ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 29 November 2022B1TV

Dana Budeanu se dezlănțuie împotriva Guvernului României: „Vorbiți cu oamenii, cu poporul care vă votează”

28 November 2022 at 21:58
image

„Creşterea pensiilor ar putea fi o capcană”, susține Dana Budeanu care evidenţiază că prin acest procent de 12.5% şi prin toate ajutoarele promise de stat, românii ar putea fi, de fapt, sărăciți şi umiliți.

Dana Budeanu: Creşterea pensiilor, o cârpeală

Cunoscutul critic de modă acuză clasa politică de faptul că a creat o nouă mascaradă în ceea ce privește majorarea pensiilor, dar mai ales în cazul acordării ajutoarelor sociale pentru care nu s-a specificat clar anumite elemente.

Mai mult decât atât, aceasta este de părere că lumea a fost şi este indusă în eroare pentru că nu ştie exact câţi bani va primi în plus pe lună.

„Această mare problemă a creșterii pensiilor în mod normal ar fi fost pur și simplu o măsură extrem de necesară, discutată cu calm, atât în coaliție, cât și între absolut toate partidele politice. Până la urmă cresc pensiile oamenilor care nu mai au altă șansă de supraviețuire decât această pensie.

Însă, bineînțeles, acest subiect a fost transformat într-o campanie electorală. Cum știm, s-a ajuns la acest procent de 12, 5 %, însă pentru mine, care am totuși un nivel de inteligență mediu, 12,5 % este singura cifră clară din acest program de creștere a pensiilor.

Dacă luăm și ne uităm după aceea la ajutoarele care se vor da pensionarilor vulnerabili, deci, cu pensiile alea mici 1.000 de lei 2.000 de lei 3.000 începe haosul.

Măi oameni buni, eu am înțeles, e o schemă de calcul, că te ajută pentru nu știu ce facturi, cu nu știu ce sumă, etc. Dacă eu, care am totuși o vârstă la care pot fi atentă, a trebuit să citesc de 15 ori toate explicațiile alea. Se dă 1.400 de lei de două ori pe an … când de două ori pe an?

Adică, domne’ eu am 83 de ani şi mă uit acum la televizor, am citit la știri, m-am interesat și eu. Mi-a spus vecinul meu, care e mai deștept, are 71 de ani, el înțelege mai mult și după aia am sunat copilul meu etc. Deci toată chestia asta se întâmplă în fiecare zi toată bătaia asta de joc în continuare are loc.

Eu care am 83 de ani vreau să știu câte milioane de lei, vorbesc în bani vechi, primesc eu pe lună dacă am pensie 20 de milioane pe lună? Cât primesc eu pe lună? 100 de lei, 150 de lei? Exact, eu trebuie să știu.

Vorbiți cu oamenii, cu poporul care vă votează. Că oamenii ăștia amărâți, pensionarii ăia ies cel mai mult la vot că pe tineri nu-i interesează. Sunt cool. Ei votează Facebook.

Explicați-le exact, măi oameni buni, voi cei amărâți o să aveți 300 de lei pe lună pe lângă cei 12,5 % gata, punct. De ce ar trebui să existe toată împărțeala asta?

Ajutorul pentru factura de curent vine de 2 ori pe an … da’ împarte în 12! De ce vine de 2 ori pe an? De ce nu vine împărțit la 12? Adică o bucățică pe lună, plus ajutorul ălălalt.

Împarte la 12 și atunci în fiecare lună ăla care are 2.000 de lei primește 100 de lei pe lună în plus. De ce sunt 300 de lei la 2 luni sau 150 de lei la 2 luni? De ce nu sunt 75 de lei pe lună? Adăugați acolo la pensia omului! Omul să știe cât primește în fiecare lună!

„Ori e nepricepere, ori este intenționată toată mascarada asta a ajutoarelor”

De ce să facem împărțeala asta haos? Există 2 posibilități. Ori e nepricepere, ori este intenționată toată mascarada asta a ajutoarelor. De ce?

Ar fi foarte cinstit să ieșiți și să spuneți măi, oameni buni, noi am ajuns la această concluzie. Avem banii ăștia, vă dăm atât! De aceea eu am spus și am avut o idee, așa, ca cetățean, ca om care are părinți, mă micșorați cu puțin, în general, și dați ajutoare mai mari tocmai pentru că nu suntem siguri pe niște sume, nu?

În perioada asta grea oamenii amarați trebuiau să primească mai mult. Noi acum ok, toți primim 12,5 %, asta am înțeles. După care începe haosul.

Pentru că, atenție, și vă dau un scenariu. La anul să spunem și să ne ajute Dumnezeu în această direcție, odată cu reglementarea prețului la energie care se va produce din ianuarie să zicem că se va ajunge la niște facturi cât de cât acceptabile pentru oameni și atunci s-ar putea ca statul să considere că tu nu mai ai nevoie de ăia 1.400 pe an? Corect?

Corect că acuma ție ți se dă ajutorul ăla pentru că au crescut toate facturile astea și, mă rog, trebuie să fi ajutat, cu întârziere că așa a vrut PNL, dar nu contează.

Eu ajung în luna iunie şi se constată că nu mai am nevoie de ajutorul ăla. Corect? Scade inflația, cine știe ce mai urmează la anul. Dar facturile vor scădea clar după noua reglementare. Şi atunci tu probabil vei considera ca stat că nu mai e nevoie să dai acel ajutor.

Dacă ieșiți acuma, mâine, PSD și spuneți acest ajutor se va da cât PSD-ul este la guvernare, am plecat acasă. Măcar am o cifră, am o marjă! Adică dacă vine PNL n-o să mai fie ajutorul, că alt cineva n-are cine să vină, deci nu o să mai fie sau cum? Care e bătaia de joc”, a explicat Dana Budeanu, potrivit Antena3.

articolul original.

Familiile fotbaliștilor din echipa națională a Iranului, amenințate cu închisoarea și tortura de regimul de la Teheran (surse CNN)

28 November 2022 at 21:50
image

Familiile fotbaliștilor din echipa națională a Iranului au fost amenințate că vor fi trimise la închisoare și torturate dacă jucătorii nu se comportă „cum trebuie”, înainte de meciul cu SUA de marți de la Cupa Mondială, spune o sursă implicată în securitatea partidelor de la turneu, potrivit CNN.

Componenții selecționatei iraniene au refuzat să intoneze imnul țării la primul lor meci de la turneul final din Qatar, disputat pe 21 noiembrie în compania Angliei, în ceea ce a fost interpretat ca un gest de protest la adresa situației din Republica Islamică, care este traversată de un val masiv de manifestații antiguvernamentale după moartea unei tinere iraniene de origine kurdă în custodia poliției de moravuri.

Familiile fotbaliștilor din echipa națională a Iranului ar fi fost amenințate de regimul de la Teheran

După refuzul de a cânta imnul, spune sursa invocată de CNN, fotbaliștii au fost chemați la o întâlnire cu membri ai Gărzilor Revoluționare din Iran (IRGC).

Potrivit sursei, jucătorilor li s-a transmis că familiile lor se vor confrunta cu „violență și tortură” dacă ei nu cântă imnul național sau se alătură vreunui soi de protest politic împotriva conducerii de la Teheran.

Fotbaliștii Iranului au cântat imnul la al doilea meci din grupă, vineri, când s-au impus împotriva Țării Galilor, scor 2-0, și au bifat o primă victorie la Cupa Mondială din Qatar.

Sursa, care îi monitorizează îndeaproape pe agenții de securitate iranieni care operează în Qatar pe perioada Cupei Mondiale, susține că zeci de ofțieri IRGC au fost puși să îi monitorizeze pe jucătorii iranieni, care nu au voie să iasă din anturajul echipei sau să aibă întâlniri cu străini.

„Există un număr mare de ofițeri iranieni de securitate în Qatar care colectează informații și îi monitorizează pe jucători”, spune sursa respectivă.

Conform aceleiași surse, Carlos Queiroz, selecționerul portughez al Iranului, a avut o întâlnire separată cu ofițerii IRGC după ce au fost amenințați jucătorii – sursa nu a oferit detalii despre conținutul presupusei conversații dintre tehnician și securitatea iraniană. Antrenorul declarase că fotbaliștii iranieni pot să protesteze la Cupa Mondială, dar în limitele reglementărilor FIFA.

Fotbaliștilor le-au fost promise „cadouri și mașini” înainte de meciul cu Anglia, dar regimul a trecut la amenințare jucătorilor și a familiilor lor după incidentul cu imnul, a mai spus sursa, care susține că Teheranul a trimis „sute de suporteri actori pentru a crea un fals sentiment de susținere în rândul fanilor”.

articolul original.

Salvamontiștii intervin pentru coborârea de pe munte a unor turişti neechipaţi corespunzător care încercau să ajungă la Sfinx

28 November 2022 at 21:49
image

Salvamontiştii din cadrul serviciilor Buşteni şi Prahova intervin, luni seară, pe Valea Caraimanului, pentru coborârea de pe munte a unor turişti neechipaţi corespunzător care încercau să ajungă la Sfinx.

Cei doi tineri au încercat să ajungă la Sfinx folosind traseul cel mai periculos, relatează Agerpres.

„Când au dat de zăpadă şi au văzut că se întunecă, au intrat în panică şi au cerut ajutor. Salvamontiştii din Buşteni şi Prahova sunt acum în plină acţiune”, arată sursa citată.

În ultimii ani, după apariţia în anumite medii a unei legende referitoare la formarea la Sfinx a unei „piramide energetice” de către razele soarelui în seara zilei de 28 noiembrie, la acest obiectiv turistic au venit sute de oameni curioşi şi dornici să asiste la fenomen, care nu este atestat ştiinţific. Potrivit legendei respective, „piramida energetică” s-ar forma numai în ziua de 28 noiembrie, în jurul orei 16,45, înainte de lăsarea întunericului.

La Babele şi la Sfinx se poate ajunge atât cu telecabina sau maşina, cât şi pe jos. Cea mai uşoară cale de acces către Sfinx este cu Telecabina Buşteni – Babele, un traseu cu o lungime de 4.350 m şi o diferenţă de nivel de 1.235 m. Mersul pe jos pe traseul Buşteni- Valea Jepilor- Cabana Caraiman- Cabana Babele- Hotel Peştera durează până la şase ore.

articolul original.

Mauna Loa din Hawaii, cel mai mare vulcan activ din lume, erupe pentru prima oară după 1984 (FOTO, VIDEO)

28 November 2022 at 21:27
image

Cel mai mare vulcan activ de pe planetă, Mauna Loa din Hawaii, erupe pentru prima oară în aproape 40 de ani, potrivit CNN.

Erupe Mauna Loa din Hawaii, cel mai mare vulcan activ din lume

Deși curge lavă pe o parte a vulcanului, erupția din Parcul Național Vulcanii din Hawaii nu amenință comunitățile, spune US Geological Survey, autoritatea americană de resort.

Mauna Loa eruption hawaii right now pic.twitter.com/uQz5OXwTg2

— kelly (@MAGAHAWAII) November 28, 2022

Pasagerilor cu zboruri pe Aeroportul Internațional Hilo sau Aeroportul Internațional Ellison Onizuka Kona li s-a recomandat să ia legătura cu compania aeriană înainte să meargă către aeroport.

Spre exemplu, Southwest Airlines nu mai operează luni la Hilo din cauza erupției și a anulat cinci zboruri spre și dinspre Honolulu.

The world's largest active volcano erupted in Hawaii for the first time since 1984.

Mauna Loa erupted at 11:30 p.m. local time Sunday (4:30 a.m. ET Monday), according to the U.S. Geological Survey. pic.twitter.com/dWdqjx7x0N

— Christopher Webb🇺🇸VOTE (@cwebbonline) November 28, 2022

Administrația americană de aviație a anunțat că „monitorizează îndeaproape erupția și va emite avize de trafic aerian odată ce va fi determinată dimensiunea norului de cenușă”.

JUST IN: Mauna Loa on the Big Island of Hawaii, the largest active volcano in the world, has erupted. This is its first eruption in 38 years.

An “Ashfall Advisory” is in effect until 6AM local time where a quarter inch of ash is possible.@JimCantore @StephanieAbrams @spann pic.twitter.com/MbyS6p9k8D

— Collin Gross (@CollinGrossWx) November 28, 2022

Nu există semnale că erupția ar reprezenta o amenințare pentru comunitățile din apropierea vulcanului și nu au fost dispuse evacuări, a precizat Agenția pentru gestionarea urgențelor din Hawaii. Ca măsură de precauție au fost deschise totuși două adăposturi.

Mauna Loa erupting at sunrise is literally the most amazing thing I’ve ever seen pic.twitter.com/YQdDfKHCMH

— Paul (@pfranci2) November 28, 2022

Căderea de cenușă poate să afecteze mașinile și clădirile, poate să contamineze resursele de apă, poate să perturbe sistemele de canalizare și electrice și poate să distrugă vegetația, conform seviciului meteorologic.

„Oamenii cu boli respiratorii ar trebui să rămână în case pentru a evita inhalarea particulelor de cenușă, iar toți cei de afară ar trebui să își acopere gura și nasul cu o mască sau o cârpă”, avertizează autoritățile din Honolulu.

articolul original.

Un loc aparte din România pare să-i fi cucerit pe turiștii străini: „E Raiul pe Pământ”

28 November 2022 at 21:14
image

România este o țară de-a dreptul spectaculoasă din punct de vedere turistic. Indiferent de anotimp, peisajele de poveste din țara noastră îi fac pe turiști să se simtă într-o poveste atunci când le descoperă.

De exemplu, Bucovina este o explozie de tradiție și istorie. Un concediu aici înseamnă o călătorie în care tradițiile, peisajele naturale și mâncărurile autentice, vor fi piesele unui puzzle în care turiștii își vor construi propriul basm.

Mitul românilor ospitalieri pare că s-a născut în Bucovina

Bucovina este un ținut fascinant datorită oamenilor și poveștilor care s-au scris pe acestea meleaguri, locuitorii păstrând încă o mulțime de tradiții care așteaptă să fie descoperite.

„Sună clopotele a sărbătoare, de la Putna până pe Rarău. Bucovina-i veşnică, nu moare, fiindcă o ţine în mână Dumnezeu”, recită Axentoi Liliana, administrator pensiune, potrivit observatornews.ro.

Cea mai mare avuţie a frumoasei Bucovina sunt oamenii

Mulţumirea de a primi oaspeţi, de a-i face să se simtă bine, să fie fericiţi, să se bucure de tot ce le putem oferi. Pentru mine, e Raiul pe Pământ. Mândră … De ce? Pentru că am de toate aici!”, susține Axentoi Liliana, administrator pensiune.

Tradiţiile şi meşteşugurile străbunilor sunt arătate turiştilor cu mândrie.

„Suntem la casa mică, unde avem câteva elemente tradiţionale de suflet. Aveţi aici potcoava care este norocul casei, iar pe colţ veţi găsi un tub de cartuş bătut în grindă”, arată Ciprian Savin, administrator pensiune.

Reacţia turiştilor străini, veniţi în vacanţă în România

„Este frumos! Oamenii sunt foarte prietenoşi şi deschişi şi, deseori, dacă noi nu înţelegem limba, ne înţelegem prin sentimente şi simţuri. Asta e minunat! Mâncarea este minunată, mâncarea locală”, mărturisesc turişti din Olanda.

Dragostea de Bucovina chiar trece prin stomac: „Hribi cu smântână, ciulama, o tochitură bună, friptură de porc. Majoritatea preparatelor sunt naturale. Cine vine trebuie să se simtă ca şi la bunica”, mai dezvăluie Axentoi Liliana, administrator pensiune.

Pe 28 noiembrie 1918, reprezentanţii Bucovinei au proclamat Unirea cu țara

„Aparţine spaţiul românesc o bucată de teritoriu cu valori culturate, etnice şi naţionale distincte care face ca România noastră să fie un pic mai bogată, un pic mai frumoasă”, crede Radu Florian Bruja, Conf. univ. Dr. Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava.

Bucovina înseamnă şi spiritualitate. Mănăstirile sunt deja cunoscute în lume, iar Voroneţul, monument UNESCO supranumit şi Capela Sixtină a Estului, este una dintre emblemele acestui loc unic.

articolul original.
Ieri — 28 November 2022B1TV

Cea mai scumpă vacanţă a unui român, de 1 decembrie. Pe ce a cheltuit 80.000 de euro

28 November 2022 at 19:50
image

Mulți români au decis să profite de minivacanța de 1 decembrie și au rezervat deja cazări în special la munte pentru zilele de odihnă. Alții însă au ales destinații exotice precum Maldive, Dubai sau Zanzibar, departe de frigul începutului de decembrie.

Agitaţia în aeroporturi a început încă de ieri. Sute de oameni se înghesuie la birourile de check-in nerăbdători să urce în avionul care-i va duce departe de frigul din România.

Cea mai scumpă vacanţă se apropie de 80.000 de euro, doi adulţi doi copii, zbor la first class şi cazare de lux în Maldive, o insultă privată, au precizat consultanții în turism pentru observatornews.ro.

Răzvan Pascu, consultant turism,a precizat că o destinație la mare căutare a fost în Zanzibar, pe plajă, pe nisipul alb cu oceanul turcoaz.

Așa  a ales un grup de 70 de turişti să petreacă în acest an 1 decembrie.

Alți români au ales Dubaiul, unde vremea este foarte plăcută pentru plajă, pentru plimbări.

Cine a limitat costurile, ca să mai aibă bani şi de Revelion, s-a mulţumit cu un city break, care a costat, în medie, între 200 de euro pentru ţările din vecini şi 700 de euro în oraşele cu cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa.

articolul original.

Mihai Craiu, medic pediatru: Sistemul imun al copiilor, mai puțin performant decât înainte de pandemie. Trebuie să avem un pic de răbdare și să nu apelăm la soluții miraculoase (VIDEO)

28 November 2022 at 19:48
image

Sistemul imun al copiilor este mai puțin performant decât era înainte de pandemie, a declarat dr. Mihai Craiu, medic pediatru, luni, pe B1 TV, la „Sub semnul întrebării” cu Robert Turcescu.

Medicul pediatru Mihai Craiu, pe B1 TV: Suntem branșați emoțional la copiii noștri

„Trebuie spus că în momentul acesta cel mai bun cadou pe care îl putem face părinților care ne ascultă este să îi încurajăm, pentru că, din păcate, emoțiile le simt copiii noștri. Suntem branșați emoțional la ei și toată această rumoare din capul nostru, chiar dacă nu spunem nimic cu voce tare, cei mici simt, când zicem, `aoleu, tată, iar tușești, iar febră, iar trebuie să ne ducem la spital`, nu îi ajută să treacă mai repede peste boală. Al doilea, trebuie spus că stresul acesta negativ pe care copiii îl trăiesc în fața unor aparente neîmpliniri a așteptărilor parentale, în vremea asta de mare fragilitate, pentru că SARS-CoV-2 și-a lăsat zestrea de emoții uriașe, nu face decât deservicii”, a explicat medicul.

„Cred că trebuie să le spunem celor care ne ascultă că primul lucru, chiar dacă e greu, este ca în fața celui mic să nu rezoneze, să nu dea pe dinafară. Astăzi am avut mai multe astfel de episoade, în care a trebuit să tratăm mai mult mama decât copilul”, a continuat el.

„Oamenii sunt depășiți de emoții, pentru că lucrul care te sperie cel mai tare este când nu știi la ce să te aștepți, iar în fața acestui virus care își cere drepturile înapoi, trei ani de zile în care am purtat măști, am ținut distanță, ne-am spălat pe mâini, s-a creat o cohortă foarte mare de susceptibili. O să vă dau un exemplu plastic, dacă ne luăm vacanță trei ani de zile și după aia în prima săptămâna ne ducem la școală și ni se dă lucrare, evident că picăm cu toții la testul acesta”, a adăugat Mihai Craiu.

„Copiii noștri, din punct de vedere al performanțelor lor imunologice, sunt un pic mai puțini grozavi decât erau anterior pandemiei. Nu s-a întâmplat nimic rău cu ei, ci pur și simplu sistemul lor imun, la fel ca și învățatul de la școală, e mai puțin performant. De aceea, cred că în primul rând trebuie să avem un pic de răbdare, doi, să nu apelăm la soluții miraculoase, și trei, dacă pare rău (…), să nu apeleze la auto-medicație. Noi, românii, suntem foarte creativi și căutăm soluții”, a mai spus Mihai Craiu.

articolul original.

Linda Gray, actriță care a dat viață personjului Sue Ellen din Dallas, arată fabulos la 82 de ani (FOTO)

28 November 2022 at 19:45
image

Linda Gray face parte din generația de aur a cinematografiei hollywoodiene  Ea a interpretat mai multe roluri memorabile, fiind nominalizată în câteva rânduri la Globul de Aur și Premiile Emmy, dar cu siguranță personajul care i-a adus cea mai mare notorietate a fost Sue Ellen din celebrul serial american Dallas.

Linda Gray arată fabulos la 82 de ani

De curând, Linda Gray a împlinit vârsta de 82 de ani și se află într-o formă de zile mari. Se pare că în viața reală actrița este o fire total opusă față de personajul pe care l-a interpreta în Dallas.

Ei bine, dacă în Dallas era soția alcoolică a demonicului J.R. Ewing, femeia care îi cucerea pe toți cei care o cunoșteau, în viața de zi cu zi, Linda Gray acordă o mare atenție stilului de viață sănătos, care a și ajutat-o să ajungă la această vârstă și să arate fabulos, potrivit okmagazine.ro.

Actrița este într-o formă de invidiat și pare că a găsit elixirul tinereții, deoarece arată cu cel puțin 20 de ani mai tânără. Și-a păstrat atât silueta, cât și zâmbetul cuceritor, în pofida greutăților vieții, căci a trecut printr-o imensă durere în anul 2020, când și-a pierdut unicul fiu, pe Jeff Thrasher.

Acesta avea doar 56 de ani și a pierdut lupta cu leucemia, moartea lui a devastat-o pe actriță. „A fost cea mai bună, mai amuzantă, cea mai dulce ființă umană … a adus lumii o asemenea dragoste și a fost iubit de toată lumea!” a scris Linda atunci.

De asemenea, din căsnicie cu Ed Thrasher Linda Gray are și o fiică. I-a călcat pe urme nu doar în ceea ce privește aspectul fizic, ci și în privința carierei. Kehly Sloane este la rândul său actriță și mamă a doi băieți.

Ce suplimente consumă Linda Gray pentru a se menține în formă

Pentru un corp de invidiat actrița are mare grijă la alimentație, face mișcare zilnică și își exersează în permanență gândirea pozitivă.

Dar cu toate acestea, de pe lista sa de suplimente nu lipsesc multivitaminele, complexul de B, Omega3, enzimele digestive, vitamina D, ginseng, coenzima Q10, ciupercile Reishi, extract de colostru, extracte de ceai verde, quercitină și probiotice, mai notează sursa citată.

articolul original.

Cătălin Drulă: USR îl susține în continuare pe Nicușor Dan; probabil spre finalul anului 2023 va trebui să avem decizia privind candidatul. PNL îi face șicane și în Consiliul General, și în alte părți (VIDEO)

28 November 2022 at 19:18
image

Liderul USR, Cătălin Drulă, a declarat că partidul său îl susține în continuare pe actualul primar general, Nicușor Dan, dar că o decizie privind candidatul pentru alegerile locale din 2024 va fi luată probabil până „spre finalul anului 2023”. „PNL să știți că și în Consiliul General îi face șicane, și în alte părți”, a mai spus el, luni seară, pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat.

Cătălin Drulă, pe B1 TV, despre Nicușor Dan și strategia USR pentru următoarele alegeri la Primăria Capitalei

Întrebat de ce ezită USR în legătură cu Nicușor Dan, Cătălin Drulă a declarat: „Eu cred că un primar trebuie să facă treabă, asta eu le spun și colegilor mei de partid. Încercăm un pic să schimbăm paradigma care e în partidele clasice, în care primarul ajunge așa un fel de împărat și el dă ordine la centru și dă cu toți de pământ.

„Nu la București, mă refer în general, fac un pic de filosofie politică înainte de a răspunde, în introducerea răspunsului, că până la urmă propui un om și îl alegi primar ca el să obțină niște rezultate pentru oameni”, a continuat el.

Liderul USR susține că Nicușor Dan a venit la Primăria Capitalei după mandate „dezastruoase” ale primarilor precedenți.

„Domnul Nicușor Dan, după cum știți, a fost susținut de o alianță cu PNL și cu USR, la momentul respectiv, dar este un independent. E normal să conteze performanța dumnealui. E adevărat că a venit, e foarte adevărat că a venit după un primar dezastruos, Gabriel Firea, după încă opt ani de primărie dezastruoasă, Sorin Oprescu, și că în doi ani nu poate repara toate aceste lucruri. De aia, e prea devreme, mi se pare acum, să spunem dacă e un primar care a performat sau nu, dar în primul rând eu îmi doresc pentru cetățenii din orașul acesta să se rezolve din problemele pe care le vedem și să mergem în direcția bună”, a adăugat Cătălin Drulă.

Întrebat ce așteaptă USR, el a spus: „Îl susținem în continuare pe domnul Nicușor Dan, adică n-avem șovăieli (…). Cred că președintele PNL București spune ceva, dar nu e foarte clar dacă îl susține sau nu. PNL să știți că și în Consiliul General îi face șicane, și în alte părți”.

Întrebat când își va declara USR susținerea pentru o nouă candidatură a lui Nicușor Dan, Cătălin Drulă a explicat: „Nu pot să vă dau acum exact luna în care vom lua decizia asta, dar la jumătatea mandatului, care este acum că a preluat mandatul cred că în octombrie 2020, e prea devreme, cu o lună înainte de alegeri ar fi prea târziu, probabil spre finalul anului 2023 va trebui să avem această decizie”.

„Decizia o vom lua în mod responsabil, cu gândul la care poate fi soluția pentru orașul acesta. În mod sigur Firea nu e soluția, Firea e problema”, a mai spus liderul USR, care a vorbit și despre revocarea lui Niculae Bădălău, și despre pensiile speciale.

articolul original.

Cabral Ibacka, adevărul despre show-ul „Sunt celebru, scoate-mă de aici!”: „Treaba e foarte simplă …”

28 November 2022 at 19:11
image

Show-ul „Sunt celebru, scoate-mă de aici!” a ajuns la final.  După trei luni petrecute în jungla din Dominicană, după numeroase probe teribile, Anisia Gafton a fost încoronată drept „Regina junglei”.

În nota umoristică tipică, Cabral Ibacka a vorbit despre provocările apărute în desfășurarea filmărilor emisiunii, declarându-se coechipierul concurenților, potrivit cancan.ro.

Cabral, despre relația pe care o are cu Adela Popescu

Întrebat despre cum reușește să nu fie părtinitor în acest show, Cabral Ibacka a spus: „Ori de toți, ori de niciunul! Treaba e foarte simplă, respect efortul oricărui om, am făcut sport de performanță și atunci când un om în orice fel de domeniu face performanță, luptă pentru a ajunge undeva, cred că trebuie respectat și trebuie apreciat. Deci cumva n-am cum să țin cu nimeni, decât cu toți”.

Primul sezon al emisiunii a fost prezentat de Cabral Ibacka, împreună cu Mihai Bobonete. În noul sezon, tot Cabral a ocupat rolul de prezentator, însă, de data aceasta, acompaniat de Adela Popescu.

„Mihail este un partener foarte bun, reușește să atingă niște zone de-ale comediei și de-ale parteneriatului în prezentare foarte mișto, însă în același timp și Adela are o experiență foarte mare, e foarte bună pe treaba ei.

Mai mult decât atât, sunt prieten și cu ea la fel cum sunt și cu Mihail. Și cumva trece de zona de colegi și intră în zona de prietenie atunci când facem emisiuni împreună”, a spus Cabral Ibacka pentru sursa citată.

Spre deosebire de vedetele antamate să se lupte pentru titlul show-ului, Cabral a putut petrece timp alături de familie. Atât el cât și partenera Adela Popescu, pe care entertainerul o percepe ca fiind mai mult decât o simplă colegă.

„Când am fost acolo, am avut familiile cu noi, adică Andreea și copiii au venit cu noi, la fel Radu și restul familiei Vâlcan au fost alături de noi. Vorbim zilnic că suntem în aceeași casă. Dar desigur noi am plecat înainte și spre casă am plecat pe etape, prima oară a plecat familia”, a mai declarat prezentatorul.

articolul original.

Fiul liderului cecen Ramzan Kadîrov, fotografiat în timp ce purta un ceas în valoare de 1,4 milioane de dolari (FOTO)

28 November 2022 at 16:33
image

Adam Kadîrov, fiul de 15 ani al liderului cecen Ramzan Kadîrov, a fost fotografiat în timp ce purta un ceas în valoare de 1,4 milioane de dolari, potrivit Nexta.

Ceasul poate fi observat la mâna lui tânărului într-o fotografie postată de luptătorul MMA Abdurakhman Dudayev pe Instagram.

Fiul lui Kadîrov poartă un ceas de lux în valoare de 1,4 milioane de dolari

Se pare că Adam Kadîrov s-a fotografiat pe 23 octombrie la un hotel de 5 stele din Dubai, alături de luptătorul MMA cecen, Abdurakhman Dudaev.

Conform echipei lui Navalnîi, ceasul este un model Audemars Piguet, încrustat cu diamante. Obiectul valorează aproximativ 85 de milioane de ruble, adică circa 1,4 milioane de dolari, notează digi24.ro.

La începutul lunii octombrie, liderul cecen a publicat un clip video pe canalul său de Telegram în care a susținut că fiii săi minori au ajuns în prima linie a frontului din Ucraina.

„Akhmat, Eli și Adam sunt gata să-și folosească abilitățile în zona de conflict. Și nu glumesc. Este timpul să se arate într-o luptă adevărată, iar aceasta este dorința lor. În curând vor merge în prima linie și se vor afla pe cele mai dificile secțiuni ale liniei de contact”, se arată în descrierea atașată clipului video.

articolul original.

Cristian Diaconescu: Rusia dorește să facă din Ucraina un teritoriu nelocuibil și speră ca poporul ucrainean să intre într-o zonă de frică. Moscova își face calcule, înghețând practic războiul (VIDEO)

28 November 2022 at 16:27
image

Federația Rusă dorește să facă din Ucraina un teritoriu nelocuibil și speră ca poporul ucrainean să intre într-o zonă de frică, a declarat Cristian Diaconescu, fost șef al diplomației române, luni, pe B1 TV, la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, acolo unde a abordat mai multe subiecte, printre care Ministeriala NATO de la București și evoluția războiului din Ucraina.

Cristian Diaconescu, pe B1 TV, despre Ministeriala NATO de la București și războiul din Ucraina

Întrebat ce înseamnă pentru România găzduirea reuniunii miniștrilor de externe din statele NATO, Cristian Diaconescu a explicat: „Este un aspect procedural. În fiecare an se organizează două reuniuni la nivelul miniștrilor de externe, una la Bruxelles și una organizată într-un stat membru NATO. În acest an au formalizat întâlnirea de la București și este foarte importantă pentru că, din punctul de vedere al deciziei politice și de securitate, în Alianța Nord-Atlantică, miniștrii de externe, respectiv șefii de stat sau de guvern au, ca să spun așa, ultimul cuvânt”.

„Ca semnal în interior în ceea ce privește atât de dorita și sustenabila solidaritate și coeziune în spațiul euro-atlantic, cât și către Moscova, reuniunea de la București în legătură cu apărarea frontierei estice a Alianței Nord-Atlantice este foarte importantă”, a continuat el.

Întrebat dacă ar trebui să ne îngrijoreze că sunt purtate discuțiile aici, fostul ministru a spus: „Nu, nu, adică nu dincolo de preocuparea normală, suntem la câteva sute de kilometri de un război în desfășurare, linia frontului este aici, suntem în ochiul vulcanului, dar nu există un factor în plus față de ceea ce știam până acum”.

„Practic, în acest moment, Federația Rusă dorește să facă din Ucraina un teritoriu nelocuibil, deci din această perspectivă Alianța Nord-Atlantică ca de altfel și Uniunea Europeană se pregătesc, pe de o parte, în a continua sprijinul militar, fără de care Ucraina nu își poate duce activitățile de apărare în continuare, sprijinul umanitar și, evident, se pune problema relaționării și cu alte zone preocupante, ca să nu zic „de criză”. Este vorba de Balcani, e invitat ministrul de externe din Bosnia-Herțegovina, și Tony Blinken nu a făcut un secret din faptul că va discuta cu miniștrii de externe din Alianța Nord-Atlantică și rivalitatea sistemică cu China”, a adăugat Cristian Diaconescu.

„Federația Rusă speră ca poporul ucrainean să intre într-o zonă de frică, chiar, și fie să aibă o dificultate în ceea ce privește decizia politică de la Kiev, fie să se gândească la un moment dat să se refugieze spre Vest. Refugierea spre Vest de regulă se întâmplă, din experiența ucraineană, cu acei cetățeni ucraineni care au totuși și niște posibilități materiale, deci cei lăsați în urmă sunt cei care ar trebui să aibă nevoie de sprijin suplimentar, or situația este dramatică din această perspectivă. Moscova își face calcule, înghețând practic războiul și sperând, pe de o parte, în presiunea de care vă spuneam, iar pe de altă parte că va câștiga câteva luni pentru repliere și reînzestrare militară”, a mai spus Diaconescu.

articolul original.

Soba „cu clopote”, soluția folosită de o familie pentru a trece prin criza prețurilor la energie: „Stăm în mânecă scurtă. Focul îl facem o dată la 2-4 zile”

28 November 2022 at 16:25
image

Explozia prețurilor la energie îi determină pe tot mai mulți români să caute soluții alternative pentru a trece cu bine prin iarnă.

Acesta este contextul în care o româncă a povestit pe Facebook că își încălzește casa folosind soba „cu clopote” construită de soțul său.

„Vă prezint soba noastră cu clopote, foarte economică și eficientă, realizată de soțul meu, care nu este sobar, dar se pricepe foarte bine să meşterească lucruri prin casă.

Focul îl facem o dată la 2-4 zile, căldura menținându-se foarte bine chiar și spre final la 20-19 °.

Locuim într-o casă veche din 1986 din pământ, cumpărată acum 2 ani, dar ne-am mutat acum câteva luni, pentru că acum am reușit să o renovăm cât de cât, iar pereții respiră foarte bine, ferestrele sunt din lemn cu geam, căldura risipindu-se mai ușor, dar cu toate acestea sobă este foarte eficientă pentru că se menține caldă multe zile, 2 zile cel puțin stăm în mânecă scurtă, la 28-25°.

Aceste sobe functionează pe principiul arderii complete a gazelor eliberate din lemn, care se petrece în camera focar și primul clopot, soba încălzindu-se mai intens în partea de jos, iar gazele produse de ardere se mișcă liber de-a lungul traseului format de cele două clopote, pe principiul circulației libere a gazelor (CLG) adică cele fierbinți se ridică la tavan formând „punga cu gaze fierbinți”, iar cele mai reci rămân la partea de jos a clopotului, fiind eliminate pe coș fără a se amestecă cu celelalte, potrivit sobe-eficiente.ro.

Ce caracteristici au sobele cu două clopote

Sobele cu două clopote au următoarele caracteristici:

  • randament între 80 – 95%
  • se încălzesc la partea de jos mai mult decât la partea superioară, realizând astfel cu succes încălzirea și a pardoselii (ceea ce multe sobe tradiționale nu pot face)
  • mențin o constanță în cedarea căldurii pentru 24 ore
  • stochează bine căldura și nu se răcesc chiar dacă a fost uitat deschis opritorul de fum (la sobele cu canale, în acest caz căldura este pur și simplu „suflată” pe coș)
  • nu apar crăpături în zidăria sobei deoarece zidăria fierbinte nu este legată cu cea mai rece
  • nu se acumulează funingine și cenușă pe traseul gazelor cum se întâmplă la sobele cu canale, deoarece arderea combustibilului este realizată corect și complet în focar și primul clopot
  • permit liberă circulație a gazelor, neopunând rezistență în calea acestora.
  • sunt construcții simple și nu necesită întreținere
  • nu poluează aerul înconjurător, arderea fiind curată și completă.
articolul original.

România se află în topul celor mai bune țări în care oamenii ar trebui să se retragă la pensie. Pe ce loc se situează țara noastră

28 November 2022 at 16:06
image

Oamenii nu mai așteaptă până când ajung la sfârșitul celor șaizeci de ani pentru a profita la maximum de viață. Astfel, în ultimii ani, independența financiară și pensionarea anticipată au devenit un trend în ceea ce îi privește pe cei aflați în prima parte a vieții.

Specialiștii de la enjoytravel.com au realizat un top al celor mai bune țări pentru a te retrage în liniște, după pensionare și au găsit câteva motive importante pentru care România se află între primele țări din clasament.

Care sunt cele mai bune ţări în care te poţi retrage la pensie

Se pare că, pe locul 12 în clasament (dintr-un total de 50 de destinații), România a fost desemnată ca fiind o opțiune de top pentru costul relativ scăzut al vieții, calitatea ridicată a vieții și ușurința generală de obținere a vizei/rezidenței.

„Având peisaje uluitoare, orașe vibrante și unele dintre costurile de trai scăzute din Europa (35), România este o alegere de top pentru cei care doresc să se pensioneze mai devreme. Engleza este vorbită pe scară largă în orașe, iar româna este considerată una dintre cele mai ușor de învățat și pentru vorbitorii de engleză. Vizele și permisele de ședere sunt mai ușor de obținut decât în ​​majoritatea țărilor europene, iar temperaturile anuale sunt în medie de 12,8 C. În afara centrelor orașelor, există și peisaje de poveste, sate săsești și păduri nesfârșite de explorat”, scriu cei de la Enjoy Travel.

Slovenia ocupă primul loc pe listă, deoarece oamenii se pot bucura de un cost al vieții relativ scăzut și de o calitate a vieții ridicată.

„Din punct de vedere istoric, Slovenia a fost ocolită în favoarea Italiei, Austriei și Croației, dar în ultimii ani, acest cadru de basm a intrat încet în conștiința noastră. Acum, este cel mai bun loc din lume pentru pensionare și nu este greu de înțeles de ce. Între pădurile sale nesfârșite, satele alpine și capitala colorată, există o mulțime de lucruri pentru a-i ține ocupați pe pensionari. Expații se pot bucura de un cost al vieții relativ scăzut și de o calitate ridicată a vieții. De asemenea, barierele legate de viză și de permisul de ședere sunt reduse. În plus, limba engleză este vorbită pe scară largă, iar temperaturile sunt blânde, cu veri însorite și ierni confortabile”, arată portalul de călătorii.

De asemenea, alte destinaţii în care clima este plăcută, iar calitatea vieţii este ridicată, ar fi Portugalia, Republica Cehă sau Ungaria, unde, comparativ cu cea mai mare parte a Europei, preţurile sunt uimitor de mici.

Topul propus de sursa citată, de la locul 1, până la locul 50: Slovenia, Portugalia, Estonia, Spania, Paraguay, Cehia, Ungaria, Croația, Mexic, Uruguay, Letonia, România, Bulgaria, Finlanda, Indonezia, Maroc, Ecuador, Puerto Rico, Muntenegru, Grecia, Nicaragua, Canada, Malta, Franța, Costa Rica, India, Malaysia, Belize, Qatar, Peru, Armenia, Columbia, Slovacia, Vietnam, Georgia, Thailanda, Rep. Dominicană, Argentina, Africa de Sud, Panama, Albania, Polonia, Kenya, Filipine, Suedia, Australia, Noua Zeelanda, Lituania, Irlanda, Luxemburg.

articolul original.

PSD, cerere către BPR pentru revocarea lui Niculae Bădălău de la Curtea de Conturi. Radu Oprea: Solicitarea USR, una demagogică. Au făcut scut pentru cei cu probleme de integritate sau penale

28 November 2022 at 16:02
image

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Radu Oprea, a anunțat că social-democrații au depus, luni, o solicitare la Birourile permanente reunite ale Parlamentului pentru a fi declanșată procedura de revocare a lui Niculae Bădălău din funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi, transmite Agerpres.

Niculae Bădălău a fost arestat preventiv pentru 30 de zile și este acuzat de dare de mită, în formă continuată, și trafic de influență.

PSD, solicitare către BPR pentru revocarea lui Niculae Bădălău de la Curtea de Conturi

„Am depus o solicitare către Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru declanşarea procedurii de revocare din funcţia de membru al Curţii de Conturi şi vicepreşedinte al Curţii de Conturi a lui Niculae Bădălău. Astăzi dimineaţă am solicitat demisia domnului Bădălău, pentru că noi, PSD, considerăm că este cea mai rapidă formulă prin care credibilitatea Curţii de Conturi nu va fi afectată, dar pentru că nu am văzut o reacţie asupra demisiei am hotărât să depunem şi această solicitare, (…) aceea de declanşare a procedurii de revocare a domnului Bădălău din funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi”, a declarat purtătorul de cuvânt la PSD, luni, la Palatul Parlamentului.

Social-democratul spune că solicitarea formulată de cei de la USR a fost „una demagogică”, având în vedere că „zilele acestea au făcut scut în partea celor care au probleme de integritate sau probleme penale”.

„Pot să dau exemplul doamnei Clotilde Armand, pot să dau exemplul primarului de la Braşov, al primarului Viziteu şi aşa mai departe, pentru că lista la ei este foarte foarte lungă de oameni care sunt în funcţii administrative astăzi, primari de sector, primari de municipii şi care au probleme fie de integritate, fie de natură penală, iar USR a înţeles să îi apere pe aceştia uitând de ‘Fără penali în funcţii publice”, spune Radu Oprea.

El susține că Niculae Bădălău nu mai este membru PSD din 2020 şi nu mai are legături cu acest partid.

articolul original.

Un avion sârbesc, de mici dimensiuni, a aterizat forțat la granița cu județul Iași. Care era misiunea echipajului picat peste graniță

28 November 2022 at 13:56
image

Un avion de mici dimensiuni a aterizat forțat la granița cu județul Botoșani. Incidentul a avut loc luni dimineață, în comuna Movileni, localitatea Potângeni, județul Iași.

La locul evenimentului s-au deplasat mai multe echipaje specializate de urgență: 2 ASAS, 1 TIM, un echipaj de descarcerare și un echipaj de prim ajutor calificat – transmite Monitorul de Botoșani.

Forțele de intervenție au fost redirecționate către satul Borșa, comuna Vlădeni

Din datele apelantului, în avion se aflau doi piloți sârbi care au transmis că nu nevoie de îngrijiri medicale.

Echipajul a declarat autorităților române că au fost nevoiți să aterizeze în acest fel din cauza lipsei de kerosen; a fost o aterizare forțată în satul Borșa, localitatea Vlădeni. 

Potrivit unei evaluări tehnice, menționeză publicația amintită, avionul nu a avut probleme iar compania care deține avionul, din Serbia, a transmis că cei doi piloți aruncau momeală cu vaccin antirabic pentru vulpile din localitățile învecinate graniței cu România.

articolul original.

Rică Răducanu e dependent de păcănele. Soția îi ia pensia, dar el tot face rost de bani: „Este boală grea, toată lumea mă ceartă”

28 November 2022 at 13:52
image

Rică Răducanu a recunoscut că e dependent de păcănele. El a mărturisit că ar juca și când e lefter, atât de păcătoasă e dependența. Soția lui îi ”confiscă” pensia, ca să n-o joace pe toată, dar el tot face rost de bani de la cunoscuți.

Rică Răducanu, dependent de păcănele: „E ca o boală în oase”

„La pariurile sportive nu joc, nu-mi place, iar când eram jucător de fotbal, nici nu aveam voie. Am, însă, altă belea. M-a învățat Viorel Lis cu păcănelele, e ca o boală în oase. Eram consilierul lui și, la sfârșitul programului, îmi zicea: ”Hai, Rică, să mergem la păcănele!”. Vă spun, este boală grea, toată lumea mă ceartă”, a povestit Rică Răducanu, pentru Playtech Știri.

Întrebat cât cheltuiește lunar și de unde face rost de bani, în condițiile în care are o pensie de doar 1.800 de lei, acesta a răspuns: „De unde dracu bani, eu n-am! Mai iei de la unul, de la altul, tot speri să câștigi ceva. Din pensia mea, doar dacă prind ceva, că mi-o ia nevastă-mea. Nu pun mâna pe pensie, ăia sunt bani minați, trebuie să plătim gazele și lumina, astfel, cum să trăim?”.

Răducanu a mai spus că joacă la păcănele cam o dată la două zile pentru că „nu mă pot abține”.

USR, proiect de lege pentru a ține tinerii departe de jocurile de noroc

Sursa citată amintește că deputații USR Diana Stoica și Filip Havârneanu au depus un proiect de lege pentru a elimina sălile de jocuri de noroc din apropierea școlilor, locurilor de joacă pentru copii, dar și a centrelor culturale, spitalelor și bisericilor.

Cei doi parlamentari au precizat că proiectul lor face parte dintr-un pachet mai amplu pentru combaterea dependenței de jocuri de noroc, care include și interzicerea reclamelor la acestea.

articolul original.

Amendă chiar dacă ai anvelopele de iarnă. Pentru ce riști sancțiuni în plus

28 November 2022 at 13:45
image

Șoferii riscă amenzi uriașe, chiar dacă au anvelopele de iarnă montane. Ei trebuie să respecte mai multe reguli pentru a nu se confrunta cu probleme. Registrul Auto Român (RAR) a oferit și o explicație.

Șoferii pot fi sancţionaţi și dacă au mașina echipată pentru sezonul rece

Șoferii riscă amenzi dacă nu au montate anvelopele de iarnă începând cu data de 1 noiembrie, dar pot fi sancţionaţi și dacă au mașina echipată pentru sezonul rece. Registrul Auto Român(RAR) a explicat cum te poți avea probleme cu legea, chiar dacă ai respectat regulile.

Poliția rutieră te poate amenda dacă ai anvelope de iarnă uzate, considerând că nu sunt eficiente.
„Ați citit articolele despre amenzile pe care le riscă românii dacă nu au montate anvelopele de iarnă la 1 noiembrie și sunteți nedumeriți sau panicați?

Nu aveți de ce! Registrul Auto Român vă explică tot ce trebuie să știi despre anvelopele care sunt obligatorii pe timpul iernii.

Chiar dacă vremea încă este însorită în cea mai mare parte a țării, au început să circule deja informații menite să panicheze posesorii de autovehicule.

Așadar precizăm clar că nu există o data limită pentru montarea acestor cauciucuri și că toatre anvelopele, indiferent de denumirea lor comercială, care sunt marcate cu literele M și S (însemnând noroi și zăpadă – engl. mud and snow), sub forma: M+S, M.S. sau M&S”, anunță RAR într-o postare pe Facebook.

Amenzi mari pentru șoferi

RAR a mai anunțat că șoferii care nu au anvelope de iarnă de la 1 noiembrie riscă amenzi între 1.305 lei și 2.900.

Avertisment pentru şoferi. Ce prevede legea cu privire la anvelopele de iarnă. Sancțiuni uriașe: 20 de puncte şi amenzi până la 2.900 de lei.

„Sancțiunea pentru lipsa anvelopelor adecvate, în condițiile specificate în lege, se pedepsește cu amendă din clasa a IV-a de sancțiuni (între 9 și 20 de puncte-amendă), adică între 1.305 și 2.900 de lei, dar se poate reține și certificat de înmatriculare al vehiculului.

Prin urmare, NU se aplică sancțiuni dacă posesorii de autovehicule respectă legislația în vigoare și folosesc pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, anvelopele marcate cu literele M și S”, au concluzionat reprezentanții RAR.

Șoferii care pleacă în vacanță în alte țări nu trebuie să uite de anvelopele de iarnă, chiar dacă fiecare stat are reguli diferite.

articolul original.

Germania vrea să se înarmeze „urgent”. Ce probleme întâmpină

28 November 2022 at 13:37
image

Un lider politic german a cerut ca industria de armament a ţării să îşi accelereze capacităţile de producţie, acuzând lipsa de echipament pentru Bundeswehr (armata germană), conform dpa.

Lars Klingbeil, co-lider al Partidului Social Democrat (SPD), aflat la guvernare, a avertizat că trebuie să se renunţe la ideea eronată că ar exista o mare cantitate de echipament militar disponibilă: „Toate acestea trebuie să fie produse” – a transmis oficialul, recent, la postul public ARD.

Conform acestuia, industria de armament germană şi-a redus tot mai mult capacităţile în ultimii ani  nu poate satisface garanțiile de securitate din context iar Bundeswehrul va trebui să se reorienteze pentru achiziţii din alte ţări.

Înarmare…cu toată viteza

„Este clar că avem nevoie să echipăm Bundeswehr repede şi bine, şi că trebuie să lucrăm la aceasta cu toată viteza”, a spus Klingbeil, referindu-se la faptul că, după invazia rusă în Ucraina declanşată la 24 februarie, este necesar ca armata să procure rapid echipament modern adaptat noilor cerințe de securitate.

Guvernul a fixat în acest sens un obiectiv de a achiziţiona muniţii în valoare de 20 miliarde euro, atât pentru dotarea armatei proprii cât şi pentru a fi trimise în Ucraina.

Se caută soluții pentru accelerarea producției de armament

În februarie, cancelarul Olaf Scholz a anunţat o creştere masivă a bugetului de apărare, care să depăşească pragul de 2% din PIB, în contextul în care conflictul din Ucraina a obligat Berlinul să îşi regândească politica externă.

Un impediment însă îl reprezintă faptul că o parte din industria de armament germană şi-a închis, anterior războiului declanșat de Rusia, anumite linii de producţie din lipsă de comenzi.
Discuţiile actuale se vor axa pe modul în care industria îşi poate extinde şi accelera producţia.

articolul original.
❌