Actualitate

❌
There are new articles available, click to refresh the page.
AlaltaieriComunic
 • Compania românească Tailent recrutează doi foşti executivi Dell – Laurent Binetti şi Dragoş Mateescu – pentru expansiunea globală
 •  

Compania românească Tailent recrutează doi foşti executivi Dell – Laurent Binetti şi Dragoş Mateescu – pentru expansiunea globală

Compania românească Tailent recrutează doi foşti executivi Dell Laurent Binetti şi Dragoş Mateescu pentru expansiunea globală

Compania românească de tehnologie Tailent, specializată în dezvoltarea de roboți software inteligenți și democratizarea accesului la soluții de Robotic Process Automation (RPA), îi recrutează pe Laurent Binetti (foto st) și Dragoș Mateescu (dr) pe poziţiile de Board Advisor for Strategy, respectiv  Head of Business Development, ca parte a strategiei sale de accelerare a expansiunii și de intensificare a prezenței globale. Compania este condusă de Mario Popescu.

Laurent Binetti se va concentra pe strategia comercială globală a Tailent, pentru a consolida poziția companiei pe harta RPA la nivel mondial și pentru a construi baza de clienți internaționali. Va pune accent pe canalele de vânzări pentru clienții IMM și corporateîn cadrul Tailent.

Anterior, timp de mai bine de 20 de ani, Laurent Binetti a făcut parte din echipa de conducere a Dell din regiunea EMEA, cel mai recent în rolul de vicepreședinte și director general în sfera canalelor de vânzări Dell.

„Este timpul ca tehnologia RPA să devină mai accesibilă. Din București, epicentrul RPA din Europa, Tailent își intensifică strategia pentru a revoluționa modul în care oamenii lucrează, asistați de roboți software inteligenți la prețuri accesibile, și mă bucur să fac parte din această misiune”, spune Laurent Binetti, noul Business Advisor for Strategy al Tailent.

În plus, din poziția de Head of Business Development al Tailent,Dragoș Mateescuva avea un rol major în extinderea companiei prinparteneriate globale și alianțe tehnologice. Dragoș se va concentra pe accelerarea prezenței globale a Tailent prin valorificarea experienței sale extinse și confirmate pe plan internațional în gestionarea strategiilor de dezvoltare a afacerilor și a vânzărilor, a canalelor și echipelor în companii precum Dell sau ICL (Fujitsu Services).

La Dell, Dragoș Mateescu a început în funcția de Country Manager pentru regiunea Balcanilor în 2003. Ulterior, a preluat alte roluri precum cel de Country Manager pentru Turcia, Director Regional de Vânzări pentru CEE Comercial sau Director Regional pentru Dezvoltare și Integrare Comercială CEE, cu accent pe consolidarea și extinderea business-ului.

„Întreprinderile mici și mijlocii din întreaga lume trebuie să accelereze digitalizarea afacerii, iar roboții software se dovedesc a fi extrem de valoroși în creșterea eficienței operaționale. Abia acum începem să asistăm la această transformare revoluționară a muncii”, spune Dragoș Mateescu, noul Head of Business Development al Tailent.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • În Japonia, plăţile contactless se pot face cu un inel inteligent
 •  

În Japonia, plăţile contactless se pot face cu un inel inteligent

În Japonia plăţile contactless se pot face cu un inel inteligent

Inelul EVERING permite plăți fără contact și se înscrie în conceptul „Mai puțin înseamnă mai inteligent”. Inelul impermeabil fabricat din ceramică facilitează plăți fără numerar și fără contact atunci când este apropiat de terminalul de plată. Inelul nu are baterii, nu necesită încărcare și este un produs care îmbină perfect moda cu tehnologia.

Thales va furniza atât cipul securizat încorporat și sistemul de operare, cât și servicii de personalizare a cardului pentru dispozitiv. EVERING va fi emitentul cardului de plată, permițând tranzacții contactless cu acest inel pe care le promite rapide și sigure. Datele de plată încorporate în inel vor fi conectate direct cu conturile bancare ale clienților. Toate procesele de integrare și personalizare a datelor pentru inele vor fi întreprinse de echipe dedicate Thales din Asia, în colaborare cu EVERING.

„Suntem încântați să colaborăm cu EVERING, o companie care îmbină tehnologia și moda odată cu lansarea inelului de plată contactless. Thales are o lungă istorie în furnizarea de soluții de securitate și identitate digitală în Japonia, în special în domeniul comunicațiilor mobile și al serviciilor bancare. Această colaborare duce angajamentul nostru un pas mai departe, deoarece colaborăm cu un start-up inovator”, precizează Cyrille Dupont, Country Manager Thales Japonia.

Takeshi Kawada, CEO EVERING se arată convins de faptul că. „În Japonia consumatorii  știu că tranzacțiile electronice fără contact sunt viitorul, iar tendința a fost accelerată de pandemie. Combinând estetica cu funcționalitatea și, cel mai important, cu securitatea, EVERING poate fi soluția pentru o societate japoneză fără numerar. Am decis să colaborăm cu Thales datorită experienței lor dovedite în tehnologiile de securitate și criptare.”

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • IKEA a dezvoltat mobilier pentru gaming, în colaborare cu ROG, sub-brand ASUS. În România, produsele vor fi disponibile din octombrie
 •  

IKEA a dezvoltat mobilier pentru gaming, în colaborare cu ROG, sub-brand ASUS. În România, produsele vor fi disponibile din octombrie

IKEA a dezvoltat mobilier pentru gaming în colaborare cu ROG subbrand ASUS În România produsele vor fi disponibile din octombrie

IKEA a dezvoltat, în colaborare cu Republic of Gamers (ROG) – sub-brand al ASUS – o nouă gamă de mobilier pentru gaming, ce va fi disponibilă în magazinele IKEA din România și online de la începutul lunii octombrie.

Noua gamă de mobilier pentru gaming va viza jucătorii pe PC și conține atât mobilier, cum ar fi birourile, scaunele pentru gaming și un corp cu sertare, cât și accesorii, cum ar fi suportul pentru băutură, un mouse bungee, o pernă pentru gât și o lampă de formă inelară. Întreaga colecție conține 29 de produse grupate în cinci game de produse: UPPSPEL, LÅNESPELARE, MATCHSPEL, UTESPELARE și HUVUDSPELARE. Toate produsele UPPSEL au fost create în colaborare cu ROG, iar restul colecției a fost dezvoltată de IKEA pe baza cunoștințelor dobândite din colaborare.

IKEA a dezvoltat mobilier pentru gaming în colaborare cu ROG subbrand ASUS În România produsele vor fi disponibile din octombrie

 „IKEA dorește să creeze o viață de zi cu zi mai bună pentru și mai mulți oameni și pentru numeroșii gameri care se află printre aceștia. Am colaborat cu un adevărat expert în lumea gaming-ului, care cunoaște în detaliu industria de gaming și dorește să găsească noi modalități de a integra gaming-ul în locuințe. Așadar, am îmbinat tot ce este mai bun de la IKEA și ROG și am democratizat experiența de joc, creând produse funcționale și accesibile, dar și soluții de gaming complete. Sperăm ca gamerii din România să-și poată crea mediul de joc dorit cu ajutorul acestor noi produse.”, a declarat Violeta Neniță, Market Manager, IKEA România.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Octavian Oprea, ADR: 31% dintre companiile din România au introdus sisteme de inteligență artificială în activitatea proprie, peste media europeană de 25%. Punem în dezbatere publică prima propunere legislativă europeană privind AI
 •  

Octavian Oprea, ADR: 31% dintre companiile din România au introdus sisteme de inteligență artificială în activitatea proprie, peste media europeană de 25%. Punem în dezbatere publică prima propunere legislativă europeană privind AI

Octavian Oprea ADR 31 dintre companiile din România au introdus sisteme de inteligență artificială în activitatea proprie peste media europeană de 25 Punem în dezbatere publică prima propunere legislativă europeană privind AI

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) iniţiază consultarea publică asupra noilor reguli care vor guverna modul în care cetățenii și companiile din Uniunea Europeană utilizează tehnologiile AI (inteligența artificială).

ADR a demarat procesul de elaborare a unei poziții naționale care să definească prioritățile în procesul de negociere a acestui dosar legislativ. Având în vedere că poziția României trebuie să fie corelată nevoilor concrete și specifice ale actorilor naționali, ADR invită părțile interesate să transmită recomandările și sugestiile referitoare la propunere la adresa: sriae@adr.gov.ro.

AI Act este prima propunere legislativă din domeniul inteligenței artificiale elaborată la nivel european. Conform studiilor recente de la nivelul UE, în România procentul companiilor care au introdus sisteme de inteligență artificială în activitatea proprie este de 31%, peste media europeană de 25%, motiv pentru care impactul unui astfel de propuneri poate fi semnificativ – atât pentru industrie, cât și pentru cetățeni”, a spus Octavian Oprea, președintele ADR.

Comisia Europeană a demarat un proces de creare a unui cadru legislativ care să încurajeze inovarea în domeniul inteligenței artificiale și dezvoltarea de soluții digitale bazate pe tehnologii emergente. Procesul are în vedere asigurarea faptului că sistemele de inteligență artificială utilizate la nivelul Uniunii Europene sunt sigure, etice și de încredere.

Pentru a asigura funcționarea adecvată și transparentă a sistemelor de inteligență artificială utilizate în Uniunea Europeană, Comisia Europeană a propus o abordare bazată pe riscuri, clasificând sistemele în funcție de utilizările specifice în activitatea companiilor, instituțiilor publice și cetățenilor. Scopul este acela de a stabili reguli armonizate și de a oferi dezvoltatorilor, utilizatorilor și celor care implementează tehnologii de inteligență artificială un anumit nivel de predictibilitate legislativă, în contextul dinamismului evoluției tehnologice.

Propunerea de regulament  poate fi consultată la următorul link: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/HTML/?uri=CELEX:52021PC0206&from=EN

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Visual Fan intră în parteneriat cu Headlight Solutions, într-un proiect de cercetare şi producţie de 10 milioane lei
 •  

Visual Fan intră în parteneriat cu Headlight Solutions, într-un proiect de cercetare şi producţie de 10 milioane lei

Visual Fan intră în parteneriat cu Headlight Solutions întrun proiect de cercetare şi producţie de 10 milioane lei

Compania Visual Fan S.A., ce deține brandul Allview, a contractat un proiect în valoare totală de 10 milioane de lei (2 milioane de euro) împreună cu Headlight Solutions, ce va fi implementat în perioada 2021 – 2022. Acest prim proiect demarat în asociere Visual Fan – Headlight Solutions, integrează o serie de procese ce vizează activități de cercetare-dezvoltare, strategie, implementare, proiectare, dar și producția propriu-zisă a echipamentelor hardware pentru ca, în final, să se poată furniza o soluție software și hardware completă.

Visual Fan și Headlight Solutions vor livra soluții integrate hardware și software pe industrii precum: HoReCa, energie și utilități, încorporarea IoT în domeniul bancar, dar și utilizarea tehnologiilor Hardware Blockchain.

Lucian Peticilă, General Manager Allview, explică decizia acestui parteneriat prin faptul că „În industria în care activăm, viitorul este văzut prin prisma inovării, iar pentru a adăuga valoare businessului este necesar să derulăm în mod activ operațiuni de cercetare-dezvoltare, identificând proiecte inedite, ce au ca rol dezvoltarea viitoare și aplicarea celor mai noi tehnologii”. Marius Dascălu, General Manager Headlight Solutions, precizează că “Prin acest parteneriat, ne propunem să acționăm ca integratori, iar sinergia dintre cele două companii se va transpune în proiecte inovatoare”.

În vederea dezvoltării și implementării noului proiect, Visual Fan a ales finanțarea acestuia prin accesarea unei linii bancare pe termen scurt. Prin această strategie, se are în vedere ca nivelul fluxului de numerar al companiei să nu fie influențat și astfel, să nu existe perturbări în derularea activității curente.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Dara, ProfAid Kit şi FluxyApp, selectate în acceleratorul Innovators for Children 2021 pentru soluţii digitale educaţionale şi de sănătate
 •  

Dara, ProfAid Kit şi FluxyApp, selectate în acceleratorul Innovators for Children 2021 pentru soluţii digitale educaţionale şi de sănătate

Dara ProfAid Kit şi FluxyApp selectate în acceleratorul Innovators for Children 2021 pentru soluţii digitale educaţionale şi de sănătate

Cea de-a treia ediție a programului Innovators for Children și-a desemnat câștigătorii în cadrul evenimentului online Pitch Day, din 15 septembrie. Dintre cele opt proiecte inovatoare incluse în prima etapă a programului, Dara, ProfAid Kit și Fluxy au fost selectate pentru a doua etapă, care se va desfășura până în martie 2022 și în care finaliștii vor beneficia de mentorat, sprijin în creșterea business-ului, o campanie de PR și de diverse opțiuni de sprijin financiar.

Fundația Vodafone România, partener în această ediție a programului Innovators for Children, acordă micro-granturi în valoare totală de 30.000 de euro organizațiilor neguvernamentale Dăruiește Aripi și Autism Voice pentru proiectele Dara și ProfAid Kit. Finanțarea acordată va ajuta la accelerarea dezvoltării business-urilor sociale pe perioada următoarelor șase luni.

Dara, proiect al Asociației Dăruiește Aripi, finanțat cu 15.000 euro, este o platformă digitală dedicată continuării îngrijirii la domiciliu a copiilor cu patologii cronice grave.

Aici sunt aduși împreună specialiști, dar și suport structurat în conformitate cu protocoalele de îngrijire validate pentru copiii cu cancer sau alte boli cronice grave.

„Innovators for Children mi-a prezentat foarte frumos mai multe părți importante într-un business social și m-a ajutat să le implementez, în ideea în care nu este de ajuns să pornești de la o emoție ca să mergi pe o cale sănătoasă, este nevoie de profesionalism, este nevoie de idei din mai multe domenii, idei din marketing, idei de business sau de impact, este nevoie de beneficiari. A trebuit să identific foarte bine aceste segmente, fără de care proiectul avea șanse mai mici să reușească”, a declarat Alina Pătrăhău, Fondator Dara.

ProfAid Kit, proiect al Asociației Autism Voice, finanțat cu 15.000 euro, este prima platformă educațională ABA cu instrumente inovative de management comportamental, pentru profesori și părinți, ce înlătură conceptul de „copil problemă” și „mediu problemă” în clase. 

„În aceste trei luni, programul ne-a ajutat foarte mult să pornim de la o idee și să ajungem la un Minimum Viable Product (MVP), chiar a fost un proces de accelerare extraordinar de puternic, în care mentorii ne-au ajutat să înțelegem ce este un plan de business, noi fiind din mediul ONG și aceste planuri nu sunt lucruri cu care ne întâlnim în fiecare zi. Ne-au ajutat să înțelegem care e diferența dintre un produs social care e gratuit și un produs comercial, și, mai mult decât atât, ne-au ajutat să înțelegem că putem crea proiecte 2 în 1 – să ne menținem și misiunea și să creăm și instrumente de sustenabilitate”, a declaratNicoleta Orlea, Fondator ProfAid Kit.

Printr-un parteneriat inițiat cu SeedBlink, cea mai mare platformă de equity crowdfunding din regiune, startup-urile  înscrise în programul Innovators for Children au trecut printr-un proces de evaluare menit să identifice soluțiile cu potențial de listare pe platforma Seedblink care ar putea obține o investiție în următoarele trei-șase luni. Fluxy este startup-ul care va primi sprijin în pregătirea pentru o potențială investiție.

FluxyApp este o aplicație mobilă de învățare în flux, destinată elevilor din învățământul secundar. Fluxy își propune să rezolve problema lacunelor din educația elevilor, servind drept un partener de învățare personalizată pentru fiecare copil și ajutând părinții și profesorii să se implice, în felul lor.

„Sprijinul pe care l-am primit în cadrul acceleratorului a fost foarte important pentru noi, ne-a ajutat să dezvoltăm soluția și s-o aducem unde este, ne-a făcut să avem încredere în noi, și, bineînțeles implicarea SeedbBink este pentru noi un vot de încredere extraordinar care ne dă energia necesară să mergem mai departe și să scalăm acest produs în felul în care ne-am dorit și să facem treabă, pentru că noi chiar avem treabă în educație”, a declaratGeorge Hâncu, Fondator FluxyApp

Criteriile pe baza cărora au fost evaluate proiectele au avut în vedere dimensiunea pieței de desfacere, problema/nevoia acestei piețe, calitatea soluției propuse, proiecțiile financiare, componența echipei și impactul finanțării asupra creșterii business-ului și business-ului social.

Din cele peste 150 de proiecte înscrise în program, 10 soluții au fost selectate și opt au susținut pitch-uri în cadrul evenimentului Pitch Day de pe 15 septembrie a.c.: Dara (Asociația Dăruiește Aripi), ProfAid Kit (Asociația Autism Voice), TeensUP (Asociația Happy Minds), Afterschool (Asociația StartEvo), Fluxy, Kidibot, KidKit, Kids Finance, Tully. Mai multe detalii despre finaliști pot fi găsite aici.

Timp de trei luni, ONG-urile și startup-urile participante și-au conturat planul de business, strategia de marketing, propunerea comercială pentru potențiali clienți, ambițiile din punctul de vedere al impactului social, plus o rețea relevantă de contacte din domeniul educației, sănătății sau serviciilor sociale pentru copii și adolescenți. În această perioadă au beneficiat de peste 20 de ore de mentorat, au participat la șase workshop-uri de business și la o conferință de networking.

Mentorii implicați în susținerea și creșterea proiectelor participante au fost Adina Crețu (Impact Hub Bucharest), Adelina Dondorici (Parenting ADS), Diana Certan (Organizația Umanitară Concordia), Ionuț Pătrăhău (SeedBlink), Mihnea Rădulescu (Vodafone România) și Sabina Antoci (Fundația Vodafone România).

Evenimentul online a încheiat, astfel, etapa de selecție a ONG-urilor și startup-urilor care vor merge mai departe în program pentru accelerarea soluțiilor dedicate îmbunătățirii vieții copiilor și adolescenților din România. 

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Precomenzile la Reno6 Pro 5G le-au întrecut de 4 ori pe cele la Reno4
 •  

Precomenzile la Reno6 Pro 5G le-au întrecut de 4 ori pe cele la Reno4

Precomenzile la Reno6 Pro 5G leau întrecut de 4 ori pe cele la Reno4

În primul weekend după lansare, pachetul Reno6 Pro împreună cu ceasul OPPO Watch  de cadou a fost vândut de patru ori mai bine comparativ cu precomanda pentru Reno4. Reno6 Pro este primul produs din portofoliul OPPO care vine cu garanție standard de 3 ani în România.

Reno6 Pro 5G poate fi comandat împreună cu OPPO Watch cadou până la data de 23 septembrie. Mai multe detalii sunt disponibile pe website-ul oficial OPPO https://www.oppo.com/ro/events/precomanda-reno6/.

„Estimările noastre arată că aproximativ 18% dintre clienții români își doresc și ale un telefon care costă peste 600 de euro”, precizează Ciprian Mirea, Head of Trade and Product Marketing.

Cu OPPO Watch aveţi acum acces la serviciile Google Pay, astfel că puteţi realiza plăți cu ceasul direct în magazin.

OPPO Watch vine echipat cu sistemul de operare Wear OS dezvoltat de Google. Funcțiile permanente de măsurare a ritmului cardiac și de monitorizare a somnului înregistrează o gamă variată de informații privind sănătatea.

Reno6 Pro 5G vine cu un sistem de patru camere cu AI, cea principală fiind de 50 MP, iar camera selfie este de 32MP. Ceea ce conferă unicitate acestei configurații este senzorul de imagine al camerei principale – Sony IMX766, cu tehnologie DOL-HDR şi focus OmniAll-Pixel. În plus, înglobează și un senzor dedicat de temperatură a culorii, care ajută la captarea mai precisă a culorilor.Reno6 Pro are o grosime de 7,99 mm și cântăreşte 188 g[1]. Este comercializat în culorile Arctic Blue și Lunar Grey.

Telefonul este echipat cu Qualcomm Snapdragon 870 5G Mobile Platform cu un procesor Kryo 585 CPU de ultimă generație, care poate rula până la 3,2 GHz. Este cea mai mare viteză de procesare atinsă până în prezent în segmentul mobile, potrivit oficialilor companiei.

De asemenea, dispozitivul beneficiază de 12 GB RAM și include tehnologia dezvoltată de OPPO, RAM Expansion. Cu ajutorul acesteia, o parte din spațiul de stocarea ROM disponibil poate fi transformat în spațiu RAM la activarea acestei funcții. Concret, memoria inițială de 12 GB RAM poate fi suplimentată cu o memorie extra de 3 GB / 5 GB / 7 GB atunci când este nevoie, aşa că poate funcţiona la parametri și atunci când rulează mai multe aplicații în același timp.

[1]Grosimea și greutatea Reno6 Pro se bazează pe datele colectate în laboratoarele OPPO. Mărimea și greutatea reală pot varia în funcție de procesul de fabricație și de metoda de măsurare.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • România, pe ultimul loc în UE la interacţiunea online cu autorităţile publice
 •  

România, pe ultimul loc în UE la interacţiunea online cu autorităţile publice

România pe ultimul loc în UE la interacţiunea online cu autorităţile publice
România pe ultimul loc în UE la interacţiunea online cu autorităţile publice

„Digitalizarea administrației publice, deși este un subiect dezbătut tot mai des, suferă de o lipsă acută a investițiilor în domeniu şi de personal calificat. Pandemia Covid-19 ar putea reprezenta o oportunitate excelentă pentru România de a arde etape în procesul de digitalizare, însă procentul din populaţie care a interacţionat în online cu autorităţile publice a cunoscut o creştere infimă, de la 12% în 2019 la 13% in 2020, este mult sub media Uniunii Europene de 57%. Când vom scăpa, oare, de dosarul cu şină şi de statul la coada?”, ne informează Cristian Popa | CFA, CAIA | membru în conducerea Băncii Naţionale a României, pe conturile sale de LinkedIn şi de Facebook.

A se observa că vecinii noştri de la sud, bulgarii, au un procent dublu de cetăţeni care au interacţionat online cu autorităţile publice de la ei, desigur. Probabil, o soluţie de accelerare a Transformării Digitale a administraţiei autohtone ar putea să fie mutarea instituţiilor centrale la Sofia. Nu e nici măcar departe…

România pe ultimul loc în UE la interacţiunea online cu autorităţile publice
articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • În premieră pentru industriile telecom şi retail din România, cartela Benefito Mobile recompensează cumpărăturile clienţilor
 •  

În premieră pentru industriile telecom şi retail din România, cartela Benefito Mobile recompensează cumpărăturile clienţilor

În premieră pentru industriile telecom şi retail din România cartela Benefito Mobile recompensează cumpărăturile clienţilor

La 8 luni de la lansarea primului operator virtual de telefonie mobilă (MVNO) din România – Benefito Mobile – fondatorii Marian Velicu și Marius Ionescu anunţă comercializarea primei cartele preplătite din România pentru care clienții primesc credit bonus atunci când fac cumpărături. Cartela Benefito Mobile este un produs în premieră pentru industriile telecom și retail din România, creditul primit pe telefonul mobil  fiind o recompensă pentru cumpărăturile făcute. Mai exact, persoanele care fac cumpărturi de la partenerii Benefito primesc credit pe mobil pentru banii cheltuiți.

Compania vizează aproximativ 300.000 de utilizatori, însemnând o cotă de piaţă de 3-4% și un business de 75 milioane de lei în anul 2025.

Printre primii parteneri ai operatorului se numără Banca Transilvania, BCR, Benefit, Edenred, Up România, dar și Bonusway și MyWorld, două platforme de cashback care colaborează cu sute de retaileri printre care FashionDays.ro, Elefant.ro sau AliExpress.

Marian Velicu, cofondator și președinte al Goil Services Romania, compania care deține Benefito Mobile, explică faptul că “Benefito Mobile este o metodă unică prin care retailerii pot acorda o recompensă semnificativă și utilă clienților fideli, pot să le cunoască mai bine profilul și pot comunica direct cu ei. Pe măsură ce ne vom extinde ecosistemul, vom funcționa ca o platformă de marketing prin care partenerii noștri pot crea oferte speciale personalizate pentru clienții Benefito Mobile. Toate acestea vor fi în avantajul utilizatorilor de cartele Benefito Mobile care nu vor mai fi nevoiți să încarce lunar credit pentru că vor primi suficient credit bonus ca urmare a cumpărăturilor curente făcute de la partenerii Benefito”.

Unul dintre principalii diferențiatori ai cartelei Benefito este modul de tarifare, acesta fiind în lei și nu în euro. Prețurile cartelei Benefito Mobile încep de la 15 lei (15 lei credit și 30 de zile valabilitate), iar reîncărcarea are prețuri începând de la 10 lei (30 de zile valabilitate).

Un minut de voce costă 0,2 lei (în România sau în roaming UE), un SMS 0,2 lei (în România sau în roaming UE), iar un MB de internet 0,04 lei în România sau roaming UE.

Benefito Mobile se adresează celor care își doresc o cartelă prepaid pe care să o încarce cât mai rar și care au un consum mediu sau scăzut de telefonie mobilă.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • După chatbot-ul Djingo, call center-ul Orange are un nou asistent virtual, Djia, care vorbeşte româneşte
 •  

După chatbot-ul Djingo, call center-ul Orange are un nou asistent virtual, Djia, care vorbeşte româneşte

După chatbotul Djingo call centerul Orange are un nou asistent virtual Djia care vorbeşte româneşte

Call center-ul Orange România are un nou asistent virtual, denumit Djia, capabil să ofere suport vocal în limba română clienților operatorului. Djia vă poate oferi informații despre factură, despre resursele disponibile în abonament sau despre numărul de client dacă apelaţi serviciul Orange de relații clienți, 300. De asemenea, de la asistentul vocal Djia puteţi afla informații despre codul PUK, puteţi modifica formatul facturii sau obține o copie după aceasta, puteţi obține o confirmare a realizării unei plăți sau puteţi solicita o amânare a plății.

Dacă întrebările vor fi complexe, asistentul virtual va transfera apelul către un consultant Orange.

“Prin lansarea Djia, continuăm procesul de digitalizare a canalelor de asistență pentru clienți. Djia permite reducerea timpului de apelare prin identificarea clienților înainte de a fi transferați și îi ajută să obțină răspunsuri la întrebările lor fără a fi nevoiți să aștepte ca un operator să fie disponibil. Este un proces început încă din luna aprilie, care în faza de pilot a avut o rată de succes de peste 52% și care în timp va fi îmbunătățit. Djia se alătură astfel lui Djingo, chatbot-ul care oferă suport clienților Orange prin intermediul canalului de chat de pe orange.ro.”, explică Irina Matea, Customer Service Director, Orange România.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • LIVE – DE CE SEMNĂM (ELECTRONIC)?
 •  

LIVE – DE CE SEMNĂM (ELECTRONIC)?

LIVE DE CE SEMNĂM ELECTRONIC

Digital Transformation Council, Revista COMUNICATII Mobile si TelecomTV.ro au lansat o serie de interviuri video cu Profesionistii, Liderii si Decidentii industriei ICT si ai celor convergente pentru a dezvalui multiplele implicatii ale Transformarii Digitale in Romania si la nivel global.

Ion VACIU in dialog cu Costin BURDUN, expert digitalizare ANSSIDE CE SEMNAM (ELECTRONIC)?

MIERCURI, 15 SEPTEMBRIE 2021 – ORA 15.00Urmariti-ne LIVE pe Youtube, LinkedIn & Facebook, portalul industriei – Comunic.ro si Telecomtv.ro

Puteti revedea episoadele anterioare aici:Episodul 1 SEMNATURA ELECTRONICA (Definitii, Categorii, Tipuri, Analogii si Exemple relevante) Episodul 2 SEMNATURA DIGITALA SI CERTIFICATUL DIGITAL

LIVE DE CE SEMNĂM ELECTRONIC

De ce semnam (electronic)?

de Costin Burdun, expert digitalizare ANSSI

Sa ne amintim din episoadele precedente…

•  „semnătură electronică” înseamnă date în format electronic, atașate la sau asociate logic cu alte date în format electronic și care sunt utilizate de semnatar pentru a semna;

•  „semnătură electronică avansată” înseamnă o semnătură electronică ce îndeplinește cerințele prevăzute la articolul 26;

– a) face trimitere exclusiv la semnatar;

– b) permite identificarea semnatarului;

– c) este creată utilizând date de creare a semnăturilor electronice pe care semnatarul le poate utiliza, cu un nivel ridicat de încredere, exclusiv sub controlul său; și

– d) este legată de datele utilizate la semnare astfel încât orice modificare ulterioară a datelor poate fi detectată.

•  „ semnătură electronică calificată” înseamnă o semnătură electronică avansată care este creată de un dispozitiv de creare a semnăturilor electronice calificat și care se bazează pe un certificat calificat pentru semnăturile electronice

Sa ne amintim din episoadele precedente…

•  Semnatura digitala este un mecanism tehnic pentru crearea unei semnaturi electronice

•  Elementele de baza ale unei semnaturi digitale

• Formatul tehnic de semnatura

• Cheia privata a subiectului

• Certificatul digital care contine cheia publica corespunzatoare cheii private asociata

cu elemente de identificare ale subiectului

• Autoritatea de certificare emitenta

• Politica de certificare a autoritatii de certificare

•  Datorita proprietatilor sale de a asigura autentificare, integritate si non-repudiere, semnatura digitala este mecanismul tehnic specificat de Regulamentul EIDAS pentru crearea semnaturii electronice avansate si calificate

Daca folosesc mecanismul semnaturii digitale, este suficient ca sa creez o semnatura electronica avansata?

• Raspunsul este NU, nu este suficient

Componente ale semnaturii digitaleExemplu de problema ale acestor componenteCe conditie pentru semnatura avansata nu se respecta
Formatul tehnic de semnaturaNu respecta standardele tehnice stabilite pentru formatConditia d.
Cheia privata a subiectuluiNu exista mecanisme de protectie a cheii privateConditiile a,b si c
Certificatul digital care contine cheia publica corespunzatoare cheii private asociata cu elemente de identificare ale subiectuluiNu se face identificarea corespunzatoare a subiectului (ex. se preiau datele pe care acesta le trimite pe mail)Conditiile a si b
Autoritatea de certificare emitenta/Politica de certificare a autoritatii de certificareAutoritatea de certificare nu are mecanisme de protectie a cheii private cu care semneaza certificateleConditiile a, b si c

De ce semnam (electronic)?

• Inutilitatea semnaturii NU este premiza de la care plecam intr-o discutie despre semnatura electronica

• In aceste prezentari despre semnatura electronica,  NU ne adresam acelora a caror opinie este ca:

– Semnam pentru ca suntem birocrati

– Semnam pentru ca asa ne cere o anumita lege, dar nu este decat o formalitate fara nici o insemnatate

– Semnatura este “o mazgalitura pe foaia de hartie” nu are nici o valoare

– Semnatura nu este necesara, in alte tari si intelegerea verbala are valoare legala,

deoarece acestia ar trebui sa modifice mai intai, fundamental, Codul Civil!

De ce semnam (electronic)?

• Cand vrem sa demonstram ca ne asumam o anumita actiune, responsabilitate, angajament, pentru ca cealalta parte sa aiba incredere in noi

• Cand vrem sa ne asiguram ca cealalta parte isi asuma o anumita actiune, responsabilitate, angajament pe termen scurt, mediu sau lung

• Semnam ca sa primim si/sau ca sa transmitem increderea ca un document scris reflecta actul de vointa al semnatarului

• In consecinta, si cadrul legal (Codul Civil etc) se refera la forma scrisa ca o conditie de proba sau validitate a unui document

– Forma scrisa – este inscrisul care poarta semnatura partilor

Cand reflecta o semnatura (electronica) actul de vointa al semnatarului?

A.  O semnatura care nu face trimitere exclusiv la semnatar poate reflecta actul de vointa al semnatarului?

B.   O semnatura care nu permite identificarea semnatarului poate reflecta actul de vointa al semnatarului?

C.  O semnatura care este creată pe baza unor mecasnisme care nu sunt, cu un nivel ridicat de incredere, exclusiv sub controlul semnatarului, poate reflecta actul de vointa al semnatarului?

D.  O semnatura care este creata pe baza unor mecanisme care nu permit detectarea unei modificari ulterioare a documentului semnat, poate reflecta actul de vointa al semnatarului?

!RASPUNSUL ESTE NU LA FIECARE DINTRE INTREBARILE A,B, C si D!

Cand reflecta o semnatura (electronica) actul de vointa al semnatarului?

Raspunsul este, deci, ca trebuie sa se indeplineasca, minimal urmatoarele conditii, cumulativ:

A.  Semnatura face trimitere exclusiv la semnatar

B.  Semnatura permite identificarea semnatarului

C. Semnatura este creată  pe baza unor mecanisme care sunt, cu un nivel ridicat de incredere, exclusiv sub controlul semnatarului

D.  Semnatura este creata pe baza unor mecanisme care permit detectarea unei modificari ulterioare a documentului semnat

Ce optiuni avem ca sa semnam pentru a reflecta actul de vointa al semnatarului?

•  In format fizic – avem o singura optiune – semnatura olografa – utilizata pentru a servi scopurilor precizate anterior

– Premiza de la care plecam, care reflecta realitatea este: O semnatura olografa pe un document in format fizic reflecta actul de vointa al semnatarului.

•  In format electronic – avem o multitudine de optiuni – practic avem la dispozitie orice aplicatie software care atașeaza sau asociaza logic anumite date (cu care semnam) cu un document electronic, conform definitei semnaturii electronice din Regulament

– INTREBAREA este daca orice tip de semnatura electronica serveste scopurilor identificate anterior adica, daca, in esenta, reflecta actul de vointa al semnatarului?

– RASPUNSUL este, deci,  ca DOAR un tip de semnatura care se dovedeste ca indeplineste conditiile pentru semnatura electronica avansata poate reflecta actul de vointa al semnatarului

Sa analizam cateva afirmatii

•  Cat de corecta este afirmatia “Ca sa depunem o petitie online este suficient ca aceasta sa fie semnata electronic cu semnatura electronica simpla…”

– Pornim de la premiza ca “semnatura electronica simpla” este o semnatura electronica ne- avansata

– In consecinta, de ce este suficienta o astfel de semnatura pentru o petitie on-line?

•  Nu ne intereseaza daca acea semnatura face trimitere exclusiv la semnatar? sau

•  Nu ne intereaza daca semnatura de pe petitie chiar permite identificarea semnatarului? sau

•  Nu ne intereseaza daca semnatura este creată pe baza unor mecanisme care sunt, cu un nivel ridicat de incredere, exclusiv sub controlul semnatarului? sau

•  Nu ne intereseaza daca semnatura este creata pe baza unor mecanisme care permit detectarea unei modificari ulterioare a petitiei on-line?

– Deci nu ne intereseaza daca acea petitie reprezinta chiar actul de vointa al unui anumit cetatean?

•  Daca NU ne intereseaza atunci inseamna ca trebuie sa fim constienti ca ne asumam consecintele – cateva exemple de consecinte:

– Costuri cu timpul pierdut pentru a se raspunde la petitii care nu reprezinta o nevoie reala a unui anumit cetatean

– Costul cu timpul pierdut pentru a verifica prin alte mijloace ca intr-adevar este vorba despre o petitie reala de la un cetatean real

– Costul pierdut de un cetatean pentru a clarifica de ce a primit un raspuns la petitie pe care nu a formulat-o

•  Daca DA, ne intereseaza, atunci inseamna ca afirmatia “Ca sa depunem o petitie online este suficient ca aceasta sa fie semnata electronic cu semnatura electronica simpla” este facuta de cineva care nu este in cunostinta de cauza cu privire la ce inseamna o semnatura electronica, in cel mai fericit caz

Sa analizam cateva afirmatii

•  Cat de corecta este afirmatia “Declaratia pe proprie raspundere poate fi prezentata si electronic semnata cu semnatura electronica simpla”

– Pornim de la premiza ca “semnatura electronica simpla” este o semnatura electronica ne- avansata

– In consecinta, de ce este suficienta o astfel de semnatura pentru declaratie pe proprie raspundere?

•  Nu ne intereseaza daca acea semnatura face trimitere exclusiv la semnatar? sau

•  Nu ne intereaza daca semnatura de pe declaratie chiar permite identificarea semnatarului? sau

•  Nu ne intereseaza daca semnatura este creată pe baza unor mecanisme care sunt, cu un nivel ridicat de incredere, exclusiv sub controlul semnatarului? sau

•  Nu ne intereseaza daca semnatura este creata pe baza unor mecanisme care permit detectarea unei modificari ulterioare a declaratiei?

– Deci nu ne intereseaza daca acea Declaratie pe proprie raspundere reprezinta chiar actul de vointa al unui anumit cetatean?

•  Daca NU ne intereseaza, atunci inseamna ca trebuie sa fim constienti ca ne asumam consecintele – cateva exemple de consecinte:

– Riscul ca o astfel de declaratie sa nu poata fi folosita ca proba in cazul rezulta ca ceea ce s-a declarat nu corespunde realitatii

– Riscul de abuz impottriva unui cetatean – I se invoca o declaratie pe care de fapt nu a facut-o el – costuri in justitie

•  Daca DA, ne intereseaza, atunci inseamna ca afirmatia “Declaratia pe proprie raspundere poate fi prezentata si electronic semnata cu semnatura electronica simpla” este facuta de cineva care nu este in cunostinta de cauza cu privire la ce inseamna o semnatura electronica, in cel mai fericit caz

Sa analizam cateva afirmatii

•  Cat de corecta este afirmatia “În cazul folosirii variantei în format electronic, dovada instruirii (cu privire la securitatea in munca) trebuie să fie semnată cu semnătură electronica, semnătură electronică avansată sau semnătură electronica” (OUG

36/2021)

– Pornim de la premiza ca “semnatura electronica” este o semnatura electronica ne-avansata

– In consecinta, de ce este suficienta o astfel de semnatura pentru dovada de instruire privire la

Securitatea muncii (SSM)?

•  Nu ne intereseaza daca acea semnatura face trimitere exclusiv la semnatar? sau

•  Nu ne intereaza daca semnatura de pe dovada de instruire chiar permite identificarea semnatarului?

sau

•  Nu ne intereseaza daca semnatura este creată pe baza unor mecanisme care sunt, cu un nivel ridicat de incredere, exclusiv sub controlul semnatarului? sau

•  Nu ne intereseaza daca semnatura este creata pe baza unor mecanisme care permit detectarea unei modificari ulterioare a dovezii de instruire?

– Deci nu ne intereseaza daca acea dovada de instruire SSM reprezinta chiar actul de vointa al unui anumit cetatean?

•  Daca NU ne intereseaza, atunci inseamna ca trebuie sa fim constienti ca ne asumam consecintele –

cateva exemple de consecinte

– Riscul ca o astfel de dovada sa nu poata fi folosita ca proba in cazul unui accident de munca cu deces

– Riscul de abuz impotriva unui angajat (victima intr-un accident de munca) – I se invoca o o dovada de instruire la care de fapt el nu a participat – costuri in jusititie

– Ricul de abuz impotriva unui angajator – victima nu recunoaste ca a semnato dovada de instruire – costuri in justitie

•  Daca DA, ne intereseaza, atunci inseamna ca afirmatia “În cazul folosirii variantei în format electronic, dovada instruirii (cu privire la securitatea in munca) trebuie să fie semnată cu semnătură  electronica, semnătură electronică avansată sau semnătură electronica” (OUG 36/2021!!!) este facuta de cineva care nu este in cunostinta de cauza cu privire la ce inseamna o semnatura electronica, in cel mai fericit caz

Concluzii

• Semnam (electronic) pentru a reflecta actul de vointa al semnatarului

• O semnatura (electronica) reflecta actul de vointa al semnatarului atunci cand se indeplinesc minim urmatoarele conditii:

• Semnatura face trimitere exclusiv la semnatar

• Semnatura permite identificarea semnatarului

• Semnatura este creată pe baza unor mecanisme care sunt, cu un nivel ridicat de incredere, exclusiv sub controlul semnatarului

• Semnatura este creata pe baza unor mecanisme care permit detectarea unei modificari ulterioare a documentului semnat

Ce optiuni avem ca sa semnam pentru a reflecta actul de vointa al semnatarului?

Mediul fizicMediul electronicReflecta actul de vointa al semnatarului?
Semnatura olografaSemnatura electronica calificataDA, conform Regulamentului EIDAS semnatura calificata are acelasi effect juridic ca si semnatura olografa
    N/AO semnatura electronica avansata ne-calificataDA, cu conditia dovedirii indeplinirii conditiilor Art. 26 din Regulamentul EIDAS
    N/AO semnatura electronica care nu este avansata (simpla)NU – O semnatura electronica ne- avansata nu reflecta actul de vointa al semnatarului, deci utilizarea ei poate avea consecinte pe care le putem asuma, dar, in cunostinta de cauza; – o instanta este obligata sa o ia in considerare conform Regulamentului EIDAS
LIVE DE CE SEMNĂM ELECTRONIC
articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Parodia salvează România: Nicolae Oacă semnalează 6G în România, în Piața Obor!
 •  

Parodia salvează România: Nicolae Oacă semnalează 6G în România, în Piața Obor!

Parodia salvează România Nicolae Oacă semnalează 6G în România în Piața Obor

de Dr. Nicolae Oacă

Imaginea de mai jos nu a fost surprinsă în luna august a acestui an, undeva în vestul Europei la depanarea unei antene de comunicații mobile, despre care am scris luna trecută, ci chiar la începutul lunii septembrie a acestui an, chiar în România, mai precis în Bucuresti, și mai precis în Piața Obor la un proiect pilot bazat pe tehnologia 6G, lansat de ministerul de resort. 

În timp ce alții au început cercetarea fundamentală privind tehnologia 6G (a se vedea Soft Bank din Japonia, care colaborează cu unele universități, etc.) noi deja am trecut la proiecte pilot folosind această nouă tehnologie de vârf – 6G.

Parodia salvează România Nicolae Oacă semnalează 6G în România în Piața Obor

Proiect pilot numai cu componente românești, eliminându-se necesitatea legii 5G

Este un proiect pilot complex cu o componentă de cercetare, una de inovare și o alta de digitalizare lansat de ministerul de resort, proiect ce-și propune folosirea unei tehnologii de vârf – 6G – la  pregătirea, după o rețetă românească, a micilor, produs tradițional românesc – mai repede, mai bine, mai mari ….

HotSpotul creat în zona dintre hala veche și hala nouă din Obor permite folosirea radiațiilor 6G din benzi de frecvențe THz la prăjirea micilor, oferind servicii de înaltă calitate (viteză, cantitate, flexibilitate, etc.) capabile să se adapteze cerințelor în continuă schimbare ale pieței. Răcirea se face cu un lichid, care elimină ușor căldura – berea – lichid adus în halbe la temperatura optimă printr-un proces criogenic folosind tot benzile de frecvențe THz, proces dezvoltat de un centru de cercetare românesc. Cum și materia primă (micii, muștarul, scobitorile, berea, farfuriile) sunt românești avem de a face cu un proiect pilot totalmente românesc – nimic din import – astfel că dispare pericolul scurgerii de informații în afara țării, care se vrea rezolvat prin legea 5G.

Ministerul de resort – de data aceasta la înălțime!

Reprezentanți de seamă ai ministerului urmăresc cu atenție proiectul inspectând periodic principalii parametrii din caietul de sarcini – lungime, diametru, adâncime penetrare radiație, temperatura berii, condimentare, etc.

Avem acum o explicație de ce ministerul de resort nu a lansat până acum NICIUN proiect pilot bazat pe tehnologia 5G (oraș inteligent, transport, sănătate, rețele private, agricultură de precizie, etc.) așa cum au făcut multe alte țări (este adevărat, ceva mai dezvoltate și mai organizate decât noi) și a trecut direct la tehnologia 6G! Nu era vorba de lipsă de interes, nepricepere, amânarea repetată a licitației 5G, ci de de intuiție, de înțelegerea impactului tehnologiilor asupra societății (tehnologiile pare – 2G, 4G – au fost cele de impact, cele care au adus ceva nou – voce mobilă, respectiv date mobile), acumulări în procesul de cercetare și inovare, dar și în cel de comunicații. Acum înțelegem de ce s-a tot amânat licitația 5G …

Continuare la https://nicolaeoaca.blogspot.com/

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • BURSA SOLUŢIILOR TECH ROMÂNEŞTI PENTRU SECTORUL PUBLIC
 •  

BURSA SOLUŢIILOR TECH ROMÂNEŞTI PENTRU SECTORUL PUBLIC

BURSA SOLUŢIILOR TECH ROMÂNEI PENTRU SECTORUL PUBLIC

Digital Transformation Council, Revista COMUNICAŢII Mobile şi TELECOMTV.ro organizează pe 1 octombrie 2021, ora 10:00 CONFERINŢA “BURSA SOLUŢIILOR TECH ROMÂNEŞTI PENTRU SECTORUL PUBLIC“.

Ştim că o administraţie mai bună creşte calitatea vieţii cetăţenilor, care măreşte încrederea în instituţiile guvernamentale Noile tehnologii îmbunătăţesc calitatea celor trei piloni ai administraţiei publice: bugetare, managementul performanţei şi open data
 • Transformarea digitală este noua paradigmă – bugetarea, raportarea performanţei şi transparenţa sunt procese interdependente.
 • Administraţia centrală şi locală se confruntă cu nevoile cetăţeanului digital.
 • Companiile ICT vin cu soluţii pentru creşterea calităţii administraţiei.
 • Avem inteligenţa, avem tehnologia – ce ne lipseşte?
 • Dacă banii par a nu mai fi o problemă, lipsa proiectelor da.
 • Cetăţeanul este în centrul tuturor politicilor – cum obţine administraţia like-uri de la cetăţeni?
BURSA SOLUŢIILOR TECH ROMÂNEI PENTRU SECTORUL PUBLIC

RSVP:Pentru înscriere şi detalii, vă rugăm să ne contactați la:Digital Transformation Council————————————–Roxana ONEA————————————–Revista COMUNIC@ȚII Mobile | TelecomTV.roMobil: +40.723.319.678Email: roxana.onea@comunic.ro

Articolul precedentSamsung aduce şi în România competiţia Solve For Tomorrow dedicată elevilor de liceu
Urmatorul articolDupă chatbot-ul Djingo, call center-ul Orange are un nou asistent virtual, Djia, care vorbeşte româneşte
articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Samsung aduce şi în România competiţia Solve For Tomorrow dedicată elevilor de liceu
 •  

Samsung aduce şi în România competiţia Solve For Tomorrow dedicată elevilor de liceu

Samsung aduce şi în România competiţia Solve For Tomorrow dedicată elevilor de liceu

Competiţia Solve for Tomorrow, lansată de Samsung în anul 2010 şi care s-a desfășurat în aproximativ 23 de țări din întreaga lume, cu peste 1,8 milioane de studenți participanți, se organizează de anul acesta şi în România, adresându-se elevilor de liceu (16-18 ani)..

În cadrul competiției, prin îmbinarea tehnologiei cu educația și creativitatea, tinerii își vor putea aduce ideile la viață, cu ajutorul sesiunilor de mentorat și al cursurilor de Sustainable Design Thinking organizate de Samsung România.

Programul Solve for Tomorrow se va desfășura în parteneriat cu ONG-ul Junior Achievement Romania. 

În competiție se pot înscrie toți elevii din România, cu vârste cuprinse între 16-18 ani, în perioada 08 septembrie – 08 octombrie, pe platforma www.samsung.com/ro/solvefortomorrow, în cadrul celor patru categorii ale competiției: Mediu Înconjurător, Diversitate și Incluziune Socială, Educație și Dezvoltare Durabilă. Se pot accepta și alte proiecte care nu se încadrează în aceste categorii, cu condiția ca ele să îndeplinească toate criteriile de jurizare. Mai multe detalii în regulament.

Competiția națională Solve for Tomorrow este formată din două etape principale. În prima etapă, aceștia se pot înscrie individual sau în echipe de până la cinci membri, indiferent de ce studii sau calificări au, completând formularul de înscriere. În urma evaluării, membrii juriului vor selecta 25 dintre ideile înscrise pentru participarea la activitățile din etapa a II-a a proiectului. Cei selectați în etapa a doua vor putea participa la workshop-uri și sesiuni de mentorat care îi vor ajuta să își dezvolte ideile inovatoare pentru a găsi soluții la diversele provocări din societatea noastră.  

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Humans, un start-up românesc deep tech, obţine o finanţare de 9 milioane dolari de la alţi români, printre care şi Elrond, specializată în blockchain
 •  

Humans, un start-up românesc deep tech, obţine o finanţare de 9 milioane dolari de la alţi români, printre care şi Elrond, specializată în blockchain

Humans un startup românesc deep tech obţine o finanţare de 9 milioane dolari de la alţi români printre care şi Elrond specializată în blockchain

Start-up-ul romȃnesc de deep tech Humans a atras o nouă finanțare de nouă milioane de dolari prin vânzarea privată de criptomonedă. Printre investitorii principali se numără antreprenorul Răzvan Munteanu, cunoscut pentru investiţiile sale din zona de blockchain și Elrond Research, divizia de investiții a companiei de blockchain cu acelaşi nume din România.

Recent, compania a anunțat lansarea unei tehnologii unice în lume, numită Proof-of-Human. Aceasta validează faptul un om că se afla în spatele fiecărei decizii a AI-ului și folosește tehnologia blockchain ca să încapsuleze fiecare AI într-un NFT (token non-fungibil), oferind astfel o interfață de manageriere și guvernanță pentru acel AI. Se poate spune că în spatele AI-ului Humans va exista întotdeauna o validare venită, la propriu, din inimă, comentează oficialii companiei.

“Planul nostru este să ne continuăm investițiile în inovație astfel încât să putem permite oricui să creeze tot ceea ce își poate imagina, fără nicio constrângere legată de timp, spațiu, buget sau abilități, combinând tehnologia blockchain și Inteligența Artificială (AI). Vom face totul bazat pe guvernanță și transparență pentru toate modelele AI generate pe platforma humans.ai”, punctează Sabin Dima, CEO Humans (foto).

Humans este o platformă care integrează date și tehnologie pentru a genera modele AI unice și a le utiliza ca API (interfață de programare a aplicațiilor) de către comunitatea de afaceri. Astfel tehnologia permite dezvoltatorilor de aplicații să utilizeze modelele AI plătind drepturi într-un mod echitabil atât celor care oferă tehnologie, cât și date.

“La intersecția dintre inteligența artificială și tehnologia blockchain se află un univers enorm de oportunități. Ne bucurăm să sprijinim inițiativa Humans de a crea tehnologii și produse care vor extinde abilitățile oamenilor de a se exprima, coopera și tranzacționa în moduri creative”, a declarat Beniamin Mincu, CEO Elrond.

Focusul inițial al platformei Humans este synthetic media, ce permite crearea vocii, imaginii și gesturilor unor persoane, fără a mai fi necesară prezența fizică numită ADN digital. Pornind de la acest ADN digital se poate crea conținut audio și video de la zero cu ajutorul inteligenței artificiale. Spre exemplu, audiobookul tău poate fi narat de actorul tău preferat sau o producție video poate fi creată foarte simplu fără ajutorul unei echipe întregi formată din cameraman, editor video sau prezentator.

“Studiourile de producție, agențiile de publicitate și orice creator de conținut pot accesa genomul digital licențiat, pot crea conținut media îmbogățit și automatiza rezultatele personalizate într-un singur loc. Inovatorii pot publica și genera bani din A.I. într-un mediu gata de vânzare care se ocupă de gestionarea datelor și de toate integrarile necesare. Oricine își poate licenția asemănarea digitală, vocea, gesturile, mișcările de dans sau orice altă abilitate, iar creatorii de conținut pot folosi orice combinație pentru a crea actori sintetici și materiale media foarte personalizate”, explică Dima.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Aplicația Google Pay se lansează în România, la 7 ani după Apple Pay
 •  

Aplicația Google Pay se lansează în România, la 7 ani după Apple Pay

Aplicația Google Pay se lansează în România la 7 ani după Apple Pay

Începând de astăzi, aplicația Google Pay este disponibilă în România, la aproape 7 ani fără o lună faţă de principalul competitor Apple Pay, care deţine deja peste 80 din toate veniturile mobile încasate la nivel global prin acest serviciu de plăţi mobile şi portofel electronic. Google a pierdut ani preţioşi prin tratarea gratuită a utilizatorilor săi, spre deosebire de Apple care a gândit înrolarea în ecosistemul său exclusiv pe baza datelor cardului bancar, indiferent dacă utilizatorul mobil nu efectuează vreo cumpărătură. S-a dovedit în aceşti ultimi 7 ani că Apple a mizat pe cartea câştigătoare, majoritatea veniturilor lumii mobile fiind încasate prin sistemul Apple.

Nu trebuie să uităm că Larry Page și Sergey Brin au fondat Google în 1998. De atunci, compania a crescut la peste 50.000 de angajați la nivel global, oferind o gamă largă de produse și platforme populare precum Search, Maps, Ads, Gmail, Android, Chrome și YouTube. În octombrie 2015, Alphabet a devenit compania-mamă a Google, iniţiind practic următorul pas pentru dezvoltarea de azi.

Revenind la plăţile bazate pe Google, până în prezent, soluția Google Pay era disponibilă în România prin intermediul aplicațiilor de plată ale partenerilor, bănci sau operatori de plăți electronice. Aplicația Google Pay va putea fi folosită începând de azi de către toți utilizatorii de smartphone-uri Android din România pentru a realiza plăți contactless sau online, într-un mod deja cunoscut acestor aplicaţii.

Aplicația Google Pay se lansează în România la 7 ani după Apple Pay
Photo credit Google

Aplicația Google Pay oferă un mod rapid de a plăti în magazine și protejează datele de plată prin multiple niveluri de securitate. Mai mult, Google Pay simplifică păstrarea biletelor de îmbarcare și a cardurilor de loialitate. De asemenea, odată cu disponibilitatea aplicației devine disponibil și suportul pentru Google Pay pentru dispozitivele cu sistemul de operare Wear OS. Astfel, plata cu smart-watch-ul va fi mult mai simplă. 

Disponibilă în prezent în peste 30 de țări în toată lumea, aplicația Google Pay oferă plăți sigure, beneficiind de o securitate construită pe mai multe niveluri.  De exemplu, când este utilizată pentru plata în magazin, către comerciant este trimis numărul de card virtual, nu cel real. Dacă telefonul este pierdut sau furat, deținătorul poate să-l blocheze sau să-l șteargă folosind funcția „Găsește-mi dispozitivul”. Astfel de funcționalități ajută la păstrarea în siguranță a informațiilor sensibile. Aplicația Google Pay se poate descărca de aici.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Victor Gânsac: Prima jumătate a anului a fost una excelentă pentru sectorul securității cibernetice din România și pentru Safetech Innovations – cifra de afaceri a crescut cu 76%, iar profitul net cu 202%
 •  

Victor Gânsac: Prima jumătate a anului a fost una excelentă pentru sectorul securității cibernetice din România și pentru Safetech Innovations – cifra de afaceri a crescut cu 76%, iar profitul net cu 202%

Victor Gânsac Prima jumătate a anului a fost una excelentă pentru sectorul securității cibernetice din România și pentru Safetech Innovations cifra de afaceri a crescut cu 76 iar profitul net cu 202

Compania românească Safetech Innovations (BVB: SAFE), listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, raportează o cifră de afaceri de 9,3 milioane de lei în primele șase luni din 2021, în creștere cu 76% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut și un profit net de 1,3 milioane de lei, cu 202% mai mult față de primul semestru din 2020.

„Prima jumătate a anului a fost una excelentă pentru sectorul securității cibernetice din România și pentru Safetech Innovations. Am câștigat noi contracte, contractele recurente pentru serviciile CERT au adus lichidități semnificative, precum și stabilitate și predictibilitate pentru afacerea noastră. Ne-am extins baza de clienți și am semnat în același timp contracte noi cu clienții existenți. Suntem optimiști în ceea ce privește viitorul, deoarece poziția noastră pe piața românească este puternică, iar Safetech Innovations este un furnizor cu reputație de servicii de securitate cibernetică atât pentru companiile multinaționale mari, cât și pentru cele antreprenoriale de dimensiuni medii. Având în vedere că rezultatele din primele șase luni ale anului depășesc așteptările inițiale, am decis să le comunicăm acționarilor noștri estimări revizuite ale cifrei de afaceri și a profitului pentru întreg anul 2021,” a declarat Victor Gânsac, CEO al Safetech Innovations. 

Motivul principal din spatele majorării semnificative a cifrei de afaceri este legat de creșterea cererii pentru soluții de securitate cibernetică și contractele recurente pe care compania le-a semnat cu clienții, pentru monitorizarea securității cibernetice, începând cu sfârșitul anului 2020. Acestea sunt contracte cu clienți care sunt facturați lunar și care au o durată medie de trei ani. Din cifra de afaceri totală, aproximativ 55% au fost venituri provenite din servicii de securitate, în timp ce restul de 45% au inclus soluții de securitate cibernetică, precum mentenanță, suport și implementare de soluții de securitate.

În baza rezultatelor din primele șase luni ale anului și a perspectivelor promițătoare pentru restul anului, Safetech Innovations și-a revizuit bugetul pentru 2021. Compania estimează o cifră de afaceri de 23,5 milioane de lei, o majorare cu 60% față de rezultatele din 2020 și un profit net de 5,7 milioane de lei, cu 84% mai mult comparativ cu întregul an 2020.

În data de 26 august 2021, Safetech Innovations a primit acreditarea de Auditor de Securitate Cibernetică pentru operatori de servicii esențiale, în baza Legii 362/2018 privind asigurarea unui nivel comun ridicat de securitate a rețelelor și sistemelor informatice de la Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

Cifrele din primele șase luni din 2021, nu includ rezultatele generate de filialele din Marea Britanie sau SUA, pe care compania intenționează să le înființeze ca urmare a aprobării primite din partea acționarilor în cadrul AGA din iulie 2021 și care vor fi efectiv operaționale începând cu anul 2022. Pentru a începe procesul de expansiune internațională prin stabilirea de filiale în străinătate, Safetech va efectua operațiunea de majorare a capitalului social în toamna acestui an. La 1 septembrie 2021, în conturile investitorilor erau deja încărcate drepturile SAFER01, iar în perioada următoare, compania va depune prospectul de majorare a capitalului social către instituțiile relevante. Suma atrasă va fi utilizată pentru finanțarea operațiunilor de înființare a filialelor Safetech în Marea Britanie și SUA. Cele două entități vor fi responsabile cu promovarea și vânzarea soluțiilor și serviciilor Safetech Innovations pe piețele externe.

Safetech Innovations este listată pe piața AeRO din 29 ianuarie 2021. Compania are o capitalizare de piață de peste 230 de milioane de lei. Înainte de publicarea rezultatelor financiare din primul semestru al anului 2021, acțiunile SAFE erau tranzacționate la 14,84 lei/acțiune.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • iSTYLE semnează cu TBI Bank pentru plata în rate, fără dobândă, la achiziția oricărui produs Apple
 •  

iSTYLE semnează cu TBI Bank pentru plata în rate, fără dobândă, la achiziția oricărui produs Apple

iSTYLE semnează cu TBI Bank pentru plata în rate fără dobândă la achiziția oricărui produs Apple

TBI Bank, care se poziţionează drept creditorul phygital cu cea mai rapidă creștere din regiunea Europei de Sud-Est, a semnat un parteneriat cu iSTYLE, cel mai mare Apple Premium Reseller din regiune, prin care va oferi clienților Apple soluția „Cumperi acum, plătești mai târziu cu dobândă 0%” prin platforma TBIPay.

Fără a fi nevoie de documente suplimentare, 100% online, cu aprobare pe loc, clienții iSTYLE îşi pot cumpăra un device Apple pe care îl pot plăti ulterior în rate potrivite bugetului lor, cu dobândă zero.

Colaborarea TBI Bank cu comercianții care folosesc soluția TBIPay a rezultat într-o creștere de 60% a vânzărilor online și offline în 2021, comparativ cu aceeași perioadă din 2020, susţin oficialii băncii.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Tranzacţie pe piaţa de securitate cibernetică: Inetum achiziționează Ilex International, furnizorul francez numărul 1 al software-ului Identity & Access Management
 •  

Tranzacţie pe piaţa de securitate cibernetică: Inetum achiziționează Ilex International, furnizorul francez numărul 1 al software-ului Identity & Access Management

Tranzacţie pe piaţa de securitate cibernetică Inetum achiziționează Ilex International furnizorul francez numărul 1 al softwareului Identity amp Access Management

Compania Inetum (fost Gfi), specializată în soluții digitale, achiziționează Ilex International, primul dezvoltator al software-ului IAM (Identity and Access Management) din Franța, decizie pe care o cataloghează drept o tranzacție majoră în piața de securitate cibernetică pentru compania de servicii IT. Parteneriatul va conduce la crearea unui nou sector specializat de Securitate Cibernetică în cadrul Inetum Software Business Line.

Grupul Inetum activează în 26 de țări, are aproape 27.000 de angajați și în 2020 a generat venituri de 1.966 miliarde EUR. Înființată în 1989, Ilex International este furnizorul francez numărul 1 al software-ului Identity & Access Management (IAM). Ca partener al celor mai multe companii mari și mijlocii, Ilex International are peste 70 de angajați și deservește în prezent peste 14 milioane de utilizatori în Franța și în întreaga lume.

Vincent Rouaix, CEO Inetum, precizează faptul că: „Achiziția Ilex International va permite Inetum să își continue dezvoltarea în toate aspectele strategice ale managementului identității și accesului în organizații. Strategia noastră de creștere se bazează adesea pe integrarea în Inetum a experților de top în domeniul lor. Acesta este cazul Ilex International and cybersecurity. Ilex va deveni parte a Inetum Software Global Business Line, care este condusă de Corporate VP Martin Hubert.”

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
❌