ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 5 October 2022BZI

Coreea de Sud a greșit lansarea unei rachete. Armata și-a cerut scuze

5 October 2022 at 05:56
image

A fost panică în Coreea de Sud după ce armata a greșit lansarea unei rachete și s-a declanșat alarma în orașul de coastă Gangneung. Nu au fost raportate victime, dar cetățenii au fost extrem de speriați în contextul în care, în urmă cu o zi, Coreea de Nord lansase un test deasupra Japoniei.

Exercițiile de lansare de rachete au fost făcute de armata Coreei de Sud cu armata SUA după ce Coreea de Nord a lansat un test balistic deasupra Japoniei.

Coreea de Sud a greșit lansarea unei rachete și și-a cerut scuze

Armata din Coreea de Sud și-a cerut scuze după ce o lansare eșuată a rachetei în timpul unui exercițiu comun cu Statele Unite a stârnit alarma în rândul locuitorilor din orașul de coastă Gangneung. Ei au raportat că au auzit o explozie și au văzut un incendiu.

Dar armata, care a spus că nu au fost victime, nu au recunoscut incidentul decât șapte ore mai târziu. Lansarea a fost ca răspuns la lansarea unei rachete de către Coreea de Nord asupra Japoniei, marți dimineața.

Este pentru prima dată când Phenianul aruncă o rachetă peste Japonia din 2017 – și a provocat o demonstrație de forță din partea SUA, Japonia și Coreea de Sud, care au efectuat exerciții militare. Seul și Washington au tras, de asemenea, o salvă de rachete în Marea de Est – cunoscută și sub numele de Marea Japoniei – între peninsula coreeană și Japonia.

Armata sud-coreeană a confirmat ulterior că una dintre rachetele lor a eșuat la scurt timp după ce a fost lansată și s-a prăbușit – aceasta a fost separată de cele lansate cu SUA. Armata a mai spus că racheta Hyunmoo-2 avea un focos, dar că nu a explodat și și-au cerut scuze pentru că a provocat îngrijorare.

Locuitorii din Gangneung au spus că au văzut un fulger strălucitor și au auzit o explozie în jurul orei 01:00 miercuri (16:00 GMT marți).

Au fost lăsați în întuneric ore întregi, iar mulți dintre ei au postat pe rețelele de socializare întrebându-se ce s-a întâmplat, în timp ce împărtășeau fotografii și videoclipuri cu incidentul. Filmările au arătat ceea ce părea a fi un foc puternic, cu fum care se ridica de la distanță.

„Nu pot să dorm pentru că mă simt neliniștit [după ce am auzit] explozia”, a spus un utilizator, potrivit site-ului de știri Kang Won Ilbo. Un altul s-a întrebat dacă un avion s-a prăbușit.

Coreea de Nord lansează teste balistice

Coreea de Nord este un vecin instabil, afirmă Japonie și Coreea de Sud. Regimul de la Phenian a lansat numeroase teste balistice sporindu-și demersurile de a deveni o putere nucleară. Kim Jong Un a avertizat asupra faptului că orice dușman care se gândește să invadeze țara s-ar putea trezi cu un război nuclear pe cap. Coreea de Nord dorește să-și dezvolte capacitățile nucleare pentru a fi capabilă să lovească ținte din SUA.

În altă ordine de idei vă aducem aminte faptul că între Coreea de Nord și Sud există relații ostile. Au fost numeroase confruntări între cele două națiuni cu ideologii total diferite, iar granița dintre cele două este una plină de sârmă ghimpată, fiind păzită de mii de militari.

În încheiere este de bun augur faptul că lansarea greşită a unei rachete de către Coreea de Sud nu a dus la pagube omenești.

articolul original.

Gimnastele române nu au purtat blugi și s-au antrenat în frig. Scandal la Federația Română

5 October 2022 at 05:37
image

La Federația Română este un scandal după ce gimnastele de la lotul național s-au antrenat în frig. Oficialii au transmis că acest lucru a fost cauzat de neplata facturilor la utilități.

Virgil Popescu ne dădea în cursul zilei de marți câteva sfaturi despre cum să evităm frigul. Ministrul Energiei îi îndemna pe români să poarte blugi pentru a evita stresul termic. Gimnastele noastre nu l-au ascultat și au suportat consecințele.

Gimnastele române s-au antrenat în frig

Pe pagina oficială a Federației Române de Gimnastică a fost publicată o postare prin care oficialii au arătat faptul că gimnastele române s-au antrenat în frig din cauza neplăţii mai multor facturi la energie. Acestea au trebuie să suporte temperaturi scăzute în timp ce se pregăteau să reprezinte țara noastră în competițiile internaționale. Incidentul a avut loc la centrul de pregătire Deva, iar oficialii au transmis că situația a fost remediată printr-un ajutor acordat de la Ministerul Sportului. Federația le-a mulțumit tuturor factorilor implicați în acțiunea de rebranșare:

“Federația Română de Gimnastică mulțumește tuturor pentru implicarea deosebită și mobilizarea excepțională, pentru rezolvarea în timp record a problemelor apărute în plină criză energetică europeană cauzată de conflictul dintre Rusia și Ucraina”.- Carmencita Constantin, președinte FRG

Pe aceeași pagină se arată faptul că junioarele aflate în centrul strategic de interes național s-au întors la Deva unde au participat la circuitul medical. Altfel spus, cu asemenea condiții de antrenament, nu este de mirare faptul că România nu mai este o voce în sportul internațional. Oricum, de la preluarea Ministerului Sportului, ministrul Eduard Novak a fost în centrul a mai multor scandaluri. Acesta a fost acuzat că și-ar fi dat unele bonusuri materiale în timp ce mulți sportivi români de talie mondială nu și-au primit îndemnizațiile stabilite prin lege.

Trebuia să îl asculte pe ministru și să poarte blugi

La capitolul incompetență, Virgil Popescu a punctat decisiv în urmă cu 2 zile când transmitea faptul că recomandă purtatul blugilor în casă pentru a face față frigului. Dacă declarația ministrului era făcută în cadrul vreunui concurs internațional, în mod sigur câștiga o medalie de aur. Din alte considerente, vă aducem aminte faptul că urmează o iarnă grea, conform celor din cadrul Agenției Internaționale de Energie (AIE) care au arătat că prognoza nu este una favorabilă și că consumatorii casnici trebuie să reducă consumul cu 13% pentru a nu goli în totalitate rezervoarele subterane de gaze naturale.

În altă ordine de idei, contextul geopolitic este unul dificil la nivel european. Rusia a amenințat că va sista în totalitate exporturile de gaze naturale dacă blocul comunitar nu ridică sancțiunile impuse de după izbucnirea războiului din Ucraina. La nivel de comportament, sunt toți mai mulți lideri care oferă sfaturi aberante. De la dușul în doi până la scăderea temperaturii apei din piscine. În final precizăm faptul că gimnastele române se vor antrena în condiții optime, iar statul român ar trebui să nu mai permită astfel de scenarii.

articolul original.

Rolul serviciilor secrete în istoria lumii de azi

5 October 2022 at 04:35
image

Evenimentele istoriei universale, chiar și cele mai intens mediatizate, grație manualelor școlare, au o fatală zonă de umbră. După multe dintre ele rămîn numeroase enigme, numeroase întrebări fără răspuns. Astfel s-a întîmplat în toate secolele. Evenimentele aparținînd secolului XX, și, mai ales, părții din urmă a acestuia, adică după al Doilea Război Mondial, ating însă apogeul. Proporția anterioară nu poate fi pusă la îndoială. Dintr-un eveniment, un sfert se păstra în întuneric. Restul de trei sferturi ajungea în plină lumină. După Război și mai ales în ultimii ani proporția s-a răsturnat. Doar un sfert e acum la suprafață. Restul e condamnat întunericului. Din această cauză s-a născut un fenomen tipic: ambiguitatea evenimentelor candidate la intrarea în istorie. Ele au o expresie cunoscută, prin Televiziune și presă, de întreaga Planetă. Pisarea prin TV și ziare le dă o evidență statornică, formidabilă, pe care nimeni nu îndrăznește s-o pună la îndoială. Ciudățenia însă vine de-abia acum. Cu cît un eveniment pare a fi, în lumina tare, ca de vară plină, a mass-media, într-un fel, cu atît rămîne el suspect că-n realitate e altfel. Și de cele mai multe ori, dezvăluiri ulterioare confirmă această bănuială ajunsă deja instinctivă pentru cetățeanul simplu. Evenimentul a fost astfel decît s-a înfățișat ochilor și urechilor noastre. Cam tot ce se întîmplă istoric în lumea de astăzi stă sub acest semn. Reuniuni planetare, întîlniri între șefii de state, atentate, războaie locale, alegeri generale și prezidențiale. Toate, vorba poetului, nu sînt ce par a fi. Dubla realitate a evenimentelor contemporane și deci implicarea acestor subiecte în istorie s-a acutizat în ultimele decenii datorită mass-media. Cine și-a asumat misiunea de a ține la curent Planeta cu ce se întîmplă între bornele sale? Indiscutabil ziarele, Radioul și Televiziunea. Expresia publică, de suprafață, a evenimentelor cade astfel în responsabilitatea jurnaliștilor. Ea ne convinge, de exemplu, că la București în decembrie 1989 au tras teroriștii. Lumea telespectatoare s-a dus la culcare cu această credință adîncă, înrădăcinată. Și dacă imaginea săpată de mass-media în conștiința lumii e falsă? Și dacă așa s-a dorit de către unii? Răspunsurile la aceste întrebări sînt tot atîtea argumente că tocmai inimaginabila dezvoltare a presei, Radioul și Televiziunii a întărit dubla existență a evenimentelor. Și prin aceasta rolul serviciilor secrete. De aceea, în paralel cu o istorie a evenimentelor care nu mai e decît o istorie a evenimentelor așa cum au fost înfățișate ele de presă, se impune și o istorie a evenimentelor așa cum au fost ele în realitate, adică a evenimentelor puse la cale de serviciile secrete.

editorial publicat de jurnalistul Ion Cristoiu pe propriul blog

articolul original.
Ieri — 4 October 2022BZI

ANPC sancționează Blue Air cu peste 10 milioane de lei pentru cursele anulate

4 October 2022 at 19:00
image

ANPC sancționează Blue Air cu peste 10 milioane de lei pentru cursele anulate din 15 iunie până acum. Unde au ajuns banii călătorilor păcăliți, „pe ce au fost cheltuiți și cum vor putea fi recuperați vreodată rămâne o mare enigmă”, spune Horia Constantinescu, președinte ANPC, anunță Mediafax.

ANPC a făcut un control amplu care a avut în vedere modul de respectare a prevederilor legale din domeniul protecției consumatorilor privind serviciile de transport aerian, ale operatorului, verificându-se inițial situația zborurilor anulate în perioada 15 iunie – 30 august 2022.

ANPC sancționează Blue Air cu peste 10 milioane de lei pentru cursele anulate

Echipa de control a constatat utilizarea practicilor comerciale incorecte pe scară largă, de către operatorul economic. Practic, conform legii, orice acţiune sau omisiune care contravine legislaţiei care protejează interesele consumatorilor şi care a adus, aduce sau ar putea aduce prejudicii intereselor colective ale consumatorilor care îşi au reşedinţa în cel puţin două state membre diferite de statul în care îşi are originea sau a avut loc acţiunea sau omisiunea în cauză sau pe teritoriul căruia este stabilit comerciantul responsabil de acţiunea sau omisiunea în cauză.

„Iată că Blue Air execută ultimul zbor și pleacă de pe piață, așa cum spuneam încă de acum trei luni. De la ultima sancțiune și până la această a doua evaluare, peste 100.000 de consumatori trec prin ceea ce au trecut și primii, în ultimii doi ani. Unde au ajuns banii acestora, pe ce au fost cheltuiți și cum vor putea fi recuperați vreodată rămâne o mare enigmă… Unul dintre avioanele companiei zace pe o pistă a aeroportului Băneasa, fără ambele motoare. Oare câte curse ar fi trebuit să execute, în condițiile în care, fără propulsive, acesta nu se putea deplasa nici măcar pe DN1. Fără combustibil, fără taxe de aeroport plătite, fără salarii achitate la zi, încă mă întreb cum urmau să se execute cursele și de ce au fost promovate, în condiția în care se știa că nu pot fi duse la bun sfârșit. Nu mai vorbesc și de faptul că fără avioane lucrurile s-ar fi complicat și mai tare. Au sau nu au toate aceste lucruri? Mă întreb pentru că nouă reprezentanții companiei nu au vrut să ne răspundă. Declar public că mă supun testului poligraf pentru următoarele aspecte: dacă reprezentantul companiei ne-a spus că ia în calcul plecarea de pe piață în toamnă, dacă acesta ne-a povestit că nu vor mai avea avioane cu care să ducă la bun sfârșit cursele. La câți bani lipsesc din buzunarele consumatorilor, amenzile aplicate de către Autoritatea noastră mi se par extrem de mici.

Îmi cer scuze fiecărui păgubit pentru anii trecuți, în care lucrurile puteau fi mai ferm sancționate”, declară Horia Constantinescu, președinte ANPC.

Concluziile ANPC

– operatorul economic Blue Air Aviation SA nu a propus angajamente sau un plan de măsuri reparatorii pentru consumatori în termenul stabilit de autorităţile competente

– în perioada analizată, respectiv 15.06.2022 – 12.09.2022, au fost afectați 150.227 consumatori din 23 state membre ale Uniunii Europene,

– practica operatorului economic a avut caracter repetitiv

– valoarea prejudiciilor suferite de consumatori se ridică la suma de 19.582.065,96 EUR (echivalent, calculat la valoarea cursului din 16.09.2022), respectiv 96.447.549,47 LEI (echivalent, calculat la valoarea cursului din 16.09.2022), pentru perioada analizată şi reprezintă doar valoarea biletelor achiziţionate, în realitate prejudiciul fiind mult mai mare

– rambursarea efectivă a contravalorii biletelor pentru zborurile anulate s-a realizat la un număr foarte mic de pasageri la care s-a rambursat efectiv, respectiv au fost rambursate 598 rezervări (reprezentând 0,7% din totalul de 80.826 rezervări anulate), suma totală a rambursărilor efective fiind echivalentul a 115.016,11 EUR (0,6% din suma totală a rezervărilor anulate, respectiv 19.582.065,96 EUR )

– un procent de 9,8% din suma totală de rambursat, respectiv suma de 1.924.762,33 EURO s-a rambursat în wallet (portofelul electronic), reprezentând 10.685 de rambursări.

În urma acestor constatări, echipa de comisari ANPC a decis aplicarea a 2 amenzi contravenționale, una în cuantum de 2.000.000 euro, echivalent în lei la cursul din 04.10.2022 pentru afectarea pe scară largă a consumatorilor, la dimensiunea Uniunii Europene, și o alta în valoare de 200.000 lei pentru abateri repetate.

articolul original.

Roger Waters acuză SUA de crime, amestec în alegeri și propagandă

4 October 2022 at 18:00
image

Unul dintre fondatorii trupei britanice de rock „Pink Floyd”, Roger Waters, a acuzat Statele Unite ale Americii de comiterea de crime, amestec în alegeri și propagandă.

El a făcut această declaraţie într-un interviu acordat revistei „Rolling Stone”, care a fost publicat marți.

„Noi (SUA – nota TASS) suntem de cel puțin zece ori mai răi decât toți ceilalți. Omorâm mai mulți oameni. Ne amestecăm în alegeri mai des decât alții. Noi, imperiul american, facem toate aceste gunoaie”, a declarat Waters.

Roger Waters a acuzat SUA de acuzații neîntemeiate la adresa Rusiei

Fondatorul „Pink Floyd” a denunțat și propaganda occidentală. El a acuzat SUA de acuzații neîntemeiate la adresa Rusiei, inclusiv de amestec în alegerile americane. Waters a numit evenimentele din Ucraina drept o consecință a incapacității țărilor occidentale de a negocia.

„Acești oameni nu ar trebui să moară. Și Rusia nu ar trebui să fie împinsă să invadeze Ucraina, după ce a încercat să o evite timp de 20 de ani, propunând măsuri diplomatice guvernelor occidentale”, a adăugat acesta.

SUA urmează să anunţe alt ajutor destinat Ucrainei

Statele Unite urmează să anunţe un alt pachet de ajutor financiar în valoare de 625 de milioane de dolari pentru Ucraina, care va include încă patru sisteme de rachete de artilerie de înaltă mobilitate (HIMARS), precum şi mai multe obuziere şi muniţie, potrivit unui oficial înalt din domeniul apărării, relatează CNN.

Pachetul, care va fi retras direct din stocurile americane, include şi 16 obuziere de 155 mm şi 16 obuziere de 105 mm alături de muniţia asociată, a mai spus oficialul.

Acest nou pachet militar va oferi Ucrainei un total de 20 de sisteme HIMARS, pe care armata ucraineană le-a folosit cu mare efect împotriva forţelor ruse de la începutul războiului.

Ucrainenii au folosit muniţia sistemului de rachete ghidate cu lansare multiplă (GMLRS), trasă din vehiculul HIMARS, pentru a organiza lovituri de precizie care au vizat centrele logistice, posturile de comandă şi depozitele de muniţie ale trupelor ruse.

articolul original.

Răspunsul pregătit de SUA în cazul în care Rusia detonează o armă nucleară

4 October 2022 at 16:42
image

Amenințările cu un atac nuclear sunt luate în serios de mai multe state, iar experții sunt de părere că un astfel de atac nu este exclus. John Kirby susține că Vladimir Putin a început foarte devreme să folosească o retorică nucleară, iar situația este monitorizată cât se poate de bine.

„Noi luăm foarte în serios aceste amenințări şi le-am luat încă de la începutul războiului, pentru că Vladimir Putin a început de foarte devreme să folosească o retorică nucleară belicoasă. Nu am văzut nicio indicație că domnul Putin a luat o astfel de decizie. Noi monitorizăm situația cât putem de bine”, spune John Kirby, coordonatorul pentru comunicații strategice de la Casa Albă.

Secretarul american al Apărării: „Nu există mecanisme de control pentru domnul Putin”

Lloyd Austin, secretarul de stat american al Apărării, este de părere că nu „există mecanisme de control pentru domnul Putin” și a spus că invazia Ucrainei a fost o decizie iresponsabilă.

„Omul care ia astfel de decizii, vreau să spun, este un singur om. Nu există mecanisme de control pentru domnul Putin. Așa cum a luat decizia iresponsabilă de a invada Ucraina, ar putea să ia din nou o astfel de decizie. Dar în acest moment nu văd nimic care să mă facă să cred că el a luat o astfel de decizie”, declară, la rândul său, Lloyd Austin, secretarul de stat american al Apărării.

Unii oficiali americani evocă și varianta unui atac rusesc asupra statelor NATO care susțin guvernul de la Kiev.

Polonia, ținta posibilă a Rusiei, avertizează un senator american

Marco Rubio, senator SUA, susține că este foarte posibil ca Vladimir Putin să bombardeze unele centre de distribuire pe unde vin proviziile care ajung în Polonia. De asemenea, acesta a transmis că îl neliniștește un posibil atac rusesc pe teritoriul NATO.

„Cred că este foarte posibil ca el să ajungă să bombardeze unele centre de distribuire pe unde vin proviziile (militare) care ajung în Polonia. Sunt multe discuții despre armele nucleare, dar ceea ce mă neliniștește cel mai mult este un atac rusesc pe teritoriul NATO. Spre exemplu, lovirea unui aeroport din Polonia sau a unui alt punct de distribuire”, a spus senatorul republican Marco Rubio.

Într-un discurs susținut săptămâna trecută, după decizia de a anexa ilegal patru regiuni ucrainene, Vladimir Putin a declarat că Rusia va folosi toate mijloacele pentru a apăra acele zone.

articolul original.

SUA urmează să anunţe alt ajutor destinat Ucrainei. Ce conține pachetul de 625 de milioane de dolari

4 October 2022 at 15:45
image

Statele Unite urmează să anunţe un alt pachet de ajutor financiar în valoare de 625 de milioane de dolari pentru Ucraina, care va include încă patru sisteme de rachete de artilerie de înaltă mobilitate (HIMARS), precum şi mai multe obuziere şi muniţie, potrivit unui oficial înalt din domeniul apărării, relatează CNN.

Pachetul, care va fi retras direct din stocurile americane, include şi 16 obuziere de 155 mm şi 16 obuziere de 105 mm alături de muniţia asociată, a mai spus oficialul.

Acest pachet va oferi Ucrainei un total de 20 de sisteme HIMARS

Acest nou pachet militar va oferi Ucrainei un total de 20 de sisteme HIMARS, pe care armata ucraineană le-a folosit cu mare efect împotriva forţelor ruse de la începutul războiului.

Ucrainenii au folosit muniţia sistemului de rachete ghidate cu lansare multiplă (GMLRS), trasă din vehiculul HIMARS, pentru a organiza lovituri de precizie care au vizat centrele logistice, posturile de comandă şi depozitele de muniţie ale trupelor ruse.

Acest pachet de ajutor a fost anunţat pentru prima dată de Reuters.

Săptămâna trecută, SUA au anunţat un pachet de securitate de 1,1 miliarde de dolari

Pentagonul a anunțat un ajutor militar suplimentar de 1,1 miliarde de dolari pentru Ucraina, sub formă de comenzi de armament pentru industria americană de apărare, scrie AFP.

Noul ajutor, menit să consolideze apărarea țării pe termen mediu și lung, include 18 sisteme Himars, 150 de Humvee, radare și sisteme de apărare antidronă, a precizat Departamentul american al Apărării într-un comunicat. Echipamentul nu va fi însă livrat Kievului decât peste câteva luni.

Noul ajutor „demonstrează angajamentul Statelor Unite de a continua să sprijine Ucraina pe termen lung”, se arată în comunicat.

Noua tranșă ridică asistența militară americană pentru Ucraina la 16,2 miliarde de dolari de la începutul invaziei rusești în țară, la 24 februarie, și la 16,9 miliarde de dolari de la preluarea mandatului de către președintele Joe Biden, în ianuarie 2021.

Aceasta „reprezintă o investiție multianuală în capacități critice pentru a consolida în mod durabil forțele armate ucrainene în timp ce acestea apără suveranitatea și teritoriul Ucrainei împotriva agresiunii rusești”, a adăugat Pentagonul.

articolul original.

Secretarul general al APP Codrin Ștefănescu: „Ăstora de la Putere le e frică, cu adevărat, doar de noi! Asta pentru că apelăm la toate pârghiile și am făcut plângeri penale. Noi ne batem la baionetă!” – VIDEO

4 October 2022 at 13:51
image

Codrin Ştefănescu a discutat la BZI LIVE despre cele mai importante subiecte ale momentului. Secretarul general al partidului Alianţa Pentru Patrie a menţionat că actualei clase politice îi este frică de APP.

Politicianul a spus că membrii partidului au folosit toate pârghiile posibile pentru a ataca legile şi OUG Guvernului.

Codrin Ştefănescu: „Le este frică că apelăm la toate pârghiile posibile şi ştim să le folosim”

Secretarul general al APP a transmis cu vehemenţă în timpul emisiunii BZI LIVE că actuala clasă politică nu este mişcată de absolut nimeni în afară de partidul Alianţa Pentru Patrie.

Codrin Ştefănescu a motivat că frica vine după ce APP a făcut plângeri penale şi a sesizat foruri europene, printre care şi Comisia de la Veneţia.

„Lor le e frică doar de ce face APP pentru că noi folosim pârghiile. Am făcut hartii către Comisia de la Veneţia. Legile de la Bruxelles dacă vin legi pentru România va fi grav. Nu vom mai putea mânca carne de porc şi nu vom mai avea lemne pentru foc. Am anunţat că vom cere prin conferinţă internaţională de la Bucureşti să se aplice pentru toate ţările din Europa ceea ce se va aplica pentru România.

Poziţia asta i-a pus pe gânduri. Comisia de la Veneţia i-a trimis un mesaj Comisiei Europene. Facem treabă bună, pentru români. Am câştigat pentru că ne vin oameni de specialitate. Vom eradica 90 la sută din toate mizeriile făcute de ăştia. Îi vom trage la răspundere pentru toţi. Avem un compartiment de jurişti, foşti magistraţi. Numărul avocaţilor s-a dublat după ce am apărat biserica. Nu preoţii sunt atacaţi, ci biserica. Este un abuz după abuz care se petrece cu asentimentul celor care conduc România. Dacă ne iau credinţa şi reuşesc să o distrugă ne-au cucerit definitiv. Suveranitatea ne-au luat-o, resursele României au fost vândute, mai trebuie să ne ia credinţa în Dumnezeu şi au rezolvat totul”, a menţionat Codrin Ştefănescu, la BZI LIVE.

Codrin Ștefănescu, atac la Virgil Popescu

Codrin Ștefănescu a lansat un atac la adresa ministrului Energiei, Virgil Popescu. Secretarul general al APP a menționat că România a cumpărat la cel mai scump preț din istorie gaz pentru iarnă, totul cu aprobarea Guvernului.

„APP are din surse informaţii despre tranzacţia cu gaze naturale pe asigurarea consumului intern pe timp de iarnă la preţuri imense la costuri pentru populaţie. România a cumpărat cel mai scump gaz din istorie. Ministrul Energiei a dat 1.592 de dolari pe un metru cubi faţă de 169 de dolari aceeaşi lună de anul trecut. Vom avea facturi de 10 ori mai mari. Conform raportului de monitorizare, preţul anul trecut era trecut pe ANRE, iar anul acesta nu. Grija lui Popescu este să aducă în România gaz la cel mai mare preţ din lume, totul cu acordul guvernanţilor. Tranzacţia nu se putea face fără acordul Guvernului. Cum a fost posibil să fie aprobată această tranzacţie halucinantă? Este jignitor, această operaţiune a fos făcută când ministrul Popescu s-a dat exemplu şi a spus să punem la iarnă pe noi o pătură electrică sau o pereche de pantaloni în plus. De ce documentele tranzacţiei nu sunt făcute publice? Cine a semnat aceste acte? Nu s-a trimis niciun comunicat de presă. APP atenţionează Guvernul în mod oficial că dacă nu se va răspunde se va mai face o plângere penală ministrului Energiei. A doua se va face pentru că în decursul anchetei penale ministrul va fi obligat să explice cine şi ce a stat la baza tranzacţiei în devafoarea românilor? Aşteptam răspunsul”, a transmis Codrin Ştefănescu.

Astfel, actuala putere se teme doar de APP, susține secretarul general Codrin Ștefănescu.

articolul original.

Codrin Ștefănescu, APP România în emisiunea BZI LIVE: „Ăștia care au făcut miting și se cred suveraniști, care au avut în spate nişte „băieți din sistem” și-au votat mărirea salariilor și au închis mine!” – VIDEO

4 October 2022 at 13:28
image

În Studioul BZI LIVE a fost programată o nouă ediţie de impact şi interes pentru români. Codrin Ştefănescu, secretarul general al APP, a discutat astăzi, 4 octombrie 2022, despre mitingul care a avut loc în Bucureşti.

Politicianul susţine că în spatele grupurilor care au protestat se află nişte „băieţi din sistem”.

Codrin Ştefănescu, despre mitingul din Bucureşti

Secretarul general al partidului Alianţa Pentru Patrie a menţionat ca cele trei grupuri care au organizat protestul din Bucureşti nu au transmis niciun mesaj coerent, însă nu s-a alăturat absolut niciun român. Cetăţenii nu au ieşit în stradă pentru că au văzut că în România protestezi degeaba.

„Asta este România reală care vă spun acum. Este coordonata din afara ţării, mai ales după circul de duminică cu aşa zisul protest, unde nu a participat nimeni. Toţi bănuiau că în spate se aflau nişte băieţi din sistem. S-au bătut şi au făcut scandal, nu au transmis un mesaj coerent. Ăștia care au făcut miting și se cred suveranisti, care au avut în spate nişte „băieți din sistem” și-au votat mărirea salariilor și au închis mine. Sistemul a râs din nou că a mai închis un gard. Anul ăsta în faţa guvernului au manifestat zeci de mii de oameni în mod organizat.

Toţi au venit cu tobe, steaguri, hartii scrise cu punctaj unde nu se aplica legea, unde se întârzie. Guvernul nu a primit pe nimeni pentru a purta un dialog. Guvernul este crud, cinic şi nu băgă în seamă pe nimeni. Nu au nicio treabă cu poporul român. Săptămâna trecută au pregătit un miting unde au participat trei grupări cu trei mesaje diferite. 76 la sută din primarii din România au anunţat că vor închide şcolile şi vor face cursurile online că nu au bani. Dacă protestezi în România protestezi de pomană”, a spus Codrin Ştefănescu la BZI LIVE.

Codrin Ștefănescu: „Românii s-au săturat de circ, foame și sărăcie”

Codrin Ștefănescu, secretarul general al Alianței Pentru Patrie, a ținut să adauge că românii s-au săturat de circul făcut de politicieni, de foame, frig și sărăcie.

„Românii s-au săturat de circ, foame, frig, sărăcie și umilințe după umilințe. Este tot mai clar că românii nu întrevăd prea curând o cale de ieșire din criza în care ne aflăm cu toții. Au început să-și piardă speranța și s-a instalat un periculos și general sentiment de blazare. „Protestul” din 2 octombrie era o formă prin care Coaliției de Guvernare i se putea atrage atenția, în modul cel mai serios cu putință, că lucrurile merg într-o direcție total greșită. Anul acesta au protestat absolut toți: sindicate și marile confederații sindicale, asociații profesionale, organizațiile patronale, pensionarii. Guvernul i-a sfidat pe toți, cu mult cinism și printr-o atitudine clar antiromânească. Nu a dialogat cu nimeni și nu a rezolvat nicio problemă din cele ridicate de protestatari”, a mai adăugat politicianul.

Codrin Ștefănescu afirmă că Alianța Pentru Patrie va continua să ducă lupta pe bune și la baionetă cu actuala Coaliție, căreia i-a dovedit, în ultima perioadă, că nu sunt nici ridicoli și nici penibili în tot ceea ce întreprindem.

articolul original.

Codrin Ștefănescu, secretarul general al APP la BZI LIVE: „România a cumpărat cel mai scump gaz din istoria sa, cu ajutorul lui Virgil Popescu printr-un document secret! Vom plăti de 10 ori mai mult faţă de anul trecut!” – VIDEO

4 October 2022 at 13:14
image

Astăzi, 4 octombrie 2022, Codrin Ştefănescu, secretarul general al partidului Alianţa Pentru Patrie, a discutat la BZI LIVE despre ultima gafa făcută de ministrul Energiei. Virgil Popescu a cumpărat printr-un document secret cel mai scump gaz din istoria României.

Politicianul a ţinut să transmită tuturor românilor ca din cauza guvernanţilor în această iarnă vom plăti facturi la energie şi gaze naturale mai mari de 10 ori faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Indiferent câte legi blocăm ei vor veni noaptea cu ceva suplimentar. Am reuşit să blocăm 16 legi anti româneşti. Scandalul continua în Parlament cu legile Justiţiei. APP se bate la baioneta cu aceşti monştri. Când credeam că intrăm pe linia cea dreaptă, aseară am aflat pe surse şi am făcut o adresă către premierul Nicolae Ciuca”, a transmis secretarul general al APP, la BZI LIVE.

Ce spune Codrin Ştefănescu despre „tunul” dat de Virgil Popescu

Codrin Ştefănescu a anunţat că a aflat de la surse guvernamentale faptul că Virgil Popescu cu ajutorul Guvernului a cumpărat cel mai scump gaz din istoria ţării, pentru necesarul acestei ierne. Preţul de achiziţie a fost de 10 ori mai mare faţă de anul trecut.

Dacă anul trecut totul a fost transparent, anul acesta tranzacţia s-a făcut pe ascuns, chiar sub ochii românilor. În acest context, APP a trimis o scrisoare deschisă premierului Nicolae Ciuca prin care cere explicaţii.

„APP are din surse informaţii despre tranzacţia cu gaze naturale pe asigurarea consumului intern pe timp de iarnă la preţuri imense la costuri pentru populaţie. România a cumpărat cel mai scump gaz din istorie. Ministrul Energiei a dat 1.592 de dolari pe un metru cubi faţă de 169 de dolari aceeaşi lună de anul trecut. Vom avea facturi de 10 ori mai mari. Conform raportului de monitorizare, preţul anul trecut era trecut pe ANRE, iar anul acesta nu. Grija lui Popescu este să aducă în România gaz la cel mai mare preţ din lume, totul cu acordul guvernanţilor. Tranzacţia nu se putea face fără acordul Guvernului. Cum a fost posibil să fie aprobată această tranzacţie halucinantă? Este jignitor, această operaţiune a fos făcută când ministrul Popescu s-a dat exemplu şi a spus să punem la iarnă pe noi o pătură electrică sau o pereche de pantaloni în plus. De ce documentele tranzacţiei nu sunt făcute publice? Cine a semnat aceste acte? Nu s-a trimis niciun comunicat de presă. APP atenţionează Guvernul în mod oficial că dacă nu se va răspunde se va mai face o plângere penală ministrului Energiei. A doua se va face pentru că în decursul anchetei penale ministrul va fi obligat să explice cine şi ce a stat la baza tranzacţiei în devafoarea românilor? Aşteptam răspunsul”, a transmis Codrin Ştefănescu.

Codrin Ştefănescu: „Lumea este cu nervii la pământ”

Politicianul afirma că întreaga clasă politica minte cu neruşinare populaţia României. Codrin Ştefănescu susţine că partidele politice au obligaţia să anunţe cetăţenii public în ceea ce priveşte achiziţiile şi alte activităţi.

„Ei vin şi mint poporul. Lumea începe să înţeleagă că lucrurile stau total invers. Guvernul nu cedează, dar noi APP facem sesizări Avocatului Poporului. Lucrurile se vor schimba. Se va strânge coaliţia la Vila Lac şi ne vor face nebuni că-i vânăm lege cu lege. Este greu să scape de noi, mai ales că le facem plângeri penale. La şedinţa Virgil Popescu s-a plâns că i s-au făcut plângeri. El vrea aparat public. Au început discuţiile în cadrul alianţei şi au făcut nişte modificări la legi. Lumea este cu nervii la pământ. Oamenii nu au avut bani pentru rechizitele copiilor. Ei încearcă să ne păcălească şi bagă o modificare în parlament. Noi am atacat şi între timp în secret ei îşi văd de treabă şi fac import de gaz cu preţul mai mare de 10 ori faţă de anul trecut. Erau obligaţi să anunţe poporul şi să motiveze. Dacă ei veneau în faţa presei şi vă informau despre acest nou tun, erau atacaţi din toate părţile. Presa i-ar fi tocat continuu şi ar fi căzut importul. Dar au ţinut totul la secret şi abia aseară s-a aflat din surse guvernamentale. Guvernul lasa baltă pe toată lumea. Am luat poziţie şi am întrebat Guvernul public. Întrebările sunt cu nota penală. Cheltuielile se ţin lanţ. Anul ăsta aveţi numai veşti proaste”, a mai adăugat secretarul general al APP.

Românii vor fi obligaţi să plătească trei facturi odată. Este halucinant cum miniştrii recomandă românilor ca atunci când primesc facturi eronate să le conteste în instanţă.

„Dar cetăţeanul are timp să stea la coadă la ghişee şi să arate că aţi greşit voi? Da sta cineva să deschidă milioane de procese care vor fi pierdute oricum? Vin cu recalculări de acum un an de zile. Este halucinant. Şi-au pus în cap să ne distrugă total”, a conchis Codrin Ştefănescu.

Nu în ultimul rând, Codrin Ştefănescu a menţionat că din cauza gazului scump cumpărat de Virgil Popescu, cetățenii vor avea de suferit enorm deși au ieșit în stradă și au protestat.

articolul original.

Bilanțul COVID-19 din 4 octombrie 2022, în România. Peste 1.400 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

4 October 2022 at 12:45
image

Peste 1.400 de noi cazuri COVID și 20 de decese la pacienți confirmați cu coronavirus au fost raportate în ultima zi, anunță Ministerul Sănătății. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.419 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 770 mai multe față de ziua anterioară. 335 dintre cazurile noi din ultimele 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 105 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Bilanțul COVID-19 din 4 octombrie 2022, în România

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 1.349, cu 51 mai puține față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 122 persoane, cu 1 mai puține față de ziua anterioară. Din cei 122 pacienți internați la ATI, 115 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 93 sunt minori, toți fiind internați în secții, cu 7 mai puțini față de ziua anterioară și 0 la ATI, la fel ca în ziua anterioară

Până astăzi, 67.054 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat. În intervalul 03.10.2022 (10:00) – 04.10.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 20 decese (15 bărbați și 5 femei), fără decese raportate anterior intervalului de referință.

Dintre cele 20 decese, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 de ani, 6 la categoria de vârstă 60-69 de ani, 2 la categoria de vârstă 70-79 de ani și 10 la categoria de vârstă peste 80 ani. 17 dintre pacienții decedați prezentau comorbidități, iar pentru 3 pacienți nu au fost raportate comorbidități. Dintre cei 20 de pacienți decedați, 2 erau vaccinați.

articolul original.

Vremea rea închide temporar Transalpina. Drumarii intervin prin viscol și zăpadă

4 October 2022 at 12:20
image

Transalpina, drumul aflat la cea mai mare altitudine din România, este acoperită cu zăpadă. Este viscol, ceață și vizibilitate redusă sub 50 de metri. Cristi Tudor, reprezentant al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova, spune că pe DN 67C, între kilometrii 35 și 55 este viscol.

Drumul este acoperit cu zăpadă de 5-6 centimetri, iar ceața reduce vizibilitatea sub 50 de metri. Drumarii intervin cu un utilaj cu lamă, material antiderapant și o mașină de intervenție.

Vremea rea închide temporar Transalpina

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile (zăpadă, viscol și ceață), CNAIR și Poliția Rutieră, au luat marți decizia închiderii circulației rutiere pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 67C (Transalpina) între Rânca și Obârșia Lotrului (km 34+800 – km 59+800).

CNAIR precizează că măsura închiderii temporare a circulației rutiere pe acest sector de drum a fost luată pentru siguranța participanților la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în această zonă.

Circulația rutieră pe acest sector de drum va fi reluată când condițiile meteorologice vor permite desfășurarea traficului rutier în condiții de siguranță.

De asemenea, și pe Transfăgărășan ninge abundent în prezent, anunță DRDP Brașov.

Districtul Bâlea (Sibiu) și Districtul Piscul Negru (Argeș) intervin cu utilaje cu lamă și materiale antiderapante pentru curățarea carosabilului.

Drumarii recomandă șoferilor să nu se aventureze pe traseul Bâlea Cascadă – Bâlea Lac – Piscul Negru dacă nu au mașina pregătită pentru deplasări în condiții de iarnă.

”Vă rugăm să nu vă aventurați pe traseul Bâlea Cascadă – Bâlea Lac – Piscul Negru dacă nu aveți mașina pregătită pentru deplasări în condiții de iarnă!” este mesajul DRDP Brașov.

articolul original.

O butelie a explodat la Vatra Dornei. Pagubele implică un număr de 16 apartamente şi două maşini

4 October 2022 at 10:22

Marţi dimineaţă, 4 octombrie, o butelie a explodat într-un bloc din Vatra Dornei şi a făcut prăpăd, afectând 16 apartamente şi două autoturisme aflate în faţa imobilului. Cu toate acestea, explozia nu a fost urmată de incendiu, iar în urma incidentului o femeie de 79 de ani a ajuns la spital cu arsuri minore.

Conform comunicatului transmis de ISU Suceava, la faţa locului au intervenit de urgenţă pompierii militari cu două autospeciale de stingere, dar şi un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Două autoturisme parcate lângă bloc au fost avariate, având geamurile sparte

O butelie a explodat într-un bloc din Vatra Dornei

La primele ore ale dimineţii de marţi, 4 octombrie, o butelie a explodat într-un bloc din Vatra Dornei. Explozia nu a fost urmată de incendiu, dar o femeie de 79 de ani a fost transportată la spital după ce a suferit arsuri minore la nivelul mâinilor şi al feţei.

În urma exploziei, la etajul al doilea al clădirii, o uşă metalică a fost deformată, proprietarul apartamentului respectiv rămânând blocat în casă, dar salvatorii au deblocat în cele din urmă uşa şi au reuşit să îl elibereze pe bărbat.

În urma cercetărilor efectuate au fost identificate în total 16 apartamente afectate, unul distrus, iar restul cu diferite distrugeri, respectiv ușile de la intrare, tocurile, tencuiala etc.

Totodată, două autoturisme parcate lângă bloc au fost avariate, având geamurile sparte.

La faţa locului a ajuns şi un reprezentant al Inspectoratului de Stat în Construcţii care va evalua situaţia.

În urma exploziei, la etajul al doilea al clădirii, o uşă metalică a fost deformată

Motivul pentru care un ieșean riscă ani grei în spatele gratiilor

Într-o altă ordine de idei, amintim că un ieșean a fost arestat preventiv zilele trecute, după ce dat foc unei motociclete. Ceea ce la prima vedere părea un fel de reglare de conturi, s-a dovedit a fi de fapt, o întâmplare de neînțeles. Pe data de 29 septembrie, Ion Olaru se afla în zona Nicolina, lângă peco Mol, unde a observat o motocicletă parcată lângă Grădinița Longavit și, fără niciun motiv, i-a dat foc. Incendiul s-a răspândit rapid, iar motocicleta a fost distrusă în totalitate.

În urma acestui incident, proprietarul s-a ales cu o pagubă de câteva mii de euro. Pe fir au intrat imediat polițiștii ieșeni care, într-un timp record, l-au identificat pe autor. Piromanul se numește Ion Olaru și este din Iași. Acesta nu se cunoștea cu proprietarul motocicletei și se pare că nu a avut o explicație în fața anchetatorilor. Acum însă, oamenii legii l-au reținut pentru 24 de ore.

Dacă va fi găsit vinovat, Ion Olaru ar putea ajunge în spatele gratiilor pentru o perioadă mai lungă de timp. Trebuie precizat faptul că acesta mai este cercetat într-un dosar penal pentru că a condus un autovehicul pe drumurile publice, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Acest nou dosar îl duce mai aproape de pușcărie pe bărbatul devenit piroman peste noapte.

Rămâne de văzut ce vor decide magistrații ieșeni în ceea ce îl privește pe Ion Olaru, piromanul din Nicolina.

Cu toate acestea, în dimineața zilei de 4 octombrie, o butelie a explodat la Vatra Dornei. În urma incidentului, 16 apartamente şi două autoturisme aflate în faţa imobilului au fost afectate.

articolul original.

Noua ordine mondială încearcă să schimbe cursul umanității. Precedent foarte periculos, consideră David Steward

4 October 2022 at 09:46
image

David Steward a vorbit despre faptul că noua ordine mondială încearcă, într-un precedent foarte periculos, să schimbe cursul umanităţii.

Acesta face referire la Forumul Economic Mondial unde sunt numeroși oameni care doresc să se joace cu sistemul şi care crează să schimbe toate principiile sănătoase ale umanității.

Noua ordine mondială schimbă cursul umanității, consideră David Steward

Într-un interviu realizat la DC News, David Steward consideră că există o diferență între o persoană inteligentă şi o persoană care are și înţelepciune. Fostul ambasador explică faptul că de cele mai multe ori, oamenii inteligenți sunt stupizi, iar unii care nu au o capacitate intelectuală superioară se dovedesc a fi foarte înţelepţi, lucru care duce la o evoluție a societății actuale.

” Oamenii care nu sunt interesaţi să urmeze ultimele tendinţe, sunt mai degrabă interesaţi să privească lumea şi să aprecieze ceea ce funcţionează, ceea ce nu funcţionează, oamenii geniali, intelectualii vin cu toate aceste idei minunate despre cum umanitatea şi societatea pot atinge perfecțiunea, iar aceştia sunt unii dintre cei mai periculoşi oameni din orice fază a istoriei. ” explică fostul demnitar

Acesta îşi continuă interveniția subliniind faptul că marile crize și toate perioadele abominabile din istorie au fost create de ideologii care au fost date de ideologii ce considerau că ştiu și sunt capabili să creeze un viitor mai bun:

” Cred că acesta este cazul Forumului Economic Mondial, însă aceşti oameni vor să se joace cu sistemul care a adus umanității mai mult progres într-o perioadă mai scurtă de timp decât în orice alt moment din istorie. Faptul că am avut o perioadă relativ paşnică din 1945, faptul că am avut o organizaţie a comerţului mondial şi comerţ relativ liber, a însemnat cea mai mare evoluție a celui mai mare număr de oameni în istoria omenirii. Însă acum, acești oameni geniali de la Davos încearcă să schimbe toate acestea. ” a încheiat acesta.

David Stewarda fost diplomat la Națiunile Unite și a fost și șeful de cabinet al fostului președinte al Africii de Sud, FW de Klerk. Ulterior, a ocupat funcția de director general al fostului președinte. A avut un rol fundamental în păstrarea Constituției și în procesul de instaurare a păcii în Africa de Sud.

Încotro se îndreaptă Europa și umanitatea?

Europa traversează o perioadă dificilă. Este cea mai acuză criză de după cel de-al Doilea Război Mondial, iar acest lucru se vede din nivelul de trai care este în prăbușire. În timp ce dolarul se apreciează, moneda euro scade ajungând la minimuri istorice. Politica ”verde” impusă de la Bruxelles a făcut blocul comunitar vulnerabil la gazul rusesc.

Cu un război în Ucraina, un deficit de resurse și o politică din ce în ce mai abruptă, Uniunea Europeană pare să nu îşi mai găsească menirea. Din aceste considerente, Europa pare să-și fi pierdut busolă. În tot mai multe țări, partidele extremiste câștig din ce în ce mai multă susținere, iar acest lucru poate împinge bătrânul continent într-un conflict civil de proporții.

Nici în alte regiuni ale planetei situația nu este una mai roz. Sunt tensiuni în Asia, între Taiwan și China via SUA, sunt tensiuni în regiunea Japoniei unde Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică. Pe continentul African sunt conflicte istorice între mai multe țări, iar Orientul Mijlociu este un butoi cu pulbere. Situația pare mai normală în America de Nord unde, în pofida inflației ridicate, economia SUA nu este una căzută la pământ. Așadar, cu toate aceste aspecte, noua ordine mondială pare să își atingă, încet dar sigur, planurile pentru a schimba cursul umanității.

articolul original.

Ferrari confirmă un atac cibernetic, dar nu are dovezi ale unei breșe în sistemele sale

4 October 2022 at 09:14
image

Ferrari a confirmat că o serie de documente interne au fost postate online, iar producătorul italian de mașini sport de lux lucrează pentru a identifica modul în care s-a întâmplat acest lucru. Compania a explicat că deocamdată nu are nici o dovadă a unei breșe în sistemele sale sau a unui atac ransomware.

Ferrari a declarat că unele documente interne au fost postate online, și că lucrează pentru a identifica modul în care s-a întâmplat acest lucru. Compania a adăugat că nu are nicio dovadă a unei încălcări a sistemelor sale sau a unui atac ransomware și a precizat că nu a existat nicio perturbare a activității și operațiunilor sale.

Ferrari, victima unui nou atac cibernetic

Anterior, luni, 3 octombrie, ziarul Corriere della Sera, citând site-ul Red Hot Cyber, a declarat că Ferrari a fost victima unui atac cibernetic și că șapte gigabytes de documente, inclusiv fișe tehnice și manuale de reparații, au fost făcute publice, scrie Reuters.

Acesta a adăugat că presupusul atac ar fi fost efectuat de banda cibernetică RansomEXX.

Sursa documentelor este încă neclară. În trecut, banda de ransomware Everest a spart sistemele Speroni SPA, o companie din lanțul de aprovizionare a mai multor producători de automobile, inclusiv Ferrari, și a divulgat online documente ale companiei.

Detaliile presupusului atac cibernetic au apărut la patru zile după ce divizia de curse a companiei a anunțat un nou parteneriat cu compania de securitate cibernetică Bitdefender.

Producătorul a încheiat recent un parteneriat de securitate cibernetică

Compania românească a devenit partenerul de securitate cibernetică al Ferrari, iar ca parte a acordului, producătorul auto va „explora și evalua produsele și serviciile de securitate cibernetică Bitdefender pentru a le încorpora în activitatea sa”.

„Suntem încântați să ne angajăm în acest nou parteneriat cu Bitdefender, cu care împărtășim valori precum cel mai înalt nivel de eficiență tehnologică, căutarea excelenței în performanță și o cultură a securității”, a declarat săptămâna trecută șeful Scuderia Ferrari, Mattia Binotto.

Dacă acest ultim atac se dovedește a fi real, va fi a doua oară când Ferrari este ținta infractorilor cibernetici în 2022. În urmă cu câteva luni, Ferrari a anunțat un acord cu compania elvețiană de blockchain Velas Network, cu scopul de a crea token-uri nefungibile (NFT) pentru fani, ca o formă de merchandising digital. Cu toate acestea, un subdomeniu aparținând Ferrari a fost deturnat și folosit pentru a găzdui o înșelătorie NFT timp de mai multe luni, înainte de a fi în cele din urmă eliminat.

articolul original.

Virgil Popescu a găsit soluția la problemele românilor. Ne îndeamnă să purtăm blugi în casă pentru a nu ne fi frig

4 October 2022 at 07:33
image

Virgil Popescu, ministrul Energiei, atinge un ridicol fără precedent explicând că soluția la problemele românilor este una simplă. Demnitarul îi îndeamnă pe români, pentru a face față frigului din case, să poarte blugi. Acesta explică faptul că el face acest lucru şi vara.

Asta în condiţiile în care liderii europeni par să o ia razna din cauza problemelor energetice cu care se confruntă blocul comunitar. Un demnitar din Elveția îi îndemna pe cetățeni să facă duș în doi, pentru a face economie.

Virgil Popescu, soluția la problemele românilor: Purtăm blugi

Virgil Popescu, care s-a confruntat în trecut cu mai multe moțiuni simple, continuă să se facă de râs spunând că are soluții la problemele românilor. Demnitarul îi îndeamnă pe cetățeni să poarte blugi în casă pentru a face față frigului din locuințe. Ministrul recunoaște că nu a stat niciodată la 19 grade pe timpul iernii, așa cum multe țări din UE îi îndeamnă pe cetățeni, dar consideră că românii trebuie să aibă o temparatură cât să se simtă confortabil:

” port blugi în casă, indiferent de anotimp. Nu am purtat niciodată pantaloni scurți dar nu stau la 20 de grade, pe la 22-23 de grade mă simt bine, trebuie să recunosc. Nici mai sus, dar nici la 19 grade. Oamenii trebuie să aibă temperatura cât consideră că au nevoie, unii sunt mai friguroși, unora nu le place căldura, nu pot sta la o anumită temperatură.”” explică încă ministrul Energiei.

Ceea ce nu ne oferă ministrul sunt soluțiile pentru creșterea bruscă a prețurilor gazelor naturale, în condițiile în care România produce aproximativ 90% din necesarul total de resurse. Cu toate aceste aspecte, prețul gazelor naturale crește constant. În trecut ministrul ne explica faptul că în eșalonul 2 al ANRE există o încrengătură de tip cartel care protejează interesele marilor companii. Nici până acum, la câteva luni după declarații, Parlamentul nu a acționat în consecință (ANRE fiind o instituție aflată direct în subordinea Parlamentului).

Europa într-un scenariu horror dacă va exista o iarnă târzie

Lucrurile nu sunt pe făgașul normal în contextul în care specialiștii de la Agenția Internațională a Energiei explică faptul că Europa ar putea avea parte de un scenariu apocaliptic dacă va exista o iarnă târzie. Sunt multe probleme care ar putea genera un astfel de scenariu. Pe lângă întreruperea livrării de gaze naturale dinspre Rusia, rezervele europene trebuie să fie la un nivel confortabil.

În schimb, dacă va exista o iarnă târzie, iar nivelul din rezervoare va fi foarte mic, atunci presiunea gazului natural va scădea, limitând livrările. Pentru ca acest lucru să nu se întâmple, specialiștii afirmă faptul că europenii, consumatorii casnici, trebuie să reducă cu 13% consumul mediu, iar țările trebuie să aibă rezervoarele pline în proporție de 90%.

Lucru care în aceste momente nu este făcut. Lăsând la o parte scenariul apocaliptic dat de AIE, ne întoarcem la lucrurile din intern unde o statistică arată că marile lanțuri de supermarketuri au înregistrat vânzări mari de pături groase, geci, pantaloni, calorifere electrice sau lemne. Așadar, Virgil Popescu are soluție la problemele românilor și îi îndeamnă să stea în blugi pentru a face față frigului din case, dar românii au o soluție și mai simplă la problemele ministrului: DEMISIA.

articolul original.

Serbia acuză că i s-au încălcat principiile Cartei ONU

4 October 2022 at 05:40
image

Principiile Cartei ONU au fost încălcate, acuză premierul din Serbia, Ana Brabic care consideră că țara este suspusă unor presiuni uriașe, cele mai mari de după 1999.

Cu toate aceste acuzații, Serbia a anunțat că nu o să recunoască rezultatele referendumurilor făcute în Ucraina, chiar dacă există legături strânse intre Belgrad și Moscova.

Serbiei i s-au încălcat principiile Cartei ONU

Principiile Cartei ONU au fost încălcate în cazul Serbiei, consideră premierul Ana Brnabic care a vorbit despre faptul că țara se confruntă cu provocări cumplite ce nu s-au mai întâlnit din 1999.

„Încălcarea Cartei ONU și a principiilor dreptului internațional era și atunci clară celor care doreau să vadă și să înțeleagă că s-a deschis Cutia Pandorei. Interpretarea selectivă a dreptului internațional a condus la ceea ce trăim astăzi” – a declarat Brnabić.

Premierul a punctat faptul că Serbia este supusă unor presiuni extraordinare de ipocrizia de care dau dovadă marile puteri mondiale. Din punctul său de vedere, Serbia nu amenință pe nimeni și respectă dreptul internațional care, în funcție de țară, are un caracter de dublu standar. Acesta a continuat discursul spunând că politica externă a statului are două principii de bază prin care se promovează politica independentă cu interesele interne, și politica orientată pe dreptul internațional care corespunde cu Carta ONU ceea ce înseamnă că integritatea statelor recunoscute este inviolabilă şi nu poate fi încălcată vreodată.

„Nu ne uităm în curțile altora, nu acționăm în spatele nimănui și îi ajutăm pe toți cum putem. Suntem angajați în menținerea păcii și consolidarea cooperării regionale, iar inițiativa Balcanii deschiși este cel mai bun exemplu” – a subliniat Brnabić.

Este o barbarie faptul că unele țări atacă alte state fără ca să existe o decizie a Cartei ONU în acest sens, este de părere premierul Ana Brnabic.

Președintele Serbiei, atac direct la adresa ONU

Nu este primul atac la adresa dreptului internațional. Președintele Serbiei a avut un discurs critic la adresa ONU în care a subliniat faptul că țara acestuia sprijină integritatea teritorială a fiecărui stat și că ar fi fost indicat că țările membre ONU să facă același lucru când a fost vorba despre Serbia. Președintele sârb a punctat că nu ar trebui să existe vreo diferență între integritatea teritorială a Ucrainei și cea a Serbiei și că ultimei i-a fost încălcată flagrant dreptul la teritoriu. Ba mai mult, președintele a afirmat faptul că țara sa nu a atacat niciodată pe nimeni și că ceea ce a făcut Occidentul reprezintă o imoralitate de zile mari

” Şerbia sprijină integritatea teritorială a tuturor țărilor ONU, inclusiv a Ucrainei. Dar adevărul este că integritatea teritorială a Serbiei a fost încălcată, iar Serbia nu a atacat pe nimeni, nici o altă țară suverană, puțini oameni vorbesc despre asta. Aș dori să-i întreb pe liderii multor țări, să răspundă, care este diferența dintre suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și Serbiei?” explica Vucic.

Vă aducem aminte faptul că președintele face referire la conflictul din Kosovo dintre anii 1996-199. Războiul din Kosovo a fost un  conflict între forțele sârbe și iugoslave,  Armata de Eliberare din Kosovo, o grupare paramilitară de gherilă a etnicilor albanezi, susținută de NATO.

NATO a intervenit militar în Kosovo în perioada de 24 martie și 11 iunie 1999 când au fost implicate, în acțiune, peste 1000 de avioane sau elicoptere care au operat de pe aeroporturile din Italia. Au fost folosite și rachete de croazieră marca Tomahawk care au fost lansate de pe submarine sau aeronave. Toate țările NATO au fost implicate în conflict, chiar dacă Grecia condamnase războiul. Au fost 10 săptămâni de război, iar avioanele NATO au avut peste 30.000 de operațiuni, misiuni de luptă. A fost pentru prima oară după cel de-al Doilea Război Mondial când flota aeriană germană a avut obiective militare, arată wikipedia  Așadar Serbia acuză că ei  i s-a încălcat principiile Cartei ONU, făcând referire la intervenția NATO în regiune.

articolul original.

Premierul Ciucă a convocat CNSU. Măsuri de urgență pentru situația de la Roșia Montană

3 October 2022 at 18:00
image

CNSU a decis, luni, verificarea tehnică a calității construcției și siguranței exploatării barajelor aflate pe teritoriul României, după ce sâmbătă noaptea a avut loc o avarie la barajul lacului piscicol Tăul Mare din Roșia Montană, județul Alba, iar populația a fost evacuată.

„În contextul incidentului petrecut în data de 01.10.2022 la barajul lacului de acumulare Tăul Mare din județul Alba care a impus adoptarea urgentă a unor acțiuni de răspuns, inclusiv evacuarea preventivă a locuitorilor din localitatea Roșia Montană, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, în format hibrid Comitetul Național pentru Situații de Urgență, în vederea adoptării unor măsuri imediate în scopul preîntâmpinării unor evenimente asemănătoare. Prin Hotărârea nr. 42 din 03.10.2022 a CNSU sunt dispuse măsuri necesare verificării tehnice a calității construcției și siguranței exploatării barajelor aflate pe teritoriul României”, anunță Executivul.

Măsuri de urgență pentru situația de la Roșia Montană

Potrivit hotărârii CNSU, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Administrația Națională Apele Romane și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Inspectoratul de Stat în Construcții, vor efectua, în regim de urgență, controale sau verificări de specialitate privind calitatea construcției și siguranței în exploatare a barajelor, din aria de competență.

„Acțiunile de control/verificare se desfășoară la barajele încadrate în categoriile C și D, indiferent de deținător. Controalele/verificările menționate la alin. (1) urmăresc, dar fără a se limita la acestea, performanța privind calitatea în construcții, evaluarea stării de siguranță în exploatare, comportarea obiectivelor, starea de uzură, existența și funcționalitatea aparaturii de monitorizare, control și avertizare, precum și riscurile la care sunt expuse”, se menționează în document.

Ulterior, va fi întocmit un raport, care cuprinde starea de fapt, concluziile verificărilor, precum și recomandările necesare.

„Controalele și verificările se realizează până cel tarziu la data de 20 noiembrie 2022. În termen de 10 zile de la emiterea prezentei hotărâri, instituțiile centrale sau organizațiile publice precum și cele de la nivelul unităților administrativ teritoriale, pun la dispoziția Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne listele nominale ale barajelor încadrate în categoriile C și D, aflate în administrare”, se precizează în hotărâreas CNSU.

Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare, unde sâmbătă a apărut o avarie la baraj, a scăzut până luni cu 97 de centimetri, în urma evacuării cu motopompele de mare capacitate.

O avarie a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică la barajul lacului piscicol Tăul Mare din Roșia Montană, județul Alba. Autoritățile au dispus evacuarea populației din localitate.

Potrivit ISU Alba, autoritățile au fost sesizate în noaptea de sâmbătă spre duminică, prin apel la 112, de primarul comunei Roșia Montană cu privire la o avarie la golirea de fund a Barajului Lacului Piscicol Tăul Mare.

Hotărârea CNSU, AICI!

articolul original.

Cutremur de 4 grade Richter în Buzău. S-a produs la adâncimea de 140 de kilometri

3 October 2022 at 16:15
image

Un cutremur cu magnitudinea 4 a avut loc luni după-amiaza în județul Buzău.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut loc luni la ora 18.44 în județul Buzău, notează Mediafax.

Acesta a avut magnitudinea 4 și s-a produs la adâncimea de 140 de kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Brașov (67 km), Ploiești (78 km), Bacău (115 km), Brăila (123 km), Galați (124 km), București (130 km).

Un alt cutremur cu magnitudinea de 3,7 s-a produs în zona seismică Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 3,7 s-a produs sâmbătă, 24.09.2022, la 14:57 în zona seismică Vrancea, Buzău.

Seismul s-a produs la adâncimea de 140 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 70 km E de Brașov, 79 km NE de Ploiești, 114 km S de Bacău, 120 km V de Brăila, 121 km V de Galați, 130 km N de București, 152 km NE de Pitești, 185 km E de Sibiu, 195 km N de Ruse și 195km SV de Iași.

Cel mai puternic seism din 2022

Cel mai mare seism din acest an a avut loc pe 16 ianuarie 2022, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, la o adâncime de 140 kilometri şi a avut magnitudinea de 4,4.

Cel mai puternic cutremur de anul trecut a fost înregistrat pe data de 26 mai – magnitudine de 4,7.

articolul original.
❌