ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 28 November 2022B1TV

Klaus Iohannis a retrimis în Parlament legea care permitea numirea unor amatori în conducerea Portului Constanța

28 November 2022 at 09:57
image

Președintele Klaus Iohannis a retrimis în Parlament o lege care permite numirea la conducerea Portului Constanța a unor persoane fără experiență în domeniu. Șeful statului a cerut clarificarea noilor cerințe pentru numirea în respectivele funcții, precum și dezbaterea în ambele camere ale Parlamentului. Legea a fost inițiată de PSD și a trecut cu voturile întregii coaliții.

Ce prevede legea retrimisă de Iohannis în Parlament

Legea pentru aprobarea OUG 160/2020 prevede noi criterii pentru numirea de administratori și directori la porturile controlate de statul român. Inițitiva legislativă exclude experiența de minimum 5 ani în domeniu și o înlocuiește cu experiența de 5 ani în posturi ce necesită „atribuții de conducere, reglementare sau control”.

Astfel spus, la conducerea Portului Constanța, căci aceasta e miza, puteau fi numiți oameni fără experiență în domeniu, dar apropiați sau membri de partid.

Klaus Iohannis nu a dorit să promulge legea și a retrimis-o spre dezbatere și vot în Parlament.

Argumentele invocate de Iohannis

În solicitarea sa adresată Alinei Gorghiu (PNL), președinta interimară a Senatului, șeful statului transmite că „în cuprinsul dispozițiilor menționate (cele privind criteriile – n.r.) se folosește o terminologie neclară în circumstanțierea domeniului de studii. Totodată, absența unor norme tranzitorii, de natură a asigura modul de conformare la noile cerințe legale şi de a menține coerența cadrului normativ aplicabil pentru selecția membrilor organelor de conducere ale administrațiilor portuare, poate genera dificultăți în aplicare. (…) Totodată, pentru respectarea standardelor de calitate a legii, în dimensiunea referitoare la claritatea reglementărilor, astfel cum acestea au fost dezvoltate în jurisprudența Curții Constituționale, apreciem necesară menționarea expresă a nivelului de studii solicitat în cadrul condițiilor de selecție a membrilor organelor de conducere ale administrațiilor portuare”.

„Având în vedere că dispozițiile supuse reexaminării au fost introduse la Camera Deputaților, în calitate de Cameră decizională, apreciem că este necesar ca evaluarea sub aspectul oportunității reglementării să se realizeze de ambele Camere ale Parlamentului, ținând cont și de impactul pe care soluția legislativă îl va avea în privința componenței și selecției membrilor organelor de conducere ale administrațiilor portuare”, se mai arată în solicitare.

articolul original.

Cine este actorul român care joacă rolul Mâinii, animalul de companie al lui Wednesday, din serialul Netflix cu același nume regizat de Tim Burton, filmat integral în România

28 November 2022 at 09:49
image

Unul dintre marile mistere ale familiei Addams este animalul de companie, Mâna (sau Thing). În istoria desenului animat, a serialului și a francizei cinematografice, personajul este doar o mână dezmembrată.

Mâna este animalul de companie al fetiței familiei Addams, Wednesday – jucată de Jenna Ortega

Publicul nu-i vede niciodată corpul original și nici nu are o evidență clară despre cine este vorba. În Wednesday de la Netflix, Mâna (Thing) revine și este trimisă să o spioneze pe Wednesday la Nevermore.

Loială familiei și după câteva amenințări, Mâna o ajută pe Wednesday să rezolve misterul cu care se confruntă aceasta. Actorul român Victor Dorobanțu joacă rolul Mâinii (lui Thing) în Wednesday, iar filmarea viziunii lui Tim Burton a fost interesantă.

Mâinii (lui Thing) îi place să folosească cremă de mâini și are o manichiură foarte îngrijită în „Wednesday

La fel ca versiunile anterioare ale Mânii și de data aceasta ea este incredibil de prietenoasă, bună la furat și dispusă să protejeze clanul Addams. Dar fanii pot observa o nouă trăsătură a personajului, Mâna are cicatrici vizibile.

Deși lipsită de corp, Mâna se dovedește foarte umană și este năpădită de emoții destul de des. Dar Wednesday își arată dragostea pentru bizarul membru al familiei atunci când cineva îl atacă.

Victor Dorobanțu a purtat un costum complet pentru a juca rolul Mâinii (Thing)

Tim Burton a vrut o abordare autentică a personajului și a modului în care a fost realizat în franciza cinematografică. Acest lucru a dus la ideea ca Dorobanțu să poarte un costum integral în timpul filmărilor.

„A fost atât de amuzant, pentru că limbajul Mâinii a fost inventat chiar în ziua respectivă. În fiecare zi apăream și spuneam: ‘Ahhh…’ [mișcări ale mâinilor] ‘Asta arată bine. Simt că știu ce spune’.

Dar Tim a vrut să fie un actor adevărat, așa cum se făcea în filmele din anii ’90, așa că l-am ales pe un magician pe nume Victor [Dorobanțu]”, a explicat Ortega.

„Purta un costum albastru complet și se ascundea după pereți și sub paturi. Apoi au construit această proteză deasupra mâinii sale”.

Burton a fost fascinat în mod deosebit de personajul Mâinii. „Lui Tim îi plăceau foarte mult manierele sale și petrecea ore întregi în fiecare zi la coafură și machiaj doar pentru a obține acea Mână pe care și-o dorea”, a spus Ortega.

Dar ea dezvăluie că, dacă nu lucra pe platou cu Dorobanțu, juca scenele fără nimic în față. În loc să lucreze cu mingi de tenis, echipa aducea mingi gri și argintii pentru a adăuga ulterior CGI-ul.

În fotografiile din culisele filmărilor de miercuri de la Netflix, fanii au ocazia să vadă procesul de filmare a lui Ortega cu Dorobanțu. Dorobanțu poartă un body complet albastru strălucitor în timp ce stă direct pe podea.

Dar pentru ca Thing să apară ca un membru funcțional solo, o încheietură protetică a fost adăugată la mâna lui Dorobanțu. Aceasta îl face pe Thing să apară în poziție verticală ca în versiunile anterioare.

Cine este Victor Dorobanțu ce care interpretează Mâna (Thing) în „Wednesday”?

Potrivit paginii IMDb a lui Doronbanțu, Wednesday este primul său rol oficial de actor. Născut în România, el este magician de meserie și a lucrat pentru evenimente private și seriale TV.

Înainte de Doronbanțu, Christopher Hart a jucat rolul Mâinii (Thing) în franciza cinematografică. Într-un interviu pentru Cracked, Hart explică faptul că producătorii căutau modele de mâini, muzicieni, magicieni și mimi.

„M-au intervievat și pe mine și au vrut să știe dacă m-aș simți confortabil blocat pe sub mese și în spatele pereților ore în șir. Le-am spus că, în calitate de magician, eram obișnuit să exersez mișcări precise iar și iar în fața unei oglinzi, așa că acest lucru nu era o problemă.” – explica Hart.

articolul original.

Bianca Brad, poveste de viață emoționantă: ,,Atunci când ai credință cu adevărat, frica nu are loc. Orice fel de încercări ne sunt date nu ca să-ți dea în cap ci spre binele nostru”

28 November 2022 at 09:43
image

Bianca Brad este o femeie puternică și asta pentru că a reușit să facă față mai multor bătălii pe care viața i le-a oferit. Și-a dat voie să sufere, iar puterea rugăciunii a ajutat-o să meargă mai departe, după cum chiar ea a povestit.

A reușit să se ridice după fiecare încercare și să fie mai puternică, mai ales că viața i-a dat o lovitură foarte grea atunci când fetița ei a murit.

Bianca Brad, încercări repetate în viață

„Am avut mai multe încercări, dar am reușit, nu prea ai de ales, adică ori clachezi, ori te ridici. Eu am și clacat, dar am căzut, m-am ridicat (…) Am căpătat exercițiu. În primul rând, mi-am permis să sufăr, să jelesc, să înfrunt durerea, să o trăiesc, ca să o consum, pentru că am învățat atunci, după ce mi-a murit fetița, că este foarte important să nu ții durerea în tine, pentru că și acea durere pe care o ții în tine poate duce la declanșarea a tot felul de boli, dar nici eu nu știu exact cum am reușit. Pur și simplu ziceam că mai rezist încă puțin, încă puțin, după aceea am cunoscut puterea rugăciunii”, a mărturisit Bianca Brad, potrivit RomâniaTV.

Bianca  susține că fiecare încercare pe care viața ne-o oferă este dată spre binele nostru, nu cu scopul de a ne face rău.

,,Atunci când ai credință cu adevărat, frica nu are loc. Orice fel de încercări ne sunt date nu ca să-ți dea în cap ci spre binele nostru. M-am gândit că întâi mi-a luat fetița. Apoi, în 2013, am avut alt șoc care m-a făcut praf. Și cred că de acolo a început totul cu această boală”, a mai declarat vedeta.

Bianca Brad a fost diagnosticată cu cancer

Nu este singura bătălie pe care aceasta a trebuit să o ducă. În urmă cu ceva timp a fost diagnosticată cu cancer și a trebuit să țină piept acestei grele încercări.

“În anul 2015, în urmă cu 6 ani, am fost diagnosticată cu cancer la sân! A fost un șoc foarte mare pentru mine, inițial am vrut să fac tratamentul convențional dar în urma unei întâmplări m-am răzgândit și am mers și încercat cu medicină alternativă.Nu îndemn pe nimeni să facă ce am făcut eu, nu este imaginația mea, am făcut biopsie, în sală este medicul care m-a operat, am dosare cu RMN-uri și CT-uri.  Șase ani de zile am fost pe terapii. Am trecut prin perfuzii peste perfuzii, milioane de bani, milioane de suplimente, totul făcut în tăcere, am fost singură. De câte ori am crezut că nu mai pot, m-am rugat. Dacă am un rost aici pe pământ, am zis: “Doamne, te rog, ajută-mă!”.Acum sunt foarte bine, am făcut CT-urile, analizele de sânge sunt ok. Dacă am ajuns în acest punct și am reușit să trec prin astea, aș vrea să înfrunt”, a povestit Bianca Brad.

Partea sumbră a vieții Biancăi Brad a început în anul 2008 atunci când fetița acesteia s-a stins din viață înainte să fie născută. În urmă cu șase ani a primit o altă lovitură extrem de dureroasă și anume că are cancer.

articolul original.

Messi și Ronaldo, împreună la Inter Miami?

28 November 2022 at 09:31
image

Leo Messi, 35 de ani, are șanse mari să semneze vara viitoare cu Inter Miami, clubul din MLS deținut de David Beckham.

Dezvăluirea a fost făcută de britanicii de la The Times : sursa citată susține că Inter Miami e aproape să-l convingă pe performerul argentinian, al cărui contract cu PSG va expira la finalul acestui sezon.

Cât de mare poate fi tentația pentru Messi?

Clubul intenționează să-i oferteze în vară și pe Cesc Fabregas și Luis Suarez, doi dintre cei mai buni prieteni ai lui Messi din fotbal iar, în urmă cu o săptămână, The Sun a dezvăluit că Inter Miami îl vrea în această iarnă și pe Cristiano Ronaldo, liber de contract după despărțirea de Manchester United.

Nu este menționată valoarea contractului însă publicația notează că superstarul argentinian ar urma să fie cel mai bine retribuit jucător din istoria MLS dacă va merge la Inter Miami. La rândul său, dacă Messi va accepta își va împlini astfel și o dorință mai veche pe care a mărturisit-o în trecut, aceea de a juca la echipa amintită, locul 6 în MLS, antrenată de britanicul Phil Neville.

articolul original.

Protestele fără precedent din cauza politicii Zero Covid continuă în China

28 November 2022 at 06:24
image

La Beijing, Chengdu și Wuhan au loc demonstrații, a crescut furia față de politicile stricte ale lui Xi Jinping privind creșeterea cazurilor de Covid.

Val de nesupunere civilă împotriva lui Xi Jinping din cauza politicii zero Covid

Sute de demonstranți și poliția s-au confruntat în Shanghai, în timp ce protestele privind restricțiile stricte ale Chinei privind Covid continuă pentru a treia zi și s-au extins în mai multe orașe, în cel mai mare test pentru președintele Xi Jinping de când și-a asigurat un al treilea mandat istoric.

Valul de nesupunere civilă este fără precedent în China continentală în ultimul deceniu, în timp ce frustrarea crește din cauza politicii zero-Covid semnată de Xi, după aproape trei ani de pandemie, anunță BBC.

Protestele declanșate de un incendiu mortal într-un apartament din vestul îndepărtat al țării săptămâna trecută au avut loc duminică în orașe precum Shanghai, Beijing, Chengdu, Wuhan și Guangzhou.
Este puțin probabil ca Xi să tolereze disidența, în timp ce protestele zguduie China.

Luni, China a raportat un nou record zilnic de noi infecții cu Covid-19, cu 40.347 de cazuri. Orașele Guangzhou și Chongqing, cu mii de cazuri, se luptă să limiteze focarele de infecție. Sute de infecții au fost înregistrate și în alte câteva orașe din țară.

Economia Chinei începe din nou să scârțâie din cauza protestelor

Acțiunile chinezești au scăzut puternic, investitorii exprimându-și îngrijorarea cu privire la impactul protestelor asupra celei de-a doua mari economii mondiale.

În primele ore ale zilei de luni, la Beijing, două grupuri de protestatari, totalizând cel puțin 1.000 de persoane, s-au adunat de-a lungul celui de-al treilea inel de centură al capitalei chineze, în apropiere de râul Liangma, refuzând să se disperseze.

Duminică, la Shanghai, poliția și-a menținut prezența intensă pe strada Wulumuqi, care poartă numele orașului Urumqi și unde un priveghi cu lumânări care a avut loc cu o zi înainte s-a transformat în proteste.

„Vrem doar să avem parte de drepturile noastre fundamentale ale omului. Nu putem ieși din casele noastre fără să ne facem un test. Accidentul din Xinjiang a fost cel care a declanșat nemulțumirea”, a declarat un protestatar în vârstă de 26 de ani din Shanghai, care a refuzat să fie identificat.

Până duminică seara, sute de oameni s-au adunat în zonă. Unii s-au îmbrâncit cu poliția care încerca să-i disperseze. Oamenii au ținut în mâini foi albe de hârtie în semn de protest.

Protestele au izbucnit vineri în Urumqi, capitala regională a regiunii Xinjiang, situată în vestul țării, după ce imagini cu un incendiu într-o clădire rezidențială care a ucis cel puțin 10 persoane cu o zi înainte au dus la acuzații că închiderea Covid a fost un factor care a dus la numărul de morți.

articolul original.

Incendiu în gara Slatina Timiș: o locomotivă a luat foc. Cum au fost salvați pasagerii

28 November 2022 at 06:21
image

Un incendiu a izbucnit la o locomotivă electrică – de la trenul 9551 care circulă pe ruta Orșova – Caransebeș – chiar în timp ce aceasta se afla în gara Slatina Timiș, anunță ISU Caraș Severin.

La fața locului au intervenit două autospeciale Detașamentul Caransebeș al ISU și o ambulanță SMURD.

Călătorii nu au fost afectați de incendiu

Incendiul a fost stins după aproximativ o oră de la primirea apelului de urgență.

Mecanicii au decuplat imediat locomotiva de la cele două vagoane în care se aflau 50 călători pentru a evita riscul extinderii incendiului.

O altă locomotivă a preluat vagoanele pentru transportul pasagerilor iar garnitura afectată a fost preluată pentru degajarea tronsonului amintit.

articolul original.

Cătălin Botezatu, dezvăluiri surprinzătoare din viața personală: „Eu am doi copii de care știu sigur. Ambii băieți”. Care este motivul pentru care nu le trimite bani

28 November 2022 at 06:15
image

Cătălin Botezatu a fost invitat, de curând, la un show de tip podcast, moderat de Cristina Șișcanu.

În cadrul acestui interviu, designerul de modă a făcut dezvăluiri surprinzătoare despre viața personală.

Cătălin Botezatu are doi băieți

Fostul jurat al show-ului „Bravo, ai stil! Celebrities” a avut de-a lungul vremii relații cu multe femei și de cele mai multe ori a ales să țină departe de ochii curioșilor relația pe care o avea. Fiind invitat în show-ul tip podcast, Cătălin Botezatu a afirmat că are doi copii, ambii fiind băieți.

Acesta a afirmat că nu-i sprijină financiar fiindcă poate utiliza acei bani în scop caritabil.

„Eu am doi copii de care știu sigur. Ambii băieți. Oamenii din familia mea, părinții și așa mai departe, au tot ce le trebuie. De ce nu ar merge banii mei într-o altă direcție, la niște oameni care chiar au nevoie de ei? Copiii mei poate că au nevoie de bani, poate că nu. Dar copiii, în general, ar trebui să muncească. Mă gândeam, anul trecut, ce ar fi să-mi facă o doamnă cadou o fetiță? Aș fi topit, s-ar duce pe râpă toată cariera mea”, a declarat creatorul de modă, potrivit Adevărul.

Cei doi copii îi seamănă foarte mult

Mai mult decât atât, Botezatu a menționat că cei doi fii îi seamănă foarte mult.

„Se știe de ei de mulți ani. Se știe și am spus dintotdeauna că nu vreau să-mi implic familia și când spun asta, mă refer și la cei doi fii și la iubitele, soțiile, amantele. Eu cred că asta ține de demnitatea unui bărbat adevărat, iar eu vreau să cred că sunt așa și voi rămâne așa. Nu îmi place să-mi expun persoanele pe care le iubesc presei. Seamănă leit cu mine, iar în rest nici nu contează. Unul dintre ei l-am ținut ascuns pentru că el s-a ținut ascuns. De restul s-a știut. Nu sunt secretos”, afirma Botezatu în trecut într-un alt interviu.

Invitat într-o altă emisiune, Cătălin Botezatu a vorbit despre copilul pe care l-a adoptat la distanță și pe care l-a sprijinit și după ce a împlinit vârsta de 18 ani.

„De-a lungul timpului, au venit la mine părinți, tați sau mame cu tot felul de copii și asta cu televiziuni și au susținut tot la televiziuni concurente că acești copii sunt ai mei. Da, am fost un fluturaș în tinerețe și e posibil să am mulți copii. Ceea ce este adevărat e că am adoptat un copil la distanță de care m-am ocupat mulți ani și pe care l-am văzut mulți, mulți ani.

Deal-ul a fost să îi trimit o sumă de bani până la 18 ani. A împlinit acești ani, bineînțeles îi trimit în continuare bani, deja are o viață a lui. E tot un băiat. Mai departe sunt lucruri în viața mea pe care am hotărât să nu le mai discut. Aș face rău atât persoanelor în cauză și familiilor lor. Sunt subiecte sensibile care au fost dezbătute de presă într-un mod desuet, eronat, deformat”, a declarat creatorul de modă.

articolul original.

„Adidașii gri” ai lui Carla’s Dreams: Cum sună piesa de ultimă oră a trupei (VIDEO)

28 November 2022 at 06:14
image

Carla’s Dreams a lansat oficial piesa „Adidașii gri”. O promisiune întârziată, dar ținută, e iertată, consideră artistul. În doar o oră, cântecul a adunat peste 13.000 de vizualizări și aproape 3.000 de aprecieri. Melodia conține și versuri noi pe lângă cele interpretate acum 10 luni la radio.

Promisiunile întârziate, dar ținute

„La întrebarea „cum să ne adresăm?” bucata din noi a vrut să îi spunem „bucățică”. Așa că poftim, o bucățică din noi. P.S: Promisiunile întârziate, dar ținute, sunt iertate. V-am cuprins”, a scris Carla’s Dreams, pe Facebook.

„Doar atunci când cazi/ Doar atunci când cazi,/ Rănile se prind, rănile se prind greu/ Valsul nostru lent te împiedică mereu/ Ochii obosiți doar din priviri/ Gata de orice, gata să fim, gata să fim”, sunt câteva din versurile noi ale melodiei.

„După mii de pași, după mii de nopți pierdute-n timpuri… Tu păstrează-i, cum păstrezi fotografii, lor nu le-a păsat de faimă sau hârtii”, cântă Carla’s Dreams, despre care tot mai mult se vorbește că acestea sunt ultimele sale piese, cu tentă de adio de la scenele mari.

Așteptarea a luat sfârșit

„Carla’s, mulțumesc că existați; sunteți o adevărată inspirație pentru mine”; „Aproape acum un an ascultam piesa aceasta și mă gândeam când ar să fie lansată oficial. Și așteptarea a luat sfârșit”;

„În sfârșit, e superbă în orice variantă! Ești rar, fascinant, atât de genial și un artist desăvârșit. Mulțumim CSD, pentru timp, pentru dragoste, pentru că ai fost, pentru că ești!”, au reacționat unii dintre fani.

Acum 10 luni, Carla’s Dreams a interpretat piesa „Adidașii gri” în studioul unui post de radio din România. Videoclipul publicat pe Youtube a strâns peste 2 milioane de vizualizări.

Carla’s Dreams este un proiect muzical lansat în 2012 în Republica Moldova, iar ulterior, a devenit popular și în România. În acest an, trupa a împlinit 10 ani de activitate.

articolul original.

Trenul Regal, închiriat de 1 decembrie pentru o petrecere cu ”Șpriț și lăutari”: „Este o blasfemie”

28 November 2022 at 05:59
image

Trenul Regal a fost închiriat pentru o petrecere privată care va avea loc la 1 decembrie, evenimentul fiind numit ”Șpriț și lăutari”.

Potrivit paginii de promovare, un bilet costă 500 de euro, iar toate cele 80 de locuri au fost vândute. Acestea includ o călătorie cu trenul București – Sinaia și retur, o degustare de vinuri, mâncare și muzică lăutărească, notează ziare.com.

Reprezentanții Casei Regale nu au fost încântați

„De ziua națională a României, petrecem la rang de artă. O incursiune în timp cu trenul regal, pe ruta București-Sinaia, ce va aminti de zaiafeturile de odinioară”.

Reprezentanții Casei Regale nu au fost încântați de scopul pentru care a fost închiriat trenul și au transmis că este ”aproape o blasfemie”.

„Cu Trenul Regal au călătorit patru generații ale familiei regale. Începând cu 2008, au fost 14 călătorii care au avut legătură cu familia regală. Trenul i-a condus pe Regele Mihai I și pe Regina-mamă Elena în exil, în zilele de 3-6 ianuarie 1948.

Același tren l-a condus pe ultimul drum pe Regele Mihai la 15 decembrie 2017. Ceea ce se întâmplă acum, o călătorie în scop comercial, reprezintă aproape o blasfemie. Considerăm Trenul Regal un loc sacru, după ce l-a condus pe Regele Mihai pe ultimul drum”, spune Ion Tucă, director al Casei Majestății Sale, potrivit europalibera.org.

articolul original.

Bătaie generală la un meci din Cupa Rusiei! Fotbaliștii lui Zenit Sankt Petersburg și Spartak Moscova au început să își împartă pumni și picioare sub privirile a zeci de mii de spectatori

27 November 2022 at 21:56
image

Fotbaliștii de la Zenit Sankt Petersburg și Spartak Moscova s-au luat la bătaie pe teren, duminică seară, în finalul partidei disputate în grupele Cupei Rusiei, iar arbitrul a dat șase cartonașe roșii, transmite GSP.ro.

Bătaie generală la meciul dintre Zenit și Spartak din Cupa Rusiei

Rusia a fost exclusă de FIFA din drumul spre Cupa Mondială, așa că nu a fost nevoie de întreruperea competițiilor interne, context în care Zenit și Spartak Moscova s-au întâlnit într-un duel incandescent, duminică seară, pe Gazprom Arena din Sankt Petersburg, în grupele Cupei Rusiei.

Totuși, rivalitatea sportivă a degenerat în prelungirile meciului, când scorul era 0-0. În al șaselea minut din timpul adițional, brazilianul Malcom a sărit la bătaie cu un adversar. Deși arbitrul a încercat să intervină, lucrurile au scăpat de sub control, iar în scandal au intervenit și alți fotbaliști, ba chiar și cei de pe băncile de rezerve.

Arbitrul central, Vladimir Moskalev, a arătat șase cartonașe roșii – trei pentru Barrios, Rodrigo și Malcom de la Zenit, respectiv trei pentru Nicholson, Selikhov și Sobolev de la Spartak.

Spartak Moscova a câștigat meciul la loviturile de departajare și s-a calificat în playoff-ul Cupei Rusiei.

articolul original.

Cătălin Manea: Nu suntem în primul an în care sute de mii de bucureșteni rămân fără apă caldă și căldură, acum, când vremea s-a răcit. Situația, de neconceput pentru o capitală a unui stat european (VIDEO)

27 November 2022 at 21:36
image

Lipsa apei calde și a căldurii este o situație de neconceput pentru o capitală a unui stat european în secolul XXI, a declarat deputatul Cătălin Manea, reprezentant al romilor în Parlament, duminică, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac.

Cătălin Manea, pe B1 TV, despre lipsa apei calde și a căldurii în diferite zone din București

Întrebat dacă el are apă caldă, deputatul a răspuns: „Nu, nu, nu. Din păcate, vă spun că pentru cei mai mulți bucureșteni, în această perioadă, le sugerez, că și eu am căutat, trebuie să își procure boiler special pentru baie (…). Nu poți să stai fără să te speli, pe bune, deci apă caldă la bucătărie, apă caldă la baie, nu mai spun de căldura care lipsește din calorifere”.

Întrebat cât curent electric consumă, având în vedere că n-are apă caldă și căldură, Cătălin Manea a explicat: „Eu nu am plătit niciodată mai puțin de 500 – 600 de lei, pe lună, curentul, adică factura la energie electrică, cam asta este media, deci are dreptate (Dan Teodorescu, solistul de la Taxi, care a reclamat lipsa apei calde, n.r.)”.

„Nicușor Dan, primarul Capitalei, ne tot spune că de vină este Termoenergetica, ELCEN, cunoaștem pe fond care este problema… domne`, dar nu este o soluție! Nu suntem în primul an în care bucureștenii – și sute de mii de bucureșteni din diferite cartiere – rămân fără apă caldă și căldură, acum, când vremea s-a răcit. Am văzut mai nou că s-au apucat să facă câteva lucrări în anumite zone, nu știu, se tot sapă, muncitorii nu lucrează, am văzut doar utilajele, traficul este blocat, apa, nu numai cea caldă lipsește, lipsește și apa rece. Este o situație groaznică și de neconceput pentru secolul XXI, pentru București, capitala unui stat european”, a continuat oficialul.

articolul original.
Ieri — 27 November 2022B1TV

Meciul dintre Germania și Spania s-a încheiat fără o învingătoare! „Panzerele”, pe ultimul loc în Grupa E cu o etapă rămasă de jucat

27 November 2022 at 20:53
image

Echipele naționale ale Germaniei și Spaniei au terminat la egalitate, dumincă seară, în a doua etapă a grupelor de la Cupa Mondială din Qatar. Dacă „La Roja” este într-o situație ceva mai confortabilă și stă doar la mâna ei, „panzerele” tremură pentru calificarea în optimile competiției.

Deși marile ocazii ale primei reprize au fost în dreptul Spaniei, prima care a punctat a fost Germania, în minutul 40, însă golul înscris de Antonio Rudiger a fost anulat pentru ofsaid, cu ajutorul VAR.

Nivelul de joc al Germaniei a crescut vizibil în a doua repriză, dar primul gol valabil din partidă a fost marcat de spaniolul Alvaro Morata, în minutul 62.

„Panzerele” au început să preseze mai mult și au reușit să egaleze în minutul 73, prin Fullkrug, iar în prelungirile partidei puteau să dea lovitură, însă, scăpat singur cu portarul, Sane a ezitat să șuteze și și-a închis unghiul cu un dribling, ratând șansa de a marca golul decisiv, scor final 1-1.

Tot duminică s-a jucat și a doua etapă din Grupa F, acolo unde Maroc a produs o surpriză de proporții, reușind să o învingă pe Belgia.

Germania, pe ultimul loc în Grupa E după remiza cu Spania

Germania, care în prima etapă a fost învinsă surprinzător de Japonia, are un singur punct după primele două etape și nu are altă opțiune decât victoria în ultima rundă a grupelor, când va întâlni Costa Rica. Totuși, trupa lui Hansi Flick nu este sigură de calificarea în optimi nici măcar cu un succes, soarta sa depinzând și de rezultatul partidei dintre Spania și Japonia.

După două etape, clasamentul Grupei E arată în felul următor:

  1. Spania – 4 puncte (8 goluri marcate și 1 gol primit)
  2. Japonia – 3 puncte (2 GM și 2 GP)
  3. Costa Rica – 3 puncte (1 GM și 7 GP)
  4. Germania – 1 punct (2 GM și 3 GP)
articolul original.

Lukașenko spune că Ucraina „greșește” când pune condiții prealabile pentru negocieri cu Rusia / Zelenski a exclus prin decret posibilitatea unor discuții cu Putin

27 November 2022 at 20:35
image

Președintele bielorus Aleksandr Lukașenko a declarat, duminică, că Ucraina comite o „greșeală” când pune condiții prealabile pentru negocieri cu Rusia, precum și că asemenea pre-condiții împiedică începerea tratativelor, transmite CNN.

Aleksandr Lukașenko susține că Ucraina „greșește” când pune condiții prealabile pentru negocieri cu Rusia

„Greșeala ucrainenilor, a președintelui Volodimir Zelenski este că el încalcă principiile clasice ale procesului de negociere. În special când vorbește cu giganta Rusie. Ei bine, nu poți să înaintezi condiții în prelabil”, a declarat liderul bielorus, într-un interviu pentru televiziunea rusă de stat.

„Așezați-vă la masa negocierilor și puneți acolo toate condițiile. Iar al doilea principiu este unul clasic – compromisuri”, a adăugat Aleksandr Lukașenko.

Moscova utilizează Minskul ca bază-satelit pentru războiul lansat împotriva Ucrainei. Trupele care au invadat Ucraina au pătruns prin frontierele ruse și prin cele bieloruse.

În plus, Belarus a fost folosită ca trambulină pentru multe dintre operațiunile aeriene rusești care au vizat Ucraina, arată informațiile colectate de avioanele de supraveghere ale NATO, iar cele două armate au efectuat exerciții comune.

În prima parte a lunii octombrie, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat un decret care exclude posibilitatea unor negocieri cu Vladimir Putin.

„Suntem gata de un dialog cu Rusia, dar cu un alt președinte al Rusiei”, spunea liderul ucrainean la acel moment.

În ultimele săptămâni, oficiali americani de rang înalt au îndemnat Ucraina să semnaleze că încă mai este deschisă unor discuții diplomatice cu Rusia. Totuși, SUA nu va împinge Ucraina la masa negocierilor împotriva voinței sale, spun surse familiare cu discuțiile, mai ales că este clar că Rusia nu a arătat că va negocia cu bună-credință.

articolul original.

Dosar penal pentru furt de apă din sistemul public, în Bușteni. Ar fi vizat fiul primarului Mircea Corbu

27 November 2022 at 20:14
image

Polițiștii din județul Prahova au întocmit, duminică, un dosar penal pentru furt de apă din sistemul public de alimentare, în urma unei sesizări făcute de un cetățean din Bușteni care viza un imobil în care locuiește fiul primarului Mircea Corbu, potrivit Agerpres.

Dosar penal pentru furt de apă din sistemul public, în stațiunea Bușteni

În jurul orei 18, polițiștii din stațiunea Bușteni au fost sesizați de către un bărbat din oraș cum că la un imobil există suspiciunea că s-ar sustrage apă din magistrala principală, spune Inspectoratul de Poliție Județean Prahova.

„În baza sesizării, s-a format echipă operativă care s-a deplasat la faţa locului, constatând faptul că din conducta principală s-a efectuat un branşament, conectat de aceasta printr-un robinet, cu o conductă care duce în curtea imobilului, fără a exista vreun aparat de contorizat apa. Totodată, la faţa locului s-a prezentat şi o echipă a societăţii responsabile de distribuirea apei”, a precizat IPJ Prahova.

În imobilul respectiv locuiește fiul primarului Mircea Corbu, susțin surse judiciare pentru Agerpres.

Polițiștii continuă cercetările pentru a clarifica starea de fapt, dosarul penal fiind deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt de apă din sistemul public de alimentare.

articolul original.

USR a depus în Parlament o solicitare de revocare a lui Niculae Bădălău de la Curtea de Conturi / Acesta e reținut pentru trafic de influență și dare de mită, în formă continuată

28 November 2022 at 09:30
image

UPDATE, 28 noiembrie, ora 11.30: USR a anunțat că a depus în Parlament cererea de revocare a lui Niculae Bădălău din funcția pe care o deține la Curtea de Conturi.

„USR a depus cererea de revocare pentru Niculae Bădălau. Cerem PSD, PNL, AUR și UMDR să voteze pentru înlăturarea lui din funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi!”, a transmis partidul condus de Cătălin Drulă, într-o postare pe Facebook.

Amintim că Niculae Bădălău, fost lider cu greutate în PSD, a fost reținut de procurorii DNA pentru trafic de influență și dare de mită, în formă continuată.

ȘTIRE INIȚIALĂ, 27 noiembrie: Liderul USR, Cătălin Drulă, susține că USR va solicita, luni, în Parlament, revocarea lui Niculae Bădălău din funcția de vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi.

Anunțul lui Cătălin Drulă vine în contextul în care Niculae Bădălău a fost reținut de DNA și este acuzat de dare de mită, în formă continuată, și trafic de influență, urmând să fie prezentat Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cătălin Drulă, despre Niculae Bădălău: „Nu avea nicio recomandare pentru a ajunge la Curtea de Conturi”

„PSD se dovedește din nou partidul corupților. Nicolae Bădălau, omul numit de Marcel Ciolacu la Curtea de Conturi tocmai a fost reținut de DNA pentru dare de mită și trafic de influență. Conform procurorilor, Bădălau făcea presiuni asupra primarilor de comună pentru ca firmele apropiate de el să primească contracte la schimb cu promisiunea unei mite de 7% din valoarea contractelor”, a scris președintele USR, duminică, pe Facebook.

Cătălin Drulă susține că Niculae Bădălău „a fost recompensat cu funcția de la Curtea de Conturi după ce nu a mai prins un loc pe listele PSD de la alegerile parlamentare pentru că a jignit de mai multe ori românii din diaspora”.

„Nu avea nicio recomandare pentru a ajunge la Curtea de Conturi. Din contră: în 1988 a fost condamnat pentru furt și ulterior a fost cercetat în mai multe dosare DIICOT și DNA. Mâine vom solicita în Parlament revocarea lui Bădălău din funcție. Oare social-democratul cu pretenții europene Marcel Ciolacu va face tot joc de glezne și îl va proteja ca pe Arsene de la Neamț și atâția alții?”, a mai spus deputatul.

articolul original.

Marian Vanghelie: Cine l-a lăsat pe Gruia Stoica să nenorocească CFR? Se repară pe banii statului locomotiva, care costă niște milioane, și pleacă Gruia cu aia reparată de stat, iar aia veche rămâne la stat (VIDEO)

27 November 2022 at 19:31
image

Marian Vanghelie, fost primar al Sectorului 5, susține că omul de afaceri Gruia Stoica „nenorocește” compania CFR.

„Cine l-a lăsat pe Gruia să nenorocească CFR-ul de acolo? Știți ce se întâmplă și acum acolo? Se repară pe banii statului locomotiva, care costă niște milioane, am și niște materiale, vine Gruia și o pune în stânga, și dimineață pleacă cu aia reparată de stat, și rămâne aia veche la stat, dumneavoastră înțelegeți?!

(…) Păi DNA caută lucruri, caută lucruri, dacă cumva undeva s-a mărit cu 20 de bani nu știu ce, păi acolo sunt de 10 ori prețurile, domnule!”, a declarat Marian Vanghelie, duminică seară, pe B1 TV.

articolul original.

Războiul lui Putin alungă oameni și bogăție din Rusia. Mai multe țări își văd economiile înflorind în contextul conflictului din Ucraina

27 November 2022 at 17:10
image

Multe economii resimt impactul generat de invazia Rusiei în Ucraina, însă există câteva țări care beneficiază de un aflux de migranți ruși și de bogăția lor, relatează CNBC.

Războiul lui Vladimir Putin alungă oameni și bogăție din Rusia

Georgia, o micuță fostă republică sovietică aflată la sud de Rusia, este una dintre țările care își văd economiile înflorid în actualul context geopolitic, la fel cum se întâmplă și cu Turcia, și cu Armenia.

Cel puțin 112.000 de ruși au emigrat în Georgia în acest an. Un prim val – de aproape 43.000 de persoane – a sosit după lansarea invaziei, în timp ce un al doilea val a intrat în țară după decizia lui Vladimir Putin de a decreta mobilizarea parțială.

Afluxul a avut un impact nemaipomenit pentru economia Georgiei, care era deja în creștere după încetinirea provocată de pandemia de COVID-19, iar moneda sa națională a crescut cu 15% în raport cu dolarul în acest an.

Fondul Monetar Internațional estimează o creștere de 10% pentru economia Georgiei în 2022, în condițiile în care a revizuit în creștere estimarea anterioară. Instituția internațională a invocat, printre altele, creșterea imigrației și a fluxurilor financiare pe care le-a generat războiul din Ucraina. În aprilie, prognoza FMI era de 3%.

FMI estimează o creștere de 5% și pentru economia Turciei în acest an, iar pentru economia Armeniei anticipează o creștere de 11% datorită „fluxurilor mari de venituri externe, capital și forță de muncă în țară”.

Georgia s-a bucurat în acest an de o creștere semnificativă a intrărilor de capital. Rusia a reprezentat o pondere de trei cincimi (59,6%) din intrările de capital străin ale Georgiei doar în octombrie.

Între februarie și octombrie, rușii au transferat 1,412 miliarde de dolari în conturi georgiene – de peste patru ori comparativ cu cele 314 milioane de dolari transferați în perioada similară din 2021, arată datele furnizate de Banca Națională a Georgiei.

articolul original.

Ce sancțiuni riscă Ivana Knoll, croata care a făcut senzație cu ținutele sale incendiare la Cupa Mondială din Qatar (FOTO)

27 November 2022 at 16:40
image

Ivana Knoll, model de pe Instagram și fostă Miss Croația, și-a încântat admiratorii cu apariții spectaucloase la Cupa Mondială, însă vestimentația sa nu a fost apreciată și de autoritățile qatareze, care ar putea să o amendeze sau chiar să o trimite la închisoare, potrivit Goal.com.

Ce sancțiuni riscă Ivana Knoll din partea autorităților qatareze

Frumoasa croată a fost să își susțină favoriții la cele două partide pe care le-au jucat până acum la Cupa Mondială din Qatar (cea cu Canada se dispută chiar la ora de redactare a articolului) și a făcut furori cu ținuta sa.

Cu toate acetea, câștigătoarea Miss Croația 2016 riscă acum să fie amendată sau chiar să fie trimisă la închisoare de autoritățile din Qatar pentru ținutele sale vestimentare, care ar fi încălcat legislația qatareză.

Knoll criticase turneul din Qatar, catalogându-l drept un „dezastru” și spunând că este „cea mai proastă organizare din istorie”, însă s-a confruntat la rândul său cu critici.

La una dintre postări, un utilizator i-a spus: „Ești în Qatar, nu în Croația, trebuie să respecți regulile, este o țară musulmană”.

articolul original.

O femeie a murit pe scaunul unui stomatolog din Torino, după o anestezie pentru un implant dentar

27 November 2022 at 16:17
image

O femeie în vârstă de 73 de ani a murit pe scaunul unui cabinet stomatologic din provincia italiană Torino, după ce i-a fost administrată o anestezie pentru un implant dentar, transmite Torino Today.

O femeie a murit pe scaunul unui stomatolog din Torino

Incidentul a avut loc pe 22 noiembrie, la Chieri, un oraș din provincia Torino a Italiei.

Medicii sosiți la fața locului nu au putut decât să constate decesul, iar oamenii legii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. A fost dispusă o autopsie și au fost confiscate o parte dintre materialele din cabinet.

Alături de medicul stomatolog, în cabinetul respectiv era prezent și medicul anestezist, conform procedurilor.

articolul original.
❌