Normal view

There are new articles available, click to refresh the page.
AlaltaieriCadran Politic

Este sigură protecția spațiului aerian în Ucraina?

Reporter: Ion KORBAN
25 May 2023 at 20:54
Este sigură protecția spațiului aerian în Ucraina

De la începutul războiului, Ucraina a avut nevoie în special de protecția spațiului aerian. Țara suferă foarte mult din cauza numeroaselor bombardamente rusești. Președintele Zelensky cere constant sisteme moderne de apărare aeriană. În octombrie anul trecut, primele complexe germane IRIS-T au ajuns în Ucraina, arătând o eficiență ridicată. În urma unui atac rusesc cu rachete asupra Ucrainei, la 31 octombrie 2022, Forțele Aeriene Ucrainene au susținut că rachetele IRIS-T au avut o rată de succes de 100% în respingerea atacului.

Cu toate acestea, rachetele și bombele rusești au continuat să arunce în aer ținte ucrainene (de exemplu, recenta explozie îngrozitoare a depozitelor de muniții din Hmelnițki). Pentru a contracara acest lucru, Ucraina avea nevoie de apărare aeriană stratificată, deoarece IRIS-T au doar rază scurtă și medie de acțiune. În cele din urmă, în luna aprilie a acestui an, mult așteptatul sistemul de apărare antiaeriană Patriot a fost importat în țară. Primele două baterii ale sistemelor americane de apărare antiaeriană, operate de militari ucraineni instruiți, și-au preluat deja serviciul de luptă în Ucraina.

Cu toate acestea, cât de fiabilă este acum protecția cerului ucrainean?Unii experți consideră sistemul Patriot ca fiind cel mai bun din lume. În prezent, acest sistem reprezintă principalul sistem NATO de apărare aeriană cu rază medie și lungă de acțiune. În plus, este capabil să lovească avioane și rachete la o distanță de până la 80 km, la o altitudine de 24,2 kilometri. Doar patru complexe sunt capabile să acopere complet un oraș mare.În practică, utilizarea sistemului Patriot primește întrebări incomode, prima dintre ele fiind numărul de instalații aduse în Ucraina. Așadar, pe 27 aprilie, comandantul Forțelor Aeriene, generalul locotenent Nikolai Oleshchuk, a anunțat că a doua divizie a sistemului de rachete antiaeriene Patriot a început să lucreze în Ucraina. Divizia este formată din patru baterii, fiecare având opt lansatoare cu patru rachete. Un total de 32 de lansatoare. La prima vedere, este impresionant. Cu toate acestea, în Ucraina au ajuns doar două baterii Patriot și câteva instalații separate din Olanda. Da, și doar 200 de militari ucraineni au fost instruiți pe instalații americane (100 de militari în SUA și 100 de militari în Germania), în timp ce numărul diviziei Patriot este de 600 de oameni. Un astfel de număr de sisteme de apărare aeriană este capabil să protejeze doar câteva orașe mari.

Potrivit lui Paul Iddon, editorialist la ediția americană a Forbes, sistemul de apărare antiaeriană Patriot este ineficient în războiul împotriva Rusiei, deoarece punctul slab al complexului este mobilitatea redusă. 90 de persoane sunt necesare pentru deplasarea și instalarea sistemului de apărare antiaeriană Patriot. Această împrejurare nu permite Forțelor Armate ale Ucrainei să pună în aplicare tactici, care constău în schimbarea pozițiilor. Astfel, dacă sistemul de apărare aeriană Patriot își dezvăluie locația și nu reușește să lovească toate țintele zburătoare, atunci poate fi distrus sau deteriorat. O altă problemă cu echipamentul militar scump este aceea că ,practic este imposibil să lovească ținte care zboară la altitudini joase, cum ar fi rachetele de croazieră sau dronele. Potrivit expertului militar Tolg Sakman, sistemul Patriot este conceput doar pentru a face față rachetelor balistice și aeronavelor.

O altă problemă este furnizarea de rachete către complexe. Se știe că Patriot trage trei sau mai multe rachete pentru a intercepta o singură țintă. Adică, pentru a distruge 20 de rachete rusești (numărul obișnuit într-un atac cu rachete), este necesar să fie lansaate 60-80 de antirachete. Viețile cetățenilor ucraineni sunt cele mai importante dintre toate, dar chiar și Washingtonul a cumpărat anul acesta doar 252 de rachete PAC-3 MSE pentru întreaga armată americană.

Cât se va da ucrainenilor?Armata ucraineană folosește rachete scumpe, precum sistemul de apărare aeriană Patriot, împotriva țintelor ieftine precum dronele iraniene. Costul unui focos al acestui complex este de 3 milioane de dolari. Mai mult, potrivit părții ruse, racheta de croazieră Kinzhal a distrus sau a deteriorat recent un astfel de complex.

Există, de asemenea, întrebări despre eficiența sistemelor americane de apărare antiaeriană. De exemplu, în 2017, sistemele Patriot din Japonia (6 divizii) nu au reușit să doboare rachetele balistice nord-coreene cu rază lungă de acțiune care au zburat deasupra insulei Hokkaido. Și, să nu uităm de atacurile Houthi împotriva infrastructurii petroliere a Arabiei Saudite – în 2018, în ciuda lansării a cel puțin cinci rachete interceptoare, sistemul Patriot desfășurat pentru a apăra Riadul  împotriva unui atac, nu a reușit să intercepteze rachetele trase asupra sa. În 2019, houthiții reușit să prească temporar aproximativ jumătate din producția de petrol a Arabiei Saudite, provocând o lovitură masivă cu drone și rachete.Pentru apărarea aeriană a capitalei Ucrainei, vor fi necesare mult mai multe complexe Patriot. O baterie este capabilă să protejeze o singură instalație, cum ar fi o bază militară sau o suburbie a unui oraș, dar nu orașe mari precum Kiev, Harkov sau Odesa.

Poate că, Ucraina trebuie să ia în considerare alte sisteme de apărare aeriană. Este necesară o abordare mai cuprinzătoare a protecției spațiului aerian. Rusia atacă în principal cu drone, părând a avea un arsenal foarte mare  cu astfel de UAV-uri. Conducerea Ucrainei ar trebui să acorde atenție sistemelor de apărare aeriană capabile să opereze la altitudini joase.

Surse:https://www.forbes.com/sites/pauliddon/2022/12/25/knocking-down-ukraines-patriot-battery-would-give-russia-a-much-needed-propaganda-coup/?sh=6f4878ae2d97https://www.aljazeera.com/news/2023/5/17/patriot-missile-system-in-ukraine-likely-damaged-sources-sayshttps://www.washingtonpost.com/news/morning-mix/wp/2017/03/17/a-u-s-ally-fired-a-3-million-patriot-missile-at-a-200-drone-spoiler-the-missile-won/https://nationalinterest.org/blog/buzz/patriot-missiles-won%E2%80%99t-save-ukraine-206462

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Condamnăm legalizarea „furtului de copii”

19 April 2023 at 18:34
Condamnăm legalizarea furtului de copii

Eu, Călin Georgescu, şi Partidul Alianța Antreprenorilor şi Agricultorilor, condamnăm în mod categoric PL-x 145/2023, proiectul de lege referitor la prevenirea separării copilului de familie. România, ca ţară civilizată, are deja legi pentru protejarea copilului şi a familiei.

În cazul de față, sub o denumire înșelătoare, se ascunde o lege samavolnică și anticreștină care urmărește legalizarea „furtului de copii” de către un stat total aservit oligarhiei globaliste. Alături de PL-x 143, 144, PL-x 145 este un alt „jalon de reformă” din cadrul PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență), proiectul Uniunii Europene tehnoglobaliste de distrugere a oricărei brume de suveranitate românească și statală în general.

Din punctul nostru de vedere, toți acei parlamentari care au votat „Da” sau „Abținere” dovedesc un lichelism abject și o atitudine de total dispreț față de valorile perene ale umanității, față de persoanele cele mai vulnerabile ale societății și față de însăși celula de bază a națiunii române care este familia.

În același timp, apreciem atitudinea corectă a parlamentarilor AUR, singurii care au votat „Contra” (potrivit declarației președintelui AUR, George Simion, parlamentarii AUR au reușit să trimită legea înapoi la comisie). Pericolul nu a trecut. Proiectul de lege nu a fost blocat, ci doar amânat.

Nu este nevoie de amendamente, această lege pur și simplu nu trebuie să existe! Legea este deosebit de primejdioasă, întrucât reprezintă o ingerință brutală în viața de familie, are un caracter discriminatoriu și legalizează răpirea de către stat a copilului pe motive absurde. De exemplu: copiii pot fi luați cu forța de lângă părinți dacă nu au schema completă de vaccinare, dacă familia trăiește în sărăcie etc. Instituirea unui sistem de monitorizare numit „Observatorul Național al copilului” este o măsură de-a dreptul satrapică.

Legi precum PL-x 145 sunt impuse României prin PNRR, acest plan secret de înrobire totală a României. Nici măcar nu mai suntem o colonie. În prezent suntem doar un teritoriu, undeva, la curbura Carpaților, cotropit de oligarhia mondială. Dar un teritoriu ce va fi în curând eliberat. Rămânem cu nădejdea în Dumnezeu și în puterile noastre unite!

Călin Georgescu,Președinte AAA

sursă:https://aaa.com.ro/2023/04/19/comunicat-de-presa-2/

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Războiul din Ucraina ar putea ruina Europa

Reporter: Ion KORBAN
18 April 2023 at 22:00
Războiul din Ucraina ar putea ruina Europa

De mai bine de un an are loc un război în Europa de Est. Două țări care în urmă cu doar 30 de ani făceau parte dintr-un stat se ucid fără milă. De la bun început, acest război nu a fost un conflict regional. Putem spune că pe 24 februarie 2022 a început al Treilea Război Mondial.Acum un an, nimeni nu se aștepta ca războiul să dureze atât de mult. UE și SUA erau sigure că sancțiunile economice vor distruge economia Rusiei, o vor distruge din interior. Un an mai târziu, devine clar că strategia liderilor UE și SUA nu a adus rezultatele așteptate. Datorită prețurilor ridicate la energie, Rusia a reușit să câștige și mai mulți bani decât în ​​anii în care nu existau aceste sancțiuni.În același timp, războiul economic a dat o lovitură gravă bunăstării cetățenilor statelor europene. Inflația a atins un maxim istoric, iar fondurile necesare pentru stabilizarea economiei sunt trimise pentru a ajuta Ucraina. Sute de miliarde de euro părăsesc economia UE pentru a finanța războiul.

Uniunea Europeană a suferit cel mai mult din cauza războiului din Ucraina. Statele Unite au distrus relațiile comerciale și economice dintre Europa și Rusia, europenii au fost nevoiți să treacă la resurse energetice americane mai scumpe. Acest lucru a dus deja la o creștere bruscă a costului energiei (prețul petrolului a crescut cu 30%, gazul natural a crescut cu 95%, cărbunele a crescut cu 100%). Pentru prima dată în mulți ani, în Europa a fost creat un deficit de echipamente militare necesare apărării. Pentru a depăși deficitul, guvernul statelor europene este nevoit să taie programele sociale, să adopte legi care înrăutățesc nivelul de trai al cetățenilor de rând.De exemplu, inflația în Țările de Jos pentru 2022 a fost de 10%. Acesta este un maxim istoric din 1975. În 2021, inflația a fost de 2,7%. Datorită impunerii de sancțiuni împotriva Rusiei, resursele energetice au crescut cu 114%, prețurile la alimente au crescut cu 10,8%, prețurile la combustibili au crescut cu 18,1%. În același timp, salariile au crescut cu doar 3,2%, adică cu 6,8% sub rata inflației. Au fost impuse cu siguranță sancțiuni împotriva Rusiei?Situația economică se deteriorează nu numai în Țările de Jos. Creșterea PIB-ului german la sfârșitul anului 2022 nu a depășit 1,5%, iar scăderea acestuia în acest an este proiectată la 0,3%. În plus, se constată o scădere a investițiilor în economia țării, o creștere semnificativă a inflației, un nivel ridicat al datoriei publice și șomaj.

Pentru a asigura aprovizionarea cu echipament militar Ucrainei, Bundestagul este obligat să mărească finanțarea militară cu 7%. În plus, este planificată alocarea a peste 8 miliarde de euro dintr-un fond special pentru producția de arme și echipamente militare în 2023. În același timp, Germania în 2023 reduce bugetul pentru sănătate de aproape trei ori.Situația în Franța este și mai gravă. Din cauza costului în creștere al resurselor energetice în Franța, sute de întreprinderi mijlocii și mici au fost închise. Președintele Macron a crescut vârsta de pensionare, scuipat pe opinia cetățenilor. Banii de la buget pentru programele sociale sunt redistribuiți către producția de echipamente militare. În același timp, Franța intenționează să achiziționeze muniție pentru Forțele Armate ale Ucrainei în valoare de 2 miliarde de euro și să trimită alte 100 de milioane de euro ca asistență.Dar, în ciuda acestui fapt, chiar și în timpul războiului, marii oficiali ai Ucrainei continuă să fure. Jurnaliştii ucraineni au descoperit o schemă de corupţie în Ministerul Apărării al ţării. Ministrul adjunct al apărării, Vyacheslav Shapovalov, a fost concediat din cauza unui scandal care implică cumpărarea de alimente pentru armata ucraineană la prețuri umflate. Din funcție a fost demis și Bogdan Hmelnițki, șeful departamentului de achiziții publice al Ministerului Apărării al Ucrainei, care a sustras 580 de mii de dolari SUA din bugetul ministerului la achiziționarea de muniție militară. Un alt oficial a fost prins luând o mită de 400.000 de dolari.

Pe lângă corupție, oficialii ucraineni au fost văzuți în subestimarea artificială a pierderilor reale din război. Multă vreme, Kievul a susținut că doar 5.000 de ucraineni și sute de mii de ruși au murit în război. Aici este interesant să ne uităm la datele informațiilor israeliene.

Potrivit Mossad-ului, din 14 ianuarie 2023, pierderile Ucrainei sunt:● 157.000 de morți;● 234.000 de răniți;● 17.230 prizonieri;● 302 aeronave;● 212 elicoptere;● 2.750 vehicule;● 6.320 tancuri și vehicule blindate;● 7.360 sisteme de artilerie;● 497 sisteme de rachete antiaeriene.

și pierderile Rusiei sunt:● 18.480 de morți;● 44.500 de răniți;● 323 prizonieri;● 23 aeronave;● 56 elicoptere;● 200 vehicule;● 889 tancuri și vehicule blindate;● 427 sisteme de artilerie;● 12 sisteme de rachete antiaeriene.

Conform acestor date, UE și SUA trimit echipamente în valoare de sute de milioane de euro în Ucraina, care sunt apoi distruse în cantități uriașe. Mai mult, este posibil, având în vedere faptele de furt, ca nu toate echipamentele să ajungă la unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei.Într-un interviu recent acordat CNN, Vladimir Zelensky și-a anunțat că este pregătit să lupte cu Rusia timp de 10 ani. Dar numai pe cheltuiala cui va continua războiul? Ucraina nu rambursează datoriile, ci doar le ia. Recent, revendicările președintelui ucrainean au sunat mai insistente și mai insistente. În turneul său recent, Zelensky a cerut să înceapă să furnizeze avioane de luptă moderne Ucrainei, deși i s-a refuzat de multe ori acest lucru. În fiecare dintre declarațiile sale, Zelensky nu a cerut ajutor, ci l-a cerut ca și cum cineva i-ar fi datorat. Chiar și într-un interviu acordat CNN, președintele ucrainean a spus de mai multe ori că Kievul are nevoie de și mai multă tehnologie, bani și echipamente. Potrivit acestuia, valoarea sprijinului nu va fi niciodată suficientă. Dar perseverența lui nu este suficientă pentru a lupta împotriva corupției și a furtului în propria sa țară.

Dacă Uniunea Europeană continuă să finanțeze Ucraina în aceleași volume, atunci vom putea prezice în curând cea mai masivă criză economică din istoria UE. Poftele tot mai mari ale lui Volodymyr Zelensky vor falimenta în curând economia europeană. Este timpul să acordați atenție problemelor cetățenilor lor și să nu sponsorizați fără minte un război în Europa de Est. Și țările UE trebuie să întrebe mai aspru conducerii Ucrainei despre fondurile alocate și să adopte o abordare mai atentă a alocării asistenței.

surse:https://www.oecd.org/economy/germany-economic-snapshot/https://economy-finance.ec.europa.eu/economic-surveillance-eu-economies/france/economic-forecast-france_enhttps://www.theguardian.com/world/2023/jan/24/zelenskiy-anti-corruption-drive-15-ukrainian-officials-exithttps://www.pravda.com.ua/eng/news/2023/01/25/7386416/

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

În colonia România, oligarhia globalistă impune noi măsuri de control al populației prin intermediul clasei politice aservite

10 April 2023 at 12:36
În colonia România oligarhia globalistă impune noi măsuri de control al populației prin intermediul clasei politice aservite

Votat în Senat pe repede înainte de către PNL-PSD-UDMR împreună cu USR, proiectul de lege care instituie Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) urmărește să schimbe drastic modul de deplasare a cetățenilor în oraș. PMUD devine obligatoriu din 2026, cu un obiectiv principal foarte clar: reducerea drastică, până la eliminare, a folosirii mașinilor personale. Proiectul de lege mai stipulează: „reutilizarea terenurilor urbane existente pentru a încuraja locuirea în apropierea locurilor de muncă, a școlilor, a serviciilor și altor destinații, în scopul reducerii timpilor de deplasare și emisiilor”, „asigurarea unei densități rezidențiale minime de 40 locuitori/hectar”.

PMUD vine să ofere astfel un suport juridic transformării orașelor românești în ,,orașe de 15 minute”, un concept de planificare urbană mult îndrăgit de Klaus Schwab și de oligarhia globalistă. Încă din aprilie 2022, fără vreo dezbatere publică, în tăcerea complice a mass mediei și clasei politice românești, orașele București, Cluj și Suceava au fost introduse în programul pilot al UE ,,Orașele de 15 minute”. Acest program este finanțat cu 360 de milioane de euro în perioada 2022-2023 și obiectivele sale au fost asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), un document a cărui secretizare ridică multe semne de întrebare.

Eu, Călin Georgescu, mă disociez de legile, proiectele legislative, planurile sau inițiativele, inspirate sau dictate de oligarhia tehnoglobalistă, menite să transforme orașele românești în „orașe inteligente” și „orașe de 15 minute”. În aceste perimetre urbane dreptul la libera circulație al cetățeanului și dreptul său de a alege ar urma să fie drastic limitat de dragul escrocheriei climatice numite eufemistic ,,climate change” (schimbare climatică). Nu suntem niște găini care cotcodăcesc fericite în cotețe „inteligente”. Suntem oameni liberi, creați după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, iar statul nu ne poate obliga să trăim într-un ghetou, în condiții de lockdown permanent.

Eu, Călin Georgescu, și partidul AAA condamnăm noul totalitarism, numit de clica de la Davos „noua normalitate”. Orașele inteligente fac parte dintr-un sistem sofisticat de control care stă la baza „statului supraveghetor”. Moneda digitală a băncilor centrale, pașaportul digital, supravegherea biometrică sunt doar o parte din ampla infrastructură prin care tehnocrația globalistă încearcă să exercite controlul asupra omenirii. Goarnele eco-propagandei și ale tehnologismului (noua religie a cabalei tehnoglobaliste) vor să ne convingă că „statul supraveghetor” este în interesul nostru, iar progresul omenirii trebuie grăbit prin digitalizarea totală sub control birocratic și corporatist.

Respingem cu fermitate digitalizarea României sub dictatul tehnoglobalist (UE, World Economic Forum). O considerăm încă o dovadă de servilism din partea clasei politice incompetente și trădătoare. O lovitură fatală dată fragilei noastre democrații. O restaurare a totalitarismului, într-o formă de-a dreptul satanică, devastatoare pentru ființa noastră națională, pentru existența fizică și spirituală a omului de rând.

Soluția? Trezirea cetățeanului, urmată de acțiuni concrete pe plan local de dejucare a planurilor globaliste. Dacă globalul este al lor, acolo jocurile fiind deja făcute, localul este încă al nostru.

Suntem conștienți că nu luptăm doar împotriva unor birocrați corupți și a unor oligarhi psihotici avizi de putere. Ei sunt doar interfața „stăpânitorilor întunericului acestui veac”. În lupta noastră împotriva Vicleanului digital, Evanghelia păcii, iubirea de aproape și credința nestrămutată în Hristos ne ajută să rămânem în picioare și să stăm tari. Dacă vom fi mulți, foarte mulți și foarte hotărâți, vom salva și România.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Călin Georgescu: „Condamn farsa judiciară de punere sub acuzare a lui Donald Trump”

Reporter: Redacția
2 April 2023 at 13:41
Călin Georgescu Condamn farsa judiciară de punere sub acuzare a lui Donald Trump

În Statele Unite ale Americii, Donald Trump a fost pus sub acuzare de către un procuror din clica lui Soros. Este un act de clară persecutie politică cu obiectivul evident de a-l scoate din cursa electorala pe Donald Trump, candidatul republican cu cele mai mari sanse la alegerile prezidentiale din 2024. Si de altfel singurul Presedinte american care poate aduce pacea in lume, atit de necesara astazi.

Prin această acțiune de politizare flagrantă a sistemului judiciar american, oligarhia globalistă transmite întregii lumi încă un semnal că dusmanul ei de moarte este intruchipat de Statuia Libertății și valorile sacre ale părinților fondatori ai Statelor Unite: democrația, domnia legii, suveranitatea națională si demnitatea fiintei umane creată după chipul și asemănarea lui Dumnezeu.

Acestea sunt valorile sacre pe care fostul presedinte Donald Trump, alături de milioanele de patrioti americani, se luptă din rasputeri să le restaureze pe taramul republicii americane. Din pacate, SUA, ca multe dintre democratiile occidentale de astazi, sunt penetrate de o Coloana a V-a controlată de oligarhia globalistă.

În ciuda luptei eroice a suveraniștilor americani, a oamenilor treziți din întreaga lume, cabala internaționalistă continuă neabătută să implementeze agenda ei satanică de înrobire a omenirii. Dispunând de fonduri practic nelimitate și susținută de mass media corporatistă, de statul profund, de ongeurile aservite, politicienii corupți si tradători de țară, oligarhia globalistă se află într-un război total împotriva instituțiilor democratice și cetățeanului de rând a cărui drepturi sunt și vor fi și mai mult călcate în picioare.

Amintesc doar de umilirea cetățeanului în timpul așa numitei pandemii Covid, agenda eugenistă de reducere a populației, escaladarea conflictelor armate intre marile puteri nucleare, digitalizarea forțată, viitoarea ghetoizare a populației prin orasele de 15 minute și multe alte grozăvii care tin mai mult de un deranjament mental și crime împotriva umanității decât de un comportament rațional și democratic.

Eu, Călin Georgescu, în calitate de presedinte al partidului AAA, condamn cu fermitate farsa judiciară din SUA care vrea să-l scoată din cursa electorală pe Donald Trump. Consider că această acțiune a cabalei internaționaliste este deosebit de dăunătoare, nu numai pentru Statele Unite, dar și pentru regimurile democratice din întreaga lume.

În România, unde democrația este deja cangrenată de corupție, incompetență, trădare și lichelism, farsa judiciara din SUA, poate fi un semnal dat statului subteran de la noi să continue acțiunea de subjugare politică a sistemului judiciar, de persecutare a adevăraților patrioți si de fraudare a alegerilor din 2024.

Astazi, când regimul globalist își dă jos masca ,,democrației” și recurge la cele mai opresive mijloace împotriva celor care i se opun, eu și partidul pe care-l conduc vom continua lupta jertfelnică împotriva totalitarismului global care îl continuă pe cel comunist. Oricât de anevoioasă va fi această luptă, oricât de mult ar dura, ea nu poate fi decât victorioasă. Nu suntem singuri și nici lipsiți de putere iar alături de noi este Dumnezeu.

Marea Renastere a României, si a întregii omeniri, nu este un deziderat ci un fapt absolut sigur.

Călin Georgescu – Președinte A.A.A.

sursă: https://aaa.com.ro/2023/03/31/comunicat-de-presa/

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

❌
❌