Actualitate

Normal view

There are new articles available, click to refresh the page.
Azi — 25 March 2023Ultimele Stiri
 • GAZETA de SUD
 • Gorj: Un șofer cu permisul suspendat a intrat într-un cap de pod, la Glogova
 • Gorj: Un șofer cu permisul suspendat a intrat într-un cap de pod, la GlogovaDaniela Moise
  Un bărbat, de 26 de ani, din comuna Cătunele, în timp ce conducea, sâmbătă, un autoturism pe DJ 671B, pe raza localității Glogova, a pierdut controlul direcției de mers, a intrat în coliziune cu un cap de pod și s-a răsturnat în afara părții carosabile. În urma impactului, conducătorul auto și un tânăr de 25 de ani, pasager în autoturism, au suferit leziuni, fiind preluați de echipajele medicale. Din verificările efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că bărbatul avea dreptul de a
 •  

Gorj: Un șofer cu permisul suspendat a intrat într-un cap de pod, la Glogova

Publicatia: GAZETA de SUD
Reporter: Daniela Moise
25 March 2023 at 19:56
Gorj Un șofer cu permisul suspendat a intrat întrun cap de pod la Glogova

Un bărbat, de 26 de ani, din comuna Cătunele, în timp ce conducea, sâmbătă, un autoturism pe DJ 671B, pe raza localității Glogova, a pierdut controlul direcției de mers, a intrat în coliziune cu un cap de pod și s-a răsturnat în afara părții carosabile.

În urma impactului, conducătorul auto și un tânăr de 25 de ani, pasager în autoturism, au suferit leziuni, fiind preluați de echipajele medicale.

Din verificările efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că bărbatul avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

Cercetările sunt continuate de polițiști, sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducere a unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană care are suspendat acest drept, urmând a fi stabilite cauzele și împrejurările producerii evenimentului.

articolul original.
 • Ziarul Curentul
 • Importăm din ce în ce mai multe alimente, la preţuri din ce în ce mai mari
 • Importăm din ce în ce mai multe alimente, la preţuri din ce în ce mai mariAndrei Paraschiv
  USR cere demiterea de urgenţă a ministrului Agriculturii, Petre Daea, responsabil direct pentru creşterea accentuată a deficitului comercial la produse alimentare. Datele oficiale publicate de Institutul Naţional de Statistică nu fac decât să confirme, încă o dată, incompetenţa ministrului Daea şi inadecvarea sa totală la postul pe care îl ocupă. Conform datelor INS, deficitul comercial la produse alimentare în 2022 s-a dublat faţă de anul precedent, înre
 •  

Importăm din ce în ce mai multe alimente, la preţuri din ce în ce mai mari

Publicatia: Ziarul Curentul
Reporter: Andrei Paraschiv
25 March 2023 at 19:49
Importăm din ce în ce mai multe alimente la preţuri din ce în ce mai mari

USR cere demiterea de urgenţă a ministrului Agriculturii, Petre Daea, responsabil direct pentru creşterea accentuată a deficitului comercial la produse alimentare. Datele oficiale publicate de Institutul Naţional de Statistică nu fac decât să confirme, încă o dată, incompetenţa ministrului Daea şi inadecvarea sa totală la postul pe care îl ocupă.

Conform datelor INS, deficitul comercial la produse alimentare în 2022 s-a dublat faţă de anul precedent, înregistrând o creştere de 117%, importurile de produse fiind de 13,2 miliarde de euro, iar exporturile de 11,9 miliarde de euro.

Senatorul USR Sebastian Cernic, secretar al Comisiei pentru agricultură din Senat, spune că menţinerea lui Petre Daea în funcţia de ministru al Agriculturii constituie un pericol la adresa siguranţei alimentare a românilor.

„Nu-ţi ajung degetele de la două mâni pentru a număra eşecurile catastrofale ale lui Petre Daea, de la gestionarea ineptă a crizelor declanşate de pesta porcină şi de gripa aviară până la eşecul de a depune la timp Planul Naţional Strategic şi, zilele acestea, eşecul de a obţine compensaţii corespunzătoare pentru producătorii de grâu din România. Faptul că importăm 85% din carnea de porc, faptul că suntem cel mai mare importator de roşii turceşti, în ciuda banilor cheltuiţi cu Programul tomata, i se datorează lui Petre Daea. Singura grijă a ministrului Agriculturii este, aşa cum o spune DNA, să încerce să-şi angajeze pilele în minister”, a declarat Sebastian Cernic.

USR cere prim-ministrului Nicolae Ciucă să nu se mai mire de ce „România, altădată grânarul Europei, nu reuşeşte să-şi asigure necesarul de alimente” şi să ia singura măsură normală, aceea de a-l demite imediat pe cel care este responsabil direct de dezastrul în care a ajuns agricultura românească.

Petre Daea este principalul vinovat că România nu reuşeşte decât în foarte mică măsură să-şi satisfacă cerinţele de consum intern la produse de carne şi preparate din carne, fructe şi lactate.

articolul original.
 • Monitorul de Botoșani
 • Un mort şi trei răniţi după un accident feroviar. Un tren de călători a fost lovit de o locomotivă scăpată de sub control
 • Un mort şi trei răniţi după un accident feroviar. Un tren de călători a fost lovit de o locomotivă scăpată de sub controlAnamaria Ionel
  Un grav accident feroviar a avut loc sâmbătă seara la Galaţi. Un tren de călători oprit în gară a fost lovit violent de o altă locomotivă. O persoană a murit, iar alte trei au fost rănite. Autoritățile invocă o defecțiune a sistemului de frânare al locomotivei. UPDATE: Femeia care a fost resuscitată în urma accidentului feroviar din Galați a murit
 •  

Un mort şi trei răniţi după un accident feroviar. Un tren de călători a fost lovit de o locomotivă scăpată de sub control

Publicatia: Monitorul de Botoșani
Reporter: Anamaria Ionel
25 March 2023 at 19:28
Un mort şi trei răniţi după un accident feroviar Un tren de călători a fost lovit de o locomotivă scăpată de sub control

Un grav accident feroviar a avut loc sâmbătă seara la Galaţi. Un tren de călători oprit în gară a fost lovit violent de o altă locomotivă. O persoană a murit, iar alte trei au fost rănite. Autoritățile invocă o defecțiune a sistemului de frânare al locomotivei.

UPDATE: Femeia care a fost resuscitată în urma accidentului feroviar din Galați a murit la spital. În urma accidentului feroviar, ea a fost resuscitată la fața locului de medicii de pe ambulanța SMURD, fiind transportată la spital, unde a murit. Femeia era conductor, pe trenul care a fost lovit de locomotivă.

„Urmare accidentului feroviar care s-a produs în această seară, în stația Galați, CFR Calatori anunță cu regret că doamna conductor a trenului R 7576, a decedat la spital. Inițial a fost stabilizată pe peron și în drum spre spital de către serviciul Ambulanță ajuns la fața locului, dar un nou stop cardio respirator survenit la spital, i-a fost fatal.CFR Călători prezintă condoleanțe și va acorda întregul sprijin familiei îndoliate”, transmite CFR Călători.

Potrivit CFR Călători, în urma accidentului au rezultat 4 victime: mecanicul trenului (picior accidentat), un calator descarcerat (accidentat la membrul drept inferior), femeia conductor, care a avut nevoie să fie resuscitată, fiind transportată la spital, unde a și decedat. Al doileaconductor, bărbat, a fost accidentat la membrul drept superior si traumatism la cap, fiind de asemenea transportat la spital.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Vagonul de călători aflat în așteptare pe una din linii în Gara Galați a fost lovit de o locomotivă care a venit cu viteză, iar vagonul a fost parțial distrus. Locomotiva respectivă ar fi trebuit să se cupleze la trenul de călători, dar martorii spun că aceasta avea o viteză de peste 30 de Km/h, mult mai mare decât cea pentru manevre.

ISU Galați confirmă că patru victime, dintre care una resuscitată și reintrată în stop cardio-respirator sunt transportate la spital.

“La data de 25 martie 2023, în jurul orei 19,19, la Gara CFR Galaţi a avut loc un accident feroviar, după ce la o locomotivă s-ar fi defectat sistemul de frânare şi a lovit un vagon de călători, la trenul care se forma cu destinaţia Galaţi – Buzău. Sunt 4 persoane rănite, dintre acestea doi călători, o femeie care a intrat în stop cardio-respirator şi un bărbat care a rămas încarcerat, precum şi şeful de tren şi mecanicul locomotivei. Intervin cei de la ISU Galaţi şi poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi“, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi, citat de Agerpres.

CFR spune că accidentul a fost produs la cuplarea locomotivei la garnitură
articolul original.
 • GAZETA de SUD
 • Vâlcea: Microbuz cu 23 de persoane, răsturnat la Călimănești
 • Vâlcea: Microbuz cu 23 de persoane, răsturnat la CălimăneștiDaniela Moise
  Un microbuz în care se aflau 23 de persoane s-a răsturnat, sâmbătă seară, pe Drumul Naţional 7, în localitatea vâlceană Călimăneşti. Toate cele 23 de persoane aflate în microbuz s-au autoevacuat, transmite ISU Vâlcea. Accidentul a avut loc sâmbătă seară, în punctul Seaca. Doi dintre pasageri au suferit atacuri de panică. Aceştia au primit îngrijiri medicale la locul accidentului, refuzând să fie duşi la spital.
 •  

Vâlcea: Microbuz cu 23 de persoane, răsturnat la Călimănești

Publicatia: GAZETA de SUD
Reporter: Daniela Moise
25 March 2023 at 19:25

Un microbuz în care se aflau 23 de persoane s-a răsturnat, sâmbătă seară, pe Drumul Naţional 7, în localitatea vâlceană Călimăneşti.

Toate cele 23 de persoane aflate în microbuz s-au autoevacuat, transmite ISU Vâlcea.

Accidentul a avut loc sâmbătă seară, în punctul Seaca.

Doi dintre pasageri au suferit atacuri de panică. Aceştia au primit îngrijiri medicale la locul accidentului, refuzând să fie duşi la spital.

Vâlcea Microbuz cu 23 de persoane răsturnat la Călimănești

articolul original.
 • GAZETA de SUD
 • Vâlcea: Bărbat mort după ce s-a răsturnat cu ATV-ul
 • Vâlcea: Bărbat mort după ce s-a răsturnat cu ATV-ulDaniela Moise
  Un bărbat a murit, sâmbătă seară, după ce s-a răsturnat cu un ATV pe un drum forestier. Bărbatul, de 37 de ani, din localitatea Roşiile, judeţul Vâlcea, a fost găsit prins sub vehiculul răsturnat pe un drum forestier, într-o zonă greu accesibilă din localitatea Tetoiu, satul Nenciuleşti. La faţa locului au fost trimise echipaje SMURD şi de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vâlcea. Medicii au încercat timp de zeci de minute să îl resusciteze pe bărbat, însă fără rezultat. Poliţiştii fac cercet
 •  

Vâlcea: Bărbat mort după ce s-a răsturnat cu ATV-ul

Publicatia: GAZETA de SUD
Reporter: Daniela Moise
25 March 2023 at 19:14
Vâlcea Bărbat mort după ce sa răsturnat cu ATVul

Un bărbat a murit, sâmbătă seară, după ce s-a răsturnat cu un ATV pe un drum forestier.

Bărbatul, de 37 de ani, din localitatea Roşiile, judeţul Vâlcea, a fost găsit prins sub vehiculul răsturnat pe un drum forestier, într-o zonă greu accesibilă din localitatea Tetoiu, satul Nenciuleşti.

La faţa locului au fost trimise echipaje SMURD şi de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vâlcea. Medicii au încercat timp de zeci de minute să îl resusciteze pe bărbat, însă fără rezultat.

Poliţiştii fac cercetări pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului.

articolul original.
 • GAZETA de SUD
 • Un mort și trei răniți după ce o locomotivă a lovit un vagon în Gara Galați
 • Un mort și trei răniți după ce o locomotivă a lovit un vagon în Gara GalațiDaniela Moise
  Patru persoane, doi călători şi doi angajaţi ai CFR, au fost rănite, sâmbătă seară, în Gara Galaţi, după ce o locomotivă a lovit vagonul a transmis ISU Galaţi. Dintre victime, o persoană este în stop cardio-respirator şi restul sunt încarcerate. La faţa locului intervin echipaje de la SMURD, Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi Poliţia Transporturi Galaţi, conform News.ro. Potrivit IPJ Galaţi, accidentul s-ar fi produs după ce locomotivei care făcea manevre i s-a defectat sistemul de frânare şi a
 •  

Un mort și trei răniți după ce o locomotivă a lovit un vagon în Gara Galați

Publicatia: GAZETA de SUD
Reporter: Daniela Moise
25 March 2023 at 18:53
Un mort și trei răniți după ce o locomotivă a lovit un vagon în Gara Galați

Patru persoane, doi călători şi doi angajaţi ai CFR, au fost rănite, sâmbătă seară, în Gara Galaţi, după ce o locomotivă a lovit vagonul a transmis ISU Galaţi. Dintre victime, o persoană este în stop cardio-respirator şi restul sunt încarcerate. La faţa locului intervin echipaje de la SMURD, Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi Poliţia Transporturi Galaţi, conform News.ro.

Potrivit IPJ Galaţi, accidentul s-ar fi produs după ce locomotivei care făcea manevre i s-a defectat sistemul de frânare şi a intrat în vagonul de călători al unui tren care circula pe ruta Galaţi – Buzău și care era staționat.

Accidentul s-a produs pe linia 4 a gării din Galaţi şi în urma sa au rezultat patru victime, dintre care doi sunt călători şi doi sunt angajaţi ai CFR. Printre victime se află o femeie care a intrat în stop cardio-respirator, un bărbat rămas încarcerat, precum şi şeful de tren şi mecanicul locomotivei.

articolul original.
 • Ziarul Curentul
 • Avocata lui Tate amenință voalat victimele traficate și pe cea violată
 • Avocata lui Tate amenință voalat victimele traficate și pe cea violatăIrina Dediu
  Avocata fraților Andrew și Tristan Tate a oferit declarații pentru ziarul Gândul în care susține că cei doi milionari sunt nevinovați și a transmis amenințări voalate pentru victimele fraților Tate: ”Chiar în această lună, o femeie din Marea Britanie de 22 de ani a fost condamnată la 8 ani și jumătate de închisoare pentru că a susținut în mod fals că a fost violată și traficată și forțată să lucreze ca prostituată. De-a lungul mai multor ani, ea a ajuns până acolo încât și-a provocat
 •  

Avocata lui Tate amenință voalat victimele traficate și pe cea violată

Publicatia: Ziarul Curentul
Reporter: Irina Dediu
25 March 2023 at 18:52
Avocata lui Tate amenință voalat victimele traficate și pe cea violată

Avocata fraților Andrew și Tristan Tate a oferit declarații pentru ziarul Gândul în care susține că cei doi milionari sunt nevinovați și a transmis amenințări voalate pentru victimele fraților Tate:

”Chiar în această lună, o femeie din Marea Britanie de 22 de ani a fost condamnată la 8 ani și jumătate de închisoare pentru că a susținut în mod fals că a fost violată și traficată și forțată să lucreze ca prostituată. De-a lungul mai multor ani, ea a ajuns până acolo încât și-a provocat răni pe față cu un ciocan. Acuzațiile false din acel caz au dus la mai multe tentative de sinucidere din partea bărbaților acuzați, la câteva săptămâni de la acuzațiile false. Frații Tate neagă cu fermitate orice faptă greșită și sunt hotărâți în a-și menține nevinovăția. Baza justiției este prezumția de nevinovăție și un proces echitabil. Pur și simplu le cerem pe amândouă. Mulțumesc”, a transmis avocata fraților Tate.

Deși afirmă și chiar crede că este genial, Abu-Andrew Cobra Tate nu a studiat înainte de a se apuca de „afacerea” sa cu femei ce înseamnă cu adevărat în legislația internațională transpusă și în cea românească, traficul de persoane.

Munca în contul unei datorii este trafic de persoane 

Nesofisticat, Andrew Tate a explicat de nenumărate ori afacerea sa: agăța femei tinere, începea o relație cu ele și apoi le caza în casele în care locuiau alte fete ca ele să producă material pornografic pe site-urile de adulți, împărțind banii. „Nu există”, spune el, „să ai fete care lucrează pentru tine și pe care nu le-ai f***t. Este imposibil. Trebuie să le-o tragi, iar ele trebuie să te iubească. Este esențial pentru afacere, pentru că altfel femeile nu au loialitate.”, își învăța Tate discipolii, deloc sofisticați și ei.

Tate le calcula fetelor costul locuinței, al mâncării, al diverselor intervenții estetice și dacă fetele voiau să renunțe, acesta și cele două complice le forțau să rămână pentru a plăti datoriile.

Declarațiile fetelor care NU se consideră victime îi îngroapă pe frați

Toate fetele care au lucrat pentru Tate, inclusiv Beatrice (foto) au declarat ca martore că împărțeau banii după ce li se opreau contravalaoarea datoriilor, lucru cu care ele erau de acord. Însă fetele nu erau angajate și forma lor de colaborare chiar și de bună voie, reprezintă trafic de persoane pentru cei care nu prestează dar încasează bani

Organizația Națiunilor Unite definește cele mai comune 3 tipuri de trafic de persoane: traficul sexual, munca forțată și munca în contul unor datorii pe bani mai puțini decât în mod curent.

Percepțiile oamenilor despre traficul de persoane implică adesea, în mod eronat, doar ideea că femeile sunt forțate să se prostitueze. Acesta este doar un aspect al traficului de persoane. Victimele pot presta oricare tipi de muncă, forțat sau în contul unei datorii, printre altele:• servitute domestică• munca agricolă• de fabricație• servicii de menaj• servicii hoteliere• constructie• sănătatea și îngrijirea bătrânilor• saloane de coafura si unghii• prostituţie• dans club de striptease”, explică Organizația Națiunilor Unite.

Prima plângere depusă la Poliția Voluntari de una din victimele lui Tate a fost chiar pentru acest fel de trafic de persoane spunând că nu a fost lăsată să plece pentru că abia îi plătiseră silicoanele și trebuia să le achite prin prestarea pe Onlyfans, dar polițiștii au îngropat dosarul penal.

De altfel, în definiția traficului de persoane din Codul Penal românesc, leguitorul a scris: „Consimţământul persoanei victimă a traficului nu constituie cauză justificativă.”

Așadar situația fraților Tate este una foarte grea: fetele care fac videochat pentru el nu pot refuza să depună mărturie pentru că în Codul penal românesc aceasta însamnă „mărturie mincinoasă” și pot lua 5 ani de închisoare, iar orice ar declara despre activitatea lor îi îngroapă pe frați și pe complicele lor.

Acesta este motivul pentru care, automat orice fată a lucrat pentru Tate este calificată drept victimă, chiar dacă ea nu se consideră astfel.

articolul original.
 • Monitorul de Botoșani
 • Ora Pământului, marcată și la Botoșani
 • Ora Pământului, marcată și la BotoșaniRobert Prisacariu
  Sâmbătă, 25 martie 2023, timp de o oră, de la 20.30 până la 21.30, vor fi stinse luminile la sediul municipalității și pe Pietonalul Unirii, Parcul Primăriei, Pietonalul Bancar și Parcul Junior. În acest an are loc cea de-a 17-a ediție a Orei Pământului (Earth Hour), ce își propune a fi „cea mai mare oră pentru Pământ”. Oameni,
 •  

Ora Pământului, marcată și la Botoșani

Publicatia: Monitorul de Botoșani
Reporter: Robert Prisacariu
25 March 2023 at 18:51
Ora Pământului marcată și la Botoșani

Sâmbătă, 25 martie 2023, timp de o oră, de la 20.30 până la 21.30, vor fi stinse luminile la sediul municipalității și pe Pietonalul Unirii, Parcul Primăriei, Pietonalul Bancar și Parcul Junior.

În acest an are loc cea de-a 17-a ediție a Orei Pământului (Earth Hour), ce își propune a fi „cea mai mare oră pentru Pământ”.

Oameni, instituții publice și companii de pe tot globul se vor uni pentru a stinge lumina și vor oferi o oră din timpul lor pentru planetă, în peste 8.000 de orașe din 195 de țări.

Pe lângă gestul simbolic de a stinge lumina în intervalul 20:30 – 21:30, organizatorii – World Wide Fund for Nature – invită oamenii să renunțe la rutina zilnică și să petreacă o oră în care să desfășoare acțiuni care au ca scop protecția naturii.

Ora Pământului a fost organizată prima oară pe 31 martie 2007 în Sydney, când 2 milioane de oameni și peste 2.100 companii au stins lumina timp de o oră.

articolul original.
 • GAZETA de SUD
 • O femeie își amintește tot ce i s-a întâmplat în ultimii 43 de ani
 • O femeie își amintește tot ce i s-a întâmplat în ultimii 43 de aniDaniela Moise
  O femeie, de 57 de ani, din California, SUA, se numără printre puținii oameni din lume care au o memorie remarcabilă. Aceasta își amintește fiecare zi pe care a trăit-o începând cu vârsta de 14 ani, conform ȘtirileProTV. Jill Price, care a fost supranumită „femeia care nu uită niciodată”, a fost prima persoană care a fost diagnosticată vreodată cu hipertimezie, o afecţiune rară, care constă în abilitatea de a ţine minte tot ce s-a petrecut în fiecare zi din viaţă. Începând cu 5 februarie 1980, J
 •  

O femeie își amintește tot ce i s-a întâmplat în ultimii 43 de ani

Publicatia: GAZETA de SUD
Reporter: Daniela Moise
25 March 2023 at 18:44
O femeie își amintește tot ce i sa întâmplat în ultimii 43 de ani

O femeie, de 57 de ani, din California, SUA, se numără printre puținii oameni din lume care au o memorie remarcabilă. Aceasta își amintește fiecare zi pe care a trăit-o începând cu vârsta de 14 ani, conform ȘtirileProTV.

Jill Price, care a fost supranumită „femeia care nu uită niciodată”, a fost prima persoană care a fost diagnosticată vreodată cu hipertimezie, o afecţiune rară, care constă în abilitatea de a ţine minte tot ce s-a petrecut în fiecare zi din viaţă.

Începând cu 5 februarie 1980, Jill își amintește totul.

„Nu știu exact de ceaceastă zi, dar din acea zi și până acum știu totul în fiecare zi. Parcă aș fi chiar acolo”, a declarat ea.

Conform datelor oficiale, doar aproximativ 60 de persoane de pe glob au fost diagnosticate cu această afecțiune extrem de rară de care suferă Jill Price.

Talent sau blestem 

Poate părea un talent incredibil, dar, odată cu această abilitatea de ați reaminti toate lucrurile bune de care ai avut parte, vine și povara de a le ține minte pe cele rele – fiecare moment jenant, fiecare frângere de inimă, fiecare ceartă și fiecare pierdere a unei persoane dragi.

Astfel, de multe ori Jill Price simte că memoria ei remarcabilă are rolul unui blestem.

Multe dintre amintirile lui Jill sunt dureroase, începând cu relația dură pe care a avut-o cu mama ei, care o certa în legătură cu alimentele pe care le consuma și care o critica pentru felul în care arăta.

O altă amintire dureroasă este mutarea din New Jersey la Los Angeles.

„Am iubit cu adevărat viața de acolo. Ar fi trebuit să mă nasc, să trăiesc și să mor în aceeași casă. Atât de mult nu-mi place schimbarea”, a spus ea.

„Încă mă simt rău pentru lucrurile care s-au întâmplat acum 30 de ani, nu unul sau două lucruri, ci toate”, a mai afirmat Jill.

A devenit studiu de caz

Femeia a devenit studiu de caz la Universitatea California Irvine.

În 2006, un RMN a arătat că mai multe zone ale creierului ei sunt mai mari decât în ​​mod normal, dar, în ciuda acestor constatări, cercetătorii încă nu sunt siguri cum are Jill Price o memorie atât de detaliată.

articolul original.
❌
❌