Cristina Breahnă Pravăț, președinta Consiliului Județean Bacău, a cerut conducerii Aeroportului Internațional „George Enescu” noi operatori și noi rute, în 2025. La începutul acestei săptămâni, s-a desfășurat o întâlnire de lucru cu reprezentanții Consiliului de Administrație al aeroportului, inclusiv managerul Radu Bezniuc, în care s-a făcut bilanțul pe 2024.
Potrivit președintei Breahnă Pravăț, în 2024, AIGE Bacău a fost desemnat drept „al doilea cel mai performant aeroport din Europa în restabilirea conectivității aeriene (categoria aeroporturilor cu un trafic de până la 1 milion de pasageri)”. Aeroportul a înregistrat o creștere de 467% față de 2023, extinzând rețeaua de zboruri directe de la 14 la 17 destinații până la finalul anului.
Tot în 2024, s-a reușit extinderea rețelei de rute, atragerea a doi noi operatori, depășirea pragului istoric de 559.000 de pasageri.
De asemenea, investițiile în infrastructură au continuat, fiind realizate în strânsă corelație cu normele Programului de Eficiență Energetică. A fost implementat sistemul ILS (Sistem de Aterizare Instrumentală), o tehnologie avansată care facilitează aterizările în condiții meteorologice dificile iar parcarea și spațiul administrativ au fost dotate cu tehnologie LED. Proiectele au contribuit, pe de o parte, la reducerea consumului de energie electrică cu aproximativ 70%, pe de altă parte au sporit considerabil siguranța și eficiența operațiunilor aeroportuare.
Unul dintre momentele de referință a fost gestionarea cu succes a pelerinajului evreilor hasidici. Aeroportul Bacău a procesat 115 curse dedicate acestui eveniment, facilitând călătoria a peste 22.000 de pelerini.
Pentru anul 2025, datorită provocărilor impuse de climatul general socio-economic și de restricții bugetare impuse, misiunea managementului nu este una tocmai ușoară. Direcțiile propuse pentru dezvoltarea activității includ introducerea de noi destinații, atragerea de noi operatori, identificarea de instrumente care să asigure sustenabilitatea activității aeroportuare și a diversificării serviciilor de transport aerian și continuarea digitalizării proceselor în terminalul BCM. De asemenea, se propune modernizarea facilităților de asistență pentru persoanele cu mobilitate redusă.