FOTO | Campania „Un licăr de lumină” 2024, în parteneriat cu trei parohii ortodoxe din Germania: Membrii ASCOR Alba Iulia au ajutat 80 de persoane nevoiașe din județ
Sâmbătă, 7 decembrie 2024, în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae – „sărbătoarea darurilor” –, ASCOR Alba Iulia, în parteneriat cu Parohia Ortodoxă „Nașterea Domnului” din München (păstorită de părintele Nicolae Canciu), Parohia Ortodoxă „Sfânta Treime” și „Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla” din Donauwörth (păstorită de părintele Ioan Cătălin Pintilie) și Parohia Ortodoxă „Buna Vestire” și „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Neuburg an der Donau (păstorită de părintele Constantin Chira), a organizat o acţiune social-filantropică menită să bucure sufletele mai multor persoane cu posibilităţi financiare reduse din protopopiatul Aiud.
Voluntarii ASCOR Alba Iulia, alături de care s-a aflat părintele Ioan Bogdan, protopop al Aiudului, au vizitat 80 de persoane cu posibilități materiale reduse din parohia Șpălnaca (păstorită de preotul Mircea Cucui), din parohia Turdaș (păstorită de părintele Daniel Ciolocoiu), precum și de la Centrul de zi „Sfânta Filofteia” din Silivaș (coordonator: preotul George Mateș) și de la Casa de tip familial „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș (coordonator: asist. soc. Ciprian Orga).
Membrii ASCOR Alba Iulia au vizitat așezământul social din Ocna Mureș și în data de 5 decembrie, prilej cu care au dăruit copiilor ocrotiți aici diverse produse vestimentare, haine și jucării. Prin dragostea și purtarea de grijă a membrilor celor trei comunităţii parohiale din Germania, persoanele vizitate au primit pachete cu alimente, haine, produse de igienă, jucării, obiecte de uz casnic, dar și sume de bani în vederea achiziționării celor necesare.
În contextul misionar al zilelor noastre, mai mult ca oricând, este nevoie de ajutor şi sprijin pentru cei aflaţi în diferite dificultăţi. Oferind răspuns pozitiv la chemarea Mântuitorului, membrii comunităților ortodoxe din Germania, dimpreună cu voluntarii ASCOR Alba Iulia, au conștientizat importanţa iubirii aproapelui și a lucrării filantropice în lume.
Aşadar, familiile și persoanele vizitate s-au bucurat de o atenţie sporită din partea comunităţii parohiale, având permanent în minte cuvintele lui Hristos: „Poruncă nouă vă dau vouă, să vă iubiţi unul pe altul precum Eu v-am iubit pe voi” (Ioan 15, 12). Doar astfel putem înţelege legătura tainică dintre Filantropia divină a Sfintei Treimi şi filantropia eclesială a creştinilor.
Sura foto: Samuel Popa