ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 6 October 2022Bitpress

Indicii ROBOR au rămas stabili

6 October 2022 at 13:13
image

Decizia băncii centrale de a majora dobânda sa de politică monetară la 6,25%, maximul ultimilor 12 ani, cu scopul de a tempera inflația, care nu-și va încetini avansul până la sfârșitul acestui an, nu a provocat o creștere importantă a indicilor ROBOR.

Un raport al Băncii Transilvania anticipează o creștere a dobânzii de referință la 7%, la ultima ședință de politică monetară a BNR din acest an, care este programată pe 8 noiembrie

Dealerii au fost prudenți joi și au operat creșteri ușoare a dobânzilor interbancare, după ce luna trecută guvernatorul BNR a atenționat asupra faptului că „s-a sărit calul”.

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei contractate înainte de mai 2019, a crescut joi de la 7,92 la 7,94%. Indicele la șase luni, folosit la calcularea ratelor la creditele ipotecare, a urcat de la 8,09 la 8,11% iar cel la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase la nivel interbancar, de la 8,22 la 8,25%.

În contrast cu evoluțiile din SUA, unde indicatorul Michigan de încredere al consumatorilor a crescut, climatul economic din zona euro rămâne unul negativ. Încrederea consumatorilor din Franța și Italia a scăzut iar în Germania indicatorul GFK a atins un nivel minim istoric, pe fondul presiunilor inflaționiste, care a crescut luna trecută la nivelul zonei euro la 10%  și gradului ridicat de incertitudine.

Joi, piețele erau prudente înainte de publicarea datelor referitoare la piața muncii din Statele Unite. Euro se deprecia ușor, la 0,9858 – 0,9926 dolari, astfel că media monedei americane a urcat de la 4,9805 la 4,9920 lei.

Cursul francului elvețian a urcat de la 5,0577 la 5,0780 lei.

Proiectul guvernului condus de Liz Truss de a implementa un program de reducere semnificative a impozitelor a determinat agenţia Fitch să scadă perspectiva ratingului Regatului Unit de la „stabilă” la ”negativă”. Decizia a venit la câteva zile după ce Standard&Poor´s a luat o măsură asemănătoare și a provocat scăderea lirei sterline. În piața locală, cursul a coborât de la 5,6702 la 5,6319 lei.

Metalul galben fluctua în culoarul 1.711 – 1.725 dolari/uncie, după ce a testat zilele trecute scăderea sub pragul de 1.700 dolari. În piața locală BNR a stabilit un preț al gramului de aur de 275,3180 lei, în creștere față de ziua precedentă.

Problemele cu care se confruntă guvernul de la Budapesta în relația sa cu Comisia Europeană în ceea ce privește atragerea de fonduri europene pun o mare presiune asupra cursului monedei maghiare care a atins joi un nou minim istoric de 423,53 forinți/euro, în ciuda faptului că Banca Ungariei a majorat recent dobânda sa de politică monetară la 13%. Pe deprecierea s-a găsit și moneda poloneză, media ei fiind stabilită la 4,8445 zloți/euro.

Sunt folosite date și informații disponibile până la ora 14:00

articolul original.

Lacul Techirghiol, un obiectiv național de referință, a pierdut o cantitate foarte mare de apă

6 October 2022 at 11:23
image

Seceta și canicula din vară au scăzut considerabil nivelul apei din lacul Techirghiol, cunoscut pentru proprietățile terapeutice ale apei și nămolului. Imagini cu lacul Techirghiol, făcute recent publice, înfățișează un peisaj dezolant, fără turiști, asemeni unui decor dintr-un film trist, potrivit ziuadeconstanta.ro.

Specialiștii susțin că scăderea nivelului apei din lacul Techirghiol are şi un plus: cu cât nivelul apei este mai redus, cu atât salinitatea este mai mare.

Lacul Techirghiol este cel mai întins lac salin din România, are o lungime de 7.500 m, o adâncime de maximum 9 metri. Apa sărată și nămolul de acolo sunt motivele pentru care mulți turiști, români și strâini, vin să își trateze diferite afecțiuni reumatismale, dermatologice și ginecologice, conform statiuneatechirghiol.ro.

Datele Ministerului Agriculturii arată că suprafaţa totală afectată de secetă a ajuns, luni, 3 octombrie, la 683.527 de hectare, în 38 de judeţe, inclusiv Argeș

articolul original.

Iarna vrajbei noastre după toamna scandalului Simion-Șoșoacă

6 October 2022 at 05:30
image

Păi, uitându-mă la guvernarea noastră haotică și iresponsabilă, fiecare ministru fiind gata să evadeze de la post și să-și rumege liniștit strânsura din anii în care a vegetat în Palatul Victoria. Din iernile anilor 80 și până în iarna lui 2022/2023 am evoluat până la genunchiul broaștei. Ceaușescu ne îndemna părintește să ne protejăm de frigul din case cu o haină în plus. Virgil Popescu, aerianul ministru al Energiei, ne spune că el stă în casă în blugi, niciodată în pantaloni scurți. Noi ne uităm în gura ministrului Energiei așteptând să ne asigure că vom avea gaz la centrală și curent electric la priză, iar el ne sugerează să ne punem o pereche de blugi în plus în casă…

Cu niște guvernanți ca ăștia, orice populație ar ieși în stradă să-i trezească la realitate, să simtă cuțitul la os. La noi, ce se întâmplă? La noi, liderii cartelurilor sindicale încasează salarii uriașe din cotizațiile salariaților și – de peste 30 de ani – își văd de afaceri cu guvernele de toate culorile, că banii n-au ideologie politică. Președinții de sindicate din epoca de aur, erau scoși din producție, dar nu apărau interesele muncitorilor, că nu le dădea voie ideologia socialistă, erau puși formal, pentru că așa impuneau normele internaționale. Dar, măcar aceștia aveau un cuvânt de spus la repartizarea buteliilor de aragaz și a apartamentelor. Cei de acum se numesc lideri, nu președinți de sindicat, dar stau cu capul la cutie, lăsând protestele sociale în seama pârâtului partid AUR. Cât de strălucită este ideea s-a văzut duminica trecută.

În rezumat, ce s-a întâmplat atunci? Păi, George Simion a mutat nunta de la Măciuca în Piața Victoriei. Fără mireasă, e adevărat, și cu nuntași sensibil mai puțini. Iar la nunta din fața guvernului, de data aceasta a venit și Șoșoaca. Și protestele pentru viața pauperă a românilor s-a transformat într-o luptă pe microfon între cei doi vajnici luptători pentru capitalul politic așteptat de la naivi. Pentru că, mai direct sau mai voalat (că n-am alt cuvânt mai potrivit), cei doi s-au arătat dispuși să candideze la președinție.

Păi, dacă îmbuibații lideri sindicali așteaptă ca Simion și Șoșoaca să înspăimânte guvernanții la modul ăsta, slabe speranțe! Iar românii dacă așteaptă iarna ca să le ajungă frigul și cuțitul la os, înseamnă că nu reprezintă o populație, ci o populime.

articolul original.
Before yesterdayBitpress

Campionatul Mondial U23 de baschet 3×3 se dispută la Circul Metropolitan din București!

5 October 2022 at 16:12

În perioada 5-9 octombrie se desfășoară Campionatul Mondial de baschet 3×3 destinat jucătorilor sub 23 de ani!

Un nou eveniment de rang internațional se joacă în România, Bucureștiul fiind ambasadorul baschetului 3×3.

România este prezentă cu echipa masculină si feminină.

Componența lotului masculin:

 • Cristian Chițu (student U Pitești)
 • Nicolae Ciucă (student U Pitești)
 • Alexandru Coconea
 • George Blaj Voinescu

Antrenor coordonator Ancuța Stoenescu

 

Băieții sunt repartizați în grupa B alături de Egipt, Taipei, Lituania și Japonia.

 

Programul echipei masculine este următorul:

 • 6 octombrie – 19:10 vs. Egipt
 • 6 octombrie – 20:35 vs. Taipei
 • 8 octombrie – 19:10 vs. Lituania
 • 8 octombrie – 20:35 vs. Japonia

Componența lotului feminin:

-Anisia Croitoru

-Teodora Manea

-Ana Maria Pop

-Andreea Mititelu

Fetele sunt repartizate în grupa A alături de Chile, Ucraina, Franța și Egipt.

După contorizarea punctelor adunate în clasamentul internațional, fetele se află pe locul 8 cu un număr de 426393.

Programul echipei feminine este următorul:

 • 5 octombrie – 18:10 vs. Chile (Romania a bătut Chile 17-14 dupa prelungiri)
 • 5 octombrie – 20:10 vs. Ucraina
 • 7 octombrie – 16:15 vs. Franța
 • 7 octombrie – 20:10 vs. Egipt

Competiția poate fi urmărita pe Youtube – Fiba 3×3 sau pe Prima Sport!

 

Sursă foto: Facebook Sport Arena Streetball
articolul original.

Toți românii care au locuințele racordate la sistemul centralizat de termoficare vor fi obligați să-și monteze repartitoare

5 October 2022 at 14:19
image

Legea care îi obligă să-şi monteze repartitoare de căldură pe toţi proprietarii de apartamente racordate la sistemul centralizat de termoficare ar urma să se aplice, dacă nu apar alte modificări, de la 31 decembrie 2022. Menită să asigure o facturare echitabilă, în funcţie de consumul real, măsura presupune, evident, şi cheltuieli şi nu este pe placul tuturor.

Inițial, legea ar fi urmat să intre în vigoare de la 31 decembrie 2021, însă termenul a fost amânat cu un an de legiuitori, până la finalul lui 2022. În situaţia în care nu mai apare vreo altă amânare, toţi proprietarii de locuinţe racordate la sistemele centralizate de încălzire vor fi obligaţi să aibă instalate, până la sfârşitul acestui an, aparate de măsurare a consumului individual, măsură valabilă inclusiv pentru blocurile care au centrale proprii. Din 2027, vor fi obligatorii dispozitivele care permit citirea de la distanță.

Aceeași lege prevede și o amendă între 500 și 1.000 de lei pentru proprietarii care nu vor respecta termenul-limită, informează site-ul avocatnet.ro. Montarea va fi obligatorie indiferent că este vorba de apartamente de locuit sau spaţii cu altă destinaţie, de exemplu sedii de firmă sau magazine.

La ora actuală, un repartitor standard costă între 50 și 70 de lei pentru un calorifer. Important de știut este că va trebui să plătim și citirea lunară, între doi și șapte lei pentru fiecare calorifer. Repartitoarele pot fi montate doar de firme autorizate de Autoritatea Națională de Reglementare în Energie, iar lista lor poate fi găsită pe site-ul instituției.

articolul original.

Volei cadete: Dacia Mioveni joacă la CSS Târgoviște în etapa III a Campionatului Național

5 October 2022 at 10:18

Echipa de volei cadete a Daciei Mioveni va juca sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 13,00, în deplasare la CSS Târgoviște, în etapa III a Campionatului Național.

Voleibalistele antrenate de prof. Gabriela Ayza au 6 puncte după primele două etape, în care a câștigat întâlnirile cu LPS Viitorul Pitești (deplasare) și cu ASC Bravol A Brașov.

Componența seriei D

CS DACIA MIOVENI 2012, LPS VIITORUL PITESTI, CSS TARGOVISTE, CNNT CRAIOVA, CNMV PLOIESTI, ASC BRAVOL A BRASOV, CS KIDS TAMPA 2015 BRASOV, ACS BRAVOL B BRASOV.

articolul original.

AUR solicită reintroducerea uniformelor școlare obligatorii

5 October 2022 at 10:17
image

AUR a depus la Senat un proiect de lege privind reintroducerea uniformelor şcolare în învăţământul preuniversitar. Iniţiativa, denumită „Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 35/2007 privind creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ”, îi are ca iniţiatori pe deputaţii George Simion şi Lilian Scripnic, anunţă formaţiunea. Iniţiatorii propunerii afirmă că „o uniformă elimină etalarea ultimei mode, a blugilor ultimul răcnet sau a bluzelor fancy cumpărate din mall-uri, în cazul copiilor ai căror părinţi au posibilităţi financiare, în timp ce alţi copii cu posibilităţi materiale mai modeste să dezvolte complexe de inferioritate în baza a ce au sau nu, ca haine pentru şcoală”.

Potrivit iniţiatorilor, în România, uniformele şcolare au o tradiţie neîntreruptă încă din secolul al XIX-lea şi până în zilele noastre. Primele uniforme şcolare de pe teritoriul ţării noastre au apărut la Turnu Severin în 1897. Ulterior, prin reforma la scară largă a învăţământului, implementată de Spiru Haret, obligativitatea purtării uniformelor şcolare s-a extins la nivel naţional.

„În perioada interbelică, purtarea uniformei şcolare era un motiv de mândrie pentru elevii români, datorită sentimentului de apartenenţă la o comunitate prestigioasă de tineri studioşi. Acestui sentiment i se răspundea, din partea societăţii, cu respect şi admiraţie. Ulterior, ca efect al introducerii uniformelor şcolare inspirate din modelul sovietic, sentimentele de mândrie şi de apartenenţă la o comunitate studioasă s-au degradat în timp, astfel că, la sfârşitul anilor ‘80, elevii aveau o atitudine ostilă faţă de uniformă şi conformism”, spun cei de la AUR.

Potrivit parlamentarilor, „în ţara noastră nu au fost efectuate studii sociologice şi pedagogice pe tema uniformelor şcolare. De altfel, chestiunea nu a fost tratată ştiinţific în studii de specialitate pedagogică”.

articolul original.

Uneori, simplitatea-i grea, dar nimic nu se compară cu gustul pe care ți-l oferă munca făcută de mâinile tale

5 October 2022 at 09:49

“Viața la țară este simplă”, spun unii, în timp ce alții cred că nu ar putea face față îndatoririlor și treburilor de zi cu zi pentru îngrijirea casei și a curții. Există persoane care, deși s-au mutat de la apartament la casă, s-au obișnuit cu stilul pe care îl aveau trăind viața la bloc și, chiar dacă visul lor a fost acela de a avea o porțiune, cât de micuță ar fi ea, cu iarbă verde, unde să se plimbe desculți și să se bucure de felul în care pământul se simte sub picioarele lor, din lipsa timpului, ori din cauza faptului că nu sunt obișnuiți cu munca fizică, nu reușesc să se conecteze cu natura.

Mâinile murdare de pământul lucrat de tine, sunt o mândrie

La polul opus, există persoane care lasă în urma lor beneficiile traiului la oraș și se mută la țară, împrumutând în totalitate stilul de viață și obiceiurile oamenilor din zonele în care au ales să-și continue existența. În România, viața satului a fost aleasă chiar și de străinii care au schimbat civilizația țărilor dezvoltate, cu simplitatea și îndelednicirile pe care i le pot oferi sate ca Richiș (Sibiu) ori Vețca (Mureș).

Dacă ai ales deja să te depărtezi de agitația orașului, atunci ar trebui să înveți cum să te hrănești din roadele pe care propria ta curte ți le oferă. Legumele pe care vara le poți culege și le poți savura fără să stai la coadă la magazin și fără să te întrebi dacă sunt sau nu bio, le poți cultiva în solar sau în afara lui. Beneficiile pe care ți le aduce solarul ar fi că legumele se pot coace mult mai devreme decât cele cultivate în afara lui, țin mai mult, sunt ferite de mană ori de păsări ce ar putea să fie tentate să guste din roade. Fructele pot fi, de asemenea, la discreție, putându-le culege și mânca direct de la sursă. 

În cazul în care îți plac animalele și păsările de curte, poți crește chiar tu găini, rațe, purcei ori, de ce nu, vaci, oi sau capre. Doar imaginează-ți cum ar fi să bei laptele produs de vaca sau capra din propria curte. Cum ar fi ca dimineața să faci omletă din ouăle pe care chiar le-ai adunat chiar de sub găina crescută în cuibarul pe care tu l-ai construit.

Unii profită la maximum de faptul că au unde să crească toate aceste păsări și animale, dezvoltându-și o mică afacere de pe urma lor. Și tu ai putea să începi să te întreții, câștigând de pe urma creșterii și înmulțirii păsărilor, de exemplu. Cu ajutorul potrivit, poți ajunge o sursă de la care vecinii sau și alți oameni din sat să cumpere ouă sau păsări gata crescute, pentru mâncare. Pentru că poate dura mult înmulțirea acestora în mod natural și nici nu poți fi întotdeauna sigur de rezultat, poți apela chiar și la un incubator de ouă cu care ai avea, cu siguranță mai mult spor.

Cu ajutorul lui poți obține mai mulți pui, pentru că în el încap mult mai multe ouă decât ai putea pune sub o cloșcă și îl poți folosi pentru a obține mai multe tipuri de păsări, de la pui de găină la pui de rață, gâscă ori prepeliță.

Laptele proaspăt muls este, de asemenea, foarte dorit, însă au rămas foarte puțini oameni care doresc să mai crească vaci, capre sau oi. Este mult de muncă, într-adevăr, dar imaginează-ți spuma laptelui turnat în cană imediat după ce a fost muls de la animalul pe care chiar tu îl hrănești.

Da, poate ar trebui să o iei treptat și, până să ajungi să crești un animal așa mare, cum este vaca, ai putea începe prin a crește câteva zeci de puișori de găină sau rață, proaspeți scoși din cuibar sau din incubatorul pe care Magnetcenter.ro ți-l pune la dispoziție.

Sursa foto: unsplash.com 

articolul original.

“Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeșelului” începe vineri, la Mioveni

5 October 2022 at 08:23

Peste 30 de producători locali atestați, din domeniul agroalimentar și agenți economici, îi vor aştepta pe vizitatori la standurile cu vânzare, care vor fi amenajate în Centrul Civic al oraşului, în perioada 7-9 octombrie.

Aici veți găsi fructe şi legume de sezon numai bune de folosit la murături, zacuscă sau dulceață, produse lactate şi din carne, produse apicole, lavandă, dulciuri de casă.

De la sărbătoare nu lipsesc bineînţeles mustăriile care vor oferi pe loc must proaspăt stors, dar nici meşterii populari, care îi vor încânta pe vizitatori cu creaţiile lor deosebite.

Evenimentul “Târgul Meșterilor Populari – Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeșelului” este organizat de Primăria Mioveni și Centrul Cultural Mioveni

articolul original.

Curtea de Argeș – asfaltări și peticiri, după interese și ochi frumoși

5 October 2022 at 08:23
image

Strada Valea Danului, de pildă, care leagă municipiul (sic!) de comunele Valea Danului, Cepari, Șuici, Sălătruc spre Valea Oltului, așadar strada aceasta este decopertată la modul geometric: triunghiuri, pătrate și nenumărate dreptunghiuri mai mari, mai mici, adânci de un lat de palmă sunt lăsate așa de o lună de zile, în acestea urmând ca Serviciul de Gospodărie Comunală să pună asfalt, să peticească, așadar, și să deseneze un puzzle geometric cu triunghiuri, pătrate și dreptunghiuri. Dar, asta nu se știe exact când. Până atunci, șoferii fac slalom cu mașinile, cu microbuzele printre figurile de geometrie plană și în spațiu. Unele figuri pot fi evitate, cele mai multe – nu. În această situație sunt mai multe străzi.

Ei, în schimb, Strada Locotenent Pavelescu, de vreo 350 de metri, o stradă care leagă nimic de nimic, ca să zicem așa, a fost asfaltată ca-n palmă. Nu este ea prea circulată, dar și când intri cu mașina pe ea zici că ești în alt județ decât în Argeș. Aici de ce nu s-a peticit, ci s-a asfaltat? Păi, nu e niciun mister. Pe strada asta locuiește însuși inginerul Ioan Ghiță, directorul Serviciului de Gospodărie Comunală. Și se făcea ca tocmai strada lui să fie peticită? Nuuu! strigă la unison argeșenii de curte.

Singura consolare privind șantierul Curtea de Argeș este că te face să meditezi în mare că așa e România, politic vorbind – asfaltată pe ici, pe colea, și cârpită în general.

articolul original.

FC Argeș Basketball s-a calificat în fazele superioare în Cupa României, din poziția de lucky losser!

5 October 2022 at 08:11
image

În ciuda înfrângerii suferite în meciul cu CSM CSU Oradea, la diferență de 18 puncte, scor 97-79, vulturii lui Milan Mitrovic s-au calificat în fazele superioare ale Cupei României!

Al doilea meci al grupei A a fost împotriva Petrolului Ploiești și a însemnat o victorie pentru piteșteni la diferență de 38 de puncte, scor 96-58.

Așadar, rezultă un coșaveraj de +20 în clasamentul echipelor lucky losser, piteștenii având cel mai bun coșaveraj.

În meciul următor, FC Argeș Basketball v-a întâlni campioana României, U BT Cluj Napoca, echipă angrenată în EuroCup, a doua cea mai puternică cupă europeană ca valoare!

Meciul eate programat vineri, cu începere de la ora 18:00!

Sursă foto: Facebook FC Argeș Basketball

articolul original.

Alina Gorghiu, petiție de demitere a deputatului Aurel Bălășoiu: ,,Într-un dosar de viol aștepți decizia procurorilor din afara Parlamentului”

5 October 2022 at 07:24
image
 • ,,Fiecare om face ce vrea în intimitate, inclusiv oamenii politici, însă dosare penale pentru infracțiunea de viol și acte sexuale cu minori sunt ceva ce greu îți imaginezi legat de un parlamentar.
 • Este o infracțiune oribilă. A fi parlamentar presupune în primul rând să reprezinți un model pentru cetățeni. Nu este cazul deputatului Bălășoiu.
 • Nu poți fi implicat într-un dosar de viol ca membru al Parlamentului. O astfel de acuzație nu poate să planeze asupra unui demnitar public. La asemenea acuzație, aștepți decizia procurorilor din afara Parlamentului, nu de pe băncile Camerei Deputaților.
 • În calitate de președinte al Senatului României, cer demisia imediată din Parlamentul României a deputatului Aurel Bălășoiu!” scrie în petiția lansată de Alina Gorghiu, președintele Senatului României.
articolul original.

”România e acasă!” – Profesori și educatori din Măgdăcești, Republica Moldova, în schimb de experiență la Mioveni

4 October 2022 at 12:49

Un grup format din 12 educatori și profesori din Satul Măgdăcești, Republica Moldova se află în această săptămână la Mioveni, pentru un schimb de experiență și practici noi în domeniul didactic.

Acest schimb de experiență are loc cu ocazia Zilei Educației, în baza Acordului de Înfrățire și Cooperare existent între Măgdăcesți și Mioveni.

Cadrele didactice din Măgdăcești s-au întâlnit, în cadrul unei ședințe comune, cu reprezentanții instituțiilor de învățământ din Mioveni și ai administrației locale, pentru a stabili contactele și programul vizitelor ulterioare.

Astăzi au vizitat școli și grădinițe din Mioveni. La ora 12,00, în Amfiteatrul Liceului Iulia Zamfirescu oaspeții din Măgdăcești au fost invitați la un spectacol artistic susținut de elevii școlilor din Mioveni.

Declarații prof. Elena Efros -director Liceul teoretic Măgdăcești

Declarații prof Lidia Lupașcu

”România e Acasă!” – declaratii prof Caldare Veronica – Măgdăcești, Republica Moldova

articolul original.

Cartea de vizită – instrumentul de comunicare care nu pierde teren în era tehnologizării

4 October 2022 at 06:17
image

Cu toții cunoaștem beneficiile majore ale cărților de vizită și este imposibil să nu fi primit una la un moment dat, indiferent de context. Acest instrument de comunicare folosește o suprafață mică de hârtie pentru a transmite cantitatea maximă de informații despre o firmă/companie sau organizație. Concizia este un avantaj major și un secret pentru multe companii care știu cum să comprime informațiile esențiale, cele necesare pentru a fi furnizate clienților.

Puteți indica clar că sunteți avocat, consilier financiar sau constructor. Pe lângă profesia sau funcția din cadrul unei companii, cartea de vizită indică și adresa fizică a unității sau persoanei care reprezintă firma. Pentru a vă încuraja colaboratorii să afle mai multe despre firma dumneavoastră, evidențiați cât mai bine adresa URL a site-ului sau numele paginii dumneavoastră de Facebook. Aceste detalii par obișnuite, dar vor fi cu adevărat utile persoanelor care caută un furnizor de servicii.

Cu o carte de vizită bine realizată, aveți un instrument de comunicare excelent. Acesta urmează să fie înmânată în timpul unei întâlniri fizice cu un potențial client sau un posibil partener de afaceri. Când dați cuiva un asemenea articol de regulă, primiți alta în schimb. Mai mult, schimbul de cărți de vizită este o formă de curtoazie între profesioniști. În relațiile B to B, adică între antreprenori, schimbul cărților de vizită reprezintă o practică obișnuită, chiar și o obligație. Apoi, pentru clienți, este o modalitate de a vă demonstra profesionalismul și orientarea către interesele și nevoile acestora.

Furnizarea datelor dumneavoastră de contact rămâne o modalitate esențială de a acorda importanță persoanei cu care intrați în dialog. Acesta din urmă se poate dovedi a fi sau nu un potențial client final, însă indiferent de rezultat, nu trebuie să vă pierdeți constanța. În orice caz, v-ați îndeplinit un obiectiv, și anume acela de a vă prezenta serviciile sau produsele. Evident, nu trebuie să vă așteptați ca persoana căreia i-ați înmânat cartea de vizită să vă caute peste noapte, însă se poate ca, într-o zi, când va simți o nevoie corespunzătoare serviciilor dumneavoastră, să vă prefere în detrimentul unui furnizor de servicii ales la întâmplare de pe Internet.

Din toate aceste motive, cărțile de vizită sunt foarte importante. Imprimarea acestora nu trebuie luată cu ușurință, iar asta pentru că trebuie să acordați maximă atenție tuturor detaliilor. Pentru a reuși să vă realizați o carte de vizită cât mai bine structurată, trebuie să lucrați la designul acestora, culorile, să alegeți calitatea hârtiei și să asigurați calitatea imprimării. Designerii de cărți de vizită concurează în ingeniozitate pentru a oferi modele ieșite din comun, iar acest lucru îl facem și noi, echipa Agrafa Print.

Prin urmare, dacă aveți nevoie de servicii de calitate în ceea ce privește imprimarea și realizarea cărților de vizită, la Agrafa vă garantăm seriozitate, promptitudine și profesionalism în toate activitățile pe care le facem. Suntem alături de clienții noștri de la început și până la final, iar dacă ne sunt solicitate anumite sfaturi, nu ezităm niciodată să le oferim.

Indiferent care ar fi obiectul dumneavoastră de activitate, cărțile de vizită sunt un instrument de comunicare la care nu ar trebui să renunțați niciodată, pentru că ele vă pot ajuta foarte mult în crearea unei legături solide între colaboratori/parteneri de afaceri, dar mai ales în relația cu clienții și potențialii clienți.

Așadar, Agrafa Print vă stă la dispoziție cu servicii de imprimare, garantându-vă profesionalism și atenție asupra detaliilor, astfel încât să vă mândriți cu ceea ce aveți de oferit.

Esențele tari se țin în sticluțe mici, iar pe alocuri, acest citat se potrivește perfect atunci când ne raportăm la rolul cărților de vizită. Chiar dacă tehnologia ne-a acaparat, încă există instrumente clasice de comunicare care se mențin puternice.

articolul original.

Întoarcerea la dosarele de cadre?

4 October 2022 at 06:12
image

Să începem totuși cu un exemplu clasic de dosar de cadre din anii 70. La un moment dat, Ceaușescu a vrut să-l facă ministru al Apărării pe generalul Nicolae Militaru. L-a chemat la el pe șeful Securității, i-a spus de intenție și i-a cerut să-i facă dosarul de cadre. Securitatea a făcut ce trebuia și l-a prins pe tovarășul general cu microfilme cu secrete militare la poarta Ambasadei Uniunii Sovietice. Ei, dacă nu i se făcea dosarul de cadre, armata română ar fi avut în fruntea ei un spion GRU. Dosarul de cadre cuprindea și CV-ul care trebuia să fie curat, și performanțele profesionale (mapa profesională de acum), dar și fidelitatea față de stat și, mă rog, de partid, cum era în socialism.

Acum, numirile în posturi cheie se face politic, de înțeles până la un punct, că de aia câștigă partidul alegerile. Dar, numirile astea sunt pe baza principiului „Îmi dai, îți dau!”. Cel care dă bani mulți partidului în campanie, clientul politic, e făcut senator, deputat sau ministru, fără se știe mare lucru despre el, ci doar pe baza CV-ului pe proprie răspundere, ca să zicem așa. Pe urmă, aflăm că e plagiator, violator, hoț patentat, escroc… O harababură.

Dar, nu e vorba numai de cei de mai sus, demnitari de reprezentare. Aș spune că mai curând dosare de cadre făcute profesionalism ar trebui să stea la baza numirii în posturi de șefi, șefi adjuncți etc. în domenii cheie: la Hidroelectrica, Regia de Gaz, Rezervele Statului, Apele Române, Parchete, Agențiile Naționale etc., domenii unde se lucrează cu secrete de serviciu sau cu secrete de stat. Ce se întâmplă în aceste zile, e un bun exemplu de ce dezordine e în țară. Opt persoane, români și străini, sunt anchetate de DIICOT pentru scurgere de informații secrete privind rezervele de petrol și gaze spre Moscova. Altfel zis, angajați români și străini ai NIS Petrol, sucursală a GAZPROM, fac spionaj industrial în favoarea Rusiei.

În timpul ăsta, SRI ce face? Ce știe el mai bine: dă diplome de doctorat, face vânătoare de vrăjitoare, se ocupă de răzbunări politice la ordin sau din proprie inițiativă, se mângâie reciproc pe cap cu Președintele țării. Alt exemplu, este cel al licitației pentru 600 de mașini BMW pentru Poliție. Există suspiciuni de mare aranjament, mai ales că președintele țării este prieten foarte bun cu acționarul principal Michael Smidt de la Automobile Bavaria. Exemple sunt cu duiumul. Cine ar trebui să știe și să ne lămurească dacă nu SRI?

În concluzie, să blamăm și să râdem cu gura până la urechi de dosarele de cadre de adineauri, dar să găsim ceva similar care să pună ordine în securitatea țării.

articolul original.

Început slab de campionat pentru FC Argeș Basketball!

3 October 2022 at 18:43
image

În acest sezon, vulturii au un bilanț de o victorie și doua înfrângeri.

FC Argeș Basketball a pierdut primul meci din campionat în deplasare, împotriva CSU Sibiu, scor 87-90.

Pentru Sibiu s-au remarcat spaniolul Manchon cu 25 puncte, 8 pase decisive și letonul Blumbergs cu 24 puncte și 9 recuperări.
În replica, pentru FC Argeș, Jevtovic a marcat 20 puncte și 8 recuperări, Cunningham 17 puncte și 5 recuperări au fost principalii realizatori.
Echipa antrenată de Milan Mitrovic a fost repartizată în grupa A în Cupa României alături de CSM CSU Oradea și Petrolul Ploiești.
Meciurile s-au disputat pe tipul de turneu și au avut loc la Ploiești.
În primul meci, piteștenii au fost îngenunchiați de leii roșii lui Cristian Achim, scor 97-79.
Pentru Orădeni s-au remarcat Carter cu 18 puncte și 6 recuperări, Ogden cu 16 puncte și 5 recuperări, americanul naturalizat Kris Richard cu 15 puncte și 4 recuperări dar și românul de doar 18 ani Karol Schmidt cu 10 puncte și 3 recuperări.
Pentru FC Argeș s-au remarcat Măciucă 18 puncte și 2 recuperări, Freeman 17 puncte, 5 recuperări și 6 pase decisive și Cunningham cu 17 puncte și 7 recuperări.
Vulturii s-au răzbunat pe lupii galbeni ai lui Mihai Popa și au câștigat cu scorul 96-58.
Zekovic, Jevtovic, Freeman, Măciucă și Fometescu au înscris fiecare peste 10 puncte.
Următorul meci este împotriva campionilor de la U BT Cluj Napoca, acasă, vineri 7 octombrie de la ora 18:00
Sursa foto: Facebook FC Argeș Basketball
articolul original.

Doliu în sportul românesc! Florin Zalomir a fost găsit împușcat în cap!

3 October 2022 at 14:32
image
Fost campion mondial, vice campion olimpic în proba de sabie, Zalomir a fost găsit împușcat în cap într-un apartament din Otopeni.
Primele informații susțin că ar fi vorba despre o sinucidere, dar autoritațile nu au confirmat oficial până în acest moment.
Florin Zalomir s-a născut pe data de 1 septembrie 1981, la Iași. A fost unul dintre cei mai buni scrimeri ai României în perioada în care a activat.
Are în palmares o medalie de argint în proba de sabie la Jocurile Olimpice de la Londra din 2008. De asemenea, a fost campion mondial în 2009, la Antalya, și mai avea în palmares două medalii de bronz la Mondiale, în 2001 (Nimes) și 2010 (Paris). La Campionatele Europene, Zalomir a cucerit un aur cu echipa, în 2006 (Izmir) și două medalii de bronz, în 2009 (Plovdiv) și 2012 (Legnano), dar și un argint la individual, în 2006 (Izmir).
 1. În 2012 a decis să se retragă, devenind antrenor în cadrul clubului Dinamo și la lotul național de sabie.
Florin Zalomir era angajat al Jandarmeriei Române, în trecut fiind înrolat în Legiunea Strâină a Armatei franceze. În acea perioadă a fost trimis în Afganistan pentru o misiune de menținere a păcii!
articolul original.

Fostul președinte al Tribunalului Argeș avertizează: ,,Ne întoarcem la dosarele politice instrumentate la comandă”

3 October 2022 at 07:50
image

,,Se vor face dosare politice, cu deținuți politici

Mariana Vîrgă, fostul președinte al Tribunalului Argeș, susține că vom asista la un fel de vânătoare de vrăjitoare, cu dosare făcute la comandă sau dosare ținute la sertar și scoase atunci când cei care incomodeză sistemul trebuie trași pe linie moartă. Potrivit Marianei Vîrgă, la alegerile din 2024 ar urma să asistăm la o activitate febrilă a DNA.

,,Noile Legi ale Justiției, așa cum arată, reprezintă o chestiune dăunătoare pentru sistemul de justiție și societatea civilă în general. Mă refer la atribuțiile și competența procurorului general care poate să infirme, în proiect, orice act emis de orice procuror, de la orice nivel de Parchet. În condițiile în care procurorul general este numit așa cum spune toată lumea și se cunoaște acest aspect, prin factorul politic, gândiți-vă ce se va întâmpla îmediat în alegerile care urmează. Cum se vor constiui din nou dosare politice, vendete, fără să conteze dacă la un moment dat se va da o soluție de achitare. Important este ca persoana respectivă să fie scoasă de pe scena politică. Acesta este și motivul pentru care, de curând, Curtea Constituțională a pronunțat acea decizie cu privire la prescripție. Asta este și lupta care se duce legat de aplicarea directă a deciziilor Curții de Justiție a Uniunii Europene în fața deciziilor Curții Constituționale a României. Deja, la acest moment, în jurisprudența națională, mai mult de jumătate dintre instanțe se pronunță în baza acestei decizii a Curții Constituționale. Există instanțe care nu au aplicat aceste decizii, chiar la Curtea de Apel Pitești, și nu înțeleg de ce Inspecția Judiciară nu se autosesizează în aceste cazuri, pentru că textul constituțional este foarte clar: deciziile Curții Constituționale sunt obligatorii. Se invocă preeminența dreptului european, dar nu în raport cu Legea fundamentală a țării, cu Constituția. Nu trebuie să ai facultate de Drept pentru asta și nu trebuie să fii specialist pentru asta. În fața Constituției nu stă nimic. Procurorul general va putea să facă rău națiunii române, se vor face dosare politice, cu deținuți politici. De aceea spunem cu toții că aceste legi sunt retrograde și că vor încălca independența magistratului.” a declarat Mariana Vîrgă, actualmente avocat după ieșirea la pensie.

,,Unele critici, cu tot respectul pentru cei care le-au făcut, s-au transformat la un moment dat în dezinformări

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a respins criticile la adresa pachetului de legi ale justiţiei, menţionând că acestea trebuie argumentate.

„Nu toate asociaţiile magistraţilor critică acest proiect, unele dintre asociaţii îl susţin. Asta nu înseamnă că noi desconsiderăm criticile respective, însă trebuie şi argumentate. Simpla propoziţie că procurorii sunt subordonaţi politic, fără să aduci un argument tehnic, ignorând principiul de funcţionare al Ministerului Public, care este un principiu bazat pe subordonarea ierarhică, ignorând garanţiile care sunt pentru selectarea procurorilor, a procurorilor care au funcţie de conducere, ignorând toate procedurile care sunt acolo în lege, trebuie doar să le citeşti, înseamnă că din această critică nu rămâne decât un proces de intenţie. În plus, unele critici, cu tot respectul pentru cei care le-au făcut, s-au transformat la un moment dat în dezinformări. Eu dau ca exemplu critica formulată şi public, dar şi mai puţin public, în sensul că procurorul general poate infirma acte şi măsuri procesoare are procurorilor de caz de DNA şi DIICOT. Nimic mai fals. În lege scrie cu totul şi cu totul altceva.” a declarat Predoiu.

articolul original.

S-au găsit vinovații pentru scandalurile din Teatrul ,,Davila”: artiștii sunt prea sensibili!

3 October 2022 at 07:47
image

Partea bună este că, cel puțin până la acest moment, la Teatrul ,,Alexandru Davila” este în sfârșit liniște. Dubios de multă liniște, am spune. Oricum, dacă anii anteriori instituția a fost bulversată de tot felul de scandaluri nu este pentru că ar fi existat vreun motiv rațional, vreo motivație care să stea în picioare. Nu, totul a fost doar în… capul actorilor care, firi sensibile, au dat-o-n fandacsie.

 • ,,Acum nu mai sunt niciun fel de efervescențe la teatru. Artiștii, în general, sunt firi uneori mai greu de înțeles, mai sentimentale, dar de asta ieșiseră discuții anul trecut. Acum lucrurile sunt normale.” a declarat Adrian Bughiu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, responsabil, în mod ironic, de cultura județului.
articolul original.
❌