Actualitate

❌
There are new articles available, click to refresh the page.
 • Coronavirus în România, 19 septembrie. Aproape 800 de pacienţi COVID sunt la ATI
 •  

Coronavirus în România, 19 septembrie. Aproape 800 de pacienţi COVID sunt la ATI

Coronavirus în România 19 septembrie Aproape 800 de pacienţi COVID sunt la ATI

România a ajuns la 1.144.893 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, după ce, în ultimele 24 de ore, au fost raportate 5.388 noi îmbolnăviri.

 • La ora 13:00, Grupul de Comunicare Strategică va anunța noile cazuri de îmbolnăviri, numărul actualizat de decese și situația pe județe.

Cel mai recent bilanț arată 97 de noi decese, număr care urcă totalul deceselor COVID în România la 35.456.

6.980 pacienți cu COVID se află în prezent internați în spitalele din România, iar 798 dintre aceștia se află la Terapie Intensivă, cu forme severe. Din totalul pacienților internați, 178 sunt minori, 162 fiind internați în secții și 16 la ATI.

Din totalul cazurilor raportate la nivel național de la începutul pandemiei, 1.078.434 de pacienți au fost declarați vindecați, conform celui mai recent raport al Grupului de Comunicare Strategică.

Pe teritoriul țării, 26.229 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 6.372 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 55.174 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 343 de persoane.

Cum au evoluat numărul de cazuri noi și numărul testelor efectuate în ultimele zile:

Coronavirus în România 19 septembrie Aproape 800 de pacienţi COVID sunt la ATI

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Parlamentul Republicii Moldova vrea să schimbe Legea pensionării: Există un asemenea model în Franța și România
 •  

Parlamentul Republicii Moldova vrea să schimbe Legea pensionării: Există un asemenea model în Franța și România

Parlamentul Republicii Moldova vrea să schimbe Legea pensionării Există un asemenea model în Franța și România

„Vrem să creăm o alternativă la vârsta de pensionare. Pentru cei care au stagiul de cotizare mai mare decât stagiul deplin, să nu există vârstă de pensionare, în generall”, a declarat Dan Perciun, preşedintele Comisiei parlamentare pentru protecţie socială, sănătate şi familie. „Să mergem pe ideea că, dacă o persoană a contribuit un anumit număr de ani, indiferent de vârsta pe care o are, să poată ieşi la pensie. Noi am numi această măsură o pensie de carieră lungă”, a spus Dan Perciun, transmite Tvr Moldova.

Deputatul a dat exemplu unui asemenea sistem care există în Franţa şi România.

„Există un asemenea model în Franţa. În România există o pensie anticipată pentru limită de vârstă, care permite o pensionare mai rapidă decât standardul. Doar că în România se aplică o mică penalitate. Dacă nu vrei să te pensionezi la vârsta standard de pensionare, te poţi pensiona mai devreme, dar ai un cuantum al pensiei diminuat. Nu vrem să mergem pe ideea unui cuantum diminuat, dar vrem să ştim foarte clar care ar fi acel stagiu de cotizare suficient de lung ca să asigurăm, pe de o parte, sustenabilitatea sistemului, iar pe de altă parte, să recunoaştem oamenilor care au muncit o perioadă mai îndelungată dreptul să iasă la pensie”, a declarat Dan Perciun.

Expertul economic Viorel Gârbu a afirmat în cadrul emisiunii că vârsta de pesnionare este mai mare în ţările cu economii dezvoltate.

„Noi, fiind săraci, ne permitem luxul ca, din conturile bugetare, să acoperim acest gen de politici care se implementează în Republica Moldova. Este foarte important să creştem încrederea populaţiei că, odară ce a contribuit la sistemul de pensionare, cetăţeanul nu va fi jefuit, iar pensia care o va primi va fi onestă”, a spus expertul economic.

Potrivit lui Viorel Gârbu, dacă cetăţenii vor crede în sistemul de pensionare din Republica Moldova, dorinţa de pensionare mai rapidă va dispărea.

„Aici este foarte important să vedem cum aplicăm ceea ce se se numeşte în legislaţia noastră principiul de solidaritate, astfel încât mărimea pensiei să corespundă cu volumul contribuţiei”, a spus Viorel Gârbu, care a mai menţionat că principiul de solidaritate să fie realizat de către stat.

Parlamentul Republicii Moldova vrea să schimbe Legea pensionării Există un asemenea model în Franța și România

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Un medic din Republica Moldova a fost înlăturat pe viață de la testarea sportivilor
 •  

Un medic din Republica Moldova a fost înlăturat pe viață de la testarea sportivilor

Un medic din Republica Moldova a fost înlăturat pe viață de la testarea sportivilor

Agenția Internațională de Testare (ITA) i-a interzis, pe viață, medicului moldovean Dorin Balmuș să lucreze în domeniul sportului după ce a fost găsit vinovat de aranjarea unor substiuiri a probelor de depistare a substanțelor interzise la halterofili.

Agenția a declarat joi că Dorin Balmus a subsemnat pentru trei sportivi moldoveni în 2015, când acestora li s-au cerut probe cu puțin timp înainte de a concura la campionatul mondial de la Houston, SUA, transmite IPN.

Probele sportivilor au fost înlocuite cu mostre ale altor persoane și toți trei au putut concura la întrecere, deși fiecare dintre ei „urma un ciclu de dopaj în acel moment”. Încălcarea a ieșit la iveală mai târziu, sportivii primind interdicțiile de rigoare.

Altă sursă precizează că în 8 noiembrie 2015, „Dorin Balmus, medic care lucrează pentru Federația de haltere a Republicii Moldova, a autentificat că 3 atleți – Iurie Bulat, Ghenadie Dudoglo și Artiom Pipa – a făcut teste în ziua respectivă”.

Euronews menționează că suspendările pe viață sunt o raritate în sport, dar ITA a considerat că sacțiunea pentru Balmuș este potrivită, „având în vedere natura și gravitatea încălcării regulilor”. Despre înșelăciune a relatat inițial un documentar din anul 2020 al radiodifuzorului german ARD. Filmul, consacrat neregulilor financiare și corupției legate de acoperirea fenomenului de dopaj în Federația Internațională de Haltere, a provocat un scandal de proporții, soldat cu demisia președintelui Tamas Ajan.

Agenția Mondială Antidoping declarase anul trecut că practica utilizării unor terțe persoane pentru testele de dopaj a fost larg răspândită în haltere și a declarat că investighează 18 cazuri de „substituire de urină suspectată” în șase țări.

Un medic din Republica Moldova a fost înlăturat pe viață de la testarea sportivilor

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Acum 100 de ani, Henry Ford propunea o 'monedă energetică' pentru a înlocui aurul
 •  

Acum 100 de ani, Henry Ford propunea o 'monedă energetică' pentru a înlocui aurul

Acum 100 de ani Henry Ford propunea o monedă energetică pentru a înlocui aurul

În 1921, industrialul american Henry Ford a propus crearea unei „monede energetice” care ar putea sta la baza unui nou sistem monetar - oferind asemănări izbitoare cu sistemul electronic de numerar peer-to-peer descris în cartea albă Satoshi Nakamoto Bitcoin ( BTC ) din 2008.

Bitcoin ca monedă energetică

La 4 decembrie 1921, New York Tribune a publicat un articol care subliniază viziunea lui Ford de a înlocui aurul cu o monedă energetică care credea că ar putea rupe strânsoarea elitelor bancare asupra bogăției globale și ar putea pune capăt războaielor. El a intenționat să facă acest lucru construind „cea mai mare centrală electrică din lume” și creând un nou sistem valutar bazat pe „unități de putere”.

Ford, care a fondat Ford Motor Company în 1903, a declarat publicației:

„În cadrul sistemului valutar al energiei, standardul ar fi o anumită cantitate de energie exercitată timp de o oră, care ar fi egală cu un dolar. Este pur și simplu un caz de a gândi și a calcula în termeni diferiți de cei stabiliți de grupul bancar internațional la care ne-am obișnuit atât de mult încât credem că nu există un alt standard dorit. ”

Detaliile referitoare la valorile valutare „vor fi elaborate atunci când Congresului îi va fi interesat să audă despre asta”, a spus el.

Deși Ford nu a reușit niciodată să-și promoveze viziunea asupra unei monede complet susținute, bitcoin a apărut ideea aparent un secol mai târziu. Din 2009, mai mult de 18,8 milioane BTC au fost create prin extragerea intensivă a energiei, care necesită calculatoare pentru a rezolva probleme matematice din ce în ce mai complexe. Acest proces de extragere a dovezilor de muncă a atras critici grele asupra presupusului său impact asupra mediului - o afirmație miopă care ignoră abilitatea Bitcoin de a accelera trecerea la energia regenerabilă, conform cointelegraph.com

Înlocuirea aurului, încheierea războaielor

Despre relația dintre aur și război, Ford a explicat:

„Răul esențial al aurului în relația sa cu războiul este faptul că acesta poate fi controlat. Rupe controlul și oprești războiul. ”

Unele dintre cele mai înflăcărate suporturi ale Bitcoin consideră că principiile solide ale criptomonedei ar putea elimina războiul prin reducerea capacității statului de a finanța conflictele prin inflație. În timp ce standardul aur face ca guvernele să își umfle moneda mai greu, „bancherii internaționali”, așa cum a explicat Ford, au controlat cea mai mare parte a ofertei de lingouri. Acest proces de control și acumulare a mărfurilor prețioase a permis elitei financiare să creeze o piață activă pentru bani, care a prosperat în timpul războiului.

Resturile etalonului aurului au fost abandonate în 1971 de președintele american Richard Nixon, care a spus că guvernul său va suspenda temporar convertibilitatea între dolari și lingouri. Așa-numitul standard cvasi-aur va dura până în 1973, toate definițiile care leagă dolarul de lingouri înlăturate până în 1976. Cu toate acestea, efectiv, sistemul etalonului aur a fost eliminat de guvernul britanic în 1931, SUA urmând procesul de doi ani. mai tarziu.

Articolul New York Tribune a circulat sâmbătă pe pagina r / CryptoCurrency a Reddit, unde a primit voturi pozitive considerabile. În timp ce Satoshi Nakamoto nu l-a menționat niciodată pe Henry Ford în postările de pe forum online, unii utilizatori ai Reddit au speculat că creatorul Bitcoin ar fi putut fi influențat de regretatul industrial. Alții au spus în glumă că Satoshi era de fapt reîncarnatul lui Ford, având în vedere credința aparentă a acestuia din urmă în reîncarnare.

Acum 100 de ani Henry Ford propunea o monedă energetică pentru a înlocui aurul

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Dumitru Crudu prezintă: Fiatul ăla alb ca untul dăruit de Vlad Filat și Legea Lustrației
 •  

Dumitru Crudu prezintă: Fiatul ăla alb ca untul dăruit de Vlad Filat și Legea Lustrației

Dumitru Crudu prezintă Fiatul ăla alb ca untul dăruit de Vlad Filat și Legea Lustrației

Dumitru Crudu este un poet și dramaturg de limbă română din Republica Moldova. Este câștigător al Concursului de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului”, organizat de Uniunea Teatrală din România (UNITER) și de Fundația Principesa Margareta a României, ediția 2003. Este membru al Uniunii Scriitorilor și al Uniunii Teatrale din Republica Moldova, cât și al ASPRO.

Ne strângeam unul câte unul în foișorul de pe terasa Uniunii Scriitorilor pentru a vota un apel către parlamentari ca aceștia să adopte legea lustrației, dar nu găseam apelul. Toată lumea își răscoli e-mailurile și nimeni nu dădu de el. Țineam minte foarte bine că-l primisesem pe grupul nostru de discuții de pe gmail de la colegul nostru Matei Albu, care nu putu să vină la ședința noastră, dar iată că nu-l găseam. Apelul către parlament dispăru într-un mod miraculos.

În cele din urmă, îl dibăci Val Ciubotaru.

După ce sciitoarea Andreea Munteanu ni-l citi, sări ca ars în picioare romancierul Noe Mălăiescu și strigă că acest apel seamănă cu a scoate apă din fântână cu o căldare fără fund, atâta timp cât toate dosarele au fost duse la Tiraspol.

- Ce să mai deconspiri atunci?

- Asta-I o minciună. Minciuna asta a lansat-o KGB-ul ca să ne descurajeze să mai cerem adoptarea legii lustrației, îl contrazise pe marele scriitor născut într-un sat de sub Tiraspol tânărul scriitor Nicu Agachi.

- Nu-I minciună. Asta-I realitatea, o ținu pe a lui nonagenarul Noe Mălăiescu. Când am fost deputat eu i-am cerut lui Plugaru, tipului acela din fruntea securității în primii ani de independență să mă lase să-mi văd dosarul și acesta mi-a spus că nu am ce să văd, fiindcă dosarul meu nu e . A fost transferat la Tiraspol. Toate dosarele au fost mutate la Tiraspol.

- Nu cred. Ne-au pus bărbi. Ne-au dezinformat. Dosarele sunt, nu se dădu bătut Nicu Agachi.

- De unde știi dumneata că sunt sau nu sunt? îi sări muștarul bătrânului romancier, al cărei romane s-au bucurat de un mare succes atât în perioada comunistă, cât și după.

- Dar dumneavoastră de unde știți că nu sunt? îl înfruntă Nicu Agachi.

Spiritele se încinseră și oamenii de la mesele de pe terasă își ridicară capetele din farfuriile cu borș și se uitau contrariați cum scriitorii din foișor răcneau unul la altul. Veni chelnerița cu o tavă și cearta se potoli câtă vreme scriitorii își transmiteau cănile cu ceai și cafea. Apoi gâlceava s-a aprins iar. Interveni și academicianul Mihai Oboi, cu un glas domol.

- Eu însă nici nu vreau să-mi văd dosarul.

- De ce? vru să afle poetul Vlad Gheață. De ce nu ați vrea să vă vedeți dosarul?

- Nu vreau să mă dezamăgesc.

- În cine să vă dezamăgiți?

- În prietenii mei.

- Și eu cred că de această lege nimeni nu are nevoie, țipă poetul și traducătorul Tolea Soare, cel care a tradus mai tot ce au scris avangardiștii ruși în română. Ea ar fi fost actuală în urmă cu treizeci de ani. Noi avem azi alte probleme. De exemplu…

- Nu-I depășită, îl luă vorba din gură Nicu Agachi. Cei care au colaborat cu poliția politică sovietică sunt și azi în capul meselor. E foarte actuală.

- De ce dumneata vrei atât de mult să se voteze această lege? De ce te interesează pe dumneata atât de tare povestea asta cu securitatea? se luă Noe Mălăiescu de poetul Nicu Agachi.

- Fiindcă securitatea mi-a propus de două ori să lucrez pentru ea. Prima dată, când am devenit student la Chișinău și a doua oară, pe când eram student la Brașov, le povesti tuturor Nicu Agachi.

- Ți-au propus de două ori, iar tu ai acceptat de trei ori, strigă Tolea Soare și toată lumea izbucni în hohote molipsitoare de râs. Râdea chiar și Mariana care veni să adune cănile goale de pe masă.

- Nu am acceptat niciodată, țipă Nicu Agachi.

- Ei, asta să i-o spui surdului că el o să te creadă.

- Dar chiar nu am colaborat cu ei. Eu vreau să văd cine m-a turnat.

-Aha, deci dumneata vrei să-ți vezi dosarul pentru a te răzbuna pe cei care te-au turnat. Vrei să le afli numele ca să-I dai în gât, tună nonagenarul.

- Nu-I vorba despre asta.

- Ba, despre asta-I vorba. De legea asta se vor folosi tot felul de frustrați pentru a se răzbuna pe dușmanii lor, bubui nonagenarul.

- Noi, în loc să discutăm adevăratele probleme ale breslei noastre, pierdem timpul cu acest apel depășit, îl susținu și poetul și traducătorul avangardei ruse, Tolea Soare.

- Și care probleme ale breslei noastre ar fi mai importante sau cele mai importante?

- De exemplu, cui va rămâne automobilul după alegerea unui nou președinte?

- Chiar, cui va rămâne? îl susținu Noe Mălăiescu.

- Stați așa, despre asta vorbim după adunare. Acum haideți să ne întoarcem la apel. Cine e pentru a-l vota, ridicați mâna! interveni poetulTimofei Orășeanu, președintele Uniunii.

- Eu sunt contra, dar am să-l votez, declară nonagenarul și ridică mâna. Îl votă chiar și Tolea Soare , cu toate că era și el contra. Odată votat de toți oamenii din consiliu, apelul urma să fie publicat pe pagina Uniunii Scriitorilor, trimis parlamentului și preșidenției și citit la Adunarea Scriitorilor pentru a fi votat și de ceilalți scriitorii, nu doar din cei din Consiliu.

Trecură câteva săptămâni, vreme în care avu loc congresul scriitorilor în timpul căruia fu ales un nou președinte, dar apelul nu fu citit.

Apelul nu apăru nici pe saitul scriitorilor. Nicu Agachi intra zilnic pe pagina Uniunii și nu-l văzu nicăieri și se gândi că, neapărând nicăieri, era ca și cum nu ar fi fost conceput și nu ar exista . Era ca și cum nu ar fi fost votat de scriitorii adunați în foișor într-o zi luminoasă de vară.

Nicu Agachi trecu într-o zi pe la Uniunea Scriitorilor ca să-l întrebe pe noul președinte de ce nu publică apelul și văzu mașina albă. Mașina aia albă dăruită cândva de Vlad Filat Uniunii Scriitorilor. Fiatul ăla alb ca zăpada. Sau alb ca făina de grâu. La volanul lui era fostul președinte al Uniunii, poetul Timofei Orășeanu și Nicu Agachi se gândi:

- Poate, într-adevăr, acest automobil este adevărata problemă a scriitorilor. Iar problema e cui ar trebui să-i revină? Sau să-i rămână? Fostului sau actualului președinte? Sau, poate, altcuiva?

Dumitru Crudu prezintă Fiatul ăla alb ca untul dăruit de Vlad Filat și Legea Lustrației

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Francezii tună și fulgeră împotriva americanilor: Este vorba despre `dispreț`,`minciună`şi o `criză gravă de pierdere a încrederii`
 •  

Francezii tună și fulgeră împotriva americanilor: Este vorba despre `dispreț`,`minciună`şi o `criză gravă de pierdere a încrederii`

Francezii tună și fulgeră împotriva americanilor Este vorba despre disprețminciunăşi o criză gravă de pierdere a încrederii

Şeful diplomaţiei franceze, Jean-Yves Le Drian, a vorbit sâmbătă despre "criza gravă" provocată de torpilarea unui uriaş contract de submarine franceze pentru Canberra, denunţând o "minciună (...), o duplicitate (... ), o pierdere majoră a încrederii" şi "un dispreţ" din partea aliaţilor Franţei, notează AFP preluat de agerpres.

Întrebat la jurnalul televizat al postului public France 2, Jean-Yves Le Drian a justificat rechemarea ambasadorilor francezi la Canberra şi Washington prin faptul că există "o criză gravă între noi".

NATO will have to take account of submarine crisis with US and Australia – French FM Jean-Yves Le Drian pic.twitter.com/mo0iQ23PnI

— TRT World Now (@TRTWorldNow) September 18, 2021

Această măsură, prima din istoria relaţiilor dintre Paris şi Washington, "este foarte simbolică. A fost minciună, a fost duplicitate, a fost o pierdere majoră a încrederii, a fost dispreţ, deci aşa nu merge între noi", a declarat el.

"Am rechemat ambasadorii pentru a încerca să înţelegem şi pentru a le arăta fostelor ţări partenere că avem o nemulţumire foarte puternică, că există cu adevărat o criză gravă între noi", a spus ministrul de externe.

Rechemarea ambasadorului francez la Londra a fost, în schimb, considerată inutilă: "Cunoaştem oportunismul lor permanent", a spus el ironic la câteva luni după Brexit. "Marea Britanie în această afacere este un fel de a cincea roată la căruţă", a adăugat Jean-Yves Le Drian.

Statele Unite, Australia şi Marea Britanie au anunţat miercuri un parteneriat strategic pentru a contracara China, AUKUS, incluzând furnizarea de submarine americane cu propulsie nucleară pentru Canberra care i-a scos efectiv pe francezi din joc.

În 2016, Franţa a semnat un contract în valoare de 90 de miliarde de dolari australieni (56 miliarde de euro) pentru a furniza Australiei 12 submarine cu propulsie clasică, considerat frecvent "contractul secolului" din cauza valorii şi importanţei sale strategice.

Pe de altă parte, ministrul de externe a mai apreciat că criza va cântări asupra definirii noului concept strategic al NATO, fără a evoca, totuşi, o retragere din Alianţa Nord-Atlantică.

"NATO a iniţiat o reflecţie, la solicitarea preşedintelui Franţei, asupra fundamentelor sale. La următorul summit NATO de la Madrid va fi prezentat noul concept strategic. Evident, ceea ce tocmai s-a întâmplat va avea legătură cu această definire", a spus Jean-Yves Le Drian.

"În acelaşi timp, Europa trebuie să se doteze cu busola sa strategică şi va fi sub responsabilitatea Franţei în prima jumătate a anului 2022", a adăugat el, referindu-se la preşedinţia franceză a Uniunii Europene cu începere de la 1 ianuarie.

După retragerea brutală a americanilor din Afganistan, fără consultarea aliaţilor lor, şi acest dosar al submarinelor, "dacă europenii nu simt că, pentru a rămâne în istorie, trebuie să se unească şi să-şi apere împreună propriile interese, atunci soarta lor va fi complet diferită", a subliniat Jean-Yves Le Drian.

Francezii tună și fulgeră împotriva americanilor Este vorba despre disprețminciunăşi o criză gravă de pierdere a încrederii

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • ''I-a dat câteva palme, a căzut cu capul de asfalt.'' O femeie de 47 de ani a fost ucisă de bărbatul cu care îşi dăduse întâlnire, în faţa unei pensiuni din Sinaia
 •  

''I-a dat câteva palme, a căzut cu capul de asfalt.'' O femeie de 47 de ani a fost ucisă de bărbatul cu care îşi dăduse întâlnire, în faţa unei pensiuni din Sinaia

ACASĂ   »   Eveniment   »   ''I-a dat câteva palme, a căzut cu capul de asfalt.'' O femeie de 47 de ani a fost ucisă de bărbatul cu care îşi dăduse întâlnire, în faţa unei pensiuni din Sinaia

Crimă şocantă, sâmbătă, în Sinaia. O femeie în vârstă de 47 de ani a fost ucisă în faţa unei pensiuni de un bărbat cu care îşi dăduse întâlnire. Deşi era beat şi nu avea permisul valabil, acesta s-a urcat în maşină după incident şi a încercat să fugă. A fost prins de poliţişti la Comarnic. Vă avertizăm, urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional!

Ia dat câteva palme a căzut cu capul de asfalt O femeie de 47 de ani a fost ucisă de bărbatul cu care îşi dăduse întâlnire în faţa unei pensiuni din Sinaia

''Femeia a rămas întinsă acolo pe asfalt şi...A murit.A murit, normal.''

''Din câte am înţeles de la doamna care e recepţioneră şi de la doamnele chelneriţe, dânsa mâncase mai devreme acolo şi era voioasă. Urca treptele voioasă şi, deodată...''

"Se certau, se...I-a dat şi vreo câteva palme. Apoi a coborât jos, a luat frumos de aici (arata la fata), i-a făcut un vânt şi a căzut cu capul de asfalt, acolo.''

Femeia, operată recent la cap, s-a lovit puternic în cădere și a murit. Era în jurul orei 16.30.

Purtator de cuvant IJP Prahova: Bărbatul a plecat de la fața locului, fiind identificat de către polițiști la scurt timp pe raza orașului Comarnic.

Deşi era băut şi nu avea permisul valabil, bărbatul s-a urcat în maşină şi a fugit de la faţa locului

Agresorul conducea haotic pe şosea, aşa că un şofer a anunţat poliţia. Oamenii legii şi-au dat seama că bărbatul este cel căutat pentru omor, mai ales că fusese înregistrat pe camerele de supraveghere ale pensiunii. Mai mult, agenţi au descoperit că individul avea permisul de coducere suspendat, dar şi o alcoolemie de 1,40 miligrame de alcool în aerul expirat.

''Mergeam cu băiatul să facem poze şi am urcat nişte scări...şi când am văzut că i-a zis: mâinile la cap! Şi un domn înalt, cu părul sur, aşa. Şi dânsul risposta. Şi, binenţeles, l-au pus să pună mâinile la cap, l-au băgat în maşină. Aproximativ 55 de ani, 60.''

Oamenii din staţiune sunt socaţi de cele întamplate.

''Dacă au ajuns chiar în stradă să se omoare...mi se pare groaznic!''

''Sa vii intr-o statiune sa ce ? Sa omori pe cineva?''

Individul a fost reţinut de criminalişti şi dus la Poliţia Sinaia pentru audieri.

Ia dat câteva palme a căzut cu capul de asfalt O femeie de 47 de ani a fost ucisă de bărbatul cu care îşi dăduse întâlnire în faţa unei pensiuni din Sinaia

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Delir de tip nazist al lui Kelemen Hunor: Aș vaccina obligatoriu toată România
 •  

Delir de tip nazist al lui Kelemen Hunor: Aș vaccina obligatoriu toată România

Delir de tip nazist al lui Kelemen Hunor Aș vaccina obligatoriu toată RomâniaPreședintele UDMR, Kelemen Hunor, susține că ar duce mai departe obligativitatea de vaccinare cu serurile experimentale Covid la anumite categorii socio-profesionale și ar plusa inclusiv măsurile adoptate de italieni în privința condiționării accesului la locul de muncă de pașaportul Covid. El a reacționat astfel la poziția mai puțin extremistă a co-etnicului său, Csaba Asztalos, șeful Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

„Ce zice domnul Asztalos, e treaba domnului Asztalos. S-ar putea să aibă dreptate, s-ar putea să nu aibă dreptate. Dacă trebuie lege, atunci vom da lege. Eu chiar m-aș duce mai departe cu aceste decizii și mai bine mă înjurați pe mine, cei care nu sunteți de acord cu vaccinarea, decât să ajungeți la Terapie Intensivă și să muriți. Eu aș merge până acolo, poate dincolo de ce au făcut italienii, care au zis: de la 1 octombrie nimeni nu intră, nici dacă are serviciul la stat, nici dacă are serviciul la privat, dacă nu este vaccinat. Punct. Poți să faci ce vrei cu corpul tău, e dreptul tău, dar și statul trebuie să aibă grijă de sănătatea publică. Când e vorba despre sănătatea publică, dacă e nevoie de lege, trebuie să dăm lege. Eu, personal, m-aș duce mai departe și cu obligativitatea de a vaccina anumite categorii socio-profesionale. Chiar și despre acest lucru este bine să discutăm”, a declarat Kelemen Hunor, joi, într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.

Liderul UDMR a răspuns astfel afirmațiilor președintelui Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Asztalos Csaba, care a explicat că introducerea certificatului „sanitar” nu poate fi adoptată printr-o hotărâre de Guvern, ci doar printr-o lege votată de Parlament, din cauză că aduce „o condiționare sau limitare a exercițiului drepturilor sau libertăților fundamentale”.

Liderul UDMR a spus că dacă e vorba de a îngrădi anumite drepturi, și prin lege se poate, trebuie adoptată o lege, „dar degeaba stăm, nefăcând nimic, că uite, avem cifre alarmante și previziunea nu e foarte bună”. De fapt, d-l Hunor ar trebui să știe că măsurile liberticide nu pot fi adoptate decât printr-o lege superioară a Parlamentului, deoarece drepturile și libertățile fundamentale sunt garantate de Constituție iar derogările de la legea fundamentală nu se pot adopta prin legi inferioare. Dar d-l Hunor se face că a uitat și folosește intimidarea sau înfricoșarea pe post de argumente:

„Vedem ce s-a întâmplat în multe state și, vrând-nevrând, eu cred că trebuie să ne îndreptăm către a asigura și a face în așa fel încât marea majoritate a cetățenilor să se vaccineze. Și da, după aceea, sigur, dacă te-ai vaccinat, libertatea ți se dă înapoi. Dacă ai acest certificat. Dacă trebuie lege, dăm lege, nu-i nici o problemă. Problema este cum abordăm și eu sunt pentru o abordare destul de dură, brutală. Dacă anumite vaccinuri nu ar fi fost obligatorii, în anii '30, '40, '50, '60, '70, inclusiv când noi ne-am născut, atunci probabil că mulți dintre noi nu am fi la Congresul UDMR”, a subliniat Kelemen Hunor. El face, deliberat sau nu, o confuzie gravă între vaccinurile clasice pentru bolile copilăriei și noile seruri experimentale Covid, bazate pe tehnologia ARN mesager, niciodată folosită anterior și care a generat numeroase reacții adverse în 9 luni de când este administrată cu autorizație provizorie. La același congres a participat, vineri, și premierul Florin Cîțu (PNL), spunând și el că nu vede nici o discriminare în implementarea pașapoartelor interne de vaccinare.

Executivul PNL-UDMR a adoptat vineri, prin hotărâre de guvern, obligativitatea certificatului Covid pentru accesul la anumite activități publice în localitățile unde rata de incidență a infectărilor cu SARS-CoV-2 este mai mare de 3 la mia de locuitori și mai mică sau egală cu 6 la mia de locuitori. Discriminarea constă în faptul că persoanele sănătoase care nu se încadrează în una dintre cele 3 categorii cuprinse în certificatul Covid vor fi excluse de la viața publică fiind forțate financiar și social, pe termen lung, să se vaccineze.

SURSA: Active News

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Dario Bonetti, care a amenințat că dă Dinamo în judecată, și-a găsit aliat chiar într-un dinamovist
 •  

Dario Bonetti, care a amenințat că dă Dinamo în judecată, și-a găsit aliat chiar într-un dinamovist

Dario Bonetti care a amenințat că dă Dinamo în judecată șia găsit aliat chiar întrun dinamovist
 • Liga 1: Academica Clinceni - FC Argeș, duminică, 13:30, Digi Sport 1

 • Liga 1: Dinamo - FC Botoșani, duminică, 19:00, Digi Sport 1

Bogdan Stelea: "Nu acum trebuia judecat Bonetti"

"Eu nu cred că Bonetti merita să fie demis. Înfrângerea asta (n.r.: 0-6 cu FCSB) are niște justificări: în primul rând, a traversat o perioadă foarte grea. Venind să antreneze la Dinamo, lotul pe care îl avea era format din jucători fără experiență și a trebuit să încropească o echipă să se poată prezenta la meciuri.

În același timp, a trebuit să încerce să aibă și rezultate, presiunea asupra jucătorilor a fost foarte mare, dovadă că nici nu au avut rezultate foarte bune. Apoi a urmat aducerea unor jucători cu experiență, dar care nu aveau ritm de joc și nici nu jucaseră de mult și aveau probleme", a spus Bogdan Stelea la Fotbal Club.

Bogdan Stelea îi ține partea lui Dario Bonetti

"Chiar și așa, chiar dacă unii jucători au fost și înainte la Dinamo și știau lucrurile, doar faptul că tu schimbi o anumită atmosferă și vii din alt colectiv, te afectează și ai nevoie de un anumit timp să faci lucruri.

Ăsta e cel mai mare lucru, pentru că se întâmplă de multe ori: sunt mulți conducători de club care nu înțeleg de ce, dacă ei aduc o mulțime de jucători, în anumite etape, chiar dacă sunt valoroși, când începe un campionat, nu ai rezultate.

Când începe campionatul, când lotul nu îl ai în proporție de 80 la sută, ție tot îți apar jucători. Și apoi stai și te gândești de ce nu există coeziune și un sistem de joc din punct de vedere tactic. Pentru că vin pe rând.

Opinia mea e că ar fi putut să fie judecat după încă două-trei etape, să îl lase să vadă ce poate să facă. N-ai cum să compari Dinamo cu CFR, la Dinamo e o situație specială. Chiar dacă Petrescu a zis că nu a făcut el echipa asta, lotul de la CFR e mult peste cel de la Dinamo", a spus Bogdan Stelea la Fotbal Club.

Dario Bonetti o așteaptă pe Dinamo la tribunal! Comunicat tăios al antrenorului: "Vor să-l demită fără să plătească"

Antrenorul lui Dinamo, Dario Bonetti, a reacționat după ultimele declarații ale lui Iuliu Mureșan, care l-a "înțepat" pentru că lipsește fără motiv de la antrenamente.

Bonetti, prin vocea avocatului, anunță că a fost testat pozitiv pentru COVID-19 și se află în carantină, în Italia, însă îl acuză pe Iuliu Mureșan de minciună.

"Scriu în numele clientului meu, dl. Dario Bonetti, antrenor la Dinamo 1948 București, pentru a clarifica situația contractuală dintre părți.

Pe 14 septembrie 2021, clientul meu a fost contactat de dl. Mureșan și i s-a spus să nu meargă la antrenamentul de după-amiază, deoarece fusese demis, fără nicio comunicare formală.

Pe 15 septembrie a fost contactat pentru semnarea acordului de reziliere de comun acord. Nu este adevărat că nu s-a prezentat la antrenamente, situația era foarte clară și prezentată de toată presa, auzise deja de demiterea sa, se spunea că Dinamo îl înlocuise.

Ceea ce aflăm astăzi despre faptul că nu s-a prezentat la antrenament nu este altceva decât o simplă încercare a clubului de a-l demite fără a plăti nimic, având în vedere eșecul de a obține semnarea rezilierii de comun acord.

Deși am primit asigurări verbale de la Dinamo cu privire la irelevanța rezultatelor pentru primele 12 jocuri (2 victorii și 6 înfrângeri), clientul meu a fost informat despre demitere cu efect imediat, marți 14/09/21, fără să se conformeze cu formalitățile prevăzute de art. 8 din contract.

Ni s-a spus: „Numai rezultatele din meciuri contează: cu un total de 6 puncte câștigate cu un total de 24 de puncte, Dinamo se află astăzi pe un loc retrogradabil direct, cu consecințe economice și sportive dezastruoase; în plus, ultimele câteva jocuri au arătat o echipă lipsită de capacitatea de a fi competitivă", comunicare semnată de Silviu Carmaciu, cu exemplare la Iuliu Paul Mureșan si Răzvan Zăvăleanu.

Domnul Bonetti își rezervă dreptul de acum înainte să acționeze în locurile corespunzătoare pentru deteriorarea imaginii, în urma declarațiilor false ale dl. Muresan, lansate astăzi la o conferință de presă.

Pe 17/09/21, dl. Bonetti a fost testat pozitiv și se află în prezent în carantină", se arată în comunicat.

Dinamo este în prezent antrenată de Sorin Colceag, care până acum a condus echipa Dinamo II, în Liga 3.

Etichete: dario bonetti , iuliu muresan , bogdan stelea

Dario Bonetti care a amenințat că dă Dinamo în judecată șia găsit aliat chiar întrun dinamovist

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Execuția anului în România! Gol marcat în secunda 4 direct de la mijlocul terenului
 •  

Execuția anului în România! Gol marcat în secunda 4 direct de la mijlocul terenului

Execuția anului în România Gol marcat în secunda 4 direct de la mijlocul terenului
 • Liga 1: Academica Clinceni - FC Argeș, duminică, 13:30, Digi Sport 1

 • Liga 1: Dinamo - FC Botoșani, duminică, 19:00, Digi Sport 1

Radu Ungurianu (25 de ani) a fost protagonistul unui moment rar în sportul-rege. A avut nevoie de doar patru secunde pentru a marca un gol antologic de la mijlocul terenului.

Cum a reușit Radu Ungurianu să marcheze golul anului în România

Faza s-a petrecut în partida dintre Bucovina Rădăuți și Șomuz Fălticeni, scor 2-0, din Liga 3.

Ungurianu, care este și golgheterul echipei, imediat cum a primit  o pasă a reluat superb, direct dub transversală, deși portarul advers nu era ieșit foarte mult dintre buturi.

VIDEO cu execuția anului în România. Cum s-a marcat golul din secunde 4

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Performanța reușită de "puștiul-minune" al Germaniei, născut din mamă româncă. A fost aproape și de un record absolut

Karim Adeyemi (19 ani) a debutat duminică seara pentru selecționata Germaniei, în meciul cu Armenia, câștigat de nemți cu 6-0, în cadrul preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2022.

Tânărul fotbalist a intrat pe teren în minutul 72, în locul lui Serge Gnabry. În primul minut al prelungirilor, acesta a reușit și să marcheze, în urma unei pase primite de la Florian Wirtz, o altă mare speranță a fotbalului german. 

Karim Adeyemi a reușit o performanță extraordinară la debutul pentru naționala Germaniei

Prin reușita din prelungiri, Adeyemi a devenit primul jucător născut în mileniul al treilea care marcheză pentru selecționata Germaniei (n.r. este născut pe 18 ianuarie 2002). 

De asemenea, atacantul celor de la RB Salzburg a devenit al doilea cel mai tânăr marcator din istoria "Die Mannschaft", record deținut în prezent de Mario Gotze, care a înscris pe vremea când avea 19 ani și 91 de zile, împotriva Austriei.

Etichete: bucovina rădăuți , radu ungurianu , golul anului in romania

Execuția anului în România Gol marcat în secunda 4 direct de la mijlocul terenului

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Un tânăr a murit după ce a căzut cu mașina într-un canal de irigații. Șoferul ieșise recent din închisoare
 •  

Un tânăr a murit după ce a căzut cu mașina într-un canal de irigații. Șoferul ieșise recent din închisoare

Un tânăr a murit după ce a căzut cu mașina întrun canal de irigații Șoferul ieșise recent din închisoare

Un tânăr de 26 de ani a murit, iar un altul a fost grav rănit, după ce maşina cu care au plecat noaptea de la o petrecere a căzut de la 5 metri înălţime într-un canal de irigaţii fără apă, din judeţul Constanța.

Cel mai probabil şoferul nu a observat la timp o curbă şi a plonjat direct spre canal. Apropiaţii spun că şoferul ieşise din închisoare recent şi obişnuia să conducă fără permis şi cu viteză.

Tânărul de 26 ani a ieșit din vizorul prietenilor la miezul nopții. Erau cu toții la o petrecere, iar la un moment dat a dispărut cu mașină unui amic și cu încă un prieten.

„Timp de câteva ore nu l-am mai găsit și am început să-l căutăm. Am zis să nu sunăm la poliție că poate e o glumă și uitați ce s-a întâmplat”, a povestit un prieten.

„A dispărut aseară pe la 00:30 de la bar. Erau cu toții la o petrecere. Ne-au sunat că l-au găsit pe margine, cum l-au găsit și pe celălalt că au fost doi”, a spus sora șoferului decedat.

După aproximativ 12 ore, prietenii tinerilor au descoperit maşina prăbuşită în canalul de irigații și au chemat salvatorii. Pentru a-l scoate dintre fiare pe şofer a fost nevoie de intervenția echipei de la descarcerări. Un elicopter SMURD a transportat una din victime la spitalul județean Constanța. Pentru cealaltă, însă, a fost prea târziu. Apropiații spun că bărbatul de 26 ani a fost eliberat din închisoare acum 4 luni și se pare că nu avea permis de conducere, cu toate acestea conducea cu viteză.

„Peste 150 la oră a avut că iarba de aici nu e atinsă deloc și a aterizat în partea cealaltă, a luat foc, cât a bubuit motorul acolo și a coborât la vale. Viața nu există la viteza asta, nici la o sută la oră. Bănuiesc că nu ar fi știut că vine curba asta așa mare. Nu se vede nici o frână, nu se vede nimic”, a spus un alt băiat.

Celălalt pasager, un tânăr de 20 ani, a fost internat la spital cu multiple traumatisme. Acum, polițiștii urmează să stabilească cu exactitate cum s-au petrecut lucrurile.

Un tânăr a murit după ce a căzut cu mașina întrun canal de irigații Șoferul ieșise recent din închisoare

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Fondul Proprietatea: administratorii puși de Popescu sunt cei care au scăzut profitul Salrom în 2020 de 7 ori
 •  

Fondul Proprietatea: administratorii puși de Popescu sunt cei care au scăzut profitul Salrom în 2020 de 7 ori

Fondul Proprietatea administratorii puși de Popescu sunt cei care au scăzut profitul Salrom în 2020 de 7 ori

Franklin Templeton International Services S.À R.L, în calitate de administrator de fond de investiții alternative și administrator unic („Administratorul Fondului”) al Fondului Proprietatea S.A. („Fondul”) își exprimă dezamăgirea față de schimbarea membrilor consiliului de administrație al Salrom. Mandatul noului consiliu va începe la 1 octombrie 2021. Stabilitatea și soliditatea companiilor de stat, precum și dezvoltarea viitoare a acestor companii sunt de o importanță capitală pentru economia românească, iar succesul lor este un rezultat direct al calității persoanelor numite în funcțiile cheie de supraveghere și conducere.

Fondul Proprietatea consideră că această decizie riscă să dăuneze companiei și pune în pericol proiecte importante, precum listarea Salrom la bursă și evaluarea opțiunilor privind exploatarea zăcămintelor de grafit din Gorj. De fapt, persoanele numite acum de acționarul majoritar în consiliul de administrație al Salrom nu sunt altele decât cele care au deținut aceste funcții în 2020, un an în care profitul Salrom a scăzut de aproape șapte ori și în care veniturile din exploatare au scăzut cu 36%. Este o întrebare legitimă dacă acestea sunt persoanele potrivite pentru a contribui la listarea companiei sau pentru a lua cele mai bune decizii cu privire la exploatarea zăcămintelor de grafit, o resursă vitală pentru tranziția energetică globală.

Johan Meyer, CEO Franklin Templeton București și manager de portofoliu al Fondului Proprietatea a declarat: „De mulți ani, Fondul Proprietatea a tras semnale de alarmă și a repetat adesea că transparența, continuitatea și profesionalismul sunt necesare pentru dezvoltarea economică a companiilor de stat românești. Vedem că aceste condiții nu sunt îndeplinite de noua compoziție a consiliului de administrație al Salrom. În opinia noastră, membrii consiliului care tocmai au fost schimbați aveau calitățile necesare pentru a dezvolta un program de investiții durabile pentru Salrom, îndeplineau criteriile de guvernanță corporativă pe care și le-a asumat statul român și ar fi putut asigura stabilitatea necesară pentru a atinge obiectivele listării companiei la bursă și dezvoltării acesteia. Este imperativ ca întreprinderile de stat să nu mai fie tratate drept mingi de ping-pong politic, ca echipele de conducere și consiliile să fie selectate în conformitate cu principiile guvernanței corporative, luând în considerare profesionalismul și expertiza, și să fie evaluate pe baza rezultatelor obținute pentru companie și toate părțile interesate.”

Fondul Proprietatea continuă să sprijine actualul consiliu de administrație și conducerea Salrom, datorită bunei înțelegeri a afacerilor companiei, demonstrate prin introducerea măsurilor de eficientizare la nivelul companiei și inițierea de proiecte de investiții care sprijină creșterea pe termen lung a acesteia. Dacă sunt viabile din punct de vedere comercial, proiectele de investiții ar trebui să fie realizate de companie, deoarece înseamnă mai multe investiții în beneficiul tuturor părților interesate: angajați, comunități locale și acționari.

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Cum îți dai seama dacă mierea pe care o cumperi e 100% naturală. Metoda dezvăluită de un producător
 •  

Cum îți dai seama dacă mierea pe care o cumperi e 100% naturală. Metoda dezvăluită de un producător

Cum îți dai seama dacă mierea pe care o cumperi e 100 naturală Metoda dezvăluită de un producător

Vremea din acest an i-a pus în dificultate pe apicultorii români. Înghețul din primăvară și seceta din vară au făcut să avem mai puțină miere ca în anii trecuți.

Din acest motiv, apicultorii au fost nevoiți să crească prețurile cu 10% ca să-și acopere investiția.

Reprezentanții asociațiilor de producători spun că cea mai mare parte din mierea românească merge la export, pentru că în țară consumul este încă mic.

Producător: ”Mierea e sanatate, mierea e un aliment benefic pentru toti, incepand de la cei mici pana la cei in varsta”

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, un român consumă lunar, în medie, 92 de grame de miere, jumătate din cât consumă locuitori din alte ţări europene. Gabriel Cozma are 350 de stupi în judeţul Hunedoara, iar în România vinde sub 10% din producţie.

Gabriel Alin Cozma, producător: ”Majoritatea producţiei merge la export, o vindem prin Asociaţia Apicolă în Germania sau Spania, unde găsesc ei comenzile. Din păcate în România nu consumăm atât de mult."

Anul trecut, România a produs peste 30.000 de tone de miere, însă anul acesta cantitatea de miere culeasă din stupi va fi mult mai mică.

Adriana Todeac, producător: ”A fost un an mediu, nu putem să spunem că a fost foarte bun. Am făcut recolta de rapiță, miere de salcâm, aproape mulţumitor. Mierea de tei, din păcate pe zona noastră nu s-a făcut.”

Ida Suta, vicepreședinte Asociația Crescătorilor de Albine Timiș: “Din păcate românii consumă mai mult miere amestec UE şi non-UE, decât miere românească, şi nu ştim ce amestec este. Preţurile bineînţeles că au crescut la mierea românească, pentru că e foarte puţină miere şi apicultorul nu reuşeşte să îşi scoată nici cheltuielile.”

Producătorii susţin că este foarte simplu să identifici mierea 100% naturală.

Producător: "Se foloseşte testul bulei de aer, care urcă încet şi coboară. Datorită vâscozităţii pe care o are mierea."

Cei mai mulţi consumatori de miere cumpăra produse de la târgurile de profil.

Bărbat: ”Încerc să iau de la producători întotdeauna, deci aproape niciodată din magazine sau supermarketuri. Am chiar şi furnizorul meu, care e producător de ani de zile”

Femeie: “Este foarte sănătoasă, e un înlocuitori foarte bun pentru zahăr şi are vitamine.”

Preţurile pentru un borcan cu miere pornesc de la 20 de lei şi pot ajunge până la 50 de lei.

Cum îți dai seama dacă mierea pe care o cumperi e 100 naturală Metoda dezvăluită de un producător

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Guvernul britanic anunţă că ar putea lua măsuri pentru a proteja consumatorii de creşterea preţurilor gazelor naturale
 •  

Guvernul britanic anunţă că ar putea lua măsuri pentru a proteja consumatorii de creşterea preţurilor gazelor naturale

Guvernul britanic anunţă că ar putea lua măsuri pentru a proteja consumatorii de creşterea preţurilor gazelor naturale
articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • „Asta-i o problemă cât Casa Poporului!” » Ultima veste dinspre Bonetti ar putea provoca mari bătăi de cap la Dinamo
 •  

„Asta-i o problemă cât Casa Poporului!” » Ultima veste dinspre Bonetti ar putea provoca mari bătăi de cap la Dinamo

Dario Bonetti, omul care blochează numirea unui nou antrenor principal la Dinamo, a aflat că are COVID-19, acesta fiind și motivul pentru care încă n-a semnat rezilierea contractului cu roș-albii.

 • Dinamo – FC Botoșani se joacă astăzi, de la ora 19:00. Partida va fi liveTEXT, video și foto pe GSP.ro și în direct pe LookSport+, DigiSport și TV Telekom Sport.

Infectarea fostului antrenor dinamovist naște și câteva întrebări despre situația jucătorilor care au stat în preajma lui Bonetti până acum câteva zile. Fostul arbitru Ion Crăciunescu a ridicat problema în cadrul unei emisiuni televizate, temându-se că și alți jucători ar fi putut lua virusul de la italian. 

„Asta-i o problemă cât Casa Poporului, acum toți sunt obligați să facă toți teste. Doamne ferește să nu ajungă la niște jucători. Dinamo are meci duminică. E complicat, el s-a mai întâlnit și cu alții de la alte echipe”, a declarat Ion Crăciunescu, la Digi Sport. 

Dario Bonetti are Covid și e în carantină

Dario Bonetti i-a anunțat pe dinamoviști că are Covid, prin intermediul avocatului său. Acesta a emis și un comunicat legat de situația antrenorului italian, care nu a semnat încă rezilierea cu roș-albii și ține blocat postul de antrenor principal.

„Domnul Bonetti a făcut un test PCR [Covid] pe 17 septembrie, cu rezultat pozitiv, care a fost comunicat mai departe pentru a se efectua verificări la jucători și personalul aferent. El e în carantină”, scrie în comunicatul avocatului lui Bonetti.

Din informațiile GSP, italianul n-a mai fost la echipă după înfrângerea cu FCSB, 0-6, și n-a mai intrat în contact cu jucătorii. 

După eșecul usturător cu FCSB, a cincea înfrângere la rând în Liga 1, Dinamo a decis să renunțe la Dario Bonetti, dar acesta încă nu și-a reziliat contractul cu formația roș-albă.

Până nu rezolvăm situaţia cu Dario Bonetti, nu putem pune pe nimeni principal. Sper ca Dario să semneze rezilierea amiabilă, pentru că este cel mai bun lucru pentru toată lumea. Sper să înțeleagă acest lucru. Nimeni nu are nimic cu el şi chiar vreau să-i mulţumesc pentru că a venit într-un moment foarte greu pentru Dinamo, cum am venit şi eu - Iuliu Mureșan, administrator special Dinamo

Astai o problemă cât Casa Poporului Ultima veste dinspre Bonetti ar putea provoca mari bătăi de cap la Dinamo

Astai o problemă cât Casa Poporului Ultima veste dinspre Bonetti ar putea provoca mari bătăi de cap la Dinamo

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Prințul Negru ia prizonier un rege francez (1356)
 •  

Prințul Negru ia prizonier un rege francez (1356)

Prințul Negru ia prizonier un rege francez 1356

Războiul de o Sută de Ani începuse în urmă cu 19 ani, când englezii și-au pus pe goană dușmanii francezi, în această zi de septembrie, în bătălia de la Poitiers.

La începutul lunii septembrie, moștenitorul englez al tronului, Eduard, Prințul Negru, a condus o armată de 7 000 de oameni într-o incursiune în afara zidurilor orașului Bordeaux, controlat de englezi, însă în curând, s-a trezit urmărit de regele Ioan al II-lea al Franței, în fruntea unor trupe mult mai numeroase. Cele două armate s-au confruntat pentru scurt timp, în data de 17 septembrie, însă au stabilit un armistițiu pentru a doua zi, duminică.

Această zi de odihnă i-a oferit Prințului Negru timpul necesar să-și organizeze armata pe un teren mlăștinos, unde se întâlnesc râurile Clain și Miosson, în apropierea orașului Poitiers.

Cu zece ani mai înainte, la Crécy, francezii se treziseră într-o situație foarte asemănătoare – depășindu-și numeric adversarii, însă înglodați într-o mlaștină care nu le oferea un teren sigur cailor lor de război. Lipsa de disciplină și precizia arcurilor lungi ale englezilor îi distruseseră pe francezi atunci, la fel cum s-a întâmplat și în această zi, la Poitiers.

Francezii au atacat în mai multe rânduri, de fiecare dată pierzând zeci de cavaleri sub tirul mortal al săgeților englezilor, iar când au forțat și mai mult înaintarea, caii lor s-au împotmolit în mlaștină și pedestrașii englezi iau tras repede jos de pe cai, omorându-i apoi fără să întâmpine rezistență.

Poitiers a fost un dezastru teribil pentru francezi pentru că regele Ioan, cuprins de un avânt donquijotesc, a condus ultima șarjă împotriva englezilor, fiind capturat și dus la Londra, unde a rămas timp de patru ani într-un prizonierat de lux.

La momentul respectiv poate că această bătălie a părut decisivă, dar în realitate a fost vorba doar de o altă etapă a unui război aparent fără sfârșit, care a continuat timp de încă 97 de ani.

Tot la 19 septembrie:

1777: Americanii obțin victoria în bătălia de la Saratoga, în timpul Revoluției Americane.

1812: Mayer Amschel Rothschild, fondatorul Casei Rothschild, moare la Frankfurt.

Geo Alupoae, critic de teatru.

Prințul Negru ia prizonier un rege francez 1356

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Cinci tineri au suferit traumatisme multiple în urma coliziunii violente între două mașini la Valea Bourei (FOTO)
 •  

Cinci tineri au suferit traumatisme multiple în urma coliziunii violente între două mașini la Valea Bourei (FOTO)

Un grav accident rutier s-a petrecut astăzi dimineață la ora 2:36 pe drumul județean DJ208E în localitatea Valea Bourei. Potrivit ISU Suceava, două autoturisme s-au ciocnit violent toate cele cinci persoane, implicate în accident fiind rănite.

S-au deplasat la fața locului modulele SMURD de la subunitățile pompierilor militari din Fălticeni și Dolhasca, cu două autospeciale cu accesorii pentru descarcerare și două ambulanțe SMURD, cu sprijinul a trei echipaje de la Serviciul de Ambulanță Județean.

Militarii echipajelor de descarcerare au balizat zona, au deconectat bornele de la bateriile de acumulatori și au verificat eventualele scurgeri de carburanți și lubrifianți, pentru preîntâmpinarea altor situații de urgență.

Nu au fost victime încarcerate, iar după acordarea primului ajutor medical, toți răniții, conștienți și cooperanți, dar cu traumatisme multiple, au fost transportați la spital pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.

Victimele sunt patru bărbați de 18, 22, 25 și 32 de ani, și o femeie de 19 ani.

Cinci tineri au suferit traumatisme multiple în urma coliziunii violente între două mașini la Valea Bourei FOTO

Cinci tineri au suferit traumatisme multiple în urma coliziunii violente între două mașini la Valea Bourei FOTO

Cinci tineri au suferit traumatisme multiple în urma coliziunii violente între două mașini la Valea Bourei FOTO

Cinci tineri au suferit traumatisme multiple în urma coliziunii violente între două mașini la Valea Bourei FOTO

Cinci tineri au suferit traumatisme multiple în urma coliziunii violente între două mașini la Valea Bourei FOTO

Cinci tineri au suferit traumatisme multiple în urma coliziunii violente între două mașini la Valea Bourei FOTO

Cinci tineri au suferit traumatisme multiple în urma coliziunii violente între două mașini la Valea Bourei FOTO

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Razii în Capitală. Polițiștii au dat amenzi de peste 20.000 de lei
 •  

Razii în Capitală. Polițiștii au dat amenzi de peste 20.000 de lei

Razii în Capitală Polițiștii au dat amenzi de peste 20000 de lei

Şoferii care pornesc la drum băuţi, fie drogaţi, au fost din nou sub vizorul polițiștilor de la Brigada rutieră din Capitală.

Agenții au făcut din nou controale pe străzile din oraş și, ca de obicei, au prins mai mulţi șoferi "pe picior greşit".

Un bărbat a fost prins conducând băut, dar şi drogat. Aparatul drugtest a arătat că acesta consumase cannabis.

Poliţiştii au controlat maşina, însă n-au găsit droguri în ea. Şoferul s-a ales cu permisul suspendat, dar şi cu un dosar penal.

Alţi 6 au fost prinşi doar sâmbătă seară conducând sub influenţa drogurilor. În total, 16 conducători auto au rămas fără permise, cei mai mulţi pentru că s-au urcat băuţi la volan.

Iar amenzile au depăşit 20.000 de lei. Controalele vor continua și în perioada următoare, au anunțat polițiștii

Razii în Capitală Polițiștii au dat amenzi de peste 20000 de lei

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
 • Horoscop 19 septembrie, cu Neti Sandu. Peștii vor intra într-o afacere
 •  

Horoscop 19 septembrie, cu Neti Sandu. Peștii vor intra într-o afacere

Horoscop 19 septembrie cu Neti Sandu Peștii vor intra întro afacere

Vibrația zilei este 1 și odată lichidat trecutul, să-ncepem o viață nouă! Iatăce se întâmplă în fiecare dintre zodii.

Fecioară

Se pare c-o să vă întâlniți cu rudele apropiate să-l sărbătoriți pe unul dintre ai voștri și o să fie o atmosferă festivă. Vi s-o fi promis o ieșire la plimbare, poate va invită cineva la masă și o să va facă plăcere să va duceți că aveți și voi nevoie de un respiro.

Balanță

Poate vi se face un cadou în avanpremiera zilei voastre de naștere că n-o să fie pe aprope în ziua respectivă omul cu pricina. E un eveniment la care se poate contribui cu mai multe, și o să fie cu satisfacție, că o să va puneți toate calitățile la bătaie, pentru că țineți la protagonist.

Scorpion

Sunt situații pe care nu le-ați putut rezolva, dar există oameni care vă pot întinde o mână de ajutor să depășiți momentul. Vă invită cineva la masă, poate fi o petrecere în toată regula și să puneți la cale și niște proiecte de timp liber, să știți în ce direcție va îndreptati.

Săgetător

Poate faceți parte dintr-o echipă de elită și o să vi se mulțumească pentru un scarificiu, un efort, o contribuție la ceva care e în folosul altora. Întâlnire cu cineva care vrea să vă coopteze într-o afacere și dacă nu sunteți prinși cu alte treburi până peste cap o să luați în serios oferta.

Capricorn

Poate le organizați copiilor, o întrecere sportivă sau de alt gen și o să fie totul cu emoții constructive. Ați putea da o fugă la vreuna dintre rude și să vă puneți la punct cu noutățile din familie, să notați în calendarul evenimentelor la cine să vă duceți și când.

Vărsător

Se poate să primiți un premiu, o recompensă, un cadou pentru că ați avut un succes ori poate azi înregistrați unul. Vă puteți croi drum până la mare sau la munte acolo unde va cheamă niște prieteni la o cafea un grătar, cu, sau fără un prilej anumne și va duceți.

Pești

Poate vă conversați la telefon, în video, cu cineva care vrea să va smulgă un accept pentru o colaborare, o afacere. Se poate să vă întalniți cu câțiva apropiați și să va bucurați de o gustare, de o cafea, de faptul că sunteți împreună, după o lungă absența.

Berbec

E cineva care profită de timpul liber comun și vă scoate la o plimbare sau la o alergare în parc, pe stadion, să faceți mișcare. Poate le-ați rămas datori unor prieteni cu o ieșire la masă, la un film, la un spectacol și o să va fie ușor să fixați o ora și un loc de întalnire.

Taur

E posibil să apară cineva care să va facă inima să tresară, dacă sunteți în căutarea unei ființe care să vă completeze frumos. E o aniversare în familie, poate fi un botez și să fie în cadru restrâns, ca să vă simțiți protejați, să rămâneți cu toții buni – zdraveni.

Gemeni

Poate vă invită cineva la masă ca să degustați niște delicatese de sezon și care vor fi apreciate de toată lumea. Vă bucurați de revederea unor oameni dragi, poate e un party la care va întâlniți sau poate în drumurile voastre o să va intersectați, la munte într-o stațiune turistică.

Rac

Se poate să vină cineva în vizită, care e în trecere prin orașul vostru și o să petreceți câteva ore bune, împeună. Poate să fie un reviriment în sfera sentimentală și o să mai dați o șansă cuiva care nu v-a apreciat la justa voastră valoare, dar când și-a dat seama că va pierde s-a trezit.

Leu

Se poate să vă bucurați de un plus de confort acasă, c-oți fi luat o mobilă nouă sau niște decorațiuni pentru confort vizual. Poate se-adună prietenii că să aveți o activitate în aer liber, să mai alungați stresul c-ați atins un prag de oboseală și trebuie făcut ceva că să va reveniți.

Horoscop 19 septembrie cu Neti Sandu Peștii vor intra întro afacere

articolul original.
COMENTATI ACEASTA STIRE PE FACEBOOK?
❌