Normal view

There are new articles available, click to refresh the page.
AlaltaieriStiri pozitive

Artista Puskas Lenke Rozalia, revine pe piața culturală a Brașovului cu o nouă expoziție de pictură

Reporter: nagym
25 May 2023 at 09:01
Artista Puskas Lenke Rozalia revine pe piața culturală a Brașovului cu o nouă expoziție de pictură

Albastrul este noua culoare a pasiunii. De acest lucru ne vor convinge lucrările artistei Puskas Lenke Rozalia, care revine pe piața culturală a Brașovului cu o nouă expoziție de pictură. „PopArt Blue Passion” este o incursiune captivantă într-o lume plină de energie și culori vii. Puskas Lenke Rozalia explorează prin lucrările sale puterea simbolismului pop art, iar prin utilizarea generoasă a nuanțelor de albastru, reușește să evidențieze pasiunea și expresivitatea.

Vernisajul expoziției „PopArt Blue Passion” reunește lucrări proaspete și captivante ale pictoriței Puskas Lenke Rozalia, reprezentând ultimele sale creații. Șapte picturi vor fi punctul central al evenimentului, oferind astfel o perspectivă unică asupra evoluției și stilului artistic al artistei. Muzica interpretată de Monica Opra și Moni Acustique band va completa perfect experiența vizuală oferită de expoziția PopArt “Blue Passion”.

Evenimentul de artă, organizat de Galeria de Arta TRANSILVANIA, va fi găzduit joi, 25 mai 2023, ora 18.00, de sala IAR80 – Coresi Business Campus, cladirea H1, str. Turnului, nr. 5, Brașov.

La finalul evenimentului, consumatorii de artă sunt invitați la o degustare vinuri susținută de magazinele Plin cu Vin – Partener Cramele Recaș din județul Brașov.De asemenea, evenimentul se bucură de susținerea și a altor parteneri, precum:

  • Fundația Kronospan
  • Opra Monica
  • laboratoarele de cofetarie – patiserie Maripusc (Str. Brazilor nr. 1 – în incinta Zoo Brașov și Str. Lungă Nr. 142, Brașov, maripusc.ro).

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Cum să alegi de la un magazin online semințe de legume

Reporter: nagym
17 May 2023 at 16:25
Cum să alegi de la un magazin online semințe de legume

Culturile de legume bogate, de calitate superioară, se bazează pe semințe de calitate, atent selecționate și testate pentru rezistență la factori cum ar fi bolile, clima și dăunătorii.  În acest articol poți afla cum să alegi de la un magazin online semințe de legume.

Culturile de legume bogate, de calitate superioară, se bazează pe semințe de calitate, atent selecționate și testate pentru rezistență la factori cum ar fi bolile, clima și dăunătorii. În acest articol poți afla cum să alegi de la un magazin online semințe de legume.

1. Cerințele de climă

Unele legume se dezvoltă optim în zone însorite, altele în penumbră, unele prosperă în soluri umede, pe când altele au nevoie de soluri aerate și bine afânate. Este important să alegi legume cărora să le poți asigura condițiile necesare de plantare și dezvoltare.

2. Durata necesară pentru recoltare și mediul în care vei planta semințele

Există legume care au nevoie de mai mult timp decât altele pentru a ajunge la maturitate. Pe site-urile magazinelor agricole online găsești informații despre cât durează, de la momentul plantării semințelor, să poți recolta fiecare tip de legume. Salata și varza de exemplu se maturizează mai rapid decât ardeii sau vinetele.

Gândește-te la mediul în care vei planta semințele (pe câmp, în grădină, în solar, în ghivece de apartament) și la condițiile de climă și temperatură din aceste medii. Astfel te asiguri că semințele nu vor îngheța în pământ, ci vor produce plante care îți vor oferi o recoltă bogată.

3. Modul de utilizare a legumelor

Există multe soiuri de semințe disponibile pe piață și le poți alege pe cele potrivite în funcție de modul în care vei folosi legumele. De exemplu, castraveții subțiri sunt potriviți pentru salate, iar cei groși sunt cel mai adesea folosiți la prepararea murăturilor. Magazinele online îți oferă în descrierea semințelor toate informațiile legate de fiecare soi în parte și de modul cel mai potrivit în care să te bucuri de ele.

4. Ia în considerare semințele profesionale

Semințele profesionale sunt obținute prin încrucișarea unor tipuri diferite de semințe, proces prin care proprietățile dorite sunt reținute în materialul genetic și transmise unor noi generații de semințe. Ele se folosesc atât la semănatul pe suprafețe extinse, cât și în grădini de dimensiuni mici. Avantajul acestor semințe este că dau naștere unor culturi uniforme, productive, care răspund celor mai exigente cerințe de gust, formă, culoare și care sunt, totodată, mai rezistente la boli și dăunători decât semințele “obișnuite”.

5. Rezistența la boli și dăunători

Anumite soiuri de semințe profesionale de legume sunt create și testate pentru a rezista cu succes în fața anumitor boli și dăunători. Alegerea unor astfel de semințe reprezintă o măsură suplimentară prin care te asiguri că legumele tale vor face față acestor factori de stres care le afectează dezvoltarea.

Indiferent de legumele pe care vrei să le cultivi, la magazinul agricol online Agrinin găsești o gamă variată de semințe pentru recolte bogate și de calitate superioară.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

Proiectul național „Educație financiară pentru dezvoltarea economică și creșterea afacerilor” ajunge la Brașov

Reporter: nagym
12 May 2023 at 09:38
Proiectul național Educație financiară pentru dezvoltarea economică și creșterea afacerilor ajunge la Brașov

Demarat la București, proiectul național “Educație financiară pentru dezvoltarea economică și creșterea afacerilor”, ajunge la Brașov, în data de 18 mai.

Evenimentul este organizat de Ziarul News în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton ADAA și reprezintă un prilej de conștientizare la nivel individual și antreprenorial a nevoii de educație financiară într-o economie aflată într-o dinamică continuă, contribuind la susținerea afacerilor de succes și o mai mare satisfacție pentru toți cei implicați.

“Educația financiară este importantă pentru dezvoltarea economică, deoarece ajută antreprenorii să înțeleagă și să ia decizii financiare inspirate. Aceasta poate duce la o creștere mai rapidă și mai sustenabilă a afacerilor, mai puține eșecuri și o mai mare satisfacție pentru clienți și angajați. De asemenea, educația financiară poate contribui la creșterea accesului la finanțare pentru întreprinderile mici și mijlocii, care sunt considerate motorul creșterii economice. Dacă antreprenorii înțeleg cum să își gestioneze eficient finanțele, este foarte probabil să obțină finanțarea necesară pentru a-și dezvolta afacerile”, a declarat Andreea NEGRU, Fondatoare ADAA.

Conferința “Educație financiară pentru dezvoltarea economică și creșterea afacerilor” se bucură de parteneriatul cu Camera de Comerț și Industrie Brașov, sub patronajul Consiliului Județean Brașov și are loc la Biblioteca Județeană „George Barițiu”.

În deschiderea oficială vor fi prezenți Bogdan DUMEA, secretar de stat Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Anca DRAGU, fost ministru de finanțe și senatoare a României, Adrian VESTEA, președinte Consiliul Județean Brașov, Cosmin ROȘIA, director general Camera de Comerț și Industrie Brașov. Evenimentul va fi moderat de Andreea NEGRU, președinte fondator ADAA. Dezbaterile vor avea ca protagoniști reprezentanți din instituții de stat, antreprenori, mediul academic și asociativ.

Partenerii evenimentului

Consiliul Județean Brașov, Camera de Comerț și Industrie Brașov, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Exim Banca Românească, Patronatul Național al Femeilor de Afaceri din IMM-uri, Academia de Studii Economice București, Facultatea de Economie Teoretică și Aplicată, CNTEE Transelectrica SA, TRANSGAZ, SNGN ROMGAZ SA, DO Security, Groupama, HORA, Think Tank 360 și Asociația Studenților în Economie, Afaceri și Comunicare.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

CEO Conference – Shaping the Future, cel mai prestigios eveniment dedicat liderilor de afaceri, ajunge la ediția 20 în 2023

Reporter: nagym
12 May 2023 at 09:22
CEO Conference  Shaping the Future cel mai prestigios eveniment dedicat liderilor de afaceri ajunge la ediția 20 în 2023

”CEO Conference – Shaping the Future”, cel mai important eveniment dedicat top executivilor, membrilor consiliilor de administrație investitorilor și antreprenorilor va avea loc pe 16 mai 2023, la hotelul Radisson Blu din București.

La conferința, considerată de participanții edițiilor anterioare drept cea mai relevantă pentru segmentul de top management al companiilor mari, dezbaterile se vor axa pe provocările cu care se confruntă companiile românești în actualul climat economic, social, tehnologic și legislativ.

Tema principală a conferinței din acest an este Mastering the New Reality, care reflectă nevoia tuturor companiilor de a se adapta la mediul de afaceri în continuă schimbare.

Liderii de companii invitați să vorbească la conferință vor discuta despre modul în care companiile își vor recalibra afacerile în contextul suprapunerii multiplelor crize care aduc schimbări la nivelul managementului și leadership-ului într-o perioadă de incertitudine.

Vor evidenția și modul în care companiile trebuie să se adapteze la tendințele și provocările actuale asupra performanței mediului de afaceri, în contextul transformărilor accelerate determinate de tehnologie și de cerințele de sustenabilitate.

Evenimentul CEO Conference – Shaping the Future va include două paneluri de discuție

Evenimentul CEO Conference – Shaping the Future va include două paneluri de discuție, în care lideri de afaceri de top care vor aborda problemele cheie cu care se confruntă companiile astăzi.

09:15 – 11:00 Panel: Gestionarea noii realități – Perspectivele și tendințele macroeconomice, provocările energetice și din lanțul de aprovizionare, riscuri geopolitice

  • În acest panel se va discuta despre seria de probleme critice cu care se confruntă afacerile în prezent. Dezbaterile se vor concentra pe imaginea de ansamblu macroeconomică și vor examina tendințele și provocările care au impact asupra economiei și mediului de afaceri.
  • Domeniile cheie de discuție includ perspectivele macroeconomice, provocările legate de energie și lanțul de aprovizionare, în contextul cerințelor ESG și ale taxonomiei UE. Acest panel va pregăti scena pentru discuțiile din restul conferinței și va oferi perspective valoroase pentru ca liderii de afaceri să gestioneze cu succes aceste probleme complexe.

11:30 – 13:15 Panel: Echilibrul între transformare, sustenabilitate și reziliență

  • Al doilea panel se va concentra asupra nevoii de a echilibra nevoile de transformare si reziliență, în contextul cerințelor de evoluție sustenabilă a companiei. Vorbitorii vor discuta despre modul în care companiile pot aborda cererile de creștere pe termen scurt, într-un echilibru sustenabil cu nevoia de transformare pe termen lung, inclusiv din perspectiva impactului asupra mediului și a responsabilității sociale.
  • Această discuție va aborda de asemenea subiecte precum rolul tehnologiei în dezvoltarea strategică a companiilor, factorii ce pun presiune pentru schimbarea afacerilor și sustenabilitatea corporativă. Panelul va oferi informații și strategii pentru liderii de afaceri pentru a stimula inovația și transformarea digitală, încurajând în același timp practici durabile de care va beneficia atât organizația cât și comunitatea în care aceasta își derulează activitatea.

Lideri ai unor companii importante din România vorbitori la a 20-a ediție a CEO Conference

Adrian Ariciu – CEO METRO Romania, Marius Meleșteu – General Manager Strauss Romania, Lăcrămioara Diaconu-Pințea – Country Manager OX2 Romania, Gabriel Ivan – Country General Manager CHEP Romania & Bulgaria.

Florin Popa – Business to Business Director Orange Romania, Bogdan Putinică – Country Manager Romania & Moldova Microsoft, Lucian Enaru – Country General Manager Romania & Moldova Schneider Electric, Gabriel Pavel – Regional Director, Balkans, Hungary, Czech & Slovakia Fujitsu, Radu Hanga – Președinte, Bursa de Valori București.

Invitat special: Raluca Negulescu-Balaci, Executive Director, UiPath Foundation.

Moderatorul conferinței va fi Marius Perșinaru, CEO, Antreprenor și Consultant Organizațional Strategic cu o experiență considerabilă în conducerea unor companii multinaționale, în România și în regiune.

„Suntem încântați să organizăm ediția cu numărul 20 a CEO Conference la București și să reunim directori de top din toată România. Tema din acest an, ‘Mastering the New Reality’, reflectă provocările cu care se confruntă companiile în 2023. Credem că și de această dată conferința va oferi informații valoroase și soluții practice pentru a ajuta liderii companiilor să gestioneze cu succes provocările generate de mediul de afaceri în continuă schimbare”, a declarat Dumitru Ion, CEO Doingbusiness.ro și Kompass România, organizatorul evenimentului.

CEO Conference o oportunitate pentru directorii generali și ceilalți membrii din conducerea companiilor

Participarea la CEO Conference este o oportunitate pentru directorii generali și ceilalți membrii din conducerea companiilor de a face schimb de idei, de a împărtăși cele mai bune practici și de a asculta vorbitori cu experiență în conducerea unor companii de succes. Conferința le va oferi participanților oportunitatea de a relaționa cu alți lideri de business și pentru a obține informații despre cele mai recente tendințe și evoluții din diverse industrii.

Evenimentul este susținut de importanți Parteneri Premium: Bursa de Valori București, CHEP, First Bank, Fujitsu, METRO Romania, Microsoft Romania, Orange Business, OX2 Romania, Schneider Electric, Strauss Romania și Dent Estet.

Parteneri ai CEO Conference sunt: UiPath Foundation, PWN Romania, Valoria Business Solutions, Hikvision, Emporium Consulting, Ambasada Sustenabilității în Romania, Creative & Bright și Kompass Romania.

Conferința este dedicată exclusiv top executivilor, lideri ai marilor companii din România.

Înregistrările la eveniment sunt deschise și se pot face online la: www.ceoconference.ro.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

UNTOLD caută peste 2.000 de voluntari

Reporter: nagym
12 May 2023 at 09:02
UNTOLD caută peste 2000 de voluntari

Au început înscrierile pentru voluntari la UNTOLD. Peste 2.000 de tineri sunt așteptați să intre în universul magic din Cluj-Napoca.

UNTOLD caută peste 2.000 de voluntari plini de entuziasm, gata să trăiască o aventură completă în universul magic din Cluj-Napoca, între 3 și 6 august, la cea de-a opta ediție a festivalului.Voluntarii sunt o componentă extrem de importantă în procesul de organizare al festivalului UNTOLD. Aceștia fac parte din echipa care, în fiecare an, oferă o experiență unică în cele patru zile și patru nopți de festival. Cei care se înscriu în voluntariat pot face parte și din echipele artiștilor și DJ-ilor internaționali care vin la festival.

Peste 2.000 de persoane sunt așteptate să se alăture echipei de voluntari Untold

Peste 2.000 de persoane, care au peste 16 ani împliniți, sunt așteptate să se alăture echipei de voluntari pentru ediția 2023 a festivalului UNTOLD. Perioada de înscriere se derulează între 9 mai și 8 iunie, online, aici. După această perioadă, voluntarii vor trece printr-o etapă de selecție, iar răspunsurile pentru cei aleși în echipă vor veni până pe data de 20 iunie 2023.

Cei care se înscriu în programul de voluntariat pentru UNTOLD 2023 pot opta pentru departamentul în care vor să își desfășoare activitatea: Acces, Acreditări, Angels, Backstage, Check-in, Resolution, User Experience sau Stewarzi.

Doritorii pot selecta cinci opțiuni în alegerea departamentelor, după care vor fi distribuiți către un singur departament, în funcție de numărul de locuri disponibile și de ordinea în care a fost realizată selecția.

Voluntarii selectați vor participa la sesiuni personalizate de pregătire și training pentru fiecare echipă în care vor intra. În 2022 la UNTOLD au fost 2000 de voluntari.UNTOLD este în clasamentul celor mai mari 10 festivaluri din lume și în acest an va avea loc între 3 și 6 august, în Cluj-Napoca. Acest tărâm plin de magie își va deschide din nou porțile pentru oamenii din întreaga lume, alături de care se va scrie povestea celui de-al 8-lea capitol UNTOLD.

La ediția de anul acesta, fanii se vor bucura alături de Imagine Dragons, David Guetta, Martin Garrix, Armin van Buuren, Alesso, KSHMR, Salvatore Ganacci, Amelie Lens, Boris Brejcha, Camelphat și Marco Carola. Alți artiști vor fi anunțați de creatorii experienței UNTOLD în curând.

Pentru mai multe informatii puteti vizita sursa acestui articol de stiri.

❌
❌