ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 29 November 2022BZI

Deputatul PSD Daniel Ghiță acuză DNA că face justiție selectivă: „Plimbările în cătușe, exact după ce au trecut legile justiției”

28 November 2022 at 21:59
image

Deputatul PSD Daniel Ghiță acuză DNA că face justiție selectivă, după ce colegul său de partid Niculae Bădălău a fost arestat pentru dare de mită. Ghiță spune că marile dosare de corupție din pandemie, achizițiile cu suspiciuni de ilegalitate sunt ținute la dosar ca să se prescrie.

„Plimbările în cătușe, exact după ce au trecut legile justiției, confirmă că din nou vom avea execuții politice, înainte de alegerile prezindențiale!

O să fie înlăturați unii liderii politici: se instalează FRICA din nou în toată România?

Unde sunt dosarele de corupție Unifarm? Dosarele cu toată abuzurile din pandemie? Izoletele? În sertare la DNA, până se prescriu? Vorbim de miliarde de Euro!

Oare ce a făcut DNA doi ani? Vreo arestare a celor de la PNL – USR – UDMR ( Novak si-a dat singur îndemnizație!)? Un PNRR aberant, care subminează toată economia României! Condamnă seniorii României la sărăcie. Închide termocentrale din România, in timp ce Germania și Polonia le-au redeschis.

Achiziția serurilor experimentale de un miliard de Euro! Aceste dosare si abuzuri unde sunt #DNA? Frauda electorală de la Sec 1, Armand? Nu am văzut noi cum se umbla la sacii cu voturi?”, scrie Daniel Ghiță pe Facebook.

Daniel Ghiță: „Justiția selectivă arată că România se îndreaptă spre dictatură”

De asemenea, Daniel Ghiță susține că nu trebuie insultată inteligența românilor. Acesta spune că este împotriva corupției, de orice formă, dar toți oamenii au dreptul la prezumția de nevinovăție.

Deputatul PSD a mai precizat că nu a furat și nu este nici corupt, dar nu suportă „mascarada cu plimbatul în cătușe”, în timp ce spune el, oamenii care sunt corupți și au furat miliarde stau liniștiti.

„Nu insultați inteligența românilor! Știm, diversiunea, paradeala a la portocală! Luat din WC, spălat, si pregătit pentru alte dosare politice?

Sunt împotriva corupției, de orice formă! Toți, au dreptul la prezumția de nevinovăție. Cine este vinovat, să fie judecat, corect, în baza probelor, și CONFISCATE TOATE AVERILE!

Sunt nou în politică: nu am furat, nu sunt corupt, dar nu pot accepta aceasta mascaradă cu plimbatul în cătușe, în fața televiziunilor, iar corupții care au furat miliarde stau liniștiti, nederanjați.

Justiția selectivă arată că România se îndreaptă spre dictatură! Prin diversiune distrag atenția de la lucrurile importante. Orice om trebuie sa fie egal în fața legii! Nimeni nu e mai presus de lege!

Citez: “Marș, mă, nesimțiților!”, scrie Daniel Ghiță pe Facebook.

articolul original.

Alertă de securitate la Twitter! Datele personale a peste 5,4 milioane de utilizatori au ajuns în posesia hackerilor

28 November 2022 at 21:21
image

Peste 5,4 milioane de înregistrări ale utilizatorilor Twitter, inclusiv numerele de telefon personale și adresele de e-mail, sunt disponibile pe dark web într-un depozit masiv de date pe care unii cred că firma deținută de Elon Musk încearcă să o ascundă.

Depozitul de date a fost identificat de fondatorul companiei de conștientizare a securității cibernetice Habitu8, Chad Loder, care a împărtășit știrea într-o postare pe contul său de Twitter, iar contul său a fost suspendat la scurt timp după postare.

Atacul a afectat utilizatorii din Uniunea Europeană și Statele Unite

Loder a anunțat că atacul a afectat utilizatorii din Uniunea Europeană și Statele Unite, iar datele expuse au fost suficiente pentru a declanșa atacuri de phishing pentru a obține acreditările de conectare, a raportat luni Daily Mail.

Datele utilizatorilor au fost postate pentru prima dată pe un forum de hacking cu un preț de 30.000 de dolari în iulie, dar vânzarea recentă a oferit aceste informații gratuit, potrivit Bleeping Computer. Se crede că hackerii au obținut informațiile în „decembrie 2021 folosind o vulnerabilitate API Twitter dezvăluită în programul de recompensă pentru erori HackerOne, care le-a permis oamenilor să trimită numere de telefon și adrese de e-mail în API pentru a prelua ID-ul Twitter asociat”, potrivit Bleeping Computer.

Bleeping Computer raportează că Pompompurin, proprietarul forumului de hacking Breached, este responsabil pentru exploatarea defectului și a creat baza de date extinsă care a fost apoi postată online de un hacker cunoscut sub numele de „Diavolul”.

Acest hacker a enumerat 5.485.636 de înregistrări de conturi de utilizator pe dark web în iulie și se crede că două părți au achiziționat informațiile pentru mai puțin de prețul de 30.000 de dolari. Și pe lângă cele 5,4 milioane de înregistrări, au existat alte 1,4 milioane de profiluri Twitter pentru utilizatorii suspendați colectate folosind un alt API.

Cele 5,4 milioane de înregistrări Twitter au fost acum distribuite gratuit pe un forum

În septembrie, și acum mai recent, pe 24 noiembrie, cele 5,4 milioane de înregistrări Twitter au fost acum distribuite gratuit pe un forum de hacking.

„Dacă primiți un e-mail care susține că contul dvs. a fost suspendat, există probleme de conectare sau sunteți pe cale să vă pierdeți starea verificată și vă solicită să vă conectați la un domeniu care nu este Twitter, să ignorați e-mailurile și să le ștergeți așa cum sunt probabile încercări de phishing”, afirmă Bleeping Computer.

Loder a tras un semnal de alarmă cu privire la cea mai recentă descărcare de date într-un tweet: „Tocmai am primit dovezi ale unei breșe masive de date Twitter care afectează milioane de conturi Twitter din Uniunea Europeană și Statele Unite. Am contactat un eșantion din conturile afectate și au confirmat că datele încălcate sunt corecte”.

articolul original.
Ieri — 28 November 2022BZI

Florin Cârciumaru, fostul primar din Târgu Jiu, reţinut pentru mărturie mincinoasă

28 November 2022 at 17:41
image

Fostul senator PSD şi primar din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a fost reținut, luni seară, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, au confirmat reprezentanții instituției la solicitarea stiripesurse.ro.

Potrivit unor surse judiciare citate de Gazeta de Sud, acuzația este de mărturie mincinoasă într-un dosar care are legătură cu o faptă din 2013, respectiv spălarea Porții Sărutului cu jet de apă.

Dosarul a fost clasat de mai multe ori, însă a fost redeschis recent. Fostul președinte al PSD Gorj va fi prezentat din nou marți la audieri, la Parchetul Județean Gorj.

Niculae Bădălău a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile

Reamintim că Niculae Bădălău, în prezent vicepreședinte în cadrul Curții de Conturi, a fost adus cu duba poliției la Curtea de Apel București, unde judecătorii au decis să fie plasat în arest pentru 30 de zile.

Niculae Bădălău a coborât încătușat din duba poliției și a intrat în sediul instanței, flancat de polițiști. Acesta este acuzat de trafic de influență și dare de mită. Procurorii DNA susţin că Bădălău i-ar fi promis 170.000 de euro unui primar pentru un contract de un milion de euro care ar fi urmat să ajungă la o firmă a copiilor săi.

Niculae Bădălău este în prezent vicepreședinte în cadrul Curții de Conturi, ocupă această funcție din octombrie 2020, atunci când a și renunțat la funcțiile de conducere din PSD și la cariera politică începută din 2012. În momentul în care a devenit parlamentar PSD, a fost și ministru al Economiei timp de un an. PSD i-a cerut vicepreședintelui Curții de Conturi Niculae Bădălău să demisioneze, după ce acesta a fost reținut duminică pentru dare de de mită.

„În datele de 09.08.2022 şi 19.11.2022, inculpatul Bădălău Niculae, în calitatea menţionată mai sus, i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract privind «Reabilitare sistem de alimentare cu apă potabilă…», estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA, unei societăţi administrată de o rudă a acestuia, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unei persoane din conducerea Companiei Naţionale de Investiţii (C.N.I.), pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanţarea a două proiecte depuse la această instituţie de către primăria respectivă. În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeaşi primărie îl avea încheiat cu aceeaşi societate comercială, privind «Înfiinţare reţea de alimentare cu apă …», inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit edilului mai multe sume de bani pentru ca în schimb acesta să efectueze în continuare plăţile către firma respectivă, chiar şi pentru lucrări neconforme”, au susţinut procurorii, în ordonanţă.

articolul original.

Victor Negrescu anunță că aderarea României la Schengen este blocată doar de guvernele din Olanda și Austria

28 November 2022 at 17:22
image

Europarlamentarul Victor Negrescu (PSD) anunță că aderarea României la spațiul Schengen mai este blocată doar guvernele de centru-dreapta din Olanda și Austria. Acesta a transmis un mesaj pe o rețea de socializare prin care a transmis că social-democrații suedezi susțin aderarea României la spațiul Schengen.

„Social-democrații suedezi au anunțat, în urmă cu puțin timp, că susțin aderarea României la spațiul Schengen. Iată că din nou Partidul Social Democrat își îndeplinește cu responsabilitate datoria față de români. Suntem iar singurii care ne-am făcut treaba la nivelul familiei noastre politice. Purtătorul de cuvânt, Ardalan Shekarabi, a declarat clar ceea ce spuneam de câteva săptămâni, că niciodată nu s-au opus, ci doar au cerut guvernului de dreapta să își asume și să explice deciziile pe domeniul afacerilor europene întrucât parteneriatul lor cu extrema dreaptă nu este viabil”, a scris Negrescu, luni, pe pagina sa de Facebook.

Victor Negrescu: „Piedicile puse de guvernele de centru-dreapta din Olanda și Austria”

De asemenea, Victor Negrescu a precizat că nu vor cere ca cei din opoziție să își ceară scuze pentru că au pus în pericol aderarea României la spațiul Schengen, dar cer implicare pentru a înlătura piedicile puse de guvernele de centru-dreapta din Olanda și Austria

„Nu vom cere ca cei din opoziție să își ceară scuze pentru faptul că au pus în pericol aderarea României la spațiul Schengen, dar le vom cere să se implice pentru a înlătura piedicile puse de guvernele de centru-dreapta din Olanda și Austria. Hai, România! Nu ne lăsăm. Voi continua săptămână aceasta discuțiile cu parlamentarii din țările membre reticente”, a mai scris Victor Negrescu.

Social-democrații suedezi s-au răzgândit și susțin aderarea României la spațiul Schengen

Ardalan Shekarabi, purtătorul de cuvânt al Social democraților suedezi, a declarat că formațiunea sa nu se va opune intrării României în spațiul Schengen, după ce votaseră în Parlamentul suedez împotriva aderării.

Anunțul a fost dat atât de Bogdan Aurescu, ministrul român de externe, care salută decizia, cât și de social-democratul Victor Negrescu care laudă diplomația partidului său.

Thank you so much, Mr Ardalan Shekarabi @shekarabi, for your positive statement today regarding Romania’s accession to #Schengen, also following our very good&comprehensive 📞talk on November 22. RO🇹🇩 accession will make EU🇪🇺 more secure. https://t.co/5z5ywgl39r

— Bogdan Aurescu (@BogdanAurescu) November 28, 2022

articolul original.

Jurnalistul H.D. Hartmann, pentru „Dezbaterea Zilei” – BZI LIVE analizează ascensiunea Chinei și cum ar trebui sa se poziționeze România pe acest plan

28 November 2022 at 16:29
image

În noua ediție „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE, jurnalistul H.D. Hartmann a discutat din nou despre cele mai tari și fierbinți subiecte ale momentului. Luni, 28 noiembrie, cunoscutul analist politic a dezbătut relația din ce în ce mai strânsă dintre Federația Rusă – China, „exodul” creierelor către marele stat chinez, investiții spectaculoase în infrastructura energetică realizate de China, respectiv o cale ferată de 55 km dedicată special pentru comerțul direct cu Rusia.

H.D. Hartmann, pentru „Dezbaterea Zilei”

În cadrul ediției „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE din 28 noiembrie, H.D. Hartmann a vorbit despre investițiile spectaculoase ale Chinei, dar și despre protestele din cauza răspândirii virusului Covid-19.

„Acolo sunt două lucruri care, de fapt, reprezintă un lucru diferit în China care este exploatat mârlăneşte de propaganda orientală. România a pierdut din cauza lui Pavel Popescu, de la PNL, care a fost aruncat în politică de aceşti numiţi politici, şi asta a venit cu misiunea de a distruge relaţiile economice dintre China şi România. Eu ţin minte că acest Pavel a apărut pe acest vârf chinez, care spune că cele patru institute Confucius, care chipurile ar spiona în România… Distrugerea intereselor economice ale României reprezintă un act de trădare naţională!

PSD are o problemă când preia minciunile propagandei occidentale fără a avea dovezi. Iar, nu cunosc ca domnul Pavel şi doamna Vicol să aibă cumva acces la date privind serviciile de securitate chineză din lume. Metoda americană, care a făcut la fel, această mânie cu China este ordonată de SUA. Şi acum apar ăştia de dau legi, care distrug proiectele economice ale Chinei. Ce interes a avut să distrugă relaţiile dintre România şi China? Noul secol asiatic va îngenunchea vechiul secol american.

Manifestaţiile şi tulburările de China sunt date de un singur aspect, în China este o politică a Covidului 0, adică închizi oraşul când ai un caz de infectare. Aşa cum şi în America au politică de a injecta cu vaccin şi nou-născuţii. Aşa cum tot felul de medici nemedici şi tot felul de analfabeţi cu vaccinul în gură, aşa cum în România a fost o politică de redresare a omului împotriva celor nevaccinaţi. Cum eu nu sunt medic şi nu am dreptul să mă bag în politica internaţională, în China, când s-a decis ceva, se aplică. Bineînţeles că are măsuri aplicate cu o duritate extremă ce au condus la aceste nemulţumiri sociale. Ei au la conducere Partidul Comunist. Ai noştri sunt democraţi, dar când au tăiat drepturile omului, tot democraţi erau. Ei nu au specimene de acest fel, ei au Partidul Comunist Chinez. Aşa cum şi noi am urlat împotriva lui Ceauşescu. Propaganda neorasistă a Occidentului considera că Partidul Comunist este rău. Asta e. Dar partidul chinez comunist au dus o ţară pe locul doi în lume. Democraţia europeană nu ne-a adus pe locul 1, dar PCC a ajuns pe locul doi. Acolo e mai multă democraţie. Aici CNA-ul urla când îl critici pe Iohannis şi regimul lor. Acolo milioane de oameni ţipă împotriva lui Xi Jinping şi armata nu iese să îi împuşte.

Eu nu îmi permit să judec ce e în China, dar îmi permit să judec propaganda neomarxistă împotriva Chinei”, a declarat H.D. Hartmann.

H.D. Hartmann: „Ce spionează China în România?”

Jurnalistul H.D. Hartmann susține că prin modelul său economic, China a ajuns pe locul doi în lume. De asemenea, acesta este de părere că realitatea este mult mai puternică decât propaganda, iar oamenii ar trebui să caute mai mult aceste realități pentru a nu mai crede „minciunile altora”.

„De ce a apărut Covidul pe piaţă ? Deci problema fundamentală, este da, o tensiune socială.. dar la ei nu e democraţie. La ei e partidul comunist. Şi bineînţeles că chinezul împotriva partidului comunist va urla. În China este un contract social intre Partidul comunist şi chinez. În România, acest contract social a eşuat. Că Iohannis în loc să meargă în Dacie, merge în Mercedes. Noi avem minister de lins clanţe.
Şi sunt convins că aceste mișcări sociale se vor agrava. Având nefericirea de a nu avea indivizi ca Victor Ciorbea şi Popescu, acolo schimbările de decizii la nivel naţional sunt foarte greu de luat. Pentru China, nu înseamnă nimic că au ieşit un milion la prosteşte, când ei sunt miliarde…

Se neagă nazismul din Ucraina, şi nu ai nici o treabă. Eu refuz să cred propaganda cucoanelor ăstora. Eu cred ceea ce spune astăzi China. Da, are o problemă majoră. Dar nu este o problemă critică.

Restul, propagandă… noi aveam Rusia acum 7 luni închisă, căzută… Murea Chanel, murea Rusia că nu mai are Chanel.. la acel nivel de propagandă, nu aveam să cred niciodată ca instituele Confucius spionează. Ce să spioneze? La noi trenurile nu merg. Ce spionează China în România? Sub regimul vostru, trenurile merg cu mai puţină viteză şi au mai multe întârzieri decât sub regimul lui Ceauşescu? Ce poate să spioneze China în România? Bai, analfabeţi pro-americani ce sunteţi.. când China vrea porturi întregi…

În capitalismul european al României, dacă s-ar întoarce acei 4 milioane plecaţi, am avea şomaj de mai bine de 60%. Ce să vrea China din România?

De ce să cred propaganda mincionoasă că Putin are 7 cancere, şi să nu cred ce spune China, care îşi recunoaşte problemele şi spune că nu are soluţii şi nu mai vor încă o pandemie Covid. Iată diferenţele de propagandă şi realitățile. China este a doua superputere a lumii, iar noi, suntem codaşii codaşilor. Asta este realitatea.

China, prin modelul sau economic a ajuns pe locul doi în lume. Nu mai credeţi minciunile altora! Uitaţi-vă la realităţi! Iar realitatea bate propaganda!”, a conchis H.D. Hartmann.

articolul original.

Cunoscutul H.D. Hartmann, la „Dezbaterea Zilei” din programul BZI LIVE despre ce cred românii în legătură cu pensiile speciale! Cetățenii nu vor să audă de „privilegii” financiare pentru parlamentari, judecători

28 November 2022 at 15:45
image

H.D. Hartmann a vorbit despre pensii, privilegii și clase privilegiate la „Dezbaterea Zilei” din programul BZI LIVE. Cunoscutul analist politic condamnă aceste beneficii ce sunt acordate unor clase de oameni politici, magistrați și „milițieni”, ce nu sunt vrednici de asemenea tratament.

„Când eşti ales al neamului, eşti slugă, nu eşti privilegiat! Privilegiaţii trebuie să fie oamenii de ştiinţă şi de cultură, care să ducă numele României mai departe!”, a declarat H.D. Hartmann la „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE.

H.D. Hartmann, la „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE

În cadrul ediției „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE, H.D. Hartmann a vorbit despre controversatul subiect al pensiilor speciale. Cunoscutul invitat a precizat că de dreptul de a avea o pensie specială ar trebui să beneficieze dar Armata Română și oamenii de știință și cultură, pentru că ei aduc un plus de recunoaștere României, eis unt singurii care aduc valoare țării și se încadrează în termenul de „special”. Cu ce drept merită un milițian sau un magistrat pensie specială, se întreabă analistul politic?

„Singura pensie pe care eu aş da-o specială, e pentru soldaţii Armatei Române. Nu justiţie sau SRI, deputaţi sau senatori. Aia nu au dreptul la pensii. În baza acestui atac la adresa statului de drept român, la constituţionalitatea României, s-au obţinut atâtea pensii speciale, peste 5000 de euro pentru aceşti judecători de nu a auzit nimeni şi nu au făcut nimic! Trebuia să fi contribuit 35 de ani la fondul de pensii pentru o asemenea sumă!

Ăsta e furt! Nu poţi ieşi la 42 de ani, când eu am 53 de ani! Eu trebuie să ies întâi la pensie, apoi el! Nu poate să iasă unul care are plămânii buni la testele sportive! Ăsta e furt de la poporul român! Asta e insultă la adresa medicului care a salvat mii de oameni de la moarte! Insultă la adresa oamenilor de ştiinţă care au salvat numele României!

Să-l vezi pe Dănileț cum va face bani din mafia sorocistă din Moldova!

A avea pensie specială este furt! Doar Armata Română are dreptul, pentru că acolo este obligaţia statului de a asigura la pensie unui om pe care l-a îmbolnăvit şi şi-a pus viaţa în pericol şi viaţa de familie în slujba ţării. Dar să nu aud de SRI şi judecători, miliţieni… Cum adică să ai pensie specială? Păi noi vorbim să ridicăm vârsta de pensionare şi judecătorii ies când vor ei? Tu îţi baţi joc de poporul român? Că tu de la poporul român îţi iei bani! Şi aceste pensii trebuie să dispară? Cât ai plătit, tu, mă? Cât ai contribuit? Nu se poate să fii membru al Curţii Constituţionale şi să ai şi pensie de la Înalta Curte! Astea sunt legile care reglează legile statului!

Am avut 4 milioane de români trimişi sclavi în Occident! De ce CFR-ul a avut cumulat întârzieri zeci de ani anul trecut? De ce s-a falsificat aeroportul de la Băneasa unde ai blocuri la marginea pistei? Dacă aşa am crescut economic, de ce acum Nicușor Dan nu e în stare să asigure apa caldă şi căldură pentru 100.000 de apartamente?? Băi, propagandişti analfabeţi… uitaţi-vă la sărăcia din ţară, de batjocura hoţiei… că eu aş fi arestat juma din PNL, PSD şi AUR pentru hoţiile pe care le-au făcut! Ce, numai Bădălău este?! Bă, încep să o prefer pe Kovesi cu arestările de la 6 dimineaţa, cu spectacolul ăla grotesc… să vă aresteze pe toţi, că eşti AUR, UDMR, PSD… Bădălău era corupt de 20 de ani, dar acum l-aţi găsit? Mai era unu lângă Bucureşti, golan de servici… M-am săturat de aceasta corupţie! Ia spuneţi-mi mie, cum vreţi să scăpaţi de corupţie?

Cum crezi mă, miliţianule, la 42 de ani, să ieşi tu la pensie, cum crezi că te respectă cineva din ţara asta? Ia hai, să terminăm odată cu chestiile astea! Schimbarea Constituţiei şi schimbat tot! Şi refaceţi demnitatea şi scăpaţi de tanti rectorul de la UBB! Altfel o să vă treziţi cu tot felul de analfabeţi de la NATO şi UE că vă dau lecţii!”, a spus H.D. Hartmann.

H.D. Hartmann: „Pensia se câştigă prin muncă, nu prin privilegii!”

Într-o țară democratică în care este promovat egalitarismul, ce caută clasa privilegiată? De ce se crează aceste privilegii? Profiler-ul H.D. Hartmann ne amintește că în timpul revoluției din 1989, tocmai pentru eliminarea acestor privilegiați s-a luptat? De ce trebuie să primească merite un ales politic? Practic, un om ce s-a vrut ales în funcția respectivă, ales și plătit din banii poporului român… cere ca la sfârșit să fie tratat preferențial? „Despre ce vorbim?”

„Eu nu am înţeles, chiar nu vede nimeni nesimţirea deputaţilor şi senatorilor cu pensiile? La ce corupţie a fost în România cu deputaţii şi senatorii te apuca mila… Păi domnule senator, de ce vrei pensie? Că tu ai vrut să fii om politic. Impozitele mele nu trebuie să creeze privilegii. De asta a existat o revoluţie franceză, comunistă, pentru a nu exista privilegiaţi. Europarlamentarii au nişte salarii de mori, dar ce fac ei? Nu fac nimic. Dau cu gura! Pensiile speciale nu trebuie să existe! Preşedintele României trebuie să meargă cu Dacia, nu cu Mercedes! Nu trebuie să meargă în produse de lux, ci în ceea ce îi dă statul!

Nu ai privilegii, că nu tara ţi-e slugă! Tu eşti sluga ţării! Când eşti prim-ministru de stat, tu eşti sluga! Când vrei să fii lider, eşti slugă! Vrei să fii bogat, fii bogat, dar nu fură! Nu fi Bădălău!

În orice tară unde curge apa caldă, Arsene era în puşcărie 30 de ani! Nu îl mai primea Ciolacu să vorbească cu el! Era arestat! Când eşti ales al neamului, eşti slugă, nu eşti privilegiat! Privilegiaţii trebuie să fie oamenii de ştiinţă şi de cultură, care să ducă numele României mai departe!

Auzi, tu, dă-mi mie contract, şi-ţi dau 7%?! Păi, 25 de ani fără ieşire… 25 de ani… noi trebuie să mărim condamnările pentru corupţie! Dacă judecătorii vor pensii speciale, pe Arsene, Bădălău, toţi ăştia trebuie trimişi minim 25 de ani şi să nu mă ţină 9 ani procesul. Procesul ăsta trebuie să mă ţină 6 luni, maxim un an! Şi trebuie luaţi şi chiloţii de pe ei, totul! Fenechiu trebuia să cerșească la Mitropolie, să moară de foame! În orice societate unde curge apa caldă, asta se întâmplă! În fiecare zi, un baron trebuie arestat! Nu există să fie liber, nu există!
Ori suntem republică egalitară unde hoţii intră la psucarie, ori suntem republică aristocrată unde hoţii stau la putere!

Mai e un tractorist pe la PSD pe care nu l-a întrebat nimeni cum şi-a făcut averea! Şi pe lângă hoţia ăstora, mai sunt şi pensiile speciale!

În Constituţia României toţi suntem egali, deci şi la pensie trebuie să fim egali! Nu poate un miliţian să iasă la pensie la 43 de ani! Nu poate să iasă înaintea mea! Dacă e mai mic ca mine cu 15 ani, el să iasă la pensie înainte! Înseamnă că e un privilegiat care îmi fură mie pensia! Nu există ca în sec 21 să ieşi la pensie la 42 de ani! Înseamnă că eşti dispus să fii un hoț pentru că nu ai contribuit! Nu se poate ca un medic profesor universitar să aibă 4000 de lei pensie şi un miliţian 7000! Nu se poate!

Democraţia a inventat o formă de manipulare care se numeşte viaţa civică. Eu mă aşteptam ca juma de milion de activişti din ăştia civici să iasă în Piaţă să urle la rotofeiul ăsta de general să taie pensiile astea speciale! Păi nu se poate ca Curtea Constituţională să legalizeze un furt ! Eu nu văd pe nici unul care urlă şi ţipă împotriva corupţiei guvernului liberal condus de Ciucă! Nu văd! Poporul are întotdeauna dreptate! Curtea Constituțională nu are! În Constituţie spune clar că toţi suntem egali în faţa legii şi tu creezi privilegiaţi? Nu-mi poţi spune că e drept câştigat, drept câştigat e prin muncă, bai! Dreptul la pensie este la muncă, bă! Ăla se câştiga prin muncă! Pensia se câştigă prin muncă, nu prin privilegii!”, a conchis H.D. Hartmann.

De asemenea, H.D. Hartmann a vorbit la „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE și despre summitul NATO de la București.

articolul original.

Secretarul general al NATO, declarații alături de președintele Iohannis la Cotroceni – LIVE VIDEO

28 November 2022 at 15:18
image

Secretarul general NATO a fost primit luni, 28 noiembrie, de președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, anunță Administrația Prezidențială. Jens Stoltenberg a venit în România pentru a participa la reuniunea miniștrilor de externe din statele membre NATO.

Cei doi oficiali au în program convorbiri tête-à-tête, convorbiri oficiale și declarații de presă comune.

Stoltenberg s-a întâlnit, luni, 28 noiembrie, și cu premierul Nicolae Ciucă.

Marți, 29 noiembrie, secretarul general NATO se va întâlni cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Secretarul general efectuează o vizită în România în perioada 28-30 noiembrie pentru a conduce reuniunea miniștrilor de externe din cadrul NATO. De asemenea, marți, 29 noiembrie, va participa la Forumul anual Aspen – GMF București, unde va susține un discurs.

articolul original.

Unui bărbat din București i-a fost pusă brățară de monitorizare după ce a amenințat că-și omoară copilul

28 November 2022 at 15:10
image

Unui bucureștean i-a fost pusă brățară de monitorizare după ce și-a pălmuit fosta iubită, apoi a luat copilul pe care îl au în comun și a amenințat că îl omoară, apoi se sinucide.

Poliţiştii de la Secţia 4 din București au fost sesizaţi duminică seara, 27 noiembrie, de către un spital că la camera de gardă s-a prezentat o femeie, victima unei agresiuni.

Un bărbat din București a amenințat că-și omoară copilul

Femeia ar fi fost lovită de către fostul iubit, într-o locuință din Sectorul 1, în timp ce femeia îi dădea fostului iubit copilul pe care îl au împreună.

Surse din anchetă declară pentru Mediafax că cei doi s-au întâlnit în aceeași seară pentru a discuta, femeia fiind însoțită de actualul ei iubit. Fostul partener a plecat supărat de la întâlnire, iar noaptea femeia a sesizat la 112 că, după ce acesta a plecat, i-a transmis telefonic amenințări cu privire la viața fiului lor și a lui.

„Din cercetările efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul ar fi plecat însoțit de minor, fiind dat în atenție autoturismul cu care acesta se deplasa. La scurt timp, bănuitul a fost depistat la o adresă din Sectorul 1, în timp ce intra în imobil, însoțit de fiul acestuia.

La fața locului s-au deplasat polițiștii, însoțiți de o echipă de negociatori și una de luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale. Bărbatul a ieșit din locuință și a fost imobilizat și condus la audieri, față de acesta fiind emis un ordin de protecție provizoriu și i-a fost montată o brățară de monitorizare electronică”, informează Poliția Capitalei.

Cercetările sunt continuate de către Secția 4 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de amenințare și violență în familie.

articolul original.

Analistul politic și profiler-ul H.D. Hartmann, în „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE: „Nu știu ce aduce această întâlnire NATO de la București…! In paralel, tot în Capitală are o reuniune și mai importantă…!”

28 November 2022 at 15:00
image

În „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE, H.D. Hartmann a discutat despre cum România devine centrul de comandă al diplomaţiei euro-atlantice, iar Bucureşti gazda reuniunii miniştrilor de Externe ai NATO, în perioada 28-30 noiembrie 2022.

„Cam aşa şi cu NATO, se întâlneşte Partidul Comunist şi ne anunţă secretarul general care va fi războiul viitor”, a spus H.D. Hartmann.

Profiler-ul H.D. Hartmann, în „Dezbaterea Zilei”

În contextul acestui eveniment de gradul 0 pentru România, jurnalistul H.D. Hartmann a vorbit în „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE despre cum ne va influența cursul istoriei adunarea tuturor oficialilor, și dacă am putea avea de câștigat de pe urma acestui summit al NATO. Analistul politic ne spulberă totuși speranțele, amintindu-ne de cursul întâlnirilor din trecut, și dând exemplu anunțul făcut de președintele Vladimir Putin în 2007, atunci când a fost luat în râs de liderii Occidentali.

„Importantă din punct de vedere al simbolisticii, din nefericire, după cum ştim foarte bine, este exploatată propagandistic de către Guvernul României şi în special de către Trabucel de la Externe şi preşedintele României. Este clar o întâlnire care nu prea înţeleg ce va aduce României, în afară de câteva concepte cunoscute şi recunoscute de propagandă. Vorbeau ei acolo de întărirea unităţii statelor NATO împotriva agresiunii ruse împotriva Ucrainei. Este foarte bine. Problema este că această unitate trebuie să reziste şi anul viitor, când vor începe marile probleme de alimentare cu gaz, cu electricitate a Europei. Pentru că nu acum avem problema. Se lauda băiatul ăla de Berlin, Scholz, că el are depozitele de gaz pline… e foarte bine că le are, să-i dea Dumnezeu sănătate, că doar şi gazul României a contribuit la umplerea depozitelor de gaz ale Germaniei, fără ca poporul român să aibă gaz mai ieftin şi să fie mai fericit.

Din punctul meu de vedere, întâlnirea NATO se vrea şi aducerea unei unităţi de molid în jurul partidului secretarului său general, parcă aşa ne amintim de Partidul Comunist… Cam aşa şi cu NATO, se întâlneşte Partidul Comunist şi ne anunţă secretarul general care va fi războiul viitor.

Pe de altă parte, trebuie însă să reamintim că în paralel cu întâlnirea NATO are loc o întâlnire şi mai importantă. 720 de personalităţi, la nivel de secretar de stat adjunct, de miniştri adjuncţi de externe plus companiile care finanţează războiul, de partea Ucrainei, deci companiile militare, producătorii de armament, cei care promovează războiul ucrainean şi lipsa totală de dialog cu Rusia, promovează unitatea în sărăcie a Uniunii Europene şi a membrilor NATO. În afară de SUA care a avut grijă să nu fie săracă, în rest, toţi membrii europeni sunt săraci lipiţi pământului.

Este un comitet puţin cunoscut, o falangă, un pui, al celebrei MSC. Conferinţa de Securitate de la Munich, şi este creată, foarte interesant, numa nemţi pe acolo. Sunt foarte mulţi mareşali, toate conduse de foşti eroi ai revoluţiei americane din Germania, cei care s-au ridicat, s-au căţărat pe cadavrele Germaniei naziste şi au devenit azi democraţi, bătrânii democraţi plini de umor care vor război şi distrugere a civilizaţiilor. Un astfel de grup face întâlniri în paralel cu NATO.

Ce caută această Conferinţă de la Munich, care are o şedinţă taman la Bucureşti, înainte de întâlnirea marilor dragoni NATO care nu ştiu acuma cum să îşi mai încălzească vizuinele. O conferinţă care nu aduce nimic bun. O tribună a intereselor fundamentalist războinice a lumii occidentale. Iar ca istorie, trebuie să ne amintim că în 2007 anunţa Vladimir Putin pentru prima dată ruperea de Occident.

Această conferinţă, au avut loc câteva evenimente serioase. Aşteptam apariţia Chinei la această conferinţă. De obicei la astfel de conferinţe, marile puteri şi-au declarat intenţiile şi declaraţiile de politică externă de viitor. Repet, Vladimir Putin va anunţa războiul sau împotriva Ucrainei în 2007, în care va reproşa Occidentului care se simţea atunci extremd e puternic, extrem de arogant, nu există nimeni mai bun, mai rasial, mai superior, mai civilizational care astăzi propune duşuri de 5 minute sia ctiuni LGBTQ. Acolo, la acea conferinţă, Rusia anunţa că nu îi convine ce se întâmplă, şi că insultele acestui Occident neorasial, neoimperialist şi extrem de arogant nu vor fi uitate”, a declarat H.D. Hartmann.

H.D. Hartmann: „Obiectivul Schengen e ca la Mioriţa: ETERN!”

Interesele imperialiste ale Occidentului, asta e ceea ce consideră profilerul H.D. Hartmann că se promovează în aceste zile în timpul acestei conferințe de grad înalt. Iar cu toate acestea, analistul politic atrage atenția clasei politice românești că ar trebui profitat de ocazie și soluționat această problemă a aderării la spațiul Schengen și încheiat odată pentru totdeauna cu umilința la care suntem supuși ca popor de ani de zile.

„Aşa cum la Conferinţa de securitate, americanii i-au dat cu flit lui Putin, azi golanii s-au dus să insulte Qatar-ul la ei acasă. Dădeam acest exemplu pentru a arăta că pentru Occident e importantă distrugerea Orientului. E important pentru aceşti boşorogi, care vor să ne dea lecţii tuturor, că ei sunt cei mai tari din parcare, după ce ei au dat în cap şi au furat atâta timp. Acea dementă LGBTQ care atacă astăzi țara gazdă a Campionatului Mondial de fotbal, care nu le-a făcut nimic.

La Bucureşti are loc această conferinţă imperialistă care este simbolul neorasismului european alb, care se opune ridicării Orientului. Această promovare neorasistă de promovare a LGBTQ…

Întâlnirea de la NATO de la Bucureşti nu va aduce pace, ci face tot posibilul pentru a distruge Orientul! Pentru că prin aceste tipuri de valori false, dar care îndeplinesc funcţii de fascism, neuroimperialism, se distruge dezvoltarea legitimă a unui popor şi a unui stat.

Conferinţa asta de la Munchen, aici vin promotorii distrugerii Orientului la Bucureşti, unde un Trabucel linge clanţele. După ce ieri dădea un interviu pentru o dată limită intrării României în Schengen. Cum adică? O fi Rareş Bogdan prietenul meu, dar când minte că s-a rezolvat problema cu Olanda şi Austria, trebuie pocnit în piaţa publică. Data limită a acceptării umilinţei pentru România e 8 decembrie! Bă, Trabucel, golane de Calea Victoriei, ai pierdut lupta şi eşti un analfabet, un neica nimeni al istoriei! Băi, inexistentule! Un neica nimeni, tu şi Iohannis al tău! Există dată limită, în care România trebuie să radă ambasadele ţărilor care s-au opus permanent! Olanda ne umileşte de 11 ani de zile şi tu taci? Nu intrăm în Schengen? Sunteţi direct vinovaţi!

Obiectivul Schengen e ca la Mioriţa: ETERN! Cu asta ne alegem!”, a conchis H.D. Hartmann.

H.D. Hartmann a vorbit în „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE și despre pensiile speciale din România.

articolul original.

Jens Stoltenberg a ajuns la Bucureşti cu un avion TAROM, escortat de avioane de luptă F-16

28 November 2022 at 12:35
image

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a ajuns la Bucureşti cu un avion TAROM, escortat de avioane de luptă F-16. Azi și mâine are loc o reuniune majoră a NATO la București. Jens Stoltenberg șeful NATO și secretarul de Stat American Anthony Blinken vor fi la București în prima reuniune NATO de nivel înalt desfăşurată într-un stat de pe Flancul estic, după începerea războiului din Ucraina.

Stoltenberg va fi primit de preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, ceremonia primirii oficiale va avea loc la ora 16,15 şi va fi urmată de convorbiri tete-a-tete, la finalul cărora cei doi oficiali vor susţine declaraţii de presă comune.

Secretarul general NATO va fi prezent în România în perioada 28 – 30 noiembrie pentru a prezida reuniunea miniştrilor de Externe aliaţi, eveniment ce are loc marţi şi miercuri. De asemenea, în cursul zilei de marţi, Stoltenberg va participa la Aspen – GMF Bucharest Forum, unde va susţine un discurs.

Conform NATO, Jens Stoltenberg va avea întâlniri şi cu premierul Nicolae Ciucă şi cu ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. În cursul zilei de marţi, 29 noiembrie, Stoltenberg se va întâlni cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

articolul original.

CFR a semnat un contract de modernizare a infrastructurii feroviare. Valoarea proiectului ajunge la 1,91 de miliarde de lei

28 November 2022 at 12:30
image

Luni, 28 noiembrie 2022, directorul general al CFR SA, Ion Simu Alexandru şi directorul general al firmei spaniole, FCC Construction, Carlos Pallares Rodriguez au semnat un contract de modernizare a infrastructurii feroviare, în prezenţa ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

Valoarea proiectului este de 1,91 miliarde de lei, fără TVA şi vizează ruta Lugoj- Timişoara Est. Pe pagina de Facebook, Sorin Grindeanu a menţionat că CFR a semnat deja al patrulea contract de modernizare a căilor ferate, finanţat prin PNRR.

CFR a semnat un contract de modernizare a infrastructurii feroviare

Obiectivul contractului semnat între cele două părţi vizează modernizarea liniei de cale ferată pe întregul traseu, servicii feroviare moderne în spaţiile destinate publicului călător, îmbunătăţirea condiţiilor de exploatare şi operare feroviară, necesare maximizării volumului de mărfuri transportate, creşterea vitezei de circulaţie la 160 km/h pentru trenurile de călători şi 120 km/h pentru trenurile de marfă.

Contractul este aferent obiectivului „Modernizarea liniei CF Caransebeş – Timisoara- Arad”, finanţat prin PNRR.

„Încă un contract de 1,91 miliarde de lei, finanţat prin PNRR, a fost semnat de CFR Infrastructură! Constructorul spaniol are la dispoziţie 42 de luni (6 luni proiectare şi 36 de luni execuţie) pentru modernizarea lotului 2 al tronsonului de cale ferată Caransebeş-Timişoara-Arad (162,19 km). Este al patrulea contract de modernizare a căilor ferate, finanţat prin PNRR, pe care CFR Infrastructură îl semnează anul acesta (7,64 miliarde de lei, fără TVA)”, a menţionat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii.

Pe ruta Lugoj – Timişoara Est, care cuprinde 54,13 kilometri ai sectorului de cale ferată, se vor efectua câteva lucrări, aşa cum dublarea liniei de cale ferată, modernizarea staţiilor Lugoj, Belinţ, Topolovat, Recas şi Remetea Mare, modernizarea a 5 halte de călători, a 14 poduri şi 39 de podete şi se va monta sisteme automate de semnalizare la 17 treceri la nivel cu cale ferată.

Totodată, constructorul spaniol va asigura construcţia a cinci pasarele pietonale în staţiile Lugoj, Belinţ, Topolovat şi Recas, dar şi a doua pasarele pietonale în haltele Chizatau şi Izvin.

România nu a mai cumpărat trenuri noi de peste 20 de ani

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a vorbit, anterior, despre rețeaua feroviară publică din România, dar şi despre banii alocaţi din fonduri europene pentru perioada următoare. Acesta a afirmat că este absolut necesar că România să primească garnituri noi de tren.

„Nu exagerez. Aceste lucruri nu au cum să nu se vadă. E pentru prima dată acest în acest an când au fost adjudecate deja și vor mai veni și alte, pentru că sunt bani și licitațiile sunt în desfășurare, primele garnituri, rame noi care au fost, așa cum am spus, licitațiile terminate și urmează să vină toate aceste garnituri de tren noi. E absolut necesar. Am mai fost întrebat în urmă cu aproximativ o săptămână, apropo de situația legată de felul în care se circulă cu CFR Călători sau cu trenurile din România”, a declarat ministrul Transporturilor.

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Transporturilor Ionuț-Cristian Săvoiu a discutat în cadrul ediției BZI LIVE despre infrastructura feroviară din Moldova și România, menționând că se vor produce schimbări majore în acest sens, iar confortul călătorilor „va fi altul”.

Așadar, după ce CFR a semnat un contract de modernizare a infrastructurii feroviare, constructorul spaniol va începe lucrările.  Ruta Caransebeș – Timişoara – Arad beneficiază de finanţare prin PNRR. Totodată, aceasta este inclusă în Planul investiţional pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare pentru perioada 2020-2030.

articolul original.

Angajată a Spitalului Judeţean Satu Mare, filmată în timp ce ducea din Unitatea de Primi Urgențe la maşină saci cu făină şi baxuri de ulei – VIDEO

28 November 2022 at 12:05
image

Angajata Spitalului Judeţean Satu Mare a fost surprinsă în timp ce ducea, din zona UPU, saci cu făină, zahăr şi baxuri de ulei până la portbagajul unei maşini.

Deşi martorii susţin că alimentele ar fi fost scoase din spital, femeia afirmă că a cumpărat produsele şi le-a depozitat temporar în apropiere de UPU.

Mai mult, conducerea unităţii medicale susţine că alimentele nu provin din blocul alimentar al spitalului şi că urmează să se facă verificări în acest sens.

Nu este prima dată când angajaţii spitalului sunt filmaţi în timp ce-şi fac cumpărăturile în timpul serviciului.

În luna august, un cetăţean a oprit cu maşina pe locul destinat echipajelor medicale de prim ajutor, a deschis portbagajul, iar mai multe cadre medicale s-au dus, ca la piaţă, să vadă marfa.

articolul original.

Ciocniri cu forţele de ordine în India după ce mai mulţi protestatari au cerut oprirea unui proiect portuar

28 November 2022 at 11:30
image

Ciocniri violente cu forțele de ordine a avut loc în India. Peste 36 de poliţişti au fost răniţi în timpul confruntărilor cu oamenii care au ieşit în stradă în statul Kerala, din sudul Indiei. Protestatarii cer eliberarea unei persoane care a fost retinunta în timpul unei demonstraţii împotriva unui proiect portuar de 900 de milioane de dolari al Grupului Adani.

Grupul Adani a început o afacere de 23 de miliarde de dolari în port, care este o locatie- cheie pentru câştigarea facerilor din porturile din Dubai, Singapore şi Sri Lanka.

Ciocniri cu forţele de ordine în India după ce mai mulţi protestatari au cerut oprirea unui proiect portuar

După ce protestatarii din comunitatea de pescuit au blocat intrarea din cauza eroziunii coastei, costructia portului maritim Vizhinjam a fost oprită, de mai bine de trei luni.

Zilele trecute, protestatarii au blocat şi intrarea vehiculelor de construcţii ale Grupului Adani în port, chiar dacă judecătorii au emis ordin de continuare a lucrărilor. De aceea, mulţi dintre protestatari au fost arestaţi.

Acest lucru a scos sute de protestatari în stradă şi s-au adunat la o secţie de poliţie ieri seară, 27 noiembrie 2022. Aceştia au cerut eliberarea unuia dintre arestaţi, cee ce a generat ciocniri cu poliţia de la faţa locului.

„Au venit cu arme letale și au intrat în secție și au ținut poliția ostatică, amenințând că, dacă persoanele aflate în arest nu vor fi eliberate, vor da foc stației”, se arată într-un document al poliției despre incident.

Un oficial clerical, Eugine Pereira, vicarul general al arhiepiscopiei, a declarat că printre protestatari erau şi preoţi care, la fel, au fost reţinuţi.

Proteste anti-lockdown în mai multe oraşe din China

În altă ordine de idei, şi China se confruntă cu proteste anti-lockdown. Protestele anti-lockdown, dar şi anti-guvernamentale, s-au extins de la Shanghai la Beijing, Wuhan, Chengdu şi Guanzhou. Sute de oameni s-au ciocnit cu forţele de ordine şi personalul de securitate de la faţa locului

Protestele au izbucnit în China după un incendiu care a avut loc pe 24 noiembrie 2022, într-un bloc de apartamente din Urumqi, Xinjiang a ucis 10 persoane şi a rănit alte nouă. Oamenii bănuiesc că decesele au fost cauzate de restricţiile COVID-19 care i-ar fi împiedicat pe rezidenţi să scape de incendiu.

Anterior, angajaţii de la principala fabrică de Iphone din China au organizat proteste violente după ce timp de câteva săptămâni oamenii au fost închişi şi separaţi de familii din cauza restricţiilor COVID-19. O mare mulţime de oameni au ieşit pe o stradă din provincia centrală Henan, din Zhengzhou, unde restricţiile au fost printre cele mai dure.

În lună martie a acestui an, Guvernul Chinei a hotărât să prelungească restricţiile înaintate pentru a opri focarele de coronavirus. Astfel, oraşul Shanghai a fost pus din nou sub lockdown în urma creşterii cazurilor de COVID-19.

Deocamdată, Grupul Adani, care se ocupa de acel proiect portuar, nu a comentat incidentul. Ei au subliniat că proiectul se desfăşoară în conformitate cu regulile legale. În ciuda acestui fapt, au avut loc ciocniri cu forţele de ordine după ce mai mulţi protestatari au cerut oprirea proiectului portuar.

articolul original.

Bogdan Aurescu, despre aderarea României și Croației în spaţiul Schengen: „Este în interesul Uniunii Europene ca spațiul Schengen să fie întărit prin includerea ambelor state”

28 November 2022 at 09:15
image

Luni, 28 noiembrie 2022, Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, a avut o întrevedere cu ministrul afacerilor externe şi europene al Republicii Croaţia, Gordan Grlil Radman. În cadrul declaraţiilor de presă comune, acesta a afirmat că România şi Croaţia sunt pregătite pentru aderare şi sunt parte a soluţiei de care are nevoie în acest moment Uniunea Europeană în ceea ce priveşte gestionarea fluxurilor migratorii.

Vizita ministrului afacerilor externe are loc în contextul aniversării a 30 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice intre România şi Croaţia.

Bogdan Aurescu, despre aderarea României în spaţiul Schengen

Ministrul de Externe a afirmat în declaraţiile de presă comune că această vizită are loc în într-un context special, şi anume aniversarea în acest an a 30 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între România şi Croaţia.

„În ceea ce priveşte agenda europeană, am abordat cu domnul ministru în mod prioritar obiectivul pe care ambele state îl urmăresc în această perioadă, şi anume aderarea la spaţiul Schengen, pe fondul celor mai recente evoluţii înregistrate în acest dosar. Împărtăşim o evaluare comună, şi anume aceea că extinderea acestui spaţiu va contribui la întărirea frontierelor externe ale Uniunii Europene, la crearea unui spaţiu Schengen mai puternic şi mai rezilient în faţa provocărilor la adresa securităţii interne a Uniunii. Atât România, cât şi Croaţia sunt pregătite pentru aderare şi sunt parte a soluţiei de care are nevoie în acest moment Uniunea Europeană în ceea ce priveşte gestionarea fluxurilor migratorii şi, de asemenea, este clar că este în interesul Uniunii Europene ca spaţiul Schengen să fie întărit prin includerea ambelor state”, a declarat Bogdan Aurescu după întâlnire.

Totodată, s-au discutat şi despre relaţiile bilaterale, de ordin politic şi economic.

„Am salutat împreună tendinţa pozitivă a a schimburilor comerciale bilaterale, avem deja în acest an o creştere cu peste 325 a valorii acestora, comparative cu anul trecut şi suntem convinşi că această evoluţie va continua şi mai departe”, a mai spus Bogdan Aurescu.

Ministrul de Externe a precizat că o altă discuţie a vizat aderarea celor două state la OCDE.

„Suntem împreună candidaţi în acest process şi lucrăm împreună pentru paşii următori pentru procesul de negociere a aderării”, a mai declarat Bogdan Aurescu.

Reprezentanți ai Comisiei Europene în România, pentru clarificări privind Schengen

Vă aducem aminte că anterior, o echipă formată din reprezentanţi ai Comisiei Europene şi ai unor state membre, printre care şi Olanda, au avut o vizită în România. Anunţul a fost făcut după ce comisarul european Ylva Joahannson a declarat miercuri, 16 noiembrie 2022, că România îndeplinește toate condiţiile şi a invitat ţara noastră să adere la spaţiul Schengen. Extinderea Spațiului Schengen este promovată de actuala președinție cehă a Consiliului UE.

Această vizită are un caracter voluntar şi vine în contextul clarificării oricăror aspecte suplimentare de interes”.

„Vizita în România, menţionată de către comisarul european Ylva Johannson în cadrul conferinţei de presă susţinute cu ocazia prezentării Comunicării Comisiei Europene referitoare la extinderea spaţiului Schengen, are loc ca urmare a deschiderii manifestate de autorităţile române pentru clarificarea oricăror aspecte suplimentare de interes legate de aplicarea de către România a acquis-ului Schengen”, a transmis joi, Guvernul, prin purtătorul de cuvânt Dan Cărbunaru.

Comisia Europeană şi-a arătat interesul pentru aderarea României şi Croaţiei în spaţiul Schengen, considerând că toate cele trei state au îndeplinit condiţiile necesare aderării.

articolul original.

O altă lovitură pentru Niculae Bădălău. PSD îi cere demisia, după ce a fost reţinut

28 November 2022 at 08:30
image

Procurorii DNA l-au reținut pe vicepreședintele Curții de Conturi, Niculae Bădălău, acuzat de dare de mită. Deși a fost susținut de către PSD în această funcție, acum social-democrații îi cer lui Bădălău să își dea demisia.

”PSD consideră că în contextul în care DNA a început o anchetă penală și a dispus reținerea domnului Niculae Bădălău, acesta nu își mai poate continua activitatea la Curtea de Conturi a României. Prezența sa în această funcție ar afecta grav credibilitatea instituției.

De aceea, demisia sa ar reprezenta cea mai bună cale pentru protejarea imaginii unei instituții fundamentale a statului român.”, arată un comunicat al PSD.

Niculae Bădălău, reținut de procurorii DNA

Niculae Bădălău, vicepreședintele Curții de Conturi, a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii DNA într-un dosar de dare de mită, în formă continuată, și trafic de influență. Procurorii DNA susţin că Bădălău i-ar fi promis 170.000 de euro primarului unei comune pentru a oferi un contract unei firme administrate de o rudă a sa. Alături de Bădălău a fost reţinut şi reprezentantul unei firme pentru comiterea infracțiunii de complicitate la dare de mită.

„În datele de 09.08.2022 şi 19.11.2022, inculpatul Bădălău Niculae, în calitatea menţionată mai sus, i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract privind «Reabilitare sistem de alimentare cu apă potabilă…», estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA, unei societăţi administrată de o rudă a acestuia, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unei persoane din conducerea Companiei Naţionale de Investiţii (C.N.I.), pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanţarea a două proiecte depuse la această instituţie de către primăria respectivă. În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeaşi primărie îl avea încheiat cu aceeaşi societate comercială, privind «Înfiinţare reţea de alimentare cu apă …», inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit edilului mai multe sume de bani pentru ca în schimb acesta să efectueze în continuare plăţile către firma respectivă, chiar şi pentru lucrări neconforme”, au susţinut procurorii, în ordonanţă.

Conform sursei citate, în acelaşi context, după ce, în 19 noiembrie 2022, Bădălău i-ar fi promis primarului remiterea a 7% din valoarea contractului menţionat (4.903.959,97 lei fără TVA), dar şi dintr-un viitor contract a cărui atribuire urmărea să o obţină pentru aceeaşi firmă de la primăria respectivă, în 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiaşi om de afaceri, i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă.

În total, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului suma totală de 170.000 euro, ce reprezintă 7% din valoarea celor două contracte.

articolul original.

Jurnalistul Ion Cristoiu: „Klaus Iohannis – bolovanul care atîrnă de gîtul PNL”

28 November 2022 at 06:16
image

Un sondaj CURS realizat în perioada 8-22 noiembrie 2022, situează pe locul 9, la Capitolul Încredere , Președinția.
Procentajul mic al Președinției nu mă miră. Președinția înseamnă Klaus Iohannis. Mă miră însă altceva. Că deși a coborît la 14%, Klaus Iohannis nu-și dă demisia în direct și la o oră de vîrf.

Unii vor putea spune că amețitoarea cădere în sondaje, mai ales la capitolul Încredere, n-ar trebui să-l neliniștească pe Klaus Iohannis. În 2024, el își va încheia cele două mandate. Nu se mai pune problema unei zestre electorale pentru a candida din nou. Da, din punctul de vedere al interesului electoral pe Klaus Iohannis n-ar trebui să-l neliniștească nici dacă ar coborî sub 0 puncte la Încredere.

Klaus Iohannis nu e însă o persoană particulară. E președintele României. Și chiar dacă nu-și mai pune problema unei victorii electorale, ca președinte el are, printre alte îndatoriri ținînd de Interesul național , și pe cea de a convinge Poporul Român să facă ceva. Să facă un sacrificiu, să urmeze o anume politică. Fiind președinte de Republică semiprezidențială, principalul instrument de convingere a Poporului rămîne zicerea. Se spune că Avram Iancu a zis doar atît – No, hai! Și moții l-au urmat. Cînd 82% dintre români nu mai au încredere în tine poți ține Poporului un Discurs de mărimea Poveștilor spuse de Șeherezada timp de O mie și una de Nopți. Dat fiind că Klaus Iohannis n-arată nici măcar ca sora Șeherezadei, e greu de presupus că vreun român nu va începe să caște după primele cuvinte rostite de el. Pînă la finele mandatului mai sînt doi ani. Dacă nu demisionează, pentru ca alegerile anticipate să aducă un președinte beneficiind de arma Încrederii Poporului în persoana sa, România va avea timp de doi ani un Președinte inutil. Cu doar 14% Încredere, la ce poate fi folositor Klaus Iohannis în aceste vremuri tulburi, cînd esențial pentru o țară mică e să aibă un Căpitan în care cei de pe vas să aibă încredere că nu-i vîră în stînci?

Klaus Iohannis e la ora actuală Zeul de la Cotroceni al Partidului Național Liberal. Liderii acestui partid iau poziția de drepți și cînd le trece prin cap numele lui Klaus Iohannis. Relația dintre Klaus Iohannis și PNL e una de supunere oarbă. Practic, PNL îndeplinește tot ce-i spune Klaus Iohannis. Nu altfel se explică faptul că PNL a schimbat trei președinți în doar doi ani. Un proces catastrofal nu numai prin instabilitate, dar și prin coborîrea de la Ludovic Orban la Florin Cîțu și de la Florin Cîțu la Nicolae Ciucă. Generalul în rezervă Nicolae Ciucă e lipsit total de talent politic. Ca premier, mai treacă meargă. E o funcție și cu exigențe de administrare. Dar ca președinte de partid lipsa talentului de politician e catastrofală. Dacă nu va mai fi premier, vi-l imaginați pe Nicolae Ciucă în fruntea Oștilor Liberale în Războiul electoral?

În postdecembrism relația Președinte – Partid susținător a fost complicată. Pînă la Klaus Iohannis, nici un președinte – nici măcar Traian Băsescu – n-a beneficiat de un partid care începe să toarcă pisicește și cînd aude prin somn comenzile președintelui.

Imaginea de partid intrat cu totul în posesia lui Klaus Iohannis face ca PNL să fie vulnerabil la căderea electorală a lui Klaus Iohannis. La ora actuală cine-i dă un ghiont lui Klaus Iohannis face automat un salt în sondaje. Cine toarce pe lîngă cracul lui Klaus Iohannis coboară în sondaje. E una dintre explicațiile scorului nemulțumitor al PNL din ultima vreme. Deși PSD participă la Guvern, doar PNL se erodează. Una dintre cauze e Nicolae Ciucă, dezastruos ca politician, un simplu bolovan politic. Celălalt e Klaus Iohannis, văzut ca adevăratul șef al PNL. Și cum să ai încredere în slugă, cînd n-ai în Stăpîn?

Pe Klaus Iohannis nu-l văd renunțînd la funcție pînă la încheierea mandatului.
Îl văd însă lăsînd PNL în pace, făcînd imaginea publică de președinte fără nici o legătură cu PNL.

Pentru PNL ar fi o decizie crucială.
E în stare Klaus Iohannis de o asemenea decizie?
Nu cred.
Întruchipare a Ciocoiului atît de plin de sine că te întrebi cum de nu face Poc! Klaus Iohannsi n-ar putea trăi fără slugi.

articolul original.

Reuniune a miniștrilor de Externe din NATO, la București. Jens Stoltenberg, întâlnire de gradul zero cu Klaus Iohannis – VIDEO

28 November 2022 at 05:35
image

Bucureşti este gazda reuniunii miniştrilor de Externe ai NATO, în perioada 28-30 noiembrie 2022. România devine centrul de comandă al diplomaţiei euro-atlantice.

Reuniunea miniştrilor de Externe din NATO, programată la Bucureşti, va aborda riscurile generate de Rusia asupra securităţii euro-atlantice şi provocările asociate modernizării armatei Chinei, urmând să fie reevaluată dependenţa de regimuri autoritariste, afirmă secretarul general Jens Stoltenberg.

„Miniştrii de Externe din statele membre NATO se reunesc săptămâna viitoare, la Bucureşti. Vom aborda războiul ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei, care continuă să ameninţe pacea şi securitatea la nivel euro-atlantic. Preşedintele Vladimir Putin eşuează în Ucraina şi răspunde cu mai multă brutalitate. Sunt serii de atacuri cu rachete asupra oraşelor şi asupra infrastructurii civile, privându-i pe ucraineni de cădură, electricitate şi alimente. Este un început de iarnă oribil pentru Ucraina. Acestea sunt vremuri dure şi pentru restul Europei, pentru întreaga lume, cu majorări de preţuri la energie şi alimente. Da, plătim cu toţii preţul pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei, dar preţul nostru este în bani, în timp ce ucrainenii plătesc cu sânge. Iar dacă îl vom lăsa pe Putin să câştige, vom plăti cu toţii un preţ mult mai mare, mulţi ani. Dacă Putin şi alţi lideri autoritarişti văd că folosirea forţei oferă rezultate, vor utiliza din nou forţa pentru a-şi atinge obiectivele. Iar în acest fel lumea noastră ar deveni mai periculoasă, iar noi toţi am fi mai vulnerabili”, a declarat Jens Stoltenberg, vineri, într-o conferinţă de presă, potrivit stenogramei afirmaţiilor, postată pe site-ul NATO.

„Multe războaie se încheie prin negocieri, dar ceea ce se întâmplă la masa negocierilor depinde de situaţia de pe teren. Prin urmare, cea mai bună modalitate de a creşte şansele Ucrainei pentru o soluţie de pace este să susţinem Ucraina. NATO va continua să fie alături de Ucraina cât va fi necesar. Nu vom reduce susţinerea”, a precizat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice.

„Miniştrii de Externe din NATO vor analiza şi modalităţile de consolidare a rezilienţei, precum şi provocările generate de China. China nu este un adversar, dar accelerează modernizarea militară, şi-a intensificat prezenţa în Arctica şi în Balcanii de Vest, în spaţiu şi la nivel cibernetic şi încearcă să obţină control asupra infrastructurii esenţiale a aliaţilor din NATO. Războiul din Ucraina a demonstrat dependenţa noastră periculoasă de gazul rusesc. Prin urmare, trebuie să evaluăm dependenţele de alte regimuri autoritariste, în special de China”, a subliniat Stoltenberg.

Jens Stoltenberg, întâlnire de gradul zero cu Klaus Iohannis la Bucureşti

Secretarul general NATO va fi primit luni de președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, anunță Administrația Prezidențială. Jens Stoltenberg vine în România pentru a participa la reuniunea miniștrilor de externe din statele membre NATO.

Jens Stoltenberg va fi primit de Klaus Iohannis la ora 16.15.

Cei doi oficiali au în program convorbiri tête-à-tête, convorbiri oficiale și declarații de presă comune.

Stoltenberg mai are programate luni întâlniri cu premierul Nicolae Ciuca și cu ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Marți, secretarul general NATO se va întâlni cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Secretarul general efectuează o vizită în România în perioada 28-30 noiembrie pentru a conduce reuniunea miniștrilor de externe din cadrul NATO. De asemenea, marți va participa la Forumul anual Aspen – GMF București, unde va susține un discurs.

Se anunță haos în București, la oră de vârf

Bucureștiul va fi centrul NATO, pentru următoarele 3 zile. Ministeriala NATO va avea loc în România, iar președintele Klaus Iohannis se pregătește să îi primească pe secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, dar și pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Pentru bucureșteni, ministeriala NATO va veni cu restricții de circulație, care vor provoca haos în trafic. Zona Arcului de Triumf și până la Palatul Parlamentului va fi aproape închisă.

Tot evenimentul va începe la o oră de vârf pentru traficul din București, în jurul orei 16.00.

Capitala României găzduieşte, în această săptămână, Reuniunea miniştrilor Afacerilor Externe din ţările membre ale Alianţei Nord-Atlantice.

Pentru a marca acest eveniment, primul de nivel înalt al Alianţei într-un stat de pe Flancul Estic, aflat în prima linie de apărare a NATO, după agresiunea armată a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, Arcul de Triumf este iluminat în albastru, iar în arcada monumentului sunt arborate drapelele României şi steagul NATO.

Tot în acest context, Primăria Capitalei a anunţat că sunt amplasate aproximativ 2.400 de steaguri tricolore şi NATO în zona centrală a oraşului, până la ieşirea din Bucureşti spre Aeroportul Otopeni (zona Podului Băneasa).

Logoul Reuniunii miniştrilor Afacerilor Externe ai statelor membre NATO, care va avea loc marţi şi miercuri, este prezentat în aceste zile pe panouri electronice în oraş.

Potrivit Ministerului de Externe, în mijloacele de transport STB rulează un material informativ ce prezintă pe scurt rolul Alianţei Nord-Atlantice.

Reuniunea miniştrilor Afacerilor Externe ai statelor membre NATO este găzduită, în numele României, de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

articolul original.
Before yesterdayBZI

Este dezastru în Europa, din cauza sancțiunilor impuse: Elveţia a rămas fără medicamente

27 November 2022 at 19:00
image

Elveţia se confruntă cu o penurie de medicamente, din cauza problemelor lanţului de aprovizionare provocate de restricţiile pentru Covid-19 din China şi a războiului din Europa, a declarat asociaţia farmaciştilor din ţară.”Cele mai mari probleme le avem cu medicamentele pentru copii, în special cu siropul pentru reducerea febrei”, a declarat Enea Martinelli, de la pharmaSuisse, pentru postul elveţian SRF.

”Există, de asemenea, un deficit de medicamente pentru tensiunea arterială, medicamente psihiatrice şi medicamente pentru Parkinson”, a spus el.

Situaţia a făcut ca medicii să fie uneori obligaţi să-şi procure medicamente din străinătate, a declarat preşedintele unei asociaţii de medici elveţieni.

articolul original.

Cum pot fi obținute Cardurile de energie și ce se poate cumpăra cu ele

27 November 2022 at 17:45
image

Ministrul Investițiilor, Marcel Boloș, a explicat mecanismul prin care românii vor putea folosi cardurile de energie în valoare de 1.400 de lei, acordat în două tranșe populației vulnerabile.

„Am gândit acest mecanism prin Poșta Română, pentru că avem în vedere toate formele de consum energetic.”, a precizat Marcel Boloș, la Antena 3 CNN.

„Avem cele două tranșe, 700 de lei, de două ori pe an. Și aici avem în vedere sezonul rece, respectiv sezonul care începe din octombrie-noiembrie și continuă până în luna martie-aprilie.

Acest card de energie nu are valoare nominală, doar dă dreptul beneficiarului să utilizeze sumele pe care noi le trimitem în mandat poștal. Banii se virează de către MIPE în conturile de la Poșta Română și de acolo poșta încarcă aceste sume în conturi de mandat poștal.

La poștă te prezinți cu documentele justificative pentru consumurile energetice pe care dorești să le achiți și, prin poștă, flexibilizăm posibilitatea de a deconta consumurile energetice.”, a mai precizat ministrul Marcel Boloș.

Cine poate primi cardul de energie

Sprijinul acordat populaţiei vulnerabile pentru compensarea preţurilor la energie va fi în valoare de 1.400 de lei, poate fi utilizat până la 31 decembrie 2023 şi va fi acordat pe loc de consum/gospodărie vulnerabilă, în două tranşe, astfel:

700 de lei/semestru, se acordă în luna februarie 2023 pentru perioada 01.01.2023 – 30.06.2023;

700 de lei/semestru, se acordă în luna septembrie 2023 pentru perioada 01.07.2023 – 31.12.2023.

Conform propunerii de ordonanţă, vor beneficia de măsură:

a) pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, cu vârsta egală sau mai mare de 60 de ani şi ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei, precum si pensionarii cu pensie de invaliditate, indiferent de vârstă şi ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;

b) persoanele – copii şi adulţi – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri proprii lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;

c) familiile beneficiare de alocaţie de susţinere a familiei, în conformitate cu Legea nr. 277/2010, cu modificările şi completările ulterioare;

d) familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare.

Ce se poate cumpăra cu cardul de energie

Sprijinul va fi acordat sub forma unui voucher tipărit și distribuit de către Compania Națională Poșta Română, cu valabilitate pe teritoriul României, prin care se conferă titularului dreptul de a beneficia de sprijin pentru:

-energie electrică

-energie termică în sistem centralizat

-gaze

-butelie

-lemne pentru foc

-păcură

-peleți și alte materiale de încălzire

Beneficiarii ajutorului vor putea plăti cu cardul de energie, prin serviciul de mandat poștal asigurat de CN Poșta Română SA, datorii curente și/sau restante către furnizorii de energie.

articolul original.
❌