și proiecte ambițioase ce pot ajuta la dezvoltarea turismului pe plan local. Ne vom auzi mai repede decât vă așteptați cu vești noi și foarte multe surprize”, a declarat Allan Hardenberg, CEO ALDA.

SAGA Festival a început deja pregătirile pentru ediția din 2022, iar în curând vor fi puse în vânzare biletele pentru anul viitor și vor fi anunțați primii artiști din line-up. Cei care își doresc să nu rateze noutățile despre cea de-a doua ediție și să cumpere bilete la prețuri speciale se pot înregistra aici.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Eea Ikeda este câștigătoarea categoriei Rising Stars In Fashion & Beauty On YouTube în cadrul Digital Divas 2021
 •  

Eea Ikeda este câștigătoarea categoriei Rising Stars In Fashion & Beauty On YouTube în cadrul Digital Divas 2021

Eea Ikeda este câștigătoarea categoriei Rising Stars In Fashion amp Beauty On YouTube în cadrul Digital Divas 2021

O nouă ediție Digital Divas a avut loc pe 16 septembrie, unde personalități cunoscute și voci puternice din mediul digital au urcat pe scenă și au dezvăluit secretele și strategiile ce le-au adus succesul în Social Media și nu numai. De mai bine de 9 ani, conferința Digital Divas aduce sub lumina reflectoarelor specialiști cu experiență în online, bloggeri și vloggeri cunoscuți de Fashion, Beauty și Lifestyle, dar și celebrități îndrăgite. Printre creatoarele de conținut câștigătoare s-a aflat și Eea Ikeda, care s-a clasat pe locul întâi la categoria Rising Stars In Fashion & Beauty On YouTube. Cu o comunitate ce depășește 68k pe Instagram și 70k pe YouTube, Eea Ikeda este o voce fresh a online-ului românesc.

„Mă simt onorată că am fost nominalizată din nou la Digital Divas și vă mulțumesc din suflet pentru acest premiu. A fost un moment neașteptat și fericirea pe care am simțit-o în clipa în care am urcat pe scenă este greu de descris în cuvinte. Premiul acesta nu este doar al meu, ci este premiul nostru, al tuturor celor care mi-au fost alături în ultimii doi ani și care m-au susținut necondiționat! Vă mulțumesc din suflet!”, povestește Eea Ikeda.

Fost blogger oficial pentru Nylon Magazine Japan, Eea Ikeda a acumulat o experiența vastă ce a ajutat-o să vizualizeze ceea ce și-a dorit întotdeauna să facă și să învețe mai profund despre Social Media și fotografie. Contentul pe care îl creează se axează pe familia mixtă româno-japoneză și monitorizarea călătoriilor prin platformele de Social Media. Canalul de YouTube al creatoarei a prins contur în 2019 iar din acel moment a reușit să creeze o comunitate puternică. Eea Ikeda face parte din TRU [The Real You], hub-ul ce unește creativi din diverse domenii care au ca mediu de lucru online-ul.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • După ”Discoteka”, INNA și Minelli te invită la ”Party”
 •  

După ”Discoteka”, INNA și Minelli te invită la ”Party”

După Discoteka INNA și Minelli te invită la Party

După ce au lansat primul single împreună “Discoteka”, INNA și Minelli colaborează din nou pentru “Party”, o piesă energică, beat-uri fresh și refren catchy.

Cele două artiste își unesc forțele pentru un adevărat imn al celei mai distractive și crazy petreceri. “Party” a fost compusă de Minelli și Viky Red, versuri de Minelli, produsă de Viky Red și lansată cu lyric video creat de Mihai Sighinaș, animație de VÂNĂ Animation Studio.

Pe magazinele digitale, “Party” este o colaborare cu Romanian House Mafia, un proiect muzical cu care cele două artiste au mai colaborat pentru piesele “Hola” – Minelli și “Paris to London” – INNA.

“Surpriză! O super piesă pentru voi și pentru cele mai fun petreceri! Don’t stop the party!”, a spus INNA.

“Party” este o piesă energică, plină de good vibes care sper să fie molipsitore și pentru voi. Enjoy!”, a spus Minelli.

INNA a avut un an plin de reușite și de colaborări. Piesa “Flashbacks”, cu peste 26 de milioane de vizualizări, a cucerit topurile din Rusia unde a fost locul 1 pentru 8 săptămâni consecutiv, în țările CIS, Turcia. Apoi a lansat “Maza” care are peste 17 milioane de vizualizări, “Oh My God”, dar și colaborarea cu Gromee pentru “Cool Me Down”, “It Don’t Matter” cu Alok și Sofi Tukker, “Papa” cu SICKOTOY x Elvana Gjata și “Aici” cu Carla’s Dreams, The Motans și Irina Rimes.

De asemenea, Minelli a avut un an excelent, datorită super succesului de care s-a bucurat single-ul “Rampampam” care are peste 84 de milioane de vizualizări și a cucerit topuri din toată lumea, clasându-se pe locul 5 în top Shazam Global.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Dragostea, permanenta ca un tatuaj. Sasha Lopez si Ester Peony lanseaza o noua piesa!
 •  

Dragostea, permanenta ca un tatuaj. Sasha Lopez si Ester Peony lanseaza o noua piesa!

Dragostea permanenta ca un tatuaj Sasha Lopez si Ester Peony lanseaza o noua piesa

Se spune că prima dragoste nu se uită niciodată. Dar nu cumva acest adevăr este valabil pentru absolut toate relațiile pe care le avem? Oricât de mult am încerca să uităm, sunt anumite amintiri care tot apar în gândurile noastre. Iar, de multe ori, acele amintiri sunt întocmai cu și despre persoanele pe care le-am iubit și pe care, desigur, le-am lăsat să ne iubească.

Noua piesă creată de Sasha Lopez și Ester Peony, Tatoué, revendică întocmai acest subiect. O dragoste care nu dispare, asemenea unui tatuaj, este o dragoste care rămâne prinsă în trecutul fiecăruia dintre noi. Și, de fiecare dată când încercăm să o uităm sau să o ștergem din memoria noastră, aceasta pare că prinde și mai mult contur și strălucire.

Versurile în franceză aduc un plus de romanticizare ideii, iar vocea caldă a lui Ester Peony creează cadrul ideal prin care ascultătorii pot trăi, cu sufletul, această piesă.

“În momentul în care am ascultat pentru prima dată versiunea finală de la Tatoué, mi-am dat seama ce Univers am reușit să creez împreună cu Ester Peony. Tema piesei, timbrul ei vocal și limba franceză, toate oferă un vibe unic, plin de emoție.

Cred foarte mult în Tatoué și în talentul artistei cu care am avut ocazia să colaborez. Sper să vă placă și vouă, iar piesa să rămână în sufletul vostru, asemenea unui tatuaj pe care sunteți fericiți și mândri că îl purtați.”, spune Sasha Lopez.

“Îmi doresc de mult timp să cânt o piesă în limba franceză, dar poate că nu am fost destul de curajoasă. Sunt recunoscătoare pentru colaborare și pentru încrederea lui Sasha în mine, ca autor și interpret. Atenția pe care o acordă detaliilor și simțul lui estetic sunt deosebite, iar asta se simte în fiecare single Sasha Lopez.”, adaugă Ester Peony.

Sasha Lopez este un music producer cunoscut internațional pentru mega hit-ul “All My People”, care a fost ascultat în toată lumea. Piesa s-a aflat în peste 20 de țări pe primul loc în topuri, iar una dintre edițiile Carnavalului de la Rio a fost deschisă chiar cu aceasta. Următoarele două single-uri, “Everybody Feels Alright” și “Weekend” au avut aceeași traiectorie de succes, ajungānd în playlist-urile internaționale.

De asemenea, colaborarea sa cu Misha Miller, “Smoke Me”, s-a poziționat în Top 10 Shazam în țări precum Romānia, Bulgaria și Turcia, generând peste un milion de views și 100.000 de stream-uri încă din prima lună. Sasha Lopez se bucură de o audiență lunară de peste 320.000 de ascultători pe Spotify.

Pasiunea pentru muzică a lui Ester Peony a început încă din copilărie, în momentul în care locuia cu familia sa în Canada. În 2014, s-a făcut remarcată în mediul online prin cover-urile pe care le-a lansat, atât în rândul ascultătorilor, cât și al caselor de discuri. Un an mai târziu, a debutat la radio și TV cu piesa Sub Aripa Ta (feat. Vescan). Piesa a fost în topuri săptămâni la rând pe posturile de radio din România.

În timpul primelor sale concerte, Ester Peony a împărțit scena cu nume mari din industrie, precum Puya, Vescan, Doddy și Anastasia. Aceasta și-a petrecut din ce în ce mai mult timp în studio, iar în 2018 și-a lansat primul EP, denumit Dig It. În 2019, aceasta a reprezentat România la Tel Aviv, în cadrul concursului televizat Eurovision.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
AlaltaieriRadio Crazy
 • Filmul „Between Two Dawns”, co-produs de Libra Films, are premiera mondială la San Sebastian
 •  

Filmul „Between Two Dawns”, co-produs de Libra Films, are premiera mondială la San Sebastian

Filmul Between Two Dawns coprodus de Libra Films are premiera mondială la San Sebastian
Trailer Between Two Dawns
articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Alessiah lansează single-ul „See You Follow”
 •  

Alessiah lansează single-ul „See You Follow”

Alessiah lansează singleul See You Follow

Simpatica Alessiah lansează o piesă fresh în limba engleză, intitulată „See You Follow”, însoțită și de un videoclip captivant de la primele secunde. Ritmată și catchy, piesa cu beat uptempo a fost compusă de Ionuț Catană și produsă de Ion Chirinciuc.

Versurile cântecului au fost scrise chiar de Alessiah, care a declarat:„<<See You Follow>> este o piesă foarte personală, care seamănă la mesaj cu piesa <<COPYCAT>> a lui Billie Eilish, de acolo este inspirată. Țin minte că mă uitam la un interviu cu ea și povestea cum piesa are ca mesaj toți oamenii care mereu se iau după alte persoane, despre spiritul de turmă. Deși Billie Eilish, în opinia mea, o duce la un nivel personal, ca o conversație între două persoane, eu am ales să mă refer la generația mea și cele apropiate ei. Cum zic și în piesă, oamenii mereu urmăresc, fie că o fac pe rețelele de socializare, fie că o fac la televizor sau în viața reală și, când o fac, mereu am observat trei lucruri: ori te susțin, ori aleg să te judece sau încearcă să fie ca tine. Când faci muzică, nu toată lumea o va înțelege, asta e sigur, dar multe persoane nici nu încearcă să te înțeleagă și, de aceea, aleg să își creeze această părere că atât timp cât ești un artist și ești urmărit, trebuie mereu să fii perfect. De aici vin versurile cum ar fi <<Come on, don’t you try, don’t you dare deny, don’t be so shy>>. Dacă ar fi să o duc și mai departe, am să mă refer la versurile <<They say that souls can be sold, you’d probably buy the one that’s mine>>, care ar oglindi cât mai mult invidia care a început să-i macine tot mai mult pe oameni. Judecă, comentează, se poartă urât, dar în interiorul lor și-ar dori viața celuilalt, crezând că este mai bună, mai frumoasă, mai socială, prin simplul fapt că se orientează după informațiile <<vesele>> de pe rețelele de socializare, fără a conștientiza că fiecare persoană are propriile probleme, greutăți, nereușite etc.”

Videoclipul, filmat în București, a fost regizat de SAN și ilustrează două fire narative, care deși par a fi distincte la început, ele se suprapun spre finalul clipului. Pe de o parte, este ilustrată o actriță ce interpretează rolul unei cosmonaute care este urmărită de cineva și fuge pentru a scăpa prin pădure, iar, pe de altă parte, este înfățișată Alessiah în prim-plan. Cadrele cu Alessiah alternează, aceasta fiind surprinsă atât singură, în pădure, cât și împreună cu un grup de dansatori într-o parcare.

Atât mesajul piesei, cât și mesajul videoclipului, subliniază trendul erei contemporane de a fi prins în jocul rețelelor de socializare, unde toată lumea poate urmări și poate fi urmărită de toată lumea. Mai mult, având în vedere că versurile au fost scrise de Alessiah, acestea pot fi interpretate prin prisma ochilor artistei, care la o vârstă fragedă, se află sub lumina reflectoarelor aproape tot timpul.

Alessiah este una dintre cele mai promițătoare artiste din noua generație, cu potențial atât pe partea de compoziție, cât și în ceea ce privește implicarea sa în zona vizuală a melodiilor pe care le lansează. Alessiah și-a început carieră prin lansarea single-ului „Sunday”. În primul trimestru al anului 2021, Alessiah a lansat piesa „Darling”, cu un videoclip într-un cadru pop-art. Cea mai recentă piesă a Alessiei, „Why”, a fost lansată în vara anului 2021 și a marcat prima sa colaborare internațională cu artistul nigerian Alpha P. În 2020 a lansat single-urile „Hurricane”, „Waiting For”, „Love Me” și „I Know”, iar începutul acestui an a venit cu un live session special pentru cele patru melodii, versiuni noi, alături de Muse Quartet. Cu un background muzical format din studii și sute de ore de canto, plus lecții de chitară, parcursul ei muzical este în plină ascensiune.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • ROMÂNIA SĂLBATICĂ – de azi, în cinema!
 •  

ROMÂNIA SĂLBATICĂ – de azi, în cinema!

După mii de kilometri parcurși, sute de ore de filmare și 10 ani de pre-producție, cel mai mare proiect de film documentar dedicat naturii din țara noastră, România Sălbatică, se lansează oficial astăzi, 17 septembrie, pe marile ecrane. În prima săptămână de proiecții filmul va putea fi văzut în peste 80 de cinematografe din 40 de orașe din țară.
PROGRAM

Premiera de Gală, de la Amfiteatrul „Mihai Eminescu” din capitală, a strâns peste 1500 de oameni care s-au bucurat în aer liber de imaginile spectaculoase surprinse de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache. În deschidere, actrița Monica Bîrlădeanu, unul dintre Susținătorii România Sălbatică, a adresat un mesaj cald publicului, înainte de a introduce live performance-ul Bucharest Film Orchestra, dirijată de Tiberiu Soare: „pentru mine a fost o călătorie extraordinar de emoționantă, într-o Românie paradisiacă, plină de povești de o intimitate absolut uluitoare.”.

ROMÂNIA SĂLBATICĂ de azi în cinema

După ce au ascultat piese de pe coloana sonoră originală a filmului, iubitorii de film și natură prezenți la Amfiteatru, au putut viziona în premieră un scurt clip de making-of care a descoperit o mică frântură din eforturile depuse pentru realizarea documentarului, dar a dat indicii și despre raritatea imaginilor surprinse. La final, echipa filmului a fost aplaudată minute în șir, primind numeroase întrebări și reacții calde din partea publicului. Puteți urmări filmul de making-of aici.

ROMÂNIA SĂLBATICĂ de azi în cinema
ROMÂNIA SĂLBATICĂ de azi în cinema
„Ne bucurăm să fim cei care reușesc să aducă România Sălbatică pe marile ecrane din atât de multe orașe și cinematografe, la fel cum ne bucurăm că am putut oferi acestui produs spectaculos Premiera de Gală pe care o merita: în aer liber, într-un cadru natural. Este un film al cărui mesaj ar trebui să ajungă la toți, cu mic cu mare, așadar vom face tot posibilul să ne asigurăm că acest lucru se va întâmpla în cât mai multe locuri din țară.”, a declarat Oana Furdea, Manager de distribuție Transilvania Film.
ROMÂNIA SĂLBATICĂ de azi în cinema

România Sălbatică a avut premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), unde a cucerit Premiul Publicului și a fost cel mai vizionat film al ediției. Ulterior a fost prezent în mai multe festivaluri și evenimente de film din țară, unde a continuat să umple sălile și spațiile în aer liber – TIFF Sibiu, Făgăraș Fest, Serile Filmului Românesc (Iași), TIFF Brașov, Filmul de Piatra, Caravana TIFF (Timișoara, Tășnad, Târgu Lăpuș), Cinelatino (Călărași, Câmpina), Central European Film Festival (Timișoara), RowmaniaFest (Tulcea) și Alpin Film Festival (Brașov), unde a primit Premiul „Carpați”, oferit celui mai bun film de promovare a Munților Carpați. În acest weekend filmul este în programul celei de-a 4-a ediții TIFF Oradea, sâmbătă 18 septembrie, de la ora 20:45, la Palatul Baroc.

ROMÂNIA SĂLBATICĂ de azi în cinema
ROMÂNIA SĂLBATICĂ de azi în cinema
ROMÂNIA SĂLBATICĂ de azi în cinema
ROMÂNIA SĂLBATICĂ de azi în cinema

Piesa centrală a filmului România Sălbatică se numește „Du-mă vântule!”, a fost compusă special pentru documentar, și este interpretată de Mădălina Pavăl, o artistă desăvârșită care a adus folclorul din Bucovina pe ritmuri moderne, în muzica mainstream.

Ioan Filip și echipa Smart Sound Studios sunt cei care s-au ocupat de creația și post-producția sunetului, reușind să completeze cu mult efort și migală atmosfera sălbatică din cadrul filmului documentar. Dan Dinu semnează scenariul și regia, în timp ce Cosmin Dumitrache a fost responsabil de imagine și montaj. Producători executivi:  Hanka Kastelicová – HBO Europe, Tudor Giurgiu – Libra Films,  Matei Truța – Libra Films și Vlad Rădulescu – Avanpost Media.

România Sălbatică este o producție NTD Film, co-produsă de HBO Europe, Libra Films, Avanpost Media și și distribuită de Transilvania Film.

ROMÂNIA SĂLBATICĂ de azi în cinema
La confluența dintre Carpați, Dunăre și Marea Neagră, se află unul dintre locurile cu cea mai mare biodiversitate din Europa. Mărturie stau imaginile de către Dan Dinu și Cosmin Dumitrache în cel mai amplu documentar dedicat naturii din țara noastră.  Filmul te va purta timp de 2 ore în cele mai sălbatice zone din România, printre cele mai interesante animale, pentru a descoperi cele mai frumoase povești. Țara ta, așa cum nu ai văzut-o până acum!

Acestea fiind spuse, vă invit cu drag în cinematografe, apoi vă aștept cu impresii! 

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Scarlet Aura lansează albumul “Genesis Of Time”
 •  

Scarlet Aura lansează albumul “Genesis Of Time”

Scarlet Aura lansează albumul Genesis Of Time

Scarlet Aura a lansat albumul „Genesis Of Time”, ultimul din cadrul trilogiei The Book Of Scarlet, material precedat de Stormbreaker (2020) si Hot’n’Heavy (2019).

Cei care doresc să achiziționeze albumul în format fizic (cd, boxset sau vinyl) o pot face la evenimentul de lansare, ce va avea loc în Club Quantic din București, pe 15 septembrie, unde ca invitat special va fi trupa Magica, dar și în celelalte locații din turneu sau prin comandă pe site-ul trupei, www.scarletaura.com.

Trupa a declarat: „Suntem fericiți că am ajuns până aici, fericiți și încântați de această trilogie prin care invităm prietenii și fanii să cunoască lumea noastră, lumea Scarlet și, de ce nu, să devină și a lor, să ne bucurăm împreună de un nou și frumos heavy metal.”

Turneu SCARLET AURA:

15.9.2021 | RO – Bucharest | Quantic 17.9.2021 | RO – Suceava | Art Rock Cafe 18.9.2021 | RO – Iasi | Rocknrolla 24.9.2021 | RO – Buzau | No Limit 25.9.2021 | RO – Câmpina | Club Live 01.10.2021 | BG – Plovdiv | Polinero 02.10.2021 | BG – Ruse | Max Club 08.10.2021 | RO – Baicoi | Touche Bar 09.10.2021 | RO – Constanta | Rock Halle 15.10.2021 | RO – Zalau | Rock’n Roll Center 16.10.2021 | RO – Cluj | Zipp It 23.10.2021 | RO – Sibiu | Rock N’Bike

Scarlet Aura Discography:

“The Rock Chick” (as “AURA”), Universal Music Romania 2014 “Tomboy”, digital single, Universal Music Romania 2014 “Falling Sky”, Pure Rock Records 2016 “The Beast Within Me” (EP), Outlanders Productions 2017 “Memories”, Outlanders Productions 2017 “Scarlet Aura Live in concert”, CD/DVD Outlanders Productions 2018 “Jingle Bell Rock” (Single), Universal Music/Silver City Records 2020 “Falling Sky – 5th Anniversary”, Universal Music/Silver City Records 2021 “Genesis of Time”, Universal Music/Silver City Records 2021

The Book of Scarlet Trilogy:

“Hot’n’Heavy”, Silver City Records 2019 “High in the Sky” (Single), Silver City Records 2019“Stormbreaker”, Silver City Records 2020 “Raw Power” (Single), Universal Music/Silver City Records 2020“Genesis of Time”, Universal Music/Silver City Records 2021

Book: “The Book of Scarlet. Vol. I – Ignition”. ISBN: 978-3964439796. 170 p; 2018, 2019 (by Aura Danciulescu)

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Despre relatiile toxice si dependenta de iubire, cu Tom Gregory si noua sa piesa, Footprints
 •  

Despre relatiile toxice si dependenta de iubire, cu Tom Gregory si noua sa piesa, Footprints

Despre relatiile toxice si dependenta de iubire cu Tom Gregory si noua sa piesa Footprints

Iubirea este poate cel mai puternic sentiment pe care reușim să îl simțim de-a lungul vieții noastre. Mai puternic decât durerea și, cu siguranță, mult mai puternic decât dezamăgirea. De aceea, indiferent de cât de grea ar fi o despărțire, căutăm mereu să ne întoarcem la acest sentiment puternic. Mai ales la primele momente ale sale, când suntem cuprinși de o stare de euforie, iar gândurile ne zboară la persoana pe care o iubim.

Prin noua sa piesă, Tom Gregory observă perfect acest lucru și accentuează puterea iubirii prin versul “You’re in my blood in my heart”. Cu sau fără voia noastră, dragostea ajunge în ADN-ul nostru, iar fiecare persoană pe care am îndrăgit-o rămâne undeva în memoria noastră.

Enigma este cu atât mai mare pentru povestea piesei cu cât această dragoste descrisă este, pe cât de puternică, pe atât de toxică. “How can someone be my poison and my remedy” este întrebarea care, cu siguranță, s-a strecurat în mintea multora dintre noi în momentul în care realizam că ne aflăm într-o relație care, de fapt, ne făcea rău.

Cu toate că industria muzicală nu este o industrie ușor de gestionat pentru cei care nu reușesc să fie puternici, ea nu a reprezentat o piedică pentru Tom Gregory. Ci, din contră, l-a ambiționat și mai mult. “Dacă există o ușă închisă în fața mea și ea nu se deschide, o să mai bat la ea încă o dată. Și, dacă tot nu se deschide, atunci o voi da jos”, spune Tom.

Născut într-un mic orășel, Gregory a reușit deja să se poziționeze ca unul dintre cele mai importante tinere talente din UK. Albumul său de debut, Heaven in a World So Cold, reprezintă o colecție de piese pop și balade, plină de versuri care să îți atingă sufletul. Pe acest album se află și piesa Fingertips, care a ajuns deja la peste 96 de milioane de stream-uri.

În acest moment, Tom se bucură de peste 5.1 milioane de ascultători lunar pe Spotify, iar piesele sale trec deseori de pragul zecilor de milioane de play-uri.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • ANTONIA lansează o piesă în colaborare cu Pitt Leffer și Guilty Pleasure ”Benny Hana”
 •  

ANTONIA lansează o piesă în colaborare cu Pitt Leffer și Guilty Pleasure ”Benny Hana”

ANTONIA lansează o piesă în colaborare cu Pitt Leffer și Guilty Pleasure Benny Hana

Toamna începe cu o nouă colaborare între Antonia, Pitt Leffer și Guilty Pleasure pentru “Benny Hana”, o piesă cu ritm oriental care păstrează vibe-ul călduros de vară.

“Benny Hana” a fost compusă de Sebastian Tudor, Emanuela Alexa, Andrei Ursu, Costel Domințeanu, Alex Ghinea (911), versuri Cezar Guna, Sebastian Tudor, Andrei Ursu, producție Costel Domințeanu, Alex Ghinea (911).

Antonia urmează să filmeze videoclipul oficial pentru piesa “Benny Hana” alături de Pitt Leffer, artist cunoscut pentru piesele “No Lies”, “Loving You”, “Yamala”, “I will love you till the end”.

Antonia a lansat de curând “I Think I Love Him”, dar și “Take Me Somewhere” feat. Avalan, piesă care este imnul primei ediții SAGA Festival, eveniment care a avut loc între 10-12 septembrie la ROMAERO. Artista a urcat pe scena de la SAGA pentru un super performance.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • JAMES BLAKE a lansat piesa “Famous Last Words”
 •  

JAMES BLAKE a lansat piesa “Famous Last Words”

JAMES BLAKE a lansat piesa Famous Last Words

Cântărețul, compozitorul și producătorul britanic câștigător al premiilor GRAMMY®, James Blake, lansează „Famous Last Words,” a treia piesă extrasă de pe urmatorul său album, “Friends That Break Your Heart”, ce urmează să fie lansat oficial pe 8 octombrie 2021. Piesa a fost interpretată în cadrul emisiunii The Zane Lowe Show, pe Apple Music 1.

James Blake se află în spatele multora dintre cele mai populare și influente albume ale secolului 21. El a făcut parte din producția albumelor “Blonde” de la Frank Ocean și “DAMN”, al lui Kendrick Lamar, precum și “4:44″ a lui JAY-Z și “Lemonade”, de la Beyonce.

Piesa „King’s Dead”, în colaborare cu Jay Rock, Kendrick Lamar și Future, care a apărut pe coloana sonoră a blockbuster-ului Black Panther, a primit triplă certificare de platină și i-a adus lui Blake primul premiu GRAMMY® în categoria „Best Rap Performance“. În 2013, Blake a primit premiul Mercury Prize și a fost nominalizat la premiile GRAMMY® în categoria „Best New Artist“. Albumul său din 2019, „Assume Form” a ajuns pe locul 21 în Billboard Top 200, marcând cea mai de succes intrare a lui de până acum în acest top. Cu aproape 300 de milioane de stream-uri în mai puțin de un an, popularitatea lui James Blake în industria muzicală este în continuă ascensiune.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Expoziția LUCIAN POPĂILĂ. CHASM, la Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia, între 18 septembrie – 31 octombrie 2021
 •  

Expoziția LUCIAN POPĂILĂ. CHASM, la Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia, între 18 septembrie – 31 octombrie 2021

Expoziția solo LUCIAN POPĂILĂ. CHASM, a pictorului contemporan român Lucian Popăilă, va avea loc în perioada 18 septembrie – 31 octombrie 2021, la Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia. Lucrările lui Lucian Popăilă sunt reprezentări vizuale ale obișnuitului, caracterizate de o dimensiune ontologică și un anumit statut iconic. Curatoriată de Ana Negoiță, expoziția va avea vernisajul sâmbăta aceasta, 18 septembrie, în prezența artistului Lucian Popăilă și a curatoarei Ana Negoiță, de la ora 16:30, la 19:00, la Palatele Brâncovenești din Mogoșoaia.

LUCIAN POPĂILĂ. CHASM reprezintă un proiect al Asociației ARTEWISER, în parteneriat cu Galeria Sector 1 și Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia, având drept parteneri instituționali Centrul de Excelență în Studiul Imaginii, Universitatea Bucureşti şi Institutul Cultural Maghiar Bucureşti.

Popăilă impregnează majoritatea reprezentărilor sale picturale ale unor lucruri umile, precum tufișuri sau ramuri, pe care le examinează cu atenție, cu o intensitate spirituală inconfundabilă. Culorile simple, dar nu simpliste, apărute din practica picturii tetra-cromatice, demonstrează că reducerea mijloacelor poate fi la fel de convingătoare, din punct de vedere creativ, ca libertatea absolută.

În lucrările sale recente, apărute din lirism și metoda concentrată a poeziei Haiku, Lucian Popăilă continuă să folosească o creștere în serie pe care nu o transformă în manierism – conform spiritului formal al unora dintre minimaliști -, văzând în ea un fel de liber arbitru al expresiei picturii. Conștient, el definește formele brute din care se concretizează, mai târziu, posibilități limitate sau infinite. Fragmente de trunchiuri de copaci, stâlpi de foc sau nor, modele de apă sau foi de metal sunt toate evocate într-un mod stilizat, oferindu-le o anumită semnătură epigramatică, aproape ermetică și un aspect metafizic îmbunătățit. Picturile lui Lucian Popăilă amintesc o lume suspendată în timp, în care meșteșugul și contemplarea a ceea ce ar trebui să fie actul picturii sunt definite prin simplitatea gestului de pensulă amestecat cu viteza picturii în frescă.

Lucian Popăilă: luciditate plastică și banalitatea actului de a picta

„CHASM definește un fenomen de separare în interiorul practicii artistice a lui Lucian Popăilă. Reprezintă la nivel conceptual un tip de cratimă, de semn grafic de demarcație prin intermediul căruia sunt structurate serii tematice de lucrări, exerciții plastice și căutări stilistice particulare, abordate secvențial.

Cratima individualizează procesul pictural al artistului care are ca punct de plecare negarea modelului, depărtarea de imaginea fotografică, distanțarea de narațiune. Stratul de percepție dintre privitor și operă păstrează și redă ceea ce artistul definește drept banalitatea actului de a picta. Acest tip de raportare la subiect produce o schimbare fundamentală în relația dintre artist și subiect, aspect care poate fi identificat în pictura lui Lucian Popăilă printr-un proces de fragmentare, de decupare a unor porțiuni din model care sunt capabile să creeze un sistem vizual. În mod particular acest fapt derivă din potențialul picturii de a se auto-genera atunci când este în contact direct cu sursa (model), proces care are si o componenta mnemonica, prin accesarea unui imaginar intern al artistului. Putem remarca chiar  existența unui proces ludic care implică un demers serial, în sensul că poate fi identificată o morfologie a imaginii, un fragment al sursei care se poate auto-genera și repeta la nesfârșit.

Lucian Popăilă dezvoltă un tip de luciditate plastică capabilă să sesizeze acel moment propice în care pictura devine un act instantaneu, un transfer de coordonate practice de la creier la mănă, un automatism somatizat. Și tocmai acest tip de automatism îl face să se separe total de practicile manieriste neavând niciun indiciu de liniaritate în elaborarea suprafețelor picturale cu referințe directe la model.

Modularea se face în interiorul subiectului odată disecat și recompus structural. Cratima – ruptura dintre spații, devine astfel un gest orientat către privitor care îl ajută  să  identifice granițele dintre seriile expuse. În același timp,  lucrările conțin un tip de accesare episodic, putând fi revizitate în funcție interesul, atenția și curiozitatea privitorului. ”

Ana Negoiță, curatoarea expoziției

Lucian Popăilă. Biografie

Lucian Popăilă (n. 1991) este un pictor român stabilit în Cluj-Napoca, unde a absolvit studiile de licență și masterat în pictură în cadrul Universității de Artă și Design, Cluj-Napoca. În prezent, își finalizează studiile doctorale în cadrul aceleași instituții. A obținut două burse Erasmus, în 2010-2011 desfășurându-și stagiile de studiu la Venezia, la Academia di Belle Arti di Venezia, iar în 2015 a parcurs un stagiu de plasament în cadrul galeriei Plan B, din Berlin. Activitatea sa artistică se desfășoară din anul 2013, Lucian Popăilă având expoziții anuale atât pe plan local, cât și internațional. A participat la expoziții de grup, dar și individuale, în Cluj-Napoca, București, Târgu Mureș și Perugia, Italia, în prezent fiind unul dintre artiștii reprezentați de Galeria Sector 1 din București.

Expoziții

2019

„Echoes beneath the waves”, expoziție de grup, Muzeul de Artă Cluj-Napoca “Four wary eyes”, expoziție de grup, Relicvar Art Space, Cluj-Napoca “Teodor Moraru Grant Exhibition”, Quadro Gallery, Cluj-Napoca “Papanache Camembert”, Ésam Caen, France/Cluj-Napoca ”Mother tongue”, expoziție de grup, Sector 1 Gallery, București ‘’End of the line”, expoziție de grup, Camera K’arte, Târgu Mureș2018 “Papanache Camembert”, Ésam Caen, France/Cluj-Napoca ”Sottobosco – In the Crystal Coolness of the Morning” expoziție de grup, Muzeul de Artă Cluj-Napoca2017 “The Exquisite Corpse Drinks the New Wine”, expoziție de grup, Galeria Sector 1, București “SICCUM”, expoziție solo, Galeria Sector 1, București2016 ”Byzantine Art days”, expoziție de grup, Muzeul Etnografic, Cluj-Napoca ”Expo Marathon”, expoziție de grup, Muzeul de Artă Cluj-Napoca2015 ”Latin Love”, expoziție de grup, Macerata/Bari & Perugia, Italia ”Rumble in the jungle”, Casa Matei Gallery, Cluj-Napoca Expoziția studenților absolvenți, Universitatea de Arte și Design, Cluj-Napoca

2014 “Luc Tuymans – in conversation”, expoziție de grup, Intact Space/Paintbrush Factory, Cluj-Napoca ”Latin Love” expoziție de grup, Casa Matei Gallery, Cluj-Napoca2013

”Fecit a carnibus”, expoziție solo, Casa Matei Gallery, Cluj-Napoca

“Expomarathon”, expoziție solo, Cluj-Napoca Expoziție de absolvire, Universitatea de Arte și Design, Cluj-Napoca la Expo Transilvania, Cluj-Napoca “Byzantine Art Days”, expoziție de grup, Muzeul Etnografic, Cluj-Napoca Expoziție de grup, Minerva Gallery, Cluj-Napoca

Târguri internaționale

2021 ART-O-RAMA Marsilia, Marsilia, Franța

2018 Contemporary ISTANBUL, Istanbul, Turcia

Ana Negoiță. Biografie

Ana Negoiță este istoric și critic de artă, absolventă a Universității Naționale de Artă din București, secția Istoria și Teoria Artei; doctor în arte vizuale, lector în cadrul CESI – Centrul de Excelență în Studiul Imaginii din cadrul Universității București. Colaborator și peer-review pentru revista în limbi străine a Institutului de Științe Politice și Relații internaționale al Academiei Române, autoare a peste 20 de articole de specialitate.

Este curator permanent specializat în artă contemporană în cadrul Centrului Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia și curator invitat pentru galerii private din țară și străinătate. Experiența de curator înglobează peste 30 de expoziții de artă românească clasică, dedicate unor licitații, dar în special artă contemporană.

Asociația ARTEWISER

Asociația Artewiser – o platformă de împrietenire cu arta – se adresează publicului atras de artă prin evenimente culturale, expoziții, workshop-uri și cursuri ce își propun familiarizarea cu ideile fundamentale despre artă și înțelegerea scopurilor și rolurilor artei moderne și contemporane și, mai ales, cu identificarea și integrarea beneficiilor artei atât în viața personală, cât și în comunitate.

Galeria Sector 1

Înființată în 2017, Galeria Sector 1 a dezvoltat un program bazat în principal pe expunerea artiștilor contemporani formați în jurul Școlii de la Cluj și a participat la diverse târguri internaționale de artă precum Art-O-Rama Marseille, Art Rotterdam sau Volta Art Fair. Prin expozițiile organizate, galeria a reușit să provoace direcțiile care stau la baza picturii, desenului, sculpturii și instalației / obiectului. În prezent, galeria se concentrează pe dezvoltarea unui program divers care să (re)prezinte talentele emergente, precum și artiști consacrați, români și internaționali.

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la porțile Bucureștiului – Mogoșoaia este unul dintre punctele cheie ale vieții culturale a Bucureștiului, cu o tipologie aparte: spațiu de recreere și muzeu dedicat epocii brâncovenești, dar și epocii prințesei Martha Bibescu. Centrul răspunde unui public larg, diferit și extrem de cosmopolit cultural. Îmbinarea clădirilor de patrimoniu din complexul arhitectural și reconvertirea acestora în spații de artă contemporană sau spații dedicate unor evenimente culturale – concerte, conferințe, workshop-uri – repun complexul în paradigma gândită de Martha Bibescu.

De mai bine de 20 de ani, complexul arhitectural al vechiului palat brâncovenesc s-a impus  ca unul dintre centrele importante dedicate artei contemporane, aici expunând nume cu rezonanță ale artei plastice românești, artiști din generații diferite, cu discursuri vizuale dintre cele mai diverse.

Expoziția: LUCIAN POPĂILĂ. CHASM

Artist: Lucian Popăilă

Curator: Ana Negoiță

Data vernisajului: 18 septembrie 2021, 16:30 – 19:00, în prezența artistului Lucian Popăilă și a curatoarei Ana Negoiță

Perioada expoziției: 18 septembrie – 31 octombrie 2021, marți – vineri, 10:00 – 18:00 | sâmbătă – duminică, 10:00 – 19:00

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia, str. Valea Parcului 1, în interiorul complexului

Acestea fiind spuse, vă invit cu drag, apoi vă aștept cu impresii!

Expoziția LUCIAN POPĂILĂ CHASM la Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului Mogoșoaia între 18 septembrie 31 octombrie 2021

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Ron May lansează o nouă piesă – „Hello”
 •  

Ron May lansează o nouă piesă – „Hello”

Ron May lansează o nouă piesă Hello

După lansarea de succes „Desire”, artistul rus, Ron May este pregătit să aducă publicului o nouă piesă cu un mesaj sensibil despre iubire și regret – „Hello”.

“Când am auzit pentru prima dată refrenul piesei <<Hello>>, mi-am dat seama că are potențial! Totul a început de la o chitară înregistrată în 2017, care și-a așteptat momentul. Este destul de dificil să vorbesc despre procesul de creație al unui cântec, pur și simplu la un moment dat ai parte de inspirație și totul vine de la sine. Toate piesele mele sunt ascultate prima dată de către soția mea, fratele meu și prietenul meu, Vlad”, a declarat artistul.

Pentru această lansare Roman Gladilin (Ron May) a compus linia melodică, în timp ce Arevshat Hachatryan a scris versurile piesei.

Ron May este un artist rus, cunoscut pentru piese precum: „Lose Control”, „Desire” și „White Bar”, care au reușit să strângă cifre considerabile pe platformele de streaming si download. Totodată, piesa „No Jazz” a stat timp de 12 săptămâni pe locul 1 în topul Beatport House. Pe viitor, artistul pregătește noi proiecte și colaborări care îi vor face pe ascultători sa-l îndrăgească și mai mult.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Yuka revine cu un nou single – „Waste Your Love”
 •  

Yuka revine cu un nou single – „Waste Your Love”

Yuka revine cu un nou single Waste Your Love

Yuka, una dintre cele mai tinere și talentate artiste semnate Global Records, lansează cel de-al doilea single al ei – „Waste Your Love”, o piesă despre dragostea adolescentină.

„’Waste your Love’ e mult mai mult decât o piesă. E o întreagă poveste despre cât de greu e să iei decizii ca adolescent. Un joc de cuvinte, imagini, culori și situații în care mă regăsesc. Am compus linia melodică și versurile având deja ideea videoclipului în minte, așa că am acceptat și challenge-ul de a face regia clipului împreună cu niște oameni atât de mișto care mi-au înțeles viziunea. Dacă ar fi să rezum povestea piesei ar suna cam așa: I even overthink my overthinking, so don’t waste your love if you’re not ready. Mulțumesc enorm întregii echipe din spatele acestui proiect: Laurențiu Duță, Sergiu Bută, Aurelian Tănăsescu, Ovidiu, Gabi, Alexandra, care a avut încredere în mine și a înțeles că în nehotărârea mea sunt foarte hotărâtă” a spus artista.

Piesa a fost compusă și produsă de către Laurențiu Duță, Yuka și Bută Sergiu Călin, în timp ce versurile au fost scrise în totalitate de către Yuka.

„Waste Your Love” se bucură și de un vizual dinamic regizat de către Yuka împreună cu Aurelian Tănăsescu, directorul de imagine.

Yuka are numai 16 ani și deja a reușit să capteze atenția publicului datorită talentului său. De mic copil, artista a cucerit scenele talent show-urilor: „Mamaia Copiilor” și „Next Star”, iar la vârsta de șapte ani a scos primul său album. Aventura în industria muzicală a tinerei artiste nu s-a oprit aici, continuând cu prima ei colaborare alături de Global Records pentru piesa „Aripi De Nisip” – piesă ce a facut parte din playlist-urile celor mai ascultate radiouri din țară. Pe viitor, tânăra artistă pregătește noi proiecte ce îi vor face pe iubitorii de muzică să o îndrăgească și mai mult.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • „How deep is your love”, un nou remake lansat de Romanian House Mafia în colaborare cu Toms & Karla
 •  

„How deep is your love”, un nou remake lansat de Romanian House Mafia în colaborare cu Toms & Karla

How deep is your love un nou remake lansat de Romanian House Mafia în colaborare cu Toms amp Karla

Romanian House Mafia revine cu un nou remake, de data aceasta pentru hit-ul lui Calvin Harris & Disciples – „How Deep Is Your Love”. Vocea senzuală a Karlei, alături de producția fresh realizată de Toms și Romanian House Mafia, vor readuce cu siguranță piesa în atenția iubitorilor de muzică house.

Producția remake-ului a fost realizată de către Toms și Romanian House Mafia, oferind un sound diferit piesei.

Karla este una dintre cele mai fresh artiste din portofoliul Global Records, care și-a făcut debutul alături de Gino Manzotti și Maxx (DJ Project), odată cu lansarea cover-ului „Every Breath”. Pe lângă coloborarea cu Romanian House Mafia, artista a lansat primul ei single,”Lonely”, în colaborare cu Monoir, piesă ce a început deja să intre în playlist-urile radiourilor din Turcia și Bulgaria.

Toms și-a început cariera mixând în unele dintre cele mai renumite cluburi din Rusia. Îndrăgostit de muzica house, aceasta a început să descopere secretele producției muzicale și să intre în rândul producătorilor de succes.

Romanian House Mafia este un proiect fresh ce se concentrează pe producții muzicale în zona dance și house. Sublabel-ul își propune să integreze cele mai fascinante obiective pe care România le are de oferit, în toate producțiile sale, ținând zona vizuală într-o continuă descoperire a peisajelor și monumentelor țării.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Peretele umbrelor, documentarul regizat de alpinista poloneză Eliza Kubarska, câștigă Trofeul Alpin Film Festival 2021 🏆
 •  

Peretele umbrelor, documentarul regizat de alpinista poloneză Eliza Kubarska, câștigă Trofeul Alpin Film Festival 2021 🏆

Cea de-a 6-a ediție Alpin Film Festival, unicul eveniment cinematografic din România dedicat culturii montane, s-a încheiat duminică, pe 12 septembrie, după 6 zile de proiecții, întâlniri cu invitați speciali, conferințe, competiții sportive și expoziții inspirate de universul montan. Proiecțiile sold out s-au ținut lanț în acest an, filmele din competiție atrăgând peste 3000 de cinefili. 5000 de iubitori de munte au fost prezenți la proiecția celor 50 de filme proiectate la Brașov și Predeal și au răspuns provocărilor sportive incluse în programul festivalului.
La Gala de premiere AFF.6, organizată sâmbătă seară la Centrul Cultural Reduta din Brașov, Peretele umbrelor, documentarul realizat de alpinista poloneză Eliza Kubarska, a fost desemnat filmul câștigător al Marelui Trofeu – în valoare de 1500 de Euro, oferit de Consiliul Județean Brașov. Juriul format în acest an din jurnalista Dite Dinesz, omul de cultură Bernard Houliat și alpinistul belgian Tim Vercauteren, a acordat acest premiu ,,poveștii captivante, filmate într-un mod absolut superb” – ,,o  foarte interesantă combinație între storytelling și documentar despre o expediție riscantă în încercarea de a atinge un vârf sacru, neexplorat  din Himalaya”.

În Competiția Națională s-a remarcat documentarul Lemn (r. Monica Lăzurean-Gorgan, Ebba Sinzinger, Michaela Kirst), care a fost recompensat cu Marele Premiu, în valoare de 500 de Euro, oferit de Primăria Municipiului Brașov. ,,Nu putem concepe muntele fără pădure – în România se fură în fiecare an peste 20 milioane de metri cubi de lemn – cu un impact devastator asupra diversității și integrității patrimoniului montan. Decizia noastră de a oferi documentarului-investigație Lemn  premiul pentru cel mai bun film documentar românesc din cadrul Alpin Film Festival are la bază acest considerent și este întărită de măiestria cu care filmul a fost  regizat, montat și filmat.”, a concluzionat Juriul Competiției Naționale, din care au făcut parte, la această ediție, Felicia Enache – Președinta Asociației Ghizilor Montani din România (2006) și Maestru emerit al sportului în alpinism (2007), Alexandru Păun – Președintele Clubului Alpin Roman, și sportivul și artistul Mircea Gherase.

Peretele umbrelor documentarul regizat de alpinista poloneză Eliza Kubarska câștigă Trofeul Alpin Film Festival 2021 </div>
<span class= articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Dark Tranquillity si Ensiferum canta la Bucuresti si Cluj-Napoca in 2022
 •  

Dark Tranquillity si Ensiferum canta la Bucuresti si Cluj-Napoca in 2022

Dark Tranquillity si Ensiferum canta la Bucuresti, duminica, 15 mai 2022 la Arenele Romane, open air si luni, 16 mai la Cluj-Napoca la /FORM SPACE. Concertele vor prezenta publicului si piese de pe noul album Dark Tranquillity.

Primele 200 de bilete au pret earlybird si se gasesc deja pe iaBilet.ro.

Considerati alaturi de In Flames si At the Gates pionierii asa numitei scene metal Gothenburg, Dark Tranquillity au aporape 3 decenii de activitate timp in care au scos 12 materiale de studio, cel mai nou dintre ele, “Moment”, fiind lansat anul trecut. .

De-a lungul timpului, din Dark Tranquillity au facut parte artisti precum Anders Friden (In Flames), Michael Nicklasson (Carnage) sau Daniel Antonsoon (Soilwork). In momentul de fata Dark Tranquililty e o formatie alcatuita din artisti binecunoscuti ai scenei metal internationale, acestia colaborand sau facand parte la un moment dat din trupe precum Hammerfall, Tiamat, In Flames sau Lacuna Coil.

Ensiferum urca pe scena de peste doua decenii jumatate, mai exact din 1995. Finlandezii au 8 albume la activ, ultimul dintre ele, Thalassic, fiind lansat anul trecut si fiind primit foarte bine atat de public cat si de specialisti.

Ca stil abordeaza Folk Metalul, membrii trupei declarand in repetate randuri ca stilul lor se incadreaza mai bine la Melodic Folk Metal. Formatia este cunoscuta si pentru cover-urile pe care le-a inclus de-a lungul timpului ca piese bonus pe albumele lor. Printre acestea se numara ‘Battery’ de la Metallica, ‘Lady in Black’ de la Uriah Heep sau ‘Bamboleo’ de la Gipsy Kings. Cel mai recent album marcheaza si inceputul colaborarii cu Pekka Montin, noul clapar al formatiei.

La pretul tuturor biletelor comandate in earlybird si presale se adauga comisionul de emitere bilet de 10 lei.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal,carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.

Un eveniment BestMusic powered by ROCK FM.

Acestea fiind spuse, vă invit cu drag, apoi vă aștept cu impresii!

Dark Tranquillity si Ensiferum canta la Bucuresti si ClujNapoca in 2022

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Astra Film Festival 2021 și-a desemnat câștigătorii
 •  

Astra Film Festival 2021 și-a desemnat câștigătorii

Astra Film Festival 2021 șia desemnat câștigătorii

Noi împotriva noastră (Andra Tarara, România), Creșa de noapte (Moumouni Sanou, Burkina Faso), Năvala lupilor (Martin Páv, Cehia)

și Senza Latte (Lidia Ilie, România), marii câștigători ai AFF2021.

Cei mai buni regizori: Olga Lucovnicova („Nanu Tudor”) – Secțiunea România

și Maja Novaković („Și apoi se lasă seara”) – Secțiunea DocSchool

Zece premii au fost acordate la Astra Film Festival la capătul a opt zile în care spectatorii au avut prilejul să participe la 200 de evenimente culturale. Juriul, alcătuit din personalități culturale din România și din străinătate, a avut de evaluat 41 de filme înscrise în cele patru secțiuni competiționale – majoritatea prezentate la Sibiu în premieră mondială sau națională. Cel mai bun film al Secțiunii România a fost considerat „Noi împotriva noastră” (regia Andra Tarara – România, 2021). Premiul pentru Cel mai bun regizor al Secțiunii România i-a fost acordat Olgăi Lucovnicova autoarea filmului „Nanu Tudor” (Belgia, Ungaria, Portugalia – 2021). Cel mai bun documentar al Secțiunii Voci emergente ale documentarului a fost acordat unei producții din Burkina Faso, „Creșa de noapte” (regia Moumouni Sanou, 2021). Cel mai bun documentar al Secțiunii Europa Centrală și de Est fost considerat „Năvala lupilor” (regia Martin Páv – Republica Cehia, 2021). Producția „Senza Latte” (regia Lidia Ilie – România, 2021) a fost considerată cel mai bun documentar al Secțiunii DocSchool.

Cea de a 28-a ediție a festivalului Astra Film Sibiu va rămâne în memoria participanților datorită calității filmelor și a discuțiilor generate de acestea, datorită temelor abordate, de cea mai mare importanță pentru vremurile pe care le trăim și datorită mesajelor transmise prin proiecțiile din cadrul programului special Bărcile de salvare și a campaniilor Ride-in @AFF, respectiv Oameni și Urși.

„Am ajuns la capătul unui șir de proiecții pe ecranele Astra, proiecții printre mori de vânt, dezbateri, concerte și evenimente speciale. Le suntem recunoscători membrilor juriului, care s-au alăturat eforturilor noastre de a evalua filmele acestei ediții, una în care sclipește măiestria meseriei de documentarist, și le mulțumesc tuturor invitaților din industria filmului, care au contribuit esențial la succesul programul DokTank, ajutând tinerii documentariști să dezvolte proiecte noi de filme non-ficțiune, și transmițând tainele meseriei către noi generații de documentariști”, a declarat Dumitru Budrala, directorul-fondator al festivalului Astra Film Sibiu.

Secțiunea România, două premii și o mențiune specială

Cel mai bun film al Secțiunii România a fost considerat „Noi împotriva noastră” (regia Andra Tarara – România, 2021). Juriul a apreciat „colaborarea dintre doi cineaști aparținând unor generații diferite și modul în care cei doi au găsit calea comună de comunicare prin intermediul limbajului cinematografic” precum și „autenticitatea dialogului lor despre maladia care a afectat viețile amândurora”.

Premiul pentru Cel mai bun regizor al Secțiunii România i-a fost acordat Olgăi Lucovnicova autoarea filmului “Nanu Tudor“ (Belgia, Ungaria, Portugalia – 2021), „pentru modul organic în care pătrunde cu camera în propriile amintiri din copilărie și relația traumatică cu unchiul ei. Prin planuri apropiate suprapuse pe imaginile unui trecut idilic doar în aparență, înțelegem semnificația șocantă a dialogului dintre autoare și cel care i-a marcat copilăria”.

Juriul a acordat de asemenea o Mențiune specială filmului “Spioni de ocazie” (regia Oana Giurgiu – România, 2021), „pentru originalitatea cu care regizoarea reconstituie un capitol necunoscut din cel de-al Doilea Război Mondial, împletind poveștile personale cu contextul istoric la scară largă”. „Prin dezvăluirea faptelor unui grup de voluntari, regizoarea vorbește despre curajul și idealismul fără de care actele de eroism nu s-ar întâmpla”, mai spun cei trei membri ai juriului (Dimitris Kerkones – programator la Thessaloniki International Film Festival; Cecilia Felméri – regizoare și profesoară la la Facultatea de Regie a Universităţii Sapientia din Cluj; Costi Rogozanu – scriitor și  jurnalist).

Secțiunea Voci emergente ale documentarului. Marele premiu merge în Burkina Faso

Cel mai bun documentar al Secțiunii Voci emergente ale documentarului a fost acordat unei producții din Burkina Faso, „Creșa de noapte” (regia Moumouni Sanou, 2021).

Motivația juriului: „Un documentar extrem de bine realizat de către un regizor african aflat la început de carieră, ce ne permite să privim la o realitate foarte îndepărtată și, în același timp, apropiată nouă, aceea a post-colonialismului; o realitate portretizată cu multă onestitate, sensibilitate și compasiune – fără intervenții perceptibile din partea regizorului sau a camerei. Profilul secțiunii, care e dedicată cineaștilor aflați la început de drum, este un argument în plus pentru acordarea acestui premiu unui film de debut, încurajându-l pe autorul lui să aducă în continuare pe ecran povești unice și convingătoare”.

A fost acordată și o Mențiune specială filmului „Pentru confortul și siguranța dumneavoastră” (regia Frédéric Mainçon – Franța, 2021), datorită subiectului original „care nu a mai fost abordat până acum și pentru modul în care filmul a reușit să dea glas fețelor nevăzute care ne păzesc muzeele. Nu în ultimul rând, am apreciat contrastul dintre obiectele de artă contemporană și poveștile semnificative ale oamenilor care le păzesc pe ele și pe noi”, au transmis membrii juriului (Laura Mușat –producător de film, redactor șef Films in Frame, fondatoarea ADFR; Ana Grgic – cercetătoare specializată în cinematografia balcanică și est-europeană; Mihai Andrei Leaha – cercetător audio-vizual, antropolog, cineast și educator, care trăiește în Brazilia).

Două premii la Secțiunea Europa Centrală și de Est

Cel mai bun documentar al Secțiunii Europa Centrală și de Est fost considerat „Năvala lupilor” (regia Martin Páv – Republica Cehia, 2021).  Motivația juriului: „Martin Pav crează cu abilitate o poveste care explorează temele schimbărilor ecologice și de mediu, neîncrederea față de cei din afară și modul în care opiniile polarizate și punctele de vedere fixiste subminează șansele de înțelegere și colaborare (…) Filmul este o piesă reușită de cinema documentar realizat de un talentat pe teme relevante pentru lumea contemporană din Europa Centrală și de Est și de pretutindeni”.

Filmul „Fac ce vreau în mănăstirea mea” (regia Ivana Marinić Kragić – Serbia, Croația, 2021) a primit Mențiune specială deoarece „pătrunde într-o lume ascunsă în spatele unei așa-zise normalități și scoate la lumină o realitate despre care nu se vorbește: poveștile de dragoste dintre călugărițe. Autoarea îmbină cu creativitate elemente proprii filmului de ficțiune și de animație în firul narativ documentar”.

Juriul secțiunii Europa Centrală și de Est a fost alcătuit din Joan Gonzàlez – Director DocsBarcelona, producător executiv, cineast și editor; Smith Shane – Director de programe la festivalul Hot Docs; Constantin Pârvulescu – cercetător principal în studii de film și media la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj.

Filme promițătoare la Secțiunea DocSchool. Trei dintre ele au fost premiate

Producția „Senza Latte” (regia Lidia Ilie – România, 2021) a fost considerată cel mai bun documentar al Secțiunii DocSchool. „Am apreciat simplitatea, sentimentul de intimitate și creativitatea narațiunii unei povești cu multe straturi și generații. Povestea surprinde costul emoțional al migrației în Uniunea Europeană și se construiește în jurul inevitabilității schimbării”, se arată în motivația juriului.

Premiul pentru Cel mai bun regizor al Secțiunii DocSchool i-a fost acordat regizoarei  Maja Novaković – „Și apoi se lasă seara” (Serbia, Bosnia, 2021). „Juriul acordă premiul de regie unui film observațional ce surprinde într-un stil cinematografic remarcabil o relație plină de tandrețe care există undeva în afara timpului. Juriul a apreciat modul în care autoarea folosește mici detalii și gesturi pentru a spune o poveste despre singurătate și despre conectarea la natură”, au transmis membrii juriului.

La Secțiunea DocSchool a fost acordată și o Mențiune specială filmului „Unde luminoase” (regia Samuel N. Schwarz – Germania, 2021). „Filmul pătrunde în lumea nevăzătorilor într-o formă vizuală imaginativă, deschizând calea către un nou mod de a explora lumea”, este motivația celor trei membri ai juriului (Monica Sebestyen –  producătoare, directoare Cinema ARTA Cluj, cofondatoare și co-directoare a UrbanEye Film Festival; Letenyei László – producător de film și profesor de antropologie culturală și vizuală la Budapest Business School; Liviu Tipuriță – regizor și producător de film in Marea Britanie).

Mesaj puternic pentru responsabilitate

La eveniment a fost prezentă și Alexandra-Maria Bocșe, Consilier se Stat-Departamentul Climă și Sustenabilitate, care a înmânat diploma de Înalt Patronaj acordată Astra Film Festival. Diploma a fost ridicată de Csilla Kato, Directorul artistic al Festivalului.

Cel mai importanta eveniment cinematografic al toamnei s-a încheiat cu un mesaj puternic pentru responsabilitate față de planeta Pământ, idee care s-a reflectat într-una dintre temele principale ale festivalului – Alerta de Colaps Climatic. Mesajul a fost transmis prin programul special Bărcile de salvare și prin campaniile Oameni și Urși, respectiv Ride-in @AFF (500 de persoane au răspuns invitației organizatorilor și au venit cu bicicleta la proiecțiile de film).

Astra Film Festival nu se termină însă aici. Până în data de 19 septembrie, ora 23:59, AFF Online prezintă 43 de titluri din selecția oficială. Program și bilete, aici: https://www.astrafilm.ro/ro/despre-aff-online

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
❌