ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 4 February 2023Deșteptarea

Un bărbat a murit în urma unui accident rutier la Moinești

4 February 2023 at 08:55
image

O femeie de 44 de ani, din comuna Poduri, în timp ce conducea un autoturism pe strada Atelierelor din Moinești a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 74 de ani, din localitate care ar fi inițiat manevra de întoarcere de pe o bandă pe cealaltă.

Din impact a rezultat decesul conducătorului auto. Polițiștii continuă cercetările în acest caz, în cadrul unui dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă.

De urgență, la locul solicitării s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și o ambulanță SAJ.

În urma coliziunii dintre două autoturisme, a rezultat o victimă încarcerată, extrasă de forțele de intervenție, în stare inconștientă.

Din nefericire, s-a declarat decesul victimei.

articolul original.
Ieri — 3 February 2023Deșteptarea

Polițiștii, alături de preșcolari

3 February 2023 at 15:15
image

La data de 02 februarie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, alături de cei ai Biroului pentru Protecția Aniamlelor Bacău au desfășurat o activitate preventivă la o grădiniță din localitate.

Polițiștii le-au explicat celor mici cum este meseria de polițist și i-au asigurat că polițiștii sunt prietenii copiilor. Totodată, li s-au prezentat și aspecte legate de faptul că, polițiștii nu salvează doar oameni, ci și animale aflate în primejdie.
De asemenea, s-a discutat cu cei mici cum să traverseze corect strada pentru a nu fi în pericol.

Elevii au fost foarte receptivi la mesajele polițiștilor și le-au adresat întrebări, fiind foarte curioși cum arată hoții, pentru că vor să îi prindă, să fie supereroi, alături de polițiști.

Pentru prevenirea implicării copiilor în accidentele rutiere, Poliţia recomandă părinţilor să-i înveţe pe cei mici:

să circule numai pe trotuare;
să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje;
să nu se joace pe partea carosabilă a drumurilor publice;
să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii.

articolul original.

Depistat în trafic băut și fără permis de conducere, reținut de polițiști

3 February 2023 at 15:14
image

La data de 02 februarie a.c, în jurul orei 20:30, polițiștii Secţiei 3 Poliţie Rurală Oneşti, au depistat în trafic pe raza comunei Helegiu, un tânăr de 30 de ani, din localitate, care conducea un autoturism deși avea o alcoolemie de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că, acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumul public sub influenţa alcoolului şi fără a poseda permis de conducere.

Urmare a probatoriului administrat a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 ore, fiind introdus în Arestul I.P.J Bacău.

articolul original.

Bănuiți de furt de produs petrolier, reținuți de polițiști, în urma a 3 percheziții domiciliare

3 February 2023 at 15:10
image

La data de 02 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Dărmănești, Comănești și ai Secţiei 7 Poliţie Rurală Brusturoasa, au pus în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară, pe raza localităților Comănești, Dărmănești și Asău, la locuințele a 3 bărbați cu vârste cuprinse între 23 și 53 de ani.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate, polițiștii au identificat şi ridicate mai multe recipiente din plastic folosite pentru depozitarea produsului petrolier și alte mijloace materiale de probă.

Cei trei sunt cercetați pentru comiterea infracțiunilor de tentativă la furt calificat și furt calificat.

Din materialul probator a rezultat faptul că, bănuiții ar fi încercat și totodată, ar fi sustras produse petroliere, respectiv 550 de litri, de la două societăți comerciale.

Polițiștii au dispus reţinerea acestora pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introduși în Arestul I.P.J Bacău.

Activităţile au fost desfăsurate cu sprijinul Brigăzii Operațiuni Speciale Bacău.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz, în vederea probării întregii activități infracționale a bănuiților.

articolul original.

Polițiștii patrulează în preajma unităților de învățământ

3 February 2023 at 15:06
image

La data de 02 februarie a.c., în intervalul orar 07.30-12.30, polițiștii Secţiei 2 Poliţie Bacău au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale în zona unităţilor de învăţământ, precum şi pentru asigurarea unui climat corespunzator de siguranţă civică.

Astfel, polițiștii, împreună cu jandarmi și polițiști locali au legitimat 55 de persoane, au verificat 4 agenţi de pază la şcoli, 8 agenţi economici și 13 unități de învăţământ.

Au fost identificați 40 de elevi absentând nejustificat de la orele de curs.

Polițiștii au întocmit 5 informări către unităţile de învăţământ de unde proveneau elevii care absentau nejustificat.

articolul original.

Percheziții și confiscări de lemn la Brusturoasa

3 February 2023 at 15:04
image

La data de 02 februarie a.c. polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Brusturoasa au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice şi a altor încălcări ale legislaţiei, privind circulaţia şi comercializarea materialului lemnos.

În urma activităților desfășurate împreună cu reprezentanții Ocolului Silvic Ciobănuș și specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava au fost 41 de persoane legitimate, 32 de autovehicule controlate și puse în executare 2 mandate de percheziție domiciliară. De asemenea, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale în valoare de 11.000 de lei și a fost confiscată cantitatea de 33 de m.c. de material lemnos, în valoare de 14.000 de lei.

Totodată, au fost indisponibilizate opt instalaţii de debitat/maşini de prelucrat material lemnos neautorizate, una de tip „banzic” şi şapte de tip „Circular” specifice atelierelor de tâmplărie.

Polițiștii și specialiștii din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, emise de Judecătoria Moinești, ocazie cu care, la domiciliile a doi bărbați, de 53 și 54 de ani, ambii din comuna Brusturoasa, au fost identificate opt instalaţii de debitat/maşini de prelucrat material lemnos neautorizate, una de tip „banzic” şi şapte de tip „Circular” specifice atelierelor de tâmplărie şi cantitatea totală de 11 m.c material lemnos.
Cantitatea de material lemnos, în valoare totală de 8.300 de lei a fost ridicat în vederea confiscării și dat în custodie reprezentantului Ocolului Silvic Ciobănuş, iar instalaţiile de debitat au fost indisponibilizate.
De asemenea, în grădina bărbatului de 54 de ani a fost identificată cantitatea de 6 m.c lemn esenţă răşinoase, specia brad, în valoare de 3.100 de lei, material lemnos provenit din tăierea ilegală de arbori comisă la data de 28 ianuarie a.c., ce a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţii şi tăiere ilegală şi furt de arbori.

Polițiștii și specialiștii din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au procedat la efectuarea unui control la o societate comercială din comuna Ghimeş – Făget, administrată un bărbat de 36 de ani.
Cu această ocazie s-a constatat că societatea cu depozit şi punct de lucru în comuna Ghimeş-Făget, are ca obiect de activitate prelucrarea şi rindeluirea materialului lemnos.
În urma controlului scriptic cu privire la achiziţionarea, depozitarea, prelucrarea şi expedierea materialului lemnos a rezultat o diferenţă de aproximativ 10 m.c lemn de foc esenţă răşinoase, faţă de controlul faptic efectuat în curtea punctului de lucru.
Având în vedere aspectele constatate, s-a procedat la confiscarea cantităţii de material lemnos în valoare de 1.500 de lei, iar societatea în cauză a fost sancţionată contravenţional.

articolul original.

Plase ale braconierilor, descoperite de Centrul Regional de Ecologie Bacău

3 February 2023 at 13:37

Plase monofilament în lungime de aproximativ 200 de metri sunt rezultatul patrulei de noaptea trecută, realizate de Centrul Regional de Ecologie Bacau. Plasele au fost întinse în zona viaductului de la autostradă, nu cu mult timp înainte de a fi găsite.

Activitatea de teren din ultima săptămână s-a desfășurat în condiții normale de iarnă, pe zăpadă și printre sloiuri de gheață. Nu s-au înregistrat alte probleme deosebite, cu excepția nelipsitelor „mirese” de la Lilieci și Gârleni.

„Mulțumim jandarmilor de la IJJ, pentru care inclusiv combaterea activităților ilicite din zonele de luncă rămâne o prioritate”, se arată într-un comunicat de presă al Centrului Regional de Ecologie Bacau.

articolul original.

Un tânăr băut a furat o maşină de curierat și a condus-o fără să aibă permis

3 February 2023 at 13:00
image

Tânărul a condus vehicului fără a avea permis de conducere, fiind și sub influenţa alcoolului. Poliția a descoperit că din interiorul mașinii au fost sustrase bunuri şi bani.

Șoferița angajată șa firma de curierat a lăsat autoutilitara parcată, cu motorul pornit, pe o stradă din municipiul Bacău, timp în care s-a dus să livreze un colet.

„Pe perioada cât aceasta ar fi livrat coletul, autoutilitara ar fi fost sustrasă de către tânărul în vârstă de 24 ani, fiind staţionată de acesta pe digul din apropierea parcului Gherăieşti, din municipiul Bacău.

Totodată, bănuitul ar fi sustras din interiorul autoutilitarei o sumă de bani şi mai multe carduri bancare aparţinând păgubitei, precum şi alte bunuri din coletele aflate în autoutilitară, o parte din bunuri fiind identificate în apropierea locului faptei, unde ar fi fost ascunse de tânăr.

De asemenea, s-a stabilit faptul că acesta nu figurează ca posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi, întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,53 mg/l alcool în aerul expirat, fiindu-i prelevate mostre biologice la spital”, a declarat Cătălina Păduraru, de la IPJ Bacău.

În urma extinderii investigaţiilor, poliţiştii au stabilit că tânărul este autorul unui alt furt dintr-un autovehicul.

Fapta s-a petrecut pe 30 ianuarie, atunci când suspectul a furat mai multe bunuri dintr-o maşină lăsată parcată şi descuiată, cu cheile în interior.

Bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 ore şi va fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

articolul original.

 Intervenție pentru lichidarea unui incendiu produs la capul tractor al unui tir

3 February 2023 at 10:48
image

              În intervalul 30 ianuarie-3 februarie a.c., pompierii militari au răspuns unui număr de 95 solicitări primite pe Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112. Astfel, salvatorii din cadrul detașamentelor de pompieri din județ au intervenit în 61 de cazuri pentru acordarea primului ajutor, în șase misiuni pentru asistența persoanelor, au lichidat șase incendii și au gestionat alte 11 intervenții în sprijinul comunităților.

         

           În cursul zilei de ieri, 02 februarie a.c., Garda de Intervenție a Detașamentului de Pompieri Bacău a fost solicitată să intervină în comuna Filipești, sat Filipești pentru lichidarea unui incendiu produs la trenul de rulare al unui trailer care transporta un autocamion.

              La locul indicat, s-au deplasat de urgență două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, înacadrate cu 14 pompieri militari.

              La sosirea forțelor de intervenție, incediul se manifesta cu flacără la nivelul anvelopelor trailerului, existând pericolul de propagare către autocamion.

              Din fericire, incendiul a fost lichidat în scurt timp, fiind limitate pagubele produse (au ars două anvelope).

articolul original.

Femeie călcată de un tren în apropiere de Gara Bacău

3 February 2023 at 10:47
image

              În cursul nopții trecute, 02 februarie a.c., pompierii băcăuani au intervenit în municipiul Bacău, strada Gării, în urma unui apel primite pe Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112 care anunța faptul că o persoană a fost accidentată de un tren marfar.

              De urgență, la locul solicitării s-a deplasat o ambulanță SMURD, o ambulanță SAJ și o autospecială de stingere cu apă și spumă.

              Din nefericire, victima, o persoană de sex feminin (aproximativ 40 de ani), prezenta multiple traumatisme incompatibile cu viața, fiind declarat decesul de către echipajul medical aflat la fața locului.

              În continuare pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate in dificultate. Vă solicităm să anunțați orice eveniment care poate pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător la Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

articolul original.

Pârtia Nemira deschisă doar pentru săniuș

3 February 2023 at 10:20
image

Chiar dacă a nins și temperaturile au fost sub zero grade, ceea ce a permis funcționarea tunurilor de zăpadă, pe pârtia Nemira de la Slănic Moldova, aceasta va fi deschisă, în weekend, doar amatorilor de săniuș sau de plimbări cu telescaunul.

„Deocamdată se pot bucura doar copiii pentru săniuș și alte bucurii ale zăpezii, în timp ce dumneavoastră îi veți supraveghea nostalgici, comandând un vin fiert, ciorbițe tradiționale și alte delicii pe grătar.

Pârtia Nemira rămâne încă închisă pentru schi, dar avem speranțe mari că acel moment în care primul schior se va desprinde pe schiuri de pe băncuța telescaunului, nu este departe”, se arată într-un comunicat de presă.

articolul original.

Comitetul de Părinți de la Școala Miron Costin protesteaza față de demiterea directorului

3 February 2023 at 09:15
image

După ce directorul Școlii Miron Costin din Bacău a fost demis de Inspectoratul Școlar al Județului, în urma scandalului legat de aniversarea cu animatoare și o solistă de muzica populară a unui elev, în timpul orelor de curs, părinții elevilor din unitatea de învățământ au anunțat că nu sunt de acord cu decizia. 

„Comitetul de Parinti si Asociatia de Parinti de la Scolii Gimnaziale „Miron Costin” Bacau, isi exprima profunda indignare privind decizia de demitere a domnului profesor Andrei Enache din functia de director, precum si fata de linsajul mediatic. Declaram public, faptul ca noi, parintii sustinem OMUL din spatele functiei, indiferent de culoarea politica. Precizam ca de cand a promovat concursul de director, noi ca parinti, am inceput sa vedem, in sfarsit, ca actul pedagogic si administrativ s-a centrat asupra nevoilor elevilor.

De asemenea, consideram aceasta decizie ca fiind luata pripit, ancheta preliminara disciplinara, demarata de Consiliul de  Administratie al scolii in data de 31.01.2023, nu s-a finalizat. In acest sens, consideram ca anumite etape ale anchetei ISJ, procedural vorbind, a fost omise (speram ca nu in mod voit).

De cand este acest OM director, au fost demarate (unele chiar finalizate) proiecte, parteneriate, festivaluri, targuri, toate in beneficiul elevilor si implicit al parintilor si cadrelor didactice. Festivalul lampioanelor promovat de mass-media locala, cu o vasta popularitate in randul comunitatii locale, targul de Craciun de asemenea promovat si apreciat de toata comunitatea. A refacut si imbunatatit baza materiala a scolii in beneficiul COPIILOR NOSTRI. A participat activ la toate sedintele cu parintii, ne-a ascultat, inteles si a incercat sa raspunda prompt la toate solicitarile si problemele pe care le-am ridicat.

Indraznim sa sustinem dezicerea noastra de astfel de atitudini contrare regulamentului de ordine interioara, supus atentiei fiecaruia dintre noi la fiecare dintre sedintele cu parintii. Credem ca suntem constienti cu totii ca in fisa postului de director nu este trecuta indatorirea de a pazi poarta scolii.

VA RUGAM PUBLIC SA VA REEVALUATI DECIZIA !

NU PERMITEM SA NE „PARASUTATI” DIRECTORUL!

SUSTINEM OMUL SI ABILITATILE PROFESIONALE, NU CULOAREA POLITICA!

Comitetul de Parinti al Scolii Gimnaziale „Miron Costin” Bacau

Asociatia de Parinti a Scolii Gimnaziale „Miron Costin” Bacau”

articolul original.

Consiliul Elevilor spune ca există o mulțime de „cazuri Mangeron”, dar sunt ascunse

3 February 2023 at 08:57
image

Miercuri, 1.02.2023, Consiliul Județean al Elevilor Bacău s-a sesizat cu privire la cazul de violență de la Liceul Tehnologic „Dumitru Mangeron” Bacău, unde un elev a lovit, în repetate rânduri, un copil cu cerințe educaționale speciale, după ce a încercat să îl bage cu capul într-unul dintre WC-urile din toaleta școlii.

Suntem martori ai unui fenomen îngrijorător, violența în mediul școlar, cazurile înmulțindu-se rapid. Incidentul de la Liceul Tehnologic „Dumitru Mangeron” este unul dintre cele care au ieșit la suprafață, multe licee și școli preferând să mușamalizeze astfel de evenimente neplăcute, pentru a nu fi pus la îndoială „prestigiul” unităților de învățământ.

Consiliul Județean al Elevilor Bacău este aici pentru elevii care au fost victime ale acestor acte de violență și monitorizează neîncetat modul în care decurge ancheta ce se desfășoară la Liceul Tehnologic „Dumitru Mangeron”. De asemenea, suntem în permanentă legătură cu substructura din această unitate de învățământ, pentru a fi la curent cu noile informații ce apar.

Principala structură de reprezentare a elevilor din județul Bacău își va asuma, la solicitarea autorităților, rolul de partener, în vederea elaborării unui plan care să aibă drept obiectiv reducerea numărului de cazuri de violență și bullying din școli. Între timp, cu forțe proprii, Consiliul Județean al Elevilor Bacău va continua să furnizeze către autoritățile din județ informații care ar putea ajuta în procesul de soluționare a anchetei desfășurate la nivelul Liceului Tehnologic „Dumitru Mangeron” Bacău.

,,Suntem aproape de fiecare elev din județul Bacău. Acesta a fost, este și va fi obiectivul Consiliului Județean al Elevilor Bacău. Evenimentul nefericit de la Liceul Tehnologic „Dumitru Mangeron” Bacău este un semnal de alarmă, care ne arată o ascensiune rapidă a numărului de cazuri de violență în școli. Suntem siguri că acesta nu este un caz izolat, multe școli și licee preferând să mușamalizeze astfel de incidente. Este nevoie, mai mult ca niciodată, de un plan concret pentru a diminua numărul cazurilor de violență și bullying din școli. Suntem deschiși la orice solicitare din partea autorităților și continuăm să găsim metode prin care să obținem informații despre modul în care se desfășoară ancheta. De asemenea, Consiliul Județean al Elevilor Bacău se va asigura că victimele acestui caz de violență în școală vor beneficia de consiliere psihologică.”

– președintele Consiliului Județean al Elevilor Bacău, Șraer Tudor-Daniel

articolul original.
Before yesterdayDeșteptarea

Deputatul Cristian Paul Ichim: „În regiunea de nord-est a României se fac cele mai mici investiții în sistemul sanitar”

2 February 2023 at 20:06
image

Educația, sănătatea și infrastructura sunt în mod constant domeniile care îi preocupă cel mai mult pe români. Asta face ca și așteptările lor față de politicienii care sunt în postura de a face politici publice, să fie destul de mari.

“România educată” a devenit deja un miraj. În fiecare zi suntem amăgiți de către reprezentanții coaliției de guvernare fie despre calendarul deciziilor, fie despre conținutul pachetelor de legi.

Infrastructura rutieră trăiește sub zodia racului. După fiecare pas făcut înainte urmează alți doi, înapoi. Se anulează licitații, se întârzie implementarea contractelor, dar mai ales: nu se comunică transparent. Nici nu mai menționez despre infrastructura feroviară, pentru că este un subiect extrem de dureros.

În ceea ce privește sănătatea, suntem pe ultimele locuri din privința investițiilor făcute în infrastructura spitalicească, în echipamente și tehnologie modernă și în calitatea serviciilor de îngrijire medicală.

Domeniul sănătății publice ar trebui să fie un major obiectiv de interes când vine vorba de investiții, însă nu și pentru regiunea Moldovei. În perioada mai 2020-mai 2021, regiunea de Nord-Est a țării a primit cei mai puțini bani. Aici s-au investit doar 27,3 milioane de euro în sănătate, reducând costul per capita la numai 7 euro.

Este inadmisibil de puțin, dacă ar fi să comparăm cu regiunea de Sud-Vest, în care s-au investit 63,2 milioane de euro. Să nu mai vorbim de capitală, unde investiția este de 9 ori mai mare față de regiunea Moldovei.

Spitalul Municipal Bacău se află pe lista celor 45 de spitale în care urmează să se investească fonduri din PNNR. Aici este o nevoie majoră de investiții în aparatură, personal și servicii. Există secții foarte slab dezvoltate, pacienții sunt transferați la alte spitale care au dotările necesare pentru tratament, timpul de așteptare pentru programările la secțiile de specialitate este enorm și e nevoie de mai mult personal, pentru ca pacienții să nu aștepte la coadă cu orele. Este nevoie, de asemenea, de investiții substanțiale și în cabinetele de medicină de familie, care deservesc tot cetățenilor.

Voi urmări cu atenție parcursul investițiilor în Spitalul Municipal Bacău.

Deputat Cristian Paul Ichim

articolul original.

Tânărul de 15 ani, care și-a umilit colegii de la Mangeron, arestat preventiv pentru 20 de zile

2 February 2023 at 19:58
image

La data de 02 februarie a.c, polițiștii băcăuani au continuat administrarea probatoriului în cazul tânărului de 15 ani, reținut pentru loviri sau alte violențe, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău.

Astfel, s-a dispus extinderea urmăririi penale față de acesta, sub aspectul comiterii a două infracțiuni de lipsire de libertate.

Ulterior, minorul a fost prezentat instanței care, la propunerea unității de parchet, a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 20 de zile.

Poliţiştii băcăuani s-au autosesizat şi au demarat o anchetă la Colegiul Tehnic „Dumitru Mangeron”, după ce pe reţelele de socializare a apărut un filmuleţ în care un elev agresează şi umileşte doi colegi, forţându-i să bage capul în vasul de toaletă a şcolii.

articolul original.

Adolescenta care a fugit de acasă a fost găsită

2 February 2023 at 19:54
image

Astăzi, în jurul orei 18.00, minora a fost depistată și identificată de o patrulă de poliție din cadrul Secției 1 Poliție Bacău, pe raza municipiului.

Din primele verificări a rezultat faptul că, aceasta nu a fost victima vreunei infracțiuni.

În vederea depistării minorei au fost desfășurate ample activități investigativ-operative. S-a colaborat în permanență cu jandarmii din cadrul Ijj și GMJ Bacău, Poliția Locală și Poliția Transporturi. Efectivele angrenate din cadrul IPJ Bacău au fost constituite din politiști ai Serviciului Investigații Criminale, Poliția mun. Bacău, ai Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni și criminaliști. Totodată, activitățile au fost realizate cu suportul Brigăzii Operațiuni Speciale Bacău și Unitatea Teritorială de Analiză a Informațiilor Bacău.
Minora a fost condusă la sediul poliției în vederea audierii, urmând a fi încredințată familiei.

Pentru orice sesizare primită de polițiști privind dispariţia unei persoane, la faţa locului se deplasează echipe de cercetare, iar activităţile complexe desfăşurate implică resurse importante. Facem apel la tinerii care privesc plecarea de acasă ca pe o joacă să conștientizeze eforturile depuse în vederea găsirii acestora. Totodată, ne adresăm și celor care îi au în grijă și educare, să fie implicați în viețile copiilor lor.

articolul original.

Adolelescent băgat în spital de cel care i-a furat telefonul mobil

2 February 2023 at 11:36
image

La data de 01 februarie a.c, în jurul orei 20.00, polițiștii Secţiei 2 Poliţie Bacău au fost sesizați de către un localnic de 38 de ani, despre faptul că, în timp ce se plimba prin parc a observat o agresiune între doi tineri.

La fața locului, polițiștii au identificat un tânăr de 16 ani, din municipiul Bacău, iar din discuţiile purtate cu acesta a rezultat faptul că, o persoană necunoscută l-ar fi deposedat prin violență, de telefonul mobil.

Un echipaj din cadrul Ambulanţei Bacău i-a acordat tânărului îngrijiri medicale şi l-au transportat pe acesta la spital pentru continuarea investigaţiilor medicale.
Au fost transmise semnalmentele persoanei care ar fi comis agresiunea, tuturor echipajelor aflate în teren. S-au efectuat rapid toate activitățile specifice, iar, în scurt timp, a fost identificat un tânăr de 27 de ani, din municipiul Bacău, asupra căruia a fost găsit telefonul mobil al păgubitului.

Polițiștii l-au condus la sediul Poliţiei Municipiului Bacău pentru audiere.

Cazul a fost preluat de polițiștii Biroului Investigații Criminale iar, în urma probatoriului administrat s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore a bănuitului.

Tânărul bănuit de tâlhărie calificată a fost introdus în Arestul I.P.J.Bacău.

 

Din practica judiciară a rezultat că, cele mai multe tâlhării sunt comise în locuri publice sau în spaţiile comune ale imobilelor.

 Pentru a nu deveni victimă a unei tâlhării, polițiștii vă recomandă:

  • Evitaţi deplasările pe trasee aflate în zone mai puţin circulate: câmpuri, parcuri, la ore târzii.
  • Dacă din diverse motive trebuie să circulaţi după lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate ori în care se află unităţi cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează băuturi alcoolice (restaurante, discoteci).
  • Când observaţi că sunteţi urmăriţi de un individ sau de mai mulţi, deplasaţi-vă prin zone intens circulate, chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului. Solicitaţi ajutorul primului poliţist întâlnit în calea dumneavoastră.
  • Nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare.
articolul original.

Acțiune în zona Oneștiului. Pentru ce s-au dat amenzi de aproape 10.000 de lei

2 February 2023 at 11:33
image

Polițiști din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Oneşti, polițiști rutieri și de ordine publică, au acţionat la data de 01 februarie a.c., în vederea prevenirii şi combaterii infraţionalităţii.

În urma activităților desfășurate au fost legitimate 98 de persoane, 77 de autovehicule controlate și efectuate 39 de testări cu aparatul etilotest.

Totodată a fost constatată o infracțiune flagrantă și au fost aplicate 48 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 9.700 de lei, din care 6 la Legea 61/1991. De asemenea un certificat de înmatriculare, un set de plăcuțe cu număr de înmatriculare și un permis de conducere au fost reținute de polițiștii oneșteni.

Pe raza comunei Berzunti, a fost depistat în flagrant delict, un bărbat care conducea un autoturism fără a deţine permis de conducere. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere.

articolul original.

Reținut de polițiști după ce a încercat să spargă ușa unui apartament

2 February 2023 at 11:31
image

La data de 01 februarie a.c., polițiștii din Onești au fost sesizați de o tânără de 16 ani, din localitate, despre faptul că, un bărbat de 38 de ani lovește cu picioarele ușa apartamentului cu intenția de a pătrunde în interior.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului unde au acționat cu fermitate, l-au depistat pe bărbat la etajul superior, l-au imobilizat și l-au condus la sediul poliției.

În urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit faptul că, bărbatul, deși avea ordin de protecţie emis de Judecătoria Onești, prin care era obligat să păstreze o distanţă de minim 50 metri faţă de persoana din locuinţă a revenit la domiciliu și a provocat distrugeri la ușa apartamentului.

Față de bărbat a fost întocmit dosar penal în care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie și amenințare, fiind reținut pentru 24 de ore.

Cel în cauză a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Bacău.

articolul original.
❌