Normal view

There are new articles available, click to refresh the page.
Ieri — 27 May 2023Vasluianul

Municipalitatea vasluiană vrea să taie panglica pe strada Traian în august, înainte de Zilele Vasluiului

Reporter: Daniel Tănăsuc
27 May 2023 at 10:43
Municipalitatea vasluiană vrea să taie panglica pe strada Traian în august înainte de Zilele Vasluiului
Municipalitatea vasluiană vrea să taie panglica pe strada Traian în august înainte de Zilele Vasluiului

Strada Traian ar trebui să fie gata până la Zilele Vasluiului, în luna august, anunță conducerea Primăriei, care speră să taie panglica în această vară pe bulevardul complet modernizat și adus la standarde europene. Din păcate, lucrările sunt cumva întârziate, și nu din vina constructorului, Viacons Rutier Huși.

”Nu vreau să acuz pe nimeni, dar mereu apare câte o problemă pe strada Traian. A intervenit acum operatorul de gaze, au intervenit cei de la Electromontaj, pentru realizarea stâlpilor de troleu, Noi am terminat frezarea stratului vechi de asfalt, așteptăm acum să se termine intervențiile de pe Traian.

Municipalitatea vasluiană vrea să taie panglica pe strada Traian în august înainte de Zilele Vasluiului
Ing. Ioan CIOMAGA, Manager General VIACONS RUTIER HUȘI

Aș vrea să-mi cer scuze pentru disconfortul creat, știu că nu e confortabil să circuli acum pe Traian, pentru termenul care se prelungește, pentru că zilele următoare ar fi trebuit să predăm lucrarea”, explică ing. Ioan Ciomaga, managerul general al Viacons Rutier.

În aceste zile, pe Traian se execută o lucrare de anvergură a operatorului Gaz Est, fiind mutate conducte, pentru a face loc stâlpilor de troleibuz. Vina pentru neincluderea acestei lucrări în documentele inițiale, susține conducerea companiei Gaz Est, ar fi a proiectantului lucrării, cel care nu a mers la fața locului, să vadă situația de fapt de pe Traian, ci a stat și a făcut proiectarea din birou.

Municipalitatea vasluiană vrea să taie panglica pe strada Traian în august înainte de Zilele Vasluiului

”Din omisiune, proiectantul și executantul proiectului având ca obiect noile trasee de troleu din municipiul Vaslui NU au prevăzut această deviere de conducte. Întrucât, în teren, s-a constatat necesitatea amplasării a 8 stâlpi de pe linia de troleu pe traseul conductelor de alimentare cu gaze naturale, se impune devierea de urgență a celor două conducte principale”, susține compania Gaz Est.

Una peste alta, vasluienii mai au de așteptat puțin și vor circula în condiții moderne pe Traian. Rămâne de văzut dacă se va mai parca pe banda 1, cea despre care se spune că va fi alocată strict circulației autobuzelor și troleibuzelor.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Primarul Dumitru Boroș, în slujba bârlădenilor! Municipalitatea cumpără aparatură de ultimă generație la Spitalul de Urgență ”Elena Beldiman”

Reporter: Daniel Tănăsuc
27 May 2023 at 07:13
Primarul Dumitru Boroș în slujba bârlădenilor Municipalitatea cumpără aparatură de ultimă generație la Spitalul de Urgență Elena Beldiman

Municipalitatea bârlădeană va contribui cu suma de 735.555 lei (peste 7 miliarde de lei vechi) la dotarea Spitalului de urgență ”Elena Beldiman” cu aparatură medicală de înaltă performanță. Suma se alătură celor 6.421.000 lei, primiți prin Ministerul Sănătății, în acest an.

Vor fi achiziționate defibrilatoare, aparate de detectat vene, stimulator cardiac extern, EKG portabil, trei aparate de anestezie, trei holtere EKG, dispozitive automate de măsurat indice braț gleznă, monitor fetal, perimetru computerizat, masă ginecologică, 100 de paturi electrice cu patru secțiuni, cu noptiera inclusă, trusă instrumentar laparascopie etc.

”Contribuția municipiului Bârlad la achiziționarea echipamentelor de ultimă generație este încă un pas pe care îl facem în direcția redresării, dezvoltării și diversificării serviciilor spitaliceșți la Bârlad.

Primarul Dumitru Boroș în slujba bârlădenilor Municipalitatea cumpără aparatură de ultimă generație la Spitalul de Urgență Elena Beldiman

Am început cu reinternalizarea bucătăriei și a spălătoriei, servicii care, prin așa-zisa grijă a conducerilor anterioare ale orașului și ale spitalului, au fost prestate ani de zile de un operator privat, la prețuri care au dus instituția în pragul colapsului. Am continuat cu alocarea substanțială de fonduri pentru achiziții de echipamente de înaltă performanță, printre care și CT-ul.

De asemenea, o serie de investiții majore, cum ar fi înlocuirea lifturilor și a centralei termice, vechi toate de peste 40 de ani, duc la reducerea drastică a cheltuielior de consum și de mentenanță. Dotările din clădirea secției TBC, realizarea și dotarea unui spațiu distinct pentru Centrul de Sănătate Mintală, renovarea Pavilionului III de la Infecțioase sunt doar alte câteva componente pentru care am alocat sume impresionante de la bugetul local.

În paralel, am obținut fonduri europene cu ajutorul cărora clădirea secției Pediatrie a fost renovată și eficientizată energetic, iar alături de clădirea centrală a spitalului este în construcție una nouă, în care va funcționa Ambulatoriul de specialitate. Acesta vine la pachet cu zeci de aparate medicale ultramoderne, printre care și un RMN. Spitalul «Beldiman» a fost o prioritate pentru noi în tot acest timp, va continua să fie, iar faptele, nu cuvintele, vorbesc de la sine”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

AlaltaieriVasluianul

Nicolae Ciucă rămâne premier. ”Singura şansă este să realizăm o coaliţie politică stabilă”, spune Ciucă

Reporter: Daniel Tănăsuc
26 May 2023 at 20:07
Nicolae Ciucă rămâne premier Singura şansă este să realizăm o coaliţie politică stabilă spune Ciucă

Premierul Nicolae Ciuca a declarat, vineri, într-o conferință de presă, alături de Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor, că nu își va depune mandatul până nu se vor rezolva crizele din societate.

„Pe 26 mai ar fi trebuit să-mi depun mandatul, în condiţii de echilibru. După discuţiile la nivelul Coaliţiei, şi joi seara, şi vineri dimineață, am decis să continuăm dialogul cu sindicatele din Învăţământ, şi să facem în aşa fel încât, pe baza înţelegerii şi raţiunii, să găsim soluţii.

Doar că acestea nu se pot rezolva pe loc, ci în timp. Sunt probleme care s-au acumulat în 30 de ani. Am alocat sume considerabile, faţă de ceea ce au fost până de curând doar vorbă: suplimentar, de la buget, 8 miliarde de lei şi 3,8 miliarde de euro, de la PNRR, pentru pregătirea cadrelor didactice.

Nu ajung banii, trebuie să avem cadre didactice pregătite. Nu ne putem asuma ca, printr-o măsură unidirecţională, să destabilizăm bugetul de stat.

Vom continua dialogul cu sindicatele. Le-am pus în faţă toate datele şi sperăm că, pe măsura încrederii obişnuite în urma acestui dialog, să ajungem la o soluţie.

Măsurile pe care le-am luat nu au fost îndreptate decât în a demonstra că facem ceea ce ne asumăm.

Am căzut cu toţii de acord că singura şansă este să realizăm o coaliţie politică stabilă, prin care am putut să gestionăm şi criza energetică, şi consecinţele războiului din Ucraina, şi efectele inflaţiei şi, există premise ca până la sfârşitul anului, să avem o scădere a inflaţiei sub 2 cifre, toate aceste măsuri asigurându-ne şi creşterea economică”.

Am avut discuții până noaptea trecută, târziu, ne-am revăzut în această dimineață și am convenit ca, până la soluționarea acestor probleme (din educație, n.red.), să nu îmi depun mandatul și să îmi asum, în continuare, responsabilitatea funcției de premier.

În felul acesta, sper să fie create condițiile astfel încât, într-o perioadă de timp cât mai scurtă, să putem să punem în aplicare planul de rocadă la nivelul coaliției”, a declarat Nicolae Ciucă.

”Consider că decizia luată de noi trei e una corectă, ne-o asumăm împreună, împreună vom continua să soluționăm cât mai repede această problemă categoric legitimă.

Trebuie să avem echilibrul de a găsi momentele cele mai prielnice și împreună ne-am asumat că prioritatea nr.1 sunt profesorii și sistemul de sănătate.

Cred că este decizia corectă. Tot împreună vom găsi calendarul cel mai bun pentru rocada guvernamentală”, a spus Marcel Ciolacu, viitorul premier.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Acțiune emoționantă a elevilor din comuna Muntenii de Jos! Felicitări, copii!

Reporter: Daniel Tănăsuc
26 May 2023 at 19:53
Acțiune emoționantă a elevilor din comuna Muntenii de Jos Felicitări copii
Acțiune emoționantă a elevilor din comuna Muntenii de Jos Felicitări copii

Elevii Școlii din Muntenii de Jos au participat, de Ziua Eroilor, la depunerea de flori și coroane, alături de de Primăria din localitate, în frunte cu primarul Iulian Lazăr, cel care q organizat evenimentul.

Elevii au comemorat eroii printr-un program artistic organizat de profesorul de muzică, Romică Brunchi, sufletul manifestării, și profesoara de limba română, Silvia Rotaru. Ambii au pregătit un emoționant moment artistic cu cântece și poezii patriotice, în cinstea eroilor. Elevii au fost însoțiți și de bibliotecara Gina Petrea. Au fost depuse flori și coroane. În final, elevii au primit prăjituri, ouă roșii și alte bunătăți.

Acțiune emoționantă a elevilor din comuna Muntenii de Jos Felicitări copii

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Transport ilegal de cherestea, marca Redcon 1, depistat de polițiștii din Ivănești! Cine acoperă haiduciile de la Redcon?

Reporter: Adrian Preda
26 May 2023 at 15:09
Transport ilegal de cherestea marca Redcon 1 depistat de polițiștii din Ivănești Cine acoperă haiduciile de la Redcon

Un nou caz de evaziune fiscală cu cherestea, în care sunt implicate mașinile firmei Redcon 1, a fost descoperit de polițiștii vasluieni, joi, la prânz. Folosind același mod de operare din alte situații – zi de sărbătoare pentru creștini, Înălțarea, atunci când se presupune că polițiștii nu prea acționează pe drumurile publice – conducerea Redcon 1 a autorizat un transport de cherestea fără acte, către un client din Gârceni.

Șoferul mașinii a dat nas în nas cu polițiștii de la Postul Ivănești, pe drumul național Vaslui-Bacău, iar aceștia l-au întrebat de acte. Cum șoferul a ridicat din umeri și a spus că nu are documente justificative, cheresteaua, în valoare de aproape 4.000 de lei, a fost confiscată de p oamenii legii.

”La data de 25 mai 2023, ora 11.30, un echipaj de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui care acționa, în baza unui plan de acțiune, pe drumul național DN 2F, în comuna Ivănești, județul Vaslui, a depistat o un autocamion, înmatriculat în județul Vaslui, deținut de către o societate comercială din municipiul Vaslui, ce efectua un transport de materiale de construcții.

Autocamionul era condus de către un bărbat de 59 de ani, din municipiul Vaslui, și se deplasa din direcția Vaslui spre Gârceni.

Conducătorul autoutilitarei nu a prezentat documente justificative pentru toată cantitatea de cherestea transportată, în cauză fiind dispusă sancționarea contravențională a acestuia si a societății comerciale, în conformitate cu Legea 171/2010.

Totodată, complementar a fost dispusă confiscarea surplusului de masă lemnoasă (3.99 m³ cherestea rășinoase, în valoare de 3.690 lei) și predarea acesteia către reprezentanții Ocolului Silvic Vaslui”, a anunțat IPJ Vaslui.

Se pare că transporturile de cherestea fără acte sunt la ordinea zilei la Redcon 1.

În martie a.c., într-o zi de week-end, sâmbătă, polițiștii vasluieni l-au descoperit pe fiul patronului de la Redcon 1, Vlad Micu, la volanul unei mașini încărcate cu grinzi de lemn. Micu jr. nu a putut prezenta documente justificative pentru cantitatea de lemn din mașina condusă de el, încercând să spună că de fapt ar fi documente, dar că actele erau făcute pe o altă mașină, care era în fața sa etc. etc… explicații de doi lei, una peste alta.

Și atunci Poliția i-a confiscat marfa.

„La data de 11 martie 2023, un echipaj de ordine publică al Secției 1 Poliție Rurală Vaslui, care acționa, în baza unui plan de acțiune, pe drumul național DN 24, în comuna Albești, județul Vaslui, a depistat o autoutilitară, înmatriculată în județul Vaslui, ce transporta cherestea, condusă de către un bărbat de 37 de ani, din municipiul Vaslui. Conducătorul autoutilitarei nu a prezentat documente justificative pentru cantitatea (2.45 m³) sau transportul de cherestea, în cauză fiind dispusă sancționarea contravențională, conform Legii 171/2010, ridicarea în vederea confiscării masei lemnoase și predarea acesteia către reprezentanții Direcției Silvice”, anunța IPJ Vaslui.

Având în vedere că sunt tot mai multe abateri de acest gen la Redcon 1, în ultimii ani, ne punem întrebarea: Poliția Economică, Garda Forestieră, celelalte instituții de control dorm? Nu ar fi normal să vină să controleze depozitele Redcon 1, să vadă ce merfă este la negru și câtă este în legalitate, pentru că este clar că repetarea unor transporturi fără acte arată o practică permanentă la Redcon?

Cine închide ochii la aceste ilegalități și, mai ales, de ce? se întreabă multă lume….

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

❌
❌