ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 5 February 2023B1TV

Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Care sunt marile schimbări pe care le impune 2023 (VIDEO)

4 February 2023 at 22:03
image

Alina Bădic și invitații ei, Ingrid Baciu și Eugen Mîrtz, au discutat, în ediția specială de sâmbătă seară a emisiunii „360 de grade”, despre toate propunerile cu care 2023 vine către noi.

Schimbările pe care le propune anul 2023

Marea schimbare din 2023. Ce strategii ai în acest an? Învață să îți controlezi mintea, faceți conversia de pe frecvențe joase pe frecvențe înalte, hotărâți pe ce direcție mergeți, construiește adevărata ta identitate, știi ce ai de vindecat, care sunt fricile cu care te confrunți, din ce zonă vin umbrele tale, care sunt cele mai puternice atașamente din viețile trecute și ce lecții ai de învățat din viața actuală sau ce îți dorești să apară cel mai mult în viața ta? Sunt întrebări pe care cu siguranță le vom pune în 2023, momente de mare intensitate din punct de vedere energetic. Astăzi vom discuta despre toate propunerile cu care 2023 vine către noi, a spus Alina Bădic la începutul emisiunii.

Citește și: Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 5 – 11 februarie. Nativii berbec au parte de o protecție divină care apare prin intermediul unor persoane care vor foarte mult să ajute (VIDEO)

„Greșeala fundamentală a individului și a societății umane actuale este că nu trăiește în adevăr, cine sunt? De unde vi, educație, pregătire, aspirații, concepte, principii, credințe…Cum se pliază acestea pe matca realității universale. Pot eu să aduc în manifestare ce aș putea deveni? Dacă da, când, la ce moment? Ce trebuie să mai adaug ființei mele, ce trebuie să scot? Sunt suficient de pregătit să intru într-un proces, să fac parte într-un arsenal de luptă în favoarea lucrurilor care trebuie să vină în manifestare.

Ca să îți atingi visul, trebuie să ai frecvență energo-informațională a visului manifestat. Totul e cuantificabil în univers. Dacă ar fi să cuantificăm valoarea energo-informațională a visului visat ai putea constata că are undeva la +100, de la 0 la 100. Energetica ființei poate să aibă -10. Nu ai nicio șansă să îți împlinești visul. Ai emanat ceva frumos, cu adevărat strălucitor, a fost un impuls, a fost un moment, o credință focalizată în acel moment pe acea dorință și atât, te-ai dezacordat din energia dorinței, ai ieșit în afara frecvenței fluxului”,a  explicat Ingrid Baciu.

articolul original.

Armata SUA a doborât balonul-spion al Chinei în largul coastei de est (VIDEO)

4 February 2023 at 21:16
image

Armata americană a folosit avioane de luptă de la baza forțelor aeriene Langley din Virginia pentru a doborî presupusul balon de spionaj chinez, potrivit unui înalt oficial militar american, transmite CNN.

Balonul de spionaj chinez a fost doborât

A fost folosită o singură rachetă, a spus oficialul. Armata SUA a folosit avioane F-22 și a tras o rachetă AIM-9X.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că balonul doborât de SUA peste Oceanul Atlantic sâmbătă este folosit de guvernul chinez „pentru a supraveghea locuri strategice din Statele Unite continentale”.

Președintele Joe Biden a dat miercuri autorizația Pentagonului să dea jos balonul de supraveghere „de îndată ce misiunea ar putea fi îndeplinită fără riscuri nejustificate pentru viețile americane pe calea balonului”, a declarat Austin într-o declarație după ce armata a doborât avionul sâmbătă.

„Departamentul Apărării a dezvoltat opțiuni pentru a coborî balonul în siguranță peste apele noastre teritoriale, în timp ce îi monitorizează îndeaproape calea și activitățile de colectare a informațiilor”, a continuat Austin, adăugând că liderii militari au cooperat cu guvernul canadian în cadrul misiunii.

„Acțiunea deliberată și legală de astăzi demonstrează că președintele Biden și echipa sa națională de securitate vor pune întotdeauna pe primul loc siguranța și securitatea poporului american, răspunzând în mod eficient la încălcarea inacceptabilă a suveranității noastre de către (Republica Populară Chineză)”, a spus Austin.

video: https://t.co/wBTnbDK5Qw

— HaleyFan 🇺🇸🇬🇧 (@NikkiHaleyFan02) February 4, 2023

articolul original.
Ieri — 4 February 2023B1TV

Gheorghe Ialomițianu: „E grav că mulți fermieri vor da faliment. Statul trebuie să intervină să îi protejeze” (VIDEO)

4 February 2023 at 20:56
image

Fostul ministru de Finanțe Gheorghe Ialomițianu a precizat în emisiunea Politica zilei, moderată de Ioana Constantin, că statul trebuia să intervină și să îi sprijine pe fermierii români, care se confruntă cu grave probleme după ce piața cerealelor s-a prăbușit ca urmare a produselor aduse din Ucraina:

„Nu suntem într-o funcționare normală a pieței din România. E vorba despre acea criză determinată de războiul din Ucraina. Vedeți niște restricții pe energie, pe gaze au dus la creșterea prețurilor și aici trebuia o superimpozitare pentru că au obținut profituri foarte mari, iar aici la libera circulație a grâului din Ucraina care nu e nici de calitate și a creat un blocaj în import, aici statul trebuia să intervină și să ajute pe fermierii români. Trebuie să venim cu niște facilități fiscale, chiar subvenționarea dobânzilor, niște garanții, aici trebuie să intervină statul, ăsta e rolul statului când apar aceste derapaje de la funcționarea economiei. Aici statul trebuia să intervină până vine ajutorul de la UE”.

Gheorghe Ialomițianu a avertizat că fermierii riscă să dea faliment în absența unui sprijin din partea statului:

„E grav că mulți fermieri vor da faliment, se va pune în pericol producția de anul acesta dacă nu îi ajutăm. E vorba de bani pentru finanțarea activității agricole din acest an, irigații, îngrășământ, aici trebuie să intervină statul pentru că sunt niște situații, nu putem să nu acceptăm ceea ce s-a decis la nivelul Comisiei Europene, dar statul trebuie să intervină să protejeze. E concurență neloială, e blocaj în port. Aici și ministrul Daea, și ministrul Grindeanu trebuiau să intervină, la nivelul Guvernului trebuiau să intervină”.

articolul original.

Laptele din import, faliment pentru fermierii Români: „Suntem sub un asediu permanent. Vorbim de cantități foarte mari de lapte care vin din Ungaria și Polonia” (VIDEO)

4 February 2023 at 20:26
image

Fermierii români atrag atenția că deși România are un milion de tone de lapte deficit, sunt aduse cantități mari de lapte din Polonia sau din Ungaria, comercializate la prețuri mici, ca urmare a subvențiilor și a facilităților de care beneficiază producătorii de lapte în aceste state.

Această situație a creat o criză pentru crescătorii de vaci de lapte din România, care se adaugă problemelor pe care le au deja fermierii ca urmare a cantităților mari de cereale aduse din Ucraina.

Ionuț Lupu, director al Asociaţiei Crescătorilor de Vaci „HolsteinRo“, a explicat în emisiunea Politica zilei, moderată de Ioana Constantin, cum se explică diferența foarte mare între prețul laptelui crud, care pleacă de la poarta fabricii și ce văd românii în supermarketuri:

„Distribuția marjelor de profit pe fiecare verigă este inechitabilă. Dacă la fermier vorbim de marjă negativă -5% până la 5-7% în cele mai bune situații, la procesatori poate că lucrurile stau mai bine, dar în zona de retail sunt într-adevăr probleme serioase. Trebuie trase niște semnale. Nici în momentul de față nu este funcțional Observatorul Laptelui.

Suntem sub un asediu permanent. Dacă la finele anului trecut vorbeam de costuri de producție care duceau fermierul într-o zonă de confort, acum suntem în degringoladă totală. Vorbim de cantități foarte mari de lapte care vin din Ungaria și Polonia. Este clar că la nivelul ăsta fermierii români nu pot să reziste, deși în urmă cu câteva luni ministrul Daea făcea repetate solicitări către noi să înțelegem că va veni de curând un ajutor din partea ministerului, o subvenție de 73 de euro, în momentul de față nu avem un act normativ publicat în Monitorul Oficial. Suntem într-o veșnică promisiune”.

articolul original.

Portul Constanța, în continuare blocat de criza cerealelor din Ucraina. Fermier: „Se găsește marfă așa zis contaminată, produse modificate genetic, care se dau deoparte” (VIDEO)

4 February 2023 at 19:57
image

Portul Constanța este în continuare blocat de navele ucrainene încărcate cu cereale, a precizat fermierul Ștefan Năstase în emisiunea Politica zilei, moderată de Ioana Constantin. Acesta a spus că este un adevărat haos în port unde se face o selecție la sânge a cerealelor ucrainene, pentru a tria marfa modificată genetic, de cea care nu este contaminată:

„În aceste zile sunt cozi uriașe, acolo se realizează o selecție pe baza analizelor de la intrarea în silozuri, se găsește marfă așa zis contaminată, produse modificate genetic care se dau deoparte, produse non-OMG se dau în altă parte, este o întreagă bulibășeală, oamenii stau și așteaptă.

Cele modificate genetic au anumite piețe, America de Sud sau altele unde se pot duce, celelalte, Arabia Saudită, care dau prețul bun, cei care își doresc calitate, chiar și Egiptul care este unul dintre marii importatori și care selectează la sânge loturile de marfă și le respinge chiar din momentul în care sunt receptate, înainte de a fi încărcate în nave sau unele chiar refuzate la destinație”.

articolul original.

Piața cerealelor din România, dată peste cap de marfa care vine din Ucraina. Fermier: „Trendul de prăbușire a prețurilor în campanie a fost dublat de această maree de cereale care a intrat în țară” (VIDEO)

4 February 2023 at 19:41
image

Ștefan Năstase, producător de cereale din Constanța, a explicat sâmbătă seara în emisiunea Politica zilei, moderată de Ioana Constantin care sunt problemele pe care le întâmpină fermierii români după ce piața a fost inundată de cerealele venite din Ucraina. Acesta a spus că producătorii autohtoni au sperat în zadar că piața se va stabiliza. Prețurile la cereale s-au prăbușit, în ciuda faptului că au crescut semnificativ prețurile de producție:

„Problema e ce fac guvernanții noștri ca să asigure un anumit echilibru în economie și în relație cu partenerii externi, atât din punct de vedere geostrategic, dar și sub aspect economic. Dacă este foarte necesar ca noi ca țară și pentru UE ca occidentul să sprijinim efortul de război uriaș al Ucrainei, toți românii cred că înțeleg lucrul ăsta, dar trebuie să ne gândim șic e facem noi cu țara noastră, cu oamenii care trăiesc aici.

În acest moment eu am peste 1.000 de tone de grâu în siloz, undeva la Dunăre în Hârșova, l-am depozitat în ideea de a-mi asigura resursele pentru dezvoltarea unui sistem de irigații. Am sperat că voi putea să beneficiez de o stabilizare a pieței. Piața a luat-o în jos brusc în vară, așa cum se întâmplă în momentul recoltării. Până la recoltare prețurile sunt undeva sus, după ce începe recoltarea piața se prăbușește. Anul acesta trendul de prăbușire a prețurilor în campanie a fost dublat de această maree de cereale care a intrat în România dinspre Ucraina și din spațiul estic și care a creat probleme uriașe tuturor fermierilor.

Oamenii au crezut că piața se va stabiliza, dar piața s-a dus din ce înc e mai jos, la toate produsele și oamenii au rămas cu marfa în stocuri, foarte mulți. Zeci și zeci de mii de tone care stau în stocuri și care vor fi în cele din urmă vândute la prețurile mici, chiar dacă imput-urile cu care s-a realizat producția aceasta au fost de trei-patru-cinci ori mai mult. Combustibilii au crescut și ei, pesticidele, semințele…oamenii au sperat să compenseze cumva acest val de creșteri de prețuri necontrolate de noi ca fermieri”.

Ștefan Năstase a mai precizat că foarte mulți producători foarte greu și-au transportat marfa pentru că nu au mai putut să transporte direct în portul Constanța și au fost nevoiți să o depoziteze în magaziile proprii sau în silozuri:

„Procesul de producție a fost reluat cu prețuri foarte mari și acum încep să scadă prețurile, dar cu ce folos? Prețurile în continuare scad iar seceta bate la ușă.

Transportatorii în vara aceasta au migrat către transporturile dinspre zona estică, către Moldova și Ucraina pentru că acolo s-au oferit tarife duble la transport. Foarte mulți producători foarte greu și-au transportat marfa nu au mai putut să transporte direct în portul Constanța și au fost nevoiți să depoziteze în magaziile proprii sau la silozuri în custodie, pe bani. Când au vrut și ei să transporte marfa, tariful s-a dublat. Nu au avut ce să facă”.

articolul original.

Intervenţie de urgenţă a jandarmilor montani. Au salvat 80 de oameni blocaţi în zăpadă

4 February 2023 at 19:12
image

Jandarmii montani au intervenit pentru a debloca 80 de persoane printre care și copii în Caraș-Severin, ca urmare a zăpezilor masive.

Jandarmii au reușit să deszăpezească și ultimul autoturism blocat în zăpada care a căzut în ultimele ore. Un număr de 30 de mașini în care erau 80 de persoane printre care și copii au fost blocate ore în șir în zăpadă.

Turiștii se aflau în Stațiunea Semenic, mulți pentru practicarea sporturilor de iarnă, dar căderile de zăpadă din ultimul timp le-a îngreunat deplasarea spre casă, făcând drumurile din stațiunea aproape impracticabile.

Drumarii au reuşit să redeschidă sâmbătă circulaţia pe DJ 608A Borlova-Staţiunea Muntele Mic, după ce, pe parcursul zilei, traficul a fost restricţionat din cauza zăpezii şi a copacilor căzuţi pe carosabil.

ISU Caraş-Severin a reamintit faptul că începând de sâmbătă seara pentru zonele înalte de peste 1.800 m altitudine va intra în vigoare o avertizare meteo cod portocaliu de viscol puternic.

articolul original.

Adrian Mititelu anunță “revoluție” la meciurile Craiovei! “Nu mai vreau galerie! Politica clubului e asta. Nu mai vrem scandaluri, nenorociri, supărări”

4 February 2023 at 15:24
image

Adrian Mititelu vrea să schimbe radical modul în care spectatorii pot să asiste la meciurile echipei pe arena Ion Oblemenco, după meciul de coșmar cu Sepsi.

Schimbare radicală anunțată de Adrian Mititelu

Conducerea clubului ”U” Craiova 1948 a decis ca meciurile de pe teren propriu să le dispute fără susținerea fanilor în tribune, scrie digisport.

„Am câștigat mai multe meciuri fără spectatori în istoria clubului. Ne merge bine fără fani! Am spus că echipa va fi foarte bună în primăvara asta. Avem valoare, avem lot. Putem bate pe oricine, nu exagerez. Dar asta nu înseamnă că îi batem pe tot.

Omul de afaceri a anunțat că intenționează să aplice aceleași reguli precum se întâmplă în campionatul Angliei, mai ales în privința restricțiilor pe care le au spectatorii pe stadion.

“Nu e un conflict, s-a trecut într-o altă etapă a clubului. Sunt niște probleme civile și penale între mine și anumite persoane.

Îmi ameninți familia, spui că dai cu benzină pe mine și îmi dai foc, apoi vrei să ne împăcăm. Niciodată! Mi-au înjurat familia, așa ceva nu se poate! Trebuie să se termine.

Nu mai vreau galerie! Politica clubului e asta. Nu mai vrem scandaluri, nenorociri, supărări. Nu e nicio tragedie dacă echipa pierde. E dreptul lor să facă ce vor. Nu mai vreau ultrași, vreau să vină suporterii în tribune cu familia.

Vreau să schimbăm lucrurile, să venim cu ceva nou, nu vreau să spun că revoluționăm. Lucrăm acum la noul program, la modul de acces pe stadioane. Studiez regulile impuse de două cluburi din Anglia și vom transpune la noi. Nu mai vreau ultrași la noi la echipă! Să se ducă la CSU, dacă vor!

Am avut convenție cu galeria că, dacă promovăm în Liga 1, să nu mă mai înjure, să nu mă mai atace. Le-am dat și bani, le-am dat tot ce au vrut! Dar apoi unii au vrut să facă din asta o afacere. Copiii mei au plecat din Craiova din cauza ultrașilor, s-au mutat la București”.

articolul original.

Un cunoscut luptător MMA este autorul unor jafuri armate, în București. A dat spargere la o farmacie și la un amanet

4 February 2023 at 14:56

Autorul  jafului comis la o farmacie din București ar fi un cunoscut luptător MMA, reținut pentru 24 de ore. Este vorba despre Radu Mihăiță, potrivit antena3.ro.

Autorul jafului din Capitală este un sportiv MMA

Acesta a fost identificat după ce a dat spargerea ca urmare a analizării înregistrării de pe camerele de supraveghere.

Radu Mihăiță  ar fi amenințat cu pistolul un angajat al farmaciei, apoi a sustras nu mai puțin de 3.000 de lei prin același mod de operare.

Sportivul nu s-a oprit aici și ar fi încercat să dea o spargere și la un amanet, în aceeași seară, dar nu a reușit să o intimideze pe angajata de acolo.

Radu Mihăiță urmează să fie prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

El nu este la primul incident de acest fel. Acesta mai are antecedente penale în aceeași cauză, însă nu la noi în țară.

”Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au efectuat o percheziție la domiciliul unui bărbat bănuit de săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată și tentativă la tâlhărie calificată.

În fapt, acesta, la data de 31 ianuarie, ar fi pătruns în sediul unei societăți comerciale tip amanet din Sectorul 6, unde ar fi amenințat o angajată cu un pistol și ar fi cerut să-i remită încasările societății, însă aceasta nu a dat curs solicitărilor.

De asemenea, în aceeași seară, prin folosirea aceluiași mod de operare, ar fi sustras 3.000 de lei dintr-o farmacie din județul Ilfov.

urma efectuării percheziției, au fost ridicate mai multe bunuri de interes, iar bărbatul a fost depistat și condus la audieri. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală”, a declarat Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei.

articolul original.

Imagini virale: Un șofer oprește un TIR care se îndrepta spre Pasajul Unirii: ”Dacă nu erai tu, ar fi fost al 4-lea accident pe care l-aș fi văzut” (VIDEO)

4 February 2023 at 14:37
image

Pasajul Unirii a dat din nou bătăi de cap șoferilor. Din fericire de această dată a fost evitat în ultimul moment un nou accident.

O filmare a devenit virală pe rețelele de socializare, în contextul șirului de accidente care au avut loc în zona Pasajului Unirii.

Imaginile surprind  un șofer care își oprește autoturismul în zona Pasajului Unirii pentru a atenționa un alt șofer care conducea un TIR în timp ce se îndrepta spre pasaj.

Clipul, care pare să fi fost realizat cu o cameră de bord, arată cum un șofer își oprește autoturismul după ce vede un TIR venind din sensul opus. El merge apoi în fața vehiculului de tonaj mare și îi face semn să oprească, arătându-i șoferului că există un obstacol în față.

Din înregistrare reiese că șoferul TIR-ului decide să iasă de pe sensul inițial de mers.

Filmarea se încheie cu un mesaj editat pe înregistrarea VIDEO, care precizează: ”Numere de Bulgaria”.

articolul original.

Toni Iuruc a trecut peste despărțirea de Simona Halep: Surprisn în toiul nopții, alături de o brunetă misterioasă

4 February 2023 at 14:12
image

Toni Iuruc a trecut peste despărțirea de Simona Halep, așa cum o dovedește imaginile apărute recent în spațiul public. Omul de afaceri a apărut în compania unei brunete despre care cancan spune că ar fi noua cucerire a fostului soț al Simonei Halep.

Cine ar fi noua parteneră a lui Toni Iuruc

Toni Iuruc s-a afişat alături de posibila sa parteneră de viaţă în zona Floreasca. Acolo ambii au părut destul de joviali având alături de ei un alt cuplu care le-a ţinut de urât.

Au plecat ultimii şi s-au îndreptat apoi spre o locaţie de pe Calea Moşilor. Toţi cei 4 au urcat apoi într-unul dintre blocurile aflate pe artera intens circulată a Capitalei.

După ce s-au căsătorit civil în septembrie 2021, Simona Halep şi Toni Iuruc au anulat căsătoria religioasă programată în toamna trecută. Nu a fost vorba despre faptul că în planurile celor doi ar fi apărut o situaţie neprevăzută. Ci, din contră că ei au căzut de comun acord ca drumurile lor să se despartă. Rică Raducanu a comentat cu umor schimbarea neaşteptată din viaţa Simonei Halep.

Foștii iubiți ai celor doi proaspeți foști soți Simona Halep și Toni Iuruc

Omul de afaceri machidon a mai fost căsătorit de două ori. De prima soție, Arina, de profesie model, și cu care are un copil, s-a despărțit relativ repede, iar de a doua, Liana, a divorţat după ce aceasta l-a înşelat şi chiar a rămas gravidă cu amantul.

Lista foştilor iubiţi ai Simonei Halep a început cu Andrei Mlendea. Pe atunci, sportiva era la vârsta majoratului, dar acest lucru nu a fost un impediment.

Legătura cu cel care i-a fost antrenor a durat până undeva prin 2013. Cel mai mult s-a scris că Simona ar fi avut o relație cu Costa Sponte, fiul lui Teia Sponte, unul dintre apropiații finanțatorului de la FCSB, Gigi Becali. Despre povestea lor de dragoste a vorbit chiar bunica sportivei.

În 2015, au apărut informații că Simona Halep și-a găsit un nou iubit, Sorin Marin, un tânăr afacerist în vârstă de 26 de ani la acea vreme.

Au apărut mai multe fotografii cu ei în ipostaze tandre, iar apropiaţii au spus că era nelipsit de la turneele ei, dar relaţia s-a stins la fel de repede cum a și apărut.

articolul original.

Ce mănâncă Ramona Olaru pentru a-și menține silueta de invidiat

4 February 2023 at 13:46

Ramona Olaru a dezvăluit care este secretul siluetei de invidiat. Asistenta de la „Neatza cu Răzvan și Dani” a împărtășit cu urmăritorii de pe Instagram fotografii cu coșul de cumpărături și cu preparatele pe care le consumă.
Pentru a fi extrem de suplă, vedeta a precizat că și-a schimbat dieta și alege să își umple mai des coșul de cumpărături cu fructe și legume pentru „refacere energetică”.

”Cine s-a gândit că așa o să arate coșul meu de cumpărături? Refacere energetică!”, a scris Ramona Olaru pe contul ei personal de Instagram.

Dieta Ramonei Olaru

Pe contul de Instagram al vedetei, Ramona a postat o fotografie cu salata sănătoasă pe care o consumă la micul dejun. În farfurie, asistenta TV a pus legume proaspete: morcovi, ridichi, castraveți, roșii și avocado.

La prânz, din meniul vedetei nu lipsește o supă cremă, servită cu chipsuri de legume și salatele.

Alimentele pe care Ramona Olaru le evită

Ramona Olaru a vorbit despre alergiile alimentare pe care le are. Vedeta a declarat că este alergică la căpșuni și vinete, însă cu toate acestea susține că nu se poate abține și uneori le consumă.

„Nu v-am zis, dar vă zic acum. Eu sunt alergică la vinete. Mă mănâncă în urechi si în cerul gurii de la salata de vinete, dar și de la căpșuni la fel. Asta am luat de la tata. Oricum nu ma pot abține să nu le mănânc. Aia e. (…)„, a dezvăluit Ramona Olaru.

articolul original.

Un miliardar din Belgia ar putea trimite sute de tancuri în Ucraina. De ce guvernul nu este de acord

4 February 2023 at 12:20
image

Lui Freddy Versluys nu-i place să fie numit traficant de arme. Dar are de vânzare un depozit mare plin de tancuri second-hand. Ar putea ajunge în Belgia, cu o condiție.

Aflat lângă zeci de tancuri Leopard 1 de fabricație germană și alte vehicule militare în depozitul răcoros din estul Belgiei, Versluys a subliniat că este directorul general al a două companii de apărare cu o gamă largă de activități, cum ar fi realizarea de senzori pentru nave spațiale.

Dar și cumpărarea și vânzarea de arme face parte din afacerea lui. Tancurile sunt cele care l-au adus în centrul atenției în ultimele zile, deoarece s-a angajat într-o luptă publică cu ministrul belgian al apărării, Ludivine Dedonder, pentru posibilitatea de a le trimite în Ucraina.

Mai multe detalii, pe newsweek.ro.

articolul original.

Avertizări meteorologice de cod galben și portocaliu: viscol, ninsori abundente și ger puternic

4 February 2023 at 11:43
image

Luna februarie a adus iarnă în toată țara, iar meteorologii au emis mai multe avertizări meteorologice de cod galben și portocaliu pentru acest weekend. Temperaturile pot ajunge și la -20°C și rămân negative chiar și în timpul zilei. Aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre regiunile nord-vestice și va cuprinde cea mai mare parte a țării.

Meteorologul Mihai Timu a făcut prognoza meteo pentru perioada 4-8 februarie, într-o intervenție telefonică în emisiunea Talk B1, prezentată de Andreea Moraru, pe B1 TV.

„O vreme potrivnică până duminică seară, în mare parte a țării. Pe de o parte vorbim de intensificări ale vântului în majoritatea zonelor, cu viteze mai mari în zona Carpaților Meridionali, la peste 1800 de metri, dar și în zona litoralului. Vor fi perioade cu ninsori moderate cantitativ. Sunt în vigoare până mâine seară mai multe atenționări și avertizări.

Avem un cod galben pentru zona montană până mâine seara la ora 20:00. Va ninge moderat cantitativ și vor fi intensificări cu rafale de 50-70 km/h, iar la peste 1800 se pot depăși 80km/h. Există și un cod portocaliu de la ora 20:00 până mâine seară la ora 20:00 pentru zona Carpaților Meridionali, la peste 1800 m. Vor fi rafale de viscol puternic, de pe 90-100 km/h asociate cu ninsorile abundente.

Mai avem un cod galben până mâine dimineață pentru Banat, Crișana, jumătatea de vest a Transilvaniei. Vântul atinge 50 și 70km/h și se asociază cu ninsori”, a explicat meteorologul ANM. 

Viscol în Moldova, Muntenia și Dobrogea

De la noapte, vântul se intensifică și în partea de sud-est a teritoriului, de la ora 20:00 intra în vigoare un cod galben pentru jumătatea de sud a Moldovei, de est a Munteniei și Dobrogei. Vântul atinge 70 km, vor fi perioade cu ninsori si viscol.

Codul portocaliu va intra în vigoare de la ora 02:00 din această noapte până și mâine seară, în zona litoralului, vântul va depăși 80km/h și va fi viscol puternic.

De duminică (5 februarie) vremea va intra într-un proces de răcire și va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice”

Prognoza meteo în București

” Vremea se va răci accentuat de duminică și în București. Deocamdată Capitala este ferită de avertizările meteorologice, dar nu vom scapă de ninsori slabe cantitativ. De diseară va începe să bată vântul. La noapte și pe parcursul zilei de mâine vom avea și în București intensificări ale vântului de la până la 45km/h. Mâine nu vor fi mai mult de 1-2°C. Din când vor cădea ninsori slabe, dar nu vor crea probleme”

Prognoza meteo pentru săptămâna 6-10 februarie

„De mâine noaptea încolo, până spre jumătatea săptămânii viitoare, temperaturile vor fi din ce în ce mai scăzute, vremea va fi geroase în cursul nopților și dimineților, mai ales în regiunile intracarpatice, dar pe arii restrânse și în rest, cu minime sub -10C, spre -18°C/-20°C, în estul Transilvaniei. Temperaturilor vor fi de scăzute și pe timpul zilelor următoare, negative între -6°C și 0°C, la nivelul întregii țări, până miercuri”

articolul original.

Avalanșă în Munții Bihor. Meteorologii au emis cod portocaliu de ninsori abundente și viscol

4 February 2023 at 10:54
image

O avalanșă s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă în județul Bihor, pe DN 75, între Arieșeni și Vârtop, s-a produs o avalanșă. Drumul a fost blocat pe ambele sensuri, pentru două ore, timp în care drumarii s-au chinuit să înlăture zăpada.

„S-a acționat cu două utilaje pentru degajarea drumului. În momentul de față se circulă pe ambele sensuri în condiții de iarnă. În continuare sunt condiții favorabile pentru producerea de avalanșe”, a transmis ISU Bihor.

Trafic rutier îngreunat din cauza ninsorilor abundente

În vestul țării, drumari au lucrat toată noaptea pentru a menține drumurile deschise. La Satu Mare si Sălaj viscolul le-a îngreunat misiunea, spulberând zăpada înapoi pe carosabilul curățat. În unele zone stratul de zăpadă măsoară peste 10 cm. Pe DN1 H a fost restricționată circulația pentru autovehiculele de mare tonaj. Probleme au fost si in Mehedinți, Baia Mare și Prahova. Ninsorile abundente au îngreunat circulația rutieră pe DN1 Sinaia-Bușteni.

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă, pompierii militari din cadrul Secției Beiuș au acționat pe DJ 764, Pe Valea Prahovei, polițiștii verifică dacă autovehiculele sunt echipate cu cauciucuri de iarnă.

Pană de curent provocată de căderile masive de zăpadă

Localnicii din județul Bihor au rămas în beznă din cauza ninsorii abundente. În satul Luncasprie din comuna Dobrești, doi copaci și doi stâlpi de curent au căzut. În total. 320 gospodării din patru localități nu au energie electrică.

În urma fenomenelor meteo produse și celor precizate de Electrica, au avut loc avarii la rețeaua de alimentare cu energie electrică, în urma cărora 320 gospodării din 4 localități au rămas fără alimentare cu energie electrică”, a declarat Alina Butaci, de la biroul de presă al ISU Bihor.

Meteorologii au emis cod portocaliu de ninsori și viscol

În acest weekend vremea devine geroasă, iar ninsorile se extind în toată țara, avertizează meteorologii. Între timp a fost emis un cod portocaliu de ninsori și viscol care vizează regiunile de munte și județul Constanța.

articolul original.

S-au deschis pârtiile din stațiunea Durău. Turiștii sunt așteptați la schi și săniuș cu surprize

4 February 2023 at 09:48
image

Un strat consistent de zăpadă s-a așternut în ultimele zile la munte, așa că pârtiile din staţiunea Durău, județul Neamţ, s-au deschis. Administratorii profită de această perioadă și organizează mai multe evenimente, spre bucuria turiștilor: concursuri de schi şi săniuş, coborâri în slalom şi viteză, jocuri de lumini laser, focuri de artificii şi muzică.

„Pârtia este ideală pentru săniuş şi schi, atât pentru începători cât şi pentru avansaţi. Situată la poalele muntelui Ceahlău, la o altitudine de 800 de metri, pârtia are o lungime de 406 metri, o lăţime de minim 62 de metri, o diferenţă de nivel de 35 metri şi un grad mediu de dificultate“, au anunţat reprezenţanţii societăţii Durău Park.

În zona de nord a Moldovei, acum sunt deschise pârtii în Suceava, la Câmpulung, Gura Humorului sau Vatra Dornei. În judeţele vecine cu Neamţul, domenii pentru schi sunt în Harghita şi Covasna.

articolul original.

Federațiile sportive supraviețuiesc modest până îl luna august cu bugetele alocate pentru 2023

4 February 2023 at 09:27
image

Bugetul alocat Ministerului Sportului pentru anul 2023 este insuficient și a stârnit revolte, chiar dacă a crescut față de 2022. Conform planului bugetar, sportivii au la dispoziție 581,5 milioane de lei, cu 60 de milioane în plus faţă de anul trecut. Din acești bani, 162.088.000 de lei vor fi distribuiți celor 67 de federații.

Federațiile de canotaj, baschet şi nataţie vor primi în anul 2023 cele mai mari finanţări de la bugetul de stat dintre asociaţiile sportive naţionale, dar primele două au bugete mai mici decât în 2022, notează Agerpres.

Elisabeta Lipă, dezamăgită de bugetul alocat canotajului

Pe primul loc în ceea ce privește banii alocați este Federaţia Română de Canotaj, căreia îi vor fi direcționați 14.000.291 de lei. Bugetul este mai mic decât anul trecut, deși sportivi au obținut în 2022 cele mai bune rezultate înregistrate în istoria federației, cu 39 de medalii câștigate la competițiile internaționale.

Acest buget este insuficient într-un an preolimpic, când obiectivele noastre sunt atât de frumoase, încât parcă odată cu bugetul ăsta visul ni s-a spulberat. Noi cu două milioane de euro trebuie să ne luptăm cu Anglia, care are buget de 60 de milioane de lire sterline”, a declarat Elisabeta Lipă.

Pe locul doi este Federaţia Română de Baschet, care va beneficia de 6,8 milioane de lei de la bugetul de stat, cu 200.000 de lei mai puţin faţă de anul trecut.

Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern, ca urmare a rezultatelor obţinute în principal de David Popovici în 2022, a primit 6.485.117 lei, faţă de 5,8 milioane în anul precedent.

Cea mai mare scădere a fost la Judo, cu peste 2,7 milioane de lei mai puţin, în timp ce Gimnastica a înregistrat cea mai mare creştere, cu plus 1,35 milioane de lei, urmată de Nataţie (plus 1,3 milioane) şi Ciclism (1,2 milioane de lei). Federația de hochei pe gheaţă a fost declarată neeligibilă și nu i-a fost alocată nicio sumă.

Federația de natație supraviețuiește cu bugetul alocat până în luna august

„Până în luna august inclusiv am putea să ne descurcăm, având în vedere că avem mai puţine competiţii în această vară. Dar nu este un buget cu care să putem termina anul, bineînţeles, ştiind că este un an preolimpic şi sunt multe cantonamente acum”, a declarat preşedinta federației de natație Camelia Potec.

Ce bugete au fost alocate federațiilor sportive în 2023?

Federaţia Română de Canotaj 14.000.291 lei (14,55 mil. lei în 2022)

Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern 6.485.117 lei (5,8 mil. în 2022)

Federaţia Română de Lupte 6.200.150 lei (6,775 mil. în 2022)

Federaţia Română de Gimnastică 6.200.150 lei (4,85 mil. în 2022)

Federaţia Română de Atletism 5.900.143 lei (4,85 mil. în 2022)

Federaţia Română de Baschet 6.800.000 lei (7 mil. lei în 2022)

Federaţia Română de Rugby 6.200.000 lei (5,8 mil. în 2022)

Federaţia Română de Handbal 5.800.000 lei (5,8 mil. în 2022)

Federaţia Română de Volei 5.000.000 lei (4,375 mil. în 2022)

Federaţia Română de Polo 4.415.000 lei (3,9 mil. în 2022)

La rectificarea bugetară din vară se vor mai aloca alte sume pentru sport.

articolul original.

Eugen Tomac: Cetățenii moldoveni, intoxicați de propaganda rusă, resping aderarea la NATO. În timp, Republica Moldova se va apropia de România (VIDEO)

4 February 2023 at 08:15
image
Mai mult de jumătate dintre cetățenii din Republica Moldova vor sa se alăture Uniunii Europene, dar procentul scade in cazul NATO, potrivit celui mai nou sondaj realizat la Chișinău.
Eugen Tomac a explicat pentru B1 TV de ce sunt moldovenii reticenți în a se alătura alianței militare nord-atlantice. Cetățenii din Republica Moldova au fost intoxicați zeci de ani cu propaganda rusă, iar rezultatele acestei îndoctrinări se văd în alegerile pe care le fac pentru viitorul țării, spune europarlamentarul PMP.
Acest sondaj reflectă opinia publică din Republica Moldova. 53% votează pentru integrarea europeană, iar în ceea ce privește aderarea la NATO, procentul pare neschimbat de 10 ani încoace. 27% dintre cetățeni consideră ca NATO este soluția cea mai bună pentru țară. Concluzia este una singură: atât timp cât spațiul media din Republica Moldova fost dominat de presa in limba rusă, extrem de agresivă în a ține populația alimentată cu informații departe de realitate, aceste efecte se resimt. Majoritatea oamenilor sunt împotriva războiului, iar conducerea a avut o abordare corectă împotriva conflictului militar. Marea majoritate a populației este constituită din romani. Faptul că o bună parte sunt denaționalizați și se află sub presiunea propagandistică a Rusiei, este o realitate, însă peste 50% din cetății moldoveni sunt și cetățeni romani, iar interesul nostru legitim este de a ne preocupa de soarta lor și de aceea  vrem să creăm cat mai multe premize pentru o apropiere si mai sănătoasă. Republica Moldova, mai devreme sau mai târziu, se va apropia cu pași mult mai rapizi de România”, a declarat Eugen Tomac într-o intervenție telefonică în emisiunea Știrile B1, prezentată de Andreea Moraru.
articolul original.

Apel disperat la 112! O bătrână a cerut ajutor ca să nu moară de frig

4 February 2023 at 07:28
image

Apel disperat la 112! O bătrână din Constanța i-a impresionat pe cei din dispeceratul de urgență. Femeia în vârstă de 85 de ani a cerut ajutor, spunând că suferă de frig și singurătate. Echipajul de ambulanță care a ajuns la adresa indicată a constatat că bătrâna locuiește într-un bloc vechi, într-o cameră mică, cu pereții scorojiți, fără apă și căldură. Deși a muncit 33 de ani ca inginer agronom, pensia nu este suficient de mare pentru a acoperi costurile unui trai decent. Ulterior, femeia a fost transportată la spital pentru mai multe investigații medicale, potrivit romaniatv.net.

Bătrâna a rămas singură pe lume, după ce fiul și soțul ei au murit în urmă cu mai bine de zece ani.

Pensioara a fost agresată de două angajate de la Asistenţă Socială

Femeia a povestit că avut nevoie de îngrijiri medicale după vizita a două angajate de la Serviciul de Asistenţă Socială al Primăriei Constanța, care ar fi țipat la ea și i-ar fi vorbit pe un ton dur, potrivit Observator de Constanța. Ulterior, starea ei de sănătate s-a înrăutățit. Femeia s-a confruntat cu un episod de insomnie și i-a crescut tensiunea.

„Stau și mă gândesc de multe ori. Azi noapte mi-a fost cam rău. Nu ne-am certat, dar față de o zi înainte cu totul schimbat. În rău. Domnul Gabriel mi-a zis că dacă nu era acolo mă luau. Ce m-a deranjat este că încă cu o zi înainte am întrebat: merg la azil, dar casa îmi rămâne? Și mi-au spus că da. Ieri mi-au zis că odată ce plec, nu mă mai leagă nimic. Ieri chiar sincer vă spun, nu m-am putut abține și am început să plâng.  M-am speriat, azi-noapte n-am dormit deloc, am fost foarte agitată. Și acum nu mă simt bine”, a mărturisit Elena Bocioagă.

Conducerea Primăriei Constanța a aflat despre comportamentul celor două angajate de la Asistență Socială.

„Îmi cere eu scuze public și anticipat dacă a fost un comportament neadecvat, nu pot să promit că nu se va mai întâmpla. Eu am să socotesc că astăzi mi-ați adus la cunoștință cazul. Cu acordul domnului primar, o să fac verificări suplimentare. Și o să luăm măsurile necesare, în limita în care legea ne permite”,  a declarat astăzi, city managerul Constanței, Felicia Ovanesian.

articolul original.
❌