ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 3 February 2023Bitpress

Idei de cadou pentru el cu ocazia aniversării căsătoriei

3 February 2023 at 13:39

Indiferent de numărul de ani de căsnicie la care ați ajuns, aniversarea căsătoriei este acel moment special din viața și căsnicia voastră în care vă sărbătoriți iubirea și toate roadele obținute în urma unirii destinelor voastre. Fie că sunteți la 10 ani, 5 ani sau chiar un an de căsnicie, acest moment trebuie să își păstreze farmecul și semnificația iar cadourile dăruite trebuie să fie pe măsura semnificației momentului. Surprinde-ți soțul cu un dar inedit și semnificativ cu ocazia aniversării voastre și transformați acest moment într-unul de neuitat. Dacă ești în căutare de idei de cadouri care să îți surprindă soțul într-un mod foarte plăcut ai ajuns la locul potrivit. 

Iată cadourile prin care îi poți arăta cât de mult îl iubești cu ocazia aniversării căsătoriei

 1. O hartă stelară personalizată
kissfm

SPAȚIU PUBLICITAR

Fă-i soțului tău cea mai frumoasă și emoționantă surpriză cu o hartă stelară care să surprindă data și locația nunții voastre. Poți merge mai departe cu personalizarea hărții, astfel încât să surprindă și poziția stelelor pe cer în acel moment special în care v-ați unit destinele. 

 1. Un parfum 
Campare Faget Mioveni

SPAȚIU PUBLICITAR

Un parfum atent selecționat și potrivit preferințelor personale ale soțului tău va fi întotdeauna un cadou cu care nu vei putea da greș. Fii atentă la aromele sale preferate și surprinde-l cu un parfum care să fie total potrivit personalității și stilului său. 

 1. O cameră auto

Este deja bine știut că bărbații sunt pasionați înrăiți de mașini și tot ceea ce presupune accesorii ale acestora. Îl poți lua prin surprindere cu orice accesoriu de mașină sau chiar cu o cameră video pentru mașina de la a2t.ro, care poate fi un cadou atât plăcut cât și util și de care va fi cu siguranță încântat. Acestea vin ca și ghid în trafic, aliat în cazul vandalizărilor și per total îmbunătățește experiența șofatului. 

 1. Kit de supraviețuire multifuncțional

Un astfel de set compus din diverse unelte și accesorii, de la briceag până la o lanternă, este visul oricărui bărbat. Kit-ul respectiv își găsește utilitatea și în afară drumețiilor, motiv pentru care deținerea unuia l-ar încânta foarte mult pe soțul tău. 

 1. Set de prosoape personalizate 
Compost SEDC

SPAȚIU PUBLICITAR

O idee de cadou drăguț dar și practic în același timp este personalizarea cu propriile inițiale sau diverse simboluri cu semnificație personală a unor piese vestimentare, prosoape de baie sau accesorii din bucătărie. 

 1. Cameră foto 
kissfm

SPAȚIU PUBLICITAR

Surprinde-l de aniversarea voastră cu un cadou foarte practic, unul cu care va putea surprinde și momentele speciale ulterioare, precum o cameră foto. De asemenea, prin acest cadou în încurajezi să dezvolte o nouă pasiune. 

Nu încerca să apelezi la cadouri convenționale, cu atât mai mult cu cât este vorba de un moment extrem de special din viața voastră, aniversarea propriei căsătorii, aniversări care, în general și indiferent de numărul de ani, ar trebui să rămână în amintirile voastre ca cele mai frumoase momente și experiențe. Lasă-ți imaginația să își aducă și ea contribuția în această vânătoare de cadouri și cu siguranță îți vei surprinde soțul cu cele mai plăcute și speciale cadouri. 

Sursa foto: pexels.com

articolul original.

Tu știi care sunt cele mai îndrăgite telefoane lansate în anul 2023? Află aici!

3 February 2023 at 13:37

Dacă nu mai ține bateria nici până la pauza de prânz iar când dai să deschizi Facebook durează între 3 și 5 zile lucrătoare e clar că trebuie să-ți cumperi un telefon nou. Nu poți umbla la nesfârșit cu încărcătorul portabil după ține pe care oricum îl uiți acasă fix în zilele în care n-ar trebui. Gata cu stresul și neplăcerile provocate de micul gadget din buzunarul tău. Anul acesta e unul perfect pentru o schimbare în ceea ce privește telefonul mobil și mai jos o să vezi și de ce. Se anunță niște lansări incendiare pe piața smartphone-urilor așa că e imposibil să nu găsești ceva care să te dea pe spate.

kissfm

SPAȚIU PUBLICITAR

Iată trei modele populare de telefoane care se vor lansa în acest an 

Campare Faget Mioveni

SPAȚIU PUBLICITAR

1.       iPhone 15

 Dacă ești iubitor de iPhone și de produse Apple în general probabil că nu ai nevoie de nicio prezentare a noului model. Ești fan iOS și nu vrei să auzi niciodată de android. Ei bine, nu ești singurul: iPhone-ul este, negreșit, cel mai îndrăgit model de telefon în prezent, cel puțin în Statele Unite ale Americii, Europa și Australia dar și în multe alte zone, cu peste 2.2 miliarde de exemplare vândute de la apariția lui din 2007. Desigur că toți simpatizanții iPhone sunt nerăbdători să vadă cum arată noul design și ce îmbunătățiri au adus dezvoltatorii acestui smartphone. Se estimează deja că americanii vor implementa un nou procesor pentru performanțe îmbunătățite iar camerele foto vor da un randament mai bun față de modelele anterioare așa cum ne-au obișnuit.

2.       Samsung Galaxy S23

Campare Faget Mioveni

SPAȚIU PUBLICITAR

Sud-coreenii sunt gata, așa cum era de așteptat, să concureze cu gigantul american, principalul lor competitor, și anul acesta. Dacă ești simpatizantul telefoanelor open source de tip android, află că Samsung S23 va fi dotat cu Qualcomm – cel mai inovator procesor de pe piață la ora actuală ceea ce nu poate decât să fie o veste nemaipomenită pentru utilizatorii Samsung. Performanțe mărite, viteze cum nu au mai existat până acum și un design nou. Specialiștii în telefonie mobilă estimează că Samsung va renunța la camera bump – ceea ce înseamnă că nu va mai exista acea ieșire în relief a camerei foto până la nivelul carcasei pe S23. Legat de camera foto, se preconizează că e vorba de 200 de megapixeli așa că dacă ești pasionat de selfie-uri sau portrete sau poate îți place să surprinzi peisaje deosebite vei avea cu ce să faci toate acestea.

kissfm

SPAȚIU PUBLICITAR

3.       OnePlus 11

Data oficială a lansării este 7 februarie așa că cine știe, poate îți faci singur un cadou de Ziua Îndrăgostiților în cazul în care nu ai pe nimeni. Acest telefon, poate mai puțin popular în România, a câștigat fără îndoială mult teren în ultimii ani. Nici OnePlus nu se lasă mai prejos când vine vorba de performanțele procesorului. Noul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 asigură niște condiții de cea mai înaltă clasă în materie de telefoane mobile iar bateria de nu mai puțin de 5.000 mAh se va asigura că nu mai rămâi în până în metrou sau autobuz. 

Așadar, după cum vezi, opțiuni există, tu trebuie doar să te hotărăști exact ce fel de telefon vrei să ai, în funcție de caracteristicile fiecăruia și de felul în care ești tu obișnuit să tehnologia modernă. 

Sursă foto: Pixabay.com

articolul original.

Statul se împrumută de la populație printr-o nouă emisiune de titluri Tezaur

3 February 2023 at 11:02

Ministerul Finantelor Ministerul Finanțelor a anunțat lansarea titlurilor de stat Tezaur destinate exclusiv populației începând de vineri, 3 februarie, cu maturitãți de 1, 2 și 3 ani și dobânzi anuale de 7,20%, 7,50%, respectiv 8%.

Titlurile de stat au valoare nominalã de 1 leu și sunt în forma dematerializatã și pot fi cumpãrate fizic, dar și online. Între 3 – 23 februarie 2023 titlurile de stat pot fi cumpărate online, numai de cãtre persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online. Între 3 – 24 februarie 2023 titlurile pot fi cumpărate de la unitãțile Trezoreriei Statului, iar între 3 – 23 februarie 2023 în mediul urban și 3 – 22 februarie 2023 în mediul rural, prin subunitãțile Poșta Românã. Dobânda este anualã, plãtibilã la termenele prevãzute în prospectul de emisiune.

kissfm
SmartBill

SPAȚIU PUBLICITAR

SPAȚIU PUBLICITAR

Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot rãscumpãra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulãrii subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuãrii subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansatã de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

articolul original.
Before yesterdayBitpress

România a ajuns pe ultimul loc în UE în ceea ce privește democrația

2 February 2023 at 09:45

[unable to retrieve full-text content]România este pe ultimul loc în rândul ţărilor Uniunii Europene la capitolul democraţie şi pe locul 62 în lume, cu un scor…

articolul original.

Copiii din Paris au trimis un jurnalist la CS Dacia Mioveni, pentru a afla cum se joacă oina!

1 February 2023 at 23:37

CS Dacia Mioveni 2012 a devenit cunoscut la nivel național prin secția de oină, care a câștigat de-a lungul celor peste 10 ani de la înființare titluri naționale la toate categoriile feminine.

La sfârșitul săptămânii trecute, oinistele Daciei Mioveni au primit o vizită mai puțin obișnuită. Benjamin Ribout, jurnalist corespondent al Radio France Internațional a fost delegat de copiii din Paris să afle cum se joacă sportul nostru național, oina.

DRAXLMAIER.RO

SPAȚIU PUBLICITAR

Oinistele Daciei au făcut un meci demonstrativ la Sala Sporturilor Mioveni, în care l-au implicat și pe Benjamin și au răspuns întrebărilor copiilor francezi transmise prin intermediul jurnalistului.

arges-sport.ro

SPAȚIU PUBLICITAR

 La întâlnirea cu jurnalistul a participat alături de echipă și de antrenoarea Filofteia Dumitru, primarul Mioveniului, Ion Georgescu, președintele Federației Române de Oină, Nicolae Dobre, coordonatorul secției de oină, Dumitru Voiculescu și președintele CS Dacia Mioveni 2012, Toma Duței.

Video – declarații Benjamin Ribout, Nicolae Dobre
image
articolul original.

Protejați contoarele de apă împotriva înghețului!

1 February 2023 at 18:06

Menținerea curățeniei și integrității căminului de branșament și protejarea contorului, inclusiv împotriva înghețului, intră în sarcina clientului/utilizatorului.

Iată câteva recomandări pentru a evita problemele legate de riscul de îngheț la branșamente și apometre.

Cofetaria Picadilly
SmartBill

SPAȚIU PUBLICITAR

SPAȚIU PUBLICITAR

Compost SEDC

SPAȚIU PUBLICITAR

Blocați accesul aerului rece în căminele de apometre, case de scări, subsoluri de bloc, pe unde trec instalațiile de apă. Asigurarea microclimatului pentru apometrele montate în scările de bloc se poate realiza prin închiderea ușilor, geamurilor, sau la nevoie, înlocuirea acestora.

Protejați căminul de apometru deoarece înghețul începe prima dată de aici, după care se propagă spre rețeaua interioară. Trebuie ca acesta să aibă capacul închis și să nu se infiltreze apă.

ATENȚIE: înghețarea contorului determină blocarea lui, ceea ce poate duce la inundarea căminului sau lipsa apei. În acest caz, reparația sau înlocuirea contorului se face pe cheltuiala utilizatorului.

Campare Faget Mioveni

SPAȚIU PUBLICITAR

Pentru izolarea apometrului se pot folosi materiale termoizolante (polistiren, vată minerală, ș.a.m.d). În cazul apometrelor cu citire la distanță, nu este necesar să se lase liber vizorul aparatelor pentru citirea consumului.

Izolarea țevilor este, de asemenea, foarte importantă. Dacă aveți montată o chiuvetă în exterior, este neapărat nevoie să izolați țevile.

kissfm

SPAȚIU PUBLICITAR

Nu folosiţi focul deschis pentru dezgheţarea conductelor! În cazul în care vă confruntați cu probleme cu înghețul la instalațiile de apă, vă rugăm să anunțați în dispeceratul non-stop al S.Ed.C Mioveni, la unul din numerele de telefon: 0348/457.102; 0736.202.067.

articolul original.

Atenție, avarie la rețeaua de apă potabilă

1 February 2023 at 18:04
image

Vă aducem la cunoștință că furnizarea apei potabile a fost întreruptă în această dimineață, în zona A-uri în vederea remedierii unei avarii. De măsură sunt afectați și consumatorii de pe străzile: Aleea Poienii, Piscul Ilinii și Dealul Viilor.

Pentru relații suplimentare ne puteți contacta prin DISPECERAT NON-STOP la telefon: 0348/457.102; 0736.202.067. Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.

articolul original.

Salariul mediu net în Argeș este sub media națională

1 February 2023 at 15:01

În Iaşi, salariul mediu net a crescut cu 159% în ultimii 10 ani, de la puţin peste 1.370 de lei la aproape 3.560 de lei. Salariile din Cluj au crescut cu 157%, de la circa 1.570 de lei la puţin peste 4.000 de lei net, iar cele din Harghita au crescut cu 151%, de la aproape 1.100 de lei la circa 2.690 de lei. În Iaşi, numărul mediu de salariaţi a fost 187.946 în anul 2021, în Cluj numărul lor era de 267.239, iar în Harghita era de 72.732.

Cele mai mici creşteri salarial au fost în Ilfov, de 75%, Gorj, de 90%, şi Argeş, de 109%. Salariul mediu net a crescut cu 127% în această perioadă, de la 1.500 lei la 3.400 de lei la finalul anului 2021, ultimul an pentru care există date la INS. În Argeș, salariul mediu net în 2021 a fost de 3.222 de lei, sub media națională. Angajaţii din 36 dintre judeţele României câştigau mai puţin decât salariul minim pe economie la nivelul anului 2021, iar doar în şase dintre ele salariile erau mai mari decât media naţională. Costești, Argeș,  este orașul din România cu cel mai mic salariu net – în medie 1.580 de lei.

kissfm

SPAȚIU PUBLICITAR

Judeţele Iaşi, Cluj şi Harghita au înregistrat cele mai mari creşteri ale salariului mediu net din ultimul deceniu, după cum arată datele de la Institutul Naţional de Statistică (INS) centralizate de Ziarul Financiar.

Astfel, în 2021, ultimul an pentru care există date anuale la INS, faţă de 2012 salariile din Iaşi au crescut cu 159%, de la puţin peste 1.370 de lei la aproape 3.560 de lei. Salariile din Cluj au crescut cu 157%, de la circa 1.570 de lei la puţin peste 4.000 de lei net, iar cele din Harghita au crescut cu 151%, de la aproape 1.100 de lei la circa 2.690 de lei.

Sursa foto: zf.ro

DRAXLMAIER.RO

SPAȚIU PUBLICITAR

articolul original.

Patru anotimpuri la Buenos Aires, la Filarmonica Pitești

1 February 2023 at 14:50

Filarmonica Pitești organizează joi, 2 februarie, de la ora 19.00, la Centrul
Multifuncțional, primul concert simfonic al lunii. Alături de orchestra simfonică a instituției revin
pianista Andreea Stoica și violonistul Răzvan Stoica, soliștii care vor interpreta „Patru anotimpuri
la Buenos Aires” de Astor Piazzolla (aranjament Janssen). În partea a doua, publicul va audia
„Simfonia nr. 40 în sol minor” de W.A. Mozart.
Violonistul Răzvan Stoica este născut într-o familie de muzicieni. Și-a finalizat studiile la
Conservatorul Regal de Muzică din Amsterdam, unde a studiat, alături de vioară, și arta
dirijorală. Este singurul român ce a câștigat, în cei 46 de ani de când se desfășoară, concursul
„New Talent” de la Bratislava, desfășurat sub egida Uniunii Europene de Radio și acordat celui
mai talentat interpret din lume sub 28 de ani. Director artistic la Kamerata Stradivarius Orchestra
din Amsterdam, cântă pe o vioară Stradivarius, veche din 1729, pe care a obținut-o în urma unui
concurs.

DRAXLMAIER.RO

SPAȚIU PUBLICITAR

Andreea Stoica a început studiul pianului de la cinci ani, un an mai târziu fiind admisă, ca
un copil-minune, la Liceul „George Enescu” din Bucureşti. La 12 ani debutează, ca solist
concertist, cu Orchestra Bucureşti. Absolvă Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti şi
participă la cursuri de masterclass în Italia, Germania, Olanda şi Coreea. Susţine recitaluri şi
concerte în turnee din Europa şi Japonia. Este solist concertist la Kamerata Stradivarius Orchestra
din Amsterdam. A mai fost prezentă la Filarmonica Piteşti în stagiunile trecute, alături de fratele
său, Răzvan Stoica.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro, prețul
unuia fiind de 50 de lei sau 40 de lei în funcție de categoria locului. Pentru elevi și studenți un
bilet costă 12,50 lei, respectiv 10 lei, iar pentru pensionari, 25 de lei, respectiv 20 lei.

articolul original.

Ai început să-ți faci unghiile singură, pentru a economisi bani lunar, și nu știi de ce ustensile ai avea nevoie pentru a te perfecționa?

1 February 2023 at 14:38

Indiferent de vârstă, ori de gusturi, femeile își vor dori întotdeauna să arate bine, pentru a se simți cu adevărat atrăgătoare în pielea lor. De cele mai multe ori, acestea vor fi dispuse să cheltuiască sume considerabile de bani pentru ca acest lucru să se realizeze. În general, dacă o doamnă câștigă, fie și minimul pe economie, din puținul pe care îl are va ajunge să acorde o sumă minimală și pentru propriile plăceri care, în ceea ce privește sexul frumos, se manifestă cu precădere atunci când vine vorba de îmbrăcăminte, accesorii, ori tratamente cosmetice. 

DRAXLMAIER.RO

SPAȚIU PUBLICITAR

Iată 3 articole ce nu ar trebui să lipsească din trusa ta ca și manichiuristă la început de drum:

Compost SEDC

SPAȚIU PUBLICITAR

Gama de aparate pentru tăiat/pilit unghiile

Indiferent că vrei să optezi pentru un format al unghiei mai lung, ori unul mai scurt, că îți place mai mult structura unghiei sub formă de migdală, ori pătrățoasă, să deții un asemenea aparat, care să își schimbe capetele la nevoie, este un must de care nu ai voie să te lipsești! Unde mai pui că acesta te ajută și la tăiatul cuticulelor, și îți scurtează considerabil de mult durata de timp pe care ai petrece-o în mod normal făcându-ți unghile daci ai apela la fiecare instrument necesar în parte, în loc să le ai pe toate acestea reunite într-unul singur?

Lampa cu led pentru uscare

Compost SEDC

SPAȚIU PUBLICITAR

Bineînțeles că momentul în care îți termini de realizat manichiura dorită este încununat de cel în care profiți de site-ul celor de la savyprofessional.ro unde găsești aici lampa led pentru unghii potrivită pretențiilor și cerințelor tale. Momentul de uscare al unghiilor este cel primordial, care poate dicta ulterior diferența dintre o manichiură reușită și rezistentă, ce te va ține săptămâni la rândul de acum, ori una ce se va da bătută, și te va abandona, în următoarele câteva zile.

DRAXLMAIER.RO

SPAȚIU PUBLICITAR

Gelurile de tip bază

Dacă, înainte de a lua decizia de a-ți face tu singură unghiile pentru a economisi bani, ai fost, chiar și numai de câteva ori la o manichiuristă de profesie, cel mai probabil ai putut observa că aceasta, înainte de a-ți aplica culoarea dorită pe unghie, a folosit un gel de tip bază. Acest gel nu face decât să ajute la rezistența și durata manichiurii tale, dându-i aceasta forma și aspectul dorit.

A-ți face unghiile înseamnă a te iubi și a investi în grija și atenția pe care alegi să ți le oferi. Ai încredere în tine și bucură-te de fiecare zi în care ai ales să te îngrijești!

Surse foto: pixabay.com

articolul original.

Vopsirea în câmp electrostatic – utilă în numeroase domenii

1 February 2023 at 14:35

Vopsirea electrostatică este un proces care utilizează sarcini electrostatice pentru a aplica vopsea pe suprafețele metalice. Această metodă este folosită în mod obișnuit pentru a vopsi mașini, camioane și alte vehicule, precum și o varietate de alte obiecte metalice, cum ar fi aparatele de uz casnic și echipamentele industriale.

Cofetaria Picadilly

SPAȚIU PUBLICITAR

Procesul de vopsire electrostatică începe prin curățarea suprafeței de vopsit. Acest lucru se face pentru a îndepărta orice murdărie, grăsime sau alți contaminanți care ar putea interfera cu capacitatea vopselei de a adera la metal. Apoi, suprafață este acoperită cu o vopsea care a fost special formulată pentru utilizare în vopsirea electrostatica.

Campare Faget Mioveni

SPAȚIU PUBLICITAR

Odată ce vopseaua a fost aplicată, obiectului i se aplică o încărcare electrostatica. Această sarcina face ca particulele de vopsea să fie atrase de suprafață metalică, creând un strat foarte subțire și uniform. Procesul este de obicei repetat de mai multe ori pentru a atinge nivelul dorit de acoperire.

Unul dintre principalele beneficii ale vopsirii electrostatice este că este un proces extrem de eficient. Deoarece particulele de vopsea sunt atrase de suprafața metalică, este necesară mai puțin în vopsea pentru a obține nivelul dorit de acoperire. Acest lucru nu numai că economisește timp și bani, dar are că rezultat și un proces mai ecologic.

Un alt beneficiu al vopsirii electrostatice este că produce un finisaj de foarte înalta calitate. Particulele de vopsea sunt atrase de suprafață metalică cu un grad ridicat de precizie, rezultând un strat neted și uniform. Această înseamnă, de asemenea, că poate fi folosit pentru a picta forme și suprafețe complexe care ar fi dificil de pictat manual.

Campare Faget Mioveni

SPAȚIU PUBLICITAR

În general, vopsirea electrostatică este o modalitate eficientă, rentabilă și de înalta calitate de a vopsi suprafețele metalice. Este folosit în mod obișnuit în sectoarele auto și industrial, dar poate fi folosit și pentru a vopsi o mare varietate de alte obiecte metalice. Este o metodă avansată de vopsire care este foarte recomandată pentru proiecte la scară largă și pentru vopsirea de precizie.

kissfm

SPAȚIU PUBLICITAR

Înainte de vopsire însă, suprafață trebuie pregătită în mod corespunzător astfel încât vopseaua să adere cât mai bine la această iar noi să obținem rezultate cât mai bune. Iată astfel ce trebuie să facem în acest sens.

Pregătirea unei suprafețe pentru vopsire este un pas important în asigurarea unei acoperiri uniforme și de lungă durata. Următorii pași sunt recomandați pentru pregătirea unei suprafețe:

 • Curățarea suprafeței: Înainte de a începe să vopsiți, curățați suprafața cu un detergent și apă, sau cu un amestec de oțet și apă. Ștergeți bine și lăsăți suprafață să se usuce complet.
 • Îndepărtarea mucegaiului și a umidității: Dacă există mucegai sau umiditate pe suprafață, acestea trebuie îndepărtate înainte de a începe vopsirea. Utilizați un amestec de oțet și bicarbonat de sodiu pentru a îndepărta mucegaiul, și asigurați-va că suprafață este complet uscată înainte de a începe vopsirea.
 • Îndepărtarea zgârierelor și a crăpăturilor: Folosiți un cuțit sau un fierăstrău pentru a îndepărta orice zgârieturi sau crăpături din suprafață.
 • Îndepărtarea vechii vopsele: Dacă suprafață a fost deja vopsită, îndepărtați vopseaua veche prin șlefuire sau decapare.
 • Aplicarea unui primer: Aplicați un primer pe suprafață curată și uscată, pentru a asigura o aderența mai bună a vopselei.

După finalizarea acestor pași, suprafață ar trebui să fie curată, uscată și pregătită pentru aplicarea vopselei. Este important să se respecte recomandările producătorului pentru utilizarea produselor și să se respecte normele de siguranță.

Vopsirea unei suprafețe poate oferi mai multe avantaje, printre care:

 • Protejarea suprafeței: Vopsirea poate proteja o suprafață de uzură, coroziune și deteriorare, în special în cazul suprafețelor expuse la intemperii sau la umezeală.
 • Estetică: Vopsirea poate îmbunătăți aspectul estetic al unei suprafețe, acoperind orice imperfecțiuni sau zgârieturi existente și oferind o nouă culoare sau textura.
 • Personalizarea: Vopsirea poate fi utilizată pentru a personaliza sau a da personalitate unei suprafețe, precum o camera sau un mobilier.
 • Valoare de revânzare: Vopsirea poate adaugă valoare unei proprietăți, atunci când această este vândută sau închiriată.
 • Durabilitate: Vopsirea poate oferi o acoperire durabilă, care poate rezistă ani de zile, dacă este aplicată corect și întreținută în mod regulat.

Este important să se respecte recomandările producătorului și să se respecte normele de siguranță când se vopsește o suprafață. Înainte de a aplică vopseaua, se recomandă să se testeze pe o zona mică și să se respecte timpul de uscare al produselor.

Vopsirea electrostatica precum cea oferită de electrostatica.ro este o metodă de vopsire profesională care se bazează pe electrostaticitate pentru a atrage particulele de vopsea către suprafață care urmează să fie vopsită. Această metodă este utilizată în mai multe domenii, printre care:

 • Industria auto: Vopsirea electrostatică este utilizată pentru a vopsi piese auto, cum ar fi caroseriile și elementele interioare, precum și pentru a acoperi piese din aluminiu sau oțel cu vopsea anti-corozivă.
 • Industria metalurgică: Vopsirea electrostatică este utilizată pentru a acoperi obiecte metalice, cum ar fi cablurile, conductele și echipamentele industriale, pentru a le proteja de coroziune.
 • Industria mobilă: Vopsirea electrostatică este utilizată pentru a vopsi mobilier, cum ar fi scaune, mese, dulapuri și paturi.
 • Industria jucăriilor: Vopsirea electrostatică este utilizată pentru a vopsi jucării din plastic sau metal.
 • Industria electrocasnicelor: Vopsirea electrostatică este utilizată pentru a vopsi produse electrocasnice, cum ar fi frigidere, aragazuri și mașini de spălat rufe.
 • Industria publicitară: Vopsirea electrostatică este utilizată pentru a vopsi panouri publicitare, bannere, etc.
Cofetaria Picadilly

SPAȚIU PUBLICITAR

Acestea sunt doar câteva dintre domeniile în care se utilizează vopsirea electrostatică. Este important să se respecte recomandările producătorului și să se respecte normele de siguranță când se utilizează această metodă de vopsire.

articolul original.

BNR are rezerve de 56 miliarde euro

1 February 2023 at 14:17

Leul a revenit pe aprecierea față de euro în prima zi din februarie, recuperând astfel o parte din pierderile de marți, apărute după creșterea cererii comerciale.

Cofetaria Picadilly
SmartBill

SPAȚIU PUBLICITAR

SPAȚIU PUBLICITAR

Cursul euro a scăzut de la 4,9221 la 4,9148 lei, într-o ședință în care cotațiile au scăzut de la 4,921 lei, la deschidere, până la 4,912 lei, înainte de anunțarea mediei de către BNR.

Leul va fi fi protejat în următoarele luni de majorarea rezervei valutare a BNR la un nivel record de 50,202 miliarde euro, după ce în conturile sale au intrat 4,754 miliarde euro, mare parte fiind formată din împrumuturile făcute în ianuarie de Trezorerie. Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 ianuarie 2023 au fost de 56,067 miliarde euro

Suma se va majora și în februarie după ce Finanțele s-au împrumutat la sfârșitul lui ianuarie cu încă 2 miliarde de euro prin două emisiuni de euroobligațiuni, ceea ce a făcut ca doar în prima lună din 2023 necesarul brut de finanțare al României să fie acoperit la finalul lunii ianuarie în proporție de 31% din necesarul brut de finanțare pentru întregul an.

În piața monetară, dobânzile interbancare și-au temperat evoluția descendentă, în condițiile în care băncile se află în plină perioadă de formare a rezervelor minime obligatorii.

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei contractate înainte de mai 2019, a coborât miercuri de la 7,19 la 7,18%, minim al ultimei jumătăți de an. Indicele la șase luni, folosit la calcularea ratelor la creditele ipotecare, s-a oprit la 7,52%, valoare care nu a mai fost atinsă din 21 iulie 2022. Indicele la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase la nivel interbancar, a crescut de la 7,86 la 7,89%.

Cofetaria Picadilly

SPAȚIU PUBLICITAR

Scăderea inflației din zona euro în ianuarie la 8,5%, minimul ultimelor opt luni, față de 9,2% în decembrie, a permis speculatorilor să-și marcheze profiturile după aprecierea de marți până la 1,0802 dolari. În ziua în care se va anunța dobânda de politică monetară din Statele Unite, cotațiile euro au crescut la 1,0852 – 1,0897 dolari iar media monedei americane a coborât de la 4,5466 la 4,5152 lei.

Prudența arătată de piețe înainte de anunțarea deciziei de politică monetară a Fed a majorat plasamentele în moneda elvețiană, considerată drept un activ sigur, iar euro a scăzut la 0.995 – 0,998 franci/euro astfel că media a crescut la 4,9264 lei.

După episodul apreciativ de marți, cursul lirei sterline a scăzut la 5,5638 lei.

Creșterea metalului galben la 1.921 – 1.930 dolari/uncie a suplinit deprecierea monedei americane iar prețul gramului de aur a urcat la 279,6982 lei.

În regiune, media monedei maghiare s-a depreciat la 390,13 forinți/euro iar cea poloneză a continuat să se aprecieze până la 4,7080 zloți/euro.

Bitcoin se consolida în jurul pragului de 23.000 dolari și fluctua între 22.942 și 23.172 dolari. Ether se tranzacționa în culoarul 1.568 – 1.592 dolari.

DRAXLMAIER.RO

SPAȚIU PUBLICITAR

Sunt folosite date și informații disponibile până astăzi la ora 14:00. Sursa foto: pexels.com

articolul original.

Visezi la o dantură perfectă? Descoperă aici tot ce trebuie să faci

1 February 2023 at 10:46

Dantura este foarte importantă în viața de zi cu zi, iar sănătatea dinților tăi poate fi afectată foarte ușor dacă nu respecți anumite reguli și nu le acorzi o mare atenție. Problema este că odată ce începi să ai probleme cu unul, cu o carie, este foarte probabil să continue și să ți se extindă durerile. Ei bine, dacă faci vizite regulate la stomatolog, îți faci o programare atunci când simți ceva neobișnuit și respecți igiena necesară, totul ar trebui să fie perfect, iar dantura ta să fie strălucitoare, chiar de invidiat.

kissfm

SPAȚIU PUBLICITAR

Află în continuare în acest articol tot ce trebuie să faci pentru a avea o dantură perfectă :

Campare Faget Mioveni

SPAȚIU PUBLICITAR

1. Vizite la stomatolog

Este esențial ca măcar o dată pe an să îți programezi niște vizite la dentist pentru a fi conștient de starea de sănătate a danturii tale și pentru a preveni orice problemă care ar putea să apară pe parcurs. Recomandat este să nu neglijezi așa ceva, mai ales când vine vorba de sănătate, iar dacă partea financiară este un impediment, ai putea face economii sau amâna alte achiziții. 

2. Respectă o igienă regulată

Compost SEDC

SPAȚIU PUBLICITAR

Un alt aspect de care trebuie să ții cont este respectarea igienii danturii tale, adică să te speli pe dinți de măcar două ori pe zi, dimineața și înainte de culcare. Prin această obișnuință, vei preveni și vei contribui extrem de mult la sănătatea dinților tăi.

DRAXLMAIER.RO

SPAȚIU PUBLICITAR

3. Aparat dentar dacă este cazul

Aparatul dentar este foarte important încă de la o vârstă fragedă, dacă ai nevoie de el. Cu ajutorul său, vei avea o dantură perfectă, pe care, bineînțeles, va trebui să o întreții, însă nu îl neglija dacă la stomatolog ți se spune că ai avea nevoie de așa ceva. Atât pentru tine, cât și pentru copilul tău sau cei apropiați, este indicat să acorzi o atenție acestui aspect, destul de important. Dacă ai în plan să faci o schimbare și să îți îmbunătățești aspectul danturii tale, click aici pentru aparat dentar, la citransilvania.ro și nu vei regreta această alegere!

4. Detartraj anual

Detartrajul este, de asemenea, o procedură extrem de importantă la care ar fi recomandat să apelezi o dată pe an. Prin această tehnică, medicul stomatolog îți va îndepărta tartrul aflat pe suprafața dentară și va contribui la o dantură curată, albă și strălucitoare. Totodată, alimentația ocupă un loc important pentru sănătatea și aspectul dinților tăi.  

Prin urmare, dacă respecți aceste sfaturi de mai sus, fii sigur că vei avea o dantură splendidă, pe care mulți și-ar dori-o! Unul dintre cele mai importante aspecte la care trebuie să le acorzi atenție de-a lungul vieții tale este sănătatea, atât a corpului tău, a minții tale, cât și a dinților, deoarece dinții ocupă un loc extraordinar de important. Aceștia dacă nu sunt bine întreținuți ajung să aibă un aspect neplăcut, iar dacă ignori cariile, ele se vor mări existând posibilitatea de a-ți cădea dinții. Nu neglija dantura!

Sursă foto : Pexels.com

articolul original.

Dacia pregătește un nou SUV, ceva mai mic decât Duster

1 February 2023 at 06:52

Dacia ar urma să dezvolte în perioada următoare un SUV urban mai mic decât Duster (4,40 metri), dar mai mare decât Spring (3,73 metri) care s-a încadra în segmentul B al vehiculelor de agrement, o piață în creștere foarte puternică în Europa.

Plasat între Spring și Duster, noul SUV de la Dacia va avea un format destul de comparabil cu cel al unui Jeep Avenger (4,08 metri). Conform L’Automobile Magazin, modelul va adopta cel puțin tehnologia hibridă care tocmai echipează și break-ul Dacia Jogger cu 7 locuri. Este vorba de un sistem propulsor cu o putere totală de 140 CP de care va beneficia și Dacia Duster 3. Nu este nici varianta în care s-ar putea opta și pentru un vehicul total electric. În ambele cazuri, trenul de rulare și un număr important de componente mecanice sunt identice, astfel încât trecerea de la hibrid la electric să fie cât mai flexibilă și ieftină. Dacia își va orienta alegerea în funcție de evoluția pieței și mai ales de constrângerile bugetare.

Cofetaria Picadilly
SmartBill

SPAȚIU PUBLICITAR

SPAȚIU PUBLICITAR

Conform unor surse, modelul „mini” Duster sau „maxi” Spring nu va fi, totuși, lansat înainte de 2026, pentru că, între timp, grupul Renault va avea alte priorități. În urma modelelor R5 și 4L, asamblate în nordul Franței, respectiv în Douai și Maubeuge, este așteptat în 2025 un Nissan Micra electric, fabricat tot în Franța.

articolul original.

Mioveni: Elevii Școlii George Topîrceanu, activități tematice de ”Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli”

30 January 2023 at 21:16

30 ianuarie a fost declarată ”Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli”, în anul 1964 de poetul spaniol Llorenç Vidal Vidal. Mai este cunoscută și ca Ziua Internațională a Nonviolenței și Păcii. Este o inițiativă mondială, independentă, liberă și nonguvernamentală, ce dorește sensibilizarea oamenilor cu privire la violența din școli.

Aproape fiecare dintre noi am fost victimele sau martorii unor acte de violență în școli, fie că veneau de la colegi, fie că veneau de la cadrele didactice, care erau puse pe o poziție de forță în raport cu elevul de mentalitatea sistemului comunist și chiar de tradiția populară, conform căreia ”Bătaia e ruptă din Rai”

DRAXLMAIER.RO

SPAȚIU PUBLICITAR

Din fericire, acum putem spune liberi că educația nu poate fi insuflată prin violență și că violența îl desfigurează, ca ființă umană, în primul rând pe agresor.

Indiferent că este vorba despre pedepse corporale, intimidare verbală sau fizică, hărțuire, violența în școli este, din păcate, prezentă încă în viața cotidiană a elevilor.

Un termen la modă care definește ceea ce unii consideră a fi un comportament ”mișto”, este ”bullying”, în fapt un comportament ostil, de excludere și de luare în derâdere a cuiva, de umilire, cel mai des a celor aflați într-un raport de inferioritate, mai mici sau mai slabi. O fac elevii dintotdeauna, dar de multe ori chiar și profesorii, unii chiar fără să-și dea seama. Mai nou, se vorbește și despre cyberbullying, adică bullying-ul făcut prin intermediul tehnologiei, cel mai des pe rețele sociale.

Conform datelor UNICEF, România este pe locul I în Europa la numărul de elevi cu vârsta între 11 și 15 ani care agresează alți colegi.

Încet, încet, evoluția educațională aduce și la noi programe de conștientizare, de prevenire și de stopare a acestui fenomen.

Elevii și cadrele didactice din Școala Gimnazială George Topîrceanu Mioveni au avut activități tematice de ”Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli”, prin care au promovat toleranța, empatia, armonia și respectul față de orice persoană.

kissfm

SPAȚIU PUBLICITAR

Pe principiul „ce ție nu-ți place, altuia nu-i face” au organizat ateliere canalizându-și emoțiile în scopuri creative, materializate în mesaje împotriva violenței și a bullying-ului.

Inedit a fost și un articol realizat de elevele Nodescu Miruna din clasa 7C si Cica Stefania 6A, membre în Consiliul Elevilor școlii George Topîrceanu, care au documentat subiectul violenței în școli și au intervievat psihologul Dinescu Mihaela și polițistul de proximitate, Claudiu Buică.

Pe aceeași temă, topîrcenii au avut, la Centrul Cultural Mioveni, alături de elevii celorlalte școli din Mioveni, o întâlnire interactivă cu reprezentanți ai Primăriei, Poliției Naționale, Jandarmeriei, Poliției Locale ai Inspectoratului Școlar Județean.

Filmele educative și exemplele concrete prezentate au demonstrat că violența și comportamentul agresiv nu aduc nimic bun.

DRAXLMAIER.RO

SPAȚIU PUBLICITAR

Citește și Nicolae Dică le-a vorbit elevilor din Mioveni, de Ziua Internațională a NONVIOLENȚEI în școli

articolul original.

Doi revoluționari bucureșteni au declarat în instanță că nu l-au văzut pe fostul deputat Cătălin Rădulescu la Revoluție

31 January 2023 at 06:39

Romeo Raicu, unul dintre liderii „Baricadei de la Inter”, și Radu Silaghi, cel care i-a ținut în stradă pe bucureșteni în 21 decembrie 1989 după ce le-a relatat despre masacrul de la Timișoara, au declarat luni, 30 ianuarie, în fața instanței, că nu l-au văzut pe Cătălin Rădulescu la Revoluție. Audierea celor doi a avut loc în procesul în care fostul deputat PSD, zis „Mitralieră”, este judecat pentru fals în declarații în legătură cu obținerea certificatului de „revoluționar cu rol determinant”.

Fostul deputat PSD s-a prezentat în instanță, luni, pentru al treilea termen de judecată pe fond în dosarul în care a fost deferit justiției alături de Adrian Sanda, fost șef al Secretariatului de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist și alte două persoane, membri ai Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptător cu Rol Determinant (Corina Denisa Tănase și Cristina Valentina Chechi). Miza procesului este modul în care „Mitralieră” a obținut, în 2016, certificatul de „luptător cu rol determinant” în baza căruia a beneficiat ilegal de 165.640 de lei. Primul care a fost audiat ca martor a fost Romeo Raicu, luptător cu rol determinant la Revoluție, printre altele pentru participarea la Baricada din fața hotelului Intercontinental. Ulterior a depus mărturie și Radu Silaghi.

Cofetaria Picadilly

SPAȚIU PUBLICITAR

Pe data de 20 decembrie 2021, fostul deputat PSD Cătălin Rădulescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru că ar fi obținut ilegal titlul de luptător cu rol determinant în Revoluţia din 1989. Rădulescu este acuzat de procurori de complicitate la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite şi fals în declaraţii în formă continuată, pentru că ar fi primit titlul de „Luptător pentru Victoria Revoluţiei din decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant”, deşi nu îndeplinea condiţiile prevăzute de lege, potrivit unui comunicat al DNA.

Potrivit procurorilor, în cursul anului 2016, inculpații Sanda, Tănase și Cechi ar fi admis cererea de acordare a titlului de „Luptător pentru Victoria Revoluției din decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant” formulată de Rădulescu, deși acesta nu a desfășurat activități revoluționare într-o localitate în care, în urma acțiunilor și confruntărilor cu forțele de represiune, au rezultat persoane ucise, rănite sau reținute înainte de 22 decembrie 1989. Cei din comisie ar fi admis cererea lui Rădulescu și ar fi constatat îndeplinirea condițiilor legale pentru acordarea titlului de Luptător cu Rol Determinant doar pe baza a două declarații (din 2015 și 2016) în care acesta ar fi precizat aspecte neconforme cu realitatea în legătură cu activitatea sa revoluționară în orașele Timișoara și București, în perioada 16-21 decembrie 1989.

Declarațiile lui Rădulescu ar fi contrazise în mod evident de documentele existente la dosarul administrativ al acestuia, existent la S.S.P.R., din care ar rezulta că inculpatul a desfășurat activitate revoluționară doar în orașul Pitești, începând cu data de 22 decembrie 1989, după fuga dictatorului, nicidecum în orașele Timișoara și București, rețin procurorii. În urma cestor demersuri, Rădulescu a primit, prin decret prezidențial, titlul de „Luptător cu Rol Determinant” și a obținut astfel o indemnizație de gratitudine în valoare de 2.020 lei/lunar (în total 165.640 lei), începând cu data de 01.01.2015 până în octombrie 2021, potrivit DNA.

articolul original.

Nicolae Dică le-a vorbit elevilor din Mioveni, de Ziua Internațională a NONVIOLENȚEI în școli

30 January 2023 at 20:56

După ce a administrat două bătăi consecutive, Petrolului și Bătrânei Doamne, cu CS Mioveni, de la preluarea băncii echipei de fotbal, Nicolae Dică le-a vorbit elevilor din Mioveni despre… nonviolență.

Trecând peste gluma prin care vreau să marchez refresh-ul dat de Nicolae Dică jucătorilor Mioveniului, fostul fotbalist, actual antrenor, a avut astăzi un speech foarte natural și convingător la evenimentul găzduit de Centrul Cultural Mioveni, cu prilejul Zilei Internaționale a NONVIOLENȚEI în Școli.

kissfm

SPAȚIU PUBLICITAR

Elevii școlilor din Mioveni au fost invitați la o întâlnire tematică ce a vizat educarea copiilor și tinerilor în spiritul armoniei, solidaritatății, toleranței, nonviolenței și respectului pentru drepturile omului.

Invitarea lui Nicolae Dică la eveniment a fost o idee foarte bună a organizatorilor, pentru că popularitatea de care acesta se bucură i-a determinat  pe elevi să asculte cu atenție ce are de spus, iar atunci când câțiva dintre ei au părut să nu mai fie conectați la eveniment, Dică nu s-a sfiit să le atragă atenția, așa cum, probabil, face și cu elevii lui fotbaliști.

Pe lângă mesajele pentru nonviolență și empatie cu colegii și toți cei din jurul lor, invocând  licența Pro și orice altă calificare pentru orice profesie, Dică le-a explicat copiilor că e bine să învețe dacă vor să realizeze ceva în viață și să-și stabilească obiective pe care să le atingă.

Primarul Mioveniului a părut încântat să constate că noul antrenor al echipei de fotbal are verbul la el și că îi place să se facă ascultat, chiar și atunci când își îndeamnă elevii să nu bată pe nimeni…

Video – Nicolae Dică
Cofetaria Picadilly

SPAȚIU PUBLICITAR

image

În cadrul evenimentului au fost prezentate filme tematice care promovează nonviolența în mediul școlar. Reprezentanți ai Jandarmeriei și Poliției Naționale au venit cu exemple concrete de fapte pe care elevii trebuie să le evite.

Psihologul Liceului Teoretic Iulia Zamfirescu, George Nilă, a demonstrat că ”Bătaia nu e ruptă din Rai” vorbind despre modul în care violența din cadrul familiei se transferă în comportamentul copilului din mediul școlar și cum poate fi transformată în comportament empatic.

kissfm

SPAȚIU PUBLICITAR

Dumitru Tudosoiu, șeful ISJ Argeș, a încheiat seria discursurilor invocând bunele exemple ale antevorbitorilor cu precizarea că ”Cine a avut urechi de auzit, trebuie să fi auzit și cine are minte să pună în practică ce a auzit v-a avea de câștigat”. Inspectorul Șef a mai făcut trimitere la câteva exemple de violență consumate în mediul școlar argeșean și din Mioveni, cu observația că atunci când asistă la la fapte de violență între colegi, în loc să intervină pentru dezamorsarea conflictului, elevii filmează cu smartphone-ul ”ca să facă un TikTok”, o aplicație care prezintă multe exemple de violență sau bullying ca fiind ”cool” sau amuzante.

Evenimentul a fost organizat de Primăria orașului Mioveni în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, Inspectoratul Județean de Poliție Argeș, Inspectoratul de Jandarmi al Județului Argeș și Poliția Locală Mioveni

articolul original.

Mai mulți bani pentru primarii și viceprimarii care semnează contracte pe fonduri europene

30 January 2023 at 11:47

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat luni, într-o intervenţie la Digi24, că ministerul său a propus majorarea sporurilor primarilor şi viceprimarilor care semnează contracte pe fonduri europene, la 50%, el precizând că a socotit că este nevoie de această uniformizare a procentului, ca să stimuleze autorităţile locale în atragerea de bani europeni, ţinând cont că sunt peste 80 de miliarde de euro pe care România trebuie să îi absoarbă.

„Noi, Ministerul Fondurilor Europene am avut această iniţiativă, pentru că era nefiresc ca subordonaţii care lucrează în structurile ce implementează fonduri europene să aibă 50% sporul din fonduri iar cei care îşi asumă întreaga responsabilitate şi gestionează proiectele europene, să aibă 25%, aceştia fiind primarii şi preşedinţii de CJ”, a spus ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene. Marcel Boloş a arătat că majoritatea proiectelor sunt derulate de autorităţile locale. „Am socotit că este nevoie de această uniformizare a procentului, tocmai ca să stimulăm autorităţile locale în atragerea de bani europeni”, a afirmat el, adăugând că forţa de lucru umană calificată este o premisă esenţială pentru a atrage aceşti bani europeni.

Cofetaria Picadilly
SmartBill

SPAȚIU PUBLICITAR

SPAȚIU PUBLICITAR

Compost SEDC

SPAȚIU PUBLICITAR

„Sunt peste 80 de miliarde de euro pe care trebuie să îi absorbim, iar fără resursă umană şi fără instrumentele de motivare corespunzătoare nu avem la dispoziţie toate instrumentele necesare pentru a accesa aceşti bani”, a mai spus Boloş. Ministrul a mai precizat că urmează modificarea cadrului legislativ naţional, a indicatorilor de performanţă în baza cărora se acordă acest spor. „Până acum era numărul de proiecte, şi aveam sporul ca limită maximă de 25%, şi urmează să ajustăm aceşti indicatori de performanţă tocmai pentru a stimula în continuare autorităţile locale să atragă banii europeni şi greul este pe umerii administraţiilor locale şi cred eu că pe ei trebuie să îşi stimulăm în mod corespunzător pentru a putea dezvolta localităţile şi să atragă aceşti bani pe care îi avem la dispoziţie”, a declarat Boloş, arătând că este vorba de numărul de proiecte contractate.

articolul original.

CSM Tg Jiu confirmă și la Mioveni rezultatele bune din turul Ligii Florilor

29 January 2023 at 21:33

Așteptat cu mare speranță și dorință de revanșă la Mioveni, primul joc al returului Ligii Florilor, cu CSM Tg Jiu a pus o presiune prea mare pe handbalistele antrenate de Robert Licu, care nu au avut clarviziune și inspirație, făcând un joc mai slab decât în fața altor echipe cu pretenții mai mari decât trupa gorjeană.

Interesul pentru acest joc a fost mare, publicul umplând tribunele Sălii Sporturilor Mioveni.

DRAXLMAIER.RO

SPAȚIU PUBLICITAR

arges-sport.ro

SPAȚIU PUBLICITAR

Elevii Școlii George Topîrceanu au transferat simbolistica Zilei Unirii spre echipa de handbal, pe care au venit să o susțină în proiectul școlar ”Mica Unire în jurul echipei noastre”.

Îmbrăcați în costume naționale, elevi și părinți s-au prins în hora unirii în holul Sălii Sporturilor, după care și-au intrat în rolul de suporteri, în tribună.

Înainte de începerea meciului, un steag tricolor a traversat tribuna topîrcenilor în sus și în jos, după care au fost fluturate cartoanele cu mesajul de susținere al Daciei Mioveni.

DRAXLMAIER.RO

SPAȚIU PUBLICITAR

kissfm

SPAȚIU PUBLICITAR

A fost distractiv pentru elevi să petreacă împreună, din nou, timpul liber la un meci de handbal, uitând pentru aproape două ore de smartphonuri și calculatoare, într-o atmosferă încinsă de patimile sportivelor din teren.

Cu 15 puncte adunate în tur de la Dacia, Cisnădie, Craiova, Minaur Baia Mare și Galați, echipa antrenată de Liviu Andrieș a abordat mai destinsă întâlnirea cu Mioveniul, cocoțată fiind pe locul 8 în clasament, loc pe care avea să rămână și după această întâlnire.

Dacia a pierdut pe mâna ei jocul.

După un început mai bun, când se putea distanța la 3 goluri, dar nu a făcut-o, Dacia a cedat, ușor ușor, inițiativa, angajându-se, din cauza propriilor erori, într-o istovitoare cursă de urmărire, care avea să marcheze toată întâlnirea, dar fără succes pentru handbalsitele Mioveniului.

Pauza a găsit oaspeții în avantaj, scor 11-12.

Topîrcenii au organizat o tombolă cu premii.  Câștigătorii au primit tricoul de joc al Daciei Mioveni, mingi de handbal și eșarfe, toate cu semnăturile handbalistelor. Premiile au fost înmânate de viceprimarul Mioveniului, Ciprian Țurlea.

Repriza secundă a început foarte rău pentru Dacia, care s-a văzut condusă la diferență din ce în ce mai mare 20-26 min 57.

S-a încheiat 23-27 și Dacia rămâne pe același loc în clasament, 11, cu cele 10 puncte care o țin peste Zalău, Slatina și Galați.

Per ansamblu, Tg Jiu a decriptat traseele din atacul Daciei, blocând eficient și greșind mai puțin la finalizare. Cu mai puțină precipitare și cu mai multă determinare, handbalistele Mioveniului ar fi putut scoate altceva din acest meci, pe care și l-au făcut singure greu.

În următoarea etapă Dacia joacă la Măgura Cisnădie, o echipă care nu a mers deloc bine în tur, strângând 13 puncte, cu 3 mai mult decât Dacia. În ultima etapă a turului, Cisnădie a pierdut la Gloria Bistrița, scor 36-29 (18-16).

În meciul tur de la Mioveni, Măgura a învins Dacia, scor, 17-21, într-un meci care a fragmentat tactic schemele de joc, în perioada în care arbitrii decideau suveran câștigătoarele în Liga Florilor. După scandalurile din meciurile cu Zalău și Craiova, în care Dacia a fost furată ca în codru, pierzând puncte cu care acum ar fi stat liniștită în clasament, arbitrii par că s-au mai cumințit, dar răul rămâne făcut pentru Dacia Mioveni, pe care nu o încălzește cu nimic că niște ne-cavaleri ai fluierului au fost suspendați 8 prețioase etape… C-așa-i în handbal! La noi…

Ca de obicei, la finalul întâlnirii handbalistele Daciei au salutat galeria, au bătut palma cu suporterii mici și mari și au dat autografe. Pentru că de-aia e ”Mica Unire în jurul echipei”, fie vreme bună, fie vreme rea…

Ralucăi Nicolae i s-a cântat ”Mulți ani trăiască!” și a plâns de fericire pentru urare și de necaz pentru înfrângere.

DACIA MIOVENI – CSM TÂRGU JIU 23-27 (11-12) Arbitri: Theodor Șerbu / Andrei Vasilescu

CS Dacia Mioveni: Mîrcă-Olariu, Ion – Constantinescu 11, Cîrjan 3, Lazăr 2, Krsnik 2, Georgescu 1, Beșleagă 1, M. Ilie 1, Milic 1, Nicolae 1, Nițu, Vizuete, Simion, Sărățeanu, Darie. Antrenor: Robert Licu.

CSM Tg. Jiu: Dzhukeva, Popovici – Ciolan 6, Pușcaș 5, Gavrilă 5, Zinatullina 4, Bucă 3, F. Ilie 2, Chiricuță 1, Chiriță, Trică, Coteț, Pal, Pavlovic, Klimek. Antrenori: Liviu Andrieș, Andrei Enache.

Evoluția scorului: 3-3 (min. 7), 6-6 (min. 14), 7-9 (min. 21), 11-12 (pauză), 13-15 (min. 37), 14-19 (min. 44), 17-23 (min. 50), 20-25 (min. 55), 23-27 (final).

Aruncări de la 7 metri (transformate): 3 (3) – 1 (1).

Eliminări de 2 minute: 8-6.

Declarații Robert Licu

image

Declarații Liviu Andrieș – antrenor CSM Tg Jiu

image

Declarații Raluca Nicolae

image

Declarații Florența Ilie – CSM Tg Jiu

image

Alte rezultate de astăzi:

MINAUR BAIA MARE – SCM UNIVERSITATEA CRAIOVA 36-25 (19-13)

GLORIA BISTRIȚA-NĂSĂUD – HC ZALĂU 32-25 (17-13)

Clasament Liga Florilor 29 ianuarie 2023

articolul original.
❌