ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 30 September 2022Cancan

Emoții pentru Diana Dumitrescu. Ce i s-a întâmplat vedetei chiar de ziua sa de naștere

30 September 2022 at 16:08

Diana Dumitrescu a avut parte de o surpriză neașteptată chiar de ziua sa de naștere. Actrița a împărtășit momentul cu fanii săi de pe Instagram, oferindu-le acestora ocazia să afle mai multe detalii despre modul în care a ales să își petreacă ziua.

Una dintre cele mai cunoscute actrițe din România își sărbătorește astăzi cea de-a treizeci și noua aniversare, iar surprizele nu au întârziat să apară. Chiar dacă a trecut de prima tinerețe, Diana Dumitrescu nu încetează să îi uimească pe urmăritorii săi cu aparițiile sale de-a dreptul neașteptate.

Diana Dumitrescu, emoționată de ziua sa de naștere

Încă de la prima oră Diana Dumitrescu le-a arătat fanilor săi toate urările pe care le-a primit cu ocazia zilei sale de naștere. Actrița s-a bucurat de florile primite din partea soțului său, dar și din partea apropiaților. Totuși, cel mai emoționant moment a avut loc în această după-amiază.

Actrița le-a povestit urmăritorilor de pe Instagram cum a ajuns să fie surprinsă de o persoană necunoscută. Diana susține că a mers la coafor pentru a se aranja puțin, iar în momentul în care se întorcea spre casă, a fost oprită pe stradă de către o doamnă care a ținut să îi ureze un călduros „La mulți ani!”. Gestul a surprins-o pe actriță, care a recunoscut că nu se aștepta la asta și că ziua sa este mult mai frumoasă după acest eveniment.

„Tocmai mi s-a întâmplat ceva foarte drăguț de ziua mea. Tocmai mă întorceam de la salon și m-a oprit pe stradă o doamnă care mi-a urat ’La mulți ani!’ . Mi-a zis lucruri drăguțe și frumoase, m-am emoționat foarte tare. Mi se pare fantastic pentru că m-a oprit cineva pe stadă să-mi ureze ’La mulți ani!’. Mulțumesc doamnei. She made my day”, a declarat pe Instagram Diana Dumitrescu.

Diana Dumitrescu. Foto: Instagram

Mesaj emoționant postat de Diana Dumitrescu pe rețelele de socializare

Diana Dumitrescu le-a împărtășit celor care o urmăresc modul în care și-a început ziua. Aceasta a fost surprinsă de fiul său, care a îmbrățișat-o și i-a urat „La mulți ani!”. Nici soțul actriței nu a uitat de ziua de naștere a partenerei sale și i-a oferit acesteia un buchet mare de trandafiri, dovadă fiind chiar imaginile și mesajul postat de ea pe Instagram.

„Mami, azi îți fac o surpriză – te iau în brațe și spun: La mulți ani, mami! Iar soțul mi-a făcut cea mai frumoasă declarație de iubire! Mulțumesc, Doamne, pentru așa familie minunată”, a scris Diana Dumitrescu pe Instagram.

articolul original.

Românii aveau un soi de “Glovo” încă din anii ’70. Cum comandai acasă mâncare și băutură, pe vremea comunismului

30 September 2022 at 15:48

Pandemia i-a încurajat pe mulți oameni să își facă online cumpărăturile. Ce nu știu unii însă este că acest lucru se practica încă de pe vremea comunismului. Nu erau pe atunci firme precum ”Glovo” sau ”Bringo”, dar exista Casa de comenzi. Serviciile de livrat alimente nu sunt, așadar, de ieri de azi. Încă de pe vremea lui Ceaușescu, românii aveau oportunitatea de a face cumpărături stând acasă. Cum era posibil, în urmă cu 50 de ani?

Ei bine, statul punea la dispoziția locuitorilor diferite case de comezi, care se ocupau cu distribuirea alimentelor la domiciliu. Pentru a beneficia de acest serviciu, oamenii sunau la un număr de telefon, la care răspundea, foarte, foarte greu, un operator.

Cum funcționa casa de comenzi în 1972, la Cluj (Foto: captură video)
Cum funcționa casa de comenzi în 1972, la Cluj (Foto: captură video)

Magazinul ”Sora” din Cluj-Napoca era, de exemplu, unul dintre cel mai accesate de către români. Din cauza comenzilor multiple, însă, cumpărătorii ajungeau să aștepte ore în șir până reușeau să ia legătura cu un angajat.

Iar livratorii arătau complet diferit față de cei din ziua de azi. Potrivit foștilor clienți, vestimentația curierilor, din anii ‘70 semăna mai degrabă cu o uniformă de ofițer KGB.

Ce restricții aveau clienții, după ce reușeau, cu greu, să dea de un operator

Produsele erau aduse cu mașini speciale și, ulterior, transportate cu căruciorul. Laptele, făina și mălaiul erau cele mai solicitate alimente.

Fiecare persoană avea dreptul la o comandă limitată, în ceea ce privește cantitatea de carne. Case de comenzi existau și în București, sub numele ”Minerva” și ”Albina”. Comparativ cu ”Glovo”, comenzile făcute în urmă cu cinci decenii veneau însă după câteva zile.

„Stăteam la telefonul ăla câteva ore bune: suna veșnic ocupat. Era și normal, din moment ce un milion de alți bucureșteni făceau fix același lucru simultan.

Anumite alimente «strategice» (carnea, de pildă), puteau fi cumpărate în limita a unu-două kilograme. Dacă găseai pui, mai mult de unul singur nu primeai”, povestește o cumpărătoare din acele vremuri.

articolul original.

Ghidul tău pentru fiecare tip de oglindă de perete de pe piață

30 September 2022 at 15:36
image

Te gândești uneori să adaugi o oglindă de perete în camera ta? Poate că o dorești din motive practice sau estetice și pentru iluzia unui spațiu mai mare?

Cel mai probabil ai vrea să știi toate sfaturile care stau la baza achiziționării uneia. Dacă acesta este cazul, acest ghid te va ajuta. În acest articol vei găsi sfaturi vitale pentru a identifica tipul potrivit de oglinzi perete. Iată ce ar trebui să știi despre alegerea unei oglinzi perete perfecte!

Care sunt diferitele tipuri de oglinzi?

De la pereții de la Versailles până în Grecia Antică, oglinzile au fost un simbol al înțelepciunii și al conștiinței. În lumea de astăzi, este ușor diferit. Aceste obiecte reflectorizante ajută acum la practicabilitate și decorare în casele noastre.  Alegerea unei oglinzi perete nu va depinde doar de dimensiune, ci și de scopul și tipul acesteia.  Pentru a te ajuta să alegi, iată care sunt diferitele tipuri de oglinzi din care poți alege.

 1. Oglinzi plane

Cu o suprafață reflectorizantă plană și sute de dimensiuni din care poți alege, acestea sunt cele mai comune și de bază oglinzi perete disponibile. Ele vin în diferite forme și dimensiuni, fără nicio limitare.

Oglinzile plane sunt singurele care reflectă imagini aproape identice cu cele originale. Dar, aceste imagini sunt de obicei inversate. De exemplu, atunci când ridici mâna dreaptă, reflecția îți va arăta că ridici mâna stângă. Acest lucru se datorează faptului că razele de lumină nu provin din imaginea însăși și, ca atare, reflexia este virtuală.  Mercurul, galiul și bucățile subțiri de sticlă sunt materiale utilizate în mod obișnuit la crearea oglinzilor. Placa de sticlă subțire este excelentă pentru a produce imagini deosebite. În plus, producătorii folosesc mercur și galiu. Acest lucru se datorează faptului că acestea sunt reflectorizante în starea lor naturală.

 1. Oglinzi sferice

Spre deosebire de cele plane, acest următor tip de oglindă provine în principal din sticlă sau metale lustruite. De asemenea, ele vin în forme concave și convexe care imită obiectele sferice. Oamenii folosesc uneori aceste oglinzi perete în scopuri de divertisment. Acest lucru se datorează faptului că dau un aspect distorsionat și amuzant atunci când te uiți la ele.

Oglinzile concave funcționează prin crearea unei imagini mărite. Fac acest lucru atunci când natura curbată a unui obiect ricoșează lumina spre centrul său. În timp ce, în cazul oglinzilor convexe, apare o umflătură exterioară atunci când reflexia este în jurul marginilor. Acest lucru face ca imaginea să pară îndepărtată, mai mică și, uneori, distorsionată.

Oglinzile sferice sunt disponibile în diferite dimensiuni, în funcție de scopul lor.

 1. Oglinzi cu una sau două direcții

Producătorii proiectează în mod normal oglinzi de perete cu una sau două direcții cu trei materiale comune. Acestea includ sticla, mineralul și vopseaua (pentru a acoperi ultimul strat). Aceștia le proiectează pentru a fi parțial reflectorizante din cauza scopului pe care îl au.

Un exemplu clasic este sticla pe care o vezi în camerele de securitate sau în sălile de interogatoriu. Există întotdeauna partea întunecată (unde poliția stă în spate pentru a observa cazul). Apoi există o parte luminoasă (care este cea în care are loc interogatoriul).  Ceea ce face ca această oglindă să fie unică este calitatea iluminării și stratul subțire. Astfel, doar jumătate din lumină ricoșează înapoi atunci când strălucește în stratul din față. Acest lucru permite cantității rămase să treacă prin panoul de sticlă.

Acestea vin în diferite dimensiuni. Deși nu sunt greu de realizat, aceste oglinzi necesită expertiză pentru a le produce. Așadar, va trebui să le achiziționezi de la o companie de renume.

 1. Oglinda argintată

Înainte de secolul al XVIII-lea, producătorii au creat oglinzi cu un amestec de argint, mercur și staniu. Dar, până la acea vreme, le-au făcut cu argint pur.

Astăzi, deși folosim numele de „argint” pentru a defini acest tip de design, ne întoarcem la utilizarea amestecurilor. De data aceasta, este vorba de un amestec de aluminiu și alți compuși. Aceste substanțe sunt populare și servesc mai multor scopuri.  De exemplu, argintul (care nu este coroziv), asigură longevitatea. Deoarece este un material cu densitate redusă, este mai ușor în comparație cu alte materiale.

În plus, amestecul de argint și acești compuși de aluminiu îi îmbunătățește rezistența. După cum probabil ai observat, cele din zilele noastre sunt mai rezistente decât cele din trecut.

Nu există limitări în ceea ce privește tipurile și dimensiunile de oglinzi perete argintate. Și pentru că ai nevoie doar de un strat subțire pentru a le face eficiente, acestea sunt rentabile.

articolul original.

Putin, declarații despre noile anexări ale regiunilor ucrainene: „Sunt teritorii ale Rusiei pentru totdeauna”

30 September 2022 at 15:33
image

Vladimir Putin a susținut vineri un discurs în Sala Sfântul Gheorghe din Marele Palat al Kremlinului, în care a declarat faptul că regiunile ucrainene Donețk, Herson, Lugansk și Zaporojie sunt ale Rusiei „pentru totdeauna”. Potrivit spuselor sale, oamenii din cele patru regiuni au decis să facă parte din Rusia, în conformitate cu „dreptul lor natural”, „bazat pe realitatea istorică”.

Președintele rus a semnat vineri tratatele de anexare ale teritoriilor parțial ocupate din Ucraina – Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie și a marcat momentul printr-un discurs de peste 40 de minute. Printre altele, Vladimir Putin a acuzat Occidentul și Statele Unite că vor să transforme Rusia într-o colonie.

El a mai susținut că rușii și ucrainenii „nu au rădăcini atât de diferite” și a menționat o serie de personalități locale, după care a cerut „un moment de reculegere pentru eroii Rusiei mărețe”.

„Rusia acceptă Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson, iar legile Rusiei se vor aplica aici, pentru că aceasta este dorința a milioane de cetățeni”, a spus Putin.

El a mai susținut că locuitorii celor patru regiuni au fost supuși „terorii” și „amenințați de genocid”, dar de acum vor fi „protejați” de Rusia „cu toate mijloacele”. 

Deși soldații ruși au comis nenumărate crime în Ucraina, Putin a ținut să le mulțumească pentru acțiunilor lor.

Potrivit lui Putin, Rusia nu urmăreşte restabilirea Uniunii Sovietice: „URSS a dispărut, trecutul nu mai poate fi adus înapoi. Şi Rusia nu are nevoie de asta în ziua de azi, nu aspirăm la acest lucru”.

Vladimir Putin:  „Sancţiunile (împotriva Rusiei, n. red.) nu sunt suficiente pentru anglo-saxoni, au trecut la un sabotaj incredibil”

În același timp, Vladimir Putin a acuzat Occidentul de „rusofobie”.

„Rusofobia este un tip de rasism care crește acum peste tot în lume. Am fost tratați ca o colonie și nu vom uita niciodată asta”, a declarat el.

Putin i-a numit pe liderii occidentali drept „oameni mincinoși” și „răi”, niște „șerpi”. Președintele rus susține că liderii din Vest au generat crize și nu vor să le pună capăt.

 „Sancţiunile (împotriva Rusiei, n. red.) nu sunt suficiente pentru anglo-saxoni, au trecut la un sabotaj incredibil. Organizând exploziile asupra gazoductelor internaţionale, ei au început de fapt să distrugă infrastructura energetică europeană”, a acuzat Putin.

articolul original.

Ana Morodan vorbește despre micșorarea bustului. Ce probleme a evitat „Contesa digitală” după operație

30 September 2022 at 15:27

Ana Morodan a făcut dezvăluiri neașteptate despre operația de micșorare a bustului pe care a făcut-o în această vară. Iată cum se simte acum „Contesa digitală” și care sunt lucrurile care o fac fericită, mai ales după ce a avut parte de o asemenea schimbare radicală.

Nu mai este niciun secret faptul că Ana Morodan este o femeie asumată care spune mereu lucrurilor pe nume. Aceasta nu a ratat ocazia de a face tot felul de dezvăluiri despre viața sa privată și despre problemele care i-au dat mari bătăi de cap.

Cum se simte Ana Morodan după micșorarea bustului

Fiind trecută de prima tinerețe, Ana Morodan a luat o decizie radicală și în luna iulie a trecut pragul medicului estetician. „Contesa digitală” a simțit că este momentul pentru o schimbare, tocmai de aceea și-a micșorat bustul, deși din ce în ce mai multe femei tind să și-l mărească.

Acum, influencerița recunoaște că a scăpat de o problemă foarte mare și anume durerea de spate. De asemenea, simte că această operație i-a oferit ocazia de a arăta oamenilor și o altă latură a sa, una mai fresh și mai tinerească.

„Așa-i de fain cu sâni mai mici. Nu pot să-ți povestesc. Nu mă mai doare spatele, pot să mă îndrept, e mult mai bine. Plus că, cred eu așa, că sânii mici, acum de la o vârstă, dau și o alură mai fresh”, a povestit Ana Morodan, potrivit Ego.ro.

Contesa digitală și-a schimbat garderoba

Operația de micșorare a bustului a venit la pachet și cu alte schimbări substanțiale. Astfel, Ana Morodan a fost nevoită să își schimbe garderoba și să renunțe la câteva dintre ținutele sale. Acest lucru nu pare să o deranjeze pe fosta concurentă de la „Asia Express”, deoarece beneficiază de ajutorul propriei sale croitorese.

„Eu oricum sunt norocoasă și primesc foarte multe, îmi și cumpăr foarte multe, așa că nu mă plâng. Nu sunt om care strânge, nu țin foarte multe lucruri. Le port un pic după care îmi fac altele, cumpăr altele și așa mai departe”, a mai spus Ana Morodan pentru sursa menționată anterior.

articolul original.

Celebra bucătăreasă Gina Bradea s-a operat de urgență: „Să vă rugați pentru mine”. Cu ce probleme de sănătate se confruntă

30 September 2022 at 10:41
image

Gina Bradea (55 de ani) a ajuns pe mâna medicilor de la Institutul Oncologic din Cluj. Celebra bucătăreasă a fost operată și va rămâne în spital până când se va recupera. Fanii sunt rugați să se roage pentru starea sa de sănătate. 

Una dintre cele mai cunoscute bucătărese de pe internet a ajuns în stare gravă. Gina Bradea, cea care are canalul de Youtube „Poftă bună”, și-a anunțat fanii că este în spital, unde va fi operată de cei mai buni medici.

Gina Bradea: „Eu mă simțeam rău de mai bine de un an și nu știam de ce”

Celebra bucătăreasă a dezvăluit că are probleme la ficat și hipertensiune arterială, afecțiuni pe care le-ar fi dobândit după infectarea cu coronavirus. Gina Bradea nu știa de ce se simțea rău, motiv pentru care s-a decis să-și facă analizele. Ca urmare, și-a îndemnat fanii să-și facă investigațiile din timp, pentru a nu ajunge în astfel de situații grave.

articolul original.

Un ultim omagiu maestrului Arșinel! Trupul neînsuflețit al marelui actor va fi depus la Teatrul Constantin Tănase

30 September 2022 at 10:41

Alexandru Arșinel a murit! A fost vestea tristă a zilei de 29 septembrie, când marele actor pierdea lupta cu o boală chinuitoare și lungă. Avea 83 de ani, dar, în ultima perioadă, pe chipul lui s-a văzut, din ce în ce mai mult, suferința. Trupul neînsuflețit al celui care a înveselit generații întregi cu umorul său va fi depus la Teatrul Constantin Tănase, unde foștii colegi, dar și cei care l-au îndrăgit se pot reculege la căpătâiul maestrului.

Alexandru Arșinel a pierdut lupta cu boala. Se afla internat, în stare gravă, la Spitalul Universitar din București, acolo unde ajunsese, în urmă cu aproximativ o lună, din azil. Dar, în ciuda eforturilor medicilor, maestrul s-a stins în seara de joi, 29 septembrie.

Colegii de breaslă, și nu numai, au deplâns moartea celui care a condus o bună perioadă Teatrul Constantin Tănase, acolo unde, de altfel, trupul neînsuflețit va fi depus vineri, la ora 14:00. Și unde îi va fi adus un omagiu de către toți cei care l-au cunoscut sau care doar l-au îndrăgit și apreciat.

Sâmbătă, Alexandru Arșinel va ajunge la capela cimitirului Bellu, iar duminică va fi înmormântat.

Alexandru Arșinel a murit joi, 29 septembrie. Maestrul va fi condus pe ultimul drum duminică

Alexandru Arșinel avea grave probleme de sănătate

Alexandru Arșinel se confrunta de mulţi ani cu probleme grave de sănătate. În 2013, actorul a suferit o intervenție chirurgicală de transplant renal, pentru ca apoi să fie diagnosticat cu diabet zaharat și cu hipertensiune arterială.

Și problemele de sănătate au continuat. Arșinel avea montat un stent pe artera interventriculară anterioară a inimii.

La un azil ajungea Alexandru Arșinel în luna iunie a acestui an, apoi, a fost adus de urgență, cu ambulanța, la spital. I s-au descoperit grave probleme medicale, astfel că prognosticul doctorilor a fost rezervat.

După ce starea de sănătate a maestrului teatrului românesc s-a agravat, a ajuns la secția de Terapie Intensivă. Avea să-și dea acolo ultima suflare.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

articolul original.

Gigi Becali îi va înfuria din nou pe fanii Rapidului. Ce a declarat când a fost întrebat dacă alb-vișiniii pot câștiga titlul în anul centenarului

30 September 2022 at 10:24

Gigi Becali, patronul FCSB-ului, este de părere că Rapid poate câștiga titlul doar datorită valorii, în niciun caz că se află în anul centenarului. În prezent, alb-vișiniii sunt pe podium, spre deosebire de echipa lui Nicolae Dică, aflată în zona retrogradării.

Obiectivul Rapidului este calificarea în play-off, însă jucătorii și fanii visează la titlu într-un an foarte important pentru club. În prezent, giuleștenii sunt pe locul 2 în SuperLiga, la egalitate de puncte cu liderul Farul, dar cu golaveraj mai slab.

(VEZI AICI: GIGI BECALI, ÎNCĂ UN „TUN” FINANCIAR?! „O SĂ PRODUCĂ BANI!” MILIONARUL, DIN NOU ÎN TOP)

Totuși, Gigi Becali le taie elanul alb-vișiniilor, fiind de părere că nu pot câștiga titlul doar prin dorință, chiar dacă se află în anul centenarului. În opinia milionarului, valoarea primează!

Ce, există centenar? Aici există valoare. Ai valoare, câștigi. N-ai valoare, nu câștigi. Centenar… ce poate să facă centenarul? Vine centenarul și bagă mingea în poartă?„, a spus Gigi Becali, potrivit PRO TV.

Dacă Rapid este pe podium, FCSB se află doar pe locul 14, cu doar opt puncte în 11 etape, dar cu două meciuri în minus.

Gigi Becali: „De acum, vom da totul în campionat”

Altfel, Gigi Becali nu mai acceptă pași greșiți ai echipei și îi transmite lui Nicolae Dică faptul că, în perioada următoare, campionatul are prioritate, nu Conference League.

De acum, vom da totul în campionat. Eu sunt liniştit, chiar dacă am pierdut atâtea meciuri pentru că am încredere că echipa îşi va reveni. Dar i-am transmis lui Dică, meciurile din campionat sunt pe primul loc. Cum să vorbesc de titlu când sunt unde sunt? Nu vreau să spun nimic. Obiectivul e să ajungem pe loc de play-off în luna decembrie, după ce jucăm şi restanţele. Obiectivul imediat este să le bat pe cele deasupra mea. După ce ajungem pe loc de play-off, putem vorbi şi de altele„, a spus Gigi Becali.

articolul original.

Jobul la care poți primi un salariu de 900 de euro. Despre ce domeniu este vorba

30 September 2022 at 10:11
By: R.M.

Dacă ești în căutarea unui loc de muncă sau pur și simplu, vrei să te reorientezi către un alt domeniu, află care sunt salariile cele mai bine plătite. Iată  joburile de 900 de euro, fără a avea nevoie de experiență.

Tinerii absolvenți de studii medii sau superioare se confruntă, adesea, cu probleme în găsirea unui loc de muncă. Un studiu efectuat de Best Jobs, arată care sunt domeniile cele mai căutate de absolvenți, dar și care sunt cele mai bine plătite.

Care sunt cele mai bine plătite locuri de muncă / Sursă foto: Pixabay

Care sunt cele mai căutate și plătite locuri de muncă

Astfel, potrivit studiului realizat de Best Jobs, cele mai plătite joburi sunt cele în domenii precum inginerie, juridic și IT, cel din urmă fiind cel mai bun domeniu din punctul de vedere al remunerației. Tinerii care vor să se îndrepte către zona de IT, trebuie să știe că angajatorii oferă un salariu minim de 900 de euro, fără a avea experiență.

 • HoReCa –  cu o pondere de peste 30% a angajărilor din rândul celor fără experiență și un salariu mediu de 480 de euro

 • Custumer Service – cu o pondere de 26% a angajărilor din rândul celor fără experiență și un salariu mediu de 650 euro

 • Retail – cu o pondere de 18% a angajărilor din rândul celor fără experiență și un salariu mediu de 570 euro

 • Producție&Logistică – cu o pondere de 14% a angajărilor din rândul celor fără experiență și un salariu mediu de 565 euro

 • Marketing&Publicitate – cu o pondere de 7% a angajărilor din rândul celor fără experiență și un salariu mediu de 600 euro

 • Auto&Transporturi – cu o pondere de 6,5% a angajărilor din rândul celor fără experiență și un salariu mediu de 550 euro

 • Financiar&Contabilitate – cu o pondere de 5,4% a angajărilor din rândul celor fără experiență și un salariu mediu de 750 euro,
 • Inginerie – cu o pondere de 5,1% a angajărilor din rândul celor fără experiență și un salariu mediu de 800 euro,
 • Juridic – cu o pondere de 4,7% a angajărilor din rândul celor fără experiență și un salariu mediu de 850 euro
 • IT – cu o pondere de 3,53% a angajărilor din rândul celor fără experiență și un salariu mediu de 900 euro.
articolul original.

Incredibil! Ce prețuri are cantina Moxa a ASE-ului? Cât trebuie să scoți din buzunar pentru a mânca o masă completă

30 September 2022 at 10:05
image

Nu o să îți vină să crezi câți lei trebuie să scoți din buzunar, pentru o masă de prânz, la cantina Moxa, ce aparține de Academia de Studii Economice. Iată cât costă o ciorbă de perişoare, pieptul de pui la grătar şi o porţie de cartofi ţărăneşti.

Cantina Moxa a ASE-ului este mereu plină ochi. În unele momente ale zilei, pentru a putea comanda, trebuie să stai la coadă. Localul este aglomerat și frecventat de foarte mulți studenți, deoarece prețurile la mâncare sunt foarte mici. Dacă ești curios cât te duce o masă completă în cadrul acestei cantine, mai jos vei regăsi lista de prețuri.

Cât costă o masă completă la cantina Moxa a ASE-ului

O ciorbă de perişoare costă 2,3 lei, în timp ce un piept de pui la grătar costă 4,47 lei. Dacă vrei şi o garnitură la friptură, poţi opta pentru o porţie de cartofi ţărăneşti la 1 leu. De asemenea, o friptură de porc pe plită costă 3,63 de lei, iar o ciulama cu ciuperci şi mămăligă costă 2,87 lei. Așadar, pentru o masă completă, un student dă mai puțin de 10 lei la cantina Moxa.

Program cantină Moxa ASE

Masa de prânz se poate servi de luni până vineri, între orele 12-16, iar cina între orele 17-19. Sâmbăta, prânzul îl puteți lua între orele 12-17. Duminică este închis!

Tariful pentru o cameră de cămin crește din luna octombrie

Noul an universitar (2022-2023) se anunță unul dificil și costisitor. Creșterea inflației ce a dus la un val de scumpiri, în aproape toate domeniile-cheie, îngreunează și viața studenților. Începând cu luna octombrie, chiria pentru cazarea în căminele studențești va crește semnificativ. Acest lucru este datorat facturilor uriașe la energie. Astfel, în anumite cămine, tariful va fi determinat de costul utilităților.

Prețurile închirierii unei camere într-un cămin studențesc sunt stabilite de fiecare universitate în parte, în funcție de numărul de studenți și de condițiile pe care le oferă. Spre exemplu, dacă anul trecut un loc într-unul dintre căminele puse la dispoziție de Universitatea Politehnică din București era 500 de lei, anul acesta, prețul va fi majorat cu 70%.

Nu în toate căminele studențești își măresc chiria pentru camere. Alte universități percep un tarif între 250 și 300 de lei, pentru o cameră, cu încă două-trei paturi. Din fericire, singura universitate care nu anunță un tarif uriaș este Universitatea din București, care va percepe doar 10 lei în plus la prețul unei camere.

articolul original.

BANCUL ZILEI | La ce se gândesc adolescenta, amanta și soția în timp ce fac amor

30 September 2022 at 05:50
By: R.M.

Dragă cititorule, CANCAN.RO ți-a pregătit un banc, pentru a-ți face ziua de astăzi mai frumoasă. Iată la ce se gândesc femeile, atunci când fac amor. 

„La ce se gândesc femeile, de fapt, în timp ce fac amor.

Adolescenta: – Sper să nu rămân gravidă!

Amanta: – Sper să-mi cumpere o haină de blană!

Soția: – Ar trebui rezugrăvit plafonul!”

Un alt banc amuzant. Discuția nostimă între un bărbat și iubita lui! Dialogul este savuros. Spor la râs!

Discuție între un el și o ea:
– Ce faci draga mea, de ce nu ai ajuns încă? S-a întâmplat ceva?
– Nu, dragule, stai liniștit… Nu m-ai învățat tu să ocolesc orice îmi iese în cale?
– Așa, și?
– Acum vreau să trec de o cale ferată, însă nu mai reușesc să-i dau de capăt!

articolul original.

BANC | Bulă este oprit pentru viteză: „Domnul polițist, pot să explic!”

30 September 2022 at 05:28

Fă-ți ziua mai bună cu o doză de amuzament! CANCAN.RO ți-a pregătit unul dintre cele mai amuzante bancuri pe care le vei auzi vreodată. Dacă ai avut o zi grea sau dacă te simți trist, sigur îți vei schimba starea.

Bulă este oprit pentru viteză:

− Domnul polițist, pot să explic!

− Nu explici nimic, hai la secție cu mine, acum!

− Domnule, dar este o situație…

− Nu vreau să aud, hai la secție!

Ajung la secție, Bulă tot încearcă să îi zică ceva, polițistul nu îl lasă să zică nimic. Îl bagă într-o celulă:

− Te bag aici până vine domnul ofițer și atunci vedem ce facem!

− Apropo de asta…

− Bulă, taci, nu avem ce discuta!

După o vreme, vine din nou polițistul și îi zice:

− Oricum ai noroc, că domnu’ ofițer o să vină binedispus, e plecat la nunta fiicei.

− Mă îndoiesc, eu sunt ginerele!

Banc amuzant

Banc. Bulă și Bubulina aveau amândoi amanți și își făceau de cap cu ei în același hotel. Într-o noapte, se întâlnesc toți patru. Dialogul stârnește amuzament! Spor la râs!

Bulă și Bubulina aveau amândoi amanți și își făceau de cap cu ei în același hotel. Într-o noapte, în momentul în care Bulă tocmai ieșea cu amanta lui din cameră, dă nas în nas cu Bubulina și cu amantul ei.
– Bubulino, te-am prins!
– M-ai prins, Bulă, așa este!
– Și, de data asta, am și un martor!

Bulă și accidentul de mașină

Ce-ai păţit, Bulă, de mergi în cârje?
– Am avut un accident de automobil.
– Şi nu poţi să mergi fără cârje?
– Ba da. Doctorul zice că pot să merg, dar avocatul meu nu.

articolul original.

Putin a semnat decretul privind independența regiunilor ucrainene Herson și Zaporojie

30 September 2022 at 05:26

Vladimir Putin a recunoscut independența regiunilor ucrainene, Herson și Zaporojie. Liderul de la Kremlin a semnat decretul în noaptea de joi spre vineri, iar ulterior a fost publicat în portalul oficial de informații juridice a Rusiei.

Președintele rus, Vladimir Putin a declarat, în mod oficial, independența regiunilor ucrainene, Herson și Zaporojie, după un referendum de cinci zile.

„În conformitate cu principiile și normele de drept internațional universal recunoscute, recunoscând și confirmând principiul drepturilor egale și al autodeterminării popoarelor, consacrat în Carta Națiunilor Unite, luând în considerare voința poporului din regiunea Herson la referendumul organizat la 27 septembrie 2022, hotărăsc prin prezenta: Recunoașterea suveranității și independenței de stat a regiunii Herson”, se arată în documentul oficial de pe portal. 

Mai mult, într-un alt document oficial, Putin a declarat „recunoașterea suveranității și independenței de stat a regiunii Zaporojie”.

Reamintim faptul că, pe parcursul a cinci zile, până pe data de 27 septembrie, au avut loc așa-zise „referendumuri” prin care cetățenii din regiunile ocupate parțial de Rusia (Herson, Zaporojie, Lukansk, Donețk), au votat pentru anexarea regiunilor. Alegătorii susțin că au fost constrânși și intimidați de către oficialii locali, pentru un vot favorabil. Referendumurile nu au fost recunoscute la nivel oficial.

Independența așa-ziselor Republici Populare Donețk și Luhansk a fost recunoscută de Rusia în februarie, înainte de începerea războiului.

Vladimir Putin. Sursă foto: CNN
Vladimir Putin a declarat, în mod oficial, independența regiunilor ucrainene, Herson și Zaporojie / (Sursă foto: CNN)

Putin va ține un discurs cu această ocazie

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că scrutinul este o „farsă” și nu este altceva decât un „pretext fals pentru a încerca să anexeze cu forța părți din Ucraina”, citat de Radio Europa Liberă.

Mai mult decât atât, liderul de la Kremlin va organiza o ceremonie prin care va „sărbători” anexarea regiunilor și va ține un „discurs substanțial”, cu această ocazie.

articolul original.

Șoferul care a dat aparatul de DrugTest peste cap! Premieră pentru Brigada Rutieră din București

30 September 2022 at 04:49

Un bărbat de 34 de ani a fost prins de către polițiștii din cadrul Brigăzii Rutiere din București în timp ce conducea sub influența drogurilor. Incredibil câte substanțe consumase, de fapt, șoferul prins circulând pe străzile Capitalei.

Era miez de noapte în București, atunci când un echipaj din cadrul Poliției Rutiere a pornit semnalele luminoase, și a pornit pe urmele unui autoturism condus de către un bărbat. Agenții de la Brigada Rutieră au vrut să facă un control de rutină, însă, șoferul nu a oprit, încercând să fugă.  A fost prins la scurt timp și testat pentru consum de alcool sau substanțe interzise.

Șoferul oprit de Poliție consumase 7 tipuri de droguri

Veți rămâne șocați când veți afla ce a urmat! Joi dimineață, 29 septembrie, în jurul orei 00:21, agenții din cadrul Poliției Rutiere au trăit o premieră. Bărbatul oprit de echipajul poliției rutiere consumase 7 substanțe interzise din 8. Aparatul de DrugTest a fost pur și simplu dat peste cap! Iată povestea completă relatată pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

Rezultatul DrugTest-ului Sursă foto: Facebook

”Unii ar spune că s-a aprins bradul de Crăciun…

Alții că s-a strigat catalogul drogurilor…

Sau că la amfetamină e alergic…

Noi spunem că așa ceva nu am mai întâlnit și sperăm să nu mai întâlnim niciodată.

Totul s-a petrecut în București, după miezul nopții.

Mașina venea pe sensul opus. Polițistul de la volan l-a văzut câteva fracțiuni de secundă pe conducătorul auto. A dat drumul la girofar și a întors mașina.

– Hai să vedem ce e cu el!

Intuiția nu l-a înșelat. Cum a văzut mașina de poliție în spate, șoferul a accelerat încercând să se facă pierdut pe o stradă laterală, dar a fost oprit în scurt timp de polițiști.

– Bună seara, de la Brigada Rutieră suntem. Vă rugăm să ne prezentați documentele la control.

– Dar de ce m-ați oprit?

– Dacă opreați la semnalele noastre vă răspundeam că pentru un control de rutină. Acum vă spunem că v-am oprit pentru că nu ați oprit, dar facem și controlul de rutină. Ați consumat alcool?

– În ianuarie… da. Cred că prin februarie, că a fost și ziua lui…

– Stop! Că suntem în septembrie. Suflați constant aici și vă spunem noi dacă ați băut azi.

– Pot să vă zic și eu: azi nu!

Și a avut dreptate, rezultatul testului a fost zero.

– Facem și o testare cu DrugTest-ul.

– Și aici tot zero o să fie.

– E cam greu de crezut, i-a răspuns polițistul în timp ce aștepta rezultatul testării.

– Pentru că umblați la aparat, nu, îl aranjați voi?

– Nu, pentru că aici rezultatul este afișat cu pozitiv sau negativ.

Și rezultatul a fost o surpriză… doar amfetamina lipsea.

– V-am zis că nu poate fi zero, a spus polițistul în timp ce îi arăta ecranul aparatului.

– Mamă, bombă sunt! Sigur nu e stricat?

– Cu ce indică aici, mai aveați puțin și îl stricați dumneavoastră. Lipsește doar amfetamina. Mergeți cu noi pentru recoltarea de probe biologice.

– Nu merg că mi-am adus aminte. Prin mai cred că am fumat o țigară.

– Trebuie să mergem. Poate vă aduceți aminte si de iunie, iulie și de noaptea aceasta.

– Dar nu am luat nimic. Poate ceva medicamente, nu mai țin minte.

– Asta o lămuriți cu colegii noștri. Ce medicamente, când le-ați luat și de la ce “farmacist”, a fost povestea scrisă într-o postare pe pagina oficială de Facebook a MAI-ului.

articolul original.

Horoscop 30 septembrie 2022. Lucrurile nu merg întotdeauna așa cum ne dorim

29 September 2022 at 20:59
image

Fă o pauză și gândește-te la lucrurile bune din viața ta. Lucrurile nu merg întotdeauna așa cum ne-am dorit, însă trebuie să găsim o soluție. Toate se vor rezolva, așa că nu trebuie să ne pierdem speranța.

BERBEC ȘI ASCENDENT BERBEC

Fă un pas în direcția pe care vrei să o urmezi. Nu mai da vina pe destin și pe lucrurile din jur pentru incapacitatea ta de a merge mai departe. Fă mișcări îndrăznețe. Cu cât riscurile pe care le asumi acum sunt mai mari, cu atât recompensele vor fi mai mari.

TAUR ȘI ASCENDENT TAUR

Poți primi o nouă ofertă de lucru, una care ar putea schimba jocul banilor în bine. Gândește-te ce vrei să faci și unde vrei să ajungi și fă mișcarea potrivită. Dacă vrei să îți  extinzi afacerea existentă sau dorești să începi una nouă acum, ai parte de vești bune. Sprijinul și investiția de care ai nevoie în acest moment este probabil să vină ded la cineva neașteptat.

 GEMENI ȘI ASCENDENT GEMENI

Îți creezi propriile limitări și asta aduce doar probleme. Încearcă să gândești mai pozitiv și să schimbi puțin strategia, pentru a observa toate lucrurile care sunt binecuvântate și frumoase în lumea ta. Trebuie să lași frica deoparte și să pui mâna la treabă.

RAC ȘI ASCENDENT RAC

Acordă-ți un moment pentru a privi cu atenție la lucrurile pe care le-ai realizat până acum.  Petrecerea timpului de calitate atât cu familia ta, cât și cu cei apropiați va reprezenta o prioritate pentru tine în zilele următoare. Vrei să împărtășești ceea ce ai primit celor care îți aduc bucurie.

LEU ȘI ASCENDENT LEU

Nu credeai că vei ajunge aici, dar ai făcut-o. Sunt atât de multe lucruri pentru care poți să fii recunoscător. Leii care se află într-o relație la distanță sunt îndrumați să depună puțin mai mult efort. Găsește modalități noi și creative de a vă conecta unul cu celălalt.

FECIOARĂ ȘI ASCENDENT FECIOARĂ

Este o zi plină de acțiune. Proiectele care au fost blocate revin în atenția ta. Amintiește-ți că nu prea ai timp pentru pauze, așa că trebuie să rămâi conectat pentru a putea lua decizii rapide. Ca atare, poate apărea și oportunitatea de a călători sau de a porni într-o aventură. Planifică din timp, dar nu prea mult. Lăsă loc și spontaneității.

BALANȚĂ ȘI ASCENDENT  BALANȚĂ

Nu ai avut parte de o perioadă prea ușoară, însă ai trecut cu brio. Pe plan profesional, acesta este o perioadă de schimbări pozitive. Munca depusă poate fi răsplătită în acest moment.

SCORPION ȘI ASCENDENT SCORPION

Nu mai da vina pe alții atunci când lucrurile nu merg bine și încearcă să cauți o cale de rezolvare. Pe tărâmul iubirii, ai putea avea de-a face cu cineva care încă nu știe ce vrea. Meriți mult mai mult decât îți permiți să crezi, așa că trebuie să pui capăt dramei.

SĂGETĂTOR ȘI ASCENDENT  SĂGETĂTOR

Nu știi ce vrei în acest moment, așa că trebuie să te gândești bine și să îi spui partenerului intențiile tale. Amintește-ți că nu dorești ca acțiunile tale să devină motivul durerii altcuiva. La locul de muncă trebuie să te concentrezi mai mult. Încercarea de a face totul deodată nu te va duce nicăieri.

CAPRICORN ȘI ASCENDENT CAPRICORN

Poți face atât de multe. Există atâtea lucruri pe care le poți realiza într-o singură zi. Cu toate acestea, relația romantică ar putea fi o cauză de suferință în acest moment. Oglindirea este reală și te face să te confrunți cu părți ale sufletului tău pe care ai prefera să le refuzi. Așadar, nu te sfii să mergi pe calea transformării.

VARSATOR ȘI ASCENDENT VĂRSĂTOR

Există momente în viața noastră când totul arată perfect pe hârtie, dar sentimentul din capul nostru ne împiedică să mergem înainte. Eliberează-te de așteptările celor din jur și urmează-ți propriul instinct.

PESTI ȘI ASCENDENT PEȘTI

Este în regulă să te simți neputincios din când în când. Partea bună este că nu trebuie să ai un control asupra tuturor. Trebuie să te gândești că ai parte de tot sprijinul de care este nevoie în acest moment și că poți trece mult mai ușor peste anumite lucruri.

articolul original.
Ieri — 29 September 2022Cancan

Cum a început, de fapt, relația de prietenie dintre Alexandru Arșinel și Stela Popescu. Ce a spus marele actor la moartea partenerei sale de scenă

29 September 2022 at 20:52

Alexandru Arșinel și Stela Popescu au fost unul dintre cele mai iubite cupluri ale teatrului românesc. Cei doi au fost parteneri de scenă aproape patru decenii. Maestrul teatrului românesc a plecat dintre cei vii la cinci ani după colega sa. 

Alexandru Arșinel a decedat la vârsta de 83 de ani, în data de 29 septembrie 2022. Stela Popescu, a trecut la cele veșnice pe data de 26 noiembrie 2017, la 82 de ani. Cei doi giganți ai teatrului românesc au fost colegi timp de aproape 40 de ani.

Înainte de a muri, Stela Popescu a dezvăluit cum l-a întâlnit pe cel care i-a fost partener, prieten și confident:

„În 1971, a venit la mine acasă Tudor Vornicu și mi-a spus că e momentul să facem show-uri de televiziune. Așa am început să lucrez cu Bănică. Trebuia să facem un show de 45 de minute. Am avut un așa succes că de a doua zi „urlau” telefoanele: Veniți la noi în Cluj, în Timișoara, la Iași, la Craiova. Din acel moment am început să jucăm împreună în spectacole ocazionale. El juca la Municipal și eu la Teatrul de Comedie. Acest cuplu a mers foarte bine timp de opt ani, între anii 1971-1979.

Însă, la un moment dat, au apărut niște restricții financiare de la primărie, nu mai aveau bani pentru colaboratori. M-au reținut pe mine și am căutat un partener din teatru, care era salariat, ca primăria să nu mai plătească. Și mi l-au dat pe Arșinel. Așa am început colaborarea cu Arșinel” a povestit regretata Stela Popescu într-un interviu.

Mărturiile cutremătoare ale lui Alexandru Arșinel de pe patul de spital: „Și Stela Popescu a făcut această operație”

Alexandru Arșinel, la moartea Stelei Popescu: „Îmi pare rău că nu i-am spus niciodată”

Moartea fostei sale partenere de scenă a lăsat un regret nemăsurabil în viața maestrului. Alexandru Arșinel a trăit cu gândul că nu a apucat niciodată să-i spună Stelei Popescu adevărul despre cât de mult o iubea.

Alexandru Arșinel și Stela Popescu

„În relaţia cu Stela eu eram mai căpos, dar ea îmi îngăduia cu o toleranţă extraordinară, mă înţelegea. Am aflat după ce am murit. Se întâmpla cu unii…mă mai muşcau şi ea mă apăra, să nu se ia de mine. Dacă ştiam treaba asta, o iubeam şi mai mult. M-a lovit extraordinar, nu ştiam asta(…)

articolul original.

Gigi Becali, declaraţie bizară după moartea lui Alexandru Arşinel: ”Pierdere? Ce pierdere, tată?”

29 September 2022 at 20:14

Alexandru Arșinel a murit, joi, la Spitalul Universitar de Urgență București, la vârsta de 83 de ani. Marele actor a fost cunoscut și pentru iubirea sa față de FCSB, motiv pentru care CANCAN.RO l-a întrebat pe Gigi Becali (64 de ani) ce sentimente îl încearcă odată cu dispariția maestrului teatrului de revistă.  

Din moment ce Alexandru Arșinel era un fan declarat al echipei FCSB, reporterii CANCAN.RO au luat legătura cu Gigi Becali.

Actualul patron al echipei a fost întrebat dacă decesul marelui actor reprezintă o pierdere pentru România.

„Ce poți să spui când moare un om? Dumnezeu să-l ierte! L-am cunoscut acum mulți ani. Era un om bun, cald, nu se enerva. Voia doar pace! Pierdere? Ce pierdere, tată?”, a spus Gigi Becali, în exclusivitate pentru CANCAN.RO. 

Gigi Becali: „Toți murim mai devreme sau mai târziu” (Foto: CANCAN.RO)

Patronul FCSB a precizat că fiecare om este dator cu o moarte și a făcut referire și la tragedia prin care trece Ucraina de luni bune. Chiar dacă patronul FCSB s-a arătat afectat de moartea lui Alexandru Arșinel, nu a putut trece cu vederea nici decesele care au loc atât de aproape de România, pentru care prea puțini mai plâng.

„Mor oameni în Ucraina, mor oameni tineri… Ce pierdere? Toți murim mai devreme sau mai târziu. A murit omul, Dumnezeu să-l ierte.

Acum, la revedere! Despre ce vorbim? Asta e viața! Ne ducem toți până la urmă… ”, a adăugat Gigi Becali, în exclusivitate pentru CANCAN.RO.

Ce părere avea Alexandru Arșinel despre Gigi Becali: „Îl apreciez pentru ceea ce face”

Alexandru Arșinel era un microbist convins, fan declarat al FCSB-ului, dar nu neapărat al lui Gigi Becali, așa cum spunea chiar marele actor, în urmă cu doi ani.

Alexandru Arșinel ținea cu echipa lui Gigi Becali / Sursă foto: Facebook

„Cu FCSB, FCSB, da, da. Nu neapărat pentru Gigi Becali. Îl apreciez pentru ceea ce face, a băgat bani mulţi în fotbal. A ridicat mulţi fotbalişti. Îi mişcă, îi ridică… Vă reamintesc că-l apreciez din punct de vedere al investiţiilor.

S-ar fi putut ca, fără investiţiile lui Becali, o parte a fotbalului românesc să dispară. Faptul că de undeva au venit nişte bani aproape permanent…

Sunt credincios clubului Steaua de fotbal, faptul că şi-a schimbat câteva litere în faţă nu m-a determinat să renunţ … Nu am o pasiune specială pentru fotbalul jucat pe stadionul Steaua. Am o pasiune faţă de jucătorii care au creat.

M-a surprins că foşti colegi de la Steaua nu au putut să-şi dea mâna şi să meargă pe o anumită direcţie”, declarat Alexandru Arșinel în urmă cu câțiva ani.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

articolul original.

Mihai Bendeac a uitat de toate scandalurile. Mesaj pentru familia lui Alexandru Arșinel

29 September 2022 at 19:45

Mihai Bendeac a aflat de moartea lui Alexandru Arșinel, în această seară, chiar în timp ce juca pe scena Teatrului de Comedie din București. CANCAN.RO a obținut primele declarații ale unuia dintre cei mai aprigi contestatari ai regretatului actor.

Imediat după terminarea spectacolului, Mihai Bendeac a oferit, în exclusivitate pentru CANCAN.RO, primele declarații despre moartea lui Alexandru Arșinel.

De-a lungul timpului, regretatul actor și-a exprimat antipatia față de Mihai Bendeac. Nu de puține ori, cei doi și-au aruncat jigniri și cuvinte grele.

Mihai Bendeac, mesaj pentru familia regretatului Alexandru Arșinel

Acum, în al doisprezecelea ceas, Bendeac a îngropat securea războiului și a transmis un mesaj pentru familia lui Alexandru Arșinel.

Mihai Bendeac a transmis, prin intermediul CANCAN.RO, condoleanțe familiei lui Alexandru Arșinel, la câteva ore de la moartea maestrului (Foto: CANCAN.RO)
Mihai Bendeac a transmis, prin intermediul CANCAN.RO, condoleanțe familiei lui Alexandru Arșinel, la câteva ore de la moartea maestrului (Foto: CANCAN.RO)

”Nu le-am considerat niște atacuri. L-am simțit sincer, iar eu am simțit să-i răspund așa.

De mult timp am considerat că totul s-a încheiat. Nu l-am cunoscut niciodată personal pe Alexandru Arșinel și nici pe Stela Popescu.

Transmit condoleanțe familiei”, a declarat Mihai Bendeac, în exclusivitate pentru CANCAN.RO

(Citește și: ”SUNT MÂNDRU CĂ I-AM DESCHIS UȘA ÎN MULTE SHOW-URI TV!” ALEXANDRU ARȘINEL A MURIT! REACȚIA LUI DAN NEGRU, PRIETEN LA CATARAMĂ CU ACTORUL)

Alexandru Arșinel a murit la vârsta de 83 de ani

Alexandru Arșinel a murit la vârsta de 83 de ani. Vestea tragică a decesului maestrului teatrului românesc a venit joi seară, de la familia sa.

Alexandru Arșinel, o viață dedicată scenei / Foto: CANCAN.RO

În ultimele imagini cu actorul, înainte să fie internat (VEZI AICI), se poate observa starea șubredă de sănătate a acestuia. Vizibil slăbit, maestrul nu se mai putea ține pe picioare, acesta fiind transportat cu ajutorul unui scaun cu rotile.

În ultima săptămână, Arșinel se afla internat la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal din București, acolo unde medicii au decis ca acesta să fie intubat și ventilat artifical.

Meritele lui Alexandru Arșinel au fost recunoscute

Alexandru Arșinel a fost unul dintre cei mai renumiți actori români ai tuturor timpurilor.

Meritele sale au fost recunoscute prin numeroase premii, printre care se numără: Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor – „Arta Spectacolului, în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”, Medalia de Onoare a Federației Comunității Evreiești din România “pentru activitatea artistică prodigioasă dedicată teatrului românesc, pentru o viață de om exemplară, dăruită înțelegerii și apropierii dintre oameni, pentru un mare actor a cărui carieră se revărsă cu strălucire asupra scenei și publicului său” și  Premiul Special și Diploma de Onoare oferite de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național cu ocazia aniversării a 50 de ani de carieră.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

articolul original.

Ultimele imagini cu Alexandru Arșinel în viață. CANCAN.RO l-a surprins pe marele actor în ultimele ipostaze înainte să fie internat

29 September 2022 at 19:10

Alexandru Arșinel a murit la vârsta de 83 de ani. Vestea tragică a decesului maestrului teatrului românesc a venit joi seară, de la familia sa. Ultimele imagini cu marele actor al teatrului românesc, înainte de a fi internat, au fost surprinse de CANCAN.RO.

Data de 29 septembrie 2022 va rămâne marcată de moartea unuia dintre cei mai îndrăgiți actori pe care România i-a avut vreodată. Joi seara, fiul maestrului, Bogdan Arșinel, a confirmat decesul lui Alexandru Arșinel.

Ultimele imagini cu maestrul teatrului românesc au fost surprinse de CANCAN.RO, chiar înainte ca marele actor să fie internat. Toate sunt disponibile în GALERIA FOTO a articolului.

Cauza morții lui Alexandru Arșinel. Afecțiunile care l-au răpus pe marele actor

Alexandru Arșinel se confrunta cu multiple probleme de sănătate, cele mai grave fiind cele cardiace. Încă din anul 2017, actorul a avut nevoie de implantarea unui stent pe artera interventriculară anterioară a inimii, una din arterele mari din zona cardiacă.

Alexandru Arșinel, adus acasă de o ambulanță (Foto: CANCAN.RO)

Nu doar afecțiunile cardiace i-ar fi cauzat decesul marelui actor, ci și alte probleme grave de sănătate cu care se confrunta. În anul 2013, a suferit o intervenție chirurgicală de transplant renal.

Din nefericire, maestrul teatrului românesc suferea și de diabet zaharat și de hipertensiune arterială.

Meritele lui Alexandru Arșinel au fost recunoscute

Alexandru Arșinel a fost unul dintre cei mai renumiți actori români ai tuturor timpurilor.

Meritele sale au fost recunoscute prin numeroase premii, printre care se numără: Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor – „Arta Spectacolului, în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”, Medalia de Onoare a Federației Comunității Evreiești din România “pentru activitatea artistică prodigioasă dedicată teatrului românesc, pentru o viață de om exemplară, dăruită înțelegerii și apropierii dintre oameni, pentru un mare actor a cărui carieră se revărsă cu strălucire asupra scenei și publicului său” și  Premiul Special și Diploma de Onoare oferite de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național cu ocazia aniversării a 50 de ani de carieră.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

articolul original.
❌