Normal view

There are new articles available, click to refresh the page.
Ieri — 27 May 2023TeleM

Un avion care venea de la Viena nu a putut ateriza la Iaşi din cauza furtunii / Aeronava a fost redirecţionată către Budapesta şi ulterior a decolat către Viena

Reporter: telem.ro
27 May 2023 at 17:10
Un avion care venea de la Viena nu a putut ateriza la Iaşi din cauza furtunii  Aeronava a fost redirecţionată către Budapesta şi ulterior a decolat către Viena

Cursa aeriană Viena-Iaşi nu a putut ateriza, sâmbătă după-amiază, pe aeroportul ieşean din cauza unei furtuni puternice, avionul fiind redirecţionat către aeroportul din Budapesta. Avionul a oprit la Budapesta pentru realimentare, iar la ora 17.25, ora României, a decolat către Viena.

Avionul aparţinând companiei Austrian Airlines urma să ajungă la Iaşi la ora 15.20, însă cu doar câteva minute înainte de aterizare în zona aeroportului s-a pornit o furtună puternică. Aeronava s-a rotit de câteva ori deasupra judeţului Iaşi, iar potrivit flightradar.ro a fost redirecţionată către aeroportul din Budapesta.

Pe aeroportul din Iaşi aşteptau zeci de pasageri ce urmau să se îmbarce în aceeaşi aeronavă care avea programat la ora 16.00 zborul retur către Viena.

Atât reprezentanţii companiei aeriene austriece, cât şi cei ai aeroportului Iaşi nu au precizat dacă pasagerii vor ajunge la destinaţie cu o altă aeronavă care va sosi în cursul zilei la Iaşi sau dacă vor fi reprogramaţi pentru zborurile din zilele următoare.

Judeţul Iaşi se află până la ora 23.00 sub cod galben de instabilitate atmosferă temporară accentuată.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Noi stagii de pregătire, în cadrul Poligonului de antrenament pentru pregătirea de specialitate a salvatorilor din România și Ucraina – Siret

Reporter: telem.ro
27 May 2023 at 16:33
Noi stagii de pregătire în cadrul Poligonului de antrenament pentru pregătirea de specialitate a salvatorilor din România și Ucraina  Siret

În cadrul proiectului „Îmbunătățirea nivelului de siguranță și securitate a populației în zona transfrontalieră prin îmbunătățirea instruirii și acțiuni de cooperare în managementul situațiilor de urgență – BRIDGE”, în perioadele 15-19 mai și 22-26 mai a.c., la poligonul din Siret, s-au desfășurat două sesiuni de pregătire și antrenament în comun – Curs de formare pentru îmbunătățirea pregătirii pentru intervenție în zonele montane. La aceste cursuri, a participat Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava, Inspectoratul de Jandarmi Județean Maramureș, precum și salvatori din cadrul Departamentelor pentru Situații de Urgență din regiunile Cernăuți și Ivano-Frankivsk (Ucraina).

Astfel, cursanții au exersat tehnici specifice de alpinism utilizate pentru evacuarea persoanelor din medii montane, în sesiuni de câte cinci zile de instruire și de dezvoltare a competențelor în evacuarea de urgență.Seriile de instruire au fost concepute și implementate cu scopul de a oferi participanților cunoștințe și abilități practice în tehnicile specifice de alpinism utilizate pentru evacuarea persoanelor în medii montane.

În primele zile ale stagiilor de pregătire, s-au efectuat sesiuni teoretice intensive, la care participanții au explorat aspecte cheie ale evacuării de urgență.Aceste sesiuni au vizat navigația pe teren montan, utilizarea echipamentelor specializate și aplicarea tehnicilor de siguranță în timpul evacuărilor. Participanții au dobândit o înțelegere detaliată a principiilor și procedurilor esențiale pentru asigurarea evacuărilor eficiente și sigure.

Următoarele zile ale stagiilor au fost dedicate sesiunilor practice, oferind participanților posibilitatea de a aplica și practica tehnici de alpinism într-un cadru real.Aceste sesiuni s-au desfășurat în zona împădurită din apropierea orașului Siret, precum și pe raza comunei Putna, oferind un teren propice și provocator pentru simularea situațiilor de urgență. Cursanții au învățat și au exersat utilizarea echipamentelor specializate, manevrele de transport și evacuare, precum și tehnici de comunicare și coordonare a echipei.

Antrenamentul a fost structurat într-o manieră interactivă și participativă, încurajând colaborarea și schimbul de experiență între participanți și formatori.În cadrul exercițiilor practice, participanții au fost expuși la diverse scenarii de urgență și au fost provocați să ia decizii rapide și eficiente, punând în aplicare cunoștințele și abilitățile dobândite pe timpul instruirii.

Prin finalizarea acestor stagii de pregătire, participanții au dobândit competențe valoroase și au câștigat încredere în capacitatea lor de a răspunde eficient și profesionist în situații de urgență.Această instruire le va permite să devină resurse valoroase pentru comunitățile lor și să contribuie la asigurarea siguranței și bunăstării persoanelor în situații de urgență.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Geoană, prima reacție după ce cumnatul său a fost dat în urmărire: Chiar și în momente complicate, valorile democratice trebuie să primeze. Fără excepție, deciziile judecătorești trebuie respectate și duse la îndeplinire

Reporter: telem.ro
27 May 2023 at 13:47
Geoană prima reacție după ce cumnatul său a fost dat în urmărire Chiar și în momente complicate valorile democratice trebuie să primeze Fără excepție deciziile judecătorești trebuie respectate și duse la îndeplinire

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, cumnatul lui Ionuț Costea, fost președinte al băncii Exim Bank, condamnat definitiv la închisoare pentru corupție, a avut o primă reacție după ce Costea a fost dat în urmărire pentru executarea pedepsei, relatează Digi24.ro

„Chiar și în momente complicate, valorile democratice trebuie să primeze. Fără excepție, deciziile judecătorești trebuie respectate și duse la îndeplinire. Fiecare dintre noi suntem responsabili pentru deciziile luate. Eu și Mihaela vom continua să fim alături de nepoții noștri și să le oferim sprijinul de care au nevoie în aceste momente grele”, a transmis sâmbătă pentru Digi24.ro

Context

Apropiații lui Ionuț Costea le-au spus polițiștilor că acesta ar fi plecat din țară la tratament medical, potrivit surselor G4Media.ro. Costea a fost deja dat în urmărire națională și urmează procedurile pentru urmărirea internațională, fără ca momentan să fie localizat.

Ionuț Costea, cumnatul adjunctului secretarului general NATO Mircea Geoană, a fost vineri dat în urmărire națională de Poliția Română după ce nu a fost găsit la domiciliu. Trebuie să ispășească o pedeapsă de 6 ani de închisoare după sentința de vineri din dosarul în care și fostul ministru de Finanțe, Sebastian Vlădescu, a fost condamnat la 7 ani și 4 luni de închisoare în dosarul reabilitării căii ferate București-Constanța.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Biserica Sfântul Spiridon din Iași va fi reabilitata in cadrul unui proiect cu o valoare de 2 milioane de euro

Reporter: telem.ro
27 May 2023 at 13:37
Biserica Sfântul Spiridon din Iași va fi reabilitata in cadrul unui proiect cu o valoare de 2 milioane de euro

În ședința ordinară programată luni, 29 mai, Consiliul Local va analiza și un proiect privind aprobarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Investiții, a indicatorilor tehnico – economici şi a devizului general pentru reabilitarea Bisericii Sfântul Spiridon din Iași.

Valoarea totală a investiției este estimată la 9.856.572,82 lei cu TVA, lucrările urmând a fi realizate pe parcursul a 36 de luni.

Biserica Sfântul Spiridon este amplasată pe bulevardul Independenţei şi a fost ctitorită la 1752, fiind unul dintre cele mai importante monumente ieșene ale curentului clasicizant din arhitectura moldovenească.

Ștefan Sosie, Vasile Ruset şi Anastasie Lipscanul sunt ctitorii bisericii.Forma iniţială a monumentului nu este cunoscută, fiind zidită înainte de ultimul sfert al veacului XVIII. Biserica a fost afectată de cutremurul din 1802 și a fost reconstruită după 1804. După aceste lucrări a căpătat influenţe ruseşti şi ale stilului neogotic. În anul 1911 s-a instalat curent electric, fiind primul lăcaş de cult electrificat din laşi. În 1956 au fost reparate daunele acoperişului şi ale zidăriei produse în timpul războiului, apoi fiind racordată la instalația termică a spitalului. Urmează în anul 1976 reparații ale turnului clopotniţei şi ale faţadei bisericii. În 1990 și 1991 s-au repetat reparaţiile exteriorului bisericii, iar în 1996 a început întreţinerea interioară a zugrăvelii, a catapeteasmei, a icoanelor. Pe 12 decembrie 1998 s-a făcut resfinţirea Bisericii.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Patru medalii de aur au obtinut sportivii ieseni de la Clubul Keumgang la Campionatele Nationale de Taekwondo

Reporter: telem.ro
27 May 2023 at 13:34
Patru medalii de aur au obtinut sportivii ieseni de la Clubul Keumgang la Campionatele Nationale de Taekwondo

Weekend-ul trecut Iașul a fost locul “fierbinte” din punct de vedere sportiv: Campionatul Național de Taekwondo A.R.T a fost organizat pentru prima dată in orașul nostru de către Club Sportiv Keumgang.

Concursul, desfășurat pe parcursul a două zile de foc, a reunit peste 300 de sportivi din toată țara ce au concurat la cele 5 probe – Kyeorugi, Pumsae, Speed Kick, Kyeokpa și tehnici speciale.

CS Keumgang a fost, ca de fiecare dată, la înălțime, reușind să se situeze pe primul loc la 3 dintre cele cinci probe (Kyeorugi, Pumsae, Speed Kick) iar sportivii ieșeni au reușit să pună mâna și pe cel mai râvnit loc pe podium, respectiv Locul 1 in clasamentul general al competiției!“Au fost două zile solicitante însă satisfacția de a urca pe podium de atâtea ori a șters orice urmă de oboseală de pe fețele sportivilor noștri! Suntem fericiți și mulțumiți, am cules cu toții roadele unei munci titanice desfășurate pe parcursul a câtorva luni de zile. Le mulțumesc in numele clubului tuturor celor implicați intr-un fel sau altul la organizarea acestui eveniment, sponsorilor, partenerilor și voluntarilor noștri!”, a declarat Master Ionela Manea, coordonator al Clubului Sportiv ACS KEUMGANG.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

❌
❌