Normal view

There are new articles available, click to refresh the page.
Ieri — 27 May 2023Vocea Aradului

Gheorghe Seculici: „Aradul are rezerve de forță de muncă pentru marii investitori”

Reporter: Daniel Albu
26 May 2023 at 11:20
Gheorghe Seculici Aradul are rezerve de forță de muncă pentru marii investitori

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad, în colaborare cu Consiliul Județean, organizează în luna iunie o conferință care va reuni investitori, autorități publice și companii de resurse umane, cu scopul de a demonstra potențialul Aradului pe piața forței de muncă.

„Există mulți investitori care testează piața arădeană. Sunt companii mari care caută să se relocheze în România, fie din Asia, fie din Occident, dar la Arad sunt speriate de nivelul scăzut al șomajului, care se învârte în jurul a 1%. Se întreabă de unde pot recruta personal, în aceste condiții. Conferința pe care o organizăm are ca scop să demonstreze că există posibilitatea asigurării nu a câtorva mii, ci chiar zeci de mii de angajați pentru companiile arădene”, a declarat arh. Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț, Agricultură și Industrie Arad.

La rândul său, președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca, a declarat că a găzduit întâlniri cu mari investitori în ultimele săptămâni și că temerea lor se leagă într-adevăr de faptul că ar putea întâmpina dificultăți la recrutarea de personal. „Este într-adevăr o problemă, dar am găsit o soluție. Am avut discuții cu companii internaționale care se ocupă de relocarea angajaților, fie din Asia, fie din alte părți ale lumii, din Europa de Est, din Balcani, și pot spune în acest moment că orice  investitor care va căuta angajați se va putea adresa acestor companii de intermediere. Arădenii care doresc să muncească, muncesc. Sunt puține locuri în țară, ca la noi, unde oamenii se trezesc cu noaptea în cap să facă naveta, uneori de la 50 km, cu autobuzele. De aceea, era nevoie de o infuzie de forță de muncă din exterior, care să completeze oferta locală. Asta înseamnă, într-un fel, și internaționalizarea Aradului, schimbarea tabloului etnic al județului nostru. O spun cu toată responsabilitatea, avem astăzi în județ un tablou etnic divers, cu grupuri etnice care acum doi=trei ani nu erau încă reprezentate. Sunt oameni harnici, care au plecat de acasă să muncească și să își ajute de aici familiile. Nu trebuie să avem rezerve față de ei, așa cum nici cei din Occident, unde se angajează conaționalii noștri emigrați, nu trebuie să aibă rezerve față de români”, a declarat Iustin Cionca.

În acest moment, peste 3000 de angajați din Sri Lanka muncesc în județul Arad. Alături de ei sunt vietnamezi, pakistanezi, indieni, angajați din Bangladesh. Cel puțin trei companii locale se ocupă cu recrutarea de personal din spațiul asiatic, iar un concern internațional, cu același obiect de activitate, a anunțat că își mută sediul din România de la București la Arad.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

AlaltaieriVocea Aradului

EVENIMENTE DIN CADRUL ZILELOR ACADEMICE ARĂDENE

Reporter: Daniel Albu
26 May 2023 at 08:51
EVENIMENTE DIN CADRUL ZILELOR ACADEMICE ARĂDENE

Joi, 24 mai 2023, „Zilele academice arădene 2023” :  Două congrese cu participare națională și internațională și acordarea distincției Doctor Honoris Causa au fost momentele culminante ale zilei.

            Cea de-a doua ediţie a Gold ARt Denistry Congress, cu tema „Abordarea interdisciplinară în stomatologie”, și-a deschis porțile pentru toți cei interesați să-și continue perfecționarea în domeniul stomatologiei moderne, având ca element de noutate, pe lângă temele permanente, legate de tratamente, intervenții, tehnici de ultimă oră în diagnosticare și tratare etc, o temă extrem de actuală și dezbătută la congresele internaționale : digitalizarea în stomatologie, endodonție, protetică, implantologie, inclusiv în chirurgie. Evenimentul, sub egida U.V.V.G., a fost organizat de Facultatea de Stomatologie, în parteneriat cu Centrul Clinic Internațional de Microscopie în Stomatologie Arad.

Video : https://fb.watch/kLb-LXAyTO/

În aceeași zi a debutat a VIII-a ediție a Conferinței de Gemoterapie și Fitoterapie, organizată de Facultatea de Farmacie, eveniment care reunește specialiști din domeniu, cu scopul continuării cercetării efectelor benefice plantelor asupra organismului uman. Conferința, care se va desfășura pe parcursul a trei zile, își propune găsirea mai multor soluții pentru menținerea stării de bine și găsirea echilibrului interior, prin puterea vindecătoare a plantelor, precum și oportunitatea includerii acestora în tratamentele clinice. Evenimentul se desfășoară cu suportul Colegiului Farmaciștilor Arad, Colegiului Medicilor Arad și Asociației Române de Gemoterapie și Homeopatie. Deschiderea oficială a conferinței a fost precedată de workshopul Noutăți în Gemoterapie, în cadrul Zilelor Fitoterapiei Moderne, care a avut loc în ziua anterioară.

Video : https://fb.watch/kLd0CHX31e/

            Doamnei Britt-Marie Landgren, Phd. Md, i-a fost acordat titlul de Doctor Honoris Causa U.V.V.G.. Cunoscută pentru cercetările sale în domeniul obstetricii și ginecologiei, doamna Landgren s-a specializat în acest domeniu în anul 1977, având un renume mondial. Membru în board-ul științific al Fundației Diczfalusy (pentru sănătatea reproductivă), cu care universitatea noastră are o colaborare strânsă, doamna Britt-Marie Landgren este, de astăzi, unul din membri de elită ai familiei U.V.V.G. Arad.

            Evenimentele din cadrul „Zilelor Academice Arădene 2023” continuă, calendarul activităților fiind postat pe site-ul http://www.zileleacademicearadene.ro/program/

            Pe pagina noastră de facebook puteți găsi mai multe poze/imagini, și cu un click puteți fi la curent, în permanență, cu toate activitățile noastre : https://www.facebook.com/uvvgarad .

Zilele Academice Arădene, ediția XXXIII continuă!

Vă așteptăm cu drag!

Începând cu orele 9,00, de depunerea de coroane la statuia marelui corifeu Vasile Goldiș

De la orele 10,00, la Filarmonica Arad: deschiderea oficială și concert al Artiștilor Filarmonicii Arad

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

PARTENERIAT ECOLOGIC AL COLEGIULUI PARTICULAR ”VASILE GOLDIȘ” ARAD

Reporter: Daniel Albu
25 May 2023 at 08:40
PARTENERIAT ECOLOGIC AL COLEGIULUI PARTICULAR VASILE GOLDIȘ ARAD

Colegiul Particular „Vasile Goldiș”, instituție de învățământ preuniversitar din structura Fundației Universitare „Vasile Goldiș”, derulează un parteneriat sustenabil cu Administrația R.A. Parcul Natural „Lunca Mureșului”. Parteneriatul a fost aprobat de Consiliul de administrație al Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, iar U.V.V.G., cu avizul Academiei Române, asigură de mai mulți ani președenția Consiliului științific al ariei protejate. 

Miercuri, 24 mai 2023, în cadrul programului „Săptămâna Verde”, la Centrul de vizitare din Pădurea Ceala, Colegiul Particular a organizat un work-shop: Rolul Grădinilor botanice și a Parcurilor naturale în educația ecologică a elevilor, cu participarea elevilor și cadrelor didactice ale colegiului.

Prelegerile și dezbaterile au fost completate de prezentarea filmului de promovare al Parcului Natural „Lunca Mureșului”, o realizare cu valențe educative, științifice și artistice, argument pentru conservareea biodiversității și a ecosistemelor de luncă. Pe un traseu silvo-cultural din Pădurea Ceala, s-a realizat și o aplicație practică cu moderatori din structura parcului și Univesității de Vest „Vasile Goldiș”, specializarea Silvicultură.  Directorul colegiului, dna prof. Claudia Tărniceru : „Work-shopul de la Pădurea Ceala îl considerăm o reușită pentru că familiarizează elevii noștri cu exigențele contemporane și conceptele promovate de Pactul Verde European: dezvoltare durabilă, conservarea biodiversității, neutralitatea climatică, revoluția ecologică. Îi asigurăm pe viitorii noștri elevi că leadershipul promovat de conducerea Colegiului va continua promovarea educației ecologice și în anii următori, cu acțiuni și invitați de înaltă ținută științifică”.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

INTERNATIONAL ERASMUS STAFF WEEK

Reporter: Daniel Albu
24 May 2023 at 09:03
INTERNATIONAL ERASMUS STAFF WEEK

În cadrul Zilelor Academice Arădene, a avut loc un eveniment special : International Erasmus Staff Week, care a reunit peste 20 de participanți de la universități partenere internaționale. Cu acest prilej, a avut loc inaugurarea noului imobil al Centrului de Relații Internaționale, care va găzdui Departamentul de Relații Internaționale, Biroul Erasmus, Departamentul IT și Centrul de Studii Strategice și Regionale “Edward N. Luttwak” al Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

Evenimentul a continuat în Aula Cicio Pop, unde s-a sărbătorit aniversarea a 30 de ani de la înființarea Departamentului de Relații Internaționale din cadrul U.V.V.G.. Rectorul U.V.V.G., prof. univ. dr. habil Coralia Adina Cotoraci a prezentat istoria universității noastre, iar doamnele Antoanela Naaji- director Departament Relații Internaționale U.V.V.G. și Dariana Savici – coordonator instituțional Erasmus, au prezentat istoria relațiilor internaționale, precum și biroul Erasmus U.V.V.G.. Am avut privilegiul de a o avea alături de noi pe doamna Raluca Ioana Stănescu, Specialist în Protocol la Asociația „Peleș Royal Heritage”, care ne-a prezentat subiectul „Diplomacy and International Protocol”.

Această zi a reprezentat o oportunitate specială de a celebra realizările în domeniul relațiilor internaționale și de a consolida legăturile cu partenerii noștri internaționali. Suntem încântați de progresul făcut și de perspectivele viitoare în dezvoltarea colaborărilor academice și schimburilor interculturale.

Video https://fb.watch/kINH78I-Gp/

Evenimentele din cadrul Zilelor Academice Arădene 2023 se vor desfășura pe tot parcursul săptămânii, atât în campusul universitar, cât și off campus. Programul poate fi consultat la linkul http://www.zileleacademicearadene.ro/program/ .

Vă așteptăm la evenimentele noastre!

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

U.V.V.G., LA A XXXIII-A EDIȚIE A ZILELOR ACADEMICE ARĂDENE

Reporter: Daniel Albu
21 May 2023 at 09:22
UVVG LA A XXXIIIA EDIȚIE A ZILELOR ACADEMICE ARĂDENE

În săptămâna 22-27 mai, în Arad vor avea loc Zilele Academice Arădene, cel mai prestigios eveniment al universității noastre, continuând astfel o tradiție care reunește profesori, oameni de știință și studenți, pentru a susține lucrări de știință în toate domeniile, fiind o ocazie pentru toți cei prezenți de a schimba experiențe, a participa activ la workshop-uri și de a învăța despre cele mai noi tendințe în știință.

            Zilele Academice Arădene 2023 vor debuta cu mai multe preconferințe și workshop-uri. Astfel, luni, 22 mai, de la ora 17,00, va avea primul event, online, sub forma unui webinar : Economia sub presiunea digitalizării.

Marți, 23 mai 2023, la ora 10,00, în Aula Cicio Pop, va fi inaugurat Centrul de Relații Internaționale, marcând 30 de ani de relații internaționale la UVVG. Inaugurarea va fi prezidată de Doamna Rector, prof. univ. dr. habil. Coralia Cotoraci, urmând a fi abordate, de speakerii internaționali, două teme de actualitate: diplomația și protocolul internațional și logica strategiei în războiul din Ucraina.

            În ziua de 24 mai, începând cu ora 9,30, vor începe lucrările din cadrul cursului „Noutăți în Gemoterapie”, care vor continua. pe tot parcursul zilei, în sala de conferințe din Campusul Universitar „Vasile Goldiș”, cu sesiuni de comunicări.

            Joi, 25 mai 2023, începând cu ora 08,30, în Sala de conferințe Gemi se va da startul celei de-a doua ediție a congresului internațional de stomatologie GoldARt, iar la ora 11,00, va fi acordată distincția Doctor Honoris Causa doamnei Md. Phd.  Britt-Marie Landgren, în Aula Cicio Pop.

            Un moment special va avea loc vineri, 26 mai 2023, începând cu ora 9.00, când se vor depune coroane și va fi oficiat un serviciu religios la Monumentul Corifeului Marii Uniri Vasile Goldiș, urmat de ceremonia oficială de deschidere a Zilelor Academice Arădene și un concert de înaltă clasă, susținut de artișii Filarmonicii Arad, la Palatul Cultural Arad, cu participarea dansatorilor școlii de dans Dum Dance Team. Ziua va continua cu sesiunea științifică dedicată cadrelor dicactice și cercetătorilor.

            Ultima zi a Zilelor Academice Arădene va încheia congresul internațional de stomatologie 2nd GoldARt, și va continua cu secțiunile științifice studențești, precum și cu un moment STUDENT-FEST, la Macea, unde vor susține recitaluri formația Ribozom și Claudia Iuga & George Dancu (Q Band).

În cadrul activităților științifice ale Zilelor Academice Arădene sunt programate sesiuni de lucrări de cercetare ale cadrelor didactice și studenților, împărțite în 12, respectiv 9 secțiuni. Acestea se vor desfășura în Aula Cicio Pop, Campusul Universitar de pe str. Liviu Rebreanu, Sala de conferințe Gemi, Centrul Clinic Internaţional de Microscopie în Stomatologie „Vasile Goldiş”, precum și Complexul Universitar „Pavel Covaci” Macea.

            Conferințele din domeniul stomatologiei, farmaciei și relațiilor internaționale vor aduce în Arad participanți și speakeri de talie națională și internațională, astfel că vom avea ocazia să prezentăm invitaților noștri importanța strategică a Aradului, frumusețea și valorile noastre. Totodată, în cadrul activităților premergătoare susținerii de lucrări științifice, va fi organizat un seminar dedicat proiectelor ERASMUS +, ca oportunitate de dezvoltare în învățământul universitar.             Programul complet poate fi consultat pe linkul http://www.zileleacademicearadene.ro iar pe pagina noastră de facebook se vor regăsi cele mai importante momente din cadrul activităților: https://www.facebook.com/uvvgarad

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

❌
❌