Actualitate

❌
There are new articles available, click to refresh the page.
AlaltaieriMesagerul Hunedorean
 • Spitalele hunedorene, pregătite pentru valul patru al pandemiei
 •  

Spitalele hunedorene, pregătite pentru valul patru al pandemiei

Sorina Popa

Spitalele şi sanatoriile din judeţul Hunedoara sunt pregătite pentru situaţia în care vor creşte cazurile de Covid, însă numărul me­dicilor specialişti ATI este insuficient, au arătat ieri managerii unităţilor medicale în cadrul unei întâlniri convocate de prefectul judeţului, Călin Marian, la sediul instituţiei.

Jumătate vaccinați „Dotarea cu aparatură şi tehnică medicală specifică acestei infecţii este bună dar, din punct de vedere al resursei umane, numărul medicilor specialişti ATI este insuficient. Acolo unde este nevoie s-au organizat concursuri pentru ocu­parea acestor posturi, dar nu au fost medici care să participe la concursuri”, a precizat Instituţia Prefectului Hunedoara.Pe parcursul întâlnirii, prefectul Călin Marian a solicitat managerilor să continue discuţiile cu personalul medical referitoare la vaccinarea îm­potriva infecţiei cu virusul SARS-CoV-2. Până acum procentul cadrelor medicale care au fost vaccinate sau au trecut prin boală este de aproximativ 50 la sută.Pentru a asigura creşterea calităţii actului medical, Guvernul a alocat pentru spitalele din judeţul Hunedoara, prin Casa de Asigurări de Sănătate, pentru perioada august – decembrie 2021, fonduri financiare mai mari cu aproape 10 milioane lei faţă de sumele alocate în aceeaşi pe­rioadă a anului trecut. Banii sunt pentru servicii medicale, nu doar pentru combaterea pan­demiei de Covid.

Pot dubla capacitatea rapid Directorul DSP Hunedoara, Sebastian Mezei, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că spitalele din județ sunt pregătite să pri­mească până la 300 de pacienți covizi, în caz că vine valul al patrulea al pandemiei. “Dacă va fi nevoie, putem să avem 500 de paturi pentru pacienții Covid, în 2 zile putem dubla numărul aces­tor paturi. Noi am transmis déjà la centru pla­nurile pregătite în cazul unui nou val al pan­demiei. Spitalele hunedorene au stoc de ma­te­rial pentru cel puțin o lună, la fel și medicamente. Nu vom mai avea spitale Covid, vor fi mixte, vor putea primi atât pacienți cu Covid și din cei cu alte boli. Mai bine să fim pregătiți și să nu fie nevoie de toate astea”, a spus Sebastian Mezei.În județ au fost înregistrate în ultimele două săptămâni 41 de cazuri de bolnavi cu Covid. În spitale sunt internate cu acest virus 10 pacienți. Și în județ a scăzut mult numărul celor care se vaccinează împotriva coronavirusului, jumătate dintre centrele de imunizare fiind închise.

Spitalele hunedorene pregătite pentru valul patru al pandemiei

Spitalele hunedorene pregătite pentru valul patru al pandemiei

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Bulina albă
 •  

Bulina albă

Bulina albă

Erika Șanta, reprezentant Asociația San Montan

Pentru organizarea unei acțiuni umanitare în urma căreia se speră strângerea fondurilor necesare pentru tratamentul unui băiețel de 6 ani.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Bulina neagră
 •  

Bulina neagră

Bulina neagră

Machi Gimenez Emilio Juan, cetățean spaniol

Pentru că a fost trimis în judecată alături de alți patru hunedoreni pentru infracțiuni la regimul vamal.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • S-a ales cu 120 de ore de muncă în folosul comunității
 •  

S-a ales cu 120 de ore de muncă în folosul comunității

Sa ales cu 120 de ore de muncă în folosul comunității

Un bărbat din municipiul Hunedoara a adunat amendă după amendă, dar nu a achitat vreuna gândindu-se că nu are ce să pățească. Mai mult, individul nu avea bunuri pe numele său și a crezut că va scăpa și de executare silită. Nu a luat în calcul că va fi obligat să muncească în folosul comu­ni­tății, lucru care s-a și întâmplat în urma unei sentințe dictate de Tribunalul Hunedoara. Individul a primit pentru diferite con­tra­venții 10 amenzi în valoare totală de peste 2.000 de lei, pe care nu le-a plătit. Angajații de la taxe și impozite din cadrul mu­ni­ci­pa­lității Hunedoara au cerut judecătorilor să-l oblige pe contravenient la prestarea unor ore de muncă în folosul urbei. „În cazul în care contravenientul persoană fizică nu a achitat amenda în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a sancțiunii și nu există posibilitatea executării silite, organul de specialitate al unității administrativ-te­ritoriale în a cărui rază teritorială domi­ci­liază contravenientul va sesiza instanța ju­decătorească în a cărei circumscripție do­miciliază acesta în vederea înlocuirii amenzii cu sancțiunea obligării contra­ve­ni­en­tului la prestarea unei activități în folosul comunității, ținându-se seama de partea din amendă care a fost achitată, după cum prevede art. 9 alin.3 din O.G. nr. 2/2001”, au precizat magistrații. Prin urmare, Tribunalul Hunedoara l-a obligat pe contravenient la prestarea a 120 ore de activitate în folosul comunității (raportat la valoarea salariul minim pe țară stabilit prin HG 4/2021), pentru achitarea amenzilor în valoare totală de 2.048 lei. (M. Gânju)

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Nemulțumitului… i se ia carnetul
 •  

Nemulțumitului… i se ia carnetul

Nemulțumitului i se ia carnetul

Un șofer vitezoman din Aninoasa a fost prins de radar pe șoseaua de centură a Pe­troșaniului circulând cu 103 kilometri/ oră, mai mult decât dublul vitezei maxime admise. De precizat că în zona respectivă de drum au loc cele mai multe accidente gra­ve ori mortale. Polițistul i-a arătat imaginile de pe aparatul radar, a întocmit procesul verbal și l-a amendat cu 1.305 lei. Ca mă­sură complementară i-a suspendat dreptul de a conduce autoturisme timp de 30 de zile. Vitezomanul a contestat în instanță amenda și a argumentat că sancțiunea tre­buie anulată, pentru că polițistul ar fi tre­buit să-i suspende permisul pe o perioadă de trei luni, atât cât prevede legea. Această eroare a agentului constatator l-ar fi avan­tajat în instanță, dar a buctat-o și el. ”În ceea ce privește susținerea potrivit căreia pro­cesul verbal de constatare a con­tra­venție este nelegal întrucât agentul cons­ta­ta­tor a consemnat suspendarea drep­tu­lui de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile, deși ar fi trebuit ca sancțiunea apli­cată să aibă o durată de 90 de zile, instanța reține faptul că această susținere a fost in­vocată de petent după depășirea terme­nului de 15 zile de la data când a luat cu­noș­tință de conținutul procesului verbal de cons­tatare a contravenției, însă toate cri­ticile de legalitate trebuie invocate în ter­me­nul legal de 15 zile. Chiar dacă instanța ar fi procedat la analizarea acestui motiv de nulitate relativă, petentul nu a arătat care este vătămarea care i se aduce prin existența acestei neconcordanțe”, au arătat magistrații. Judecătoria Petroșani a respins solicitarea individului, dar soluția nu este definitivă. (M.Gânju)

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Bulina albă
 •  

Bulina albă

Sebastian Mezei, directorul executiv al DSP Hunedoara

Pentru că, împreună cu colegii de la DSP-urile din Banat, a pus bazele Alianței Vestului pentru Sănătate Publică.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Bulina neagră
 •  

Bulina neagră

Dodo V., acuzat de furturi

Pentru că, încurajat fiind de un bărbat de 30 de ani, a furat un telefon mobil, pentru a-și cumpără prenadez, ca să se drogheze.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI
 •  

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele ca un fost angajat la insti­tuţia cu caschete si un aparător al penalilor și-au făcut o afacere împre­ună. Totul bine și normal, numai că oamenii s-au făcut că au uitat că au nevoie de avize și auto­rizații ca să-și deschidă porțile într-o comună frumoasă din județ. Cei doi au crezut, povestesc gurile rele, că sunt de neatens și își permit să încalce legea după bunul lor plac. Numai că, po­vestesc cârcotașii prin târg și cel care îi apără pe penali și cel care ar trebui să respecte legea, având în vedere că a lucrat într-un sistem care vrea să combată hoțiile, s-au înșelat a­mar­nic, pentru că insti­tuțiile statului au aflat și sunt pe urmele lor.

Spun zvonerii de ser­viciu că un director care vrea să iasă la pensie s-a gândit că nu ar strica să-și pună omul de încrede­re în locul său la cârma instituției. De parcă, e vorba de firma lui pri­vată! Iar omul nostru trage acum toate sforile să se întâmple cum vor mușchii lui și să fie uns pe funcție protejatul său. Doamne ferește să vină un tânăr acolo, că le dernajează salariaților feng shui-ul. Dar, noroc că mai sunt și oameni cu scaun la cap prin partidul care este îndreptățit să numească directorii și care nu îl vor pe cel pe care îl vrea fostul șef să conducă instituția pe mai departe.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • COMUNICAT DE PRESĂ. Judeţul Hunedoara, o povară pentru PNL!
 •  

COMUNICAT DE PRESĂ. Judeţul Hunedoara, o povară pentru PNL!

După 5 luni, timp în care locuitorii Devei racordați la sistemul centralizat au rămas fără apă caldă și fără căldură (în lunile de iarnă), liberalii s-au trezit, dar nu la realitate, ci în alt vis. Aproape că regret faptul că am crezut că mă adresez unor oameni responsabili, atunci când am lansat apelul pentru salvarea Termo­centralei Mintia.În lipsă acută de inspirație, liberalii împrumută discursul mecanic al liderului lor suprem și arată cu degetul: Pee-See-Dee! Evident, în mintea lor, PSD e vinovat pentru toate relele: caniculă, inundații, probabil și pentru explozia prețurilor în mandatul actualei guvernări.„Demni urmași ai Brătienilor”, liberalii înge­nuncheați de nucleul dur al fostului PDL, nu fac altceva decât să abată atenția de la problemele reale ale Termocentralei Mintia. De ce nu le spuneți hunedorenilor cum ați forțat energe­ticienii să plece din sistem, iar acum căutați disperați 100 de oameni dispuși să amâne preavizul cu 30 de zile pentru că, iresponsabili cum sunteți, nu ați luat în calcul că echipa­mentele nu pot fi efectiv abandonate și că sunt proceduri tehnice care trebuie respectate?În 30 de ani, PSD nu a închis nicio mină, nicio companie de stat în județul Hunedoara, lucru care nu este valabil și în cazul vostru. PNL nu lasă pe nimeni în urmă? Spuneți asta sutelor de angajați de la Termocentrala Mintia care rămân în câteva zile fără locuri de muncă. Spuneți-le devenilor care nu știu de unde vor avea apă caldă și căldură în iarna care vine. Spuneți-le elevilor și profesorilor care, în toamnă, vor reveni în școlile din Deva.De ce refuză Guvernul României să răspundă solicitărilor Consiliului Județean Hunedoara de a prelua în proprietate și administrare Termocen­trala Mintia? De ce nu faceți demersuri pentru salvarea acestui obiectiv strategic? De ce vă comportați de parcă județul Hunedoara este o povară pentru voi?Tot PSD e vinovat, probabil și pentru faptul că Planul Național de Redresare și Reziliență a fost respins a patra oară de către Comisia Euro­peană. De ce ascundeți faptul că România nu va primi niciun ban din PNRR în acest an, fapt extrem de grav pentru că în finanțarea defici­tului uriaș nu se mai poate conta pe avansul de 1,3 miliarde de euro? Întreg capitolul Energie trebuie refăcut! Comisia Europeană a respins categoric tentativa atribuirii directe a sutelor de milioane de euro către sponsorii de partid ai actualei puteri.Orbiți de lupta pentru putere, folosiți institu­țiile și angajații statului în lupta electorală din interiorul PNL, vă trădați unii pe alții, schimbați taberele de la o zi la alta… Pe scurt oferiți publi­cului un circ sinistru, dar uitați că țara trebuie guvernată!Asumați-vă rolul, sunteți la guvernare, luptați pentru județul Hunedoara. Abia atunci o să vă creadă hunedorenii că nu lăsați pe nimeni în urmă!

Laurențiu Nistor,Președintele Organizației JudețenePSD Hunedoara,

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Vălişoara: documentaţie tehnică cadastrală, aflată în consultare publică
 •  

Vălişoara: documentaţie tehnică cadastrală, aflată în consultare publică

Magdalena Şerban

Conducerea comunei Vălişoara invită ce­tăţenii să consulte documentaţiile teh­nice afişate la sediul primăriei, acestea fiind emise ca urmare a măsurătorilor efectuate la începutul anului curent în zona Muncel-Ţarină, în baza implemen­tării procesului de înregistrare gratuită a imobilelor în sistemul integrat de cadas­tru şi carte funciară.

Parcurse sectorial„E vorba de documentaţia tehnică de­pusă la O.C.P.I. Hunedoara în luna aprilie 2021 şi procesul verbal de recepţie cali­tativă şi cantitativă emis de către O.C.P.I. Hunedoara, în data de 31.05.2021. La sediul Primăriei Comunei Vălişoara au fost afişate documentele tehnice ale cadastru­lui pe Sectoarele cadastrale 1,2,3,4,5. Perioada de afişare semnifică 60 de zile calendaristice, deci va deveni inactivă în 13.08.2021. În acest context, invităm toţi proprietarii de terenuri din cele cinci sec­toare care fac obiectul lucrărilor de cadas­trare, la sediul nostru administrativ pentru a vizualiza hărţile întocmite pe sectoarele cadastrare şi Registrul cadastral. Aceia care sesizează erori sau au unele ne­clarităţi, pot primi informaţii suplimentare sau pot depune contestaţii până la finalul perioadei de afişare. Totodată, pot fi aduse clarificări inclusiv referitoare la modul de depunere a contestaţiilor. Detalii despre Programul naţional de cadastru şi carte funciară 2015-2023 se obţin în egală măsură şi în mediul online, mai exact accesând site-ul ANCPI, la adresa http://www.ancpi.ro/pnccf/”, a precizat Camelia Bedea (foto), primarul din Vălişoara. Alesul local a ţinut să sublinieze faptul că înregistrarea gratuită a imobilelor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară, în aplicarea dispoziţiilor art. 9 alin. (23) din Legea cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996, republicată, cu mo­dificările şi completările ulterioare şi a pre­vederilor Hotărârii Guvernului Ro­mâniei nr.294/2015 privind aprobarea Programului naţional de cadastru şi carte funciară 2015-2023, se realizează în cadrul unui proces complex, care include realizarea de campanii de informare şi conştientizare publică a proprietarilor, respectiv a posesorilor şi a altor deţinători, identificarea imobilelor, a titularilor drep­turilor reale şi a posesorilor acestora, rea­lizarea de măsurători cadastrale, colec­tarea actelor juridice de la deţinători, integrarea şi prelucrarea datelor şi în­toc­mirea documentelor cadastrale, afişarea publică, în condiţiile Legii, a documentelor cadastrale, înregistrarea şi soluţionarea cererilor de rectificare a documentelor tehnice ale cadastrului, inclusiv în ceea ce priveşte contestarea calităţii de posesor, actualizarea documentelor cadastrale şi deschiderea cărţilor funciare, etc.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Şofer băut şi fără permis
 •  

Şofer băut şi fără permis

Bărbatul este tocmai din judeţul Dâm­boviţa, dar a fost prins de poliţiştii rutieri din Haţeg în urma unui control de rutină.„Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Oraşului Haţeg, au oprit în trafic pe DJ687 G în localitatea Densuş, un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 52 ani, din comuna Bezdead, judeţul Dâm­boviţa, care nu posedă permis de condu­cere pentru nici o categorie de vehicule, iar la testarea cu aparatul alcooltest a conducătorului auto, a rezultat valoarea de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat”, arată IPJ Hunedoara.În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea in­frac­ţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevă­zută şi pedepsită de art. 335, alin.1 din Codul Penal. (M.G.)

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Amendaţi pentru că au ieşit la fumat
 •  

Amendaţi pentru că au ieşit la fumat

Un turist din Sibiu a reuşit să-şi anuleze amenda contravenţională primită pentru că a ieşit în faţa cabanei în care era cazat, la Straja, să fumeze. Alături de el era şi sora sa, dar cei doi au fost văzuţi de jandarmi şi sancţionaţi pentru că nu aveau declaraţie.Nu aveau de gând să plece undeva prin staţiune, aspect care a contat pentru ins­tanţă. Turistul a contestat la Judecătoria Petro­şani procesul verbal întocmit de jan­darmii montani din Straja. ”În faţa cabanei se mai aflau şi alte persoane, moment în care a apărut un echipaj de jandarmi, le-a legitimat doar pe petentă şi sora acesteia şi le-a avertizat că nu aveau voie afară după orele 23,00, fapt pentru care s-au întors în cabană. În data de 29.01.2021 a primit prin poştă pro­cesul verbal de contravenţie şi nu înţelege de ce a fost sancţionată în lipsă”, a motivat în faţa instanţei bărbatul sancţionat. Jandarmii au motivat că procesul verbal întocmit de este justificat, întrucât ”la solicitarea justi­ficată a forţelor de ordine, petenta nu a pre­zentat nici un document justificativ, menţio­nând doar faptul că prevederile legale pre­zentate au fost aplicabile doar în anul 2020, nu şi în 2021.”Jandarmii au susţinut că tu­ristul a avut un comportament caracteri­zat de necooperare şi respingere a normei le­gale de convieţuire socială, adresând de ase­menea cuvinte şi expresii jignitoare for­ţelor de ordine. ”Instanţa reţine că sancţiu­nea avertismentului este suficientă pentru a determina petenta să respecte dispoziţiile legale care instituie prevenirea şi comba­te­rea efectelor pandemiei de COVID-19, suma de 1000 lei fiind vădit disproporţionată faţă de fapta săvârşită”, au motivat judecătorii. Instanţa a înlocuit amenda contravenţională de 500 de lei primită de turist cu un avertis­ment, dar soluţia nu este definitivă. (M.Gânju)

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Tânără bătută şi ameninţată de un puşcăriaş
 •  

Tânără bătută şi ameninţată de un puşcăriaş

Femeia a avut o relaţie de câteva luni cu individul, a aflat că a făcut puşcărie şi l-a părăsit. Agresorul n-a putut accepta acest lucru şi a bătut-o într-un local din Petroşani, pentru a o convinge să se întoarcă la el.

Nu a vrut să se împaceAgresorul, în vârstă de 31 de ani, din judeţul Gorj, aciuat prin municipiul Petro­şani de ceva vreme, a fost acuzat de comiterea infracţiunilor de ameninţare, vio­lenţa în familie şi distrugere. Anche­tatorii au arătat că individul şi-a agresat fosta concubină, a ameninţat-o cu moar­tea, dar pentru că un alt bărbat a inter­venit în conflict, şi-a vărsat nervii pe ma­şina femeii. ”Persoana vătămată şi in­culpatul au întreţinut o relaţie consen­suală timp de circa 4 luni, iar după ce persoana vătămată a decis să pună capăt acestei relaţii, în data de 7 august 2019, în jurul orei 15:30, în încercarea de a o determina pe femeie să se împace şi să reia relaţia, bărbatul s-a deplasat la locul de muncă al acesteia, respectiv la Res­taurantul Parângul. Pe fondul stării de nervozitate, determinată de faptul că femeia nu a fost de acord cu reluarea relaţiei cu inculpatul, acesta a început să o agreseze fizic, trăgând-o de păr şi lovind-o cu pumnul în zona toracică.În conflict a intervenit martorul (…), care se afla în local, reuşind să-l imobilizeze pe inculpat şi solicitându-i să se liniştească”, se arată în rechizitoriul procurorilor.Recidivistul a plecat de teama celui care intervenise în oprirea conflictului, dar după câteva minute a revenit şi, având în mână un bolovan, a lovit geamul din spate al auto­turismului femeii, după care a continuat să o ameninţe că o bate şi că o omoară. Tânăra a cerut ajutor poliţiştilor, iar Judecătoria Petroşani a emis şi un ordin de protecţie împotriva individului. Jude­cat pentru trei infracţiuni, bărbatul a fost condamnat la o amendă penală de 3.900 lei. (M.Gânju)

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Amendaţi de Apele Române
 •  

Amendaţi de Apele Române

Mai multe acţiuni de control derulate de Apele Române şi poliţişti s-au soldat cu amenzi de 190.000 de lei pentru exploatarea ilegală unor râuri.Una dintre amenzi a fost acordată unei firme care exploata pietriş şi nisip din Jiul de Est, în zona municipiului Petroşani. Ve­rificările au vizat activitatea de exploatare a agregatelor minerale din bazinul hidro­grafic Mureş, respectiv din judeţele Mu­reş, Hunedoara şi Alba. Fiecare echipă a fost însoţită de un topograf autorizat. ”Echipele de control au verificat măsurile dispuse prin actele de reglementare, teh­nologia de exploatare folosită, existenţa bornelor perimetrale, gropi sau denivelări ale perimetrelor. De asemenea, au fost verificate buletinele de analize cu privire la respectarea indicatorilor de calitate ai apelor uzate evacuate în cursurile de apă de la staţiile de sortare – spălare de agre­gate minerale”, au precizat reprezentanţii Apelor Române. Acţiunile de verificare şi control comune între Apele Române şi alte instituţii abilitate vor continua la nivel naţional până la sfârşitul anului. (M.Gânju)

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Percheziţii la afaceriştii cu arbori tăiaţi ilegal
 •  

Percheziţii la afaceriştii cu arbori tăiaţi ilegal

Ieri dimineaţă, au fost efectuate 12 percheziţii, la persoane bănuite că ar fi tăiat, fără drept şi ar fi sustras arbori din fon­dul forestier naţional, iar, pentru acope­rirea faptelor, ar fi folosit avize de însoţire false.„Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Ins­pec­toratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Ju­decătoria Sebeş, efectuează 12 percheziţii, din care 9 în judeţul Alba, două în judeţul Sibiu şi una în judeţul Hunedoara, la per­soane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, complicitate la furt de arbori, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi fals intelectual.Din cercetări a reieşit că, în perioada februarie 2015 – ianuarie 2021, o societate comercială din judeţul Alba, prin reprezentantul legal, ar fi exploatat, fără drept şi ar fi sustras arbori, din speciile molid şi brad, din fondul forestier naţional”, se arată în comunicatul poliţiştilor.Reprezentanţii societăţii ar fi întocmit, în fals, mai multe avize de însoţire a mate­rialului lemnos, pentru ieşirea din depozit a unei cantităţii însemnate de lemn rotund, către diferiţi clienţi, în condiţiile în care această activitate economică nu s-ar fi desfăşurat în acel loc.Pentru a da o aparenţă de legalitate materialului lemnos livrat, reprezentanţii societăţii ar fi înregistrat avize de însoţire a lemnului de la diverşi parteneri, doar pentru a-şi crea un stoc fictiv, fără ca operaţiunea să aibă loc în realitate sau procedau la înre­gistrarea, în registrul de intrări – ieşiri, de material lemnos, cu toate că lemnul ar fi fost transportat şi comercializat direct clienţilor, fără intrarea lemnului în depozit.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
❌