ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 8 February 2023Ultimele Stiri

Mărturii sfâșietoare din Turcia: Româncă cu doi copii, în câmp, fără apă și mâncare: „Este foarte frig, iar cei mici nu au unde să doarmă”

8 February 2023 at 09:25
image

O româncă din Turcia și-a pierdut locuința în urma cutremurelor devastatoare, iar acum este nevoită să doarmă, împreună cu cei doi copii ai săi, în câmp, fără apă și mâncare.

O româncă din Turcia descrie calvarul prin care trece, împreună cu cei doi copii ai săi

Femeia și cei doi copii, în vârstă de 10 și 11 ani, se îndreaptă, pe jos, spre Adana, iar frigul și lipsa hranei le îngreunează și mai mult drumul. „Suntem într-un câmp, acum 10 minute iar a fost cutremur, ne este foarte frig.

Mai sunt și alți cetățeni turci aici, ei ne-au luat cu ei, nu avem unde să mergem. Este foarte frig, nu avem mâncare, nu avem apă, iar cei mici nu au unde să doarmă”, a spus Mihaela Ayaz, pentru Antena3.

Femeia a dezvăluit că a fost contactată de Ambasada României, însă i s-a spus să vină singură până în Adana, de unde va putea pleca cu un avion.

„Acum ne îndreptăm spre Adana. Am fost contactată, acum două zile, de cei de la Ambasada României. Mi-au spus să vin până în Adana, iar de acolo vom fi transportați cu un avion.

Mergem pe jos până la Adana, sunt 220 de kilometri. Suntem pe drum de luni dimineață. Copiii s-au odihnit pe câmp, avem doar o geacă, pe care o pun pe jos. Nu avem unde să ne ducem, nu avem pe nimeni!”, a mai adăugat femeia.

Unul dintre copiii femeii a fost salvat dintre ruine

Mai mult, băiatul cel mare al femeii a fost salvat dintre ruine, iar în grupul care se îndreaptă spre Adana se află și alți copii.

„Eu am plecat fără încălțăminte, băiatul cel mare a fost prins sub ziduri și a fost scos a doua zi.
Ambasada României din Ankara știe de noi, dar pentru că drumurile sunt foarte rele și închise, nimeni nu se apropie.

Din cauza morților care sunt pe asfalt, nu se poate intra în oraș. Aseară am avut o pâine și le-am împărțit-o copiilor. Seara este foarte frig.
Suntem în jur de 60 de persoane pe câmp, dintre care și 30 de copii”, a încheiat românca.

articolul original.

Joe Biden, ovaționat de membrii Congresului într-un discurs despre solidaritatea americană: „Nu este niciodată un pariu bun să pariezi împotriva Americii“

8 February 2023 at 09:25
image

„Nu este niciodată un pariu bun să pariezi împotriva Americii, iar cei care au făcut acest lucru află acum “cât de mult se înșeală”, a transmis marți președintele Statelor Unite, Joe Biden, în discursul său privind Starea Uniunii.

Acesta a subliniat că unitatea bipartizană dintre democrați și republicani reprezintă cheia supremă în înfruntarea provocărilor războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina, în competiția strategică cu China sau în consolidarea alianțelor SUA în lume.

La 80 ani de ani, după aproape cinci decenii în care a servit interesele politicii externe americane din Senatul american și ca vicepreședinte al SUA, și deci pe cele ale Alianței Transatlantice, o pre-condiție a Europei unite, Joe Biden a susținut marți noaptea al doilea său discurs privind Starea Națiunii al cărei nucleu a fost reprezentat de scurtarea faliilor între democrați și republicani și promovarea unei unități bipartizane, fiind primul discurs SOTU pe care l-a susținut în fața unui Congres parțial ostil din punct de vedere politic, după ce republicanii au dobândit majoritatea în Camera Reprezentanților – relatează Calea Europeană.

Biden, ovaționat la Capitoliu

Într-o rară demonstraţie de unitate pentru o Americă extrem de divizată, intrarea liderului de la Casa Albă în hemiciclul Capitoliului a fost, cu câteva excepţii, întâmpinată de ovaţii ți aplauze în picioare.

“În ultimii doi ani, am dovedit că cinicii și cei care ne-au criticat s-au înșelat. Da, am fost de multe ori în dezacord. (…) Dar, de fiecare dată, democrații și republicanii s-au unit. Ne-am unit pentru a apăra o Europă mai puternică și mai sigură“, a spus Biden.

Discursul său a fost centrat prioritar pe chestiuni interne precum relansarea economiei, reducerea inflației, dezvoltarea infrastructurii “Made in America”, protecția socială sau sistemul fiscal și profiturile marilor companii petroliere.

SUA nu consolidează alianțe doar în Europa

Liderul american a transmis că Washingtonul nu construiește alianțe doar în Europa, ci peste tot în lume, cerând americanilor și legiuitorilor de pe ambele părți ale eșichierului politic să fie uniți, mai ales în competiția strategică cu China sau în privința invaziei ruse în Ucraina.

“Înainte de venirea mea în funcție, se vorbea despre cum Republica Populară Chineză își sporea puterea, iar America scădea în lume. Acum nu mai este așa. Am clarificat cu președintele Xi că noi căutăm competiția, nu conflictul. Nu mă voi scuza că investim pentru a face America puternică. Investim în inovația americană, în industrii care vor defini viitorul și pe care guvernul Chinei intenționează să le domine. Investim în alianțele noastre și lucrăm cu aliații noștri pentru a ne proteja tehnologiile avansate, astfel încât acestea să nu fie folosite împotriva noastră. Modernizăm armata noastră pentru a proteja stabilitatea și a descuraja agresiunea”, a spus președintele SUA.

“Împreună, am făcut ceea ce America face întotdeauna când este în cea mai bună formă. Am condus. Am unit NATO și am construit o coaliție globală. Ne-am ridicat împotriva agresiunii lui Putin. Am fost alături de poporul ucrainean”, a spus Biden, promițând că SUA vor continua să sprijine Ucraina atât timp cât este nevoie.

SUA, în cea mai puternică poziție din ultimele decenii pentru a concura cu China 

Biden a abordat și incidentul creat de balonul de spionaj al Chinei doborât recent pe teritoriul SUA.

“Dacă China ne amenință suveranitatea, vom acționa pentru a ne proteja țara. Și am acționat.

Și să fim limpezi: câștigarea competiției cu China ar trebui să ne unească pe toți.

Ne confruntăm cu provocări serioase în întreaga lume. Dar, în ultimii doi ani, democrațiile au devenit mai puternice, nu mai slabe. Autocrațiile au devenit mai slabe, nu mai puternice”, a spus el.

“Se formează punți între partenerii din Pacific și cei din Atlantic“, a apreciat liderul SUA referindu-se la faptul că NATO și partenerii din Asia Pacific – Japonia, Coreea de Sud, Australia și Noua Zeelendă – își întăresc cooperarea.

“Iar cei care au pariat împotriva Americii învață cât de mult se înșeală. Nu este niciodată un pariu bun să pariezi împotriva Americii“, a conchis  Biden, ovaționat de membrii Congresului.

articolul original.

Vouchere materna 2023. Acte necesare, cum se obţin şi unde se pot folosi

8 February 2023 at 09:19
image
 • Persoanele care vor să primească vouchere materna 2023 trebuie să respecte mai multe cerinţe.

Voucherele materna 2023 înseamnă două vouchere în valoare de 1.000 de lei fiecare cu ajutorul cărora ar urma să fie decontate medicamente şi acte medicale specifice. 

Trebuie precizat din start că pentru voucherele materna 2023 emise până la 31 octombrie 2023 termenul de valabilitate este 31 decembrie 2023, iar pentru voucherele materna 2023 emise în perioada 1 noiembrie 2023 - 31 decembrie 2023 termenul de valabilitate este 31 decembrie 2024.

Acte necesare pentru obţinerea voucherelor materna 2023

Pentru a beneficia de voucherele materna 2023 trebuie să respectaţi mai multe cerinţe. Una dintre ele este ca persoana însărcinată să aibă domiciliul stabil în București sau reşedința dobândită de cel puțin 6 luni la momentul depunerii cererii.

Mai mult, la momentul depunerii dosarului sarcina trebuie să fie de minim 10 săptămâni, iar cererea transmisă în format electronic să fie doar în format pdf şi la rezoluţie de 200x200 dpi. Mai mult, persoana însărcinată nu trebuie să aibă datorii faţă de bugetul local.

Acte necesare pentru obţinerea voucherelor materna 2023: cerere-tip, notă informare beneficiari, declaraţie de consimţământ, copie după actul de identitate al femeii gravide, certificat fiscal, adeverinţă eliberată de un medic ginecolog în care se atestă vârsta biometrică a sarcinii, copie a ecografiei de confirmare a sarcinii incipiente sau, după caz, ultima ecografie efectuată.

articolul original.

OFICIAL | Belgia și-a numit noul selecționer: "Sunt extrem de motivat"

8 February 2023 at 09:14
image
 • Handbal: Porto - Dinamo, miercuri, 21:45, DGS 2

 • Premier League: Man. United - Leeds, miercuri, 22:00, DGS 1

Domenico Tedesco, noul selecționer al Belgiei

După mai multe săptămâni de căutări, oficialii naționalei Belgiei l-au numit pe Domenico Tedesco (37 de ani) în funcția de selecționer. Fostul antrenor al celor de la Leipzig a semnat un contract valabil până la finalul Campionatului European din 2024 și a oferit primele sale declarații din noua postură.

"Pentru mine este o mare onoare să fiu noul selecționer al Belgiei. Aștept cu nerăbdare sarcina și sunt extrem de motivat. Am avut un sentiment foarte plăcut chiar de la prima conversație", a spus Tedesco, potrivit site-ului oficial al naționalei Belgiei.

Germanul de origine italiană le-a antrenat până acum pe Schalke 04, Spartak Moscova şi RB Leipzig. El nu are nicio experienţă ca selecţioner, la fel cum s-a întâmplat cu Roberto Martinez în momentul numirii acestuia în 2016.

Henry și Pirlo au fost și ei pe lista belgienilor

După ce s-a vehiculat varianta Thierry Henry la naționala Belgiei, italienii de la Tuttomercatoweb au avansat un nou nume important, Andrea Pirlo. Fostul mare mijlocaș se află pe banca turcilor de la Karagumruk din vara anului 2022.

Atunci când natura începe desfășurări de forțe se ajunge la Cafastrofe Naturale. Urmărește documentarul pe DIGI World și DIGI Online, azi de la 18:00.

Henry și Pirlo s-au aflat pe lista scurtă a belgienilor, iar sursa citată mai sus nota că federalii vor începe discuțiile cu tehnicienii aflați pe listă în luna ianuarie. În cele din urmă, un alt antrenor a fost alesul federalilor.

 • Juventus U23, Juventus și Karamguruk sunt cele trei formații pregătite până acum de Andrea Pirlo
 • Cariera de antrenor a lui Thierry Henry este una relativ scurtă: două aventuri ca ”secund” al Belgiei și ”principal” la AS Monaco și Montreal Impact
articolul original.

Trupa Mihai Raicu invită sătmărenii la comedia „Bani din cer”

8 February 2023 at 09:13

Duminică 12februarie, de la ora 19.00,pe scena mare a Teatrului de Nord se joacă spectacolul Bani din cer de Ray Cooney, în regia lui Daniel Vulcu.

Piesa lui Ray Cooney este o comedie spumoasă în care sunt implicați un contabil și soția acestuia, peste care aparent cade o „pleașcă” atunci când Henry Perkins (Romul Moruțan) se întoarce acasă cu o servietă plină de bani. Uluită și totodată incitată de acest nou statut de oameni bogați pe care îl capătă, Jean Perkins (Ioana Cheregi) trece printr-o serie de stări care mai de care mai comice. Povestea devine atât de încâlcită şi zăpăcită încât îţi vine greu s-o mai iei în serios. Dar adevărul e că nici nu trebuie luată în serios. E divertisment pur, evadare din cotidian, poezia lui „ce-ar fi dacă“ dusă până la absurd.

Din distribuție fac parte actorii: Ioana Cheregi, Romul Moruțan, Roxana Fânață, Andrei Stan, Cătălin Mareș, Ciprian Vultur și Stelian Roșian.

Spectacolul ne prezintă o avalanșă de schimbări de situație, într-un ritm alert, unde personajele se intersectează încontinuu, iar o minciună inițială ajunge la dimensiuni incontrolabile. Fără a conține elemente moralizatoare, suntem incitați să râdem copios de încurcăturile născute dintr-o asemenea întâmplare, nu este nimeni arătat cu degetul, dar se induce subtil o întrebare în conștiința fiecăruia: „oare eu ce aș face într-o asemenea situație?”.

Informații și bilete:Agenția teatrală, str. Horea nr. 6. Tel.: 0261712106 | 0786538580.

Bilete online: https://teatruldenord.biletmaster.ro/ron/Event/41004508/Bani-din-cer

BANI DIN CER de Ray Cooney
Regia artistică: Daniel Vulcu

Scenografia: Alexandru Radu

Coregrafia: Roxana Fânață

Distribuția:

Jean Perkins – Ioana Cheregi

Henry Perkins – Romul Moruțan

Bill – Stelian Roșian

Betty Johnson – Roxana Fânață

Vic Johnson – Andrei Stan

Slater – Ciprian Vultur

Davenport – Cătălin Mareș

Durata: 1h, 40 min. (fără pauză)

articolul original.

Ce a spus Kareem Abdul-Jabbar despre LeBron James, după ce acesta i-a depășit recordul stabilit acum 39 de ani

8 February 2023 at 09:13
image
 • Handbal: Porto - Dinamo, miercuri, 21:45, DGS 2

 • Premier League: Man. United - Leeds, miercuri, 22:00, DGS 1

Ce spune Kareem Abdul-Jabbar despre LeBron James

Galerie Foto

Prezent în sală, Kareem Abdul-Jabbar a coborât să-i predea ștafeta lui LeBron James, într-un moment istoric (FOTO în galeria de mai sus).

"Cariera lui LeBron este cea a unui jucător care a dominat acest joc. A avut puterea şi talentul să intre în această ligă şi a avut un impact care a durat 20 de ani. Trebuie să-i dăm aprecierea noastră pentru rezistenţa sa şi pentru cum domină jocul", a spus Abdul-Jabbar pentru postul TNT, după ce LeBron a doborât recordul său de puncte (38.387).

"LeBron şi-a condus mereu echipele, are acea esenţă care se cheamă leadership", a adăugat Abdul-Jabbar, care a deţinut recordul pentru cel mai bun marcator din NBA timp de 39 de ani.

Atunci când natura începe desfășurări de forțe se ajunge la Cafastrofe Naturale. Urmărește documentarul pe DIGI World și DIGI Online, azi de la 18:00.

"Dar şi mai interesant este să vedem cât de departe va ajunge", a completat fostul jucător al echipelor Milwaukee Bucks şi LA Lakers.

Abdul-Jabbar a evidenţiat, de asemenea, munca depusă de LeBron şi în afara parchetului şi acţiunile sale caritabile în favoarea copiilor.

"Ceea ce a făcut LeBron în afara terenului este mai important decât ce a făcut pe teren. El a trimis copiii la şcoală. Este cea mai bună demonstraţie că munca grea duce la succes", a conchis acesta.

LeBron James a devenit cel mai bun marcator din istoria NBA, cu 38.390 puncte, doborând recordul legendarului Kareem Abdul-Jabbar, cu o aruncare la coş reuşită la jumătatea meciului dintre Los Angeles Lakers şi Oklahoma City Thunder (130-133).

articolul original.

Turcia s-a deplasat cu 3 metri după valul de cutremure: „Totul s-a întâmplat în câteva zeci de secunde”

8 February 2023 at 09:11
image

Un expert italian în seismologie, pe nume Carlo Doglioni, a oferit o serie de detalii șocante despre cutremurului puternic din Turcia, în cadrul unui interviu acordat publicației italiene Corriere.

„Totul s-a întâmplat în câteva zeci de secunde, din cauza energiilor dislocate de acest cutremur”, a explicat acesta.

Deplasarea plăcilor tectonice care a provocat cutremurele din Turcia a făcut ca țara să se miște cu aproximativ trei metri

Profesorul Carlo Doglioni, președintele Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie din Italia, a declarat că deplasarea plăcilor tectonice care a provocat cutremurele din Turcia a făcut ca țara să se miște cu aproximativ trei metri.

„Ceea ce numim placa arabă (placă tectonică – n.r.) s-a deplasat cu aproximativ trei metri de-a lungul direcției nord-est-sud-vest în raport cu placa anatoliană. Vorbim despre o structură în zona de graniță dintre cele două plăci”. O mare parte din Turcia se află pe placa anatoliană, dar sud-vestul Turciei trece în placa arabă, alături de Siria. El a dezvăluit că pe cel puțin 150 de kilometri a fost o deplasare de peste trei metri”, scrie romaniatv.ro.

Totul s-a întâmplat în câteva zeci de secunde, din cauza energiilor dislocate de acest cutremur cu magnitudinea 7,8-7,9, un cutremur care se numește mare. El a mai spus că este „o mișcare de alunecare, planul de falie este vertical, prin urmare în timpul unui cutremur se observă o deplasare orizontală a blocurilor de rocă. Două granițe care se mișcă una față de cealaltă într-o manieră dependentă. Cu alte cuvinte, este ca și cum Turcia s-ar fi mutat la sud-vest și Arabia la nord-est”.

Evenimentele de acest tip pot fi urmate de evenimente la fel de importante

Profesorul de seismologie, care a făcut cercetări intense în zona mediteraneană, susține că e o „zonă foarte seismică, una dintre cele mai periculoase zone din Mediterana. În secolele trecute au avut loc cutremure extrem de violente. Ar fi un scenariu care are legătură cu mările din jurul Turciei.

Evenimentele de acest tip pot fi urmate de evenimente la fel de importante, dacă nu mai importante. S-a întâmplat în Turcia la cutremurul care a lovit țara în 1999. Ce pot spune este că sunt mișcări care nu se opresc niciodată”, a încheiat Carlo Doglioni.

articolul original.

(P) Kaufland, investiții record în comunitate: peste 40 de milioane lei

8 February 2023 at 09:10
image

Compania și-a asumat încă de la intrarea pe piața locală aplicarea principiilor sustenabilității în toate ariile de acțiune, cu siguranța că aceasta este calea pentru o dezvoltare durabilă și o economie circulară.

Kaufland a obținut primul loc în topul celor mai sustenabile companii din țară, cu 97 de puncte din 100, conform analizei realizate de agenția de consultanță The Azores și prezentate în cadrul conferinței Romania CST Index din anul 2022.

Evaluarea s-a realizat pe baza celui mai recent Raport de sustenabilitate Kaufland România, care oferă o analiză complexă a activității companiei în perioada martie 2021 - februarie 2022, din perspectiva investițiilor în portofoliul de produse, dezvoltat cu responsabilitate și grijă pentru nevoile consumatorilor, în mediul de lucru și politica de resurse umane, preocuparea față de mediu, lanțul de aprovizionare și, nu în ultimul rând, proiectele cu impact în comunitate, unde compania a investit cel mai mare buget de până acum.

Bugetul total al investițiilor cu impact la nivel comunitar realizate de Kaufland România în anul financiar 2021 a depășit 40 milioane de lei. Compania a încheiat parteneriate cu peste 80 de ONG-uri din țară, alături de care a susținut și implementat 117 proiecte sociale și de mediu.

Mai mult, retailerul a continuat derularea celor 2 programe de finanțare – Start ONG și În Stare de Bine – prin care oferă granturi nerambursabile organizațiilor neguvernamentale din România. Astfel, numărul total al beneficiarilor direcți și indirecți a depășit totalul de 1,2 milioane de cetățeni.

Toate detaliile despre inițiativele, dar și impactul Kaufland România la nivel de comunitate și de mediu se regăsesc în cel mai nou raport de sustenabilitate, disponibil la kaufland.ro/raport-sustenabilitate.

articolul original.

Miracolul dintre dărâmături: Copil de doi ani salvat după 44 de ore. Micuţului i s-a dat să bea apă dintr-un capac

8 February 2023 at 09:08
image

Sigur, părinţii nu au apucat să îl înveţe cum să lupţi singur la o vârstă atât de mică. Dar cu toate acestea a reuşit.

Miracolul dintre dărâmături

A fost găsit de voluntari, în viaţă, sub blocurile de piatră. Un adevărat miracol. Salvatorii i-au dat să bea apă cu ajutorul unui capac. Dar micuţul nu s-a mulţumit doar cu atât. Le-a mai cerut din priviri, pentru că în continuare nu avea prea multă putere.

O fărâmă de speranţă într-o mare de moloz şi de vieţi secerate de două cutremure produse la o diferenţă de opt ore.

Peste 50.000 de salvatori intervin în Turcia

Cel puţin 16.139 de echipe lucrează la operaţiunile de căutare şi salvare, la care se vor adăuga şi alte echipe internaţionale, a precizat Oktay.

Totodată, ONU a transmis că drumul care duce la singurul coridor de ajutor umanitar între Turcia şi Siria a fost avariat de cutremurul de luni, îngreunând eforturile de ajutorare. Bab al-Hawa este singurul coridor de ajutor umanitar aprobat de ONU între Siria şi Turcia. 

În ianuarie, Guterres a descris punctul de trecere terestră ca fiind o "linie de salvare indispensabilă", după ce Consiliul de Securitate al ONU a votat pentru reînnoirea mecanismului transfrontalier cu o zi înainte ca acesta să expire.

articolul original.

Tată găsit vinovat pentru omor, după ce şi-ar fi ţinut fata în condiţii mizere şi ar fi lăsat-o să ajungă la 146 de kg: "Aşa nu poate trăi nici un animal"

8 February 2023 at 09:07
image

Alun Titford, în vârstă de 45 de ani, a fost condamnat pentru ucidere din neglijenţă gravă în urma morţii fiicei sale. Kaylea, despre care apropiaţii spuneau că era „o copilă foarte independentă şi amuzantă” şi-a pierdut viaţa la doar 16 ani.

Mama ei, Sarah Lloyd-Jones, a pledat vinovată pentru aceeași acuzație în decembrie. Ea și Titford au șase copii și locuiau împreună în Newtown, Powys, în Țara Galilor. Cuplul va afla sentinţa pe 1 martie. Ar fi prima pedeapsă de acest gen din Marea Britanie în care părinții au fost acuzați că și-au ucis copilul necontrolându-i dieta.

Până la moartea ei, pe 9 sau 10 octombrie 2020, Kaylea „trăia în condiții improprii pentru niciun animal, darămite o fată vulnerabilă de 16 ani, care depindea în întregime de alții pentru îngrijirea ei”, potrivit acuzării.

Adolescenta nu s-ar fi ridicat din pat în toată perioada pandemiei

Kaylea s-a născut cu hidrocefalie și spina bifida, ceea ce însemna că nu își putea folosi picioarele. A urmat o școală obișnuită și folosea un scaun cu rotile pentru a se deplasa și a face sport. Era atât de bună la baschet încât a participat la o zi de cercetare pentru potențialii paralimpici. Înainte de primul lockdown din cauza Covid-19, în martie 2020, Kaylea era elevă la liceul din Newtown, potrivit The Guardian. Cei care au lucrat cu ea au descris-o ca fiind „foarte de independentă” și o fată „drăguță”, „amuzantă și vorbăreață”, cu un mare simț al umorului.

Sănătatea ei s-a deteriorat în următoarele șapte luni, fiind în afara mediului înconjurător, lipsită de posibilitatea de a face sport sau de a comunica cu prietenii, iar în cele din urmă nu s-a mai întors la şcoală.

După ce a fost arestat, Titford a mărturisit poliţiei că nu crede că Kaylea s-a ridicat măcar o dată din pat în toată perioada pandemiei. Când a depus mărturie însă, bărbatul şi-a schimbat povestea. A spus că fata a rămas blocată la pat cu puţin timp înainte de decis, anterior fiind capabilă să se plimbe prin casă î scaunul cu rotile. Mai mult, a menţionat că a intrat ultima oară în dormitorul ei cu două săptămâni înainte de a muri, pentru a-i da un sărut de ziua ei de 16 ani. A insistat că nu a observat nimic neplăcut, cum ar fi un miros urât sau vreun detaliu suspect în privinţa stării ei.

Paramedicilor li s-a făcut rău din cauza mirosului şi mizeriei din camera fetei

Echipajelor de la salvare, chemate la faţa locului la momentul decesului, au declarat că „li s-a întors stomacul pe dos” din cauza mirosului din dormitor. Copila zăcea în „circumstanţe cu adevărat îngrozitoare”; au descoperit viermi sub trupul învineţit din cauza rănilor, hârtia pentru muște atârna de tavan, iar palanul acoperit cu pânză de păianjen care ar fi putut fi folosit pentru a o ajuta pe Kaylea să se ridice din pat era acoperit cu fecale de muște.

Kaylea avea 1,45 metri înălțime și avea un indice de masă corporală de 70 când a murit. În perioada pandemiei fata ar fi ajuns să cântărească 146 de kilograme. Unghiile de la picioare, la care nu putea ajunge, nu fuseseră tăiate de cel puțin șase luni, iar axilele îi erau negre. Cântărea cu 20 de kilograme mai mult decât maximul necesar pentru a putea folosi scaunul cu rotile.

Cauza morții ei a fost înregistrată ca „inflamație și infecție în zone extinse de ulcerație care decurg din obezitate și complicațiile acesteia și imobilitate în urma unui diagnostic cu spina bifida și hidrocefalie”.

Potrivit datelor făcute publice în instanţă, Kaylea a fost externată de la serviciile de fizioterapie și dietetică în anii dinaintea morții sale și a fost văzută ultima oară de un asistent social la domiciliu în 2017. De asemenea, ultima dată mers la medicul de familie în februarie 2020.

Depunând mărturie în timpul procesului, Titford a recunoscut că a eșuat în creşterea fiicei sale că a purtat responsabilitatea comună pentru îngrijirea ei, dar a spus că nu se simte vinovat pentru uciderea ei.

Tatăl a dat vina pe "lene" pentru neglijenţa faţă de fiica lui

El a spus că s-a îndepărtat de Kaylea odată ce aceasta a intrat la pubertate, lăsând toată grija ei în seama lui Lloyd-Jones, care din 2018 a devenit îngrijitoare. El a spus poliției că s-a retras pentru că „era femeie și nu mă simțeam confortabil cu asta”.

Sub jurământ, el și-a învinuit în mod repetat propria lene pentru că nu a încercat să aibă grijă de Kaylea şi nici nu a încurajat-o să aibă o dietă sănătoasă. Avocatul său a încercat să sugereze că, deoarece a lucra multe ore, uneori șapte zile pe săptămână, pur și simplu nu era conștient de deteriorarea sănătății fiicei sale.

Cazuri similare au avut loc în SUA

Se crede că aceasta este prima dată în Marea Britanie când părinții sunt urmăriți penal pentru omucidere din culpă, deoarece nu au gestionat greutatea copilului şi nu au luat măsuri pentru bunăstarea acestuia în ceea ce priveşte o dietă sănătoasă, dar au existat câteva cazuri similare în SUA.

Marlene Corrigan a fost găsită vinovată de abuz asupra copilului în 1997, după ce fiica ei de 300 kg, Christina, în vârstă de 13 ani, a murit pe podeaua sufrageriei casei familiei, murdară, acoperită cu escare și înconjurată de pachete goale de alimente.

Doi copii din West Sussex au fost plasați în plasament în 2020, după ce un tribunal a constatat că părinții lor nu au putut să le gestioneze greutatea. Înainte de a fi luati în îngrijire, consiliul local plătise abonamentul la sală de sport și Fitbits pentru copii și îndrumase familia să se intereseze la o clinică de obezitate, dar copiii, în vârstă de 16 și 13 ani, au continuat să se îngrașă.

Titford a fost eliberat pe cauțiune înainte de audierea pentru condamnare de luna viitoare.

Circumstanțele morții lui Kaylea au fost tragice, iar părinții ei vor trebui să trăiască cu rolul pe care l-au jucat în asta pentru tot restul vieții”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei Dyfed-Powys.

Verdictul de vinovăție a reprezentat „dreptate pentru Kaylea”, a spus DCI Jonathan Rees.

articolul original.

”PNRR : Fonduri pentru România modernă și reformată”

8 February 2023 at 09:06

Ministerul Dezvoltării , Lucrărilor Publice și Administrației și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Agenția Națională pentru Protecția Mediului și Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare, au semnat la data de 30.12.2022 Contractul de finanțare nerambursabilă nr. 142425/12.12.2022 pentru implementarea proiectului ”Reabilitare, modernizare și dotare sediu APM Satu Mare” , în prima rundă în cadrul apelului de Proiecte gestionat de Ministerul Dezvoltării , Lucrărilor Publice și Administrației finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României și din fonduri naționale, Axa 2 – schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice, Componenta 5 – Valul Renovării.

Obiectivul general al proiectului este renovarea energetică a sediului Agenției pentru Protecția Mediului Satu Mare, având ca rezultat creșterea eficienței energetice a clădirii.

Valoarea totală a proiectului este de 4.042.936,96 lei

 • Valoarea maximă nerambursabilă este de 042.936,96 lei
 • Valoarea eligibilă prin PNRR este de : 397.426,02 lei
 • Valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile prin PNRR este de 510,94 lei

Durata de începere a proiectului : 30.12.2022, iar data finalizării proiectului este 30.12.2024.

Durata de implementare este de 24 luni.

articolul original.

Volodimir Zelenski, o doua vizită în afara Ucrainei. S-a dus în Londra și va ține un discurs în fața parlamentului

8 February 2023 at 09:05
image

Aceasta este cea de-a doua oară de la începutul războiului când Volodimir Zelenski își părăsește țara, prima oară fiind la finalul anului trecut în Statele Unite ale Americii. Vizita vine și în contextul în care Regatul Unit este unul dintre cei mai importanţi susţinători militari ai Ucrainei. Londra a trimis Kievului ajutoare militare - armament şi echipament - în valoare de peste două miliarde de lire sterline (2,5 miliarde de dolari).

Volodimir Zelenski se va întâlni cu prim-ministrul britanic Rishi Sunak, precum și cu trupele ucrainene care sunt antrenate în Marea Britanie. Politicienii vor discuta despre sprijinul Marii Britanii pentru Ucraina, începând cu un val imediat de echipamente militare pentru această țară, a precizat Downing Street.

Biroul lui Sunak a anunțat planuri de extindere a instruirii pentru Forțele Armate ale Ucrainei care luptă pe mare și în aer - inclusiv piloți de avioane de luptă și pușcași marini - și de accelerare a furnizării de echipamente militare.

"Vizita președintelui Zelenski în Marea Britanie este o dovadă a curajului, a determinării și a luptei țării sale și o mărturie a prieteniei de nezdruncinat dintre cele două țări ale noastre", a declarat premierul într-un comunicat.

Speculații legate de o vizită la Bruxelles

La începutul săptămânii au apărut speculații potrivit cărora Zelenski va pleca în străinătate pentru a se întâlni cu liderii UE la Bruxelles, în condițiile în care au existat preocupări legate de securitate în legătură cu această călătorie.

O sursă de la Parlamentul European a vorbit despre "probabilitatea organizării unei sesiuni plenare extraordinare joi, 9 februarie, în prezenţa lui Volodimir Zelenski, preşedinte al Ucrainei". Alte două surse parlamentare au confirmat această informaţie, sub acoperirea anonimatului.

Liderul ucrainean beneficiază de o "invitaţie permanentă" la Bruxelles, s-a mulţumit să declare un purtător de cuvânt al preşedintelui Consiliului European, Charles Michel. Preşedinţia ucraineană nu a confirmat nici ea această vizită care ridică probleme de securitate.

articolul original.

Companie națională de control în domeniul turismului și al serviciilor de alimentație publică

8 February 2023 at 09:00

În anul 2023 Inspectorii Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă, va declanșa acțiuni de control în domeniul securității și sănătății în muncă, la angajatorii care desfășoară activități în domeniul alimentației publice, turismului, comerțului, respectiv restaurante, baruri, cafenele, fast-food-uri, activități de catering, hoteluri, moteluri, pensiuni, parcuri pentru rulote, campinguri, etc.

Un număr important de angajați din toată țara noastră își desfășoară activitatea în aceste domenii, în medie 89.100-hoteluri și 142.600-restaurante.

Activitatea desfășurată de lucrătorii angrenați în aceste domenii economice este influențată și de următorii factori

 • caracterul sezonier de muncă – în acest sector sunt angajați mulți lucrători sezonieri care nu au timp să se adapteze la această activitate
 • sunt angajați mulți lucrători tineri care nu sunt obișnuiți cu lucrul și nu și-au dezvoltat încă abilitățile necesare
 • instabilitatea angajamentului forței de muncă slab calificată
 • rulajul forței de muncă
 • suplinirea lipsei de personal prin angajarea lucrătorilor de altă naționalitate

Securitatea și sănătatea în muncă a lucrătorilor care desfășoară activități în domeniul hotelier și al serviciilor de alimentație publică trebuie să fie permanent în atenția angajatorilor deoarece acești lucrători sunt expuși la o serie întreagă de riscuri și accidente la locul de muncă.

La nivel național, situația accidentelor de muncă și bolilor profesionale înregistrate în perioada 2018 -sem I 2022 este următoarea

 • Hoteluri și altee facilități de cazare- 126 accidente, din care unul mortal și o boală profesională
 • Restaurante și alte activități din de servicii de alimentație- 533 accidente din care 3 mortale și un număr de 4 boli profesionale

În aceași perioadă, în județul nostru, au fost înregistrate 3 accidente de muncă toate în domeniul Restaurante și alte activități din de servicii de alimentație din care unul mortal, o femeie barman a fost ucisă în 2018 la locul de muncă.

Scopul campaniei naționale este de creștere a gradului de conștientizare atât a anjaților cât și a angajatorilor în ceea ce privește necesitatea aplicării și respectării la locul de muncă a legislației specifice în domeniul securității și sănătății în muncă.

Acțiunea se desfășoară pe parcursul trimestrelor I-III 2023 și urmărește eliminarea sau diminuarea riscurilor extinse, identificarea echipamentelor de muncă, în special cele sub incidența ISCIR, verificarea modului de instruire a angajaților și de însușire a instrucțiunilor predate, asigurarea supravegherii stării de sănătate a lucrătorilor, precum și verificarea modului în care au fost îndeplinite măsurile dispuse cu ocazia controalelor anterioare, acolo unde este cazul

articolul original.

Cod galben de ger în 13 județe în următoarele trei zile. Unde vor fi -25 de grade Celsius

8 February 2023 at 08:56
image

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ger, valabilă până sâmbătă, în 13 județe. Potrivit specialiștilor, în aceste zone vremea va fi deosebit de rece, cu temperaturi care se vor situa în general între -25 și -18 grade Celsius.

Mai ales noaptea și dimineața va fi ger

Astfel, în cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureșului și Moldovei, vremea va fi, de miercuri până sâmbătă, deosebit de rece. Mai ales noaptea și dimineața va fi ger, iar temperaturile minime se vor situa în general între -25 și -18 grade.

Potrivit avertizării ANM, nopțile și diminețile vor fi local geroase și în restul țării, astfel că temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -18 și -8 grade.

Județele vizate sunt Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Sibiu, Botoșani, Iași, Bacău și Vaslui.

Prognoză meteo București. Urmează 4 zile cu temperaturi de minus 10 grade Celsius

Vremea va fi foarte rece, de miercuri până sâmbătă, în București, cu temperaturi ce scad până la minus 10 grade. În intervalul miercuri ora 10.00 – duminică ora 10.00, vremea va fi rece, geroasă în timpul nopților și dimineților.

Vor fi temperaturi maxime de 0…4 grade și minime de -8…- 6 grade, mai coborâte în zona periurbană până în jurul valorii de -10 grade.

Cerul va prezenta înnorări pe parcursul zilei de miercuri (08 februarie) când trecător va mai ninge slab, apoi va deveni mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat.

articolul original.

Vlad Popovici, noul Chief Marketing Officer în cadrul Amber

8 February 2023 at 08:55
image

Amber, cel mai mare studio independent dezvoltator de jocuri video din România cu birouri în întreaga lume, anunță numirea Andreei Enache în rolul de Chief Revenue Officer și a lui Vlad Popovici (foto) în rolul de Chief Marketing Officer. Cei doi vor conduce activitățile specifice rolurilor în toate cele opt studiouri Amber: București, Botoșani, San Francisco, Los Angeles, Guadalajara, Montreal, Varșovia și Kiev.

Experiență bogată în entertainment și digital

Cu o experiență de 22 de ani în industria jocurilor video, Andreea Enache a dezvoltat și a implementat strategii de creștere pentru unele din cele mai mari branduri din industrie, precum Marvel Entertainment, Sony Picture Digital, Sony Online Entertainment, Namco și Konami. A ocupat poziții de management la numeroase companii, printre care Senior Vice President la Marvel Entertainment pe diviziile de gaming și digital, sub conducerea ei lansându-se jocuri emblematice precum Marvel’s Avengers Alliance, LEGO Marvel Super Heroes și War of Heroes. În plus, Andreea a condus negocierile pentru numeroase parteneriate digitale strategice cu Netflix, YouTube, Amazon, iTunes, Sony PlayStation, Microsoft și Hulu. Andreea își va continua activitatea de consultanță în Advisory Board-ul companiei Secret Dimension, dezvoltator de jocuri video american.

În ultimii opt ani, am dezvoltat o relație foarte bună cu Amber și, în sfârșit, a venit momentul să mă alătur echipei. Nu vă pot spune cât de încântată sunt să fac parte din această comunitate de specialiști, alături de care doresc să am un impact pozitiv asupra industriei jocurilor video. Împreună vom continua să inovăm domeniul jocurilor video și să contribuim la dezvoltarea comunității”, a precizat Andreea Enache, Chief Revenue Officer în cadrul Amber.

Andreea va superviza strategia și viziunea de dezvoltare a companiei și va gestiona o echipă multidisciplinară globală de profesioniști în vânzări și marketing. Responsabilitățile Andreei în noua funcție vor viza toate activitățile legate de venituri, inclusiv vânzări, marketing, gestionarea clienților și stabilirea prețurilor.

De la Kubis în lumea gaming

Vlad Popovici vine la Amber după mai bine de 10 ani în care a ocupat funcția de managing director la Kubis, agenție full service de marketing online. Înainte de Kubis, Vlad a ocupat funcția de Head of Digital la agenții de advertising de top, precum Saatchi & Saatchi și Grafitti BBDO.

În rolul de Chief Marketing Officer, Vlad Popovici va conduce activitățile de marketing corporativ, va supraveghea toate operațiunile de marketing ale companiei și va dezvolta verticala de servicii de marketing, o nouă linie de business care își dorește să sporească capabilitățile companiei.

După mai mult de 25 de ani de experiență în tehnologie și publicitate, sunt încântat să mă alătur echipei de management Amber și industriei jocurilor video. Compania are un număr incredibil de specialiști talentați, o misiune care inspiră, un model de business scalabil și un potențial enorm pentru o piață în continuă creștere. Împreună cu Andreea și echipele noastre, ne vom asigura că adoptăm strategia corectă pentru a scala Amber cât mai sus, acolo unde îi este locul.”

Business-ul Amber

În 2021, Amber a înregistrat o cifră de afaceri record de 30 de milioane de dolari, o creștere cu 56% față de anul precedent. Aproximativ 70% din venituri au fost generate de proiectele de dezvoltare de jocuri, în timp ce restul au reprezentat venituri provenite din servicii de asistență pentru dezvoltare, inclusiv asigurarea calității, servicii suport pentru clienți și localizare. Compania colaborează cu branduri globale, precum Amazon, Disney, NBC Universal, Paradox Interactive, Rovio, That Game Company, N3twork și altele.

articolul original.

Maignan nu mai revine în luna februarie la AC Milan! Ce se întâmplă cu portarul care a fost înlocuit de Tărărușanu

8 February 2023 at 08:55
image
 • Handbal: Porto - Dinamo, miercuri, 21:45, DGS 2

 • Premier League: Man. United - Leeds, miercuri, 22:00, DGS 1

Maignan nu mai revine în luna februarie la AC Milan! Ce se întâmplă cu portarul care a fost înlocuit de Tărărușanu

Titularul de drept din poarta celor de la AC Milan, Mike Maignan este indisponibil de 5 luni, iar recuperarea francezului nu decurge conform planului. Concret, goalkeeper-ul ar fi urmat să revină pe teren la jumătatea acestei luni, în partida tur cu Tottenham, din optimile de finală ale Champions League, însă acest lucru nu se va mai întâmpla în cele din urmă.

Concret, Gazzetta Dello Sport anunță că Maignan va reveni, cel mai probabil, la începutul lunii martie, ceea ce înseamnă că tot Tătărușanu va fi cel care va fi utilizat de Pioli în poarta celor de la AC Milan. În februarie, campioana Italiei va juca împotriva lui Torino, Tottenham, Monza și Atalanta.

Ciprian Tătărușanu, apărat de un fost mare portar al lui AC Milan: "Acestea sunt problemele, nu el"

Cu 31 de goluri încasate în cele 20 de apariții din actualul sezon, Tătărușanu a fost criticat în mai multe rânduri în Peninsulă, deși nu a făcut vreo eroare majoră. Portarul român este apărat însă de Giovanni Galli, goalkeeper care a evoluat în perioada 1986 - 1990 în tricoul grupării de pe San Siro.

"Este nedrept ca toată responsabilitatea să cadă pe urmele lui. Înțeleg că nu are mulți admiratori în public și trebuie spus că nici nu a avut noroc. Nu el este problema la Milan.

Atunci când natura începe desfășurări de forțe se ajunge la Cafastrofe Naturale. Urmărește documentarul pe DIGI World și DIGI Online, azi de la 18:00.

Este o echipă dezumflată din toate punctele de vedere: la nivel de intensitate, dar și la nivel fizic. Echipa nu se mișcă fără minge, jucătorii refuză să alerge. Acestea sunt problemele, nu Tătărușanu, a spus Galli, la Radio Rai, potrivit Milan Reports.

articolul original.

O fetiță siriană prinsă sub dărâmături și-a protejat frățiorul cu propriul corp timp de 36 de ore: „Scoateți-mă de aici, voi face orice pentru voi. Voi fi servitoarea voastră”. Momentul în care cei doi sunt salvați (VIDEO)

8 February 2023 at 08:54
image

O fetiță de 7 ani din nordul Siriei și frățiorul ei mai mic, prinși sub resturi de beton în cutremurul de luni dimineață, au fost salvați după 36 de ore. Întreaga familie e acum bine. În tot acest timp, copila a acoperit fața fratelui ei și l-a mângâiat ușor pe cap.

Fetiță siriană și frățiorul ei, salvați după 36 de ore

„Scoateți-mă de aici, voi face orice pentru voi. Voi fi servitoarea voastră”, le-a spus Mariam celor care se chinuiau să-i scoată de sub dărâmături. „Nu, nu”, i-a răspuns unul dintre salvatori.

The little girl said to the rescuer that, sir, if you rescue me and my brother … we will become your slaves for the rest of our lives 😥#TurkeyEarthquake #Turkey #earthquake pic.twitter.com/PUBXyiKYgH

— Shehr Bano Official (@OfficialShehr) February 7, 2023

După 36 de ore, în urale și aplauze, cei doi au fost scoși de sub betoane și transportați la spital, unde primesc îngrijiri medicale, informează CNN.

Numele frățiorului e Ilaaf, care înseamnă protecție.

Syrian forces celebrating after rescuing a little girl 🥰❤️

Priceless moment 😌

#زمان_پارک_پہنچو #Turkey #TurkeyQuake #Syria #PSLAnthem #HelpTurkey #ذلزال pic.twitter.com/RN04QyDPu1

— Muhammad Arslan Zafar (@content_Smm_seo) February 8, 2023

Mărturia unui sirian care a supraviețuit cutremurelor

De altfel, întreaga familie a fost salvată. Mustafa Zuhir Al-Sayed a povestit că, sub dărâmături, au recitat Coranul și s-au rugat ca cineva să îi găsească.

„Am simțit cum se zguduie pământul și au început să cadă bucăți peste noi, iar două zile am stat sub dărâmături.

Am trăit un sentiment pe care nu-l doresc nimănui”, a spus bărbatul, care a mulțumit salvatorilor.

Nu a fost norocoasă și o familie din nord-vestul Siriei. Fetița nou-născută a fost scoasă de sub dărâmături și salvată, dar nimeni altcineva din familia ei nu a supraviețuit. Mama ei intrase în travaliu la scurt timp după cutremur și a născut înainte de a muri.

Numărul celor decedați în cele două cutremure majore produse luni a sărit de 8.000 în Siria și Turcia și e de așteptat ca bilanțul să crească semnificativ. Salvatorii depun eforturi supraomenești să scoată oamenii de sub dărâmături.

articolul original.

Antrenorul lui Al Hilal a reacționat imediat după ce brazilienii de la Flamengo l-au pus la zid pe Istvan Kovacs

8 February 2023 at 08:53
image
 • Handbal: Porto - Dinamo, miercuri, 21:45, DGS 2

 • Premier League: Man. United - Leeds, miercuri, 22:00, DGS 1

Antrenorul lui Al Hilal spune că penalty-urile au fost corect acordate de Istvan Kovacs

Gruparea saudită s-a impus graţie celor două penalty-uri acordate de arbitrul Istvan Kovacs (4, 45+9), ambele transformate de Salem Al Dawsari, şi prin reuşita argentinianului Luciano Vietto (70).

Al Hilal a avut și avantajul superiorităţii numerice, după eliminarea lui Gerson (45+8) de la echipa braziliană. Golurile campioanei Americii de Sud au fost reuşite de Pedro (20, 90+1).

Aspru criticat de antrenorul lui Flamengo, Vitor Pereira, Istvan Kovacs a fost apărat de tehnicianul lui Al Hilal, Ramon Diaz. Argentinianul a susţinut că loviturile de la 11 metri au fost corect acordate.

''Flamengo a fost surprinsă de calitatea noastră şi cât de pregătiţi am fost, mental şi strategic. Flamengo nu se aştepta să ne schimbăm sistemul de joc de la un 4-3-3 la un 4-4-1-1, cu Luciano Vietto mijlocaş ofensiv.

Atunci când natura începe desfășurări de forțe se ajunge la Cafastrofe Naturale. Urmărește documentarul pe DIGI World și DIGI Online, azi de la 18:00.

Vietto a fost ca o nălucă în spatele mijlocaşilor lor de susţinere, de care şi-a dat seama că nu vor rezista la provocări. Şi a fost strălucitor, scoţând două penalty-uri şi marcând un gol grozav pentru noi'', a spus Ramon Diaz, la conferinţa de presă.

Tehnicianul lui Flamengo l-a pus la zid pe Istvan Kovacs

Vitor Pereira a justificat eliminarea lui Flamengo prin arbitrajul părtinitor al românului Istvan Kovacs.

''Eram pregătiţi să jucăm cu Al Hilal, dar nu eram pregătiţi pentru un arbitraj care nu a fost la standardele competiţiei. A fost o lipsă foarte mare de criterii, a fost un arbitraj provocator şi dacă nu ar fi existat personalitatea jucătorilor noştri, sunt convins că am fi încheiat jocul cu mai multe cartonaşe roşii'', a declarat Pereira, marţi, într-o conferinţă de presă la Tanger.

Pereira a sugerat că arbitrul nu a i-a oprit pe jucătorii lui Al Hilal să tragă de timp şi a avut criterii diferite la acordarea cartonaşelor. Flamengo a fost avertizată cu patru cartonaşe galbene în prima repriză şi trei în cea secundă, în timp ce Al Hilal a primit doar trei în tot meciul.

''A fost permisiv la fiecare tragere de timp. Singurele şanse de gol ale lui Al Hilal din prima repriză au fost cele din penalty. De aceea, dacă meciul se termina '11' contra '11', noi am fi fost echipa mai bună. Am avut acţiuni dar nu am reuşit să le concretizăm în goluri. În repriza secundă, cu un om mai puţin, nu am fost apatici, dar e greu să joci în inferioritate'', a adăugat Pereira.

Flamengo a devenit astfel a patra echipă braziliană şi a şasea deţinătoare a trofeului Copa Libertadores care nu reuşeşte calificarea în finala Cupei Mondiale a Cluburilor.

În cea de-a doua semifinală de la Cupa Mondială a Cluburilor, Real Madrid o va întâlni pe Al Ahly Cairo, miercuri seara, de la ora 21:00.

articolul original.

"Este strigător la cer!" Tatăl lui Valentin Mihăilă, îngrijorat din cauza accidentărilor dese ale fiului său

8 February 2023 at 08:33
image
 • Handbal: Porto - Dinamo, miercuri, 21:45, DGS 2

 • Premier League: Man. United - Leeds, miercuri, 22:00, DGS 1

Tatăl lui Valentin Mihăilă, îngrijorat din cauza accidentărilor dese ale fiului său: "Este strigător la cer"

Din momentul transferului în Italia, din octombrie 2020, Valentin Mihăilă s-a confruntat cu numeroase probleme medicale și a fost nevoit să lipsească în mai multe perioade de timp de la Parma. Această situație este de neînțeles pentru tatăl fotbalistului, care a dezvăluit că internaționalul român a suferit, cel mai probabil, o nouă ruptură musculară.

 • 3 goluri și 3 assist-uri în 12 meciuri a adunat Mihăilă în acest sezon la Parma

"Problema este că a ieșit de pe teren prea repede, adică te recuperezi la un picior timp de două luni de zile, iar acum intervine la celălalt. Păcat, copilul se pregătește bine și își face datoria, este apreciat la Parma de tot staff-ul și toată lumea, iar el nu poate să dea randamentul care trebuie.

Normal că este un moment greu, când copilul nu poate să facă ce îi place. Îi menținem curajul, pentru că nu avem ce să facem… Menționăm mereu 'Hai să o luam de la capăt, hai să o luam de la capăt', dar mereu se mai întâmplă diferite lucruri.

Vali nu dă vina pe antrenamente și pregătiri, pentru că este de aproape doi ani în Italia, s-a acomodat și nu mai are probleme. Problema este asta (n.r. accidentările dese), trebuie să descoperim din alimentație. Alimentația este de sportiv, nu se abate.

Atunci când natura începe desfășurări de forțe se ajunge la Cafastrofe Naturale. Urmărește documentarul pe DIGI World și DIGI Online, azi de la 18:00.

Nu bea cola, sucuri, bea doar apă și mănâncă doar ce se impune, are un regim strict, iar greutatea este ok, nu știm ce ar putea fi. Noi ca familie nu știm, nu suntem doctori. Nu este doar la el, vedeți că și la Man se întâmplă, mai este și Kamara și încă doi.

Ca orice părinte, este strigător la cer. Când vrei să joci, să demonstrezi că meriți să joci… Vedem, va face un RMN și toate drumurile duc spre o nouă ruptură musculară, durerile au fost la fel.

Este tare, dar este dezamăgit că nu poate să joace fotbal, pierde echipa națională și voia să fie undeva mai sus, să demonstreze că merită, să ajute echipa să promoveze”, a spus Marian Mihăilă, pentru Fanatik. 

articolul original.
❌