Modernizarea Transapusenei, cea mai mare investiție din România într-un drum județean, are tot mai multe efecte sociale, potrivit președintelui Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan.
Acesta a declarat, la Radio Unirea FM, că administrația locală dintr-o comună de pe traseul Transapusenei a început demersurile pentru redeschiderea școlii închise anterior din cauza depopulării.
„Ne-am confruntat cu o problemă majoră, în comuna Ponor, unde, la un moment dat, înainte să începem această investiție în Transapuseana, s-a desființat școala generală, deoarece mai erau doi sau trei copii pe raza respectivei unități administrativ-teritoriale.
Vreau să vă anunț că imediat după ce am finalizat lotul 1 al Transapusenei domnul primar din Ponor a venit să ne spună că sunt 20 de copii și astfel se impune redeschiderea școlii din comună”, a precizat Marius Hațegan.
Potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean Alba, fără îndoială, investiții precum cea care a vizat modernizarea Transapusenei contribuie la repopularea unor localități.
„Vreau să vă ofer exemplul altei comune unde au rămas doar oameni în vârstă. E vorba de comuna Ohaba. Deja sunt oameni care sună, care întreabă, care vor să revină în comună și să își refacă viața acolo, în comuna natală. Deci lucrurile sunt foarte simple, doar prin investiții putem să reușim să rezolvăm această problemă”, a mai spus Marius Hațegan.