Actualitate

❌
There are new articles available, click to refresh the page.
 • „Vioara lui Noe”, pe canalele din Veneția. Muzica este dedicată victimelor Covid
 •  

„Vioara lui Noe”, pe canalele din Veneția. Muzica este dedicată victimelor Covid

Vioara lui Noe pe canalele din Veneția Muzica este dedicată victimelor Covid

O barcă inedită a devenit atracția principală la Venezia. Instrumentul plutitor, botezat „Vioara lui Noe, circulă, începând de sâmbătă, 18 septembrie, pe canalele lagunei italiene și îi încântă pe turiștii aflați la plimbare cu gondolele. Grupul de muzicieni explică faptul ideea simbolizează renașterea după Covid, iar cântecele lor sunt dedicate victimelor pandemiei, scrie Deutsche Welle.

„Vioara lui Noe” este dotată cu strune și arcuș, însă acordurile de muzică clasică răsună pe canalele din Veneția, nu într-o sală de concerte.

Vasul, construit de meșterul venețian Livio De Marchi, are 12 metri lungime și patru lățime. Ambarcațiunea a fost testată cu succes, iar sâmbătă a plecat „în concert” pe canale.

Meșterul a lucrat intens în timpul pandemiei și spune că ideea sa este dedicată victimelor coronavirusului.

Veneția, reguli pentru reglementarea turismului

Autoritățile capitalei regiunii Veneto intenționează să impună o taxă de acces pentru vizitatori, a informat Bloomberg, luna trecută. Măsura ar urma să intre în vigoare din vara viitoare, iar biletul va costa între 3 și 10 euro. Cei care și-au rezervat cazarea la un hotel nu vor trebui să achite taxa.

În iulie, Venezia a interzis intrarea navelor de croazieră în lagună pentru a proteja site-ul de supraaglomerare, ceea ce a fost un un prim pas în efortul de reglementare a turismului. Măsura a intrat în vigoare în august.

Foto: Profimedia

Vioara lui Noe pe canalele din Veneția Muzica este dedicată victimelor Covid

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Maramureșul și-a atins obiectivul și în condiții de pandemie.Mii de participanți la cea mare acțiune de ecologizare Let’s Do It, Romania!, sâmbătă, 18 septembrie 2021!
 •  

Maramureșul și-a atins obiectivul și în condiții de pandemie.Mii de participanți la cea mare acțiune de ecologizare Let’s Do It, Romania!, sâmbătă, 18 septembrie 2021!

Maramureșul șia atins obiectivul și în condiții de pandemieMii de participanți la cea mare acțiune de ecologizare Let</div>
<span class= articolul original.

COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Senatorul USR PLUS, Dan Ivan a deschis birou parlamentar în Sighetu Marmației!
 •  

Senatorul USR PLUS, Dan Ivan a deschis birou parlamentar în Sighetu Marmației!

Senatorul USR PLUS Dan Ivan a deschis birou parlamentar în Sighetu MarmațieiSenatorul USR PLUS, Dan Ivan a deschis cel de-al doilea birou parlamentar, da data acesta  în Sighetu Marmației!

„Ieri, 18 septembrie 2021, am  inaugurat cel de-al doilea birou parlamentar. Aflat în centrul orașului Sighetu Marmației, îmi doresc ca acesta să fie la îndemâna tuturor cetățenilor din Maramureșul Istoric. Alături de colegi și prieteni, am petrecut o după-amiază plină de discuții constructive, iar cu această ocazie doresc să îmi arăt aprecierea față de susținerea tuturor celor prezenți la acest eveniment. Intenționez să organizez cât mai curând audiențe în această locație și aștept fiecare cetățean pentru discuții libere și cu folos.” a transmis senatorul USR PLUS de Maramureș, Dan Ivan

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Tragerea Loto 6/49 din 19 septembrie 2021. Report de peste 860.000 de euro la categoria I
 •  

Tragerea Loto 6/49 din 19 septembrie 2021. Report de peste 860.000 de euro la categoria I

Tragerea Loto 649 din 19 septembrie 2021 Report de peste 860000 de euro la categoria I

Astăzi, 19 septembrie, vor avea loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc. Numerele câștigătoare vor fi afișate după ora 18.15.

Loto 6 din 49:

Loto 5 din 40:

Joker:

Noroc Plus:

SuperNoroc:

Noroc:

Rezultatele Loto 6/49 din 16 septembrie 2021

La tragerile loto de joi, 16 septembrie, Loteria Română a acordat peste 22.400 de câștiguri în valoare totală de peste 1,92 milioane lei.

Loto 6 din 49: 9, 12, 25, 13, 32, 40

Loto 5 din 40: 8, 14, 31, 26, 19, 20

Joker: 31, 7, 34, 25, 29 +2

Noroc Plus: 0 8 1 8 6 8

SuperNoroc: 2 8 5 5 1 6

Noroc: 7 7 8 3 9 9 6

Report în valoare de 4,26 milioane lei la tragerea Loto 6/49 din 19 septembrie 2021

La Loto 6/49 se înregistrează la categoria I un report în valoare de aproximativ 4,26 milioane lei (peste 860.700 de euro), iar la Noroc este în joc un report cumulat în valoare de aproximativ 2,3 milioane lei (peste 464.700 de euro). 

La Joker, la categoria I, este în joc un report în valoare de peste 30 milioane lei (peste 6 milioane de euro), iar la categoria a II-a se înregistrează un report în valoare de aproximativ 169.500 de lei (peste 34.200 de euro).

La Loto 5/40 se înregistrează la categoria I un report în valoare de peste 126.500 de lei (peste 25.500 de euro), iar la categoria a II-a este în joc un report în valoare de peste 16.800 de lei. La Super Noroc este în joc la categoria I un report în valoare de aproximativ 208.700 de lei (peste 42.100 de euro).

Când s-a câștigat ultimul mare premiu la Loto 6/49

La tragerea Loto 6/49 de joi, 12 august 2021, s-a câștigat premiul de categoria I. 

Biletul a fost jucat la agenția 07-019 din Bucecea, județul Botoșani, a informat Loteria Română într-un comunicat.

Biletul norocos la Loto 6/49 a fost completat cu o variantă simplă, prețul tichetului fiind de 5,50 de lei.

Tragerea Loto 649 din 19 septembrie 2021 Report de peste 860000 de euro la categoria I

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Petrecere cu peste 25.000 de tineri la Madrid, la începutul noului an universitar. Poliția nu a reușit să disperseze mulțimea
 •  

Petrecere cu peste 25.000 de tineri la Madrid, la începutul noului an universitar. Poliția nu a reușit să disperseze mulțimea

Petrecere cu peste 25000 de tineri la Madrid la începutul noului an universitar Poliția nu a reușit să disperseze mulțimea

Aproximativ 25.000 de tineri au participat sâmbătă, 18 septembrie, la o uriașă petrecere în aer liber la Madrid, la începutul anului universitar, în ciuda interdicțiilor impuse în contextului pandemiei de coronavirus. Poliția nu a reușit să disperseze mega-sărbătoarea, la care s-au revărsat râuri de alcool, scrie ziarul elvețian Blick.

„Fără avertisment prealabil din partea universităților și fără timp pentru pregătirea unei operațiuni adecvate, dizolvarea unei adunări de aproximativ 25.000 de oameni a fost o sarcină aproape imposibilă”, a transmis poliția din Madrid.

Agenții au fost neputincioși în fața ecenimentului. Supranumite „botellones”, petreceri în aer liber la care se consumă alcool, aceste întâlniri sunt convocate, de obiecei, prin intermediul rețelelor sociale.

În fotografiile difuzate pe internet, numeroși tineri dansează și beau alcool în Ciudad Universitaria din Madrid. Aproape nimeni nu purta mască.

#L6NaltatensionLos botellones son siempre en Cataluña y Euskadi igual que la ocupación fué solo con carmena, lo he visto muchas veces en TV.

Ayer en el Madrid de Almeida miles de jóvenes libres quedaron por la noche para leer el Quijote y recitar poemas de Garcilaso de la vega. pic.twitter.com/PBdzFZpA6e

— javi (@escarvasopas) September 18, 2021

Sin palabras.pic.twitter.com/3G0secBj4H

— Enfermera Saturada 🦖 (@EnfrmraSaturada) September 18, 2021

Întrucât poliția nu a reușit să oprească petrecerea, ofițerii au rămas la fața locului pentru a se asigura că totul decurge fără probleme.

A existat, de asemenea, o petrecere botellones în aer liber și în Barcelona, cu 8.000 de tineri reuniți în campusul Universității Autonome, așa cum a declarat rectorul universității.

„Dezgustător”, a scris jurnalistul spaniol Euprepio Padula pe Twitter, după ce a postat un videoclip de la Mdrid. El afirmă că „botellones” au fost interzise de mulți ani.

Esto es un auténtico asco. 25.000 personas, 25.000 montando un botellón descomunal. Es vergonzoso.Los botellones están prohibidos desde hace años y ahora son parte de la vida de las ciudades sin que se le ponga freno. NO QUIERO ESTA ABERRACIÓN. pic.twitter.com/EeaNKl4Zhs

— Euprepio Padula (@EuprepioPadula) September 18, 2021

Spania a ridicat acum multe măsuri de restricție anti-Covid, dar oamenii trebuie să poarte, în continuare, măști în aer liber dacă nu pot ține respecta distanța de 1,5 metri.

Manifestațiile cu un număr mare de persoane sunt interzise.

Numărul de noi infecții a scăzut în prezent în Spania. Incidența este de 91 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Campania de vaccinare este, de asemenea, foarte avansată – mai mult de 75% dintre iberici sunt complet vaccinați.

Foto: Twitter

Petrecere cu peste 25000 de tineri la Madrid la începutul noului an universitar Poliția nu a reușit să disperseze mulțimea

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Deputatul Cristian Brian: USR PLUS susține dezvoltarea localităților rurale din România, dar nu prin programe de tip PNDL care înseamnă risipa banilor publici pe criterii politice!
 •  

Deputatul Cristian Brian: USR PLUS susține dezvoltarea localităților rurale din România, dar nu prin programe de tip PNDL care înseamnă risipa banilor publici pe criterii politice!

Deputatul Cristian Brian USR PLUS susține dezvoltarea localităților rurale din România dar nu prin programe de tip PNDL care înseamnă risipa banilor publici pe criterii politiceSub genericul „USR PLUS susține dezvoltarea localităților rurale din România, dar nu prin programe de tip PNDL care înseamnă risipa banilor publici pe criterii politice” , deputatul Cristian vine cu amendamente la la PNDL 3, Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

” Împreună cu  colegii parlamentari USR PLUS ne-am întâlnit într-o ședință de lucru pentru a aduce amendamente la PNDL 3, Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

USR PLUS susține dezvoltarea localităților rurale din România, dar nu prin programe de tip PNDL care înseamnă risipa banilor publici pe criterii politice.

PNDL 3 a fost principala cauză pentru care USR PLUS a ieșit de la guvernare. În actuala formă, PNDL 3 înseamnă jaf din banii publici.

OUG-ul de adoptare a PNDL 3 a ajuns în Parlament și a fost înregistrat la Senat. Deloc surprinzător, termenul de depunere al raportului de la Comisia de buget e 22 septembrie. Normal ar fi ca într-o săptămână să ceară avize, raportul sa fie solicitat după 2 octombrie. Dar pentru ca alergerile PNL sunt pe 25… e explicabilă graba.

Câteva posibile soluții propuse de către USR PLUS, dar și de societatea civilă:

• Alocare de investiții pe bază de evaluare rezultată din punctaj și nu pe bază de listă aprobată de ministru.

• Stabilire de criterii generale de eligibilitate și ordinea de importanță a acestora.

• Bugetarea realistă, asigurarea surselor de finanțare pentru proiectele PNDL și evitarea suplimentării constante a bugetului prin Fondul de Rezervă sau alte mijloace de urgență sau avarie

• Transparență prin crearea unui sistem informatic, public, care să cuprindă toate informațiile legate de punctaj, contractor, durată, stadiu de execuție și plăți, etc.

• Modificarea legislației pentru a consolida obligația de raportare în timp util și prin mijloacele electronice, respectiv creșterea sancțiunilor pentru nerespectarea reglementărilor.

• Realizarea și publicarea unei analize care să reflecte cauzele pentru care unele proiecte sunt realizate cu întârzieri semnificative.

• Publicarea unei evaluări referitoare la implementarea PNDL 1 și 2 în vederea elaborării PNDL 3.” a menționat deputatul USR PLUS de Maramureș, Cristian Brian

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Cât timp i-a luat președintelui Klaus Iohannis să intre într-o Dacia Spring electrică
 •  

Cât timp i-a luat președintelui Klaus Iohannis să intre într-o Dacia Spring electrică

Cât timp ia luat președintelui Klaus Iohannis să intre întro Dacia Spring electrică

Klaus Iohannis a testat noul Duster automatic și Dacia Spring electrică, sâmbătă, 18 septembrie, la terenul de golf de la Pianu din județul Alba. După festivitatea de premiere a Cupei Paul Tomiță la golf, eveniment susținut de grupul Dacia Renault, șeful statului a plecat de la teren cu un model electric al producătorului de la Mioveni. Președintele, 1,92 metri, a avut nevoie de 21 de secunde pentru a se urca la volan în automobilul care are o înălțime de 1,51 metri și o gardă la sol de 15 cm, scrie Alba24.

Președintele și-a făcut apariția la evenimentul de golf de la Pianu de sâmbătă la ora 15.00, la volanul unei Dacia Spring electrică.

Iohannis a condus mașina electrică de la ieșirea de pe Autostrada Sibiu – Sebeș din zona Pianu de Jos până la terenul de golf Paul Tomiță.

După ce i-a salutat pe organizatori și pe participanți, președintele a făcut un test drive cu noua Dacia Duster cu cutie automată.

După ceremonia de decernare a premiilor pentru câștigătorii turneului de golf de la Pianu, președintele a mai socializat câteva minute cu organizatorii și cu reprezentanții autorităților locale și județene, apoi a părăsit evenimentul tot la bordul unui autoturism Dacia Spring electric.

Dacia Spring electrică are o înălțime de 1,51 metri și o gardă la sol de 15 cm.

Președintelui Klaus Iohannis, 1,92 metri, nu i-a fost prea ușor să intre în micuța mașină electrică Dacia Spring.

A avut nevoie de 21 de secunde pentru a se instala la volanul primului autoturism full electric produs de Dacia, a cronometrat portalul local Alba24.

Cât timp ia luat președintelui Klaus Iohannis să intre întro Dacia Spring electrică

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Costurile strategiei „zero COVID” a Chinei: copilul de numai patru ani care stă singur, izolat în spital
 •  

Costurile strategiei „zero COVID” a Chinei: copilul de numai patru ani care stă singur, izolat în spital

Costurile strategiei zero COVID a Chinei copilul de numai patru ani care stă singur izolat în spital

Îmbrăcat din cap până în picioare într-un costum alb, un copil de patru ani, care poartă un rucsac pe jumătate din mărimea corpului său, merge singur pe coridorul unui spital din China spre încăperea în care urma să i se facă o tomografie. Este infectat cu coronavirus și este singur. Scena a fost surprinsă de o asistentă medicală la un spital din orașul Putian, epicentrul celui mai recent focar de COVID din China, provocat de varianta Delta. Imaginile au devenit virale pe rețelele sociale chinezești în această săptămână, relatează CNN.

Copilul de patru ani urma să intre în carantină de unul singur. Totul, ca parte a strategiei „zero COVID”, adoptată de China în lupta cu pandemia. „Mă doare inima”, este unul dintre comentariile de la videoclipul publicat pe Weibo, platforma chineză asemănătoare lui Twitter.

„Am ochii în lacrimi”, notează un alt utilizator al rețelei.

A 4-year-old kid — who tested positive (asymptomatic) for COVID-19 — in Putian (莆田), Fujian province, is being taken away for quarantine by himself. Putian is where a major outbreak is happening at the moment. pic.twitter.com/7op6qnCQSC

— Byron Wan (@Byron_Wan) September 14, 2021

Videoclipul reamintește într-un mod crunt care sunt costurilor umane ale politicii „zero COVID” a Chinei, care a ajutat țara să țină sub control de mai multe ori răspândirea virusului. Strategia constă în plasarea unor cartiere întregi în lockdown, testarea a milioane de rezidenți în câteva zile și izolarea rapidă a persoanelor infectate și a celor care au intrat în contact direct cu acestea, în spații special amenajate.

Potrivit autorităților locale, în orașul Putian, 57 din cele 129 de cazuri de COVID raportate recent sunt la copii mai mici de 12 ani. Iar pentru a preveni transmiterea virusului, copiii de grădiniță care sunt infectați sunt separați de părinți și duși în izolare.

Într-o conferință de presă de joi, reprezentanții guvernului din Putian au precizat că regulile privind controlul pandemiei interzic pacienților cu COVID să fie însoțiți de cineva în timpul tratamentului sau izolării, dar dacă un copil și părintele lui sunt infectați, spitalul poate încerca să facă astfel încât ei să fie internați în aceeași secție.

Zhu Xiaqing, asistenta care a surprins imaginile cu copilul de patru ani intrat în carantină, a declarat pentru ziarul local Fujian Health Daily că a început să plângă atunci când a văzut sosind o ambulanță plină de copii, toți îmbrăcați în costume de protecție. Ambulanța a ajuns târziu la spital pentru că un copil nu voia să plece de acasă și a plâns timp de două ore înainte de a fi luat de lângă părinți.

La sosire, copiii au mers singuri să li se facă tomografii. Unii erau atât de mici, încât nu se puteau urca pe masa de scanare și trebuiau să fie ridicați de un medic, a mai povestit asistenta.

„Copiii nu ar fi trebuit să fie supuși unor astfel de măsuri extreme de carantină. Acesta este costul social al abordării de toleranță zero față de COVID”, spune Jin Dongyan, virolog la Universitatea din Hong Kong.

La spitalul din Putian, cadrele medicale au găsit diverse modalități de a-i consola pe copiii infectați. Au decorat saloanele de izolare și coridoarele cu picturi cu personaje din desene animate și le-au pus la dispoziție cărți și jucării și chiar s-au jucat cu ei. Dar uneori, nu este de ajuns.

„În timpul zilei, s-ar putea să fie în regulă, dar noaptea, copiii vor fi încă speriați!”, a comentat un alt utilizator al platformei Weibo.

Strategia zero COVID se bucură încă de un sprijin larg în rândul populației chineze, în condițiile în care mulți s-au obișnuit cu beneficiile asociate vieții fără COVID și sunt speriați de virus, parțial din cauza relatărilor din presa de stat despre efectele pandemiei din alte țări.

„Succesul abordării stricte este parțial construit pe frica publicului. (…) Modul corect este de a spune oamenilor adevărul despre necesitatea de a coexista cu virusul, care este singura modalitate durabilă”, spune virologul Jin Dongyan, care adaugă că această abordare ar putea să mai funcționeze o perioadă, însă China nu poate rămâne închisă pentru totdeauna.

Joi, autoritățile din China a anunțat că au vaccinat complet, cu seruri produse pe plan local, un miliard de persoane, ceea ce reprezintă 71% din populația sa de 1,4 miliarde.

Costurile strategiei zero COVID a Chinei copilul de numai patru ani care stă singur izolat în spital

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Petrică Cercel va fi astăzi înmormântat! Manelistul își va dormi somnul de veci la cimitirul Ghencea
 •  

Petrică Cercel va fi astăzi înmormântat! Manelistul își va dormi somnul de veci la cimitirul Ghencea

Petrică Cercel va fi astăzi înmormântat Manelistul își va dormi somnul de veci la cimitirul Ghencea
 • Petrică Cercel va fi înmormântat astăzi
 • Momente grele pentru familia cântărețului

Pentru familia și prietenii lui Petrică Cercel sunt ultimele clipe alături de manelist pe pământ, asta deoarece în doar câteva ore va începe slujba de înmormântare a cântărețului care a plecat dintre noi în urmă cu doar câteva zile din cauza COVID-19.

Petrică Cercel va fi înmormântat azi

Astăzi el urmează să fie înhumat la cimitirul Ghencea din Capitală, acolo unde își va dormi somnul de veci. Pe ultimul drum, regretatul artist va fi condus de către familia distrusă de durere, de prieteni, dar și de colegi de breaslă care au colaborat sau l-au cunoscut pe artist în toți acești ani.

Rugămintea familiei a fost ca toți cei care vor veni să-i aducă un ultim omagiu lui Petrică Cercel să fie îmbrăcați în alb, asta deoarece vor să-l păstreze mereu viu în sufletele lor pe regretatul cântăreț, dar și pentru că acum a devenit un înger.

Deja de ieri oamenii s-au strâns la capela cimitirului Ghencea, unde au venit îmbrăcați în alb să-i aprindă o lumânare manelistului sau să-i aducă o coroană de flori în semn de regret.

Petrică Cercel s-a luptat în spital cu coronavirus

Petrică Cercel și-a dat ultima suflare pe patul de spital în urmă cu trei zile, atunci când medicii nu au putut să mai facă nimic pentru artist ca să-l salveze. Timp de câteva săptămâni cântărețul s-a luptat cu COVID-19 și a stat internat la Terapie Intensivă fiind și intubat.

Din păcate ultimele zile au fost critice pentru cântăreț, iar joi familia și prietenii au primit vestea tragică, aceea că Petrică Cercel a murit.

Citește și: Durere și jale la căpătâiul lui Petrică Cercel. Familia manelistului îl plânge pe cântăreț la cimitirul Ghencea / VIDEO

Petrică Cercel va fi astăzi înmormântat Manelistul își va dormi somnul de veci la cimitirul Ghencea

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Comuna Satulung a răspuns prezent la cea mai mare acțiune socială din lume: Let’s Do It, World!
 •  

Comuna Satulung a răspuns prezent la cea mai mare acțiune socială din lume: Let’s Do It, World!

Comuna Satulung a răspuns prezent la cea mai mare acțiune socială din lume Let</div>
<span class= articolul original.

COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Roxen și-a dat seama că suferă de depresie la vârsta de 6 ani. Încă de atunci a cerut ajutor: „Nu știu ce era în sufletul părinților mei” / VIDEO
 •  

Roxen și-a dat seama că suferă de depresie la vârsta de 6 ani. Încă de atunci a cerut ajutor: „Nu știu ce era în sufletul părinților mei” / VIDEO

Roxen șia dat seama că suferă de depresie la vârsta de 6 ani Încă de atunci a cerut ajutor Nu știu ce era în sufletul părinților mei VIDEO
 • Roxen, despre momentul în care a realizat că ceva nu este în regulă.
 • Artista a cerut ajutor la 6 ani.

La 6 ani, pe când alți copii se jucau și erau lipsiți de griji, Roxen realiza că suferă de depresie. Fosta reprezentantă a României la Eurovision și-a dat seama că are stări anormale și a povestit la școală ce i se întâmplă. A vorbit și cu părinții imediat după, iar de atunci a primit ajutor specializat.

Cum a realizat Roxen că suferă de depresie la 6 ani

În cadrul unui interviu pentru Antena Stars, celebra artistă a explicat ce simțit, mai exact, la vârsta de 6 ani și a subliniat că se afla într-o situațe în care ”nu a avut de ales”.

„Da, eu am realizat că am o problemă. Eram foarte mică și nu simțeam că aparțin, mă simțeam alienată. Am simțit că e ceva în neregulă cu mine și am luat măsuri. (...) N-am avut de ales, așa mi-a fost viața”, a explicat Roxen, la Antena Stars.

Deși era doar un copil, Roxen și-a dat seama că trebuie să ceară ajutor și chiar asta a făcut. A început să se confeseze la școală, iar apoi a purtat o conversație și cu părinții. Din fericire, aceștia au înțeles situația și i-au oferit suportul necesar.

„Am vorbit la școală și după cu părinții. Nu știu ce era în sufletul părinților mei, eu am vrut doar să mă fac auzită și am reușit”, a mai spus artista.

Artista, despre stigma existentă cu privire la depresie

Fiind una dintre puținele persoane publice care vorbesc deschis despre problemele de natură emoțională cu care s-au confruntat, Roxen explică de ce trebuie normalizate aceste conversații. Totodată, cântăreața subliniază că cei aflați în astfel de situații au nevoie de ajutor.

„Toți avem perioade, la unii se agravează și este foarte bine să spunem, să nu mai fim blamați pentru că depresia poate duce la ceva foarte rău. Mai bine ajutăm decât să judecăm”, a sublinat fosta reprezentantă a României la Eurovision.

Roxen șia dat seama că suferă de depresie la vârsta de 6 ani Încă de atunci a cerut ajutor Nu știu ce era în sufletul părinților mei VIDEO

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Vladimir Putin, prins cu minciuna. A votat înainte de a fi deschis votul - L-a dat de gol ceasul (VIDEO)
 •  

Vladimir Putin, prins cu minciuna. A votat înainte de a fi deschis votul - L-a dat de gol ceasul (VIDEO)

Vladimir Putin prins cu minciuna A votat înainte de a fi deschis votul La dat de gol ceasul VIDEO

Vladimir Putin, într-un videoclip difuzat de Kremlin pe 17 septembrie, în prima zi a alegerilor pentru Duma de Stat, spune că a votat de la distanță pentru că se auto-izolează din cauza cazurilor de infecție cu coronavirus din mediul său. Jurnaliștii notează că nu exista posibilitatea de a vota online la alegeri înainte de termen, iar pe 10 septembrie, președintele rus nu era încă în carantină.

Ce indica ceasul lui Putin în timp ce acesta își exprima votul online

Alte videoclipuri și fotografii pe care serviciul de presă de la Kremlin le-a publicat pe 17 septembrie arată, de asemenea, că ceasul lui Putin arată data de 10. În special, este vorba despre o fotografie de la întâlnirea online a liderilor țărilor din cadrul Organizației de Cooperare din Shanghai, care ar fi avut loc pe 17 septembrie, nu pe 10 septembrie, așa cum indică ceasul președintelui rus.

Kremlinul nu a comentat, deocamdată, situația.

Anterior, președintele a intrat în autoizolare din cauza faptului că, se presupune că angajații serviciilor de securitate și protocol, precum și serviciul de presă, au fost infectați cu Covid-19. Astfel, Putin a fost obligat să voteze la alegerile pentru Duma de Stat de la distanță prin internet. Vineri, 17 septembrie, a fost lansat un videoclip care îl arăta pe președinte votând pe computerul său de lucru, și în care îndeamnă oamenii să-i urmeze exemplul.

Vladimir Putin prins cu minciuna A votat înainte de a fi deschis votul La dat de gol ceasul VIDEO

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Alex Nițu, tânărul găsit mort în Râminicu Sărat, în cabina TIR-ului, plâns de prieteni pe Facebook. Cu toții sunt devastați de vestea primită
 •  

Alex Nițu, tânărul găsit mort în Râminicu Sărat, în cabina TIR-ului, plâns de prieteni pe Facebook. Cu toții sunt devastați de vestea primită

Alex Nițu tânărul găsit mort în Râminicu Sărat în cabina TIRului plâns de prieteni pe Facebook Cu toții sunt devastați de vestea primită
 • Lacrimi de durere după moartea lui Alex Nițu
 • Prietenii sunt deveastați de decesul tânărului

Alex avea toată viața înainte, însă din păcate s-a terminat pentru el mult prea devreme, la doar 25 de ani. Tânărul era șofer de TIR și și-a găsit sfârșitul chiar în cabina camionului pe care l-a condus de mult timp.

Prietenii lui Alex, tânărul găsit mort în Râmnicu Sărat, îl plâng pe Facebook

Acesta a fost găsit fără suflare într-o parcare din Râmnicu Vâlcea în camion de către șeful său, care imediat a alertat salvarea, însă nu s-a mai putut face nimic pentru el. Pe corpul său nu au fost găsite urme de violență, iar moartea lui a fost încadrată ca fiind suspectă.

Prietenii și familia sunt șocați de vestea primită, iar pagina de Facebook a lui Alex a devenit un adevărat loc de reculegere pentru cei care l-au iubit. Zeci de mesaje, fotografii și filmări au fost postate în amintirea tânărului.

Cu toții regretă moartea bărbatului de 25 de ani care a plecat dintre noi atât de fulgerător din motive încă neștiute.

”Știu că nu este bine să pui la îndoială hotărârile celui de sus… Că Dumnezeu este cel care știe cel mai bine cât ne este dat să ducem, când ne sosește ceasul….Tot la fel de bine știu că, nu este drept!!!! De ce Doamne, de ce ai fost atât de crud?Un suflet curat, un munte de voie bună, o speranță …. care s-a stins când abia începea să se bucure de viață… Am doar amintiri frumoase cu tine, pe care o sa le povestesc cu drag tuturor!!! Drumul tău s-a frânt, acum ești un înger, care de sus vei veghea asupra noastră. Zbor lin spre înaltul cerului, suflet frumos!Adio, drag prieten…De acum, vei trăi veșnic în amintirea noastră! Vom vorbi cu tine în gândurile și în rugile noastre către ceruri”, a scris un prieten de-al tânărului.

Avea planuri de nuntă

Una dintre persoanele care suferă enorm după moartea tânărului de 25 de ani e chiar iubita lui, cea care acum a rămas singură și care va trebui să învețe să trăiască fără partenerul ei cu care avea o mulțime de planuri.

Ea a scris un mesaj plin de durere pe Facebook unde spunea că aveau planuri de nuntă, se gândeau la cum va arăta evenimentul lor, însă acum tot ce a mai rămas vor fi pregătirile de înmormântare ale băiatului de 25 de ani.

Fata e devastată de dor și nu-i vine să creadă că Alex, șoferul de TIR care pleca des în curse în străinătate, a plecat și de data aceasta, însă nu se va mai întoarce niciodată.

Citește și: El e Alex, tânărul găsit mort în Râmnicu Sărat, în cabina TIR-ului pe care îl conducea. Iubita bărbatului, distrusă de durere: ”Trebuia să dansăm la nuntă”

Alex Nițu tânărul găsit mort în Râminicu Sărat în cabina TIRului plâns de prieteni pe Facebook Cu toții sunt devastați de vestea primită

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • FOTO Deși i s-a transmis de către primarul din Vama Veche că e persona non grata, Florin Cîțu își petrece weekend-ul la mare
 •  

FOTO Deși i s-a transmis de către primarul din Vama Veche că e persona non grata, Florin Cîțu își petrece weekend-ul la mare

FOTO Deși i sa transmis de către primarul din Vama Veche că e persona non grata Florin Cîțu își petrece weekendul la mare

Premierul Florin Cîțu se relaxează la mare. Acesta a postat pe Instagram mai multe fotografii cu Marea Neagră, acolo unde se pare că își petrece weekend-ul, așa cum a promis în urmă cu ceva timp. Asta deși primarul PSD al comunei Vama Veche i-a transmis remierului Florin Cîțu că nu e binevenit,  pentru că localitatea nu a primit banii ceruți.

”Cu tot respectul, îi recomand domnului premier, Florin Câțu, să abandoneze ideea de a petrece o noapte în Vama Veche și să se reorienteze în această vară spre Ciocârlia sau Aliman. Sunt localități care își permit pâine și sare din banii publici! În plus, domnul Premier va avea astfel și ocazia să cerceteze, în amănunt, programele ambițioase de dezvoltare ale acestor localitati, premiate de managerii PNL Constanța cu alocări financiare record!”, a scris primarul în comunicatul citat.

FOTO Deși i sa transmis de către primarul din Vama Veche că e persona non grata Florin Cîțu își petrece weekendul la mare

FOTO Deși i sa transmis de către primarul din Vama Veche că e persona non grata Florin Cîțu își petrece weekendul la mare

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Fostul ciclist danez Chris Anker Sørensen a murit într-un accident rutier, la doar 37 de ani
 •  

Fostul ciclist danez Chris Anker Sørensen a murit într-un accident rutier, la doar 37 de ani

Fostul ciclist danez Chris Anker Sensen a murit întrun accident rutier la doar 37 de ani

Fostul ciclist danez Chris Anker Sørensen a murit într-un accident rutier, la doar 37 de ani, sâmbătă, în Belgia.

Sorensen se afla pe bicicletă când a fost răsturnat de o maşină. El se afla în Belgia pentru a comenta Campionatele Mondiale de ciclism care încep duminică.

Campion al Danemarcei în 2015, el a participat de mai multe ori la Turul Franţei.

Fostul ciclist danez Chris Anker Sensen a murit întrun accident rutier la doar 37 de ani

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Inter Milano a învins sâmbătă seara la scor de tenis, 6-1, pe Bologna
 •  

Inter Milano a învins sâmbătă seara la scor de tenis, 6-1, pe Bologna

Inter Milano a învins sâmbătă seara la scor de tenis 61 pe Bologna

Inter Milano, cu portarul Ionuţ Radu pe banca de rezerve, a învins sâmbătă seara la scor de tenis, 6-1, pe Bologna, într-un meci care a avut loc pe stadionul Giuseppe Meazza, în etapa a 4-a din Serie A, preluând momentan şefia clasamentului.

Lautaro Martinez (6), Milan Skriniar (30), Nicolo Barella (34), Matias Vecino (54) şi Edin Dzeko (62, 68) au marcat pentru gazde, golul de onoare al oaspeţilor fiind reuşit de Arthur Theate (86). Cu 10 puncte acumulate, Inter este lider provizoriu cel puţin până la meciul lui AS Roma cu Verona de duminică seara, conform agerpres

Pe Stadio Luigi Ferraris din Genoa, echipa gazdă s-a înclinat cu 1-2 în faţa celor de la Fiorentina. Toate cele trei goluri au fost marcate în mitanul secund, Ricardo Sapponara (60) şi Giacomo Bonaventura (89) punctând pentru ''violeţi'', Domenico Criscito (80+9) reuşind golul gazdelor dintr-un penalty.

Fiorentina este pe locul 5, cu 9 puncte, Genoa ocupând momentan poziţia a 14-a cu 3 puncte.

Tot în deplasare s-a impus sâmbătă seara şi Atalanta, 1-0 contra celor de la Salernitana, printr-un gol reuşit în minutul 75 de Duvan Zapata. Atalanta este pe 7, cu 7 puncte, Salernitana fiind ''lanterna roşie'' cu 0 puncte.

După cum se ştie, vineri, în prologul etapei, Torino s-a impus pe terenul lui Sassuolo cu 1-0.

Alte meciuri ale etapei vor avea loc duminică seara şi luni, capul de afiş fiind meciul de la Torino, dintre Juventus şi AC Milan.

Podiumul este format în prezent din echipele Inter, AS Roma şi AC Milan, cu 10, respectiv câte 9 puncte.

Inter Milano a învins sâmbătă seara la scor de tenis 61 pe Bologna

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Grupul Tronos a concertat la Seminarul „Sf. Vladimir” din statul american New York
 •  

Grupul Tronos a concertat la Seminarul „Sf. Vladimir” din statul american New York

Grupul Tronos a concertat la Seminarul Sf Vladimir din statul american New York

Grupul Psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale a cântat miercuri la Capela „Sfinții Trei Ierarhi” a Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Vladimir” din statul American New York.

Românilor dirijați de Arhid. Mihail Bucă li s-a alăturat și Corul de Muzică Bizantină al capelei americane, condus de Nicholas Fine și dr. Harrison Russin, profesor de muzică liturgică.

„Am fost învăluiți de rugăciune prin felul incredibil în care continuați tradiția bizantină”, le-a spus psalților români Președintele Seminarului, dr. Chad Hatfield.

Grupul Psaltic Tronos se află în turneu în Arhiepiscopia celor două Americi până în 19 septembrie. Cu o zi înainte de sosirea lor în statul New York, românii cântaseră la Catedrala Ortodoxă Română „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Chicago.

Grupul Tronos a concertat la Seminarul Sf Vladimir din statul american New York

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Cum arată mama Danielei Crudu. Imagini rare cu femeia care i-a dat viață fostei asistente TV
 •  

Cum arată mama Danielei Crudu. Imagini rare cu femeia care i-a dat viață fostei asistente TV

Cum arată mama Danielei Crudu Imagini rare cu femeia care ia dat viață fostei asistente TV
 • Mama Danielei Crudu a luat parte la nunta fiicei
 • Cum arată cea care i-a dat naștere vedetei

Dacă pe tatăl Danielei Crudu îl știe mai toată lumea, din numeroasele interviuri pe care vedeta l-a dat în casa parintească, despre mama vedetei nu se cunosc prea multe, asta mai ales pentru că femeia nu stă în România.

Cum arată mama Danielei Crudu

Ieri a fost o ocazie specială, iar mama vedetei și-a făcut apariția pe contul brunetei de Instagram, asta pentru că sora Danielei Crudu, Ana Crudu, s-a căsătorit, iar mama lor a fost bineînțeles invitată.

Remarcăm că cele două fiice seamănă extrem de bine cu cea care le-a dat viață. Relația dintre Daniela Crudu și mama ei e una foarte apropiată, chiar dacă distanța le desparte, însă se vizitează cât de des pot.

Ana Crudu s-a căsătorit cu Adrian

Ana Crudu a surprins pe toată lumea ieri, atunci când a mărturisit că s-a căsătorit. Nimeni nu știa că aceasta ar fi într-o relație și că lucrurile sunt atât de serioase încât să se ajungă atât de repede în fața ofițerului de stare civilă.

Iată că așa s-a și întâmplat, iar totul a ieșit precum cei doi și-au dorit. Ana Crudu a purtat o rochie scurtă de culoare albastră, iar buchetul a fost de aceeași nuanță. Cununia civilă a avut loc în Suedia, acolo unde tânăra locuiește de ceva vreme.

Citește și: Sora Danielei Crudu s-a căsătorit astăzi. Ana și Adrian au ajuns în fața ofițerului de stare civilă / FOTO

Cum arată mama Danielei Crudu Imagini rare cu femeia care ia dat viață fostei asistente TV

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Situaţia la frontieră, &icirc;n ultimele 24 de ore
 •  

Situaţia la frontieră, &icirc;n ultimele 24 de ore

Situaţia la frontieră ampicircn ultimele 24 de ore

În data 18.09.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 147.000 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 37.600 mijloace de transport (dintre care 10.500 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 74.400 persoane cu 19.300 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 72.600 persoane cu 18.300 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 40.900 de persoane şi 17.600 de mijloace de transport (4.700 automarfare), din care pe sensul de ieșire din ţară au fost aproximativ 22.100 de persoane cu 8.400 mijloace de transport.

Poliția de frontiera lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă - punctele de trecere şi  “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat:

 • 63 fapte ilegale (28 infracţiuni şi 35 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
 • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 270.600 lei;
 • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 24.100  lei.
 • nu s-a permis intrarea în ţară a 35 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 19 cetăţeni români din diferite motive legale.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
❌