Normal view

There are new articles available, click to refresh the page.
Ieri — 27 May 2023Ziarul Argesul

Argeșul, pe locul 8 la indemnizații pentru creșterea copilului

Reporter: Argeşul
27 May 2023 at 10:00
Argeșul pe locul 8 la indemnizații pentru creșterea copilului

Argeșul, pe locul 8 la indemnizații pentru creșterea copilului.

Deși nu stă grozav la capitolul demografie, Argeșul stă destul de bine la capitolul copii mici, cu vârste până la 2 ani. Astfel, arată datele Agenției Naționale pentru Plăți și Intervenții Sociale, sunt în plată 5.416 beneficiari de indemnizație de creștere a copilului cu vârsta până la doi ani. Din acest punct de vedere, Argeșul se află pe locul 8 la nivel național. Suma lunară plătită în contul acestui beneficiu este în Argeș de 1,66 milioane lei.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Noi blocuri din Pitești vor fi reabilitate energetic cu bani europeni

Reporter: Argeşul
27 May 2023 at 09:51
Noi blocuri din Pitești vor fi reabilitate energetic cu bani europeni

Noi blocuri din Pitești vor fi reabilitate energetic cu bani europeni.

Primăria Municipiului Pitești anunță noi investiții importante. Este vorba despre renovare energetică a unor blocuri – clădiri rezidentiale multifamiliale: Bl. 15 – Str. Rahovei, Bl. 11A – Str. Teilor”, proiecte finanțate în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 5 – Valul Renovării, Operațiunea Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă renovarea energetică a clădirilor rezidențiale, cu scopul reducerii consumului de energie, îmbunătăţirea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, reducerea consumului anual de energie primară și promovarea utilizării surselor regenerabile de energie, în conformitate cu legislația în vigoare, pentru persoanele care locuiesc în clădirile respective.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

AlaltaieriZiarul Argesul

Argeşul, răscolit de mascaţi şi procurori

Reporter: Val. Nicolau
26 May 2023 at 13:58
Argeşul răscolit de mascaţi şi procurori

Argeşul, răscolit de mascaţi şi procurori.

Joi, când creştinii ortodocşi sărbătoreau Înălţarea Domnului şi bisericile erau pline de oameni, judeţul a fost răscolit de procurori, poliţişti, jandarmi şi mascaţii de la Acţiuni Speciale, care au efectuat zeci de percheziţii vizând comiterea infracţiunilor de trafic de migranţi, trafic de persoane, trafic de droguri, delapidare ş.a.Migranţi ascunşi printre fructe şi legume

Astfel, o importantă rețea de traficanți de migranți a fost anihilată de polițiștii de oamenii legii. Înființat anul trecut, grupul a reușit să transfere peste graniță un număr mare de migranți, pe o rută ce începea în Bulgaria și se termina în Germania.Procurorii DIICOT- Structura Centrală, împreună cu Inspectoratul General al Poliției de Frontieră şi structurile subordonate, au pus în aplicare 29 mandate de percheziție domiciliară în București și județele Ilfov, Argeș, Dâmbovița, Constanţa, Buzău și Braşov, în vederea destructurării unui grup infracțional organizat, specializat în comiterea infracțiunii de trafic de migranți.

Argeşul răscolit de mascaţi şi procurori

Cele mai multe descinderi au avut loc în Argeş, la Câmpulung, fiind vizaţi şoferi care conduceau vehicule folosite la transportul migranţilor. Concomitent, au fost făcute percheziţii şi în Germania în cadrul unui dosar vizând activitatea aceluiași grup infracțional.

În cauză s-a reținut că, în aprilie 2022, pe teritoriul României a fost constituit un grup infracțional organizat, format din cetățeni români şi arabi, având ca scop comiterea infracțiunii de trafic de migranți de origine afro-asiatică, ce voiau să ajungă în țările din vestul Europei, în special Germania.

Transportul acestora era realizat pe două segmente: * primul – migranții erau preluați din Bulgaria, trecuți ilegal în România și apoi duşi ăână în zona Timișoara/Arad; * al doilea – după ce erau cazați pentru o zi, maxim două pe teritoriul României, migranții erau îmbarcați în alte autovehicule, trecuți ilegal peste graniţă în Ungaria şi Austria având ca destinaţie finală Germania. Migranții erau transportați în autoutilitare (dubiţe) de transport marfă, fiind ascunși fie în spațiul de dormit de deasupra cabinei șoferului (pe circa 2 mp erau înghesuiţi 5 – 6 migranţi), fie în compartimentul de marfă al maşinii unde erau amenajate locașuri speciale din lemn. În aceste spații mici și improprii erau intrau până la 27 de persoane, totul fiind mascat de lăzi cu legume și fructe, ambele modalități de ascundere presupunând risc de asfixiere foarte ridicat.

Plata pentru transport se făcea prin intemediul sistemului Hawala (folosit încă din secolul al VIII-lea între comercianții arabi și musulmani de-a lungul Drumului mătăsii și nu numai ca protecție împotriva furtului, n.n.), migranții plătind în jur de 5.000 de euro/persoană pentru a ajunge din România în țările din Vest. Până acum au fost documentate 13 transporturi (la un singur transport liderii câștigau în jur de 150.000 de euro) care sunt cercetate de către autoritățile române, şi încă două investigate de către autoritățile germane.

Argeşul răscolit de mascaţi şi procurori

Peste 35 de suspecţi au fost conduşi la sediul DIICOT pentru audieri, iar anchetatorii au cooperat cu autoritățile judiciare din Bulgaria, Ungaria și Germania, beneficiind şi de suportul EUROPOL, care a facilitat schimbul de informaţii.Licitaţii trucateTot de Înălţare, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor, împreună cu procurorii DIICOT Pitești, au făcut 14 percheziții în Argeș într-un dosar privind comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, delapidare care a produs consecințe deosebit de grave, delapidare de către o persoană fizică ce exercită o însărcinare în serviciul unei persoane juridice, care de asemenea a produs consecințe deosebit de grave, dare de mită, luare de mită și deturnarea licitațiilor publice.

În cauză, s-a reținut că, începând cu anul 2019, în județ a fost constituit un grup infracțional organizat, format din mai multe persoane cu preocupări în domeniul construcțiilor și achizițiilor publice, în scopul obținerii unor importante sume de bani din contractele de lucrări publice prin supraevaluarea costurilor. Gruparea a acționat aşa încât să li se atribuie contractelor de utilitate publică în detrimentul altor participanți, recurgând în acest scop la coruperea ordonatorilor de credite din instituțiile publice contractante.

După obținerea contractelor, grupul infracțional a delapidat bugetele instituțiilor publice contractante prin încheierea ulterioară, nejustificată, de acte adiționale privind lucrări neprevăzute, recuperarea garanțiilor de bună execuție de către executant, fără ca lucrările să fie finalizate, încasarea contravalorii serviciilor prestate, fără ca recepțiile tehnice intermediare pe faze de lucrări să fie efectuate, precum și prin întocmirea în mod formal a documentelor, în vederea însușirii frauduloase a fondurilor publice.

Cercetările vizează realizarea noului corp de clădire la Spitalul Județean Piteşti și contracte de achiziții publice la primăriile Bălilești, Boteni, Budeasa, Căldăraru, Cocu, Ciomăgești, Poiana Lacului și Stâlpeni, de unde au fost ridicate mai multe documente. Patru persoane au fost duse la audieri.Proxeneţi trimişi după gratiiÎn aceeaşi zi, polițiștii de combatere a criminalității organizate şi procurorii DIICOT Piteşti au efectuat 11 percheziții în județele Ilfov și Dâmbovița la suspecţi de proxenetism.

Din primele date reiese că, începând cu anul 2022, a fost constituit un grup infracțional organizat, specializat în comiterea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism. Racolate prin metoda loverboy, 16 tinere din Argeş şi Dâmboviţa au fost obligate să practice prostituția, fiind utilizate site-urile de promovare a serviciilor sexuale. Provenenite din familii destrămate sau cu posibilităţi materiale reduse şi nivel de educaţie scăzut, victimele erau obligate să-şi vândă trupurile în apartamente închiriate de proxeneţi în judeţul Ilfov. Şapte dintre cei 18 suspecţi duşi la audieri au fost reţinuţi 24 de ore şi încarceraţi.Traficanţi de droguri încarceraţi

Şi tot joi, polițiștii BCCO Piteşti – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii DIICOT, au făcut alte şase percheziții la București în două dosare deschise pentru trafic de droguri.În cele două cauze s-a reținut că, în cursul acestui an, mai multe persoane ar fi comercializat droguri de mare risc unor consumatori din Argeș și municipiul București.

Oamenii legii au găsit acasă la împricinaţi canabis şi cocaină, precum şi substanţe cu efect psihoactiv. După ce au fost audiate, trei persoane au fost reţinute şi încarcerate în arestul poliţiei argeşene.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Weekend important pentru iubitorii de motorsport din Romania

Reporter: Argeşul
26 May 2023 at 13:11
Weekend important pentru iubitorii de motorsport din Romania

Weekend important pentru iubitorii de motorsport din Romania.

Ieri, 25 mai s-a dat startul competitiei in centrul Piteștiului unde Dani Otil si Catalin Oprisan au  prezentat echipajele. 

Raliul Argesului a stabilit si un record. Anul acesta, fiind si aniversarea de 5 ani de la revenirea in scena a raliurilor in Romania, au fost inscrise 80 de masini, evenimentul atingand maximul de echipaje admise care pot lua startul in competitie.

Weekend important pentru iubitorii de motorsport din Romania

Raliului Argeșului CATENA – Powered by Citroën 2023 se desfășoară în perioada 26-27 mai pe un total de 9 probe speciale desfășurate pe Transfăgărășan, în Pitești și în apropiere de Câmpulung, echipajele având de parcurs un total de aproape 116 kilometri.

Spectatorilor din Pitești le-au fost pregătite momente inedite, cu două superspeciale programate lângă Stadionul „Nicolae Dobrin” atât vineri seară (ora 21:00), cât și sâmbătă (ora 17:30). 

Pentru cei ce nu pot fi prezenti, evenimentul se poate urmari integral live atat pe pagina de Facebook a evenimentului cat si pe Youtube.

Programul evenimentului asa cum apare pe site-ul oficial:

Vineri, 26 mai 2023: Ziua 1 de concurs

 • 08:00-12:00: Shakedown Budeasa
 • 14:45 PS 1 Godeni 1
 • 17:05 PS 2 Godeni 2
 • 20:00 PS 3 Berevoiești
 • 21:13 PS 4 Superspeciala Pitești 1

Sâmbătă, 27 mai 2023: Ziua 2 de concurs

 • 11:45 PS 5 Lacul Vidraru 1
 • 12:23 PS 6 Transfăgărășan
 • 15:26 PS 7 Piscul Negru
 • 15:44 PS 8 Lacul Vidraru 2 – Power Stage
 • 17:37 PS 9 Superspeciala Pitești 2
 • 20:30 Festivitatea de premiere în Piața Primăriei din Pitești.

Antonia Rădulescu, Jurnalism anul 1

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Argeş: O persoană a murit strivită de zidul casei. Cum s-a produs tragedia

Reporter: George Olteanu
26 May 2023 at 13:03
Argeş O persoană a murit strivită de zidul casei Cum sa produs tragedia

Argeş: O persoană a murit strivită de zidul casei. Cum s-a produs tragedia

Ora 13.55. Pompierii de la Punctul de Lucru Stolnici, alături de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Argeș au fost solicitați să intervină în localitatea Hârsești, Martalogi, în cazul unei persoane care ar fi fost surprinsă de către un zid din pământ, căzut de la o casă bătrânească.

UPDATE ORA 15.00: A fost constatat decesul persoanei, leziunile prezentate fiind incompatibile cu viaţa.

„A fost vorba despre un perete care a căzut peste o persoană de sex masculin, în vârstă de aproximativ 65 de ani, în timpul în care acesta încerca să dărâme o construcție. Localnicii au reușit să îndepărteze din dărâmăturile care căzuseră peste victimă, iar pompierii l-au extras și au început manevrele de resuscitare, care au fost continuate de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Argeș. Din păcate, victima nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul„, a transmis ISU Argeş.

Oamenii legii fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care a avut loc tragedia.

Foto descriptiv

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

❌
❌