ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 5 October 2022B1TV

Niculina Stoican a fost sunată de amanta soțului ei. Interpreta de muzică populară a spus tot: „Iubirea de cuplu înseamnă dependență”

5 October 2022 at 14:51
image

Niculina Stoican a trecut printr-un moment de răscruce atunci când a fost sunată de o femeie, care susținea că are o relație cu soțul ei.

Niculina Stoican a venit cu un anunț după 30 de ani de căsnicie

Artista, în vârstă de  51 de ani, este căsătorită de ani buni cu Vasile Stănescu, cu care are și un băiat, Vlad. De altfel, Niculina Stoican a recunoscut în urmă cu ceva timp, că a fost înșelată de soțul ei.

Cu toate că relația celor doi nu a fost întotdeauna roz, au reușit să treacă peste toate obstacolele.

N-am fost o persoană geloasă și nici soțul meu nu e. Gelozia e începutul posesivității. Cred că pasiunea e o formă insipidă a iubirii. Femeile l-au plăcut și au atras atenția. Eu am fost mândră, pentru că cea care era la brațul lui eram eu.

Am primit telefoane: „Știi, soțul tău mă iubește”. I-am spus: „Foarte bine. Să mă suni să-mi spui că soțul meu te iubește când pe tine o să te cheme Stănescu și pe mine n-o să mă mai cheme Stănescu.

Niciodată nu am simțit că se întâmplă ceva. Întotdeauna am fost iubită de soțul meu”, a declarat Niculina Stoican la Antena Stars, potrivit click.ro.

Niculina Stoican: „Iubirea de cuplu înseamnă dependență”

Îndrăgita interpretă de muzică populară a dezvălui în cadrul unui interviu care este secretul unei căsnicii fericite.

Nu aș da pentru nicio pasiune din lume relația pe care o am cu soțul meu. Trebuie să cauți în subconștientul tău, să vezi dacă, după săptămâna în care ești plecat, te trimite sufletul și mintea într-un loc în care este și celălalt.

Iar când ajungi acolo, să te detașezi și să îți fie bine. Iubirea de cuplu înseamnă dependență. Te duci la dependență dacă respecți, ajuți, ții cont de celălalt și îți pasă de el”, a spus Niculina Stoican, la Etno TV.

articolul original.

Bianca Drăgușanu, contrazisă răspicat după declarațiile controversate: „Viața e frumoasă și când tu ai 1,57, iar soțul are Octavia”

5 October 2022 at 14:49
image

Bianca Drăgușanu a stârnit reacții de tot felul cu declarația sa despre femeile mici de înălțime, iar o internaută a sugerat că afirmația a fost „demnă” de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

O internaută i-a dat o replică Biancăi Drăgușanu după declarațiile controversate

Într-o reacție preluată de Cronica Cârcotașilor, o internaută i-a transmis Biancăi Drăgușanu că „viața e frumoasă și când tu ai 1,57, iar soțul are Octavia”.

„Doamna Drăgușanu, am văzut că iar ați zis una de CNCD. De data asta, referitoare la înălțimea pe care trebuie să o aibă o doamnă pentru a corespunde standardelor dumneavoastră. De fapt, ați zis-o mult mai rău, mult mai urât, dar nu am să vă reproduc cu exactitate ideea, deoarece ideile astea nu trebuie popularizate nici măcar prin luarea la mișto a celui care le scoate pe gură.

Ce vreau de fapt să vă spun e ceea ce v-am spus deja. Anume, că viața e frumoasă și când tu ai 1,57, iar soțul are Octavia. Aș vrea să vă dau mai multe detalii, dar ar fi inutil, deoarece dumneavoastră nu știți ce este aceea viața. Viața aia frumoasă, reală, pur și simplu fără operații”, spune Alina.

Ce spusese Bianca Drăgușanu despre femeile mici de înălțime

Recent, vorbind despre Kim Kardashian, Bianca Drăgușanu făcuse o declarație controversată despre femeile mici de statură.

„De exemplu, Kim Kardashian. Eu cred că dacă ea ar fi fost o femeie mai înaltă, măcar cu 10-15 cm era mai mișto decât e, dar are niște forme… pe care eu mi le doresc foarte mult și lucrez la asta. Doar că ea e foarte pitică așa… Mie mi se pare că dacă nu ești înaltă nu ești om! Nu mă face să zic lucruri care să… Eu sunt înaltă și îmi plac femeile înalte, dar asta nu înseamnă că am vreo problemă cu femeile care sunt scunde. Au și ele norocul lor că pot lua papainoage și pot părea înalte. Ai avantaje și dezavantaje. Fiind mică de înălțime ai multe avantaje. Mi se pare că femeile cu adevărat frumoase sunt cele înalte. De ce Miss Unvers are peste 1.80m?”, afirma Bianca, potrivit Avantaje.

articolul original.

Alina Gorghiu, petiție pentru demisia lui Aurel Bălășoiu, deputatul acuzat de viol: „Genul acesta de acuzații grave nu pot fi lămurite decât în afara Parlamentului, de justiție” (VIDEO)

5 October 2022 at 14:32
image

Alina Gorghiu, președinta interimară a Senatului, a inițiat o petiție prin care cere demisia lui Narcis Bălășoiu, un deputat „acuzat de o infracțiune de viol și de act sexual cu minori”. „Genul acesta de acuzații foarte grave, de infracțiuni care înseamnă practic dezumanizare, nu pot fi lămurite decât în afara Parlamentului, de justiție”, a subliniat liberala, miercuri, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin.

Alina Gorghiu a inițiat o petiție pentru demisia lui Aurel Bălășoiu, deputatul acuzat de viol

În startul dialogului, Ioana Constantin a explicat că, deși deputatul se confruntă cu acuzații grave, nicio lege din România nu îl obligă pe Aurel Bălășoiu să plece din Parlament.

„Din păcate, aveți dreptate. Constituția României nu prevede nici măcar posibilitatea unui referendum pentru schimbarea unui parlamentar din funcție. Probabil că și acest incident oribil va trebui să ne dea de gândit atunci când vom revizui Constituția, însă vă rog să îmi dați oportunitatea să fac câteva precizări, pentru că, da, este o petiție generată de refuzul domnului deputat Bălășoiu de a-și da demisia din Parlament, chiar și după ce colegii săi din PSD l-au exclus”, a spus Alina Gorghiu.

Liberala atrage atenția că situația „este una foarte complicată”.

„Vorbim de acuzații de viol, vorbim de acuzații de sex cu persoane minore și cred că genul acesta de acuzații foarte grave, de infracțiuni care înseamnă practic dezumanizare, nu pot fi lămurite decât în afara Parlamentului, de justiție, de instanțele abilitate. Nu poți să le lămurești cu dânsul în băncile Camerei Deputaților”, a adăugat senatoarea.

„O astfel de știre a șocat Argeșul – spuneați că este parlamentar de Argeș, dar cred că a șocat o întreagă țară, pentru că e greu să îți imaginezi în România un parlamentar acuzat de viol, și totuși lucrurile așa stau. Știți că unii spun, domne`, poate să fie un atac politic – nu am niciun fel de problemă cu viața fiecărui om, în intimitate fiecare face ce vrea, inclusiv oamenii politici, însă nu vorbim de opțiuni de viață intimă, vorbim de o altă situație, despre care n-am voie să tac nici eu – și opinia mea este că nu prea avem voie niciunii să tăcem pe acest subiect”, a continuat ea.

„Reacția celui acuzat, colegului deputat, a fost să ceară concediu de odihnă. Mie mi s-a părut o reacție cinică. În loc să îți dai demisia, ceri concediu de odihnă câteva zile. Aștept și îmi doresc să fie interpretat acest demers ca fiind unul strict legat de o situație care este de o gravitate teribilă, motiv pentru care rog încă o dată publicul care se uită la această petiție să nu o gândească în niciun alt fel de altă cheie decât gândidu-se că un parlamentar este acuzat de o infracțiune de viol și de act sexual cu minori”, a mai spus Alina Gorghiu.

articolul original.

Președinta Comisiei Europene propune o plafonare temporară a prețului la gaze în Uniunea Europeană

5 October 2022 at 14:31
image

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis că Uniunea Europeană ar trebui să introducă o plafonare temporară a preţului la gaze naturale, până când va putea fi adoptat un nou index al preţurilor, precum și un un sistem comun de achiziţie a energiei, potrivit Reuters.

Ursula von der Leyen propune o plafonare temporară a prețului la gaze în UE

„Introducerea unei plafonări generale a preţului la gaz este o soluţie temporară până când vom dezvolta un nou index al preţurilor în UE care să asigure o mai bună funcţionare a pieţei, iar Comisia a început să lucreze deja la asta”, a declarat Ursula von der Leyen în plenul Parlamentului European.

Totodată, șefa Comisiei Europene a mai susținut că va explica într-o scrisoare adresată liderilor din Uniunea Europeană, care se reunesc de joi la Praga, faptul că UE ar trebui să introducă un sistem comun de achiziţie a energiei.

Aceasta a atras atenţia că ţările din UE trebuie să îşi intensifice protecţia infrastructurii esenţiale, prin realizarea de teste de stres şi prin supravegherea prin satelit pentru a detecta potenţiale ameninţări.

„Actele de sabotaj împotriva conductelor Nord Stream au arătat cât de vulnerabilă este infrastructura noastră energetică. Este în interesul tuturor europenilor ca această infrastructură esenţială să fie mai bine protejată”, a declarat Preşedinta Comisiei Europene în discursul din PE.

articolul original.

Creștere considerabilă a solicitărilor de faloplastie în România

5 October 2022 at 14:15
image

Nemulțumirea față de aspectul și dimensiunea penisului poate influența satisfacția sexuală a bărbatului, precum și încrederea în sine. Din acest motiv, mulți bărbați caută soluții pentru a-și modifica penisul astfel încât acesta să corespundă cerințelor proprii. Aceasta este una dintre principalele cauze pentru care de câțiva ani asistăm la o creștere considerabilă a solicitărilor de faloplastie în România, și astfel la creșterea numărului de pacienți în cadrul clinicilor de chirurgie estetică și plastică. O astfel de clinică de faloplastie este Clinica Cosmedica din Baia Mare, cunoscută la nivel național pentru calitatea înaltă a actului medical și reușitele chirurgului Dr. Mihai Chertif.

Ce este faloplastia?

Faloplastia este procedura chirurgicală prin care se schimbă aspectul organului intim masculin, prin alungire ventrală sau dorsală, si prin îngroșare. În România, faloplastia este adesea percepută ca operația de mărire a penisului. Termenul “faloplastie” este derivat din cuvântul grecesc “falus” care înseamnă “asemănător penisului”.

Ce include faloplastia?

Faloplastia include tehnici și proceduri atât pentru creșterea lungimii penisului, cât și pentru îngroșarea acestuia, ambele tipuri de intervenții fiind considerate proceduri de chirurgie cosmetică masculină.

Faloplastia pentru creșterea dimensiunii penisului se recomandă atunci când un bărbat este afectat de micropenie – are un penis sub 10 cm în stare erectă, care îi poate afecta în mod negativ mai ales viața de cuplu și capacitatea de a procrea. Tehnicile de îngroșare a penisului pot fi aplicate, la pacienții care doresc acest lucru, în aceeași intervenție cu cea de creștere a lungimii organului penian.

Ce tehnici se folosesc pentru mărirea penisului?

Secționarea ligamentului fundiform și suspensor

Această tehnică permite segmentului intern al penisului să avanseze spre exterior, în acest fel penisul putând să se întindă și să se lungească mai ușor. Ligamentul suspensor care leagă penisul de osul pubian este îndepărtat chirurgical, pas cu pas, ceea ce face ca penisul să pară mai lung, în unele cazuri cu 1-3 cm.

Alungirea ventrală a penisului

Prin efectuarea unei intervenții la nivelul punții care face legătura între pielea corpilor cavernoși ai penisului și cea a scrotului, se obține adâncirea scrotului, evidențierea rădăcinii corpilor cavernoși și creșterea lungimii penisului la unii pacienți cu circa 2-3 cm.

Ce tehnici se folosesc pentru îngroșarea penisului?

Îngroșarea (mărirea circumferinței) penisului poate fi realizată prin mai multe proceduri diferite, iar varianta cea mai bună va fi recomandată de un chirurg în faloplastie, în urma unei consultații detaliate.

Intervenții chirurgicale pentru îngroșarea penisului sunt:

 • injectarea în penis a unei cantități mici de grăsime, grăsime recoltată din alte părți ale corpului pacientului;
 • inserarea sub pielea penisului de țesut dermic propriu, țesut recoltat din alte zone ale corpului;
 • folosirea de implanturi de titan.

Cât de eficiente sunt aceste intervenții?

Faloplastia estetică presupune cunoașterea în profunzime a anatomiei și celor mai noi și eficiente tehnici chirurgicale. Aceste cunoștințe trebuie însoțite de experiență și expertiză în realizarea intervențiilor asupra organului penian, de o comunicare deschisă cu chirurgul estetician care efectuează procedura selectată și nu în ultimul rând de respectarea de către pacienți a tuturor recomandărilor pre și post-procedură. Când aceste condiții sunt întrunite, intervențiile oferă rezultatele dorite de către pacienți.

O analiză publicată în 2019, în care au fost studiate 355 de cazuri de alungire, mărire și faloplastie combinată de alungire și mărire a penisului efectuate între 2010 și 2014 a concluzionat că detașarea ori dezinserția ligamentului suspensor este cea mai populară metodă de modificare a lungimii organului penian. Aceeași analiză a arătat că pacienții supuși unei proceduri combinate de mărire și îngroșare a penisului au fost deosebit de mulțumiți în comparație cu cei cărora li s-a efectuat doar operația de mărire a penisului.

Pentru a te asigura că procedurile de faloplastie sunt efectuate în condiții de siguranță apelează la medici certificați.

articolul original.

România profund violentă: O bătrână din Vaslui a recurs la un gest sfâșietor ca să scape de hoțul care o bătea

5 October 2022 at 09:25
image

O femeie de 103 ani, din Vaslui, a fost atacată de un hoț, astfel că s-a prefăcut că moare în speranța că va scăpa.

Speriat, hoțul i-a pus femeii în mână o lumânare, iar apoi a fugit

Bărbatul mascat a intrat în casa femeii, a lovit-o, iar apoi i-a cerut banii. Bătrâna i-a spus atunci că moare, prefăcându-se că își dă duhul, potrivit Vremea Nouă.

În ciuda loviturilor, femeia în vârstă a fost atentã la individ și și-a dat seama cã unele gesturi îl trãdeazã ca fiind un tânãr din sat. „Costele, dã-mi, te rog, dacã esti drãgut, oleacã de apã”, i-a strigat bãtrâna, iar individul a rãmas socat.

Femeia a ajuns la spital cu trei coaste rupte și o ureche tăiată, aceasta a declarat la tribunal că îl iartă. ”Eu îl iert. N-am nicio pretentie, dar Dumnezeu să facă ce-o vrea cu el”, a spus ea.

Nici acum, dupã aceastã întâmplare îngrozitoare, în care a stat în spital cu trei coaste rupte, cu o ureche tãiatã si cu alte rãni provocate de agresor, nu crede cã a fãcut rãu, iertând acel om.

„Când mã bãtea, eu i-am zis: tu crezi cã mie mi-e fricã de moarte? Nu-mi e. Sã fii tânãr si sã ajungi sã stâlcesti în casã un bãtrân, ca sã îti dea bani din sãrãcia lui, asta înseamnã cã tu, care vrei sã mã omori pe mine, esti deja mort, dar nu-ți dai seama.

Multi oameni singuri de prin satele judetului Vaslui trãiesc cu spaimã în propriile case, de frica hoților.

articolul original.

Profețiile lui Nostradamus pentru 2022 şi 2023 cutremură planeta: Va fi o „foamete de proporții biblice”

5 October 2022 at 09:13
image

Profețiile înfricoșătoare ale lui Nostradamus cutremură planeta. Clarvăzătorul a avertizat, în catrenele dale, că lumea se va confrunta cu o „foamete de proporții biblice”. Previziunea se găsește pe paginile volumului „Les Propheties”, care a apărut în 1555. Cartea cuprinde informații valoroase despre viitorul omenirii. Multe dintre previziunile lui Nostradamus s-au adeverit.

Ce ne așteaptă în 2022

Nostradamus a prevăzut domnia lui Napoleon, cel de-al Doilea Război Mondial, sfârșitul  lui Hitler, asasinarea președintelui american John F. Kennedy. Unii l-au considerat un escroc, iar alții nu încetează să creadă în forțele extranaturale ale acestuia.

Astrologul a anunțat și schimbări neașteptate în plan politic.  Potrivit clarvăzătorului, lucrurile vor scăpa de sub control la nivel mondial, iar oamenii vor resimți nu doar multă suferință, dar și un sentiment de neputință accentuat.

Omenirea se apropie de cel de-al treilea Război Mondial

Tot pentru 2022, recitit şi revizuit de Reading, a prezis, printre altele, un al III-lea Război Mondial sau un război de 7 luni în Europa. Conflictul din Ucraina durează de pe 24 februarie, iar 7 luni s-au împlinit sâmbătă, 24 septembrie. Pentru 2022, a prezis un război în Europa, însă făcea referire la capitala Franței, potrivit interpretărilor.

Altfel, şi Baba Vanga ar fi avut dreptate în privinţa nenorocirilor din 2022. Clarvăzătoarea din Bulgaria, ale cărei predicții vagi s-au răspândit de la moartea ei în 1996, a lăsat o serie de prognoze până în anul 5079.

Dar viziunile ei pentru 2022 i-au bântuit pe mulți. Bătrâna, care se pare că a prezis totul, de la moartea Prințesei Diana până la atacul de la 11 septembrie și președinția lui Barack Obama, a spus că 2022 va fi cuprins de două dezastre naturale devastatoare.

articolul original.

Recompensă de 125.000 de dolari pentru prinderea unui criminal în serie care a omorât șase oameni (VIDEO)

5 October 2022 at 09:08
image

Polițiștii din California oferă o recompensă de 125.000 de dolari pentru informaţii care duc la arestarea unui ucigaş în serie. Șase bărbaţi au fost împuşcaţi mortal, iar o femeie a fost rănită anul trecut de un individ necunoscut.

Cum au avut loc cele șase crime

Autorităţile au publicat imagini cu un bărbat pe care ar dori să-l interogheze şi oferă o recompensă uriașă.

Potrivit Associated Press, prima împuşcătură mortală a avut loc în Oakland, în aprilie 2021. Câteva zile mai târziu o femeie a fost rănită în Stockton. A trecut mai mult de un an, apoi cele cinci crime din Stockton au avut loc între 8 iulie şi 27 septembrie, toate pe o rază de câţiva kilometri pătraţi.

Şeful poliţiei din Stockton, Stanley McFadden, a afirmat, marţi, că testele balistice şi unele probe video au făcut legătura între crimele din Stockton şi Oakland, la o distanţă de aproximativ 110 kilometri.

Deşi poliţia nu a vrut să spună dacă toate cele şapte împuşcături au fost legate de aceeaşi armă, McFadden a făcut aluzie la un singur pistol în timpul conferinţei de presă.

Înregistrările camerelor de supraveghere publicate de Departamentul de Poliţie din Stockton arată un bărbat pe care McFadden l-a descris ca fiind o „persoană de interes” din spate în timp ce mergea pe holul unei clădiri de apartamente sau al unui motel.

El a cerut membrilor publicului care urmăresc filmarea să fie atenţi la „pasul neregulat” al bărbatului şi la postura neobişnuit de dreaptă a acestuia. O recompensă de 125.000 de dolari a fost oferită pentru informaţii care să conducă la o arestare.

articolul original.

Turiștii români au gătit mici și mămăligă pentru patronii unui restaurant din Grecia dar au fost criticați de alți români. Din meniu lipsea ceva

5 October 2022 at 08:47
image

Un grup de români care merg de ani de zile în vacanță în Grecia au vrut să îi surprindă pe patronii unui restaurant pe care îl frecventează de 15 ani, așa că s-au oferit să le gătească ceva românesc.

I-au așezat la masă pe ospătari, patroni și bucătari

”Nu e o poză care să îți ia ochii pe social media, dar după ce ne-au gătit toată vara la foc continuu, am avut plăcerea să le gătim și noi… Le-am ocupat bucătăria, iar ei, ospătarii, bucătarii și patronii s-au așezat la masă și au mâncat mici și mămăligă cu feta și smântână.

Nu o să menționez taverna, o să le spun doar că îi iubim de 15 ani…”, a scris Adriana R. pe grupul de Facebook Forum Thassos.

Inițiativa românilor a fost lăudată în secțiunea de comentarii, însă au primit și critici privind modul în care au așezat masa.

”Data viitoare, pui la ceaun cu mămăliguță și mujdei de usturoi”
”Felicitări pentru respectul arătat față de ei”
”Super, felicitări, lipsește un pic de slănină prăjită și o brânză bună de burduf”
”Poate că meritau și ei un plating mai de doamne ajută….Dacă am fi fost serviți și noi la fel, (aruncate cu lopata) nu cred ca reveneam în acel loc. Intenția bună, prezentarea nu prea”, sunt câteva dintre comentarii.

articolul original.

Guvernul plafonează prețurile la lemnele de foc. Nicolae Ciucă: 3 milioane de gospodării vor fi astfel ajutate să treacă cu bine de iarna care vine (VIDEO)

5 October 2022 at 08:42
image

Premierul Nicoale Ciucă a anunțat, la debutul ședinței de guvern de miercuri, că azi va fi adoptată decizia de plafonare a prețurilor la lemnele de foc. De asemenea, România va ajuta și Republica Moldova, în contextul dificultăților pe care le are legate de asigurarea resurselor de energie.

Prețul lemnelor de foc, plafonat

„E o decizie așteptată de milioane de români. Azi, Guvernul va adopta decizia de plafonare a prețurilor la lemnele de foc. E o decizie așteptată de peste 3 milioane de oameni. De fapt, sunt 3 milioane de gospodării care folosesc lemnul de foc.

Vom decide ca prețul la lemnul de foc să fie plafonat la 400 de lei pe metrul cub, la 1.500 de lei pe tonă la brichetele de lemn și la 2.000 de lei la peleți. Prețurile includ TVA.

E o măsură pe care am discutat-o, o aprobăm azi în Guvern, așa încât să avem un sistem de măsuri care să sprijine pe toți românii să treacă cu bine iarna care vine”, a declarat premierul, la debutul ședinței de guvern.

Lemn de foc donat Republicii Moldova

Șeful Guvernului s-a referit apoi și la ajutorul pentru Republica Moldova

„Ținând cont de situația în care se găsește Republica Moldova privind asigurarea resurselor energetice și în deplină solidaritate cu cetățenii din Republica Moldova, azi aprobăm un ajutor de lemne de foc în cantitate de 130.000 de metri cubi”, a mai precizat Ciucă.

articolul original.
Ieri — 4 October 2022B1TV

Lionel Messi ar urma să revină la Barcelona! Anunțul făcut de un reporter argentinian

4 October 2022 at 21:18
image

Lionel Messi ar urma să se întoarcă la Barcelona în vara viitoare, când îi expiră contractul cu PSG, în condițiile în care a făcut pace cu președintele clubului catalan, potrivit Daily Mail.

Lionel Messi ar urma să revină la Barcelona, spune un reporter argentinian

Septuplul câștigător al Balonului de Aur a ajuns la PSG în 2021, însă aventura sa în capitala Franței se va încheia după doar doi ani, în 2023, când îi expiră contractul cu campioana en-titre a Franței, susține reporterul argentinian Veronica Brunati.

Se crede că Messi „a făcut pace” cu preșdintele Barcelonei, Joan Laporta, care fusese în centrul controversei din 2021.

Superstarul argentinian s-a acomodat ceva mai greu în Franța și se specula despre o posibilă revenire la Barcelona la puțin timp după debutul la noua echipă. Deși a mers la PSG în calitate de unul dintre cei mai mari marcatori ai planetei, el a reușit să înscrie doar șase goluri în primele 27 de meciuri interne pentru clubul parizian. Fanii au ajuns să îl huiduie în dezastrul din optimile Champios League, când formația franceză a fost eliminată dramatic de Real Madrid.

Pe de altă parte, în noul sezon, Leo Messi s-a descurcat mult mai bine și a înscris de șapte ori în ultimele cinci partide. Argentinianul a fost la înălțime și în tricoul echipei naționale.

Messi și familia sa iubesc Barcelona, iar fotbalistul a vorbit despre posibilitatea de a reveni acolo într-o zi. El a debutat pentru echipa de seniori în 2004, la doar 16 ani, dar a devenit un jucător-cheie al clubului catalan, pentru a care marcat 672 de goluri.

articolul original.

Diplomat german la Varsovia: „Vom obține securitatea doar fără, nu cu Rusia lui Vladimir Putin”

4 October 2022 at 21:17
image

Ministrul german al afacerilor externe, Annalena Baerbock, a sosit la Varșovia, unde a luat cuvântul la Forumul de Securitate de la Varșovia, transmite Ukrinform.

“Vom obține securitatea doar fără, nu cu Rusia lui Vladimir Putin. Aceasta a fost o schimbare importantă în politica germană“, a declarat oficialul, citat de sursa amintită, referindu-se la faptul că Germania a adoptat o linie comună cu ceilalți membri ai UE în ceea ce privește amenințările Rusiei.

Vestul a ignorat avertismentele Europei de Est, mai experimentat în a percepe pericolul rusesc

Tot în vizita din Polonia, Baerbock a confirmat că Germania a tratat cu superficialitate “evaluarea corectă a multor parteneri” cu privire la Rusia și a exemplificat cu situația gazoductului Nord Stream, a cărui construcție a primit opoziția țărilor din Europa Centrală, de Est și a Statelor Unite.

“Noi, Germania, nu am ascultat ce au spus țările din Europa Centrală și de Est despre Nord Stream 2 ca fiind o armă politică“, a spus Baerbock, într-un ecou al declarațiilor de la mijlocul lunii septembrie ale președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Șefa diplomației germane a adăugat că Berlinul și-a schimbat cu 180 de grade cursul referitor la livrările de arme pentru Ucraina și a asigurat că “va apăra fiecare colț al teritoriului NATO”, conform Calea Europeană.

articolul original.

Barcelona a fost învinsă de Inter și cade pe 3 în grupă. Napoli, demonstrație de forță la Amsterdam / Rezultatele serii de UEFA Champions League

4 October 2022 at 20:58
image

Grupele Champions League nu i-au dezamăgit pe iubitorii fotbalului nici marți seară, când numele grele de pe continent s-au întâlnit în prima parte a rundei cu numărul 3. Rezultatul serii a fost reușit de Napoli, care s-a impus cu un memorabil 6-1 pe terenul lui Ajax Amsterdam după ce a fost condusă.

Bayern Munchen s-a impus și ea cu un drastic 5-0 în fața Viktoriei Plzen, însă diferența de statut dintre cele două formații era evidentă încă de dinaintea primului fluier. În aceeași grupă, Barcelona a fost învinsă la Milano și a făcut schimb de locuri cu Inter, fiind în acest moment pe 3, în afara pozițiilor care asigură calificarea în optimile Ligii.

Rezultatele înregistrate marți seară în UEFA Champions League

 • Bayern Munchen vs Viktoria Plzen scor final 5-0 (3-0 la pauză)
 • Marseille vs Sporting 4-1 (3-1)
 • Ajax vs Napoli 1-6 (1-3)
 • Club Brugge vs Atletico Madrid 2-0 (1-0)
 • FC Porto vs Leverkusen 2-0 (0-0)
 • Frankfurt vs Tottenham 0-0
 • Inter vs Barcelona 1-0 (1-0)
 • Liverpool vs Rangers 2-0 (1-0)
articolul original.

Directorul general al AIEA, Rafael Grossi, se va deplasa la Kiev şi Moscova pentru a discuta despre stabilirea unei zone de protecţie în jurul centralei Zaporojie

4 October 2022 at 20:52
image

Rafael Grossi, directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică (AIEA), a transmis că „se va deplasa la Kiev şi apoi la Moscova în această săptămână” pentru a discuta despre stabilirea unei zone de protecţie în jurul centralei nucleare ucrainene Zaporojie, informează AFP.

Șeful AIEA se va deplasa la Kiev şi Moscova pentru a discuta despre protecţia în jurul centralei Zaporojie

Rafael Grossi va „continua consultările” pentru a stabili un astfel de dispozitiv „cât mai curând”, a indicat organismul ONU, fără a preciza când este aşteptat în cele doua ţări inamice.

Centrala nucleară de la Zaporojie, cea mai mare de acest tip din Europa, este în continuare gestionată de angajaţii ucraineni, iar Rusia şi Ucraina s-au acuzat reciproc de bombardamente în imediata apropiere.

Șeful centralei de la Zaporojie, reținut de ruși, a fost eliberat

Rafael Grossi, șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, a transmis că directorul general al centralei nucleare Zaporojie, reținut de forțele ruse, a fost eliberat luni, informează The Guardian.

Igor Murashov, directorul general al centralei nucleare Zaporojie, s-a întors cu bine la familia sa, a scris Grossi pe Twitter.

Ucraina a declarat că o patrulă rusă l-a reținut vineri pe Igor Murashov în timp ce acesta se deplasa de la cea mai mare centrală nucleară din Europa către orașul Enerhodar, unde locuiesc mulți dintre angajații centralei.

articolul original.

Biden a anunțat pe facebook un nou ajutor pentru Ucraina: 625 milioane de dolari incluzând rachete HIMARS, sisteme de artilerie sau blindate

4 October 2022 at 20:38
image

Preşedintele SUA, Joe Biden, a anunţat marţi, într-o convorbire cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, un nou ajutor american de echipamente militare, în valoare totală de 625 de milioane de dolari, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Noua tranşă creşte ajutorul militar al SUA pentru Ucraina la aproape 17 miliarde dolari, de la începutul invaziei ruse, la 24 februarie, şi la 17,5 miliarde de dolari de la preluarea mandatului de către preşedintele Joe Biden, în ianuarie 2021.

Biden, pe facebook: „apărăm democrația”

“Astăzi am vorbit cu președintele Zelenski pentru a sublinia faptul că SUA nu vor recunoaște niciodată pretinsa anexare a teritoriului ucrainean de către Rusia.

Mi-am reafirmat angajamentul de a continua să sprijin în continuare Ucraina, inclusiv prin noul pachet de asistență pentru securitate de 625 de milioane de dolari, prezentat astăzi. Rămânem pregătiți să impunem costuri severe oricărei entități care sprijină pretinsa anexare a Rusiei și vom continua să mobilizăm lumea în sprijinul eforturilor Ucrainei de a-și apăra democrația”, a scris președintele american, pe Facebook.

Ce conține pachetul de la Washington

Pachetul de asistență, în valoare de 625 milioane de dolari, include logistică pentru securitate: arme și echipamente suplimentare, inclusiv HIMARS, sisteme de artilerie și muniție, precum și vehicule blindate.

Este primul pachet de ajutor militar anunțat de SUA după ce Rusia a anexat ilegal cele patru regiuni ucrainene Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie în urma unor referendumuri trucate condamnate de Occident.

Pachetul anterior, în valoare de 1,1 miliarde de dolari, cuprindea 18 sisteme de artilerie de precizie Himars, 150 de vehicule blindate “Humvee”, 150 de vehicule tactice de armament, radare şi sisteme de apărare anti-drone.

articolul original.

Forțele ucrainene au recuperat două orașe din Herson și „avansează cu încredere spre Marea Neagră”. Harta prezentată de Rusia confirmă pierderile sale semnificative din regiune

4 October 2022 at 17:21
image

Forțele ucrainene au recuperat orașele Davîdîv Brid și Velika Oleksandrivka din Herson, regiune aflată în sudul Ucrainei, a confirmat marți Ministerul ucrainean al apărării, potrivit CNN.

Forțele ucrainene au recuperat două orașe din regiunea Herson

„Pușcașii marini ucraineni avansează cu încredere spre Marea Neagră”, spune Ministerul ucrainean al apărării.

Yurii Sobolevskyi, vicepreședintele consiliului regional din Herson, a confirmat la rândul său eliberarea orașului Velika Oleksandrivka.

Anunțul a venit în contextul în care oficialii și analiștii pro-ruși – dar și cei ucraineni – spun că forțele ucrainene se apropie Herson, oraș aflat sub ocupație rusă, pe malul vestic al râului Nipru.

De altfel, chiar și harta prezentată marți de Ministerul rus al apărării confirmă pierderile semnificative pe care le suferă forțele ruse în regiunea Herson, notează CNN.

Generalul-locotenent Igor Konașenkov, care vorbea în timp ce era afișată harta, nu a menționat pierderile. Pe de altă parte, el susține că unitatea militară rusească ar fi neutralizat blindate și trupe ucrainene în zona unor orașe care acum sunt sub control ucrainean – o recunoaștere tacită a succeselor ucrainene de pe câmpul de luptă.

Herson este una dintre cele patru regiuni ucrainene vizate de anexarea anunțată de președintele rus Vladimir Putin.

articolul original.

S-a votat! În UE se va folosi un singur tip de încărcător pentru toate telefoanele mobile, tablete, camere digitale sau laptopuri. Probabil că îl ai deja acasă

4 October 2022 at 17:13
image

După ce, în ultimul deceniu, Parlamentul European a solicitat în repetate rânduri introducerea unui încărcător comun, în cele din urmă, s-a votat recent ca, până la sfârșitului anului 2024, toți cetățenii Uniunii Europene să-și poată încărca telefoanele mobile, tabletele și camerele digitale cu un singur tip de încărcător, potrivit unui recent comunicat al Parlamentului European.

Noua lege, adoptată marți în plen – cu 602 voturi pentru, 13 împotrivă și 8 abțineri – face parte dintr-un efort al blocului comunitar de a reduce deșeurile electronice și pleacă de la o propunere legislativă din 23 septembrie 2021.

Consiliul va trebui să aprobe în mod oficial directiva înainte de a fi publicată în Jurnalul Oficial al UE și va intra în vigoare la 20 zile de la data publicării.

Țările comunitare vor dispune de un an pentru a transpune normele în legislația națională și de alte 12 luni după sfârșitul perioadei de transpunere pentru a le aplica. Noile norme nu se vor aplica produselor introduse pe piață înainte de data aplicării.

Ce tip de încărcător a ales UE

Mai sunt doi ani până când toată aparatura amintită folosită în UE va trebui să fie echipată cu un port de încărcare USB de tip C iar în 2026, obligația se va extinde la laptopuri.

În acest mod, cetățenii nu vor mai fi nevoiți să umble cu mai multe tipuri de încărcătoare deoarece vor putea utiliza un singur tip pentru o gamă largă de dispozitive electronice portabile mici și mijlocii.

Astfel, indiferent de producătorul lor, toate telefoanele mobile noi, tabletele, camerele digitale, căștile și căștile cu microfon, consolele video portabile și difuzoarele portabile, cititoarele electronice, tastaturile, mouse-urile, sistemele portabile de navigație, căștile și laptopurile reîncărcabile prin cablu cu fir, care funcționează cu o putere de alimentare de până la 100 de wați, vor trebui să fie echipate cu un port USB de tip C.

Europenii nu vor mai fi dependenți de anumiți producători

Toate dispozitivele care permit încărcarea rapidă vor avea aceeași viteză de încărcare iar, pe măsură ce încărcarea fără fir va deveni mai răspândită, Comisia Europeană va trebui să armonizeze cerințele de interoperabilitate până la sfârșitul anului 2024, pentru a evita un impact negativ asupra consumatorilor și a mediului.

Va dispărea așa-numitul efect de „blocaj” tehnologic, prin care un consumator devine dependent de un singur producător.

Și etichetele vor fi schimbate

Potrivit reglementărilor, etichete speciale vor informa consumatorii despre caracteristicile de încărcare ale noilor dispozitive și le vor permite să vadă mai ușor dacă încărcătoarele lor existente sunt compatibile iar cumpărătorii vor putea să aleagă când să cumperă sau nu un nou dispozitiv de încărcare împreună cu un produs nou.

Conform comunicatului, noile măsuri vor conduce la reutilizarea unui număr mai mare de încărcătoare și vor ajuta consumatorii să economisească până la 250 de milioane de euro pe an de la achizițiile inutile de încărcătoar; doar în UE, încărcătoarele aruncate reprezintă aproximativ 11 000 tone de deșeuri electronice pe an.

articolul original.

Soțul cântăreței de muzică populară Lena Miclăuș a fost reținut într-un dosar amplu de braconaj

4 October 2022 at 16:55
image

Polițiștii gorjeni au prins în flagrant mai multe persoane în timp de vânau în zona montană Obârșia Lotrului, județul Vâlcea.

Soțul unei cântărețe de la noi a fost reținut de Poliție

Soțul cântăreței Lena Miclăuș a fost reținut, după o acțiune amplă a polițiștilor gorjeni, pentru prinderea în flagrant delict a unor persoane care ar fi săvârșit fapte de braconaj, în zona montană Obârșia Lotrului, județul Vâlcea.

„La data de 1 octombrie a.c., poliţiştii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Gorj, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, au documentat activitatea infracțională a unor persoane bănuite de săvârșirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi braconaj cinegetic.

Astfel, a fost organizată o acțiune de prindere, în flagrant delict, a unor persoane, care ar fi săvârșit fapte de braconaj, în zona montană Obârșia Lotrului, județul Vâlcea.

Totodată, au fost efectuate 7 percheziții domiciliare, în orașul Novaci, municipiul Deva, județul Hunedoara și localitatea Voineasa, județul Vâlcea, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi braconaj cinegetic.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea cercetărilor, 8 arme de vânătoare, deținute legal, un amortizor de sunet, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte, 585 de cartușe de vânătoare, 280 de kilograme de carne de vânat, 8 trofee de cervide, 3 topoare și 4.300 de țigarete, deținute în afara unui antrepozit fiscal, fără a avea timbru de marcaj fiscal.

De asemenea, două autoturisme de teren au fost indisponibilizate. La data de 1 octombrie a.c., față de 2 persoane, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, ulterior, la data de 2 octombrie a.c., această măsura fiind luată față de alte 5 persoane.

Față de cele 2 persoane reținute la data de 1 octombrie a.c., a fost luată măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile. Prejudiciul cauzat este de peste 24.000 de euro. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La activități au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, precum și Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Hunedoara”, a fost mesajul autorităților.

articolul original.

Jurnalistul Alin Cristea, despre ancheta DIICOT: Am fost 9 luni coleg de dosar cu un domn arestat tocmai datorită articolului. Șeful de facto al Biroului Teritorial Brăila îmi spunea că am cam greșit când îl criticam pe șeful poliției (VIDEO)

4 October 2022 at 16:52
image

Alin Cristea, jurnalist la DeBrăila, a vorbit despre ancheta deschisă de DIICOT împotriva sa după ce a publicat un articol privind o agresiune sexuală și susține că, cu două săptămâni înainte de percheziții, primise un mesaj pe WhatsApp de la „șeful de facto al Biroului Teritorial” Brăila în care i se spunea că „a cam greșit cu editorialul” în care îl critica pe șeful poliției.

Intervenția sa la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir a venit în contextul în care DIICOT i-a informat pe el și pe DeBrăila că renunță la urmărirea penală care îi privește.

Alin Cristea, pe B1 TV, despre ancheta deschisă de DIICOT împotriva sa după publicarea unui articol

Întrebat ce s-a întâmplat din momentul în care a fost acuzat de „pornografie infantilă” și până în prezent, jurnalistul a povestit: „Nu s-a întâmplat absolut nimic. Eu am fost audiat o singură dată, în ziua când am fost ridicat de acasă și dus cu duba la sediul DIICOT”.

„De atunci, n-am mai fost chemat niciodată – mă rog, am fost chemat la perchezițiile informatice, care urmau să aibă loc, la Brăila, dar până la urmă perchezițiile informatice le-a făcut DIICOT – Structura centrală, atât. Am fost suspect și coleg nouă luni de dosar cu un domn care chiar e vinovat și a și fost trimis în judecată, domnul care a fost arestat tocmai datorită articolului publicat”, a continuat el.

Întrebat dacă se poate bănui că interesul anchetatorilor, când au efectuat perchezițiile, ar fi fost să se vadă ce informații mai are, Alin Cristea a adăugat: „Categoric, categoric, acesta a fost interesul. Cum arătau și jurnaliștii de la Libertatea, eu, cu două săptămâni înainte de a primi vizita DIICOT la orele dimineții, am primit un mesaj pe WhatsApp de la fostul șef al DIICOT Brăila – care este acum unul din cei doi procurori care se află la DIICOT Brăila – mă rog, ca să fim cinstiți, este șeful de facto al Biroului Teritorial – în care mi se spunea că am cam greșit cu editorialul în care îl criticam pe șeful poliției și că ar fi cazul să mă întâlnesc cu șeful poliției de atunci. După editorialul meu, șeful poliției a fost schimbat și la cinci zile m-am trezit cu DIICOT în casă”.

Potrivit ziaristului, făptașul agresiunii sexuale „timp de două săptămâni n-a fost chemat la poliție nici măcar o dată pentru că victimei minore i-a fost rușine să declare la poliție ce i s-a întâmplat și a declarat doar că a fost lovită”.

„Polițiștii, bineînțeles, declarând doar că a fost lovit, nu l-au arestat și l-au reținut. După ce filmulețul a apărut blurat, tot DIICOT menționează că l-am făcut jurnalistic, blurat și cu logoul ziarului, adică nu îl dețineam pentru consum propriu sau pentru prieteni, după ce am publicat chestiunea asta, agresorul a fost reținut și arestat preventiv”, a mai spus Alin Cristea.

articolul original.
❌